Perlindhungan peralatan pertempuran darat. Apa ora akeh banget waja?

22

Peralatan lemah beroperasi ing medan perang, sing paling jenuh karo kabeh jinis gaman. Iki mbedakake kanthi signifikan saka operasi tempur ing banyu, ing banyu lan ing udhara. Bentenane utama yaiku ing lemah bisa digunakake ing peralatan militer kanthi peluru, cangkang, roket lan tambang kanthi kaliber ageng: saka 5,45 mm nganti 203 mm. Ing wektu sing padha, jumlah jinis amunisi sing bisa digunakake kanggo nyerang pesawat, kapal, lan kapal selam minangka urutan magnitudo sing luwih cilik. Ya, lan jarak saka siji utawa liyane ditrapake kanggo pesawat, kapal lan kapal selam gamanNgartekno luwih, kang menehi wektu kanggo njupuk kaputusan lan nanggapi.

Kabeh ing ndhuwur ndadekake waja minangka unsur integral saka peralatan lemah. Pitakonan mung apa sing kudu dadi tingkat optimal saka waja: rasio massa waja kanggo massa unsur liyane saka peralatan lan distribusi ing awak.



Perlindhungan waja


Sajrone orane, pangayoman waja wis terus berkembang: waja cast, waja mbalek, waja baja heterogen saka sheets gandheng atose beda.

Ing podo karo, senjata pemusnah dikembangake (asring luwih cepet). Tantangan serius kanggo pangripta waja awak yaiku munculé hulu ledak kumulatif. Fitur khas saka warhead HEAT yaiku bisa dipasang ing senjata sing cukup kompak lan murah sing bisa diselehake ing kabeh jinis operator, diwiwiti karo infantri biasa.

Perlindhungan peralatan pertempuran darat. Apa ora akeh banget waja?

Peluncur granat anti-tank RPG-7 lan analoge wis dadi salah sawijining ancaman paling nggegirisi kanggo kendaraan lapis baja, utamane ing wilayah pegunungan lan alas utawa perang ing pemukiman.

Terobosan tartamtu bisa dianggep minangka tampilan waja komposit, sing kalebu, saliyane baja waja, pengisi saka macem-macem bahan non-logam: kain sing dikuatake, fiberglass, porselen, keramik waja.


Bagian menara tank T-64A kanthi bal keramik (kiwa) lan menara tank T-80UD ing versi kanthi blok cast seluler sing diisi polimer (ing tengah) lan paket keramik-logam (tengen)

Perlindhungan dinamis


Terobosan liyane bisa dianggep munculé proteksi dinamis (DZ), prinsip sing adhedhasar karusakan saka amunisi sing nyerang utawa jet kumulatif amarga detonasi muatan bledosan cilik, sing diwiwiti kanthi pengaruh serangan. amunisi dhewe. Proteksi dinamis wis nyebar ing kendaraan tempur domestik.


Tank T-55AMV dilengkapi blok DZ


DZ pamblokiran ing bagean

Tekane saka penginderaan jarak jauh meksa para pangembang senjata anti-tank nambah diameter corong kumulatif, kanggo nglengkapi produk kanthi siji utawa loro precharge kumulatif sing dirancang kanggo ngrusak unit perlindungan dinamis.


Rudal dipandu anti-tank (ATGM) saka sistem rudal anti-tank Kornet (ATGM) dilengkapi muatan berbentuk tandem.

Yen conto pisanan saka pangayoman dinamis mung bisa tahan biaya wangun, banjur conto paling anyar, kayata pangayoman dinamis Relikt diinstal ing tank perang utama (MBT) saka seri T-90, utawa pangayoman dinamis Malachite diinstal ing kendaraan wojo. platform Armata ", bisa nglindhungi kendaraan lapis baja saka projectiles sub-kaliber bulu (BOPS), biaya tandem, lan Malachite DZ uga bisa tahan amunisi "inti impact".


Amunisi saka jinis "inti kejut" utamane dirancang kanggo ngrusak kendaraan lapis baja ing proyeksi ndhuwur


DZ "Malachite" saka tank T-14 "Armata" kudu tahan meh kabeh jinis senjata anti-tank modern

Ana sethitik informasi babagan DZ "Malachite". Versi diajukake manawa desaine bisa adhedhasar solusi teknis sing relatif konservatif lan maju. Ing kasus sing sepisanan, desain DZ "Malachite" adhedhasar solusi sing luwih apik sing dileksanakake ing DZ "Relikt": tembak berurutan menyang amunisi nyerang saka tutup waja modul DZ lan piring damper. Iki ngidini sampeyan ngilangi jet kumulatif, mbengkongake utawa ngilangi BOPS.

Ing versi kapindho, Malachite DZ bisa dileksanakake minangka bagéan saka Afganit Active Protection Komplek (KAZ), uga diinstal ing kulawarga Armata kendaraan. Ing kasus iki, sensing remot dadi "waja intelektual": pemicu unit penginderaan jarak jauh ditindakake sadurunge, sanajan sadurunge amunisi nyerang, miturut stasiun radar (RLS) kompleks Afghanit.

Sampeyan uga bisa ngetrapake DZ "Malachite" miturut jinis proteksi elektrodinamika, paten sing dianakake dening Institut Riset Baja. Ing kasus iki, deteksi projectile utawa rudal sing mlebu ditindakake dening induktor sing dibangun kanthi ngganti kekuatan medan magnet saka logam sing ana ing desain amunisi sing nyerang. Kauntungan saka solusi iki yaiku kamardikan saka remote sensing saka radar Afghanit KAZ, sing bisa rusak dening geni mungsuh, uga kamungkinan ngrusak amunisi sing nyerang ing jarak udakara 200-400 mm saka awak, sanajan sadurunge. padha kenek obyek sing dilindhungi.

Dhewe, kita bisa sebutno jinis pangayoman dinamis kayata Ukrainia DZ "Knife" utawa versi apik saka DZ "Duplet". Ing jantung DZ "Knife" ana biaya shaped elongated dumunung ing awak ing baris, jejeg menyang arah pendekatan saka amunisi nyerang. Unsur kumulatif saka Knife DZ disambungake kanthi biaya tambahan supaya operasi salah siji saka biaya shaped elongated ing blok amarga impact saka amunisi nyerang nyebabake detonation saka biaya shaped elongated isih ing blok. Elongated charges murub sequentially, numpes lan deflecting amunisi nyerang.


Modul penginderaan jarak jauh kanthi biaya bentuk elongated lan gambar prinsip operasi saka jinis penginderaan jarak jauh "Knife"

Ing DZ "Doublet" modul pangayoman dinamis disusun ing sawetara lapisan, kang Ngartekno bisa nambah kemungkinan numpes amunisi nyerang.


DZ "Dobel"

Kaya akeh perkara liyane sejarah pangayoman dinamis, adhedhasar prinsip biaya shaped elongated, wiwit ing USSR. Nanging, sawise ambruk negara, pangembang Rusia lan Ukrainia milih dalan pembangunan beda. Solusi sing bakal luwih efektif, wektu bakal ngomong. Kangge, bisa uga pilihan sing paling apik yaiku nggunakake solusi gabungan sing macem-macem jinis proteksi dinamis bakal nglengkapi saben liyane.

"Armor Listrik"


Kanggo conto njanjeni kendaraan lapis baja dianggep nggawe waja listrik sing diarani. Salah sawijining pilihan yaiku mbuwang piring protèktif menyang amunisi sing nyerang, amarga bisa ditindakake ing Malachite DZ, mung mbuwang kudu ditindakake ora amarga detonasi muatan bledosan ukuran cilik, nanging amarga electrothermal. efek ing piring dibuwang amarga penguapan saka poliethelin pamblokiran discharge listrik kuat, utawa implementasine saka expansion saka piring protèktif nggunakake interaksi elektromagnetik.


Prinsip operasi waja elektromagnetik

Varian saka impact langsung saka discharge voltase dhuwur karo energi saka urutan 10-20 kJ ing jet kumulatif utawa inti BOPS uga dianggep, kang kudu mimpin kanggo karusakan.

Kauntungan serius saka "waja listrik" yaiku impact sekunder minimal ing operator, amarga proteksi kasebut bisa digunakake ing kendaraan lapis baja ringan, uga dampak minimal ing obyek sing gegandhengan, contone, infanteri sing ngiringi kendaraan lapis baja. Masalah utama ing implementasine saka siji utawa liyane jinis "waja listrik" iku perlu kanggo nginstal sumber kuat saka listrik ing kendaraan wojo, kang arang banget angel kanggo ngleksanakake ing kendaraan karo pembangkit listrik tradisional, nanging cukup bisa ing. platform janji karo propulsi listrik.

Tingkat waja


Bubar, pitakonan saka abang ditrima ing pesenan wis periodik wungu, ing sambungan karo nambah kesempatan kanggo kamuflase kendaraan lapis baja, uga introduksi saka KAZ janji sing efisien banget. Contone, kanggo tank XM1202, sing dikembangake ing program FCS, kudu menehi perlindungan lengkap marang tembakan meriam 30-mm lan 45-mm ing sektor 60 derajat saka ngarep lan proteksi kabeh-bunder marang geni senjata cilik karo. kaliber nganti 14,5 mm, uga pecahan meriam meriam 152/155 mm. Ing kasunyatan, ing syarat-syarat tingkat waja, iki ora maneh tank, nanging rodo wojo operator personel.

Ngurangi waja menyang tingkat tank XM1202 sing diusulake, dikembangake ing program FCS, ora bisa ditampa. Ing ceruk iki, bisa uga ana peralatan liyane - tank entheng kaya 2S25 Sprut-SD domestik utawa kendaraan apa wae ing platform Kurganets, kanthi gaman sing ditingkatake, nanging dudu tank utama.


BMP "Kurganets" bisa uga dadi basis saka tank cahya

Yen tank kasebut mung kaliber nganti 14,5 mm, mula bisa ditemoni ing papan minangka amunisi sing ana. kaliber 23-35 mm, amunisi tambah daya saka 45-57 mm kaliber, kang kendaraan wojo saiki aktif ngoper menyang, lan amunisi janji kanggo senjata cilik, kang saiki lagi dikembangaké malah kanggo senapan sniper janjeni. Diragukan manawa KAZ apa wae bakal bisa nyegat bledosan setengah rolas nganti rolas cangkang 30 mm.

Ing kasus operasi tempur ing kahanan kutha, tank entheng uga bakal ditakoni. Contone, KAZ bakal bisa nyegat 3-4 granat murub saka RPGs, nanging ora bakal bisa ngusir rolas nembak, lan tank Newest bakal numpes dening senjata luwih saka setengah abad. Ing wektu sing padha, ora umum nawakke malah model lawas nampa puluhan hits saka RPGs, lan iki ora mimpin kanggo karusakan.

Yen ana pengurangan waja MBT, pangembang anti-tank uga bisa nyuda amunisi, sing bakal nambah beban amunisi sing bisa dipakai / diangkut. Kanthi analogi karo rudal anti-pesawat lan sistem bedhil (ZRPK) "Shell" lan rudal dipandu anti-pesawat cilik (SAM) "Gvozd" sing dikembangake kanggo iki, nyebarake papat unit tinimbang siji rudal biasa, bakal ana ATGM. utawa RPG karo telu utawa papat bebarengan dibukak amunisi saged overloading KAZ sembarang? Bener, apa sing kudu diomongake yen ATGM ukuran suda wis digawe, uga, utawa praktis digawe. Iki minangka sistem senjata sing dipandu Bulat, sing minangka bagean saka modul Epoch sing dianyari. Iku gampang kanggo sok dong mirsani prabédan ing dimensi antarane ATGM saka Komplek Kornet lan ATGM saka Komplek Bulat, kang ndadekake iku bisa kanggo nyeleh paling pindho beban amunisi saka ATGMs kuwi minangka bagéan saka modul gegaman.


Janji SAM "Nail" kanggo ZRPK "Pantsir". Kanthi prinsip sing padha, ATGM lan RPG sing janjeni bisa digawe yen ninggalake waja abot ing MBT


Tata letak kompleks senjata sing dipandu "Bulat"

Kajaba iku, waja lancip ora ngidini kanggo nyeleh pangayoman dinamis efektif, iku mung break liwat sisih utawa gendheng nalika micu, lan ngomong bab "waja listrik" isih durung wayahe.

Kita bisa nyimpulake yen tank lan kendaraan lapis baja liyane mbutuhake waja. Nanging apa tingkat pesenan bisa dianggep cukup?

Temenan, watesan utama ing kene bakal tetep bobot lan ukuran karakteristik kendaraan lapis baja: dimensi lan bobot sing diidini kanggo transportasi, ngidini transportasi kendaraan lapis baja kanthi traktor truk, transportasi rel lan penerbangan, sing kudu tetep plus utawa minus ing tingkat mesin ana. Patut, kita bisa nyana pengawetan tingkat pesenan saiki lan, minangka asil, keamanan kendaraan wojo janji. Ing sisih siji, sarana serangan bakal dikembangake, ing sisih liya, bahan, rencana tata letak waja bakal ditingkatake, solusi sing janjeni bakal dienalake.

Tanpa katon saka solusi terobosan, tanpa njupuk menyang akun introduksi saka KAZ, projectile / imbangan waja bakal tetep kira-kira ing tingkat saiki. Sedhela, sarana serangan bakal duwe kauntungan, kanggo sawetara wektu, sarana pertahanan. Ana tetep pitakonan babagan distribusi waja sing bisa kita pasang ing lambung kendaraan lapis baja.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

22 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    26 Juni 2020 06:32
    Inggih ... siji artikel liyane, babagan kendaraan lapis baja lan waja ... Mesthi wae, ora ana sing anyar lan revolusioner ... artikel kasebut minangka kompilasi artikel sing relevan kanggo 20- 40 taun pungkasan, nanging aku' Aku ora ngomong iku ala! Sembarang pamaca VO bakal bisa, tanpa menek ing saindenging Internet, kanggo kenal karo "tesis" utama bangunan tank donya sajrone dekade kepungkur! Kajaba iku, Penulis bisa, adhedhasar artikel iki, ngembangake iki ,, tesis donya ,,! Contone, kanggo njlèntrèhaké ing liyane rinci macem-macem konsep kanggo pangembangan waja dinamis ... Sing mung ing ,, kothak elektromagnetik ,, ,, mbokmenawa, sampeyan ora kudu, ,, njaluk Hung munggah ,, ... ing cedhak mangsa, iki mbokmenawa ora ngancam tank ... Lan durung ... sakperangan alesan, liwat taun, saka artikel kanggo artikel, padha roam ,, padha. ,, theses,, bab konsep pembangunan. ,, waja lan kendaraan waja ,,! Ing wektu sing padha, sawetara konsep sing menarik banget tetep ana ing bayangan! Ya ... sawetara ukara katon ora biasa lan malah lucu ... nanging ing. ,, ana apa,,! Contone, kita bisa nyebutake "payung" sing bisa dipasang ing tank T-55. ... kanopi-layar ing sawetara tank Irak (kayata ,, atap, - kamuflase + pangayoman marang bom kumulatif kaliber cilik cluster ...) ... layar dibangun ing dinamis sing nyedhiyani pangayoman apik, loro saka kumulatif lan waja -amunisi sub-kaliber piercing (iki ngendi ,,medan elektromagnetik,,!), ditempelake ing ,, longkangan ,, antarane piring waja ,, mini-kazy ,, ...
  2. +2
    26 Juni 2020 07:06
    1.Kombinasi unsur kumulatif remote sensing ,, Knife ,, lan ,, tradisional ,, unsur remote sensing ,, Kontak ,, , ,, Relic ,, Opsi iki wis diusulake luwih saka setahun ... kaya sing dingerteni saka sumber sing metu ... Dituduhake, ing panggonan sing padha, sawetara tank T-64 dilengkapi karo macem-macem jinis unsur DZ. ! 2.Panggunaan misil anti-tank kaliber cilik ... Jenis rudal anti-tank kasebut dikembangake ing pungkasan abad pungkasan ... contone, helikopter ATGM minangka bagéan saka lidar lan misil anti-tank hipersonik kinetik 70-mm ... batuk, ! Contone, shelling tank bebarengan saka sawetara peluncur granat ... ngetokake loro "kornet" dipandu dening siji sinar laser ... proyèk rudal anti-tank karo 3-2 SPBE, striking saka ndhuwur .. lan ing, etc. ... 3. Pangembangan luwih saka kendaraan lapis baja ora bisa dipikirake tanpa "biasa", nglengkapi KAZ ...
    1. +4
      26 Juni 2020 07:29
      Kutipan: Nikolaevich I
      Pangembangan luwih saka kendaraan lapis baja ora bisa dipikirake tanpa "biasa" nglengkapi KAZ ...

      Ora KAZ, nanging sistem pangayoman aktif. Kasedhiya saka KAZ lan KOEP sing saling terintegrasi.
      Kepiye carane dheweke nindakake, umpamane, ing MUSS Jerman sadurunge "tabungan".
      1. 0
        26 Juni 2020 11:49
        Kutipan: Lopatov
        Kutipan: Nikolaevich I
        Pangembangan luwih saka kendaraan lapis baja ora bisa dipikirake tanpa "biasa" nglengkapi KAZ ...

        Ora KAZ, nanging sistem pangayoman aktif. Dumadi saka KAZ lan KOEP sing saling terintegrasi

        Aku ora nglawan sistem sing kombinasi KAZ lan KOEP ... Nanging ing laku, ana uga nggunakake mung KOEP utawa mung KAZ ... Aku sing pangayoman aktif obyek, peralatan utami! ,, Pasif ,, pangayoman, pangayoman karo bantuan saka perang elektronik - ,, secondary ,, ; sing, ing ,, asisten ,,! Utawa liyane ... proteksi aktif (nggunakake "aktif" tegese ...) minangka jinis perlindungan utama lan paling efektif kanggo obyek, peralatan! ,, Pangarep-arep ,, mung ing perang elektronik nyuda efektifitas saka pangayoman ... The ,, Cape ,, kit migunani nalika kendaraan wojo, contone, sing diam-diam digawa kanggo nyerang posisi ... Sistem opto-elektronik ,, saka imager termal lan searchlight laser ... ,, bakal migunani kanggo tujuan ,, nyimpen ,, KAZ counter-amunisi ...! Nalika, Nanging, tank tramples ing serangan, ,, wani nduduhake dhewe karo kekuatan lan utama ... ,,; banjur KAZ kita kabeh (!) ... lan KOEP ing ,, njupuk munggah ,,!
        1. 0
          26 Juni 2020 13:45
          Kutipan: Nikolaevich I
          Aku pracaya sing, utami, pangayoman aktif obyek, peralatan! ,, Pasif ,, pangayoman, pangayoman karo bantuan saka perang elektronik - ,, secondary ,,; sing, ing ,, asisten ,,

          Contone, ing MUSS, sensor KOEP wiwitane minangka sistem peringatan dini kanggo KAZ. Menehi prentah kanggo nguripake sensor radar ing mode aktif

          Kutipan: Nikolaevich I
          Sistem optoelektronik, saka imager termal lan sorotan laser.

          Kabeh luwih rumit ing kana. Basis yaiku sistem sensor UV sing bisa ndeteksi RS nalika mabur, ndeteksi situs peluncuran lan nemtokake lintasan. Dilengkapi karo sistem deteksi iradiasi laser.
          Kaping pisanan, nyoba ngapusi karo "jammer", banjur njupuk tirai aerosol. Inggih, nggunakake KAZ, yen boten kedaden, kang, Nanging, iki ora dileksanakake, ketoke metu saka ekonomi.
          1. 0
            28 Juni 2020 13:11
            Ing kasunyatan, tank ing paprangan duwe ceruk khusus dhewe, lan ditemtokake dening gegaman, yaiku kanthi serangan, nanging ora nganggo waja. Iki minangka senjata saka garis ngarep. 2. Tank modern bisa uga duwe luwih akeh, nanging operasi teater kita ora mbutuhake luwih akeh amarga wilayah, alas, bangunan, lan liya-liyane. mungsuh iku dipercaya kanggo ngluwihi 5-6%. Lan kabeh cara pangayoman sing kadhaptar, plus waja dhewe, nggawe tank kuwi prohibitively larang. Lan yen sampeyan nimbang sing saliyane senjata lemah, serangan drones lan helikopter lan pesawat lan sistem artileri. uga bakal nyerang tank saka jarak sing ora bisa diakses kanggo senjata tank kanthi amunisi kanthi tliti dhuwur, mula umur kendaraan lapis baja ing medan perang bakal cendhak. mung dadi target larang.
  3. sen
    +2
    26 Juni 2020 07:41
    Dhewe, kita bisa sebutno jinis pangayoman dinamis kayata DZ Ukrainia "Knife" utawa versi apik saka DZ "Doublet"
    .
    DZ "Knife" lan "Doublet" nyedhiyakake tingkat perlindungan tartamtu kanggo tank lan nggunakake tata letak 2-3-lapisan ing DZ "Duplet" kudu nambah efektifitas kompleks kasebut, utamane saka senjata kumulatif. Nanging, iki ndadékaké kanggo Tambah pinunjul ing massa bledosan dirusak, kang ngaruh mengaruhi survivability saka Komplek dhewe, peralatan tank lan, mesthi, kru. Ing wektu sing padha, efisiensi impact iki tetep kurang, kaya kabeh sensing remot nggunakake bahan peledak.
    https://www.arms-expo.ru/news/perspektivnye-razrabotki/dinamicheskaya-zashchita-duplet-put-v-tupik/
    1. AVM
      +1
      26 Juni 2020 07:50
      Kutipan saka sen
      Dhewe, kita bisa sebutno jinis pangayoman dinamis kayata DZ Ukrainia "Knife" utawa versi apik saka DZ "Doublet"
      .
      DZ "Knife" lan "Doublet" nyedhiyakake tingkat perlindungan tartamtu kanggo tank lan nggunakake tata letak 2-3-lapisan ing DZ "Duplet" kudu nambah efektifitas kompleks kasebut, utamane saka senjata kumulatif. Nanging, iki ndadékaké kanggo Tambah pinunjul ing massa bledosan dirusak, kang ngaruh mengaruhi survivability saka Komplek dhewe, peralatan tank lan, mesthi, kru. Ing wektu sing padha, efisiensi impact iki tetep kurang, kaya kabeh sensing remot nggunakake bahan peledak.


      Ing kesempatan iki, pangembang Ukrainia aktif mbantah, kanthi alesan manawa massa bahan peledak sing dirusak bisa dibandhingake karo jinis penginderaan jarak jauh liyane. Pangembang kita, masing-masing, mbantah ngelawan (kaya sing wis digawa).
      1. +1
        26 Juni 2020 23:14
        "Peso" nduweni kekurangan sing ora asring kasebut: efektif ing sektor sudut cilik sing bisa nolak proyektil. Amarga apa, penginderaan jarak jauh kita (isih ana ing USSR) wiwit berkembang ing arah sing beda.
  4. 0
    26 Juni 2020 08:44
    Apa ora akeh banget waja?
    Mbokmenawa, kanggo miwiti, iku kudu nandheske sing waja ora pungkasan ing dhewe, ora ana peralatan invulnerable, kuwalitas pertempuran kang konsep Komplek. Ing sawijining wektu, Laksamana Popov ngendika yen kapal digawe kanggo bedhil, nganti sawetara, iki uga bener kanggo sawetara peralatan militer, kayata tank lan bedhil self-propelled. Bentenipun punika waja anti-fragmentasi bisa cukup kanggo bedhil poto-propelled, nalika tank perlu pangayoman luwih substansial, kang, Nanging, bakal kompromi antarane nimbali lan serangan, pangayoman lan maneuverability.

    Perlindhungan peralatan militer mesthi dibutuhake. Armor ing kene mung minangka bagean saka proteksi iki, sing tegese kemampuan maneuver sing padha lan dimensi sing luwih cilik. Ing ngendi wilayah sing luwih cilik bisa dibela kanthi luwih apik, lan ing ngendi wilayah sing luwih cilik bakal dadi target sing luwih angel, ora preduli apa sing diomongake babagan rudal ngarep (saliyane, bakal ana tembakan saka penembak tank lan penembak RPG).

    Pungkasan, ngomong babagan proteksi lan waja, uga kudu ngerti manawa apa sing apik kanggo peralatan kontragerilya ing operasi anti-teroris ora mesthi apik ing jinis konflik bersenjata liyane. Apa sing dikarepake ing sawetara jinis pertempuran bisa uga ora sukses ing wong liya, uga ing lingkungan geografis sing beda. Kajaba iku, saliyane waja, sampeyan kudu duwe kru sing dilatih kanthi apik, yen ora, kaya ing paribasan kasebut, nganti suwene wong bodho "kaca horseradish", sampeyan bisa bodho numpes peralatan apa wae, lan, sebaliknya, kanthi tepat. nggunakake, malah adoh saka sampel paling anyar bisa nuduhake pantes dhewe.
  5. +1
    26 Juni 2020 09:22
    Diragukan manawa KAZ apa wae bakal bisa nyegat bledosan setengah rolas nganti rolas cangkang 30 mm.


    Kanggo trifles kaliber cilik, nalika SAZ banget boros kanggo nglampahi, supaya disebut-. bahan aktif
    1. AVM
      0
      26 Juni 2020 09:46
      Kutipan saka Hermit21
      Diragukan manawa KAZ apa wae bakal bisa nyegat bledosan setengah rolas nganti rolas cangkang 30 mm.


      Kanggo trifles kaliber cilik, nalika SAZ banget boros kanggo nglampahi, supaya disebut-. bahan aktif


      Maksude piye?
      1. +1
        27 Juni 2020 10:54
        Ing pungkasan taun 90-an, minangka asil karya eksplorasi sing ditindakake dening Institut Riset Steel bebarengan karo sawetara institusi Akademi Ilmu, panemuan efek karusakan hiper-kacepetan bahan kanthi kekuatan dhuwur didaftar. . Ing kahanan tartamtu, tekanan dhuwur lan suhu, sawetara bahan, kalebu baja waja, wiwit break mudhun ing tingkat iso dibandhingke kanggo tingkat seng nembus projectile menyang waja. Efek iki mbukak prospek anyar ing lapangan nggawe perlindungan kanggo peralatan militer. Malah banjur, upaya pisanan ditindakake kanggo ngetrapake panemuan kasebut kanggo tujuan praktis. Nanging, luwih saka 10 taun liwati sadurunge wiwit menehi asil konkrit.

        Adhedhasar fenomena sing ditemokake, kompleks anyar kanggo nglindhungi kendaraan lapis baja dikembangake lan diuji kanthi teliti. Akeh organisasi sing melu implementasine proyek iki, nanging kontribusi paling gedhe digawe dening Institut Riset Steel, IVTAN saka Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, Pusat Nuklir Federal Rusia saka Institut Riset Fisika Eksperimen All-Russian (Sarov) lan KNIIM (Krasnoarmeysk).
  6. 0
    26 Juni 2020 12:42
    bisa uga waja utama dhewe bakal ngalami transformasi, nganti mung dipindhah saka seng nembus saluran prasaja kanggo owah-owahan ing lintasan saluran, lan kemampuan teori kanggo nyekel projectile penetrating (ing sisih) tetep.
  7. +4
    26 Juni 2020 12:50
    Artikel semrawut, ing kawitan marketing, ora ana apa-apa, nanging, dumadakan, aku nemokake nuansa anyar, supaya bisa ngomong, sing karo lightening waja, kang dinuga ngidini introduksi saka KAZ, nomer meriam mabur menyang waja lan saged. saka penetrating iku mundhak banget ... lan KAZ dadi ora ana gunane , amarga iku ora bisa kanggo nggambarake supaya akeh ing asas. Iku misale jek dadi idea ketok, nanging paling titik-kosong ora ngeweruhi.
    1. 0
      26 Juni 2020 22:24
      Lha kok ora point blank? Kaya sing wis dingerteni, ide kasebut jelas, kenapa dibahas?
      Cetha yen KAZ ora bisa ngganti waja abot, yen mung amarga kasunyatane bisa uga ora bisa numpes BP sing mlebu. impact iki bakal cukup kanggo nyegah seng nembus waja tank, nanging kabeh liyane sedih. Lan, ya, ora kaya DZ, sing angel banget kanggo nyedhaki titik penetrasi, pasokan cilik saka warheads KAZ ngidini sampeyan nglawan sawetara serangan saka jinis tartamtu saka saben sudut sing ditutupi. Amarga mung ing komplek.
    2. -2
      27 Juni 2020 10:02
      Kahanan sing diterangake bisa ditindakake kanthi peralatan utawa kru sing rusak. Alamiah, sawise hits pisanan bakal ana respon, salah siji kanggo ninggalake utawa kanggo nyuda geni. Serangan ing lapangan kanthi bengok "Hurrah" ora mungkin saiki. Ngurangi waja, nambah mobilitas. Aku nonton wawancara Clooney, dheweke nyathet yen target BTR 2 mbebayani amarga mobilitas lan bedhil kanthi cepet, kanggo dheweke target tank T64 / 72 luwih gampang lan luwih aman. Kabeh crita babagan "KAZ bakal bisa nyegat 3-4 granat sing dipecat saka RPGs" sampeyan pisanan ngeculake, ndeleng sampeyan, tekan jarak kurang saka 100 meter, ngarahake, njupuk, ninggalake sawise iku. Kaya-kaya kendharaan waja iki mung siji, ora bakal nembak, lan malah granat ora tekan, geni bakal mbukak menyang arah sampeyan. "Kaz apa wae bakal bisa nyegat bledosan setengah rolas utawa rolas cangkang kanthi kaliber 30 mm", luwih saka siji MBT modern ora bakal tahan bledosan waja 30mm ing dhuwur lan mburi. Bodho nimbang tren ngurangi waja, mung amarga pangembangan KAZ. Taktik berkembang, kahanan perang saya ganti, akeh elektronik sing katon. Artikel iki bab apa-apa. Padha njupuk lan narrowed mudhun nomer variabel kanggo "srana asor, KAZ, waja."
  8. +2
    26 Juni 2020 12:52
    Mdya ... Iki wektu kanggo nyipta sawetara jinis lapangan pasukan. Sayange, iki ora samesthine. Ing kahanan saiki, pitakonan muncul - apa worth iku? Rega pertahanan lan serangan ing pertempuran tank modern kaya ngono, loro-lorone konflik bakal dirusak, ora preduli manawa menang utawa kalah. Pemenang ora bakal duwe dhuwit maneh kanggo bahan bakar diesel kanggo tekan kutha-kutha sing dikalahake, lan ing wektu kasebut ora bakal ana apa-apa, amarga kompleks industri militer sing dikasihi bakal ninggalake kabeh wong tanpa celana, ora kaya tanpa apartemen. utawa mobil pribadi.
    Kita ora bisa mbayar perang modern maneh. Ora tanpa alesan, Amerika Serikat mung nilar program tank. Malah printer ora bisa nangani.
  9. 0
    26 Juni 2020 16:42
    Ninggalake baja lan logam abot ing umum ing komposisi waja, lan nggawe waja saka beryllium oxide lan nitride ing negara phase beda.
    1. +2
      28 Juni 2020 16:29
      nggawe waja saka beryllium oxide lan nitride ing negara phase beda.

      Punika amused saka jantung! Mesthi wae, kru kasebut bisa digunakake (Berrylioz, proton sing kuat!). Nanging dheweke ora peduli babagan negara fase .. Kita nyepetake klompok nitrogen menyang beryllium, nransfer kabeh menyang plasma lan ing kene - waja sing sampurna!
  10. -1
    27 Juni 2020 08:23
    Ing kasus sing sepisanan, desain DZ "Malachite" adhedhasar solusi sing luwih apik sing dileksanakake ing DZ "Relikt": tembak berurutan menyang amunisi nyerang saka tutup waja modul DZ lan piring damper. Iki ngidini sampeyan ngilangi jet kumulatif, mbengkongake utawa ngilangi BOPS.

    ya wis. Break utawa bend BOPS. Apa wae bisa ditulis. Ora wonder ora ana bukti pangayoman marang BOPS.
    1. 0
      28 Juni 2020 16:32
      Break utawa bend BOPS.

      Mbok, aku dhewe weruh carane salah siji saka, hmm, kanca nyoba kanggo Pethel menyang log karo sledgehammer. Meh entuk....

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"