Review militèr

Ora ana sing mangkat mati. Kabeh padha lunga menyang kamenangan

14

Ing pigura saka divisi mulya



Simbahku, Fedor Konstantinovich Golotvin, lair tanggal 1 Maret 1924 ing desa kanthi jeneng menarik Gorodok, distrik Usmansky, wilayah Voronezh. 60 taun salajengipun, ing mengeti awarding Ordo Perang Patriotik desa Predrechie wis kacathet minangka panggonan lair saka mbah buyut, lan iki isih kudu njlentrehake.

Fyodor Golotvin durung umur 19 taun nalika dheweke, ditelpon dening kantor registrasi lan pendaftaran militer distrik Usman, tindak menyang ngarep. Simbah kakung ngrampungake kursus pelatihan militèr singkat, perang kanthi pangkat sersan, lan banjur sersan senior, minangka bagéan saka 250th Bobruisk Red Banner Order of Suvorov II degree rifle division.

Saka mbah putri Fyodor Konstantinovich, lan saka macem-macem sumber nyoba kanggo sinau sethitik bab divisi iki. Miturut urutan NKVD saka USSR tanggal 29 Juni 1941, 15 divisi khusus saka Tentara Abang padha kawangun bebarengan, kalebu divisi bedhil 250th. Personil saben divisi kasebut kalebu 1000 komandan biasa lan junior lan 500 komandan sing direkrut saka pasukan NKVD.

Dokumen ngarep ngomong iki:

"Balung penyangga divisi kasebut dumadi saka para pengawal tapel wates, kauntungan kanggo ndhaptar divisi kasebut diwenehake marang wong sing sadurunge wis ngrampungake layanan militer ing pasukan OGPU-NKVD."

Nganti staf lengkap ing divisi NKVD, dheweke uga direkrut saka cadangan kabeh kategori personel militer. Akibaté, dibentuk formasi tempur sing bisa dipercaya, sing biasane dikirim dening komando kanggo njaga obyek strategis sing paling penting utawa menyang sektor paling mbebayani ing ngarep.

Divisi Rifle kaping 250 dibentuk nalika periode paling angel perang, wiwit 2 nganti 16 Juli 1941, ing wilayah Vladimir kuno. Ing taun 1985, prasasti pengetan sing apik lan ketat dipasang ing Victory Square ing kutha Vladimir, sing nampilake sangang formasi militer sing dibentuk ing kutha kasebut, kalebu divisi bedhil kaping 250.

Kaping pisanan, kekuatan tempur divisi kasebut kalebu: resimen bedhil 918, 922 lan 926, resimen artileri ringan kaping 790, resimen artileri howitzer kaping 778, divisi anti-tank kapisah kaping 308, divisi artileri anti-pesawat kapisah kaping 527 - I kapisah, 329. perusahaan pengintai, 670 batalyon komunikasi kapisah, 418 batalyon insinyur kapisah, 248 perusahaan pangayoman kimia, 258 batalyon medis, 471 batalyon transportasi motor kapisah, 286th lapangan roti, 299th a kapisah veteriner infirmary, kantor pos lapangan militer 813th, kantor pos prose militer uga meja kas lapangan 714th Bank Negara.

Total kekuatan personel awal divisi kasebut ana 12129 wong. Divisi kasebut dimaksudake kanggo mbela fasilitas industri gedhe saka kemungkinan serangan udara musuh, nanging kahanan ing ngarep mbutuhake solusi liyane. Juli 15, 1941, divisi, tanpa ngrampungke sawijining tatanan, mangkat dening ril, malih, liwat Moscow, menyang wilayah kutha Rzhev.

Saka ing kono, wiwit tanggal 18 Juli, dheweke nggawe transisi 109 kilometer ing kutha Bely, Kalinin (saiki Tver), lan wis ana ing Juli 22, 1941, dheweke kalebu ing perang Smolensk. Divisi iki minangka bagéan saka Tentara 30 saka Front Kulon, dipimpin déning Mayor Jenderal V. A. Khomenko, lan nampa tugas counterattacking mungsuh ing arah Dukhovshchina lan mungkasi advance ing sisih wétan.


Mangkono, mesthine, sedulur-prajurit mbah buyut

Kanthi pirang-pirang pukulan ing sisih pinggir Tentara Jerman kaping 9, wadyabala Khomenko, kalebu Divisi Senapan kaping 250, banget nyuda majune mungsuh. Banjur Tentara 30th, nalika mangsa legendaris tank Panglima D. D. Lelyushenko, bebarengan karo 1st Shock bakal mbebasake Klin, perang ing lis Rzhev getih, lan ing taun 1943 bakal dadi 10 Pengawal - wis ing printah saka Letnan Jenderal V. Ya. Kolpakchi.

Minangka bagéan saka Tentara kaping 29, divisi iki melu ing mardika Kalinin (Tver), perang kanggo Rzhev lan Vyazma, lan sadurunge kamenangan bisa liwat wilayah Oryol, Belgorod lan Bryansk, liwat Belarus, Polandia lan Prusia Wétan. Divisi kaping 250 mungkasi perang ing pinggir Elbe, ketemu karo sekutu Amerika ing kana. Museum sambungan illustrious aktif digunakake ing kutha regional Belgorod.

Apa sampeyan ngelingi Voronezh?


Umumé, divisi 250th ditransfer saka siji tentara liyane luwih saka sapisan, lan mbah kakungku perang pisanan ing 790th Red Banner Artileri Resimen, kang banjur dianugerahi Ordo Alexander Nevsky. Banjur ditransfer menyang Resimen Rifle 922, sing uga dadi Red Banner, karo Ordo padha Alexander Nevsky.

Sajrone perang cedhak Leningrad, Sersan Fyodor Golotvin kaget banget lan dirawat ing salah sawijining rumah sakit Leningrad. Sawise pulih, dheweke njabat ing wilayah Voronezh, ing kamp militer, sing ana ing distrik Liskinsky.


Simbah duwe medali loro "Kanggo Keberanian". Kasus langka. Dheweke katon kanthi jelas ing mung foto garis ngarep. Sayange, amarga kasunyatan sing kabeh critasing kedaden karo simbah kakung diturunake (saka mbah buyut menyang mbah, saka mbah kakung lan saka bapak marang aku), pranyata dadi burem, lan mung siji utawa kurang sing isih ana ing memoriku.

Iki kedadeyan nalika Perang Kursk sing misuwur ing musim panas 1943. Nalika kru bedhil mbah buyutku mapan istirahat ing pinggir kali cilik, tiba-tiba ana tank Jerman nyopir. Sersan Fyodor Golotvin ing wektu iku loader saka bedhil anti-pesawat, lan bisa kanggo Orient piyambak ing wektu lan ngrusak kendaraan wojo mungsuh karo titik-blank pisanan.

Kanggo tumindak heroik kuwi, 13 Agustus 1943 dianugerahi medali "Kanggo Wani". Aku terus percaya karo tradisi kulawarga, amarga ora ana dokumen penghargaan babagan kasus iki sing ditemokake ing arsip. Nanging ana entri ing dhaptar penghargaan babagan medali kapindho "Kanggo Keberanian", sing disimpen ing arsip, lan aku bisa nemokake ing situs web "Feat of the People":

"Aku menehi ... gun nomer 7 baterei kanggo sersan senior Fyodor Konstantinovich Golotvin kanggo kasunyatan sing ing perang kanggo patroli Charnovo Blok ing 28.7.44 dheweke nuduhake wani lan wani. Sajrone meriam artileri posisi tembak, cangkang bledosan cedhak bedhil, nanging Comrade. Golotvin ora ninggalake jabatane, nanging terus kerja, kanthi cepet lan kanthi cepet ngirim cangkang, minangka asil saka bedhil terus-terusan ing mungsuh, sing nyumbang kanggo ngusir serangan mungsuh.



Iku dudu penghargaan pungkasan saka mbah buyut. 40 taun sawisé Kamenangan, dhèwèké dianugerahi gelar Ordo Perang Patriotik II. Sawise pungkasan perang lan layanan ing tentara, mbah buyutku didemobilisasi ing taun 1946 lan, kanthi urutan registrasi militer lan kantor pendaftaran ing wilayah Voronezh, miwiti tugas sing penting lan tanggung jawab.

Dheweke dadi kepala eselon kanggo ngatur rekrutmen wong kanggo proyek konstruksi Komsomol ing Komsomolsk-on-Amur, Magnitogorsk, Bratsk, Sakhalin lan Ural. Simbah makarya ing cedhak sanatorium kondhang ing negara dijenengi sawise A. D. Tsyurupa. Aku bubar sinau babagan wong iki yen dheweke dadi Komisaris Pangan Rakyat Soviet pisanan lan organizer detasemen panganan sing nylametake kabeh kutha lan provinsi saka keluwen.

Ing kono simbah kepethuk simbahku, sing wektu iku dadi akuntan ing sanatorium. Lan salah siji saka manfaat paling gedhe saka mbah kakungku, ing mratelakake panemume, iku sawise kang liwat kabeh perang, kang bisa kanggo mundhakaken lan mundhakaken anak papat lan menehi kabeh pendidikan.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
saka arsip kulawarga, sluzhuotechestvu.info
14 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roket757
    roket757 10 Juni 2020 11:00
    + 11
    Ora ana sing mangkat mati. Kabeh padha lunga menyang kamenangan

    Sing paling penting, dheweke percaya yen dheweke, VICTORY, bakal dadi siji kanggo kabeh, lan dheweke ora nganggo regane maneh.
    Kamulyan kanggo para pahlawan!
  2. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 10 Juni 2020 11:13
    +7
    Matur nuwun kanggo memori. Aku mikir yen bocah-bocah bakal ngandhani sampeyan, lan putu, yen sampeyan ngandhani gandum sing sampeyan ngerti ...
  3. Pujangga watara sudhut
    Pujangga watara sudhut 10 Juni 2020 11:45
    +6
    Dheweke tetep ing lapangan Rusia sing amba,
    Ing esuk, suket musim panas kanthi embun tiba,
    Ambruk ing mburi, nggulung ing lara,
    Antarane birches saka Strip Tengah kita.
    Kenangan Abadi Para Pahlawan...
  4. Malyuta
    Malyuta 10 Juni 2020 11:58
    +6
    Tugas kita yaiku kanggo ngelingi lan ngirimake Memori iki marang anak lan putu!
  5. Angin bebas
    Angin bebas 10 Juni 2020 12:15
    +3
    Mergo, fotone mbah kakung dadi rusak sajrone limang taun kepungkur.
    1. Malyuta
      Malyuta 10 Juni 2020 12:16
      +6
      Quote: Angin bebas
      Mergo, fotone mbah kakung dadi rusak sajrone limang taun kepungkur.

      Colleague, ngadhepi masalah padha, nanging dibalèkaké lan digitized kabeh. Aku banget nyaranake sampeyan. hi
      1. Angin bebas
        Angin bebas 10 Juni 2020 12:26
        +6
        Ya, kabeh wis rampung. Aku mung pengin nyekel foto ing tanganku. Lan ngomong, mbah, aku tresna sampeyan.
  6. ROSO 42
    ROSO 42 10 Juni 2020 13:34
    +7
    Lan salah siji saka manfaat paling gedhe saka mbah buyutku, ing mratelakake panemume, iku sawise kang liwat kabeh perang, kang ngatur kanggo mundhakaken lan mundhakaken anak papat lan menehi kabeh pendidikan.

    Simbah ninggal anak wadon loro lan lunga menyang ngarep ing Juli 1941. Iki sing digoleki:

    Sanajan ibuku ngandhani yen sawetara kabar teka menyang mbah putri (panguburan), sawise dheweke, minangka randha prajurit Tentara Merah sing wis tilar donya, wiwit nampa sawetara tunjangan.
    Sadulure, Pavel Nikolaevich, lair ing taun 1916 tilar donya ing April 1945 ing Polandia. Nanging ora ana data telusuran.
    Saka kabeh foto, mung kertu 3x4, sing banjur digedhekake lan karo ibu.
    Ana master sing melu mulihake foto lawas. Malah aku bisa nindakake iki ing sawetara menit:

    Kamulyan langgeng kanggo wong-wong sing tiwas ing perang ...
    1. bubalik
      bubalik 10 Juni 2020 15:31
      +3
      lan pindhah menyang ngarep ing Juli 1941. Sing apa search menehi
      ,,, kita bisa nganggep yen dheweke tilar donya cedhak Stalingrad?
  7. bubalik
    bubalik 10 Juni 2020 14:42
    +3
    Kanggo tumindak heroik kasebut, tanggal 13 Agustus 1943, dheweke dianugerahi medali "Kanggo Keberanian".

    amarga dokumen penghargaan babagan kasus iki ora ditemokake ing arsip.


    Urutan unit
    No: 10/n Saka: 13.08.1943/XNUMX/XNUMX
    Diterbitake: 922 cn 250 sd 63 A saka Front Bryansk


    hi
  8. avia12005
    avia12005 10 Juni 2020 14:44
    +5
    Iku saka wong gedhe imperceptible sing wong gedhe Rusia dumadi.
  9. Grim Reaper
    Grim Reaper 10 Juni 2020 19:44
    +3
    Ora ana sing arep mati. Nanging yen dheweke slamet sawise perang pisanan utawa kapindho, banjur motivasi: "kanggo Motherland, kanggo Stalin" diganti: "Aku bakal numpes sampeyan, sundel, kanggo Lekha, kanggo Vasya jam iki." Percoyo.....
  10. Bredovich705
    Bredovich705 12 Juni 2020 11:09
    +1
    Memori bakal langgeng yen sampeyan nyimpen, nglindhungi lan diwarisake menyang generasi sabanjure! Matur nuwun kanggo nglestarekake pengeling-eling mbah buyut lan nuduhake karo kita ....
  11. Irina M
    Irina M 12 Juni 2020 11:21
    +1
    Kamulyan lan Kenangan Langgeng!