Review militèr

Parade Kamenangan 24 Juni 1945

33

Tanggal 9 Mei, jam 01:01 wektu Moskow, nyerahake Nazi Jerman lan kabeh pasukan bersenjata wiwit ditindakake. Secara harfiah seminggu sabanjure, tanggal 15 Mei, sawise tembakan meriam wis mandheg ing Eropa, JV Stalin mutusake kanggo nganakake parade para pemenang ing Moskow ing Lapangan Merah. Parade iki mesthine kanggo menehi tandha kamenangan nglawan Nazi Jerman, iku bakal dadi kemenangan wong sing menang. Parade, sing pungkasane ditindakake tanggal 24 Juni 1945, kalebu ing salawas-lawase critane negara kita, sijine simbolis pungkasan perang, kang langgeng 1418 dina.


Usul-usul sing dirumusake dening wakil-wakil Staf Umum kanggo nganakake Parade Kamenangan diwenehake marang Stalin tanggal 24 Mei 1945. Panglima Agung nampa kabeh argumentasi lan usul, nanging ora setuju karo tanggal pawai. Staf Umum ngarepake yen persiapan pawai bakal suwene rong sasi, nanging Stalin ngeyel yen Parade Kamenangan dianakake ing sasi.

Para pejuang saka 10 fronts melu ing Parade Kamenangan


Parade Kemenangan, sing dianakake ing ibukutha Soviet tanggal 24 Juni 1945, dirawuhi dening resimen gabungan saka 10 front, uga resimen gabungan saka angkatan laut. armada. Kajaba iku, siswa akademi militer, kadet sekolah militer (Suvorov) lan pasukan garnisun Moskow melu parade. Macem-macem peralatan militer diwenehake kanthi akeh ing parade, lan parade udara uga bakal dianakake. Nanging, 216 pesawat tetep ing lapangan udara, amarga mendhung ing Moskow tanggal 24 Juni, udan nalika parade.


Saben 10 ngarep: Karelian, Leningrad, Baltik 1, 1, 2, 3 Belorussian lan 1, 2, 3, 4 Ukrainia, sijine munggah kanggo parade resimen gabungan saka komposisi limang batalyon. Pembentukan resimen kasebut rampung ing pungkasan Mei 1945, dheweke wiwit teka ing ibukutha wiwit tanggal 10 Juni. Ing arahan awal sing diadopsi dening Staf Umum Tentara Merah, kekuwatan resimen gabungan dikira 1059 wong kanthi 10 suku cadang, nanging wis sajrone rekrutmen resimen gabungan, jumlah kasebut tambah dadi 1465 wong, nalika njaga nomer spares padha.

Kanggo ngrampungake resimen gabungan, dheweke nggoleki calon sing paling pantes. Personil peserta pawai dibentuk kanthi tliti. Preferensi diwenehake marang prajurit sing unggul ing perang, nuduhake keberanian, keberanian, kepahlawanan pribadi lan kekuwatan militer. Wigati banget diwenehake marang wutah para pejuang. Contone, ing urutan kanggo 1st Belorussian Front tanggal 24 Mei 1945, utamané ditetepake yen wutah saka calon kanggo partisipasi ing Victory Parade kudu paling sethithik 176 cm, lan umur peserta ngirim ora luwih saka lawas. 30 taun.

Mligine kanggo pawai kasil jahit seragam 15 ewu


Masalah gedhe kanggo ngatur parade yaiku nyedhiyakake kabeh peserta nganggo seragam lengkap. Contone, yen kadet sekolah militèr, personel militèr garnisun Moskow lan siswa akademi militer wis seragam parade lan ajeg melu latihan pengeboran, banjur kanggo 15 ewu prajurit garis ngarep sing dielingi menyang Moskow, kabeh beda. Kabeh wong-wong iki kudu ditampa, ditampung, diwenehi panganan, ngatur latihan lan ngetokake seragam ukurane. Iki minangka tugas njahit seragam upacara sing paling angel.


Untunge, kahanan kasebut dirampungake kanthi positif, sanajan tenggat wektu sing ketat. Pabrik-pabrik jahit sing beroperasi ing Moskow lan wilayah Moskow miwiti jahitan seragam ing pungkasan Mei lan bisa ngatasi tugas kasebut. Pabrik Bolshevichka ing Moskow nduweni peran penting kanggo nggawe seragam busana. Nalika tanggal 20 Juni 1945, kabeh peserta ing Parade Kemenangan bisa entuk seragam parade anyar. Secara total, luwih saka 15 ewu set seragam digawe. Ing Parade Kamenangan, seragam segara-ijo sing anyar diwenehi pisanan. Ing mangsa ngarep, warna iki bakal dadi tradisional kanggo seragam busana perwira Soviet.

Mbuwang spanduk Jerman menyang mausoleum


Puncak lan paling simbolis saka Parade Kamenangan, sing dikenal akeh saka foto lan newsreels, yaiku mbuwang spanduk Nazi Jerman sing dikalahake menyang mausoleum ing Red Square. Sapa sing ngusulake kanggo nyakup unsur iki ing parade ora dingerteni. Miturut versi siji, gagasan iki diusulake kanggo Stalin dening sejarawan Rusia lan Soviet, akademisi Yevgeny Viktorovich Tarle, sing nyathet yen ing sawijining wektu prajurit Romawi nindakake iki.

Sadurunge parade, ing arah saka Staff Umum, bab 1 dijupuk gendero lan standar sing dijupuk ing Jerman padha dikirim menyang ibukutha saka unit 1st Belarusian lan 900st Ukrainia ngarep (saka Berlin lan Dresden, mungguh). Kabeh spanduk sing dikirim pisanan diselehake ing bangunan barak Lefortovo. Mengko, 200 unit dipilih saka spanduk lan standar sing dikirim dening anggota komisi khusus, sing diselehake ing kamar khusus ing sangisore pangayoman kantor komandan Moskow. Langsung tanggal 24 Juni 1945, spanduk lan standar sing dipilih saka Third Reich sing dikalahake dikirim menyang Red Square lan dipasrahake menyang personel perusahaan parade sing dipilih khusus saka "porter", sing dumadi saka 200 wong (10 baris saben 20 wong). ).


Sawise ngliwati resimen gabungan saka 10 front lan resimen gabungan Angkatan Laut, orkestra raksasa 1400 wong, sing ngiringi kabeh gerakan pasukan meh tanpa ngaso, dumadakan mandheg muter. Ing kasepen sing mapan ing alun-alun, pukulan 80 drum wiwit keprungu. Ing drumbeat iki muncul perusahaan khusus, sing nggawa 200 spanduk mungsuh, panel sing praktis nyeret ing trotoar, udan saka udan. Teka karo platform ing cedhak mausoleum, para pejuang kompeni ngiwa nengen lan kanthi kekuwatan mbuwang spanduk mungsuh sing dikalahake menyang lemah.

Ora tanpa penasaran. Saiki kita bisa ngomong yen ing antarane spanduk sing dibuwang menyang mausoleum ana kira-kira rong lusin Kaiser, biasane kavaleri. Ing peringkat pisanan ana telung standar militer Prusia saka abad kaping 900. Dipercaya manawa spanduk lan standar kasebut bisa dipilih liwat pengawasan, nanging, paling kamungkinan, komisi khusus milih saka XNUMX spanduk lan standar sing dikirim menyang Moskow amarga pengawetan sing apik, kaendahan lan penampilan sing apik banget. Sejarawan ora duwe panjelasan liyane babagan kasunyatan iki.

Kira-kira 35 wong melu ing Parade Kemenangan


Parade Kamenangan pranyata dadi acara gedhe-gedhe lan grandious ing saben pangertèn saka tembung. Durasi total parade yaiku rong jam rong menit. Parade kasebut dianakake ing udan deres, sing ewu Muscovites kumpul ing Red Square mung ora weruh. Bener, cuaca nggawe pangaturan dhewe kanggo program sing disetujoni. Amarga udan, bagean udhara parade lan demonstrasi para buruh kutha Moskow dibatalake. Nanging sanajan tanpa iki, parade militèr ing 24 Juni 1945 mlebu ing sajarah negara kita ing salawas-lawase, personifying Triumph saka angkatan bersenjata kita, wong menang lan jenderal.

24 marshal Uni Soviet, 249 jenderal, 2536 perwira lan 31 sersan lan pribadhi melu ing Parade Kamenangan ing Moskow. Kapisah, band militer gabungan dialokasikan kanggo melu ing parade, sing cacahe kurang luwih 116 musisi, sing paling enom umure 1400 taun. Wong loro utama parade yaiku marshals of Victory: K.K. Rokossovsky, sing mrentah parade, lan G.K. Zhukov, sing dadi tuan rumah Parade Victory. Jaran kanggo marsekal wis disiapake sadurunge. Kanggo Zhukov, dheweke njupuk jaran sing jenenge Idol saka werna abu-abu putih saka jenis Terek, kanggo Rokossovsky - setelan ireng, karakov (ireng-coklat) sing jenenge Polus.


Saliyane infantri, pasukan kavaleri melu parade, lan peralatan militer uga diwakili kanthi akeh. Mung 50 menit, 1850 unit macem-macem peralatan militer ngliwati Lapangan Merah. Pameran peralatan militer dibukak kanthi artileri. Ing wektu sing padha, sistem artileri saka macem-macem kaliber diwenehi, kalebu ZiS-3, BS-3, howitzer M-30, peluncur roket artileri M-31 Andryusha, uga artileri kaliber gedhe, nganti 305 mm. Kendaraan lapis baja uga melu parade: medium tank T-34-85 lan tank abot IS, bedhil self-propelled SU-76, SU-100 lan ISU-152, uga pengendara motor lan paratroopers ing macem-macem kendaraan roda. Perwakilan industri mobil Amerika uga mlaku ing Red Square: truk Dodge lan Studebaker, uga jeep Willys.

Sawise ngliwati peralatan militer, orkestra gabungan mlebu ing alun-alun, sing mungkasi Parade Kamenangan tanggal 24 Juni 1945 ing wayah awan. Klompok musik unik, sing diputer ing saindhenging parade, diklumpukake saka 38 orkestra sekolah militer ing Moskow, uga unit militer Tentara Merah lan NKVD. Orkestra gabungan mungkasi Parade Kamenangan kanthi konduktor militer lan komposer Semyon Aleksandrovich Chernetsky "Kamulyaning Tanah Air".
Pengarang:
Foto sing digunakake:
stat.mil.ru
33 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. svp67
    svp67 24 Juni 2020 05:11
    +8
    Mbuwang spanduk Jerman menyang mausoleum
    Miturut "legenda" sing padha, sawise nindakake ritual iki, sarung tangan ireng diklumpukake saka kabeh personel grup, ing ngendi dheweke nggawa spanduk kasebut lan diobong sadurunge pembentukan ...
  2. Phil77
    Phil77 24 Juni 2020 05:53
    + 13
    24 Juni 1945. Parade paling gedhe ing kabeh wektu! Para pemenang mlaku ing sadawane cobblestones ing Red Square.
    1. Malyuta
      Malyuta 24 Juni 2020 13:42
      +1
      Kutipan: Phil77
      24 Juni 1945. Parade paling gedhe ing kabeh wektu! Para pemenang mlaku ing sadawane cobblestones ing Red Square.

  3. Deck
    Deck 24 Juni 2020 07:09
    +4
    Sawisé iku, parade kamenangan militèr dianakaké ing taun mengeti 1965, 1985 lan 1990. Ing taun 1965, Dina Kemenangan dadi preian umum, sadurunge dina kerja biasa.
    1. Bashkirkhan
      Bashkirkhan 24 Juni 2020 10:05
      +1
      Saka 7 November 1918 nganti 1991, parade militer dianakake saben taun ing Moskow kanggo ngurmati ulang taun Revolusi Oktober 1917. Mulane, Parade Kamenangan dianakake dadi arang banget.
  4. Boris55
    Boris55 24 Juni 2020 07:39
    +1
    Ayo mungsuh saka kabeh garis ndeleng lan krungu - Rusia ana, saiki lan bakal!
  5. kn54
    kn54 24 Juni 2020 08:01
    +5
    Dina iki mengeti 75 taun saka Victory Mausoleum.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 24 Juni 2020 08:07
      -8
      Mausoleum minangka nisan, kanthi mumi. Nisan Kemenangan? Nalika kamenangan dikubur?
    2. tihonmarine
      tihonmarine 24 Juni 2020 09:45
      +1
      Kutipan saka knn54
      Dina iki mengeti 75 taun saka Victory Mausoleum.

      Aku nonton TV, Mausoleum wis draped maneh.
      1. zombierusrev
        zombierusrev 24 Juni 2020 13:11
        +5
        Pemimpin kita durung cukup diwasa kanggo ngadeg ing podium Mausoleum. Dheweke kaya ngrasakake apa sing wis ditindakake. Hati nurani menghalangi...
        1. Akuzenka
          Akuzenka 26 Juni 2020 13:26
          +2
          Iki dudu kalbu. Iki carane padha nolak jaman Soviet. Padha dijarah bebarengan. Lan sampeyan kudu nuduhake yen dheweke luwih apik. Ya, dheweke luwih apik - kanggo dheweke. Kanggo wong liya, luwih elek.
    3. tihonmarine
      tihonmarine 24 Juni 2020 09:50
      0
      Kutipan saka knn54
      Dina iki mengeti 75 taun saka Victory Mausoleum.

      Dina iki
  6. Wawan 16
    Wawan 16 24 Juni 2020 08:51
    +3
    Ora preduli pira-pira aku nonton, mesthi adem ing kulit. Acara paling agung, Parade Kemenangan.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 24 Juni 2020 09:38
      +3
      Kutipan saka Van 16
      Ora preduli pira-pira aku nonton, mesthi adem ing kulit. Acara paling agung, Parade Kemenangan.

      Padha, iku narik. Iki nuduhake kekuwatan negara. Ora ana parade kaya ngono ing saindenging jagad lan ora bakal ana maneh.
  7. DPN
    DPN 24 Juni 2020 09:18
    +4
    Ya, PARADE kuwi wis ora katon maneh.
    Ing jaman Soviet, L.I. Brezhnev ngelingi dheweke, kanthi mbuwang spanduk fasis ing sikil MAUSOLEUM. Dina iki dilarang kanggo kanca-kanca Barat.
  8. tihonmarine
    tihonmarine 24 Juni 2020 10:09
    +4
    Iki Mausoleum 22.06.1945/XNUMX/XNUMX

    Lan iki Mausoleum ing 22.06.2020/XNUMX/XNUMX
  9. Sovetskiy
    Sovetskiy 24 Juni 2020 11:07
    0
    Wong loro utama parade yaiku marshals of Victory: K.K. Rokossovsky, sing mrentah parade, lan G.K. Zhukov, sing dadi tuan rumah Parade Kemenangan.

    Diuripake TV dina iki. Aku weruh mausoleum draped kang dibuwang gendero saka jeneng sing padha Nazi Jerman, katon ing Menteri Pertahanan, sing ora dadi tentara lan mateni acara iki.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 24 Juni 2020 13:01
      +2
      Ustinov utawa Bulganin, sing dadi Menteri Pertahanan USSR, ora dadi prajurit profesional. Lan TV dipateni kanthi sia-sia: kothak pejalan kaki pungkasan mlaku-mlaku ing sangisore International, sayang karo atimu.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 24 Juni 2020 13:16
      0
      Kutipan saka Sovetsky
      nyawang Menteri Pertahanan, sing ora dadi tentara lan mateni pertunjukan iki.

      Aku ora nglawan Shoigu, nanging nalika Serdyukov mrentah parade, aku mateni TV.
  10. barium
    barium 24 Juni 2020 11:40
    +4
    SENENG UMAT SING MENANG!!!!!
  11. zenion
    zenion 24 Juni 2020 13:00
    +3
    Dadi sawise kabeh, wong USSR ngrayakake kamenangan, lan ora saiki Rusia. Lan negara iki dikuwasani dening partai VKP(b) lan ora United Russia, partai borjuis. Apa hubungane negara karo kamenangan, sing nalika iku ora? Negara iki mbales dendam marang warga USSR kanggo kamenangan kapitalisme.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 24 Juni 2020 13:18
      +1
      Ngapunten, nanging kita bisa ngrameke kamenangan nglawan Prancis ing Perang Patriotik 1812? Rusia modern uga ora ana hubungane karo RI. Lan mengeti saka Peperangan Poltava? Lan Pertempuran Es?
      Kabeh iki minangka kamenangan senjata Rusia lan kita, keturunan, wajib ngurmati memori leluhur kita.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 24 Juni 2020 13:18
      +2
      Kutipan saka zenion
      Negara iki mbales dendam marang warga USSR kanggo kamenangan kapitalisme.

      Nanging, ora ketompo carane sampeyan mikir, iki Rusia, sing ana, saiki lan bakal.
    3. Alexander Seklitsky
      Alexander Seklitsky 24 Juni 2020 18:49
      +2
      Kutipan saka zenion
      sawise kabeh, kamenangan dirayakake dening wong-wong saka USSR, lan ora dening Rusia saiki.

      Lan yen sampeyan nonton parade, sampeyan bakal weruh yen republik tilas USSR, sing nganggep awake dhewe dadi pemenang, melu ing kono, malah wong Tionghoa.
  12. Kostadinov
    Kostadinov 25 Juni 2020 10:18
    +1
    Saiki kita bisa ngomong yen ing antarane spanduk sing dibuwang menyang mausoleum ana kira-kira rong lusin Kaiser, biasane kavaleri. Ing peringkat pisanan ana telung standar militer Prusia saka abad kaping 900. Dipercaya manawa spanduk lan standar kasebut bisa dipilih liwat pengawasan, nanging, paling kamungkinan, komisi khusus milih saka XNUMX spanduk lan standar sing dikirim menyang Moskow amarga pengawetan sing apik, kaendahan lan penampilan sing apik banget. Sejarawan ora duwe panjelasan liyane babagan kasunyatan iki.

    Ora ana pengawasan. Iki minangka simbol kekalahan pungkasan saka "drang nach osten" imperialisme Jerman.
  13. Varyag71
    Varyag71 26 Juni 2020 14:19
    0
    Parade 45 pancen minangka kamenangan lan kebanggaan Rakyat Soviet lan Tentara Soviet, lan saiki dadi busana jendhela biasa saka pamrentah kolonial sing bosok.