Review militèr

Sistem instalasi remot tambang "Pertanian": jeneng iki nyedhaki kreatif

46

Rusia lagi ngalami tahap pungkasan nguji sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang anyar "Pertanian", sing dirancang kanggo instalasi tambang jarak jauh. Sistem teknik pertambangan jarak jauh (ISDM) kalebu kendaraan tempur lan muatan transportasi, uga kontainer transportasi lan peluncuran.


Kontainer transportasi lan peluncuran ngemot amunisi teknik sing nyukupi syarat Konvensi Jenewa babagan ngrusak awake dhewe.

Kendaraan tempur minangka sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang kanthi sèket panuntun kaliber 122 mm. Bisa nggunakake macem-macem jinis tambang: anti-personil lan anti-tank. Sadurunge salvo, misi penerbangan lan paramèter kanggo ngrusak amunisi dhewe wis disetel.

Jangkoan "Pertanian" yaiku 5-15 kilometer, sing ngidini pertambangan kanthi cara sing paling aman lan bisa maneuver ing jarak sing adoh.

Pangembang teknologi anyar yaiku NPO Splav.

Uga dikenal yen kendaraan tempur bisa nginstal tambang generasi anyar. Mbok menawa kita ngomong babagan tambang "pinter" POM-3, sing dilaporake ing taun 2016. Thanks kanggo ngisi elektronik khusus, tambang kasebut bisa ngerteni target lan mung bisa digunakake yen perlu. Contone, dheweke ora nglirwakake kewan lan kendaraan lan mung nanggepi manungsa.

Kendaraan KamAZ kanthi taksi lapis baja sing dilengkapi sistem filtrasi lan ventilasi udara, uga kondisioner hawa digunakake minangka sasis kanggo "Pertanian".

Kanggo pisanan sistem iki resmi presented ing 24 Juni ing arakan kanggo ngurmati ulang 75th saka Great Victory, kang dianakaké ing Moscow ing Red Square. Loro tempur lan rong kendaraan muatan transportasi melu ing kana. Nanging sadurunge iku, "Pertanian" bisa diamati nalika gladhen.

Saiki Angkatan Bersenjata RF bersenjata karo lapisan ranjau universal (UMZ) adhedhasar sasis kendaraan ZIL-131, jarak maksimal yaiku 100 meter. Ana uga sistem pertambangan helikopter VSM-1 adhedhasar Mi-8, sing bisa digunakake saka dhuwur ora luwih saka 150 meter.

Ing 70s, ing basis saka Grad lan Uragan MLRS, padha wis nyoba kanggo nggawe sistem padha karo sawetara nganti 30 kilometer, nanging ora efektif amarga akurasi kurang lan biaya dhuwur saka amunisi.

Tim penulis nyedhaki proses kanthi kreatif babagan judhul. Miturut sawetara lapuran, tema "agraris" ing wiwitan. Contone, opsi "Sower" diusulake. Nanging pungkasane, sistem pertambangan jarak jauh dadi "Pertanian".
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://rostec.ru
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. APASUS
    APASUS 26 Juni 2020 11:34
    + 15
    Jangkoan "Pertanian" yaiku 5-15 kilometer, sing ngidini pertambangan kanthi cara sing paling aman lan bisa ditindakake kanthi jarak sing adoh.

    Iki sampeyan kudu pindhah menyang Suriah, menyang panggonan terobosan Banderlog
  2. roket757
    roket757 26 Juni 2020 11:43
    +5
    Tambang minangka barang cilik, nanging efektif.
    Sampeyan uga kudu duwe.
  3. AS Ivanov.
    AS Ivanov. 26 Juni 2020 11:46
    +9
    Pertanian? Apa iki "traktor tentrem"?
    1. 210okv
      210okv 26 Juni 2020 12:38
      +3
      Lan uga ana piranti "ATAS" sing murni tentrem. Penerjemah Otomatis Kahanan Darurat. Piranti kasebut ngirim sinyal darurat keamanan otomatis boiler gas menyang kamar kontrol liwat radio.
    2. Tukang Pasang65
      Tukang Pasang65 26 Juni 2020 16:21
      0
      Kutipan: AS Ivanov.
      Pertanian? Apa iki "traktor tentrem"?

      Помнится в далёком 1983 на парах по агрономии походили мы - "что такое Земледелие", правда тогда КамАзы были другие, да и основная машина на селе были ГАЗ-53 и мой любимый ЗиЛ-130... ngguyu ngguyu
    3. seregatara1969
      seregatara1969 27 Juni 2020 00:15
      0
      Yesitesna - kerjane ing lemah, tujuan dual saka peralatan - sampeyan bisa sow tentrem utawa sampeyan bisa mine
  4. Vladimir61
    Vladimir61 26 Juni 2020 11:47
    + 13
    Ing taun 2017, China lan Rusia nentang larangan tambang anti-tank, kayata mbutuhake tambang kasebut mateni awake dhewe. Ya, ing negara kita sampeyan ora bakal nemokake warga sing wis thukul lemak nganti telung centners, nanging Amerika ngirim ora ngumbara liwat kothak kuwi.
  5. kn54
    kn54 26 Juni 2020 12:09
    +4
    - Sistem instalasi remote min.
    "Remote", Nanging.
  6. smaug78
    smaug78 26 Juni 2020 12:12
    0
    tambang POM-3, sing dilaporake ing taun 2016. Iki minangka amunisi kluster, sing dirancang kanggo ngrusak tenaga kerja mungsuh.
    penulis ora nulis omong kosong lan ora ngremehake sumber daya ...
    https://topwar.ru/86566-perspektivnaya-protivopehotnaya-mina-pom-3-medalon.html
  7. garri lin
    garri lin 26 Juni 2020 12:12
    +1
    Kaliber kaya Grad? Apa amunisi bisa diganti? Ana akeh pitakonan. Nyatane, MLRS iki dipikolehi kanthi reloading ing blok 25 barel. Apa bedane karo Tornado G? Pitakonan lan pitakonan.
    1. Terenin
      Terenin 26 Juni 2020 12:41
      +3
      Kutipan saka garri lin
      Kaliber kaya Grad? Apa amunisi bisa diganti? Ana akeh pitakonan. Nyatane, MLRS iki dipikolehi kanthi reloading ing blok 25 barel. Apa bedane karo Tornado G? Pitakonan lan pitakonan.

      Aku, sing carane akeh aku ora tuku wiji kanggo menehi, meh tansah tetanduran liyane thukul saka dituduhake ing Pack. Lan ora ana sing kudu kuwatir Nyuwun mangan sing wis thukul lol
      1. Gritsa
        Gritsa 26 Juni 2020 12:54
        +5
        Kutipan: Terenin
        Aku, sing carane akeh aku ora tuku wiji kanggo menehi, meh tansah tetanduran liyane thukul saka dituduhake ing Pack. Lan ora ana panjaluk sing nggegirisi mangan apa sing wis tuwuh

        Sampeyan mung ora ngerti - sampeyan kudu ngrokok.
      2. rosomaha
        rosomaha 26 Juni 2020 13:05
        0
        bisa dianggep - ing pengajuan ... Grads sing artillerymen, lan Agriculture iku pasukan engineer.
        1. garri lin
          garri lin 26 Juni 2020 13:16
          0
          Lan kanggo pager iki mobil anyar? Sanajan bisa uga tambang wis diprogram ing tong minyak. Ing wayahe pungkasan. Lan ing Grad iki ora bisa dileksanakake.
          1. Lopatov
            Lopatov 26 Juni 2020 13:35
            +3
            Kutipan saka garri lin
            Lan kanggo pager iki mobil anyar?

            Cukup dibenerake.
            Sayange, gunners ora bisa masang tambang kanthi cepet. Kanggo iku perlu kanggo defuse panginstalan, nyeleh amunisi kluster karo tambang, lan mung sawise diluncurake


            Kutipan saka garri lin
            Sanajan bisa uga tambang wis diprogram ing tong minyak. Ing wayahe pungkasan. Lan ing Grad iki ora bisa dileksanakake.

            "Tornado-G" ngetrapake input informasi menyang amunisi.

            Nanging mesthine, sistem iki luwih apik tinimbang "Tornado-G"
            Nanging apa tabungan ...
            1. garri lin
              garri lin 26 Juni 2020 13:41
              -1
              Apa sing luwih apik? Sampeyan minangka wong sing berpengalaman lan luwih ngerti. Apa ora luwih murah kanggo menehi penambang Tornado? Utawa Tornado ora bisa nindakake apa sing bisa ditindakake dening Pertanian.
              1. Lopatov
                Lopatov 26 Juni 2020 13:51
                +4
                Kutipan saka garri lin
                Apa ora luwih murah kanggo menehi penambang Tornado?

                luwih murah.
                Nanging ketoke sappers bisa break liwat instalasi normal, lan ora "pilihan budget"

                KamAZ, mesthi, galur minangka "basis", nanging efektifitas pertempuran ISDM bakal luwih dhuwur amarga wektu loading luwih cendhek.
                Bandhingake sing luwih cepet, pasang rong kontainer peluncuran transportasi kanthi crane, utawa kanthi manual mbukak 50 misil siji-sijine.


                Ketoke, pangembangan "Splav" ing bidang MLRS sing janjeni, "disembelih" ing Medvedev-Serdyukov kanggo milih "Tornado-G" lan "Tornado-S" menyang kompleks kasebut.
                1. garri lin
                  garri lin 26 Juni 2020 14:16
                  0
                  Wis cetha. Apa sampeyan ngerti babagan unifikasi? Apa Tornado G bisa murub misil anyar? Lan tetanèn wis lawas?
                  1. Lopatov
                    Lopatov 26 Juni 2020 14:21
                    +2
                    Kutipan saka garri lin
                    Wis cetha. Apa sampeyan ngerti babagan unifikasi? Apa Tornado G bisa murub misil anyar? Lan tetanèn wis lawas?

                    Pandhuan visual murni "Pertanian" luwih dawa.
                    Mbok menawa iki minangka ilusi optik, nanging yen ora, Tornado ora bakal bisa ngetrapake RS kanthi bener menyang ISDM
                    1. garri lin
                      garri lin 26 Juni 2020 14:33
                      0
                      Matur nuwun kanggo klarifikasi. Lan supaya aku takon sampeyan pitakonan pungkasan. Grad, minangka mine-setter, dikritik amarga efisiensine kurang. 5 anti-personil. Utawa 3 anti-tank. Tornado ing pangertèn iki dikenali minangka luwih efektif. Apa sampeyan mikir babagan panggunaan utawa kaliber sing sadurunge dikritik ing produk pertanian anyar?
                      1. Lopatov
                        Lopatov 26 Juni 2020 14:41
                        +1
                        Kutipan saka garri lin
                        Grad, minangka mine-setter, dikritik amarga efisiensine kurang. 5 anti-personil. Utawa 3 anti-tank.

                        Almarhum Veremeev ngritik, nanging dheweke dudu artileri.
                        "Grads" divisi njupuk. 40 x 3 x 18 = 2160 tambang anti-tank saben salvo

                        Kutipan saka garri lin
                        Apa sampeyan mikir babagan panggunaan utawa kaliber sing sadurunge dikritik ing produk pertanian anyar?

                        RS luwih murah. akeh.
                        Kajaba iku, yen paningalku ora ngapusi aku, lan panuntune pancen luwih dawa, mula bakal ana ranjau liyane ing hulu ledak.
                      2. garri lin
                        garri lin 26 Juni 2020 14:46
                        +2
                        Спасибо. Думаю по мере рассекречивания информации тут на ВО обсуждения ещё возобновятся. Интересная тема.
    2. metu
      metu 26 Juni 2020 13:46
      +3
      Kutipan saka garri lin
      Nyatane, MLRS iki dipikolehi kanthi reloading ing blok 25 barel. Apa bedane karo Tornado G? Pitakonan lan pitakonan.

      Alesan paling kamungkinan sing engineers bakal mesin iki, lan ora gunners. Sing. ora perlu ngalihake artileri saka tugas penting.
      1. Lopatov
        Lopatov 26 Juni 2020 14:31
        +4
        Kutipan saka: Out
        Sing. ora perlu ngalihake artileri saka tugas penting.

        Salah sethitik.
        Artileri bakal nggunakake pertambangan jarak jauh. Nanging mung kanggo tujuan sing direncanakake.
        Lan sistem sappers bakal digunakake kanggo ngatasi masalah sing dumadakan muncul.

        Contone, kolom mungsuh sing maju dideteksi. Sampeyan perlu kanggo menehi wektu infantri kanggo manggoni pertahanan unprepared. Ing cara maju mungsuh, dheweke cepet nggawe situs pertambangan sing bakal nundha dheweke. Kalebu wilayah kasebut bakal mbantu artileri lan penerbangan kanggo nyerang ing Maret.
    3. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 26 Juni 2020 15:31
      +1
      Kutipan saka garri lin
      Kaliber kaya Grad? Apa amunisi bisa diganti? Ana akeh pitakonan. Nyatane, MLRS iki dipikolehi kanthi reloading ing blok 25 barel. Apa bedane karo Tornado G? Pitakonan lan pitakonan.

      Вопросы возникают у тех,кто не ,,копенгаген,, в разнице между РСЗО и системой дистанционного минирования ! Общее между ними может быть ...например,один и тот же тип мин. ! Но в системе дистанционного минирования может быть сравнительно небольшой ракетный двигатель у ,,эрэсов,, и,соответственно, бОльшее кол-во мин...Возможен и вариант ,,римской свечи,, ! Возможно и наличие более коротких направляющих,но в бОльшем их кол-ве !....
      1. garri lin
        garri lin 26 Juni 2020 16:13
        0
        Dadi paramèter kisaran meh padha.
        1. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 26 Juni 2020 16:25
          0
          Kutipan saka garri lin
          Dadi paramèter kisaran meh padha.
          Luwih asring ora cocog ... yen ora, iki minangka MLRS kanthi kemungkinan pertambangan remot!
          1. garri lin
            garri lin 26 Juni 2020 16:34
            0
            Roket Grad karo tambang mbuwang 14 km. Agriculture ing 15. Salah siji saka sawetara paramèter voiced.
            1. Nikolaevich I
              Nikolaevich I 26 Juni 2020 20:26
              0
              Для инженерной системы дистанционного минирования 15 км-это многовато...тем более,если учесть,что инженерные системы дистанционного минирования типа ПУ с трубчатыми направляющими могут иметь дальность ,,расброса,, мин в несколько сот метров. ! ....5 км для системы дистанционного минирования,по моему мнению, ,,красное,, расстояние ! Но,как известно,есть и РСЗО с возможностью дистанционного минирования ! Я не знаю с чем бегали тараканы в головах ,,обзывателей,, ...с кружками или стаканами ...но я с этими тараканами не знаком ! Поэтому,трудновато объяснить ,,правомочность,, названий(,,терминов,,) , приведенных вданной статье !
    4. Tukang Pasang65
      Tukang Pasang65 26 Juni 2020 16:26
      0
      Kutipan saka garri lin
      Pitakonan lan pitakonan.

      Kene, sawise kabeh, supaya ora nampa jawaban bodho, aja takon pitakonan bodho. "Yen ora gelem diapusi ojo takon"... Kosok baline...
      Kutipan saka garri lin
      Kaliber kaya Grad? Apa amunisi bisa diganti? Ana akeh pitakonan. Nyatane, MLRS iki dipikolehi kanthi reloading ing blok 25 barel. Apa bedane karo Tornado G?

      Kanggo tujuan apa sampeyan kasengsem? .. Apa sampeyan duwe informasi sithik ing sumber terbuka? am
      1. garri lin
        garri lin 26 Juni 2020 16:35
        0
        Ora ana pengalaman praktis lan teoritis babagan perkara iki. Pramila Pitakonan lan pitakon pitakon. Kanggo podskpzali liyane experienced.
        1. Tukang Pasang65
          Tukang Pasang65 26 Juni 2020 16:44
          0
          Kutipan saka garri lin
          Ora ana pengalaman praktis lan teoritis babagan perkara iki.

          По поводу земледелия, а какой вопрос интересует? Посев зерновых, культивация свеклы, окучивние и прополка картофеля, или механизированный полив капусты. Правда это больше относится к разделу механизация земледелия... или у вас мало опыта в выведывание военной и государственной тайны? Так давайте я подскажу куда обратится , там вам всё помогут и разъяснят,...
          1. garri lin
            garri lin 26 Juni 2020 16:45
            +1
            Wiwit aktivis kaya ngono, kenapa sampeyan ora tumindak dhewe?
            1. Tukang Pasang65
              Tukang Pasang65 27 Juni 2020 02:08
              -1
              Kutipan saka garri lin
              Wiwit aktivis kaya ngono, kenapa sampeyan ora tumindak dhewe?

              Apa sampeyan mutusake ora? ngguyu
              1. garri lin
                garri lin 27 Juni 2020 08:46
                +2
                Dadi ora ana sing teka. Aku wis ndudhuk radio. Lan operator radio Ket dikirim menyang ibune.
                1. Tukang Pasang65
                  Tukang Pasang65 27 Juni 2020 12:35
                  -1
                  Kutipan saka garri lin
                  Dadi ora ana sing teka.

                  Lan sapa sing arep marani kowé? Aku njupuk ukuran ing dhadha, nanging aku ora teka ing akun - iki kanggo layanan transportasi.
  8. Andrey Krasnoyarsky
    Andrey Krasnoyarsky 26 Juni 2020 12:24
    +9
    К названию вооружения у нас подходят творчески и с юмором. Автоматно-гранатометный комплекс Тишина, ракетный комплекс береговой охраны Бал, тяжелые огнеметные системы Буратино и Солнцепек, радиолокационный комплекс разведки Зоопарк и целый артиллерийский букет (Гвоздика, Ландыш, Пион, Тюльпан, Василек). И многое другое, все не упомнить.
  9. SoboL
    SoboL 26 Juni 2020 12:51
    +1
    tetanèn! ngguyu Sawise kabeh, wong sing cerdas ing negara kita.
  10. jaket tank
    jaket tank 26 Juni 2020 12:56
    +1
    Nalika mungsuh nggambar peta nyerang, kita ngganti lanskap ... (c) ngguyu Lan ora nganggo tangan ...
  11. Paranoid50
    Paranoid50 26 Juni 2020 13:13
    +2
    Jangkoan "Pertanian" yaiku 5-15 kilometer,
    Saka ati. ya apik Kanthi karakteristik kasebut, sampeyan bisa nindakake pertambangan sing ora sopan, nanging khusus tanpa wates. sedulur ngguyu
  12. Kerensky
    Kerensky 26 Juni 2020 14:26
    0
    Inggih, kadohan cetha. Lan pinten tambang ing salvo? Pira jembar lan kapadhetan lapangan ing jarak 15 km. Topik ora mbukak.
    1. garri lin
      garri lin 26 Juni 2020 14:34
      0
      Aku kanggo pambocoran saka subyek iku bisa kanggo njagong kuwat. rahasia. Lan penasaran saka iki mung flare munggah.
      1. Kerensky
        Kerensky 26 Juni 2020 14:49
        0
        Lan penasaran saka iki mung flare munggah.

        Inggih, kita bisa mikir soko dhewe. Ngerti kaliber, jumlah barel, dawa TPK, sampeyan bisa ngira jumlah tambang ing salvo. Njupuk Kapadhetan normal, sampeyan bisa ngira area "amben". Lan kosok balene - wis ngira KVO kanggo 15 km. (iku ora kamungkinan sing ana soko supernova) sampeyan bisa nemtokake wilayah, lan saka kene katon ing Kapadhetan.
  13. gregor6549
    gregor6549 26 Juni 2020 14:54
    +1
    Biro Desain Khusus Pabrik Traktor Minsk, sing ing jaman Soviet ngembangake sasis kanggo "Tunguska" sing misuwur, bebarengan karo perusahaan Belarusia liyane, ngembangake lapisan tambang sing padha adhedhasar sasis iki ing awal 90s.
    Россия от поставок этих шасси в те годы отказалась и нужно было находить новую нишу для их применения. Если в конструкции шасси и навесного вооружения ничего особо нового по сравнению с существующими на то время минными заградителями придумывать не планировалось, то система управления шасси и процессом постановки мин была задумана как чисто цифровая и разрабатывалась на основе БЦВМ А15 и дисплеев, используемых в истребительной авиации, например в самолетах СУ27.
    Это позволяло отказатся практически от всех стрелочных приборов и индикаторов, используемых ранее на шасси Тунгуски заменив их двумя многофункциональными дисплеями (водителя и командира), обеспечить качественное планирование постановки минных заграждений, осуществлять постановку мин различного назначения в точном соответствии с утвержденными планами, а также создавать базу данных об этих заграждениях с координатами зон заграждения и прочими данными, полезными для дальнейшего использования, включая разминирование поставленных заграждений. Это было тогда признано весьма актуальным т.к. некоторые типы установленных мин, в том числе противопехотные, было очень трудно обнаруживать известными на то время методами. Эта же система позволяла выдавать все необходимые данные водителю и командиру в процессе проверки функционирования агрегатов шасси и навесного вооружения, осуществлять контроль агрегатов шасси и его координат в процесс движения и защищать эти агрегаты от "дурака" т.е. от тех режимов управления шасси, которые могли привести к выходу его из строя. Подчеркивалось, что последняя из перечисленных функций является весьма важной т.к. неопытный водитель мог достаточно легко довести дорогостоящее и очень сложное шасси до "инфаркта" и даже до "преждевременной смерти". Естественно, командир имел доступ ко всей информации которой располагал водитель на своем дисплее и мог отменить все ограничения в случае необходимости.
    Carane pembangunan rampung aku ora ngerti. Aku mung ngerti manawa pangembangan sing padha ditindakake kanggo kepentingan Pabrik Traktor Roda Minsk kanggo dipasang ing traktor abot multi-poros lan dienalake (sanajan ing bentuk sing dipotong lan disederhanakake) ing sawetara traktor kasebut.
  14. makasan34
    makasan34 27 Juni 2020 10:15
    0
    Kutipan saka knn54
    - Sistem instalasi remote min.
    "Remote", Nanging.

    ya saiki kabeh padha nyoba kanggo nindakake saka adoh ngguyu
  15. Rusticolus
    Rusticolus 27 Juni 2020 14:28
    0
    Lan ide jeneng kasebut ora anyar. Ing kalangan tartamtu, kanggo dangu ana definisi "pertambangan - kaya nandur kentang."