Akademisi: China dudu sekutu strategis, ora bakal ngirim prajurit perang kanggo kepentingan kita

84

Sanajan Rusia lan China duwe kepentingan sing pas, negara kita dudu mitra strategis. Lan kita ora bisa ngandelake China.

Ide iki diungkapake dina iki dening Academician Alexei Arbatov sajrone sesi online "Primakov Readings", sing diatur dening Institut Ekonomi Dunia lan Hubungan Internasional (IMEMO) saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia lan kantor berita. Interfax.



Academician Arbatov ngarahake Pusat Keamanan Internasional ing IMEMO. Dheweke percaya yen Rusia kudu dadi pusat kekuwatan ing jagad modern.

Alexei Arbatov nyebataken acara setengah abad kepungkur, nalika hubungan antara Moskow lan Beijing rusak banget, saengga USSR nyebutake China minangka ancaman utama kanggo perdamaian. Akademisi kasebut percaya yen saiki kita wis ngalami ekstrem liyane, nelpon China minangka mitra strategis:

Ora mungkin cepet-cepet saka siji ekstrem menyang liyane, mula China dadi ancaman paling gedhe ing jagad iki, mula dadi sekutu utawa mitra strategis. Konsep kasebut ora bisa dibuwang. Sekutu strategis yaiku nalika sampeyan siyap ngirim prajurit kanggo perang kanggo kepentingan sekutu sampeyan lan kosok balene. Aku yakin manawa kita ora duwe lan ora bakal duwe kahanan kaya ngono karo China.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    84 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 17
      29 Mei 2020 16:16
      Damn - Dicethakaké Bebener! ngguyu China durung mlebu aliansi militer-strategis sajrone 5 ewu taun!
      Akademisi nyusut! nangis
      1. + 15
        29 Mei 2020 16:20
        Contone, dheweke mlebu karo wong Korea nglawan Jepang, kayata, umpamane, ing jaman Laksamana Lee Sun Xin sing misuwur.
        1. -1
          29 Mei 2020 16:32
          Nalika Jepang mutusake kanggo nelukake Korea ... lan China ing dalan? Nah, ngendi serikat strategis? Ing endi Angkatan Laut China nalika perang? Mungkasi nggawe crita.
          1. +4
            29 Mei 2020 17:03
            Tentara Cina nyengkuyung wong Korea, sing mbantu wong Korea banget
            1. +6
              29 Mei 2020 20:37
              USSR uga nulungi China ing perang nglawan Military Jepang ... nalika Perang Dunia II AS mbantu, nanging iki ora ateges China minangka Sekutu Strategis USSR lan AS. Iki minangka asosiasi situasional ing ancaman saka Musuh umum. Tujuan lan tujuan saben pihak pancen dhewe.
              Padha karo conto sampeyan.
              Colleague Rich ( Dmitry Greetings hi) ing ngisor iki ing cabang ditetepake kanthi jelas Sekutu Strategis!
              1. +3
                29 Mei 2020 20:40
                Umumé, USSR mung sekutu strategis ing Stalin, utamané nalika Perang Korea, pasukan Cina, tinimbang spesialis Soviet, perang nglawan Amerika, lan banjur, ing Khrushchev, padha mlayu.
                1. 0
                  29 Mei 2020 20:53
                  Kutipan: Kronos
                  Umumé, USSR mung sekutu strategis ing Stalin, utamané nalika Perang Korea, pasukan Cina, tinimbang spesialis Soviet, perang nglawan Amerika, lan banjur, ing Khrushchev, padha mlayu.

                  Oke...ayo coba bedane! Amerika Serikat nalika Perang Donya II nyedhiyakake pitulungan luwih akeh marang China tinimbang USSR. Dheweke nyedhiyakake siji alasan sing gampang - Mungsuh Musuhku, TEMAN !!! Miturut pendapat sampeyan, ternyata dheweke uga Sekutu Strategis ??? USSR uga nampa bantuan AS ... uga Sekutu Strategis?
                  Iku menarik banget, apa ora keganggu sampeyan sing sethitik mengko, sak Perang Korea, akeh Sekutu Strategis bentrok?
                  1. +4
                    29 Mei 2020 21:05
                    Ora, ora isin ing USSR lan China padha mbangun sosialisme, iku dudu kesatuan situasional, nalika Amerika Serikat wis kontradiksi wiwit awal eksistensi USSR.
                    1. -2
                      29 Mei 2020 21:39
                      ANY negara ora bakal menehi tandha persetujuan babagan aliansi militer strategis karo sing pisanan ditemokake. Mung karo wong-wong sing aliansi kuwi migunani.
                      Lan Rusia duwe kesempatan BIG kanggo nggawe aliansi kasebut duwe bathi. Nggawe kanca nglawan AS.
                    2. +6
                      30 Mei 2020 07:45
                      Swara wektu, dadi panginten sing, ing asas, China weruh kabeh wong pucet ing sandal putih, tanpa istiméwa.
                      Fantasi babagan aliansi karo dheweke dudu pendhudhukan sing bermanfaat.
                  2. +1
                    29 Mei 2020 21:52
                    Kutipan: Hunter 2
                    Miturut pendapat sampeyan, ternyata dheweke uga Sekutu Strategis ???

                    ya wis. Lan dheweke isih tetep kaya ngono.
                    Aku ngelingake sampeyan yen Amerika Serikat mbantu Kuomintang. Dheweke saiki ana ing Taiwan.
      2. +7
        29 Mei 2020 16:26
        Kutipan: Hunter 2
        Damn - Dicethakaké Bebener! China durung mlebu aliansi militer-strategis sajrone 5 ewu taun!
        Akademisi nyusut!

        Dadi iki kabeh Arbatov, gludhug ing perestroika!

        Panginten dheweke wis ora ana ...

        Ketoke, dheweke wis lali marang dheweke, mula dheweke mutusake metu kanthi bebener sing jelas, kanggo ngelingake awake dhewe ...
        Tanpa dheweke, mesthi ora ana sing ngerti iki ...

        Yen ana kepentingan sing pas, kita lunga bebarengan; yen ora, kita mung ngurmati.

        Lan kita duwe sekutu ... - ya!
        1. + 13
          29 Mei 2020 17:35
          Ing donya modern, luwih sithik sekutu, luwih murah biaya.
          1. +2
            29 Mei 2020 19:36
            Kutipan: Alex777
            Ing donya modern, luwih sithik sekutu, luwih murah biaya.

            Kaya-kaya sampeyan ora bisa mbantah ing kene, nanging kasur mikir beda, amarga "sekutu" uga mbayar ekstra,
            1. +1
              29 Mei 2020 20:30
              Deleng ing oyod. nglirik
              Sapa sing duwe utang nasional 27 triliun?
              Dheweke ora mbayar kanthi apik. Lan padha ora bakal.
              Senajan Trump ora childishly stuffing wong.
          2. +2
            29 Mei 2020 20:40
            Ngomong sing bener, Alexander.
        2. +5
          29 Mei 2020 17:53
          Kutipan: Olgovich
          Panginten dheweke wis ora ana ...

          Butuh duit...
          ngguyu
          Amerika kudu mbayar kanthi apik kanggo nyebarake ide Brzezinski ...
          1. +3
            29 Mei 2020 19:16
            Kanggo Rusia, wong Tionghoa loro-lorone "mitra", lan Amerika minangka "mitra", wong Turki uga "MITRA" ..... Malah ana "mitra saka NATO" lan "mitra miturut perjanjian Minsk" ...
            Lan sekutu Rusia mung tentara lan angkatan laut, lan uga ana kanca-kanca lelungan sementara ...
            1. +1
              29 Mei 2020 21:50
              Kutipan saka: Amin_Vivec
              Kanggo Rusia, wong Tionghoa minangka "mitra" lan wong Amerika minangka "mitra"

              Sing persis "equidistance" lan nuntut Brzezinski.
              Rusia saka China, China saka AS lan AS saka Rusia.
              Nalika aku nyadari yen ora bakal bisa nggawe Rusia dadi sekutu ing perang karo China. Kanggo Amerika Serikat, kesatuan China lan Rusia ora bisa ditampa lan bencana.
              1. 0
                30 Mei 2020 09:26
                "kesetaraan?" istilah apik, senadyan kasunyatan sing Amerika Serikat ing abad kaping 20 dipindhah nyedhaki China, dibalèkaké ekonomi .... wungu mesin militèr ... Kanggo apa?
                Kanthi nuntut "equidistance" AS kudu ninggalake kabijakan tekanan. Yen ora, imbangan bakal saya ganti.
        3. -6
          29 Mei 2020 20:02
          Kepiye carane Kaisar Alexander III ngomong babagan sekutu? Rusia duwe loro. Sing paling dipercaya lan diuji wektu - ,, tentara lan angkatan laut ,,. Wektu liwati lan siji liyane ditambahake - Angkatan Udara Rusia. Iku angel nolak lan ora komentar ing singkatan ,, VKS ,,. Sapa hidrogen sulfida melumpuhkan otak? "Kosmos" iku salah siji saka jeneng Iblis. Bocah sekolah ngerti, nanging wong diwasa saka Wilayah Moskow ora? Utawa sampeyan durung main dolanan Masonik? Pancen kudu "jago goreng" sak tenane "pecked" ,,? OPO TANPA IKI? Mesthi, petualangan dibutuhake?
          Babagan China. Apa utang China marang Rusia saiki? Apa "perasaan anget sing luar biasa" sing kudu diduweni dening SOSIALIS China kanggo negara "Kapitalis Rusia"? China minangka negara serius sing kerja kanggo wong Tionghoa. Ya, globalis duwe pengaruh tartamtu, nanging negara iki ora lali marang rakyat, negara kuna. ,, Nyanyi lagune ,,. Kepiye babagan RK? Kaget kahanan kosong lan ora ana arti. Pendapat pribadi? Ora! URUSAN! Tumindak kasebut ngomong dhewe. RK ora kapentingan malah kanggo Ukraina, Belarus, Kazakhstan.. Padha ora INTERESTED kanggo komunikasi karo wong. Apa bisa menehi bab n bab China? Pengalaman PROKHINDEEVs nunggang ing gulu saka ,, dear Rusia ,,? Dadi ing Cina wis cukup licike. Mung ing kono padha ngerti tamba kanggo wong-wong mau. Rong pil timbal (utama lan cadangan - ,,asuransi ,,), sing dibayar dening sederek saka wong sing lara pati.
          Wektu ,, RK ,, wis entek. Ora ana wong (utawa ,, dudu manungsa ,,) sing bisa mungkasi Crita. Kita kudu ngganti iki dadi luwih atraktif. Lan kanggo wong Rusia lan kanggo mitra njaba. Sawise kabeh, ana wektu liyane. Nalika China, contone, dianggep minangka pakurmatan kanggo disebut kanca Rusia Soviet nalika pamaréntahan Stalin I.V.
        4. 0
          29 Mei 2020 20:22
          Ing perestroika, bapake rada gludhug!
        5. 0
          29 Mei 2020 22:43
          Konduktor kepentingan Amerika, sing wis ngapusi sejarah negara kita ing urutan Amerika Serikat, minangka "akademisi" ... Sampeyan bisa maca artikel kasebut. Nanging ... Ing wektu sing padha, wong kudu ora lali sapa sing dilayani ...
        6. 0
          30 Mei 2020 19:44
          Kutipan: Olgovich
          ... Dadi iki Arbatov kabèh, gludhug ing perestroika!

          Ora, iki anake.
          Kutipan: Olgovich
          ...Aku panginten dheweke ilang ...

          Dadi dheweke tilar donya ing taun 2010.
      3. +5
        29 Mei 2020 16:27
        Kutipan: Hunter 2
        Damn - Dicethakaké Bebener! ngguyu China durung mlebu aliansi militer-strategis sajrone 5 ewu taun!
        Akademisi nyusut! nangis

        Bakal ngenteni mayit mungsuh liwat ...
      4. AVG
        0
        29 Mei 2020 16:35
        Aku ora ngelingi luwih saka sepisan yen ing tingkat paling dhuwur China diarani sekutu, nanging ya, mitra strategis. Lan apa ora, ing wektu nalika AS lan NATO wis rampung metu saka ril, Jepang serius arming, ora duwe partner wong sing kapentingan umumé pas karo kita. Mesthi, siji kudu ora tiba ing euforia lan bengok-bengok babagan kekancan langgeng, nanging ora ana bab kuwi. Lan yen China, ceteris paribus, tuku barang-barang kita ing wiwitan, mula mung bisa ngimpi pasar sing kaya ngono.
        1. 0
          29 Mei 2020 20:56
          Kutipan saka avg
          siji mung bisa ngimpi pasar kuwi.

          Nanging sapa sing bakal nggawe dhaptar barang sing bisa dituku China saka kita!
          Liberoid saka blok ekonomi Pr-va mesthi ora bisa, amarga kanggo karya iki ora ana wates, ora ana awis (ora ana rollback, ora dipotong, ora ana serbuk gergaji) ... ngguyu
      5. +4
        29 Mei 2020 16:50
        Akademisi Alexei Arbatov: China dudu sekutu strategis

        Hunter 2 (Alexy): Iki pancake - Nemokake Bebener!

        Salam, Alexey hi
        Bener-bener "Ngungkapake Bebener" nglirik
        Presiden ngandika bab iki sadurungé ing konferensi Rusia-Cina "Prospek kanggo Kerjasama antarane Rusia lan China" tanggal 10 Juni 2015, ing Moscow: "Dina iki Rusia lan China ing tataran awal ngembangaken "partnership" hubungan lan ing mode. saka mbentuk "kemitraan strategis" , nanging durung tekan tataran hubungan saka "serikat strategis".
        PS. Ensiklopedia Militer Soviet nemtokake 3 tahapan hubungan mitra antar negara bagian:
        1. "Kemitraan" umume, mung bisa ing interaksi lan gotong royong ing wilayah penting lan wilayah kapentingan bebarengan, nanging rada sempit (utilitarian), contone: eksplorasi antariksa, ilmu dhasar, ekologi, pangembangan sumber daya, lan sapiturute.
        "Partnership" ana ing alam kerjasama sing saling nguntungake lan nduweni proyek khusus, lan umume, sifat sementara. Ing babagan iki, "mitra" digabungake kanthi tujuan proyek kasebut, "kontak" lan sesambungan ing wilayah tartamtu, nggayuh tujuan kemitraan bebarengan, nalika tekan sing bisa ngaku eksploitasi gabungan (lan paritas) saka asil kemitraan ( proyek tartamtu), sanajan ing kahanan sing ora cocog antarane tujuan strategis pungkasan para peserta.
        "Partnership" ora umum ngganti status lan peran peserta, nanging nyumbang kanggo penguatan.
        2. Kemitraan, sanajan dheweke duwe status "khusus", bisa uga ora berkembang dadi hubungan "sekutu strategis".
        "Kemitraan strategis", minangka jinis hubungan strategis, yaiku kerjasama saka subyek (negara) kanggo nggayuh tujuan strategis. Kaping pisanan bisa ditemtokake kanthi persetujuan utawa (lan) dibentuk kanthi sukses "seri kemitraan", lan berkembang dadi bentuk sing paling dhuwur, dadi hubungan "sekutu strategis".
        3.“Sekutu Strategis” - iki minangka wangun paling dhuwur saka hubungan strategis saka kakuwasan, padha manunggal dening Goal Strategic pokok umum lan bebarengan bantuan ing sawijining prestasi.
        Hubungan sekutu strategis, minangka aturan, sifat jangka panjang, nyakup penyatuan potensi nasional sekutu, predetermine urutan (algoritma, urutan), tingkat lan ruang lingkup kemitraan proyek tartamtu, mengaruhi meh kabeh bidang. urip negara saka negara sekutu lan mbentuk kualitatif beda (luwih dhuwur) tingkat peran, status lan kesempatan.
      6. +1
        29 Mei 2020 18:17
        Akademisi Alexei Arbatov: China dudu sekutu strategis, ora bakal ngirim prajurit perang kanggo kepentingan kita
        Apa akademisi, kuwi ambane lan pikiran. wong bodho Sapa sing ngetung ing China, ora ana tentara, nanging semolina ("Great China, liyane bledug ing sikil"). Sampeyan ora bisa njagong ing trench padha karo wong-wong mau. Kanggo numpak bebarengan ing ajang politik donya, nanging bisa uga bakal nyedhiyani mburi. Lan "persaudaraan ing tangan" iku omong kosong. Lan muspra kita nindakake latihan tanah karo wong-wong mau, mulang wong-wong mau carane perang. Nuduhake gendera bebarengan ing Persia utawa Baltik iku politik, oke. Nanging kanggo latihan ing taktik .... negatif
      7. +3
        29 Mei 2020 19:00
        'Nemokake bebener'
        Sing mesthi!
        Identitas Arbatov iki banget curiga. Apa ora agen asing?
        Lan China bakal ngirim prajurit yen kapentingane pas karo kita. Lan mung mangkono. Sampeyan ora kudu dadi akademisi kanggo ngerti iki. Sanajan saka Arbatov sing kasebut, akademisi kaya peluru saka peluru iki. Punika agen pengaruh - punika.
      8. SSR
        +1
        30 Mei 2020 04:21
        Kutipan: Hunter 2
        Damn - Dicethakaké Bebener!

        Mangga ndaftar kula minangka akademisi!
        Malah karo tangga-tanggane ing CIS, kita kudu njaga bubuk mesiu! Kita malah perang karo siji ing 08.08.08.
        Aku Akademisi!)))
      9. 0
        30 Mei 2020 18:41
        kemitraan strategis minangka perkara jangka panjang, lan panyengkuyung penggabungan karo Kulon minangka analis sing spesifik banget.
    2. + 10
      29 Mei 2020 16:19
      Dheweke dadi kanca lelungan.
      1. +4
        29 Mei 2020 16:33
        Kutipan saka knn54
        Dheweke dadi kanca lelungan.

        Utawa, kaya sing diucapake, "sekutu situasional".
      2. +3
        29 Mei 2020 16:35
        Kutipan saka knn54
        Dheweke dadi kanca lelungan.

        Aku bakal njlentrehake - kanca lelungan cendhak!
    3. +2
      29 Mei 2020 16:24
      China dudu sekutu strategis, ora bakal ngirim prajurit perang kanggo kepentingan kita

      Lan sapa sing bakal ngirim?
      Lan contone para limitrof, sing ngirim prajurite kanggo kepentingane Pak Sam, sing bisa diarani "mitra strategis" Amerika Serikat ing kana?
      1. +3
        29 Mei 2020 17:00
        Kutipan: Vasyan1971
        China dudu sekutu strategis, ora bakal ngirim prajurit perang kanggo kepentingan kita

        Lan sapa sing bakal ngirim?
        Lan contone para limitrof, sing ngirim prajurite kanggo kepentingane Pak Sam, sing bisa diarani "mitra strategis" Amerika Serikat ing kana?

        Handouts bakal mandheg - "sekutu" bakal buyar!
        1. +3
          29 Mei 2020 18:03
          Kutipan: Mayor147
          Handouts bakal mandheg - "sekutu" bakal buyar!

          Persis. Kita weruh lan ndeleng kepiye kedadeyan kasebut.
          Apa ora ana, apa iku "kemitraan strategis"?
    4. +7
      29 Mei 2020 16:25
      Akademisi: China dudu sekutu strategis, ora bakal ngirim prajurit perang kanggo kepentingan kita

      Iku angel kanggo nelpon China malah fellow lelungan .. Lan umume, negara kuwat duwe sekutu, fellow lelungan .. lan vassal bakal luwih bener .. lan nalika negara duweni potensi padha ing kekuatan ekonomi, daya ideologis lan potensial militer, padha dadi mungsuh...nanging iki dudu Rusia lan China, nanging China lan Amerika.. sayangé, sisa-sisa kekuwatan kita biyen.. senjata nuklir lan sumber daya alam..
    5. +1
      29 Mei 2020 16:26
      Ya, sial, jaran kasebut bisa dingerteni.
      Lan ngomong akeh?
    6. +1
      29 Mei 2020 16:27
      Aku wis kesel mbaleni apa sing ditulis ing artikel kene..
      P.S. Aku ora akademisi wassat wassat
      1. +2
        29 Mei 2020 16:57
        Iki kudu didandani! nglirik Sampeyan kudu ngerti ngendi sertifikat ditanggepi. Ya, lan mantel karo topi bakal migunani kanggo taun anyar, kanggo nyenengake bocah cilik))
        1. +3
          29 Mei 2020 17:04
          Quote: Biasa wae
          Iki kudu didandani! Sampeyan kudu ngerti ngendi sertifikat ditanggepi. Ya, lan mantel karo topi bakal migunani kanggo taun anyar, kanggo nyenengake bocah cilik))

          Ya, sampeyan kudu ngakoni manawa nunggu prajurit saka China kanggo kepentingan Rusia ora masuk akal ... Lan supaya ngerti iki, sampeyan ora kudu dadi akademisi.
          1. +1
            29 Mei 2020 18:10
            Aku setuju banget. Aku nulis kanthi humor, nanging kanthi hormat lan tanpa sarkasme menyang arah sampeyan, kanca.
            1. +1
              29 Mei 2020 18:36
              Quote: Biasa wae
              Aku nulis kanthi humor, nanging kanthi hormat lan tanpa sarkasme menyang arah sampeyan, kanca.

              ombenan ombenan
    7. +5
      29 Mei 2020 16:27
      Saben uwong ngerti banget yen wong Tionghoa tansah ana ing pikirane. Kerjasama, malah strategis, iku normal. Nanging kapercayan kudu entuk.
    8. +2
      29 Mei 2020 16:29
      Ora nggumunake, yen sawetara pensiunan ngira yen dolanan hoki ing wayah wengi minangka norma, mula ora ana sing bisa dicritakake babagan sekutu.
      1. 0
        30 Mei 2020 06:14
        Apa sing padha nindakake kabeh omong kosong iki?
        Sekutu minangka mitra strategis sing wiwitan nggabungake kemitraan kanthi nandatangani Perjanjian Uni. Ambane Prajanjian iki minangka tingkat kepercayaan ing hubungan para mitra sing wis gabung karo Uni.
    9. 0
      29 Mei 2020 16:43
      Sekutu strategis yaiku nalika sampeyan siyap ngirim prajurit kanggo perang kanggo kepentingan sekutu sampeyan lan kosok balene.

      Sekutu strategis yaiku nalika sampeyan ngutangi akeh lan suwe, banjur, kanggo mbayar utang, ngirim prajurit sekutu strategis kanggo disembelih. Bener, sampeyan isih kudu "terpikat" dhewe ing pamrentahan sekutu strategis. Sekutu liyane, sejarah ora ngelingi.
    10. +2
      29 Mei 2020 16:53
      Carane susah aku urip tanpa informasi iki. Saiki mripatku wis dibukak kanggo kahanan ing donya, aku kudu miwiti maneh. Matur nuwun, wong sing apikan.
    11. 0
      29 Mei 2020 17:04
      sapunika langkung prayogi, Tiongkok botên purun ngintun wadyabalanipun kangge pêrang rumiyin, ananging Tiongkok badhe ngintunakên wadyabalanipun dhatêng Tiongkok. Ora kudu
      dadi resimen lan batalyon infantri motorized utawa tank tentara Rusia. Nanging pasukan rudal, kapal selam, pengintaian lan sistem perang elektronik, uga sistem peringatan peluncuran rudal, iki persis sing bisa ditakoni China marang Rusia yen Amerika ngliwati garis abang menyang China. Nanging siji ora kudu mikir sing mung Kuba, Vietnam, Jerman Timur lan wong-wong saka tilas Yugoslavia ora lali ngiyanati Rusia sak Gorbachev lan Yeltsin. China uga ora lali iki, amarga Rusia, ternyata bisa ngiyanati. Dadi Gorbachev lan Yeltsin uga nganggo topeng Rusia minangka pengkhianat marang sekutu, sing ora ana sajrone sewu taun ing kabeh sejarah Rusia, nganti Gorbachev lan Yeltsin ngiyanati Rusia lan sekutu. China ing kene ora ateges hubungan ala sauntara antarane USSR lan China nalika jaman Brezhnev. Iki minangka praktik normal antarane negara. Kedadeyan. Nanging dudu pengkhianatan. Nanging banjur, miturut Demokrat, Rusia ngiyanati sekutu, China ngelingi iki. Lan ora perlu ngarep-arep yen wiwit iku hubungan antarane China lan Rusia dadi normal, banjur China njupuk lan lali carane Rusia bisa ngadhepi sekutu-sekutune ing sangisore panguwasa tartamtu sing bisa ngiyanati sekutu Rusia kaya-kaya, saka ora ana. nindakake, metu saka biru, tanpa mung kanggo nyenengake Amerika lan Kulon ...
      1. +6
        29 Mei 2020 17:31
        ya. Ora ana pengkhianatan marang Damansky. Rusia ora ngiyanati. Lan China dudu pengkhianat. Iku mung "kedaden". Nah, aku nyoba ngethok lemah, dadi iki pengkhianatan? Saiki, yen Rusia nyoba ... Iku bakal dadi pengkhianatan! Sampeyan duwe sudut pandang sing menarik. sawetara jinis Cina
        1. 0
          30 Mei 2020 06:20
          Lan ing Damansky ora ana aliansi, ora ana kemitraan, malah ora liwati, ana konfrontasi ideologi ing hubungane karo I.V. Stalin, ing ngendi China luwih konsisten tinimbang Komite Pusat kita.
          Lan ninggalake sekutu kaya China yaiku ora duwe otak.
    12. +1
      29 Mei 2020 17:14
      Lan kenapa China ngirim prajurit perang kanggo kita!? Apa interpretasi sing aneh banget babagan kemitraan strategis ...
    13. 0
      29 Mei 2020 17:16
      Umumé, kabeh Arbatov minangka "spesialis" saka Amerika Serikat lan Kanada. Napa China kene?
      1. +1
        29 Mei 2020 21:08
        Agen pengaruh AS bakal tambah akeh nglawan kerjasama Rusia-Cina, kanggo AS (administrasi saiki) perlu kanggo ngisolasi China kanthi bertahap.
    14. 0
      29 Mei 2020 17:23
      Nanging apa ana sing mangu-mangu iki, yen mung tahanan Kremlin isih ngimpi babagan iki
    15. +4
      29 Mei 2020 17:31
      Iku bakal luwih apik yen Arbatov ngandhani apa sing nyebabake owah-owahan sing cetha ing dalan China ing hubungane karo USSR .. Dheweke ngerti, sawise kabeh .. kanggo apik ..
    16. -2
      29 Mei 2020 18:14
      Nalika Rusia lan China duwe kepentingan sing tumpang tindih


      Ing tataran iki, ya, lan prilaku lan tumindak "luar biasa" nyumbang kanggo iki, lan apa sing bakal kelakon sesuk ...
    17. 0
      29 Mei 2020 18:58
      Kanggo nglawan, sebutno, Donbass, utawa Ossetia, China ora bakal ngirim prajurit, sanajan ing kasus sing ora mungkin NATO pancen cocog karo Georgia lan Banderlogs. Nanging dheweke bisa uga ngirim menyang Arktik. China wis nggawe pemecah es kanggo nglayani kapentingan China ing perairan kutub. Nanging garis pesisir Arktik lan segara sing cedhak wis suwe dipérang, lan siji-sijine cara China bisa ndarbeni potongan-potongan yaiku ngetokaké. Lan ing ngendi dheweke bakal nindakake? Ing Alaska? Ing Norwegia? Utawa ing tanah historis kagungane China? Minangka bagéan saka pemugaran saka "kaadilan sajarah", kang padha ajeg kelingan?
      1. 0
        30 Mei 2020 07:00
        Quote: Nagant
        lan mung cara China bisa njaluk Piece punika remet metu.


        Ora serius.
        China bisa nindakake iki kanthi sah, mung kanthi meksa kita mlebu "kemitraan PERDAGANGAN Arktik" karo - mung pembangunan infrastruktur pesisir sing larang banget bakal bisa ngamanake hak KITA kanggo duwe NSR, lan tanpa utang gedhe saka LUAR. kita ora bakal narik bisnis iki. Ing kasus iki, China bakal bisa ngelekake (lan bebarengan karo kita kanggo nyegah!) Encroachment US ing free nggunakake NSR dening Angkatan Laut sawijining. Nanging aku mbaleni: iki mung bisa ditindakake yen China duwe kepentingan KOMERSIAL dhewe ing pangembangan NSR, nanging ora ana sing bisa njamin yen iki ora bakal dadi "penaklukan creeping."
      2. 0
        30 Mei 2020 10:24
        Mesthine garis pantai Arktik dipérang, lan wilayah segara mbukak gratis.
        Ing USSR, dheweke nggambar wates segara ing peta nganti sisih lor. pole, nanging iki ora ana kapentingan kanggo sapa wae lan ora diakoni dening sapa wae: kapal selam nuklir Amerika padha lelayaran lan terus berlayar nganti saiki (yen ana sing ora ngerti, ana posisi rudal biasa kanggo serangan marang USSR- RF).
        Dadi, China bisa uga ngaku ngetutake sawetara bagean saka perairan Arktik. Sanajan ora ana mekanisme hukum internasional kanggo iki.
      3. 0
        31 Mei 2020 01:32
        Quote: Nagant
        Utawa ing tanah sing historis duweke China? Minangka bagéan saka pemugaran saka "kaadilan sajarah", kang padha ajeg kelingan?

        Apa sampeyan wis bisa mungkasi nyebarake omong kosong lan mitos iki? Klaim kanggo wilayah kaya Siberia lan Arktik mung ana ing Taiwan, Siberia "duwe" ing buku teks ditampilake ing Taiwan, lan ora ing China. Nanging kenging punapa para panyebar tuwin para ahli komplotan sadaya badhe nêmahi bab punika, ing ngriku wontên sêrat-sêrat Tiongkok, têgêsipun manawi tiyang Tionghoa punika saking Tiongkok. Umumé, Taiwan duwe pratelan kasebut kanggo kabeh wong ing tingkat Khokhlyat hotelok, RRC lan Federasi Rusia ora duwe keluhan.
    18. 0
      29 Mei 2020 19:04
      Sampeyan bakal mikir China bakal ngirim prajurit kanggo perang kanggo kita. Dadi kajaba, kita bakal nutupi mburi saben liyane.
    19. 0
      29 Mei 2020 19:28
      sapunika sampun sagêd ngintunakên wadyabala dalêm anggèning damêl kabêtahanipun rêkaos sanès-sanèsipun. Padha ngirim blumbang gene kanggo mati kanggo wong liya, uga, lan kanggo kapentingan pribadi, ambisi. Minangka ana? Sapa sekutu Rusia?
    20. +3
      29 Mei 2020 19:39
      Lucu. Cap.RF lan China (ing pimpinan BPK) ora bisa dadi sekutu strategis ing sembarang cara, iki ora brainer. ngguyu Ndaftar ing akademisi, utawa apa? ngguyu
    21. 0
      29 Mei 2020 20:33
      Sampeyan bisa guess. TAPI, bebener bakal dadi jelas nalika kedadeyan kasebut kedadeyan, kanthi cara siji utawa liyane. Nalika iku kita bakal weruh.
      Sauntara kuwi, iki mung ngenani rejeki, sing mergane diarani ramalan/analisis utawa liya-liyane.
      Ora dingerteni! Mekaten.
    22. +2
      29 Mei 2020 20:55
      Padha kanggo kula, Pak Obvious. Apa wong Tionghoa utawa wong liya sing kudu berjuang kanggo kita lan kanggo kepentingan kita? Kabeh pangarep-arep mung kanggo awake dhewe lan pesawate.
    23. +2
      29 Mei 2020 21:13
      Rusia lan China duwe kepentingan sing pas, negara kita dudu mitra strategis


      Saka konferensi pers Menteri Luar Negeri China Wang Yi:
      "Nalika China lan Rusia ngadeg bebarengan bahu menyang Pundhak, perdamaian lan stabilitas ing planet bakal dijamin kanthi lengkap, lan kaadilan internasional bakal dilindhungi kanthi dipercaya." (c)
    24. +3
      29 Mei 2020 21:38
      Pasukan Cina, tinimbang spesialis Soviet, perang nglawan Amerika, banjur, ing Khrushchev, padha mlayu.

      "Ora ana mungsuh siji-sijia sing nggawa masalah kaya Khrushchev karo kabijakan babagan masa lalu partai lan negara kita ...." (c) D.F. Ustinov.
      1. 0
        30 Mei 2020 13:00
        Quote: yasvet
        "Ora ana mungsuh siji sing nggawa masalah kaya Khrushchev nggawa kita

        Saiki Dmitry Fedorovich bakal nggedhekake dhaptar dheweke. Aku gumun carane bisa ing Federasi Rusia yen Vlasovites bakal nganakake parade kanggo ngurmati para pemenang sing dilawan para pengkhianat lan changelings iki. hi
    25. +1
      29 Mei 2020 22:04
      Bener, China durung nate lan ora bakal dadi sekutu militer kita. Nanging dheweke ora nate ngganggu wilayah kita. Nanging, saiki isih kurang saka tingkat ancaman. Akeh cara, iki difasilitasi dening volume ageng sumber daya sing diekspor saka Rusia menyang China, nalika China ngekspor sumber daya saka Rusia kanthi gerbong, kabeh cocog.
    26. -3
      29 Mei 2020 22:07
      Lan iki apa nabi domestik kita ngomong bab ancaman sing teka saka China.
      "Miturut "prediksi Messing" diterbitake ing "Yandex. Zen", ing mangsa ngarep, China bakal dadi ancaman paling serius kanggo Moskow. Sisih Tionghoa bakal nutupi langkah-langkah agresif, dadi kanca lan mitra Rusia.
      Amarga tumindak Beijing, Perang Donya Katelu kudu diwiwiti, cathetan kiriman kasebut. China bakal nyerang Jepang lan Taiwan nganggo senjata nuklir, sawise Rusia bakal nglawan RRC.
      " https://weekend.rambler.ru/crazy-world/44234206/?utm_content=weekend_media&utm_medium=read_more&utm_source=copylink
      1. -1
        30 Mei 2020 12:47
        Quote: jancok lawas
        Sisih Tionghoa bakal nutupi langkah-langkah agresif, dadi kanca lan mitra Rusia.

        A ngimpi kasur elek, iki rapprochement antarane Rusia lan Eropah, Rusia lan China, China lan Eropah ... Mulane, padha nyoba kanggo nyegah manunggalaken negara sing nguber kawicaksanan ing kapentingan dhewe, lan ora ing kapentingan saka Amerika Serikat Lan iki "ramalan" mung kanggo iki diarahake. Dibagi lan aturan
        (selawase kaya jagad) hi
      2. 0
        30 Mei 2020 19:58
        Lan iki apa nabi domestik kita (Messing) ngandika bab ancaman sing teka saka China.

        Ya, nabi.
        Gippenreiter (ing sesi iki dheweke dadi induktor) nulis carane "guru" iki nggawe penonton ngguyu, isih ora ngerti apa sing kudu dilakoni, nganti dheweke liwat untune (supaya pamirsa ora weruh pituduh) ngandika: "Lungguh!". Sakwise kuwi, “Guru Agung” lungguh ing kursi lan sesi terapi tawa para penonton rampung.
        keprungu
    27. -2
      29 Mei 2020 23:22
      Arbatov - keturunan Amerika sing direkrut?
    28. -1
      30 Mei 2020 12:39
      Gagasan babagan jagad kutub banget nggodha nanging ora nyata. Mesthi bakal nyebabake konfrontasi lan perang hibrida. Sing saiki kita deleng. Perang Donya 3 wis diwiwiti, AS nyoba ngontrol maneh sing nakal. Tekanan militèr, tekanan ekonomi, tekanan politik, tekanan informasi .... kabeh ana ing gerakan. Lan sapa wae sing menang bakal dipeksa maneh kanggo mbuktekake klaime babagan dominasi jagad. Lan bakal dadi Perang Donya 4 (nggunakake klub kayu lan totoan) hi
      1. -1
        30 Mei 2020 18:21
        Ing donya, jumlah kutub saya ganti. A donya multipolar bisa, iku wis kedaden. Lan iku bipolar (Perang Dingin), lan malah unipolar (Kakaisaran Romawi). Ana tansah sing padha ora wareg karo urutan ana, lan iki mimpin kanggo owah-owahan.
        1. 0
          30 Mei 2020 19:17
          Quote: Kuzmitsky
          Lan iku bipolar (Perang Dingin),

          Lan ing ngendi blok Warsaw saiki?
          Quote: Kuzmitsky
          lan malah unipolar (Kakaisaran Romawi)

          ngguyu Roma mrentah donya kabeh? recourse
          Quote: Kuzmitsky
          Ana tansah sing padha ora wareg karo urutan ana, lan iki mimpin kanggo owah-owahan.

          Kene sampeyan mangsuli dhewe. Aku nulis babagan sing padha - mesthi ana negara sing ora cocog karo tatanan donya sing ana. hi
          1. +1
            30 Mei 2020 19:41
            Roma, mesthi, ora mrentah donya kabeh. Padha ora mbayangno ukuran nyata donya iki. Nanging dheweke bisa ndhikte istilah kanggo umume negara lan bangsa sing dikenal ing Roma. Lan liyane (wong-wong sing dikenal kanggo dheweke) ora bisa nandhingi dheweke kanggo wektu iki.

            USSR lan Amerika Serikat uga ora nguwasani jagad iki kanggo loro, sanajan sejatine loro kutub ing jagad iki.

            Ya, pranyata yen kita ngomong babagan sing padha, mung nganggo tembung sing rada beda.
    29. 0
      30 Mei 2020 16:50
      ing umum, akademisi confuses konsep strategi karo siasat.
    30. 0
      30 Mei 2020 19:46
      Alexei Arbatov nyebataken acara setengah abad kepungkur, nalika hubungan antara Moskow lan Beijing rusak banget, saengga USSR nyebutake China minangka ancaman utama kanggo perdamaian. Akademisi kasebut percaya yen saiki kita wis ngalami ekstrem liyane, nelpon China minangka mitra strategis:
      Mung ing wektu, "akademisi" Arbatov eling iki.
      ---
      Iku bakal becik kanggo langsung krungu pendapat Trump lan Kepala Rabbi saka Moscow Pinchas Solomonovich Goldshmidt ing prakara iki, lan ora sawetara jenis "akademis". keprungu
    31. Tur
      0
      31 Mei 2020 07:58
      Ora mungkin cepet-cepet saka siji ekstrem menyang liyane, mula China dadi ancaman paling gedhe ing jagad iki, mula dadi sekutu utawa mitra strategis. Konsep kasebut ora bisa dibuwang. Sekutu strategis yaiku nalika sampeyan siyap ngirim prajurit kanggo perang kanggo kepentingan sekutu sampeyan lan kosok balene. Aku yakin manawa kita ora duwe lan ora bakal duwe kahanan kaya ngono karo China.

      Negara-negara dadi sekutu strategis yen tujuan strategis kasebut pas.
      China duwe tujuan strategis - dadi pimpinan jagad, tanpa kewajiban (ora kaya Amerika Serikat).
      Nanging apa, nyuwun pangapunten, apa tujuan strategis Rusia?
      Aku ora nggatekake guyonan saka Kang Maha Agung, awujud:
      "Kanggo ngleksanakake pangembangan ilmiah, teknologi lan sosial-ekonomi Federasi Rusia, nambah populasi negara, ningkatake standar urip warga, nggawe kahanan sing nyaman kanggo urip, uga kahanan lan kesempatan kanggo awake dhewe. - realisasi lan pambocoran bakat saben wong, aku mutusake:

      1. Pamrentah Federasi Rusia bakal njamin pencapaian tujuan pembangunan nasional Federasi Rusia ing ngisor iki kanggo periode nganti 2024:
      a) njamin pertumbuhan alami sing lestari saka populasi Federasi Rusia;
      b) nambah pangarep-arep urip nganti 78 taun (nganti 2030 taun ing 80);
      c) njamin pertumbuhan sustainable saka pendapatan nyata warga, uga wutah saka tingkat panentu pensiun ndhuwur tingkat inflasi;
      d) nyuda tingkat kemiskinan ing Federasi Rusia;
      e) perbaikan kahanan urip kanggo paling sethithik 5 yuta kulawarga saben taun;
      f) nyepetake pangembangan teknologi Federasi Rusia, nambah jumlah organisasi sing ngetrapake inovasi teknologi, nganti 50 persen saka jumlah total;
      g) njamin introduksi teknologi digital kanthi cepet ing bidang ekonomi lan sosial;
      h) kalebu Federasi Rusia ing antarane limang ekonomi paling gedhe ing donya, njamin tingkat pertumbuhan ekonomi luwih dhuwur tinimbang donya nalika njaga stabilitas makroekonomi, kalebu inflasi ing tingkat ora ngluwihi 4 persen;
      i) nggawe ing sektor dhasar ekonomi, utamane ing industri manufaktur lan kompleks agro-industri, sektor berorientasi ekspor sing produktif banget, berkembang kanthi basis teknologi modern lan diwenehake karo personel sing nduweni kualifikasi.

      Apa tujuan strategis Federasi Rusia?
      Aku wedi njawab dhewe - ora.
      Babagan lenga lan gas, aku ora bakal.
    32. 0
      31 Mei 2020 14:15
      Ya, mesthi, China ora bakal perang kanggo kita, iki jelas sanajan tanpa akademisi. Sing utama yaiku ora nulungi mungsuh sing potensial. Lan iki mung bisa.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"