Bank-bank Rusia dijaluk nundha introduksi piranti lunak domestik

150
Bank-bank Rusia dijaluk nundha introduksi piranti lunak domestik

Transisi bank-bank Rusia menyang piranti lunak domestik kanggo infrastruktur informasi kritis bisa uga ditundha nganti suwe. Asosiasi Bank Rusia ngirim layang kanthi panjaluk kanggo nundha transisi kasebut menyang pamrentah negara.

Bank-bank Rusia wis nanggepi versi anyar saka draf keputusan presiden lan keputusan pemerintah, sing mbutuhake panggantos akeh jinis piranti lunak lan peralatan IT sing digawe manca karo mitra domestik. Miturut Asosiasi Bank Rusia (ADB), transisi iki ing wektu sing cendhak "angel dileksanakake, lan ing sawetara kasus praktis ora mungkin."



Minangka kacarita, kanggo transisi cepet, bank-bank kudu nglampahi luwih saka 700 milyar rubles ing wektu, kang siji bisa mimpin kanggo prices luwih kanggo layanan saka institusi kredit kanggo warga Rusia. Kajaba iku, kegagalan ing karya bank dhewe amarga panggantos piranti lunak ora dikecualekake.

Mangkono, ADB njaluk pamrentah Rusia kanggo nundha syarat kanggo ngenalake piranti lunak domestik tinimbang manca sajrone patang taun, nanging, ing wektu sing padha, nyengkuyung alokasi dhukungan negara kanggo manufaktur piranti lunak lan peralatan Rusia.

(...) Asosiasi Bank Rusia ngusulake (...) kanggo nimbang kemungkinan (...) nundha tanggal efektif saka syarat proyek kanthi patang taun (...) Njlentrehake ruang lingkup proyek kanthi ndawakake pranata sing khusus kanggo fasilitas CII pinunjul, gadhahanipun kategori pisanan pinunjul. Ngidini panggunaan piranti lunak kepemilikan sing dikembangake dening institusi kredit sing ora kalebu ing daftar sing cocog

- layang ngandika.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    150 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 11
      17 2020 Juni
      Inggih, kepinginan saka bank-bank bisa dingerteni. Cepet-cepet dibutuhake nalika nyekel kutu. Nanging ora worth repot.
      Kita uga bisa nampa kasunyatan sing ndhukung alokasi dhukungan negara kanggo produser piranti lunak Rusia.
      1. + 20
        17 2020 Juni
        Kutipan saka soko
        Kita uga bisa nampa kasunyatan sing ndhukung alokasi dhukungan negara kanggo produser piranti lunak Rusia.

        Mesthi wae sampeyan olèh.
        Nanging sapa sing bakal mbayar?
        Bank-bank cetha ngandika yen sampeyan lan aku bakal mbayar, i.e. warga biasa:
        ...bisa nyebabake kenaikan biaya layanan institusi kredit kanggo warga Rusia.

        Aku bakal ngomong ora "bisa mimpin", nanging 146% bakal.
        Hey Pemerintah! Napa warga rata-rata mbayar kabeh?
        1. +7
          17 2020 Juni
          Bakal kaya karo "introduksi piranti lunak open source ing sekolah", sing diumumake maneh ing taun 2010. Kita ngobrol, ngobrol, nransfer sawetara komputer demonstratif sing ora ana wong liya sing kena, lali kaya ngimpi ala, alon-alon terus. kanggo nggunakake apa kita digunakake kanggo. Ing saperangan saka sekolah ngendi ana Administrator antusias, padha dileksanakake istimewa ing pinunjul moral-volitional, liwat resistance saka lingkungan.
          1. +3
            17 2020 Juni
            Beruang nitih
            Kanthi mancal.
            Lan ing mburine ana kucing
            Mundur.
            Lan ing mburi dheweke nyamuk
            Ing balon.
            Lan konco crayfish
            Ing asu pincang.
            Serigala ing kuda.
            Singa ing mobil.
            Kelinci
            Ing trem.
            Kodok ing sapu…
            Padha numpak lan ngguyu
            Gingerbread ngunyah. (C) "Kecoa", geguritan, Korney Chukovsky

            Substitusi impor, lan ora mung, mung "ing sapu", miring, mundur, pincang lan terus-terusan butuh ... dhukungan. Malah tanpa tenanan ngadhepi intrik "kecoak" ing jaban rangkah.
            1. +6
              17 2020 Juni
              Ya, intrik ing luar negeri wis ditindakake. Sing luwih nggumunake, tinimbang kerja normal, dheweke isih nendhang lembu.

              Gazprom ngadhepi shutdown paksa kompresor LMF Austria, ujare Pavel Krylov, kepala departemen N335, laporan Interfax.

              Miturut dheweke, dheweke dipateni "kanthi adoh", lan saiki kompresor iki "bobot mati, isih ora bisa digunakake." "Jalan adoh, liwat satelit, dipateni, mung dadi logam kethokan," ujare Krylov.


              Rincian liyane ing RBC:
              https://www.rbc.ru/business/15/10/2019/5da5f1e19a7947cfb127bdfd
              1. +7
                17 2020 Juni
                Kutipan saka military_cat
                "padha bobote mati, isih ora bisa." "Remote liwat satelit dipatèni, padha mung malih dadi scrap metal",

                Supaya iki ora kelakon lan kabeh sistem financial negara ora beku, lan iku perlu kanggo ngganti piranti lunak kanggo domestik. Programer kita menang kabeh kejuaraan lan kompetisi, lan sijine produk ing komputer anak didik IMF - RENDAH!!!!
                Dadi sapa sing nyurung bal menyang gawang saka tim liyane!?
                Apa sing bisa kedadeyan ing mesin sing tetenger diaktifake liwat satelit, centrifuge nuklir Iran nuduhake. Sanajan Stuxnet minangka bagean saka operasi anti-Iran "Olimpiade" pamrentah Amerika, lan dilebokake liwat flash drive, intine padha ...
                Inggih, sapa maneh ing antarane kucing finansial sing overeaten sing durung jelas? Utusan mung!
          2. -11
            17 2020 Juni
            endi para admin sing semangat

            Mugi padha dikirim menyang rumah sakit jiwa kanggo hadiah. Kepeksa.
        2. +8
          17 2020 Juni
          Kutipan saka: kit88
          Mesthi wae sampeyan olèh.
          Nanging sapa sing bakal mbayar?
          Bank-bank cetha ngandika yen sampeyan lan aku bakal mbayar, i.e. warga biasa

          Inggih, mung ana rong cara metu: tetep ing piranti lunak manca utawa ngleksanakake dhewe, nanging iki mbutuhake sawetara jenis investasi. Ing kasus iki, disaranake supaya proses kasebut liwat wektu lan nyuda beban finansial kanggo kabeh wong.
          1. +9
            17 2020 Juni
            Sampeyan kudu duwe piranti lunak dhewe lan mung dhewe! Yen, mesthine, kita pengin nyingkirake katergantungan ora mung ing piranti lunak manca, nanging uga kontrol dening layanan intelijen asing (AS / Pentagon / NATO sing padha) babagan ekonomi kita, liwat angkatan bersenjata lan kompleks industri militer. Boten tanpa iku!
            Nanging iki mung minangka salah sawijining komponen sing paling penting kanggo njaga keamanan nasional ing perdamaian lan perang sing bakal teka!

            Ing China, prekara kaya ngono wis dingerteni! Lan kita ing Federasi Rusia swaying.

            Ing babagan iki - piranti lunak manca - Aku umume kaget carane Federasi Rusia umume bisa ngedol barang menyang wong manca ing babagan marketing sing nglawan Amerika Serikat, yen kita mung mikir ngedol barang sing ora ana ing luar negeri, nanging wis ana. ngerti babagan ing luar negeri!
            1. +3
              17 2020 Juni
              Kutipan: Tatyana
              Sampeyan kudu duwe piranti lunak dhewe lan mung dhewe!

              Lan babagan bank-bank? Wayahe iki kritis kanggo wilayah sing ana rahasia negara. Dadi kudu diwiwiti karo badan administrasi negara, lembaga penegak hukum, kompleks industri militer: ayo padha ngalih menyang piranti lunak kita.

              Kene iku katon kaya iku perlu sepisan maneh kanggo ngatur substitusi impor ostentatious, mung supaya bank-bank menehi hasil karo penarikan dana saka warga kanggo pesta iki; negara jinis metu saka bisnis. Inggih, kajaba wong "tengen" sing nyedhiyakake piranti lunak "tengen" bakal anget tangane.
              1. +5
                17 2020 Juni
                Kutipan saka Kalmar
                Lan babagan bank-bank? Wayahe iki kritis kanggo wilayah sing ana rahasia negara.

                Liwat bank - operasi perbankan - kabeh hubungan rahasia negara sampeyan ing negara lan luar negeri kanthi otomatis "dituduhake liwat" lan katon kanthi jelas kanggo wong-wong sing mbutuhake ing bank-bank sing padha ing Federal Reserve lan lembaga intelijen AS.
                1. -3
                  17 2020 Juni
                  Kutipan: Tatyana
                  Liwat bank - operasi perbankan - kabeh hubungan rahasia negara sampeyan ing negara lan luar negeri kanthi otomatis "dituduhake liwat" lan katon kanthi jelas kanggo wong-wong sing mbutuhake ing bank-bank sing padha ing Federal Reserve lan lembaga intelijen AS.

                  Kaping pisanan, layanan intelijen bisa entuk informasi sing dibutuhake sanajan ora ana. Kapindho, negara duwe bank kanthong dhewe kanggo industri pertahanan, mula dheweke ngenalake substitusi impor ing kana. Ing wektu sing padha, banjur bakal luwih gampang kanggo niru pengalaman iki kanggo organisasi komersial.
                  1. +2
                    17 2020 Juni
                    Kutipan saka Kalmar
                    Kaping pisanan, layanan intelijen bisa entuk informasi sing dibutuhake sanajan ora ana.

                    Pramuka kudu dikirim lan dikenalake menyang panggonan. Lan kanthi bantuan piranti lunak manca, informasi - teknis, finansial lan komersial - bisa diwaca saka mburi bukit lan nyegah distribusi kanthi otomatis.
                    1. -1
                      17 2020 Juni
                      Kutipan: Tatyana
                      Pramuka kudu dikirim lan dileksanakake ing panggonan

                      Ditilik kanthi seneng data pribadhi saka macem-macem organisasi gabung menyang Internet, kabeh wis suwe dikirim lan ditindakake.

                      Kutipan: Tatyana
                      Lan kanthi bantuan piranti lunak manca, informasi - teknis, finansial lan komersial - bisa diwaca saka mburi bukit lan nyegah distribusi kanthi otomatis

                      Kajaba yen sampeyan nganggep kabeh lalu lintas sing liwat jaringan perbankan disaring lan dicenthang dening spesialis IS. Tetenger rame ora gampang kaya sing dikira.
                      1. 0
                        17 2020 Juni
                        Kutipan: Tatyana
                        Liwat bank - operasi perbankan - kabeh hubungan rahasia negara sampeyan ing negara lan luar negeri kanthi otomatis "dituduhake liwat" lan katon kanthi jelas kanggo wong-wong sing mbutuhake ing bank-bank sing padha ing Federal Reserve lan lembaga intelijen AS.
                        Ing 16.01.2016 Januari 174, Rothschilds ngakoni pengaruhe ing 193 bank, sanajan ana XNUMX negara anggota PBB.
                        Yaiku.

                        Deleng rincian - https://narod-novosti.com/diskussionnyj-klub/?p=rotshild-vyistroil-finansovyie-vojska
                        1. -2
                          17 2020 Juni
                          Kutipan: Tatyana
                          Ing 16.01.2016 Januari 174, Rothschilds ngakoni pengaruhe ing 193 bank, sanajan ana XNUMX negara anggota PBB.

                          Apa kita ngerti manawa piranti lunak ora duwe peran penting ing pengaruh iki? Utawa apa Bank Sentral kita nggawe trik kanthi kurs ruble-dollar mung ing pengaruh tetenger mungsuh ing piranti lunak kasebut?
                        2. +2
                          17 2020 Juni
                          Kutipan saka Kalmar
                          Apa kita ngerti manawa piranti lunak ora duwe peran penting ing pengaruh iki? Utawa apa Bank Sentral kita nggawe trik kanthi kurs ruble-dollar mung ing pengaruh tetenger mungsuh ing piranti lunak kasebut?

                          Ya, lan tanpa tetenger liwat operasi perbankan, kabeh wis jelas kanggo Washington ing AS! Napa ora ngerti apa sing ana ing kene?!
                          Ing perdagangan, kalebu pamukiman finansial, Kulon nduweni strategi marketing dhewe ing hubungane karo Federasi Rusia utawa China sing padha kanggo kepentingan Amerika Serikat lan Barat kolektif.
                          Ayo bali menyang wiwitan. Aku mbaleni maneh - kanggo kusam.
                          Kutipan: Tatyana
                          Sampeyan kudu duwe piranti lunak dhewe lan mung dhewe! Yen, mesthine, kita pengin nyingkirake katergantungan ora mung ing piranti lunak manca, nanging uga kontrol dening layanan intelijen asing (AS / Pentagon / NATO sing padha) babagan ekonomi kita, liwat angkatan bersenjata lan kompleks industri militer. Boten tanpa iku!
                          Nanging iki mung minangka salah sawijining komponen sing paling penting kanggo njaga keamanan nasional ing perdamaian lan perang sing bakal teka!

                          Ing China, prekara kaya ngono wis dingerteni! Lan kita ing Federasi Rusia swaying.

                          Ing babagan iki - piranti lunak manca - Aku umume kaget carane Federasi Rusia ing umum MARKETING ngatur kanggo ngedol soko kanggo wong manca ing defiance saka USA padha, yen kita mung panginten sade soko non-ana ing luar negeri, nanging padha wis ngerti ing luar negeri!
                        3. +2
                          17 2020 Juni
                          Kutipan: Tatyana
                          Aku umume kaget carane Federasi Rusia ing umum MARKETING ngatur kanggo ngedol soko kanggo wong manca ing defiance saka USA padha, yen kita mung panginten sade soko non-ana ing luar negeri, nanging padha wis ngerti ing luar negeri!

                          Ora ana sing dakkandhakake ing kene. Ketoke, sampeyan minangka anggota komunitas intelijen Barat lan duwe ide sing apik babagan carane cepet lan liwat saluran apa sing entuk informasi babagan produk sing ora ana.

                          Lan yen intine: Aku ora nolak yen sampeyan butuh piranti lunak dhewe. Minangka spesialis IT, aku umume kuciwa amarga Rusia kurang diwakili ing industri iki. Iki minangka masalah, nanging ora bisa ditanggulangi mung kanthi cara arahan: ​​perlu nggawe kahanan kanggo tuwuhing perusahaan IT domestik, mesthekake panyebaran personel sing mumpuni (hello kanggo pendidikan Rusia), nambah daya tarik investasi Rusia. IT (halo kanggo legislator lan pejabat keamanan), lan liya-liyane. Sayange, nganti saiki kita sinau mung nglarang lan mbatesi.
                        4. -1
                          17 2020 Juni
                          Kutipan saka Kalmar
                          Ora ana sing dakkandhakake ing kene. Ketoke, sampeyan minangka anggota komunitas intelijen Barat lan duwe ide sing apik babagan carane cepet lan liwat saluran apa sing entuk informasi babagan produk sing ora ana.
                          Minangka spesialis ing departemen finansial, ekonomi lan administratif, iki jelas kanggo aku. Tuladhane. Perusahaan kasebut ditransfer saka anggaran negara kanthi jumlah gedhe kanggo pangembangan barang sing ora dingerteni lan ora dingerteni ing kana - lan langsung ing Kulon liwat bank layanan khusus manca duwe pitakonan: apa jenis perusahaan iki lan apa padha nyedhiakke dhuwit?
                          Miturut cara, sanksi AS ing prinsip iki mung bisa.
                          Amerika Serikat pisanan ngidini perusahaan manca nandur modal ing proyek Rusia lan, ing tataran biaya sing wis diinvestasi kanthi signifikan, ngetrapake sanksi marang wong-wong mau - padha ngukum wong-wong mau supaya luwih lara kanthi finansial. Sing. Amerika Serikat, kanthi sanksi, nyuda biaya dadi ora bisa mbenerake ing mangsa ngarep - dheweke mung bangkrut kita lan mitra bisnis sanajan sadurunge pungkasan implementasine proyek bisnis umum. Minangka, contone, Amerika Serikat nindakake ing hubungan kanggo construction saka "SP-2".
                          Kutipan saka Kalmar
                          Lan yen intine: Aku ora nolak yen sampeyan butuh piranti lunak dhewe. Minangka spesialis IT, aku umume kuciwa amarga Rusia kurang diwakili ing industri iki. Iki minangka masalah, nanging ora bisa ditanggulangi mung kanthi cara arahan: ​​perlu nggawe kahanan kanggo tuwuhing perusahaan IT domestik, mesthekake panyebaran personel sing mumpuni (hello kanggo pendidikan Rusia), nambah daya tarik investasi Rusia. IT (halo kanggo legislator lan pejabat keamanan), lan liya-liyane. Sayange, nganti saiki kita sinau mung nglarang lan mbatesi.
                          Kene aku setuju tenan karo sampeyan! Akeh wektu ing Rusia ora bisa diapura.
                        5. 0
                          18 2020 Juni
                          Iki ora akeh diomongake, nanging jelas yen 20 taun kepungkur revolusi industri katelu, IT, diwiwiti. Yen kita telat, bakal angel nggayuh kemajuan.
            2. 0
              17 2020 Juni
              Sampeyan mbayangno, teka ATM, lan kang (ATM) ndudohke tokoh kanggo sampeyan, utawa sampeyan tak cart ing nyimpen, nanging ndarbeni ora bisa, utawa sampeyan njaluk silihan, nanging boten. Lan ing sakubenge buruh sistem mlaku-mlaku, kringet, ngliwati telpon lan masang patch. Pracayaa, para admin ing bank-bank ora panas banget, iki minangka papan sing "anget". Ing kutha kita sing rada gedhe, kadhangkala aku ngrampungake masalahe. Aku ngerti akeh pribadi. Lan ora bakal kaya ngono sajrone sasi.
              PS: Ora kanggo sebutno pembayaran komersial, transfer, klien bank, laporan keuangan. Bakal akeh serangan jantung ing panas iki
            3. Loh
              +3
              17 2020 Juni
              Bener Tatiana nyerat. Lan bank-bank bakal nulis sawetara biaya kanggo ngumpulake dhuwit ing kene. Safety pisanan, lan nalika pitik jago panggang pecks, sing bank-bank bakal ngrujuk? Wis padha arep Cut kita mati saka SWIFT. Kabeh bankir dilat soko saka Amerika, ora ana apa-apa kanggo ngrungokake wong-wong mau, yen ora kabeh bakal tetep. Kita kudu njupuk conto saka China.
              1. -1
                17 2020 Juni
                Kutipan saka loh
                Kita kudu njupuk conto saka China.

                Ya, kabeh kolom finansial bajingan kaping 5, nalika isih enom ing Oxford lan Harvard, nyumerepi mbah bapake ... Lan padha wedi karo pendidikan patriotik, kaya dupa neraka. Iki ora Kitais kanggo sampeyan, sing ing sembarang negara (kaya wong-wong Yahudi, dening cara!) Coba piyambak warga RRC! (Israel) Lan ing ngendi para kosmopolitan iki bakal entuk "pikiran Tanah Air" yen dheweke ora seneng karo "negara iki"!?
                Lan sampeyan kudu njupuk conto saka hungfuzes!
                Iku luwih apik kanggo njupuk conto saka Nikolai Gastello, utawa Viktor Talalikhin ...
          2. +1
            17 2020 Juni
            Kutipan saka soko
            Mung ana rong cara metu: tetep ing piranti lunak manca utawa ngleksanakake dhewe, nanging iki mbutuhake sawetara jenis investasi.

            iki ora mbutuhake investasi, mung mbutuhake tugas protèktif sing ketat lan unsur transformasi sosialis
          3. 0
            18 2020 Juni
            Kutipan saka soko
            Inggih, mung ana rong cara metu: tetep ing piranti lunak manca utawa ngleksanakake dhewe, nanging iki mbutuhake sawetara jenis investasi. Ing kasus iki, disaranake supaya proses kasebut liwat wektu lan nyuda beban finansial kanggo kabeh wong.

            bank-bank kurban kanggo babagan introduksi ing wektu miturut asas lawas.
            Emir bakal mati utawa kuldi.
            padha sabotase implementasine kanggo siji alesan utawa liyane.
        3. +6
          17 2020 Juni
          Kadhangkala luwih apik kanggo mbayar dina iki tinimbang bakal bajingan dening sanksi sesuk.
          ..
          Saiki, kita isih mbayar bank-bank, sing kanthi rutin nyuda produsen piranti lunak lan hardware kanggo nganyari lisensi. Supaya padha ngurangi progers saka manca.
          1. +2
            17 2020 Juni
            Kutipan: Svetlan
            Supaya padha ngurangi prlgers saka manca.

            Surprise, nanging padha ora aran nuwun, anggere produk cocog. Lan iki angel: kita mung ora nindakake akeh piranti lunak sing penting banget.
            1. +2
              17 2020 Juni
              Sejatine, mesthi cocok. Ora cocog mung ing bab cilik, ing bab cilik biasanipun, antarmuka beda. Lan kabeh wong kesed kanggo nglatih maneh, mula bank-bank wis tundha.
              ..
              Minangka conto, Windows. Sawise rilis versi sabanjure, ewonan pangguna ing saindenging jagad mbengok: jancok, versi lawas luwih apik. Nanging ora .. wektu liwati lan saben wong ngganti kursi.
              1. +2
                17 2020 Juni
                Kutipan: Svetlan
                Ing inti, mesthi cocok

                Aku ora ngelingi panggantos nyukupi kanggo, ngomong, Oracle DBMS utawa AIX OS. Utawa server web domestik sing apik (conditionally - nginx, nanging kanthi akeh leladen babagan "domestisitas"). Utawa server aplikasi kanggo ngganti sawetara JBoss. Daftar terus.

                Kutipan: Svetlan
                Minangka conto, Windows.

                Aku ora ngomong babagan piranti lunak klien, mung ora kritis lan gampang diganti.
        4. +3
          17 2020 Juni
          Kutipan saka: kit88
          Aku bakal ngomong ora "bisa mimpin", nanging 146% bakal.

          Paling kamungkinan, rega bakal munggah. Ing sisih liya, yen sampeyan tetep nganggo piranti lunak sing diimpor, mula pemasok sing duwe hak monopoli bisa ngunggahake regane. Iki uga bakal nyebabake kenaikan biaya layanan kanggo populasi.
          1. +1
            17 2020 Juni
            Kutipan saka barin
            yen sampeyan tetep ing piranti lunak impor, banjur supplier minangka monopolist bisa mundhakaken tag rega

            Sing. saiki ana macem-macem supplier manca lan sawetara Russian. Wong manca dipotong - kompetisi mudhun banget. Kita wis nambahake daftar gaib piranti lunak domestik, sing uga ora kalebu kabeh wong - koktail Monopoli wis siyap. Aku rumangsa wis tau ngalami iki.
        5. 0
          17 2020 Juni
          Kutipan saka: kit88
          Bank-bank cetha ngandika yen sampeyan lan aku bakal mbayar, i.e. warga biasa:

          Warga biasa maneh? Lan apa bab lodhong, mung mbusak umpluk lan krim, lan warga biasa kudu bisa minangka "skimmer"? Wong biasa lan ora biasa nyimpen paling akeh dhuwit ing bank-bank, ing akun, lan ing acara cataclysms padha bakal nampa crumbs, minangka sawise ambruk Uni. Lan bankir ora bakal tetep ing kapitunan, iki bank-bank sing! Kene, ayo padha garpu metu!
      2. + 12
        17 2020 Juni
        Kutipan saka soko
        ngadeg kanggo alokasi dhukungan negara kanggo produser piranti lunak Rusia.

        Iku apik, ora mangu-mangu. Ingkang utama yaiku kudu ngalih nalika nggarap bank manca lan ora bakal luwih elek tinimbang sing wis ana. Sapa Sberbank kanthi otomatis ngilangi 10 ewu anak Putin kanggo mbayar utang, nanging iki ora bisa ditindakake
        1. +5
          17 2020 Juni
          Kutipan saka Silvestr
          Sberbank kanthi otomatis ngilangi 10 ewu anak Putin kanggo mbayar utang

          Iki ora dadi pitakonan babagan kualitas piranti lunak, nanging kecukupan konfigurasi lan operasi.
      3. +8
        17 2020 Juni
        Carane nyuwek mati pengecut pungkasan saka pelanggan - padha tansah siap, nanging carane bantuan IT Russian langsung karo hoses ... siji tembung - banksters (gangsters banking).
        1. +4
          17 2020 Juni
          Quote: Sipil
          Carane nyuwek mati pengecut pungkasan saka pelanggan - padha tansah siap, nanging carane bantuan IT Russian langsung karo hoses ... siji tembung - banksters (gangsters banking).

          Grin kewan saka kapitalisme. Bank-bank pengin nggawe bathi, ora mbiayai inisiatif populis sing ragu-ragu kanggo nggawe ilusi substitusi impor.

          Sampeyan kudu ngerti manawa ngganti piranti lunak tingkat perusahaan dudu program sing cepet kanggo ngatur maneh. Iki minangka proses sing rumit lan larang kanthi akeh risiko teknis lan hukum. swara Piramidon Jeksa Agung bisa ngetokake saka kecukupan uga leukemia: perusahaan IT Russian duwe pengalaman sethitik banget ing pembangunan sawijining piranti lunak tombol (OS, DBMS, etc.), lan iki maneh risiko tambahan.
          1. +3
            17 2020 Juni
            Kanthi piranti lunak kasebut, masalahe ora nulis, nanging debug. Inggih, ngresiki tetenger saka proggers (utawa pinter banget). Iki minangka tugas sing meh ora mungkin. Akibaté, mung ana piranti lunak open source bakal digunakake minangka basis lan bakal liwati mati minangka kita dhewe.
            1. 0
              17 2020 Juni
              Kutipan saka vadim
              Kanthi piranti lunak kasebut, masalahe ora nulis, nanging debug.

              "Debug" minangka salah sawijining bagean saka proses "nulis".

              Kutipan saka vadim
              Akibaté, mung ana piranti lunak open source bakal digunakake minangka basis lan bakal liwati mati minangka kita dhewe.

              Proses iki dhewe ora ala: kita nggawe proyek sing mbukak, mriksa ora ana tetenger (mekanisme kasebut ana), lan njupuk owah-owahan ing kontrol sing ketat. Bener, ana plug legal babagan kepatuhan karo lisensi (GPL, MIT, lsp.).
              1. +1
                17 2020 Juni
                Iku mlebu, mlebu, nanging mung jumlah karya sing gedhe banget. Aku meh nyumerepi aku suwe banget nalika ngleksanakake tes fungsional anyar. Volume kode tes kaping pindho volume kode "program", ayo diarani. Lan kabeh padha, kabeh tabrakan ora tumpang tindih. Ora mung iku, wong kaya-kaya duwe kebingungan sacara genetis. ngguyu Lan ora ana upaya Google kanthi bantuan Golang 100%.
                Luwih, uga, OS, uga, database - ana piranti lunak open source sing apik, nanging kepiye klien Swift? Kepiye babagan piranti lunak terminal? Lan umume kabeh kantor mburi? Aku ora yakin.
                Kabeh piranti lunak perbankan wis ditulis nganti pirang-pirang dekade lan wis di-debug kanthi lengkap, lan saiki lagi ditawakake kanthi cepet. lol
                Aku kabeh babagan kasunyatan sing ora bakal bisa cepet, ora ketompo carane akeh dhuwit pour ing.
                Mangkene masalah sing padha karo pemroses "massa" domestik. Padha tangi telat.
                1. +2
                  17 2020 Juni
                  Kutipan saka vadim
                  Aku meh nyumerepi aku suwe banget nalika ngleksanakake tes fungsional anyar.

                  Pengujian umume minangka ilmu sing kompleks, utamane yen piranti lunak kasebut ditulis tanpa nggatekake penguji. Mulane, kabeh jinis TDD lan BDD nggawe pangertèn: pangembang mikir paling sethithik babagan carane kerajinane bakal diuji.

                  Kutipan saka vadim
                  Luwih, uga, OS, uga, database - ana piranti lunak open source sing apik, nanging kepiye klien Swift? Kepiye babagan piranti lunak terminal? Lan umume kabeh kantor mburi?

                  Anehe, bagean saka sistem back-office ing bank-bank minangka produk domestik. Nanging karo sing ora, mesthi, masalah-masalah))

                  Kutipan saka vadim
                  Kabeh piranti lunak perbankan wis ditulis nganti pirang-pirang dekade lan wis di-debug kanthi lengkap, lan saiki lagi ditawakake kanthi cepet.

                  Mulane, proses kasebut, paling mungkin, bakal ngetutake dalan liyane saka "substitusi impor": dheweke bakal mbayar wong sing bener kanggo "sertifikasi", bakal nempel label "Digawe ing Federasi Rusia" ing piranti lunak manca, lan iku wae, wis diganti)

                  Kutipan saka vadim
                  Mangkene masalah sing padha karo pemroses "massa" domestik. Padha tangi telat.

                  Ora tau kasep. Sampeyan mung kudu ngerti yen proses kasebut mbutuhake akeh wektu lan sumber daya. Copot pundhak kanggo kepentingan politik wong liya - ide sing ala.
      4. +3
        17 2020 Juni
        Kutipan saka soko
        Inggih, kepinginan saka bank-bank bisa dingerteni. Cepet-cepet dibutuhake nalika nyekel kutu. Nanging ora worth repot.
        Kita uga bisa nampa kasunyatan sing ndhukung alokasi dhukungan negara kanggo produser piranti lunak Rusia.

        Aku ora ngerti carane modern Russian lunak cukup kanggo Western lunak. Nanging aku elinga banget meksa nindakake perkara saka editor teks Russian "Lexicon", kang saben wong sing melu ing ilmu komputer dipeksa kanggo sinau. Kuburan isih ana. Sapa wae sing ngelingi iki bakal ngerti aku. hi
        1. +9
          17 2020 Juni
          Nanging aku elinga banget ing meksa nindakake perkara editor teks Russian "Lexicon", kang saben wong sing melu ing ilmu komputer dipeksa kanggo sinau. Kuburan isih ana. Sapa wae sing ngelingi iki bakal ngerti aku.

          Editor normal kanggo wektu kasebut, sanajan, mesthi, ora bisa dibandhingake karo Word.
          Nanging, sawise kabeh, sistem operasi ing 286 yaiku DOS + Norton Commander, apa jenis Word sing ana.
          1. +4
            17 2020 Juni
            Kutipan saka Arzt
            Nanging, sawise kabeh, sistem operasi ing 286 yaiku DOS + Norton Commander, apa jenis Word sing ana.
            Yen aku elinga bener, banjur Word 6.0a ing Windows 3.11, mbukak ing ndhuwur DOS.
            Nanging, aku elinga yen ing Lexicon 1.3 ana modul sing cukup kuat kanggo mriksa basa Rusia. Lan, aku ora yakin manawa Word modern wis entuk elaborasi sing padha karo modul sing padha. Aku uga elinga nggunakake loro editors bebarengan: Lexicon - kanggo mriksa basa, lan Word kanggo format teks lan nyiapake kanggo print ing dot matrix printer ing mode grafis.
            1. -1
              17 2020 Juni
              Kutipan saka Baby
              ing Lexicon 1.3 ana modul sing rada kuat kanggo mriksa basa Rusia

              Amarga versi pisanan Word ora diadaptasi menyang basa Rusia. Nanging saiki dibandhingake karo leksikon.
          2. -3
            17 2020 Juni
            Kutipan saka Arzt
            Nanging sawise kabeh, sistem operasi ing 286 yaiku DOS + Norton Commander, apa jenis Word sing ana

            Wah aku ora ngerti. Aku miwiti ing 486, Win 3.1 lan Word 6.0, editor gedhe kanggo wektu. Nanging kita stubbornly terus push liwat "Lexicon", kang ora malah cedhak Word ing syarat-syarat fungsi. hi
            1. +1
              17 2020 Juni
              Wah aku ora ngerti. Aku miwiti ing 486, Win 3.1 lan Word 6.0, editor gedhe kanggo wektu. Nanging kita stubbornly terus push liwat "Lexicon",

              Lan aku saka 286, ing ngendi Winda durung tangi, nalika 386 muncul ing departemen karo Winda lan Word, ing wiwitan kabeh katon kusam lan ora kepenak. ngguyu
        2. +6
          17 2020 Juni
          Piramidon, saka sudut pandangku, Lexicon nalika MS-DOS minangka program sing pantes (Aku uga nemokake EdLine!). Ing kasus apa wae, cocok kanggo nyetak dokumen. Kanggo programer, mesthi ana alat sing luwih trep.
          1. 0
            17 2020 Juni
            Kutipan saka: tolancop
            saka sudut pandangku, Lexicon ing jaman MS-DOS

            Nanging dina MS-DOS wis suwe. Aku ngelingi sing wasir nalika aku mbukak program saka ing MS-DOS liwat Norton. "Fortochki" saiki padha mrentah. Aku uga adoh saka penggemar Western lan nuduhake patriotisme, nanging sampeyan kudu rada adil, nyoba lan soberly mbandhingaké "lexicon" lan "Word". hi
        3. +2
          17 2020 Juni
          Kutipan saka Piramidon
          Aku ora ngerti carane modern Russian lunak cukup kanggo Western lunak.

          IMHO, lagu kasebut ora babagan, "Aku ndeleng dheweke ... liwat lan liwat." Apa sing bakal dikarepake, contone, saka Sberbank, sing, ing platform tender kanggo pengadaan umum, pelanggan wajib nggunakake Internet Explorer mung)))).
          Ing terjemahan, layang iki tegese - menehi dhuwit kanggo dipotong karo programer kita, yen ora, kita bakal nglawan mundhut kickbacks saka microsoftware saka pelanggan. Mesthine, ana piranti lunak sing angel, yen ora mokal, bisa diganti kanthi cepet, nanging ora menehi pitakon iki).
      5. 0
        17 2020 Juni
        persis! ndhukung manufaktur Rusia. banjur manufaktur bakal ndhukung alokasi dhukungan kanggo distributor telekomunikasi, bakal ngirim SMS: mbayar utawa meneng. lan bank-bank wis boten apa karo. topik bakal miwiti muter lan padha njaluk dhukungan negara kanggo awake dhewe lan nulis ing print cilik
    2. RMT
      +3
      17 2020 Juni
      Sapa sing pengin 700 milyar kanggo piranti lunak anyar? Pangembang?
      1. 0
        17 2020 Juni
        Dadi ana kaya isih lan wesi.
      2. +4
        17 2020 Juni
        Bank-bank, mesthi, bakal dipeksa kanggo bisa, kanggo ngganti soko ana. Kajaba iku, kabeh bakal dikendhaleni, lan iki minangka ngimpi elek kanggo akeh, ora mung ing Rusia. Dheweke ora bakal nampa wektu tundha, 700 milyar minangka "penny", dibandhingake karo kerugian pajak sing bakal menyang kas.
      3. +5
        17 2020 Juni
        Kutipan: RMT
        Sapa sing pengin 700 milyar kanggo piranti lunak anyar? Pangembang?

        Ora kanggo piranti lunak, utawa luwih ora mung kanggo. Wesi uga ... Nanging tokoh kasebut dijupuk saka langit-langit, mung kanggo medeni para legislator lan nundha, nundha, nundha ... Apa sampeyan kelingan babagan hukum nyimpen data warga ing njero negara? Carane akeh nangis ana bab "rega pitakonan"? Ora apa-apa, "mangan"! Kepiye babagan nyimpen cathetan sajrone 6 wulan? Carane padha bengok-bengok, carane padha ngancam bakal nambah tarif... Padha uga nguntal! Aku mikir dheweke bakal ngulu tanpa keselak ... Iki babagan safety. Mbayangno sampeyan kertu ing toko ing mesin - lan sampeyan duwe Ndeleng-a-boo!
        Lan bank-bank kabeh cuckoo. luar biasa? Alas... Ora ana sing ngerti "tetenger" apa sing saiki turu ing piranti lunak lan hardware perbankan ...
      4. +8
        17 2020 Juni
        Kutipan: RMT
        Sapa sing pengin 700 milyar kanggo piranti lunak anyar? Pangembang?

        Ora ketompo carane dadi, kaya ing lelucon:
        ... Lam - kanggo kula, lam - kanggo sampeyan, uga, kanggo lam kita bakal nyewa wong Cina, ayo dheweke nindakake.
        nglirik
        1. 0
          17 2020 Juni
          Kutipan saka ugol2
          Kutipan: RMT
          Sapa sing pengin 700 milyar kanggo piranti lunak anyar? Pangembang?

          Ora ketompo carane dadi, kaya ing lelucon:
          ... Lam - kanggo kula, lam - kanggo sampeyan, uga, kanggo lam kita bakal nyewa wong Cina, ayo dheweke nindakake.
          nglirik

          uga, sing apa padha kurban.
      5. +1
        17 2020 Juni
        Kutipan: RMT
        Sapa sing pengin 700 milyar kanggo piranti lunak anyar? Pangembang?


        Ngrekam ing proses. Tindakake antrian. Lan ngrameke kaping pindho dina. Sing durung mlebu bakal dicopot saka antrian.
    3. +2
      17 2020 Juni
      Aku piye wae metu saka topik. Apa jeneng sistem operasi Rusia? Aku maca babagan Elbrus s-2 10 taun kepungkur. Apa wis dirilis utawa ana liyane?
      1. kpd
        +2
        17 2020 Juni
        "Neutrino-Elbrus", kita alon-alon tuku pangembang QNX lan saiki ngembangake sistem operasi adhedhasar kasebut.
      2. +3
        17 2020 Juni
        Sejatine, dheweke nulis / nggantung ing kernel Linux. Padha ora pisanan lan ora pungkasan, misale jek.
        Carane sukses iku bakal ... iku mung tingkat sumber daya expended, i.e. pira babosik sing diinvestasi, bakal entuk asil sing kaya ngono.
        1. +1
          17 2020 Juni
          Kutipan saka roket757
          Sejatine, dheweke nulis / nggantung ing kernel Linux. Padha ora pisanan lan ora pungkasan, misale jek.
          Carane sukses iku bakal ... iku mung tingkat sumber daya expended, i.e. pira babosik sing diinvestasi, bakal entuk asil sing kaya ngono.

          Kutipan saka kpd
          "Neutrino-Elbrus", kita alon-alon tuku pangembang QNX lan saiki ngembangake sistem operasi adhedhasar kasebut.

          Matur nuwun. Iku dudu proyek sing gampang ...
    4. -1
      17 2020 Juni
      Aku panginten sing ora ana wektu kanggo buildup kanggo dangu, nanging apa iku ..
      Saiki, Dzdraputs bakal teka lan wiwit ngomong babagan prosesor Elbrus kita, sing ora ana analog ing jagad iki ..
      1. +6
        17 2020 Juni
        Kutipan: Roman123567
        sing ora ana analog ing donya.

        Ya, dheweke pancen ora duwe analog. SUN duwe analog, mula katon bengkok. Saiki, umume varian intel-amd lan lengen digunakake. Mesthi, Elbrus ora bakal break Intel, nanging bakal cukup kanggo akeh tugas.
    5. +3
      17 2020 Juni
      Transisi bank-bank Rusia menyang piranti lunak domestik kanggo infrastruktur informasi kritis bisa uga ditundha nganti suwe.

      Buntut kudu dipotong kabeh ... sing ngusulake, nggawe, promosi, dileksanakake / ora ditindakake !!! yen ora, cart iki malah ora bakal tetep ing ngendi iku, padha umume push iku adoh lan lali !!!
      Game lengkap, umume ... mulane, sampeyan bisa ngenalake mung kanthi cara liar!
      1. +1
        17 2020 Juni
        Kutipan saka roket757
        Game lengkap, umume ... mulane, sampeyan bisa ngenalake mung kanthi cara liar!

        Miturut cara alam bébas, iku mung break, lan iku. Lan pungkasane, para pelanggan saka bank-bank sing padha bakal mbayar.
        1. 0
          17 2020 Juni
          Kutipan saka Kalmar
          Miturut cara alam bébas, iku mung break, lan iku.

          Inggih, inggih, break, lan banjur mbangun.. iki kita langgeng. Nanging yen ora, ora bakal bisa. Sawise kabeh, ana wektu kanggo nyiapake, sing ora ngganggu, saiki padha squeak.
          Lan guilty, minangka aturan, resik, ora ana sing anyar.
          1. 0
            17 2020 Juni
            Kutipan saka roket757
            Inggih, inggih, break, lan banjur mbangun.. iki kita langgeng.

            Kerjane yen ana rencana kanggo loro fase. Lan nalika dheweke mung mikir "rusak", ngarep-arep yen "bangunan" bakal dibentuk dhewe, ternyata kaya biasane.
            1. 0
              17 2020 Juni
              Sing. yen ora GOSPLAN, banjur apa jenis planner serius dibutuhake? Iku, mesthi, mesthi.
              Njupuk mikroskop scholi, mbok menawa sampeyan bisa nemokake ....
        2. 0
          17 2020 Juni
          Nyatane, ora ana cara khusus "liar", lan piranti lunak saka registri mboko sithik dienalake menyang lembaga pemerintah. Proses kasebut ora cepet, nanging mlaku kanthi cara sing cukup. Babagan "Russianness" piranti lunak, mesthine sampeyan bisa eseman, amarga asring diuripake piranti lunak open source kanthi tambahan kriptografi Rusia lan sertifikasi FSTEC, nanging isih ...
          1. 0
            17 2020 Juni
            Kutipan saka unaha
            Nyatane, ora ana cara khusus "liar".

            "Cara liar" iku ora langsung ngganti karo bedhil, iku mung kanggo MEKSA, BREAK saka lemah!
            1. +1
              18 2020 Juni
              Dipindhah, piye wae melu, aku bisa njamin sampeyan. Proses kasebut ditindakake (ing babagan piranti lunak lan PAK IS, mesthi, aku ora bisa mbayangake kapan bisa tekan wesi) nanging tanpa "voluntarisme"))
              1. 0
                18 2020 Juni
                Kalem, miturut rencana, DO ... ora allah d .. iku ora kanggo Bill kanggo skim saka krim iki piyambak, sampeyan kudu mikir, apa, apa bakal direksa!
    6. +9
      17 2020 Juni
      Asosiasi Bank Rusia ngusulake .... kanggo nundha entri menyang syarat proyek kanthi patang taun

      Mesthi bakal. Iki minangka bankir - dheweke duwe jiwa estetis sing alus, ora bisa tahan apa-apa domestik. Nanging nalika warga Rusia njaluk nundha utawa ora ngunggahake umur pensiun, pamrentah njaluk ngerti perlune reformasi.
      1. -1
        17 2020 Juni
        Nalika iku warga Rusia njaluk nundha utawa ora ngunggahake umur pensiun - pemerintah njaluk ngerti perlune reformasi.


        Apa wis kena pengaruh sampeyan?
    7. +9
      17 2020 Juni
      Sawise padha nglawan introduksi saka kertu Mir sejatine sifate Russian. Saiki aku nuwun kanggo dhuwit kanggo pangembangan lan transisi menyang piranti lunak dhewe. Nanging iki minangka keamanan negara ing sektor finansial, lan ora mung. Lan sing paling penting, luwih gampang kanggo nglacak transaksi "kiwa" bank.
      Iku misale jek sing iki karya Mishustin. Mangkono dheweke nggawe barang-barang ing layanan pajak.
      1. +1
        17 2020 Juni
        Kutipan saka: askort154
        wis karya Mishustin. Iki carane dheweke ngatur samubarang

        Dheweke ora duwe wektu nganti September, wektune ngemas koper
        1. +4
          17 2020 Juni
          Silverstr....Dheweke ora duwe wektu nganti September, wektune ngemas koper

          Apa sing bakal kelakon ing wulan September?
      2. +4
        17 2020 Juni
        Kutipan saka: askort154
        Sawise padha nglawan introduksi saka kertu Mir sejatine sifate Russian

        Nalika kertu MIR lagi wae dikenalaké, warga majeng diwutahake telek ing ngendi wae. Ibu mertuaku duwe Sberovsky MIR, malah luwih trep tinimbang visa lan kertu master.
        1. +5
          17 2020 Juni
          ZAV69...Ibu mertuaku duwe Sberovsky MIR, malah luwih trep tinimbang visa lan kertu master.

          Nalika, ing 2015, AS lan Uni Eropa mutusake kanggo nemtokke sanksi ing bank-bank Rusia, depriving saka transaksi internasional lan domestik, Putin ditugasi Gref, kepala Sberbank, golek cara metu. Ing wektu sing cendhak, kita mbukak peta "Mir".
          Ing wiwitan, kabeh pensiunan disambungake, banjur kabeh sing "pengin." Masalah iki ditanggulangi, Amerika Serikat nilar sanksi lan "Visa" ditinggalake.
    8. +3
      17 2020 Juni
      Sberbank nggunakake piranti lunak domestik
      1. +1
        17 2020 Juni
        Sberbank nggunakake piranti lunak domestik

        apa khusus lan apa persentasi saka piranti lunak domestik saka kabeh digunakake? Aku minuscule
        1. 0
          17 2020 Juni
          Apa tingkat piranti lunak iki? Yen mung program aplikasi, iku siji bab. Nalika bakal ana dhasar dhewe, sistem operasi, iki calico temen beda.
          1. 0
            17 2020 Juni
            Dhuwit counts mung Applied ... lan OS mung basis
            1. 0
              17 2020 Juni
              Kutipan saka ungu
              Dhuwit counts mung Applied ... lan OS mung basis

              yaiku, OS piranti lunak aplikasi sampeyan bisa milih sing dikarepake
          2. 0
            17 2020 Juni
            Aku krungu yen dheweke wis duwe OS dhewe - Astra Linux.
        2. 0
          17 2020 Juni
          banking kabeh iku kita, manca mung Windows lan kantor
          1. 0
            17 2020 Juni
            Kutipan saka ungu
            banking kabeh iku kita, manca mung Windows lan kantor

            Apa sampeyan ngomong babagan lowongan operator? Dadi iki omong kosong. Iku luwih apik kanggo njupuk kapentingan ing apa ana ing kamar server: ora bakal dadi akeh domestik.
            1. 0
              17 2020 Juni
              Sampeyan langkah ing titik perih saka mantan, Soviet ... lan Cina saiki "klaf, mouse, kamera ..... lan ing" iku NORMAL, padha mung bisa ndeleng kita ing landfills lan loteng.
      2. +1
        17 2020 Juni
        Kutipan saka ungu
        Sberbank nggunakake piranti lunak domestik

        Lan ing sumbu apa iku manggon? Ing sawijining wektu ana SCO Unix.
        Umumé, barang kasebut kudu ditransfer menyang sumbu Rusia lan subd Rusia. Negara kudu nyedhiyakake dhuwit kanggo iki, kanthi alami ngontrol masalah iki, ngirim sawmillers kanggo motong alas.
        1. 0
          17 2020 Juni
          Kutipan: ZAV69
          Umumé, barang kasebut kudu ditransfer menyang sumbu Rusia lan subd Rusia.

          Dheweke ujar manawa piranti lunak adhedhasar komponen ing GPL ora bisa dianggep domestik: https://www.cnews.ru/news/top/2020-05-26_v_reestre_otechestvennogo. Mulane, OS lan DBMS Rusia ora ana.
          1. 0
            17 2020 Juni
            Kutipan saka Kalmar
            Kutipan: ZAV69
            Umumé, barang kasebut kudu ditransfer menyang sumbu Rusia lan subd Rusia.

            Dheweke ujar manawa piranti lunak adhedhasar komponen ing GPL ora bisa dianggep domestik: https://www.cnews.ru/news/top/2020-05-26_v_reestre_otechestvennogo. Mulane, OS lan DBMS Rusia ora ana.

            utawa bakal mbusak Tskit utawa aturane utawa mantan menteri, utawa kabeh bebarengan minangka prokreator korupsi.
          2. +1
            17 2020 Juni
            Kutipan saka Kalmar
            Mulane, OS lan DBMS Rusia ora ana.

            Sapa sing ora ngidini sampeyan nindakake? Ing sawijining wektu, komputer ES duwe OS domestik. Sapa sing ngalangi sampeyan nulis? Mesthi, aku ngerti yen iki wektu, dhuwit lan spesialis. Nanging nalika sampeyan kudu miwiti nindakake?
            1. +1
              17 2020 Juni
              Kutipan: ZAV69
              Sapa sing ora ngidini sampeyan nindakake? Ing sawijining wektu, komputer ES duwe OS domestik. Sapa sing ngalangi sampeyan nulis? Mesthi, aku ngerti yen iki wektu, dhuwit lan spesialis. Nanging nalika sampeyan kudu miwiti nindakake?

              Ora ana sing ngganggu, mung karya titanic. Contone, kernel Linux yaiku 27 yuta baris kode. Lan iku mung kernel, malah ora kabeh OS. Lan sampeyan uga butuh piranti lunak sing akeh (sing butuh OS dhewe?), Sampeyan butuh dhukungan hardware (sing uga ora kita lakoni). Kabeh iki minangka investasi sumber daya sing akeh banget kanthi prospek sing mamang babagan mbayar maneh. Organisasi komersial ora kasengsem ing iki, negara ora utamané nandur modal ing topik iki.

              Dibandhingake karo komputer ES ora cocog ing kene: ing taun-taun kasebut, syarat sistem operasi beda-beda, volume fungsi sing ditindakake minimal. Wektu sing mulya nalika sampeyan bisa nulis OS dhewe ing wong siji. Saiki wis ora nyata.

              Mesthi, sampeyan ora kudu nindakake kabeh saka ngeruk; iki cara kita arep. Ana sawetara sistem basis Linux: Alt, Astra, Rosa. Bener, mesthine ora bener yen diarani domestik: sawise kabeh, sebagian besar kode kasebut minangka pangembangan mbukak, sing ditindakake, yen sampeyan ndeleng, kanthi dhuwit perusahaan manca gedhe.
              1. +1
                17 2020 Juni
                Kutipan saka Kalmar
                Mesthi, sampeyan ora kudu nindakake kabeh saka ngeruk; iki cara kita arep. Ana sawetara sistem basis Linux: Alt, Astra, Rosa.

                Ora kabeh iku. Dibangun Linux kaya rereget. Nanging Kaspersky wis dirilis sistem operasi aman dhewe karo kernel dhewe kanggo instalasi ing peralatan kritis. Ana INFA sing padha sijine ing router Kraftway. Saiki iki serius. Dheweke uga sawing saiki tawon seluler dilindhungi. Rostelecom tuku Aurora saka Finns. Nanging apa sing ditinggalake dening Finlandia ing kana .... Dheweke janji bakal nyelehake aurora ing tablet kanggo sensus, kayane wis ana operasi nyoba. MSCT adhedhasar kernel Linux dirilis Elbrus OS. Amarga prosesor pembangunan sing, banjur kernel alamiah ditulis maneh banget. Lan iki serius. Dadi barang wis pindah saka lemah.
                Ing kantor, aku kerep nemoni peralatan telekomunikasi buatan Rusia. Piranti lunak ana, nanging katon kaya ing ndhuwur montavista linux.
                Bisa lan DBMS ing sly apa, mung meneng. Durung ana sing bisa ngegungake.
                Aku seneng percaya yen ana sing wis pindah ing negara kita, ora muspra yen Vova menehi pitunjuk marang para bankir yen kudu nyetel dhewe.
                1. 0
                  18 2020 Juni
                  Kutipan: ZAV69
                  Nanging Kaspersky wis dirilis sistem operasi aman dhewe karo kernel dhewe kanggo instalasi ing peralatan kritis.

                  Iki mesthine minangka usaha sing kuwat. Ora mung kanggo bank-bank: kaya aku ngerti, kita ngomong babagan OS sing dipasang kanggo peralatan industri. Jenis jawaban kanggo QNX.

                  Kutipan: ZAV69
                  Rostelecom tuku Aurora saka Finns.

                  Iku ora dadi menarik maneh: nyatane, Linux liyane. Pangembangan ditindakake ing Qt, sing saiki duwe masalah karo lisensi. Umumé, iku durung cetha banget apa bakal teka apa.

                  Kutipan: ZAV69
                  MSCT adhedhasar kernel Linux dirilis Elbrus OS. Amarga prosesor pembangunan sing, banjur inti alamiah ditulis maneh banget

                  A sawetara mekanisme dhasar padha ditulis maneh ana, paling inti, Aku pracaya, tetep tanpa owah-owahan wujud. Carane domestik bisa dianggep minangka pitakonan debatable, mesthi.

                  Kutipan: ZAV69
                  Bisa lan DBMS ing sly apa, mung meneng.

                  Ana Linter. Aku durung krungu, nanging organisasi komersial nggunakake.

                  Kutipan: ZAV69
                  Aku seneng percaya yen ana sing wis pindah ing negara kita, ora muspra yen Vova menehi pitunjuk marang para bankir yen kudu nyetel dhewe.

                  Kaya sing wis dakcritakake, aneh yen dheweke wiwit "pindhah" ing bank-bank: luwih logis diwiwiti karo badan administrasi negara. Saenipun, ing wektu sing padha, ora kanthi biaya anggaran: mung nglarang pejabat nggunakake piranti lan piranti lunak sing ora disertifikasi. Ayo padha tuku telpon ing "Aurora" lan "Elbrus" kanggo awake dhewe, amarga gaji ngidini. Impen Impen...
                  1. 0
                    19 2020 Juni
                    Kutipan saka Kalmar
                    Ora mung kanggo bank-bank: kaya aku ngerti, kita ngomong babagan OS sing dipasang kanggo peralatan industri. Jenis jawaban kanggo QNX.

                    Luwih Wxworks utawa montavista linux
                    Kutipan saka Kalmar
                    Iku ora dadi menarik maneh: nyatane, Linux liyane. Pangembangan ditindakake ing Qt, sing saiki duwe masalah karo lisensi. Umumé, iku durung cetha banget apa bakal teka apa.

                    Ing Buletin Rostelecom ditulis yen Aurora diuji ing wilayah Yaroslavl. Miturut situs kasebut, iki minangka sistem operasi kanggo perusahaan lan wis terintegrasi banget karo layanan awan Rostelecom. Sanalika rampung nganti pungkasan, kemungkinan bakal ditawakake kanggo implementasine dening perusahaan-perusahaan negara Rusia kayata Railways Rusia.
                    Kutipan saka Kalmar
                    Ana Linter. Aku durung krungu, nanging organisasi komersial nggunakake.

                    Nalika aku ngerti wingi, ana ora mung linter, nanging uga PostgresPro thukul saka PostgreSQL. Skdya watara DBMS cukup kuat, meh ing tingkat Oracle.
                    Kutipan saka Kalmar
                    Nalika aku wis wrote, iku aneh sing padha miwiti kanggo "shift" ing bank-bank

                    Dadi ana alesan kanggo miwiti karo wong-wong mau.
                    Kutipan saka Kalmar
                    Iku bakal luwih logis kanggo miwiti karo badan administrasi negara. Saenipun, ing wektu sing padha, ora kanthi biaya anggaran: mung nglarang pejabat nggunakake piranti lan piranti lunak sing ora disertifikasi. Ayo padha tuku telpon ing "Aurora" lan "Elbrus" kanggo awake dhewe, amarga gaji ngidini. Impen Impen...

                    Semono uga impen. Senajan saka tingkat tartamtu saka posisi kudu dadi wajib.
                    Lan Elbrus dudu mesin kanggo panggunaan omah, para birokrat ora butuh.
                    Kutipan saka Kalmar
                    A sawetara mekanisme dhasar padha ditulis maneh ana, paling inti, Aku pracaya, tetep tanpa owah-owahan wujud. Carane domestik bisa dianggep minangka pitakonan debatable, mesthi.

                    Paling ora, sampeyan kudu sinau kanthi teliti. Nanging, arsitektur prosesor ora x86 .....
                    1. 0
                      19 2020 Juni
                      Kutipan: ZAV69
                      Nalika aku ngerti wingi, ana ora mung linter, nanging uga PostgresPro thukul saka PostgreSQL. Skdya watara DBMS cukup kuat, meh ing tingkat Oracle.

                      Ya, ana, nanging karo dheweke kahanan loro sing padha. Ing tangan siji, pangembang kita wis nggawe sawetara owah-owahan sing menarik banget. Ing sisih liya, iki isih minangka piranti lunak open source sing wis disetel, sing paling akeh dikembangake ora dening kita. Carane iso dibandhingke iku kanggo Oracle DBMS umume pitakonan kapisah, kabeh iku rumit ana.

                      Kutipan: ZAV69
                      Dadi ana alesan kanggo miwiti karo wong-wong mau.

                      Kaya sing wis dakcritakake ing endi wae ing ndhuwur, aku ndeleng alesan sing gampang: negara ora pengin ngalahake dhuwit saka warga kanggo latihan kasebut (lan dadi reputasi ora apik banget akhir-akhir iki), mula dheweke ngalih tugas sing mulya iki menyang bank: dheweke isih ora ana sing tresna.
    9. +2
      17 2020 Juni
      nanging, ing wektu sing padha, nyengkuyung alokasi dhukungan negara kanggo manufaktur piranti lunak lan hardware Rusia.
      keuangan wiwit muter, kaya-kaya "wis ana ing sangisore pitchfork", supaya transfer introduksi utawa malah ngompa dhuwit menyang sampeyan miturut mesthine.
      nggunakake piranti lunak proprietary
      ?
    10. -4
      17 2020 Juni
      Ya, piranti lunak apa sing ana!
      Sampeyan sijine hard drive terabyte ing komputer, lan piranti lunak domestik mung bakal weruh gigabyte 300. Liyane bakal pindhah menyang kickbacks kanggo piranti lunak iki))))
    11. +2
      17 2020 Juni
      Maca artikel kasebut, sampeyan bisa uga mikir yen kabeh piranti lunak diimpor. Yen kita fokus ing piranti lunak perbankan, kayata "dina perbankan operasional", subsistem kanggo transaksi karo celengan, lan liya-liyane, sistem kanggo interaksi karo pusat pemukiman, macem-macem program pelaporan, banjur ing paling kasus iku domestik. Lan implementasine lan pangopènan tansah mbutuhake investasi.
      Nanging, kita ngomong babagan sistem operasi, DBMS, piranti lunak kantor kayata MS-Office.
      1. 0
        17 2020 Juni
        yen paling lunak banking domestik, bankir ora bakal ngomong
        sing transisi iki ing wektu cendhak "angel kanggo ngleksanakake, lan ing sawetara kasus praktis mokal"
    12. -1
      17 2020 Juni
      Wong lanang ngenteni owah-owahan presiden lan ngarep-arep supaya kabeh bisa ditinggalake.
    13. -1
      17 2020 Juni
      Kutipan saka Piramidon
      Kutipan saka soko
      Inggih, kepinginan saka bank-bank bisa dingerteni. Cepet-cepet dibutuhake nalika nyekel kutu. Nanging ora worth repot.
      Kita uga bisa nampa kasunyatan sing ndhukung alokasi dhukungan negara kanggo produser piranti lunak Rusia.

      Aku ora ngerti carane modern Russian lunak cukup kanggo Western lunak. Nanging aku elinga banget meksa nindakake perkara saka editor teks Russian "Lexicon", kang saben wong sing melu ing ilmu komputer dipeksa kanggo sinau. Kuburan isih ana. Sapa wae sing ngelingi iki bakal ngerti aku. hi

      Apa tegese "Cukup Kulon"? Babagan spesifik perbankan, kita duwe sistem pelaporan lan interaksi sing beda. Patut, piranti lunak ditulis kanthi nimbang norma lan hukum sing ana. Lan ing urat iki, mesthine kudu ngomong babagan kecukupan piranti lunak Barat, amarga. ing kasus iki lokalisasi perlu.
    14. +1
      17 2020 Juni
      Aku isin takon - apa piranti lunak domestik? Basa apa sing ditulis? Bener ing YaMB?
    15. -1
      17 2020 Juni
      Kutipan saka Silvestr
      Kutipan saka soko
      ngadeg kanggo alokasi dhukungan negara kanggo produser piranti lunak Rusia.

      Iku apik, ora mangu-mangu. Ingkang utama yaiku kudu ngalih nalika nggarap bank manca lan ora bakal luwih elek tinimbang sing wis ana. Sapa Sberbank kanthi otomatis ngilangi 10 ewu anak Putin kanggo mbayar utang, nanging iki ora bisa ditindakake

      Iki wis digunakake kanggo dangu wiwit jaman Tsar Pea. Ana protokol ijol-ijolan kanggo iki. Bentenipun ing piranti lunak punika secondary wigati.
      1. +1
        17 2020 Juni
        Ya, coba terjemahake sawetara piranti lunak rumit lan kritis saka Oracle menyang MS SQL, contone. Loro-lorone SQL, nanging ana nuansa wassat
        1. -1
          17 2020 Juni
          Kutipan saka vadim
          Inggih, coba terjemahake sawetara piranti lunak rumit lan kritis saka Oracle menyang MS SQL

          Lan nomer unmeasured database ana karo terabytes unmeasured data kanggo diowahi kanggo DBMS anyar, lan ora ana ing sing.
          Luwih gampang ambegan.
        2. 0
          17 2020 Juni
          Dicoba. Susah, dawa, nanging bisa. Ana macem-macem pendekatan kanggo nulis prosedur sing disimpen. Nanging isih realistis kanggo mindhah kabeh.
    16. -1
      17 2020 Juni
      Quote: Nganggur
      Aku isin takon - apa piranti lunak domestik? Basa apa sing ditulis? Bener ing YaMB?

      Apa hubungane karo basa pemrograman?
    17. -3
      17 2020 Juni
      Apa sing bakal diganti karo macem-macem DBMS - MSSQL utawa Oracle, utamane? Luwih gampang nggawe pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh.
      Kita ora duwe analog. Yen sawetara DBMS substandard domestik di-push liwat, banjur sing bakal nulis ulang yuta program kanggo iku - sawise kabeh, akeh pangembang ora rummage watara ing DBMS anyar?
      Kabeh iki bakal dadi balung ing tenggorokan wong biasa - pangguna kertu bank. Akhtung nasional bakal diwiwiti.
      Umumé, ide kasebut omong kosong ing kubus.
      Pisanan, ayo ngirim astronot menyang Mars kanggo latihan.
      1. 0
        17 2020 Juni
        Quote: Junger
        Apa sing bakal diganti karo macem-macem DBMS - MSSQL utawa Oracle, utamane? Luwih gampang nggawe pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh.
        Kita ora duwe analog. Yen sawetara DBMS substandard domestik di-push liwat, banjur sing bakal nulis ulang yuta program kanggo iku - sawise kabeh, akeh pangembang ora rummage watara ing DBMS anyar?

        Inggih, ayo ngomong ora ana mayuta-yuta program, nanging DBMS uga ora ana ing alam. Yen sampeyan mung tuku soko ing sisih kulon saka proyèk sing mati lan rampung rework ing platform? Ya, dheweke mung ora bakal ngedol .... Utawa njupuk firebird sing padha lan nggawe DBMS dhewe adhedhasar. Iku mung nganti tingkat ORACLE taun 10 bakal pindhah.
    18. 0
      17 2020 Juni
      Sampeyan kudu miwiti karo hardware, khusus karo pangembangan prosesor YOUR, lan ora Elbrus Taiwanese.
      Plus kabeh elektronik liyane saka kapasitor kanggo tampilan.

      Ing wektu sing padha, berkembang pendidikan, malih Applied, lan ora kaya ing Moscow State University kanggo 3 taun padha tinkering karo matématika sing luwih dhuwur, minangka asil, bolo ora bisa kanggo nulis soko ing BASIC, padha teka kanggo perusahaan lan miwiti kanggo sinau saka wong otodidak.
      1. -2
        17 2020 Juni
        Elbrus 8C lan lanjutan Elbrus 16, kaya Baikal M, diprodhuksi ing pabrik-pabrik sing diduweni Rusia.
        1. +1
          17 2020 Juni
          Elbrus 8C lan lanjutan Elbrus 16, kaya Baikal M, diprodhuksi ing pabrik-pabrik sing diduweni Rusia.

          Saka 1.40 menit
        2. 0
          18 2020 Juni
          Kutipan: Vadim237
          ...diprodhuksi ing pabrik-pabrik sing diduweni Rusia.
          Lan sampeyan bisa luwih spesifik, ing ngendi pabrik kasebut ing 28 nm (Elbrus 8C / Baikal M) lan 16 nm (Elbrus 16C) diduweni dening Federasi Rusia?
    19. 0
      17 2020 Juni
      Kutipan saka _Ugene_
      Sberbank nggunakake piranti lunak domestik

      apa khusus lan apa persentasi saka piranti lunak domestik saka kabeh digunakake? Aku minuscule

      Yen pitakonan babagan piranti lunak perbankan langsung, mesthine paling sethithik 90 persen.
    20. -1
      17 2020 Juni
      Quote: Junger
      Apa sing bakal diganti karo macem-macem DBMS - MSSQL utawa Oracle, utamane? Luwih gampang nggawe pesawat ruang angkasa sing bisa digunakake maneh.
      Kita ora duwe analog. Yen sawetara DBMS substandard domestik di-push liwat, banjur sing bakal nulis ulang yuta program kanggo iku - sawise kabeh, akeh pangembang ora rummage watara ing DBMS anyar?
      Kabeh iki bakal dadi balung ing tenggorokan wong biasa - pangguna kertu bank. Akhtung nasional bakal diwiwiti.
      Umumé, ide kasebut omong kosong ing kubus.
      Pisanan, ayo ngirim astronot menyang Mars kanggo latihan.

      pancen bener. Kanthi gagasan kasebut, sampeyan ora bisa entuk 700 lard kanthi cara apa wae.
      1. +1
        17 2020 Juni
        Kutipan saka Tagan
        pancen bener. Kanthi gagasan kasebut, sampeyan ora bisa entuk 700 lard kanthi cara apa wae.

        Aku ngira yen ayunan kasebut mbutuhake pirang-pirang triliun kilogram lan wektu 20. Inggih, kanggo narik setengah saka programer India supaya bisa kerja. sedulur
    21. 0
      17 2020 Juni
      Kutipan saka: kit88
      Kutipan saka soko
      Kita uga bisa nampa kasunyatan sing ndhukung alokasi dhukungan negara kanggo produser piranti lunak Rusia.

      Mesthi wae sampeyan olèh.
      Nanging sapa sing bakal mbayar?
      Bank-bank cetha ngandika yen sampeyan lan aku bakal mbayar, i.e. warga biasa:
      ...bisa nyebabake kenaikan biaya layanan institusi kredit kanggo warga Rusia.

      Aku bakal ngomong ora "bisa mimpin", nanging 146% bakal.
      Hey Pemerintah! Napa warga rata-rata mbayar kabeh?

      Apa angel ngerti yen panuku pungkasan mbayar kabeh, yaiku, kita karo sampeyan. Malah yen wong tartamtu ora duwe, uga, ora Penny saka simpenan ing bank sembarang. Nanging kita uga mbayar trik kanca-kanca. sedulur. mitra. Apa ora nyinggung sampeyan? Biaya siji-wektu, lan luwih utawa kurang sailing kalem ing banyu delineated dening legal Russian lan wates liyane. Utawa sampeyan luwih nyaman karo sambungan karo penjahat saka finance, sing nulis aturan saben dina ing kapentingan dhewe, tanpa njupuk menyang akun ora mung Rusia, nanging malah sekutu dhewe? Proses iki ora telas. Lan ora bisa ditebak.
    22. +1
      17 2020 Juni
      Kutipan saka Arzt
      Sampeyan kudu miwiti karo hardware, khusus karo pangembangan prosesor YOUR, lan ora Elbrus Taiwanese.
      Plus kabeh elektronik liyane saka kapasitor kanggo tampilan.

      Ing wektu sing padha, berkembang pendidikan, malih Applied, lan ora kaya ing Moscow State University kanggo 3 taun padha tinkering karo matématika sing luwih dhuwur, minangka asil, bolo ora bisa kanggo nulis soko ing BASIC, padha teka kanggo perusahaan lan miwiti kanggo sinau saka wong otodidak.

      Banjur miwiti dening inventing setir, nggawe geni, mbangun aturan dhewe ing aljabar, etc. Apa nulis program ing BASIC saiki kudu? Apa sampeyan mbantah dhewe ing rong baris - prosesor sampeyan, nanging kemampuan kanggo nulis ing BASIC borjuis? Prosesor sampeyan kanthi RAM sing sithik ing sirah ora bisa ngormati?
    23. -1
      17 2020 Juni
      Kabeh, kaya biasane .... Rekomendasi sing penting babagan piranti lunak lan hardware domestik ora digatekake. Lan saiki: "Kepala!!! Ayo tunda, bakal bangkrut!!!!...".
      Saka sudut pandangku, ora ana telat !!! Ana wektu, nanging tinimbang substitusi impor, para bankir melu sabotase. Piranti lunak, mesthi, biaya akeh dhuwit. Mungkin iku digawe pangertèn kanggo bankir chip ing, nyawiji lan finance nggawe piranti lunak lan hardware padha needed? Kanggo nulis layang karo luh kanggo pamaréntah, padha nyawiji .... Saka sudut pandangku, nggunakake piranti lunak sing diimpor lan hard sawise wektu sing ditemtokake kudu nyebabake nyabut lisensi.
      1. +1
        17 2020 Juni
        Kutipan saka: tolancop
        Ana wektu, nanging tinimbang substitusi impor, bankir melu sabotase
        Sampeyan ora bingung apa-apa? Iki minangka toko pribadi.
    24. 0
      17 2020 Juni
      Lan rightly padha wedi .. Iku bakal Samsaya Awon saka makutha .. ing kaping. Nanging ana sing lobbying apik kanggo usaha iki
    25. 0
      17 2020 Juni
      Quote: Junger
      Kutipan saka Tagan
      pancen bener. Kanthi gagasan kasebut, sampeyan ora bisa entuk 700 lard kanthi cara apa wae.

      Aku ngira yen ayunan kasebut mbutuhake pirang-pirang triliun kilogram lan wektu 20. Inggih, kanggo narik setengah saka programer India supaya bisa kerja. sedulur

      Miturut cara, masalah voiced ing artikel uneg-uneg ora mung bank domestik nanging uga perusahaan Manufaktur. Aku muter ... kabeh.
    26. +1
      17 2020 Juni
      Asosiasi Bank Rusia ngirim layang kanthi panjaluk kanggo nundha transisi kasebut menyang pamrentah negara.

      Wonten ing ngriki kita sami “memecah tombak”, lan kasunyatan ingkang boten kagambaraken ing satya punika.
      Menteri Komunikasi ing rapat kasebut nglaporake marang Perdana Menteri yen Kementerian Komunikasi wis siyap nransfer kabeh bank menyang piranti lunak domestik, miturut tugas sadurunge kanggo 2020. Mishustin "ndesek" para bankir kanggo ngalih menyang piranti lunak iki. Association of Banks "howled", takon kanggo wektu tundha paling 4 sasi. Iku kabeh!
    27. awu
      0
      17 2020 Juni
      Ora preduli pirang-pirang tenggat wektu sing ditundha, bank-bank bakal nemokake alasan liyane kanggo nundha tenggat wektu. Aja ngidini penundaan, nanging njaluk transisi sing cepet. A munggah ing biaya layanan bakal tansah blackmailed, ora ketompo carane akeh sampeyan nyenengi panjalukan sing.
      1. 0
        17 2020 Juni
        Kutipan saka: pepel
        lan njaluk transisi cepet

        Boten kanggo ngalih menyang. Dadi, transisi sing paling cepet utawa paling alon ora bakal metu, sanajan sampeyan njaluk.
    28. 0
      17 2020 Juni
      Kutipan saka vadim
      Ya, coba terjemahake sawetara piranti lunak rumit lan kritis saka Oracle menyang MS SQL, contone. Loro-lorone SQL, nanging ana nuansa wassat

      Lan kaya langit lan bumi - PL/SQL lan T-SQL. Inggih, kajaba mbok menawa sampeyan ngubengi tingkat ANSI SQL)))
    29. 0
      17 2020 Juni
      Kutipan saka Arzt
      prosesor YOUR, ora Elbrus Taiwanese.

      Elbrus dhewe, iki silikon Taiwan keprungu

      Kutipan saka Arzt
      lan ora kaya ing Moscow State University ... minangka asil, wong lanang ora bisa nulis soko ing BASIC

      Hmm, putriku sinau ing Universitas Negeri Moskow lan nulis biasane ing BASIC, sanajan dheweke ora butuh, ing departemen kimia. ngguyu
      Ya, dheweke isih ngerti Python (iki bapak, bajingan, dipeksa sinau lol ), apa maneh sing dibutuhake kanggo kegiatan ilmiah?
    30. 0
      17 2020 Juni
      Aku ora ngerti babagan apa artikel kasebut.
      Aku bakal langsung ngandhani - Aku ora ngerti apa-apa ing basa pemrograman, DBMS lan piranti lunak infernal liyane kanggo aku. Ing pungkasan taun 80-an lan awal 90-an, aku rada nguwasani BASIC, nanging ora adoh :)
      Aku ngomong saka sudut pandang karyawan bank - petugas kelas menengah.

      Kabeh ABS digunakake dening bank-bank rampung domestik.
      Sistem perbankan utama yaiku Diasoft, CFT, Inversion 21st century, RS-bank.
      Akuntansi lan laporan perbankan kita beda banget karo wong manca, mula perkembangane ora cocog karo kita.
      Server ing Unix biasane. Sistem operasi pangguna ing bank yaiku Windows nang endi wae. Ngalih saka iku kanggo soko ing mratelakake panemume ora bakal nimbulaké masalah, mung pitakonan apa ana OS domestik kasedhiya? Program kantor padha.
      Yen wicara babagan apa sing dikembangake ABS - sing aku ngerti Orakl lan MSSQL.
      Nanging banjur kudu rebab karo pabrikan ABS, dudu bank ...
      Iku ora cetha banget kanggo kula ing piranti lunak ing cendhak. Luwih, iku pancen ora bisa dingerteni.
      Ing wesi, kabeh wis jelas ing prinsip. Maneh, iku masalah kasedhiyan.
      Lan rollback ing hardware nalika ngalih menyang domestik sawetara generasi kepungkur ora bakal mimpin kanggo apa-apa apik.
    31. 0
      17 2020 Juni
      Kutipan saka: bk0010
      Kutipan saka: tolancop
      Ana wektu, nanging tinimbang substitusi impor, bankir melu sabotase
      Sampeyan ora bingung apa-apa? Iki minangka toko pribadi.

      Aku ora bingung. Toko pribadi utawa ora, nanging dokumen peraturan Federasi Rusia kudu tundhuk karo kabeh.
    32. 0
      17 2020 Juni
      Kutipan saka _Ugene_
      yen paling lunak banking domestik, bankir ora bakal ngomong
      sing transisi iki ing wektu cendhak "angel kanggo ngleksanakake, lan ing sawetara kasus praktis mokal"

      Pitakonan ora persis ing piranti lunak perbankan.
    33. +1
      17 2020 Juni
      Kutipan saka Piramidon
      Kutipan saka: tolancop
      saka sudut pandangku, Lexicon ing jaman MS-DOS

      Nanging dina MS-DOS wis suwe. Aku ngelingi sing wasir nalika aku mbukak program saka ing MS-DOS liwat Norton. "Fortochki" saiki padha mrentah. Aku uga adoh saka penggemar Western lan nuduhake patriotisme, nanging sampeyan kudu rada adil, nyoba lan soberly mbandhingaké "lexicon" lan "Word". hi

      Soko aku wis tau krungu saka nggunakake Windows Lexicon. Lingkungane yaiku MS-DOS. A produk prayoga kanggo sawijining wektu.
    34. +1
      17 2020 Juni
      Kutipan saka Mishka78
      Aku ora ngerti babagan apa artikel kasebut.
      Aku bakal langsung ngandhani - Aku ora ngerti apa-apa ing basa pemrograman, DBMS lan piranti lunak infernal liyane kanggo aku. Ing pungkasan taun 80-an lan awal 90-an, aku rada nguwasani BASIC, nanging ora adoh :)
      Aku ngomong saka sudut pandang karyawan bank - petugas kelas menengah.

      Kabeh ABS digunakake dening bank-bank rampung domestik.
      Sistem perbankan utama yaiku Diasoft, CFT, Inversion 21st century, RS-bank.
      Akuntansi lan laporan perbankan kita beda banget karo wong manca, mula perkembangane ora cocog karo kita.
      Server ing Unix biasane. Sistem operasi pangguna ing bank yaiku Windows nang endi wae. Ngalih saka iku kanggo soko ing mratelakake panemume ora bakal nimbulaké masalah, mung pitakonan apa ana OS domestik kasedhiya? Program kantor padha.
      Yen wicara babagan apa sing dikembangake ABS - sing aku ngerti Orakl lan MSSQL.
      Nanging banjur kudu rebab karo pabrikan ABS, dudu bank ...
      Iku ora cetha banget kanggo kula ing piranti lunak ing cendhak. Luwih, iku pancen ora bisa dingerteni.
      Ing wesi, kabeh wis jelas ing prinsip. Maneh, iku masalah kasedhiyan.
      Lan rollback ing hardware nalika ngalih menyang domestik sawetara generasi kepungkur ora bakal mimpin kanggo apa-apa apik.

      Ya, ABS dhewe biasane duweke kita. Nanging ing kene, utamane, produk Oracle Pindoco sing padha. Nanging ora mung tabel data sing muter ing Oracle, nanging uga logika sing ditulis, maneh, dening programer kita, dilebokake ing prosedur sing disimpen (ing istilah sing prasaja, program sisih server). Sing. iku ora supaya gampang seret kabeh ekonomi iki kanggo DBMS liyane. Tulis maneh. Nanging aku ngerti, kita uga ora duwe DBMS sing padha.
      1. 0
        17 2020 Juni
        Kutipan saka Tagan
        Sing. iku ora supaya gampang seret kabeh ekonomi iki kanggo DBMS liyane. Tulis maneh. Nanging aku ngerti, kita uga ora duwe DBMS sing padha.

        Nanging dheweke kudu, amarga keamanan negara ana ing ancaman ... Programer kita cukup pungkasan ing donya lan pinter banget .. Dheweke bakal ngatasi yen kabeh iki diatur lan dibayar. hi Yen ora, kita bakal ngenteni nganti kabeh basis informasi akumulasi mung bakal tiba irrevocably .. Lan supaya bocor terus terus-terusan, senadyan sistem proteksi data multi-lapisan ..
    35. +1
      17 2020 Juni
      Ayo para bankir ngandhani Comrade Stalin lan Beria. Kita bakal ngujo reaksi kasebut kanthi seneng banget
    36. 0
      17 2020 Juni
      Lan sampeyan bisa ndeleng piranti lunak domestik iki - DBMS, OS, server aplikasi, lan liya-liyane, siap kanggo panggunaan industri? Aku durung tau weruh sing kaya iki ing alam.
      1. -2
        17 2020 Juni
        Quote: Esaul
        Lan sampeyan bisa ndeleng piranti lunak domestik iki - DBMS, OS, server aplikasi, lan liya-liyane, siap kanggo panggunaan industri? Aku durung tau weruh sing kaya iki ing alam.

        Ya, kabeh kasedhiya ing Rusia, mung yen lobi Kulon kuwat banget kanggo kita .. Apa dhuwit sing bakal dijupuk saka wong-wong mau yen kita miwiti ngenalake dhewe .. Iku masalah!
      2. 0
        18 2020 Juni
        Waca https://postgrespro.ru/.
    37. 0
      17 2020 Juni
      Kutipan: ZAV69
      Dicoba. Susah, dawa, nanging bisa. Ana macem-macem pendekatan kanggo nulis prosedur sing disimpen. Nanging isih realistis kanggo mindhah kabeh.

      Lan nalika pangembangan ditindakake paling ora 10 taun, ing ngendi ana luwih saka rolas pangembang, lan wong teka lan lunga? Kadhangkala angel ngerteni dhewe sawise sawetara wektu)))
      1. 0
        18 2020 Juni
        Kutipan saka Tagan
        Lan nalika pangembangan ditindakake paling ora 10 taun, ing ngendi ana luwih saka rolas pangembang, lan wong teka lan lunga? Kadhangkala angel ngerteni dhewe sawise sawetara wektu)))

        Yen sampeyan pengin urip, sampeyan ora bakal kesel banget. (c) Fitur perburuan nasional.
        Nalika iku bakes bokong, sampeyan mikir luwih cepet (c) Swords liwat lintang.
        Nanging kanthi serius, nalika sampeyan turu, sampeyan bakal nemokake dhuwit kanggo gaji kanggo pangembang tambahan lan nransfer basis. Won Rosreestr tau miwiti database ing interbase, saiki wis ing Oracle. Lan iki senadyan kasunyatan sing versi pisanan, lan blocker kaloro. Dadi sampeyan bisa metu?
    38. -1
      17 2020 Juni
      Lapisan perbankan wis suwe ilang basis domestik saka eksistensi. Tuku silihan murah ing Kulon lan ngetokake sing padha 10 kaping luwih larang tinimbang dhewe, para penyayang dhuwit gampang iki wis suwe dadi operator ide Barat babagan dominasi dolar ing negara kasebut. panggedhe sing (biasane wong Yahudi), padha ora pengin ngganti income kanggo sawetara jenis negara Software utawa analog saka SWIFT. Ana kudu firmness lan sanksi. Gusti Allah ngalang-alangi iki perdana kita.
      1. 0
        18 2020 Juni
        Kutipan: 23424636
        utawa analog saka SWIFT.

        Kabeh wis munggah lan mlaku 20 taun kepungkur.
    39. 0
      17 2020 Juni
      Bank-bank Amerika kita.
    40. 0
      18 2020 Juni
      uga, pancake mlarat ached .. bali ing 2012 lan 2014 iku bisa kanggo nglakoake ... nalika padha sang karo Ukraina ... lan padha lungguh lan ngenteni apa kabeh bakal! Pencet ing bank-bank kanggo mindhah .. lan kabeh padha whine peduli iku!
    41. +1
      18 2020 Juni
      Kutipan: ZAV69
      Kutipan saka Tagan
      Lan nalika pangembangan ditindakake paling ora 10 taun, ing ngendi ana luwih saka rolas pangembang, lan wong teka lan lunga? Kadhangkala angel ngerteni dhewe sawise sawetara wektu)))

      Yen sampeyan pengin urip, sampeyan ora bakal kesel banget. (c) Fitur perburuan nasional.
      Nalika iku bakes bokong, sampeyan mikir luwih cepet (c) Swords liwat lintang.
      Nanging kanthi serius, nalika sampeyan turu, sampeyan bakal nemokake dhuwit kanggo gaji kanggo pangembang tambahan lan nransfer basis. Won Rosreestr tau miwiti database ing interbase, saiki wis ing Oracle. Lan iki senadyan kasunyatan sing versi pisanan, lan blocker kaloro. Dadi sampeyan bisa metu?

      Iku mung bakal luwih angel kanggo mlumpat saka Oracle.;) Miturut cara, loro Interbase lan Oracle borjuis. Ing apa domestik kanggo pass saka Oracle? Yen ora ana sing kaya mangkene, siji perusahaan ora bakal bisa ngatasi masalah kasebut dhewe. Iki tegese pembangunan perlu, jenis proyek nasional. Nanging ing kasus iki, produk sing stabil ora bakal katon rauh.
      1. 0
        19 2020 Juni
        Kutipan saka Tagan
        Ing apa domestik kanggo pass saka Oracle? Yen ora ana sing kaya mangkene, siji perusahaan ora bakal bisa ngatasi masalah kasebut dhewe. Iki tegese pembangunan perlu, jenis proyek nasional. Nanging ing kasus iki, produk sing stabil ora bakal katon rauh.

        Sing paling konyol yaiku apa sing kudu dilewati saka Oracle. Iki minangka DBMS PostgreSQL. Adhedhasar PostgreSQL gratis. Dikembangake dening perusahaan Rusia. Iki link https://postgrespro.ru/products/postgrespro
        Basa pemrograman padha karo Oracle PL SQL. Dadi cukup bisa kanggo pindhah menyang oracle.
        Mesthine, Oracle duwe reputasi konkrit sing dikuatake, ora kabeh wong pengin migrasi. Nanging yen pasukan urip, banjur ana ngendi kanggo pindhah
        1. -1
          19 2020 Juni
          Kutipan: ZAV69
          Sing paling konyol yaiku apa sing kudu dilewati saka Oracle. Iki minangka DBMS PostgreSQL

          Ora bisa karo Postgres (mung krungu), nanging banget mangu. Analog saka analog beda. Dadi yen sampeyan ngethok pundhak, mula sampeyan bisa ujar manawa MySQL minangka analog saka MSSQL. Nanging yen sampeyan ndeleng kanthi rapet (ora banget rapet), mula analog kasebut mesthine, nanging luwih elek.
          Saben DBMS wis Kripik dhewe lan program beda tightly disambungake kanggo Kripik iki. Ketik, contone tabel partisi lan indeks ing MSSQL.
          Sampeyan bisa uga ngomong yen kabeh iki bisa dibaleni maneh, ditransfer, lan liya-liyane, nanging sampeyan uga bisa mabur menyang Jupiter yen sampeyan duwe sumber daya sing ora ana watesan. Program wis dikembangake luwih saka siji dasawarsa, lan njupuk lan nyebarke ing Postgres karo Oracle minangka tugas sing nesu.
          Ya, lan ora ana siji bakal migrasi iku ora cetha apa, banjur kanggo rake munggah masalah. Mbutuhake pirang-pirang dekade kanggo mbangun reputasi, lan ora ana sing kaya ngono.
          Obrolan iki - "Aku wis, bisa .." Ya, kabeh bisa, mung akeh dhuwit lan wektu sing dibutuhake - luwih saka rolas taun, mungkin.
          1. 0
            19 2020 Juni
            Quote: Junger
            MySQL - analog saka MSSQL

            Bener, relatif paling cedhak saka MSSQL yaiku SUBASE.
            [
            Quote: Junger
            Sampeyan bisa uga ngomong yen kabeh iki bisa dibaleni maneh, ditransfer, lan liya-liyane, nanging sampeyan uga bisa mabur menyang Jupiter yen sampeyan duwe sumber daya sing ora ana watesan. Program wis dikembangake luwih saka siji dasawarsa, lan njupuk lan nyebarke ing Postgres karo Oracle minangka tugas sing nesu.

            Ing wayahe, Kongres AS bakal njupuk lan nglarang Oracle lan Microsoft nggarap perusahaan Rusia kanthi cara sing padha dilarang nggarap Huawei. Yaiku, aja tuku lisensi tambahan, aja hubungi dhukungan teknis ....... Apa sing kudu ditindakake? Lan dudu kasunyatan manawa server ora mandheg mandheg.
            15 taun kepungkur, kabeh katon apik, mbayar lisensi, gunakake. Legalize bajak laut kanggo ragad sejatine sifate nominal. Lan saiki sampeyan wis teka apa? Sanksi nyedak perusahaan kelas donya, mateni peralatan kanthi jarak jauh. Kaya sing dikandhakake, kabeh cara apik. Wis suwe jelas kanggo saben wong yen papan kritis kudu duwe kabeh dhewe. Dadi huawei lan samsung lagi nyumurupi sumbu.
    42. Tur
      0
      18 2020 Juni
      Minangka kacarita, kanggo transisi cepet, bank-bank kudu nglampahi luwih saka 700 milyar rubles ing wektu, kang siji bisa mimpin kanggo prices luwih kanggo layanan saka institusi kredit kanggo warga Rusia.
      Ing 2019, bathi bank-bank Rusia udakara 1,7 triliun rubel 2019
      Pasuryan sing arrogant lan full-time.
      Muzzles sampeyan retak?

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"