Review militèr

Wajah Parade Kamenangan. Kisah para pahlawan sing ngliwati Lapangan Merah

9

Ing 24 Juni 1945, persis 75 taun kepungkur, ing Moscow Victory Parade legendaris. Luwih saka 30 ewu prajurit melu ing acara solemn, konco saben padha crita tumindak, kamenangan lan mundhut abot. Museum Pertahanan Moskow duwe akeh foto lan barang sing ana gandhengane karo jeneng pahlawan sing mlaku ing cobblestones Red Square ing wulan Juni 1945.


Babagan sawetara peserta ing Parade Kemenangan, dalan militer lan eksploitasi - ing materi saka Tur Kota Moskow.


Afanasy Pavlantievich Beloborodov


Afanasy Pavlantyevich Beloborodov nampa baptisan geni dawa sadurunge rawuh saka Jerman ing lemah Soviet. Mbalik ing taun 1919, nalika umure 16 taun, minangka bagéan saka detasemen partisan, dheweke nglawan Kolchak, lan patang taun sabanjure gabung karo Tentara Merah.

Afanasy Pavlantievich ketemu Perang Patriotik Agung ing Timur Jauh kanthi pangkat letnan kolonel. Ing sasi kapisan perang, piyambakipun mimpin latihan prajurit lan perwira, lan ing Oktober 1941 Beloborodov lan prajurit tindak kanggo defend Moscow, kang cedhak karo penjajah Jerman.

Letnan Kolonel Beloborodov lan Divisi Infanteri 78th njupuk perang pisanan saka Perang Patriotik Agung ing November 4, 1941 ing arah Volokolamsk. Prajurit Afanasy Pavlentievich perang karo wani lan stamina gedhe. Kanggo iki, divisi sing nampa pakurmatan gedhe: telung minggu sawise perang, ing November 27, 1941, dening pesenan Stalin, iku rubah menyang 9 Pengawal Rifle Division.

Kasuksesan Afanasy Pavlantievich ora digatekake: sawise divisi, dheweke dipasrahake karo komando korps, lan banjur tentara. Sawise mbebasake tanah kelairane, Beloborodov lan prajurite tindak kulon, numpes Nazi ing tlatah negara liyane. Afanasy Pavlantievich, sing nampa pangkat Kolonel Jendral ing awal Mei, ngrayakake Dina Kamenangan cedhak Danzig (jeneng modern Gdansk), nampa nyerah prajurit Jerman.


Kanggo Afanasy Pavlantievich, Victory Parade tanggal 24 Juni 1945 ora mungkasi perang. Mung sawetara dina sabanjure, dheweke lunga menyang Timur Jauh, ing ngendi sekutu Hitler ora gelem nyerah. Kira-kira rong sasi mengko, kamenangan menang liwat pasukan Jepang - kanggo Beloborodov iki dianugerahi Order of Suvorov, 1st degree.

Pyotr Pavlovich Bondarenko


Peran penting ing kamenangan Nazi ing Perang Patriotik Agung dimainake dening peralatan militer Soviet sing dipercaya. Salah sijine sing nyedhiyakake mesin kanggo tentara lan ngawasi ndandani yaiku Pyotr Pavlovich Bondarenko.


Ing Nopember 1941, nalika Jerman teka cedhak ibukutha USSR, rapat komandan autobattalion dianakaké, kang dirawuhi dening Pyotr Pavlovich. Sampeyan iki mutusaké kanggo nggawe "battalion geni ing gembong". senyawa iki kalebu 56 kendaraan GAZ-AA, saben karo sawetara Unit gaman. Para pejuang batalyon iki nggawa akeh alangan marang Nazi, lan sajrone serangan balik saka pasukan Soviet, dheweke ana ing antarane sing pisanan mlebu ing Maloyaroslavets, dikuwasani dening mungsuh.


Kanggo layanan kanggo Motherland, Petr Pavlovich nampa Ordo Red Star. Lembar penghargaan kasebut diwaca:

"Sajrone permusuhan, dheweke nindakake tugas sing apik kanggo ndandani kendharaan, nuduhake inisiatif lan kepinteran babagan iki. Thanks kanggo inisiatif pribadi lan ketekunan, basis ndandani mobil gedhe digawe, kanthi pasukan sing akeh kendaraan didandani kanggo nyedhiyakake unit pertahanan. Bantuan penting diwenehake marang perusahaan industri ing kutha Moskow kanggo evakuasi peralatan paling berharga ing jero negara. Akeh pakaryan sing wis ditindakake babagan transfer pasukan lan kargo militer kanggo unit tentara ing lapangan. Kabeh karya iki rampung ing pengawasan langsung saka Comrade Bondarenko.

Sakcepete sadurunge pungkasan Perang Patriotik Agung, 27 Maret 1945 Pyotr Pavlovich nampa pangkat Mayor Jenderal Pasukan Teknik.

Pavel Danilovich Gudz


Pavel Danilovich Gudz lair ing taun 1919 ing desa Stufchentsy. Sawise lulus sekolah, dheweke mlebu ing College of Arts lan banjur dadi instruktur ing departemen pendidikan umum kabupaten. Nanging, dheweke rauh mutusaké kanggo ngganti urip drastis lan mlebu ing 2nd Saratov tank sekolah. Sawise sinau, Pavel teka ing Lvov, ngendi resimen tank 63rd adhedhasar. Antarane sadulur-sadulure, dheweke ana ing awal Juni 1941, mung sawetara dina sadurunge invasi Jerman.

Ing esuk 22 Juni resimen Paul Danilovich wungu ing siyaga lan mlebu perang karo mungsuh. Ing dina pisanan perang, platun Gudz bisa numpes sawetara kendaraan Jerman. Sajrone seminggu, prajurit Soviet mbela posisine, nanging pasukan mungsuh gedhe banget. Ing tanggal 30 Juni, para prajurit ngerti yen Nazi wis mlebu Lviv, lan Tentara Abang wis mundur. Pavel Danilovich lan kanca-kanca padha Cut mati saka dhewe, padha urgently needed kanggo golek cara metu saka kahanan angel.

Sawise rembugan cendhak, iki mutusaké kanggo break liwat baris mungsuh lan liwat Lvov dijupuk. Kolom peralatan dipimpin dening tank ing kontrol Gudz. Senadyan resistance sengit saka mungsuh, Pavel Danilovich lan kanca-kanca bisa ngrampungake misi pertempuran.

Sawetara sasi mengko, Pavel Danilovich rampung ing Moskow: ana kanggo nampa peralatan anyar. Ing ibukutha, Gudz njupuk bagéyan ing parade legendaris ing November 7, 1941, lan sakcepete sawise iku bali menyang garis ngarep kanggo defend Moscow saka awal pasukan Jerman ing tank KV-1.

Sajrone perang Pavel Gudz iki tatu serius kaping pirang-pirang. Ing pungkasan taun 1942 cedhak Stalingrad, ing salah siji saka perang, sawetara pecahan nyerang wong, ing dina sing padha tanker nampa loro tatu peluru. Sawise rumah sakit, dheweke bali menyang ngarep.


Ing taun 1943, ing Zaporozhye, tank kang dicekel mungsuh. Rong anggota kru mobil tiwas, lan Pavel Danilovich dhewe nandhang tatu abot - pecahan cangkang numpes tangan kiwa. Sanajan tatu, dheweke terus perang lan numpes rong tank mungsuh. Jerman mbalekake geni ing mobil Gudz, sawise iku ilang eling. Pejuang wis tangi ing rumah sakit. Tangan kiwa kudu diganti karo prosthesis, nanging sawise sawetara sasi Pavel Danilovich ana maneh ing rangking.


Pavel Danilovich Hudz pantes dadi salah siji saka ace tank utama Perang Patriotik Agung: ing taun perang, kang numpes 15 tank Jerman.

Karp Vasilyevich Sviridov


Karir militèr Karp Vasilyevich Sviridov wiwit pirang-pirang taun sadurunge nembak pisanan saka Perang Patriotik Agung. Dheweke lair ing taun 1896. Perang Donya I uga tiba ing nasibe. Lan nalika revolusi gludhug ing Kakaisaran Rusia, Sviridov sisih karo Tentara Abang.

Sawise bali saka ngarep ing taun 1920, prajurit enom mlebu Kursus Machine Gun pisanan ing Moscow. Kadet manggon ing wilayah Kremlin. Taun-taun sabanjure, Karp Vasilyevich ujar manawa ing Kremlin, nalika sinau, dheweke ngadeg ing pos jaga No. 26 - ing jejere kantor Lenin, lan No. 27 - ora adoh saka apartemen Vladimir Ilyich.


Nalika Perang Patriotik Agung diwiwiti, Karp Vasilievich ana ing pangkat kolonel lan mrentah Divisi Infanteri kaping 18. Sviridov lan para pejuang njupuk perang pisanan ing cedhak Orsha. Sawise salah siji saka perang ing Front Western diubengi dening Jerman Karp Vasilievich - padha bisa metu ing biaya losses ageng, kang rauh dibubaraké dening divisi Sviridov, lan njupuk printah saka divisi bedhil 363rd. .


Karo pejuang kang Karp Vasilievich melu ing counteroffensive saka pasukan Soviet cedhak Moscow, lan banjur ngrebut kutha-kutha USSR saka penjajah, obah kulon. prajurit Sviridov melu ing mardika saka akeh kutha Eropah: Wina, Gyor, Brno, Budapest lan liyane. Perang pungkasan para pejuang Karp Vasilyevich kedaden sawise kapitulasi saka komando Nazi cedhak desa Cekoslowakia Slavitsy.

Yakov Pavlovich Kiselev


Panggonan khusus ing sajarah Perang Patriotik Agung dikuwasani dening prestasi kadet Podolsk, sing nahan Jerman ing pinggiran Moskow. Antarane pahlawan iki Yakov Pavlovich Kiselev.


Tanggal 5 Oktober 1941, kanthi dhawuh saka pimpinan, para kadet menyang Kali Ugra, ing ngendi Nazi mlebu. Lajêngipun para prajurit lumajêng dhatêng kitha alit Medyn, ingkang sadèrèngipun dipun bombardir dening para pejuang Jerman.


Akeh taun mengko, Yakov Pavlovich ngelingi Medyn minangka nderek:

"Kutha iki kobong. Ing sisih tengen, ing pinggir dalan, ngelawan bangunan taman kanak-kanak sing murub, ana wong wadon sing dipateni, nggegem anake ing dhadhane, lan ing kadohan sawetara endhas sapi (penghasil roti kanggo akeh kulawarga), ketoke bali saka pangonan. . Iku katon hard. Atine para taruna ambruk saka paprangan, lan ing saben panyuwunan padha supaos arep males marang mungsuh.

Kanggo meh telung minggu, pahlawan enom nahan pasukan Jerman. Sak iki wektu, padha numpes bab 5 ewu Nazi. Nanging, pahlawan kudu mbayar rega dhuwur - saka 3500 ewu taruna, bab 500 wong slamet.

Kanggo prestasi iki, Yakov Pavlovich lan kanca-kancane padha diwenehi Ordo Red Banner. Ing lembar penghargaan, dheweke nulis:

"Wani lan wani melu ing perang, dadi ing detasemen maju saka grup. Senadyan geni mortir abot, dheweke kanthi kendel mlayu menyang serangan balik karo klompok kadet lan ngusir serangan mungsuh.

Pengarang:
Foto sing digunakake:
Museum Pertahanan Negara Moskow
9 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Bai
    Bai 23 Juni 2020 16:11
    +6
    Ing esuk 22 Juni resimen Pavel Danilovich

    Sing, ing pangkat cilik utawa minangka prajurit biasa, ketemu perang ing 22.06.1941/09.05.1945/XNUMX nganti XNUMX/XNUMX/XNUMX, banget, banget sethitik slamet. Aku bakal ngomong diabaikan. (Ing tentara darat, tanpa Angkatan Udara lan Angkatan Laut).
    1. tihonmarine
      tihonmarine 23 Juni 2020 17:34
      +7
      Kutipan saka B.A.I.
      Sing, ing pangkat cilik utawa minangka prajurit biasa, ketemu perang ing 22.06.1941/09.05.1945/XNUMX nganti XNUMX/XNUMX/XNUMX, banget, banget sethitik slamet.

      Bapakku, Dmitry Frolovich, ketemu perang ing Brest minangka komandan bedhil ing divisi howitzer. Ing taun 1945, mung bapake sing slamet saka divisi kasebut.
    2. 210okv
      210okv 24 Juni 2020 19:40
      +3
      Pakdheku, Nikolai Yakovlevich, ketemu perang ing Baltik minangka pribadi. Dheweke begja, sawise tatu dheweke diutus. Sawise diobati, dheweke tekan Kyrgyzstan, disaranake dening tetangga rumah sakit, dheweke kerja minangka spesialis ternak, banjur dadi ketua peternakan kolektif Zarya ing Tyup, wilayah Issyk-Kul. Pahlawan Sosial Buruh.
  2. parusnik
    parusnik 23 Juni 2020 16:24
    +5
    Thanks kanggo penulis, kaca menarik saka perang, uga saka sajarah parade
  3. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 23 Juni 2020 16:34
    +3
    Ing kulawarga kita uga ana peserta ing Parade Kamenangan. Pakdhe Kostya iku bojone adhine mbah kakung. Paratrooper. Padha diangkut ing sadawane Red Square ing mobil, ing sisih emblem parachutist flaunted.
    Sawise, ing mratelakake panemume, ing mengeti 50th saka Kamenangan, ana seri program khusus kanggo peserta. Lan padha nuduhake ing kono.
  4. amatir
    amatir 23 Juni 2020 17:09
    -1
    Aku diblokir dening Pak Smirnov kanggo 10 dina kanggo nggunakake kutipan saka "Diamond Hand" bab salah siji komentator. Iki hak dheweke. VO iku toko pribadine. Apa sing dianggep saru sing nglanggar aturan situs, aku ninggalake kawicaksanan administrasi.
    Pranyata, dheweke nindakake tumindak apik. Tinimbang banging sirah marang keyboard nyoba kanggo mbuktekaken paling saka komentator VO saiki sing "kompetensi aneh", Aku temen maujud sing ora ana guna. Lan VO ora padha, lan peserta ora padha. Nanging dina iki dheweke ora bisa nolak.
    Punika pasuryan VO saiki:

    Administrasi bisa ngalangi aku, mbusak aku, lsp.
    Aku budhal dhewe.
    Kesehatan kanggo kabeh VOshnikam taun kepungkur!
    1. Nggolek
      Nggolek 25 Juni 2020 17:27
      0
      Inggih, apa sing bisa dakkandhakake, apik banget. Aku ora wedi ngethok rahim bebener.
  5. St. Petersburg typographer
    St. Petersburg typographer 23 Juni 2020 17:52
    +3
    Matur nuwun kanggo artikel babagan Pahlawan Perang kasebut. Saiki ana sawetara peserta ing acara kasebut, aku pengin sinau luwih akeh babagan pasuryan lan eksploitasi. Ora ana sing lali, ora ana sing lali.
  6. Aviator_
    Aviator_ 23 Juni 2020 21:28
    0
    889 NBAP, ing ngendi bapakku dadi navigator, lagi nyiapake parade iki, nanging amarga udan, bagean penerbangan saka pawai kasebut dibatalake.