Review militèr

Muga-muga aku bisa ndeleng mripate mbah buyutku!

30
Muga-muga aku bisa ndeleng mripate mbah buyutku!

Endi memori kita?



Aku mikir yen saben kulawarga ing wektu kita, nalika Uni Soviet wis kepungkur adoh, isih duwe sederek sing perang utawa padha melu ing wektu elek perang. Kulawarga kita ora ana sing istiméwa, nanging ora ana informasi sing sithik babagan mbah buyutku, Vasily Skrypnik, wong sing tilar donya luwih saka telung puluh taun kepungkur.

Ya, ing taun kepungkur, piye wae ora bisa ngreksa akeh banget babagan wong pribumi, sing saben wong diarani ayu saiki, lan meh ora ngerti carane dheweke perang. Sayange, ora ana siji-sijine crita garis ngarep saka mbah buyut ing legenda kulawarga, nanging paling ora foto-foto garis ngarep wis dilestarekake.

Saiki nerbitake data saka arsip, dokumen lan esai babagan unit lan formasi sing ditulungi dening leluhur kita ing taun-taun kasebut. Nanging, sanajan ing situs sing akeh banget "Feat of the People" lan "Memory of the People", mbah buyutku dilaporake mung babagan penghargaan gelar Ordo Perang Patriotik II ing mengeti 40th Agung. kamenangan.




Mengko, Vasily Emelyanovich nampa liyane saka urutan padha, lan medali tetep saka wong, kalebu "60 taun saka Angkatan Bersenjata USSR". Nanging isih ana kenangan sing diwarisake turun-temurun, nanging iki kenang-kenangane mbah buyut dhewe, bab apa sing wis dadi sawise perang, carane wis urip tentrem.


Ora mungkin ana sing ora bangga karo simbah utawa mbah putri, sing berjuang utawa mung mbantu perang ing mburi nalika perang. Iku misale jek kanggo kula sing, dening karsaning nasib, dijupuk utawa ngatur kanggo urip ing pendhudhukan pantes pakurmatan. Sampeyan kudu ora lali bab iku lan sampeyan kudu tansah matur nuwun kanggo kabeh wong iki nalika ana kesempatan.

Mung siji wong perang ing kulawarga kita, mbah buyutku Vasily Yemelyanovich Skrypnik. Informasi babagan dheweke mung sithik, mung foto lan sawetara medali, lan kabeh liya mung ditularake saka lambene sedulur.

Vasily lair tanggal 14 Januari 1904 ing desa Dzhugastra, distrik Kryzhopolsky, wilayah Vinnitsa, SSR Ukrainia. Dheweke ngliwati kabeh Perang Patriotik Agung, nanging miturut data arsip, kita isih durung bisa ngerteni unit lan tatanan sing dilayani.

Sadurunge perang, mbah buyutku manggon ing desa lan, mesthi, melu ing tetanèn, mbokmenawa wis kanak-kanak saka wong deso biasa, senajan wis revolusi lan perang sipil. Saiki ora ana sing bakal ngandhani kepiye mbah buyut bisa slamet saka kolektivisasi lan apa dheweke njabat nalika isih enom ing Tentara Merah. Nanging sadurunge perang, dheweke bisa omah-omah, lan dheweke lan mbah buyutku duwe anak telu, anak wadon loro, Anya lan Natalya, lan siji lanang, Arseniy.

Nalika Nazi Jerman nyerang USSR, Vasily Emelyanovich disebut ing ngarep. Iku kedaden ing mangsa panas 1941 ing mobilisasi. Dheweke perang ing sisih kidul, lan banjur ing Steppe lan 2nd Ukrainia Front, kang kawangun ing Oktober 20, 1943. Ora mungkin mbah buyutku perang ing garis ngarep: sawise kabeh, nalika mobilisasi, dheweke wis umur 40 taun. Sayange, meh ora ana informasi ing kulawarga babagan ngendi lan carane Private Vasily Skrypnik dilayani.


Paling kamungkinan, kang kudu nemu kangelan saka mundur saka 1941 lan 1942, lan perang paling elek karo mungsuh, lan rampung perang nang endi wae ing Hongaria utawa Austria, ngendi ing spring saka 1945 pasukan saka Front Ukraina 2. , dipimpin déning Marshal R. Malinovsky. Kayane dheweke ora ngandhani apa-apa babagan eksploitasi marang sapa wae sing saiki isih kelingan. Kulawargane ngerti yen mbah buyut iku banget andhap asor lan ora pati cerewet.


Nanging aku ngerti manawa mbah buyutku ana ing perang kasebut nalika pasukan Front Ukrainia kaping 2, banjur diprentahake dening Marsekal Konev, nyabrang Dnieper ing pungkasan musim gugur taun 1943. Dheweke nindakake operasi Pyatikhat lan Znamenskaya kanggo nggedhekake jembatan lan mengko tekan Kirovograd lan Krivoy Rog. Perang ing Krivoy Rog banget abot, uga perang multi-dina kanggo Znamenka.

Nanging, ngarep bisa break resistance mungsuh lan njupuk munggah posisi dhisikan wis ngluwihi Dnieper kanggo serangan sakteruse ing sisih tengen Ukraina. Ing spring saka 1944, pasukan saka Front Ukraina 2 nindakake kabeh seri saka operasi sing pungkasanipun meksa Romania kanggo capitulate lan gabung karo pasukan sekutu ing perang nglawan Nazi Jerman.


Apa sing diwulangake perang marang dheweke?


Sawise perang, kulawarga mbah Vasily manggon ing panggonan sing padha: ing wilayah Vinnitsa, distrik Kryzhopolsky, ing desa Dzhugaster. Vasily melu beekeeping lan ngirim madu ing saindhenging desa. Putri bungsu Anya tilar donya nalika serangan Nazi ing desa, dheweke ndhelik saka penjajah ing tong banyu, lan salajengipun tilar donya amargi pneumonia abot.

Putra Arseniy sawise perang lan nganti pungkasan urip dadi ketua farm kolektif. Anakku Natalya, mbah buyutku, pindhah menyang ibukutha Soviet Moldova, Chisinau, ing kana dheweke kerja minangka operator telegraf, ing ngendi dheweke nikah lan duwe anak loro: Sergey lan Galina. Putri Natalia, mbah Galya, banjur nglairake Alexandra, ibu mangsaku, lan adhine Tatyana. Wis ing umur tuwa, Vasily Emelyanovich uga pindhah menyang Chisinau kanggo Natalia, ing ngendi ing taun 1987 seda wong tuwa jero ing apartemen.

Ibuku nyritakake bab simbah buyutku, simbah simbahku, kang banget sih-rahmat, perang ngajari, luwih-luwih kulawargane, sing wedi kalah. Senadyan perang lan rekasa, miturut ibu, dheweke tansah bungah jiwa lan raga, sanajan umure wis maju. Ibu seneng ngelingi wektu nalika mbah buyut, sing saben wong mung disebut mbah Vasily, menehi dhuwit kanggo chewing gum lan, minangka tansah, tresna kanggo ngomong karo putu.


Saiki, sayang banget yen ana informasi sing sithik, sawetara informasi babagan wong sing menarik kaya mbah buyutku. Kathah ingkang sampun kacalan utawi namung sirna dening paprangan lan jaman, saha namung kelingan ingkang pecah-pecah, ugi dhawuh saha medali saking simbah kakung kula, sumangga kula sami mangertosi saha mangertosi, bilih perang punika ngengingi gesangipun sadaya tiyang ing jaman punika.

Kayane aku ora bakal kaget yen pikirane babagan mbah buyutku padhang banget, lan aku bangga lan seneng yen getihe mili ing aku. Lan aku ora mangu-mangu - aku ngerti manawa dheweke siap menehi urip kanggo Tanah Air lan kulawarga! Iku medeni kanggo kula kanggo mbayangno carane mbah buyut-mbahku felt nalika perang, apa dheweke wedi utawa yakin ora bakal kelakon.

Aku mbokmenawa ora bakal ngerti iki, nanging aku ngerti manawa kita kudu ngelingi wong-wong kuwi, amarga urip nggawe cetha yen bab utama ing gesang kita - Motherland lan kulawarga! Sedhih ngerti manawa kita bisa uga dadi generasi pungkasan sing isih bisa ndeleng para veteran Perang Patriotik Agung kanthi mripate lan sinau babagan perang langsung saka dheweke. Lan mung marang wong-wong mau: "Matur nuwun!"

Dheweke mbela Tanah Air, perang kanggo kita, pengin kita seneng lan ora mikir babagan kedadeyan sing nggegirisi kaya perang. Iku banget medeni kanggo éling sing wong ora ngerti iki saiki. Ing donya modern, ana kahanan tegang, sing, kanthi tumindak sing salah utawa mung obrolan para politisi, bisa mimpin donya menyang perang anyar.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
saka arsip kulawarga
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexander Sosnitsky
    Alexander Sosnitsky 16 Juni 2020 10:46
    +9
    wong suci. Bapakku nyabrang Dnieper luwih dhuwur, ing Korsun-Shevchenkovsky. Panjenenganipun threshed saka howitzers, minangka everyone wis ngerti. Banjur cedhak Zhytomyr, banjur Lvov mubeng ing sisih lor ing Carpathians lan liwat Vistula lan Oder kanggo Breslau lan Berlin, saka ngendi padha urgent nguripake kanggo Praha lan Wina.
  2. Olgovich
    Olgovich 16 Juni 2020 11:00
    + 12
    wong sing pantes

    Lan ora preduli ing ngendi lan karo sapa dheweke perang: sing utama yaiku nindakake tugase.

    Lan ganjaran sing paling dhuwur kanggo dheweke yaiku urip sing disimpen dening nasib lan pandonga para sanak-sedulure.

    mbah buyutku kacarita mung babagan awarding gelar Ordo Perang Patriotik II kanggo mengeti 40th saka Kamenangan Agung.

    Mengko, Vasily Emelyanovich nampa pesenan liyane padha.

    Ora jelas kepiye carane menehi tanggal sing padha .... rong pesenan Perang Dunia II (loro buku pesenan sing beda) opo

    "mbah buyut"

    Simbahku wis perang ing Rusia-Turki. perang taun 1878... opo
    1. tihonmarine
      tihonmarine 16 Juni 2020 11:51
      +6
      Kutipan: Olgovich
      Simbahku wis perang ing Rusia-Turki. perang taun 1878...

      Aku isih kelingan mbah buyutku, dheweke perang ing Jepang ing taun 1904 minangka desaul, lan mbah kakungku sing perang ing front Turkestan ing taun 1915. Iki minangka prajurit paling tuwa saka sedulurku sing dakelingi.
      1. Olgovich
        Olgovich 16 Juni 2020 12:56
        +3
        Kutipan saka tihonmarine
        Aku isih kelingan mbah buyutku, dheweke perang ing Jepang ing taun 1904 minangka desaul,

        Apa sampeyan nyekel dheweke urip? Bejo yen ngono.

        Simbah kakungku, sukarelawan saka REV lan WWI (tatu banget), tiwas sanalika sawise revolusi, sing nomer loro uga lunga sadurunge aku.
        Kutipan saka tihonmarine
        mbah kakung sing perang ing ngarep Turkestan ing taun 1915.

        Sampeyan ora mbingungake apa-apa: ngarep Turkestan lan - ... 1915 Kaukasus, pindhahNyuwun ?
        1. tihonmarine
          tihonmarine 16 Juni 2020 14:01
          +3
          Kutipan: Olgovich
          Sampeyan ora mbingungake apa-apa: ngarep Turkestan lan - ... 1915 Kaukasus, pindhah

          Mungkin Kaukasia, nanging dheweke perang ing Korps Turkestan kaping 2 lan aku ngerti yen dheweke perang karo Turki, lan ing taun 1917 kabeh batalyon ninggalake omah. Lan mbah buyutku ora ditimbali maneh ing ngarep Perang Dunia I; dheweke lair ing taun 1876. Ana akeh sederek ing baris lanang, nanging Perang Sipil ulig wong, lan wong mati ing Perang Donya II, nanging luwih saka setengah bali urip.
      2. Serg65
        Serg65 17 Juni 2020 10:16
        0
        Kutipan saka tihonmarine
        perang ing ngarep Turkestan ing 1915

        Iki ngarep apa, Valera?
        1. tihonmarine
          tihonmarine 17 Juni 2020 11:01
          +1
          Kutipan: Serg65
          Iki ngarep apa, Valera?

          Salam, aku ora nulis kanthi akurat, ngarepe Kaukasia, nanging korps sing dilawan yaiku Turkestan kaping 2. Nanging aku ngerti yen aku perang karo wong Turki.
          1. Serg65
            Serg65 17 Juni 2020 11:11
            +1
            Lan kepiye mbah buyutmu mlebu Korps Turkestan kaping 2, apa sampeyan ngerti?
            1. tihonmarine
              tihonmarine 17 Juni 2020 11:52
              0
              Kutipan: Serg65
              Lan kepiye mbah buyutmu mlebu Korps Turkestan kaping 2, apa sampeyan ngerti?

              Simbah, dudu simbah. Kaya wong liya, padha nyukur bathuk ing taun 1915 lan dikirim perang. Lan rincian babagan Perang Dunia I ing wektu iku ora narik kawigatenku.
              1. Serg65
                Serg65 17 Juni 2020 12:39
                -1
                Kutipan saka tihonmarine
                Kaya wong liya, padha nyukur bathuk ing taun 1915 lan dikirim perang

                Kasunyatane yen korps Turkestan iku teritorial, sejatine Turkestan! Khususé, Korps Turkestan kaping 2 dibentuk ing tlatah Turkmenistan saiki, Tajikistan lan bagéan saka Uzbekistan! Pengisian korps iki uga teka saka bagean kasebut. Mulane aku takon!
                1. tihonmarine
                  tihonmarine 17 Juni 2020 13:02
                  0
                  Kutipan: Serg65
                  Pengisian korps iki uga teka saka bagean kasebut. Mulane aku takon!

                  Jujur, aku ora ngerti, nanging kaya sing dikandhakake simbahku, dheweke dikirim menyang Chita, banjur menyang ngarep minangka paramedic.
            2. Aviator_
              Aviator_ 17 Juni 2020 19:51
              0
              Conscripts saka provinsi Voronezh ing 1914 tindak perang nglawan Turki, mbah kakungku ing 1893, lan tindak ing kono, kanggo perang ing Persia, ing korps Jenderal Baratov. Budyonny uga perang ing kana.
              1. Serg65
                Serg65 18 Juni 2020 11:23
                +1
                Kutipan: Aviator_
                ing korps Jenderal Baratov

                Sergei, miturut mobilisasi, ditugasake rekrut kanggo tentara Kaukasia, ana ing Kuban, lan ing Don, lan ing Little Russia ... kalebu ing provinsi Voronezh .... Kapadhetan populasi ing Rusia tengah dhuwur. Ing Turkestan, kahanan kasebut beda-beda, adoh saka Rusia sajarah, mula korps Turkestan 1 lan 2 nampa kontingen Slavia lokal kanggo mobilisasi. Lan korps dhewe ing babagan kekuatan angka beda banget karo Kaukasia ing arah sing luwih cilik.
    2. Avior
      Avior 17 Juni 2020 15:06
      -4
      Ora jelas kepiye carane menehi tanggal sing padha .... rong pesenan Perang Dunia II (loro buku pesenan sing beda) apa

      paling kamungkinan ana kesalahan ing ejaan saka jeneng marga saka intricacies saka terjemahan utawa kanggo alesan liyane
      ana 2 dokumen ing memori situs wong

      Skipnik (Skrypnik) Vasily Emelyanovich
      Urutan gelar Perang Patriotik II
      Tanggal lair: _._. 1904
      Panggonan lair: SSR Ukrainia, wilayah Vinnitsa, distrik Kryzhopolsky, karo. Jugastra
      Jeneng penghargaan: Ordo gelar Perang Patriotik II
      File kertu: File kertu ulang tahun penghargaan
      No. Dokumen : 83
      Tanggal Dokumen: 06.04.1985/XNUMX/XNUMX

      Skrypnik Vasily Emelyanovich
      Urutan gelar Perang Patriotik II
      Tanggal lair: _._. 1904
      Panggonan lair: SSR Ukrainia, wilayah Vinnitsa, distrik Kryzhopolsky, karo. Jugastra
      Jeneng penghargaan: Ordo gelar Perang Patriotik II
      File kertu: File kertu ulang tahun penghargaan
      No. Dokumen : 49
      Tanggal Dokumen: 01.08.1986/XNUMX/XNUMX
  3. Boris55
    Boris55 16 Juni 2020 11:04
    + 11
    Dheweke mbela Tanah Air, perang kanggo kita, pengin kita seneng lan ora mikir babagan kedadeyan sing nggegirisi kaya perang.

    Kanggone, apa maneh kanggo awake dhewe lan anak-anak, kudu dianakake pawai kamenangan, pawai kenang-kenangan.

  4. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 16 Juni 2020 11:20
    +2
    Kenangan sampeyan minangka ganjaran utama kanggo dheweke, sanajan dheweke ora ana maneh karo kita. Wiwit memori urip, banjur Jiwa iku nang endi wae cedhak. Muga-muga tetep njaga sampeyan kabeh.
  5. Rostislav
    Rostislav 16 Juni 2020 11:38
    +8
    Pancen angel mbayangno apa sing dialami wong tuwa saiki.
    Bapak ditimbali ing 38. Dheweke njabat ing Timur Jauh, banjur Khalkin Gol. Dheweke bali menyang Minsk tanggal 20 Juni tanggal 41 lan tanggal 23 maneh menyang kantor pendaftaran lan pendaftaran militer. Piyambakipun nilar kubu cedhak Moskow, tekan Praha. Lan rampung perang maneh ing Timur Jauh, ndamel Jepang. Dheweke pungkasane bali menyang omah mung ing 46th, njaga minangka sersan senior.
  6. tihonmarine
    tihonmarine 16 Juni 2020 11:45
    +4
    Padha mbela Tanah Air, perang kanggo kita, pengin kita seneng lan ora mikir bab kedadean elek kaya perang. Iku banget medeni kanggo éling sing wong ora ngerti iki saiki.
    Thanks kanggo wong-wong mau, lan memori langgeng, prasaja, plowmen dingerteni saka perang, sing keno kabeh hardships perang, lan nyuwil mburi Nazisme. Padha wong Soviet nyata.
  7. bisnisv
    bisnisv 16 Juni 2020 11:52
    +4
    Aku mbokmenawa ora bakal ngerti iki, nanging aku ngerti manawa kita kudu ngelingi wong-wong kuwi, amarga urip nggawe cetha yen bab utama ing gesang kita - Motherland lan kulawarga!
    Matur nuwun, Daniil Petrov, kanggo artikel kasebut! Iku gratifying kanggo ngerti sing wong enom ngerti lan appreciate apa leluhur kita! Tegese ora kabeh ora ana pangarep-arep kaya sing kadang-kadang katon kanggo aku lan generasiku babagan pendidikan anak putu! Anggere ana Pangerten lan Memori, kita bakal urip! Sugeng tanggap warsa kagem anak, putu, lan generasi salajengipun kangge nglestantunaken lan nambahi warisan ingkang ageng ingkang dipun warisaken saking leluhur! hi
  8. Unknown
    Unknown 16 Juni 2020 12:56
    +3
    nanging yen tanpa pathos, katon ing mripate mbah kakung lan simbah, lan apa sing kudu diomongake? ya isin nyawang mripate simbah...kabeh ono ing kuburane wis luwih sepisan,tergantung apa sing dilakoni anak putu karo negara. tanah kelairan, kaya saiki, kanthi jeneng r.f., utawa USSR? rasa seneng kuwi, lan mangsa padhang kanggo turunane, minangka saiki, kapitalis? Ing salawas-lawase aku ngelingi, padha perang khusus kanggo tanah air SOVIET kita, slogan kuwi nalika perang, lan ora kanggo saiki, sing wis ilang kalbu lan isin, sing disebut kapitalis Rusia. kanggo wong-wong mau, utawa kabeh padha marang wong-wong mau? ing biaya nyawa saka mayuta-yuta prajurit kita, wilayah USSR wis dibusak saka mungsuh, lan padha rampung mati Hitler ing Berlin kanggo push wates keamanan dhewe sabisa kanggo generasi mangsa, lan West wis ora kepinginan kanggo mbaleni kampanye kuwi maneh, lan padha meneng 50- taun ing gombal. nanging miturut panguwasa saiki, wates negara kita ngliwati wilayah Leningrad, Pskov, Smolensk, Bryansk, Belgorod lan Rostov. siji wonder, banjur apa padha perang kanggo, apa padha lay mudhun sing urip kanggo? sawise kabeh, kabeh wong bakal setuju yen Rusia saiki wewatesan karo entitas negara non-loropaken. dadi carane ndeleng leluhur ing mripat?
    1. nikon7717
      nikon7717 16 Juni 2020 23:48
      +1
      Iku isin kanggo ndeleng mata para leluhur ... Lan apa saben kita, maca ukara iki, wis rampung, wis dilakoni, bakal nindakake kanggo ora isin? Yen saben wong takon dhewe, apa sing kudu daklakoni, supaya aku ora isin ing ngarepe para leluhur utawa ing ngarepe anak-turunku, supaya para turunane bakal ngelingi pahlawan-pahlawan ing Perang Dunia II, Perang Dunia I, Perang Dunia II. lan wong sing ngirim memori iki kanggo wong-wong mau. Yen kabeh wong nggawe sejarah kulawarga sing Jujur, Sejati, tanpa media media, mula kabeh upaya kanggo ngrusak sejarah kita karo sampeyan bakal gagal. Ing sajarah kulawarga kuwi, sampeyan bakal nggambarake kabeh bangga, pain, kamulyan saka leluhur lan liwat menyang generasi anyar. Dheweke bakal nerusake ... anggere kulawarga sampeyan isih urip.
      1. Unknown
        Unknown 17 Juni 2020 05:37
        -1
        Lan apa sing saben-saben kita, maca ukara iki, ditindakake, ditindakake, bakal ditindakake supaya ora ana isin? .............. wiwit umur 89 taun, dheweke nyoba nglakoni. supaya ora isin. sawise kabeh, iku wis cetha kanggo wong-wong sing mangertos ngendi wong humpbacks lan klompok kang mimpin negara. Sawise kabeh, dening referendum Maret 91, nalika wong-wong USSR milih kanggo ngreksa Uni, kabeh bajingan ngatur iki disapu resik mati kaya-kaya ora ana apa-apa, whim sepele. , utamané ing Moscow.
        1. nikon7717
          nikon7717 17 Juni 2020 07:56
          0
          Dear dingerteni! Mbok menawa dheweke nyatakake gagasan kasebut kanthi ala. Aku ngomong babagan kasunyatan sing bubar kita weruh ing Dina Kamenangan, carane para veteran ngumpul ing divisi ing tentara, dina iki mung ana sawetara. Kita ora nyimpen riwayat uripe, saben ing kulawargane dhewe-dhewe, kanggo keturunan. Iki kudu ditindakake dina iki. Kita isih manggon ing USSR, sesuk uga ora bakal ana generasi sing manggon ing USSR, lan bebener babagan kita, urip kita, bakal kleru, ditulis maneh kanggo keturunan kita dening sejarawan Departemen Luar Negeri lan ditiru dening media. Kita ndeleng dina iki ing conto nulis ulang asil Perang Dunia II. Bebener ana ing tangan kita. Kita kudu nyimpen kanggo masa depan.
          1. Unknown
            Unknown 17 Juni 2020 11:52
            0
            Aku setuju karo sampeyan yen negara saiki ora kasengsem ing bebener sajarah, lan ana alasan kanggo iki, amarga pitakonan muncul karo bebener. kita wiwit ngomong babagan perang karo wong tuwa, lan dheweke ngandhani aku .... bapak, iki perang STALIGRAD, medali kanggo pertahanan kutha iki, nanging kutha dhewe ing ngendi? kok diganti jenenge? Mangkene apa sing kudu dijawab, kepiye nerangake? Ing kene sampeyan miwiti ngomong karo wong enom, dadi ing ngisor 30, sing otak durung kebak, lan bisa mikir, lan langsung takon, yen menang, banjur menyang ngendi negara sing menang? kok ana komandhan saka ngarep, contone, Rokossovsky, jaran lan liyane, nanging ora ana jeneng panglima paling dhuwur, sanajan kabeh wong ngerti? Lan ana liyane lan liyane pitakonan kaya iki. mesthi, ing bunder kulawarga, Aku nerangake minangka paling aku bisa, nanging saka layar lan kaca ing batang, kawulo Rolling, lan slandering kita kepungkur. iki piye carane ngatasi?
            1. nikon7717
              nikon7717 17 Juni 2020 20:12
              0
              Apa sampeyan takon aku carane perang? Nanging kaya iki! Tatanan pribadi sampeyan ora mundur, nalika nglindhungi wong, perang kanthi skill, utawa luwih kanthi ALASAN. Ing babagan seni perang, apa sing kudu ditemtokake? gol lan arah serangan saka VOROG.? Carane nglindhungi dhewe karo sumber daya, sing allies, carane kanggo narik kawigaten dhewe. Inggih, terusake tumindak sing sampeyan tindakake kanthi njlentrehake bebener kanggo kabeh wong sing cedhak, tanpa ngganggu, pilih tembung sing nggawe sampeyan mikir lan nyelidiki sumber utama. Ora bisa pas kabeh ing kene ...
  9. zenion
    zenion 16 Juni 2020 14:38
    +2
    Lan aku begja ndeleng paman lan sedulurku sing isih urip. Ora akeh, nanging ana paman loro, telu mati lan papat sedulure, loro mati. Padha kerep ketemu, nanging ora tau krungu pirembagan bab perang. Tansah bab sederek, bab karya, bab anak lan putu. Kaca tansah diunggahake kanggo Stalin - sing pisanan, sing kapindho - kanggo perdamaian donya, sing katelu kanggo kabeh sedulur.
  10. Tanggalan
    Tanggalan 16 Juni 2020 16:46
    +2
    Matur nuwun, Petrov, matur nuwun kanggo ngelingi yen sampeyan bangga karo simbah.
    Daniil (Batskovich), matur nuwun kanggo bapakmu, ibu kanggo ngunggahake sampeyan kanthi bener lan aja ragu-ragu nulis patronymic - sampeyan pantes !!!
    Ikhlas.
  11. MA3UTA
    MA3UTA 17 Juni 2020 01:00
    0
    Pengarang.
    Delengen, mbok menawa medali liyane ilang ing kulawarga
    http://podvignaroda.ru/?#id=1532193517&tab=navDetailDocument

    ps.


    Wartawan Chisinau kondhang, panulis ...
    Ana resemblance kanggo foto pungkasan.
    Ora kebetulan?
    1. podymych
      22 Juni 2020 10:32
      0
      Nuwun sewu, temtunipun badhe madosi sesarengan kaliyan pengarang mudha, nggih sami-sami nggih.
      Sincerely, Alexey Podymov, editor saka seri karangan siswa MGRI bab leluhur
  12. Buldakova-Pibur
    Buldakova-Pibur 31 Juli 2020 10:35
    0
    Thanks kanggo kabeh wong sing ngelingi sederek kita, nanging mung babagan wong-wong sing kanthi cara siji utawa liyane nyedhak Dina Kemenangan. Yen ora kanggo wong-wong mau, kita ora bakal lungguh lan ngrembug babagan eksploitasi. Eyang kakungku Mikhail Kuzmich Buldakov, lair ing taun 1911, digawe ing Juli 1941 ing Nizhneingashsky RVC Wilayah Krasnoyarsk, ilang ing Oktober 1941, sawise nggoleki dawa, ana bukti yen dheweke perang ing wilayah Mozhaisk cedhak desa. Borodino. Aku ngubungi museum sejarah, dheweke mangsuli aku ing kana:
    "Jenenge ana ing database kita.
    Miturut dhaptar kerugian ing arsip TsAMO, penembake Tentara Merah Buldakov Mikhail Kuzmich, lair ing taun 1911. ana ing Divisi Infanteri 32, Resimen Infanteri 322. Resmi kadhaptar minangka ilang 16 Oktober 1941 cedhak desa Borodino, wilayah Moscow, distrik Mozhaisk. (TsAMO F.58 OP.818883 d.429).
    Ing dina iki, 16 Oktober, ngandika akeh, pasukan Jerman mesthine mlebu ing Moskow. Tank mungsuh Jerman nyuwil liwat saka Yelnya kanggo Utitsy menyang stasiun Borodino, perang kuwat banjur, pejuang dianakaké resistance kanggo 4-5 jam.
    Log pertempuran resimen bedhil 322nd nerangake yen ing 16 Oktober, batalyon 3 lan 1 saka resimen 322, nalika nyerang desa Borodino-Semenovskoye, ditemoni dening tank musuh. Ing geni mesin-gun abot resimen ilang nganti 60% saka komposisi.
    Ing tlatah papan wisata "Lapangan Borodino lan monumen ing kono" resmi ana 10 kuburan massal, kabeh mau ora ana jeneng. Saiki ora bisa ditemokake kanthi pasti. Comrades-in-arms padha kakubur sabisa, ing wektu kanggo lull. Beban utama tugas iki tumiba ing warga lokal sawise mundur saka pasukan kita. Padha dikubur ing cedhak pemukiman, ora ana sing nggoleki ing kadohan. Asring trench kanggo prajurit dadi kuburan.
    Sawise perang, detasemen telusuran Mozhaisk nemokake papan panguburan para prajurit lan medali prajurit sing ora diisi kosong, sing ora ana cathetan identifikasi, amarga para prajurit, amarga takhayul, percaya yen iki bakal nyebabake masalah. Saben taun, para pencari nemokake kuburan anyar lan dikubur maneh kanthi penghargaan militer.
    Saka stasiun Borodino menyang desa Semenovskoye, ing sadawane dalan, ana telung kuburan massal prajurit Soviet saka arsitek I.A. Prancis. Panggonan panguburan paling gedhe saka prajurit Soviet sing tiba ing ngarepe monumen Tank - T-34 kanggo prajurit Tentara kaping 5 "
    Maca wangsulane, aku mung nggrundel....seneng-seneng akhire ketemu, nanging sayange mbahku ora duwe foto simbah. Aku kudu rummage liwat arsip, kabeh limo forum, Mungkin nang endi wae aku bakal lay metu arsip kulawarga saka divisi kang. Nanging aku paring pangandika marang aku lan marang wong-wong sing wis mati kabeh, yen aku mesthi bakal ngunjungi papan-papan kasebut lan sujud. Lan aku ngirim crita iki ing wangun elektronik kanggo putu buyut lan putu buyut cilik.