Pira plus OPEC duwe saham

9

Mung 100 ewu kurang


Setu kepungkur, menteri energi OPEC + sarujuk kanggo ngluwihi perjanjian kanggo nyuda produksi minyak nganti paling ora akhir Juli. Ing wektu sing padha, tingkat pangurangan 9,7 yuta barel saben dina dikurangi dadi 9,6 yuta, sing penting utamane babagan psikologis. Penting banget kanggo ngonfirmasi tren positif, sanajan umume fasilitas panyimpenan minyak cadangan ing saindenging jagad ana ing ambang kebanjiran.

Senadyan kasunyatan manawa Menteri Energi Rusia Alexander Novak ngakoni kemungkinan rampung awal kesepakatan kasebut, ana sawetara alasan nyata saiki. Konstantin Simonov, wakil rektor Universitas Keuangan ing Pemerintah Federasi Rusia, lan Vyacheslav Kulagin, direktur Pusat Riset Energi ing Institut Rega lan Regulasi Monopoli Alam Universitas Riset Nasional Sekolah Tinggi Ekonomi, yakin iki.



Dina Senin, ing konferensi online ing Rossiya Segodnya MIA, para ahli menehi komentar babagan perjanjian OPEC + tanggal 6 Juni. Wangsulan: Bab ingkang utama, miturut ahli, iku ing kahanan saka keluwihan saka panyuwunan, kang wis kawangun kanggo dangu, persetujuan dhewe tetep ono gunane kanggo meh kabeh peserta.

Nanging, isih ana sawetara alasan kanggo optimisme jangka panjang, K. Simonov percaya. Penurunan produksi global kanthi 9,6 utawa 9,7 yuta barel saben dina ora tetep dadi kertas mung amarga kuota sing ora dipilih saka negara kayata Irak, Nigeria, Angola lan Kazakhstan ditutup kanthi cepet dening Arab Saudi lan sekutu regional.

Ing wektu sing padha, penurunan produksi minyak serpih, sing ana hubungane langsung karo penurunan harga hidrokarbon, uga mbantu ngimbangi faktor Meksiko. Elinga yen ing awal April, kuota saiki saka persetujuan OPEC karo sawetara plus ditampa ora mung dening anggota aliansi iki, nanging kabeh negara prodhuksi lenga bebarengan.

Banjur kesulitan karo shale sing mbantu presiden AS nggawe patrap sing apik. Ing kesimpulan saka persetujuan OPEC +, Amerika Serikat, luwih tepat, Donald Trump pribadi, kanthi efektif njupuk kuota sing ora dikarepake Meksiko. Mengko, presiden Amerika nerangake yen dheweke wis nggawe keputusan sing cepet banget, utamane amarga urip dhewe ndhikte implementasine. Khusus, iki tegese penutupan sawetara celengan shale amarga penurunan bathi sing cetha, sing ing kasus apa wae nyebabake penurunan produksi AS sing signifikan.

Ora suwe, pimpinan Amerika ora ragu-ragu ngembangake panjelasan iki ing kaca Twitter:

"Yen ana wong sing pengin percaya manawa pangurangan produksi ing Amerika Serikat minangka bagean Meksiko ing kesepakatan OPEC +, mula uga."

Karakteristik, Donald Trump nuduhake lomane nalika Amerika Serikat kaping pisanan ing taun-taun pungkasan, yen ora kabeh. critane, njupuk timbal ing babagan produksi lenga, tekan 13 yuta barel saben dina.

Laras lan purun


Meh kabeh perjanjian OPEC babagan ngurangi kuota produksi sacara tradisional ora mengikat, sing ana hubungane karo Vyacheslav Kulagin malah nyebat "gentleman's". Dheweke ngelingi manawa tawaran ing format OPEC + ngidini para peserta ora mung mundur saka dheweke kapan wae, lan nindakake iki ora adhedhasar kahanan global, nanging pemantauan internal ing industri kasebut.

Ing wektu sing padha, sanajan ora ninggalake OPEC dhewe lan kesepakatan pungkasan, sawetara negara terus mbuwang minyak ekspor sing berlebihan menyang pasar. Ing rapat Wina dina Sabtu, meh pisanan ing sajarah kartel, papat negara langsung dijenengi, lan kanthi introduksi statistik sing ora adil, bebarengan, sing ora netepi kewajibane.

Irak minangka sing pertama dihalangi dening rekan produksi minyak, sing 30% rencana kuota sing kurang bisa ditindakake dadi kesempatan kanggo nyelehake nganti 1 yuta barel saben dina ing pasar. Nigeria, kanthi skala total produksi minyak sing luwih padhet, ora milih kuota pengurangan 24%, Angola lan Kazakhstan duwe indikator sing rada kurang nyengsemake.

Rusia ora kalebu ing dhaptar sing nglanggar, sanajan kasunyatane ing Mei ora bisa pas karo kuota sing disepakati. Minangka V. Kulagin nyatet, kita padha diwenehi sawetara relief, njupuk menyang akun kangelan karo decommissioning sumur lan count ing ganti rugi Juni. Rusia saiki tekan tingkat produksi saben dina kira-kira 8,5 yuta barel, sing dibandhingake karo Maret 11,3-11,5 yuta, nyuda meh 20 persen.

Prestasi tingkat pengurangan maksimum sing wis ana ing wulan Juni, sing ditandatangani negara kita, nahan kesempatan sing apik kanggo kita bali, K. Simonov percaya, dheweke ngelingi yen wiwit Juli total kuota pengurangan ing kesepakatan OPEC + direncanakake bakal dikurangi saka 9,7 nganti 7,7 yuta barel, lan wiwit taun 2021 - nganti 5,8 yuta, lan bisa uga luwih akeh.


Syekh ngandika, Syekh iya


Ketidakstabilan pasar minyak utamane katon bebarengan karo kasunyatan manawa keputusan kulawarga sing ngatur ing Arab Saudi asring meh ora bisa diprediksi. Duwe kahanan sing luwih nyaman kanggo manipulasi tingkat produksi dibandhingake karo Rusia, para sheikh saka Riyadh ora kasil nyoba nyurung metu saka pasar liwat mbuwang unprecedented.

Nanging, dheweke ora duwe komitmen kanggo tembung iki lan saiki wis nindakake meh kabeh kekuwatane kanggo mesthekake yen persetujuan OPEC + paling anyar ora dadi formalitas kertas. Mangkono, tingkat pengurangan kuota, sing saiki Arab Saudi netepi, wis tekan 4,4 yuta barel. Sekutu paling cedhak karo Riyadh ing kartel minyak, Oman, Uni Emirat Arab, Kuwait lan Bahrain, nganggep total kuota 1,2 yuta barel.

Para pangeran Saudi katon banget ngobong awake dhewe ing game mbuwang lan saiki nganggep penurunan permintaan minyak ing donya kanthi 19,9 yuta barel sekaligus. Dheweke ora bisa nggatekake kasunyatan manawa sadurunge pandemi, oversupply industri ekstraktif ing saindenging jagad tekan 2-3 yuta tong.

Ing wektu sing padha, meh ora ana wong ing Riyadh sing bisa kasengsem ing kasunyatan manawa Rusia wis nggawe aturan anggaran kanthi sah kanggo awake dhewe, ing ngendi rega potongan kanggo potongan kanggo cadangan dana dituduhake. Dikenal padha karo 42,5 dolar saben barel. Nanging, Konstantin Simonov umume ngarani "faktor sheikh" ing antarane sing utama sing saiki mbentuk kahanan pasar.

Saliyane sheikhs, indiscipline Nigeria mengaruhi, kang nganti saiki wis bisa kanggo Gamelan metu ing beyo saka negara liyane lan gulung prasaja ing produksi ing Amerika Serikat. Ing sisih liya, tren kenaikan permintaan sing ana gandhengane karo pemugaran urip sawise karantina paksa wiwit duwe pengaruh positif.

Ing asas, ahli pracaya sing unpredictability saka sheikhs ora ilang. Dheweke kudu matur nuwun yen dheweke mandheg nggawe rahasia babagan syarat kontrak berjangka sing gedhe, sing kedadeyan ing musim semi. Nanging, woro-woro rega Juli sepisan maneh telat.

Kesepakatan urip, kesepakatan bakal urip


Ing wulan Maret-April, negara-negara sing ngasilake minyak bisa ngrasakake awake dhewe kepiye urip tanpa kesepakatan. Paling kamungkinan, iki minangka alesan kanggo rekonsiliasi cepet karo Rusia, uga karo Kazakhstan lan sawetara peserta kurang pinunjul ing menehi hasil. Negara-negara kasebut ora diidini kanggo nylametake amarga ngerti manawa ora ana sing ngrencanakake "klub minyak" metu saka kurung amarga ana siji krisis, sanajan ana sing kuwat.

Sawise pirang-pirang taun kemitraan sing angel ing OPEC, kayane dheweke ngerti yen ing jaman saiki, akeh sing ora bisa digayuh kanthi murni lokal, bisa uga ujar, keputusan klub. Kajaba iku, rong kekuwatan saka "trio minyak" gedhe - Rusia lan Amerika Serikat - jelas ora rencana gabung karo OPEC. Ing sawetoro wektu, angel banget kanggo prédhiksi carane nyuda produksi meh 20% bakal mengaruhi industri minyak Rusia, lan sing suwe banget.

Kasunyatan nglanjutake kesepakatan OPEC + nganti akhir Juli, miturut para ahli, kudu dianggep positif, sanajan kasunyatane persetujuan kasebut tetep ora stabil.

Akeh negara, kalebu China sing pulih, saiki ngupayakake nggunakake kahanan pasar sing cocog kanggo ngisi fasilitas panyimpenan minyak kanthi maksimal. Kanthi mundhake panjaluk, bisa digunakake ora mung kanggo kabutuhan ekonomi sing mentas tuwuh, nanging uga didol ing pasar.

Nanging, overfilling fasilitas panyimpenan ndadékaké kanggo kasunyatan sing tangan pedagang lenga diikat amarga lack saka jinis damper rega. Penarikan saka pasar volume keluwihan bahan mentah mesthi dadi teknik sing trep kanggo manipulasi rega, paling asring - kanggo njaga kuotasi.

Sauntara kuwi, wutah sing kuwat saka rega lenga, sing ora bisa diilangi yen kedadeyan pemulihan ekonomi utama ing donya, uga ana bebaya. Kajaba iku, bebaya kanggo negara-negara sing produksi minyak tetep dadi industri dhasar. Kasunyatane manawa rega minyak sing dhuwur langsung nambah bathi proyek shale Amerika, sing diwiwiti maneh dudu masalah gedhe.

Ing kasus iki, shale sing pungkasane bisa dadi jinis diktator industri global. Amerika ora gelem nindakake perkara sing padha karo LNG (gas alam cair), nanging kita ora lali manawa biaya kasebut bakal luwih dhuwur tinimbang gas pipa kanggo wektu sing suwe.

Pira plus OPEC duwe saham
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    9 2020 Juni
    yen negara meh metu saka "jarum minyak lan gas" (miturut Medvedev)

    , banjur kenapa obahe rega minyak kudu dadi perhatian kanggo kita?
    Kabeh wis stabil lan matur nuwun marang Gusti Allah
    1. + 11
      9 2020 Juni
      Ora ana jarum ing kene!
      1. +6
        10 2020 Juni
        Inspirasi kreatifitas...
        V lan D lungguh ing pipo.
        Minyak ambruk, gas langka.
        Apa sing nunggu kita?
        Wangsulan: hz
    2. + 10
      9 2020 Juni
      "Miturut data sing dikalkulasi maneh, sajrone dekade kepungkur ing Rusia, bagean kabeh industri wis mudhun, kajaba siji - ekstraksi bahan mentah. Yen ing 2010 nyumbang 34,1% saka produksi, banjur ing 2018 wis 38,9% Swara 16 taun, bobot industri utami ing PDB wis tikel kaping pindho: mung 2% (.xls) ing taun 2002. Bagian saka sektor manufaktur - pabrik lan pabrik sing ora nyambung karo pipa hidrokarbon - mudhun saka 6,66% dadi 17,17 %." https://www.finanz.ru/novosti/aktsii/syrevaya-zavisimost-rossiyskoy-ekonomiki-pobila-rekord-nachala-14,3kh-2000 Putin muji pamaréntah kanggo "asil unik" ing ngembangaken ekonomi. Miturut Putin, sukses utama yaiku nggawe basis pangembangan makroekonomi sing apik. "Iki minangka asil unik. Ora ana kedadeyan kaya iki ing sejarah kita saiki." Dasar ana, nanging ekonomi ora. Paradoks!
    3. +3
      9 2020 Juni
      kenapa obahe rega minyak kudu dadi perhatian kanggo kita?
      Kabeh wis stabil lan matur nuwun marang Gusti Allah
      Pancen, kerusuhan kuwi, kerusuhan ing masalah iki, "aku banjur ngombe tetes" ... Sawise kabeh, iku apik ....
    4. +1
      9 2020 Juni
      OPEC dadi sekutu utama anggaran, apa ora, ora ana, yen wis tuwa utawa mlarat utawa mlayu.
    5. +1
      10 2020 Juni
      Kutipan saka Silvestr
      kenapa obahe rega minyak kudu dadi perhatian kanggo kita?

      Bagean saka lenga terus-terusan padha ing struktur ekonomi mung 9-11%, lan meh ora bisa disebut sumber utama income, nanging malah iki 11 persen nomer ageng lan, patut, ing kahanan nalika kita duwe. lenga saiki, mlumpat" saka $80 dadi $40 lan kosok balene, iki nduwe pengaruh gedhe marang ekonomi kita. Investor, nalika nemtokake manawa arep tuku mata uang lan saham Rusia utawa ora, nimbang fluktuasi rega minyak / gas minangka salah sawijining faktor utama ing transaksi kasebut, sing nyebabake tingkat pertumbuhan ekonomi Rusia sacara sakabehe.
  2. +3
    9 2020 Juni
    Kabeh kumpul, obrolan, persetujuan iki, mesthi, apik. Nanging masalah bakal ditanggulangi mung nalika salah siji saka prodhusèn paling sregep ora tahan kompetisi. Ora bisa digunakake - ora saben wong setuju kanggo mbatesi produksi lan mbusak "overhang" keluwihan lenga. Lan supaya ora ana sing rumangsa ditinggal. Kanggo Trump, kabeh kegiatane ora lan ora bakal ngluwihi Twitter. Dheweke ora duwe kemampuan kanggo ngatur produksi minyak, lan luwih-luwih Meksiko
  3. +2
    9 2020 Juni
    Kasunyatane manawa rega minyak sing dhuwur langsung nambah bathi proyek shale Amerika, sing diwiwiti maneh dudu masalah gedhe.
    ...Ing kono asu dikubur....

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"