Konfrontasi antarane sistem pertahanan udara Pantsir-S1 lan UAV Turki: latihan kanggo perang ing mangsa ngarep

203

Sajrone pertempuran anyar ing Idlib lan saiki ing Libya, asil saka pertempuran asring diputusake ing konfrontasi antarane sistem pertahanan udara Rusia lan Turki. drone. Kita ora duwe gambaran lengkap babagan acara kasebut, nanging saka fragmen individu saka informasi sing kasedhiya, kita bisa nyimpulake yen perjuangan kasebut dilawan kanthi ketegangan lan mundhut peralatan ing loro-lorone. Ing artikel iki, kita bakal nyoba kanggo njelasno, tanpa njupuk Hung munggah ing musuhan bab nomer downed dron utawa sistem pertahanan udara empuk, kepriye kedadeyane pesawat model wingi dadi salah siji sarana utama perang modern.

taktik UAV


Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti apa jenis peralatan sing digunakake kanggo "Shell" lan apa taktik digunakake.



Dikawruhi manawa Bayraktar TB2 lan Anka UAV buatan Turki nglawan sistem pertahanan udara kita ing Suriah lan Libya.

Gumantung ing langit-langit praktis, UAV modern dipérang dadi low-, medium- lan mung dhuwur-dhuwur. Bayraktar lan Anka manggoni ceruk agêng kanthi langit-langit 8200 lan 9 m. Wong Turki lagi siyap-siyap nganggo UAV ing dhuwur.

UAV Anka minangka pangembangan perusahaan milik negara, dene Bayraktar digawe dening insinyur bakat, "Turkish Sikorsky", Bayraktar, pemilik perusahaan swasta. Dheweke nggawe UAV kanthi penekanan ing siluman. Kita bakal luwih rinci babagan iki, amarga diprodhuksi kanthi jumlah gedhe (udakara 200 unit sing dikontrak) lan digunakake luwih akeh. Anka duwe luwih EPR lan siluman sing luwih murah, nanging luwih akeh pilihan kanggo nginstal peralatan.

Bayraktar TB2 minangka UAV serangan sing bisa nggawa nganti 4 misil dipandu sing bisa nggayuh target nganti 14 km adoh. Bisa dilengkapi modul OLS kanthi imager termal, sawetara kamera awan lan laser rangefinder, utawa minangka alternatif radar karo AFAR karo sintesis aperture radar (entuk gambar radar saka lumahing bumi, padha karo foto). Ana kemungkinan sing nyekel target obah lemah uga bisa. Wadah EW ora diinstal ing Bayraktar (nanging bisa diinstal ing Anka).

Wong Turki nggunakake UAV saka pirang-pirang konfigurasi, kalebu Anka kanthi wadhah perang elektronik, kanthi efektif nggunakake taktik grombolan drone, ing ngendi peran bisa disebarake: sawetara kendaraan ngganggu, target pengintai liyane, lan para penyerang ngrusak. Uga, kanggo tujuan pengintaian, penerbangan kanthi dhuwur (ing dhuwur sawetara atus meter) digunakake kanthi dhukungan kanggo komunikasi karo stasiun kontrol liwat drone repeater sing mabur ing dhuwur kanthi jarak sing aman. Radar bakal ndeteksi target kasebut mung ing jarak sing cendhak, saka ngendi drone bisa nyerang kanthi misil gaya kamikaze, amarga bakal dirusak bebarengan. Iki carane drone khusus kamikaze bisa digunakake.

Pantsir-S1 vs Bayraktar TB2


Pembaca sing ati-ati wis ngerteni manawa penulis durung ndemek titik penting kaya Bayraktar TB2 EPR. Pancen, tanpa iku mokal kanggo njelasno konfrontasi karo sistem pertahanan udhara. Aku njawab pitakonan bisu: kita bakal nyetel RCS minangka 0.01-0.1 (gumantung ing amba) kanggo drone tanpa rudal ing penundaan. Ayo nggawe reservasi manawa sumber Turki ora menehi informasi babagan EPR, mung nuduhake yen cilik banget. Dadi, apa dhasar kita njupuk nilai kasebut?

Ana sawetara alasan kanggo milih:
- ing buku referensi, EPR 0.01-0.1 diwenehake kanggo generasi drone anyar sing digawe nggunakake teknologi siluman;
- wong Yunani, sing ndeleng Bayraktar karo radar, menehi informasi babagan EPR ing tingkat F-35;
- geometri UAV iki nuduhake yen iki dirancang njupuk menyang akun abang ing EPR;
- wong Turki duwe akses menyang RPM modern, ngasilake komponen kanggo F-35;
- kanthi EPR gedhe, drone Turki ora bisa nolak sistem pertahanan udara kita.

Dadi, kita duwe kabeh informasi sing dibutuhake babagan Bayraktar, nanging kepiye Pantsir-S1? Rentang deteksi target kanthi EPR 2 m2 kira-kira. 35 km. Iki tegese drone radar Pantsir Turki bakal ndeteksi ing jarak 9,3-16,5 km. Jangkauan rudal Pantsir nganti 20 km, lan OLS bisa ngiringi target kayata Bayraktar kanthi jarak nganti 12 km. Ing perselisihan babagan efektifitas "Shell" ing Libya, kekurangan saka modifikasi Emirat tartamtu saka sistem iki asring dituduhake. Ing pendapat kita, nuansa ora pati penting, sing bakal dadi jelas sawise maca artikel nganti pungkasan.

Panggunaan drone kalebu rong jinis tugas utama: pengintaian lan serangan. Misi pengintaian khas saka UAV dhuwur-menengah yaiku penerbangan ing dhuwure kira-kira. 6000 m. Ing kasus iki, radar Pantsir-S1 bakal bisa ndeteksi Bayraktar ing jarak horisontal paling sethithik 7,0 km. Ing kombinasi paling sukses saka kahanan - ing kadohan nganti 15,3 km.

Jangkauan Pantsir bakal dideteksi dening OLS drone ora tetep, amarga gumantung saka pirang-pirang parameter: tingkat katerangan, gangguan atmosfer, panggunaan kamuflase, konfigurasi kamera OLS, lsp. modul OLS militèr Wescam CMX-15D diinstal ing Bayraktar, kang kapabilitas dikenal akeh. SRL iki digunakake ing pirang-pirang negara, sipil lan militer. Ing Youtube, sampeyan bisa kanthi gampang nemokake video karya sing nuduhake sawetara. Kamera dina OLS duwe jangkauan maksimal: contone, target jinis "tank", miturut sawetara katalog, bisa dideteksi nganti 80 km. Ora perlu kanggo mbuktekake keasliane pernyataan iki, cukup nonton video kanthi nyopir kanthi yakin saka 20 km saka konvoi truk. Kualitas sacoro prakteke ngijini sampeyan kanggo ndeleng ing taksi driver. Iku ketok sing OLS iki Ngartekno unggul kanggo OLS saka "Shell" lan bisa ndeteksi saka njaba radius karusakan saka rudal sawijining (jarak deteksi nggunakake imager termal luwih kurang - kira-kira 12 km). Paling kamungkinan, amarga watesan saka sawetara deteksi radar uga. CMX-15D dilengkapi laser rangefinder kanthi jangkauan nganti 20 km. Mulane, saka 20 km, yaiku, saka njaba jangkoan sistem pertahanan udara, UAV nduweni kemampuan kanggo nemtokake lokasi kanthi akurat. Mesthine, karya OLS gumantung marang faktor atmosfer, tingkat kamuflase, lan liya-liyane, nanging ing umum, kita bisa ndeleng manawa drone pengintaian duwe kesempatan kanggo ndeleng sistem pertahanan udara luwih dhisik, tegese entuk inisiatif. Sabanjure, drone serangan diaktifake, sing saka 14 km bakal ngluncurake panuntun dhumateng inersia / misil GPS ing sistem pertahanan udara. Target katerangan karo laser opsional (nanging bisa). Kathah gumantung ing latihan operator, nanging cetha yen asil saka konfrontasi ora ketok. Drone duwe kemungkinan pendekatan sing ora nyenengake kanggo sistem pertahanan udara. Kajaba iku, wong Turki asring nggunakake swarms drone ing Suriah lan aktif ndhukung sistem perang elektronik KORAL lan REDET EW. Iki sanajan kasunyatan manawa kekebalan gangguan saka radar Pantsir-S1 lemah, ora kaya Pantsir-SM, mung PFAR lan beroperasi ing frekuensi siji (frekuensi owah-owahan, nanging ing sawetara sing bisa ditebak). Interferensi utamane efektif nalika drone ora katon. Ana proporsionalitas langsung antarane kekuwatan gangguan lan RCS saka target sing dilindhungi. Kanggo masking drone inconspicuous perlu daya gangguan, kang 50-500 kaping kurang saka, contone, kanggo MiG-29 karo RCS saka 5 m2. Rudal "Pantsir" ora duwe pencari lan gumantung ing radar SAM. Yen radar nampa data sing bertentangan minangka akibat saka gangguan, rudal ora bakal kena target, sanajan target kasebut katon. Sampeyan mung bisa mencet nalika target nyedhaki cedhak banget lan jarak cilik ngilangi gangguan (sing diamati ing video anyar kanthi mudhun UAV ing Libya kanthi jarak 4 km).

Minangka kanggo nggunakake Bayraktar ing varian radar, ana sawetara kaluwihan liwat OLS. Radar mindai terrain kanthi resolusi dhuwur, lan kamuflase biasa, kumelun, mega, lan sapiturute ora dadi alangan. Ing Bayraktar, mesthine sampeyan mung bisa nyelehake radar mini karo AFAR kaya Picosar Prancis saka Leonardo, sing diekspor kanthi aktif. Jarak scanning kanthi resolusi 1 m - 20 km. Kanthi resolusi 0,3 m, nalika dijamin kanggo ndeteksi "Shell", Picosar mindai ing kadohan nganti 14 km. Radar Turki anyar sing luwih gedhe lan luwih kuat karo Sarper AFAR dipasang ing UAV Anka, paramèter sing kita ora ngerti, nanging jelas banget ngluwihi radar mini, paling ora siji setengah nganti kaping pindho. .

Wong Turki uga nyoba drone dhuwur Akinci, sing Pantsir-S1 mesthine ora bisa nabrak. Nduwe langit-langit 12 km, yaiku, rudal mung bisa nyedhaki luwih saka 20 km sing diumumake ing karakteristik kinerja. Akinci bakal dilengkapi radar AFAR lengkap sing bisa ndeteksi target darat luwih akeh tinimbang radar mini Bayraktar, uga nggarap target udara. Akinci bakal bisa nggunakake bom Jdam kanthi jarak peluncuran 28 km, KR (nganti 250 km) lan misil udara-ke-udara. Uga bakal ana OLS sing luwih kuat, sing bisa ndeteksi target lemah sawetara puluhan kilometer. Iki minangka ancaman sing kudu ditindakake kanthi serius.

temonan


Temenan, Pantsir-S1 ora nyukupi syarat modern lan ora bisa digunakake ing garis ngarep nglawan senjata modern. Dheweke banget rawan. Kanggo nanggepi tantangan anyar, kita wis nggawe sistem pertahanan udara Pantsir-SM anyar kanthi radar karo AFAR. Ing babagan kemampuan, iki minangka urutan gedhene sing luwih unggul tinimbang versi lawas - babagan jarak deteksi, kekebalan gangguan, jarak tembak lan paramèter liyane. Ing wektu sing padha, sistem pertahanan udara mung minangka sarana pertahanan pasif. Pertahanan udara pasif tansah kalah penerbangan, amarga sing terakhir bisa nggawe preponderance lokal akeh banget saka pasukan. Ancaman saka panggunaan drone ora diilangi kanthi nggunakake sistem pertahanan udara generasi anyar. Panggunaan radar aperture sintetik ngidini UAV bisa ndeteksi lan nabrak target lemah saka dhuwure luwih saka 15 m (000 m kanggo RQ-18), ing ngendi dheweke ora kena kena rudal Pantsirs lan Thors anyar. Miturut cara, iki uga ditrapake kanggo Bayraktar ing versi radar: bisa munggah saka standar 000 m kanggo 4 m saka langit-langit, kang bakal ngurangi sawetara rudal SAM.

Perang ing abad 27 wis ana ing ngarep lawang kita. Iki bakal ditindakake kanthi bantuan UAV, sing bisa diprodhuksi sacara massal, ora kaya pesawat modern. UAV wis ngalami évolusi saka pesawat model dadi pasukan sing kuat amarga elektronik modern lan teknologi siluman. Padha ora mandheg dening gangguan, kang dispensed karo sistem komunikasi modern (kalebu satelit) lan panggonan seko drone repeater antarane UAV lan stasiun kontrol. Drone bisa tetep ing garis ngarep nganti pirang-pirang dina (Bayraktar - nganti XNUMX jam), nyedhiyakake pengintaian target (penting banget kanggo target sing mung bisa ditabrak ing koridor wektu sing sempit), nyerang mungsuh, sing menehi keuntungan. pesawat sing diawaki. Serangan UAV ing sistem pertahanan udara, preduli saka tingkat sukses, nuduhake, yen dudu supremasi udara, mula ana kehadiran sing signifikan. Iki tegese peralatan lemah liyane uga kena akeh serangan, lan iki ora bisa ditampa. Tugas sistem pertahanan udara ora mbela diri, nanging nutupi pasukan darat saka serangan udara. Kita weruh yen ing Libya, pasukan pro-Turki maju kanthi dhukungan meh eksklusif saka drone sing ngganti penerbangan. Lan padha sukses. Lan ing Suriah, panggunaan utama UAV pungkasane ngganggu serangan Assad ing Idlib.

Ana kauntungan penting liyane saka nggunakake pesawat tanpa awak. Sisih nyerang bisa kelangan akeh UAV sajrone serangan kasebut kanthi nyerang bagean sing sempit ing ngarep kanthi grombolan. Yen ana karusakan saka pertahanan lan peralatan udhara, ngarep mesthi bakal rusak lan kerugian bakal mbayar kanthi ngrebut inisiatif lan ngrampungake mungsuh sing mlayu, kaya sing kedadeyan ing Libya. UAV bisa diprodhuksi kanthi cepet, ing Turki mung ing Angkatan Bersenjata lan mung Bayraktar TB2 - kira-kira 120 lembar. Kerusakan politik saka mundhut drone minimal. Yen malah siji pesawat sing mudhun bakal dibahas ing masyarakat ing negara apa wae lan bakal nyebabake kritik marang pimpinan, mula ilang malah akeh drone ora bakal duwe efek kaya ngono. Pilot ora mati: dheweke nembak "sawetara drone kita", lan ora apa-apa. Kanggo ngusir serangan massive, perlu kanggo nggawe sistem pertahanan udara berlapis saka macem-macem sistem pertahanan udara: bisa uga luwih larang kanggo nggunakake UAV kanthi rudal mbledhos, sing uga bisa nyerang pasukan darat mungsuh.

Acara paling anyar wis nuduhake manawa pangembangan drone serangan sing kurang bisa diamati, amunisi kanggo dheweke, lan radar AFAR sing kompak kudu dadi prioritas ing pangembangan militer kita. Perhatian serius kudu dibayar kanggo kamuflase peralatan lemah, introduksi RPM lan cara kamuflase tambahan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

203 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 33
    14 Juni 2020 05:16
    Artikel sing apik lan langka ing VO saiki, miturut pendapatku. matur nuwun.
    Saka aku bakal nambah pitakonan. Nambani kaya, kawicaksanan Latin lawas. UAV kudu dilawan karo UAV.
    1. +1
      14 Juni 2020 05:25
      Temenan, Pantsir-S1 ora nyukupi syarat modern lan ora bisa digunakake ing garis ngarep nglawan senjata modern. Dheweke banget rawan. Kanggo nanggepi tantangan anyar, kita wis nggawe sistem pertahanan udara Pantsir-SM anyar kanthi radar karo AFAR. Miturut kemampuane kanthi urutan gedhene ngluwihi versi lawas - babagan jarak deteksi, kekebalan gangguan, jarak tembak lan paramèter liyane
      .penulis ngerti yen "kanthi urutan gedhene", iku 10 kaping? , lan miturut artikel: Aku pengin klarifikasi ing "Pantsir" - "UAV" confrontation, carane akeh kekalahan nyata ing loro-lorone? data ngambang ing arah sing beda, sampeyan ora bakal nemokake bebener kaya sikil ula.
      1. +4
        14 Juni 2020 05:30
        Quote: Dedkastary
        data ngambang ing arah sing beda, sampeyan ora bakal nemokake bebener kaya sikil ula.

        Apa owah-owahan? Luwih saka 20 Shells ing 2020 ing Suriah lan Libya total.
        Bayraktar babagan 15 pcs. Anka 2 pcs.
        Apa iki mundhut sing bisa ditampa?
        Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing wektu sing padha ora ana kru ing UAV. Iki uga kudu dianggep nalika ngitung kerugian.
        1. +2
          14 Juni 2020 05:52
          Kutipan: Alexey Sommer
          Apa iki mundhut sing bisa ditampa?

          ora bisa ditanggapi.... Nyuwun
          1. +8
            14 Juni 2020 06:33
            Saiki, patriot bakal mabur menyang kesimpulan kasebut ing artikel babagan "cangkang" lan isin tanpa isin!)))
        2. + 14
          14 Juni 2020 08:44
          Kutipan: Alexey Sommer
          20 Shells ing 2020 ing Suriah lan Libya total.


          Iki minangka sketsa Turki.
          Aku bakal menehi data saka Lost Armor, lan Aviation Safety Network...
          Punika ingkang dikonfirmasi
          Kalah dikonfirmasi nyatane
          Aplikasi Pantsir S1E An Nuqat al Khams 2020-05-18, dipun damel film ing hangar, mobil ora metokake pratandha katon saka karusakan pertempuran. Sugih. Iki kedadeyan kanthi roket. Dicekel.
          Pitakonan muncul kenapa diafragma dicopot ing TPK sing ora ditembak.
          Aplikasi Pantsir S1E Al Marqab 2020-05-20, asor saka hangar ASP dibusak. Banjur Pantsyr rusak ing hangar dibusak. Mesthi, gambar bisa dijupuk ing macem-macem panggonan. Nanging, dudu titik kasebut - ing foto ana Pantsyr sing kusut, ditutupi hangar ....

          Ora jelas apa Kamaz ing Trailer kudu digandhengake karo kerugian, yaiku, yen dijupuk ing dalan sawise njupuk utawa diobong, contone, sabanjure, ora jelas yen ora ana tandha-tandha geni lan karusakan serius. marang iku. Yen njedhul munggah ing GNA utawa njedhul maneh, banjur kita count minangka mundhut.

          Luwih, saiki apa ora dikonfirmasi ing wayahe ... Saka tembung umume, nanging ing aplikasi lan foto muddy lan file video ana .... Direktur lan kru kamera jelas luwih apik kanggo wong Yahudi.

          Minus - aplikasi kanggo Pantsir S1E Tripoli 2020-02-28, kok ana sing mutusake yen Pantsyr kenek ora jelas. Nanging target foto ora bisa dingerteni saka tembung kasebut. + foto loro blots aneh ing geser mikroskop.. Ora dikonfirmasi dening foto saka lebu.
          Minus - aplikasi kanggo Pantsir S1E An Nuqat al Khams 2020-05-18. - 3 foto saka pecahan dijupuk ing sawetara titik-kosong saka aneh, desain ambruk-up. Endi tampilan sakabèhé? Apa ana wong liya sing percaya yen iki Pantsyr? lucu!
          Minus - Lamaran Pantsir S1E Misratah 2020-05-20. ora ana apa-apa. Apa sing ditembak ora jelas, ora ana identifikasi sing dipercaya lan asor 9K96. Foto-foto reruntuhan ora dikonfirmasi.
          Minus - Lamaran Pantsir S1E Al Marqab 2020-05-20. Foto sing dijupuk saka rong lokasi sing beda. Ing foto pisanan, 9K96 bisa dingerteni kanthi jelas. Kanggo sisa taun. Ora ana tandha-tandha tekan target. Ora ana foto reruntuhan sing dikonfirmasi.
          Minus - Lamaran Pantsir S1E 2020-05-21. Sasaran ing foto kasebut ora dingerteni saka tembung kasebut. Ora ana tandha-tandha tekan target. Apa sing ditembak ora jelas. Foto-foto reruntuhan ora dikonfirmasi
          Minus - Lamaran Pantsir S1E 2020-05-21. Sasaran ing foto kasebut ora dingerteni saka tembung kasebut. Ora ana tandha-tandha tekan target. Apa sing ditembak ing kasus iki ora jelas. Foto-foto reruntuhan ora dikonfirmasi
          Apa ana liyane ing wong? Yen ana wrecks, status tundhuk revisi.

          Secara total, pasukan Haftar kanthi dipercaya ilang 2 Armor UAE, Armor ing Kamaz bisa dipertanyakan. Ora ana konfirmasi saka asor lan incapacitation saka isih 6 Armor. Sing ngisor. Ora ketompo carane wong Turki mlumpat.
          Iki minangka asil yen sampeyan ora dipandu dening standar ganda - aku ndeleng ana, aku ora weruh ana, nanging ing kene herring dibungkus.
          Uga ora ana konfirmasi sing bisa dipercaya babagan kekalahan kendaraan tempur Pantsyr ing Libya, sing bakal siap tempur ....

          Lan mugi kula ngelingake sampeyan mundhut GNA UAV
          Libya
          Kapitunan TB2S Turki ing Libya wiwit 06 Juni 20
          Total Klaim LNA: 78 (w/o; Mati)
          (Cetha yen sawetara aplikasi sing paling mungkin Friendly Fire kanggo Wing Longs lan sampah mabur liyane ..)
          Kerugian Dikonfirmasi (99%): 19
          Kemungkinan Mundhut (90%):3
          Kemungkinan ilang (75%):4
          Kemungkinan Mundhut: (50%):7
          Klaim sing durung dikonfirmasi (Mbokmanawa ora diwujudake) (1%-49%):36
          Klaim Palsu-Diabaikan-(0%):9 (46.2% klaim)

          Nanging, kabeh informasi iki isih ora cukup kanggo kesimpulan sing nyukupi. Sampeyan kudu duwe informasi babagan perang lan kerugian umum para pihak. Banjur, lan ora sadurunge, bakal jelas apa pertahanan udara LNA bisa ngrampungake tugas sing ditugasake utawa ora. Konfrontasi menang karo bayraktars ora ateges apa-apa ing umum. Merata, iku bakal ilang.
          Kajaba iku, pratelan marang Pantsyr padha lan tetep padha ing babagan konsep lan, ing ndhuwur kabeh, eksekusi, lan, sing paling penting, kelemahane taktis pangguna ....
          1. +3
            14 Juni 2020 08:55
            https://aviation-safety.net/wikibase/dblist.php?Country=5A - потери БПЛА в Ливии
        3. +4
          14 Juni 2020 11:40
          Oh, ora njagong ing situs Ukrainia, tokoh 23 cangkang bubar muncul saka ing kono, padha bakal rauh tarik 50 ana, sampeyan Hung kuping.
        4. -2
          14 Juni 2020 12:38
          Kutipan: Alexey Sommer
          Bayraktar babagan 15 pcs. Anka 2 pcs.

          Iki miturut data Turki lan mung ing Idlib. Miturut data Siria, BUK-M2E nembak rudal 25 ing drone Turki. Turun 20 drone.
          Lan kabeh artikel kebak blunders. Drone Turki ora ana apa-apa tanpa elektronik Amerika. Wong Turki bakal bisa ngeculaké wong-wong mau persis kaya sing diijini wong Amerika, lan wong Turki bakal bisa nggunakake mung ing ngendi Amerika ngidini. Uga, aja lali babagan saluran kontrol. Apa wong Turki duwe satelit komunikasi dhewe ing orbit bumi?
          1. ili
            +9
            14 Juni 2020 17:07
            Iku ing urutan ing negara NATO kanggo tuku produk paling maju saka saben liyane. Amerika ora bakal sijine sembarang spokes ing gembong ing prakara iki kanggo Turki, utamané ing sabab suci perang nglawan Rusia. Ya, lan saluran kontrol umum iku normal kanggo struktur militer. Yen sampeyan ndeleng peralatan NATO, vinaigrette kasebut saka negara manufaktur muncul ing kana, F35 sing padha. Dadi kaya sing dikarepake wong Turki, dheweke bakal nindakake akeh lan ora bakal ana masalah karo komponen utawa kontrol.
        5. +8
          15 Juni 2020 11:17
          Penulis mlebu ...
          Artikel kasebut ora ana apa-apa, sethithik Wikipedia babagan "karakteristik sing diumumake" lan kesimpulan GLOBAL. Ayo miwiti saka kompor: Pantsir-S1 minangka unsur sistem pertahanan udara jarak cendhak. Sing, sistem iki, ing asas, ngirim ora muter peran saka pertahanan udara global, ndeteksi pesawat ing kadohan gedhe lan dhuwur. Ana unsur liyane saka sistem pertahanan udara terpadu kanggo iki. Contone, deteksi pesawat nuduhake fungsi radar khusus kuat, shelling saka target ing altitudes dhuwur kanggo medium lan long-range sistem pertahanan udhara. Cangkang kasebut kudu nutupi sistem pertahanan udara iki lan infrastruktur sing paling penting saka pesawat sing wis mlebu ing zona tumindake. Lan tutup ora mung, nanging minangka bagéan saka baterei (3-5 kendaraan) karo data radar warning awal lan pos komando !!! Ing sistem iki, perlu kanggo numpes Pantsyr tinimbang kenek obyek sing dilindhungi wis menang!
          Panggunaan Armor, ngadeg piyambak ing tengah ara-ara samun, punika idiocy utawa langkah perlu nemen. Kanthi jarak sing relatif ing ngarep, sawise dideteksi, Pantsyr kasebut mung bisa dirusak dening tembakan artileri tanpa partisipasi drone. Lan nalika pindhah saka ngarep, jarake ora cukup kanggo nutupi pasukane ...
          Nyalahi panggunaan Shells mung alesan kanggo mundhut.
        6. 0
          16 Juni 2020 15:48
          Ditrima . Amarga luwih akeh UAV ditembak mudhun, lan sistem pertahanan udara kurang ilang, lan akeh sing ora ana ing kahanan tandhing.
      2. 0
        14 Juni 2020 11:47
        data ngambang ing arah sing beda, sampeyan ora bakal nemokake bebener kaya sikil ula.

        Nyatane, penulis nuduhake kauntungan utama Bayraktar tinimbang Shell.
        Bayraktar dilengkapi modul OLS militer Amerika Wescam CMX-15D, kemampuan sing dikenal kanthi akeh. Iku ketok sing OLS iki Ngartekno unggul kanggo OLS saka "Shell" lan bisa ndeteksi saka njaba radius karusakan saka rudal sawijining (jarak deteksi nggunakake imager termal luwih kurang - kira-kira 12 km). Paling kamungkinan, amarga watesan saka sawetara deteksi radar uga. CMX-15D dilengkapi laser rangefinder kanthi jangkauan nganti 20 km. Mulane, saka 20 km, yaiku, saka njaba jangkoan sistem pertahanan udara, UAV nduweni kemampuan kanggo nemtokake lokasi kanthi akurat.

        Iku kabeh jawaban - sijine OLS luwih kuat ing Shell tinimbang ing Bayraktar lan iku, kahanan bakal ngganti persis ngelawan ....
        Ing Shell ana cadangan kanggo mbangun OLS - nanging ora ing Bayraktar, amarga ukurane.
        1. + 11
          14 Juni 2020 12:17
          Waja punika tritely luwih gedhe lan luwih abot, nanging uga wis kaping pirang-pirang energi, kang tegese iku pilihan liyane cukup kanggo nambah Kapabilitas deteksi radar lan SCS, mundhakaken daya radiation, lan nambah Processing sinyal.
          Miturut cara, anane baling-baling, sanajan ing Bayraktar, ora nyuda "kahuripan", nanging kosok balene. EPR kasebut cetha ora kurang saka rudal anti-kapal Harpoon, sing kira-kira padha karo 0.2-0.25 sq.m.
        2. +4
          15 Juni 2020 11:27
          Kutipan saka lucul
          Iku kabeh jawaban - sijine OLS luwih kuat ing Shell tinimbang ing Bayraktar lan iku, kahanan bakal ngganti persis ngelawan ....

          Iki dudu jawaban utawa kabutuhan. Yen Shell digunakake kaya samesthine, minangka bagéan saka baterei, banjur nggunakake data saka radar warning awal 1rl-123e lan eliminasi gangguan ing pos printah. Mulane, "drone" teka ing sektor sing diwilang kanthi tepat ing rangkuman 3-5 kendaraan tempur. Lan kanggo ngebom BM ngadeg ing tengah lapangan tanpa awak ora dadi indikator ....
          1. 0
            15 Juni 2020 11:44
            Pancen bener!
    2. + 21
      14 Juni 2020 07:18
      Matur nuwun kanggo tembung apik. Aku pengin mbukak topik kanthi sistematis. Dadi malah sekte saksi elektronik tabung duwe pitakonan minimal.
      1. +4
        14 Juni 2020 08:29
        Sampeyan duwe artikel sing apik (pemikiran sober).
        1. +6
          14 Juni 2020 08:47
          Matur nuwun kanggo rating dhuwur)
      2. +1
        14 Juni 2020 16:34
        Artikel langka, objektif lan jujur.
        1. 0
          14 Juni 2020 16:58
          Matur suwun
        2. -2
          17 Juni 2020 08:54
          ora, siji-sisi lan karo nomer ageng saka blunders.
      3. +7
        15 Juni 2020 02:32
        kanggo artikel kaya ngono.. Aku ndhaptar ing situs web VO. Yen ora, sawetara salinan-tempel saka rambler lan yandex go)
    3. -3
      14 Juni 2020 08:33
      Luwih apik gavnoanalystika saka biasanipun.
      Worth it:
      “Iki senajan kekebalan interferensi radar Pantsir-S1 lemah, beda karo Pantsir-SM mung PFAR”

      Penulis ora utamané maca apa-apa kajaba wiki lan alamiah ora ngerti sing 1rs1-1e karo AFAR saka 20 DOSS.
      Dheweke sinau tembung sing pinter, adoh, nanging ora ngerti inti ...
      Moderasi artikel sing kompeten bakal ana ing kene.
      1. 0
        14 Juni 2020 08:46
        Apa kita bakal menehi link menyang statement sing nggegirisi iki?
        1. 0
          14 Juni 2020 09:03
          Aku bisa nyedhiyani scan saka buku. Sampeyan malah ora nyebut sumber.
          Ana akeh quibbles technical kanggo artikel. Nanging paling ora katon kaya artikel, ora kaya "analisis" liyane babagan sumber daya iki.
          1. -1
            14 Juni 2020 09:25
            Aku bisa nyedhiyani scan saka buku.

            Aku bisa ngirim utusan tentara langsung, ngendi padha nulis sing kita wis adoh saka Tsar Pea. Dadi apa? Padha langsung stipulate ana sing padha ing ngisor adoh
            ngerti temen beda saka ing liyane donya. Ya, aku ora bakal ujar manawa kita duwe pabrik kanggo produksi transistor normal
            mung dibangun ing 2017.
            Sampeyan malah ora nyebut sumber.

            Iki dudu karya ilmiah lan mung dadi hobi kanggo ngentekake wektu kanggo desain lengkap. Ya lan
            kabeh sumber bisa gampang ditemokake. Yen sampeyan duwe pitakonan, nulis, aku bakal ngirim sumber.
            malah katon kaya artikel, ora kaya "analisis" liyane ing sumber iki.

            Matur nuwun, mbok menawa))
            1. -1
              17 Juni 2020 08:53
              malah katon kaya artikel, ora kaya "analisis" liyane ing sumber iki.
              Matur nuwun, mbok menawa))
              mung ing artikel banget cethek, karo nomer ageng kasalahan lan ora akurat.
    4. +5
      14 Juni 2020 08:56
      Artikel kasebut mesthi "+".
      Perang nglawan UAV kudu ditindakake kanthi lengkap, kajaba radar lan sistem deteksi adhedhasar sensor optoelektronik / inframerah. sinyal.
      D.b lan decoys, utamané ing Maret.
      Lan misale jek mokal kanggo nindakake tanpa dhuwur-dhuwur lan dhuwur-kacepetan fighter UAV.
    5. +3
      14 Juni 2020 09:41
      Kutipan: Alexey Sommer
      Good

      aku setuju..
      Kutipan: Alexey Sommer
      Saka aku bakal nambah pitakonan. Nambani kaya, kawicaksanan Latin lawas. UAV kudu dilawan karo UAV.

      Lan ing kene aku ora setuju. Nindakake konfrontasi bersenjata ora mung siji-siji. Lan kabeh masalah kudu dirampungake kanthi KOMPREHENSIF, kanthi syarat yen salah siji unsur gagal, mula liyane kudu kerja. Mangkono uga karo UAV lan, umume, kabeh obyek mabur sing mateni, kudu perang kanthi cara sing komprehensif. Lan iki tegese kanggo Suriah lan Libya mbutuhake kemampuan kanggo nggawe sistem pertahanan udara terpadu fokus, kang kudu kasedhiya loro dening UAVs serangan lan dening pertahanan udara lan sistem perang elektronik.
      Temenan, Pantsir-S1 ora nyukupi syarat modern lan ora bisa digunakake ing garis ngarep nglawan senjata modern.
      Lan nalika, umume, kita kudu nggunakake kompleks iki dhewe, lan malah ing ngarep? Iki wis mesthi dianggep minangka sistem pertahanan udara obyek sing kalebu ing sistem pertahanan udara umum.
      Saiki kita mung kudu nggawe kesimpulan, utamane, yen perlu kanggo nggawe UAV-Fighters, sing perlu kanggo nindakake modernisasi lengkap sistem rudal pertahanan udara Pantsir lan sistem rudal pertahanan udara Tunguska. lan nguripake sistem pertahanan udara Shilka dadi sistem rudal pertahanan udara, nggawa ZPU ing pikiran "Derivasi - SV".
      Apa sing kedadeyan ing Suriah lan Libya dudu latihan lengkap kanggo jagad katelu, nanging mung ngasah sawetara alat.
      1. +2
        14 Juni 2020 11:10
        Lan nalika, umume, kita kudu nggunakake kompleks iki dhewe, lan malah ing ngarep? Iki wis mesthi dianggep minangka sistem pertahanan udara obyek sing kalebu ing sistem pertahanan udara umum.

        Bener, ora tau, lan umume aku ora seneng mutan roket-gun. Kaputusan sing luwih nyukupi misale jek dadi keputusan kanggo nggawe baterei minangka bagean saka cangkang rudal (nganti 18 rudal ing peluncur, kaya ing Arktik) lan ZSU. Minangka pilihan, 4 sistem pertahanan udara lan 2 ZSU minangka bagéan saka baterei. Kanggo babagan panggunaan bedhil dening Pantsyr, aku wis krungu review negatif kaping pirang-pirang kanthi adhedhasar asil panggunaan bedhil.
        1. +3
          14 Juni 2020 12:29
          Kutipan: Cyril G...
          Bener, ora tau, lan umume aku ora seneng mutan roket-gun.

          Alas, saiki iki minangka langkah sing perlu, mungsuh kita duwe macem-macem "wesi mabur" ing langit, kanggo ngusir sawetara rudal, ora ketompo carane akeh sing dipasang, bisa uga ora cukup, utamane kanggo sistem pertahanan udara. baris ngarep. Dadi, bedhil ing kene luwih kanggo mbela dhiri saka Komplek dhewe, paling kanggo nalika b.k. misil lan mbukak.
        2. 0
          15 Juni 2020 14:05
          Bener, ora tau, lan umume aku ora seneng mutan roket-gun.


          Guns kanggo ngalahake bom lampus. Sampeyan uga bisa nyopir penembak jitu ing bukit ... Sampeyan isih bisa nambah opsi.
      2. +1
        14 Juni 2020 16:36
        Kutipan saka: svp67
        dadi ZPRK ZSU "Shilka"

        Malah ing Afghanistan, elektronik dibuwang metu saka iku kanggo nambah amunisi, padha asring lan cukup èfèktif digunakake kanggo target lemah.
        1. +1
          14 Juni 2020 16:38
          Kutipan saka bisnisv
          Bali menyang Afghanistan

          Apa ana akeh "target mabur murah" ing kana? Lan tingkat modern saka electronics punika noticeably beda saka apa iku banjur, ing syarat-syarat kemampuan deteksi.
          1. +2
            14 Juni 2020 16:40
            Kutipan saka: svp67
            Apa ana akeh "target mabur murah" ing kana?
            Mulane, elektronik lan dibuwang! eseman
            1. +1
              14 Juni 2020 16:42
              Kutipan saka bisnisv
              Mulane, elektronik dibuwang

              Lan saiki wektune bali ... Yen ora, kita ora bakal duwe wektu kanggo saturate pasukan kanthi sistem pertahanan udara sing luwih modern ing garis ngarep.
              1. +2
                14 Juni 2020 16:46
                Kutipan saka: svp67
                Yen ora, kita ora bakal duwe wektu kanggo jenuh pasukan kanthi sistem pertahanan udara sing luwih modern ing garis ngarep.

                Kasunyatane manawa bedhil kasebut ora efektif banget kanggo target cilik - bubar ana video babagan carane Pantsir, utawa 4 ZRPK, gagal nembak ing siji target sing mabur. Kanthi tingkat geni sing gila, dheweke ora nate kena, sayangé, sanajan target kasebut mabur kanthi linear.
                1. +1
                  14 Juni 2020 19:08
                  Kutipan saka bisnisv
                  Kasunyatane manawa bedhil kasebut ora efektif banget kanggo target cilik - bubar ana video babagan carane Pantsir, utawa 4 ZRPK, gagal nembak ing siji target sing mabur. Kanthi tingkat geni sing gila, dheweke ora nate kena, sayangé, sanajan target kasebut mabur kanthi linear.

                  Ing kene masalahe ora akeh karo bedhil kaya cangkang, yen duwe sekring radio, kemungkinan ngrusak target mundhak akeh.
                  1. +1
                    14 Juni 2020 19:11
                    Kutipan saka: svp67
                    sekring radio, banjur kemungkinan numpes target mundhak Ngartekno
                    Ora ana bathi kanggo nginstal sekring radio ing projectile 23 mm - radius karusakan cilik banget. Lan biaya produksi bakal tambah akeh, utamane kanthi tingkat geni!
                    1. 0
                      17 Juni 2020 08:58
                      ana 30mm lan, ing asas, cangkang kuwi wis ana.
      3. 0
        14 Juni 2020 18:27
        Kutipan saka: svp67
        manawa perlu kanggo nindakake modernisasi lengkap sistem rudal pertahanan udara Pantsir lan sistem rudal pertahanan udara Tunguska lan ngowahi sistem pertahanan udara Shilka dadi sistem rudal pertahanan udara, ngelingi sistem pertahanan udara Derivation - SV .

        Ing kene, bubar, Shell dibandhingake karo Thor babagan kasunyatan manawa panzernik ing kabeh cara mirsani lan ngremehake kemampuan Thor nalika promosi prodigy.
        1. 0
          17 Juni 2020 13:50
          Bisa menehi kula paling siji conto? Yen ora, ana akeh reverse sing dikarepake, diwiwiti saka Jendral Luzan.
    6. 0
      17 Juni 2020 08:51
      Inggih, ya - blooper ing blooper
    7. 0
      9 Agustus 2020 20:57
      UAV kanthi rudal udara-ke-udara bisa ditujokake kanggo nyerang UAV mungsuh kanthi cara sing padha karo para pejuang ngarahake rudal jelajah utawa nyerang pesawat kanthi nggunakake radar kuat sing ana ing zona sing aman saka serangan UAV mungsuh. Artikel kasebut mesthi dadi PLUS.
  2. +5
    14 Juni 2020 05:18
    Usaha bakal dadi studi sing menarik lan migunani yen penulis ngerti radar lan luwih nggatekake rincian. negatif
    1. +4
      14 Juni 2020 06:52
      Ya, penulis ora ndalang dadi profesional. Kesimpulane bener - angel nolak taktik iki lan karakteristik UAV kanthi bantuan Pantsir-S1.
      1. +4
        14 Juni 2020 11:49
        Ora bener amarga dheweke 1) ora ngerti yen amunisi MAM-C lan MAM-L mung bisa nggayuh target obah saka 8 km. Alami, nalika ana tandha-tandha anané UAV ing wilayah sistem pertahanan udara, kudu diset ing gerakan. Yen kru ora nindakake iki, apa hubungane "Cangkang"? 2) sing paling penting, EPR saka UAV dijupuk saka langit-langit lan disepelekake kanthi urutan gedhene. Mini UAV sing diluncurake saka catapult duwe tandha radar, lan ing kene kita ngomong babagan medium. Radar 1RS1-1E kanggo target jinis KR nduweni jangkauan pelacakan 14,5 km. Lan EPR rudal jelajah, ing kasus apa wae, luwih cilik tinimbang Bayraktar, utamane Anka. 3) OLS, luwih tepate TVP, meh ora gumantung saka cuaca. Mung salju salju sing padhet utawa udan tropis sing bisa nggawe rumit karyane. Apa ora bisa ing Libya. Kompleks Arab dilengkapi TVS SATIS XLR Prancis kanthi matriks 640x512 (opsional 1280x12024). Persis padha ing Wescam CMX 15D. 4) Salajengipun ngandika bab insignificance saka prabédan antarane Arab C-1s. Nanging versi mengko karo radar 1RS2-E tekan target E95 tanpa reflektor tambahan saka 23 km. Iki 0,15 sq. m. Miturut prakiraan paling kasar, TB2 3, lan Anka 5 kaping luwih. 5) UAV dikontrol saka jarak jauh. Iki ngirim radiasi menyang udhara saben detik. Mulane, bantalan ditemokake ing mode pasif operasi sistem pertahanan udara ing jarak apa wae. Luwih tepat, gumantung ing cakrawala radio - ketinggian penerbangan UAV lan sistem pertahanan udara ing lemah. Contone, yen dhuwur saka antena SAM punika 5 m, lan dhuwur pesawat saka UAV punika 5 km relatif kanggo iku, sing terakhir bisa dumunung ing kadohan nganti 300 km. Mangkono, penembake anti-pesawat tansah ngerti posisi UAV dawa sadurunge mlebu zona radar aktif.
        1. +2
          14 Juni 2020 19:26
          Nah, sampeyan nulis omong kosong.

          Alami, nalika ana tandha-tandha anané UAV ing wilayah sistem pertahanan udara, kudu diset ing gerakan.


          Yaiku yen ana pratandha. Lan yen sistem pertahanan udhara wiwit obah, bakal kanthi otomatis numpes. Loro radar lan ols bakal nangkep target obah cepet lan gampang.

          Lan EPR rudal jelajah, ing kasus apa wae, kurang saka Bayraktar,


          1m2 EPR cr. Iku larang banget kanggo nyuda EPR. Iki mung pipa logam, lan Bayraktar kabeh digawe saka komposit.

          versi pungkasan karo radar 1RS2-E tekan target E95 tanpa reflektor tambahan saka 23 km

          Kanggo Tula, pabrikan Shell, pindhah menyang situs kasebut. Dheweke ora ngerti babagan iki.

          UAV dikontrol saka jarak jauh. Iki ngirim radiasi menyang udhara saben detik.


          Iki wis suwe ora kedadeyan. Informasi ditularaké ing aliran singkat.

          Ora, teka banjur nyerahake))))
          1. +3
            15 Juni 2020 15:17
            Quote: Demagogue
            Kanggo Tula, pabrikan Shell, pindhah menyang situs kasebut. Dheweke ora ngerti babagan iki.

            Cetha yen iki mung siji-sijine sumber informasi kanggo sampeyan. ngguyu Sayange yen ing kantor KBP malah ora ana artikel majalah babagan dheweke. Lan instruksi manual ing 488 kaca ditulis. Sayange, aku ora bisa masang scan saka iku, amarga TSP. Dadi kita maca iki: Sasaran udhara cilik E-95 (minangka bagéan saka kompleks) dirancang kanggo simulasi pesawat subsonik sing dipandu saka jarak jauh, rudal jelajah, bom luncur, helikopter lan pesawat serangan darat. Kanthi bobot peluncuran 60 kg (dawa 2,1 m, lebar sayap 2,4 m) lan kacepetan penerbangan 380-410 km / jam, target bisa mabur miturut program sajrone 22-40 menit. ing kadohan nganti 200 km ing sawetara dhuwur 200-3000 m RCS target dhewe 0,15, karo reflektor sudhut - 1-1,5 lan lensa Luneberg - 7,5 sq.m. Banjur nonton video saka 0:40.
            Quote: Demagogue
            Informasi ditularaké ing aliran singkat.
            Sampeyan malah ora ngerti inti saka paket data. Generasi kaping pindho wis bisa nyepetake pangiriman data kanthi signifikan. Nanging yen ditularake kanthi wektu tundha, mula operator bakal ndeleng gambar kasebut ing jaman kepungkur. Sing ditrima kanggo pengintaian, nanging ora bisa ditampa kanggo senjata serangan.
            Quote: Demagogue
            lan Bayraktar sakabehe saka komposit
            Aku wis kesel nerangake marang para amatir yen siluman iku palsu kaya produk non-GMO. Ora ana pesawat lan kapal sing ora katon ing radar. Apa sing bisa dideleng ing sawetara dawa lan frekuensi mesthi katon apik ing wong liya. Arah cahya uga penting banget. Minangka conto, ayo deleng grafik kasebut. Ing 2,5 GHz, prabédan antarane logam lan plastik meh ilang. Dijupuk saka artikel "Analisis EPR saka mini-drone". Aku menehi saran kanggo njupuk dipikir. Mesthi, sampeyan ora bakal ngerti akeh, nanging ana sing luwih apik tinimbang ora ana.
            1. -2
              15 Juni 2020 18:13
              Sampeyan ngusulake kiriman kepungkur yen sistem pertahanan udara kudu dicenthang nalika UAV nyedhaki, nanging ing kene sampeyan mutusake kanggo ngajari aku kanthi aplomb. Kanggo sawetara alasan, wis ing dina kerja, nalika ketoke padha takon karo wong)) nanging konsultan rada ringkih. Muga-muga ora saka KBP, yen ora, sayange pertahanan udara kita.

              Cetha yen iki mung siji-sijine sumber informasi kanggo sampeyan.

              Inggih, iki pabrikan wis resmi dikirim. Lan ing ngendi dheweke njupuk target sing diatur tanpa gangguan, aku ora peduli. Ing wawancara, umume padha bengok-bengok yen mung bisa dituntun ing TV. Lan aku weruh video ngendi saka 4 km ing layar UAV minangka saperangan piksel. Ing taun 70-an, Horizon menehi TV bw sing luwih apik. Dadi simpen manual suci karo sampeyan.

              Kanthi cara komunikasi, UAV maneh ngliwati kasir. Drummer bisa dikontrol saka pos remot menyang uhf / vhf, uga duwe algoritma kerja sing cerdas lan ora bisa sesambungan nganti suwe. Kene, sapi sing bakal moo. Pantsir-s1 diprediksi isin karo radar sing bisa dideteksi dening reb tanpa drone.

              Ngrembug omong kosong babagan siluman lan gmo dhewe. Kabeh jagad iki salah, mesthine, siluman lagi dirancang.
              1. +2
                15 Juni 2020 21:07
                Quote: Demagogue
                Sampeyan ngusulake kiriman kepungkur yen sistem pertahanan udara kudu dicenthang nalika UAV nyedhaki, nanging ing kene sampeyan mutusake kanggo ngajari aku kanthi aplomb. Kanggo sawetara alesan, wis ing dina apa, nalika ketoke padha rembugan karo wong
                Nalika aku ngerti, ujarku "nyetel gerakan" digandhengake karo mundur. Lan kasunyatan manawa sistem pertahanan udara militèr saka generasi paling anyar sing mlaku-mlaku ora tau krungu? Kepiye cara kerja tempur kompleks lan taktik pertahanan udara obyek? Pitakonan kasebut retorika. Lan cetha yen ora. Utawa padha ora bakal nulis game kuwi. Aku bakal seneng konsultasi karo wong sing luwih kompeten, nanging sayangé, aku wis suwe ora ketemu wong sing kaya ngono. Ora ana gunane kanggo ngubungi militer. Akèh-akèhé saka uripku aku entuk kanthi nulis diploma lan disertasi kanggo wong-wong mau. Wong-wong miskin iki malah ora duwe wektu kanggo mikir kanthi otak, "yen ora ana wektu kanggo ngladeni." Semono uga kita urip. nangis
                Quote: Demagogue
                Kanthi cara komunikasi, UAV maneh ngliwati kasir. Drummer bisa dikontrol saka pos remot menyang uhf / vhf, uga duwe algoritma kerja sing cerdas lan ora bisa sesambungan nganti suwe. Kene, sapi sing bakal moo. Pantsir-s1 isin karo radar sing bisa dideteksi dening reb
                Ya, saka posisi apa wae. Menapa malih, ing pita VHF lan UHF, ing ngendi meh kabeh instansi pemerintah ing donya operate, iku angel banget kanggo nemokake jendhela free lan stabil. AI durung bisa nindakake telusuran tambahan, sanajan target sing wis ditemtokake, luwih sithik nyerang AI. "Shell" kudu ora sumunar ing radar sadurunge diluncurake. Kanggo nindakake iki, ana "Furke" - 0,1 sq.m saka 70 km. Yen ora ana, sing dhewe minangka gabungan gedhe, fungsi iki dijupuk dening salah sawijining mesin baterei. Liyane nggunakake mode pasif lan OLS. EW minangka masalah sing kapisah. Nanging wiwit ora ana, sistem pertahanan udara, amarga ukurane, nduweni daya potensial sing luwih gedhe tinimbang UAV sing winates ing energi. Senajan, ana wong bodho sing pracaya wadhah karo Khibiny ing Su-24 bisa drown metu Aegis saka destroyer Amérika. Kanthi prabédan ing daya Welasan kaping ing sih saka terakhir.
                1. -3
                  15 Juni 2020 21:49
                  "set in motion" sampeyan digandhengake karo mundur.


                  Ora babar pisan, mung kanthi aman ing garis ngarep, iki mung bisa ditindakake kanthi mundur. UAV OLS modern bisa ndeteksi target obah puluhan kilometer ing wayah awan, radar karo sar uga bakal ndeteksi target obah lan nangkep. Ora ana solusi sing apik kanggo sistem pertahanan udara ing garis ngarep nglawan UAV modern. Aku bakal ndemek titik iki ing bagean kapindho.

                  AI durung bisa nindakake telusuran tambahan, sanajan target sing wis ditemtokake, luwih sithik nyerang AI.


                  Drone kamikaze Turki nindakaken. Offline.

                  "Furke" - 0,1 sq.m saka 70 km. Yen ora ana, sing dhewe minangka gabungan gedhe, fungsi iki dijupuk dening salah sawijining mesin baterei. Liyane nggunakake mode pasif lan OLS.


                  Apa aku mikir bab mode cangkang ols, Aku wis wrote kanggo sampeyan. Lan Fourke dhewe kudu nutupi awake saka misil. Sampeyan ora bisa nyelehake ing ngarep, artileri bisa digunakake ing kana. Sampeyan perlu kanggo nglindhungi saka gawe piala lan ora kasunyatan sing bakal metu. Nanging iki dudu sing utama. Cangkang kasebut ora bisa nglindhungi pasukan ing garis ngarep, nyatane, kaya Thor. Mungsuh bisa bebas nyopir drone ing garis ngarep, ngganggu pasokan lan ngrusak peralatan, nanging ora bisa tekan. Lan kanggo 20-30 km padha bisa mindai mburi ngarep. Dadi cangkang wis entuk nalika ngarep wis rusak. Mulane, kita temokake ing hangars lan diantrekake ing Maret. Nanging cukup spoiler.

                  Kanggo gangguan, ing ngarsane adoh, cangkang bisa ngremuk radar non-afar. Nanging kabeh wong wis adoh. Lan drone siluman mbutuhake daya gangguan minimal, kaya sing dakcritakake.

                  Apa aku setuju karo sampeyan mung ing pambiji kabisan militer)
                  1. 0
                    17 Juni 2020 09:02
                    SAM MD, ora kaya jarak cendhak, ora ana ing ngarep. Jarake paling ora 5-7 km saka garis ngarep. Saka NE, mung artileri jarak jauh sing bisa ngancam, nanging ora nyata kanggo nutupi target sing cepet. SAR pancen ndeleng target sing obah, mung ora mbedakake antarane kendaraan sipil lan militer, operator personel lapis baja saka tank utawa sistem pertahanan udara. Lan padha ora ing TB2. OLS dudu alat telusuran sing paling apik. Kanthi lapangan sing amba, ora ana sing katon ngluwihi irunge dhewe, nanging sing sempit ... Hitung wektu sing dibutuhake kanggo ndeleng area paling sethithik 10 meter persegi. km, yen kanthi lapangan 1 derajat kanthi jarak 10 km. jembaré area viewed punika 174 m Aku bakal nambah, wilayah ora Tabel. Nduwe akeh rincian sing tumpang tindih, sanajan diawasi. Aku wis nulis manawa ekspor C-1 duwe salah sawijining TVP paling apik ing donya - SATIS XLR. Dheweke ndeleng wong 8 km adoh. Tandha IR rata-rata UAV 3 kaping luwih dhuwur. Kanggo interferensi non-target, yaiku, sing dibutuhake kanggo nyuda saluran kontrol UAV, jinis antena ora masalah. Paling ora pinched. Iku penerbangan sing ora duwe solusi marang sistem pertahanan udara modern. Alamiah, kanthi paritas luwih utawa kurang cukup ing kualitas lan jumlah pasukan lan sarana. Peluncur bisa ditutupi karo jaringan relief lan radio sing nyebarake panas, lan pesawat, kaya kutu ing sirah gundul, tansah katon. "Toram", thanks kanggo rudal 9M338 anyar karo AR seeker, malah mode aktif nalika diperlokaké ora bisa diuripake. "Kita nembakake limang rudal menyang target sing angel banget (rudal kompleks Osa-Saman), sing telu ditembak mudhun kanthi serangan rudal langsung ing rudal, yaiku, langsung. aliran fragmentasi hulu ledak rudal." EPR "Samana" 0,5 m. Asil: "Kanggo kabeh wektu anané militer Rusia ing Suriah, 45 drones kerajinan dirusak kanthi bantuan sistem pertahanan udara Tor." Drone krasan yaiku quadcopter cilik, kaya helikopter dolanan utawa pesawat ukuran model pesawat. Mesthine, radar peringatan dini kudu ditutupi. Lan iki tugas nomer 1 kanggo sistem pertahanan udara. Amarga mung wong edan sing bisa mikir yen sawetara sistem MD tunggal bisa nyedhiyakake pertahanan udara sing serius ing pertempuran senjata gabungan.
                    Quote: Demagogue
                    Drone kamikaze Turki nindakaken. Offline.

                    Aja nglakoni. Temenan, sampeyan disalahake dening mutiara jurnalistik kaya: "Epoch SAM bisa kanthi mandiri nggoleki target lan nembak nganti tumpes." Fantasi murni. Miturut ramalan paling optimistis para ahli ing cybernetics pertempuran, robot otonom kanthi lengkap bisa uga katon ora luwih awal tinimbang taun 2030-an. UAV bubar diajari supaya bisa navigasi kanthi mandiri tanpa kontrol lan GPS. Lan malah Rusia lan China durung duwe piranti lunak kaya ngono, uga Turki.
                    1. 0
                      17 Juni 2020 12:54
                      Lepat, ing bagean kapindho aku bakal mbukak titik-titik kasebut. Ora ana gunane mbaleni ing kene.
                      1. +1
                        17 Juni 2020 14:02
                        Lan ing wektu sing padha, saka ngendi asale jarak pertahanan rudal Bairaktar 14 km, kenapa UAV kanthi gear landing tetep lan suspensi persenjataan eksternal duwe EPR sing sithik lan sawetara pitakonan trivia liyane.
                      2. 0
                        17 Juni 2020 17:06
                        14 kanggo target stasioner, miturut GPS.
                      3. -1
                        17 Juni 2020 17:30
                        Saka ngendi data kasebut asale, nalika kabeh sumber mung ngomong babagan 8?
                      4. 0
                        17 Juni 2020 18:10
                        Saka kantor Roketsan https://www.roketsan.com.tr/en/product/mam-l-smart-micro-munition/
                      5. -1
                        18 Juni 2020 08:34
                        Спасибо.
                        Iki ditawakake minangka opsi .8 km (14 km kanthi Sistem Navigasi Inertial/Opsi Sistem Pemosisian Global)
                        Banjur ana pitakonan liyane.
                      6. 0
                        18 Juni 2020 09:52
                        Ora penting. Ana kamungkinan. Sembarang tukang gun ing situs bisa nginstal modul GPS ing sawetara menit. Iku kaya tancep RAM menyang komputer.
                      7. 0
                        18 Juni 2020 09:55
                        Iku ora kasunyatan. Lan sanajan ana sing kaya mengkono, apa sing bakal akurasi, senadyan kasunyatan sing hulu ledak anti-tank? ngganti uga? Ora kanggo sebutno yen nggunakake GPS, ana cara sing luwih efektif kanggo ngirim hulu ledak.
                      8. 0
                        18 Juni 2020 10:26
                        Prosedur instalasi katon kaya iki: copot tutup kompartemen elektronik, sekrup modul, sambungake kabel listrik, sambungake kabel menyang komputer onboard, sekrup tutup maneh. Kabeh. Dheweke duwe telung jinis warheads: Kumulatif, OFS lan thermobaric. Loro pungkasan duwe radius karusakan ing infanteri paling sethithik 10 meter. Iki tegese bisa ngrusak OLS / radar ing jarak sing padha. Akurasi GPS sing kasedhiya saiki, sanajan kanggo pangguna sipil, yaiku 1m.
                      9. 0
                        18 Juni 2020 10:56
                        Aku gelem pracaya, amarga aku ora kasengsem banget (aku curiga sing penulis uga). Yen mangkono, banjur akurasi nggebug roket dhewe padha karo akurasi GPS? Inggih, pitakonan tetep - apa roket kasebut (nalika laser ora digunakake) cara sing paling apik?
                      10. 0
                        18 Juni 2020 12:38
                        Ravna. Cukup kanggo tujuan stasioner. On obah rampung ora efektif. Ing asas, iku cukup kanggo ngganti posisi saben 80 detik. (wektu pesawat kanggo 8 km.) paling 15-20 meter.
              2. 0
                22 Juni 2020 08:33
                Pantsir-s1 diprediksi isin karo radar sing bisa dideteksi dening reb tanpa drone.
                lan sampeyan tenan nggawe percoyo sing iki proyek normal kanggo Shell - ana BM sepi ing slope lan twirls SOTS kabeh wektu?
          2. 0
            17 Juni 2020 09:24
            Nuwun sewu, sampeyan ora kudu nggawe masalah karo wong liya.
      2. 0
        17 Juni 2020 09:21
        Penulis nerusake saka papan sing salah lan entuk kesimpulan sing salah. Sapa sing ngira .
  3. +6
    14 Juni 2020 05:52
    Suwene suwene drone wiwit digunakake ing jaman sejarah? Kaya kabeh sing anyar, mbutuhake counteraction. Cangkang kasebut diasah kanggo siji waé, nanging dheweke kudu ngadhepi tantangan anyar.
    Penting duwe wektu kanggo nggawe owah-owahan ing senjata.
  4. +1
    14 Juni 2020 06:34
    Drone Iran mesthi wis dikirim menyang Haftar, kajaba, mesthi, iki haram kanggo Sunni. Apa wae luwih apik tinimbang ora ana.
  5. -1
    14 Juni 2020 06:38
    A ROY saka drone ... kok ora PACK? UAV iku opo? "Manuk" utawa "serangga"? Ana uga tembung "drone" ... ing sawetara slang utawa dialek Inggris-gagak! Dadi, "manuk" ... lan apa hubungane karo "grombolan"? Pramila sampeyan kudu ngerteni dhisik kanthi terminologi, banjur kanthi karakteristik kinerja lan panggunaan pertempuran ... ya Ayo padha sehat, boyars! ombenan
    1. +2
      14 Juni 2020 08:50
      Ora ana grombolan ing taun anyar 20. Wong Turki ngasilake ora luwih saka 100 Bayraktars.
      1. +3
        14 Juni 2020 12:20
        Grombolan kasebut dibentuk dening Karga, dudu Bayraktar.
        1. 0
          15 Juni 2020 08:58
          Apa sawetara aplikasi?
          1. +1
            15 Juni 2020 20:18
            Cilik. nanging infantri bisa diseret menyang garis ngarep. Ana pleton, 10 lembar ing muatan ditambah "kolektif", truk pickup sing nyopir - 10 liyane.
    2. +1
      14 Juni 2020 09:17
      Drohne ing basa Jerman kanggo "drone"
      1. 0
        14 Juni 2020 09:45
        Kutipan saka: sevryuk
        Drohne ing basa Jerman kanggo "drone"
        Ora cukup ... yen drone, banjur Inggris!"Dron" (Inggris drone - drone) - kendaraan aerial tanpa awak Istilah "drone" pisanan muncul ing basa Inggris! Lan ana uga versi Rusia ...:
        Drone minangka jeneng lungse kanggo manuk gagak ing wilayah Kursk, Belgorod lan Voronezh. Dadi ing sirahku dadi "bubur", sing dakkarepake; Dina iki aku ngrameke siji tanggal! aran
    3. +2
      14 Juni 2020 12:25
      Bungkus duwe pimpinan, grombolan ora. Ing grombolan, kabeh dadi siji, nanging saben dhewe, siji-sijine cara kanggo ngusir serangan yaiku ngrusak kabeh unit sing nyerang.
    4. +1
      14 Juni 2020 21:04
      Kutipan: Nikolaevich I
      A ROY saka drone ... kok ora PACK? UAV iku opo?

      Ing kasus iki, penulis ngetrapake definisi ROY kanthi salah. Swarm minangka klompok mesin otonom sing nyebarake tugas kanthi dinamis ing grup kasebut sajrone nglakokake tugas. Ing kasus iki, luwih bener kanggo ngomong babagan tumindak gabungan sawetara drone Turki ing wektu sing padha, nanging dikontrol kanthi mandiri.

      Mung operasi gabungan saka klompok pesawat.
    5. 0
      15 Juni 2020 14:20
      A ROY saka drone ... kok ora PACK? UAV iku opo? "Manuk" utawa "serangga"?

      Iki minangka istilah sing wis ditemtokake, saka macem-macem film, lan saka kabeh tingkat analis. Nanging film kasebut minangka sing pisanan. Nanging yen kuping lara - gunakake "kawan".
  6. + 17
    14 Juni 2020 06:40
    Kesimpulane yaiku ing jero "Cangkang" ana wong urip. Lan drone minangka kaleng timah tanpa kru. Kita kelangan "Shell" - kita kelangan wong, nanging yen kita kelangan drone - ing menit kita bisa ngunggahake siji liyane menyang langit.
    Yen ana, mesthi.
    Kabeh ranting babagan rega masalah iku ora etis. Ilang atusan drone berteknologi tinggi ora bakal "mbayar" sanajan siji nyawa manungsa.
    Mulane, drone kudu nglawan drone. Apa sing kedadeyan nalika Perang Donya I yaiku divisi dadi jinis pesawat: pesawat pengintai, pengebom, lan pejuang muncul.
    Napa iki dadi ora jelas kanggo drone?
    Kita butuh drone pejuang sing cepet lan bisa maneuver kanggo nglawan Anks lan Bayraktars kasebut. Pejuang kanthi gaman jarak jauh sing kuat lan radar sensitif.
    Lan kabeh kelas operator pilot, diasah kanggo ndeteksi, nyegat lan numpes aggressor mabur inanimate.
    Apa siswa USE wingi saka "World of Warplanes" bisa dipenjara amarga joystick?
    Paling ora entuk manfaat kanggo negara ... nglirik
    1. +1
      14 Juni 2020 06:49
      Mesthi, aku ora profesional, nanging sampeyan bisa nerangake apa sing ngalangi saka nglengkapi pusat remot kontrol?
      Apa siswa USE wingi saka "World of Warplanes" bisa dipenjara amarga joystick?
      Persis. Sepasang layar, ya joystick.
    2. 0
      14 Juni 2020 08:41
      Umumé, bisa uga karusakan saka sistem pertahanan udara (P) K sadurunge karusakan saka awak sistem pertahanan udhara redundant?
      Iku kabeh lembut ing njaba, cukup kanggo ngrusak radar / OLS, mung sethithik, nganti ilang efisiensi, lan liya-liyane dadi ora ana gunane ...
      1. +1
        14 Juni 2020 09:00
        Iki amarga Pantsyr ora dianggep minangka pertahanan udara militer sanajan ing ngimpi elek
        1. +2
          15 Juni 2020 14:22
          Iki amarga Shell ora dianggep minangka pertahanan udara militer sanajan ing ngimpi elek


          Nanging uripe mung ana lan mbuwang. Ing kasus apa wae, platform sing apik mung kudu dibangun lan mung.
    3. 0
      14 Juni 2020 13:06
      pesawat serangan conventional (su25 lan A10) sampurna bisa nglawan UAV karo panuntun dhumateng printah radio saka radar adhedhasar lemah.
    4. 0
      14 Juni 2020 16:02
      Kita kudu mikir babagan remot kontrol Armor. Ayo dadi ngomong, wis teka ing panggonan, kru njupuk tutup lan nyamar ing sisih, lan kontrol sistem pertahanan udhara liwat kabel.
    5. +2
      14 Juni 2020 16:28
      Quote: Paul Siebert
      Apa siswa USE wingi saka "World of Warplanes" bisa dipenjara amarga joystick? Paling ora sawetara keuntungan kanggo negara bakal ...
      Iki minangka kesimpulan sing dakkarepake sawise maca artikel kasebut! ombenan
  7. +1
    14 Juni 2020 07:20
    Napa ora nggunakake Shells bebarengan karo drone pengintaian kanthi radar. UAV Turki banget digunakake dening operator lan militer Turki ... kanthi kemampuan paling apik saka Shells.
    1. 0
      14 Juni 2020 11:54
      Paling ora karo locator ndjogo ..... lan ing ngarsane aviation, bom lapangan udara lan geni ing udhara.
  8. +1
    14 Juni 2020 07:24
    Ana taktik tartamtu kanggo ngatasi LA. Yen sampeyan ninggalake sistem pertahanan udara (ZRPK) siji-siji karo mesin serangan, mula bakal dirusak. Nglanggar wektu ambruk lan penyebaran lan ora ngganti posisi uga bakal numpes, obah tanpa tutup uga bakal numpes. Cemlorot terus karo radar sampeyan, dheweke uga bakal numpes nalika kru kesel, lan radar kudu dilayani.

    https://www.youtube.com/watch?v=-OPAIun5zi8
  9. +4
    14 Juni 2020 07:56
    Nyatane, perlu duwe kemampuan serangan kanggo ngrusak pangkalan penyebaran UAV lan pos komando. Iki kabeh solusi kanggo masalah.
  10. +8
    14 Juni 2020 07:58
    Nanging kudu kasebut:

    1. Anka digunakake ing versi perang elektronik, Hung karo antena, crushing kabeh sing kiwa sawise Coral lan Redet.
    2. Ing Libya, paling ora setengah saka Shells ditutupi ing posisi stowed, ing Maret, ing Trailer, ing hangars, etc.

    Inggih, babagan swarms - Kargu, drone kamikaze wis menehi kontribusi serius kanggo kabeh sukses Turki, kaya-kaya ora luwih saka Bayraktar, lan diluncurake saka lemah. Khusus, ing Suriah, kalebu saka kiriman pengamatan Turki sing wong Siria ora ndemek.

    Inggih, cara kanggo ngusir serangan swarm tetep ana ing njaba kurung.
    1. -1
      14 Juni 2020 09:11
      2. Ing Libya, paling ora setengah saka Shells ditutupi ing posisi stowed, ing Maret, ing Trailer, ing hangars, etc.

      Paling sampeyan ndeleng kerugian ing Lost Armor supaya bisa nggawe kesimpulan. Aku mirsani. Nerangake kesimpulan. Waca ndhuwur. Saiki babagan Anka. Kabeh perang elektronik sing apik iki ing muatan 200 kg mung ora serius. Lan apa dheweke duwe cukup energi corny.
      1. 0
        14 Juni 2020 12:29
        Saiki babagan Anka. Kabeh perang elektronik sing apik iki ing muatan 200 kg mung ora serius. Lan apa dheweke duwe cukup energi corny.


        Dheweke ora kerja dhewekan.
        1. 0
          14 Juni 2020 12:31
          Dadi kabeh iki kudu ditliti, mesthine stasiun perang elektronik adhedhasar lemah makarya ing pusat kontrol kanthi UAV. Lan cetha yen wong Turki lolos karo nomer sirkus kasebut nganti narik Buki lan Pantsyri kanthi jumlah komersial.
          1. +1
            15 Juni 2020 20:21
            Coral lan Redet adhedhasar lemah makarya, ulig kabeh sing keselak, Anka dirampungaké pointwise miturut atnenna tartamtu.
            Inggih, luwih Bayraktara, lan ing arah nemtokake uga Kargu swarms.

            Ya, lan sapa sing bakal madhangi peran artileri Turki lan kiriman massa 155 mm ...
    2. +4
      14 Juni 2020 11:01
      Ing Libya, paling ora setengah saka Shells ditutupi ing posisi stowed, ing Maret, ing Trailer, ing hangars, etc.


      Ayo rampung pikiranmu: amarga mungsuh, liwat UAV, ngamanake supremasi udara kanggo awake dhewe lan terus-terusan digantung ing sirahe Haftarite, njupuk kabeh sing obah.
      Lan sing marang sing padha ora nyoba kanggo nutupi transportasi peralatan karo Shell padha. Carane sukses iki bisa, ndeleng ndhuwur ing artikel.

      Inggih, cara kanggo ngusir serangan swarm tetep ana ing njaba kurung.


      Kenapa ing njaba kurung? Kesimpulanku ora jelas: kanggo ngusir serangan saka grombolan, sampeyan butuh grombolan sampeyan dhewe.

      Kita teka ing kahanan WWII: akeh pesawat entheng, saka pertahanan udara militer ora bakal nglindhungi sampeyan. Mung berjuang kanggo supremasi udara.
      1. +1
        14 Juni 2020 12:27
        Kenapa ing njaba kurung? Kesimpulanku ora jelas: kanggo ngusir serangan saka grombolan, sampeyan butuh grombolan sampeyan dhewe.


        Ora tansah.

        Kita teka ing kahanan WWII: akeh pesawat entheng, saka pertahanan udara militer ora bakal nglindhungi sampeyan. Mung berjuang kanggo supremasi udara.


        Umumé, iki ora mung kahanan saka WWII.
        1. -1
          14 Juni 2020 12:39
          Umumé, iki ora mung kahanan saka WWII. Aku setuju, lan saka PMV. Lan pungkasan ing Korea)
      2. 0
        14 Juni 2020 13:01
        Supremasi udara dijamin dening pesawat tempur kanthi dhukungan saka sistem pertahanan udara adhedhasar lemah, pakar))) LNA mung ora duwe apa-apa kanggo nyedhiyakake iki. Yen mung ana elang lan radar basis lemah sing kuat kanggo pandhuan komando radio, mula jumlah target ora masalah. Iki minangka cara sing ditindakake nalika serangan Nazi ing London, iki carane wong Vietnam mbela diri saka pasukan mungsuh sing unggul.
      3. +2
        14 Juni 2020 17:47
        "Perang iku dalane ngapusi, ngapusi iku dalan perang." Pernyataan kasebut tansah nyenengake: ana luwih akeh, dheweke dumadakan, kita isih mlaku-mlaku, ing pawai, dheweke duwe sing luwih apik. Ana perang, ing perang sampeyan kudu ngalahake nalika sampeyan duwe kauntungan, nalika mungsuh durung siyap. Padha nindakake. Mesthi, aku ngerti sing iku adat kanggo kita njupuk dhuwur lengkap, dodo ing bedhil mesin, nanging luwih apik kanggo stealthily, mbuwang cangkang, lan ora manungsa.
    3. -1
      14 Juni 2020 18:04
      Kargu, drone kamikaze nggawe kontribusi serius kanggo kabeh sukses Turki, kaya ora luwih saka Bayraktar


      Aku dilalekake cathetan iki. Kargu nggawa granat cilik. Kargu-2 mabur nganti 5 km. Iki murni alat taktik. Lan abot 6 kg, kabeh lan sejatine sifate kinetically kudu nimbulaké karusakan. Iku apik, nanging langsung kanggo ascribe kanggo
      peran penentu...
  11. -17
    14 Juni 2020 08:34
    Malah tanpa artikel iki, kita weruh yen sistem pertahanan udara utama Rusia, Pantsir, lan S-300, ora ngladeni apa-apa, lan ora diadaptasi kanggo pertempuran modern. Turki kanthi teknis ngremehake Rusia, lan ing Suriah, Israel uga. Pesawat Israel macet lan ngalangi radar Rusia. (Dheweke malah nembak seminggu kepungkur kanthi jarak nganti 10 kilometer saka pangkalan Rusia tanpa nampa tanggapan). Mulane luwih becik Rusia tuku CAM saka China!
    1. +3
      14 Juni 2020 09:01
      Ora perlu narik manuk hantu ing ndonya ... ing Suriah, sawise serangan UAV, serangan udara lan rudal ditindakake ing pangkalan kita ing papan produksi lan kontrol piranti kasebut ... mbantu banget .. .serangan mandheg.
    2. 0
      14 Juni 2020 09:04
      Sampeyan bakal maca paling sethithik babagan kerugian nyata sing ora diisep saka driji dening wong Turki.
      Kutipan: G. Georgeev
      Turki kanthi teknis ngremehake Rusia,

      Kanthi cara ilang 19 Bayraktar nglawan 2 Armor? Kuat banget!
      Kutipan: G. Georgeev
      lan ing Siria, Israel uga.

      Saiki aku takon sampeyan, wiwit dina apa Rusia lan Israel perang
      1. -1
        14 Juni 2020 12:06
        Aku weruh potongan kanthi karusakan saka telung cangkang, nanging kabeh ora ana ing posisi tempur. Ya, lan cangkang kudu tumindak kanthi cara sing luwih serius, beech, s-300 utawa liya-liyane. Lan ing Libya, interaksi kasebut, kaya sing dakngerteni, ora ditetepake saka tembung kasebut.
        1. +3
          14 Juni 2020 12:13
          karusakan saka telung cangkang

          Njupuk dipikir ing Lost Armor. Iku ora kasunyatan buktiaken sing padha umume dijupuk ing Pantsyrs. Banjur kedadeyan lan kaya ngono ing wong Palestina.

          (lan kanthi cara, menehi kula rong jam lan kesempatan kanggo rummage liwat TPA, lan "radar" bakal muter.)
          Apa sampeyan bisa ngenali Pantsyr kanthi jelas ing video kasebut? Apa ana puing-puing asap sawise ditabrak? Lan kudu ana kontrol, utamane amarga tingkat pertahanan udara Hafftar.
          1. -2
            14 Juni 2020 12:48
            Ora, aku wedi yen cangkang ing kana, siji pancen diragukan amarga rusak ing hangar, nanging ana gambar ing jaringan karo cangkang sing diobong ing hangar, kayane iki, video kasebut. dikirim ing situs iki.
            1. -1
              14 Juni 2020 13:03
              meh ora.
              Sinau pitakonan dhewe.
              https://lostarmour.info/libya/
              Telusuri kanthi Tag Pantsir
              Bener ana 4 konfirmasi foto. Loro dipercaya lan loro ora
              - meh kabeh ing hangar. Dicekel lan diseret kanthi trawl.
              - dipatèni ing hangar.
              - Tumpukan fragmen sing dipotret ing jarak sing cedhak, tanpa tampilan umum. Acara kasebut dianggep ora bisa dipercaya.
              - Meh kabeh Pantsyr dibuwang ing Kamaz ing Kamaz, yaiku, digulung saka Suriah. Foto katon ing jaringan sapisan lan ora diulang. Ketoke, "Haftarovtsy" banjur nyeret dheweke.
          2. -2
            14 Juni 2020 13:50
            https://youtu.be/PLgZaxtojwI
            Punika video sing.
            1. +3
              14 Juni 2020 14:02
              Saw.
              Aku wong ndeleng asor saka hangar lan sawetara jenis truk, lan sawetara jenis mobil ing mburi video, rada ngelingi Pantsyr. Deleng foto piranti kasebut ing ndhuwur .... Aku nulis babagan iki sadurunge. Saka endi karusakan saka 5 Armor, iki minangka misteri Ukrainia sing apik.
              1. -1
                14 Juni 2020 14:41
                Ing wiwitan video, ana video warna sing jelas saka cangkang sing nyopir ing dalan. Ya, iki ora titik, ora siji siji ing wektu kanggo ngrampungake misi pertempuran, mung Israel duwe video kuwi lan siji.
                1. +3
                  14 Juni 2020 14:58
                  Pancen ana video kaya ngono, sing apik karo Pantsyr sing bisa dingerteni muter ing dalan gedhe, banjur gluing ing film ireng lan putih, dalan ganti, lan Pantsyr dadi.
                  soko unknowable... Iki soko unknowable lan bangs.
                  Ya, lan ora siji foto utawa njupuk ing Course saka misi pertempuran ing Libya.
          3. 0
            15 Juni 2020 14:26
            Njupuk dipikir ing Lost Armor. Iku ora kasunyatan buktiaken sing padha umume dijupuk ing Pantsyrs. Banjur kedadeyan lan kaya ngono ing wong Palestina.


            Ide kasebut cetha. Ana kolom lan ana loro asli lan 15 parodi ing. Lan nutupi kabeh karo kumelun. Mbok menawa bisa mbingungake. Ing kasus apa wae, kamikaze.
            Lan akeh sing nate ngguyu model kembung ...
            1. 0
              15 Juni 2020 16:35
              Ora nyukupi cendhek ... Lan model peralatan militer tansah mbenerake awake dhewe ing medan perang, minangka sarana misforming mungsuh.
        2. +1
          14 Juni 2020 12:51
          ora ana pertahanan udara-rudal pertahanan kaya kasebut saka tembung kasebut. Sistem pertahanan udara jarak cendhak ing sanjabane pertahanan rudal pertahanan udara sing dilapisi, kaya-kaya ora ana gunane, bakal dipotong, mung sawetara wektu. Amarga kapal induk PRR lan KR ora dirusak, kaya sing kedadeyan ing Yugoslavia lan Irak.
          1. 0
            3 Juli 2020 11:39
            "Sistem pertahanan udara jarak cendhak ing njaba sistem pertahanan rudal-pertahanan udara sing dilapisi, kaya-kaya ora ana gunane, bakal ilang, mung sawetara wektu" - Iki gumantung banget marang karakteristik kinerja. Banjur sampeyan ndeleng - sistem pertahanan udara bakal ngethok pesawat kanthi gaman ing ara ... lol nglirik Contone, versi seluler saka Iron Dome:

    3. +4
      14 Juni 2020 12:57
      analetiga tingkat Gusti)))) Israel warns Angkatan Aerospace Rusia sak misi pertempuran yen sampeyan ora ngerti lan iki ora rahasia militèr. Ya, lan ora ketompo carane ora ana serangan angkatan udara Israel marang pasukan Rusia ing Suriah. Lan kanggo analethophs sofa, radar jamming ing kabeh tentara donya ditampa minangka tumindak agresi, sawise kang serangan ing jammer bakal tindakake.
      1. 0
        3 Juli 2020 11:40
        - Masalah iku kanggo jammer ndeleng lan njupuk mudhun. Masalah gedhe... lol
    4. +1
      14 Juni 2020 16:24
      Kutipan: G. Georgeev
      Mulane luwih becik Rusia tuku CAM saka China!

      Lan kanggo sampeyan, luwih becik ora nulis kiriman kasebut ing kene - sampeyan katon bodho! hi
  12. 0
    14 Juni 2020 08:41
    iku bakal luwih biaya-efektif nggunakake UAV karo misil mbledhos, kang uga bisa nyerang ing lemah pasukan mungsuh.

    Apa kaya iki? belay
    Demagog tenan. penulis, Roket mbledhos, sing, online-to-air, digunakake kanggo numpes hawa target saka operator udhara.
  13. +3
    14 Juni 2020 08:44
    Artikel kasebut kaya-kaya ana pratelan, nanging ... Apa mung siji Pantsir sing dianggep ing perang nglawan UAV, lan ing ngendi kabeh sistem pertahanan udara liyane, ing ngendi AWACS, ing ngendi para pejuang. Jangkoan siji-sisi babagan masalah nglawan drone jelas ora bakal nyebabake keputusan sing tepat babagan masalah iki.
    1. 0
      14 Juni 2020 12:47
      perbandingan artikel karakteristik kinerja katalog))) apa wae sing dikarepake
    2. +2
      14 Juni 2020 16:19
      Kutipan: Ros 56
      Jangkoan siji-sisi babagan masalah nglawan drone jelas ora bakal nyebabake keputusan sing tepat babagan masalah iki.
      Iku misale jek kula, kolega, sing penulis ing pungkasan ora ngenali masalah perjuangan (IMHO, masalah kuwi ora bakal muncul karo pertahanan echeloned), nanging perlu kanggo narik kawigaten manungsa waé saka Komplek militèr-industri kita kanggo luwih efisien. pangembangan lan produksi UAV.
  14. +1
    14 Juni 2020 08:46
    Cetha yen OLS iki luwih unggul tinimbang "Shell" OLS.


    A aib, ora? Njupuk menyang akun kasunyatan sing kanggo "Shell" plus 100 kg meh ora katon, nanging kanggo UAV banget.
    Sing. ing kendaraan darat, sampeyan bisa duwe piranti sing luwih abot lan "kuat".

    Utawa apa penulis ateges sing OLS UAV luwih gampang kanggo ndeteksi ZR (P) K, mung paling amarga ukuran, saka kosok balene? Nanging nyatane, ing babagan karakteristik kinerja, OLS UAV ora ngluwihi OLS Shell?
    1. 0
      14 Juni 2020 12:45
      OLS digunakake ora kanggo nggoleki, nanging kanggo ngarahake senjata - yaiku, sawise nampa intelijen, kendaraan kasebut menyang wilayah tartamtu lan, liwat OES, nganakake pengintaian tambahan ing papan kasebut (yen target mobile), sawise iku senjata digunakake, iki carane serangan pesawat bisa (pesawat serangan, turntables, tukang ngebom ) USA. Nindakake pengintaian ECO ing jarak sing adoh minangka omong kosong - sapa lan apa sing bakal ngolah informasi sing ditampa? Ya, iki dudu GlobalHawk kanthi komputer on-board sing kuat banget.
      Kepiye carane dheweke nggoleki sistem pertahanan udara, lan kaya 50 taun kepungkur - kanthi RTR kanthi radiasi utawa pesawat AWACS sing bisa ndeteksi saka jarak sing adoh (ratusan km) peralatan sing padha kayata tank utawa sistem pertahanan udara.
  15. +2
    14 Juni 2020 08:51
    Acara anyar wis nuduhake

    padha nuduhake yen pertahanan udara sing durung rampung / ora lengkap ora menehi perlindungan sing nyukupi marang serangan anyar.
    Kesimpulan, kanggo mbentuk / nglengkapi kaya sing kudu ... isih sinau, sinau, nyiapake struktur kontrol pertahanan udara nganti suwe, lan ora kepiye lan ing ngendi Gusti dikirim.
    Ing negara kita, nanging iki cara, nanging nang endi wae metu ana, ing beda panggonan, padha dhewe karo mustache lan nganti jago panggang pecks wong, gerakane, ora arep mikir. Nanging, iki uga pitakonan biaya dhuwur ....
  16. +2
    14 Juni 2020 09:18
    Yen sampeyan disiksa dening midge, iku bodho mung gumantung ing swatter fly, sampeyan kudu macem-macem sarana.
  17. -4
    14 Juni 2020 10:03
    Lan Rusia kepengin banget perang, langsung, aku pengin, tanganku goyang. Ya, lan "cangkang Rusia ora bisa ditembus, mbok menawa sethithik kanggo wong Turki lan Libya. Nanging ora dianggep. Iki minangka "chocks" lan ora ngerti carane nglawan lan mlayu saka Rusia tanpa ndeleng maneh.
    1. 0
      14 Juni 2020 16:10
      Kutipan: Alex Paritsky
      Nanging iki ora dianggep, iki "chocks" lan padha ora ngerti carane perang, lan padha mlayu saka Rusia tanpa looking bali.
      Kurang racun, luwih akal! hi
  18. 0
    14 Juni 2020 10:54
    Quote: Demagogue
    Aku bisa ngirim utusan tentara langsung, ngendi padha nulis sing kita wis adoh saka Tsar Pea. Dadi apa?


    Ora ketompo. Saka mratelakake panemume, adoh pfar ing Shell-s1 ora bakal.
    1. 0
      14 Juni 2020 14:45
      Kepiye sampeyan duwe radar adoh Furke nalika mindai nganggo sinar SATU?)))
      Sampeyan nuduh aku nggunakake Wikipedia, nanging sampeyan dhewe durung maca.
  19. 0
    14 Juni 2020 11:03
    Matur nuwun kanca-kanca Turki. Ilang sawetara khayalan. Dadi sampeyan mung bisa ngarep-arep cangkang nalika sampeyan lagi perang karo modeler pesawat sing digawe dhewe, kayata barmaley. Lan kanthi ati-ati. Lan tanpa drone sing bermutu, bisa uga "anti-drone - kamikaze" cangkang ora bakal mbantu ...
  20. -1
    14 Juni 2020 11:57
    Yen cangkang minangka salah siji utawa alat sing paling kuat ing sistem pertahanan udara, mesthine ora bakal tahan suwe, mesthine, iku prakara liyane yen dianggo kanthi cara sing luwih serius, kayata beech utawa S-300.
    Apa kemungkinan saka grombolan drone iki?
    1. +1
      14 Juni 2020 12:31
      Inggih, sing ing artikel ngandika bab nggunakake dilapisi nimbali nimbali-rudal nimbali karo komponen online (DRLO, RTR, pesawat Hawk), iku mung comparison klasik saka jaran bundher ing vakum. Artikel kasebut minangka perbandingan biasa nomer katalog TTX.
  21. +4
    14 Juni 2020 12:27
    Ketoke, masa depan kalebu sistem tanpa awak. ya
  22. +3
    14 Juni 2020 12:28
    Penulis ora ngerti yen Shell minangka sistem pertahanan rudal obyek lan tugase yaiku nyekel rudal, RS, lsp, lan dudu operator. Sing kok Shell wis kurang kakebalan gangguan, mung amarga iku ora perlu, iku ngirim ora ing tatanan pertempuran.
    Luwih, carane nolak UAV - ya, mung dilapisi pertahanan udara-rudal pertahanan karo komponen udara. Radar basis lemah sing kuat kanthi tenang ndeteksi UAV kasebut ing jarak sing adoh, kayata pesawat jinis F35, lan pesawat tempur metu kanggo nyegat. Sing, kabeh wis lawas lan banal minangka donya - sing dijupuk unggul udhara menang.
    Inggih, lan katelu, kaya, tentara AS perang ing kasus iki - ya, kaya ing Irak lan Yugoslavia, iku bakal sijine gangguan saka tatanan perang, Cut metu stasiun radar (KR lan PRR), numpes pesawat tempur, sawise. kang nyerang pesawat lan nyerang helikopter rush menyang langit langit (kang kaping pirang-pirang luwih efektif saka malah Amérika Reaper-jinis UAV). Perang kabeh wis rampung - pasukan mungsuh utama dikalahake, para reapers ngubengi 24/7 ing langit kanggo nggoleki klompok mungsuh sing durung rampung.
    Ing tembung - artikel liyane considering jaran bundher ing vakum. UAV mung bisa digunakake yen ana supremasi udhara - yen ora, iku target prasaja sing bakal dijamin bakal numpes meh wae elang, malah 50 taun kepungkur.
    1. 0
      3 Juli 2020 11:50
      "UAV mung bisa digunakake yen ana supremasi udhara - yen ora, iku target prasaja sing bakal dijamin bakal numpes dening meh wae elang, malah 50 taun kepungkur." - Dadi sing dominasi udhara ing Suriah? Su-35 nganggo Khmeimim, utawa F-16 Turki? Napa UAV Turki ngalahake kendaraan lapis baja Siria (Rusia)?
  23. 0
    14 Juni 2020 12:31
    Aku duwe sawetara pitakonan babagan iki:
    1) Ing endi karya efektif saka peralatan perang elektronik sing dipuji banget marang UAV iki? Apa kita ngenteni soko utawa ...?
    2) Alat sing dirancang kanggo ngatasi UAV, umume, miturut petungan sampeyan, ora efektif, lan babagan rega kanggo kerugian, masalah kasebut bisa uga luwih medeni. Senadyan kasunyatan manawa wong Turki, sanajan dheweke nggawe UAV sing apik, dheweke ora duwe kompetensi sing cocog ing babagan iki lan piranti kasebut bakal kalah karo perkembangan Israel utawa Amerika Serikat.
    3) Minangka adoh aku ngerti, masalah utama saiki ora malah kanggo njupuk mudhun piranti kuwi, nanging kanggo ndeteksi ing wektu. Iki bakal mbutuhake radar sing luwih kuat, mula, bakal nambah biaya desain kasebut, lan kosok balene - EPR drone mung bakal mudhun, lan regane uga bakal mudhun amarga serialisasi lan modularitas. Aku wis ndeleng mburi konsep iki, amarga sisih mbela dadi pirang-pirang biaya lan kalah maneuver ..
    1. 0
      14 Juni 2020 17:57
      1. Wigati lan efektifitas perang elektronik akeh banget. Nglindhungi saluran komunikasi sampeyan minangka salah sawijining komponen perang elektronik, lan organisasi langkah-langkah perlindungan luwih murah lan luwih gampang tinimbang penindasan.
      2. Bayraktar iku sawijining UAV arang banget biasa-biasa wae ing tingkat saka 90s pungkasan, plus utama sing lagi.
      3. UAV minangka target anyar kanggo pertahanan udara, sing sampeyan kudu sinau babagan cara ngatasi. Beda karo sing wis digawe sadurunge. Iki dudu pejuang, dudu roket, dudu pesawat serang, dudu helikopter. UAV nduweni karakteristik kinerja sing beda saka kabeh produk sing digawe sadurunge.
      1. 0
        14 Juni 2020 19:22
        Pancen angel diarani langsung "anyar", amarga UAV wis urip wiwit pertengahan 1970-an, dheweke ora sedhih, yen sampeyan ora seneng archaism kaya ngono, mula paling ora wiwit pertengahan 1990-an kabeh iki wis ana. ing pangertèn luwih utawa kurang modern - karo GPS, kamera, avionik.
        Sawetara wektu kepungkur, modern kanggo kita nggambar peralatan perang elektronik minangka sing paling apik ing donya lan minangka cara sing efektif kanggo nglawan UAV lan amunisi sing dipandu - lan aku ora bisa nggatekake manawa dheweke tetep sepi ing topik iki. .
        Ana akeh gangguan nalika Iran nyegat UAV AS sing super modern (basa-basa ala ujar manawa ora tanpa bantuan kita) - nalika kabeh undang-undang babagan peraturan sipil UAV iki bubar, ana uga akeh isi babagan topik kasebut. carane gampang kabeh iki intercepted lan macet dening apik banget domestik van der waffles -lan saiki aku weruh sing iku kabeh omong kosong, ngirim ora ngirim, nanging ngirim. Ora pantes mlaku ndhisiki lokomotif.
        Aku ngerti manawa ing Suriah ana relief sing angel babagan efektifitas cangkang lan jarak tapel wates Turki kanthi kabeh sarana kanggo ndhukung UAV - nanging kita uga duwe akeh sing wates ora cocog, tren iki rada ngganggu..
        1. +3
          14 Juni 2020 19:37
          1. UAV muncul ing Perang Donya I, digunakake ing kaloro. Nanging ing wangun kang saiki lan ing ukuran abad 21st.
          2. Aku nampa pendidikan teknik radio. 9/10 saka apa sing dikandhakake babagan perang elektronik iku omong kosong. Banget exaggerated dening wong-wong sing kanggo kang perang elektronik iku sihir. Ing Iran, kemungkinan UAV ditembak mudhun utawa rusak, dheweke mung ngrancang lan lungguh.
          1. +3
            14 Juni 2020 20:11
            Aku seneng nalika drools pink saka ekstasi jingoistic iki ora mili nalika wong nulis bab teknologi. Safety iku prakara serius lan kabeh iki pangarep-arep kanggo wonder waffles ora banget kelangan. Matur nuwun kanggo komentar rinci!
      2. 0
        3 Juli 2020 11:52
        "3. UAV minangka target anyar kanggo pertahanan udara sing kudu sampeyan sinau babagan cara ngatasi. Beda karo sing digawe sadurunge. Iku dudu pejuang, dudu rudal, dudu pesawat serang, dudu helikopter. UAV nduweni karakteristik kinerja sing beda saka kabeh produk sing digawe sadurunge." - Apa dheweke bakal ngapusi? UAV iku mung kacepetan kurang, pesawat inconspicuous. Lan sampeyan ora perlu sinau cara khusus nggarap sistem pertahanan udara - sistem pertahanan udara normal.
  24. +6
    14 Juni 2020 13:02
    Analisis pancen amatir.
    RCS drone dijupuk saka langit-langit lan dianggep minangka nilai konstan, penulis ngetung jarak deteksi kanthi divisi prasaja (yaiku, dheweke ora ngerti persamaan radar dhasar), lan ora ana data babagan karakteristik. saka radar Pantsir ing artikel rampung. Penulis, ketoke, ora ngerti babagan sifat multi-saluran kompleks kasebut (kalebu nalika nuntun misil). Lan argumen utama ing artikel kasebut yaiku tembung "Temenan".
    Ora ngerti karakteristik UAV, utawa karakteristik "Shell", penulis bakal ngomong babagan apa wae lan nggawe kesimpulan sing adoh.

    PS Miturut cara, ing modifikasi Emirati saka "Shell C1" radar karo AFAR mung diinstal, nanging iki ora ateges iku luwih apik tinimbang "Shell C2", kang dipasang radar karo PAR pasif.
    1. 0
      14 Juni 2020 13:18
      Umumé, aku setuju, nanging kenapa sampeyan entuk ide yen AFAR ana ing Emirati Pantsyr? Padha diwenehake langsung saka 2005 nganti 2012 ...
      1. 0
        14 Juni 2020 17:16
        Ing kana, minangka SOC, radar 1RS1-1E, dikembangake dening NIIRT, dipasang. Sacara struktural, iku stasiun karo AFAR - array antena sawijining kasusun saka modul transceiver.
    2. -2
      14 Juni 2020 14:49
      Kanggo wong-wong sing ana ing tank: ing Shell punika radar Fourke, kang mindai karo ONE beam. Ing alam semesta apa iki diarani AFAR?
      1. 0
        14 Juni 2020 17:22
        Secara struktural, iki AFAR (aku wis nulis ing ndhuwur). Pira sinar sing digunakake ana gumantung saka algoritma lan piranti lunak.
        Miturut cara, ana luwih saka siji balok - transmisi ing mode single-beam, reception ing mode telung-beam.
        1. -2
          14 Juni 2020 17:55
          Yen sampeyan duwe gagasan sethithik babagan radar, sampeyan ora bakal nyuwil omong kosong kasebut. ONE scan sinar. Apa adoh? Ngomong radar adoh liyane sing mindai nganggo sinar siji? Iku ora ketepakan sing padha isin nelpon radar iki saka "semi-aktif lampu". Apa tegese semi-aktif? Iku kaya organ reproduksi lanang semi-erect. Ora ngrti))
      2. 0
        15 Juni 2020 05:53
        Quote: Demagogue
        Kanggo sing ana ing tank: ing Shell saka radar Fourke

        Iki sing ana ing Gorshkov?
        1. -2
          15 Juni 2020 07:09
          Iki sing ana ing Gorshkov?

          Mesthi ora. Fourquet dilebokake ing korvet lan ana akeh kritik. Gorshkov diwenehake karo analog laut saka S-350 saka Afar. Pindai kanthi akeh sinar ing frekuensi sing beda-beda bebarengan. Radar paling modern kita.
          1. 0
            15 Juni 2020 08:43
            Quote: Demagogue
            Mesthi ora

            Frigate dilengkapi karo radar shipborne 5P27 "Furke-4", Radar polimen kanthi susunan antena fase aktif kanggo kontrol geni anti-pesawat, radar penargetan rudal anti-kapal Monolit 3K41, radar kontrol tembakan artileri baterei utama 5P-10 Puma, telung radar navigasi kapal Pal-N1, kompleks hidroakustik "Zarya-3" lan ditarik GAS "Vignette-M".
            1. -1
              15 Juni 2020 08:52
              Langsung copy-paste blok?)))

              Fourke-4 ora ana hubungane karo cangkang. Lan, alhamdulillah, mung menehi data awal babagan target. Lan target radar Poliment saka kadohan. Sing uga ana ing salinan-tempel sampeyan.

              Ing Shell, mung ana siji Fourke, sing tanggung jawab kanggo kabeh lan copes karo kabeh dadi-dadi.
  25. +1
    14 Juni 2020 13:16
    Bayraktars ditembak mati ing Libya, deleng kene https://lostarmour.info/libya/item.php?id=24555
    lan ing kene https://aviation-safety.net/wikibase/dblist.php?Country=5A
    Sinau materi saka kanca, utamane penulis.
  26. +3
    14 Juni 2020 16:05
    Acara paling anyar wis nuduhake manawa pangembangan drone serangan sing kurang bisa diamati, amunisi kanggo dheweke, lan radar AFAR sing kompak kudu dadi prioritas ing pangembangan militer kita.
    Artikel sing apik, IMHO! Many thanks kanggo penulis kanggo review cukup rinci! Aku ndhukung kesimpulan rampung! hi
  27. -1
    14 Juni 2020 17:26
    Mesthi, aku ngerti luwih saka kursi, nanging ing mratelakake panemume, iku jinis UAV sing Turki operate sing buntu, lan kene kok: ya, UAV iki bisa mengaruhi asil saka perang, nanging mung ing syarat sing. padha ora ditentang dening sistem pertahanan udara normal. Turkey wis bab 2 Bayraktar TB120s, nanging carane akeh padha ilang ing Suriah lan Libya? Paling ora sawetara rolas, tegese sawetara minggu permusuhan sing alon-alon mbatalake eksistensi armada UAV saka negara Eropa rata-rata. Ing sisih liya, ana konsep liyane: operator UAV gedhe kanggo ngrancang bom: piranti kasebut, mesthi, kaping pirang-pirang luwih larang tinimbang analog cilik lan medium, nanging bisa nindakake kabeh peran sing padha. ora mlebu zona pertahanan udara. Lan fitur kasebut ndadekake dheweke luwih janjeni tinimbang piranti sing ditampilake Turki ing Suriah lan Libya.
    Iku. sanalika program kasebut katon ing Federasi Rusia babagan S-70 "Hunter":
    https://iz.ru/975885/anton-lavrov-aleeksei-ramm/grom-pobedy-udarnye-drony-unichtozhat-raketnye-kompleksy-protivnika - можно будет считать что РФ ликвидирует отставание от лидеров в этой области.
    1. 0
      14 Juni 2020 18:13
      Senjata ora digawe ing vakum. Sampeyan kudu nonton TVD. ing ngendi lan karo sapa Turki bakal perang? Kurds lan macem-macem kafir ing kabeh wates kidul, bakal menehi bantuan militèr kanggo macem-macem negara sekutu. Kabeh wilayah iku ara-ara samun lan gunung. Apa ana sing duwe pertahanan udara normal ing kana? Mung ing Israel. Apa bayraktar dirancang kanggo ngatasi pertahanan udara? Ora. Apa beban tempur 50 kg serius? Ora. Kenapa bayraktar digawe? Kanggo operasi polisi, konflik tapel wates, kontrol wilayah sing angel lan adoh, operasi kontra-terorisme, lan liya-liyane, mesthine ora kanggo perang skala penuh.
      Lan kasunyatan manawa bayraktar sing ora ana gunane iki perang banget efektif nuduhake yen revolusi liyane wis kedadeyan ing urusan militer. Senjata kelas anyar wis muncul, wakil paling awon sing luwih unggul tinimbang sing paling lawas.
    2. 0
      14 Juni 2020 18:28
      Kelas UAV sing beda kanggo tujuan sing beda. Wong Turki sing padha bakal teka menyang layanan karo Akinci. Kene padha kanggo perang.
      C70 minangka prodigy liyane, nguber AS.
  28. -2
    14 Juni 2020 18:01
    Matématika wuda. Saudi nyopir Shells of the Hafftar, wong Turki kanggo UAV PNS. Wong Turki duwe 120 bayraktar.
    Plus Anki. Kira-kira 20 wis dirilis. Saben enem.
    Saudi duwe 50 cangkang kaya. Pateni, sanajan 4 (Apa ana Shells kita, kita ora bakal ngrembug durung).
    Apa sing bakal rampung luwih cepet, UAV utawa Shells?
    Lan iki, bayraktar mobil ora mirah ing kabeh, 4-5 yuta ijo offhand. Tegese, wong Turki uga kalah ing perang ekonomi, kalah 4-5 pesawat saben MANPADS.
    1. +2
      14 Juni 2020 18:38
      Matematika ora bener. Bayraktars utamané perang ana nglawan peralatan lemah, carane akeh tank, kendaraan waja, kendaraan padha numpes, ora ana wong dietung. Malah yen sampeyan ngetung miturut prakiraan, banjur ing syarat-syarat dhuwit prabédan ora gedhe 20 yuta dolar (4 * 20 = 80, 15 * 4 = 60) mundhut lemah bakal luwih saka nutupi prabédan. Lan sing paling penting, kita ngerti persis pira wong sing tatu nalika bayraktar ditembak: 0 rong atus, 0 telung atus.
  29. -4
    14 Juni 2020 19:04
    Mungkasi mentel. Perang Future dudu patemon musketeers. Federasi Rusia nduweni hak kanggo nggunakake senjata nuklir saka macem-macem jinis ing syarat-syarat daya lan sarana pangiriman. UAV Turki minangka senjata pengecut.
    1. +4
      14 Juni 2020 21:16
      "UAV Turki minangka senjata pengecut." senjata nuklir pahlawan)))? Aku wis suwe ora weruh omong kosong kaya ngono, utawa luwih, aku ora weruh.
      1. 0
        14 Juni 2020 21:56
        Sampeyan ngerti, cendhak, nalika kucing ora bisa nggayuh daging ...
  30. 0
    14 Juni 2020 20:25
    Artikel kasebut apik. Nanging kita kudu ngakoni yen Pantsir asline ora dimaksudake kanggo numpes UAV. Lan panggunaan ing kapasitas iki dipeksa amarga kekurangan pertahanan udara berlapis. Anane malah Buk langsung ngganti kahanan sanajan RCS kurang saka UAV Turki.
  31. 0
    14 Juni 2020 20:44
    Ing sajarah konfrontasi antarane drone Turki lan pertahanan udara kita, siji masalah utama ora jelas. kok perlu kanggo mbangun aliran Turki. utawa nyuplai pertahanan udara marang mungsuh Turki. salah siji njupuk mati salib utawa sijine kathok cendhak. gumunggung pertahanan udara kanthi pipa kosong sing regane cukup sen. Apa pancene kabeh kanggo ngilangke snot Ukraina. Sanajan aku luwih prihatin mung karo resort Turki. Kita ora apik lan ora apik kanggo nyekel.
  32. -2
    14 Juni 2020 23:35
    Artikel kasebut ora ala, nanging .. yen disederhanakake:
    "Private Li, karo siji Mannlicher bedhil marang platoon prajurit Kuomintang. Apa perlu: menehi Private Li mesin gun lan imager termal Prancis, nyumerepi wong karo unloadings lan komunikasi modern, banjur bakal nuduhake wong."
    Penulis, iki dudu Shell sing ala banget, digunakake kanthi ora bener. Paling ora AFAR, paling ora ROFAR, asil bakal padha. Mungsuh nggunakake macem-macem pasukan lan sarana lan entuk sukses. Yen pasukan Haftar uga bakal duwe perang elektronik, radar ndjogo kuat lan paling Buki ing eselon pisanan lan Shell ing completion, UAV bakal tiba kaya godhong ing tiba nganti Buk metu saka SM.
    Liyane bab iku ing completion iku seng di pengeni kanggo duwe Derivasi karo projectiles karo detonation kontrol (malah sing ora diawasi), stasiun radar cilik (kayata modul saka "Afghanit") lan kamungkinan nggunakake Strela utawa paling Willow pluru, banjur ya wis. Lan larang banget kanggo njupuk UAV murah saka tambahan.
  33. 0
    15 Juni 2020 01:38
    Jawabane gampang, drone ora kudu mabur liwat tentara kaya Rusia. Drone mbutuhake saluran komunikasi sing luwih akeh tinimbang kendaraan berawak. Mulane, perang elektronik saka tentara maju kudu rampung ngganggu komunikasi.
    Cara kapindho yaiku nggawe pejuang tanpa awak kanthi otonom, sing kudu dirusak dening drone kasebut. Ora duwe saluran komunikasi karo bumi
  34. Cop
    0
    15 Juni 2020 12:25
    Salam uv. pengarang! Aku maca artikel sampeyan lan ora bisa nolak .... Aku duwe pitakonan iki kanggo sampeyan, sakperangan alesan sampeyan fokus ing confrontation antarane sistem pertahanan udara lan kontrol UAVs, lan apa? Apa perang mbesuk mung diwatesi? Bayangake, Libya, sumur, utawa ara-ara samun Siria, sing ana obyek tartamtu, contone, kilang minyak utawa gudang .... ayo ngomong senjata kimia. Obyek kasebut ditutupi, sebutno, 10 sistem pertahanan udara Pantsir-1E, lan 10 sistem pertahanan udara Buk-M2E. Kanggo sawetara, tugas kanggo nutupi obyek, nanging kanggo wong liya, mungguh, kanggo numpes. Saiki mbayangno wong-wong sing pengin numpes didorong menyang obyek iki kanthi jarak 120 km. sepuluh instalasi MLRS karo 24 panuntun, lan jet kosong biasa digunakake minangka RS, kang ditambahake unsur bahan bakar tinimbang warheads. Ingkang utama yaiku dheweke mabur iki 120 km. Sadurunge diluncurake, ayo ngomong 10 Bayraktar TB2 kanthi amunisi lengkap lan loro Anka-S kanthi wadhah perang elektronik lan barang liyane munggah menyang langit. Kene padha mundhakaken Panuntun lan release 240 RS-kamikaze. Nalika lagi mabur, para kru ngisi maneh instalasi, sawise ngisi maneh, dheweke miwiti kumpulan sabanjure. Pertahanan udara obyek kasebut wiwit nolak serangan kasebut, nanging Anka-S ndandani kabeh. Banjur dheweke nguripake sistem EW lan Bayraktars nyerang. Carane sampeyan mikir bakal sukses utawa panyerang bakal gagal. Lan, yen padha nandhang sangsara, banjur sapa, ing pendapat sampeyan, bakal nandhang sangsara luwih finansial?
    1. 0
      15 Juni 2020 22:31
      Kutipan saka Cop
      Saiki mbayangno wong-wong sing pengin numpes didorong menyang obyek iki kanthi jarak 120 km. sepuluh instalasi MLRS karo 24 panuntun

      Israel cukup sukses ngancurake reaktor nuklir Irak lan Suriah kanthi serangan udara konvensional
  35. -1
    15 Juni 2020 14:04
    Sampeyan mung perlu kanggo ngrampungake kontrak sing wis rampung sadurunge perang, kanggo pasokan Yak-130 lan MIG menyang Suriah lan negara liya. + kanggo pas karo Kuznetsov lan sumunar ing langit tanpa nggatekake serangan para liberal babagan kumelun lan liya-liyane. Ketinggalan drone wis suwe jelas, kalebu saka Turki lan Iran.
  36. -1
    15 Juni 2020 15:06
    Artikel kasebut ngemot akeh perkara babagan jangkauan deteksi. Optik, lsp, nanging umume, fungsi Pantsir-S yaiku nyopot kabeh kanthi jarak sing cedhak, nyirnakake senjata, drone duwe misil, utawa drone kamikaze dhewe, lan ing kene Shell ora bisa ngatasi, ana apa-apa. ora bener ing.
    1. +1
      15 Juni 2020 16:36
      Sapa sing ngomong ora bisa? Tegese, ora ana bukti bukti karusakan Pantsyr ing posisi tempur kanthi radar kerja ing Libya.
  37. +1
    15 Juni 2020 18:11
    Bisa digunakake kanggo numpes grombolan drone stasiun EW, mung ngobong kabeh elektronik
  38. +3
    16 Juni 2020 01:57
    Artikel banget bias muji senjata Turki ing umum lan muji pesawat tanpa awak ing tartamtu!
    Artikel kasebut sepihak, amarga ngegungake drone, utamane Bayrakter, lan ora nuduhake kekurangane, mula analisa kasebut kaya ngono.
    Bayraktar digawe dening insinyur sing duwe bakat, "Turki Sikorsky”, Bayraktar, pemilik perusahaan swasta. Dheweke nggawe UAV kanthi penekanan ing siluman. Kita bakal luwih rinci babagan iki, amarga diprodhuksi kanthi jumlah gedhe (udakara 200 unit sing dikontrak) lan digunakake luwih akeh.

    Ing ngisor iki tuladhane pamuji! Ing endi kritik? Ngapunten, penulis ora nemokake! Ternyata soko ing semangat Oleg Kaptsov! Mung ana kabeh mabur Amérika sing paling apik, sampeyan duwe Turki!
    Saiki menyang titik.
    1. Penulis nulis yen Bayrakter nduweni visibilitas ing tingkat F35! Ing wektu sing padha, dheweke nuduhake sawetara data saka wong Yunani, sing ora ngerti apa radar lan ora jelas ing jarak sing ditemokake!
    Kanggo jujur, statement iki banget mamang! Demagog saka demagogue.
    Bayacter nduweni swiwi sing luwih gedhe tinimbang Me-109 Jerman, lan geometri sayap kaya piston militer ing Perang Dunia II! F35 ngendi??? Apa adhedhasar siluman?


    Ing endi wong Turki duwe geometri khusus sing nyebarake sinar radar? Senjata bobot ing sling njaba!
    Umumé, carane debatable!
    2. Penulis ngaku yen OLS saka Turki luwih apik tinimbang OLS saka Shell, nanging ora nerangake kanthi jelas apa sebabe! Kajaba iku, kok Carapace wedhi-colored iki ngadeg ing antarane massa obyek liyane katon luwih apik tinimbang piston mabur ing langit langit? Ora jelas carane? Nanging yen langit ora cetha, banjur carane UAV bisa ndeleng soko ngisor amarga saka mega?
    3. Penulis piye wae evades pitakonan saka mbandhingaké radar.
    Ing Bayraktar, mesthine sampeyan mung bisa nyelehake radar mini kanthi AFAR kaya Picosar Prancis saka Leonardo
    Kene dheweke ora berkembang topik iki luwih, sanajan iku cetha yen radar basis lemah ing SAM duweni potensi luwih kuat, wiwit stasiun lemah ora diwatesi dening ukuran piranti, minangka UAV. Iki tegese sistem pertahanan udara duweni potensi duwe radar sing luwih kuwat, sing bakal menehi keuntungan ing pertempuran karo drone ing cuaca apa wae.
    4. Penulis ora nggatekake yen Pantsir bisa nembak rudal sing ditembakake, sanajan drone nyekel dheweke kanthi kaget! Apa UAV meh ora bisa gumunggung lan duwe kacepetan 220 km per jam, piston bakal gampang ditembak mudhun!
    5. Penulis menehi kauntungan saka UAVs ing advance, minangka menehi wong kauntungan numerik, taktik diatur, support EW, nanging ora njupuk menyang akun ukuran respon nimbali udhara, organisasi kang uga nyedhiyani kanggo tutup bebarengan, misahake, EW. nyokong. Pranyata pertahanan udara minangka minoritas lan perpecahan wiwit wiwitan, kaya-kaya diprentah dening wong bodho lan UAV minangka wong sing pinter. Hollywood lan liyane!
    6. Drone dikontrol saka kadohan, mula masalah intercepting kontrol lan jamming isih relevan! Mula, isih awal banget kanggo muji prodigy pseudo iki!
    7.
    Perang ing abad XNUMX wis ana ing ngarep lawang kita. Iki bakal ditindakake kanthi bantuan UAV, sing bisa diprodhuksi sacara massal, ora kaya pesawat modern. UAV wis ngalami évolusi saka pesawat model dadi pasukan sing kuat amarga elektronik modern lan teknologi siluman.
    Pernyataan sing kaya mengkono iku adoh banget! Apa sing bisa ditindakake sekumpulan UAV yen pesawat jet modern sing diwakili dening SU35 nglawan dheweke ??? Padha mung bakal kalah, supaya UAV mung bisa digunakake ing ngendi ora ana pesawat modern, yaiku, nglawan mungsuh sing wiwitane ringkih. Piston kanthi kacepetan 220 km saben jam ora bisa nglawan SU 35 utawa SU 30! UAV minangka sarana perang anti-teroris utawa anti-pemberontakan! Nganti saiki, ora ana maneh. Paling ora karo bayacter.
    8.
    Wiwit awal taun iki, miturut sumber terbuka, 54 serangan UAV wis dirusak ing tangan siji lan udakara sangang kompleks Pantsir ing sisih liyane. Akeh UAV sing dirusak dening "Shells", lan "Shells", banjur dirusak dening serangan drone.
    - biaya siji ekspor ZRPK "Pantsir-S1" kira-kira 14 yuta dolar AS;

    - UAV Bayraktar TB2 wis biaya 5 yuta dolar AS (dhuwur pikiran diwilang biaya iki saben unit, saka kontrak kanggo sumber sistem iki kanggo Ukraina).

    Total: 84 yuta dolar ilang dening sekutu LNA lan 270 yuta dolar ilang dening militer Turki. Nalika ngetung kerugian maksimum (54 UAV), kita entuk kerugian banget kanggo Turki.
    https://riafan.ru/1279195-protivostoyanie-v-livii-rossiiskii-zrpk-pancir-s1-vs-tureckii-bla-bayraktar-tb2
    1. 0
      16 Juni 2020 08:11
      Inggih ngandika, kanggo titik ...
    2. 0
      16 Juni 2020 16:00
      Nyuwun sewu, aku ora nggatekake kiriman sampeyan, yen ora, aku ora bakal nulis
      1. 0
        16 Juni 2020 19:06
        Tulis kanggo kesehatan! Banjur ana penganut drone lan pengiklan sampah Turki kaya kutu ing jas prajurit sawise setengah taun manggon ing trenches tanpa adus!
    3. 0
      29 Juni 2020 23:36
      1. Bayacter nduweni swiwi sing luwih gedhe tinimbang Me-109 Jerman, lan geometri sayap kaya piston militer Perang Dunia II! F35 ngendi??? Apa adhedhasar siluman?
      ================
      Iki adhedhasar pabrikan pesawat udara (swiwi, fuselage, wulu) saka serat karbon - padha karo kulit lan umume pesawat udara F-22 lan F-35.
      2. Ing ngendi wong Turki duwe geometri khusus sing nyebar sinar radar?
      =================
      - Deleng ing paling buntut?
      3. Penulis ngaku yen OLS saka Turk luwih apik tinimbang OLS Shell, nanging ora nerangake kanthi jelas apa sebabe!
      =================
      - Piye wae, historis, Rusia wis ketinggalan ing kabeh jinis elektronik, kalebu optik. Apa sampeyan duwe TV Rusia ing omah? Komputer? Smartphone sampeyan? Kamera? Kamera video?
      4. Kajaba iku, kok Carapace wedhi-colored iki ngadeg ing antarane massa obyek liyane katon luwih saka piston mabur ing langit langit? Ora jelas carane?
      =================
      Apa sampeyan ndeleng gambar iki kaping pirang-pirang? Rate dheweke?
      https://youtu.be/DuPjZrEn7Bw
      5. Nanging yen langit ora cetha, banjur carane UAV bisa ndeleng soko ngisor amarga saka mega?
      =================
      - Banjur mode IR diuripake, ngidini sampeyan ndeleng awan tipis.
      6. Kene dheweke ora berkembang topik iki luwih, sanajan iku cetha yen radar basis lemah ing SAM duweni potensi luwih kuat, wiwit stasiun lemah ora diwatesi dening ukuran piranti, minangka UAV. Iki tegese sistem pertahanan udara duweni potensi radar sing luwih kuwat, sing bakal menehi keuntungan ing pertempuran karo drone ing cuaca apa wae.
      =================
      - Bener, pitakonan mung: Sapa sing nggawe produk lan ing ngendi? Iki versi seluler saka "Kubah Besi" Israel, iki ora ninggalake kewan sing tatu:

      7. Penulis ora nggatekake yen Pantsir bisa nembak rudal sing ditembakake, sanajan drone nyekel dheweke kanthi kaget!
      ==================
      - Mesthi! Yen ing wektu a) weruh; b) bakal nabrak.
      8. Penulis menehi kauntungan saka UAVs ing advance, minangka menehi wong kauntungan numerik, taktik diatur, support EW, nanging ora njupuk menyang akun langkah-langkah respon nimbali udhara, organisasi kang uga nyedhiyani tutup bebarengan, misahake, EW. nyokong. Pranyata pertahanan udara minangka minoritas lan perpecahan wiwit wiwitan, kaya-kaya diprentah dening wong bodho lan UAV minangka wong sing pinter.
      ===================
      - Ing kene, maneh, ora ana kritéria universal. Iku kabeh gumantung ing karakteristik kinerja UAV lan sistem pertahanan udara. Ora ana mukjijat.
      9. Drone dikontrol saka kadohan, mula masalah intercepting kontrol lan jamming isih relevan! Mula, isih awal banget kanggo muji prodigy pseudo iki!
      ===================
      a) kontrol liwat satelit antena Highly arah - peralatan perang elektronik adhedhasar lemah ora keselak;
      b) saluran kontrol radio banget dilindhungi dening ciphers.
      10. Pratelan kang kaya mangkono iku pancen adoh banget! Apa sing bisa ditindakake sekumpulan UAV yen pesawat jet modern sing diwakili dening SU35 nglawan dheweke ??? Padha mung bakal kalah, supaya UAV mung bisa digunakake ing ngendi ora ana pesawat modern, yaiku, nglawan mungsuh sing wiwitane ringkih. Piston kanthi kacepetan 220 km saben jam ora bisa nglawan SU 35 utawa SU 30! UAV minangka sarana perang anti-teroris utawa anti-pemberontakan!
      ====================
      - Sampeyan banget ketinggalan jaman: kita wis ngomong ora mung babagan penyerang UAV kanthi kecepatan ing sangisore 1000 km / jam, nanging uga pejuang siluman UAV, sing ngidini sampeyan nggawe dominasi nyata ing langit. Amerika nindakake iki saiki. Program kasebut, sing ana ing simulator ngidini sampeyan ngowahi ace ing perang apa wae, sanajan ing jarak sing adoh, sanajan ing dogfight, wis ana lan bisa digunakake. Lan mesin kene wis luwih apik tinimbang wong.
      1. 0
        1 Juli 2020 13:44
        1.
        Iki adhedhasar pabrikan pesawat udara (swiwi, fuselage, wulu) saka serat karbon - padha karo kulit lan umume pesawat udara F-22 lan F-35.

        Fabrikasi CFRP ora cukup kanggo ora katon ing radar. Yen kedadeyan kasebut, mula Amerika bakal nggawe kabeh pesawat kanthi cara iki, nanging digabungake karo bentuk khusus kayata sayap mabur lan nggawe sudut lambung khusus sing nyebar sinar !!! Nanging iki ora cukup, amarga locator malah ndeleng manuk mabur ing langit! F 22 lan F 35 katon ing radar kita, mula Amerika ora bisa menang ing Suriah! Kabeh sing dituduhake mung voli tomahawk, sing wektu iki ora nggawa kamenangan!
        Buntut wong Turki ora kaya buntut F22, F35 utawa SU57 !! Kene padha duwe padha, kaya fuselage pesawat dhewe! Nanging wong Turki ora!
        Kajaba iku, wong Turki nimbang kabeh gaman ing swiwi !!! Lan dudu plastik! Kabeh siluman duwe nang!
        2.
        Piye wae, historis, Rusia wis ketinggalan ing kabeh jinis elektronik, kalebu optik. Apa sampeyan duwe TV Rusia ing omah? Komputer? Smartphone sampeyan? Kamera? Kamera video?

        Aku ora ngerti apa kedaden kanggo sampeyan ana, nanging kabeh historis diganti! Sejarah dudu mammoth beku! Iki minangka proses. Ngunjungi situs web Schwabe !!! Sampeyan konco kaping! Mbusak klise lawas! Kita wis suwe nggawe langkah kualitatif ing sistem optik! Nanging sing paling penting, yen sistem kita ala banget, mula kenapa wong Turki tuku C400 saka kita ?? Apa sampeyan bisa mangsuli?
        3. https://youtu.be/DuPjZrEn7Bw weruh gambar. Iklan Turki murah babagan carane ngalahake mungsuh sing ora duwe pertahanan udara!
        4.
        Iki bener, mung pitakonan: sapa lan ing ngendi produk kasebut digawe? Iki versi seluler saka "Kubah Besi" Israel, iki ora ninggalake kewan sing tatu:
        Apa sampeyan karyawan iklan kanggo senjata Israel ?? Iki hocus pocus?
        5.
        mesthi! Yen ing wektu a) weruh; b) bakal nabrak.
        Iki pancen kudune! Sistem pamburu target mabur iki kaya pamburu bebek! Lan yen dheweke nyerang, Byrakter ora duwe kesempatan! Lan sistem kita duwe kesempatan kanggo njupuk roket!
        6.
        Iku kabeh gumantung ing karakteristik kinerja UAV lan sistem pertahanan udara. Ora ana mukjijat.

        Ora mung saka teknologi, nanging saka wong sing ngontrol teknologi iki! Saka kemampuan kanggo perang, saka jumlah peralatan iki banget! Sampeyan mikir banget sempit!

        7.
        kontrol liwat satelit karo antena Highly arah - perang elektronik adhedhasar lemah ora keselak;

        Kok menurutmu ngono??? Apa sampeyan duwe bukti? Yen sinyal kasebut saka njaba, mula bisa ditindhes! Sampeyan ora bisa nyuda tangan pilot ing njero pesawat! Durung!
        saluran kontrol radio sing ndhelik banget.

        8.
        Anggere iku aman, utawa nganti kita wis nuduhake everyone sing kita wis retak!
        Sampeyan banget ketinggalan jaman: kita wis ngomong ora mung babagan penyerang UAV kanthi kecepatan ing sangisore 1000 km / jam, nanging uga pejuang siluman UAV sing ngidini sampeyan nggawe dominasi nyata ing langit. Amerika nindakake iki saiki. Program kasebut, sing ana ing simulator ngidini sampeyan ngowahi ace ing perang apa wae, sanajan ing jarak sing adoh, sanajan ing dogfight, wis ana lan bisa digunakake. Lan mesin kene wis luwih apik tinimbang wong.

        Iku bab artikel! Lan ngomong babagan UAV Bayrakter Turki! Lan babagan pangembangan UAV supersonik, sing durung kasedhiya, nanging lagi dikembangake? Apa sing ditindakake Amerika ing kana isih kudu dideleng! Sampeyan ngganti tesis, lan iki kesalahan logis! Wong Turki dudu Amerika, subsonik dudu supersonik! Aja owah pikiran!
        Nalika iku bakal bener perang, kita bakal weruh! Aku wis ora ketinggalan konco urip! Aku tetep jangkah karo dheweke, lan sampeyan nyoba kanggo njaluk ahead saka dheweke karo bayangan! Aja ngomong gop nganti sampeyan mlumpat! Kita uga nggarap UAV Okhotnik, iku supersonik, nanging nganti saiki iki dudu mesin sing wis siap lan kemungkinan bakal perang bebarengan karo SU 57, yaiku, ing pimpinan wong! Cepet sampeyan mbuwang dhewe menyang sampah, kancaku. Manungsa nggawe teknologi, dheweke ngerti carane ngrusak! Aja exaggerate pentinge dhewe lan teknologi!
        1. 0
          1 Juli 2020 16:39
          Alexey G, "Shell" - sistem pertahanan udara apik? Banjur kepiye sampeyan bisa nerangake babagan iki?

          1. 0
            1 Juli 2020 20:50
            Kasunyatan manawa ora ana cangkang ing video kasebut, nanging ana tank, bedhil self-propelled, mobil lan ora ana pertahanan udara! Lan yen ana, mula bisa uga ana akeh sebab kenapa dheweke ora bisa! Sing utama yaiku faktor manungsa!
            https://youtu.be/ahXIHw6e33c
            Deleng kene uga!
      2. 0
        1 Juli 2020 13:52
        Banjur mode IR diuripake, ngidini sampeyan ndeleng awan tipis.

        Sing, sampeyan pengin ngomong sing Shell ngadeg ing ambush karo engine dipateni emits liyane panas ing infrared saka engine saka pesawat piston operasi ing langit? Utawa bakal UAV sing bakal digawe mabur tanpa ngasilake panas lan ora bakal katon ing IR ???
        1. 0
          1 Juli 2020 16:04
          - mesin UAV a) ngetokake panas banget; b) gas metu langsung buyar dening baling-baling lan, amarga kacepetan UAV, langsung dissolve ing volume gedhe saka online, supaya visibilitas saka lemah banget kurang.
          1. 0
            1 Juli 2020 20:40
            Bayrakter TV 2 didhukung dening mesin Rotax 912, kulawarga mesin pembakaran internal piston papat silinder horisontal.

            Punika!
            Lan mesin pembakaran internal dadi panas sajrone operasi! Lan ora babagan gas! Dheweke mung panas ing pesawat lan iku! Mulane, iku katon sampurna ing sawetara IR. Aja kringet kuping!
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
              2. Komentar wis dibusak.
            2. Komentar wis dibusak.
          2. 0
            1 Juli 2020 20:58
            Mesin Rotax Dirancang kanggo instalasi ing pesawat entheng, motor, ATV, go-kart, mobil salju, jet ski lan prau.
            Umumé, iki minangka telek sipil biasa! Kaya jagung AN, ana, dening cara, dill pengin masang mesin menyang aku ketoke
          3. 0
            1 Juli 2020 21:09

            Punika UAV sing digawe minangka siluman! Mangkene apa sing kudu katon! Nanging durung ana Valkyrie, mung digawe! Nanging helikopter Comanche uga digawe, digawe lan ... dicelupake!
  39. 0
    16 Juni 2020 12:01
    Sing dibutuhake dudu misil, nanging peralatan perang elektronik. Dheweke ngluncurake EMP (pulsa elektromagnetik) lan ngobong kabeh elektronik UAV. Aku mikir masa depan pertahanan udara dumunung ing sistem karo EMP.
    1. 0
      1 Juli 2020 16:05
      - Ngimpi iku ora ala. Nanging iki ora cara.
  40. 0
    16 Juni 2020 15:59
    penulis sing ora akurat lan kesalahan - kaya kutu ing asu.Contone, EPR Bayraktar dijupuk saka "sumber Turki". Padha ngandika akeh. Kapabilitas OLS-s uga diragukan. Sing sandiworo kumelun ora bisa digunakake ing jangkoan radar - sing ngandika marang? jarak tembak 14 km - saka ngendi iki? nganti saiki lagi nulis iki -. MAM-C: bobot amunisi - 8,5 kg; massa warhead 2,5 kg, dawa - 1000 mm, diameteripun - 70 mm. Jarak keterlibatan target: saka 500 m nganti 8 km.
    Dikembangake dening perusahaan Turki Roketsan khusus kanggo nggunakake UAV, amunisi ukuran cilik (bom) presisi dhuwur MAM-L (SMM - Smart Micro Munition) bobote 22 kg iku sejatine versi "potongan" saka Roketsan L-UMTAS ATGM. (bobot 37,5 kg) kanthi bagean penghapusan mesin roket lan dilengkapi sistem panuntun laser semi-aktif. Dawane amunisi 1 m, kaliber 160 mm. Warhead sing bobote 10 kg bisa dadi rong jinis - fragmentasi bledosan dhuwur utawa kumulatif tandem. Disebutake yen nalika mudhun saka dhuwur sing cukup, jarak penerbangan MAM-L ngluwihi 8 km.
    Sumber: http://nevskii-bastion.ru/mam-l-turkey/ MTC "NEVSKY BASTION" AVKarpenko
  41. +3
    22 Juni 2020 01:31
    Turks nggunakake WESCAM 25D lan padha bisa ndeleng celonone pisanan

  42. +1
    22 Juni 2020 01:33
    WESCAM 25 minangka teknologi COTS lan dudu F-35 DAS.
    1. 0
      22 Juni 2020 07:10
      MX-25 gedhe banget kanggo Bayraktar lan Anka. Ora ateges apa-apa. MX-15 cukup.
  43. 0
    29 Juni 2020 23:04
    Kutipan: Cyril G...
    Miturut cara, anane baling-baling, sanajan ing Bayraktar, ora nyuda "kahuripan", nanging kosok balene.

    - Sampeyan salah: kanggo UAVs prayoga, baling-baling digawe saka fiberglass, radio-transparan ing alam. Dheweke ora nambah EPR ... eseman
  44. 0
    10 Agustus 2020 11:03
    Aku ora ngerti: UAV digawe kanggo yuta dolar kanggo mencet inexpensive sistem pertahanan udara SHELL? Argumentasi penulis: mungkin, paling mungkin, lsp. ing hubungan kanggo teknologi tliti, kang nimbali udhara, ora bisa digunakake. Dadi kowe buktine yen gajah iku luwih cilik tinimbang laler!!! Sinau subjek kasebut luwih jero lan sampeyan bakal seneng ...
  45. uyy
    0
    22 Agustus 2020 18:39
    Pengarang "Demagog" Mangga nerangake apa, nalika considering pesawat saka serangan ngukur, sampeyan nggunakake overlay ing siji, mung "Pantsir" Komplek. Lan aku bisa menehi sawetara pambuko: 1. nyetel alangan online ing arah utamané mbebayani saka komposisi balon tethered kuna karo granat ing kabel. 2. Lan yen sampeyan nutupi zona karo peralatan perang elektronik. 3. Lan yen sampeyan nggunakake senjata peluncur, miturut asil pengintaian lan sebutan target. 4. Lan yen sampeyan nggunakake sistem nimbali udhara medium lan long-range, kang "Shell" minangka sarana pertahanan pungkasan. 5. Lan apa ora nggunakake sebutan target saka RTV tegese, padha dumadakan ilang nang endi wae? Ora weruh gambar kabeh, sampeyan diumpamakake wanita sing ora ana gunane sing ngethok rok anyar kanggo nambal rok sing lawas, nalika sampeyan mikir kenapa kabeh dadi ala lan mburi.
    1. 0
      27 Agustus 2020 11:33
      https://topwar.ru/172367-udarnye-bpla-izmenili-hod-boevyh-dejstvij-v-sirii-i-livii.html
  46. 0
    23 Agustus 2020 19:55
    Lan Shell sing gelut piyambak, tanpa peralatan pengintaian, Komplek liyane? Nanging ora ana cara countermeasures nyegat sinyal drone-to-ground? Artikel kabeh minangka dongeng babagan perang drone nglawan Kerang sing sepi ing tangan wong galak.
    1. 0
      27 Agustus 2020 11:33
      https://topwar.ru/172367-udarnye-bpla-izmenili-hod-boevyh-dejstvij-v-sirii-i-livii.html
  47. Komentar wis dibusak.
  48. 0
    4 September 2020 20:52
    Soko aku ora setuju kanggo ngurangi sawetara karo EPR kurang. Iku misale jek sing sawetara deteksi kudu malah kurang.
  49. 0
    9 September 2020 11:45
    Hubungan antarane Rusia lan Turki minangka hubungan pribadi antarane Putin lan Erdogan. Salah siji padha padu, utawa padha reconcile, nanging budget Russian lan dana cadangan kudu ora ana hubungane karo iki. Turki tansah dadi mungsuh Rusia lan bakal tetep dadi.
  50. 0
    29 Januari 2022 08:43
    Obrolan sing ora ana gunane. Nihan kasebut dikembangake kanggo pertahanan udara berlapis, bayraktar - kanggo operasi kontra-teroris. Given kasunyatan sing ing Libya, cangkang digunakake dening detasemen utawa geng ateges partisan, iku ora ngageti sing bayraktars duwe paling sawetara sukses, ing kasus terpencil malah nyathet. Lan kabeh liya minangka dhaptar bayraktar sing ora bisa dirungokake lan nangis yen sampeyan ndeleng, sayang banget yen geng Libya utawa detasemen partisan ora duwe pertahanan udara sing apik.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"