Review militèr

Perlindhungan peralatan pertempuran darat. Dikiataken frontal utawa merata pangayoman waja?

116

Distribusi waja



Kaya sing wis dingerteni sadurunge, faktor utama sing mbatesi panggunaan waja awak ing macem-macem jinis kendaraan darat yaiku bobot lan dimensi. Nyoba nggawe tank sing bisa nahan geni kabeh saka kabeh jinis amunisi sing ana bakal nyebabake monster kikuk sing meh ora bisa obah lan duwe biaya gedhe.


Kendaraan tempur superheavy: artileri eksperimental Amerika T28 (T95) kanthi bobot 86 ton, Panzerkampfwagen VIII Jerman "Maus" kanthi bobot 188,9 ton lan proyek Jerman. tank Landkreuzer p. 1000 Ratte bobote 1000 ton

Proyeksi sing paling kritis lan unit kendaraan lapis baja dilindhungi sabisa. Sacara historis, bagian ngarep awak lan menara (yen ana) minangka bagean sing paling dilindhungi saka kendaraan lapis baja: bagean iki sing pisanan ditembaki dening mungsuh nalika serangan frontal.


Zona reservasi kanthi tingkat proteksi sing beda-beda (sementara ditrapake)


Tuladha bagean saka waja tank

Luwih tepate, relevan nalika Perang Dunia II. Ing jaman saiki, serangan wis ora linier, garis ngarep asring ora ana, diyakini yen permusuhan bakal saya tambah meh padha karo konflik gerilya intensitas dhuwur, ing ngendi senjata teknologi paling dhuwur bakal digunakake. Ing kahanan kasebut, kendaraan lapis baja bisa diserang saka sembarang sudut sing dianggep mungsuh paling rawan.

Faktor liyane sing nyuda regane waja zona yaiku proliferasi senjata sing bisa nyerang bagian ndhuwur awak. Bisa dianggep yen ing mangsa ngarep presisi dhuwur gaman, bisa ngenali gambar target, bakal bisa kanthi cerdas nyerang kanthi tepat ing proyeksi target sing paling ora dilindhungi, sawise ngenali jinise kanthi panuntun otomatis. Sanajan kita mbuwang kabeh upaya kanggo pesen atap, amunisi sing janjeni bisa uga diarahake menyang sisih utawa malah "nyilem" ing ngisor.


Sistem rudal anti-tank FGM-148 Javelin nyerang target lapis baja ing belahan bumi ndhuwur sing paling ora dilindhungi

Ing kahanan iki, pitakonan mengkene: iku pancene perlu kanggo nyedhiyani waja maksimum kanggo bagean frontal saka awak kendaraan wojo? Mbok solusi sing paling apik bakal "smear" waja roto-roto ing awak?

Senajan kita ora bisa nyedhiyani waja kabeh-bunder marang projectiles sub-kaliber bulu-tindik waja (BOPS) lan rudal dipandu anti-tank abot (ATGMs), iku bisa uga kanggo nyedhiyani pangayoman kabeh-babak marang meriam cepet-geni nganti 57 mm. kaliber, peluncur granat anti-tank entheng (RPG) lan ATGM, lan, bisa uga, saka amunisi saka jinis "inti dampak". Ing tembung liyane, kanggo nyedhiyani pangayoman maksimum marang sing ancaman sing kendaraan wojo paling kamungkinan kanggo nemokke.

Sawise kabeh, yen kita pirembagan bab BOPS, kanggo counter kang waja frontal abot saka tank "diasah" ing Panggonan pisanan, banjur apa kamungkinan saka patemon tank karo tank mungsuh? Lan apa kemungkinan tank bakal diserang dening sistem anti-tank Javelin utawa ditembak mudhun dening setengah rolas RPG?

Perlindhungan peralatan pertempuran darat. Dikiataken frontal utawa merata pangayoman waja?

BOPS M829A4 Amerika paling anyar kanthi inti uranium sing kurang kanggo tank M1A2 SEP Abrams duweni potensi bisa nembus waja tank T-90M Rusia paling anyar

Saliyane, kru kendaraan lapis baja wis duwe taktik perang sing diadegake, unsur penting yaiku anané armor frontal sing kuat. Kajaba iku, ing ngarsane kuwi "tameng" bakal nggawe iku bisa kanggo ngleksanakake ing njanjeni kendaraan lapis baja kanthi propulsi listrik maneuver otomatis padha karo sing dibahas ing artikel "Perlindhungan kendaraan tempur darat: tutup lan nyingkiri"nalika, sak serangan, kendaraan wojo kanthi otomatis nguripake bagean frontal saka awak menyang amunisi nyerang.


Ing janji kendaraan lapis baja kanthi propulsi listrik, sistem kontrol canggih bisa kanthi otomatis utawa semi-otomatis nindakake maneuver protèktif kanggo nyingkiri amunisi mungsuh utawa ngganti posisi awak supaya bisa kenek kudu ing bagean paling dilindhungi saka awak. . Utamane, ing gambar sing ditampilake, adhedhasar analisis jinis amunisi sing nyerang (kacepetan, jalur penerbangan) lan paramèter ing wilayah sekitar, sistem kontrol bisa nyoba ndhelikake kendaraan lapis baja saka serangan ATGM ing mburi bangunan (1). , 2), utawa pasang nganggo bagian ngarep awak menyang serangan (3)

Nanging, kita wis ngandika, kabeh iki ora bakal bantuan marang amunisi nyerang saka ndhuwur lan ing span, supaya pitakonan saka advisability saka waja frontal dikiataken ora dibusak. Dadi apa sing bakal dadi jawaban?

Jeksa Agung bisa ngetokake iki kudu paling ora. Sampeyan bisa uga bakal dibusak ing tataran sinau awal, amarga penolakan saka waja frontal dikiataken ora Ngartekno nambah proyeksi liyane.

Nanging opsi liyane uga bisa, contone, nalika ninggalake dikiataken waja frontal bisa tahan BOPS lan ATGM abot, kita bakal njaluk pangayoman kabeh-babak sing bisa èfèktif tahan RPGs cahya, bedhil otomatis nganti 57 mm kaliber, uga amunisi saka jinis "impact". nukleus ". Ing wektu sing padha, kita bakal menehi perlindungan marang BOPS lan ATGM abot kanggo KAZ.


Ing wektu sing padha, ayo kang nganggep yen kabisan saka kendaraan waja padha saka tata letak klasik ing kabeh proyeksi, kajaba frontal, mung menehi pangayoman marang bedhil karo kaliber nganti 30 mm lan pangayoman winates marang RPG cahya.


Ora mungkin waja tank modern saka tata letak klasik bakal bisa nahan pengaruh cangkang saka bedhil kaliber 57 mm.

Bisa uga solusi sing paling apik yaiku nggawe rong jinis kendaraan lapis baja: kanthi skema waja klasik, kanthi bagian ngarep sing paling dilindhungi, lan kanthi proteksi waja sing disebarake kanthi seragam. Sing pertama bakal digunakake utamane ing wilayah sing rata, dene sing terakhir bakal digunakake ing wilayah alas pegunungan lan nalika perang ing wilayah sing akeh penduduk. Ing kasus iki, laku bakal bantuan kanggo ngenali rencana waja optimal utawa rasio optimal saka kendaraan wojo saka loro jinis.

Armor modular


Minangka bagéan saka pangembangan program Amérika FCS, nalika dadi cetha yen keamanan kendaraan 20-ton ora cukup, varian saka modular, opsional dipasang waja dianggep. Dianggep tank ngirim siji pesawat C-130, lan waja hinged kapindho. Ide kasebut, mesthine, ora bisa ditindakake. Kasunyatan manawa jumlah penerbangan tikel kaping pindho minangka setengah masalah, nanging kasunyatan manawa 10-20 ton waja kudu digantung ing tank cedhak garis ngarep luwih elek. Apa ana wektu kanggo iki, apa pangiriman gagal? Nyatane, tank "underarmored" kemungkinan bakal perang, kanthi akibat sing cocog kanggo dheweke.

Nanging, waja modular bisa migunani yen kita nganggep modularitas ora minangka kesempatan kanggo retrofit kendaraan tempur sadurunge perang lan terus-terusan nyopot lan nyumerepi unsur waja, nanging minangka cara kanggo nyederhanakake ndandani lan modernisasi kendaraan tempur. Ing kasus iki, modularitas luwih saka sistem standar, dimensi seragam lan perlengkapan. Mesthi, kemampuan kanggo cepet Gunung / dismantle unsur wojo ngirim ora pindhah menyang detriment saka tujuan dimaksudaké - kanggo nyedhiyani pangayoman waja, i.e. waja ngirim ora crumble saka tank sawise hit slightest, kaya godhong Autumn saka wit saka angin saka angin.


Armor modular bisa migunani kanggo nyederhanakake ndandani lan modernisasi kendaraan tempur canggih, luwih angel kanggo ndandani lan nganyarke unsur waja sing dibangun.

Pilihan liyane bisa dianggep, sing ora ana hubungane langsung karo konsep "modularitas", nanging. Kaya sing sampeyan ngerteni, ambane kendaraan lapis baja diwatesi dening dimensi platform sepur. Ing wektu sing padha, dianjurake kanggo mindhah sawetara jinis proteksi, umpamane, layar kisi anti-kumulatif sing rada prasaja lan efektif, adoh saka lambung supaya njamin operasi amunisi kumulatif sing durung wayahe.

Sampeyan bisa nimbang implementasine saka layar otomatis sing wungu dening drive elektrik sak transportasi, sudo lan tetep ing posisi apa. Ngarsane layar otomatis kasebut bakal ngidini transportasi kendaraan lapis baja tanpa ngluwihi dimensi sing dibutuhake lan menehi perlindungan tambahan sajrone kerja tempur.


Layar protèktif otomatis

Massa layar kasebut bakal diwatesi kanthi kekuwatan drive listrik lan gunung sing nyekel layar ing posisi "pertempuran". Paling ora, iki bisa dadi grating anti-kumulatif, diselehake ing jarak sing optimal saka awak. Penataan layar protèktif sing luwih padhet ora bisa dikalahake, nalika pamblokiran bahan komposit lan busa bisa diselehake ing mburi grating kumulatif: entheng lan awet, nanging cukup akeh.


bahan komposit kabentuk lan foamed dianggep salah siji saka wilayah penting kanggo pangembangan waja majeng.

Ing asas, kru bisa nggunakake layar ngangkat ing macem-macem kahanan taktik lan ing posisi ndhuwur, contone, nalika bagean ngisor awak ditutupi dening terrain. Iki bakal matesi kemampuan kanggo nguripake turret, nanging ora bakal ngganggu operasi saka modul senjata remot kontrol karo bedhil mesin utawa mriem otomatis.

Faktor sing paling penting sing nambah kendaraan lapis baja sing dilindhungi yaiku anané sistem proteksi aktif, sing bakal kita bahas ing artikel sabanjure.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
btvt.info, btvt.narod.ru
Artikel saka seri iki:
Dhukungan geni tank, BMPT "Terminator" lan siklus OODA John Boyd
Kendaraan lapis baja nglawan infanteri. Sapa sing luwih cepet: tank utawa infantri?
Nambah kesadaran situasional kru kendaraan tempur lapis baja
Ergonomi papan kerja lan algoritma pertempuran saka kendaraan lapis baja sing njanjeni
Sistem tanpa awak kanggo kendaraan lapis baja canggih
Dhukungan geni tank, BMPT "Terminator" lan siklus OODA John Boyd
Tank listrik: prospek panggunaan propulsi listrik ing peralatan pertempuran darat
Perlindhungan kendaraan tempur darat: nutupi lan ngindari
Perlindhungan peralatan pertempuran darat. Ana tau kakehan waja?
116 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Geeee
    Geeee 29 Juni 2020 18:13
    +3
    Crossover anime paling apik
    L2A5I x T-14
    1. Sergey_G_M
      Sergey_G_M 30 Juni 2020 06:40
      +3
      Penulis salah nganggep pesenan T-14 ing prinsip. Fitur paling dhasar saka waja T-14 yaiku kapsul lapis baja kru plus perlindungan awak liyane yaiku kombinasi armor lan perlindungan aktif.
      Layar ing drive listrik umume omong kosong sing ora lucu.
      Ngelingi leladen tank, sakperangan alesan penulis kelalen bab unsur penting kayata caterpillars, sanadyan Mungkin iki luwih apik, digunakake padha bakal Hung karo layar movable.
      Ora luwih apik - ulat buku uga!
      1. Zaurbek
        Zaurbek 1 Juli 2020 08:36
        -1
        Apa piranti iki?
        1. Sergey_G_M
          Sergey_G_M 1 Juli 2020 08:55
          +1
          mesin demining Jerman saka Perang Donya II. Aku weruh ing museum ing Kubinka - nyengsemaken!
          http://zonwar.ru/news/news_62_VsKfz_617.html?utm_source=warfiles.ru
        2. Turis1996
          Turis1996 30 Agustus 2020 20:40
          +1
          Kendaraan lapis baja Imperial, versi 1.0. Sampeyan bisa ndeleng sipat kulawarga! ngguyu ngguyu ngguyu
          guyon! Nanging nalika sampeyan ndeleng dheweke, musik saka "Star Wars" pancen wiwit muni ing sirahmu: tu-tu-tudu-tu.. !! ngguyu
  2. Avior
    Avior 29 Juni 2020 18:15
    0
    Analisis babagan kemungkinan nggawe kendaraan sing padha lapis baja kudu diwiwiti kanthi analisis kemampuan sarana karusakan saka mungsuh potensial, kalebu sing janjeni.
    Yen mokal kanggo nyedhiyani waja witjaksono saka kabeh proyeksi saka senjata sing mungsuh duwe jumlah cukup ngelingke, utawa kang bisa njaluk nyedhaki cepet, waja witjaksono bisa lali.
    1. Pimpinan saka Redskins
      Pimpinan saka Redskins 29 Juni 2020 18:58
      +3
      Aku setuju. Penulis nandheske yen ing mangsa ngarep amunisi "pinter" bakal nyerang saka ndhuwur. Apa ora feed? Amunisi karo AI. Utawa malah, sawise nggawe analisis cepet, "pilih papan sing paling ora dilindhungi ing mesin sing kena pengaruh?
      1. Grazdanin
        Grazdanin 29 Juni 2020 19:00
        +7
        Digging bakal rampung. Lan AIs utamané dikembangaké rembugan karo saben liyane, everyone kepengin kanggo manggon.
        1. AVM
          29 Juni 2020 20:53
          +3
          Kutipan saka Grazdanin
          Digging bakal rampung. ...


          Ngapa ora? Pilihan kanggo nyilem ATGM abot lan ngrusak ing ngisor iki miturut teori cukup nyata lan bisa diwujudake. Soko kaya hibrida amunisi anti-bunker lan ranjau darat.

          Iki ora ateges sing amunisi kuwi bakal katon, nanging mung conto kasunyatan sing mungsuh bisa tansah golek "titik tipis" ing waja.
          1. Knell Wardenheart
            Knell Wardenheart 30 Juni 2020 12:12
            +1
            Aku luwih pegel dening cenderung kanggo tank dadi gumantung ing piranti external Integrasi - padha KAZs, radar, detektor radiation, etc. Sing liyane ngalangi Piece saka nimbali tank kang bakal gumantung ing wong-wong mau, sing liyane kamungkinan kita bakal rauh nampa "pindhah bali" gegaman, ing pasuryan saka impact prioritas ing kelenjar tartamtu.
            1. AVM
              1 Juli 2020 12:18
              0
              Kutipan saka Knell Wardenheart
              Aku luwih pegel dening cenderung kanggo tank dadi gumantung ing piranti external Integrasi - padha KAZs, radar, detektor radiation, etc. Sing liyane ngalangi Piece saka nimbali tank kang bakal gumantung ing wong-wong mau, sing liyane kamungkinan kita bakal rauh nampa "pindhah bali" gegaman, ing pasuryan saka impact prioritas ing kelenjar tartamtu.


              Aku setuju. Mesthine, serangan gabungan bakal dileksanakake - EMP, decoys (reflektor pojok ing kasus polimer sing ramping), hulu ledak utama kanthi ngeculake awan aerosol-smoke-metal, lsp. Ora ana uwal saka waja. Sistem banget pinter lan sampeyan bisa ngapusi.
            2. Simargl
              Simargl 17 September 2020 10:50
              0
              Kutipan saka Knell Wardenheart
              luwih kamungkinan kita bakal rauh nampa "pindhah timbal balik" gegaman, ing pasuryan saka prioritas mengaruhi saben kelenjar iki.
              Sampeyan kudu ora kejawab soko? Malah ing instruksi Perang Patriotik Agung, ana instruksi kanggo mencet ing piranti pengamatan, pemandangan, yen ora ana bedhil abot, ing undercarriage.
              Masalahe ora bakal pengaruhe (mesthi bakal dadi), nanging dheweke bakal nanggapi (nyisihaken) dampak kasebut kanthi cara sing pas lan kualitatif.
              1. Knell Wardenheart
                Knell Wardenheart 17 September 2020 10:59
                -1
                Amarga kita ngomong babagan senjata otomatis (ing kahanan saiki, wong ing paprangan luwih rawan), ana prabédan gedhe antarane "indikasi" lan orientasi program. Ing kasus piranti lunak lan fokus teknis ing tugas iki, akurasi bakal luwih dhuwur, lan produk kasebut bakal dadi larang banget lan ora bisa digunakake kanggo ngrampungake masalah liyane.
                Pejuang sing padha karo bedhil anti-tank bisa digunakake ing trek lan ing hatch mekanik lan ing piranti ndeleng, ing sadawane tong minyak (mbokmenawa, iki uga kedadeyan) - cara karusakan otomatis ora kalebu. Yen tugas kita kanggo mateni, contone, optik Komplek saka tank utawa peralatan radar sawijining, ing mecahaken masalah iki, amunisi sing mbebayani kanggo kelenjar tetanggan mbokmenawa bakal dikarepake. Dadi ing kasus apa wae, bakal dadi taruhan ing asil, lan dudu arahan.
                1. Simargl
                  Simargl 17 September 2020 11:14
                  0
                  Kutipan saka Knell Wardenheart
                  Minangka rawuh
                  Jujur, aku ora ngerti apa-apa!
                  Kanggo dazzle tank, umume, pemain paintball bisa.
                  Kutipan saka Knell Wardenheart
                  sarana otomatis karusakan praktis ngilangi iki
                  Aha! Pangenalan pasuryan wingi meh dadi fantasi, nanging saiki topeng ora dadi masalah. Yen perlu, dheweke bakal ngerteni wilayah sing dibutuhake ing bangkai peralatan luwih apik tinimbang wong. Elektronik dadi luwih murah, produktivitas mundhak. Sesuk iku masa depan.
          2. vVvAD
            vVvAD 30 Juni 2020 13:47
            0
            Area maksimum mung ing gendheng, kalebu. menara, lan ngisor, karo Tambah ing waja sing, bakal ana masalah amarga massa gedhe saka waja dibutuhake. Ing asas, iki bisa rampung, amarga.
            Kutipan saka AVM
            Kutipan saka Grazdanin
            Digging bakal rampung. ...

            .. ora mung panggonan, nanging ngarepke lan proyeksi ora dilindhungi dening waja frontal iso dibandhingke, bakal tetep, kajaba ana temonan ing ilmu bahan utawa EU. Sampeyan bisa kanggo smear waja ing sisih, pitakonan saka cukup lan expediency saka pangayoman marang 57mm, kalebu njupuk menyang akun komponen taktik, kang rightly nyatet ing artikel minangka nyediakake kaluwihan pinunjul, lan liya pangayoman aktif, ngendi, ing Saliyane KAZ, kalebu pangayoman dinamis, OEP lan REP, uga langkah-langkah kanggo nyuda visibilitas ing macem-macem dawa gelombang, nambah mobilitas lan kesadaran situasional, nggabungake avionik karo MSA, lan liya-liyane Proteksi minangka indikator kompleks.
            Nanging bali menyang wedhus kita: proyeksi liyane karo area minimal (lan, minangka aturan, kekandelan) saka waja - buritan, kang engine tradisional dumunung ing nawakke domestik, kang dhewe minangka pangayoman pasif apik.
            Ing T-14 Armata, miturut skema sing kasedhiya, ana sawetara papan ing antarane waja mburi lan mesin, sing, utamane, bisa digunakake kanggo nyebarake waja, nggunakake liner lan liya-liyane kanggo nambah proteksi tanpa tambah akeh. bobot waja, cukup bisa nganti kaliber 57mm. Dadi ana pitakonan babagan kekurangan informasi babagan platform kasebut.
          3. liwat
            liwat 30 Juni 2020 16:00
            0
            Kutipan saka AVM
            Opsi kanggo nyilem ATGM sing abot lan ngrusak ing ngisor iki sacara teoritis cukup nyata lan bisa diwujudake.

            Ide kasebut ora bisa ditindakake, kita entuk analog saka tambang sing mbledhos. Kang tank modern, khusus dilindhungi saka iku, ora njupuk. Kanggo bahan peledak bakal pas ing roket sethithik, maksimal 10 kilogram. Contone, kru Merkava slamet sawise bledosan watara satus kg nang endi wae cedhak awal ngisor. Umumé, resistensi bledosan dhuwur saiki luwih maju tinimbang saiki, lan mung bakal tuwuh ing mangsa ngarep. Saiki, kanggo MCI, 10 kg ranjau darat ing ngisor iki minangka kahanan normal.
            1. prodi
              prodi 1 Juli 2020 07:06
              0
              Gagasan nggulung drone ing sisih ngisor cukup sregep, amarga bisa ngrusak langsung lan ngganggu kru kanggo ngilangi ancaman kasebut, sanajan wis dadi peksa kanthi mbabarake sisih menyang geni mungsuh. Lan aku bakal mbedakake antarane bledosan tambang sing dhuwur banget ing ngisor uler lan sing kumulatif ing ngisor.
              1. liwat
                liwat 1 Juli 2020 13:54
                0
                Delengen mobil apa wae ing bathuk. Ndeleng ground clearance? ora? Lan roket ing pesawat ora bakal weruh. Maneuver kanthi tetes rong puluh sentimeter ing ngarep target dhewe uga ora dadi pilihan, bisa uga teknis, nanging bakal biaya kaya pesawat tanpa awak super canggih kanthi radar, sensor, sistem AI + interceptor kinetik pertahanan rudal. . Siji-sijine pilihan sing praktis yaiku nyilem menyang lemah ing ngarep tank kanthi sudut sing akut. Nanging, yen lemah atos, yen aspal, banjur gagasan ilang maknane. Apa jenis gegaman iku, kang salah siji bisa utawa ora, lan iku ora sampeyan sing nemtokake, nanging mungsuh? Sialan, dudu senjata.
                Salajengipun, muatan shaped tengen roket punika boten wonten tegesipun. Bakal banget banget. Takon apa ing bumi, amarga ana akeh rudal piercing? Iku prasaja - ana inti impact nang endi wae, lan amba saka conthong corong kanggo inti impact iku obtuse, lan kanggo amunisi kumulatif iku cetha. Lan mulane impossibility geometris kanggo nyelehake ing diameteripun cilik saka roket sembarang dhuwur, karo diameteripun corong gedhe (kuat) shaped daya. Malah ora nggawe pangertèn kanggo ngiyataken ngisor supaya jet sing ringkih iki ora pierce ing ngisor - bakal pierce, lan ora medeni, daya daya dhewe bakal cilik, lan efek waja bakal sethitik. Inggih, babagan carane wong Amerika gumunggung babagan Abrams ing Irak - kaya RPG nusuk waja, nanging mung ngrusak kaleng Coca-Cola.
                Salajengipun, hulu ledak kanthi inti impact ora ana gunane amarga bledosan ing jero lemah. Yen ana warhead kumulatif, banjur setengah meter saka lemah alus kanggo jet banget lancip sawijining ora utamané kritis, nanging impact inti wis diameteripun ageng, iku bakal macet / ilang kabeh energi ing lemah iki.
                Ana isih ana hulu ledak dhuwur-mbledhos, uga ora ana gunane amarga terobosan ing resistance anti-bledosan dhuwur sing diraih ing taun-taun pungkasan. Kalebu undermining ngisor.
                1. prodi
                  prodi 1 Juli 2020 14:14
                  0
                  karo dhadha roket. Drone cedhak lapangan sing dilacak, bobote 10-20 kg
                  1. liwat
                    liwat 1 Juli 2020 15:14
                    0
                    Bot lemah mesthi dadi pilihan nyata. Ing wayahe. Nanging, ing mangsa ngarep, kabeh gumantung marang kemajuan sistem tank kanggo ngontrol papan ing saubengé. Contone, ana rencana, kalebu Almaty, kanggo gambar sing disintesis panorama. Radar panorama ing Armata wis ana, sanajan nganti saiki mung bisa digunakake kanggo target kacepetan dhuwur, nanging sapa ngerti, dheweke bisa nggawe radar kanthi luwih akeh tumindak. Lan yen bot iki dijamin bisa dideteksi kanthi otomatis, mula ora ana gunane, amarga dijamin bakal rusak.
                    1. prodi
                      prodi 1 Juli 2020 15:35
                      0
                      Ing kasus apa wae, tambahan banget kanggo RPG saiki
          4. alexmach
            alexmach 1 Juli 2020 12:16
            0
            Pilihan kanggo nyilem ATGM abot lan ngrusak ing ngisor iki miturut teori cukup nyata lan bisa diwujudake

            Nanging ora ditanggulangi dening layar karet prasaja "nyapu" lumahing antarane trek?
            1. AVM
              1 Juli 2020 12:20
              0
              Kutipan saka alexmach
              Pilihan kanggo nyilem ATGM abot lan ngrusak ing ngisor iki miturut teori cukup nyata lan bisa diwujudake

              Nanging ora ditanggulangi dening layar karet prasaja "nyapu" lumahing antarane trek?


              Dadi dheweke bisa "nyilem" menyang lemah kanthi 30-50 cm, utawa mung nembus layar. Banjur loro utawa telung warhead kumulatif, utawa inti impact.
              1. alexmach
                alexmach 1 Juli 2020 12:24
                +1
                Sawetara fantasi alam bébas.
                Nanging ing sisih liya, miturut pendapatku, masalah nglindhungi peralatan saka hemisfer ndhuwur durung rampung. Nganti dheweke wis mantep mikir babagan amunisi nyilem banget awal. Lan kanthi solusi saka masalah iki, contone, nggunakake KAZ, sampeyan ndeleng, amunisi nyilem bisa ditembak mudhun ing pendekatan, preduli saka apa sing arep kanggo nindakake ing bagean terminal.
                1. AVM
                  1 Juli 2020 12:31
                  +1
                  Kutipan saka alexmach
                  Sawetara fantasi alam bébas.
                  Nanging ing sisih liya, miturut pendapatku, masalah nglindhungi peralatan saka hemisfer ndhuwur durung rampung. Nganti dheweke wis mantep mikir babagan amunisi nyilem banget awal. Lan kanthi solusi saka masalah iki, contone, nggunakake KAZ, sampeyan ndeleng, amunisi nyilem bisa ditembak mudhun ing pendekatan, preduli saka apa sing arep kanggo nindakake ing bagean terminal.


                  Kaya sing dakkandhakake sadurunge, iki minangka asumsi manawa kerentanan bisa ditemokake kanthi cara sing paling ora biasa. Ing kasunyatan, amunisi kuwi ora perlu.

                  Lan babagan fantasi - bom anti-bunker nembus lemah puluhan meter lan diunekake. Mbayangno apa jenis kakehan lan beban ing mekanisme.
                  1. abrakadabre
                    abrakadabre 29 Agustus 2020 12:30
                    0
                    Kaya sing dakkandhakake sadurunge, iki minangka asumsi manawa kerentanan bisa ditemokake kanthi cara sing paling ora biasa.
                    Dheweke bakal mabur menyang muzzle kanthi serangan jet kumulatif ing breech bedhil. Kepiye sampeyan seneng karo ide iki? Aku menehi. Aja matur nuwun wassat
            2. prodi
              prodi 1 Juli 2020 13:04
              0
              Kutipan saka alexmach
              Nanging ora ditanggulangi dening layar karet prasaja "nyapu" lumahing antarane trek?

              layar karet - mesthi ora, sampeyan kudu pinter karo sing diturunake, lan bisa uga loro yen sampeyan ora bisa njupuk ing kebingungan
      2. Kalmar
        Kalmar 29 Juni 2020 19:20
        +2
        Quote: Pemimpin Redskins
        Penulis nandheske yen ing mangsa ngarep amunisi "pinter" bakal nyerang saka ndhuwur. Apa ora feed?

        Kenging punapa? Dheweke (penulis) nulis:
        Ing kahanan kasebut, kendaraan lapis baja bisa diserang saka sembarang amba, kang mungsuh dianggep paling ngrugekke.

        Mbok menawa, ing kahanan kaya mengkono, tank bakal berkembang ing cara sing padha karo armada: shift ing emphasis saka waja pasif kanggo pertahanan aktif (sejenis tank mini-air defense).
        1. Grazdanin
          Grazdanin 29 Juni 2020 19:30
          -3
          Kutipan saka Kalmar
          waja pasif kanggo peralatan protèktif aktif

          KAZ ora? Israel lan Amerika Serikat sijine ing seri, meh kabeh pembangunan anyar saka kendaraan wojo anyar teka karo dibangun ing KAZ.
          1. Kalmar
            Kalmar 29 Juni 2020 19:35
            0
            Kutipan saka Grazdanin
            KAZ ora?

            Ya, aku ngomong babagan dheweke. Mung saiki KAZ minangka jinis sekunder babagan waja pasif. Ing mangsa ngarep, peran kasebut bakal tuwuh.
            1. Grazdanin
              Grazdanin 29 Juni 2020 19:42
              0
              Aku ora mikir yen negara-negara Barat ora ngembangake MBT anyar, mung ana studi babagan topik iki. Luwih akeh proyek tank entheng lan medium karo KAZ saka AS menyang Turki. Korps Marinir AS wis ngilangi tank kabeh. Saiki ing kendaraan lapis baja, dheweke ngupayakake nambah mobilitas lan tambah akeh elektronik.
              1. Florian Geyer
                Florian Geyer 30 Juni 2020 10:22
                0
                Kutipan saka Grazdanin
                Negara-negara Kulon ora ngembangake MBT anyar, mung ana studi babagan topik iki

                Carane ora rampung? Ngomong khusus babagan negara-negara Barat, dheweke bebarengan ngembangake generasi anyar MBT. Sawetara negara Timur uga nindakake perkara sing padha.

                Kutipan saka Grazdanin
                Korps Marinir AS wis ngilangi tank kabeh.

                Ora mesthi ing cara sing. Saiki ILC minangka salinan cilik saka angkatan bersenjata kanthi sakabehe, kanthi struktur komando lan kontrol lan jinis / jinis pasukan ing miniatur (utamane asosiasi ekspedisi strategis). Apa sing nyebabake alangan kanggo jenderal tentara sing promosi ide nggawe marinir biasa saka ILC - infantri serangan ringan, lan kabeh barang sing ana gandhengane karo perencanaan lan njaga database (medali lan promosi) lan pengadaan lan peralatan (kickbacks + posisi ing perusahaan sawise mundur ) kanggo menehi jenderal kasebut.
                Nanging ketoke ora bakal njupuk mati, amarga ing mburi armada ana ora kurang pengaruh pasukan politik lan financial saka konco tentara.
                1. Grazdanin
                  Grazdanin 30 Juni 2020 10:30
                  -1
                  Kutipan saka Florian Geyer
                  Carane ora rampung?

                  Kang contone? Pangembangan lan riset babagan topik yaiku rong perkara sing beda. Dheweke mung ngembangake modifikasi tank sing ana.
                  Kutipan saka Florian Geyer
                  Ora mesthi ing cara sing. Saiki ILC minangka salinan suda

                  Maksudku konsep sing bubar diterbitake kanggo pangembangan ILC nganti 2030.
          2. 5-9
            5-9 30 Juni 2020 09:38
            -1
            USA - durung nuduhke ... masalah karo nginstal Trophy dadi bobot lan lack saka sumber daya. Ya, lan ora ana pirembagan babagan nginstal Trophy ing kabeh M1.

            Lan babagan pangembangan teknologi anyar karo KAZ .... nggawe aku ngguyu ... ora ana pangembangan kajaba nggambar render ing Kulon saiki, utamane karo KAZ
          3. Swasta-K
            Swasta-K 30 Juni 2020 10:20
            0
            Kutipan saka Grazdanin
            meh kabeh pembangunan anyar saka kendaraan waja anyar teka karo dibangun ing KAZ.

            Mekaten, KAZ dudu "built-in", nanging dhasar pilihan "dipasang".
            Liyane bab iku kontrol KAZ bisa / kudu Integrasi menyang daur ulang kontrol sakabèhé saka kendaraan tempur. Nanging iki uga bonus pilihan.
        2. vVvAD
          vVvAD 30 Juni 2020 13:58
          0
          Nganti saiki, pilihan iki diwatesi kanthi kekurangan energi lan dimensi kanggo kabeh perayaan urip iki. Uga, aja lali manawa ing kapal perang sing paling kuat ing jaman saiki, mung proteksi konstruktif sing padha saka unsur sing paling rawan sing kasedhiya ing tingkat sing dhuwur banget: sabuk waja lan liner, perlindungan marang detonasi ruang bawah tanah, sistem kompartemen sing disegel lan langkah liyane kanggo nambah kaslametané.
        3. abrakadabre
          abrakadabre 29 Agustus 2020 12:33
          0
          Kutipan saka Kalmar
          shift ing emphasis saka waja pasif kanggo sarana pangayoman aktif (sejenis tank mini-air defense)

          Menapa malih, diwenehi volume winates saka siji tank, minangka bagéan saka sambungan. Jenis pesenan tank (grup) - analog saka AUG. Bagéyan saka kendharaan kanthi gaman impact, bagéan karo pangayoman kabeh klompok, bagean karo radar, drones, etc.
          ngguyu
      3. Vicontas
        Vicontas 29 Juni 2020 20:46
        +1
        Pasang tameng multilayer sing bisa dipindhah ing manipulator, sing, dikontrol dening AI, bakal nyedhaki amunisi sing nyerang kanthi sudut ricochet lan nutupi wilayah sing diserang! Nindakake suku cadang yen ana penetrasi! Umumé, analog saka tameng pertempuran prajurit saka jaman kuna! Aku mikir yen massa tameng kasebut ora kritis kanggo peralatan militer!
        1. Florian Geyer
          Florian Geyer 30 Juni 2020 10:25
          0
          Manipulator larang lan nggawe bobote luwih abot. Sampeyan perlu kanggo menehi saben tank regu infantri karo tameng kuwi. Dheweke bakal mlaku karo dheweke ing arah sing bener kanthi prentah saka komandan tank.
          1. Vicontas
            Vicontas 30 Juni 2020 19:26
            0
            Kabeh biaya panguburan ditimbang! Lan waja tambahan sing mbukak mesin, sing ndadekake piranti ora aktif lan kakehan, lan tameng kasebut mung nduweni resistensi projectile sing tambah lan ukuran cilik lan bobote, dibandhingake karo waja tambahan "smeared" kabeh awak! Yen ana bebaya saka serangan ing kendaraan wojo saka sisih beda, iku perlu kanggo gabungke sawetara bagéyan peralatan menyang grup, nutup kabeh arah serangan ing wong.
        2. abrakadabre
          abrakadabre 29 Agustus 2020 12:39
          0
          Kutipan saka Victortas
          Pasang tameng multilayer sing bisa dipindhah ing manipulator, sing, dikontrol dening AI, bakal nyedhaki amunisi sing nyerang kanthi sudut ricochet lan nutupi wilayah sing diserang! Nindakake suku cadang yen ana penetrasi!

          Kabèh idea matèni dening kacepetan reaksi saka drive. Utamane nimbang kekuatan sing dibutuhake (lan mulane massa) lan dawa pengungkit. Kacepetan reaksi sing dibutuhake (ngowahi, ngganti sudut posisi) saka drive mung kasedhiya kanggo bahan peledak. Sejatine, iku mung siji-wektu.
          Ing wektu sing padha, ora ngrampungake masalah serangan simultan saka rong sudut. Malah saka siji sudut kanthi jarak sawetara meter.
    2. lucul
      lucul 29 Juni 2020 19:49
      +5
      Analisis babagan kemungkinan nggawe kendaraan sing padha lapis baja kudu diwiwiti kanthi analisis kemampuan sarana karusakan saka mungsuh potensial, kalebu sing janjeni.

      Pitakonan sing padha diunggahake nalika nggawe tank T-34, meh 100 taun kepungkur. Banjur kita mutusake manawa waja seragam luwih apik. Minangka laku wis ditampilake dening perang, panemu iki kleru. Sacara psikologis, kanggo kru, penting banget kanggo njaga paling ora siji sisih, lan diserang. Iki minangka analog saka tameng, kanggo prajurit. Yen sampeyan pisanan ngrugekke saka kabeh pihak, banjur iki tabet kurang moral (infantry ing geni saka pemanah). Lan nalika ana waja frontal kuat, tansah bisa digunakake minangka tameng, lan mbangun siasat saka iki.
      Aku kanggo waja frontal.
      1. Vol4ara
        Vol4ara 29 Juni 2020 19:57
        0
        Kutipan saka lucul
        Analisis babagan kemungkinan nggawe kendaraan sing padha lapis baja kudu diwiwiti kanthi analisis kemampuan sarana karusakan saka mungsuh potensial, kalebu sing janjeni.

        Pitakonan sing padha diunggahake nalika nggawe tank T-34, meh 100 taun kepungkur. Banjur kita mutusake manawa waja seragam luwih apik. Minangka laku wis ditampilake dening perang, panemu iki kleru. Sacara psikologis, kanggo kru, penting banget kanggo njaga paling ora siji sisih, lan diserang. Iki minangka analog saka tameng, kanggo prajurit. Yen sampeyan pisanan ngrugekke saka kabeh pihak, banjur iki tabet kurang moral (infantry ing geni saka pemanah). Lan nalika ana waja frontal kuat, tansah bisa digunakake minangka tameng, lan mbangun siasat saka iki.
        Aku kanggo waja frontal.

        Waja ngarep + kaz apik
        1. lucul
          lucul 29 Juni 2020 20:08
          +8
          Waja ngarep + kaz apik

          Waja ngarep + cara deteksi sing paling maju lan paling apik. Sanalika kendaraan lapis baja nyingkirake "buta", dheweke bakal langsung dadi monster ing medan perang maneh. Prinsipe prasaja - sapa sing nemokake dhisik, dheweke menang. Nalika tank cetha ndeleng target, kabeh wong mlayu saka garis geni. Kabeh tank perlu "mripat" anyar - tegese kanggo ndeteksi apa bakal - Aku ora idea, sanadyan scanner biosignal manungsa, nanging anyar "mripat" kudu dikembangaké, iki utomo.
          Minangka alternatif, siaran menyang tank, kanggo ngawasi, lingkungan sekitar tank ing radius 5 km, saka drone. Lan saben tank duwe dhewe. Iku ora babras kanggo njupuk target ing layar monitor komandan (Armata) - analog langsung saka tampilan pilot karo pilihan saka kabeh target bisa, nanging mung kanggo tank. Dadi luwih cepet kanggo gunner ndeteksi target ing medan perang kanthi cepet.
          1. Swasta-K
            Swasta-K 30 Juni 2020 10:27
            +1
            Kutipan saka lucul
            sapa sing nemokake dhisik, dheweke menang.

            Aku nemokake iku sadurungé, murub pisanan, thanks kanggo daya lan akurasi - iku kenek lan numpes pr-ka.
            Iki asring diabaikan dening debat pertahanan, uga taktik.
            Kutipan saka lucul
            siaran menyang tank, kanggo monitor, lingkungan watara tank ing radius 5 km, saka drone

            Dheweke aktif nggarap iki. Kaping pisanan, kanggo kendaraan komando kanthi overlay ing peta elektronik wilayah kasebut kanthi realita ditambah, kanthi kemungkinan sebutan target kanggo kru bawahan.
            Kutipan saka lucul
            Lan saben tank duwe dhewe.

            Bakal ngganggu. Mobil komandan lan komandan peleton cukup lan optimal. Kanggo liyane, siaran kasebut mung ana ing kahanan khusus kayata "tank on patrol" utawa nindakake tugas kanthi kapisah saka grup utama.
            Kutipan saka lucul
            Ora bakal cilaka kanggo nangkep target ing layar monitor komandan (Armata) - analog langsung saka tampilan pilot kanthi pilihan kabeh target sing bisa ditindakake.

            Wis. Augmented reality minangka unsur sing ora bisa dipisahake saka sistem observasi lan observasi optoelektronik modern.
      2. Prokletyi Pirat
        Prokletyi Pirat 29 Juni 2020 23:36
        +2
        Kutipan saka lucul
        sing waja seragam luwih apik. Minangka laku wis ditampilake dening perang, panemu iki kleru. Sacara psikologis, kanggo kru, penting banget kanggo njaga paling ora siji sisih, lan diserang. Iki minangka analog saka tameng, kanggo prajurit.

        Pikiran kasebut bener, nanging alasane mung vyviglazny ... Masalah penulis artikel kasebut yaiku dheweke nganggep "taktik" babagan serangan nanging ora nggatekake babagan pertahanan. Yen sampeyan menehi conto nganggo tameng, mula konstruksi jinis "penyu" lan liya-liyane ora dianggep. Mesthi, ora ana penyu ing tank, nanging ora perlu ana, amarga ana cara serangan jarak jauh. Sing, pangayoman kabeh-babak AFVs diwenehake ora dening waja lan DZ / KAZ, nanging dening siasat panggunaan lan interaksi. Mula conto ilustrasi sing kontradiktif ing sawetara kasus, staf komando nindakake pakaryan sing apik banget ing wong liya, sial, lan ana sawetara kasus penengah ...
  3. Bai
    Bai 29 Juni 2020 18:22
    +2
    layar otomatis sing wungu dening drive elektrik sak transportasi, sudo lan tetep ing posisi apa.

    Iki bagean obah bakal dipatèni ing perang pisanan.
    1. prodi
      prodi 29 Juni 2020 18:36
      0
      menara nimbali tinimbang sisih - kelangan, luwih praktis iku payung kisi liwat menara lan mesin saka serangan saka ndhuwur. Ana keraguan babagan kasunyatan serangan kanthi inti kejut: kepiye carane mabur, beku, ngarahake?
      1. Kalmar
        Kalmar 29 Juni 2020 19:37
        0
        Kutipan saka prodi
        Ana keraguan babagan kasunyatan serangan kanthi inti kejut: kepiye carane mabur, beku, ngarahake?

        https://bmpd.livejournal.com/1507397.html
        1. prodi
          prodi 30 Juni 2020 08:53
          0
          mamang, utamané sing amunisi karo inti impact kurang daya penetrating saka kumulatif conventional, lan iku ora cukup kanggo sijine iku ing ATGM. Ya, dheweke bisa gampang njupuk target kaya BTR-BMP, nanging tank kaya T-90 ora dadi kasunyatan: sampeyan bisa mencet ing atap menara, sing gampang ditutupi karo DZ, utawa ing. bagean mbukak saka kompartemen engine, nanging ngarahke temenan bakal pindhah ing tengah target, IE menara
          1. Kalmar
            Kalmar 30 Juni 2020 09:07
            0
            Kutipan saka prodi
            nanging tank kaya T-90 wis ora ana maneh kasunyatan: sampeyan bisa mencet iku salah siji ing gendheng saka menara, kang gampang kanggo nutupi karo remot sensing, utawa ing bagean mbukak saka kompartemen engine, nanging ngarahke temenan bakal pindhah. ing tengah target, yaiku menara

            Aku tau maca sing iku ora supaya gampang kanggo nyelehake DZ ing gendheng (lan kabeh liyane "lancip-waja" bagean): waja ing pemblokiran DZ bisa ora tahan undermining sawijining.

            Kanggo ngarahake: "ngajari" amunisi kanggo ngarahake ora mung ing tengah, nanging, ayo ngomong, ing "tip" iku prasaja.
          2. Florian Geyer
            Florian Geyer 30 Juni 2020 10:32
            0
            Kaset PTB - padha cukup kumulatif.
    2. AVM
      29 Juni 2020 20:41
      +1
      Kutipan saka B.A.I.
      layar otomatis sing wungu dening drive elektrik sak transportasi, sudo lan tetep ing posisi apa.

      Iki bagean obah bakal dipatèni ing perang pisanan.


      Apa persis? Layar kisi? Lan ing neraka karo wong-wong mau, sampeyan bisa nyumerepi sing anyar - kudu murah. Drive listrik? Mbok, nanging padha ora digawe saka emas, lan kenek wong. Ing kasus apa wae, mundhut layar ora bisa dibandhingake karo mundhut mesin kasebut. Yen dheweke nindakake tugas, mula patine ora pati penting.

      Mesthine ora ana sing rumit ing kene - konstruksi oak sing sederhana, primitif, - nganti sisih / mudhun menyang sisih, bar, bisa uga sawetara proteksi cahya liyane.
      1. Bai
        Bai 30 Juni 2020 12:11
        +1
        Kenapa ngalih bar? Padha bisa lan kudu didandani kanthi permanen. Iki sing ditindakake ing skala industri.

  4. Grazdanin
    Grazdanin 29 Juni 2020 18:34
    0
    Sawise artikel kasebut, ana sing ngelingi anekdot lawas sing ora lucu "Apa aku mung ana ing tentara Israel?"
    Panggunaan kendaraan lapis baja tegese panggunaan bebarengan karo infanteri, kendaraan lapis baja liyane, artileri, penerbangan, lan liya-liyane. Apa kendaraan lapis baja mung waja lan bedhil? Ora ana mobilitas, KAZ, pengawasan lan ngarahake sistem, macem-macem sistem elektronik?
    Yen mungsuh teka saka sisih utawa buritan, ana sing salah karo dhawuh sampeyan. Kanggo kacilakan, penyergapan, ana KAZ lan asisten "elektronik" liyane.
    1. Lopatov
      Lopatov 29 Juni 2020 18:54
      +4
      Kutipan saka Grazdanin
      Yen mungsuh teka saka sisih utawa buritan, sampeyan duwe

      ...perang modern.
      Ya, lan ing perang "klasik", flanks mbukak ora umum
    2. AVM
      29 Juni 2020 20:38
      +1
      Kutipan saka Grazdanin
      Sawise artikel kasebut, ana sing ngelingi anekdot lawas sing ora lucu "Apa aku mung ana ing tentara Israel?"
      Panggunaan kendaraan lapis baja tegese panggunaan bebarengan karo infanteri, kendaraan lapis baja liyane, artileri, penerbangan, lan liya-liyane. Apa kendaraan lapis baja mung waja lan bedhil? Ora ana mobilitas, KAZ, pengawasan lan ngarahake sistem, macem-macem sistem elektronik?
      Yen mungsuh teka saka sisih utawa buritan, ana sing salah karo dhawuh sampeyan. Kanggo kacilakan, penyergapan, ana KAZ lan asisten "elektronik" liyane.


      Dadi iki minangka seri artikel - ing pungkasan ana pranala, ana loro babagan mobilitas lan kesadaran situasional, ergonomi, kita bakal entuk KAZ lan senjata.
      1. Grazdanin
        Grazdanin 29 Juni 2020 20:47
        0
        Oke, matur nuwun, ngenteni)
        Ing mratelakake panemume, seng nembus waja dhuwur saka senjata lan KAZ devalue waja. Pentinge kesadaran situasional, mobilitas, KAZ lan sistem perlindungan elektronik liyane dadi luwih penting tinimbang waja.
  5. iku1988
    iku1988 29 Juni 2020 18:39
    +1
    Video sing gegandhengan:
    https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=L2NXSgD_INY
    1. AVM
      29 Juni 2020 20:30
      +1
      Kutipan saka ares1988
      https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=L2NXSgD_INY


      Conto gedhe. Maneuverability + tameng.

      Mung caveat yaiku mesin ing program iki bakal banget entheng, bakal diproses saka meriam 30-57 mm, ora ana maneuverability sing bakal mbantu. Sampeyan isih perlu waja.
  6. Lokal saka Volga
    Lokal saka Volga 29 Juni 2020 20:02
    0
    RPG??!!! Sing uwis ngetokne waja semeter....
    1. garri lin
      garri lin 29 Juni 2020 20:19
      0
      Napa "Vampire" dudu RPG kanggo sampeyan? Umumé, bagean artikel iki paling ora stabil. RPGs ora adoh konco ATGMs ing syarat-syarat seng nembus waja. Ing kene, kanggo ngamanake sisih, ora perlu waja, nanging kesadaran situasional. Sampeyan ora bisa njupuk kanthi akurat saka RPG.
      1. AVM
        29 Juni 2020 20:27
        +2
        Kutipan saka garri lin
        Napa "Vampire" dudu RPG kanggo sampeyan? Umumé, bagean artikel iki paling ora stabil. RPGs ora adoh konco ATGMs ing syarat-syarat seng nembus waja. Ing kene, kanggo ngamanake sisih, ora perlu waja, nanging kesadaran situasional. Sampeyan ora bisa njupuk kanthi akurat saka RPG.


        Siji ora ngganggu. Kaya bawang - Kamuflase, ora mbantu - KAZ, ora mbantu - DZ, ora mbantu - reservasi komponen sing kompeten + kapsul kru.

        Sanajan RPG nembus waja, efek penghalang bisa banget banget kanggo ngrusak tank kanthi signifikan - geni dipateni dening sistem pemadam geni, tekanan sing berlebihan nyebabake hatch khusus, kru ana ing kompartemen lapis baja, kaya ing T-14
        1. garri lin
          garri lin 29 Juni 2020 20:30
          0
          Dadi ora ana sing mbantah manawa pendekatan terpadu nyurung. Mung saiki RPG lan ptura duwe penetrasi waja sing padha.
          1. AVM
            29 Juni 2020 20:36
            +1
            Kutipan saka garri lin
            Dadi ora ana sing mbantah manawa pendekatan terpadu nyurung. Mung saiki RPG lan ptura duwe penetrasi waja sing padha.


            Iku iso dibandhingke, nanging ana ATGMs massive saka jinis Kornet ngendi seng nembus waja punika 1400 mm kanggo DZ utawa liyane, lan ana cilik, kayata Metis ngendi 950, nanging rodo 750, uga, RPG / utawa RPG-29 karo sing 650-750 mm. Tilas uga bisa "nyoba ing waos" waja frontal, nalika sing terakhir mung sisih lan gendheng.
            1. garri lin
              garri lin 29 Juni 2020 21:10
              +1
              Kanggo nggawe sisih karo padha karo kumulatif karo seng nembus 700 mm temenan kanggo kabotan peralatan.
              1. AVM
                30 Juni 2020 08:18
                0
                Kutipan saka garri lin
                Kanggo nggawe sisih karo padha karo kumulatif karo seng nembus 700 mm temenan kanggo kabotan peralatan.


                Yen kita ngomong babagan seragam, utawa malah mung gabungan waja, banjur ya. Nanging yen kita duwe layar kisi karo 50 cm saka lambung, nyebabake pre-charge durung wayahe, ngiring dening sensing remot (bisa tandem) lan konco iku wis waja gabungan, banjur bisa metu.
            2. 5-9
              5-9 30 Juni 2020 09:45
              0
              Inggih, ing Abrams, 40% saka proyeksi frontal punika weakened zona. Maneh, ngarepke maneuvering aman, Newest Saudi M1A2SA (analog SEPv.2) mejet dening Bassoon kuna (minangka slamet, ora deteriorate) ing mburi menara ing SM karo mercon saka hatches nalika dibukak saka a proyeksi frontal.
              Sampeyan bisa nyoba - saben tank kebak dons weakened malah ing bathuk ... nanging apa kemungkinan sukses ...
        2. IS-80_RVGK2
          IS-80_RVGK2 29 Juni 2020 23:20
          +1
          Kutipan saka AVM
          Siji ora ngganggu. Kaya bawang - Kamuflase, ora mbantu - KAZ, ora mbantu - DZ, ora mbantu - reservasi komponen sing kompeten + kapsul kru.

          Penulis maca nang endi wae babagan kulit bawang. Iki nyenengake, bisa uga liwat wektu, lan kabeh gagasan ala aneh babagan waja awak bakal mandheg teka ing pikirane.
      2. Komentar wis dibusak.
      3. Lokal saka Volga
        Lokal saka Volga 29 Juni 2020 20:39
        0
        Kuwi sing tak omongké, mas! Maksudku paragraf ing artikel babagan perlindungan marang RPG!
    2. AVM
      29 Juni 2020 20:24
      +1
      Quote: Lokal saka Volga
      RPG??!!! Sing uwis ngetokne waja semeter....


      Iki waja baja homogen. Lan yen kita duwe puff "sandwich" digawe saka baja, poliethelin, keramik, remote sensing lan layar kisi, banjur asil bakal temen beda.
      1. Lokal saka Volga
        Lokal saka Volga 29 Juni 2020 20:42
        0
        Aku setuju! Nanging, minangka aturan, siji pejuang ora tekan target! Ah, voli 2-3 vampir - khan menyang tank!
        1. AVM
          29 Juni 2020 20:50
          +3
          Quote: Lokal saka Volga
          Aku setuju! Nanging, minangka aturan, siji pejuang ora tekan target! Ah, voli 2-3 vampir - khan menyang tank!


          Ana conto kaslametané tank sing luar biasa. Dadi pitakonan, apa yen distribusi seragam waja dadi jerami sing mecah mburi unta? Sing. shift parity ing sih saka kendaraan wojo.
          https://topwar.ru/27952-t-72-vyzhivaemost-v-boyu.html

          Sajrone perang kasebut, tank kanthi buntut nomer 611 saka / tr. Sajrone 2 dina permusuhan terus-terusan, 3 ATGM kelas Fagot lan 6 granat RPG-7 nyerang kendaraan iki.

          Hits tiba ing bagean ngisor tank.
          ATGM - kiwa ing ngisor menara (kabeh):
          • loro - ing tangki bahan bakar ing fender ing sangisore menara, sing tanker tansah "garing" sajrone pertempuran. Nawakke padha inflated lan ambruk, banjur unsur pangayoman dinamis hinged ing menara makarya, ora ana seng nembus waja;
          • siji - ing Papan ing ngisor menara; dibayangke dening unsur micu saka pangayoman dinamis hinged dipasang ing layar sisih karet-logam.
          Granat saka RPG-7:
          • siji - saka ndhuwur menyang lawang ngisor komandan menara; jet kumulatif pierced hatch lan, tanpa mencet komandan tank, tindak menyang tembok mburi menara;
          • loro - ing sisih kiwa ing sisih ngarep ndhuwur menara; neutralized dening unsur micu saka pangayoman dinamis hinged;
          • telu - ing sisih awak, 2 ing sisih kiwa lan 1 ing sisih tengen; kabeh sing dibayangke dening unsur pangayoman dinamis dipasang ing layar sisih karet-logam.

          Akibaté, ora ana siji hit mimpin kanggo mundhut saka kemampuan pertempuran tank, kang terus-terusan nindakake misi pertempuran sawijining. Kasunyatan iki dikonfirmasi nalika obrolan pribadi antarane penulis lan komandan tank iki lan komandan perusahaan ing Juni 2000. Menapa malih, komandan unit dikonfirmasi yen kabeh tank liyane saka batalyon wis bola-bali ditabrak ATGM lan granat roket saka RPG.
          1. Lokal saka Volga
            Lokal saka Volga 29 Juni 2020 21:27
            0
            Aku setuju maneh ... Nanging, RPG-7 adoh saka vampir, ora pancing, ora cranberry lan dudu longboat !!! lan "bassoon" dudu "kornet" lan dudu "refleks"!
        2. Swasta-K
          Swasta-K 30 Juni 2020 10:36
          0
          T-80BV. Grozny-94/95. Tahan saka 6 nganti 18 hit saka RPG - norma.
      2. lucul
        lucul 29 Juni 2020 21:00
        0
        Iki waja baja homogen. Lan yen kita duwe puff "sandwich" digawe saka baja, poliethelin, keramik, remote sensing lan layar kisi, banjur asil bakal temen beda.

        Yen kita tarik analogi karo gegaman gegeran, sanalika waja kejiret munggah karo tingkat teknologi Manufaktur pedhang, padha langsung dadi kurang penetrated. Lan saiki inti BOPS luwih unggul tinimbang waja tank ing babagan kekuatan, sanalika padha, BOPS bakal dadi ora efektif.
        Pitakonan yaiku manawa iki minangka kesenengan sing larang, nanging kaya sing ditampilake ing Abad Pertengahan, kabeh bisa ditanggulangi ...
        1. Grazdanin
          Grazdanin 29 Juni 2020 21:34
          -1
          Minangka Abad Pertengahan nuduhake, senjata luwih unggul tinimbang pertahanan lan mobilitas kanthi kesadaran situasional luwih penting.
          1. lucul
            lucul 29 Juni 2020 22:14
            +2
            Minangka Abad Pertengahan nuduhake

            Minangka Abad Pertengahan nuduhake, waja ilang mung karo tekane saka senjata api. Supaya padha rampung dilindhungi saka jinis senjata liyane. Lan mung terobosan ing teknologi (bubuk mesiu) mungkasi wong-wong mau.
            Mangkono uga tank - nganti laser efektif digawe, waja isih bakal penting.
            1. Usher
              Usher 30 Juni 2020 00:24
              -1
              Kutipan saka lucul
              Minangka Abad Pertengahan nuduhake

              Minangka Abad Pertengahan nuduhake, waja ilang mung karo tekane saka senjata api. Supaya padha rampung dilindhungi saka jinis senjata liyane. Lan mung terobosan ing teknologi (bubuk mesiu) mungkasi wong-wong mau.
              Mangkono uga tank - nganti laser efektif digawe, waja isih bakal penting.

              Pangilon lan kumelun bakal nglindhungi saka laser.
              1. AVM
                30 Juni 2020 08:06
                0
                Kutipan saka usher
                Kutipan saka lucul
                Minangka Abad Pertengahan nuduhake

                Minangka Abad Pertengahan nuduhake, waja ilang mung karo tekane saka senjata api. Supaya padha rampung dilindhungi saka jinis senjata liyane. Lan mung terobosan ing teknologi (bubuk mesiu) mungkasi wong-wong mau.
                Mangkono uga tank - nganti laser efektif digawe, waja isih bakal penting.

                Pangilon lan kumelun bakal nglindhungi saka laser.


                Ora, ora bakal nglindhungi. Nanging laser sing bisa cepet lan saka kadohan diobong liwat malah waja T-34, lan ing wektu sing padha bisa diselehake ing tank, ora bakal katon kanggo liyane 50 taun, utawa malah luwih. LO duwe tugas liyane.
        2. KCA
          KCA 30 Juni 2020 09:39
          0
          BOPS apik banget nalika njupuk stub tank sing ngadeg ing papan latihan, sudut ketukan BOPS ora 90 derajat kanggo waja, bisa uga mbalek lan hit ing sisih pinggir, tank, kayane, ora. mandheg, nanging obah, amarga T-90s pindhah liwat medan kasar, kabeh wong weruh proyeksi sing bakal diuripake nalika ditembak ora bisa diprediksi.
      3. 5-9
        5-9 30 Juni 2020 09:47
        0
        Dadi sembarang alangi wojo kondisi recalculated kanggo RHA kondisional iki, sanajan alangi padha bakal 700 mm kanggo RHA kanggo OBPS lan 1000 mm kanggo RHA kanggo kuma (conditionally).
  7. Batalyon konstruksi cadangan
    Batalyon konstruksi cadangan 29 Juni 2020 20:50
    +2
    Serangan bisa saka sisih endi wae, tegese sampeyan kudu mbusak sisih sing dilindhungi supaya padha tusuk saka kabeh sisi. ngguyu
    Akibaté, tank paling anyar kanthi massa elektronik lan rega papan bakal dirusak kanthi sampurna dening T-54, T-55 kuna tanpa elektronik lan, paling akeh, kanthi pemandangan anyar. wassat
    sarwa!
    1. AVM
      30 Juni 2020 00:02
      -1
      Quote: Batalyon konstruksi cadangan
      Serangan bisa saka sisih endi wae, tegese sampeyan kudu mbusak sisih sing dilindhungi supaya padha tusuk saka kabeh sisi. ngguyu
      Akibaté, tank paling anyar kanthi massa elektronik lan rega papan bakal dirusak kanthi sampurna dening T-54, T-55 kuna tanpa elektronik lan, paling akeh, kanthi pemandangan anyar. wassat
      sarwa!


      Sepisanan, redistribusi waja ora statement, nanging pitakonan.
      Sareh, iku ora kasunyatan sing T-54 utawa T-55 bakal bisa nembus malah waja tank karo waja roto-roto.
      Katelu, bisa uga ana sawetara jinis kendaraan kanthi level armor tank. Salah sawijining jinis tata letak klasik, yen ana risiko tabrakan karo kendaraan lapis baja mungsuh. Lan jinis kaloro, kanggo konflik sing umume kedadeyan akhir-akhir iki, nalika tank meh ora tau nglawan tank, lan kendaraan lapis baja nandhang kerugian paling gedhe saka pesawat lan infantri mungsuh. Lan saka infantri, utamané ing kutha-kutha lan ing pagunungan.

      Soko ngandhani yen miturut asil, rasio klasik kanggo waja seragam bakal dadi 1 kanggo 3 utawa luwih kanggo sing terakhir. Nanging iki kanthi syarat distribusi waja pancen nyata ngidini sampeyan ngiyataken proyeksi liyane, sing nggawa kita bali menyang "pisanan".
      1. Florian Geyer
        Florian Geyer 30 Juni 2020 11:01
        0
        Konsep MBT dhewe minangka kompromi, nalika kanggo kelayakan ekonomi, kualitas tank tartamtu kudu dikorbanake. Sing cocog karo konsep perang sing ditampa.
        Ora ana pangertèn kanggo nggawe tank super saka MBT. Banjur luwih gampang bali menyang divisi kategori tank miturut tugas / bobot lan ukuran. Kang kanthi cara ing kahanan tartamtu bisa sabdho
      2. Batalyon konstruksi cadangan
        Batalyon konstruksi cadangan 30 Juni 2020 16:18
        0
        Andrey Mitrofanov, yen sampeyan kelalen apa sing sampeyan tulis ing artikel kasebut, iki minangka kutipan kanggo sampeyan: "Ayo kita ora bisa nyedhiyakake waja kabeh saka projectiles sub-kaliber berbulu waja (BOPS) lan anti-tank sing dipandu. misil (ATGM), nanging bisa uga menehi pangayoman kabeh babagan meriam kanthi cepet nganti kaliber 57 mm, peluncur granat anti-tank entheng (RPG) lan rudal dipandu anti-tank, lan bisa uga saka "inti impact" amunisi.
        Lan kanggo pendidikan umum, aku bakal pitutur marang kowe sing T-54, T-55 duwe bedhil "rada" luwih gedhe ing kaliber saka 57mm.
  8. Cer59
    Cer59 29 Juni 2020 20:53
    0
    ana siji pitakonan menarik. apa daya engine dibutuhake kanggo tank? cah, 100 hp cukup kanggo sampeyan. lan 000 hp? tank sing bobote 500 ton? a? lan ukurane 000 meter 2000. Guys, saiki sampeyan bisa duwe kekuwatan apa wae. supaya kita sijine waja sembarang lan nerusake.
  9. Andrey.AN
    Andrey.AN 29 Juni 2020 21:34
    0
    KAZ bisa nangani pluru subsonik sing bisa nyerang saka sembarang sudut, nanging mung waja karo BOPS hipersonik.
    1. Usher
      Usher 30 Juni 2020 00:23
      -1
      Kutipan: Andrey.AN
      KAZ bisa nangani pluru subsonik sing bisa nyerang saka sembarang sudut, nanging mung waja karo BOPS hipersonik.

      KAZ modern bisa nyegat BOPS. Lan padha ora hypersonic.
      1. AVM
        30 Juni 2020 08:05
        0
        Kutipan saka usher
        Kutipan: Andrey.AN
        KAZ bisa nangani pluru subsonik sing bisa nyerang saka sembarang sudut, nanging mung waja karo BOPS hipersonik.

        KAZ modern bisa nyegat BOPS. Lan padha ora hypersonic.


        Kayane Afghanit lan Zaslon bisa nyegat. BOPS minangka hipersonik, kacepetan kira-kira 1700 m / s, lan iki luwih saka 5M, dianggep hipersonik.
        1. Andrey.AN
          Andrey.AN 30 Juni 2020 13:35
          0
          Ora biaya-efektif kanggo KAZ fokus tambahan ing BOPS, malah yen iki kamungkinan. BOPS kanggo KAZ ora beda karo cangkang meriam otomatis kaliber cilik. KAZ iki bakal ngalahake BMP ing bledosan nalika ATGM mabur.
  10. Alien Saka
    Alien Saka 29 Juni 2020 23:22
    +1
    Thanks kanggo penulis, dheweke ngangkat topik sing menarik!)
  11. Usher
    Usher 30 Juni 2020 00:22
    0
    Senajan kita ora bisa nyedhiyani waja kabeh-bunder marang projectiles sub-kaliber bulu-tindik waja (BOPS) lan rudal dipandu anti-tank abot (ATGMs), iku bisa uga kanggo nyedhiyani pangayoman kabeh-babak marang meriam cepet-geni nganti 57 mm. kaliber, peluncur granat anti-tank entheng (RPG) lan ATGM, lan, bisa uga, saka amunisi saka jinis "inti dampak". Ing tembung liyane, kanggo nyedhiyani pangayoman maksimum marang sing ancaman sing kendaraan wojo paling kamungkinan kanggo nemokke.
    Lan saiki MBT ora dilindhungi kanthi cara sing padha. Ora ana gunane goyangake hawa. Sapa layar sisih lan kisi-kisi kanggo?
    1. AVM
      30 Juni 2020 08:00
      0
      Kutipan saka usher
      Senajan kita ora bisa nyedhiyani waja kabeh-bunder marang projectiles sub-kaliber bulu-tindik waja (BOPS) lan rudal dipandu anti-tank abot (ATGMs), iku bisa uga kanggo nyedhiyani pangayoman kabeh-babak marang meriam cepet-geni nganti 57 mm. kaliber, peluncur granat anti-tank entheng (RPG) lan ATGM, lan, bisa uga, saka amunisi saka jinis "inti dampak". Ing tembung liyane, kanggo nyedhiyani pangayoman maksimum marang sing ancaman sing kendaraan wojo paling kamungkinan kanggo nemokke.
      Lan saiki MBT ora dilindhungi kanthi cara sing padha. Ora ana gunane goyangake hawa. Sapa layar sisih lan kisi-kisi kanggo?


      Ora temenan. Yen sampeyan mbayar manungsa waé, banjur gratings digunakake kanggo ombone winates. Utawa dheweke wis digantung kanthi tangan sajrone konflik, utawa nutupi wilayah sing winates.

      Masalah karo PMSM yaiku kanggo operasi sing efektif, kudu 30-50 cm saka lambung, lan iki nambah dimensi sajrone transportasi - ora bakal pas ing platform sepur. Nggawe bisa dicopot? Iku troublesome kanggo kru kanggo mbusak mau, sijine ing, nyimpen ing ngendi wae. Lan ing kasus apa wae, bobote ora cilik. Lan kanthi otomatis mundhakaken - sijine ora masalah khusus.
      1. KCA
        KCA 30 Juni 2020 10:05
        0
        Aku kudu mbukak T-72 ing platform sepur, apa sampeyan ngomong? Apa sing ora cocog ing endi? Goslings pas ing ukuran platform, padha tangi, sijine sepatu, ditarik nganggo kabel lan iku, lan apa macet ing sisih, sijine, nanging supaya net tetep metu ing paling sethithik rong meter ing saben. sisih, pas antarane kiriman, lan patties
  12. Sakhalinets
    Sakhalinets 30 Juni 2020 01:41
    +2
    Utawa mungkin evolusi uga bakal mengaruhi bahan perlindungan? Apa ana akeh perkara anyar sing dikembangake? Aku bubar maca babagan baja sing disusun kanthi molekuler, kekuwatane saya tambah kanthi urutan gedhene! Cetha manawa nganti saiki iki mung conto laboratorium kanthi rega ruang, nanging ...
  13. Riwas
    Riwas 30 Juni 2020 05:54
    +2
    Sampeyan bisa nimbang implementasine saka layar otomatis sing wungu dening drive elektrik sak transportasi, sudo lan tetep ing posisi apa. Ngarsane layar otomatis kasebut bakal ngidini transportasi kendaraan lapis baja tanpa ngluwihi dimensi sing dibutuhake lan menehi perlindungan tambahan sajrone kerja tempur.

    Aku weruh sing padha ing artikel 2005.
    http://www.sinor.ru/~bukren3/btr_ww.htm
    "Kanggo nglindhungi projectiles kumulatif, disaranake nggunakake jaring nilon, sing mbukak obliquely menyang mungsuh kanthi bantuan rak pneumatik kanthi cepet dikembangake kanthi udara sing dikompresi. Kaya airbag, nanging kanthi bentuk sing luwih rumit, kanthi bolong. saka panyebaran jaringan pneumatik, bisa digunakake kanggo tujuan tape baja sing wis cacat lan elastis. Kaping pisanan, digulung, nalika diluncurake, mbukak dhewe, lurus lan muter babagan sumbu longitudinal, ngowahi dadi pipa sing rada kaku, keliling sing kira-kira padha karo jembaré tape."
  14. Gandum
    Gandum 30 Juni 2020 06:09
    0
    Aku ora ngerti, ing mratelakake panemume, gagasan kendaraan tanpa kru isih luwih janjeni, sing bisa digawe minangka bahan murah sing bisa dikonsumsi lan dilengkapi karo proteksi paling canggih lan elektronik sing larang kanggo tumindak khusus, yaiku uga bisa yen kendaraan lemah sakabèhé bakal diganti karo analog murah drone mabur
    1. AVM
      30 Juni 2020 07:54
      0
      Kutipan: Graz
      Aku ora ngerti, ing mratelakake panemume, gagasan kendaraan tanpa kru isih luwih janjeni, sing bisa digawe minangka bahan murah sing bisa dikonsumsi lan dilengkapi karo proteksi paling canggih lan elektronik sing larang kanggo tumindak khusus, yaiku uga bisa yen kendaraan lemah sakabèhé bakal diganti karo analog murah drone mabur


      Nalika ora ana AI lengkap tanpa peralatan kru lan UAV, nanging mung bisa nglengkapi sing diawaki, nanging ora ngganti.
      1. Grazdanin
        Grazdanin 30 Juni 2020 14:37
        -1
        Kutipan saka AVM
        tanpa peralatan kru lan UAV mung bisa tambahan


        AI lengkap ora dibutuhake kanggo UAV, teknologi sing wis ana ndadekake bisa nindakake tugas sing ditugasake tanpa masalah.
        Ana akeh masalah liyane karo peralatan lemah, nganti saiki mung kendaraan radio-kontrol khusus kanggo ngresiki tambang, tumindak ing zona darurat, etc.
  15. SVD68
    SVD68 30 Juni 2020 06:45
    +1
    Masalah distribusi waja kanggo tank ora masalah logika, nanging statistik.
    1. AVM
      30 Juni 2020 07:53
      0
      Kutipan: SVD68
      Masalah distribusi waja kanggo tank ora masalah logika, nanging statistik.


      Ya, aku uga mikir babagan iki - kanggo nyebarake reservasi adhedhasar analisis hits ing konflik sadurunge. Ana siji nuansa sing ora ana ing kene - gaman ganti, akurasi hit saya tambah, mungsuh bisa milih zona hit tartamtu, saengga statistik bisa uga beda ing konflik sabanjure.
      1. SVD68
        SVD68 30 Juni 2020 08:51
        0
        Ing kasus apa wae, praktik minangka kritéria bebener. Tanpa latihan, ora bisa nemtokake sambungan logis sing luwih penting. Sing. perlu latihan ing wangun statistik.
  16. 5-9
    5-9 30 Juni 2020 09:36
    0
    Nyatane, tank Soviet / Rusia (lan Merkava) luwih akeh dilindhungi saka sisih / ndhuwur tinimbang mitra Kulon. Mulane, aku ora mikir sing T-14 nilar iki.
    ATGM, ATGM ..... ngancurake tank kanthi ATGM minangka tugas sing angel banget, luwih tepat, adoh saka siji penetrasi sing dibutuhake, ing Chechnya ana cukup kasus nalika tank nyusup dhewe sawise 5-7 penetrasi (ora hits - penetrasi) cukup. Maneh, nginstal KAZ bakal nyuda efektifitas ATGM. Kita ora ngerti carane akeh ATGM sing dirusak dening tank lan ing petungan ATGM umum saben 1 video kekalahan tank sukses ing BV ....
    Aku bakal luwih wedi SPBE saka MLRS sing dikonfirmasi Donbass ....

    Lan linggis minangka linggis, efek waja luwih dhuwur tinimbang kuma, kanggo nyegat, KAZ dibutuhake luwih serius (Trofi ing linggis ora bisa digunakake), kemungkinan interception luwih murah tinimbang ATGM .... Mulane , pangayoman bathuk ora bisa ditinggalake. Kajaba iku, cangkang sing ana ing Rheinmetall-120 wis diwatesi, nyuda apa wae sing luwih akeh tinimbang ing M829A4 dudu kasunyatan manawa bakal ...
    1. Grazdanin
      Grazdanin 30 Juni 2020 14:33
      -1
      Kutipan: 5-9
      cangkang sing ana ing Rheinmetall-120 wis matesi

      Ya, dheweke wis suwe siyap ngganti bedhil 140 mm, nanging nganti saiki ora ana target.
      1. 5-9
        5-9 30 Juni 2020 14:36
        0
        Iku ora sing wis siyap, nanging titik punika, ana mung ora ono kanggo sijine iku, tinimbang 120 mm, iku ora bakal ngadeg, ora ketompo carane. Sampeyan perlu tank anyar utawa sawing menara rampung anyar, rodo ora dienggoni, ing saiki, kang ing wektu lan keuangan ora beda-beda akeh saka tank anyar.

        Kanthi tampilan gedhe saka T-14, target kasebut bakal katon ...
        1. Grazdanin
          Grazdanin 30 Juni 2020 14:45
          -1
          Leclerc wis direncanakake saka 140 mm. Tank sadurunge, ya, menara kasebut kudu dirampungake. Nanging ora masalah. T14 ora bakal nggawe telpon anyar. Kaluwihan kasebut ora waja, nanging tata letak lan "elektronik" modern. Aku ana kurang waja saka malah ing T72, diwenehi sing Armat luwih gedhe tinimbang macan tutul lan abrams ing ukuran, lan ora ngluwihi 55 ton ing bobot.
  17. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 30 Juni 2020 12:07
    0
    Aku mikir yen jawaban kanggo akeh telusuran kasebut wis ana ing sejarah - sampeyan bisa ngelingi sejarah pangembangan armor ksatria lan senjata sing bisa nembus. Nalika waja dadi abot banget, modernisasi terus maju:
    1) Nambah waja ing wilayah sing paling kerep kena - lan kosok balene, nyuda sing kurang kena pengaruh.
    2) Menehi sudut rasional saka inclination
    3) Deepening menyang thoroughness saka Processing produk (bahan paling apik)
    4) Teknik taktis kanggo nyilikake ancaman kanggo target tartamtu ing siji wektu.

    Ing siji, gegaman uga ora mandheg - lan minangka asil, karo tekane saka cahya lan kuat penetrating senjata (Relatif kuat Firearms, pedhang, kemajuan ing fragmentasi), ing sawetara titik waja saka unit pertempuran tartamtu dadi dadi ora efektif, amarga sawetara sudhut lan volume Ancaman padha ing loro waja lan tanpa. Lan titik nomer 4 teka ing ngarep - yaiku, taktik nggunakake pasukan tempur nglawan senjata.
    Nanging, apa sing luar biasa - sadurunge wayahe, kita waca sing waja teka ing cuirass lan helem, sebagéyan kanggo alasan standarisasi, sebagéyan kanggo alasan cukup cukup - pangayoman maksimum lan ngarepke nyoto ing wilayah sing paling kena pengaruh (torso), pangayoman suda. lan sudut rasional ing area kritis (sirah). wilayah liyane padha dilindhungi dening waja kain lan apa bisa diterangake minangka tambahan "dipasang pangayoman waja" - tanpa akeh distribusi, nanging iku. Kabeh iki minangka pendekatan paling kompromi kanggo ngrampungake masalah iki - yaiku, pitakonan nglindhungi target nganti watesan, nalika pangayoman iki minangka efektif sabisa lan ora nglintasi kurva nyuda efektifitas pertempuran (overloaded karo waja).
    Aku delved menyang kabeh iki - minangka ing mratelakake panemume conto apik carane logika kita kudu bisa ing prakara pesenan. Yen kita njupuk prau segara, banjur proses ana kira-kira cocog kanggo padha. Informasi lan keamanan taktik teka ing ngarep.
    Dadi pikirane babagan masalah kasebut - mesthine ing desain tank kudu ana modularitas, nyedhiyakake pilihan kanggo nguatake waja saka sisih ndhuwur. Ing ngisor iki, daya engine kudu diwilang lan centering saka massa kudu dijupuk menyang akun. Sampeyan ora perlu nggunakake tulangan iki - nanging fitur desain sing nyedhiyakake kanggo kahanan tartamtu.
    Aku mikir sing isih luwih apik kanggo waja bathuk technique - nanging tanpa fanatisme akeh, ora gumantung ing Tambah kethul ing kekandelan, nanging ing Tambah ing biaya bathuk iki - komposit, keramik, sudhut lan mbangun-munggah kudu. menehi output pangayoman paling efektif nganti intersects karo kurva paukuman mobilitas.
    Mungkin tahapan wis teka nalika sawetara unit tempur liyane kudu njupuk sawetara fungsi nglindhungi tank saka kekalahan - kompleks otomatis utawa semi-otomatis sing dipisahake saka tank nanging ing interaksi informasi sing cedhak. Amarga ing papat TCTerms masalah serangan akurat saka arah beda ora bisa ditanggulangi - ing upaya kanggo nindakake iki, tank bakal overloaded karo salah siji waja utawa kit awak.
    1. ageng
      ageng 30 Juni 2020 18:55
      +1
      Link tank sing paling lemah yaiku kru, tanpa kru tank bakal paling sethithik seprapat luwih cendhek lan katelu luwih murah, banjur bobote bakal kurang loro utawa telu (udakara 20 ton), nanging kudu dikontrol. (tanpa intelijen buatan) saka tutup utawa saka tank liyane karo kru.
      1. Knell Wardenheart
        Knell Wardenheart 30 Juni 2020 20:04
        +1
        Jeksa Agung bisa ngetokake saka remot kontrol, kanggo kabeh attractiveness sawijining, fraught karo akèh pitfalls.
        Tank sing padha bakal luwih gampang dideteksi dening intelijen teknis, bisa uga iki bakal muter mite kanthi tuntunan amunisi artileri / penerbangan / pluru sing tepat banget.
        Masalah tundha sinyal menyang lan saka titik kontrol dadi luwih kritis ing kahanan pertempuran - nalika peralatan perang elektronik digunakake. Umumé, paningkatan efektifitas peralatan perang elektronik lan katergantungan marang satelit, kalebu ing konsep iki, dudu momen sing nambah keamanan umume.
        Pitakonan babagan kemungkinan nyegat / ngganti sinyal saka piranti kasebut uga cocog. Kepiye lan luwih gumantung ing sensor tinimbang mobil karo kru (lan, kanthi mangkono, jeblugan kemampuan sensori nambah risiko matine mesin, nambah kemampuan sensori nambah biaya, beban, lan kerumitan ndandani)
        Nalika AI lengkap ora kalebu amarga jumlah informasi liar, rega produk bakal dhuwur ing kasunyatan negara kita, program, kapasitas, linuwih lan faktor liyane ora kalebu solusi sing cerdas.

        Yen kita ngomong babagan pikirane, misale jek aku kabeh bakal nyuda jumlah kru lan transisi sawetara fungsi AI, uga integrasi jaringan bertahap saka tank. Alternatif kanggo iki (kaya aku mbayangno) yaiku ngembangake AI algoritma kanggo ngetokake arahan utawa ngontrol langsung langsung saka unit infantri sing beroperasi lan cedhak karo tank. Nanging, kabeh kaendahan iki bakal ambruk ing cepet - sanalika senjata nuklir kurang-daya taktis wiwit digunakake. Nganti saiki, ancaman iki mung tuwuh.
        Dadi misale jek kita bakal dipeksa puas karo tank kru kanggo wektu sing suwe.
        1. t7310
          t7310 1 Juli 2020 09:31
          0
          Kutipan saka Knell Wardenheart
          Nalika AI lengkap ora kalebu amarga jumlah informasi sing liar, rega produk bakal dhuwur ing kasunyatan negara kita, program, kapasitas, linuwih lan faktor liyane ora kalebu solusi sing cerdas.

          Aku ora setuju babagan rega, sepisanan, rega iki bakal feed insinyur lan buruh pabrik, lan produk tentrem lan sebagian militer pabrik-pabrik iki bakal didol, lan kaloro, yen sampeyan kudu kurban mobil ing perang. ing ngendi iku sampeyan lan banjur ing timbangan ing anané tangan siji ... lan kene aku mung ora ngerti apa tanduran sing dibangun ing, mbokmenawa sethitik nang endi wae, ayo kang nelpon conditionally "bagean saka dana cadangan", nanging ing wektu sing padha ana tanduran lan ya yen tanduran bakal entuk bathi banjur bakal ana "bagean saka dana cadangan", nanging ing sisih liya saka skala ana "bagean saka dana cadangan" lan urip, apa sampeyan siap kanggo menehi urip yen sampeyan ora tuku kanggo tentara kanthi rega dhuwur?
          1. Knell Wardenheart
            Knell Wardenheart 1 Juli 2020 12:24
            +1
            Sampeyan nganggep masalah "ing teori" - ing praktik, ing ekonomi negara kita, faksi militer cukup dipisahake saka sing tentrem. Iki dipérang dadi rahasia sing nyebar lan hukum ekonomi sing objektif. Non-militer kita ora bakal puas karo rega prosesor Elbrus - amarga kanthi dhuwit akeh ditawakake produk, sanajan luwih dipercaya, nanging sacara struktural kurang sampurna tinimbang manca. mitra. Kanthi tingkat dhukungan teknis sing ora dingerteni lan Kementerian Pertahanan, sing, ing kasus kasebut, bakal "mindhah" masalah bisnis sampeyan kanggo kepentingan keamanan lan pesenan pemerintah.
            Sawetara bagean saka produk kasebut bakal dituku dening struktur negara - struktur negara sing padha ing ngendi komputer biasane ora owah sajrone 15 taun - lan sing aktivitase bakal gumantung (padha, kaya monopolis negara) bakal ngindari lan tuku manca. . Apa sejatine kedadeyan.
            Ora, aku ora ngomong yen domestik luwih elek. Aku nuduhake yen wiwit jaman Soviet kita wis misahake produk militer lan sipil tartamtu, sing nyegah ing macem-macem arah kanggo ningkatake komersialisasi sehat saka akeh perusahaan domestik.
            Lan ternyata, miturut hukum pasar, apa sing ditindakake kanggo militer dadi larang banget, lan ora bisa nyuda rega kasebut kanthi nyebarake kontrak perdamaian utawa ekspansi produksi sing sistematis. uga mekanisme kanggo modernisasi ekonomi industri iki adhedhasar kompetisi - uga ora bisa.
            Kanggo regane dhewe - AI lengkap minangka kode sing dioptimalake kanthi apik (kaya aku ngerti), iki luwih akeh jam kerja tinimbang sing digunakake kanggo nggawe sistem operasi (lan biaya ekonomi sing cocog), iki karya long-term saka tim tenan kuat karo tugas banget competently nyetel. Ngelingi yen AI kudu digawe manunggal ing cr. ngukur kanggo kabeh peralatan lemah saiki - tugas iki uga kanggo ngumpulake lan bisa karo jumlah ageng data, tes, etc.
            Upaminipun negara wis nemokake dhuwit lan wektu (lan wong) kanggo iki. Tahap sabanjure yaiku nambah pirang-pirang produksi microcircuits domestik (maneh, kanthi biaya militer lan pesenan pemerintah sing winates). Kripik saiki cukup gedhe lan (mbokmenawa) kudu dikurangi kanthi drastis - lan iki minangka owah-owahan ing jalur produksi lan biaya tambahan.
            Lacak. tataran - testing / nglengkapi kabeh peralatan kuwi karo sistem disebut "vision mesin" - khusus ing versi militèr, sing, keluwih, dipercaya, kabeh-weather, etc. Iku bakal biaya Penny cantik lan seret ing kanggo dangu - kanggo 10 taun wis kendaraan unmanned wis dites ing saindhenging donya, lan ora ana pungkasan ing ngarsane.
            Tahap sabanjure yaiku pitakonan sistem kanca-musuh kanggo ALL unit infantri. Kanthi kabeh cacat sistem kasebut. Yen ora, bakal angel (ing conto sistem pertahanan kapal otomatis).

            Saben masalah kasebut minangka gunung. Pangembangan AI sing saiki digunakake ing kabeh jinis "Uranus" yaiku pampering bocah, paling cocog kanggo nglindhungi fasilitas mburi sing jero. Sak ngertiku. Aku mikir yen jaman kontrol AI ing kendaraan darat lan ing kahanan pertempuran durung teka (lan mbokmenawa ora bakal teka kanggo 25 taun liyane)

            Zs babagan pabrik. Masalahe pasar domestik kita cilik lan ringkih. Raksasa IT Barat/Wétan ngetokaké kita saka CIS. Ing pasar domestik, dheweke uga nyekel ceruk - pabrik bisa dibangun, nanging ora bakal mbayar dhewe, utawa malah - ora bakal ngedol jalur perakitan marang kita ing sisih kulon lan kabeh bakal tangi. Kabeh gumantung ing ekonomi (SORRY!) lan ora ing kamungkinan utawa bakal.
  18. Alexander Samoilov
    Alexander Samoilov 1 Juli 2020 08:05
    0
    Aku setuju karo meh kabeh. apik Bener, ngangkat layar ing MBT khas (ora masalah karo menara manned utawa DUM) ora nyata. DARPA nggarap opsi iki ing GXV-T, nanging kita ngomong babagan setengah bobot lan ukuran. Kajaba iku, iki ora ngatasi masalah nglindhungi hemisfer ndhuwur.
  19. Zaurbek
    Zaurbek 1 Juli 2020 08:39
    0
    Aku ndeleng paling ora rong tren:
    1. abang saka waja frontal lan thickening saka sisih
    2. Hanging waja tambahan, gumantung ing aplikasi tartamtu.
  20. Baron Pardus
    Baron Pardus 1 Juli 2020 09:08
    0
    Dadi dheweke wiwit ngomong babagan kaliber 57mm. Lan 57mm sing sampeyan ngomong babagan? Contone, ana sing Swedia kanthi kacepetan cangkang HE awal 1000+ Meter per detik. Lan iki dudu BOPS, iki tambang darat. BOPS bakal luwih cepet, contone, ana Israel / Italia 60mm Hypervelocity gun. Padha uga dites ing M113 kita (kanthi cara, kasil), lan macet menyang kabeh limo tank lawas, EMNIP Chaffee, M4. Dheweke malah kerja kanthi tenang saka gerbong Inggris 6 kilogram. Gun iki nyepetake BOPS (ora uranium) nganti 1620 m / s. Apa waja sampeyan bakal nglindhungi dhewe saka INI? Apa sing bakal sampeyan lakoni kanggo nglindhungi dhewe saka bedhil iki? Iku penetrates 2000mm saka Armor ing 120 derajat ing 60m. 120mm luwih saka waja sisih awak saka T90, EMNIP, lan cetha luwih saka waja apa wae ing sembarang infantri kendaraan gelut. Kang, wiwit dheweke munggah menyang M113, sampeyan bisa kanthi gampang nyurung menyang meh kabeh mobil waja cahya. Lan iki dudu bedhil anyar. Lan yen iki ora cukup kanggo sampeyan, banjur ing 80s kita padha diputer karo meriam hyper-kacepetan 75mm, ARES, BOPS sawijining padha karo pratondho seng nembus waja minangka M774 BOPS kaliber 105mm. Lan ARES iki di-push menyang Stryker. Kepiye sampeyan bakal mbela bedhil INI ing proyeksi udhara? Miturut cara, ARESA uga duwe loader otomatis. Uga, EMNIP didorong menyang Stryker. Tutup saka kabeh sudhut? Saka apa? Saka 30mm? opo? Menembak apa? Apa 30mm BBshka biasa lan 30mm BOPS loro tingkat proteksi sing beda? Nanging padha wis sijine 40mm ing BMP, Contone, Swedia. lan 35nn Bushmaster, lan padha bakal luwih kuat tinimbang 30mm Soviet. Saka 57mm? Saka apa? 57mm laras cendhak sing pengin diluncurake menyang BMP anyar ora kabeh tingkat penetrasi waja sing diduweni 60mm Italia / Israel. Utawa, malah luwih, bedhil ARES 75mm. Yen sampeyan nutupi tank karo waja 120mm saka kabeh ngarepke (supaya mriem Italia 2000mm ora kerlip sampeyan ing 60m), sampeyan bakal njaluk Ko-Te. Lan iki considering kasunyatan sing gun 60mm iki project saka 80s, sing, iku 40 taun, lan yen dianyari, seng nembus waja bakal nambah malah luwih. https://tanks-encyclopedia.com/coldwar-chile-m-60-sherman-hvms/ Mulane, pangayoman kabeh-babak malah marang meriam 60mm 40-taun-lawas bakal nguripake tank menyang behemoth.
    1. ageng
      ageng 1 Juli 2020 21:48
      0
      Kutipan saka Knell Wardenheart
      Sampeyan nimbang masalah "ing teori" - ing laku

      Ing praktik, tank tanpa kru bakal ditugasake kanggo operasi tempur sajrone sawetara menit, yaiku, nyopir ing rute sing diwenehake nganti 500m, ndeleng mubeng, nganalisa gambar, golek target lan njupuk, supaya sampeyan bisa entuk. AI banget andhap asor