Review militèr

Artileri anti-tank pasca perang. gun anti tank 57 mm LB-3

1
Gun anti-tank 57 mm LB-3 dirancang dening biro desain pabrik No. 92. Prototipe kasebut digawe ing paruh kapindho taun 46. LB-3 mestine kanggo ngganti ZIS-2 gun anti-tank.

Laras LB-3 digawe minangka monoblok kanthi rem moncong rong kamar lan breech sekrup. Rana punika wedge vertikal, dijupuk saka ZIS-2 karo sakbenere ora owah-owahan. Tipe salinan semi-otomatis (mekanik).

Artileri anti-tank pasca perang. gun anti tank 57 mm LB-3


Hydropneumatic knurler. Rem mundur hidrolik. Mekanisme ngangkat minangka sektor, mekanisme putar saka jinis sekrup push. Ana mekanisme imbangan sektor lan suspensi torsi.

Kanggo geni langsung, pemandangan teleskopik OP1-2 digunakake; sampeyan uga bisa nyelehake kranjang ing panorama Hertz. Sasis digunakake gembong saka GAZ-1 karo hub dipunéwahi.

Ing GAP ing Oktober-November 46, tes lapangan saka bedhil anti-tank 45-mm LB-3 ditindakake. Sajrone tes lapangan, saka 1544 tembakan sing diwenehake, 866 tembakan ditembak. Ing wektu iki, tes kasebut mandheg amarga ekstraksi kasus kartrij sing ora apik, sing tekan 50% ing pungkasan tes.

Data balistik LB-3 dipikolehi sajrone tes lapangan:
- projectile waja-tindik BR-271 bobot 3,14 kg (massa ngisi 1355 g) wis kacepetan dhisikan saka 985 m / s, nalika meksa ing bolongan ana 3162 kg / cm2;
- proyektil fragmentasi O-271U kanthi bobot 3,75 kg (massa muatan 925 g) nduweni kecepatan awal 693 m / s, dene tekanan ing bolongan yaiku 1680 kg / cm2. Jarak tembak kanthi sudut 15 derajat yaiku 6480 meter;
- Proyektil sub-kaliber BR-271P kanthi bobot 1,79 kg (massa muatan 1685 g) nduweni kecepatan awal 1274 m / s, dene tekanan ing bolongan yaiku 3082 kg / cm2.

Sistem kasebut, miturut kesimpulan komisi uji lapangan, ora bisa urip, lan perbaikan struktur dibutuhake kanggo tes luwih lanjut. Iku uga nyatet sing massa gedhe lan dhuwur meksa gedhe saka bedhil anti-tank LB-3 nggawe kahanan transportasi luwih elek ing paprangan dibandhingake karo sistem eksperimen S-15 lan 4-26. Kesimpulan iki bisa dianggep minangka ukuman pati.

Mangkono, balistik saka bedhil anti-tank LB-3 lan ZIS-2 bertepatan.

Karakteristik teknis saka bedhil anti-tank ringan 57-mm LB-3:
Sampel - pabrik 92;
dawa laras lengkap - 4340 mm / 76 klb;
Dawane saluran - 3950 mm / 69,3 klb;
Dawane bagean Utas - 3420 mm;
The steepness saka rifling - 30 klb.;
Volume kamar - 2,05 l;
Jumlah grooves - 24;
ambane nglereni - 0,9 mm;
Jembaré ngiris - 5,45 mm;
Jembaré lapangan - 2,0 mm;
bobot rana - 31,0 kg;
Bobot tong minyak karo rana - 334 kg;
Sudut panuntun vertikal - saka -9 ° nganti + 17 °;
Sudut panuntun dhumateng horisontal - 58 °;
Dawane rollback normal - 960-965 mm;
dawa rollback maksimum - 720 mm;
Ing dhuwur saka garis geni - 630 mm;
Dawane bedhil karo kasur pindah - 6250 mm;
Jembaré bedhil karo kasur lengkap - 3860 mm;
Jembaré bedhil karo kasur pindah - 1660 mm;
jembaré stroke - 1500 mm;
Kekandelan tameng - 7 mm;
diameteripun wheel - 730 mm;
Bobot saka bagean retractable - 382 kg;
Bobot saka bagean swinging yaiku 461 kg;
bobot tameng - 65 kg;
bobot Carriage tanpa tameng lan bedhil - 406 kg;
Bobot sistem ing posisi pertempuran - 818 kg;
Tingkat geni - 15-25 babak saben menit;
Kacepetan gerbong ing dalan gedhe yaiku 45 km / jam.
1 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. datur
    datur 3 Agustus 2012 10:31
    0
    KElakon sanajan wis jelas yen sawise perang 57mm ora bakal muter maneh !!! lemah!!!!