Ing ngisor gendera Andreevsky

68

Upacara ngunggahake gendera St. Andrew ing proyek korvet "Gromky" 20380

Gendéra St. Andrew, sing wis dadi simbol resmi Rusia armada, Ing Rusia, menowo kanggo everyone. Gendéra laut Rusia kanthi bangga mabur ing kapal perang Angkatan Laut. Ing wektu sing padha, gendera Andreevsky dhewe wis lawas banget lan mulya critane, kang intertwined tradhisi Kristen, crita daulat, conto wani lan heroism. Cukup kanggo ngomong sing kanggo kabeh wektu flag Andreevsky iki tanpo pekso sudo ing kapal Russian mung kaping pindho. Kaping pindho iki kedadeyan nalika perang Tsushima, sing dadi kaca paling ireng ing sajarah armada Rusia.

Apa gendéra diarani Andreevsky


Gendéra kasebut diarani St. Andrew kanggo ngurmati Andreas sing Dipanggil Pertama, rasul lan murid pisanan Yesus Kristus. Mangkono, asal saka gendéra langsung nuduhake kita asal saka Kristen. Miturut legenda, Andrew sing Disebut Pisanan disalib ing salib diagonal, sing banjur menehi jeneng salib lan gendéra. Rasul kang kapisan disebut minangka rasul amarga iku kang pisanan disebut Kristus dadi muridé.



Miturut sajarah Kristen wiwitan, Andrew lair ing Betsaida, dumunung ing pesisir lor Segara Galiléa. Dheweke sadulur saka Rasul Petrus, loro sedulur padha nelayan, kang banjur mimpin kanggo patronage saka sedulur liwat perdagangan maritim.

Ing ngisor gendera Andreevsky

Patung Rasul Andrew ing Katedral Lateran ing Roma

Gendéra Negara Skotlandia


Gendéra resmi pisanan, sing ngemot gambar Salib St. Andrew, yaiku gendéra Kerajaan Skotlandia. Acara iki didhisiki dening legenda sing apik, miturut sing ing 832 King Angus II, sing mimpin tentara gabungan Skotlandia lan Picts, ngalahake tentara Angles, sing dipimpin dening Raja Æthelstan. Miturut legenda, ing wayah wengi sadurunge perang, Angus II ndedonga marang Gusti Allah kanggo menehi kamenangan, kanthi sumpah manawa yen ana asil sing apik ing perang kasebut, dheweke bakal ngumumake Rasul Suci Andrew sing Disebut Patron Pertama. kabeh Skotlandia. Nalika esuk liwat paprangan, mega mbentuk salib oblique, ing ngendi Andrew First-Disebut sapisan disalib, Skotlandia lan Pict padha inspirasi, lan Angles, ing nalisir, padha dicekel dening kuatir. Tentara Angus, kalah karo Angles ing jumlah, entuk kamenangan ing dina iku, lan rasul Andrew diproklamasiake dadi santo pelindung Skotlandia.

Ing wektu sing padha, simbolisme ing wangun Salib St. Andrew ora digunakake ing sembarang cara kanggo dangu. Conto pisanan saka nggunakake gambar iki tanggal bali menyang 1286, iki ana ing segel saka Scottish Pengawal. Gambar pisanan gendéra karo salib tanggal bali menyang 1503, nalika salib dumunung ing latar mburi abang. Owah-owahan latar mburi pisanan kedadeyan mengko, paling ora ing pertengahan abad kaping XNUMX. Wiwit iku, panel persegi panjang biru karo salib St. Andrew miring putih tetep simbol sajarah, resmi lan negara Skotlandia. Sawise penyatuan Inggris lan Skotlandia, muncul "Union Jack" sing misuwur, nggabungake St Andrew Skotlandia lan St George Inggris.


Gendera Skotlandia

Gendéra St Andrew uga ditemokaké ing kapal militèr lan dagang saka Kratoning Polandia, kang kawangun ing taun 1815 minangka asil saka Kongres Wina lan dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia. Kain kasebut minangka gendéra St. Andrew klasik, sing digunakake ing armada Rusia, mung nganggo kanton abang sing diselehake ing pojok kiwa ndhuwur, sing diselehake gambar lambang Polandia - elang perak bermahkota. Ing wangun iki, gendéra ana nganti pambrontakan Polandia 1830-1831, sawise dipatèni, kaya kabeh gendéra negara liya ing Kratoning Polandia, dibatalake.

Penampilan bendera Andreevsky ing Rusia


Ing Rusia, gendéra St. Andrew muncul amarga Kaisar Peter I. Iki kedadeyan ing taun 1699. Tsar Rusia enom mbayar manungsa waé gedhe kanggo pangembangan armada, lan melu ing nggawe gendéra. Peter I nampilake rong proyek pisanan mung ing 1699, salah sijine ngemot gambar Salib St. Andrew ing latar mburi telung garis horisontal. Pilihan kasebut ora sengaja, Andrew sing Disebut Pertama minangka wong suci sing dihormati ing negara kasebut. Punika pitados bilih piyambakipun saged ngunjungi tanah mangsa Rus' sadurunge dheweke mati syahid. Saka abad kaping XNUMX, Rasul Suci Andrew sing Disebut Pisanan dianggep minangka patron swarga Rusia.

Wis tanggal 1 Desember 1699, gendéra anyar kanthi gambar Salib St. Andrew diumumake dening tsar minangka resmi kanggo armada Rusia. Gendéra St. Andrew pisanan, sing nguwasani kabeh kain, muncul sethithik mengko - ing 1710-12, lan ing 1720 pungkasanipun dikonfirmasi ing charter angkatan laut. Nalika nulis piagam kasebut, Kaisar Peter I mènèhi katrangan ing ngisor iki kanggo gendéra: "Gendéra putih, ing sadhuwure ana salib St. Andrew sing biru, sing dibaptis Rusia." Ing wangun sing wis dadi tradisional kanggo armada Rusia, gendéra ana nganti Revolusi Oktober 1917.


Sketsa gendera digawe dening Peter I ing Oktober 1699

Iki dibalèkaké minangka ensign resmi Angkatan Laut Rusia ing taun 1992. Iku curious sing saka 1992 kanggo 2000 flag Andreevsky karo salib biru digunakake ing armada Russian. Versi tradisional lan sajarah kanthi salib St. Andrew biru ing latar mburi putih pungkasane bali menyang Angkatan Laut Rusia ing taun 2001.

Gendéra St Andrew diturunake ing kapal Rusia mung kaping pindho


Kanthi sukarela, gendéra St. Andrew diturunake ing kapal armada Rusia mung kaping pindho ing kabeh sejarah panggunaan. Pisanan iki kedaden sak salah siji saka akeh perang Rusia-Turki, ing kasus iki - 1828-1829. Tanggal 1 Mei 1829, kapten pangkat 2 Semyon Stroinikov ngedhunaké gendéra ing fregat Raphael, ora nampa perang karo skuadron Turki, sing dumadi saka 15 kapal perang. Dheweke nerangake keputusane kanthi kepinginan kanggo nylametake nyawa kru kapal ing tataran pungkasan perang ing perang, sing ora bisa mengaruhi asile.

Nylametake atusan nyawa perwira lan pelaut, Stroynikov njupuk beban. Kaisar Nicholas I nurunake Semyon Stroynikov dadi pelaut biasa, lan uga nyingkirake para bangsawan. Jeneng fregat "Raphael" ditutupi isin, kaisar dhawuh supaya kapal kasebut diobong nalika ana kesempatan. Urutan iki kawujud 24 taun sabanjure, wis ing perang Sinop. Ing wektu sing padha, jeneng "Raphael" ora digunakake maneh minangka jeneng kanggo kapal armada Rusia.

Stroynikov, uga dirampas kabeh penghargaan lan gelar, ora bisa omah-omah maneh, supaya ora "duwe ing Rusia keturunan pengecut lan pengkhianat." Kaputusan kasebut rada aneh, amarga nalika Stroynikov wis nikah, dheweke wis duwe anak lanang loro. Senadyan kedadean karo rama, putra Stroynikov bisa bebas nampa pendidikan perwira angkatan laut, njupuk bagéyan ing nimbali Sevastopol sak Perang Crimean, lan loro munggah pangkat admirals mburi ing mburi karir.


Lukisan sing nuduhake Laksamana Apraksin lan Laksamana Senyavin sing ditawan digawa menyang pangkalan angkatan laut Jepang ing Sasebo

Kasus kapindho ngedhunake panji St. Andrew dumadi nalika tragedi paling elek saka armada Rusia - Peperangan Tsushima. Ing pungkasan perang, Laksamana Muda Nebogatov mutusake kanggo nyerahake detasemen kapal sing dipimpin, ing antarane yaiku kapal perang skuadron Eagle lan Kaisar Nikolai I, uga kapal perang pertahanan pesisir Laksamana Senyavin lan Admiral Jenderal Apraksin. Ing kaadilan, kudu dicathet menawa kapal Rusia, sing rusak banget ing dina sadurunge, mung ora duwe kesempatan kanggo perang nglawan pasukan Jepang sing unggul. Pasukan Jepang ngluwihi detasemen Nebogatov ing kacepetan lan jangkoan artileri, lan kapal perang Rusia mung ora bisa nyedhaki mungsuh, meh kabeh tentara meriem dibuwang ing kapal, lan cangkang meh rampung. Kabeh detasemen nyerah mung oncat cruiser saka peringkat 2 "Emerald", kang, thanks kanggo kacepetan, bisa break liwat rangking saka armada Jepang lan break adoh saka nguber.

Kaya Stroynikov sadurungé, Nebogatov nerangake tumindake kanthi kepinginan kanggo nylametake ewonan nyawa, para pelaut lan perwira sing dipasrahake marang dheweke. Kaya ing abad kaping 1906, paukuman kasebut abot. Laksamana iki sangsoro saka kabeh rangking, sawise kang sijine ing nyoba, kang wis ing 10 dihukum pati Nikolai Ivanovich Nebogatov, commuted kanggo XNUMX taun ing bèntèng. Sawise dipenjara luwih saka rong taun, mantan laksamana dibebasake dening Kaisar Nicholas II amarga kesehatane kurang.

Awak kapal sapu ranjau bangga


Sawise Revolusi Oktober 1917 ing Rusia, kapal penyapu ranjau cilik Kitoboy lan kru kasebut mudhun ing sejarah kanthi nuduhake keberanian sing luar biasa. Ing taun 1920, kapal kasebut, sing dipimpin Letnan Oskar Fersman, mlayu saka Estonia, amarga wedi yen bisa direbut dening panguwasa lokal. Gendéra Andreevsky diangkat ing kapal. Tim penyapu ranjau "Kitoboy" mutusake kanggo pindhah menyang pasukan Wrangel ing Crimea, amarga kapal kasebut kudu ngliwati kabeh Eropa. Ing tanggal 27 Fèbruari, kapal kasebut mlebu ing Kopenhagen, ing kono wis ana skuadron Inggris sing kuwat, lan dhawuh marang kapal penyapu ranjau Rusia kanggo ngedhunake gendera, amarga Britania Raya ora ngerti maneh. Ing Rusia Soviet, gendéra dibubaraké ing November 1917.


Tampilan modern saka panji angkatan laut Federasi Rusia

Komandhan kapal sapu ranjau mangsuli panjaluke Inggris kanthi nolak tenan, ngumumake yen dheweke bakal perang, nanging ora bakal ngedhunake gendera. Ing wektu sing padha, mung rong bedhil dipasang ing kapal cilik. Konflik bir iki ditanggulangi mung sawise intervensi pribadi saka Permaisuri Maria Feodorovna, sing ing wektu iku wis ana ing Copenhagen. Kanthi bantuan langsung dheweke, kapal kasebut diwenehi pasokan batu bara lan panganan sing dibutuhake lan dibebasake saka pelabuhan. Pungkasane, "Whaler" kanthi aman tekan Sevastopol dhewe, sing banjur ditinggalake bebarengan karo kapal perang liyane saka Armada Segara Ireng nalika evakuasi pasukan Wrangel saka Crimea.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

68 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    2 Juni 2020 06:12
    Crita iki nganggo gendéra St. Andrew minangka piwulang kanggo siswa SMA. Kanggo generasi diwasa, masalah sing luwih penting yaiku sebutan lan mbusak gendéra kasebut. Ana conto urip (kasus, kahanan) karo gendéra nasional saka sajarah kita. Akeh, wiwit saka flag Andreevsky, lan pungkasan karo flag negara USSR. Ya, aku pancene ora ngelingi kasus nalika gendera (spanduk) iki mudhun ing ngarepe sapa wae.
    Apa sing ora bisa dikandhakake babagan tricolor negara modern.
    1. -9
      2 Juni 2020 09:09
      ekspresi kabeh gendéra maritim, yaiku gendéra sing dipasang ing buritan, lan guis ing busur ing boo sprit kabeh negara ing jagad iki. Gridated ing Kyiv ing 1709.

      kita ndeleng sawetara panji lan guis maritim Rusia.
      Kita uga ndeleng panji segara negara Tartaria, griffin lan manuk hantu ing latar mburi emas.



      http://www.vexillographia.ru/russia/images/kiev1709.jpg

      Aku uga nyebutake gambar kapal Cossack, tampilan galleon. Gambar iki, kaya sing pertama, ora ana ing sejarah resmi, amarga Olimpiade ora tau menehi kapal laut menyang Cossacks.

      1. +3
        2 Juni 2020 12:55
        Ayo, para ilmuwan ndhelikake gambar dogheads saka Abad Pertengahan
      2. +7
        2 Juni 2020 13:07
        Kutipan: Bar1
        Kita uga ndeleng panji segara negara Tartaria, griffin lan manuk hantu ing latar mburi emas.

        Lan ayo padha ndeleng. ngguyu
        Iki, nomer loro saka baris ngisor, nomer loro lan katelu saka sisih tengen. Hard kanggo ndeleng?
        Dadi ayo zoom in sethitik ...

        Tadam!
        Ternyata "karo griffin" yaiku "gendera Tatar Caesar", lan "karo manuk hantu" yaiku "gendera Tatar liyane" ...
        Apa sing arep ditindakake, Bar?
        Apa sampeyan ngakoni yen nyoba nyasarake kolega kanthi jahat utawa demensia sampeyan dhewe, sing ngalangi sampeyan ora ngerti omong kosong kanthi kritis? Pilih! ngguyu
        1. -10
          2 Juni 2020 13:32
          bodho iku kowe, kok tadamkat kono, ngambung tembok?
          1. +5
            2 Juni 2020 14:05
            Inggih, babagan spanduk tentara Cossack - sampeyan bisa ngomong ing taun apa muncul? ngguyu
            Aja isin, nuduhake erudition lan kawruh babagan materi ... Sapa, nalika nemokke spanduk iki, disetujoni, dening sapa lan carane digunakake ...
            Aku bisa nindakake dhewe kanggo sampeyan, nanging aku pengin ngrungokake versi sampeyan dhisik ... ngguyu
            1. -7
              2 Juni 2020 14:08
              ora bisa apa-apa, mung bisa ngiler...
              1. +3
                2 Juni 2020 14:31
                Nah, banjur sampeyan nuduhake kelas. Netepake, supaya bisa ngomong, kaunggulan intelektual sampeyan ... Lan supaya saben wong weruh apa sing dadi peneliti lan pemikir sing pinunjul, ngujo lan diimbuhi karo bebener piwulang sampeyan. Aku ora ketompo. ngguyu
                1. +1
                  2 Juni 2020 19:26
                  Oh lan aku ora kejawab !!!
                  Michael, hormatku !!! aran
                  1. +2
                    2 Juni 2020 20:53
                    Matur nuwun Vlad. eseman hi
                    Sayange kabeh rampung kanthi cepet, aku wiwit seneng banget ... ngguyu
          2. +4
            2 Juni 2020 20:58
            Colleague Bar, bener poking minangka argumentasi liyane
      3. +5
        2 Juni 2020 20:54
        Colleague Bar, sampeyan wis kesel Tartaria
        1. +2
          2 Juni 2020 21:14
          Kula salam! Bar1, bubar lulus. Dheweke ora mbuwang tumbak ing kincir angin, dheweke ora klelep galleon ing Kutub Lor, dheweke ora ngusir Tatar saka Tartaria !!! Jujur, bantahane Timur dadi garing, sedhih. Baru1 kudu ngaso, entuk kekuatan. buku Nasonov, chtoli kanggo menehi wong.
          Oh, biyen ana wektu! Aku nyawang cabang Oparyshev pk. Ing kene Kita kabeh perang karo dheweke, ora kanggo urip, nanging kanggo pati! Salah siji Cossacks karo prau mlaku ngubengi tikus, banjur jaran bakal mlayu menyang Amerika, lan para penipu, juru tulis lan Jerman, para penghibur, ing ngisor lawang, puluhan dikutuk !!! Oh pira cacahe! Dadi Timur kudu dilindhungi, dihormati, tetep diet khusus supaya kita duwe apa-apa sing nyenengake! Nanging, iku perlu kanggo melu ing pumping intelektual saka wulangan sesat saka pasangan larang regane, yen ora, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, argumentasi ora bakal cukup, Timur dadi bisa ditebak, bisa ditebak !!!
          Matur nuwun, Vlad!
          1. -2
            2 Juni 2020 21:25
            Aku duwe argumen sing cukup ...
            1. +1
              2 Juni 2020 21:50
              Kutipan: Bar1
              Aku duwe argumen sing cukup ...

              Kula hormati lan "+"! hi
        2. Komentar wis dibusak.
        3. -2
          2 Juni 2020 21:23
          Quote: Astra wild
          Colleague Bar, sampeyan wis kesel Tartaria

          aja maca ...
    2. 0
      3 Juni 2020 07:48
      Kutipan saka: ROSS 42
      Apa sing ora bisa dikandhakake babagan tricolor negara modern.

      Ing gendéra salib Rusia lan motto mungkin, armada Rusia ora bakal ngremehake negarane, kaya sing wis ana.
  2. + 12
    2 Juni 2020 06:26
    Komandhan kapal sapu ranjau mangsuli panjaluke Inggris kanthi nolak tenan, ngumumake yen dheweke bakal perang, nanging ora bakal ngedhunake gendera.

    Iki minangka conto keberanian lan kepahlawanan sing sejati. Gusti Allah lan gendéra St. Andrew ana karo kita! Matur nuwun kanggo artikel kasebut!
    1. +7
      2 Juni 2020 22:24
      Quote: Gagak
      Komandhan kapal sapu ranjau mangsuli panjaluke Inggris kanthi nolak tenan, ngumumake yen dheweke bakal perang, nanging ora bakal ngedhunake gendera.

      Iki minangka conto keberanian lan kepahlawanan sing sejati. Gusti Allah lan gendéra St. Andrew ana karo kita! Matur nuwun kanggo artikel kasebut!

      ya wis! Nanging ora ngelingi brig "Mercury" ... misale jek ora profesional kanggo kula!
      1. +9
        2 Juni 2020 22:57
        Kaya ora ngelingi Varyag sing mulya ...
        1. +7
          2 Juni 2020 23:33
          Quote: Gagak
          Kaya ora ngelingi Varyag sing mulya ...

          "Varangian" minangka simbol kamulyan, bangga lan tekad kanggo nglawan mungsuh sing unggul! Aku menehi conto brig "Mercury" amarga ing kahanan sing meh padha metu juara!
          1. +1
            3 Juni 2020 08:20
            Quote: non-principal
            Aku menehi conto brig "Mercury" amarga ing kahanan sing meh padha metu juara!

            Sampeyan bisa nambah kene feat saka "Guarding" - tugu pati heroik ing perang saka Russo-Jepang Perang saka destroyer "Guarding", diinstal ing St Petersburg ..
            1. +1
              3 Juni 2020 21:05
              Setuju banget!
  3. +2
    2 Juni 2020 06:30
    artikel padha dening Polonsky 2 taun ago
    https://topwar.ru/150018-ego-spuskali-tolko-dvazhdy-istorija-andreevskogo-flaga.html
  4. -5
    2 Juni 2020 06:32
    Artikel sing ala. Dadi akeh sing wis dicritakake babagan sejarah umum pambentukan gendera lan paling ora babagan layanan militer.
  5. -9
    2 Juni 2020 07:43
    ROA lan gendera St. Andrew.
    1. +7
      2 Juni 2020 08:31
      Sampeyan bakal kaget, nanging nggunakake Kelembapan gedhe dening scum ora nggawe gendéra reged. Miturut cara, Vlasovites ora nggunakake gendera St. Andrew, nanging jenis biru.
      1. +4
        2 Juni 2020 09:22
        Kutipan: Viktor Sergeev
        Sampeyan bakal kaget, nanging nggunakake flag gedhe dening scum

        Divisi SS Prancis Charlemagne perang ing tricolor nasional, kalebu nggunakake chevrons lengan tricolor.
        Pilot saka Normandie-Niemen uga perang ing gendéra Prancis dhewe.
        Lan, kaya sing wis dingerteni kanthi bener, iki ora nggawe gendera ala, tegese, mesthi, panggunaan gendera lan simbol nasional dening Nazi Prancis.
      2. -5
        2 Juni 2020 09:26
        Sampeyan bakal kaget, nanging sadurunge Nazi dadi kuwasa, swastika diajeni ing endi wae. Saiki dilarang ing Eropah, nanging isih dihormati ing Timur.
        Nalika Uni nglarang simbol Nazisme, mula ora ana sing ngira yen panyengkuyung Kolchak, Mannerheim, Krasnov bakal kuwasa ing Rusia ...
        1. +3
          2 Juni 2020 12:33
          Sampeyan bakal kaget, nanging ora ana sing ngerti swastika ing abad kaping 20, kajaba para penganut sawetara masyarakat lan agama. Swastika dudu gendéra utawa tandha resmi negara. Ya, sawise Hitler nggunakake swastika, iku bener dilarang, amarga asosiasi sing jelas. Nanging banjur nyoba Nuremberg kena pengaruh lan kekejeman sing ditindakake ing swastika minangka asosiasi sing nggegirisi.
          Panyengkuyung Kolchak, Mannerheim lan Krasnov ora teka ing Rusia. Iki katon saka sawetara wong sing pikirane ciut sing nyoba kanggo nyamar dadi "konsiliator", kabeh wong rukun ora ana sing ngerti.
    2. +5
      2 Juni 2020 09:24
      Kutipan: Gardamir
      ROA lan gendera St. Andrew.

      Gardamir lan watu dill.
    3. + 10
      2 Juni 2020 09:30
      Lan homoseksual cocog pelangi. Apa sing saiki ngidoni ing langit, ndeleng fenomena alam sing apik banget?
      1. -5
        2 Juni 2020 10:47
        Pelangi nggawe aku seneng. Nanging bapakku perang ing Red Banner, kanggo mardika saka kutha Zaporozhye dianugerahi Red Star. Aku manggon ing Uni Soviet, njabat ing Tentara Soviet. Ing uripku ora ana tricolors, gendéra karo salib. Iku mung mbusak sejarah negara.
        1. +5
          2 Juni 2020 11:40
          Gendéra St. Andrew dudu pambusakan sajarah, iki minangka sajarah kamulyane Angkatan Laut Rusia.
          1. +2
            2 Juni 2020 16:01
            sajarah armada Rusia iku sajarah kamenangan mulya interspersed karo asor isin.
        2. -1
          2 Juni 2020 16:04
          Aku bakal ngomong maneh, iki minangka tujuan "mbusak" memori kita. Hak kita.
        3. +2
          3 Juni 2020 10:41
          Apa pambusakan? Ing Rusia, apa penghargaan Soviet wis resmi dibatalake utawa nolak acara Perang Dunia II, manfaat pribadi wong tuwa sampeyan? Mungkin layanan sampeyan ing tentara Soviet?
          Iki dheweke, wis kesel karo whining iki.
  6. +4
    2 Juni 2020 08:26
    Rurik uga ora duwe kesempatan kanggo urip, nanging dheweke mlayu ing banyu nganti pungkasan, nyoba ram. Kapal bisa mudhun, bisa dicekel, nanging mung pengkhianat sing bisa ngedhunake gendera kanthi sukarela.
  7. +4
    2 Juni 2020 09:11
    Kanthi sukarela, gendéra St. Andrew diturunake ing kapal armada Rusia mung kaping pindho ing kabeh sejarah panggunaan.
    Pasrah kapal iku isin.. Kuwi adat maritim. Nanging ing kene aku tansah kasengsem ing pitakonan - apa kru Rafail utawa sisa-sisa kru kapal Nebogatov dikutuk amarga nyerahake komandhane? Wirang, nanging sawise kabeh, para komandhan nylametake nyawane akeh wong kanthi tumindake.
    1. +3
      2 Juni 2020 10:50
      Kutipan: KVU-NSVD
      Pasrah kapal iku isin.. Kuwi adat maritim. Nanging ing kene aku tansah kasengsem ing pitakonan - apa kru Rafail utawa sisa-sisa kru kapal Nebogatov dikutuk amarga nyerahake komandhane? Wirang, nanging sawise kabeh, para komandhan nylametake nyawane akeh wong kanthi tumindake.

      Sanadyan ana kalodhangan sathithik kanggo nindakake dhawuh lan nglawan, sawijining unit militèr wajib perang, sanajan ing biaya pati, iki tegese orane.

      Yen kabeh cara wis entek, mula ora ana gunane wong mati.

      Uripe kudu slamet - negarane butuh.

      Pitakonan yaiku kanggo nemtokake garis tipis antarane "kesel" lan "durung kesel" ......

      Panglima "Raphael" temenan ora exhaust, kang pantes kaukum.

      kanggo tim, komandhan njupuk isin. padha mung nuruti dhawuh.
      1. 0
        2 Juni 2020 10:58
        Andrey, kabeh sing sampeyan ucapake, aku ngerti lan ndhukung. Aku kasengsem ing orane paukuman tartamtu saka peserta tartamtu ing nyerah - padha stigmatized panglima sawise panangkaran, utawa sabdho, utawa prudently katahan sepi.
        1. 0
          2 Juni 2020 11:15
          Kutipan: KVU-NSVD
          Aku kasengsem ing orane paukuman tartamtu saka peserta tartamtu ing nyerah - padha stigmatized panglima sawise panangkaran, utawa sabdho, utawa prudently katahan sepi.

          Aku sing katelu.

          Apa sampeyan bisa ngomong?
    2. +2
      2 Juni 2020 11:17
      Kanggo penasaran, takon carane akeh pangkat ngisor saka kru Raphael slamet ing panangkaran Turki lan bali maneh. Thanks kanggo "humanisme" scoundrel pengecut Stroinikov. Nicholas I, mesthi, apikan banget. Babagan "paukuman abot" Nebogatov pancen konyol. Iku perlu kanggo nyumerepi wong umum, depriving wong saka pangkat, pesenan lan bangsawan. Ya, lan kabeh komandan sing ngedhunake gendera - uga. Mung ing kasunyatan saka tumindak iki.
      1. +2
        2 Juni 2020 11:41
        Kutipan: Ryazan87
        Kanggo penasaran, takon carane akeh pangkat ngisor saka kru Raphael slamet ing panangkaran Turki lan bali maneh.

        Nah, apa sampeyan duwe jawaban kanggo pitakonan iki? Banjur sampeyan bisa nuduhake?
        1. +2
          2 Juni 2020 11:52
          70 saka 200 bali. Miturut cara, Stroynikov banjur mbela piyambak ing nyoba, nyalahke kabeh ing perwira senior (sing piye wae aneh mati sadurunge nyoba), ing pelaut .. scoundrel ora bantuan. Miturut cara, kaisar ora kesed kanggo nuduhake pribadi: "Letnan Brown, midshipman Verdeman, dhokter Dorogonevsky, asisten kapten Tsygankov lan kabeh pangkat ngisor - Ngapunten." Banjur wiwitane omongane meh ngrusak.
          1. +1
            2 Juni 2020 21:21
            "nyalahke kabeh marang pejabat senior": dheweke meden-medeni aku, dheweke dadi pembully, lan aku wedhus.
            Lan iki disebut "njupuk kabeh nyalahke."
      2. ANB
        0
        3 Juni 2020 13:35
        Raphael tansah nglawan brig Mercury.
    3. 0
      2 Juni 2020 16:55
      Kutipan: KVU-NSVD
      Nanging ing kene aku tansah kasengsem ing pitakonan - apa kru Rafail utawa sisa-sisa kru kapal Nebogatov dikutuk amarga nyerahake komandhane? Wirang, nanging sawise kabeh, para komandhan nylametake nyawane akeh wong kanthi tumindake.

      Novikov-Priboy ing novel "Tsushima" njlèntrèhaké raos sing nyekel perwira lan pelaut sawise pesenan Nebogatov nyerah kapal. Kaya sing kedadeyan, dheweke dadi sing paling kontroversial: sawetara bungah amarga kabeh wis rampung lan slamet, liyane nesu banget, liyane mung ditindhes dening kedadeyan ...
      1. +3
        2 Juni 2020 17:01
        Novikov - Surf nggambarake akeh perkara, nanging ora mesthi bener.
        1. 0
          2 Juni 2020 21:37
          Sijine dhewe ing panggonan Novikov-Priboy nalika nulis kanggo Tsushima
  8. -1
    2 Juni 2020 09:22
    Sajrone Peperangan Tsushima, saka Cruiser Aurora - Six Times, kanthi pecahan cangkang, Bendera St. Andrew dibubrah !!! Ing geni mungsuh, Pelaut Rusia - saben wektu nyetel Panjenengane ing Panggonan! Panglima Aurora, Evgeniy Romanovich Egoriev, minangka salah sawijining sing pisanan mati, sawise nampa tatu ing sirah! Cruiser relatif aman ninggalake Peperangan - St. Andrew Flag ora Lower!
    Mangkene crita babagan Cruiser Revolusi!
  9. +6
    2 Juni 2020 11:22
    Wektu kanggo miwiti bagean anyar ing situs kaya "Ing kaca Wikipedia". Kajaba iku, hak cipta, kaya artikel saiki, ngemot kabeh kesalahan sing ana ing Wikipedia.
    Nalika esuk liwat paprangan, mega mbentuk salib oblique, kang Andrew pisanan-disebut sapisan disalib, Skotlandia lan Pict padha inspirasi, lan Angles, ing nalisir, padha dicekel dening kuatir. Tentara Angus, kalah karo Angles ing jumlah, entuk kamenangan ing dina iku, lan rasul Andrew diumumake minangka santo pelindung Skotlandia.
    Rasul Andrew diproklamiraké minangka santo pelindung Skotlandia ing taun 1320, nalika Skotlandia merdika.
    Ing wektu sing padha, simbolisme ing wangun Salib St. Andrew ora digunakake ing sembarang cara kanggo dangu.
    Salib oblique minangka salah sawijining simbol heraldik paling tuwa, sing wis digunakake suwe sadurunge muncul ing gendéra Skotlandia. Ing gendéra Burgundy, katon satus taun sadurungé, lan ing lambang counts Oetingen ing awal abad kaping XNUMX.
    Kanthi sukarela, gendéra St. Andrew ing kapal armada Rusia diturunake mung kaping pindho ing kabeh sejarah panggunaan.
    Lan fregat "Hector" lan fregat "Yaroslavets"?
  10. +5
    2 Juni 2020 11:31
    Kanthi sukarela, gendéra St. Andrew diturunake ing kapal armada Rusia mung kaping pindho ing kabeh sejarah panggunaan.

    Iki ora bener. Perlu
    Ana crita sing rada konyol nalika nyerahake frigat Mitau ing taun 1734 (Nanging, Defremery banjur bisa pulih kanthi lengkap).
    Frigate Yaroslavets lan Hector nyerah marang Swedia tanpa perang ing taun 1788.
    Rusak dening badai, kapal saka baris "Mary Magdalena" nyerah menyang Turki ing 1787.
    Pungkasan, kabeh skuadron Laksamana Senyavin ngudhunake gendera ing ngarepe Inggris ing Lisbon ing taun 1808. Ing kono, mesthi ana konvensi sing licik, nanging nyatane nyerah.
    1. 0
      2 Juni 2020 21:45
      Kolega: Viktor Nikolaevich lan Ryazanets, yen sampeyan bisa, critakna babagan episode kasebut. Ora kabeh wong pinter kaya kowe.
      Aku dianggep minangka mahasiswa sing apik banget ing sejarah, nanging aku sinau akeh perkara anyar ing situs kasebut lan aku bakal sinau luwih akeh
      1. +1
        2 Juni 2020 22:09
        kanthi kersa:
        Frigate "Mitau" ngalami alangan nalika Perang Suksesi Polandia (pasukan Rusia ngepung Danzig, dikuwasani dening panyengkuyung Prancis, lan sadurungé henchman Swedia Stanislav Leshchinsky). "Mitau" ketemu skuadron Prancis lan ora bisa ninggalake, Prancis tansah dadi walkers banget. Ora ana perang resmi karo Prancis, kapten fregat Peter Defremery nyoba mlebu ing negosiasi, nanging ora ana sing apik. Dheweke ditawan karo kru lan kapal. Kanggo perusahaan, kanthi cara Khariton Laptev (Segara Laptev mung babagan dheweke). Banjur tawanan diijolke, Defremery diadili lan rashly malah dihukum pati, nanging diampuni. Salajengipun, nalika perang Rusia-Turki taun 1735-39, piyambakipun misuwur amargi njeblug piyambak lan kapalipun, nyegah kapalipun dipuncepeng dening Turki. Kaping pindhone aku mutusake ora ngganggu ...
        "Yaroslavets" lan "Hector" kejiret dening armada Swedia ing awal perang Rusia-Swedia 1788-90, durung ngerti yen perang wis diwiwiti. Kapten nggantung kuping lan dilebokake ing celonone - minangka asil, padha ngedhunake gendera tanpa perang. Frigate "Mstislavets" bisa ninggalake, amarga pisanan ora tundhuk karo syarat Swedia kanggo drift.
        "Maria Magdalena" banget apes, kapal nemu badai abot (ana Ushakov meh ora lunga kanggo ngunjungi Neptunus), ilang kabeh masts lan, kanthi kebetulan apes, dijupuk langsung menyang Bosphorus. Ing sabdhoning, kita bisa ngomong sing kapal minangka unit tempur lengkap ora bisa dianggep maneh.
        Nanging babagan skuadron Senyavin, sampeyan kudu nulis artikel sing dawa, crita sing dawa banget lan rumit. Lan luwih politik tinimbang militer. Minangka, Nanging, lan kabeh perang Rusia-Inggris 1807-12.
        1. 0
          7 Juni 2020 13:15
          matur nuwun
    2. 0
      23 Juni 2020 00:28
      kabeh skuadron Laksamana Senyavin ngudhunake gendera ing ngarepe Inggris ing Lisbon ing taun 1808. Ing kono, mesthi ana konvensi sing licik, nanging nyatane nyerah.

      Skuadron Senyavin ora ngedhunake gendera ing ngarepe Inggris. Skuadron kasebut interned ing pelabuhan Lisbon.
      Ana bedane gedhe antarane ngedhunake gendera minangka tumindak nyerahake kapal menyang mungsuh lan ngedhunake gendera sing ana hubungane karo interniran ing pelabuhan netral. Ing kasus terakhir, iki minangka bukti yen kapal kasebut dilucuti senjata lan ora "kampanye". Ing wektu sing padha, kapal ora kelangan yurisdiksi negara.
      Senyavin nembe magang skuadrone. Lan Inggris banjur kudu tuku saka pamaréntah Rusia kapal sing wis bobrok nalika interniran.
      Nanging, aku yakin sampeyan ngerti crita Nikita iki.
      1. 0
        23 Juni 2020 00:48
        Bener, dheweke negesake manawa crita iki rumit.
        Skuadron Senyavin ora ngedhunake gendera ing ngarepe Inggris.

        Masalahe yaiku wiwit tanggal 26 Oktober [7 November], 1807, Kakaisaran Rusia resmi perang karo Inggris Raya, lan skuadron Senyavin teka ing Lisbon tanggal 28 Oktober 1807. Ya, lan Lisbon ora bisa dianggep minangka pelabuhan netral, amarga ing wayahe katon skuadron Rusia dikuwasani dening Prancis, lan ing wektu penandatanganan konvensi - dening Inggris. Banjur kapal Rusia wis ana ing Portsmouth.
        Aku bakal ngutip Alexander I, sing ora gelem mbayar hadiah dhuwit kanggo "senyavinites": "Nalika paling skuadron kapal sing entuk hadiah iki pungkasane ditinggalake ing tangan mungsuh, banjur ora bisa nganggep kanggo dheweke penghargaan sing ditetepake kanggo hadiah.
        Mesthi, iki ora nyerah klasik kanggo sawetara alasan, utamané sing Inggris ora pengin ngiyataken aliansi Franco-Rusia.
        1. 0
          23 Juni 2020 00:58
          Aku setuju yen crita skuadron Senyavin mbingungake lan mbokmenawa ora ana analog ing sajarah donya.
          Ya, kapal Rusia ing Lisbon pancen ditinggalake ing tangan Inggris. Nanging gendera Rusia ora diturunake ing ngarepe Inggris (minangka tumindak nyerahake kapal marang mungsuh).
          Lan kasunyatan sing Inggris banjur dipeksa kanggo tuku kapal saka pamaréntah Rusia mung nandheske kasunyatan sing ora nyerah, nanging skuadron iki interned ing pelabuhan resmi netral.
  11. Bai
    +2
    2 Juni 2020 11:31
    Ana akeh jinis gendera.

    Iki gendéra Rusia, lan dudu apa sing diterbitake Polandia ing Kyiv babagan Rusia ing taun 1709.
    Saliyane miring, uga ana salib sing lurus (vertikal).
    1. 0
      2 Juni 2020 21:48
      Kolega BAI, kaca iki saka ngendi? Pengin ngerti luwih akeh
  12. Tur
    0
    2 Juni 2020 13:37
    Acara iki didhisiki dening legenda sing apik, miturut sing ing 832 King Angus II, sing mimpin tentara gabungan Skotlandia lan Picts, ngalahake tentara Angles, sing dipimpin dening Raja Æthelstan. Miturut legenda, ing wayah wengi sadurunge perang, Angus II ndedonga marang Gusti Allah kanggo menehi kamenangan, kanthi sumpah manawa yen ana asil sing apik ing perang kasebut, dheweke bakal ngumumake Rasul Suci Andrew sing Disebut Patron Pertama. kabeh Skotlandia.

    Iki sing aku penasaran.
    Sepira gedhene angkuh dhewe (yaiku, sombong iku dosa mati) ing abdine Gusti Allah!
    Kaya, aku bakal menehi sampeyan sih lan milih sampeyan minangka santo pelindung Skotlandia.
    Dheweke ora njaluk dadi, nanging diangkat.
    Sing. sikap konsumen marang Gusti Allah - menehi, nggawa lan free?
  13. +3
    2 Juni 2020 14:59
    Nanging, meh sanalika sawise nyerahake Raphael, kapal Rusia liyane, Brig Mercury, kanthi tampilan lengkap kabeh skuadron Turki, ora ngedhunake gendera ing ngarepe rong kapal perang Turki, nampa perang, lan menang, sanajan. brig wis kasempatan kanggo urip - minus tanpa wates! Nanging keputusane, yen perang bakal kalah, kanggo grapple karo Turki paling cedhak lan jotosan munggah kamar baling-baling didhukung dening kabeh perwira lan kru saka brig. "Mercury" ing salawas-lawase mlebu pantheon kamulyan armada Rusia!
    1. -2
      2 Juni 2020 15:58
      WELL ONCE "Raphael" kasebut, sing tegese dheweke mlebu pantheon "kamulyan" armada Rusia.
      1. +1
        2 Juni 2020 20:52
        Padha sebutno kabeh sing kedaden ing sajarah negara. Mung rong episode isin kedaden: "Sampeyan ora bisa uncalan metu tembung saka lagu ..." Nanging! Aku mikir babagan brig "Mercury" ngerti paling ora 50-60% saka populasi negara, lan babagan "Raphael" mung penyayang sajarah armada, sejarawan profesional, nanging sing maca artikel iki ...
  14. -3
    2 Juni 2020 15:56
    Aku rumiyin indifferent kanggo FLAG ANDREEV, aku mung ngenali flag angkatan laut USSR. Wangsulan menika kados dene wangsulipun tigang warni, dipundamel supados masarakat langkung remen nglalekaken wekdal-wekdal ingkang dados DUWE negari.
    1. -2
      4 Juni 2020 09:30
      Quote: Pencari
      Aku rumiyin indifferent kanggo FLAG ANDREEV

      Pamrentah anyar nyingkirake simbol heroik.
  15. +1
    2 Juni 2020 22:06
    "Pesenan iki kawujud 24 taun sabanjure" ayo diarani spade a spade: urutan kategoris Nicholas1. Aku ketemu informasi kasebut, ing pesenan Nakhimov, ora Raphael sing diobong, nanging kapal liyane sing padha: wis bosok lan wong Turki mbangun sing anyar miturut gambar kasebut.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"