Polandia ngarep-arep yen Amerika Serikat pungkasane bakal "ngubur" Nord Stream 2

83
Polandia ngarep-arep yen Amerika Serikat pungkasane bakal "ngubur" Nord Stream 2

Rampung saka pipa gas Nord Stream 2 dening Rusia nyebabake reaksi campuran ing Eropa, nalika ing Jerman umume nampani, ing Polandia padha nglawan peluncuran SP-2. A kabar iku kasunyatan sing Amerika Serikat bisa nemtokke sanksi anyar ing pipa gas punika secara harfiah bungah kanggo sawetara politisi Polandia.

Washington pungkasane mutusake kanggo ngetrapake sanksi anyar marang pipa gas Rusia. Rancangan larangan anyar wis diajukake menyang Kongres, lan ing Polandia ngarep-arep yen iki bakal dadi "paku liyane ing peti pipa gas." Nanging, ora kabeh apik kaya sing direncanakake ing Warsaw, Gazprom bisa kanthi gampang ngrampungake pambangunan pipa gas.



Miturut Mateusz Kubiak, ahli energi Polandia, pegawe perusahaan konsultasi Esperi, sanajan sanksi marang Gazprom lan perusahaan asuransi Eropa ora bakal mbantu mungkasi pambangunan SP-2, amarga kapal Akademik Chersky wis diasuransiake dening Rusia. perusahaan wiwit 2016. dana insurance. Miturut dheweke, masalah karo asuransi kapal, karya konstruksi, lsp. ngirim ora kelakon.

Nanging, AS bisa uga ngetrapake sanksi marang perusahaan sing nyedhiyakake layanan sertifikasi pipa gas. Miturut praktik global, sadurunge ngetrapake "SP-2", Rusia kudu entuk sertifikat kesesuaian, yaiku. ndandani kepatuhan obyek kasebut karo proyek sing dibangun. Yen AS ngetrapake sanksi marang perusahaan kasebut, pipa gas ora bakal diluncurake. Rusia bisa nantang keputusan iki, nanging butuh wektu suwe.

Pilihan iki sing dianggep Polandia paling nyata lan bisa "ngubur" pipa gas. Ing wektu sing padha, ditekanake yen luwih cepet AS ngetrapake sanksi, luwih cepet bagean sing isih ana bakal mandheg.

Kajaba iku, wiwit 2018, Warsaw wis nyelidiki Gazprom babagan pembiayaan proyek pipa gas. Agensi Polandia ngarep-arep bakal ngetrapake denda liyane marang perusahaan Rusia amarga ora menehi dokumen finansial kanggo proyek kasebut.

Kanggo bagean kita, kita Wigati sing ora mung Polandia duwe kepinginan kanggo "drive pucuk pungkasan" menyang coffin pipa gas, Ukraina uga "kobong" karo kepinginan padha. Lan sampeyan ora perlu maca kabeh iki "wicaksana" bantahan sing mesthine "SP-2" spoils lingkungan, lan Rusia nyoba kanggo ndhikte syarat kanggo Eropah. Ora, kabeh babagan dhuwit. Loro-lorone negara bakal kelangan penghasilan saka mompa gas Rusia yen Nord Stream 2 diluncurake. Lan nalika nerangake dhuwit, kabeh cara apik.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    83 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 10
      11 Juni 2020 10:39
      Aja ndhudhuk kuburan kanggo wong liya, sampeyan dhewe bakal tiba.
      1. -1
        11 Juni 2020 11:07
        Sampeyan kudu ngrampungake "pipa urip" sing sejatine, ing sangisore bom sanksi, blokade Polandia fasis lan Nazi Skandinavia ... sing utama yaiku Jerman tuku gas iki.
        1. RUS
          +3
          11 Juni 2020 11:16
          Quote: Sipil
          Sampeyan kudu ngrampungake "pipa urip" sing sejatine, ing sangisore bom sanksi, blokade Polandia fasis lan Nazi Skandinavia ... sing utama yaiku Jerman tuku gas iki.

          Iki lirik, iki lagu ngguyu
          1. -1
            11 Juni 2020 11:43
            ora, sampeyan kudu
            bab utama sing Jerman fasis sluggish tuku gas ala iki.
          2. +2
            11 Juni 2020 11:47
            Mekaten. Lan iku!
            Nalika omah dibangun, akeh masalah: tuku lemah, persetujuan, proyek, banjur ora marem ing tanggane. Keluhan, inspeksi, serangan dening bandit, nyolong, lan kerja hack langsung saka tim konstruksi.
            A pipa gas lagi dibangun ing kene, kang deprives akeh free dhuwit lan supaya tanpa masalah?
            Nanging wektu kanggo Gazprom nimbang maneh strategi pendanaan freeloaders, ora mung ing pinggiran Polandia-Belarus, nanging uga sing lungguh ing kantor dhewe lan toko. Supaya sampeyan katon lan income bakal nambah.
            1. RUS
              0
              11 Juni 2020 12:29
              Kutipan: Vasily50
              Nanging wektu kanggo Gazprom nimbang maneh strategi pendanaan freeloaders, ora mung ing pinggiran Polandia-Belarus, nanging uga sing lungguh ing kantor dhewe lan toko. Supaya sampeyan katon lan income bakal nambah.

              Masalah negosiasi karo Rusia babagan pasokan minyak lan gas digandhengake karo rega bahan mentah, Presiden Belarus Alexander Lukashenko ngandika ing upacara menehi penghargaan "Kanggo Revival Spiritual" lan penghargaan "Olimpus Olahraga Belarusia". Miturut dheweke, Belarus ora siap tuku bahan bakar kanthi rega sing luwih dhuwur tinimbang rega donya.

              "Napa kita durung entuk persetujuan babagan minyak karo Presiden Rusia? Amarga Rusia pengin kita tuku lenga saka dheweke kanthi rega sing luwih dhuwur tinimbang rega donya. Ing endi iki katon? - Pak Lukashenko ngandika (kutipan saka BelTA) - Yen ora ana pasokan ing rega donya saka Rusia, kita bakal nemokake lenga iki ing papan liya. Kang apa kita apa. Lan padha ketemu."

              Pak Lukashenko nyebutake rega gas dhuwur banget. Dheweke nyebutake ulang taun kaping 75 saka Kamenangan ing Perang Patriotik Agung lan ujar manawa Gazprom entuk bathi kaping telu ing Belarus tinimbang ing Jerman. "75 taun Kamenangan Agung. Kita kabeh bawl ing ngendi wae - ing Rusia lan Belarus. Nanging "Gazprom" saiki entuk kaping telu luwih akeh ing Belarus tinimbang ing Jerman. Iki apik? Ora normal?" - ngandika Presiden Belarus.
              1. +5
                11 Juni 2020 12:58
                "Napa kita durung entuk persetujuan babagan minyak karo Presiden Rusia? Amarga Rusia pengin kita tuku lenga saka dheweke kanthi rega sing luwih dhuwur tinimbang rega donya. Ing endi iki katon? - Pak Lukashenko ngandika (kutipan saka BelTA) - Yen ora ana pasokan ing rega donya saka Rusia, kita bakal nemokake lenga iki ing papan liya. Kang apa kita apa. Lan padha ketemu."

                Kebetulan DADDY golek minyak Libya? Liwat Turki.
            2. +1
              11 Juni 2020 13:16
              Kutipan: Vasily50
              Nalika omah dibangun, akeh masalah: tuku lemah, persetujuan, proyek, banjur ora marem ing tanggane. Keluhan, inspeksi, serangan dening bandit, nyolong, lan kerja hack langsung saka tim konstruksi.

              Pengeran! Ya, sampeyan manggon ing ngendi!?
        2. 0
          12 Juni 2020 01:03
          Utawa bisa uga kita bisa nyimpen gas iki kanggo awake dhewe, setengah saka negara kita ora gasifikasi.
    2. +8
      11 Juni 2020 10:39
      Nalika pipa gas dibangun, pucuk pungkasan bakal dipalu menyang peti mati Polandia, lan AS bakal ngrampungake.
      1. RUS
        -5
        11 Juni 2020 11:09
        Quote: tagil
        Nalika pipa gas dibangun, pucuk pungkasan bakal dipalu menyang peti mati Polandia, lan AS bakal ngrampungake.

        Kanthi Power of Siberia, uga, ora kabeh normal!
        Keuntungan saka pipa uga dadi pitakonan. Amarga wong Cina ora bakal mbayar. Padha wis perjanjian karo Gazprom ing rumus rega malah sadurunge tondo asto saka kontrak iki, lan kabeh wis disambungake menyang biaya lenga. Lenga ora bakal munggah akeh saiki, nanging mung bakal luwih murah utawa stagnate. Miturut petungan Gazprom dhewe, ora ana untung nganti 2048. Proyek iki ora mbayar.
        1. 0
          11 Juni 2020 11:13
          Padha wis perjanjian karo Gazprom ing rumus rega malah sadurunge tondo asto saka kontrak iki, lan kabeh wis disambungake menyang biaya lenga.
          Sing, kahanan force majeure ora ditulis ing kontrak? Lan aku ngerti yen saka pihak kita kontrak anyar ora ditandatangani? Aku ngerti bener?
          1. +2
            11 Juni 2020 11:47
            Sing, kahanan force majeure ora ditulis ing kontrak?

            Apa kahanan force majeure liyane? Fluktuasi rega minangka kondisi pasar normal. Lan miturut kontrak Cina - apa mesthi ana gandhengane karo rega minyak? Utawa kanggo prices gas ing pasar Eropah?
            1. 0
              11 Juni 2020 11:54
              Apa kahanan force majeure liyane?
              Technogenic kacilakan, sabotase, Tambah ing prices (yen disambungake menyang sembarang operator energi utawa volute), gas wis entek ing negara, ing pungkasan, perang lan ora bisa kanggo sumber gas. Sampeyan ora ngerti apa "kacilakan" liyane sing bisa nyebabake kita utawa China. Utawa apa sampeyan mikir yen kontrak rampung 20-50 taun, kabeh DUNIA turu supaya ora ana owah-owahan ing donya. Lan dumadakan, nalika kabeh wong turu, Amerika Serikat bakal mbuwang "hooves" ing ngimpi.
              1. +2
                11 Juni 2020 12:09
                Kacilakan sing digawe manungsa, sabotase .... ing pungkasan, perang

                Iki minangka force majeure sing nyata.
                rega mundhak

                Nanging iki ora, iki acara pasar biasa.
                entek gas ing negara

                Kepiye carane bisa rampung? Lan sadurunge mlebu kontrak, nindakake eksplorasi geologi, mikir, lan ngitung ing kana? Iki ora force majeure, nanging sikap ora adil marang partners lan kewajiban.
                Utawa apa sampeyan mikir yen kontrak rampung 20-50 taun, kabeh DUNIA turu supaya ora ana owah-owahan ing jagad iki

                Dadi salah siji kontrak kasebut disimpulake yen bisa ditindakake sajrone 50 taun iki, utawa yen sampeyan ora bisa, uga, aja mlebu kontrak jangka panjang. Inggih, salah siji nuduhake kemampuan kanggo rembugan. Ora ana sing ngalangi loro pihak kanthi persetujuan bebarengan kanggo mbenerake paramèter saka kontrak yen ora ketemu kasunyatan. Mung sampeyan ora perlu nyanyi lagu babagan force majeure kanggo saben tawon. Iki dudu sepisanan kita ndeleng fluktuasi rega minyak ing sawetara taun kepungkur, lan iki dudu force majeure. Iki donya sing kita urip lan kita kudu bisa manggon ing kono, ing cara sing.
                1. 0
                  11 Juni 2020 12:40
                  Aku ngarani kahanan pisanan sing teka ing atine, aku ora ndalang bener.
                  Kepiye carane bisa rampung?
                  Kaya gas Walanda
                  Ora ana sing ngalangi loro pihak kanthi persetujuan bebarengan kanggo mbenerake paramèter saka kontrak yen ora ketemu kasunyatan.
                  Sing mesthi wae, ing Polandia sadulur saka alkohol teka kuwasa, sing menek kanggo "kemudi" pesawat liwat Smolensk, lan saiki dadi metu sing iki hetaera Eropah tuku gas saka kita ing rega inflated, saiki kita kudu CARL) mbalekake dhuwit kasebut.
                  Iki donya sing kita urip lan kita kudu bisa manggon ing kono, ing cara sing.
                  Supaya bisa manggon ing kono, siji kudu foresee mabuk kuwi ing pamaréntahan sawetara negara, iku ora logis yen owah-owahan daya bisa dituduhake ing kontrak multi-taun. Umumé, aku ora ahli, lan aku durung weruh kontrak lengkap siji ing net. Nanging aku ora mikir yen kontrak anyar kita ora nganggep iki.
                  1. +2
                    11 Juni 2020 12:44
                    Supaya bisa manggon ing kono, siji kudu foresee mabuk kuwi ing pamaréntahan sawetara negara, iku ora logis yen owah-owahan daya bisa dituduhake ing kontrak multi-taun. Umumé, aku ora ahli, lan aku durung weruh kontrak lengkap siji ing net. Nanging aku ora mikir yen kontrak anyar kita ora nganggep iki.

                    Nah, ya.. coba gawe kontrak karo China lan nuduhake ana kemungkinan owah-owahan kekuwatan ing China.
                    1. 0
                      11 Juni 2020 12:49
                      Gampang. Yen ana rebutan kekuwatan ing Republik Rakyat China dening antek kapitalisme Amerika, Federasi Rusia nduweni hak kanggo mbatalake kontrak gas sing sadurunge rampung karo RRC.
                      1. 0
                        11 Juni 2020 14:15
                        Ya... nggih, sugeng riyadi.
                        Ukara kasebut minangka manifestasi langsung saka ora ngormati pihak sing dikontrak liyane lan nyuda akeh kemungkinan isih setuju lan umume ngobrol kanthi normal.
                        1. 0
                          11 Juni 2020 15:32
                          Ora perlu gelo karo China. Yen dheweke ora seneng, dheweke bakal nulis ing kene.
                        2. +1
                          11 Juni 2020 17:25
                          Aku ora gelo karo sapa wae, aku mung nglaporake manawa ora ana wong sing waras bakal mlebu. Inggih, nunggu "China" kanggo nulis kanggo sampeyan rada naif.
                        3. 0
                          11 Juni 2020 17:28
                          Aku weruh yen sampeyan duwe rasa humor sing ala banget.
                        4. 0
                          11 Juni 2020 17:32
                          Inggih, ora kabeh wong bisa padha apik karo kabeh. Iku ora alam
                        5. 0
                          11 Juni 2020 17:35
                          Iki bener. Utawa pirang, utawa pinter, lan kabeh iku arang banget.
        2. -2
          11 Juni 2020 12:52
          Kutipan: RUSS
          Miturut petungan Gazprom dhewe, ora ana untung nganti 2048. Proyek iki ora mbayar.

          Omong kosong lengkap, yen mung amarga China durung ambruk, lan ora bakal ditindakake ing dekade sing bakal teka, tegese konsumsi sumber daya bakal tuwuh. Wong Tionghoa lan India padha maju, lan uga bakal ngalih saka sepeda menyang mobil lan uga butuh AC, kaya kabeh Asia Tenggara. Dadi santai lan aja nggatekake kekacoan saiki, sing bakal ilang saka wektu, nanging konsumsi hidrokarbon terus berkembang ing abad kaping 21, lan ora ana sing bisa nyegah, lan apa sing ora nguntungake ing wulan saiki bisa nggawa akeh. bathi ing roto dawa.
          1. RUS
            0
            11 Juni 2020 12:59
            Kutipan saka ccsr
            Kutipan: RUSS
            Miturut petungan Gazprom dhewe, ora ana untung nganti 2048. Proyek iki ora mbayar.

            Omong kosong lengkap, yen mung amarga China durung ambruk, lan ora bakal ditindakake ing dekade sing bakal teka, tegese konsumsi sumber daya bakal tuwuh. Wong Tionghoa lan India padha maju, lan uga bakal ngalih saka sepeda menyang mobil lan uga butuh AC, kaya kabeh Asia Tenggara. Dadi santai lan aja nggatekake kekacoan saiki, sing bakal ilang saka wektu, nanging konsumsi hidrokarbon terus berkembang ing abad kaping 21, lan ora ana sing bisa nyegah, lan apa sing ora nguntungake ing wulan saiki bisa nggawa akeh. bathi ing roto dawa.

            China bakal miwiti produksi gas ing Laut China Kidul ing 2021
            China nindakake kabeh dhewe: eksplorasi lan pengeboran. China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) ngumumake rencana kanggo ngasilake gas alam ing lepas pantai ing Segara China Kidul ing pungkasan taun 2021 ing proyek banyu jero Lingshui 17-2.

            CNOOC lan VIOC milik negara gedhe liyane ing China wis janji bakal nambah produksi gas alam.
            China ngupaya nambah produksi gas alam, utamane produksi gas sing ketat (shale gas), supaya bisa nyuda ketergantungan ing impor.
            Cadangan lapangan sing dieksplorasi luwih saka 100 milyar m3 gas.
            1. -2
              11 Juni 2020 13:18
              Kutipan: RUSS
              China bakal miwiti produksi gas ing Laut China Kidul ing 2021

              Sampeyan luwih seneng karo ramalan demografi, banjur sampeyan bakal ngerti yen ing abad kaping 21 Nigeria bakal nyusul China lan India ing babagan populasi, lan pracaya marang aku, dheweke uga pengin nyopir mobil lan manggon ing omah, ora ing pondokan. . Lan kabeh iki mbutuhake sumber daya energi, mula kita mung kudu wedi - sing utama yaiku ora ana alternatif kanggo bahan mentah hidrokarbon.
              1. RUS
                0
                11 Juni 2020 14:17
                Kutipan saka ccsr
                sing ing abad 21, Nigeria bakal nyusul China lan India ing syarat-syarat populasi, lan pracaya kula, padha uga bakal pengin drive mobil lan manggon ing omah, ora ing gubuk.

                Nigeria ing ndhuwur telung ekonomi Afrika, nanging nyatane wis Panggonan pisanan, lan Nigerians cukup lenga, padha pisanan ing Afrika ing syarat-syarat produksi lenga.
                1. 0
                  11 Juni 2020 18:21
                  Kutipan: RUSS
                  Nigeria ing ndhuwur telung ekonomi Afrika, nanging nyatane wis Panggonan pisanan, lan Nigerians cukup lenga, padha pisanan ing Afrika ing syarat-syarat produksi lenga.

                  Ing kana, saliyane Nigeria, sawetara negara liyane bakal katon kanthi atusan yuta wong, nanging produksi bakal tetep ana ing negara industri. Lan tren saiki yaiku gas ngganti lenga ing endi wae - malah operator gas direncanakake dilengkapi mesin gas. Mulane kita isih bakal duwe prospek kanggo adol gas.
        3. +2
          11 Juni 2020 13:17
          Kutipan: RUSS
          Quote: tagil
          Nalika pipa gas dibangun, pucuk pungkasan bakal dipalu menyang peti mati Polandia, lan AS bakal ngrampungake.

          Kanthi Power of Siberia, uga, ora kabeh normal!
          Keuntungan saka pipa uga dadi pitakonan. Amarga wong Cina ora bakal mbayar. Padha wis perjanjian karo Gazprom ing rumus rega malah sadurunge tondo asto saka kontrak iki, lan kabeh wis disambungake menyang biaya lenga. Lenga ora bakal munggah akeh saiki, nanging mung bakal luwih murah utawa stagnate. Miturut petungan Gazprom dhewe, ora ana untung nganti 2048. Proyek iki ora mbayar.

          Apa sampeyan bisa menehi link menyang kontrak?
    3. RUS
      -11
      11 Juni 2020 10:41
      Gazprom ing wektu sing angel.
      Rega gas ing Eropa mudhun kanthi cepet amarga panjaluk sing sithik ing tengah-tengah kunci koronavirus sing terus-terusan lan pasokan energi sing bisa dianyari. Pasar Eropa rame lan kapasitas panyimpenan gas wiwit entek.
      sing kanggo kuartal pisanan 2020, Gazprom kanggo pisanan ing sajarah nampa mundhut saka 306 milyar rubles. Miturut ramalan perusahaan Rusia dhewe, taun iki dodolan gas menyang Eropa bakal mudhun 17%, dadi 165 milyar meter kubik, lan rega rata-rata bakal ambruk kaping telune. Akibaté, kerugian bisa nganti $ 20 milyar ing ekspor.
      1. +6
        11 Juni 2020 10:45
        Kok dumadakan. Isi fasilitas panyimpenan kanthi gas wiwit nyedhaki mangsa, gas diwenehake menyang Eropa dening Rusia. Regane mudhun, tegese kurang gas sing diwenehake. Mesthi wae, ana kerugian, nanging isih awal banget kanggo bengok-bengok "boss wis ilang."
        1. RUS
          -3
          11 Juni 2020 11:01
          Pangiriman "bahan bakar biru" Rusia menyang Turki suda luwih saka 14 kali. Data kasebut diwenehake dening Layanan Pabean Federal. Kajaba iku, penurunan konsumsi terus, Ankara saiki luwih seneng ngimpor bahan bakar cair, sing luwih murah tinimbang bahan mentah Gazprom. Mangkono, liwat pipa setengah kosong "Turkish Stream", sing dibukak bubar lan biaya Rusia 7 milyar euro, ana bebaya mandheg lengkap pompa: ilang "kekuwatan" kanthi eksponensial.
          1. +3
            11 Juni 2020 11:04
            Data kasebut diwenehake dening Layanan Pabean Federal. Kajaba iku, nyuda konsumsi terus, Ankara saiki luwih seneng ngimpor bahan bakar cair, sing luwih murah tinimbang bahan mentah Gazprom.
            Apa sampeyan bisa menehi pitutur marang aku carane akeh pabrik liquefaction gas ing Turki? Lan kepiye gas cair bisa luwih murah tinimbang gas pipa?
        2. +2
          11 Juni 2020 13:21
          Quote: tagil
          Regane mudhun, tegese kurang gas sing diwenehake.

          Aku ing mangsa kabeh bakal malah metu. Kita ora kudu lali yen Eropa tuku saka Gazprom sadurunge pandemi 200 milyar mXNUMX saben taun. Mesthi wae, saiki bakal luwih cilik, apa musim salju sing bakal ana ing kene ...
      2. +5
        11 Juni 2020 10:47
        Kutipan: RUSS
        Gazprom ing wektu sing angel.
        Rega gas ing Eropa mudhun kanthi cepet amarga panjaluk sing ringkih ing tengah-tengah watesan kuarantin amarga koronavirus

        Sawise penurunan sing bisa dingerteni, mesthi ana wutah!

        Kutipan: RUSS
        wutah ing sumber energi saka sumber dianyari.


        Apa sampeyan ngomong babagan kincir angin lan panel surya, stasiun pasang surut / pasang surut? Aja nggawe wong ngguyu, lagi nolak pembangkit listrik tenaga nuklir, sing bisa dadi alternatif nyata kanggo gas, lenga lan batu bara, ora ana liyane sing wis diciptakake nganti saiki sing bisa ditindakake dening manungsa.
        1. +1
          11 Juni 2020 11:56
          Kutipan saka: neri73-r
          Sawise penurunan sing bisa dingerteni, mesthi ana wutah!

          Amarga ora kabeh wong bisa urip ... Saiki angel ora mung kanggo Gazprom, sampeyan bisa uga mikir yen wong Norwegia, Aljazair, Australia, lan negara sing padha seneng karo tingkat rega iki ... padha mbuwang, banjur ora bakal. bisa kanggo perdagangan ing mundhut kanggo dangu, Saudis contone... Turki wis suda, nanging padha ora piyambak - !Miturut platform operator sistem transmisi gas Eropah ENTSOG, ing Juni Gazprom tambah gas saben dina. pasokan menyang Eropa, ora kalebu Turki, kanthi 7% dibandhingake Mei. Yen ing sasi pungkasan musim semi padha rata-rata 403 yuta meter kubik, banjur sajrone wolung dina pisanan musim panas - 429 yuta. Ayo ndeleng apa sing kedadeyan ing musim gugur ....
      3. +1
        11 Juni 2020 10:59
        Moscow. 8 Juni. INTERFAX.RU - PJSC "Gazprom" lan LLC "RusKhimAlliance" (operator proyek kanggo nggawe kompleks terpadu kanggo pangolahan lan liquefying gas alam; ing basis paritas diduweni dening Gazprom lan JSC "RusGazDobycha") nandatangani kontrak komersial 20 taun. kanggo pasokan bahan mentah lan gas komoditas.

        Kaya sing kasebut ing siaran pers saka Gazprom, skema interaksi ing ngisor iki dianggep. Gas alam sing ngemot etana bakal disedhiyakake saka lapangan Gazprom menyang RusKhimAlliance kanthi jumlah 45 milyar meter kubik. m saben taun. Gas sing isih ana sawise diproses (pemisahan fraksi etana lan komponen penting liyane) lan produksi gas alam cair bakal diwenehake menyang sistem transmisi gas Gazprom kanthi jumlah udakara 18 milyar meter kubik. m saben taun.
        Perwakilan resmi Gazprom, Sergey Kupriyanov, uga ngandhani wartawan: "Persetujuan sing ditandatangani dina iki karo RusKhimAlliance nyedhiyakake pasokan gas taunan 45 milyar meter kubik kanggo taun 20. Iki minangka kontrak pasokan gas paling gedhe ing Rusia ing sajarah Gazprom. Persetujuan uga ditandatangani antarane "RusKhimAlliance" lan LLC "Kompleks Kimia Baltik" (100% anak perusahaan saka "RusGazDobycha") kanggo pasokan fraksi etana kanggo proses luwih lanjut ing perusahaan kimia gas sing disambungake kanthi teknologi karo kompleks terintegrasi. Periode pangiriman - 20 taun. "RusKhimAlliance" nyimpulake kontrak EPC (kontrak kompleks, singkatan kasebut dibentuk kanthi tembung Engineering, Procurement, Construction) karo NIPIGAZ JSC kanggo siklus kerja lengkap babagan nggawe fasilitas pangolahan gas lan fasilitas pabrik umum kompleks. Kontraktor bakal nyedhiyakake nyiapake dokumentasi kerja, nyuplai peralatan lan bahan, konstruksi, instalasi lan komisioning, lan uga bakal nyedhiyakake layanan kanggo integrasi fasilitas kompleks karo fasilitas off-site. Wiwit pungkasan taun 2019, NIPIGAZ wis nindakake kompleks survey teknik kanggo RusKhimAlliance lan ngembangake solusi teknis utama. Ing wayahe, dokumentasi desain kanggo fasilitas pangolahan gas lagi dikembangake. . Kanggo manajemen terpadu pambangunan kompleks terpadu, kontraktor EPCM (desain, pasokan lan manajemen konstruksi - IF)", cathetan rilis.
        Gazprom lan RusGazDobycha ngleksanakake proyek kanggo nggawe kompleks kanggo pangolahan lan liquefying gas alam ing wilayah Ust-Luga. Perusahaan kasebut bakal ngasilake LNG (13 yuta ton saben taun), uga fraksi etana, gas hidrokarbon cair lan fraksi pentana-heksana. Konstruksi perusahaan kimia gas sing disambungake kanthi teknologi karo kompleks kasebut bakal diwenehake dening RusGazDobycha. Perusahaan kasebut bakal ngolah etana sing ditampa saka kompleks kasebut lan ngasilake nganti 3 yuta ton saka macem-macem kelas poliethelin.
        pracaya kula, ora bodho lungguh ana) padha duwe pasar gas domestik ageng lan padha mung reorient piyambak menyang. kita minangka negara sing nggunakake gas paling akeh ing donya, lan iki sanajan kasunyatane gasifikasi isih ditindakake lan ditindakake.
    4. +3
      11 Juni 2020 10:42
      Rahayu wong kang pracaya.
      Ora ukuran Polandia ...
      1. +2
        11 Juni 2020 12:11
        Dheweke pengin dadi gubernur ing Eropa saka Amerika Serikat, nanging bakal dadi sapa, muga-muga kita bakal weruh.
    5. +7
      11 Juni 2020 10:50
      Kutub, kaya biasane, ana ing dhaptar ... pirang-pirang taun dheweke nandhang serangan Russophobia, dheweke isih ora bisa tenang ... Jerman isih nganggep kabeh lan mutusake kanggo mbela SP-2 .. .Poland kudune tegang ing kene lan ora nandhang bodho.
      1. +4
        11 Juni 2020 12:10
        Dheweke bakal diinterogasi saka rong pihak, kaya sing kedadeyan luwih saka sepisan.
    6. 0
      11 Juni 2020 10:52
      Kanggo bagean kita, kita Wigati sing ora mung Polandia duwe kepinginan kanggo "drive pucuk pungkasan" menyang coffin pipa gas, Ukraina uga "kobong" karo kepinginan padha.

      Muga-muga struktur sing relevan ing negara kita bakal nemokake memori sawise konstruksi rampung, lan bakal rampung lan bisa nanggapi kanthi bener, lan ora mung kanthi "protes kuwat."
      1. +3
        11 Juni 2020 12:09
        Muga-muga mengko kabeh bisa mbalekake saka para "zelot" iki, nanging akeh cara.
    7. +1
      11 Juni 2020 10:52
      Lan kabar yen Amerika Serikat bisa ngetrapake sanksi anyar ing pipa gas secara harfiah minangka kabungahan kanggo sawetara politisi Polandia.

      Punika polypticum kuwi padha ngetung dhewe .... HA, HA, padha bakal terus ana karo wong-wong mau. Dhewe, dhewe.
      Lan ing kana, ing kasus kaya mengkono, padha ngomong sapa sing pantes, banjur sing lan ... utawa wong-wong mau.
      mek / O \ bayangan, ha / V \ nyuki, wah, iku urusane.
      1. +3
        11 Juni 2020 12:07
        Ora ana sing bakal ndandani, mung spanking liyane sing bisa tenang sedhela. hi
        1. +1
          11 Juni 2020 12:12
          Kanggo ngajari wong-wong mau, ora kanggo ngormati dhewe ... lan sayangé mbuwang wektu, dadi sho, dhewe ...
          1. +3
            11 Juni 2020 12:16
            Ora ana gunane, dheweke bakal nindakake kabeh sing ngelawan lan nyenengake Amerika Serikat.
            1. +2
              11 Juni 2020 12:21
              Lan ora preduli sapa, anggere quirks padha indulged lan prajurit di buwang ing wong.
              JOKE, saiki padha seneng banget, ing media kasebut ditulis yen sewu paus minke wis ditransfer menyang dheweke kanthi permanen, paus minke liyane wis ditransfer / dievakuasi ... saiki bakal dadi "penting" ...
              Bener, AS lan wong lanang tartamtu kudu nganggep pentinge dheweke ing mikroskop! supaya kita ora sok dong mirsani nglirik
              1. +4
                11 Juni 2020 12:40
                Inggih, ya, padha ngangkat dheweke dadi bojone sing ditresnani, paling sethithik kanggo sawetara wektu, lan mung ing nomer ganjil.
                1. +2
                  11 Juni 2020 12:52
                  Sing duwe masalah saiki ora diukur ... mungkin ing sisih lan "favorit" kanggo tamparan.
                  1. +4
                    11 Juni 2020 13:02
                    Cepet utawa mengko, nanging bakal kelakon, nanging saiki dheweke duwe "seneng-seneng" ing kana ...
                    1. +2
                      11 Juni 2020 13:07
                      Dadi bener kanggo aku sijine wong-wong mau ... nanging saperangan kuwi crept munggah, sawetara caket, liyane njijiki, cilaka, loro be-e.
                      1. +3
                        11 Juni 2020 13:14
                        Ing kene, ing kene, bau ora kudu nyedhaki tapel wates, nanging kanthi serius, wektune kanggo nyelehake loro-lorone ing papan kasebut lan supaya ora ngrusak hawa.
    8. RUS
      -6
      11 Juni 2020 10:53
      Kutipan saka: neri73-r
      Apa sampeyan ngomong babagan kincir angin lan panel surya, stasiun pasang surut / pasang surut?

      Statistik kapasitas energi terbarukan 2020 saka Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA) nuduhake manawa sumber energi anyar, utamane hidro, angin, solar, panas bumi lan bioenergi, nyumbang 72% saka kabeh pertumbuhan kapasitas taun kepungkur. Energi saka energi terbarukan mundhak 7,6% ing taun 2019, nambahake 176 gigawatt (GW) kapasitas generasi global, rada ngisor (revisi) 179 GW sing ditambahake ing taun 2018.
      1. +3
        11 Juni 2020 11:01
        Kutipan: RUSS
        Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA) nuduhake manawa sumber energi anyar, utamane hidro lan angin, solar, panas bumi lan bioenergi, nyumbang 72% saka kabeh pertumbuhan kapasitas taun kepungkur.
        Lha kok malah tambah tambah nek pembangkit listrik liyane tutup. Mung energi "ijo", ing prinsip, ora bisa nyedhiyakake Eropa kanthi listrik kanthi lengkap, paling ora ing jangka menengah.
    9. +3
      11 Juni 2020 11:09
      banjur ing Polandia padha categorically nglawan peluncuran "SP-2"

      isih bakal. transit liwat bakal diblokir lan dhuwit tyutyu
      1. +2
        11 Juni 2020 12:05
        Pangarep-arep naif yen pemilik bakal menehi ganti rugi kanthi bathi.
        1. +4
          11 Juni 2020 12:27
          lan pemilik LNG bakal ngedol kanthi rega pasar
          1. +3
            11 Juni 2020 12:41
            Pemilik ora entuk rega pasar, ditawakake kanthi rega pasar, AS luwih larang ...
    10. +6
      11 Juni 2020 11:14
      ... kabar yen Amerika Serikat bisa ngetrapake sanksi anyar ing pipa gas secara harfiah minangka kabungahan kanggo sawetara politisi Polandia.
      ... kepinginan kanggo "nyopir pucuk pungkasan" menyang coffin saka pipa gas ora mung ing Polandia, Ukraina "kobong" karo kepinginan sing padha.
      Supaya padha ora beda-beda saka saben liyane ing hubungan kanggo Rusia. Sawetara wong Amerika pengin ngebom Siberia nganggo tangan Amerika, dene liyane nggunakake tangan sing padha kanggo nyegah "SP-2" bisa digunakake. Lan saka kabungahan durung wayahe padha mlumpat kanthi cara sing padha. Inferiority saka memori, kaurmatan, kamulyan, servility, Russophobia bestial - iki ndadekke loro negara ala iki bebarengan.
      1. +1
        11 Juni 2020 12:04
        Lan sawise kabeh, sajarah ora mulang apa-apa, padha maneh mlumpat ing rake padha.
    11. +1
      11 Juni 2020 11:55
      Kutub, wong bodho, usaha patungan iki bakal ngubur sing belang lan sampeyan. negatif
      1. +2
        11 Juni 2020 12:03
        Dheweke bakal ngubur awake dhewe, bledosan saka tenaga ...
    12. +2
      11 Juni 2020 12:02
      Polandia ngarep-arep yen Amerika Serikat pungkasane bakal "ngubur" Nord Stream 2


      Kesel banget karo "zealot" Eropa iki, oh, dheweke bakal diinterogasi ...
    13. -2
      11 Juni 2020 12:07
      Penulis salah babagan asuransi! Apa sing diasuransiake kanthi apik ing 2016 dening perusahaan Rusia ora masalah. Asuransi kerja sajrone nglebokake pipa gas penting! Lan ing kene kasedhiyan asuransi saka perusahaan Rusia, yen ana wong sing duwe kesempatan, Denmark ora bakal kantun, lan asuransi sing bisa ditampa Denmark ora bakal diasuransiake!
      Pranyata bunder ganas.
    14. +1
      11 Juni 2020 12:45
      Quote: Sipil
      Sampeyan kudu ngrampungake "pipa urip" sing sejatine, ing sangisore bom sanksi, blokade Polandia fasis lan Nazi Skandinavia ... sing utama yaiku Jerman tuku gas iki.

      Apa sampeyan kuwatir banget? Apa sampeyan ujar manawa ing kahanan liyane bakal ana sanksi sing luwih sithik? Katz nawakake kanggo nyerah?
    15. -1
      11 Juni 2020 13:25
      Wong Polandia wis suwe ora duwe kamardikan geopolitik - pendhudhukan sing langgeng, sing dijajah mung ganti - apa sing diurutake saiki, padha grundelan.
    16. -1
      11 Juni 2020 13:25
      Quote: Sipil
      Sampeyan kudu ngrampungake "pipa urip" sing sejatine, ing sangisore bom sanksi, blokade Polandia fasis lan Nazi Skandinavia ... sing utama yaiku Jerman tuku gas iki.

      Sarkasme sampeyan ora dimangerteni dening akeh ing kene.
    17. 0
      11 Juni 2020 13:34
      Simbah, apa gajah bisa mangan semangka gerobak? Dheweke bisa nulungi, nanging sapa sing bakal menehi dheweke! Dadi "wishers" Polandia bisa lan bakal bisa, nanging ora ana sing ngidini. Miturut cara, lan "moguls" Amérika uga.
    18. +2
      11 Juni 2020 14:58
      Polandia ngarep-arep yen Amerika Serikat pungkasane bakal "ngubur" Nord Stream 2

      Kutub terus-terusan nuduhake kabodhoan. Dheweke pengin tuku gas Amerika, nanging regane luwih akeh.
    19. -2
      11 Juni 2020 16:57
      yen ing Jerman padha utamané welcome iki, banjur ing Polandia padha categorically nentang iku

      Dadi, kita bakal ngrampungake konstruksi kasebut, lan yen kita mulihake hubungan normal karo Jerman (tanpa Amerika Serikat lan Israel liyane), mula ora bakal cukup kanggo Polandia lan liya-liyane ...
      Inggih, Gusti Allah ngalang-alangi kabeh dadi kaya sing direncanakake
    20. 0
      11 Juni 2020 17:05
      Yen NS-2 ngrusak lingkungan, mula uga ngrusak lingkungan lan pipa gas, sing direncanakake bakal digawe saka Norwegia menyang Polandia lan kanggo pambangunan sing Rusia / Gazprom kudu menehi ijin.
      1. +1
        11 Juni 2020 17:09
        Kutipan: NF68
        Yen NS-2 ngrusak lingkungan, mula uga ngrusak lingkungan lan pipa gas, sing direncanakake bakal digawe saka Norwegia menyang Polandia lan kanggo pambangunan sing Rusia / Gazprom kudu menehi ijin.

        Apa ora angel kanggo nuduhake miturut undang-undang apa sing dibutuhake Polandia kanggo persetujuan Gazprom kanggo pipa gas saka Norwegia?
        1. +2
          11 Juni 2020 17:11
          Kutipan saka Liam
          Kutipan: NF68
          Yen NS-2 ngrusak lingkungan, mula uga ngrusak lingkungan lan pipa gas, sing direncanakake bakal digawe saka Norwegia menyang Polandia lan kanggo pambangunan sing Rusia / Gazprom kudu menehi ijin.

          Apa ora angel kanggo nuduhake miturut undang-undang apa sing dibutuhake Polandia kanggo persetujuan Gazprom kanggo pipa gas saka Norwegia?


          Не затруднит: http://base.garant.ru/10108686/94f5bf092e8d98af576ee351987de4f0/
          1. -2
            11 Juni 2020 17:17
            Kutipan: NF68
            Ora bakal nggawe angel

            )))) Lan sisih endi Undang-undang Federal No. 30-FZ tanggal 1995 November 187 "Ing Landasan Kontinental Federasi Rusia" (kaya sing diowahi lan ditambah) menyang pipa saka Norwegia menyang Polandia?
            1. +2
              11 Juni 2020 17:22
              Существует и международное право: https://books.google.de/books?id=NZSgAAAAQBAJ&pg=PA44&lpg=PA44&dq=%D0%9C%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8+%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2&source=bl&ots=idQT21q6-4&sig=ACfU3U1TyrziK8hq3s7arBxB6aptkprfNg&hl=de&sa=X&ved=2ahUKEwiYr6nJ-vnpAhVDxYUKHSABB-AQ6AEwBnoECAcQAQ#v=onepage&q=%D0%9C%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%20%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2&f=false
              1. -1
                11 Juni 2020 17:37
                Kang menehi kritik dening uncalan karo referensi salah siji kanggo sawetara jinis hukum internal Russian utawa kanggo sawetara jinis fiksi lan lack of referensi kanggo artikel tartamtu saka persetujuan internasional tartamtu, crita bab ngidini Gazprom kanggo pipa gas Polandia-Norwegia ora luwih. tinimbang kartun Internet liyane.
                Miturut cara, ing wilayah perairan utawa zona ekonomi sapa saluran pipa gas iki bakal dipotong, dudu basa Denmark?
                1. +2
                  12 Juni 2020 16:16
                  Kutipan saka Liam
                  Kang menehi kritik dening uncalan karo referensi salah siji kanggo sawetara jinis hukum internal Russian utawa kanggo sawetara jinis fiksi lan lack of referensi kanggo artikel tartamtu saka persetujuan internasional tartamtu, crita bab ngidini Gazprom kanggo pipa gas Polandia-Norwegia ora luwih. tinimbang kartun Internet liyane.


                  Hukum Rusia ora ana hubungane. Hukum internasional ana lan operate ing bab iki, lan, minangka adoh aku ngerti, ing kasus iki, hukum Rusia ngemot pranata hukum internasional. Ayo ndeleng kepiye acara bakal berkembang. Pambangunan pipa gas iki kudu rampung kira-kira 2 taun.

                  Miturut cara, ing wilayah perairan utawa zona ekonomi sapa saluran pipa gas iki bakal dipotong, dudu basa Denmark?


                  Pipa iki bakal ngliwati zona Denmark lan Swedia. Swedia wis menehi idin kanggo lay pipeline.
    21. -1
      11 Juni 2020 22:17
      Dheweke ora bakal dikubur, kajaba EU siyap mbayar ekstra, utawa luwih Jerman kanggo biaya tambahan gas.
    22. 0
      11 Juni 2020 22:27
      banjur Polandia bakal nesu nalika Gazprom dikirim menyang erotis pejalan kaki
      1. 0
        18 Juni 2020 17:20
        Kutipan: Boris Chernikov
        banjur Polandia bakal nesu nalika Gazprom dikirim menyang erotis pejalan kaki


        Lan mung Rusia lan Gazprom sing bakal disalahake kanggo kabeh.
        1. 0
          19 Juni 2020 00:39
          kapan iku beda?

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"