Video Angkatan Udara AS babagan program drone Skyborg diumumake

60

Drive nerbitake video babagan program Skyborg sing diwenehake dening Laboratorium Riset Angkatan Udara AS. Ing kerangka program iki, intelijen buatan dikembangake kanggo ngontrol kendaraan udara tanpa awak.

Program AI kanggo Drone


Saiki, program Skyborg lagi dileksanakake ing sawetara arah bebarengan, kalebu carane nggawe dron, lan pangembangan piranti lunak kanggo pilot sing bisa ngatur drone sajrone misi penerbangan.



Komando Angkatan Udara ngarepake manawa kendaraan udara tanpa awak sing dadi budak bakal beroperasi bebarengan karo pesawat tempur F-35 lan F-15EX. Drone bakal ditugasake kanggo ndeteksi radar mungsuh. Kanggo para pejuang, dheweke bakal mabur kanthi radar deteksi target lemah sing dipateni, nampa kabeh informasi sing dibutuhake saka UAV ing wektu nyata.

Program kasebut pisanan ditampilake kanthi resmi setahun kepungkur, ing Maret 2019, sanajan pangembangane diwiwiti luwih awal. Tanggal 24 Juni 2020, Laboratorium Riset Angkatan Udara (AFRL) ngirim video ing YouTube sing nggambarake konsep drone, nuduhake struktur internal.


Ing video kasebut, sampeyan bisa ndeleng fitur desain drone kondisional, kalebu tampilan, kompartemen peralatan, lan kompartemen muatan.

Penulis Drive Joseph Trevithick nyathet yen ora ana alesan kanggo percaya yen video kasebut mung minangka konsep desain kanggo drone sing diduga. Nanging, saka video, kita bisa mbayangno carane UAV mangsa digawe ing program Skyborg, Laboratorium Riset Angkatan Udara, ndeleng.


Kaya sing sampeyan ngerteni, sadurunge ing Laboratorium Riset wis bola-bali nyatakake yen tujuan utama program ing tahap awal yaiku kanggo nyoba operasi ing kendaraan udara tanpa awak, lan mung banjur bisa ngomong babagan introduksi intelijen buatan. sistem dadi pejuang berawak, kang bakal operate ing minangka "co-pilot virtual".

Kepiye Angkatan Udara AS bakal nggunakake intelijen buatan minangka bagean saka program Skyborg


Ing taun-taun pungkasan, pangembangan intelijen buatan lan ekspansi kemungkinan panggunaan kanggo kabutuhan militer ing tingkat resmi wis diumumake minangka salah sawijining wilayah prioritas paling dhuwur kanggo modernisasi angkatan bersenjata AS. Departemen militer pengin nyuda biaya sistem Skyborg lan platform sing bisa diinstal.

Angkatan Udara AS percaya yen Skyborg kudu ngatur solusi sawetara tugas kanthi mandiri, saka lepas landas lan kebangkrutan pesawat nganti fungsi sing luwih rumit, kalebu pengambilan keputusan independen ing kahanan pertempuran nyata adhedhasar analisis faktor situasional. Tegese, saliyane peran budak sing dipasangake karo pejuang berawak, drone sing dilengkapi intelijen buatan, miturut gagasan militer AS, kudu bisa digunakake kanthi otonom.


UAV kanthi sistem Skyborg bakal bisa nindakake macem-macem misi, kalebu pengintaian lan pengawasan, pertahanan udara lan perang udara. Ing mangsa ngarep, miturut militer AS, drone bisa uga dilengkapi sistem kontrol pertempuran jaringan canggih lan pertukaran data lan sistem enggo bareng data.

Angkatan Udara AS ujar manawa versi pisanan program Skyborg kudu siap wiwit taun 2021, lan ing taun 2023, kendaraan udara tanpa awak pisanan saka jinis "budak" bakal diluncurake.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    60 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -1
      25 2020 Juni
      Program AI kanggo Drone

      Sing nggumunake, kenapa drone tempur butuh otak sing canggih? Ana program aksi sing khusus banget. Kanthi ancas lan tujuwan, sanajan mung sawetara.....
      Oke, mungkin dheweke mung pengin pamer.
      1. +5
        25 2020 Juni
        Drive nerbitake video babagan program Skyborg sing diwenehake dening Laboratorium Riset Angkatan Udara AS. Ing kerangka program iki, intelijen buatan dikembangake kanggo ngontrol kendaraan udara tanpa awak.


        Inggih, ing ngendi iku diwiwiti recourse ...

        Wiwitane skyborg, banjur Skynet..

        1. 0
          25 2020 Juni
          Pisanan iki, banjur sing ... sampeyan katon, lan kita bakal tekan MATRIX!
        2. 0
          26 2020 Juni
          Quote: Pemberontak
          Nah, iki ngendi wiwit ...

          uga, iku diwiwiti maneh ing 1984. supaya adoh mung Hollywood Burns karo wong-wong mau. nglirik
      2. +1
        25 2020 Juni
        Kanggo nggawe UAV kanthi otonom, ing ngendi operator mung menehi ijin kanggo mbukak geni. Kaya saiki karo pilot.
      3. +2
        25 2020 Juni
        Dheweke pengin nggedhekake spesialisasine. Tambah senjata maneuverability cc, radar. Dheweke bakal nggawe UAV sing unggul kanggo para pejuang.
      4. +1
        25 2020 Juni
        Kutipan saka roket757
        Sing nggumunake, kenapa drone tempur butuh otak sing canggih?
        "Tes liyane saka bom pinter rampung gagal. Para kru gagal ngyakinake dheweke supaya ninggalake pesawat."
    2. Komentar wis dibusak.
    3. -3
      25 2020 Juni
      Nalika Putin nuduhake carane "Dagger" lan "Poseidon" bakal bisa, West ngguyu lan disebut kartun ..... Lan apa iki saiki? "Ora pinter mikir tambah sugih?"lol
      1. +4
        25 2020 Juni
        Iki minangka konsep senjata anyar. Lan aplikasi sawijining. Kartun kita minangka pangembangan konsep lawas. Mung kita nindakake luwih cepet lan luwih dhuwur. Luwih tepate, aku ora ngerti. Lan iki minangka senjata konvensional. Amerika nggarap masalah A2D2 kita kanggo ngatasi zona pertahanan udara c300-350-400-500. Konsep sing diajukake:
        1. Siluman
        2. Swarm UAV.
        3. Impact UAVs saka macem-macem jinis.
        4. Amunisi.
        1. -2
          25 2020 Juni
          1. Sawetara bagéan saka kartun Putin mbantah hukum fisika.
          2. Ora ana masalah kanggo ngatasi sistem kasebut. Masalahe yaiku bakal ana korban, nganti 30% penyerang. Padha pengin 0 ing kolom mundhut manungsa.
          3. Bakal ana grombolan drone serangan siluman kanthi macem-macem gaman)) swiwi mabur ora antusias ana, akeh banget larangan.
          1. +2
            25 2020 Juni
            Dheweke ora pengin perang kanthi kerugian 30%. Dheweke pengin dominasi. "Otak" kanggo UAV wis digarap kanggo wong-wong mau, lan "swiwi mabur" ora cocok kanggo kabeh misi. Mulane, dheweke pengin nyuda kerugian kanggo kerugian drone, lan bakal nggawa nomer kasebut menyang jumlah rudal sing dipasang ing sistem pertahanan udara. Ora kasunyatan manawa kita bakal narik jumlah sistem pertahanan udara lan pejuang sing kita butuhake kanggo nyegah ancaman iki. Lan negara-negara sing tuku sistem S400 bakal ngadhepi masalah pertahanan udara "nol" sadurunge negara-negara NATO. Lan kita duwe risiko ndeleng Yugoslavia utawa Irak sing kapindho lan katelu.
            1. 0
              25 2020 Juni
              Sampeyan pancen bener lan logis. Malah wong Turki duwe UAV serangan normal ing dalan. Sanalika Akinchi mlebu ing seri kasebut, kabeh cangkang lan tori bakal direset. Beeches bakal bisa ing watesan saka kabisan. Aku meneng babagan UAV Amerika.
              1. +1
                25 2020 Juni
                Ing kene konsep kasebut beda. Wong Turki mlaku nganti adoh, amarga kita ana ing jejak Amerika lan Israel. Kratos nuduhake sampeyan menyang ngendi sabanjure. UAV iki, kaya pejuang, bakal wis beroperasi ing zona pertahanan udara .... ora bakal dadi target. Lan dheweke bakal kerja kanthi agresif.
                1. +1
                  25 2020 Juni
                  Turki minangka indikator kanggo kula. Mitra MQ1 lan MQ9 luwih ringkih tinimbang Amerika. Nanging wong Turki ora nate ngembangake industri penerbangan lan mikroelektronik. Dheweke nggawe kabeh saka awal, dingerteni tuku komponen lan teknologi saka macem-macem negara. Iki nuduhake yen negara maju ing AS, Jepang, Korea Selatan, Israel, Eropa bisa nindakake dhasar sing luwih apik, nanging uga luwih larang. Wong Turki ngluncurake pasar massal.
                  1. +1
                    25 2020 Juni
                    Ya, nanging kita durung kejiret karo wong Turki. ORION lan liyane durung mlebu layanan karo kita, nanging ora ana drum uga. Lan wong Turki wis perang.
                    1. 0
                      25 2020 Juni
                      Kita ora duwe kelas MALE, mung UAV Israel saka 80s. 2 masalah utama ora ana mesin sing dibutuhake lan ora ana mikroelektronik sing dibutuhake. Lan iki 90% UAV. Mula, kita nggawe mobil sing dikontrol radio lan C70 super abot.
                      1. 0
                        25 2020 Juni
                        Ing kasus iki, iki minangka tantangan kanggo pertahanan udara kita. Lan kita kudu mikir kanthi konsep babagan apa sing kudu ditindakake.
                        1. -4
                          25 2020 Juni
                          Kaya apa? "Wong anyar wis lair"
                        2. +1
                          25 2020 Juni
                          Dheweke ora nglairake maneh ... lan sampeyan kudu duwe wektu kanggo ngajari dheweke dadi pilot lan operator sistem pertahanan udara. Lan iki umur 4-5 taun. Lan malah 9 wanita ora lunga siji anak kanggo 1 sasi!
                        3. 0
                          26 2020 Juni
                          misale jek sing ora menowo karo doktrin militèr Rusia saiki. Mbokmenawa iki nerangake tampilan sing entheng. Nyuwun
                          ringkes:
                          1) Produksi UAV mbutuhake pabrik teknologi dhuwur banget. yen ana konflik nyata, tanduran iki ora bakal ana ing dina pisanan.
                          2) produksi massal UAVs kejut ora kesenengan banget mirah. dadi ora murah sing malah USA karo budget karet ora bisa saged. jumlah serangan UAV ing puluhan, ora malah atusan.
            2. 0
              25 2020 Juni
              Kratos XQ-58 Valkyrie, Boeing Airpower Teaming System minangka salah sawijining proyek sing paling menarik, sing kasebut ing artikel kasebut katon sejajar karo dheweke.
              1. -2
                25 2020 Juni
                Dheweke ngapusi XQ-58 lan Skyborg 2 bagean saka program sing padha lan padha mabur kanggo setahun.
            3. 0
              25 2020 Juni
              Ora kasunyatan manawa kita bakal narik jumlah sistem pertahanan udara lan pejuang sing kita butuhake kanggo nyegah ancaman iki


              - Ode kanggo instalasi "mercury" perang elektronik - lan kabeh "grombolan UAV" - menyang lemah.
              lan luwih-luwih - KARO DETONASI AMMUNISI sing diangkut dening "grombolan" kasebut

              Kagum APA sing ditindakake perang elektronik kasebut kanthi "grombolan" amunisi geni salvo:
              https://www.youtube.com/watch?v=i8Macw9AXBQ
              Lan ing kana (ing roket salvo) - dudu jinis komposit radio-transparan - kaya ing UAV
              - lan MASSIVES saka STEEL lan ALUMINIUM.
              Lan ora ana gunane kanggo nglindhungi pengaruh perang elektronik kasebut ...
              - Inggih ... nanging bener "radar apik" - iku manggang gagak ing fly ..
              TETEP roti bakar...
              1. 0
                26 2020 Juni
                Kutipan: tikhonov66
                Ode kanggo instalasi "mercury" perang elektronik - lan kabeh "grombolan UAV" - menyang lemah.

                nanging! ing tangan liyane, ing mratelakake panemume, iku apik sing Amerika Serikat terus nglampahi sumber ing senjata temenan guna. railgun, LCS, Zumwalt, F-35 ... kabeh padha, apik yen ing Amerika Serikat pesenan senjata disetujoni dening Kongres lobi kepentingan perusahaan, dudu militer. nglirik
          2. +3
            25 2020 Juni
            Sawetara bagéan saka kartun Putin mbantah hukum fisika.


            -?!!!!
            - piye wae GOLOSLOVNENKO ...
            - luwih spesifik, mangga ...
            - Inggih, kaya, apa persis "kontradiksi" ana lan "hukum fisika" persis.
          3. 0
            25 2020 Juni
            Fisika ora bisa mbantah.
            1. -1
              25 2020 Juni
              Mesthi sampeyan ora bisa mbantah, aku nulis kanggo warga kutha. Nanging sampeyan bisa nggawe gambar animasi sing makili konsep sing ora mungkin saka sudut pandang gagasan saiki babagan "fisika"
          4. -1
            25 2020 Juni
            Padha pengin 0 ing kolom mundhut manungsa


            - Mungkin padha jujur ​​WARNED yen padha "rock prau",
            banjur bakal numpes ora mung lan ora mung "grombolan drone",
            - pira "pusat administrasi" lan "pusat pengambilan keputusan".

            Lan sawise kuwi "tanggepan" - "administratif" lan "pusat" liyane - kanthi otomatis dadi loro "unmanned" lan digawe nggunakake teknologi "siluman" - rampung gabung karo wilayah scorched lingkungan.
          5. 0
            25 2020 Juni
            Oke, sampeyan menang !!! apik
            Sampeyan lucu....
            Putin duwe kartun, lan Amerika duwe konsep!!!!
            Apa konsep iki wis bisa digunakake? Mulai wedi? Ora ana sing mbantah karo hukum fisika? opo
        2. +1
          25 2020 Juni
          Woyyyyy!!! Apa sampeyan uga nawakake nonton kabeh seri Star Wars lan menehi sing kaya ngono? wassat
        3. +1
          25 2020 Juni
          Kartun kita minangka pangembangan konsep lawas.


          - kanggo pangembangan konsep anyar - kita kartun - Aja kuwatir ...
          См. https://yandex.ru/video/preview?filmId=13181563012003890756&text=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%20%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BE%20%D0%BE%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0&path=wizard&parent-reqid=1593077858277250-799597957563083046300257-production-app-host-man-web-yp-114&redircnt=1593077876.1
          - Ahli Barat, ing siji, nyathet kamungkinan nggunakake Okhotnikov minangka wingmen ing link karo pesawat tempur Su-57 generasi kaping lima Rusia paling anyar.
          1. 0
            25 2020 Juni
            Pamburu ora bakal bisa maneuver kaya pejuang, lan iki bakal nyegah dheweke nindakake tugas apa wae. Iki F117 ing tingkat anyar.
        4. -2
          25 2020 Juni
          Amerika nggarap masalah A2D2 kita kanggo ngatasi zona pertahanan udara c300-350-400-500. Konsep sing diajukake:
          1. Siluman

          - Dheweke bisa dideteksi kanthi radar multi-range, lan luwih-luwih radar PASSIVE ....
          2. Swarm UAV.

          - Ode kanggo instalasi "mercury" perang elektronik - lan kabeh "grombolan" - menyang lemah.
          Dheweke malah "miwiti" sekring listrik amunisi sistem salvo onny
          https://www.youtube.com/watch?v=i8Macw9AXBQ
          Lan ing kana (ing roket salvo) - dudu jinis komposit radio-transparan - kaya ing UAV
          - lan MASSIVES saka STEEL lan ALUMINIUM.
          Lan ora ana gunane kanggo nglindhungi pengaruh perang elektronik kasebut ...
          - Inggih ... bener, "radar apik" - manggang gagak ing fly ..
          3. Impact UAVs saka macem-macem jinis.

          - EW - taksi!
          4. Amunisi

          - uga, "amunisi" - iku bab boten.
          kartrid kaliber cilik uga amunisi ...
          wolung-))
          1. +1
            25 2020 Juni
            Pitakonan yaiku - ing jarak apa sing bakal dideteksi? KR ora siluman dideteksi 30 km sadurunge radar (ora sadurunge target) lan Jeksa Agung bisa ngetokake saka asor sawijining mutusaké ing bêsik KR kanggo siji target.
            1. 0
              25 2020 Juni
              Ora ana gunane kanggo mangsuli. Umume komentator kasebut ora ngerti apa perang elektronik lan apa sing kalebu. Ing segmen Ru, pentinge perang elektronik dibesar-besarkan dening wong-wong sing duweni sihir. Ora kanggo sebutno sistem penindasan minangka target sing paling gampang dirusak. Ya, lan sistem modern bisa dikontrol lan dipandu ora mung dening saluran radio.
              1. +1
                25 2020 Juni
                Contone, sistem inersia otonom, sing wis cukup akurat. Waca babagan HARM paling anyar ... lan apa sing bakal kedadeyan yen dipasang ing UAV siluman sing bakal nggunakake informasi ing mode pasif saka AWACS utawa pejuang eksternal.
                1. 0
                  25 2020 Juni
                  Ana puluhan teknologi kasebut. Ya, "visi mesin" sing padha, nganalisa data saka kamera, nemtokake jinis target ora dadi masalah. Dheweke dhewe melu proyek nggawe sistem sing nemtokake aksi taktik lan teknis para atlit ing latihan nggunakake sistem kamera.
                  1. 0
                    25 2020 Juni
                    Sistem kasebut isih ana ing sangisore USSR. Pengawas PhD nulis "pangenalan pola"
                    1. 0
                      25 2020 Juni
                      Ya, masalahe ana ing pangolahan streaming video, supaya wektu pangolahan bakal diukur ing fraksi detik. Sadurunge, "hardware" ngaso, saiki server sing dibutuhake ora larang banget.
                      1. 0
                        25 2020 Juni
                        Banjur, luwih, iku pangenalan dening foto.
                    2. 0
                      25 2020 Juni
                      Ya, kita isih nulis ing sekolah "gambar Pechorin minangka wong ekstra", lan ana akeh, akeh gambar!
                      1. 0
                        25 2020 Juni
                        Mulane kita ana ing tahap iki, lan dheweke ana ing tahap liyane.
      2. +3
        25 2020 Juni
        MQ-9A, X-47b, X-45, MQ-25, RQ-4, X-37, lan sapiturute kabeh iki ing logam, sawetara diprodhuksi massal, mabur ing kabeh elevasi nganti cedhak orbit Bumi. Lan iki wis rampung 10-20 taun kepungkur. Program iki mung minangka langkah sabanjure ing pembangunan.
        1. -1
          25 2020 Juni
          Dheweke "mung" ngreset pertahanan udara. Ora kaya sistem sadurunge.
          1. 0
            25 2020 Juni
            nullify

            Dibaleni kaping pirang-pirang.
            Apa sampeyan lan mitra tutur niru Sing Paling Gelap kanthi ora sensitif, utawa kanthi sadar?
            1. 0
              25 2020 Juni
              Sadar, supaya cetha yen UAV lawas lan modern kanggo ngurangi kerugian, lan janji kanggo iki.
              1. 0
                25 2020 Juni
                Kutipan saka Zaurbek
                Sadar

                Nanging, kaya aku ngerti, dheweke dudu wewenang kanggo sampeyan.
                Apa gunane niru wong sing ora diajeni?
                1. 0
                  25 2020 Juni
                  Aku ora ngerti sapa kowe....
                  1. +1
                    25 2020 Juni
                    Kutipan saka Zaurbek
                    Aku ora ngerti sapa kowe....

                    Babagan Putin.
                    Sadurungé ing komentar sampeyan, sampeyan ora nggunakake tembung "nol" lan turunan.
                    Banjur ana pidato kondhang Putin babagan amandemen Konstitusi, ing ngendi dheweke nggunakake tembung iki.
                    Saiki sampeyan nggunakake tembung sing padha karo kesenengan sing jelas.
                    1. 0
                      25 2020 Juni
                      Aku ora njupuk conto saka dheweke ..... lan kenapa dheweke entuk aku ora ngajeni dheweke?
                      1. +1
                        25 2020 Juni
                        saka ngendi sampeyan entuk gagasan yen aku ora ngajeni dheweke?

                        Kula nyuwun pangapunten.
                        Iku Grazdanin sing nulis yen "kartun Putin nglanggar hukum fisika."
                        Aku kudu luwih ngati-ati.
                        1. +1
                          25 2020 Juni
                          Minangka insinyur proses, aku ndhukung kasunyatan manawa hukum fisik ora bisa dilanggar. Nanging aku ora setuju karo "reset". Yen sampeyan ngomong babagan GDP.
                        2. 0
                          25 2020 Juni
                          Amandemen Konstitusi ora dadi topik diskusi iki.
                        3. +1
                          25 2020 Juni
                          Apa sing dakkandhakake. Nanging ing umum, aku ndhukung GDP.
                        4. 0
                          25 2020 Juni
                          simetris.
          2. 0
            25 2020 Juni
            Kutipan saka Zaurbek
            Dheweke "mung" ngreset pertahanan udara. Ora kaya sistem sadurunge.

            - kanggo nanggepi, wilayah mungsuh bakal "mung" reset.
            Selat Stalin - antarane Kanada lan Meksiko
            1. 0
              25 2020 Juni
              Ora mesthi, nanging yen iki ora serangan ing Federasi Rusia? Sampeyan bakal miwiti perang karo senjata nuklir, lan yen panyerang ora Amerika Serikat, nanging negara katelu karo senjata. Kaya Turki.? Sing ora duwe senjata nuklir.
              1. 0
                26 2020 Juni
                Kutipan saka Zaurbek
                Kaya Turki.?

                conto ala. minangka pengalaman konflik Suriah wis ditampilake, telpon saka komandan kontingen Rusia ing Suriah cukup kanggo nggawe bisu baterei Turki utawa nutup langit kanggo penerbangan Turki.
          3. 0
            26 2020 Juni
            Kutipan saka Zaurbek
            Dheweke "mung" ngreset pertahanan udara.

            apa sing menarik? sawetara rolas UAV? Inggih, yen mung pertahanan udara Afghan. lol Siria wis vryatli. Yahudi wis nyoba kanggo 5 taun lan gagal, nanging padha ngerti iki luwih saka Amerika Serikat.
    4. +1
      25 2020 Juni
      Kutipan saka Zaurbek
      Kaya Turki.? Sing ora duwe senjata nuklir.

      Ing kasus iki, senjata nuklir bisa digunakake kanthi bebas lan sing paling penting kanthi impunity!

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"