Perlindhungan kendaraan tempur darat: nutupi lan ngindari

22
Perlindhungan kendaraan tempur darat: nutupi lan ngindari

Tangki minangka quintessence saka kendaraan pertempuran darat, padha wis mesthi wis bentenaken dening kemampuan kanggo njupuk hit. Kanggo nindakake iki, tank dilengkapi waja massive, dikiataken okehe ing ngarep awak. Sabanjure, pangembang senjata anti-tank ngupayakake kabeh upaya kanggo ngrusak waja iki.

Nanging sadurunge nyerang tank, kudu dideteksi, lan, sawise dideteksi, kena target sing aktif maneuver, sing ana hubungane karo pentinge sistem kamuflase lan cara kanggo nambah maneuverability tank lan peralatan pertempuran darat liyane.



Nyamar


Deteksi peralatan pertempuran darat ditindakake ing jarak gelombang akustik, optik, termal lan radar. Bubar, sensor sing bisa digunakake ing jangkoan ultraviolet ditambahake ing dhaptar iki, kanthi efektif ndeteksi misil anti-tank kanthi knalpot mesin.


Tank T-72 Yugoslavia ing imager termal saka tank Amerika M1A2 SEPv2 "Abrams" ...


... lan tampilan ing imager termal saka tank Amérika M1A2 "Abrams"


Sistem deteksi peluncuran rudal MUSS AN / AAR-60 MILDS kanthi sensor operasi ing jarak ultraviolet kanthi dawa gelombang 300 nm

Cara sing paling gampang lan akeh digunakake kanggo nyuda visibilitas peralatan pertempuran darat ing jarak gelombang optik sing katon, termal lan radar yaiku nggunakake bahan panutup khusus. Ing Rusia, produk perusahaan "NII-Steel" kanthi jeneng simbolis "Cape" akeh digunakake.


Tank T-90 tanpa ngukur kanggo nutupi EPR ing proyeksi ndhuwur, ing kisaran dawa gelombang 3 lan 8 mm, duwe EPR udakara 29 meter persegi, kanthi kit Cape, tank T-90 duwe EPR kira-kira. 6,5 meter persegi, tank T-90 kanthi seperangkat langkah kanggo nutupi EPR tank kanthi pesawat bahan "Cape", "Ternovnik", "RTP-90" kira-kira 2,1 meter persegi.


Gambar pencitraan termal saka tank tanpa kamuflase (a, c) lan kamuflase (b, d)

Senadyan kesederhanaan lan efektifitas metode masking iki, ing kahanan pangembangan intensif peralatan pengintaian (sensor) lan otomatisasi pangolahan informasi pengintaian, nggunakake tanjung kamuflase mung ora cukup maneh.

Ing babagan iki, ing negara-negara industri ing donya, sistem kamuflase aktif sing dipasang lan dipasang sing bisa ngganti tandha optik lan termal kendaraan tempur darat.

Salah sawijining pangembangan kasebut yaiku sistem kamuflase aktif Adaptiv saka perusahaan Inggris BAE Systems. Kanggo pisanan, sistem kamuflase Adaptiv dituduhake ing pameran DSEI 2011 minangka bagéan saka kendaraan tempur infanteri Swedia (IFV) CV-90 (ing versi tank ringan).


BMP CV-90 (ing versi tank entheng), dilengkapi sistem kamuflase aktif Adaptiv[/ukuran
]
Eksterior sistem kamuflase aktif Adaptiv digawe saka kothak heksagonal 15 cm sing bisa ngontrol suhu permukaan. Sensor termal sing dipasang ing kendaraan nampa matriks suhu latar mburi saka sisih mburi sisih camouflaged. Adhedhasar data sing ditampa, sistem ngganti suhu kothak, "smearing" tandha kendaraan lapis baja ing latar mburi. Ukuran kothak dioptimalake kanggo visibilitas sing kurang ing jarak termal kanthi jarak udakara 500 meter lan kecepatan nganti 30 kilometer per jam.


Sistem Adaptiv nutupi gambar kendaraan lapis baja ing latar mburi terrain sing ana ing mburi

Ing ngarsane engine panas lan undercarriage, kang bisa gampang dibedakake ing gambar saka imager termal diwenehi ing wiwitan artikel iki, bisa ngganggu masking kendaraan wojo ing latar mburi lumahing lingkungan. Ora gampang ndhelikake sumber panas sing kuat kaya diesel tank utawa turbin gas.

Ing kasus iki, sistem Adaptiv bisa digunakake kanggo molak tandha kendaraan tempur darat, supaya katon kaya, contone, transportasi sipil (ayo ninggalake sisih etika saka "nyamaran" kanggo saiki) utawa kendaraan darat saka kelas sing beda. Contone, mungsuh percaya yen dheweke wis nemokake operator personel lapis baja utawa MRAP, lan nggunakake meriam kaliber cilik kanggo ngalahake, mbongkar posisine, nanging nyatane dheweke nyerang tank sing meriam kaliber cilik ora bakal nyebabake kritis. karusakan kanggo, lan kang bakal numpes mungsuh dibukak karo bali geni.


Ngganti tandha termal saka kendaraan lapis baja sistem kamuflase aktif Adaptiv

Bisa uga kanggo nyuda suhu awak ing area mesin kanthi nggunakake coolant, mindhah panas menyang area ngisor kendaraan tempur. Salajengipun, refrigeran kasebut rada adhem maneh dening unit pendingin ing kendaraan, utawa dibebasake menyang atmosfer lan diisi maneh menyang silinder ing pangkalan. Iki bakal bantuan kanggo luwih ngganti teken awak saka kendaraan wojo.

Kanggo masking ing sawetara dawa gelombang sing katon, sistem kamuflase aktif Adaptiv kudu nggunakake tampilan electrochromic kanthi resolusi 100 piksel saben kothak. Iki bakal ngidini gambar latar mburi konco kendaraan wojo bisa maleh karo kasetyan dhuwur.

Konsumsi daya sistem kamuflase aktif Adaptiv ing babagan ngontrol tandha inframerah nganti 70 watt saben meter persegi permukaan topeng, liyane 7 watt saben meter persegi dibutuhake kanggo ngontrol tandha visual. Sistem Adaptiv bobote kira-kira 10-12 kilogram saben meter persegi, sing ngidini bisa digunakake ing meh kabeh jinis kendaraan tempur darat.

Ing Rusia, sistem kamuflase aktif dikembangake dening Roselectronics lan TsNIITOCHMASH kanggo digunakake minangka bagean saka peralatan Ratnik-3 sing canggih.
Sistem kamuflase aktif domestik adhedhasar panggunaan bahan sing dikontrol kanthi listrik khusus - electrochrome, bisa ngganti warna gumantung saka sinyal listrik sing mlebu, kanggo njamin kepatuhan karo permukaan topeng lan lingkungane. Konsumsi daya sing diumumake yaiku 30-40 watt saben meter persegi.


Konsep helm protèktif Rusia kanthi piring kamuflase electrochromic

Panggunaan sistem kamuflase aktif mbutuhake sumber daya, sing bisa diwenehake dening platform kanthi propulsi listrik, sing digunakake ing artikel kasebut: Tank listrik: prospek panggunaan propulsi listrik ing peralatan pertempuran darat.

Saliyane nyedhiyakake daya kanggo sistem kamuflase aktif, kendaraan tempur adhedhasar lemah kanthi propulsi listrik bakal kurang gangguan, uga kemampuan kanggo mateni turbin diesel / gas kanggo sementara sing terintegrasi karo generator listrik, nalika njamin operasi pertempuran. kendaraan amarga baterei buffer, kang bakal nemen menakake karya sistem kamuflase aktif kanggo kamuflase ing sawetara termal.

Maneuverability


Konfrontasi terus-terusan antarane projectile lan waja wis mimpin kanggo kasunyatan sing massa tank perang utama modern (MBTs) iku siji lan setengah kanggo loro kaping massa MBTs sing ing layanan setengah abad kepungkur. Ora nggumunake yen saka wektu kanggo wektu ana konsep kanggo ninggalake mbangun-munggah saka waja ing sih kanggo nambah maneuverability saka Unit pertempuran individu lan mobilitas Unit.

Salah sawijining proyek paling gedhe saka jinis iki bisa dianggep minangka program Amerika "Sistem Pertempuran Masa Depan" (Sistem Pertempuran Masa Depan - FCS). Minangka bagéan saka program iki ngrancang kanggo nggawe seri kendaraan terpadu adhedhasar sasis siji. Ing asas, ide kasebut ora anyar, amarga ing Rusia ana sing padha direncanakake bakal ditindakake ing platform Armata. Bentenipun antarane program FCS bisa dianggep minangka syarat kanggo mbatesi massa maksimum kendaraan tempur ing tingkat 20 ton. Iki bakal nyedhiyakake unit sing dilengkapi mesin sing dikembangake ing program FCS kanthi mobilitas paling dhuwur, amarga kemampuan kanggo nyebarake pesawat transportasi Lockheed C-130 kanthi cepet menyang garis ngarep, lan ora mung Boeing C-17 lan Lockheed C-5 sing abot, sing bisa digunakake ora saka saben bandara.


Konsep platform universal kanggo kendaraan lapis baja digawe ing program FCS

Saliyane kendaraan tempur darat sing diimplementasikake ing platform siji, kendaraan tanpa awak kudu digawe minangka bagean saka program FCS. penerbangan lan sistem lemah, sensor lan gaman sing bisa dienggo ing "sistem sistem" saka medan perang sing fokus ing jaringan.


Komponen sing direncanakake saka program FCS

Pasukan serangan utama yaiku tank entheng kanthi meriam XM120 Mounted Combat System (MCS) 1202 mm. Ing wektu sing padha, massa kasebut uga kira-kira 20 ton, sing kaping telu kurang saka massa M1A2 Abrams MBT sing ana ing modifikasi paling anyar.

Mesthi, sanajan nggunakake bahan komposit paling anyar, sampeyan ora bisa nggawe waja kanggo tank cahya sing padha karo sing dipasang ing M1A2 Abrams MBT, mula para pangembang nganggep cara liya kanggo nambah kelangsungan urip XM1202. Utamane, mesthine kanggo nyuda kemungkinan nabrak tank amarga proteksi multi-level, kalebu level ing ngisor iki:
- supaya ketemu - evasion saka tabrakan karo pasukan mungsuh unggul;
- nyegah deteksi - nyegah deteksi kanthi nyuda visibilitas ing spektrum termal, katon, radar lan akustik optik;
- supaya akuisisi - supaya dijupuk kanggo ngiringan dening counteracting sistem panuntun dhumateng mungsuh;
- nyingkiri kenek - nyingkiri kenek kanthi bantuan sistem pertahanan aktif;
- ngindhari penetrasi - ngindhari penetrasi nggunakake waja komposit majeng, uga waja listrik canggih, prinsip kasebut adhedhasar pengaruh muatan listrik sing kuat nalika nembus piring kontak jarak;
- ngindhari mateni - ngindhari matine kendaraan tempur yen ana tabrakan kanthi nambah kaslametan kanthi ngoptimalake tata letak kompartemen lan peralatan.


Konsep tank entheng XM1202

Ing teori, kabeh sing kasebut ing ndhuwur bisa digunakake, nanging ing praktik, meh kabeh item ing ndhuwur bisa dileksanakake ing sembarang MBT modern, kalebu ing proses modernisasi. Ing wektu sing padha, XM1202 sing janjeni isih bakal kalah karo MBT sing ana ing babagan item "nyegah penetrasi", nyedhaki parameter iki luwih cenderung kanggo kendaraan tempur infanteri (IFV) utawa tank ringan.


Secara konseptual, XM1202 MBT luwih cedhak karo tank cahya Rusia saka seri 2S25 Sprut-SD tinimbang M1A2 Abrams MBT, sing kudu diganti.

Pungkasane, biaya sing dhuwur, kerumitan implementasine komponen individu, uga ora bisa dihindari kanggo entuk solusi kompromi nyebabake penutupan program FCS ing Mei 2009.

Iku malah bisa kanggo ngleksanakake tank ateges cahya sing bisa saingan ing syarat-syarat witjaksono karo MBTs sing duwe pangayoman waja lengkap? Sawise kabeh, ngurangi massa, contone, nganti 20 ton, nalika njaga daya mesin ing tingkat 1500-2000 daya kuda, bakal ngidini tank cahya duwe daya tartamtu saka 75-100 daya kuda saben ton lan, minangka asil. ciri dinamis pinunjul.

Jawaban bakal rada negatif. Dhewe, kemampuan maneuver lan kinerja dinamis sing dhuwur ora bakal menehi proteksi sing cukup kanggo peralatan pertempuran darat, yen ora kabeh wong bakal nglawan Buggy.

Ing wektu sing padha, minangka tambahan kanggo pangayoman waja, karakteristik dinamis dhuwur lan kamungkinan maneuvering intensif bisa bantuan kanggo nambah survivability saka kendaraan wojo ing paprangan. Iki bisa dadi efektif banget nalika ngenalake sistem kontrol lalu lintas otomatis (autopilots) kanthi kombinasi karo propulsi listrik peralatan pertempuran darat.

Autopilot saka kendaraan tempur sing janjeni kudu nindakake orientasi terus-terusan ing terrain, kanthi nganggep analisis dhuwur terrain, data babagan obyek buatan ing saubengé lan alangan alam sing dipikolehi saka peta terrain kanthi tliti dhuwur, uga saka ing- sensor papan - radar, lidar, imager termal lan kamera video.
Adhedhasar data sing ditampa, autopilot bisa mbentuk ing layar ringkesan sawetara rute sing paling dilindhungi saka serangan mungsuh saka arah sing kaancam, padha karo program navigasi kanggo mobil sing saiki ditindakake nalika nyopir ing kutha, ing sadawane rute sing dibangun kanthi njupuk akun. macet.

Kajaba iku, yen ana peluncuran rudal / granat sing dideteksi, otomatisasi kudu, adhedhasar data ing wilayah sekitar, nemtokake posisi sing bisa nyedhiyakake papan perlindungan saka serangan rudal / granat. Salajengipun, gumantung saka mode sing diaktifake, kendaraan tempur ing mode otomatis nggawe uncalan energik sing cendhak kanggo nyingkiri roket / granat, utawa menehi sinyal weker kanthi tampilan posisi sing dilindhungi ing layar ringkesan, sawise driver-operator mung. kudu poke ing posisi sing dipilih ing layar tutul , sawise kang mesin bakal nindakake maneuver pertahanan kanthi otomatis.

Mesthine, operasi sistem kasebut kudu nimbang lokasi kendaraan tempur sekutu lan pejuang sing dismounted.


Manuver nyingkiri kanthi otomatis (semi-otomatis) sajrone serangan RPG utawa ATGM, ditindakake ing arah lelungan (1) utawa nglawan arah lelungan (2)

Nalika nembak saka peluncur granat anti-tank (RPG) lan sistem rudal anti-tank (ATGM) saka jarak 500-5000 meter, gumantung saka jarak lan jinis roket / granat, udakara 3-15 detik bakal liwati. antarane tembakan lan wayahe tekan kendaraan tempur, sing bisa cukup kanggo nindakake maneuver pertahanan sing energik ing mode otomatis lan semi-otomatis.

kesimpulan


Sistem kamuflase majeng lan tambah maneuverability ora bakal ngganti waja lan sistem pertahanan aktif, nanging bisa nglengkapi wong, Ngartekno nambah survivability saka janji kendaraan tempur lemah ing paprangan.

Introduksi sistem propulsi listrik bakal mbantu njamin operasi efisien sistem kamuflase aktif maju lan ningkatake kemampuan maneuver kendaraan tempur darat sing janjeni.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

22 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. KCA
    +2
    17 2020 Juni
    3kW saben kothak meter saka peralatan "Warrior-3", apa iku normal, prajurit bakal nggawa generator diesel dhewe, utawa bakal poto-propelled?
    1. AVM
      +1
      17 2020 Juni
      Kutipan saka KCA
      3kW saben kothak meter saka peralatan "Warrior-3", apa iku normal, prajurit bakal nggawa generator diesel dhewe, utawa bakal poto-propelled?


      Matur nuwun, ana kesalahan ketik ing materi: ora 3040 watt, nanging 30-40 watt.
      Kajaba iku, ing teori, konsumsi daya kudu beda-beda saka tingkat owah-owahan saka gambar, i.e. obahe pejuang. Ing tembung liyane, yen prajurit ing posisi, utawa obah alon, gambar ora bakal nganyari intensif, lan konsumsi daya bakal suda. Kaya ing buku kanthi tampilan E-link - luwih akeh sampeyan mbukak kaca, luwih cepet dibuwang.
      1. 0
        17 2020 Juni
        uga, ana INFA sing kegiatan electrical dhewe uga teliti
        1. AVM
          +2
          17 2020 Juni
          Kutipan saka prodi
          uga, ana INFA sing kegiatan electrical dhewe uga teliti


          Lan apa kegiatan unsur Peltier sing ngganti latar mburi termal utawa layar electrochromic? Lan carane adoh nyebar?
          1. 0
            17 2020 Juni
            ya, aku samar-samar mbayangno, kemungkinan besar, iki minangka medan magnet sing tetep kanthi bantuan paparan radio lan prinsip umum isih ditrapake ing kana - sing duwe sumber daya sing luwih gedhe.
        2. 0
          21 2020 Juni
          Kutipan saka prodi
          uga, ana INFA sing kegiatan electrical dhewe uga teliti

          Multimeter lan obeng indikator
  2. +1
    17 2020 Juni
    Kanggo digunakake ing gerakan nyamarake, iki pancen bener. Ayo mbayangno ing Maret UAV ora bakal weruh kolom tank ing imager termal, nanging mobil penumpang. apik
  3. 0
    17 2020 Juni
    Kendaraan lapis baja kamuflase mung bisa digunakake ing papan parkir tanpa ditembak. Proteksi ing perang lan ing Maret - khusus waja (marang pecahan) lan pangayoman aktif (marang rudal lan roket).

    Pertahanan nglawan proyektil kinetik minangka kompleks serangan pengintaian sing ngrusak sistem panrima mungsuh sanajan sadurunge kendaraan lapis baja wiwit tekan garis serangan.
  4. +1
    17 2020 Juni
    Yagene dheweke tansah nyoba kanggo nyepetake 120-125-152-155 menyang tank?
    Kanggo 18% saka tank mungsuh sing kondhang?
    Yen kita matesi dhéwé kanggo 40-45-55-57mm, iku cukup realistis kanggo nggawe tank karo keamanan luwih saka Armata lan Abrams bobot 40 ton. Kothak pil lan tank mungsuh bisa dirusak nganggo misil sing dipandu.
    1. -2
      17 2020 Juni
      Waja wis outlived dhewe. Nganti nanomaterials super-kuat dadi luwih murah. Lan senjata kasebut pancen kanggo platform serangan lemah, luwih apik saka jinis QN-506.
    2. 0
      26 2020 Juni
      Proyektil regane $2000 lan roket regane $50000.
  5. -2
    17 2020 Juni
    Ing wektu sing padha, minangka tambahan kanggo pangayoman waja, karakteristik dinamis dhuwur lan kamungkinan maneuvering intensif bisa bantuan kanggo nambah survivability saka kendaraan wojo ing paprangan. Lan mangan iwak lan ... ora bakal bisa. Utawa mobilitas utawa waja apik. Lan diwenehi manawa senjata anti-tank sing bisa dipakai uga dijamin ngrusak tank apa wae, pilihan kanggo milih sing terakhir ora bisa diarani sukses.
    1. AVM
      +5
      17 2020 Juni
      Kutipan: Alexander Samoilov
      Ing wektu sing padha, minangka tambahan kanggo pangayoman waja, karakteristik dinamis dhuwur lan kamungkinan maneuvering intensif bisa bantuan kanggo nambah survivability saka kendaraan wojo ing paprangan. Lan mangan iwak lan ... ora bakal bisa. Utawa mobilitas utawa waja apik. Lan diwenehi manawa senjata anti-tank sing bisa dipakai uga dijamin ngrusak tank apa wae, pilihan kanggo milih sing terakhir ora bisa diarani sukses.


      Armor lan mobilitas cukup kompatibel. Iku cukup bisa kanggo sijine engine 3000 hp ing tank. Kanggo tank sing bobote 60 ton, iki bakal dadi 50 hp. saben ton, kang luwih saka tank abot 45 ton lan 1000 engine hp, kang ana kasunyatan cukup bubar.

      Propulsi listrik bakal nambah mobilitas.

      Senjata anti-tank sing bisa dipakai ora dijamin bakal kenek tank. Lan manual (ora transportable) lan malah Samsaya Awon.
      1. -1
        18 2020 Juni
        Kutipan saka AVM
        Iku cukup bisa kanggo sijine engine 3000 hp ing tank.

        Secara teoritis, cukup realistis kanggo nyelehake YaSU ing tank ing taun 50-an. Nanging petungan biaya lan masalah operasional wis nyegah supaya ora katon nganti saiki. Ing tingkat ngrambah saka daya tartamtu saka MBT modern, Tambah luwih ing daya engine wis sethitik pengaruh ing Tambah ing kacepetan rata-rata tank, nanging ngaruh mengaruhi biaya, linuwih, manunggalaken komponen, efficiency bahan bakar lan kahanan suhu saka tetanduran daya. Priksa - buku kasebut ditulis dening insinyur praktis, sing kudu diwaca kanggo sapa wae sing pengin ngobrol kanthi teknis babagan topik kasebut.

        Kutipan saka AVM
        Senjata anti-tank sing bisa dipakai ora dijamin bakal kenek tank. Lan manual (ora portabel) lan malah luwih elek
        Malah "Panzerfaust" utawa "Bazooka" bakal nembus sisih lan buritan MBT modern. Mesthi, sensing remot lan layar Hung ing sisih, granat bisa tiba ing rink skating, nanging iki topik temen beda. Sisih gundhul ditusuk dening RPG paling tuwa, iki minangka kasunyatan lan ora nyenengake kanggo wong sing lungguh ing tank.lol Yen kita nguripake senjata anti-tank sing luwih modern, gambar kasebut dadi surem. Kita duwe akeh model senjata ringan sing bisa nabrak atap kanthi kumulatif TBCh utawa inti impact. Dheweke dikirim menyang posisi 2-3 (Javelin, Spike-LR, Spike-ER, BILL, HJ-12) utawa dening wong siji (Spike-SR, Spike-MR, Mini-Spike, LMAT, NLAW). Lan ana sing ora nyenengake kanggo kendaraan lapis baja minangka tambang mortir sing dipandu (kalebu homing). Tank ora duwe pangayoman saka samubarang ing ndhuwur. Malah KAZ sing paling maju ora nutupi hemisfer ndhuwur. Yen unit tank ing ngendi wae kudu nindakake pertempuran kutha karo mungsuh sing dilengkapi sarana kaya ngono, pembantaian serangan pertama ing Grozny bakal katon kaya salah paham.
        1. AVM
          +1
          18 2020 Juni
          Kutipan: Alexander Samoilov
          Kutipan saka AVM
          Iku cukup bisa kanggo sijine engine 3000 hp ing tank.

          Secara teoritis, cukup realistis kanggo nyelehake YaSU ing tank ing taun 50-an. Nanging petungan biaya lan masalah operasional wis nyegah supaya ora katon nganti saiki. Ing tingkat ngrambah saka daya tartamtu saka MBT modern, Tambah luwih ing daya engine wis sethitik pengaruh ing Tambah ing kacepetan rata-rata tank, nanging ngaruh mengaruhi biaya, linuwih, manunggalaken komponen, efficiency bahan bakar lan kahanan suhu saka tetanduran daya.


          Nanging, daya kira-kira 3000 hp. paling kamungkinan kanggo ngrambah. Contone, dikembangake mesin MT 880-1300. Mesin kasebut minangka modifikasi enem silinder saka mesin diesel MT 883 Ka-523 kanthi daya 2600 hp. kanggo AAAV amfibi.

          Nanging ora pati penting. Ing transmisi listrik, kabeh bisa ditindakake kanthi luwih efisien. Motor listrik bisa dilebokake kanthi cadangan daya gedhe - kanthi 3000-4000 hp. (4 mesin 500 hp) tinimbang siji sing bakal menehi turbin + generator - 1500-2000 hp. Ing wayahe yen perlu kanggo nggawe maneuver cetha, motor listrik nampa jumlah tambah saka energi saka generator lan saka baterei buffer ing wektu sing padha, i.e. daya terus-terusan dhuwur ora perlu.

          Kutipan: Alexander Samoilov
          Kutipan saka AVM
          Senjata anti-tank sing bisa dipakai ora dijamin bakal kenek tank. Lan manual (ora portabel) lan malah luwih elek
          Malah "Panzerfaust" utawa "Bazooka" bakal nembus sisih lan buritan MBT modern. Mesthi, sensing remot lan layar Hung ing sisih, granat bisa tiba ing rink skating, nanging iki topik temen beda. Sisih gundhul ditusuk dening RPG paling tuwa, iki minangka kasunyatan lan ora nyenengake kanggo wong sing lungguh ing tank.lol


          Kenapa dheweke kudu wuda? DZ kudu ing kabeh pinggiran, lan luwih tandem, layar, gratings. Ing konflik anyar, ana setengah rolas hits ing tank sing dudu model paling anyar saka RPG-7 lan Flies. Yen sampeyan mbusak waja, tank bakal pierced loro saka peluncur granat lan saka bedhil mesin abot. Utawa bakal nyuda dimensi RPG kanthi nggawe peluncuran pasangan-triple-quad kanggo nambah kemungkinan nabrak lan ngliwati KAZ.

          Kutipan: Alexander Samoilov
          Yen kita nguripake senjata anti-tank sing luwih modern, gambar kasebut dadi surem. Kita duwe akeh model senjata ringan sing bisa nabrak atap kanthi kumulatif TBCh utawa inti impact. Dheweke dikirim menyang posisi 2-3 (Javelin, Spike-LR, Spike-ER, BILL, HJ-12) utawa dening wong siji (Spike-SR, Spike-MR, Mini-Spike, LMAT, NLAW).


          Kabeh Javelin, Spike iki regane atusan lenga lan duwe watesan target. Kakehan pinter, sampeyan bisa ngapusi. Kita bakal bali menyang iki. Lan kanthi cara kasebut, IR aktif / kamuflase optik + countermeasures bisa nyuda kemungkinan kena.

          Kutipan: Alexander Samoilov
          Lan ana sing ora nyenengake kanggo kendaraan lapis baja minangka tambang mortir sing dipandu (kalebu homing).


          Tambang sing dipandu yaiku 120 mm, iki wis dadi peralatan, dudu produk sing bisa dipakai. Padha njupuk karo katerangan laser. Padha mabur cukup suwe. Yen tank dilengkapi peralatan sing ndeteksi LI, lan kru ora turu, padha bisa uga Dodge - kumelun + maneuver.

          Kutipan: Alexander Samoilov
          Tank ora duwe pangayoman saka samubarang ing ndhuwur. Malah KAZ sing paling maju ora nutupi hemisfer ndhuwur. Yen unit tank ing ngendi wae kudu nindakake pertempuran kutha karo mungsuh sing dilengkapi sarana kaya ngono, pembantaian serangan pertama ing Grozny bakal katon kaya salah paham.


          Dadi kita ngomong babagan kendaraan lapis baja sing janji. Ayo dadi pirembagan bab KAZ, lan perang ing kutha.
          1. 0
            18 2020 Juni
            Kutipan saka AVM
            Nanging, daya kira-kira 3000 hp. paling kamungkinan kanggo ngrambah.

            Mesthi bakal. Mung sakperangan alesan, engineers pracaya iki ora bakal nambah mobilitas.
            Kutipan saka AVM
            Ing transmisi listrik, kabeh bisa ditindakake kanthi luwih efisien. Motor listrik bisa dilebokake kanthi cadangan daya gedhe
            Motor listrik sing ana hubungane karo peralatan militer mung narik kawigaten karo tandha akustik lan IR sing dikurangi. Ing babagan ekonomi lan logistik, mesthine bakal dadi ngipi elek. Propulsi listrik lengkap larang banget. Ngonversi energi kimia bahan bakar dadi karya mekanik kanthi langsung luwih efisien.
            Kutipan saka AVM
            Kenapa dheweke kudu wuda? DZ kudu ing kabeh pinggiran, lan luwih tandem, layar, gratings.
            Lan sampeyan wis weruh akeh kita karo bar? Ora, aku uga melu parade! ) DZ tandem ngendi? Ing T-72B3? OK. Ayo dadi. Dadi nyuda kemungkinan asor kanthi 0,5.
            Kutipan saka AVM
            Tambang sing dipandu yaiku 120 mm, iki wis dadi peralatan, dudu produk sing bisa dipakai.

            Apa sampeyan krungu bab 81-mm "Merlin"? apik Umure meh 40 taun.
            Kutipan saka AVM
            Dadi kita ngomong babagan kendaraan lapis baja sing njanjeni.

            Dadi, kita kudu ngomong babagan cara sing bisa dijanjekake kanggo nglawan. nglirik
            1. AVM
              0
              19 2020 Juni
              Kutipan: Alexander Samoilov
              Kutipan saka AVM
              Nanging, daya kira-kira 3000 hp. paling kamungkinan kanggo ngrambah.

              Mesthi bakal. Mung sakperangan alesan, engineers pracaya iki ora bakal nambah mobilitas.


              Matur nuwun kanggo informasi babagan buku kasebut, aku sinau kanthi minat, sanajan aku rumangsa maca sepisan. Nanging padha ngomong bab daya engine ing konteks kacepetan. Lan penulis cetha tresna diesel lan ora seneng mesin turbin gas mbela T-90 marang T-80 (dicokot kaya regejegan unquenchable saka Mi-28 marang Ka-50/52). Sing paling menarik yaiku ana akeh argumentasi babagan mesin turbin gas / mesin diesel. PMSM dianggo ing kene tinimbang minangka prinsip - sing paling apik yaiku mungsuh sing apik. Mesin Diesel wis dikembangake akeh lan suwe, lan turbin, sanajan apik, larang + sampeyan kudu nandur modal ing pangembangan lan tuning. Dhewe, sanajan dikembangake, ora bakal menehi keuntungan radikal tinimbang diesel. Nanging lengkap karo transmisi listrik, iki pitakonan.

              Ing babagan kacepetan, aku ora butuh, aku butuh akselerasi supaya tank bisa cepet-cepet mandheg, ngluwihi alangan, nyingkiri kenek.

              Analogi langsung yaiku mobil sipil. Ana mobil kanthi daya mesin 200, 400, 600 hp, nanging duwe watesan kacepetan 250 km / jam. Pitakonan iku, kenapa kita kudu mesin sing luwih kuat - mbayar pajak luwih akeh? Jawaban iki akselerasi, kemampuan kanggo cepet nggawe overtaking aman.

              Conto liyane. Upaminipun kita wis ngembangaken LED 200 lumens. Saka jumlah kasebut, padha ngetung bolam lampu 1000 lm (5 LED). Banjur kita dikembangaké 250 lm LED, sijine 5 mau ing bohlam lampu, nanging winates padhange kanggo padha 1000 lm. Iku bakal katon yen ora ana gunane? Lan dheweke. LED duwe nomer karakteristik lumens saben watt (utamane efficiency), lan iku prabédan saka daya. Sing. LED lawas menehi 1000 lumens karo efficiency 40%, lan anyar 60% amarga kasunyatan sing padha ora bisa ing maksimum, nanging ing tingkat padhange optimal.

              Iku padha karo mesin, ing daya maksimum bakal tansah konsumsi luwih, kurang efficiency lan kurang sumber. Mulane, nggunakake mesin 3000 hp. ing 90% kasus, kita bakal mbusak 1000-1500 hp saka iku, kang Ngartekno ngluwihi gesang layanan lan nambah efficiency amarga karya ing zona optimal. Lan duwe kemampuan kanggo murub nganti 3000 hp, yen perlu, kita bisa nggunakake.

              Transmisi listrik bakal nambah efisiensi turbin diesel/gas, amarga bakal muter generator ing daya tetep paling optimal. Lan puncak konsumsi sajrone akselerasi lan maneuver bakal lancar kanthi baterei + pemulihan energi nalika ngerem. Maneh, kaya ing mobil. Sampeyan pindhah 90 km / h - konsumsi 7 liter. saben 100 km, luwih utawa kurang - 9-12-14, etc.

              Kutipan: Alexander Samoilov
              Kutipan saka AVM
              Ing transmisi listrik, kabeh bisa ditindakake kanthi luwih efisien. Motor listrik bisa dilebokake kanthi cadangan daya gedhe
              Motor listrik sing ana hubungane karo peralatan militer mung narik kawigaten karo tandha akustik lan IR sing dikurangi. Ing babagan ekonomi lan logistik, mesthine bakal dadi ngipi elek. Propulsi listrik lengkap larang banget. Ngonversi energi kimia bahan bakar dadi karya mekanik kanthi langsung luwih efisien.


              Adoh saka kasunyatan. Malah nalika ngomong babagan mbandhingake turbin lan mesin diesel, ana akeh pitfalls - cooling, lenga, saringan. Iku worth njabut salah siji paramèter, menang diesel, nambah turbin. Kanthi penilaian lengkap babagan transmisi listrik, luwih angel. Propulsi listrik ing baterei ora nyata ing wektu sing cendhak. Lan ing mode diesel / turbin + generator + motor listrik, jarak jelajah bakal sebanding karo gearbox diesel + gedhe lan kompleks.

              Miturut cara, kita ngembangake mobil kanthi transmisi listrik: https://vpk.name/library/f/knight.html

              Kutipan: Alexander Samoilov
              Kutipan saka AVM
              Kenapa dheweke kudu wuda? DZ kudu ing kabeh pinggiran, lan luwih tandem, layar, gratings.
              Lan sampeyan wis weruh akeh kita karo bar? Ora, aku uga melu parade! ) DZ tandem ngendi? Ing T-72B3? OK. Ayo dadi. Dadi nyuda kemungkinan asor kanthi 0,5.


              Ora ana kemungkinan siji kanggo kabeh jinis senjata ngrusak. Warheads beda, kacepetan beda, beda jinis impact (kinetik, kumulatif jet, inti).

              Pitakonan ora iku, Aku ora nolak sing tank ngrugekke saka sisih, lan kita bakal bali menyang artikel iki bab waja, pitakonan sing dening nilar waja, kita bakal nguripake peralatan menyang timah bisa. pierced dening kabeh ing umum - bedhil mesin abot, granat underbarrel, etc.

              Mesthi, tanpa KAZ, survivability tank bakal nemen ngurangi. Nanging yen kita nyerahake waja, mungsuh bakal nggawe akeh senjata anti-tank ukuran cilik lan murah sing luwih saka siji KAZ ora bakal bisa ngatasi, dheweke bakal bodho ngetung kanthi jumlah.

              Miturut cara, saka buku kasebut:
              Sajrone demonstrasi shelling T-90, enem cangkang ditembakake saka tank liyane saka jarak 200 m (rong atus!), Sawise kendaraan teka dhewe ing dek observasi. Shooting ditindakake kanthi cangkang sub-kaliber lan kumulatif paling modern ing wektu kasebut. Dheweke uga nembak saka peluncur granat anti-tank tangan ing sisih pinggir. Lan maneh asil sing padha: waja ora rusak ...


              Miturut taksiran ing 2003 saka Panglima Angkatan Darat N.V. Kormiltsev, miturut asil permusuhan ing Chechnya, "model paling efektif saka kendaraan lapis baja ing kondisi pertempuran nyata dadi tank. T-72, sing nduweni waja sing dipercaya lan proteksi dinamis, bisa tahan saka 3 nganti 5 serangan granat RPG


              Miturut spesialis Rusia [3], pangurangan signifikan ing massa kendaraan militer (nganti 18-20 ton) sing direncanakake ing Amerika Serikat, sing disebabake dening syarat mobilitas udara, ora bisa nyukupi syarat kanggo kelangsungan hidup. Mesin kasebut bisa kena (rusak) sanajan ana sisa-sisa rudal lan cangkang sing cacat nalika nyedhaki; kendharaan tempur sing bobote kaya ngono ora bakal bisa nyerep (mateni) sisa energi.

              Kutipan: Alexander Samoilov
              Kutipan saka AVM
              Tambang sing dipandu yaiku 120 mm, iki wis dadi peralatan, dudu produk sing bisa dipakai.

              Apa sampeyan krungu bab 81-mm "Merlin"? apik Umure meh 40 taun.
              Kutipan saka AVM
              Dadi kita ngomong babagan kendaraan lapis baja sing njanjeni.


              Ngomong-ngomong, ora matur nuwun, barang sing menarik. Nanging kaya kabeh senjata sing dipandu, efektifitas bisa dikurangi kanthi cara perang elektronik, kamuflase, lan KAZ sing janjeni.

              Kutipan: Alexander Samoilov
              Dadi, kita kudu ngomong babagan cara sing bisa dijanjekake kanggo nglawan. nglirik


              Kita bakal ngomong manawa hi
  6. sen
    +1
    18 2020 Juni
    Penulis ora ngomong apa-apa bab sistem jamming kanggo nglindhungi tank. Ora mung Tirai. Traps infrared kanggo pangayoman marang sistem anti-tank Javelina. Laser kanggo mateni TVP (Efek paling kuat ing dawa gelombang 0,53 (paling mbebayani), 0,69 lan 1,06 microns) lan karusakan sak wentoro kanggo mata. Searchlight pulsing gangguan kanggo wuta mungsuh.
    1. AVM
      +1
      18 2020 Juni
      Kutipan saka sen
      Penulis ora ngomong apa-apa bab sistem jamming kanggo nglindhungi tank. Ora mung Tirai. Traps infrared kanggo pangayoman marang sistem anti-tank Javelina. Laser kanggo mateni TVP (Efek paling kuat ing dawa gelombang 0,53 (paling mbebayani), 0,69 lan 1,06 microns) lan karusakan sak wentoro kanggo mata. Searchlight pulsing gangguan kanggo wuta mungsuh.


      Waja lan peralatan protèktif aktif ing materi liyane.
  7. +2
    18 2020 Juni
    Sistem kamuflase majeng lan tambah maneuverability ora bakal ngganti waja lan sistem pertahanan aktif, nanging bisa nglengkapi wong, Ngartekno nambah survivability saka janji kendaraan tempur lemah ing paprangan.
    Andrey, matur nuwun kanggo artikel sing menarik lan wicaksana! hi
  8. sen
    +2
    18 2020 Juni
    Tank maneuvers ing Suriah.
    "Carousel", nalika platoon tank murub, obah ing bunder. Nalika kendaraan pisanan nembak target sing dideteksi, sing nomer loro, ana ing tutup, lagi nyiapake kanggo njupuk posisi tembak, lan sing katelu ngisi amunisi. Kauntungan tambahan saka teknik iki, sing nyedhiyakake kapadhetan geni sing dhuwur, yaiku kemampuan kanggo nyasarake mungsuh babagan jumlah kendaraan sing melu perang.
    Versi nganyari saka "carousel" nggunakake tank papat, kang ngenteni ing posisi rahasia kanggo "carousel" kanggo ngenali target mungsuh, lan banjur numpes.
    Cara taktik liyane yaiku sing diarani "benteng Siria", sing nggabungake daya tembak lan kemampuan maneuver. "Faktor penting ing kene yaiku kanggo njamin perlindungan kendaraan tempur saka efek senjata anti-tank sing digunakake dening mungsuh. Tank utawa kendaraan liyane obah siji-sijine ing jarak 20-100 meter, nembak ing sektor tartamtu.
    Manuver taktik liyane yaiku ngobong siji tank saka rong posisi tembak - utama lan cadangan. Penting yen dheweke ora linger ing salah sawijining luwih saka 3-5 detik. Tujuan utama teknik kasebut minangka upaya kanggo provoke mungsuh, mbukak posisi lan netepake kekuwatane.
    1. sen
      +2
      18 2020 Juni
      Aku kelalen nuduhake sumber.
      https://zvezdaweekly.ru/news/t/201812131026-W8xqD.html

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"