Amandemen Basa Rusia: Argumen lan Fakta

111

Takon kula apa hubungane situs tentara karo amandemen basa Rusia, lan aku bakal mangsuli nganggo tembung Stalin. Sing paling penting kanggo perwira yaiku ngerti lan ngerti basa Rusia: asil perang gumantung saka kawruhe, kepiye sampeyan menehi pesenan lan kepiye para prajurit ngerti.

Dheweke ujar manawa sawetara sing maca Konstitusi 1993 ing Federasi Rusia, ujar manawa sawetara wong wis sinau kanthi ati-ati amandemen saiki.



Nanging bubar, ing TV, aku krungu bantahan kanggo amandemen basa Rusia lan mutusake kanggo maca.

Apa argumentasi sing dakrungu ing TV kanggo mbela amandemen kasebut?

"Basa Rusia lan malah sastra Rusia minangka bandha donya."

Sampeyan ora bisa mbantah. Ana sastra Rusia gedhe. Iki diwaca ing saindenging jagad, akeh penulis modern sing diterbitake ing luar negeri, lan iki apik, nanging panulis Rusia sing misuwur ing saindenging jagad, Eduard Limonov, tiwas, nanging kita duwe warisan gedhe.

Basa Rusia sejatine minangka basa donya, miturut Piagam PBB, ana ing limang basa paling dhuwur ing donya lan saiki. Ana USSR, kang njamin iki karo kabeh kekuatan, gadhah nomer ageng allies ing saindhenging donya, gadhah prioritas ing akeh wilayah saka ilmu lan teknologi, kang alamiah stimulus kapentingan ing basa Rusia. Saiki ora ana negara iki, utawa kekuwatan militer lan ekonomi, utawa prestasi ilmiah ing donya lan teknologi terobosan, nanging kaya ngono, sampeyan uga ora bisa mbantah.

"Basa Rusia minangka properti saka wong liya."

Lan maneh argumentasi saka critalan ora wiwit dina iki. Mesthi, ana tembung saka pujangga Rusia gedhe liyane, V. V. Mayakovsky:

... Aku bakal sinau basa Rusia mung amarga Lenin ngomong karo wong-wong mau.

Basa Rusia dadi luwih menarik kanggo wong liya nalika cahya kamardikan sumorot saka Rusia Soviet, nuduhake carane mbebasake awake dhewe saka kolonialisme lan eksploitasi.

Lan nalika negara sawise 1991 mlebu sistem kapitalis minangka appendage bahan mentahan (lan lenggah ana kanggo dina iki), kapentingan ing basa Rusia ambruk banget, donya basa Rusia saya shrinking.

Nanging argumen kunci kanggo amandemen kasebut uga rada kaget. Kaya-kaya aku wis bali menyang jaman perestroika, lan aku krungu lan maca bola-bali yen sastra Rusia ditulis dening wong sing ora Rusia. Apa kaya wong Norman sing nulis marang kita ing rune?

Sastra Rusia ditulis dening panulis "non-Rusia", uga nggawe basa modern Rusia, miturut penulis argumen kasebut. Iki minangka Pushkin, Derzhavin, Lermontov, Dal - lan iki nyatakake yen ... amandemen dibutuhake banget!

Tanpa mbantah sing kapindho, aku bakal mbantah sing pertama.

Pushkin, miturut penulis bantahan, dadi metu dadi wong ireng, teka langsung saka Abyssinia pribadi.

"Srengenge puisi kita", "kabeh kita", bebarengan karo pangadeg basa Rusia modern, mesthi, ana putu buyut saka ibu saka Peter Agung, nanging dhewe ana Rusia.

Ya, dheweke ngerti basa Prancis wiwit cilik, kaya kabeh bangsawan sing sugih, nanging dheweke asale saka Rusia, dheweke kepengin mlayu nglawan Prancis!

Pujangga kasebut digedhekake ing kulawarga bangsawan Rusia, digawa dening pengasuh Rusia Arina Rodionovna adoh saka ara-ara samun Ethiopia.

Nanging banjur, ternyata Derzhavin iku wong Tatar, dheweke numpak langsung saka Crimea, ayo nulis odes ing hexameter:

Apa sampeyan miwiti lagu perang
Kaya suling, snigir?
Kanthi sapa kita bakal perang nglawan Hyena?
Sapa pimpinan kita saiki? Sapa sing sugih?
Where kuwat, wani, cepet Suvorov?
Severn gludhug dumunung ing coffin.

Para leluhur Gavriil Romanovich Derzhavin padha Tatar, nanging nalika nulis karya-karyané, iku sawijining Rusia Absolute.

Sanajan, kaya sing wis diterangake luwih saka sepisan ing literatur ilmiah, properti feodal dibentuk ing lemah lokal, kanthi keterlibatan unsur manca, unsur iki ora bisa nemtokake.

Dikawruhi manawa para bangsawan, kanggo nambah loman, nyipta para pangadeg jeneng kulawarga, asring nggawe silsilah kanggo wong manca. Apa sing wis ana ing abad XIX. nggawe aku ngguyu:

… ngandika
Layang mau: “Tatar
Obolt Obolduev
Diwenehi mburi apik
Rega ing rong rubel:
Serigala lan rubah
Dheweke nglipur permaisuri,
Ing dina dina jeneng kraton,
Ngeculake bruwang liar
Kanthi dhewe, lan Oboldueva
Beruang kasebut nyuwek ...

Dadi, Ivan IV deduced piyambak saka Augustus, lan Romanovs pisanan saka Romawi - Roma!

Dadi "Arap of Peter the Great", budak budak, diwenehi Peter, lan mung ing tanah Rusia dheweke digedhekake, lan dheweke bisa dadi jenderal-in-chief, godson militèr "Mars Rusia". "Sasha Suvorov. Nanging tanah Rusia sing nggawe kahanan lan kesempatan kanggo wong manca kanggo mbuktekaken piyambak, apa padha Tatar, cemeng, "Jerman French" utawa "Jerman Skotlandia", minangka padha wrote ing abad kaping XNUMX.

Ing kene M. Yu Lermontov uga entuk. Luwih bener, silsilahe digunakake minangka pembenaran. Iku angel kanggo argue karo penulis saka bantahan kanggo amandemen: Skotlandia iku temtu Skotlandia!

Minangka pujangga dhewe nulis:

Lan ora ana goroh ing kene, amarga nyatane kita wong Varangian.

Lan nalika dheweke, "Skotlandia," nulis ing puisi sing padha:

Moscow, Moscow!.. Aku tresna sampeyan kaya putra,
Kaya wong Rusia - kuwat, murub lan lembut!
Aku tresna marang sinar suci rambutmu sing abu-abu
Lan Kremlin iki jagged, serene.

Lan, mesthi, "Dane" Vladimir Dal, sing lair ing Lugansk. Kaya sing sampeyan ngerteni, Lugansk minangka papan kelairan Denmark.

Penulis argumen kanggo artikel konstitusional babagan basa Rusia bisa uga ora ngerti yen ana bedane asal lan esensi. Sampeyan bisa dadi Denmark dening lair, nanging ateges Rusian, lan kosok balene, Rusian dening lair lan non-Rusia ing inti. M. Yu Lermontov sing padha nulis babagan pahlawan Grushnitsky yen dheweke duwe wani non-Rusia. Lan sapa, yen ora pejabat wani Lermontov, bakal ngerti iki.

Ing ringkesan, aku bakal ujar manawa ana argumentasi sing lemah banget. Argumentasi "wektu Ochakov lan penaklukan Crimea" ora nganggep kesalahan fatal ing basa taun-taun pungkasan USSR lan kesalahane kebijakan nasional ing Federasi Rusia.

Adhedhasar argumentasi kasebut, bisa didudut yen ana sastra Rusia lan ana panulis sing nulis nganggo basa Rusia, nanging ora ana hubungane karo sastra Rusia.

Dokumen legal kudu banget akurat lan cetha, ing dokumen legal, contone, ora kaya basa sastra, pengulangan tembung diijini yen iki dibutuhake kanggo kajelasan lan pangerten dokumen legal iki.

Pesen argumentasi ing TV jelas, nanging ora bisa dibuktekake kanthi ilmiah. Klompok ètnis liyane bisa njupuk bagéyan ing tatanan saka etnos, peminjaman basa terus-terusan, nanging sastra nasional lan basa ora bisa digawe dening wong manca, malah penulis saka periode ambruk Kakaisaran Romawi, senadyan asalé, ing kasus akeh banget. digedhekake ing kerangka negara lan basa Romawi.

Pangembangan etnos Rusia, lan luwih akeh basa, minangka proses asli, nanging kaya akeh wong Rusia liyane. Nanging wong-wong sing nggawe negara lan peradaban Rusia unik lan mung bisa dibandhingake karo peradaban donya padha:
... rallied langgeng gedhe Rus '.

Lan kasunyatan iki ilmiah.

Ing kene tembung saka master gedhe saka tembung Rusia I. S. Turgenev teka ing atine, kang aku elinga saka sekolah, padha muni kaya pandonga:

Ing dina-dina mangu-mangu, ing dina-dina pikirane nglarani nasibe tanah airku, mung kowe sing dadi panyengkuyung lan panyengkuyungku, dhuh basa Rusia kang agung, kuwasa, jujur ​​lan bebas! Tanpa sampeyan, kepiye supaya ora putus asa nalika ndeleng kabeh sing kedadeyan ing omah? Nanging siji ora bisa pracaya yen basa kuwi ora diwenehi kanggo wong gedhe!

Lan argumen sing Pushkin, Lermontov, Derzhavin lan Dahl minangka pencipta "non-Rusia" saka basa lan sastra Rusia modern ora mung lemah, anti-ilmiah, nanging uga ora bener kanggo amandemen sing kacau lan ora jelas, utamane amarga isine. kuwi wong-wong sing nggawe negara misterius ora dijenengi.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

111 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 31
    20 Juni 2020 15:11
    Eduard, Eduard ... kabeh dokumen lan hukum sing kita duwe "siswa telu" ... Deleng apa sing ditindakake ing pendidikan ...
    1. + 36
      20 Juni 2020 15:15
      Kutipan saka parusnik
      kabeh dokumen lan hukum sing kita duwe "triple" ...

      Kesederhanaan suci - dheweke siswa sing apik banget. Dheweke nindakake tugas kanthi becik, sampeyan mung kudu ngerti manawa tugas sing sejatine beda, lan beda karo sing disuarakake. hi
      1. + 13
        20 Juni 2020 17:14
        Kutipan: Ingvar 72
        Kutipan saka parusnik
        kabeh dokumen lan hukum sing kita duwe "triple" ...

        Kesederhanaan suci - dheweke siswa sing apik banget. Dheweke nindakake tugas kanthi becik, sampeyan mung kudu ngerti manawa tugas sing sejatine beda, lan beda karo sing disuarakake. hi

        Wis, ing mratelakake panemume, iku cetha kanggo saben wong sing tugas prasaja minangka wortel .. kanggo nggawe paling saka populasi komplotan uneducated sing gampang kanggo ngapusi .. Gref ora ragu-ragu kanggo pirembagan bab iki.
        Lan padha kasil ngrampungake karo tugas iki. Mangkono, depriving Rusia saka kamungkinan pembangunan kanggo akèh taun.
        1. +3
          20 Juni 2020 20:24
          Kutipan saka Svarog
          ... nggawe mayoritas populasi minangka komplotan sing ora duwe pendidikan sing gampang dimanipulasi.

          1989 Moscow, kabeh populasi karo pendidikan Soviet apik! Lan kabeh negara ana ing layar ... wassat wassat Kaya sing sampeyan ucapake, dheweke nggawe populasi dadi komplotan sing ora duwe pendidikan, sing dimanipulasi kanthi maksimal, banjur komplotan kasebut dadi luwih pinter ... Kawanan kasebut dadi luwih pinter, mula dheweke ora seneng !!!! Lan nalika bodho, komplotan iki tetep meneng ing gombal ...

          1. + 10
            20 Juni 2020 22:41
            1989 Moscow, kabeh populasi karo pendidikan Soviet apik! Lan kabeh negara ana ing layar ... wassat wassat Kaya sing wis sampeyan ucapake - dheweke nggawe populasi minangka komplotan sing ora duwe pendidikan, sing dimanipulasi kanthi lengkap, banjur komplotan kasebut dadi luwih pinter ..

            Ing mangsa angel, nalika ana kahanan sing durung mesthi ing urip lan nalika kabeh owah-owahan ing wayah wengi, cara urip lawas ambruk, lan ora jelas carane urip ing cara anyar, malah wong sing duwe pendidikan bisa uga mbutuhake "mukjizat" .. Senajan aku ' t mbecikake wong-wong mau, Aku elinga sampurna pagelaran saka badut iki, nanging ing kulawarga lan antarane kenalan, trik iki ora nimbulaké apa-apa liyane saka sarcasm. Aku ngira yen manifestasi psikologis stres kasebut ora bisa dadi indikator pendidikan, tinimbang saka bidang psikologi .. Nanging nyatane bocah-bocah modern maca urutan gedhene kurang, sing ora ngerti sejarah lan, ing umum, kurang. educated kasunyatan, Aku malah sampeyan ora bakal argue karo sing. Mesthi, kita bisa ngomong yen ing dina iku cukup bodho.. Mung masalah iku ing dina iku ana pilihan, nanging saiki ora ana. Saiki sing duwe dhuwit duwe pilihan, lan sing ora duwe bakal entuk pendhidhikan saka jarak adoh ing mangsa ngarep. Sing bakal nyuda / ngilangi persentase bocah-bocah sing wasis, nyegah bakat saka dicethakaké, sing pungkasane bakal mengaruhi ilmu pengetahuan, obat-obatan .. umume, ing kabeh bidang urip. Iki wis kedadeyan, sampeyan bisa mbandhingake pirang-pirang panemuan profil dhuwur lan terobosan nyata ing USSR lan saiki.
            1. 0
              21 Juni 2020 23:56
              Ora mung ana perlu kanggo "mukjizat", nanging sawetara warga uga duwe iman ing gaib. Apa warna-warna kerusuhan macem-macem sekte sing mekar ing taun-taun kasebut ...
        2. +3
          21 Juni 2020 15:59
          Mangkono, depriving Rusia saka kamungkinan pembangunan kanggo akèh taun.
          Padha kasil ngrampungake karo Rajapati Rusia, Svarog. Lan dheweke bakal ngatur yen kita ora tangi.
      2. -3
        21 Juni 2020 09:22
        Lan kesusu .... mie liwat pipa lol
    2. + 21
      20 Juni 2020 16:22
      Ya, kaya ora mbantah makna umum, artikel kasebut uga kelas C. Aku ngadili minangka wartawan kanthi pengalaman seprapat abad. Kaping pisanan, PBB ora duwe limang, nanging enem basa internasional: Inggris, Prancis, Spanyol, Rusia, Arab, Cina. Kapindho,
      ing turunane Gavril Romanovich Derzhavin
      Aku kira isih ana ing leluhur? Ora, kanthi serius, minangka editor, aku bakal mbalekake artikel kasebut menyang penulis kanggo direvisi. lembab. lembab banget.
      1. +2
        20 Juni 2020 16:40
        Kutipan: Far B
        Ya, kaya ora nantang makna umum, artikel kasebut uga kelas C

        Lan ing ngendi penulis nggali "argumen" kasebut? Ora tau krungu nganti aku maca artikel iki.
      2. +5
        21 Juni 2020 16:02
        zhurnayuga karo seprapat abad pengalaman

        Lan sampeyan dudu trio.
        Reservasi penulis digawe kesalahan semantik.
    3. ula
      + 15
      20 Juni 2020 16:28
      Kanggo basa Rusia dikarepake, dihormati lan dikarepake kanggo sinau, perlu kanggo ngasilake (ngapunten, basa Rusia) konten sing cocog. Kayata: film, buku, lagu, lsp. Kita butuh ekonomi, budaya lan seni sing kuwat. Ing ISS, basa utama komunikasi yaiku Rusia (sanajan basa resmi yaiku Inggris). Yen wong sing pantes, jujur, melek ana ing kepala Roscosmos ing Rusia, mula iki mung cukup kanggo njaga basa Rusia nganti pirang-pirang abad.
      Nanging karo Mikhalkovs, Rogozins, Medinskys lan pimpinan Putin liyane, ora ana sing bisa ditindakake. Kanthi manajer kasebut, ora mung basa, wong bakal disimpen ...
      Ing sawetoro wektu, Bezrukov kanthi ati-ati bakal nyritakake babagan basa Rusia kanthi rega $ 60000 ing wayah wengi pemilihan ...
      1. +1
        20 Juni 2020 17:57
        Kutipan saka Serpent
        Nanging karo Mikhalkovs, Rogozins, Medinskys lan pimpinan Putin liyane, ora ana sing bisa ditindakake.

        Oke wae...
        Lan, sampeyan bisa ngumumake dhaptar tokoh sing kabeh bakal diobong? (kanggo pengering rambut kurang ajar)
        1. ula
          +8
          20 Juni 2020 23:18
          Quote: cetha
          Lan, sampeyan bisa ngumumake dhaptar tokoh sing kabeh bakal diobong? (kanggo pengering rambut kurang ajar)

          Sampeyan bisa: Golovan Jack, Cat Manul, Salty, Clear.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. +2
                21 Juni 2020 13:46
                Kutipan saka Serpent
                Ironi dhewe tansah dipuji.

                Iku apik yen positif lunga
          2. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
      2. + 15
        20 Juni 2020 20:30
        Sampeyan ngomong film ... Aku nonton film Amerika, Eropa lan Asia kanggo ngerti ora mung carane kita lara-wishers urip, nanging uga apa idea saka kita. Ora ana rahasia manawa ing film-film ing dekade pungkasan, kosmonot Rusia katon, kanthi entheng, ora cukup. Nanging wong Cina? "Kanca-kanca" manca sing paling apik saka Presiden kita, sing wis suwe nyerahake Siberia ing siji utawa liyane ... Iku bakal katon yen kita kudu ngucapke matur nuwun. Ora ketompo carane! Ing film "The Wandering Earth" kosmonot Rusia ditampilake malah luwih elek tinimbang ing film Western - bodho lengkap ing latar mburi Cina sarwa lan wani ...
        Lan iki senadyan kasunyatan sing saben anak sekolah Cina mangerténi babagan kosmonot Soviet Volkov, Patsaev lan Dobrovolsky, sing tilar donya ing Soyuz-11, admires lan siap kanggo ngandhani legenda dawa bab heroism sing. Mungkin amarga, ora bisa nguwasani dalan sing sadurunge wis ditindakake, ing taun 90-an kita pindhah menyang papan sing dituduhake dening panguwasa, nanging ora kaya wong Tionghoa, kita uga ora bisa nguwasani dalan iki. Bisa dibantah manawa wong Tionghoa uga lunga menyang ngendi sing dituduhake panguwasa. Mung ana bedane. Wong Tionghoa ngetutake dalan ideologi anyar sing wis dipilih, kanthi dosis sing tepat lan kanthi trampil ngencerake kanthi racun saka pandangan jagad sing musuhan menyang negara obat ekonomi. Lan kita isih ngumbara ing ara-ara samun ideologis, kita wis suwe ilang.
        1. ula
          +2
          20 Juni 2020 23:10
          Quote: depresi
          Sampeyan ngomong film ...

          Aku ngomong film. Film kita, Rusia. Kita kudu nggawe film Rusia sing apik. Kanthi naskah sing kuat, plot sing menarik lan game aktor sing berkualitas. Aja ngethok rampokan, nanging tembak nganggo nyawa. Apa hubungane karo film Cina - ora jelas.
          Quote: depresi
          Lan iki senadyan kasunyatan sing babagan kosmonot Soviet Volkov, Patsaev lan Dobrovolsky, sing tilar donya ing Soyuz-11, saben murid Cina ngerti, admires wong-wong mau lan siap kanggo nyritakake legenda dawa babagan kepahlawanan.

          Saka endi informasi kasebut?
      3. +3
        21 Juni 2020 16:07
        Yen wong sing pantes, jujur, melek ana ing kepala Roscosmos ing Rusia, mula iki mung cukup kanggo njaga basa Rusia nganti pirang-pirang abad.

        Ora, kabeh rincian. Mesthine kaya mangkene:
        Yen wong sing pantes, jujur, melek ana ing kepala Rusia, mula iki mung cukup kanggo njaga basa Rusia nganti pirang-pirang abad.
        1. ula
          -2
          21 Juni 2020 17:24
          Kutipan: NordUral
          Mesthine kaya iki:
          Yen ing sirah saka Rusia

          Perlu, nanging ayo dadi realistis - kanggo wiwitan, "ing kepala Roskosmos" uga cocog ...
          1. -3
            21 Juni 2020 18:16
            Aku setuju, yen wiwitan duwe kesimpulan sing logis lan efektif.
          2. -2
            21 Juni 2020 23:52
            Dadi nyata: urip karo asu ajag, nguwuh kaya asu ajag; makhluk sosial nemtokake kesadaran sosial; Ora kita kaya, urip kuwi. Ing kene, sapa sing luwih cedhak.
            1. ula
              -2
              22 Juni 2020 00:03
              Kanggo nyekel penjahat, sampeyan kudu mikir kaya penjahat ...
      4. +2
        22 Juni 2020 10:39
        Aku setuju 100% karo bagean pisanan komentar sampeyan. Pancen, basa sing dihormati lan dipelajari dadi njaba negara asli basa iki ing wiwitan (lan ing kabeh tahapan liyane) amarga prestasi budaya sing luar biasa. Lan iki teka badai salju. Pranyata Roskosmos, Putin, Mikhalkov lan Medinsky kudu disalahake amarga ora ana karya sastra lan seni ing Rusia modern. Apa dheweke nglarang penulis nggawe buku sing nggawe jaman, komposer nggawe opera gedhe, lan pujangga nggawe puisi lan lagu sing apik? Apa Nicholas I mbantu Pushkin, Lermontov, Gogol lan jenius liyane saka jaman keemasan budaya Rusia kanggo nggawe mahakarya? Tokoh budaya ora kudu ngandelake Putin, nanging ing awake dhewe, bakate. Lan yen ora ana bakat, banjur sijine ing paling sawetara jenis presiden utawa menteri - lan squalor bakal diprodhuksi.
        1. ula
          0
          22 Juni 2020 11:46
          Quote: Andrey Krasnoyarsky
          Tokoh budaya ora kudu ngandelake Putin, nanging ing awake dhewe, bakate.

          Lan apa sing bisa ditindakake dening buruh budaya (contone, sutradara) yen Yayasan Bioskop mung nyedhiyakake dana kanggo "pembuat film" sing wis kabukten? Sampeyan ora bisa pindhah adoh karo bakat piyambak. Lan Roskosmos kudu disalahake amarga nyolong dhuwit lan nyerahake posisi ing njaba angkasa.
          Quote: Andrey Krasnoyarsky
          Lan yen ora ana bakat, banjur sijine ing paling sawetara jenis presiden utawa menteri - lan squalor bakal diprodhuksi.

          Ana bakat. Bocah-bocah sekolah lan siswa kita terus-terusan menang macem-macem Olimpiade ing fisika, kimia, lsp. Nyedhiyani upah sing layak, kahanan kerja, prospek, lan - bakal ana prestasi, bakal ana. Nanging kanthi pandangan pejabat babagan pemilihan personel minangka "Kita ora butuh sing pinter, sing butuh sing setya. "(c), kita duwe apa sing kita duwe.
          1. +1
            23 Juni 2020 06:36
            Aku setuju banget karo pernyataan Napoleon, mung ing kasus iki minangka argumentasi kaya "ana elderberry ing taman, lan paman ing Kyiv." Lan bukti liyane sampeyan saka bidang mitologi. Dadi:
            Lan apa sing bisa ditindakake dening buruh budaya (contone, sutradara) yen Yayasan Bioskop mung nyedhiyakake dana kanggo "pembuat film" sing wis kabukten?
            Apa Zvyagintsev dadi produser film sing wis kabukten? Ya, sing wis diverifikasi nyuwek tenggorokan, ngritik karyane, lan nggawe film lan malah entuk hadiah ing festival internasional. Saliyane Dana Cinema, ana uga pusat produksi, sing ora peduli apa sing sampeyan duwe karo "verifikasi", sing utama yaiku proyek film kasebut entuk bathi. Ya, kita duwe akeh panulis, seniman, seniman lan tokoh budaya liyane sing ora ngenteni Putin teka lan ngandhani carane bisa kerja, banjur menehi dhuwit. Kanthi ilmu, rada beda, papan sing padha ora bisa dikuasai tanpa dhukungan negara. Nanging apa sing nggawe sampeyan mikir yen ora ana riset ing ruang angkasa? Mbokmenawa ing prinsip "yen aku ora ngerti, banjur ora ana." Ing cabang ilmu liyane ana sistem hibah. Kirim proyek sing janjeni - entuk dhuwit. Lan aku ngerti wong sing duwe. Nanging yen sampeyan ngomong "menehi dhuwit, lan aku bakal nemokake sawetara," sampeyan bakal dikirim menyang ibu. Amarga ing budaya lan ilmu ana prinsip: pisanan proyek, banjur dhuwit kanggo iku. Lan ora kosok balene.
            1. ula
              +1
              23 Juni 2020 13:44
              Quote: Andrey Krasnoyarsky
              Apa Zvyagintsev dadi produser film sing wis kabukten?

              Zvyagintsev minangka pangecualian sing mbuktekake aturan kasebut. Sampeyan ngerti yen ing Cinema Fund ana warga sing ora kompeten, malah nindakake fungsine - kanggo ngilangi direktur "ora bisa dipercaya" - piye wae. NB: Piye wae, nanging isih bias menyang mediocrity.
              Quote: Andrey Krasnoyarsky
              Nanging apa sing nggawe sampeyan mikir yen ora ana riset ing ruang angkasa?

              Wiwit asil ora katon. Sawetara proyek lan konsep. Vostochny - situs construction saka wigati nasional, padha ora bisa mlaku - tanpa nyolong, tanpa scammers buruh lan tanpa jambs mbangun kayata voids ing beton. Lan sampeyan ngomong ...
    4. +5
      21 Juni 2020 11:56
      Minangka aturan, "siswa C sing buta huruf" iki duwe sawetara pendidikan sing luwih dhuwur.
      Dadi manawa kanggo njupuk sawetara kursus "liwat bukit" kanthi diploma lokal.
      Akeh pencipta reformasi taun 90-an njupuk "ana" kursus pelatihan lanjutan.
      Ya, lan "utusan" modern ora kalah karo wong-wong mau.
      1. +2
        21 Juni 2020 16:09
        Kuwi dudu sing diwulangké. Dheweke menehi barang kasebut ing urip kita limang. Nanging kita - kanggo deuce, lan malah banjur amarga padha duwe prospek liyane.
        1. +1
          21 Juni 2020 17:04
          saka apa ora iku?!....
          sing, nanging ora kanggo sing.
          1. 0
            21 Juni 2020 18:17
            Sing dakkandhakake babagan iki, rada bingung.
    5. -1
      22 Juni 2020 08:34
      Paling kamungkinan, dheweke minangka siswa sing apik banget sing manggon ing jagad cilik.
  2. +7
    20 Juni 2020 15:13
    Topik saka basa Rusia mesthi topikal, utamané ing latar mburi blinding dening Anglicisms, nanging penulis, ing mratelakake panemume, pindhah menyang steppe salah.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. +6
        20 Juni 2020 15:16
        Kutipan: Budenovka
        Ora suwe dheweke bakal nglarang ..)))) Kabeh dadi iki

        basa Rusia? keprungu
    2. +5
      20 Juni 2020 19:32
      Kutipan: Ingvar 72
      Tema basa Rusia, mesthi, topikal, utamane ing latar mburi blinding dening Anglicisms.

      Nanging Kamerad Stalin percaya yen:
      Kutipan: I. V. Stalin
      Mesthi, Vocabulary saka basa Rusia iki replenished ing wektu sing padha ing beyo saka Vocabulary saka basa liyane, nanging iki ora mung weakened, nanging, ing nalisir, enriched lan ngiyataken basa Rusia.

      MARXISME LAN PITAKONAN LINGUISTIK. Babagan Marxisme ing Linguistik
      (Leres. - M., 1950, 20 Juni)
      1. + 12
        20 Juni 2020 20:07
        Aku ora nglawan pangembangan basa, nanging nglawan degradasi, nalika tembung-tembung sing wis ana diganti dening Anglicisms sing luwih "modis".
        Kajaba iku, dominasi tandha ing basa Inggris kesel.
        1. +2
          20 Juni 2020 21:50
          Kutipan: Ingvar 72
          bosen dominasi papan tandha ing basa Inggris

          Nanging aku kesel amarga akeh bahan cetak ing basa Spanyol. Tagihan telpon, tagihan listrik, tagihan gas, lan liya-liyane teka ing basa Spanyol. Malah bal-balan! Lan iki sanajan kasunyatane, miturut hukum, salah sawijining syarat kanggo entuk kewarganegaraan Amerika yaiku nduduhake kawruh basa Inggris sing cukup!!! Lan dudu warga negara ora duwe hak milih miturut hukum.
          Yen sampeyan nelpon sembarang kantor pemerintah utawa telpon utawa perusahaan listrik sing padha, banjur yen ora pisanan, banjur ukara kapindho sampeyan krungu bakal "Para Español por favor marque uno (kanggo layanan ing Spanyol, mangga pencet siji)".
          Lan bakal oke kanggo narik kawigaten bisnis utawa adhedhasar turis manca! Dadi ora, mung kanthi jeneng bener politik, ujare, kita ora mbedakake basa. Bener, wong Rusia, Korea, lan kabeh wong Swedia liyane, ora kaya wong Latin, durung weruh lan ora bakal weruh layanan kasebut.
          Mesthine, kabeh layanan kasebut ing basa Spanyol biaya negara lan perusahaan kanthi jumlah sing rapi, lan kanthi mangkono biaya kasebut diterusake marang aku minangka wajib pajak lan klien.
          1. +2
            21 Juni 2020 16:48
            Quote: Nagant
            turah mbrawah saka bahan dicithak ing Spanyol.

            Sampeyan manggon ing negara sing saben dina luwih akeh penutur asli Spanyol (Latinos), lan mulane basa Spanyol ing saubengé logis. Ing negara kita, ora ana wong Inggris maneh, lan duplikasi luwih logis ing basa Turkik lan Farsi. ngguyu
            1. 0
              21 Juni 2020 18:21
              Kutipan: Ingvar 72
              Ing negara kita, ora ana wong Inggris maneh, lan duplikasi luwih logis ing basa Turkik lan Farsi.

              Inggih, kajaba turis manca. Inggih, i.e. padha ora kamungkinan kanggo katon ing Malaya Zakhlyupanka saka distrik Myxocpansky, nanging ing Moscow lan St. Kedaden sing ora Turkic, Farsi, utawa Prancis, nanging Inggris wis status basa donya.
              Kutipan: Ingvar 72
              Spanyol watara iku logis

              Sampeyan padha ora sijine mati dening tandha Russian-basa saka farmasi ing Brighton Beach Ave., ta? Yen duplikasi iki kanggo narik bisnis ing panggonan sing didominasi klien Hispanik, aku ora bakal kena pengaruh apa wae. Nanging ing institusi negara - sing padha nyoba kanggo narik kawigaten? Imigran ilegal? Lan ballots kanggo wong-wong sing, miturut hukum, ora duwe hak milih - iki soko karo soko. Apa sampeyan pengin surat suara ing Tajik ing Moskow?
        2. Komentar wis dibusak.
        3. -1
          27 Juni 2020 03:50
          Sanalika sampeyan nemokake asal-usul tembung-tembung sing wis diganti, sampeyan bakal ngerti manawa tembung-tembung kasebut uga ngganti tembung Slavik ing siji wektu. Iki minangka proses alami sing ora bisa mandheg, lan sing paling penting, ora ana gunane. Siji-sijine basa sing ora nyilih yaiku basa mati.

          Inggih, perlawanan kanggo nyilih, lan luwih-luwih ngresiki basa saka wong-wong mau, diarani "purisme linguistik."
          1. +2
            27 Juni 2020 07:34
            Kandhanana iki marang wong-wong Yahudi sing wis mulihake basane saka ing antarane wong mati. Lan Prancis, sing duwe hukum ing pangayoman saka basa, lan kerjane.
            Wangsulan pitakon - apa sampeyan seneng pratandha basa Inggris ing toko lan kafe? Cukup ora kudu ujar manawa iki merek - Leroy Merlin lan McDonald's wis nransfer mereke.
            1. -1
              27 Juni 2020 12:01
              Aku bisa ngandhani wong-wong Yahudi babagan pinten lan ing ngendi dheweke nyilih. Ing industri komputer, siji terus-terusan utang, kang alam.

              Prancis ora duwe apa-apa kanggo ngomong, padha duwe lapisan ageng saka utang saka Latin. Uga ing basa Inggris dhewe, mula ing basa Prancis lan Inggris ana akeh banget tembung sing padha utawa malah padha sing dipinjam saka basa Romawi. Undhang-undhang kasebut pancen diadopsi ing kana, nanging basa urip iku urip amarga ora ana dekrit sing bisa nyegah perkembangane.

              Leroy Merlin lan McDonald's ora tau nerjemahake jenenge, dheweke nulis ing transliterasi lan iki ora ndadekake dheweke dadi Slavik.

              Dene papan pratandha, kanthi rumusan pitakon kaya mangkono, aku ora peduli. Kabeh gumantung banget marang apa lan carane ditulis, lan sing paling penting, ora jeneng, nanging institusi kasebut dhewe.

              Ing wektu sing padha, kanthi cara iki, ana pitakonan saka aku: Yen sampeyan dadi purist basa, kenapa sampeyan duwe jeneng sing dipinjam saka Skandinavia ing situs sampeyan?
              1. +2
                27 Juni 2020 12:03
                Cosmopolitans ora peduli. Nyuwun
                1. -1
                  27 Juni 2020 12:44
                  Babagan carane cepet padha nulis kula mudhun minangka cosmopolitan. Ketoke Stalin karo kang

                  Mesthi, Vocabulary saka basa Rusia iki replenished ing wektu sing padha ing beyo saka Vocabulary basa liyane, nanging iki ora mung weakened, nanging, ing nalisir, enriched lan ngiyataken basa Rusia.


                  uga kosmopolitan lol Aku ora bakal mangsuli apa-apa babagan manfaat iki, nganalisa apa kosmopolitanisme lan nuduhake yen ora ana hubungane karo topik diskusi.

                  Lha, rekaman kuwi lumrah, pokoke ora ana sing bisa dijawab. Aku nyaranake sampeyan maca buku sing apik babagan linguistik, ngrungokake Zaliznyak almarhum, lan liya-liyane. Kanggo ora nulis maneh babagan wong Yahudi lan Prancis lan mandheg nindakake purisme linguistik sing ora ana gunane.
                  1. +1
                    29 Juni 2020 08:15
                    Apa sing sampeyan coba sebut pangembangan basa ora liya mung degradasi. Pangembangan yaiku nalika tembung digunakake bebarengan karo subyek jeneng. Ngganti sing ana karo anglicisms utawa tembung manca liyane degradasi. Lan ora ana conto saka jaman kepungkur sing mbenerake iki.
                    Yen sampeyan ora ngerti babagan SD, aku melas.
                    1. 0
                      29 Juni 2020 10:38
                      Apa sing kudu dibuktekake, ora sinau materi, ora ngrungokake ceramah Zaliznyak, ora ngerti linguistik saka tembung kasebut.


                      Apa sing sampeyan coba diarani pangembangan basa ora liya degradasi

                      Yen sampeyan ora ngerti dhasar vyschey - Aku melas kanggo sampeyan.


                      Kocak banget yen maca ukara iki amarga ing pungkasane ana tembung sing pancen Latin. Iku dadi Latin sing aku ngerti langsung. Ing kono asale tembung “dasar”. Ana uga tembung kayata "kosmopolitan" lan "merek" (nanging saiki ora Latin).

                      Saiki sampeyan nulis ing basa sing "degradasi" suwe sadurunge sampeyan lair, saiki "ngrusak" lan tanpa "degradasi" iki ora bakal ana. Nanging iki ora ngganggu sampeyan, sampeyan nulis babagan carane nyilih nggunakake tembung sing dipinjam, lan pesen babagan iki asale saka jeneng sing dipinjam. Nanging sampeyan mikir sampeyan bener.

                      Dadi, supaya bisa diarani puritan basa, sampeyan kudu ngganti jeneng lan ngresiki saora-orane ucapan sampeyan saka kabeh jinis utangan, lan sawise iku sampeyan bakal nampa hak resmi kanggo ngomongake pidato wong liya. lan bab kabèh basa.
  3. + 18
    20 Juni 2020 15:14
    Basa Turgenev, Tolstoy, Dobrolyubov, Chernyshevsky gedhe lan kuat... Lan kita, mesthi, ngadeg kanggo kasunyatan sing saben pedunung Rusia duwe kesempatan kanggo sinau basa Rusia gedhe.
    Lenin V.I.
    Lan jam basa Rusia ing sekolah dikurangi, kanggo kabeh omong kosong ... Lan ing republik lan wilayah otonomi, dheweke uga sinau basa-basa bangsa cilik - Tatar, Chuvash, Bashkir lan liya-liyane. Cetha yen jam-jam ing basa Rusia dipotong kanthi luwih tanpa ampun.
    1. + 10
      20 Juni 2020 15:27
      Tatar, Bashkirs, Chuvashs ora dadi kagungane wong cilik.
    2. +1
      24 Juni 2020 14:36
      Kutipan: FIR FIR
      Lan ing republik lan wilayah otonomi isih sinau basa saka wong cilik - Tatar, Chuvash, Bashkir lan liyane.

      Aku ora bisa ngomong kanggo Tatar lan Bashkir, nanging padha mulang basa Chuvash ing Chuvashia ... ora cara. Maksudku, jam tangan wis ana. Nanging: ora ana sistem pendhidhikan, ora ana gunane kanggo sinau, uga basane angel, lan ing kutha-kutha gedhe ora ana gunane. Ya, ing pedalaman ngandika Chuvash (lan ora ing murni, nanging ing Surzhik), lan wong saka desa utawa desa suburban ngerti wong wiwit cilik. Nanging sabenere amarga padha manggon ing masyarakat kang digunakake massively. Inggih, ora ana paukuman kanggo malah demonstrative nendhang bulldozer ing pawulangan, supaya aja medeni bocah-bocah (Aku pribadi, minangka wong Rusia, seneng banget babagan iki, biasane kita nindakake peer ing mata pelajaran liyane ing pelajaran Chuvash). Nanging kanggo kabeh futility, pawulangan basa Chuvash njupuk jam adoh saka subjek liyane. Mergo iki.
  4. -9
    20 Juni 2020 15:37
    Lan yen bangsa milih nglawan (murni hipotetis)?
    Apa basa Rusia pitakonan "mlumpat munggah"? Kang menehi kritik dening artikel lan review ing wong-wong mau, ana akèh basa Rusia. Saben basa Rusia kasebut nduweni sintaksis, gramatika, ejaan dhewe. Lan ana negara sing saiki diarani Federasi Rusia, lan wingi diarani USSR, lan dina sadurunge wingi Kakaisaran Rusia (Rusia). Sing. negara gedhe, gedhe, gedhe ...
    Negara kudu duwe cara komunikasi panguwasa negara: basa negara. Basa iki diarani "basa Rusia", nanging kudu kasebut "basa negara Federasi Rusia." Iki dudu "basa Rusia", i.e. basa sing diucapake dening populasi Rusia minangka basa normatif sing kudu diucapake "wong negara" (!). Basa iki minangka salah sawijining asil pangembangan sewu taun negara multinasional. Sapa wae sing ora nguwasani basa iki ora ngupaya dadi "negarawan" (wis apik).
    Kita mirsani carane basa negara buatan dibentuk ing Ukraina (amarga negara digawe sacara artifisial), nanging basa negara alami Ukraina (ya, sing padha) ora nyerah, tetep ing tingkat saben dina lan ing tingkat. saka (negara) administrasi lan ing pasukan.
    1. -1
      20 Juni 2020 20:04
      Basa negara yaiku basa kang digunakake negara marang wargane. Ing Eropah demokratis, status iki biasane ditugasake kanggo basa etnis minoritas (uga, kaya Swedia ing Finlandia). Mulane, kabeh Georgia, Troyebaltia lan Nezalezhni, mung menehi status negara "basa", kanthi otomatis ngakoni yen iki minangka basa minoritas. Nanging kasunyatan manawa basa mayoritas bisa dicopot saka status basa negara, meh ora ana wong ing Eropa sing bisa mikir sadurunge ... wong bodho
  5. +7
    20 Juni 2020 15:45
    Aku mikir yen sampeyan nganalisa kabeh amandemen kanthi rinci, mula sampeyan bisa nemokake akeh perkara sing ambigu, nanging tanggal pemungutan suara cedhak banget kanggo ngurutake kabeh.
    1. 0
      20 Juni 2020 22:06
      Kutipan: Aviator_
      Tanggal voting wis cedhak banget kanggo nemtokake kabeh.

      Kaya sing biasane diomongake ing USSR, "Vote, aja milih, sampeyan bakal entuk hasil voting". keprungu
      1. -1
        22 Juni 2020 20:47
        Quote: Nagant
        Kutipan: Aviator_
        Tanggal voting wis cedhak banget kanggo nemtokake kabeh.

        Kaya sing biasane diomongake ing USSR, "Vote, aja milih, sampeyan bakal entuk hasil voting". keprungu

        Aku durung krungu apa-apa kaya ing Uni. Saka ngendi sampeyan entuk iki?
        1. 0
          23 Juni 2020 01:56
          Aku ora ngelingi ngendi persis, nanging ing syarat-syarat wektu, malah ing Brezhnev.
  6. + 10
    20 Juni 2020 15:53
    Penulis argumen kanggo artikel konstitusional babagan basa Rusia bisa uga ora ngerti yen ana bedane asal lan esensi.
    Uga akeh sing ngusulake lan ngenalake amandemen tartamtu. Sampeyan bisa ngomong tanpa wates babagan pendhidhikan lan kesusastraan wakil rakyat, nanging sampeyan bisa yakin babagan sebaliknya kanthi maca permata ing jaringan sosial. Thanks kanggo penulis artikel kasebut, ing babagan iki, aku ora bisa mbantu nanging ngirim replika panulis Rusia liyane. Anggota forum lan penulis, ngapura kula kanggo kang sethitik metu saka topik, nanging intine padha, lan sing paling Jahwéh, iku isih relevan dina.
    "" Rusia ora bakal duwe, lan ora tau duwe, sengit kaya,
    meri, slanderers lan malah mungsuh ketok, kaya kabeh Slavic iki
    suku, sanalika Rusia liberates wong, lan Eropah setuju kanggo ngenali
    padha free! Bakal padha, sawise mardika, miwiti urip anyar,
    Aku mbaleni, sabenere saka apa padha nyuwun kanggo awake dhewe saka Eropah, saka Inggris lan Jerman
    , contone, njamin lan patronage kamardikan sing, lan malah ing konser
    Kakuwasan Eropa uga bakal dadi Rusia, nanging padha karo pertahanan Rusia
    padha bakal nindakake iku. Dheweke mesthi bakal miwiti karo apa sing ana ing awake dhewe, yen ora
    kanthi banter, wara-wara marang awake dhewe lan gawe uwong yakin yen dheweke ora
    matur nuwun sekedhik. Mungkin kabèh abad, utawa
    isih luwih, padha bakal ceaselessly gumeter kanggo kamardikan lan wedi
    hawa nepsu kanggo daya ing Rusia; padha bakal kari sih karo Eropah
    negara, bakal pitenah Rusia, gosip bab dheweke lan
    intrik marang dheweke. Oh, aku ora ngomong babagan individu: bakal ana sing
    sing bakal ngerti apa Rusia temenan, tegese lan bakal tegese kanggo wong-wong mau
    tansah. Dheweke bakal ngerti kabeh kaluhuran lan kabeh kasucian sabab Rusia lan sing gedhe
    idea, banner kang bakal sijine munggah ing djalmo manungso. Nanging wong-wong iki, utamane
    ing kawitan, bakal katon ing minoritas sengsara sing padha bakal tundhuk
    ridicule, gething lan malah buron politik. Utamané becik
    bakal kanggo Slavs mardika kanggo nyebut lan trompet kanggo kabeh donya,
    sing padha suku educated, saged Eropah paling dhuwur
    budaya, nalika Rusia iku negara barbar, lor gloomy
    colossus, ora malah getih Slavic murni, buron lan sengit
    peradaban Eropah. Mesthi, dheweke bakal duwe, wiwit wiwitan,
    administrasi konstitusional, parlemen, menteri sing tanggung jawab,
    pamicara, pidato. Rusia kudu serius nyiapake kanggo kasunyatan sing kabeh
    Slavs liberated iki bakal antusias rush kanggo Eropah, sadurunge ilang
    pribadine bakal infèksi karo wangun Eropah, politik lan
    sosial, lan kanthi mangkono kudu urip kanthi wutuh lan suwe
    periode Eropaisme sadurunge padha ngerti paling ora soko ing
    Makna Slavik lan ing panggilan Slavik khusus ing antarane
    manungsa." "
    F.M. Dostoevsky
    "Salah sawijining tembung khusus babagan Slavs, sing wis suwe dakkarepake
    ngomong"
    Diary penulis. September - November 1877
    1. +3
      20 Juni 2020 22:13
      Keledai tetep kuldi
      Paling sampeyan nglilani dheweke menyang Eropa.
      Endi tumindak kanthi pikiran,
      Dheweke mung push ...
      Kutipan: Count A. K. Tolstoy

      Yen sampeyan nggoleki puisi ing Eropa,
      Banjur takon Butenop.
  7. Err
    -2
    20 Juni 2020 15:53
    Saka artikel:
    ... ora saka ikidinanjaba dina.
    Mungkin luwih apik mung nulisora wiwit dina iki", Edward?
    Rusia miskin, miskin ... nangis
  8. -6
    20 Juni 2020 15:57
    Kutipan: Aviator_
    Aku mikir yen sampeyan nganalisa kabeh amandemen kanthi rinci, mula sampeyan bisa nemokake akeh perkara sing ambigu, nanging tanggal pemungutan suara cedhak banget kanggo ngurutake kabeh.

    Kabeh ana ing kono, kajaba mung siji sing ngrusak kabeh ...
    1. +1
      20 Juni 2020 20:07
      Gusti Allah ora karo sing terakhir, sing pisanan ilang ing kana: "Dadi bagéan saka bangsa Rusia lan Rusia sing dipérang ..."
  9. + 11
    20 Juni 2020 16:05
    Eduard, keparenga kula nambahi artikel panjenengan kanthi teks amandemen Konstitusi, supados wonten ingkang kedah dipunbangun.
    Amandemen kasebut kaya ing ngisor iki:

    "Basa negara Federasi Rusia ing saindhenging wilayahe yaiku basa Rusia minangka basa saka wong-wong sing mbentuk negara, sing minangka bagéan saka kesatuan multinasional saka bangsa sing padha."

    Amandemen kasebut disusun kanthi cara sing ora sengaja muncul ing ngendi wae ing Konstitusi definisi wong sing mbentuk negara. Sing maca sing wicaksana, sing wis biasa karo akurasi, bakal ngubengi lan ora nemokake.

    Amandemen kasebut digawe kanthi cara sing mbingungake: wong sing mbentuk negara ora bisa mung mlebu ing persatuan wong sing padha. Yen dadi negara, banjur mbentuk kesatuan kasebut.

    Amandemen kasebut disusun kaya-kaya penulise, ngakoni Rusia minangka wong sing mbentuk negara, supaya wong Rusia mlebu ing persatuan multinasional wong-wong sing padha ing Rusia mung amarga welas asih, saka lawang mburi. Apa sampeyan ora bisa nglilani wong-wong mau ing kabeh?
  10. +5
    20 Juni 2020 16:07
    Wong-wong sing ngadopsi amandemen hukum iki uga ngerti yen anak lan putu bakal ora nganggo basa Rusia maneh, amarga wis suwe manggon ing luar negeri.
  11. +3
    20 Juni 2020 16:08
    -lan amandemen kabur sah, utamané wiwit wong misterius negara-mbentuk ora dijenengi ing.
    Amandemen artikel 68 nunjukake wong Rusia minangka negara pembentuk. Nanging, miturut Pasal 19 Konstitusi Federasi Rusia, ALL wong padha. Federasi, sing nuduhake status hukum sing ora padha karo wong liya.
    Penulis wis lali penulis liyane "non-Rusia" liyane, Fonvizin.
    Aku eling amarga padha painfully meh podo Mitrofanushka saka karya abadi "Undergrowth".
    1. +4
      20 Juni 2020 17:01
      Amandemen artikel 68 nuduhake wong Rusia minangka negara pembentuk.

      Lan ing mratelakake panemume, penulis digawe iku cetha yen dokumen legal ora bisa ngidini sembarang omissions lan conjectures, ora ana tembung ing Konstitusi apa negara-mbentuk wong disebut, liyane, "ngira dhewe."
      Wong apa iki, kanggo apa, sing "formatif"?
      Ana wektu kanggo nggawe undang-undang kanthi jelas, kenapa cepet-cepet, endi kudu cepet-cepet?
      Wis ana artikel babagan basa, lan amandemen ing basa konstitusional sing padha diarani mentega.
  12. +5
    20 Juni 2020 16:20
    Lan argumen sing Pushkin, Lermontov, Derzhavin lan Dal minangka pencipta "non-Rusia" saka basa lan sastra Rusia modern,
    Dheweke luwih Rusia tinimbang calon lan dokter filologi lan linguistik saka departemen VSI, contone Gasan Huseynov.
    Doctor of Philology (2002) Saka April 2011 nganti September 2012 - Direktur Pusat Riset Kemanusiaan, RANEPA ing Presiden Federasi Rusia[5].
    Wiwit Oktober 2012 - Profesor Fakultas Filologi, Sekolah Tinggi Ekonomi Universitas Riset Nasional, Anggota Dewan Akademik, profesor sing dijabat (2016). Dheweke dianugerahi rong sertifikat pengakuan saka Sekolah Tinggi Ekonomi, pengakuan saka Sekolah Filologi Sekolah Tinggi Ekonomi. Diakoni minangka guru paling apik ing taun 2013, 2014, 2016-2019.
    Dheweke uga mulang ing Universitas Basel (Swiss). Anggota proyek internasional Universitas Bergen (Norwegia) Masa Depan Rusia. Dheweke nulis kolom analitis babagan politik, basa lan budaya ing situs web Radio Internasional Prancis.
    Anggota dewan editor Jurnal Politik lan Masyarakat Soviet lan Pasca-Soviet, dewan editor jurnal Agama, Negara lan Masyarakat, Negara, Agama, Gereja ing Rusia lan Luar Negeri lan Logos. Dheweke menehi ceramah ing Pusat Yeltsin babagan sejarah USSR lan Rusia lan linguistik politik.
    Nalika ahli filologi kasebut mrentah ing negara kita, basa Rusia ana ing bebaya lan kudu direksa. Lan Huseynov menyang tanah air, kanggo extract lenga, utawa EU, kang bakal luwih apik ing kono, scum. duka Senajan iku kang squealed kanggo basa Rusia Pushkin, marang
    celaka cesspool Russian, kang negara iki saiki ngandika lan nyerat.
    1. -4
      20 Juni 2020 17:03
      Nalika ahli filologi kasebut mrentah ing negara kita, basa Rusia ana ing bebaya lan kudu direksa. Lan Huseynov menyang tanah air, kanggo extract lenga, utawa EU, kang bakal luwih apik ing kono, scum. nesu Senajan iku kang squealed, kanggo basa Rusia Pushkin, marang


      Waca maneh apa sing sampeyan tulis. Basa Turgenev sing apik? Ora, iku ditulis ing padha "cloacal". Basa gerbang Ligovka. Minangka guyon ngandika - lan wong-wong iki bakal nglarang kula kanggo Pick irung.
  13. -9
    20 Juni 2020 16:30
    Pushkin, Lermontov, Derzhavin lan Dahl - "non-Rusia" pencipta basa lan sastra Rusia modern

    Nanging kepiye carane dheweke ora kejawab pencipta pisanan - Pomor Lomonosov lan wong kulon, Uniate Smotrytsky? eseman
    1. 0
      21 Juni 2020 07:31
      Lan apa kita bisa ngomong bab Gogol lan Shevchenko? opo
      1. -6
        21 Juni 2020 09:06
        Apa Gogol lan Shevchenko duwe peran khusus ing nggawe basa sastra Rusia?
        1. 0
          22 Juni 2020 10:15
          Inggih, padha kasebut Lermontov, ketoke, ana uga peran khusus
          1. -5
            22 Juni 2020 11:22
            Aku setuju, banjur Gogol lan Shevchenko.
            Senajan pitakonan saka Shevchenko kudu delve menyang pinten lan apa kang wrote in Russian.
  14. 0
    20 Juni 2020 16:39
    Lan aku ora ngerti apa-apa saka artikel sing penulis pengin ngomong. Tolley dheweke nyoba banget kanggo ndhelikake, utawa dheweke ora bisa nerangake kanthi jelas.
    1. -3
      21 Juni 2020 13:58
      Kutipan saka ALSur
      Lan aku ora ngerti apa-apa saka artikel sing penulis pengin ngomong. Tolley dheweke nyoba banget kanggo ndhelikake, utawa dheweke ora bisa nerangake kanthi jelas.

      Penulis ora bisa nglangi metu saka aliran emosi surging. Iku misale jek sing tugas cetha, nanging raos lan wordplay kepunjulen.
  15. +3
    20 Juni 2020 16:48
    Yen basa resmi ing saindenging Rusia yaiku Rusia, mula kenapa kabeh pengumuman ing transportasi umum ing Moskow diduplikasi ing basa Inggris? Yen wis rampung kanggo turis, iku logis kanggo duplikat kabeh ing Cina. Lan yen iki rampung kanggo please sawetara kontrak karo Inggris, banjur voting kanggo amandemen, ana pangarep-arep sing woro-woro transportasi ora bakal clogged karo basa manca. Senajan, mesthi, dikenal kanggo kang ing Rusia hukum ora ditulis.
    1. +6
      20 Juni 2020 22:52
      Prasasti ing basa Inggris ing China padha - amarga saka influx ageng saka specialists manca, mahasiswa lan turis sing uga lelungan dening subway. Saka wong manca, kita biasane duwe manajer "efisien" sing ora numpak sepur. Siswa asing sinau basa Rusia kanthi cepet ...
      Ing 14 Januari 2016, ing garis ungu saka metro Moscow, pengumuman wiwit diduplikasi ing basa Inggris, lan saka 14 April 2017 - ing liyane. Motivasi kabutuhan kasebut kanggo juara bal-balan sing bakal teka ing 2018. Populasi kaget banget, dheweke ora nampa motivasi lan nganggep minangka servility ing Kulon - kita ora duwe tamu asing ing metro ing wektu kasebut kanggo tumindak kasebut. Saiki wis meh ora ana. Ana penilaian liyane: panguwasa mbuwang bledug ing mripate dhewe, nambah pentinge ing antarane awake dhewe. Sayange lan ala.
      Utawa kene conto liyane.
      Sampeyan bisa mbayangno manawa Trump, menehi pidato nalika tanggal pungkasan Perang Dunia II lan ing babagan iki ngrujuk marang Roosevelt minangka presiden banjur, bakal nggawe reservasi yen, ujare, Roosevelt, mesthi ngidini dadi-disebut pembantaian Agung saka wong Amérika, kang ngaku nyawa 5 mayuta-yuta lanang lan wadon, lan durung AS menang WWII - bisa mbayangno sing? Ing artikel "75 Taun Kamenangan Agung: Tanggung Jawab Bersama kanggo Sejarah lan Masa Depan," Putin, sawise nyebutake Stalin, ora ngendhaleni represi. Kanggo apa? Apa hubungane represi karo analisis ekstensif babagan kerumitan kabijakan luar negeri ing wektu kasebut? Lan mung diwenehi tandha kanggo "mitra": sanajan aku kepeksa nyebutake Stalin, aja mikir ala, aku dadi milikmu, aku. Lan kasunyatan manawa iki ditetepake minangka wong liyo kanggo kita ora penting kanggo dheweke.
      Umumé, iku tega lan sengsara. Lingkaran diplomatik asing, mesthi, nyathet iki lan meneng mringis ...
      Odiousness saka panguwasa ora nyumbang kanggo tuwuh pakurmatan kanggo basa negara ing donya.
      Kadhangkala sampeyan pengin ngerti: sapa penasehat Putin. Iku misale jek sing mungsuh pribadi.
      1. +1
        27 Juni 2020 13:51
        : sapa penasehate Putin,,
        Apa sampeyan mikir dheweke ora kaya ngono?
  16. +5
    20 Juni 2020 16:59
    "Derzhavin iku wong Tatar, dheweke numpak langsung saka Crimea ..." opo Lan kene Crimea? Nanging, saka Kazan, kanggo Derzhavins yaiku Tatar Kazan. hi
  17. -1
    20 Juni 2020 17:16
    Artikel liyane ing seri Vote or Lose.
    Nanging sakperangan alesan, ing Moskow, Uzbek lan Azerbaijan tembung luwih krungu ing lurung-lurung. Ing subway, kabeh woro-woro diduplikasi kanggo sawetara alasan ing basa Inggris.
    Sing saiki bakal nganggo Konstitusi Putin, apa kabeh wong bakal bisa ngomong mung Rusia?
    1. +1
      24 Juni 2020 14:43
      Kutipan: Gardamir
      Nanging sakperangan alesan, ing Moskow, Uzbek lan Azerbaijan tembung luwih krungu ing lurung-lurung. Ing subway, kabeh woro-woro diduplikasi kanggo sawetara alasan ing basa Inggris.

      Pengumuman babagan introduksi rezim topeng ing pesawat TV ing subway saiki digawe ing basa "sedulur saka Asia Tengah". Serius.
  18. Tur
    0
    20 Juni 2020 17:26
    Yen penulis mbantah lan nindakake dialog in absentia, mula kudu ngutip wong sing sampeyan banding.
    Banjur, kaya ing penasaran sajarah - kita wis ora maca Pasternak, nanging kita ngukum iku.

    Iku ora malah bab basa.
    Sanajan iki minangka aspek sing penting banget.
    Intine, sapa sing nganggo kedok ngurus negara, kanggo rakyat, budaya lan sejarahe sing wis pirang-pirang abad, kanggo prestasi lan prestasine, nyoba tumindak minangka wali utama.
    Sawise kabeh, wis dadi cukup ketok yen "pygmies", undergrowth spiritual, henchmen saka budaya asing kanggo kita, Rusia, nyoba sepisan maneh kanggo "mburem" mripate wong.
    Wong-wong sing sumpah manawa umur pensiun utawa owah-owahan ing Undang-Undang Dasar ora bakal ditepangake nalika lagi kuwasa lali apa sing diomongake.
    Yen sampeyan kepeksa nindakake apa-apa sing sampeyan janji ora bakal ditindakake, banjur nyelehake kekuwatanmu, kanthi katrangan alasane.
    Yen sampeyan "dicekel fillet" kanthi cara sing ora ngidini sampeyan ambegan, banjur tembak dhewe kaya wong, kaya perwira (biyen).
    ora bisa?
    Banjur sampeyan ora ana gunane. Lan tembung sampeyan.
    Lan kasunyatan manawa sampeyan ngupayakake njagong ing papan iki lan ngluwihi pratelan liyane - aku ora nyekel kekuwatan.
    Iku banget gejala carane wong wis rusak lan remuk dening daya.
    Ya, ora bisa ngidini wong dadi presiden luwih saka kaping pindho.

    MUNG KARO.

    Ing paling ing saurutan, paling piye wae.
    Banjur bakal luwih gampang ing negara kasebut.
    Banjur loro-lorone lan siji maneh ing mburi.
    sawetara?!
    Isih pengin!
  19. -1
    20 Juni 2020 17:40
    Aku ora ngerti, apa sing penulis artikel pengin ngomong?
    Utawa maneh, kombinasi sing dienalake ing amandemen kasebut: "" Basa negara Federasi Rusia ing saindhenging wilayahe yaiku basa Rusia minangka basa wong-wong sing mbentuk negara, sing minangka bagéan saka persatuan multinasional saka bangsa sing padha ing Federasi Rusia. "
    Loro konsep sing dienal ing Konstitusi bebarengan:
    1. Basa negara Federasi Rusia ing saindhenging wilayahe yaiku basa Rusia.
    2. Rusia minangka wong sing mbentuk negara. "Basa Rusia minangka basa wong sing mbentuk negara"
    Kuwi kasektèné Rusia, awit Rusia iku wong sing mbentuk negara
    ana balung sing dipasangi. wong liya ing negara sing wiyar manggon lan berkembang, njaga basa, budaya lan ciri nasional ...
  20. -2
    20 Juni 2020 18:10
    Yen wong nganggo basa Rusia kanthi apik, iki ora ateges kita ngomong babagan wong sing apik. Kita biyen diajari pidato Rusia dening radio biasa. Lan ing sekolah dheweke ngandhani: - "Vova. Maca puisi kanthi ekspresi. "Saiki dheweke lali babagan iki. .Basa Rusia dhewe kudu nyuarake manawa sampeyan wong sing apik utawa luwih. Basa asli kita ora kudu nuduhake kaunggulan tinimbang basa liyane. Bubar, aku ndeleng bias ing jaringan menyang pamikiran Black Hundred. Kaya , kita Rusia ndhuwur kabeh. Iku apik kanggo ngomong Amerika nang Amerika .Kewarganegaraan umum nuduhake jeneng bawana. Kita duwe akeh banget bangsa, lan arrogance iki ora ana gunane.
    1. +3
      20 Juni 2020 18:58
      Ora perlu langsung nyumerepi label - ndadékaké menyang pikiran tartamtu babagan sampeyan!
      Apa sampeyan pengin ngritik salah sawijining negara paling apik ing donya?
      "Hukum Dasar: Israel minangka Negara Bangsa
      wong Yahudi *
      1 Artikel.
      Prinsip dhasar
      (alef) Eretz-Israel (Tanah Israel) iku tanah kelairan sajarah wong Yahudi
      bangsa ing ngendi Negara Israel lair.
      (bet) Negara Israel minangka negara-bangsa bangsa Yahudi,
      kang nyadari alam, budaya, agama lan
      hak historis kanggo netepake dhewe.
      (gimel) Kawujudan hak nentokake dhiri nasional ing Negara
      Israel mung kagungane wong Yahudi. "
      http://knesset.gov.il/laws/ru/yesodru16.pdf
      Lan apa? Rampung - kanthi jelas, jelas lan tanpa kompleks, apa sing bakal diomongake wong liya ..
      Kamakmuran kanggo Israel!! Lan langit tentrem!
      1. +3
        20 Juni 2020 20:17
        Quote: Dadi utawa ora dadi
        Ora perlu langsung nyumerepi label - ndadékaké menyang pikiran tartamtu babagan sampeyan!
        Apa sampeyan pengin ngritik salah sawijining negara paling apik ing donya?
        "Hukum Dasar: Israel minangka Negara Bangsa
        wong Yahudi *
        1 Artikel.
        Prinsip dhasar
        (alef) Eretz-Israel (Tanah Israel) iku tanah kelairan sajarah wong Yahudi
        bangsa ing ngendi Negara Israel lair.
        (bet) Negara Israel minangka negara-bangsa bangsa Yahudi,
        kang nyadari alam, budaya, agama lan
        hak historis kanggo netepake dhewe.
        (gimel) Kawujudan hak nentokake dhiri nasional ing Negara
        Israel mung kagungane wong Yahudi. "
        http://knesset.gov.il/laws/ru/yesodru16.pdf
        Lan apa? Rampung - kanthi jelas, jelas lan tanpa kompleks, apa sing bakal diomongake wong liya ..
        Kamakmuran kanggo Israel!! Lan langit tentrem!

        Duc, kenapa kaget lan sawetara "liyane" bakal ngomong apa-apa ing kana? Israel minangka negara kesatuan, iku kabeh rahasia. hi
      2. 0
        21 Juni 2020 06:40
        wingi. Umumé, aku ora peduli babagan kewarganegaraan ing njaba Rusia, mung aja nglanggar arrogance kewarganegaraan ing negara kita.
  21. -1
    20 Juni 2020 19:48
    Dadi, Ivan IV nyimpulake awake dhewe saka Augustus, lan Romanovs pisanan saka Romawi - Roma!

    Ing kene, ing Romanovs, "discrepancy" metu.
    Roma - iki jeneng dhewe saka wong gipsi ing tlatah Rusia lan Eropah. wassat ngguyu

    PS. Nanging kanthi serius, "Roma", iki minangka Romuva utawa Romove sing distorsi (Romovė, Romow) - salah sawijining papan suci pagan utama ing antarane Prusia abad tengahan, sing didegake dening panguwasa Prusia Videvut lan Bruten.

    Videvut lan Bruten minangka raja ing Cimbri lan, diusir dening wong Goth saka wilayah leluhure, dheweke teka karo wong liwat segara menyang tutuk Vistula ing Ulmigania, ing ngendi dheweke ngadegake kekuwatane ing antarane suku lokal.

    Bener, saka panguwasa Prusia Videvut, liwat keturunane Gland Kambil, Romanovs ngasilake klan dhewe.
    1. +1
      20 Juni 2020 23:16
      Volnoper (Aleksey) Dina iki, 19:48
      Bener, saka panguwasa Prusia Videvut, liwat keturunane Gland Kambil, Romanovs ngasilake klan dhewe.

      Inggih, lan apa "minus"?
      "Sajarah alternatif" iki ditulis dening Romanov dhewe ing edisi ulang taun kanggo mengeti 300th saka House.


      gambar layar


      sumber:
      http://elib.shpl.ru/ru/nodes/24154
  22. +1
    20 Juni 2020 20:12
    Artikel kasebut ora ala. Mung ora nggatekke penulis lan editor sing dipotong kanthi ora nyenengake: ing kutipan Mayakovsky, FOR lan TO ditulis kanthi kapisah!
  23. +3
    20 Juni 2020 21:41
    Basa kudu direksa. Sing dikarepake - kanthi utawa tanpa amandemen.

    Piye wae, pranyata, bebarengan karo Rusia, padha ngurmati, ngurmati, lan ngembangake macem-macem wong non-Kristen, non-Kristen lan warga negara liya. Ing kasus iki, aja kuwatir, ora bakal ilang. Kita bakal terus nglindhungi. ya
    1. +2
      21 Juni 2020 10:47
      Kutipan: A. Privalov
      Basa kudu direksa.

      Apa sing kita duwe, ora disimpen, ilang, kita nangis.
      Aku dudu philologist, nanging aku weruh: ora ana romantisme: basa negara Federasi Rusia diserang "saka saben wesi" (senadyan upaya titanic saka sastra "kapir" lan "non-Kristen"). Sapa wae sing mbutuhake negara kudu nylametake basa negara ("Comrade Stalin, sampeyan ilmuwan gedhe, Lan ing linguistik, lan sampeyan ngerti akeh ...").
      Secara objektif, degradasi basa negara Federasi Rusia minangka tandha degradasi negara. Iki uga dituduhake dening pambangunan masyarakat kemunduran teknologi sing dikembangake, sing wis biasa karo "piranti" lan "gadget", kanggo "konsumsi konten", "transaksi", lan mulane dipeksa nguwasani teknis internasional (Amerika Utara) slang. Tembung Rusia pungkasan sing meh dadi internasional yaiku "sputnik" (Sputnik).
      1. 0
        21 Juni 2020 10:51
        Kutipan saka iouris
        Tembung Rusia pungkasan sing meh dadi internasional yaiku "sputnik" (Sputnik).

        Ical. Istilah umum yaiku satelit.
        Mung Vodka, Perestroika lan Glasnost dadi internasional)
      2. 0
        21 Juni 2020 11:00
        Ya, iku masalah karo kabeh basa "enom". Nalika para ilmuwan nemokake The Tale of Igor's Campaign, mung ahli basa sing bisa maca naskah kasebut. Lan malah terjemahan sing digawe dening klompok kritikus sastra sing dipimpin dening Academician D.S. Likhachev, wis sethitik ing umum karo basa Rusia sastra modern.
        Iki tegese ing 700-800 taun basa Rusia wis diganti ngluwihi pangenalan.
        Iku urip lan terus ngganti sadurunge kita mripat. Cara sing kuat lan serangan saber ora bisa ditindakake ing kene. Iki minangka karya sing dawa lan nyenengake.
        1. 0
          21 Juni 2020 11:14
          Ana panemu manawa Inggris modern (basa negara Inggris Raya) digawe sacara artifisial dening sing diarani, sampeyan ngerti, William, kita, Shakespeare, nalika pedagang Venetian teka ing pulo kasebut kanggo metu saka jotosan lan supaya ngembangake bisnis menyang skala global. Wong Inggris biasa isih ora bisa nguwasani.
          1. 0
            21 Juni 2020 11:17
            Kutipan saka iouris
            Wong Inggris biasa isih ora bisa nguwasani.

            Aku ora bisa ngomong kanggo Shakespeare, Aku ora ngerti. Nanging wong Inggris biasa duwe basa sing prasaja. Bener, kaya Rusia biasa lan Turki biasa, lan kabeh wong biasa ing donya.
  24. +1
    20 Juni 2020 23:47
    Sastra iku kabeh. Lan aku ora bakal dibagi dadi Rusia lan non-Rusia ... Ya, ana sing kaya ngono - wong Rusia luwih tulus utawa liya-liyane, nanging ing sisih liya, aku bakal menehi jeneng akeh penulis bakat saka Anglo-Saxon. Mula aja nganti nyampur politik lan sastra.
  25. +2
    21 Juni 2020 00:10
    Aku setuju, contone, aku wong Jerman asli, nanging nyatane wong Jerman RUSIA! Aku pengin Motherland - Rusia kamakmuran lan tentrem!✌
  26. +2
    21 Juni 2020 11:04
    Salah sawijining masalah ing basa Rusia yaiku wilayah panggunaane sengaja dikurangi ing taun 1991 kanthi karusakan Uni Soviet. Ing saiki, lagi mlarat dening nggunakake unjustifiably akeh tembung manca. Mesthi wae, basa kasebut saya ganti amarga kemajuan teknologi berkembang lan transparansi wates antarane negara saya mundhak, nanging iki ora ateges sampeyan kudu ngobong nganggo buzzwords utawa mung tembung saka basa liya, mung amarga padha ngomong ing luar negeri. Contone, OK cocok kanggo ngomong ing negara sing nganggo basa Inggris, yen sampeyan nganggo basa Inggris, tembung "tempel" ing negara Mediterania, lan Gedung Putih mung ana ing AS.
  27. +1
    21 Juni 2020 16:02
    Penulis, apa sampeyan wani ngomong kanggo Rusia? Saiki wong Rusia non-Rusia bakal nerangake marang sampeyan yen sampeyan "Nazi" amarga iki. Ana kecenderungan kaya ing Federasi Rusia - Tatar bisa kuwatir babagan Tatar, Chechen kanggo Chechen, lan yen Rusia seneng karo Rusia, label "nasionalis" paling ora mbebayani kanggo wong-wong sing digantung. padha ...
  28. 0
    22 Juni 2020 00:25
    Nuwun sewu pitakonan abstrak, nanging ... Apa artikel ing situs kasebut ngrembug babagan suntingan kaya Dewan Negara?
    1. +1
      24 Juni 2020 14:47
      Aku durung weruh, mula aku ndemek liwat - iku kabeh.
  29. 0
    25 Juni 2020 08:10
    Nanging argumen kunci kanggo amandemen kasebut uga rada kaget. Kaya-kaya aku wis bali menyang jaman perestroika, lan aku krungu lan maca bola-bali yen sastra Rusia ditulis dening wong sing ora Rusia.
    Lan kenapa ora ana pranala menyang argumen kasebut ?? sing ngomong kuwi?
  30. 0
    25 Juni 2020 10:11
    Artikel kasebut arang banget semrawut lan samar. Apa sing dikarepake penulis ora dingerteni.
  31. 0
    25 Juni 2020 12:28
    Pushkin mbokmenawa wis ngira iki luwih saka 200 taun kepungkur, nalika ing bab 10 "Eugene Onegin" dheweke nulis:
    Panguwasa iku ringkih lan licik,
    Botak dandy, mungsuh tenaga kerja,
    Ora sengaja digawe panas dening kamulyan,
    Dhèwèké ngwasani awaké déwé.
    Kita ngerti dheweke banget andhap asor,
    Nalika ora koki kita
    Garudha endhas loro dicekel
    Ing tarub Bonaparte.
    Badai petir ing taun kaping rolas
    Wis teka - sapa sing nulungi kita ing kene?
    Gegeran wong
    Barclay, mangsa utawa dewa Rusia?
  32. -1
    26 Juni 2020 23:33
    Artikel babagan basa Rusia ing situs sing pancen ora ana siji - saka moderator menyang penulis publikasi iki - bisa nyambung tanpa kesalahan lan papat tembung, katon utamané cocog.
    1. 0
      27 Juni 2020 06:31
      Artikel kasebut ora babagan basa Rusia, nanging babagan amandemen kasebut.
      Moderator - ora cocok, penulis ora padha, iki mung kasus "Nalika sampeyan ora bisa ndeleng alas ing mburi loro pinus",
      nalika ora ana apa-apa, padha clingukan karo sing ora penting.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"