Review militèr

Wolulas taun saka wani lan wani: pasukan khusus detasemen saka Departemen Dalam Negeri "Rus"

14
1 Agustus 1994 dianggep minangka ulang tahun detasemen pasukan khusus saka Pasukan Internal Departemen Dalam Negeri "Rus". Iki kawangun ing basis saka batalyon bedhil motorized khusus-tujuan kapisah, kang nganti 1991, bebarengan karo Direktorat sangang KGB, njaga obyek saka Komite Pusat Partai Komunis. Rauh M. Gorbachev nandatangani dekrit, miturut kang kabeh tugas keamanan dibusak saka batalyon, prajurit ditinggal tanpa karya. Mula, pamrentah ngadhepi masalah: apa sing kudu ditindakake sabanjure karo unit militèr sing teladan. Kepemimpinan militèr sing dipimpin Anatoly Kulikov mangertos manawa ora pantes dibubarake. Kajaba iku, kahanan ing donya (konflik antaretnis periodik) meksa pimpinan militer-politik mikir babagan carane tentara luwih siap tempur lan efisien. Salah sawijining tugas utama sing ditetepake sadurunge angkatan bersenjata yaiku kanggo ngadhepi kelompok bersenjata ilegal lan kelompok teroris, ekstremis, sing paling akeh dikonsentrasi ing wilayah Kaukasus Lor, Transkaukasia lan Asia Tengah.

Saliyane pasukan reguler, tugas sing padha ditugasake kanggo pasukan khusus, sing mung ana loro ing wektu kasebut: "Rosich" lan "Vityaz". Minangka kanggo "Vityaz", kang wis pinunjul critane lan rekaman trek sing apik babagan operasi sing sukses, ing USSR lan ing Rusia sing merdika. "Rosich", ing nalisir, digawe mung ing 1992 lan dadi bagéan saka Distrik Militer Kaukasia Utara.

Kepemimpinan militèr ngerti banget yen kahanan anyar sing wis dikembangake ing ajang internasional, uga acara sing kedadeyan ing Ossetia Lor lan Kidul lan Ingushetia, ngusulake pangembangan pasukan khusus.

Mangkono, iki mutusaké kanggo nggawe detasemen pasukan khusus liyane, kang dadi bagéan saka divisi Dzerzhinsky. Kolonel P. Zaitsev dadi pimpinan pisanan.

Detasemen sing mentas kawangun diwenehi dhaptar akeh tugas sing kudu rampung sanalika bisa, amarga padha dadi kagungane nalika unit digawe. Mangkono, ing antarane tugas kasebut, siji bisa menehi jeneng partisipasi ing operasi Kamentrian Dalam Negeri kanggo nyegah kejang lan pembajakan pesawat, mbantu nyegah kerusuhan, nguatake keamanan fasilitas pemerintah yen perlu, ngeculake sandera, njamin keamanan lan keamanan. pimpinan Kementrian Dalam Negeri ing panggonan darurat.

Wolulas taun saka wani lan wani: pasukan khusus detasemen saka Departemen Dalam Negeri "Rus"


Nanging, sing ngerti, periode tatanan iku salah siji sing paling angel. Mulane, pengalaman unit liyane, Vityaz, ana bantuan gedhe kanggo detasemen khusus anyar, saka ngendi struktur markas dijupuk, program latihan khusus, kang ing laku wis buktiaken efektifitas. Wiwit prinsip utama rekrutmen dadi pasukan khusus yaiku kepinginan sukarela, sawise langkah-langkah organisasi, mung wong-wong sing pengin terus ngladeni ing pasukan iki tetep ing unit anyar. Wigati dimangerteni manawa para perwira tetep meh rampung, profesionalisme lan kemampuane kanthi cepet entuk kawruh lan katrampilan anyar ora nyebabake keraguan.

Yen kita pirembagan bab peralatan technical, iku meh ora beda-beda saka unit linear lan subunit saka pasukan internal. Detasemen kasebut bersenjata karo bedhil mesin, senapan serbu Kalashnikov, peluncur granat. Istimewa gaman muncul sethitik mengko - iki pistol Stechkin, bedhil submachine Cypress. Seragam wis dadi ciri khas saka detasemen khusus anyar - saben fighter wis papat set seragam, kang bentenaken dening penak lan fungsi, lan khusus mask-1 helm wojo.

Ing taun-taun kasebut, praktik menehi jeneng kanggo pasukan khusus mung muncul. Lan salah siji saka jeneng pisanan sing ditugasake kanggo divisi anyar "Pusat" (amarga dumunung meh ing tengah banget ibukutha). Lan ing wiwitan, jeneng iki entuk dhukungan ing antarane para pejuang. Nanging ing taun 1995, detasemen nampa jeneng anyar - "Rus", amarga iku paling sonorous lan paweling. Kajaba iku, iku minangka bayangan saka sajarah negara, sawijining heroik kepungkur.

Kabeh personel unit kasebut wis nguwasani katrampilan perang nglawan terorisme, cara ngeculake para sandera. Lan kanggo njaluk kenalan karo pengalaman internasional ing industri iki, pejuang saka detasemen dibukak Austria, Jerman lan Israel, njupuk bagéyan ing seminar internasional ing masalah release hostage.

Ing taun 1994-1995, kanthi prentah saka Presiden Federasi Rusia B. Yeltsin, "Rus" dikirim menyang Republik Chechnya, ing ngendi permusuhan ditindakake. Iki minangka baptisan geni pisanan saka regu khusus. Swasana para pejuang iku nemtokake, akeh wong, minangka bagéan saka unit liyane, wis melu ing konflik militèr ing Afghanistan, supaya padha sumurup bebaya sing ngenteni wong-wong mau. Masalahe yaiku supaya bisa nindakake operasi kanthi sukses, detasemen kasebut mbutuhake peralatan militer sing apik. Ing armada "Rus" ana mung truk biasa, kang padha pancen ora cocok kanggo nindakake operasi ing Kaukasus Utara. Kanthi angel banget, kita bisa entuk 4 operator personel lapis baja, sing adoh saka anyar.

Antarane tugas sing wis disetel sadurunge detasemen, sing utama yaiku pemugaran tatanan konstitusional Republik Chechen lan tumindak operasi kanggo numpes kelompok bersenjata ilegal. Pencapaian tugas kasebut dianggep liwat operasi khusus, pencarian lan nylametake lan aktivitas pengintaian, ngatur penyergapan lan kolom ngiringan.

"Rus" njupuk bagéyan ing meh kabeh perang lan operasi sing digawa metu ing Chechnya: mardika Argun, desa Aldy lan operasi Gudermes, lan perang ing Grozny. Meh kabeh pejuang unit kasebut tatu parah lan kaget banget.

Sawise acara ing Chechnya, para pejuang detasemen khusus "Rus" melu operasi kanggo mbebasake para sandera ing Budennovsk, Pervomaisky, Kizlyar.
Nalika militan ngrebut rumah sakit ing Budyonnovsk, detasemen kasebut diwenehi tandha. Ing wiwitan, lokasi kutha kasebut ditemtokake, nanging ora ana peta sing kasedhiya. Diputusake kanggo mabur ing kana lan ndeleng, yaiku, sampeyan kudu siyap kanggo tugas otonom. Lan sanajan para pejuang kelompok khusus Alpha lan Vega melu langsung ing operasi kasebut kanggo nyerang bangunan rumah sakit lan mbebasake para sandera, para prajurit Rus ndhukung dheweke, ngandika ing eselon kapindho lan dadi cadangan.

Sawise acara ing Budyonnovsk, militan diganti dramatically prilaku, lan ana relatif kalem. Mulane, tugas utama sing disetel kanggo prajurit pasukan khusus yaiku nyedhiyakake keamanan lan pengawalan kanggo pejabat tinggi saka Kementerian Dalam Negeri, uga wakil saka misi OSCE, sing teka ing Chechnya kanggo rembugan karo teroris. .

Swara taun trip militèr Chechnya, luwih saka 800 prajurit pasukan khusus Rusia dianugerahi pesenan lan medali, 6 prajurit nampa gelar Pahlawan Rusia, setengah saka wong-wong mau anumerta.

Ing taun 1997, sawijining tugu dibukak kanggo ngelingi wong mati. Iki dipasang langsung ing wilayah unit kasebut.

Ing taun 1999 - test sabanjuré. Wektu iki, para pejuang detasemen "Rus" melu operasi anti-teroris ing wilayah Kaukasus Lor. Taun iki penting kanggo unit kasebut amarga nalika iku sukses ngrampungake tugas sing paling angel kanggo ngeculake perusahaan pengintaian pasukan internal Kementerian Dalam Negeri Federasi Rusia lan ngontrol Gunung Chaban cedhak desa Chabanmakhi. (Dagestan). Kabeh tumindak mbutuhake gaweyan gedhe tenan, amarga asring kabeh peralatan perlu lan gaman kudu digawa ing dhewe, lan iki kira-kira 40 kilogram bobot tambahan. Ing Dagestan, kanggo pisanan ana kebangkrutan serbu, lan para pejuang uga bisa mbuktekaken profesionalisme ing taktik ngenalake pertempuran lan nggunakake senjata lan peralatan paling anyar: peluncur granat SPG-7 lan peluncur granat otomatis AGS-17 Flame. .

Banjur - maneh Chechnya, ing ngendi detasemen nindakake operasi khusus anti-teroris. "Rus" kanthi hak diakoni minangka salah sawijining unit paling produktif saka pasukan internal Kementerian Dalam Negeri Rusia. Para pejuang kasebut langsung melu likuidasi komandan lapangan sing kondhang kayata Abu Umar, Arbi Baraev, Abu Yakub.

Ing taun 2003, para pejuang "Rus" melu langkah-langkah keamanan nalika ngrayakake ulang taun kaping 300 St.

Kabeh iki nandheske yen detasemen ana lan tetep salah siji saka pasukan khusus paling profesional ing Rusia. Tradhisi-tradhisi kang wis dikembangake ing detasemen ing wektu iki dihormati kanthi suci, kayadene simbol-simbol, utamane baret marun. Lan iki ora nggumunake, amarga kabeh prajurit ngerti apa rega sing dhuwur. Saben taun, prajurit enom anyar gabung karo skuad kasebut, sing pungkasane bakal menehi tandha ing sejarah skuad kasebut. Dadi sejarah "Rus" bakal terus!

Bahan sing digunakake:
http://www.calend.ru/event/2736/
http://lib.rus.ec/b/91793/read
http://3mv.ru/forum/8-277-1
Pengarang:
14 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Yuri11076
    Yuri11076 1 Agustus 2012 08:58
    + 10
    Selamat liburan guys!!!
    1. ngalamun
      ngalamun 1 Agustus 2012 13:32
      +2
      Wong lanang sejati!!! sampeyan ora perlu ngomong apa-apa maneh, sing, tanpa nylametake nyawane, njaga integritas Tanah Air, HAPPY HOLIDAY !!! ombenan
  2. Tukang game
    Tukang game 1 Agustus 2012 09:16
    + 18
    Kutipan: "" Rus "diakoni kanthi bener minangka salah sawijining unit pasukan internal paling efektif saka Kementerian Dalam Negeri Rusia. Para pejuang kasebut langsung melu ngilangi komandan lapangan sing kondhang kaya Abu Umar, Arbi. Baraev, Abu Yakub."
    Sing sing bangga nyata Rusia! Lan dudu Sergey Zverev karo Pasha Wills! Atlet, dokter, militer, ilmuwan lan guru - GLORY TO YOU COMRADES!!!
    1. Alx1miK
      Alx1miK 1 Agustus 2012 09:38
      + 11
      Quote: Gemar

      Kutipan: "" Rus " dening tengen

      Siji jeneng inspirasi bangga. Bakal ana luwih akeh, lan dudu "jet super".
  3. QWEST
    QWEST 1 Agustus 2012 09:35
    +9
    Bali tansah urip lan sehat! seneng ketemu ngarep!
    1. bensin
      bensin 1 Agustus 2012 15:27
      0
      considering crita karo Kvachkov, Budanov lan panjalukan shrill saka kantor jaksa Chechen, banjur patemon "seneng" dijamin kanggo pejuang kuwi ... misale jek sing meh kabeh pengkhianat lungguh ing Kremlin ...
  4. ilf
    ilf 1 Agustus 2012 09:49
    + 10
    Detasemen "Rus" dibubarake kanthi basis "Rus" lan "Vityaz" ing taun 2008, digawe minangka bagéan saka ODON 604 TsSN VV MIA

    Kerugian paling gedhe ana ing 95 ing 25 Februari ing Grozny, mundhut kabeh komando detasemen.
    Ing rong sasi - saka Januari kanggo Februari 1995, pasukan Federal ing perang incessant meh rampung mbusak Grozny saka grup bandit Dudayev. Tanggal 25 Februari, detasemen Rus, bebarengan karo resimen pisanan saka Divisi Operasional Kapisah lan OMON Kemerovo, dipindhah menyang pinggiran kidul kutha. Operasi kasebut kudu ditindakake ing pinggiran kutha Grozny, sawijining pemukiman cilik Aldy, sing meh cedhak karo ibukutha Chechnya. Pakaryan sing ditindakake ing Aldy minangka rutinitas. Sampeyan kudu mriksa rezim paspor, ngrebut senjata sing disimpen kanthi ilegal saka populasi, nahan para bandit lan mbubarake geng sing ngeweruhi. Kabeh iki bisa diringkes ing siji tembung - reresik. Ing wayah esuk, kelompok-kelompok operasional, sing ana ing sangisoré komandhan detasemen Rus, Kolonel Zaitsev, tekan pinggiran Grozny. Ing ngarepe ana Aldy, sawijining kutha kanthi omah siji lantai. Sawise nyebarake pos komando, komandan klompok wiwit kanthi ati-ati nganalisa rencana kanggo tumindak luwih lanjut, nggawe klarifikasi lan
    rembugan tingkat interaksi antarane unit individu. Ing wayah esuk sing nggegirisi, pedhut putih sing kandhel nutupi kabeh kutha. Wigati dicathet menawa pedhut kaya iki minangka kedadeyan sing cukup umum ing Chechnya ing mangsa mangsa. Banjur, sawetara meter ing ngarep sampeyan, sampeyan meh ora bisa ndeleng apa-apa. Iku worth ngenteni sethitik ing paling kanggo pedhut kanggo buyar paling sethithik. Apa sing kedadeyan sabanjure ora bisa diduga. Ora adoh saka pos komando detasemen, keprungu swarane mesin sing mlaku, banjur katon siluet kendaraan tempur ing tutup pedhut. Dheweke mandheg sawetara puluhan meter saka detasemen. Lan malah senadyan kasunyatan sing wicara Russian krungu saka pedhut, komandan detasemen dhawuh kanggo mangerteni apa jenis kendaraan muncul saka pedhut - miturut rencana operasi, ing wilayah iki ora kudu ana peralatan militer. Nanging pramuka ora duwe wektu kanggo nindakake iki. Ing wayahe sabanjure, panah murub munggah menyang langit saka kendaraan tempur, nyeret buntut ing mburi. Mabur liwat sirahe prajurit, panah ilang menyang pedhut, lan buntut murub tiba tengen ing klompok prajurit pasukan khusus sing ing wektu iku ing pos komando. Banjur ana jeblugan kekuwatan gedhe. Konsekuensi kasebut dadi bencana kanggo detasemen pasukan khusus Rusia - 28 wong tiwas. Nanging sing paling penting, meh kabeh komando detasemen mati. Komandan detasemen, Kolonel Pavel Zaitsev, tilar donya, wakil kepala staf, Mayor Vladimir Batrukeev, tatu mati, pimpinan komunikasi detasemen, Letnan Senior Viktor Klochkov, penembak jitu, Private Alexei Panteleev, lan wakil komandan. saka platoon komunikasi, sersan senior Vladimir Frolov, tilar donya ing amben rumah sakit saka tatu abot lan Burns. Dadi metu mengko, panah geni iki mesin demining kondhang. Prinsip operasi kasebut kaya ing ngisor iki - kanthi bantuan muatan roket, dibuwang adoh ing ngarep
    ari karo daya, biasane plastid, kang luwih diunekake munggah dening kontak karo tambang. Tambang ing lemah uga diunekake dening bledosan. Liwat dalan ing lapangan ranjau, digawe kanthi cara iki, ing mangsa ngarep dheweke bisa pindhah
    pasukan lan peralatan militer. Sawise nggawe voli, mobil kasebut mlebu kabut. Banjur ora ana sing ngerti sapa, lan ora ana sing nyoba nindakake - sing utama yaiku ngungsi sing tatu. Nanging mengko, ing mburi operasi, iku ketemu sing mobil iku dhewe, lan kagungane detasemen engineering salah siji saka Unit Korps Marinir. Mung kuwi
    kedadosan nambah malah liyane kebingungan ing dina awal saka gelut ing Chechnya, awit iku mokal kanggo nemtokake persis ngendi dhewe lan ing ngendi mungsuh. Detasemen ing salah siji titik wis rampung decapitated. Nanging tumindak nemtokake saka perwira sing isih urip saka markas Divisi Operasional Kapisah, sing uga ana ing lokasi tragedi - Kolonel Viktor Rakitin, Kolonel Arkady Obukhov, Letnan Kolonel Anatoly Goloskokov lan kepala intelijen detasemen Mayor Sergei Yushkov. , supaya bisa cepet ngatur evakuasi saka tatu lan mati, lan apa sing paling utama kanggo nyegah lam lan mundhut kontrol. Pancen angel mbayangno tragedi sing kaya ngono, luwih-luwih yen nganti saiki durung ana siji-sijia sing mati ing detasemen kasebut. Akibaté, diputusake kanggo milih salah siji perwira paling berpengalaman minangka komandan interim detasemen. Ing detasemen, mesthi, dheweke njupuk kabar iki tanpa semangat. Nanging, ing rapat umum detasemen, diputusake kanggo takon komando kanggo sawetara wektu, nganti salah sijine wakil utawa komandan full-time anyar teka saka Moskow, kanggo milih Mayor Sergei Yushkov, sing nduweni wewenang gedhe ing antarane para pejuang. , minangka pimpinan detasemen. Panyuwunan iki diwenehake. Lan 25 Februari dadi ing salawas-lawase Dina Remembrance saka comrades tiba.
    1. IRBIS
      IRBIS 1 Agustus 2012 10:26
      +6
      Nyuwun sewu, nanging Korps Marinir ora duwe kendaraan ngresiki ranjau. Unit kasebut dikirim menyang Chechnya kanthi pesawat mung nganggo senjata cilik lan mortir. Ing titik padha nampa sawetara peralatan, nanging iki padha operator personel wojo maksimum.
      Sugeng Liburan kanggo kabeh pejuang! Kesehatan lan sukses!
  5. patriot2
    patriot2 1 Agustus 2012 10:13
    +6
    Sugeng liburan kanggo sampeyan pasukan khusus! Ora ana mantan pasukan khusus, ana sing aktif lan cadangan. Kabeh sehat lan rejeki.
  6. Aventurine
    Aventurine 1 Agustus 2012 10:14
    +8
    Urip sehat nganti 100 taun lan telung putra saben!
  7. grenz
    grenz 1 Agustus 2012 10:38
    +4
    Aku pengin nggabungake kabeh ucapan selamat kanggo detasemen "Rus" ing tanggal iki, sing ora penting kanggo kabeh pasukan khusus! Wektu cendhak - nanging apa sing mulya! Penghormatan khusus kanggo para leluhur - para veteran OMSBON, akeh sing teka saka unit sing kondhang!
  8. Magadan
    Magadan 1 Agustus 2012 10:43
    +6
    Kutipan: Aventurine
    Urip sehat nganti 100 taun lan telung putra saben!

    Paling ora telu! Lan luwih apik, yen ora, bangsa bakal mati. Kabeh jinis Pasha Volya dadi "pahlawan" lan Fili Kirkorovs
  9. waras
    waras 1 Agustus 2012 10:50
    +5
    Selamat liburan guys!!!
  10. AK-74-1
    AK-74-1 1 Agustus 2012 12:14
    +3
    Aku congratulate sampeyan! Sinau luwih "gampang" lan kurang kerja keras. Memori langgeng kanggo wong-wong sing nindakake tugas militer kanthi biaya nyawa.
  11. Unduh Do Re Mi
    Unduh Do Re Mi 1 Agustus 2012 13:28
    0
    Wong-wong iki mbuktekake yen dheweke minangka Spesialis nyata ing kabeh perang Rusia modern, lan thanks kanggo wong-wong mau, akeh kamenangan sing dimenangake, kadhangkala biaya kamenangan kasebut minangka nyawa prajurit pasukan khusus! slamet lan terus ngabdi marang Tanah Air!Selamat hari raya pria!
  12. dmitriygorshkov
    dmitriygorshkov 1 Agustus 2012 21:14
    0
    A ageng + kanggo penulis kanggo artikel, nanging babras mripat sing SPG-7 lan AGS-17 padha ditingkat antarane senjata NEWEST. sad
  13. hv78 wuh
    hv78 wuh 2 Agustus 2012 11:50
    0
    Negara apik tenan - wong apik tenan, iku perlu kanggo nyolong database saka khusus. layanan
    lan sijine iku ing Internet, Aku mung gumun. Lan saiki kabeh wong bisa ngerteni informasi babagan saben kita.
    Nalika aku weruh iki, aku umume wedi http://poisksng.tk
    amarga nomer telpon, alamat, korespondensi pribadi ing jaringan sosial kasedhiya kanggo kabeh wong. jaringan.
    Sampeyan ora ngerti apa bodho ing donya. Nanging aku wis ngerti lan mbusak kacaku, sing dakkarepake supaya bisa ditindakake kanthi cepet !!!