Review militèr

Negro Putih ing Masyarakat Eropa Jaman Anyar, utawa Apa Inggris Dianggep Bangsa Budak

7
Negro Putih ing Masyarakat Eropa Jaman Anyar, utawa Apa Inggris Dianggep Bangsa Budak

Inggris ngirim sabangsane Irlandia dadi budak ing perkebunan


Ing jurnalisme cedhak sajarah, oposisi perbudakan Rusia asring ditemoni; kamardikan sing mrentah ing negara Eropah.
Contone, ing kaca jurnal Science and Life, sejarawan Alexander Alekseev ujar:

Kakaisaran Rusia njupuk Panggonan tenan antarane kakuwasan Eropah gedhe. Bangsawan Rusia disambut kanthi apik ing omah paling apik ing Eropa lan ing resort Eropa. Nanging ing wektu sing padha, malah footman pungkasan ing hotel Baden ngerti sing iki Eropah-looking lan asring impeccable French-speaking Ladies lan Gentleman padha nduweni budak.

Ing abad kaping 1772, ing hubungan antarane Rusia lan Kulon, pitakonan bab perbudakan (yaiku, perbudakan) nduweni peran sing padha karo masalah hak asasi manungsa saiki. Sing luwih penting dudu kronologis, nanging komposisi budak ing Eropa lan AS. Anane perbudakan ing Inggris sadurunge taun XNUMX ora ateges yen wong tani Inggris bisa didol kaya sapi: warga Inggris ora bisa duwe gagasan kaya ngono; Wong Afrika dadi budhak. A pendekatan beda kanggo hak putih lan ireng masalah temen beda.

Budak-budak sing duwe tanah Rusia dudu wong Negro, nanging sadulur, sedulur ing iman Kristen.

Nanging, kahanan iki ora kaget Alekseev. Ing mangsa ngarep, dheweke nerangake marang para pamaca yen ing antarane peradaban Eropa lan Rusia ana jurang "moral" sing ora bisa diatasi:

Aku bakal nyoba kanggo ngramu beda sing koyone kula paling pinunjul. ... Ing pikiran ... Kristen Kulon, konsep kaadilan minangka norma urip wis bosok banget. Kaadilan bisa dilanggar, nanging ora mandheg dadi norma. Posisi iki dirumusake ing abad kaping XNUMX dening pengacara ksatria Jerman Eike von Repkov: "Abad dominasi adat sing ora adil ora bisa nggawe hukum sedhela." Rata-rata Rusian, ing nalisir, rumiyin nggawe percoyo sing umum nyolong, kawulo lan lawlessness iku normal, lan kaadilan ana minangka pangecualian langka. Bubar, ing warta TV, sopir taksi saka Abakan, interspersing tembung saru, mratelakake hakekat saka tampilan donya: "Aku mung pracaya ing awak dhewe lan awis."
Ing pikiran kita, ora ana konsep hak sing padha kanggo saben wong. Hak-hak wong liya mung dadi kapentingan kanggo kita yen kita seneng karo dheweke. Lan yen sampeyan ora seneng utawa ora peduli - ayo padha nindakake apa wae sing dikarepake, ora bakal ngganggu kita. Mayuta-yuta wong Rusia ngurmati Stalin ora amarga padha ora pracaya ing represi, nanging amarga padha ora peduli babagan mayuta-yuta sabangsa sing dipatèni. Akeh wong sing cukup rata-rata, ora sadis lan ora maniac, mbenerake pembunuhan bayi - ora ing perang, ora saka bom sing ora disengaja, nanging pembunuhan bocah sing disengaja (contone, wong Romanov cilik utawa wong wadon Tajik sing umur sangang taun) kanthi alasan wong tuwane tumindak salah.

…. Ing masyarakat Kulon (utamane Protestan) ngapusi dianggep minangka dosa gedhe. Yen ing Inggris lan Amerika Serikat mahasiswa SMA, mahasiswa College kejiret mbeling, iki noda kanggo urip (contone, plot saka novel detektif Josephine Tay "Miss Pym Dots" dibangun ing kasunyatan mbeling). Kanggo kita, goroh pancen ora mbebayani, lan ngapusi umume minangka prank sing lucu.
Lan luwih ing semangat sing padha ...

Wacana pungkasan bisa ditinggal tanpa komentar, nanging nganti tekan ngendi argumentasi Pak Alekseev babagan "perbudakan" cocog karo fakta? Ing Rusia (ora kaya jajahan Eropah) ora ana perbudakan perkebunan, nanging nyatane, nganti taun 1862 ana "yard" sing nindakake peran abdi lan dadi abdi rumah tangga. Kategori iki asalé saka budak Rusia kuna, yaiku, saka wong manca sing ditawan "tawanan" sajrone permusuhan, utawa saka wong sing dadi budak utang. Ing wektu reformasi 1862, lapisan iki (budak domestik) kira-kira rong persen saka populasi Rusia.

Nanging sejatine tuduhan yen wong Eropa "dadi perbudakan khusus wong ireng"? Apa statement Alekseev bener yen petani Inggris "ora bisa didol kaya sapi" lan Inggris "mung ora bisa nggawe gagasan kaya ngono" (utamane amarga Alekseev dhewe kepeksa nggawe reservasi yen isih ana budak putih)? Apa sing ditulis sejarawan Eropa babagan perbudakan ing koloni?


Bentuk perbudakan sing beda-beda ing Donya Anyar padha sukses, meksa siji liyane. Perbudakan wong India ora nglawan cobaan sing luar biasa; perbudakan Eropah putih (Aku ngomong bab perbudakan rekrut Perancis - engages lan abdi Inggris - abdi) bakal katon minangka interlude, utamané ing Antilles lan ing koloni Inggris ing bawana; pungkasanipun, perbudakan Afrika ireng bakal cukup kuwat kanggo njupuk ROOT ing éwadéné kabeh lan everyone ... The "direkrut" lan "abdi" padha meh budhak. Nasibe ora beda banget karo wong negro sing wiwit teka; carane pungkasan saka wong-wong mau padha diangkut ing telenging ditahan ing kapal cramped, ngendi ana ora cukup papan lan panganan iki njijiki. Nalika padha teka ing Amerika ing beyo saka sawetara perusahaan, sing terakhir iki anduweni hak kanggo mbalekake biaya: banjur rekrut padha didol ora luwih lan ora kurang saka babu, sing tuku nutul lan aran kaya jaran. Mesthine, "direkrut" utawa "abdi" dudu abdi seumur hidup utawa turun temurun, nanging pemilik sing kurang peduli babagan nylametake dheweke: dheweke ngerti yen dheweke bakal kelangan sawise wektu kerja (36 wulan ing Antillen Prancis, saka 4 nganti 7 taun ing dominions Inggris).

Ing Inggris lan Prancis, dheweke nggunakake kabeh cara kanggo ngrekrut para imigran sing dibutuhake ... Kanggo nambah jumlah wong sing lunga, kekerasan ditambahake ing iklan palsu. Serangan ditindakake ing sawetara wilayah ing Paris. Ing Bristol, wong lanang, wadon lan bocah-bocah mung diculik ... ing koloni padha dikutuk minangka tenaga kerja keras! Ing Cromwell, deportasi massal tahanan Skotlandia lan Irlandia ditindakake. Wiwit taun 1717 nganti 1779, Inggris ngirim 50 wong buangan menyang koloni-kolonié, lan ing taun 1732, penginjil sing humanis John Oglethrop ngedegake koloni anyar Georgia, sing pengin nglumpukake pirang-pirang tahanan kanggo utang.

Akibate, ana "perbudakan" wong kulit putih sing nyebar lan tahan suwe ... ilang ... amarga alasan ekonomi, dudu alasan ras. Alasan kasebut ora ana hubungane karo warna kulit. Budhak putih menehi dalan (Negro) amarga padha duwe kekurangan amarga mung sementara, utawa bisa uga larang banget, yen mung amarga panganan.

Fernand Braudel "Peradaban material, ekonomi lan kapitalisme" Vol. 3 bab "Jenis-jenis perbudakan sing sukses"


Pembakaran budak sing salah urip ing New York 1741. Ing Amerika Serikat, ngobong budak miturut putusan pengadilan ditindakake ing abad kaping 19.


Tegese, wong-wong Eropa kanthi rela ngowahi kanca-kancane putih dadi budak, lan yen, minangka asil, preferensi diwenehake marang "negro" ing ekonomi perkebunan, mula alasane ora moral, nanging ekonomi (utamane, kasunyatan manawa ing tropis, wong kulit putih mati kaya laler, ora bisa adaptasi karo iklim khatulistiwa lan penyakit).

Nanging babagan budak ireng "klasik" - ing koloni Inggris, Prancis, Holland, ing sisih kidul Amerika Serikat? Miturut Pak Alekseev, budak ireng ora "dhewe" kanggo majikan putih lan, kanthi mangkono, ora ana sing ala banget ing perbudakan kasebut. Pancen, kaya sing diomongake wong Prancis ing abad kaping 18, "Panganggone budak ing koloni kita mulangake yen perbudakan ora bertentangan karo agama utawa moralitas," lan Pak Alekseev, ketoke, nuduhake pandangan kasebut. Rusia iku prakara temen beda, ngendi "budhak padha ora Negro, nanging sadulur, sadulur ing iman Kristen" - iki pancene pantes paukuman!

Nanging ing ngendi watese antarane "sabangsa" lan "negro"? Budhak ireng (ora mung digawa saka Afrika, nanging akeh) nganggo basa sing padha karo bendarane lan ngaku agama sing padha (supaya bendarane padha dadi sedulur ing iman Kristen minangka pelataran Rusia kanggo para pemilik tanah Rusia). Kajaba iku, padha duwe asal umum karo bendarane. Ing antarane wong Afrika Amerika modern (dudu imigran saka Afrika saiki, lan keturunan budak) ora ana "wong ireng" kabeh. Kabeh mau, tanpa pangecualian, mulattoes lan duwe tanduran putih ing antarane leluhure. Yaiku, para priyayi kulit putih njaga anak, putu, ponakan, lan sepupu ing perbudakan. Banget indikatif sejarah Abdi selir Thomas Jefferson Sally Hemmings. Ibune Sally minangka mulatto, putri saka abdi ireng lan putih gratis, lan bapake Sally uga petani putih. Thomas Jefferson entuk Sally minangka mas kawin bojone, sanajan Sally Hemmings lan garwane Jefferson Martha padha sadulur. Penulis "Deklarasi Kamardikan", sing umure kurang saka sèket taun, ngrusak budak wadon umur nembelas taun (wanita ireng seprapat) lan manggon karo dheweke nganti pirang-pirang taun, mula dheweke duwe anak wolung. Jefferson menehi bebas rein kanggo anak-anake (cukup putih), nanging bisa (miturut hukum) ngedol ing lelangan.

Keturunan presiden kaping telu ing Amerika Serikat lan abdine - selir sukses gabung karo "kulit putih". Mesthine, iki ora mung siji-sijine, mula wong Amerika putih modern, Inggris, Prancis duwe budak ireng ing antarane para leluhure.


Kepiye ing Eropa dhewe? Ing kana uga ana perbudakan sing rada kamuflase (utawa malah ora disamarkan).


"Tramp sing ditahan dicemplung nganggo pecut" dirantai dening algojo menyang mburi kreta. Sirahé dicukur, dicap nganggo wesi abang panas; ing kasus kambuh, padha ngancam bakal nggantung wong tanpa nyoba utawa diselidiki utawa ngirim menyang galleys - lan padha gampang ngirim wong ... ngatasi masalah nggunakake budak iki) ... idea ana ing udhara. Ogier Buzbek (wakil raja Spanyol ing sangisore sultan Turki) percaya yen "yen perbudakan ... ditrapake kanthi adil utawa luwih entheng, kaya sing diwajibake dening hukum Romawi, ora perlu nggantung lan ngukum kabeh wong sing ora duwe apa-apa kajaba kebebasan lan urip, dadi kriminal amarga butuh." Lan ing pungkasan, keputusan iki bakal ditindakake ing abad kaping 1547, amarga apa ora penjara lan kerja keras padha karo perbudakan? Nang endi wae wong gelandangan dilebokake ing kunci lan kunci: ing Italia ing papan perlindungan kanggo wong miskin, ing Inggris ing omah kerja (workhouse), ing Jenewa ing penjara (Disiplin), ing Jerman ing omah koreksi (Zuhthauser), ing Paris - ing omah-omahé. restraint (maison de forse ): ing Grand Opital digawe kanggo kunjara wong miskin ing 17, ing Bastille, Vincennes Castle, Saint-Lazare, Bicêtre, Charnton, Madeleine, Saint-Pelagie. Penyakit lan pati uga teka kanggo bantuan saka panguwasa ... Nanging, sanadyan buruh-mati tireless, utawa pakunjaran galak eradicated piala ... Senadyan munggah ekonomi, pauperism intensified ing abad kaping 1662 amarga wutah demografi .. Ewonan petani dibuwang ing dalan - kaya ngono, sadurunge wektu iki kedadeyan ing Inggris kanthi wiwitan kurungan. Ing abad kaping 18, rereged manungsa sing ora ana sing bisa nyingkirake kabeh: randha, bocah lola, pincang, magang sing mlayu, imam tanpa penghasilan pasamuwan, wong tuwa, korban geni, korban perang, abdi sing dibuwang. , ibu-ibu prawan sing diusir saka ngendi-endi lan bocah-bocah dikirim roti utawa nyolong ... Wong sing sopan nyoba ora mikir babagan "sampah masyarakat, ampas kutha, scourge saka republik, materi kanggo gallows. Ana akeh sing ana ing endi wae, mula angel ngetung, lan cocog ... mung dikirim menyang galley utawa digantung kanggo dadi conto "


Inggris lawas sing apik - tramp diseret menyang gantungan


Kanggo metu saka neraka, siji kudu golek proyek: "livery punika donya ageng saka abdi, ana mung pasar tenaga kerja tansah mbukak ... lan donya cilik iki kudu manut sanajan pemilik iku bajingan. Ordinan Parlemen Paris ing taun 1751 ngukum abdi supaya dijarah lan diasingake amarga ngina alamat master. Nanging sawise kabeh, angel milih bendara iki: dheweke milih, lan sapa wae sing ninggalake panggonane utawa dipecat, dianggep dadi wong sing ora duwe omah, yen ora langsung nemokake master liyane kanggo awake dhewe: bocah-bocah wadon sing ora duwe kerja, dicekel. lurung-lurung, padha digebugi, sirahe dipenggal, wong dikirim menyang galleys. Maling, curiga maling tegese gantungan.

Fernand Braudel "Peradaban Material, Ekonomi lan Kapitalisme" Vol. 2 bab "Ing ngisor Garis Nol" lan "Metu Neraka"

Ing wektu sing padha, sikap marang wong minangka bahan konsumsi ora diwatesi kanggo wong sing ora duwe bathi. Mangkene carane Inggris ngurusi pidato para petani Irlandia:
"Senapan pisanan sing digunakake dening tentara Inggris diarani segitiga. Korban diikat ing segitiga kayu lan dipecut tanpa ampun. Ing kalodhangan iki, 500 pecut wis disiapake. residents resik padha tortured kanggo mangerteni saka wong-wong mau bab ndhelikake panggonan karo gaman. Diary saka warga ngandhani
"Dheweke ngobong sawetara omah ing cedhak desa - dheweke njupuk Murphy, bapake kulawarga. Dheweke mbukak toko omben-omben ing omah sing dienggoni Wills. Para perwira njupuk wong sing ora mbebayani iki, disambungake menyang kreta ... lan wiwit nggegirisi wong miskin kasebut. Cara interogasi liyane uga luwih akeh. Kanthong kertas digawe saka kertas tar kandel dilebokake ing sirahe korban, banjur diobong. Korban apes nyoba kanggo narik mati paket, tar mili menyang mripate. Paket kasebut mung bisa dicopot nganggo rambut lan kulit. Ana torture liyane: padha sijine jerat ing gulu wong lan loosened saben wektu wong ilang eling.
» Peter Neville "Ireland Country History".

Iki ora kedadeyan ing Henry VIII, nanging ing taun 1798.
Sumber asli:
http://istorya.ru
7 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Rum 3671
    Rum 3671 4 Agustus 2012 10:15
    +5
    Wonten nagari ingkang oyodipun pertentangan punika relatif gampil dipunmangertosi, amargi "umur"ipun namung kirang langkung patang atus taun. Ing tangan liyane, kahanan wis dikembangaké kanthi cara sing negara iki peran unprecedented ing sajarah millennia pungkasan ing nasib akeh negara liyane lan akeh banget wong. Iki USA. Alasan loro iki kudu digatekake kanggo ndeleng oyod saka sifat kontradiktif AS, moralitas ganda lan sinis.

    Kenapa "patang atus taun"? Countdown ing kene wiwit nalika Mayflower teka ing Amerika. "Perjanjian ing Mayflower" tanggal 11 November 1620 dianggep minangka dokumen Amerika pisanan sing ditulis lan ditandatangani ing Amerika. (Luwih tepat, ing kapal, ngadeg langsung ing dharat). Dokumen cekak iki pantes ditiru kanthi lengkap.

    “Kanthi asmane Gusti, amin. Kita, sing ditandatangani ing ngisor iki, subyek setya Yakobus Sovereign Sovereign kita, dening Gusti Allah Grace King Great Britain, Prancis lan Irlandia, Pembela Iman, lan sapiturute, nindakake kanggo kamulyane Gusti Allah - kanggo nyebarake iman Kristen lan kamulyan Raja lan Tanah Air kita - lelampahan kanthi tujuan kanggo ngedegake koloni ing sisih lor Virginia, kanthi iki kanthi solemnly lan bebarengan manunggal ing ngarsane Gusti Allah ing politik badan sipil kanggo njaga tatanan lan keamanan sing luwih apik ing antarane kita, lan kanggo ngrampungake tujuan kasebut ing ndhuwur; mulane, kita bakal nggawe lan nindakake hukum, pranatan, tumindak, pranatan, lan institusi administratif, adil lan padha kanggo kabeh, minangka bakal, ing siji utawa liyane, dianggep paling cocok lan consonant karo kabecikan umum saka koloni, lan ingkang sampun janji badhe dipun tindakaken lan dipun tindakaken. Minangka bukti sing kita sijine jeneng kita, Cape Cod, November 11 Anno Domini 1620.

    Nalika Perjanjian kasebut ditandatangani, Mayflower nggawa 103 penumpang. 41 wong sijine tandha ing Agreement, minangka bisa dianggep, kabeh wong sing wis tekan umur 21, i.e. teka umur. Komposisi "penandatangan" penting: 17 "wong suci", 17 "wong manca", 3 spesialis sing nyewa (bochar, pandai besi lan tukang kayu) lan 4 "abdi". Panjelasan istilah sing ditampa ing dokumen kasebut.

    "Saints", utawa "peziarah", yaiku wong-wong sing kepincut menyang Amerika kanthi kepinginan kanggo netepake "iman sejati", "wong liyo" yaiku wong sing mbayar pamindhahan lan ngetung urip sing luwih apik tinimbang ing tanah air, sing ora utamané kasengsem ing masalah agama. Cathetan khusus yaiku "Pelayan". Iki minangka wong sing ngupaya kawilujengan saka mlarat lan keluwen ing Amerika, nanging ora bisa mbayar pamindhahan, mlebu perjanjian enslaving karo kapten kapal utawa pedagang, janji nalika teka ing koloni kanggo bisa kanggo wektu tartamtu (saka 3 kanggo 7 taun) marang pemilik sing mbayar beya. Para abdi sing ora duwe hak sing dadi tenaga kerja utama ing koloni lan, sing paling penting, padha nambah populasi kulit putih. Ing separo pisanan abad kaping XNUMX, padha dadi telung perempat saka populasi koloni. Kadudukané ora béda karo batur, mulané ngimpor para abdi lan ngeksploitasi tenaga kerjané nggawa bathi sing gedhé. Partisipasi para abdi ing penandatanganan Persetujuan ora dianggep dhewe utawa dening bendarane minangka owah-owahan ing hubungan sing ana ing antarane. Yen ora, iki mesthi bakal nemokake sawetara bayangan ing dokumen kasebut, minangka ukuran sing penting banget lan radikal, nglawan hukum Inggris. Kosok baline, ing dokumen kasebut, tembung "kasetyan" marang raja Inggris kanthi otomatis dikonfirmasi: kepemilikan para abdi, kekuwatane, kemungkinan eksploitasi sing meh dadi budak, kewajiban para abdi, ing sangisoré paukuman sing kejem, netepi syarat-syarat kontrak. Status abdi ing koloni tetep ing prinsip ora owah, mbaleni pola Inggris lan Virginia. Para abdi didhawuhi nandhatangani perjanjian kasebut, ora minangka penjajah sing padha lan ora kanggo ngebotake apa-apa kanthi sengaja. Padha kaiket dening jaminan bebarengan sak poto-pamaréntah kang diadegaké, padha kapekso kanggo manut hukum lokal mangsa - kanggo duration saka kontrak lan sawise kadaluwarsa. Sawise kabeh, sawise dibebasake, para abdi kasebut kanthi resmi entuk kabeh hak-hak saka raja Inggris kanthi posisi sing padha karo kolonis liyane, lan, mulane, ing sawetara kasus, dheweke bisa kanthi teoritis mréntahake hukum Inggris yen warga lokal ora setuju karo wong-wong mau ing sawetara kasus. cara, nglanggar hak wong. Ing wektu sing padha, sing ora kalah penting, kanthi nandhatangani Persetujuan, para abdi, kaya-kaya, negesake kanggo awake dhewe lan para abdi liyane hak kanggo dadi kolonis lengkap sawise kadaluwarsa kontrak lan nikmati keuntungan saka peraturan lokal. . Bab liyane yaiku kahanan Inggris utawa lokal ora menehi kesempatan kanggo para abdi sing dibebasake kanggo nggunakake hak resmi.
    1. Rum 3671
      Rum 3671 4 Agustus 2012 10:28
      +7
      Kanggo njlèntrèhaké posisi para abdi, kita bakal ngutip dokumen sing ana hubungane karo periode paling awal koloni ing Massachusetts.

      Dipetik dening L.Yu.Slezkin. Legenda, utopia, crita nyata ing sajarah Amerika awal. M., Nauka, 1980, kaca 128, 129.

      "siji. Kanthi kekuwatan hakim, para abdi, lanang utawa wadon, ora menehi, ngedol utawa ngijolake apa-apa tanpa idin saka bendarane: ing salawas-lawase leladi - ing sangsara saka paukuman denda utawa jasmani sing dileksanakake miturut aturan. keruwetan tumindak.

      2. Kabeh buruh kudu kerja sedina muput, kanthi wektu sing dibutuhake kanggo mangan lan istirahat. (Kapan? Pira? - L.S.)

      3. Nalika abdi-abdi oncat saka bendarane, iku kuwajibaning panguwasa lokal kanggo ngatur nguber buronan - liwat darat utawa segara, nggunakake prau lan pinnases kanggo iki ing biaya umum, yen perlu, lan nggawa wong-wong mau bali kanthi peksa. saka senjata.

      4. Panguwasa ing ndhuwur uga netepake manawa Fremen (gratis) saben desa bisa, yen perlu, setuju karo jumlah bayaran kabeh buruh lan abdi. Sing mbayar luwih saka jumlah sing disepakati bakal diukum ...

      5. Upah para abdi lan buruh bisa dibayar kanthi gandum ing jumlah sing ditemtokake dening rong Freeman sing ora duwe kepentingan, sing dipilih: siji dening pemilik, liyane dening abdi utawa buruh, sing kudu nggatekake kualitas lan ukuran karya sing ditindakake. . Yen ora setuju, sing katelu bakal dipilih dening panguwasa desa tetanggan. (Lan yen ora ana Freeman sing "disinterested"? - L.S.)

      6. Menawa ana batur kang ngungsi, ora bisa nahan kekejemane bendarane utawa nyonya, menyang omahe wong Freman saka desa sing padha, dheweke bisa tetep ana ing pangayomane Freman kasebut nganti ana prentah sing diwenehake marang dheweke. ngeculake; Kasedhiya sing njupuk wong ing pangayoman bakal langsung ngandhani sing duwe saka kang abdi mlayu, uga panguwasa saka desa paling cedhak utawa constable. (Tirani temenan dianggep! - L.S.)

      7. Ora ana abdi sing kudu dipindhah menyang pemilik liyane luwih saka setahun, utawa sajrone urip sing duwe, utawa sawise mati pemilik iki dening para pelaksana saka karsane - tanpa keputusan hakim utawa ijin. saka loro asisten.

      8. Yèn sing duwé nduwèni nyukur mripat utawa untuné baturé, lanang utawa wadon, utawa nganggo cara liya-liyané, dhèwèké kudu ngluwari batur mau, yèn ora kasil, wong mau kudu mbébasaké batur mau lan mbayar ganti rugi. ing sawetara cara dening kaputusan saka pengadilan. (Wong lumpuh ora sengaja tetep dadi abdi lan ora entuk ganti rugi! - L.S.)

      9. Saben batur kang ngabdi marang bendarane kanthi tumemen lan temen pitung taun lawase, ora kena diluwari tanpa apa-apa; yen dheweke ora nuduhake kasetyan, conscientiousness lan sregep ing layanan - karo perawatan apik dening pemilik, ora bakal dibebasake nganti panguwasa nganggep yen dheweke wis netepi kewajibane.

      Efektivitas artikel sing nglindhungi para abdi lan buruh asring dikurangi dadi nol. Ora ana abdi utawa karyawan sing melu nimbang kasus minangka pihak sing padha. Kapentingan hakim, sing anggotane duwe abdi lan buruh sing nyewo, padha, minangka aturan, karo kapentingan master liyane.

      (Asisten yaiku wong-wong sing duwe hak milih gubernur lan wakile, bebarengan karo asisten, kudu nggawe undang-undang, uga milih wong khusus kanggo implementasine).

      Posisi abdi-abdi, mbok menawa, luwih angel tinimbang para abdi ing Rusia: "Iki dilarang kanggo abdi, lanang utawa wadon, menehi, ngedol utawa ngganti apa-apa tanpa idin saka bendarane." Dene para abdi dalêm kathah ingkang sami dagang ing kitha-kitha, kathah ingkang langkung sugih, saha ingkang langkung sugih tinimbang bendarananipun. Kasus sing diterangake nalika salah siji saka serfs iki lying ing sikile bendarane kang mlarat, menehi dhuwit kanggo certificate saka emansipasi, kang bakal menehi hak kanggo ndhaftar ing pedagang saka guild XNUMX.

      Dadi, budak kulit putih dieksploitasi ing Amerika sadurunge wong ireng.

      Ing Persetujuan Mayflower, ing institusi penting liyane lan manifestasi saka urip sosial koloni Inggris ing Amerika Utara, kontradiksi sing ana ing kono nganti saiki wis ana ing jaman kanak-kanak. Iki ditemokake ekspresi ing penandatanganan Persetujuan dening bagean saka abdi, nalika njaga kabeh hak sing nduweni kanggo duwe abdi kasebut. Diowahi dening wektu, kontradiksi sing padha katon ing konstitusi Amerika.

      Yen kita ngomong babagan hubungan langsung Persetujuan karo konstitusi Amerika, banjur disambungake kanthi benang sing dawane luwih saka 150 taun, nanging ora luwih kenthel tinimbang sing nyambungake konstitusi karo sawetara institusi kolonial awal. periode ing sajarah AS. Sambungan, Nanging, ana. Persetujuan ing Mayflower lan konstitusi Amerika, senadyan jarak adoh saka saben liyane ing wektu, digabungake dening kasunyatan sing digawe dening pembangunan borjuis negara. Liyane gumantung ing tingkat pangembangan iki ing kahanan tartamtu saka nggawe dokumen.

      Para pemukim awal ing Amerika njupuk "prinsip kawicaksanan manungsa" minangka basis. Sawise introduksi istilah "demokrasi", gumantung saka sikap marang isi sing didhelikake, para juru Agreement nyimpulake saka institusi demokratis Amerika utawa legalisasi eksploitasi buruh. Nyatane, dhasar saka loro kasebut ora bisa dipisahake lan ora ana amarga padha Amerika, nanging amarga padha borjuis, nggambarake, sanajan isih adoh saka lengkap, prinsip hubungan borjuis anyar.

      Mangkono, kanthi sawetara leladen, komposisi penumpang Mayflower saiki diulang ing komposisi "penumpang Amerika": "Para suci" sawetara ewu masters Amerika, liyane - abdi, wong manca lan spesialis. Kaping pirang-pirang jumlah penumpang nomer loro luwih akeh tinimbang sing pertama, jumlah sing padha sinis lan kontradiksi saiki luwih jelas.
  2. Rashid
    Rashid 4 Agustus 2012 11:34
    +6
    Lan iki "sejarawan" Alekseev ora relatif saka kita "mbah-mbah demokrasi" L. Alekseeva? Soko pikirane padha ing hubungan kanggo Rusia.
  3. Zhizneslav
    Zhizneslav 4 Agustus 2012 14:23
    +4
    The Anglo-Saxon, lan peradaban Kulon ing umum, wis dawa lan rumiyin nanem semangat abdi. Cukup kanggo ndeleng tutor "kita" liberal. Saka iku padha nggawa mudhun saka sirah lara kanggo sehat, nyoba kanggo inspirasi kita karo esensi.
  4. schonia06rus
    schonia06rus 4 Agustus 2012 16:40
    -5
    "Inggris ngirim kanca Irlandia dadi budak ing perkebunan"
    ing umum, Inggris nambani Irish cara padha Rusia nambani Chechens
    1. Cilik 1
      Cilik 1 4 Agustus 2012 20:21
      0
      Lan pirang-pirang wong Rusia saiki duwe perkebunan, saka esuke nganti surup (yaiku, "nalika srengenge isih dhuwur") sing didorong dening pecut para pengawas Tajik (pekerja tamu, mesthine), budak Chechen nyambut gawe kanthi kringet. saka alis?..

      Sampeyan, Marat, muga-muga aja ngapusi omong kosong iki kanggo sawetara wong Chechen. Banjur sampeyan mlaku mengko karo pasuryan lengkap diantemi. Ya, lan profil uga ...
      Nanging, "-" kanggo sampeyan, dear schonia06rus...
      1. schonia06rus
        schonia06rus 5 Agustus 2012 11:26
        0
        iku sampeyan drizzle! paling ora maca kanthi teliti! Aku ngomong babagan kasunyatan manawa wong Irlandia dudu Inggris lan dudu sabangsane!
        1. Cilik 1
          Cilik 1 6 Agustus 2012 11:06
          0
          Sampeyan, sayangku, luwih ngati-ati ing giliran. Lan luwih sopan. Dadi apikan...

          Lan babagan kasunyatan manawa Irlandia ora Inggris, uga Skotlandia, Highlanders lan Welsh, iki wis dikenal kabeh wong. Tanpa partisipasi sampeyan. Ora ana sing kudu mbukak Amerika ing kene ... Lan obrolan ing topik iki yaiku babagan perbudakan ...

          Miturut cara, kanggo prinsip, aku bisa ngelingake sampeyan (yen sampeyan tiba-tiba lali, sayang!) Sing ing tlatah Ingushetia (wilayah 06) wong-wong saka kewarganegaraan titular (yaiku, Ingush) tetep ora sethithik Rusia. abdi dalem. Salah sijine sing duwe budak iki digawa menyang pengadilan. Mungkin ya, nanging iki kasus terisolasi. Dadi sapi sapa sing ngguyu!..
          1. schonia06rus
            schonia06rus 10 Agustus 2012 16:04
            +1
            maneh 25! inti saka artikel kasebut yaiku "AAAAAAAAAAAAAAA ndeleng ora mung wong Rusia sing njaga perbudakan"
            Kutipan saka Chicot 1
            sing ing tlatah Ingushetia (wilayah 06) wong-wong saka kewarganegaraan titular (yaiku, Ingush) ora mung sawetara budak Rusia.

            sing persis apa Rusia dudu Ingush. mung sampeyan dhewe sing njaga awak dhewe ing perbudakan!
            PS lan saiki ana cukup scourges ing lempitan
            1. tiba
              tiba 25 Agustus 2012 11:52
              +1
              Waca liyane kasebut kanthi teliti, "Ing Bristol padha mung nyulik lanang, wadon lan bocah-bocah." Tegese, Inggris kanthi becik njaga "dheweke" ing perbudakan - dudu wong ireng utawa Irlandia, nanging Inggris.
  5. Cilik 1
    Cilik 1 4 Agustus 2012 20:13
    +3
    Aneh kaya sing koyone (nanging mung kedadeyan), nanging kasunyatan iki (sing pisanan ana "perbudakan putih", lan banjur katon "ireng"), sing paling getun, ora dingerteni .. .
    Miturut cara, kanggo sawetara wektu (sanajan kanggo wektu relatif cendhak), loro "subspesies" saka perbudakan kasil coexisted bebarengan, bebarengan. Lan sing paling nyenengake babagan kahanan iki yaiku para majikan (yaiku, sing duwe budak) nganggep budak ireng luwih apik tinimbang budak putih ...
  6. bosst64
    bosst64 6 Agustus 2012 13:56
    +3
    "Mayuta-yuta Rusia ngurmati Stalin ora amarga padha ora pracaya ing represi, nanging amarga padha ora menehi peduli babagan mayuta-yuta sabangsa dipatèni."

    Rusia ngurmati Stalin amarga dheweke numpes fasisme lan Hitler, sing mateni mayuta-yuta kancaku. Alekseev kudu nyuwek kabeh sing digantung saka dheweke !!