"Patriot" utawa "Triumph": carane AS blackmailing India

22

ZRS S-400 ing Maret
Ing Oktober 2018, India nggawe pesenan utama kanggo pasokan sistem rudal anti-pesawat S-400 Triumph Rusia. Produksi produk pesenan wis diwiwiti, lan ing pungkasan taun bakal dipasrahake menyang tentara India. Nanging, proses kasebut ora cocog karo Amerika Serikat. Washington bisa tumindak ing India. Kamungkinan nggunakake sanksi miturut hukum CAATSA saiki ora ditolak.

Alesan kanggo kontrovèrsi


Mbalik ing 2015, panguwasa India nggawe keputusan dhasar kanggo mrentahake sistem pertahanan udara S-400 Rusia. Kira-kira limang kit resimen kanthi puluhan peluncur lan akeh peralatan liyane. Ing 5 Oktober 2018, negara-negara kasebut nandatangani kontrak resmi kanggo pasokan limang resimen Triumph sing regane $ 5 milyar.



Perjanjian kasebut langsung dikritik saka Washington. Sisih Amerika ngrancang kanggo ngedol sistem pertahanan udara Patriot menyang India, nanging ora nampa pesenan sing dikarepake. Akibaté, panyokro bowo wiwit dirungokake ajeg babagan pilihan salah saka Kamentrian Pertahanan India, uga bab kemungkinan jalaran negatif. Kanggo nanggepi, Kamentrian Luar Negeri India nyatakake yen SAM dipilih adhedhasar kepentingan nasional, lan uga njaluk negara liya supaya ngurmati pilihan kasebut.


Launcher ing posisi

Sajrone wektu, AS pindhah saka kritik menyang ancaman. Pernyataan aneh kaya iki digawe tanggal 20 Mei. Sajrone salah sawijining acara, akting Asisten Sekretaris Negara kanggo Urusan Asia Tengah lan Kidul Alice Wells ditakoni babagan prospek kerja sama Rusia-India ing cahya saka Countering America's Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA).

E. Wells nyathet yen masalah nglamar hukum ing India durung dibusak. Nanging, Washington ora cepet-cepet ngetrapake sanksi. Dheweke duwe niat kanggo nawakake pelanggan potensial ing wong New Delhi "sistem tingkat teknologi paling dhuwur." Ora bakal bisa nggabungake lan nggabungake pangembangan Rusia lan Amerika, mula India kudu milih mitra strategis.

Argumen Triumphant


India wis milih sistem pertahanan udara Rusia lan, sanajan ana upaya kanggo menehi tekanan ing Amerika Serikat, ora bakal ngganti pikirane lan ngilangi kontrak sing wis ana. Temenan, posisi iki adhedhasar sawetara faktor saka macem-macem jinis: technical, ekonomi lan malah politik.


Sistem radar pertahanan udara S-400

Tuku S-400 bisa uga difasilitasi dening kerjasama sing wis suwe lan apik antarane Moskow lan New Delhi ing kabeh wilayah, kalebu gaman lan peralatan militer. Proyek gabungan dikembangake, produksi macem-macem conto ditetepake, lan negara-negara umume puas. Kontrak kanggo "Triumphs" ing ombone tartamtu dadi kelanjutan saka Persahabatan kuwi.

Saiki, basis pertahanan udara militer lan obyek tentara India minangka conto produksi Soviet / Rusia. Kanggo sawetara, iki nggampangake pangembangan lan integrasi sistem pertahanan udara anyar menyang kontur pertahanan sing ana. Pengalaman gedhe lan positif uga wis dikumpulake, sing uga bisa dadi argumentasi kanggo Triumph.

Ora ana bantahan sing padha kanggo Patriot, amarga partisipasi Amerika ing pambangunan pertahanan udara India minimal. Ing Amerika Serikat, mung FIM-92 Stinger MANPADS sing dituku.


Ngundhuh peralatan S-400 dikirim menyang Turki

Urutan angka


Dibandhingake karo conto peralatan, karakteristik taktik lan teknis penting banget. Data sing dikenal nuduhake yen sanajan ing tingkat paramèter sing paling umum, sistem pertahanan udara S-400 Rusia luwih maju tinimbang kompleks Patriot Amerika, sanajan ing modifikasi paling anyar saka PAC-3. A prabédan ngelingke ing kinerja bisa dadi alesan liyane kanggo supaya Triumph.

S-400 lan Patriot digawe mobile lan dibangun ing chassis lan Trailer poto-propelled. Padha bisa teka ing posisi ing wektu minimal, nyebarke lan njupuk munggah tugas. Ing wektu sing padha, Triumph Rusia dibedakake kanthi cara peluncuran sing luwih maju. TPK munggah vertikal, lan deklinasi roket ditindakake sawise diluncurake. Patriot kudu nguripake peluncur menyang sektor sing bener.

"Triumph" kalebu sawetara fasilitas radar. Mangkono, radar deteksi awal 91N6 ndeteksi target jinis "bomber strategis" ing jarak 570 km. Target balistik dideteksi saka 200-230 km. Sing diarani. kabeh-altitude detector 96L6, kang nyedhiyani ngawasi kahanan ing dhuwur nganti 100 km.


SAM Patriot ing Maret

Patriot ndeteksi target aerodinamis nggunakake radar AN/MPQ-53. Bisa ndeteksi bom saka jarak paling sethithik 180-200 km. Target balistik ukuran cilik dideteksi saka 80-100 km. Kompleks PAC-3 dilengkapi radar AN / MPQ-65, dioptimalake kanggo target balistik.

Muatan amunisi S-400 kalebu sawetara rudal sing dipandu anti-pesawat kanggo macem-macem tujuan kanthi karakteristik sing beda. Kanthi bantuan rudal 9M100 lan 9M96, sampeyan bisa nggayuh target ing jarak nganti 15-40 km. Ana sawetara produk kanthi jarak 150 nganti 250 km. Kisaran karusakan paling gedhe ing 380-400 km dituduhake dening ZUR 40N6. Tekan ing dhuwur tekan 30-35 km. Rudal Triumph bisa nyerang target aerodinamis kanthi kecepatan luwih saka 1100 m/s utawa target balistik kanthi kecepatan 4800 m/s.

Modifikasi paling anyar saka Patriot PAC-3 bisa nggunakake sawetara jinis rudal sing dirancang kanggo ngatasi masalah sing beda. Mangkono, modifikasi awal rudal MIM-104 dirancang kanggo nyegat target aerodinamis lan duweni potensi winates ing perang nglawan balistik. Iki bersenjata rudal ERINT, dioptimalake kanggo nggayuh target balistik. Jarak tembak maksimal, gumantung saka jinis rudal, tekan dhuwur 80-100 km - nganti 25 km. Anti-rudal ERINT mabur nganti tekan 45 km lan dhuwure nganti 20 km.


Komplek ing proses penyebaran

Mangkono, sistem pertahanan udara S-400 sing dirancang Rusia luwih anyar kanthi jelas luwih dhisik tinimbang Patriot lawas ing kabeh karakteristik kinerja utama. Kasunyatan iki, digabungake karo fitur liya saka teknik kasebut, bisa banget mengaruhi pendapat pelanggan.

Alternatif Mokal


Perlu dicathet yen Amerika Serikat uga duwe sistem pertahanan udara / rudal liyane kanthi kinerja sing luwih dhuwur. Mangkono, produk RIM-161 SM-3 ana ing layanan karo Angkatan Laut AS lan sistem pertahanan rudal - sistem pertahanan rudal universal kanggo nglawan target aerodinamis lan balistik. SM-3 saka modifikasi Blok IIA paling anyar nuduhake jarak tembak 2500 km lan dhuwure paling sethithik 250 km. Roket ngembangake kacepetan kira-kira. 4500 m / s lan tekan target kanthi hit langsung.

SM-3 digunakake ing kapal sing dilengkapi Aegis CICS. Ing jaman biyen, versi darat saka sistem pertahanan udara / rudal Aegis Ashore digawe - nyatane, unit kapal sing ana ing bangunan darat. Sawetara komplek kasebut dipasang utawa dibangun ing negara manca minangka bagéan saka sistem pertahanan rudal global.

"Patriot" utawa "Triumph": carane AS blackmailing India

Bukak rudal

Mungkin Amerika Serikat bisa narik minat India karo kompleks Aegis Ashore lan rudal SM-3. Nanging, munculé usul kasebut ora mungkin amarga alasan politik lan liya-liyane. Kajaba iku, sisih India mbutuhake sistem seluler, lan ora mungkin kasengsem ing kompleks stasioner kompleks. Kajaba iku, pelanggan potensial ora bakal kepenak karo biaya konstruksi lan operasi.

Argumentasi pungkasan


India terus mbangun industri pertahanan dhewe lan njelajah wilayah anyar, nanging isih gumantung banget marang impor. Miturut SIPRI, meh $ 3 milyar dibuwang kanggo produk manca taun kepungkur, ana kecenderungan nambah anggaran militer lan mbuwang produk impor. Mangkono, tentara India tetep dadi salah sawijining pelanggan sing paling nguntungake lan dikarepake kanggo produsen produk militer.

Kontrak kanggo S-400 nyedhiyakake pasokan 5 set resimen, saben regane kira-kira. 1 milyar dolar. Ing mangsa ngarep, dhuwit iki bakal menyang perusahaan Rusia. Industri Amerika, sing gagal entuk pesenan kanggo sistem pertahanan udara Patriot, kudu iri - lan ngrampungake masalah kanthi cara sing ragu-ragu.


"Patriot" ora bisa ngubengi "Triumph" ing babagan ciri taktik lan teknis, lan kerjasama AS-India ora bisa diarani dawa lan sukses. Ing kahanan kasebut, yen ora ana argumen liyane, Washington bisa nggunakake argumen pungkasan kanthi sanksi miturut hukum CAATSA.

Ora mungkin yen imposisi sanksi utawa ancaman saka langkah-langkah kasebut bakal meksa India ngganti pikirane lan nglanggar kontrak karo Rusia. Nanging, dheweke bakal ngrusak hubungan antarane New Delhi lan Washington. Temenan, tekanan lan blackmail dudu cara sing paling apik kanggo narik minat pasangan lan miwiti kerjasama sing apik.

Ing konteks perselisihan AS-India, perlu ngelingi perkembangan anyar ing sekitar S-400 kanggo Turki. Ing basis iki, Washington lan Ankara wis padu kanthi serius, sing wis nyebabake akibat sing ora nyenengake kanggo loro-lorone. Nanging, tentara Turki ora nilar sistem pertahanan udara Rusia. Lan ora ana alesan kanggo percaya yen India ora bakal ngetutake.
  • Ryabov Kirill
  • Departemen Pertahanan Federasi Rusia, Departemen Pertahanan AS
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

22 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    26 May 2020
    Roket ngembangake kacepetan kira-kira. 4500 m / s lan tekan target kanthi hit langsung.
    Utawa ora striking. Kaya karo dinosaurus, sampeyan ketemu utawa ora ketemu, umume, 50/50. ))
    1. +4
      26 May 2020
      Amerika Serikat duwe cara manajer omah:
      "Nanging padha ora bakal njupuk, kita bakal mateni gas" ©
      "Lengan Diamond"
      Aku ora iri karo Amerika Serikat yen kesandhung ing pangertèn global, kabeh wong "tresna" banget supaya dheweke bakal nyuwek kanthi kesenengan khusus.
      1. Kat
        -1
        26 May 2020
        Kutipan saka Mitroha
        Aku ora iri karo Amerika Serikat yen kesandhung ing pangertèn global, kabeh wong "tresna" banget supaya dheweke bakal nyuwek kanthi kesenengan khusus.

        Kabeh arep menyang iki ... Ora ketompo carane sawetara jinis game perang ing Eurasia diluncurake maneh, nanging dheweke dhewe njagong ing luar negeri ..
        1. 0
          26 May 2020
          Inggih, iku ora mungkin. Lan luwih cepet dheweke ngerti iki, luwih apik kanggo kabeh wong. hi
          1. Kat
            +1
            26 May 2020
            Quote: tawanan
            Inggih, iku ora mungkin. Lan luwih cepet dheweke ngerti iki, luwih apik kanggo kabeh wong. hi

            Perang wis ana ing BV, Libya, lsp. Apa sampeyan kepingin weruh kenapa meh ora ana konflik militer ing bawana Amerika .. Apa ana alien urip utawa wong seneng karo kabeh? Mung Anglo-Saxon nyekel bawana kanthi kenceng, butuh stabilitas lan ora nglilani sapa wae ing kana ..
            Mung Kuba bisa (thanks kanggo USSR) kanggo tetep sawijining, lan saiki wis ana .. Lan aku akeh negara sing dissatisfied karo kabijakan US ana, milking wong godlessly!
      2. 0
        26 May 2020
        Amerika Serikat duwe argumen "bobot" liyane - Houthi adoh banget saka India ...
        1. Kat
          -1
          26 May 2020
          Kutipan saka knn54
          Amerika Serikat duwe argumen "bobot" liyane - Houthi adoh banget saka India ...

          Ya, Houthi wis misuwur ing saindenging jagad))))) Saudis diusir ing ara-ara samun kanthi kabeh senjata Amerika, Israel sing larang .. Lan "Patriot" ora dadi masalah kanggo dheweke !!!
          Kita urip ing jaman sing menarik.. nglirik
  2. +2
    26 May 2020
    Aku wis ora katon ing foto domain umum saka S-400 karo 9M100 lan 9M96 pluru. Dadi titik moot. Paling kamungkinan, pluru iki bakal bebarengan karo sistem pertahanan udara S-350 Vityaz. Dadi, Amerika ing repertoire - promosi senjata kanthi pancing utawa crook. Pasar India minangka morsel sing enak, sampeyan kudu berjuang. Nanging kudu dilawan - India minangka anggaran militer nomer telu ing donya.
    1. 0
      26 May 2020
      Luwih becik yen India uga merjuangake kepentingane. Bebarengan iku luwih nyenengake kanggo gelut)
    2. 0
      26 May 2020
      Aku wis ora katon ing foto domain umum saka S-400 karo 9M100 lan 9M96 pluru. Dadi katon.
  3. -2
    26 May 2020
    Kabeh wis lawas kaya jagad iki, sing utama yaiku nyorong toppers kasur, banjur, kaya asu kasebut ing tali, kabeh bakal gumantung marang sing duwe, yaiku balung utawa tongkat.
  4. 0
    26 May 2020
    Kita rembugan, kita rembugan, lan kita bakal terus ngrembug .... ngenteni lan ndeleng kepiye pungkasane.
  5. -1
    26 May 2020
    Perjuangan kanggo pasar, Amerika Serikat, minangka biasanipun, tumindak karo "cowboy" cara .. A soko sethitik kanggo "levolver", ing pangertèn saka sanksi ... Padha mbokmenawa bakal ngumumake sanksi kanggo awake dhewe rauh ..
    1. -1
      26 May 2020
      Apa sampeyan wis maca hukum bisnis? Keuntungan kanthi cara apa wae ... Mulane, ing Federasi Rusia, setengah saka wong sing kerja kanggo pedagang pribadi ora duwe preian mbayar. cuti sakit, 40 jam kerja minggu.
      Lan Amerika bisa ngetrapake sanksi marang wong-wong India kanthi ora gelem nglayani peralatan sing dituku lan nyedhiyakake suku cadang lan amunisi kanggo wong-wong mau. Iki minangka pukulan gedhe kanggo keamanan India.
      Padha tuku saka wong-wong mau Poseidon, helikopter anti-kapal selam, sarana karusakan saka prau, buoys, Apache karo helfires, transportasi Globemaster, C17C, Chinook, nggeret M-777 karo escaliburs.
      Yen Amerika mandheg ngladeni kabeh iki, kerugian finansial ing babagan pertahanan dadi kolosal ....
  6. Komentar wis dibusak.
    1. D16
      +1
      26 May 2020
      Aku ora ngandel ing dongeng babagan super s-1500

      Lan sampeyan ora ngrungokake wong-wong mau.
      Ana cangkang karo S-300 sing mili ing Suriah, Libya.

      Apa sampeyan bisa ngandhani luwih lengkap babagan S-300?
      1. +2
        26 May 2020
        Dadi dheweke ora ngrungokake. A cyberwarrior dudu pamireng, cyberwarrior iku panulis. Dadi dheweke lungguh ing VO ... wraps watara. hi
  7. 0
    26 May 2020
    Inggih, Saudi karo Patriot belang iki wis pierced, apa India pengin, iki pitakonan.
  8. 0
    26 May 2020
    Amerika nggunakake senjata minangka umpan, utawa luwih, malah minangka nggodho. Kelip-kelip, kelip-kelip, kecanthol. Banjur, saka cangkeme wong sing pegatan, kabeh ana ing njero lan ditarik metu.
  9. +1
    26 May 2020
    Damn carane iku wis diganti. Negro ngadeg karo tablet, lan nyeret kabel putih!
  10. +5
    26 May 2020
    Kutipan saka Kat
    Ya, Houthi wis misuwur ing saindenging jagad))))) Saudis diusir ing ara-ara samun kanthi kabeh senjata Amerika, Israel sing larang .. Lan "Patriot" ora dadi masalah kanggo dheweke !!!

    Iku mung worth maca ora mung "koran Soviet" lan "Wikipedia". nanging uga publikasi liyane, luwih khusus. Ana artikel ing jaring kanthi grafik lan tabel sing diarani "Perang Rudal ing Yaman". Saka iku bisa dingerteni manawa sajrone kabeh wektu wiwit taun 2015, Houthi wis nyerang Arab Saudi ing wilayah kaping 200. Jumlah rudal beda-beda. Saka siji nganti pitu. Dadi pertahanan udara Arab Saudi nyegat babagan 60-70% target. Dadi apa yen dheweke "ngoyak-oyak ing ara-ara samun" - nyatane mung ana hubungane karo pasukan darat koalisi. Lan malah banjur, ora nang endi wae ... Nanging "Patriot" kanggo Houthis mung masalah, bubar padha striking ing wilayah sing salah siji ora dijamin dening "Patriot", utawa kang adoh banget saka target .. .

    Kutipan: Grigory Grigoryevich
    Wong lanang iku prasaja banget. Ora ana elektronik modern, tegese ora ana pertahanan udara modern, radar, misil lan perang elektronik. Mulane, aku ora ngandel ing dongeng babagan super s-1500. Ana cangkang karo S-300 sing mili ing Suriah, Libya.

    Kanggo 4 dina tetep ing sumber lan 9 komentar, entuk rating minus luwih saka 2000 iku kudu.
    Yen wong ing Libya ilang "Kerang", banjur iki ora dadi masalah "kerang" minangka masalah saka klub-handedness pitungan Arab.
    Ing Suriah, wong Siria ora nggunakake S-300, amarga padha wedi banget yen Israel bakal "mbubrah" ora mung sistem pertahanan udara iki, nanging uga liyane. Israel ora nyerang target tentara Siria, mula wong Siria padha meneng
    Lan iman ora ana ing sumber Military Review. Sampeyan perlu iki ing candhi, kanggo imam. Kita bisa ngomong babagan iman ...

    Kutipan: Dmitry saka Voronezh
    Aku wis ora katon ing foto domain umum saka S-400 karo 9M100 lan 9M96 pluru.

    Aku ketemu foto mung karo pameran. Ing crita ing TV lan ing foto ing lapangan, aku ora mirsani kuwi

    Kutipan: Ros 56
    Inggih, Saudi karo Patriot belang iki wis pierced, apa India pengin, iki pitakonan.

    Paling kamungkinan "tusukan" mung ing mratelakake panemume media. Dheweke nembak paling ora 60-70% target balistik Houthi. Apa akeh utawa sethithik? Iku angel ngomong. Ora cukup, nanging mung "Patriot" minangka kompleks perang. Apik utawa ala - iku "sepuluh". Nanging S-300 lan S-400 kita, sayangé, ora melu ING SATU KONFLIK. Ya, lan faktor penting - sing "ing kontrol". Arab lokal sing wingi mudhun saka unta utawa wong militer profesional.
  11. -1
    26 May 2020
    Aja tuku sistem pertahanan udara Amerika, kita bakal mateni gas kanggo sampeyan.
  12. 0
    30 May 2020
    Umat ​​​​Hindhu diarahake dening transfer produksi saka China. Ana dhuwit gedhe lan kompetensi sing mencorong. Apple, contone, pengin mindhah tanduran menyang India.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"