Pesawat latihan tempur AIDC XT-5 "Brave Eagle" wis tekan tahap tes penerbangan

6

Model pesawat XAT-5, 2017. Foto dening Hccapa.com

Angkatan Udara Republik China, bebarengan karo organisasi ilmiah lan desain, terus nggarap pesawat latihan tempur canggih XT-5. Desain wis rampung, prototipe mabur pisanan dibangun, lan ing 10 Juni nggawe penerbangan pisanan. Dikarepake ing sawetara taun UBS anyar bakal dadi seri lan bakal bisa ngganti peralatan sing wis lawas.

Proyek kanggo kompetisi


Makarya ing mangsa XT-5 Yongying ( "Yongying" - "Wani Eagle") wiwit ing 2013 minangka bagéan saka program anyar saka Kamentrian Pertahanan Nasional. Angkatan Udhara mbutuhake UBS sing janjeni kanggo ngganti desain tuwa, lan dheweke siap nimbang proposal domestik utawa manca.



Produsen pesawat lokal Aerospace Industrial Development Corporation (AIDC), kanthi kolaborasi karo Institut Ilmu lan Teknologi Chung-Shan (CSIST), wis ngusulake rong pilihan UBS. Pisanan, disebut AT-3 MAX Advanced Trainer, kasedhiya kanggo modernisasi jero saka latihan ana AT-3. Proyèk XAT-5 kapindho rampung kanthi basis pesawat tempur F-SK-1D Ching-kuo. Kemungkinan tuku peralatan impor uga dianggep.

Ing 2016, karya ing upgrade AT-3 mandheg kanggo milih XAT-5, jenenge XT-5. Angkatan Udara banjur milih, lan ing Februari 2017, kontrak muncul karo AIDC lan CSIST kanggo ngrampungake desain, konstruksi lan uji coba prototipe. Rencana kanggo produksi serial uga ditemtokake.


Presentasi prototipe pisanan X-5, September 2019. Foto dening Kementerian Pertahanan Taiwan / air.mnd.gov.tw

Ing 2017, dilaporake yen tes penerbangan UBS sing janjeni bakal diwiwiti ing 2020. Ing awal rong puluhan, dheweke ngrancang miwiti produksi massal lan ing taun 2026 nransfer 66 pesawat menyang unit. Biaya total program kasebut yaiku NT $ 68,6 milyar (kira-kira US $ 2,2).

Desain modern


Pesawat latihan tempur XT-5 Yongying dikembangake kanthi basis pesawat tempur F-CK-1D, sing dibangun nganti pungkasan taun nineties. Kanggo ngoptimalake kanggo ngrampungake masalah anyar, pesawat dhasar diganti, simplified lan re-dilengkapi. Akibaté, pejuang ilang sawetara kuwalitas tempur, nanging nampa kemampuan latihan pilot ditingkatake.

XT-5 minangka pesawat sayap dhuwur sayap dhuwur mesin kembar kinerja dhuwur. Airframe nahan fitur utama desain dhasar, nanging dibedakake kanthi nggunakake bahan komposit sing nyebar, sing nduwe pengaruh positif marang massa. Volume sing kasedhiya lan dibebasake diwenehake menyang tangki bahan bakar tambahan. Sasis dirancang maneh kanggo tambah daya tahan.

Komplek radio-elektronik wis ngalami proses sing signifikan. UBS ora duwe stasiun radar busur, nanging nampa sistem canggih sing nyedhiyakake latihan pilot. Peralatan kasebut ngidini sampeyan nindakake tumindak pertempuran udara, nggunakake senjata, lsp. Pesawat kasebut dikontrol saka rong kokpit sing dilengkapi.


Ndeleng saka sudut sing beda. Foto dening Kementerian Pertahanan Taiwan / air.mnd.gov.tw

Pembangkit listrik XT-5 cocog karo proyek sadurunge lan kalebu rong mesin turbojet Honeywell / ITEC F125 kanthi dorongan afterburner 4310 kgf saben. Kanthi nyederhanakake desain lan njaga mesin, pesawat bisa nindakake penerbangan supersonik.

Pejuang F-CK-1D dilengkapi meriam otomatis 20mm M61A1. Titik diwenehake kanggo penundaan senjata ing pucuk swiwi, ing sangisore swiwi lan ing ngisor fuselage. Pesawat latihan tempur ing pangkalane ora dilengkapi bedhil. Prototipe pisanan, bubar dirilis kanggo testing, ora duwe pylons ing swiwi. Mungkin dheweke bakal diinstal mengko kanggo nindakake tes sing cocog.

Karakteristik kinerja XT-5 janjeni durung diterbitake kanthi lengkap, nanging umume kudu cocog karo paramèter dhasar F-CK-1D. Mangkono, Angkatan Udara Taiwan bakal bisa entuk pesawat latihan tempur supersonik kanthi karakteristik penerbangan sing cukup dhuwur, kemampuan latihan ekstensif lan potensial tempur sing suda.

Penerbangan pisanan


Pambangunan XT-5 eksperimen pisanan diwiwiti ing musim semi 2018 lan butuh wektu akeh. Iku rampung mung ing awal September 2019. Sawetara minggu mengko, ing September 24, AIDC Corporation nganakake presentation saka mesin eksperimen ing atmosfer solemn. Amarga pentinge proyek kasebut, pimpinan negara ana ing acara kasebut. Ing mangsa cedhak, padha janji bakal nransfer pesawat kanggo testing, asil kang kudu mutusake masalah kabeh masalah liyane.


XT-5 ing penerbangan pertama, 10 Juni 2020. Foto dening bmpd.livejournal.com

Ing wiwitan musim panas iki, produsen pesawat Taiwan wis ngrampungake bagean utama tes darat. Tanggal 1 Juni, lari pertama dianakake ing pangkalan udara Qingquangang. Banjur dheweke ngrampungake persiapan pungkasan kanggo tes penerbangan.

Penerbangan pertama XT-5 ditindakake tanggal 10 Juni. Pesawat latihan tempur njupuk, ngentekake kira-kira. 20 menit lan sawise rampung program pesawat prasaja kasil ndharat. Diumumake yen penerbangan anyar bakal ditindakake tanggal 11 lan 12 Juni.

Tujuan saka telung dina pisanan tes penerbangan yaiku kanggo nemtokake paramèter umum lan kemampuan pesawat. Kajaba iku, lagi digawa metu ing preparation kanggo acara resmi anyar. Ing tanggal 22 Juni, upacara bakal ditindakake sajrone penerbangan XT-5 bakal ditampilake ing pimpinan militer lan politik negara kasebut.

Miturut syarat kontrak sing ana, papat UBS eksperimen bakal melu tes penerbangan. Siji wis siyap, liyane ana ing macem-macem tahap konstruksi. Ketoke, dheweke bakal dipasrahake kanggo uji coba paling ora 2020-21. Sawetara prototipe bakal nyepetake tes, sing bakal ngidini produksi massal diwiwiti ing taun-taun sing bakal teka. Iki dijadwalake rampung ing 2026 kanthi ngirim 66 pesawat.

Gampang kanggo ngetung manawa kanggo ngrampungake pesenan sing ana, AIDC Corporation kudu nggawe produksi peralatan sing cukup cepet. Yen uji coba XT-5s eksperimen bisa rampung taun ngarep, lan seri kasebut diwiwiti ing 2022, mula 13-14 pesawat kudu diprodhuksi saben taun. Wiwitan produksi ing 2023 nambah kecepatan sing dibutuhake dadi 16-17 mobil saben taun.


Pesawat sing berpengalaman nampa warna sing luar biasa. Foto bmpd.livejournal.com

Panggonan ing tentara


Saiki, Angkatan Udara Republik China nggunakake sistem latihan pilot telung tahap, sing digunakake sawetara jinis pesawat. Latihan awal ditindakake ing turboprop Mentor Beechcraft T-34, banjur kadet pindhah menyang jet AIDC AT-3. Tahap latihan sabanjure ditindakake kanthi bantuan latihan modifikasi pesawat tempur F-5, F-16, lsp.

Kanthi bantuan saka XT-5 anyar, padha rencana kanggo mbangun maneh sistem iki. Bakal tetep telung tahap, nanging latihan dhasar lan lanjut bakal ditindakake kanthi nggunakake siji UBS model anyar. Dikarepake yen iki bakal nyederhanakake lan nyepetake proses latihan kru penerbangan, uga nyuda katergantungan Angkatan Udara ing peralatan sing wis lungse, kalebu. produksi manca.

Kaping pisanan, kanthi bantuan XT-5, dheweke bakal ngganti AT-3 lan F-5 sing lungse, sing wis kesel akeh sumber daya. T-34 pesawat latihan dhisikan ora bakal kena pengaruh upgrade kuwi. Kajaba iku, sawetara rolas latihan modifikasi pesawat impor bakal tetep ing layanan kanggo wektu iki. Rencana kanggo ngganti tetep ora dingerteni.

Kapabilitas dhewe


Pesawat latihan tempur AIDC XT-5 "Yunying" sing janjeni mung mlebu tes penerbangan sawetara dina kepungkur. Dheweke durung ngliwati macem-macem pemeriksaan lan ngonfirmasi karakteristik desain, sawise dheweke bakal bisa mlebu seri lan mlebu unit latihan.

Layanan pesawat anyar bakal diwiwiti mung sawetara taun, nanging Taiwan wis duwe alesan kanggo optimisme. Kang penerbangan industri wis maneh nuduhake kemampuan kanggo berkembang lan mbangun pesawat majeng saka macem-macem kelas, perlu kanggo angkatan udara nasional.

Nanging, isih awal banget kanggo bangga karo sukses - ing taun 2026, tes kudu rampung lan 66 pesawat serial bakal dibangun. Rencana kasebut ora ninggalake wektu sing akeh lan mbutuhake mobilisasi pasukan. Apa AIDC lan subkontraktor bakal bisa kanggo ngrampungake karo pesenan ing pigura wektu tartamtu, wektu bakal ngomong.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. Komentar wis dibusak.
  3. 0
    15 2020 Juni
    Sadurunge, pesawat digawe dening sawetara negara. Lan saiki keling kabeh lan macem-macem. Semono uga roket. Ilmu lan teknologi uga berkembang ing negara cilik)
  4. -1
    15 2020 Juni
    Wektu kanggo tuku pesawat latihan supersonik saka wong Tionghoa kanggo pendhidhikan lan pelatihan pilot maskapai penerbangan ..
    -Yak-130 ora cocok kanggo pesawat supersonik
    Sumber daya latihan tempur MiG 29 lan Su-27 meh nol.
    Spark Su-30M2 mung rong rolas kanggo kabeh VKS
    Ngobong urip pesawat tempur tempur abot Su-30SM kanggo latihan "tunggangan" minangka kemewahan sing ora terjangkau, mung dituku dening 4 resimen kanggo Angkatan Udara lan rong skuadron sing ora lengkap kanggo MA.
    Lan ternyata apa wae sing bisa dikandhakake, nanging saliyane Yak-130, TCB / UBS supersonik anyar dibutuhake kanthi jumlah 150-200 unit.
    Bisa uga bakal adhedhasar LFI kursi siji utawa dadi panggantos ...
    1. +2
      16 2020 Juni
      Republik China dudu China, utawa luwih dudu China.
    2. +2
      16 2020 Juni
      Luwih kaya Taiwan tinimbang China ;-)
  5. +1
    16 2020 Juni
    Pejuang dhewe, utawa luwih, campuran pesawat - wis diprodhuksi wiwit awal taun 90-an, mula ana perkembangan - lan nggawe pesawat murah ora dadi masalah, nanging sampeyan kabeh ngerti babagan iki. ..
  6. 0
    17 2020 Juni
    Pejuang, ing basis saka UBS digawe, ora kasil. Padha wuta saka macem-macem bagean saka pesawat beda, nanging sakperangan alesan mabur kanti awon.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"