Busana "barbar" lor

271

Triumph saka Kaisar Romawi. Wong Jerman sing ditawan dituntun liwat lurung-lurung ing Roma. Drawing saka buku teks Soviet ing crita Donya kuna kanggo kelas lima. Ana sawetara sing ora akurat, nanging umume, ide lengkap babagan mode kekaisaran Roma lan mungsuh barbar sing diwenehake!

Wong wadon aja nganggo klambi lanang.
Pangandharing Toret 22:5


budaya busana. Ing Zaman Perunggu, Jerman kuna ngembangake budaya busana sing dikembangake, sing dibuktekake kanthi akeh temuan sejarah. Dadi istilah "barbar", sing saiki duwe makna sing jelas, ora cocog karo wong Jerman ing wektu kasebut, nanging mung tegese apa sing dimangerteni dening wong Romawi kanthi konsep kasebut. Lan ing antarane wong Romawi, "barbar" mung "alien". Kajaba iku, pengaruh "barbar" ing sandhangan Kakaisaran Romawi luwih kuwat tinimbang wong-wong Romawi ing wong barbar, sing ora nuduhake keterbelakangan lan imperfection saka kostum saka Jerman kuna sing padha.



Busana "barbar" lor

Celt (kiwa) nglawan wong Jerman. Sego. Angus McBride

Jinis utama sandhangan wong Yunani, Romawi lan wakil budaya Mediterania liyane yaiku kain linen sing prasaja, dene wong Jerman lan Gaul kuna ing sisih kulon lan Parthia ing sisih wétan nduweni teknik nglereni lan jahitan, minangka bukti. dening balung lan jarum tembaga ditemokake dening arkeolog.


Keris Perunggu Zaman Perunggu ing Museum Tentara Eropa, Paris

Alamiah, iklim sing rada atos mengaruhi cara urip wong Jerman. Lengan, sing katon ing kostum wis ing abad III. SM, uga celonone sing katon luwih awal, wis ana ing abad VI. BC, punika konfirmasi paling apik iki. Ing kahanan mangsa salju lan frosty tanpa celonone lan karo tangan kosong, sampeyan ora bisa akeh. Miturut cara, wong-wong mau, suku-suku Lor, sing nggawe revolusi utama ing sandhangan: amarga ana wong nunggang jaran lan nganggo celana sadurunge, sandhangan wiwit dipérang dadi lanang lan wadon!


Sandhangan saka Kolom Trajan. 113 Masehi e. Ing tengah, prajurit Jerman, sekutu Roma, katon kanthi jelas: kanthi awak wuda, nanging nganggo celana panjang lan nganggo klub ing tangane. Ngisor lan ing sisih kiwa - dak karo perisai oval sing dicet, nganggo tunik kanthi lengen sing sempit lan dawa, ing bangkekan, ing celonone lan jas hujan. Kabeh bebek liyane ing relief bas iki nganggo busana sing padha.

Jerman disebut celonone "brugs", lan Celts - "bracca", "marriage", kang consonant karo tembung Rusian "celana". Wong Romawi ngremehake jinis sandhangan iki kanggo wektu sing suwe. Dikawruhi yen malah perwira khusus mlaku-mlaku ngubengi Roma, mriksa yen ana celana barbar sing disengiti ing sangisore togas warga, nanging ... liwat wektu, dheweke kepeksa ngakoni yen sandhangan iki, sanajan konyol, nyaman, utamane kanggo prajurit lan , pisanan kabeh, kanggo seng numpaki.


Sandhangan saka Kolom Trajan. Lan ing kene prajurit Romawi digambarake wis nganggo celonone kaya breeches ...

Wong Jerman sing wiwit mbagi sandhangan miturut musim dadi mangsa lan musim panas lan nggawa peti kanggo panyimpenan ing mangsa. Inggih, ing umum, iku kudu ngandika yen sandhangan saka Jerman padha ora kalah karo sandhangan saka Yunani kuna lan Romawi ing kualitas lan ing hiasan, lan ing syarat-syarat expediency, mesthi, padha ngluwihi iku.

"Aku dhewe melu panemune wong-wong sing percaya yen suku-suku sing manggon ing Jerman, sing ora nate campur karo wong manca, wiwit jaman biyen dadi wong khusus sing njaga kemurnian asline lan mung mirip karo awake dhewe. Mula, sanajan ana wong sing kaya ngono, kabeh padha duwe penampilan sing padha: mripat biru atos, rambut pirang, awak dhuwur sing mung bisa gaweyan jangka pendek; ing wektu sing padha, wong-wong mau ora duwe kasabaran kanggo kerja keras lan ora bisa nahan ngelak lan panas babar pisan, dene cuaca lan lemah sing ala wis mulangake supaya gampang nandhang kadhemen lan keluwen.

(Cornelius Tacitus. Ing asal saka Jerman lan lokasi Jerman, 98 AD)

Adhedhasar panemuan para arkeolog, kita bisa mbayangno kaya apa sandhangane wong lanang lan wadon - wong Jerman saka Zaman Perunggu. Wanita nganggo blus linen siji-potong kanthi lengen cendhak ing musim panas. Rok dawa didhukung dening sabuk kulit sing amba kanthi tassels dawa, dihiasi karo disk tembaga tinimbang gesper. Keris ing sarung kulit bisa digantung ing sabuk. Perhiasan tembaga sing trampil - diadem, gelang lan dekorasi payudara - kabeh iki ora umum. Menapa malih, wanita melu perang, ing rangking karo wong. Tugase utamane kanggo medeni mungsuh kanthi bengok-bengok banter. Prajurit lanang iku padha gegaman pedhang dawa lan keris gagang tembaga. Jubah kulit kewan diikat nganggo medali tembaga. Gelang awujud piring surya ing bangkekan lan lengen, uga sabuk sing dihiasi plakat, nuduhake status dhuwure. Prajurit bisa nganggo rok dawa dhengkul kanthi pinggiran saka wol kasar. Ing sikil ana sandal kulit, wong wadon lan wong lanang duwe.


Wong wadon Jerman diubengi dening legionnaire Romawi. Sego. Angus McBride

Nanging, jinis busana wanita uga dikenal, sing bisa dadi bocah wadon sing melu tarian, utawa pendeta. Rok wol cendhak digawe saka benang wol sing ditutupi ing tabung tembaga, minangka asil saka rok kasebut nggawe swara ing saben gerakan pemilike. Busana kasebut kalebu hiasan abot kanthi pola spiral, bintang utawa wavy. Jenis kostum aneh iki wis ana nganti pirang-pirang abad, lan rincian lan dekorasi dipamerake ing akeh museum ing Eropa.


Perhiasan emas saka British Museum

Sandhangan jero wong Jerman yaiku rok tunik, digawe saka kain segi empat sing dawane dhengkul. Tunik dicekel ing pundhak ing tali kulit kanthi jepitan tembaga. Pucuk ngisor saka tunik diikat ing pinggul kanthi sabuk wol kanthi tassels. Ing mburi mati, dheweke bisa nganggo jubah wol utawa potongan kulit kanthi wulu ing jero, sing dipasang ing dhadha kanthi pin. Ing deskripsi sandhangan Jerman kuno, jaket bordir sing digawe saka wol utawa kulit kewan kanthi lengen asring ditemokake.


Celana saka Thorsberg. Museum Schleswig, Jerman

Celana panjang sing digawe saka wol utawa linen kanthi sabuk lebar minangka atribut sing ora bisa dipisahake saka sandhangane, amarga padha dilindhungi saka kadhemen. Kajaba iku, dheweke uga dadi jeroan, lan nyaman banget kanggo nunggang, kaya sing kasebut ing abad kaping XNUMX. Penulis Romawi Sidoninus. Tacitus uga nulis akeh babagan senjata lan peralatan protèktif saka Jerman.


Prajurit Gallic abad III-II SM Sego. Angus McBride

"Dheweke uga duwe wesi sithik, kaya sing bisa disimpulake saka sifat serangane gaman. Jarang nganggo pedhang utawa tumbak dawa, nanging tumindak nganggo lembing, utawa, kaya sing diarani, pigura, kanthi pucuk wesi sing sempit lan cendhak, gegaman sing landhep lan trep, mula nganggo lembing sing padha, miturut kahanan, perang tangan. - menyang tangan, lan saka adoh. Malah wadya-bala jaranan padha wareg karo warangka lan tameng, dene prajurit infantri uga nguncalake tumbak, siji-sijine dadi pirang-pirang, lan dheweke, wuda utawa nganggo jubah cendhak, mbuwang wong-wong mau ing kadohan. Dheweke ora duwe kepinginan kanggo nuduhake dekorasi, lan mung nglukis tameng kanthi warna sing cerah. Mung sawetara sing duwe cangkang, mung siji utawa loro sing duwe logam utawa kulit.

(Cornelius Tacitus. "Ing asal saka Jerman lan lokasi Jerman", 98 AD)


Temokake saka kuburan Hoga, Uppsala, Swedia. Kira-kira taun 1000 SM. e. Museum Sejarah Negara, Stockholm

"Sandhangan njaba saben wong minangka jubah cendhak sing diikat nganggo gesper, yen ora, banjur nganggo spike. Ora ketutupan apa-apa liyane, padha nglampahi kabeh dina ing geni murub ing hearth. Sing paling sugih beda-beda, saliyane jubah, uga duwe sandhangan liyane, nanging ora fluttering, kaya wong Sarmatian utawa Parthia, nanging sempit lan nyenyet. Padha uga nganggo kulit kewan galak ... Sandhangane wong wadon ora beda karo wong lanang, kajaba wong wadon asring nganggo jubah linen, sing diwarnai nganggo cat wungu, lan lengen ora tiba saka pundhake, saengga lengen padha gundhul saka ndhuwur kanggo ngisor, minangka mbukak lan bagéan saka dodo jejere wong.

(Cornelius Tacitus. "Ing asal saka Jerman lan lokasi Jerman", 98 AD)


Mound Hoag. Ing ngisor iki ana tweezers lan pisau cukur mbebayani sing digawe saka tembaga kanthi gagang sing dibungkus kawat emas. Museum Sejarah Negara, Stockholm

Sepatu, lanang lan wadon, padha prasaja: sol ing wangun saka kulit awet karo pinggiran perforated. Laces dilebokake ing bolongan, kanthi pinggiran ditarik munggah lan dibungkus ing sikil. Saka tungkak nganti dhengkul, sikil ditutupi gulungan kain linen utawa wol.


Sisir saka kuburan ing Uppland, Swedia. Museum Sejarah Negara, Stockholm


Biasane ora mung nyisir rambut, nanging uga ngresiki kuping! Kanthong kuping. Uppland, Swedia. Museum Sejarah Negara, Stockholm

Headwear uga ora beda-beda ing kerumitan lan embel-embel: hood utawa tutup ing wangun hemisfer digawe saka wulu sheared. Nanging rambute wong Jerman nggawe kesan sing kuat banget marang wong Romawi. Rambut pirang dawa wanita Jermanik nggumunake kagum, uga rambute wanita saka Denmark lan Inggris. Wong Jerman nyukur jenggot lan umume duwe pakulinan dandan vegetasi, minangka bukti ora mung cukur sing ditemokake ing panguburan lanang, nanging uga dening pinset kanggo plucking rambut.


Rekonstruksi tampilan "wong saka Clonycavan". OK. abad IV - III. BC. Museum Nasional Irlandia, Dublin


"Wanita saka Elling" lan gaya rambute. Museum Silkeborg, Denmark

Temuan sing diarani wong rawa, yaiku, badan sing tiba ing rawa gambut lan, amarga fitur spesifik lingkungan rawa, mumi, uga mbantu para ilmuwan kanggo ngadili "fashion" lan gaya rambut ing Zaman Perunggu. Ana sing ditemokake ing Inggris, Denmark lan Jerman. Contone, ing sirah saka "wong saka Tollund" malah tutup kulit nuding, sewn karo wulu nang, iki wadi, kaya gnomes apik; busana wol ditemokake ing jejere panguburan "wanita saka Hüldremose", lsp. Lan "wong saka Clonycavan" menehi sawetara gagasan babagan gaya rambut. Pranyata rambute ditata nganggo campuran resin lan minyak sayur. "Wong saka Osterby" duwe simpul rambut ing candhi sisih tengen, lan sejarawan Romawi Tacitus nuduhake manawa gaya rambut kasebut kalebu wong saka suku Suebi.


Liontin emas Romawi. OK. 200-400 Museum Sejarah Nasional, Copenhagen


liontin emas. Ditemokake ing Hvorslevgard, Jutland. OK. 500-540 Museum Sejarah Nasional, Copenhagen

Kaya kabeh wong barbar, wong Jerman seneng karo perhiasan. Gelang kanthi bentuk ula sing digulung kanthi mata ruby, manik-manik, anting-anting, liontin, bros, jepit rambut - kabeh iki bisa digawe saka tembaga lan emas. Dadi ing comparison karo wong-wong mau, wong-wong Romawi padha katon banget andhap asor, lan malah patricians saka jaman kekaisaran. Kain kotak-kotak, sing padhang saka tunik lan celonone dijahit, pola bordir ing sandhangan kanthi bentuk tanda runic, maneh celana panjang lan lengen dawa sing sempit, nggunakake wulu, perhiasan tembaga lan emas sing akeh - kabeh iki ora bisa dingerteni lan "manca" kanggo wong Romawi!

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

271 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    13 2020 Juni
    Sugeng enjing kanca-kanca! hi
    Vyacheslav Olegych, matur nuwun, seneng! Pranyata aku duwe utang celonone "koboi" karo jenius Jerman sing surem.
    Ing kahanan mangsa salju lan frosty tanpa celonone lan karo tangan kosong, sampeyan ora bisa akeh.
    Lan, aku bakal nambah, sampeyan ora bakal gelut. eseman
    Aku mbokmenawa bakal maneh dipuntudhuh saka trilbism Russophobic, Aku mung arep takon "ragi" patriots bab kesehatan saka "bener Russian kewan". Lan mesthine salah siji saka wong-wong mau bakal miwiti mbuktekake manawa celana kasebut diciptakake ing Rusia.
    1. + 40
      13 2020 Juni
      Kutipan: Kucing Laut
      Lan mesthine salah siji saka wong-wong mau bakal miwiti mbuktekake manawa celana kasebut diciptakake ing Rusia.

      Mesthi ora. Ing Rusia, nganti wiwitan diwasa, dheweke nganggo klambi (nganti pucuk organ kelamin wiwit metu saka ngisor hem). Sawise wiwitan acara penting, Rusia njupuk klub lan lunga menyang Jerman kanggo celana.
      1. + 12
        13 2020 Juni
        Kutipan saka tandha 1
        Sawise wiwitan acara penting, Rusia njupuk klub lan lunga menyang Jerman kanggo celonone.

        Aku seneng pilihan sampeyan! ngguyu ngguyu ngguyu Aku seneng humor! apik
        1. + 27
          13 2020 Juni
          Iku ora kabeh ... Akeh wong Rusia tanpa celonone lan klub ing dalan Jerman rumit urip burgher sepi saka barbar Jerman (maneh, Tambah ing kasus hooliganism) lan kanggo alesan iki titik kanggo nerbitake celonone didegaké. sing banjur ditambahi menyang kutha Osnabrück (secara harfiah saka Jermanik Kuno- STOP! ON PANTS lan jotosan ngarep(sing terakhir wis ilang saka jeneng kutha liwat abad))
          1. +1
            13 2020 Juni
            Mbok menawa iki minangka reparasi pisanan saka Jerman
        2. +1
          13 2020 Juni
          Kutipan saka tandha 1
          Rusia njupuk klub ing tangane lan lunga menyang Jerman kanggo celonone.
          apik
          kampanye "kanggo zipuns" padha artikel utama saka sumber materi saka tentara Cossack
          - sampeyan ora bisa mbuwang tembung saka lagu ngguyu
      2. +2
        13 2020 Juni
        Kutipan saka tandha 1
        Kutipan: Kucing Laut
        Lan mesthine salah siji saka wong-wong mau bakal miwiti mbuktekake manawa celana kasebut diciptakake ing Rusia.

        Mesthi ora. Ing Rusia, nganti wiwitan diwasa, dheweke nganggo klambi (nganti pucuk organ kelamin wiwit metu saka ngisor hem). Sawise wiwitan acara penting, Rusia njupuk klub lan lunga menyang Jerman kanggo celana.

        Leluhur Stenka Razin golek celonone, lan Razin "golek zipun"
        1. +2
          13 2020 Juni
          Miturut cara, Vlad kabeh wis dipikir! Jeans - Jerman, sandal - Turki, jubah mandi - Persia!!! Dheweke ora menyang Prancis lan Skotlandia kanggo kathok ketat lan kilt! Ora kita fashion Nanging! Senajan aku ngapusi ing panjalukan saka bojoku, padha ngunjungi Paris kaping pindho. Sing pertama kanggo topi, sing nomer loro kanggo minyak wangi! Dheweke isih kelingan bistro kita !!! ngguyu
          1. +1
            13 2020 Juni
            Quote: Kote Pane Kokhanka
            Dheweke isih kelingan bistro kita !!!

            Lan apa hubungane Bistro lan Rusia?
            1. +1
              13 2020 Juni
              Wong Prancis dhewe nulis yen "bistro" muncul sawise kekalahan Prancis ing perang Napoleon. Wis tresna Cossacks kita ing taverns lan taverns njaluk "kumis cepet"!
              1. 0
                13 2020 Juni
                Quote: Kote Pane Kokhanka
                Wong Prancis dhewe nulis yen "bistro" muncul sawise kekalahan Prancis ing perang Napoleon. Wis tresna Cossacks kita ing taverns lan taverns njaluk "kumis cepet"!

                "Wong Prancis dhewe" nulis omong kosong kasebut mung ing Runet. Istilah Bistro muncul 70 taun luwih saka perang Napoleon lan ora ana hubungane karo Rusian Cepet.
                1. +1
                  14 2020 Juni
                  Kutipan saka Liam
                  "Wong Prancis dhewe" nulis omong kosong kasebut mung ing Runet


                  https://fr.wikipedia.org/wiki/Bistro
                  Iki mbokmenawa dongeng, nanging wong Prancis pancen nulis iki dhewe
                  1. 0
                    14 2020 Juni
                    Ngendi sampeyan nemokake foto iki, kabeh wis ditulis. "Rusia" tilak ing tembung iki persis 0. Miturut cara, nyoba kanggo nerjemahake saka Prancis apa persis ditulis ing piring
          2. +1
            14 2020 Juni
            Namesake, kanthi analogi karo "bistro", aku eling: "Orly" - Orlik, elinga "kanca" kuwi?
      3. 0
        14 2020 Juni
        Ing Rusia, nganti wiwitan diwasa, dheweke nganggo klambi (nganti pucuk organ kelamin wiwit metu saka ngisor hem). Sawise wiwitan acara penting, Rusia njupuk klub lan lunga menyang Jerman kanggo celonone.

        Wong Rusia ora butuh klub, padha ngremuk tengkorak Jerman kanthi pucuk sing metu saka ngisor pinggiran, lan mung banjur nyopot celana saka wong wuta wong Aryan. ngguyu
        1. 0
          14 2020 Juni
          Mung yen Rusia duwe rong klub
          1. 0
            14 2020 Juni
            Mung yen Rusia duwe rong klub
            Endi saka klambi sing dadi klub kesempatan pungkasan ...
    2. +6
      13 2020 Juni
      Kutipan: Kucing Laut
      Lan mesthine salah siji saka wong-wong mau bakal miwiti mbuktekake manawa celana kasebut diciptakake ing Rusia.

      Ya, amarga wong Goth teka saka Crimea liwat wilayah Slavia Wétan, ngrasakake dubak ing Dataran Eropah Wétan, banjur apa sing isin ing versi iki? Utawa padha teka saka Crimea menyang wilayah Slavs (Polabian, Lusatian, Silesian) lan ora nyilih idea apik karo sandhangan? Apa sing kontradiksi? Slavs urip luwih akeh tinimbang Rusia, yen ana. Aturan Slavia !!!
    3. +7
      13 2020 Juni
      Konstantin, sugeng enjing!
      Aku melu thanks kanggo Vyacheslav Olegovich !!!
      Kabisan wong Yunani lan Romawi kuna nganggo toga tansah nggumunake. Sampeyan ora kanggo njaluk menyang celonone utawa rok. Mung ing pinggir kain nganti 6 meter !!! Coba mbungkus dhewe tanpa bantuan! nglirik
      Miturut celonone asal, pantaloons.
      . Temuan paling tuwa saka sandhangan iki digawe nalika penggalian kuburan Yanghai [d] (Yanghai, 42°48′–42°49′N, 89°39′–89°40′E), dumunung ing cedhak Turfan oasis (China sisih lor). Celana wulu ditemokake ing rong kuburan, umure kira-kira 3000 taun (tanggal radiokarbon: antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX SM).

      Dadi "Quaspatriots" duwe kesempatan kanggo mbuktekake manawa sing duwe "celana" kasebut yaiku kelinci murni !!! Nanging sampeyan kudu menehi trotters tes pisanan kanggo nerangake apa sing ditindakake ing kana !!! aran
      Saiki kanggo etimologi! Celana panjang minangka peminjaman pungkasan saka basa Walanda (wiwit jaman Peter I). Celana - asale saka Turkic, uga ora minangka indikator yen Rusia minangka papan kelairan gajah, celana fie!
      Ana bebener lan tulus kita - celana !!! Yen kita ngembangake tema, banjur? sedulur
      Senajan aku kabeh luwih gampang! Nggambarake wong Jerman, Tacitus uga nulis babagan leluhur kita, amarga sajrone wektu iki proses disintegrasi komunitas siji menyang Jerman, Balts lan Slavs mung mbatesi. Dadi, sayangé, senadyan kasunyatan manawa wong-wong Scythian nganggo kathok dowo ana ing ngarep kita, miturut karya Herodotus, kita karo kathok dowo isih padhang ing sajarah !!! lol
      Iku perkara cilik! Gulungake sejarah Herodotus, utawa cling menyang Scythians Segara Ireng !!! Senajan B. Rybakov nindakaken kanggo nandhang sangsara kanggo kita!
      Shovels comrades ing tangan lan ing Penggalian arkeologi! Tugas iku kanggo ndudhuk metu "Puss in Boots", tfu - a Slav ing clono dowo !!! opo
      Aku wonder sing nemokke jeroan? Ora kaya sing dikira "bikini-mikini lan kathok renda", nanging kathok wiji!!! Iku mesthi kita! Dadi ora peduli - celana iki !!! Paritas ditetepake!
      Ngaturaken sugeng riyadi, nyuwun pangapunten, kula mboten saged nolak, enjing-enjing dolanan sekedhik !!!
      Van Vlad lan dina apik kanggo kabeh !!!
      1. +7
        13 2020 Juni
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        lan celana wiji!!! Iku mesthi kita!

        Sugeng enjing kanca-kanca!
        Vlad, sampeyan ora salah! Iki pancene KITA. Ing taun 20-an, dheweke dianggep minangka varian olahraga, nanging banjur padha lunga, kaya sing dikandhakake, menyang * wong *. Aku nyathet yen ing sisih kulon ana meh padha. celana jero, nanging .... sawetara sempit. ngguyu Kita luwih longgar, kaya iki.
        Panjenengan setya! hi
        1. +5
          13 2020 Juni
          Kanggo iki, aku bakal nambahake yen ing nomenklatur resmi sandhangan kasebut diarani: * celana pendek sing disederhanakake *! Inggih, alon-alon lan alon-alon diowahi dadi * petinju * saiki.
          Sial, topik menarik * muddied * Vyacheslav Olegovich! Thanks kanggo wong! ngguyu
      2. +8
        13 2020 Juni
        Saiki ayo menehi lantai kanggo Ilf lan Petrov:

        "Kabeh kamulyan iki rusak ing kertas cilik sing macet ing lawang ngarep toko:" Ora ana celana.
      3. +6
        13 2020 Juni
        Penemuan celana saka Slavia dibuktekake kanthi cara Operator
        1. Celana paling tuwa ing oasis Turfan bali menyang 13-10 abad SM.
        2. Kaukasoid sinkron ketoke budaya Indo-Eropa - Andronovo cedhak banget
        3. Haplogroup paling ora siji saka Andronovite -R1a
        Checkmate Russophobes am am
        1. 0
          13 2020 Juni
          Checkmate Russophobes am am

          Adhedhasar kahanan kasebut! Penunggang bantheng minangka sing pertama "ngalahake"! apik
          Senajan yen tanpa arrogance, miturut Operator padha! Leluhur, wong Rusia lan Jerman, mlaku nganggo celana, mula "dhuwit penulis" kudu dibagi antarane puluhan pelamar !!!
          1. +2
            14 2020 Juni
            Bull Riders minangka sing pisanan "ngalahake"
            Yaiku, kabeh jinis Chukchi (lan para leluhure) mung sinau babagan celana saka Cossacks?
            1. 0
              14 2020 Juni
              Kutipan saka abracadabre
              Bull Riders minangka sing pisanan "ngalahake"
              Yaiku, kabeh jinis Chukchi (lan para leluhure) mung sinau babagan celana saka Cossacks?

              Cossacks ngalahake Siberia nunggang sapi?
              Ay-ya sedulur, setan utawa soko saddled!
              Budaya "penunggang banteng utawa kapak sing dibor" para leluhur Andronovi lan budaya Srubnaya !!!
              Chukchi, senadyan akeh lelucon babagan wong-wong mau, ngerteni celonone kanggo wektu sing suwe sadurunge Khabarov, Atlosov lan Dezhnev!
              1. 0
                15 2020 Juni
                Chukchi, senadyan akeh lelucon babagan wong-wong mau, ngerteni celonone kanggo wektu sing suwe sadurunge Khabarov, Atlosov lan Dezhnev!
                Inggih, matur nuwun Gusti. Banjur aku kuwatir yen sadurunge panemuan celonone dening wong Jerman / Slav, wong liya ing donya ora ana. Apa sing ana ing tundra, apa sing ana ing Himalaya
    4. +4
      13 2020 Juni
      Kutipan: Kucing Laut
      sing celonone padha nemokke ing Rusia.

      iku umume pitados bilih Scythians
      1. +3
        13 2020 Juni
        Kutipan: Vladimir Vasilenko
        Kutipan: Kucing Laut
        sing celonone padha nemokke ing Rusia.

        iku umume pitados bilih Scythians

        Ayo kula nambah sethitik kanggo sampeyan!
        Mung sebutno pisanan saka Yunani babagan celonone Scythians. Dheweke nemokake utawa sapa maneh sejarah sing meneng !!!
        Sing paling menarik yaiku wong India Amerika Lor uga ora ngremehake celana! Panggonan kalima wuda H. Columbus ketemu mung dening pribumi saka pulo Karibia.
        Kita uga ora ngerti yen penemuan iki autochthonous utawa dipinjam saka tanggi saka Siberia adoh !!!
        Ing sisih liya, Vyacheslav Olegovich nyentuh babagan "topik epik" kaya ngono yen ora sumpah!
        Dukun mlumpat ngubengi geni lan matur nuwun marang arwah, - "matur nuwun kanggo celana. Saiki kita bakal nelukake - sisih lor! ngguyu
      2. +1
        13 2020 Juni
        Bisa uga, nanging wong Scythians ora Slavs malah sapisan
        1. +2
          13 2020 Juni
          Kutipan saka icelord
          Bisa uga, nanging wong Scythians ora Slavs malah sapisan

          Slavs minangka klompok etnolinguistik, yaiku, ora mung getih, nanging uga basa, nanging karo Scythians, stasiun kasebut minangka bazaar sing saben detik duwe pendapat dhewe, kanthi prekara sing kudu dibuktekake karo apa wae.
          1. +1
            14 2020 Juni
            Aku lan Duc meh padha. Seni beda, budaya beda, upacara pemakaman beda, agama beda, senjata beda. Apa Slavs kene
        2. -1
          17 2020 Juni
          Scythian lan Sloven, sing ngedegake Slovensk (Novgorod) ing kali. Muddy (Volkhov). - iki bakal kaget banget. Epochs beda-beda, nanging saliyane saka Scythians (ing pangertèn sing amba), Slavs mung ora ana sing teka saka. Taurian Scythians mung minangka cabang peninggalan lateral, lan pungkasane ora apik. Slavs - pucuk dhuwur saka batang utama.
    5. +6
      13 2020 Juni
      Ayo bali menyang wektu sing cedhak lan ngevaluasi kabutuhan celana, adhedhasar fiksi.

      Mbukak parade hit, mesthi, A. K. Tolstoy:

      "Ing siji kabisat dheweke ninggalake amben
      Lan dheweke wiwit nggawe dheweke seneng ”(c).
      1. +8
        13 2020 Juni
        * Fu, carane ora sopan! - Said Ostap, ngetik. - Sampeyan bisa langsung ndeleng provinsi! Padha bakal nulis, lagi nulis ing Moscow * Ora ana clono dowo *. Decorously lan nobly. liyane - * Ora portkov *. ngguyu
        1. +6
          13 2020 Juni
          Iki minangka pikiran sing kapindho. Mung ing wektu kanggo komentar Vladislav.

          Marshak nerusake dhaptar sing penting:

          "Aku nyelehake tanganku ing lengenku -
          Jebule celana.
          1. +5
            13 2020 Juni
            * Celana, celana, sampeyan reged!
            Kita dudu celana, kita celana!
            Celanane tiba saka aku
            Aku kudu menehi celonone sabuk!...*
            Kepiye bedane celana lan celana? ngguyu
            1. +6
              13 2020 Juni
              Ruang lingkup nalika sampeyan bisa kelangan barang sing paling penting dituduhake dening Yesenin:

              "Saben kita janji
              Kanggo kaca celonone sampeyan "(c).
      2. +6
        13 2020 Juni
        * Dina iki dumadakan, ing salah siji saka impen
        Aku rampung tanpa celonone.
        Ing ngimpi aku tangi mendem
        lan mikir aku ora bakal tangi.
        Ambene wong liya, omahe dudu duwekku.
        Kok aku neng kene, aku arep mulih!
        Mburu luwih gatel. Cepet mlayu saka kene! ... *
        1. + 10
          13 2020 Juni
          Ing "Kin-dza-dza!" celonone diwenehi panggonan sing pas:

          "Nalika masyarakat ora duwe diferensiasi warna celana, mula ora ana tujuan!".
          1. +6
            13 2020 Juni
            Oh, lan Danelia medhar wangsit! Ing sirah kita. nglirik
            1. +8
              13 2020 Juni
              Bisa uga ana artikel kapisah babagan topeng.
              1. +5
                13 2020 Juni
                Luwih becik ora!!!! ngguyu
                1. +8
                  13 2020 Juni
                  Siji dhokter Wewelak worth soko, nanging topeng Venesia.
                  1. +6
                    13 2020 Juni
                    Guy Fawkes! Ora saingan!!!! keprungu
                    1. +2
                      13 2020 Juni
                      "Perwira khusus sing mriksa yen ana celana barbar sing disengiti ing ngisor togas warga" sawise millennia, petugas DND kita mriksa manawa dheweke ora nganggo rambut dawa.
                      Sing ngendi teka saka kanggo nglawan fashion "salah".
                  2. +4
                    13 2020 Juni
                    Lan sampeyan bakal sok dong mirsani, Sergey, sing kita ketemu ing basa, ing artikel Vyacheslav Olegovich!
                    Kita seneng karo artikel dheweke! hi
                    1. +4
                      13 2020 Juni
                      Ing kene kombinasi kasebut kudu dadi tema, swasana ati lan wektu luang.

                      Lan amarga setengah saka manungsa nganggo celana - kepiye ora ngomong babagan iki.
                      1. +4
                        13 2020 Juni
                        Mbok, nanging aku kepincut karo semangat kamardikan, kamungkinan diskusi tanpa kasar ing sisih mungsuh lan wong becik ing komentar! hi
                        Oh!!!! Hexed!!!! Ana sing ora seneng! Topeng, topeng! Aku ngerti sampeyan!
                      2. +5
                        13 2020 Juni
                        Forum umume cukup masquerade. Nanging sampeyan mung bisa muter dhewe convincingly.
                      3. +3
                        13 2020 Juni
                        Lho, wis rampung!!!!
                        Iki:
                        * sel, sel, sel.
                        kaya troli ing sepur .... *
                      4. +3
                        13 2020 Juni
                        "Ing Bougainville, Kentucky
                        Celana iki didol "(c).
                      5. +2
                        13 2020 Juni
                        Ngapa ora? Mugi aku cukup mestekake ing game sandi?
                      6. +2
                        13 2020 Juni
                        Ora cukup informasi. Ing forum liyane - sampeyan bakal rada beda. Sampeyan uga bisa ngomong beda karo buruh.

                        Gambar wis dikembangake, mesthi. Nanging sepira cedhak karo kasunyatan?
                        Ing tangan liyane, saben komunikasi kita bakal luwih ngerti saben liyane.
                      7. Komentar wis dibusak.
                      8. +2
                        13 2020 Juni
                        Ora cukup informasi.
                        Bener banget! Minangka Doctor digunakake kanggo ngomong: "Kita kabeh simbol ing kode binar."
                      9. +1
                        13 2020 Juni
                        Saiki dadi misteri kanggo aku - apa sing didhelikake ing komentar sing wis dibusak?
                      10. +2
                        13 2020 Juni
                        Aku sing nyopot. Aku salah maca sampeyan lan cepet-cepet njawab.
                      11. +1
                        13 2020 Juni
                        Dadi aku ngerti.

                        Carane Tyutchev ing wektu kaget ngandika:
                        "A pikiran sing diucapake iku goroh."
                      12. +2
                        13 2020 Juni
                        Lan wis diterbitake - lan malah luwih! Apa mungsuh dina iki elevating kanggo mutlak.
                      13. +1
                        13 2020 Juni
                        Mandheg mangsuli. Aku temen maujud yen aku nonton kabeh video (lan sampeyan ora bakal mangsuli beda) - iku ora mimpin kanggo apik.

                        Ing wektu sing padha, jumlah views nyengsemaken.

                        Nanging, ana pangarep-arep supaya entuk manfaat saka komunikasi apa wae.
                      14. 0
                        13 2020 Juni
                        Bentenipun antarane kita lan karakter padha iku kita manawa ing rightness kita, nanging kita mangu-mangu, lan padha manawa ing mangu.
                      15. +1
                        13 2020 Juni
                        Lan ana. Aku nulis - lan ana keraguan.

                        Apa aku ngerti babagan rawa? Apa ana bedane dekomposisi organik dadi ndhuwur lan ngisor? Apa tingkat akumulasi lapisan budaya? Apa yen sampah dibuwang? Lan sateruse.

                        Apa sing ora dakrasakake karo tanganku dhewe, nalika nampa informasi anyar, bisa rada ngganti gambar donya.
                      16. +1
                        13 2020 Juni
                        Kene sampeyan ndeleng? Sampeyan, calon èlmu biologi, ngakoni nggatekke ing sawetara prakara, lan karakter, wis ngangkat munggah "puncak", inspirasi dening siji idea (padha ngapusi kula), cepet-cepet kaya "Belaz" miturut Nevsky.
                      17. +1
                        13 2020 Juni
                        Iku psikologi, aku kira.

                        Lorenz nyebutake eksperimen minnow. Otak ngarepe dicopot, mula wedhus-wedhuse padha ngetut-buri.
                      18. +1
                        13 2020 Juni
                        Aku setuju, psikologi, malih, kumpul.
                      19. +1
                        13 2020 Juni
                        Paket sing mbokmenawa mbentuk nang endi wae.

                        Sherkhan tindak piyambak, lan banjur karo ngiringan.
                      20. +2
                        13 2020 Juni
                        Tuladha sing ora cocog. "Mowgli" minangka koktail saka kesan penulis babagan romantisme Inggris lan kasunyatan Victoria. Kipling ora ngerti apa-apa babagan pack lan psikologi sosial.
                      21. +2
                        13 2020 Juni
                        Aku ngerti lan rumangsa akeh. Lan lirik kasebut minangka bukti.
                        Nanging, mesthi, siji ora bisa extrapolate langsung menyang urip kewan lan manungsa.
        2. +5
          13 2020 Juni
          Kutipan: Phil77
          Mburu luwih gatel. Cepet mlayu saka kene! ... *


          Ora ana maneh ing celonone
          Aku ora bisa mlebu...
          Golek tengah
          Aja tiba saka kursi.l
          1. +2
            13 2020 Juni
            Kutipan saka tandha 1
            Kutipan: Phil77
            Mburu luwih gatel. Cepet mlayu saka kene! ... *


            Ora ana maneh ing celonone
            Aku ora bisa mlebu...
            Golek tengah
            Aja tiba saka kursi.l

            Ha, ha, ha! ngguyu Sawise kabeh, ana uga rok! ngguyu
            1. +4
              13 2020 Juni
              Mung quatrain iki sing cocok kanggo sajak sampeyan terus ngguyu
              1. +2
                13 2020 Juni
                * kabeh bocah mlaku,
                lan aku cepet-cepet mulih.
                Kok kudu kathok
                Takon ibukku....* ngguyu
        3. +4
          13 2020 Juni
          "Wong lanang ora kudu nakal, lan mulane - copot celanamu." (karo)

          Celana minangka penghalang pungkasan lan simbolis sadurunge wiwitan represi.
          1. +4
            13 2020 Juni
            Konstantin!!!¡!!!Halo!!!!Inggih, pancen dudu metode kita!!!!!!
            ngguyu
            1. +3
              13 2020 Juni
              Seryozha, hello! hi
              Mbok menawa sampeyan bener. Texans ujar manawa revolver Colt minangka tambahan saka penis. Aku wonder yen sabuk ing tangan punisher punika tutugan saka apa?
              1. +2
                13 2020 Juni
                Soooo!? Ayo miwiti karo filsafat? Al karo erotika?
                * Revolver Colt, minangka obyek budaya erotis dhuwur *?!?!! Pitakonan kanggo sapa? Tengen! Kanggo Olegych! Lan dheweke meneng !!!!!!!
              2. +3
                13 2020 Juni
                Lan ...... bener banget! pesta! pitakonan langsung !!!! Lan ing ngendi dheweke, nyatane ??????
                1. +3
                  13 2020 Juni
                  ... pitakonan langsung !!!! Lan ing ngendi dheweke, nyatane ??????

                  WHO?!!! opo
              3. +2
                13 2020 Juni
                Ing kasusku, mesin cuci!
                1. +3
                  13 2020 Juni
                  Sabuk, utawa ... tenan?!!! wassat
                  1. +3
                    13 2020 Juni
                    Pakdhe, aku bakal mungkasi sampeyan ing fantasi irrepressible! Yen sampeyan ngelingi, mesin cuci Soviet duwe selang karet sing bisa dicopot. Karo ibuku nggebug aku. Umumé, aku ora bisa ngomong sing ora migunani.
                    1. +4
                      13 2020 Juni
                      Karo ibuku nggebug aku. Umumé, aku ora bisa ngomong sing ora migunani.

                      Lha ya mung kowe wae, supaya ora nyinggung ibumu, ujare. Lan ibuku nyuwek-nyuwek aku nganggo kurunge bapak, mula bapakku uga melu, konon ora langsung. Nanging, yen dideleng saka uripku mengko, kabeh iku muspra - ora kanggo panganan kucing. Nyuwun
                      1. +3
                        13 2020 Juni
                        Lha ya mung kowe wae, supaya ora nyinggung ibumu, ujare.
                        Ora babar pisan. Saliyane urip, lan dheweke berjuang kanggo setahun sawise lair, nanging kaya bapakku, aku duwe utang marang ibuku kanthi karakter praktis. Lan selang saka mesin cuci nduweni peran penting ing kene.
                      2. +3
                        13 2020 Juni
                        Ojo ngomong sing sedhih...aku mung bungah merga ibuku isa ketemu putu sing sepisanan sakdurunge lunga. Dadi dadi ...
              4. +3
                13 2020 Juni
                Aku wonder yen sabuk ing tangan punisher punika tutugan saka apa?

                Konstantin, sehat!
                Penting ngerti sapa sing ngukum sapa. keprungu Ing urip modern, anané celonone, sayangé, ora tansah ateges anané "Colt klasik" ing wong-wong mau. nglirik
                1. +2
                  13 2020 Juni
                  Hi Aleksey! hi Inggih, siji duwe klub tinimbang Colt, nanging apa sing kapindho ing koper, pitakonan isih padha!
          2. +3
            13 2020 Juni
            Bali menyang pengalaman bursa.
            1. +3
              13 2020 Juni
              Dadi sawise kabeh iku kanggo apa flog. eseman
              1. +3
                13 2020 Juni
                Luwih apik tinimbang karo Pannochka.
                1. +3
                  13 2020 Juni
                  Dadi dheweke duwe botol elixir ing kene, nanging ora digunakake karo wanita kasebut, kayane. Mula kesimpulane ... Vaughn, Seryoga wis mlayu menyang toko. nglirik
                  1. +2
                    13 2020 Juni
                    Sawetara kesimpulan padha.

                    "Sajrone istirahat aku arep nyopir menyang toko" (c).
            2. +2
              13 2020 Juni
              Aku mangsuli, aku arep menyang toko, sabar, loro aku. lan aku.sapa ngendi?sapa sing bener?
      3. +1
        14 2020 Juni
        "Sampeyan teka menyang kelas nganggo celonone mungsuh potensial!" (Saka)
    6. +5
      13 2020 Juni
      Kutipan: Kucing Laut
      kewan". Lan mesthi salah siji saka wong-wong mau bakal miwiti kanggo mbuktekaken sing celonone padha nemokke ing Rusia.

      Ora, sampeyan. Kepiye wong barbar lor iki bisa nyipta celana? Iklim padha kaya ing Afrika, lan padha ora perlu celonone, kaya Chukchi, Evenks lan kabeh jinis Nenets.
      Nanging Jerman - ya. Dheweke, ing iklim sing atos, tanpa celonone kanthi cara apa wae. lol
      Shpakovsky kobong maneh. Nanging ora, iku salah Tacitus.
      Lan ing endi jaminan sing Tacitus dudu Shpakovsky ing jamane?
    7. +5
      13 2020 Juni
      Évolusi pangembangan sandhangan paling apik dilacak kanthi conto rok kilt Skotlandia.





      TARTAN sepotong dijupuk - iki tartan - ora ana, dadi jeneng? Lan kanthi cara sing licik, wong dikempalken kanggo wektu sing suwe lan nyenengake, dheweke nulis yen kilts banget "praktis lan trep."
      Dipercaya manawa kilt diciptakake ing abad kaping 16, lan sadurunge abad kaping 16, wong Skotlandia nganggo celonone. praktis lan nyaman" nganggo kilt nyatane ora praktis lan ora trep.
      Punika crita karo kilts, pisanan padha nganggo celonone, banjur vilified kilts sethitik, lan saiki celonone maneh.
    8. +5
      13 2020 Juni
      Rusia minangka papan kelairan celana!
    9. +2
      13 2020 Juni
      Mesthi wae, Rusia minangka papan kelairan gajah.
  2. +2
    13 2020 Juni
    Saiki, babagan Kakaisaran Romawi, mung ditampa ing * superlatif * lan ora liya. Utamane saiki, sawise Hitler ing Eropa, dheweke yakin manawa dheweke * keturunan saka Yunani kuno utawa Romawi kuno *. Saka iku, * barbar * kudu ditambahake menyang kabeh wong ing njaba Eropa, tanpa ngerti apa tegese barbar - * dudu Hellenic *
    Ngomong-ngomong, menarik banget carane wong-wong Romawi iki nglawan perang. Kita ngomong babagan pembangunan militer sing misuwur lan babagan wani. Nyatane, wong Romawi nglawan sawetara suku, biasane kanthi kaunggulan angka sing gedhe. Lan kita ngerti carane sejarawan pengadilan bisa ngapusi. Ing jaman kuna, padha ngapusi malah luwih semangat, sawetara malah ing sajak.
    Para nomaden ugi perangipun kirang langkung sami, sanalika sampun kathah, lajêng sagêd tarung, rampog, lajêng ngarang cariyos kaprawiran.
    Minangka conto goroh, sampeyan bisa njupuk tulisan Bizantium babagan perang karo SVYATOSLAV, cedhak kutha DOROSTOL.
    Lan liyane babagan * alam bébas saka barbarians *. Ing Roma, parchment ing kulit manungsa seneng banget, utamane ing kulit bocah-bocah sing dijupuk saka * barbar *. Mula, sanak-sedulure bocah-bocah sing rusak padha ngobong buku-buku kasebut. Sanadyan mangkono menehi panguburan kanggo bocah-bocah sing disiksa.
    Sanajan ing Inggris lan ing Vatikan, buku-buku sing ditulis ing kulit bocah isih disimpen.
    (Babagan bebendhu saka asal. Aku dhewe sekseni carane mahasiswa ing universitas Jerman udur ing topik iki, clutched ing dodo, nanging toleransi ora nglilani wong-wong mau menyang ontran-ontran.)
    1. +1
      13 2020 Juni
      Wong Jerman iku rambute padhang, mata biru. Wong Eropa ora nganggep awake dhewe dadi keturunane wong Romawi. Where ing tembung barbar, partikel ora lan Yunani. Kajaba iku, wong Romawi ora nganggep awake dhewe minangka wong Hellen. Ing negara kita, malah saiki, ngomong bab kumpul saka pedunung Asia padha, padha ngomong: padha mumble soko ing cara dhewe, gr, gr, gr, lan apa neraka ngerti. Ing cara sing padha, njlèntrèhaké wong manca, ngandika Romawi, muttering soko var, var, nanging apa ngandika ora dingerteni, uga, barbar tindak. Kaunggulan numerik perlu kanggo penaklukan, lan iki uga dikenal. Klamben kulit, manufaktur minangka proses sing dawa banget. Kulit sing dibuwang kudu dilestarekake nganti bengkel, biasane dadi salting, lan ora cukup uyah kanggo grub. Awak siji, godhong siji. Bayangake pira sing tiwas lan dikuliti ing cedhak bengkel kasebut, lan menyang endi mayit kasebut. Ing agama Kristen, kurban manungsa dilarang. Piye wae aku ora bisa mbayangake Injil sing ditulis ing kulit manungsa. Utamane ing kulit bocah-bocah, kemungkinan ora praktis, tipis lan rapuh.
      1. +1
        13 2020 Juni
        Ikatan antropodermik yaiku ikatan buku sing digawe saka kulit manungsa. Dina iki, teknik iki ora digunakake, nanging ing XVII-XIX Wis pirang-pirang abad [1]. Praktek ikatan antropodermik ora bisa dipisahake karo praktik penyamakan kulit manungsa sawise dissection badan donor.

        Maksudku, iki dudu babagan wong Romawi.
    2. +1
      13 2020 Juni
      Aku nyekseni carane para siswa mbantah kanthi serius. Aku wis weruh lan krungu iki.
      Konsep * Hellenic * kalebu akeh perkara, saka asal, pendidikan lan prilaku ing saben dinten. Ora saben wong sing manggon ing Yunani Kuna kalebu * Hellenes *. Ing kana lan * bosok * manggon budak lan wong manca.
      Wong Yunani padha bangga karo jenggot sing apik. Kaya leluhure Pelasgian. Sing ora percaya kudu ndeleng dhadha Yunani kuna lan salinan Romawi sing wis teka menyang kita.
  3. +5
    13 2020 Juni
    Jinis utama sandhangan wong Yunani, Romawi lan wakil budaya Mediterania liyane yaiku kain linen sing prasaja, dene wong Jerman lan Gaul kuna ing sisih kulon lan Parthia ing sisih wétan nduweni teknik nglereni lan jahitan.

    Duc, adem ora lik, cepet sinau....

    Pernyataan babagan "kain linen sing prasaja" ing antarane Mediterania rada ora cocog karo artikel penulis babagan Kreta, lan liya-liyane.
    1. +4
      13 2020 Juni
      Andrew! hi
      Iku ora dissonate, amarga Minoan lan budaya kuna ora identik.
      1. +4
        13 2020 Juni
        Kutipan saka: 3x3zsave
        Andrew! hi
        Iku ora dissonate, amarga Minoan lan budaya kuna ora identik.

        Aku bakal nambah Anton sethitik!
        Toga ing Roma kuna lan Hellas minangka status - tandha kewarganegaraan.
      2. +2
        13 2020 Juni
        Kutipan saka: 3x3zsave
        Andrew!
        Iku ora dissonate, amarga Minoan lan budaya kuna ora identik.

        Anton! hi

        Sampeyan ora peduli:
        Pengarang: Jinis utama sandhangan wong Yunani, Romawi lan wakil liyane saka budaya Mediterania


        Minoan iku ... dudu Mediterania? siji.

        Dadi disonan.
        1. +3
          13 2020 Juni
          Banjur, miturut rantai logis, wong Mesir, Fenisia, Iberia uga bisa kalebu ing kene ....
          1. +1
            13 2020 Juni
            Kutipan saka: 3x3zsave
            Banjur, miturut rantai logis, wong Mesir, Fenisia, Iberia uga bisa kalebu ing kene ....

            Mekaten ingkang dipunserat dening penulis ingkang kinurmatan.
            .
            Sing nyebabake sawetara keraguan sing ora jelas ....
  4. +1
    13 2020 Juni
    Lan ing antarane wong Romawi, "barbar" mung "alien".
    Ora, sing dihormati dening wong Romawi, tegese wong sing jenggot utawa wong sing jenggot ...
    1. +2
      13 2020 Juni
      Dadi Kaisar Severus minangka wong barbar?
      1. +5
        13 2020 Juni
        Kutipan saka ZeevZeev
        Dadi Kaisar Severus minangka wong barbar?

        Lan apa sing dikarepake saka wong "Lor", uga asli saka Afrika saka kelas equestrian. Savage ing siji tembung! ngguyu
      2. +5
        13 2020 Juni
        Kutipan saka ZeevZeev
        Dadi Kaisar Severus minangka wong barbar?

        Kanggo wong-wong mau, iku tegese padha goy antarane wong Yahudi, haji antarane Jepang.
        1. +2
          13 2020 Juni
          * Nemchin * - kita duwe Rusia! ngguyu
      3. +1
        13 2020 Juni
        Dadi Kaisar Severus minangka wong barbar?

        Severus minangka wong Romawi nyata, sanajan provinsi.
        Bangsa Romawi iku nasionalis, nanging padha duwe nasionalisme budaya, dudu nasionalisme getih.
        Sing lucu yaiku referensi barbarian saka Kamar Timbang lan Ukur sing paling mungkin yaiku Maximinus Thracian sing ora duwe janggut.
        Sanadyan tembung barbar nate tegese wong sing jenggot, nanging ora ana makna asli ing jaman Pericles. Wong-wong Romawi nyilih tembung saka Yunani wis ing makna nominative anyar - wong ora budaya kita.
        Wong Romawi dhewe wis suwe dadi barbar ing mripate wong Yunani.
        "Urutan wong barbar iki ora barbar," - siji Pyrrhus babagan kamp Romawi miturut Plutarch
        1. +1
          13 2020 Juni
          Kutipan saka Engineer
          Sanajan tembung barbar nate tegese wong sing jenggot, mula ilang makna asli ing jaman Pericles.

          Ora tau ana ing antarane wong Yunani tembung iki nuduhake wong sing jenggot.
          βάρβαρος ing basa Yunani kuno tegese "gagap"
          1. +2
            13 2020 Juni
            Ora tau ana ing antarane wong Yunani tembung iki nuduhake wong sing jenggot.

            tetep ing budaya massa. Aku mung ora gelem mbantah babar pisan. Mulane, aku nulis streamlined
            1. +3
              13 2020 Juni
              Jenggot ing Yunani kuna-γένειον
          2. 0
            13 2020 Juni
            Yunani sadurunge abad kaping 2 SM ora nggunakake tembung Latin barba (jenggot) minangka basis linguistik kanggo nunjukaké wong manca kanggo alesan prasaja - wong Yunani piyambak ngagem jenggot.

            Sejarawan Romawi Strabo, ing wiwitan jaman kita, sawisé ditaklukaké Yunani déning Roma, nyedot "informasi" saka drijiné sing mesthine wong Yunani isih ana ing abad kaping 4 SM. ing wong Hecateus saka Miletus, tembung βάρβαρος digunakake kanggo nyebut wong liyo. Kajaba saka panemu Strabo sing durung dikonfirmasi, ora ana bukti liya saka wong Yunani minangka penulis saka tembung refleksif swara iki saka tembung kasebut.

            Kasunyatane, wong Yunani dhewe nyilih tembung barbar saka wong Romawi minangka istilah kanggo wong manca, wiwit sawisé ditaklukaké Yunani déning Roma ing abad kaping 2 SM. populasi provinsi Romawi anyar ngalami asimilasi linguistik lan budaya, kalebu. awujud nyilih tembung latin lan pakulinan cukur jenggot.

            PS Versi gila babagan sifat onomatopoeic saka tembung barbar didhukung dening wong bodho saka Pedovikia, sing yakin yen Barbarossa diterjemahake minangka Barbar Abang, lan barbershop minangka toko barbar. ngguyu
  5. + 14
    13 2020 Juni
    Thanks kanggo artikel sing menarik lan ilustrasi sing ora kalah menarik karo foto, pancen menarik kanggo diwaca!
  6. -1
    13 2020 Juni
    Pemalsuan sejarah wis nyebar. Lan menehi woh KALUBÈRAN ing pikiran uncritical ngguyu Jaringan tanduran decompose ing lemah ing nem sasi. Wol kanggo setahun. Kolom Trajan digawe saka 20 blok marmer Carrara. Istilah karusakan lengkap marmer putih yaiku 1200 taun. Mesthine dadi pasir ing wiwitan abad kaping 14. Lan iki yen ora ana sing ndemek dheweke nganggo driji. Lan barbarians piyambak, miturut sajarah resmi, dijupuk Roma 7 kaping.
    1. +7
      13 2020 Juni
      Suwene sandhangan ing rawa?
      1. +1
        13 2020 Juni
        Aku ora ngerti manawa. Nanging, luwih dhuwur kelembapan lemah, luwih dhuwur tingkat dekomposisi.
        1. +6
          13 2020 Juni
          Gambut ngreksa bahan organik kanthi apik.
          1. +1
            13 2020 Juni
            ya wis. Nanging mung garing.
            1. +3
              13 2020 Juni
              Apa sampeyan wis tau krungu babagan "wong saka Tollund" lan sing diarani "wong rawa"?
              1. 0
                13 2020 Juni
                Mesthi wae. Bener, wong Tollund dhewe ditemokake ing jerone mung rong meter. Lan padha nemtokake umur ing 2000 taun. Miturut GOST R 54611-2011, ambane kuburan saka 1,5 nganti 2,2 m, kira-kira ideku jelas? nglirik
                1. +3
                  13 2020 Juni
                  Mangga nerangake. Aku curiga yen panguburan bisa ditangani tanpa standar 2011.
                  1. -1
                    13 2020 Juni
                    Yen dheweke mati dina iki, dheweke bakal ngapusi ing jerone sing padha
                    1. +3
                      13 2020 Juni
                      Bisa dadi argumentasi. Nanging, aku ngerti, tingkat pembentukan gambut bisa kira-kira 1 mm saben taun.
                      1. 0
                        13 2020 Juni
                        Ing kasus iki, kabeh wong sing ana ing kuburan sampeyan kudu umur 2000 taun.
                      2. +4
                        13 2020 Juni
                        Kuburan kita ora ana ing rawa.
                      3. -1
                        13 2020 Juni
                        Ana uga ora tansah rawa. Sampeyan dhewe ngandika 1 mm saka lemah saben taun. Wong ing kuburan ing sangisore rong meter. Nanging, oke. Saiki ora bab iku. Mangkene kedadeyane. Dheweke nemokake awak sing dijaga kanthi apik, diarani polisi. Amarga ora ana sing ilang ing pemukiman sing cedhak, lan kemungkinan kanggo ngenali, apamaneh ngrampungake kasus kasebut, ora preduli saka pembunuhan utawa kacilakan, padha karo nol, mula diklasifikasikake minangka temuan arkeologi lan sing terakhir diundang. Kanggo arkeolog, mayit biasa ora ana gunane. Kajaba manawa ora ana artefak. Njupuk wong iku gampang. Sampeyan malah bisa nindakake dhewe. Dohlyachek plus sawetara piso Rusty lan pecahan keramik wis materi kanggo karya ilmiah. Apa sampeyan mikir iki mung tebakanku? Banjur ayo ngelingi crita karo wong liya - Piltdown. Kanggo meh setengah abad, iki dianggep minangka salah sawijining temuan paling gedhe. Apa hubungane kera lan sapiens sing ilang! Disertasi wis ditulis luwih saka 400. Banjur nyatane mung palsu. Ternyata tengkorak ora luwih saka 600 taun, lan rahang - 500 taun. Lan padha dadi kagungane wong paling biasa.
                      4. +6
                        13 2020 Juni
                        1 mm tatanan gambut.

                        Hoax saka wong Piltdown wiwitane dirasakake kanthi ambigu, lan mung ana ing sak panggonan.
                        Ya, lan rahang, paling mungkin, wong utan, diidentifikasi.

                        Wis luwih saka sewu sing ditemokake "wong rawa".
                      5. -4
                        13 2020 Juni
                        Lumrahe. Ora kabeh ilmuwan korupsi. Nanging, sayangé, mayoritas. Ya, malah yuta. Ana 7,5 milyar wong ing planet iki. Yen salah siji saka wong-wong mau ketemu pungkasan ing rawa, iki ora alesan kanggo klasifikasi awak minangka prasejarah. Sampeyan bisa nonton carane nemokake arkeologi digawe saka 7:25. Kabeh video luwih apik.
                      6. +4
                        13 2020 Juni
                        Carane akeh pathos, anguish ing video iki.
                        Ora tau percoyo.

                        Huruf kulit kayu birch wis bola-bali dibahas ing forum iki.
                      7. -3
                        13 2020 Juni
                        Lan apa sing bisa ngyakinake sampeyan, sing diarani "ilmuwan" kaya para arkeolog? wassat
                      8. +6
                        13 2020 Juni
                        Bab-bab sing diukur iku sing paling ngyakinake.

                        Malah Mendeleev ngandika: "Ilmu wiwit nalika padha miwiti kanggo ngukur."
                        Banjur bisa uga ana pesen logis.

                        Rong menit mengko aku nyadari sapa penulis video kasebut ngelingake - pahlawan saka crita Shukshin "Cut off".
                      9. -1
                        13 2020 Juni
                        Awit sampeyan elinga Mendeleev, apa sampeyan bisa ngelingi yen mejane dikebiri kanthi mbuwang eter kasebut? Iki kabeh sing diukur:
                      10. Komentar wis dibusak.
                      11. -2
                        13 2020 Juni
                        Awit sampeyan ngelingi Mendeleev, banjur sampeyan bisa uga ngelingi yen mejane dikebiri, mbuwang eter saka iku? Ing kene, kabeh wong diitung:
                    2. 0
                      14 2020 Juni
                      Yen seda dina iki, dheweke bakal dikubur sesuk.
        2. +8
          13 2020 Juni
          Lan kepiye nerangake manawa sawetara barang sandhangan penumpang diangkat saka * Titanic? Sanajan ana ing koper kulit, nanging ... hi
          1. + 10
            13 2020 Juni
            Saben uwong ngerti yen Titanic klelep J. Cameron. wassat
            1. +6
              13 2020 Juni
              Kanthi mlebu menyang konspirasi kriminal karo Iceberg insidious.
              Carane ora nguwuh ing kene:
              - Apa ora Iceberg, banjur ... uga, ngerti sing! ngguyuSugeng enjing Anton!
              1. +4
                13 2020 Juni
                Kutipan saka Korsar4
                Suwene sandhangan ing rawa?

                Kutipan: Alexander Samoilov
                Aku ora ngerti manawa. Nanging, luwih dhuwur kelembapan lemah, luwih dhuwur tingkat dekomposisi.

                Idola kayu Shingar umure luwih saka 10 taun!
                Terus lanjut?
                Matur nuwun, Vlad!
                1. +5
                  13 2020 Juni
                  Liyane iku, ing aku ngerti, linen sing padha ora disimpen nganti suwe.
            2. +3
              13 2020 Juni
              Kutipan saka: 3x3zsave
              Saben uwong ngerti yen Titanic klelep J. Cameron. wassat

              Yahudi - Pilot, Boatswain lan Iceberg
              1. +4
                13 2020 Juni
                Hello Albert! Utamané Iceberg! ngguyu
                1. +3
                  13 2020 Juni
                  Salam iki! hi Icebergs, Weisbergs, Eisenbergs lan kabeh jinis Rabinovichs! (karo)
                  1. +5
                    13 2020 Juni
                    Oke, liyane! Nanging dheweke, dheweke kerja kanggo sapa? The Fed durung digawe, massad-semono uga.
                    1. +2
                      13 2020 Juni
                      Nah, sapa sing dadi protagonis saka protokol para Sesepuh Sion sedulur
              2. +4
                13 2020 Juni
                Boatswain? Buddy, iki minangka pitakonan minimal kanggo dheweke, dheweke, wong miskin, seda karo enem anggota tim, nalika Lightoiler tartamtu ngirim dheweke kanggo ngerteni kahanan ing kompartemen busur * Titanic *.
                Ora, dheweke metu saka bisnis! Gunung es! Dheweke, sing cidra, sing kudu disalahake kanggo kabeh. ngguyu
              3. +4
                13 2020 Juni
                Gunung es??? Aku tansah panginten sing jenenge Pereverzev. Nyuwun

                Hello Albert! ombenan
                1. +5
                  13 2020 Juni
                  kancaku! Pereverzev ing * Panah Biru * !!!!! Ana uga Novikov Boris flashed! ombenan
                  1. +4
                    13 2020 Juni
                    Mesthi, ing Arrow, minangka komandan kapal selam "Spy". Lan mréntahaké misuwur kanggo XO kang: "Yanson, sampeyan duwe mata saka cow dreamily chewing." ngguyu

                    Lan Novikov main peran Dudnik tech gundul. eseman
                    1. +4
                      13 2020 Juni
                      Eh, amigo!!!Yen aku bisa nglebokake gambar lan liya-liyane?!?!?Aduh, aku!
                      1. +4
                        13 2020 Juni
                        Dadi apa, apa masalahe?
                      2. +4
                        13 2020 Juni
                        Bone, aku nulis saka telpon, lan iku! Njupuk kaya sing dikarepake.
                    2. +2
                      13 2020 Juni
                      *Titanic* aja ndemek! Kudus!!!! ngguyu
                2. +2
                  13 2020 Juni
                  Salam iki! ombenan
                  Dheweke nyamar, ngganti jenenge, Schaub dirilis ing luar negeri
                  1. +4
                    13 2020 Juni
                    mesthi!!! Kabeh kaya biasane. ngguyu ombenan
                  2. +4
                    13 2020 Juni
                    Lan sampeyan ngomong ing PM apa sing kudu digoleki, aku bakal nemokake lan ngirim.
                  3. +2
                    13 2020 Juni
                    *Lha kowe sapa, ta?
                    Kolis, tramp!!!* wassat
          2. +1
            13 2020 Juni
            Banyu segara minangka brine sing kuwat banget.
            1. +3
              13 2020 Juni
              Aku bakal nambah komentar sampeyan yen sisa-sisa organik saka penumpang, lan sapiturute * Titanic * rampung decomposed dening 40s. Rampung! Kalebu skeletons. Alas.
              1. 0
                13 2020 Juni
                Ora bosok, nanging dipangan. Kaping pisanan, plankton.
                1. +4
                  13 2020 Juni
                  Plankton ing jerone luwih saka 3 kilometer?
                  1. +4
                    13 2020 Juni
                    Sasha! / nuwun sewu! / Maksudmu holoplankton, al meroplankton?
                    1. +1
                      13 2020 Juni
                      Malah ana plankton ing Palung Mariana. Sanajan kanthi jero, jumlahe terus mudhun. Lan ing ngisor 8 km iku cilik banget. Golo, meralo utamane angon ing rak.
                      1. +2
                        13 2020 Juni
                        Ngerti! Maksudmu meroplankton? Nanging., jerone! 3700!
                      2. +2
                        13 2020 Juni
                        Oseanologist, ora?
                      3. +2
                        13 2020 Juni
                        Alexander! Ayo, kabeneran!
                2. +2
                  13 2020 Juni
                  Ora, kancaku, padha nyebar!
                  1. 0
                    13 2020 Juni
                    "Kapal ekspedisi Soviet Vityaz wis nganakake riset babagan plankton segara jero samudra wiwit taun 1953. Jaring plankton mudhun, contone, ing Samudra Pasifik nganti ambane 9 ewu meter. Lan ing endi wae tangkapan kasebut nggawa organisme planktonik tartamtu. " Distribusi biomassa plankton (mg / m3) ing Samudra Pasifik (miturut M. E. Vinogradov)
              2. +5
                13 2020 Juni
                kalebu balung

                Padha mangan iwak, karo "sabuk lan boots." Nyuwun
            2. +4
              13 2020 Juni
              Lan sampeyan kudu ngombe bir. ombenan
              1. 0
                13 2020 Juni
                Lan apa sebabe aku mendem banget? Apa sing daktanggung saka Titanic *?
                Wah, aku ora tahan!!!¡¡
              2. 0
                13 2020 Juni
                Sampeyan menehi kula!!!!
              3. 0
                13 2020 Juni
                Ngombe dhewe! Rusia ora ngombe!!!!
                1. +1
                  13 2020 Juni
                  Pakdhe Kostya!!!¡!!!
                  1. 0
                    13 2020 Juni
                    Metu... Seryoga, turua, nanging ojo lali copot sepatu sepatumu dhisik. eseman ombenan
                    1. +1
                      13 2020 Juni
                      Yavol! Dheweke nyopot sepatune, kanca, ayo!
                      1. +1
                        13 2020 Juni
                        Sugeng ambal warsa. ombenan
                      2. +1
                        14 2020 Juni
                        Ngaturaken sembah pangapunten wingi!!!Aku ngaku!!!!Mbongkar-munggah. hi hi
                      3. +1
                        14 2020 Juni
                        Seryoga, aja kuwatir, kabeh apik! Ingkang utama yaiku hangover sing kompeten ora lancar dadi pesta sabanjure. eseman ombenan
                        Priksa artikel babagan mercenary.
                      4. +1
                        14 2020 Juni
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Ingkang utama yaiku hangover sing kompeten ora lancar dadi pesta sabanjure.

                        Ora ana pitakonan! Aku wis teka saiki! Aku ngunjungi putu.
                      5. +1
                        14 2020 Juni
                        rampung *santai*!

                        isin wae... Nyuwun
        3. +7
          13 2020 Juni
          Kutipan: Alexander Samoilov
          luwih dhuwur kelembapan lemah, luwih dhuwur tingkat dekomposisi

          Omong kosong. Omong kosong sing mbukak sampeyan minangka wong sing ora kabotan karo kawruh sing paling sithik babagan masalah iki. Kabeh iku persis ngelawan.
          Luwih udan lemah, luwih apik nahan bahan organik, lan ora mung bahan organik. Panggonan sing cocog kanggo konservasi yaiku rawa. Iki dikenal ora mung dening para arkeolog, nanging uga dening mesin telusur modern.
          Ing rawa, lan mung ing lemah lembab ing ambane gedhe, luwih jero tinimbang garis pembekuan, obyek tansah ing suhu sing padha, ing asor padha, lan, sing paling penting, ing lingkungan tanpa oksigen. Mula, "wong rawa" lan huruf kulit kayu birch Novgorod.
          1. -1
            13 2020 Juni
            Faktor utama karusakan ora owah-owahan suhu lan ora oksigen dhewe. Iki minangka mikroorganisme. Lan nomer kasebut cocog langsung karo kelembapan. Yen mung banyu seger. Ana rong jinis rawa - enom lan tuwa utawa diwasa. Ing pungkasan, banyu ora beda karo banyu kali utawa tlaga. Nanging akeh sphagnum tuwuh ing dheweke, lan minangka antiseptik. Ing bocah cilik, ing ngendi proses pembusukan isih aktif, banyu ngandhut akeh gas, utamane metana. Kajaba iku, amarga kurang konveksi horisontal, bagean ngisor rawa-rawa umume ana ing lingkungan anaerobik. Kabeh iki rada nyuda jumlah lan aktivitas bakteri dibandhingake karo banyu liyane. Nanging, dheweke tansah ngluwihi indikator sing padha ing lemah apa wae. Lan mesin telusur ditemokake utamane ing rawa-rawa, amarga ing papan liya kabeh wis diklumpukake nganti suwe. "Microbiologia non a penis canis." nglirik
            1. +6
              13 2020 Juni
              Lemah rawa duwe kaasaman sing gedhe, mula ora ana mikroorganisme ing kana.

              Bab liyane yaiku asam bog ngubah warna bahan organik dadi ireng liwat millennia, nanging kulit, rambut, balung lan organ internal, jaringan lan produk kulit manungsa dijaga kanthi sampurna.
              1. -1
                14 2020 Juni
                Sampeyan salah. "Jumlah mikroorganisme ing rawa tekan atusan yuta sel ing siji gram gambut. Proses paling penting sing ditindakake dening mikroorganisme yaiku dekomposisi bahan organik, metanogenesis, oksidasi metana, fiksasi nitrogen, lan dekomposisi senyawa fenolik sing diprodhuksi dening lumut sphagnum." Bodelier PLE, Dedysh SN Mikrobiologi lahan basah. Frontiers in Microbiology, 2013. Menapa malih, wiwit pungkasan abad kaping 20, rawa-rawa dados papan telusuran ingkang utami kangge panemuan spesies anyar. "Kanthi tekane metode molekuler, kahanan wis diganti. Mikrobiologi duwe alat kanggo ngenali mikroorganisme langsung ing conto sing dijupuk saka rawa, kanthi ngekstrak DNA lan nganalisa." Analisis filogenetik lan identifikasi in situ komposisi komunitas Bakteri ing rawa gambut Sphagnum asam. Appl. lingkungan. mikrobiol. 2006. V. 72. No. 3. "Nalika analisa molekuler kasebut ditindakake, mula umume urutan nukleotida sing diidentifikasi ing gambut rawa kalebu bakteri saka klompok utawa klompok sing ora dingerteni sing ora dingerteni. contone, iki klompok bakteri kang ana ora luwih saka rolas wakil lestarekake, lan padha isih misteri ing syarat-syarat fungsi lan potensial metabolis. narik kawigatosan para ahli mikrobiologi ing saindenging jagad. Akeh macem-macem mikroorganisme anyar sing menarik bisa diisolasi saka ekosistem rawa lor." Dedysh SN Budidaya bakteri uncultured saka rowo Lor: kawruh gained lan kesenjangan isih. Frontiers ing Mikrobiologi, 2011, 2.
                1. +2
                  14 2020 Juni
                  Aku bakal menehi saran marang ilmuwan Inggris lan para penggemar supaya uga golek mikroorganisme ing botol asam ngguyu
            2. +4
              13 2020 Juni
              Kutipan: Alexander Samoilov
              mesin telusur ditemokake utamane ing rawa-rawa, amarga kabeh wis diklumpukake ing papan liya kanggo wektu sing suwe.

              Inggih, tawarkan "pelacak ireng" kanggo ngeduk pasir. ngguyu
              Oke, sampeyan wis nuduhake ora ngerti babagan masalah iki. Malah Operator, antagonis langgeng, ngandhani bab sing padha karo aku, iki kudu mimpin sampeyan ing paling sawetara pikirane. Miturut cara, aku bakal menehi dheweke plus kanggo aku dhewe - wong seneng karo aku.
    2. 0
      13 2020 Juni
      saiki ing segara, serat kain digawe saka bahan alami saka 50-70s rilis ngambang, jebule decomposes luwih suwe tinimbang samesthine, ana panaliten anyar.
  7. +6
    13 2020 Juni
    menarik. Iku salah siji bab kanggo lumaku ing sadawane pesisir Segara Mediterania "Antawisipun pines lan roses", liyane iku kanggo langkah liwat windblow.
    1. +1
      13 2020 Juni
      Kancaku! Ana apa karo aku? Aku ngombe lan kayane aku bakal mati! Yagene, aku bakal mati? Lan karo sapa aku bakal mati? Lan iki pitakonan:
      -kok aku arep mati?*
      Pitakonan kanggo sampeyan, kanca!, huh?
      1. +1
        13 2020 Juni
        wah. pitakone Yesenin marang wong Ireng.

        Ing generasi kita, iki wis bisa diwujudake kanthi akut.
        Aku yakin manawa saka saben wong ing urip ana akeh gunane.
        1. +1
          13 2020 Juni
          Apa sing kudu dipikirake? Lan Wong Ireng! Sergey, ayo dipikir. APA KITA BENER?
          1. 0
            13 2020 Juni
            Ora. Kita kita. Lan sampeyan ora kudu katon ing pangilon. Lan ing sunset iku cukup apik.
  8. Komentar wis dibusak.
  9. +1
    13 2020 Juni
    Pengarang nyampur karo wong jaran.

    Romawi/Yunani/Foenisia/Mesir, Celt/Gaul/Brit lan Jerman/Skandinavia manggon ing iklim sing beda-beda lan nduweni sandhangan sing beda-beda - sing luwih abot iklime, luwih akeh lapisan sandhangan, sandal diganti sepatu sing ditutup lan luwih akeh. celonone umum digawe saka kain, kulit lan wulu. Antarane wong Persia, Scythians lan Alans, celonone nduweni peran protèktif nalika nunggang jaran amarga ora ana sadel lan stirrups nalika ana Kakaisaran Romawi. Amarga jumlah pasukan kavaleri sing sithik, wong Romawi ora nggatekake celana.

    PS Wong-wong Romawi nganggo basa Latin, mesthine, mula dheweke ora ngerti tembung Rusia kaya "barbar": dheweke nyebut wong-wong Kelt, Jerman lan Parthia barbar - janggut (ora kaya wong Romawi sing dicukur) ngguyu
  10. +3
    13 2020 Juni
    Kanthi pakurmatan ingkang agung tumrap panyerat, kula botên sagêd damêl kaluputan tumrap sawatawis, miturut pamanggih kula, ingkang kirang trep.
    Nitpick pisanan:
    Wiwit ana wong nunggang jaran lan nganggo celana sadurunge, sandhangan wiwit dipérang dadi lanang lan wadon!
    Nanging, epigraph kanggo artikel kasebut, dijupuk saka kitab Deuteronomy ing Kitab Suci, sing ing wangun sing luwih rinci katon kaya mangkene: "Wong wadon aja nganggo sandhangan lanang, lan wong lanang aja nganggo busana wong wadon, kanggo saben wong sing nglakoni. iki nistha ana ing ngarsane Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu" mratelakake, yen ing antarane bangsa sing ora nganggo celonone, sandhangane wong wadon lan wong lanang wis cetha dipisahake sanajan ing jaman kuna.
    Kaping pindho:
    Wong Jerman nyukur jenggot...
    Mbok padha cukur, nanging ketoke ora kabeh lan ora tansah. Paling ora jeneng salah sawijining suku Jermanik Langobard (jenggot dawa) kanthi jelas nuduhake yen sing terakhir ora mung duwe jenggot, nanging uga jenggot sing gedhe.
    1. 0
      13 2020 Juni
      Penulis kanthi jelas nglangi ing subyek - Jerman saka Kakaisaran Romawi seneng pewarna rambut lan jenggot abang, saengga angel ngetung rasio brunettes lan pirang ing lingkungane. Sejarawan Romawi mung ngomong babagan ngarsane pirang-pirang pirang kanthi mripat sing padhang ing antarane wong Jerman - dibandhingake karo wong Romawi, Yunani, Gaul, Iberia lan wong Mediterania liyane.

      Fenotipe (penampilan) wong Romawi, Gaul lan Iberia ditemtokake dening fenotipe awal saka Erbins (R1b) - leluhur 90% wong Eropa Kulon, sing dadi wakil khas yaiku Basque lan Irlandia. Fenotipe wong Romawi uga dipengaruhi dening proporsi akeh wong Hamites rambut ireng lan kulit peteng (E1) - imigran saka Afrika lan Yunani sing pindhah menyang sisih kidul Semenanjung Apennine.

      Fenotipe campuran saka Skandinavia lan Jerman ditemtokake kanthi proporsi gedhe (nganti 25%) ing komposisi keturunan Aryan Eropa Tengah (R1a) - sanak getih saka Aryan Eropa Timur (leluhur Slavia) kanthi phenotype biasane rambute padhang lan cahya-paningalan - saka rambute coklat cahya lan mata biru kanggo pirang platinum lan mata abu-abu.
    2. +5
      13 2020 Juni
      Sawetara tindak perang ing asas - negligee! Nanging ora ateges dheweke ora duwe celana!!! keprungu
      Nalika padha ngomong, pangecualian mbuktikake aturan. eseman
      Matur nuwun, Vlad!
  11. +1
    13 2020 Juni
    Yen kita ngomong babagan budaya, mula, contone, phalangites Makedonia sing ora bisa dibudidayakake ora nganggo alas kaki menyang perang.
    1. +7
      13 2020 Juni
      Quote: saigon
      Yen kita ngomong babagan budaya, mula, contone, phalangites Makedonia sing ora bisa dibudidayakake ora nganggo alas kaki menyang perang.

      ya wis! Sampeyan maca Tuclid, apa sing dianggep wong Makedonia lan Thracians! Dheweke pancen wong sing duwe budaya - dheweke nganggo sandal!
      Saiki wis jelas kenapa phalanx Makedonia dikalahake dening legiun Romawi! Sandal iku kabeh Romawi, dhuwure peradaban!
      Senajan ana pangecualian! Sepatu bast Svyatoslav ngalahake Khazar Khaganate ing sepatu bot yuft, lan sepatu bot Alexander Nevsky - wong Jerman nganggo sabaton wesi !!! recourse
      Ora, aku ngerti tonggak budaya - galoshes! Chekhov lan Bulgakov nulis babagan dheweke! Mendeleev mlaku ing wong-wong mau!!!
      Lan yen boots sing nyabrang karo goloshes, banjur "Hitler iku kaput"! Diuji sacara empiris ing cedhak Moskow ing 41 !!!
      Saiki serius!
      Aku duwe kasempatan kanggo nyandhang mbah kakung militèr cloaks lan rama boots Chrome! Aku ora getun! Secara harfiah dina iki, ing galoshes, aku ngurutake tumpukan kayu ing kebon! Ing mangsa, aku tansah mbusak salju saka atap ing boots felt! Menyang alas ing cuirasses! Budaya langsung - cepet-cepet !!! ombenan
      1. +1
        13 2020 Juni
        Sepatu Bast diciptakake ing abad kaping XNUMX-XNUMX, lan sepatu bot malah luwih suwe.
        Ya, yen, miturut pendapat sampeyan, ing sepatu bot felt, apa sampeyan mikir trep kanggo perang ing es tlaga?
        1. +5
          13 2020 Juni
          Kutipan saka ee2100
          Sepatu Bast diciptakake ing abad kaping XNUMX-XNUMX, lan sepatu bot malah luwih suwe.

          Sorry, aku ora ngerti kronologi sing sampeyan saranake.
          Kanggo boots felt, versi pisanan * rolled bars *, lan sawetara jeneng liyane, padha katon banget dawa banget, lan ora ing Rusia!
          Sepatu jinis iki?
          * Wakaji * - jinis sepatu bast, kalebu wong Jepang, wong India Amerika Utara duwe sepatu sing padha. hi
          1. +1
            13 2020 Juni
            Ing Dmitrovka, aku ora kejawab siji huruf "x". Kudu abad XVI-XVII. Aku nulis sing sepatu bast, lan ora soko padha, muncul ing 16-17 abad. Valenki, lan ora soko padha, mengko. Umumé, pitakonan iki ditujukan kanggo pacangan kucing.
            Sejarawan busana, ora bakal bingung karo "sejarawan fashion", mikir. Senajan, kaya saben wong sing duwe pendapat, ana pendapat.
            Sejarawan percaya yen sepatu utama ing garis lintang kita, lan malah ing sisih lor, yaiku Porsche, sanajan ora nolak anane sepatu bot.
            Mungkin sampeyan bakal mangsuli carane regu Pangeran Alexander perang ing pertengahan April ing es Lake Peipsi ing boots felt utawa soko padha.
            1. +2
              13 2020 Juni
              Aku bakal nyoba. Paling kamungkinan, jinis pelindung kulit dijahit ing tlapak sepatu.
              Lan mbokmenawa padha tansah digunakake, yen ora? Panganggone bakal gedhe banget! Ora?
              1. +1
                13 2020 Juni
                Studded: boots felt utawa kandhang karet jinis lamella. ngguyu
                Utawa Mungkin ana mung perang ing panggonan liyane, uga, iku ora Alexander.
                1. +2
                  13 2020 Juni
                  Ora pilihan!Adoh saka karet!
                  Kulit! Mung kulit! Cukup kandel kanggo kabeh musim gugur-musim dingin-musim semi! ngguyu
                  1. +1
                    13 2020 Juni
                    Kepiye yen gelut ing es, sanajan nganggo sol kulit?
                    1. +2
                      13 2020 Juni
                      Kanca-kanca!Ya percayalah, SD!
                      Lha kowe ki opo to, koyo ora hockey ta??????
                      1. +1
                        13 2020 Juni
                        Ngerti! Dheweke main hoki ing kana! am
                      2. +2
                        13 2020 Juni
                        Inggih, rincian liyane, kancaku! Dimainake? Where? Sampeyan? Mungkin nyabrang dalan, ora?
                      3. +1
                        13 2020 Juni
                        Aku pancene ora main hoki. Wektu pungkasan yaiku 5-6 taun kepungkur.
                        Aku nyoba kanggo alesan ngrembug panggonan kang disebut. Perang es. Aku takon Shpakovsky sawetara pitakonan babagan topik, dheweke ora bisa mangsuli .. Aku bakal ngenteni nganti topik iki ana ing subsite maneh.
                      4. +2
                        13 2020 Juni
                        Dimainake?
                      5. +1
                        13 2020 Juni
                        Aku wanted kanggo masang foto, nanging situs ora menehi
                      6. 0
                        13 2020 Juni
                        https://drive.google.com/file/d/1ElCvBm9ipapOAQUOujpCTG5df_Bhjk5L/view?usp=drivesdk
                2. +4
                  13 2020 Juni
                  Kutipan saka ee2100
                  Studded: boots felt utawa kandhang karet jinis lamella. ngguyu
                  Utawa Mungkin ana mung perang ing panggonan liyane, uga, iku ora Alexander.

                  Kanggo pacangan kucing!
                  Boots felt hemmed diarani cloaks! Panemuan arkeologi pisanan sepatu garing ing tlatah Tver Principality tanggal bali menyang abad kaping 13.
                  Inggih, bab pungkasan, kucing ora cocok kanggo boots felt, mung kanggo topi!
                  R.s. Menapa malih, "topi sing digawe saka kucing" nggawa luck kanggo sing nduweni! Dibuktekake dening Muscovites ing pengalaman dhewe nalika arep menyang Ryazan !!! ngguyu
                  Inggih, pungkasan - sepatu bast kasebut ing PVL! Lan acara ing abad kaping 10! Dadi, slurp pakunjaran karo galoshes!
                  Tulus, Kitty!
                  1. 0
                    13 2020 Juni
                    Selehake pranala lan aku bakal setuju
                    1. +2
                      13 2020 Juni
                      Kutipan saka ee2100
                      Selehake pranala lan aku bakal setuju

                      Link menyang Tale of Bygone Years? ngguyu
                      Teks paling apik saka Likhachev !!! Wacan!!!
                      1. +1
                        13 2020 Juni
                        Dheweke dhewe nulis yen ing endi wae dheweke nemokake "kaya boots" ora ana link. Link menyang PVL, ing retelling Likhachev, iki uga ora ana apa-apa. Edisi pungkasan saka babad mung ing abad 16-17.
                        Sampeyan ora bisa nulis kanthi pathos sing dihormati babagan sepatu bast lan sepatu bot tanpa familiarizing dhewe ing paling superficially karo subyek.
                        Saben uwong ngerti carane lan saka apa sepatu bast digawe, nanging istilah "layanan" sepatu bast ing wong diwasa yaiku 6-10 dina. Iki pirang-pirang pasangan panguwasa sing kudu digawa nalika mendaki? Sepatu Bast umume ora awet, sepatu ora awet lan sepatu ora stabil. Crita babagan "bast-bast Rusia" dibentuk ing abad kaping XNUMX dening sing diarani. wong liberal Rusia.
                        Babagan boots. Kanggo nulis manawa kabeh tentara Pangeran Alexander ana ing sepatu bot, luwih becik kenal karo teknologi nggawe.
                        Teknologi iku prasaja, sampeyan bisa nemokake ing Internet. Nanging rega sepatu felt sadurunge produksi industri banget dhuwur. Lan uga wiwit diprodhuksi sacara industri ing abad kaping XNUMX.
                        Ing garis lintang kita, padha nganggo pim, serambi, kucing, lan sepatu bot.
                        Aku menehi saran supaya maca karya arkeolog, Doctor of History. A. Kurbatov.
                        Tameng ora kena, lan kaya galoshes Panjenengan. Sugeng sonten.
                        Kanggo sawetara alasan, saben wong lali pitakonan pungkasan babagan sing diarani. Perang es. Aku ngerti. Salah siji penulis babad nulis, lan dipisahake turunane.
                      2. +2
                        13 2020 Juni
                        Babagan sepatu saka Slavia Wétan, iku worth looking kanggo Ph.D. Chudinov.
                        Miturut kronologi PVL, miturut Shazmatov, kutipan babagan monolog "On Bast Shoes" dening Dobrynya lan Pangeran Vladimir kalebu ing edisi katelu (Novgorod anonim)! Yaiku, paling ora ing abad kaping 11.
                        Saiki kita maca Kurbatov sing sampeyan sebutake - "sepatu bast digawe saka tali kulit"! OPS!
                        Saiki sethithik babagan latihan! Aku nggawe washcloths linden dhewe! Digawe saka kothong lan sepatu bast! Sepatu musim panas sing nyaman. Analog saka slate, tiwas ing rong minggu !!!
                        Ing es ing Battle of the Ice!!! Ya, malah ing April! Aku ora ngerti babagan sampeyan, nanging iku normal kanggo aku! Snowdrifts rong meter ing taman ing Kawa saka Ice Battle, Aku dikirim taun kepungkur! Es saka blumbang ilang ing pungkasan April, salju ing alas dumunung nganti 20 Mei. Salju ing wulan Juni minangka norma! Deleng sejarah meteorologi Ural Tengah 1 saben limang taun! Taun iki, Vyacheslav Olegovich uga nyoba kanggo gawe uwong yakin - ora ana es, ksatria ora bisa tenggelam - mulane cethek, lsp. Ora percoyo!!!
                        Inggih, pungkasanipun, aku ora nulis manawa kabeh tentara Alexander Nevsky ana ing sepatu bot!
                        Babagan teknologi boots felt, lan sing ngandhani yen iku siklus lengkap ing abad ka-11! Ngomong-ngomong, yen sampeyan ahli, banjur pitakonan, kepiye pimas beda karo sepatu bot? Lan apa chuni? Gubug lan jas kulit wedhus dibangun ing Rusia, digawe boots felt !!! Ana prabédan!
                        Kanggo informasi, sepasang sepatu bast ditenun ing rong jam.
                        Ya, sing paling pungkasan! Sampeyan ngerti tembung - "sarcasm"! Erinichya ing postinganku, aku nggoleki paralel antarane budaya lan sepatu! Dadi, yen tentara Alexander Nevsky "shod" wong Jerman ing kucing, mula nyatane ora ngganti apa-apa!
                        Paku pungkasan sing dikarepake! Contemporaries saka Perang Sipil Amérika weruh sing akeh prajurit Konfederasi njupuk care saka boots lan lunga barefoot ing kampanye! Iku abad kaping 19! Sayange, kabeh kaya hoplite Makedonia sing menang, nanging ora mbantu!
                        Utawa Kaisar Caligula! Lanjut terus!!! ngguyu
                        Sincerely, matur nuwun kanggo diskusi! Aku kelalen nyopir piston, oke - kucing karo dheweke !!!
                      3. +1
                        13 2020 Juni
                        Yen durung kasep kanggo sampeyan, waca argumentasi sing ndhukung kasunyatan manawa perang ing April 1242 ana ing papan sing beda.
                        Apa sing digambarake ing babad? Pangeran Alexander teka ing tembok Dorpat lan ngepung. Bagéyan saka tentara dikirim kanggo njarah-rayah tanah ing sakubengé kutha. Domash, kakang posadnik, mati ing pertempuran karo para ksatria teka nulungi benteng sing dikepung. Alexander lan tentarané wedi lan mlayu. Carane mlaku? Mlayu cepet-cepet ninggalake kemah? Utawa mundur kanthi cara sing diatur? Lan pitakonan liyane. Lha kok padha mlayu-mlayu menyang tlaga Peipus. Saka panggonan sing diduga perang menyang Dorpat ing garis lurus watara 100 km. More ing dalan. Iku bakal luwih logis kanggo mbukak menyang Izborsk. Jarake padha. Nanging sampeyan bakal ketemu mungsuh ing mburi tembok beteng. Apa para ksatria ngoyak wong sing mlayu? Ayo ngomong ya. Bisa dadi maksimal 5-7 km, yen ora kejiret. Sawisé iku, wong-wong sing ngoyak bali menyang bètèng, lan mundur bisa ngaso tenang, ngerti apa kedaden, reformasi, etc. Apa yen dheweke ora dituruti? Pranyata metu sing wedi dijupuk Alexander lan tentara lan padha mlayu kanggo 4-5 dina lan mung teka ing raos ing es tlaga. Apa para ksatria bakal ngoyak tentara sing mundur sajrone 4-5 dina? Ora. Dheweke ngrampungake tugase. Bètèng wis diblokir, mungsuh mundur. Yen mungsuh kepengin nerusake perang, mula sampeyan olèh - kita ana ing beteng. Ayo ngomong ksatria ngoyak tentara Alexander. Kepiye carane dheweke ngerti ngendi wedi bakal ngeculake Alexander lan dheweke bakal mandheg. Mungkin dheweke bakal mlayu menyang Novgorod. Lan iki minangka persiapan lan logistik sing beda. Kaya sing wis dingerteni, kasus kasebut kedadeyan tanggal 5 (12 April). Ahli hidrologi sing wis nyinaoni masalah iki, kanthi kemungkinan 50%, ujar manawa ana es sing cocog kanggo ana. Ayo ngomong pas. Upamane perang ana ing es SPRING. Spring ice minangka gelanggang skating kanthi wujud sing paling murni. Nanging, aku pengin ngerti sepatu apa sing ditindakake dening loro-lorone. Yen sampeyan mangsuli kabeh pitakonan kasebut miturut logika dhasar, akal sehat lan pengalaman pribadi, mula sampeyan entuk sing ora nyata. Kanggo sijine iku mildly. Perang kasebut ana ing wilayah Tartu modern. Apa sing ditransfer menyang tlatah Lake Peipus (Anget) dadi pitakonan kanggo dheweke. Kaya sing diucapake, "Dheweke seniman, dheweke ndeleng kaya ngono."
                      4. 0
                        13 2020 Juni
                        Aku kritis banget babagan sejarah, lan apa sing diomongake Dobrynya lan Pangeran Vladimir yaiku pitakonan kanggo Shakhmatov.
                        Babagan Kurbatov. Dheweke nemokake tali kulit lan nganggep yen iki minangka analog saka sepatu bast, utawa bisa uga sandal? Utawa Mungkin liyane kabeh.
                        Ora ana sing nemokake sepatu bast ing ngendi wae ing penggalian nganti 17. Lan versi sepatu bast minangka produk saka abad 16-17 ora mung ing antarane Kurbatov.
                        Teknologi manufaktur boots felt iku siji lan ora bisa dadi "siklus lengkap"
                        Sampeyan bakal maca babagan Chuni lan Pima dhewe.
                        Sampeyan nulis yen "Nevsky felt boots" tegese vigilantes. Mekaten.
                        Nganti abad kaping XNUMX, sepatu kulit larang banget lan dheweke pancen ngurusi, ora ana sing mbantah.
                        Ing Tlaga Anget, ing ngendi perang kasebut mesthine kedadeyan, gampang banget kanggo klelep ing jaran. Aku mancing ana, aku ngerti.
                        Ana sethithik banget informasi babagan sepatu kuno, mula aku dadi kasengsem lan maca.
                  2. +3
                    13 2020 Juni
                    ... kucing ora cocok kanggo boots felt, mung kanggo topi!

                    Nanging kanggo tembung kasebut, kanca, sampeyan bisa nyelehake kertu pesta ing meja. Aku, wong Muscovite sing manggon ing cedhak Ryazan, yen aku ketemu sawetara reptil ing "topi kucing", aku bakal ngetung langsung lan tanpa proses hukum. am
                    1. +1
                      13 2020 Juni
                      Aku meh padha! Para penjahat ing Moskow 600 taun kepungkur menyang Ryazan kanthi putusan "kita bakal mbuwang dheweke nganggo topi." Inggih, Ryazans mbuwang wong-wong mau! Wiwit kuwi, ora ana adat kanggo nyelehake kucing ing topi lan sepatu bot! Senajan .... yen sarung tangan?
                      ngguyu
                      1. +1
                        13 2020 Juni
                        Senajan .... yen sarung tangan?

                        Maneh kanggo mine! Inggih, apa karo sampeyan, Ural ala!? ngguyu
                      2. +1
                        13 2020 Juni
                        Aku lungguh dhuwur, aku katon adoh, sampeyan bakal ngalahake, aku bakal nggawe sikilku !!!! lol
                        Kanthi pakurmatan, yen ana apa-apa, aku njaluk ngapura yen ora ana kawicaksanan! aran
                  3. +2
                    13 2020 Juni
                    Vlad! Stop, huh?! Sampeyan kanca, sampeyan dhewe ngerti sapa! Aku ngormati sampeyan !!!!
                    1. +2
                      13 2020 Juni
                      Ngrusak stereotip!!! ngguyu
                      Wong lanang, ora salah! Aku ora mikir yen sampeyan bakal nyerang aku kanggo pasangan !!! Dipikir siji-siji! ngguyu Lan ing kana, aku ngarep-arep kesempatan kanggo metu! Ora bocor!
                      Dadi! Njupuk tangan saka kucing, loro Moscow lan Ryazan!
                      "terwelu ora mung wulu sing aji, nanging uga ...."!!! Sanajan ... oh, aku rumangsa yen Anton lan VikNik bakal ngalahake aku dina iki, rong crita:
                      Kisah nyata saka kulawargaku. Bapakku mbalik sirahe ibuku karo macem-macem proyektor! Salah sijine yaiku jas kulit asu! Sawise pesta, ibuku nyetel syarat kategoris kanggo implementasine rencana! Ora ana apa-apa, rama njupuk bedhil saka pepadhamu lan lunga kanggo njaluk "jas wulu". Miturut dheweke (kedadeyan ing desa Atig), dheweke weruh pak asu kesasar ing cedhak mbucal lokal, njupuk target, nutup mata lan murub! Asu-asu padha mlayu. Esuke, ketua dewan desa teka kerja kanggo nedha bengi lan kanthi nesu ujar manawa asu puterane nyekel pelet ing paw! Untunge bojoku wis weruh esuk iki! Sakwise kuwi bapakku sumpah ora bakal nembak kewan. Dadi proyek kanthi "jas wulu" ora nate ditindakake!
                      Crita kapindho kurang dramatis. Simbah bojoku angon wedhus, mula dheweke mutusake kanggo eksperimen karo wulu kucing. Aku pengin sarung rambut kucing !!! Ing wayah sore, aku lan bojoku mangkat ing tumpukan kayu lungguh shaggy - belang! Ing wayah esuk kita teka ing pager mung mata, kumis lan buntut! Miturut cara, eksperimen gagal. Utas rambut kucing ora lunga. Garwa lan putri nggawa kucing menyang wujud gaib sajrone jam liyane, supaya ora wedi karo tanggane! Kucing, omong-omong, ora leyeh-leyeh sesuk digatekake sandale simbah! Lan persis seminggu mbaleni tumindak iki kanthi banter! A minggu mengko, mbah kakungipun dibaptis Vaska menyang Lysik, lan padha maneh waras ing harmoni sampurna!
                      Kula salam!
                      1. +3
                        13 2020 Juni
                        Nalika kucing kita teka saka mbucal uwuh, wulu kandel rampung tiba menyang felt alam. Wong mlarat iku gatel kabeh, lan ora bisa ngeruk awake kanthi bener. Ing cendhak, dokter hewan sing akrab teka, kucing kasebut disuntikake karo pil turu, dilebokake ing meja kerja ing taman lan, kanthi bantuan gunting lan mesin tik, dheweke ngilangi cangkang alami kasebut. Mung dheweke, saliyane kumis, mata lan buntut, uga duwe sepatu wulu. Bareng wong tramp mau sadhar, disisir lan dielus-elus saka kabeh pinggir, banjur nyanyi lagu kanthi bungah. Sayange padha ora mikir kanggo njupuk gambar iku. eseman
                        Vlad, ora keluhan. ombenan
                      2. +2
                        13 2020 Juni
                        Bojoku tau ngethok rambute Sonya nganggo bius! A bun mlaku, dadi "cacing". Banjur putri nyuda yen anestesi duweni pengaruh ala kanggo kesehatan. Dadi saiki kita nandhang sangsara karo nyisir! Kanthi tangan telu, op menyang apartemen kabeh !!! sawise diserang! Nanging isih, kita butuh wol, dawane nganti 10-12 sentimeter! Nalika wisuh ora ana sing katon !!!
                        Matur nuwun, Vlad!
                      3. +3
                        13 2020 Juni
                        ... saiki kita nandhang sangsara karo combing! Kanthi tangan telu, op menyang apartemen kabeh !!! sawise diserang!

                        Kita padha persis. eseman
            2. +3
              13 2020 Juni
              Kutipan saka ee2100
              Mungkin sampeyan bakal mangsuli carane regu Pangeran Alexander perang ing pertengahan April ing es Lake Peipsi ing boots felt utawa soko padha.

              SD, Alexander! We sijine ing felt boots, underarmour, chain mail, bracers, greaves, helm karo setengah topeng, njagong ing jaran (kita tim, ora Staff!), Kita sijine felt boots ing stirrup ... Lan voila! ngguyu Lan jaran wis horseshoes ... Dheweke, ing horseshoes, minangka approximation pisanan, ora peduli - es, ana, lendhut, utawa aspal.
              Kajaba iku, babad sajak Senior Livonian ngandika yen wong mati, ing loro-lorone, "tiba ing suket." Dadi: kabeh kedadeyan ing es, utawa ora - titik moot.
              1. +2
                13 2020 Juni
                Lan aku ngomong babagan iki. Yen maca plot saka babad "karo passion", banjur akeh pitakonan sing ora ana jawaban ing pikiran tengen. Aku kadhaptar menyang Shpakovsky, lan ora kabeh. Yen aku ora mbusak mau mengko, aku bakal mbaleni maneh
              2. +2
                13 2020 Juni
                ketemu. Ora kabeh pitakonan dijawab.
                Apa sing digambarake ing babad? Pangeran Alexander teka ing tembok Dorpat lan ngepung. Bagéyan saka tentara dikirim kanggo njarah-rayah tanah ing sakubengé kutha. Domash, kakang posadnik, mati ing pertempuran karo para ksatria teka nulungi benteng sing dikepung. Alexander lan tentarané wedi lan mlayu. Carane mlaku? Mlayu cepet-cepet ninggalake kemah? Utawa mundur kanthi cara sing diatur? Lan pitakonan liyane. Lha kok padha mlayu-mlayu menyang tlaga Peipus. Saka panggonan sing diduga perang menyang Dorpat ing garis lurus watara 100 km. More ing dalan. Iku bakal luwih logis kanggo mbukak menyang Izborsk. Jarake padha. Nanging sampeyan bakal ketemu mungsuh ing mburi tembok beteng. Apa para ksatria ngoyak wong sing mlayu? Ayo ngomong ya. Bisa dadi maksimal 5-7 km, yen ora kejiret. Sawisé iku, wong-wong sing ngoyak bali menyang bètèng, lan mundur bisa ngaso tenang, ngerti apa kedaden, reformasi, etc. Apa yen dheweke ora dituruti? Pranyata metu sing wedi dijupuk Alexander lan tentara lan padha mlayu kanggo 4-5 dina lan mung teka ing raos ing es tlaga. Apa para ksatria bakal ngoyak tentara sing mundur sajrone 4-5 dina? Ora. Dheweke ngrampungake tugase. Bètèng wis diblokir, mungsuh mundur. Yen mungsuh kepengin nerusake perang, mula sampeyan olèh - kita ana ing beteng. Ayo ngomong ksatria ngoyak tentara Alexander. Kepiye carane dheweke ngerti ngendi wedi bakal ngeculake Alexander lan dheweke bakal mandheg. Mungkin dheweke bakal mlayu menyang Novgorod. Lan iki minangka persiapan lan logistik sing beda. Kaya sing wis dingerteni, kasus kasebut kedadeyan tanggal 5 (12 April). Ahli hidrologi sing wis nyinaoni masalah iki, kanthi kemungkinan 50%, ujar manawa ana es sing cocog kanggo ana. Ayo ngomong pas. Upamane perang ana ing es SPRING. Spring ice minangka gelanggang skating kanthi wujud sing paling murni. Nanging, aku pengin ngerti sepatu apa sing ditindakake dening loro-lorone. Yen sampeyan mangsuli kabeh pitakonan kasebut miturut logika dhasar, akal sehat lan pengalaman pribadi, mula sampeyan entuk sing ora nyata. Kanggo sijine iku mildly. Perang kasebut ana ing wilayah Tartu modern. Apa sing ditransfer menyang tlatah Lake Peipus (Anget) dadi pitakonan kanggo dheweke. Kaya sing diucapake, "Dheweke seniman, dheweke ndeleng kaya ngono."
                1. +2
                  13 2020 Juni
                  Aku mbenerake karma sampeyan!
                  Spring es, spons, longgar lan ora lunyu! Miturut logika sampeyan, sampeyan kudu mikir! Sanajan aku luwih percaya yen penulis babad dudu saksi mata, dheweke krungu yen dheweke krungu lan nulis !!!
                  1. +2
                    13 2020 Juni
                    Karma ora perlu dibenerake. Dheweke ana ing panggonan sing bener.
                    Nanging es musim semi beda. Nozdrevaty nalika wis "umume rauh-rauh" Ing es kuwi ing pikiran tengen lan sober, sawetara wong poke irung, lan malah liyane supaya ing jaran.
                    Babagan kasebut 1000% dudu saksi mata, nanging ora. Aku ora ngelingi ngendi aku maca yen 30 "notebook" pisanan saka kronik Novgorod ditulis dening wong siji. Lan aku mikir sing ditulis kanthi apik.
                    Chronicler ngerti apa es ing April. Nanging kenapa dheweke nggambarake perang ing wilayah Derpt kanthi cara kaya ngono, dadi pitakonan sing menarik banget. Ana sethitik nyata ing crita iki. Kula guess iku dheweke wanted leluhur, kalebu. lan kita mangertos sikap marang Pangeran Alexander.
          2. Komentar wis dibusak.
  12. +1
    13 2020 Juni
    день Добрый.
    Amarga “diterusake’, muga-muga bab busanane para leluhur.
    Ing artikel kasebut, tema sepatu ditransfer menyang lalen, nyebutake skandal lan mung kuwi. Lan wiwit penulis nyoba nyritakake babagan sandhangan meh kabeh "beradab" Eropa, topik sepatu penting banget.
  13. +3
    13 2020 Juni
    Ing sisih kidul Eropah, terwelu umum banget. Kajaba iku, padha mati sacara periodik kanthi jumlah sing akeh. ora mungkin wong liwat daging lan kulit gratis. Mungkin dheweke sinau carane njahit. Celana, mbok menawa beruang wis diisi, nanging mburine dilapisi kanthi kapisah, bisa uga ana sing nyusup menyang celana bear iki. Ya, lan Chukchi. nalika wong Eropah ketemu, padha ora mlayu karo imam wuda sawise manuk unta, ing es Antartika, padha mlayu ing celonone. Kulit iwak digunakake kanggo jeroan. Aku ora mangu-mangu babar pisan. Kulit, aku ngerti babagan carp, disandangi, diproses lan digunakake kanggo produk sing alus. Kulit hiu digunakake, kulit Dolphin digunakake. Kabeh sumber daya digunakake, kabeh sing bisa dipikolehi. Saiki, kulit sing paling larang yaiku kulit saka anggota Paus Biru.
  14. +1
    13 2020 Juni
    Ya celonone minangka landasan sejarah, Romawi nangkep kabeh sing bisa dicekel tanpa celonone, lan nalika dadi luwih adhem, sajrone Migrasi Agung Bangsa-Bangsa, dheweke dilarang nganggo celana, nanging celana kasebut isih teka ing Roma - ing barbar.
  15. +7
    13 2020 Juni
    Oh, Vyacheslav Olegovich, pungkasane materi tanpa politik! apik Aku maca kanthi minat lan seneng, matur nuwun kanthi sanget. hi
    Aku tansah pitados bilih celonone padha nemokke ing sambungan karo wiwitan eksploitasi jaran nunggang, sing, paling kamungkinan panemu padha isih manggon ing steppes, lan ora alas.
    Dhewe, ing siji wektu, kira-kira telung puluh taun kepungkur, malah sadurungé, tinimbang celonone, aku nyoba kanggo nyandhang jenis kilt kanggo sawetara dina, supaya, kanggo eksperimen, ing mangsa panas. Aku bakal ngomong iki - raos lucu.
    Aku nindakake ing ngisor iki. Kain sing dawa ditekuk ing pundhak siji ing antarane sikil menyang sikil liyane, maneh ing antarane sikil lan dibungkus ing pinggul. Ternyata kaya rok nganti dhengkul lan kabeh ditutup saka ngisor. Desain, ing asas, trep, nyaman, nanging masalah kanggo metu saka kabutuhan lan ankles ora dilindhungi saka suket ana, macem-macem nettles, cabang cilik, etc. Yen sampeyan nganggo boots dhuwur utawa kaose sikil - ora ana masalah. Aku nyimpulake - sampeyan bisa urip kaya ngono, ora ana sing fatal, nanging celonone isih luwih nyaman. eseman
    1. +3
      13 2020 Juni
      Kutipan: Master Trilobite
      celana luwih nyaman.

      Kenging punapa?
      Celana minangka subyek pangembangan evolusi! ngguyu
      Nanging jins minangka subyek pangembangan celana !!!! ngguyu
      1. +2
        13 2020 Juni
        Ditampa. Aku quote:
        -*Wong sing nganggo jins mbangun jagad iki, wong sing nganggo jas ngrusak.*
        Iki kanggo wong anonim kanthi tandha *-*. ngguyu
        1. +2
          13 2020 Juni
          Iki kanggo wong anonim kanthi tandha *-*.

          Sampeyan banget pilih-pilih. Ing macem-macem wilayah Uni, celonone iki diarani beda. "Jimsey", "Chukhasy" - contone. Kita kudu ngerti terminologi. ngguyu
          1. +4
            13 2020 Juni
            Chukhas, chukhas! Ha! Jeans! Ora celonone. Ora celonone. TAPI JEANS!¡!!
          2. +4
            13 2020 Juni
            Wong sing bisa mbangun / nggawe sesuatu) / sing nganggo jins!
            Apa dheweke nyoba nindakake apa wae?Ah, kanca? Apa aku salah???
            1. +4
              13 2020 Juni
              Pitakonan yaiku apa sing kudu ditindakake, kanggo sapa, utawa kanggo apa? Lan banjur sawise kabeh, wong beda-beda, lan padha nganggo celana beda.
      2. +4
        13 2020 Juni
        "Lan ana Rush gedhe ing sisih wétan,
        Ing kono urip iku apik lan apik,
        Padha mbangun soko ana, padha nggawe soko ana,
        Lan padha menehi jins gratis ing peternakan kolektif!
        1. +5
          13 2020 Juni
          "Aku bakal ninggalake Montana, tuku kapal uap,
          Aku bakal lunga menyang Rusia menyang Timur Jauh.
          Dheweke eeeeee! Evribadi!..." sedulur
          1. +5
            13 2020 Juni
            grapyak! Sabar! Aku arep menyang toko! Aku wong dosa! Oya! Aku wong dosa!
          2. +3
            13 2020 Juni
            Oh Bella Chao, Bella Chao, Chao, Chao!
            Wong enom bakal ngerti, ora?
            1. +1
              13 2020 Juni
              Bisnis Chao iku kabeh sapisan!
            2. +2
              13 2020 Juni
              "Partisan, Moldavia,
              Kita ngumpulake regu "(C)
              Miturut anology.
              Lan umume Pakdhe Kostya, sapa sing diarani "pemuda" ???
  16. +6
    13 2020 Juni
    Celana prasejarah kasebut ditemokake dening arkeolog Ulrike Beck lan Mayke Wagner saka Institut Arkeologi Jerman ing Berlin, ndhudhuk kuburan ing China kulon ing Cekungan Tarim (kuburan Yanghai ing Cekungan Tarim China). Celana sing dipakai ing almarhum - nomad.

    Para ilmuwan wis nemtokake umur kuburan ing 3300 taun.
    1. +6
      13 2020 Juni
      Kutipan saka bubalik
      Para ilmuwan wis nemtokake umur kuburan ing 3300 taun.

      Banget malah apa-apa portki.
      1. +4
        13 2020 Juni
        apik Volodya, apik tenan! Cetha babagan celonone! Lan babagan celana pendek * kulawarga *, sampeyan kudu ngomong apa????? basa basa
        1. +6
          13 2020 Juni
          Kutipan: Phil77
          Lan babagan kathok cendhak * kulawarga *, sampeyan kudu ngomong apa?????

          Apa sing kudu dikandhakake babagan dheweke? Kathok kaya kathok. Universal. nglirik
    2. +4
      13 2020 Juni
      Anting-anting! Gusti Allah pareng! pasang iki !!!!!
      1. +5
        13 2020 Juni
        ,,, ya, luwih apik tinimbang jins omong kosong modern negatif
        1. +4
          13 2020 Juni
          celana jins

          Nah, iki kanggo sing ora kenal karo toilet. eseman

          Sugeng rawuh, Sergey! ombenan
    3. +5
      13 2020 Juni
      Dadi aku ngomong - wong sing sopan wis nganggo Chukhas! apik
      1. +3
        13 2020 Juni
        Gryyyy!!!!!! Mung jeans leeeeee!!!¡!!!
        1. +4
          13 2020 Juni
          Sugeng rawuh kabeh! hi
          Ora celonone sing nggawe wong ... nanging dheweke nglukis (palsu ora diitung, pujian kanggo Freud). lol
          Aku yakin yen sampeyan nliti kanthi bener temuan arkeolog saka medan perang, sampeyan bisa nemtokake sisih endi sing dikalahake, mbuwang kabeh sindiran lan konjektur. lol
    4. 0
      13 2020 Juni
      Saka rolas mumi Tarim tanggal antarane 18 lan 13 abad SM. lan lulus ujian genetik, sewelas kagungane operator subclade Segara Ireng saka haplogroup R1a, siji undertyped.

      Aryan Segara Ireng, sing tekan wilayah China Lor saiki ing sisih wétan, nggunakake celana kanggo adaptasi karo iklim kontinental Asia Tengah, lan ora kanggo nunggang, amarga padha nggunakake kreta.
  17. -5
    14 2020 Juni
    Ya menarik. Lan sing paling penting - kanthi rinci.
  18. 0
    14 2020 Juni
    Menapa malih, wanita melu perang, ing rangking karo wong. Tugase utamane kanggo medeni mungsuh kanthi bengok-bengok banter.

    ngguyu ngguyu lol
    1. 0
      14 2020 Juni
      Menapa malih, wanita melu perang, ing rangking karo wong. Tugase utamane kanggo medeni mungsuh kanthi bengok-bengok banter.

      Fungsi sing padha ditindakake kanthi nglawan kucing:
  19. 0
    14 2020 Juni
    Kutipan saka fuxila
    Ing Rusia, nganti wiwitan diwasa, dheweke nganggo klambi (nganti pucuk organ kelamin wiwit metu saka ngisor hem). Sawise wiwitan acara penting, Rusia njupuk klub lan lunga menyang Jerman kanggo celonone.

    Wong Rusia ora butuh klub, padha ngremuk tengkorak Jerman kanthi pucuk sing metu saka ngisor pinggiran, lan mung banjur nyopot celana saka wong wuta wong Aryan. ngguyu

    Anekdot, senajan lawas, mung babagan topik klub. 4 musketeers lan 3 pahlawan kita lungguh ing warung. Ilya Muromets padu karo D. Artagnan. D Artagnan: Aramis, wènèhana pedhangku, gawan kapur tulis, lukis salib ing atine Ilya. Aku bakal nusuk nganggo pedhang ing kana. Ilya Muromets: Inggih, Alyosha, sprinkle badut iki karo glepung lan menehi kula klub sandi.
  20. 0
    14 2020 Juni
    Ilustrasi sing apik. Singkat. Wis cetha
  21. 0
    16 2020 Juni
    Tembung Trousers dipinjam saka Walanda nalika jaman Peter Agung, lan dudu basa Rusia.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"