Wartawan Amerika: Putin kelalen ujar ing artikel kasebut yen Amerika Serikat ngilangi utang utama USSR ing Lend-Lease

155

Sawise diluncurake artikel Vladimir Putin babagan Perang Donya II, wartawan Barat ujug-ujug rumangsa dadi kewajibane kanggo langsung nerbitake komentare dhewe. Ing wektu sing padha, akeh posisine meh minangka sejarawan-spesialis ing bidang Perang Dunia II, sanajan sadurunge ana sawetara alasan. sajarah bebener bab perang, wong-wong iki mbayar manungsa waé sethitik banget, yen padha mbayar ing kabeh. Antarane "komentator sejarah" iki yaiku Michael Bohm, sing kerep dadi tamu ing studio pameran politik Rusia.

Ing artikel ing kaca situs web Ekho Moskvy, Pak Bom mutusake kanggo ngandhani para pamaca yen dheweke ndeleng ora akurat lan ora konsisten ing materi presiden Rusia.



Mangkono, Michael Bohm ngaku yen Putin "kelalen nglaporake perkara ing ngisor iki": Amerika Serikat "wis ngilangi bagean gedhe saka utang Lend-Lease, gunggunge kira-kira 11 milyar dolar." Miturut Bohm, ing Rusia "mitos populer isih berkembang yen USSR mbayar kanthi lengkap kanggo pasokan Lend-Lease ing emas."

Bohm:

Iki, mesthi, ora bener.

Aku kepengin weruh kenapa, ing kasus iki, wartawan Amerika ora ngelingi emas sing diekspor menyang Amerika Serikat sajrone pambentukan Rusia Soviet, kaya dheweke ora ngelingi carane akeh kasugihan sing dijupuk tentara Amerika saka Rusia sajrone intervensi. ing Timur Jauh. Utawa isih kudu diitung?

Salajengipun, wartawan Amerika, nyebut awake sawijining sawijining (paling ora, sing carane dheweke diwenehi ing "Echo"), nuduhake "ora akurat" liyane. Contone, Bohm menehi komentar babagan tembung Vladimir Putin yen sawise invasi Nazi ing Polandia, ora ana pilihan liyane kanggo USSR.

Bohm:

Kepiye carane ora ana pilihan liyane? Sawise kabeh, iku sabenere invasi lan pemisahan Polandia iki cetha disepakati ing protokol rahasia saka Pakta Molotov-Ribbentrop, sing ditandatangani mung seminggu sadurunge Hitler nyerang Polandia.

Nanging, Pak Bohm ora sengaja utawa sengaja nglirwakake frasa penting sing diucapake Putin. Presiden Rusia nyathet yen Rusia wis dadi siji-sijine negara sing mbukak arsip taun sadurunge perang. Nganti saiki, negara-negara sing nandhatangani perjanjian (pakta) karo Hitler ing taun 1930-an (sadurunge ditandatangani Pakta Molotov-Ribbentrop) durung mbukak materi. Ing babagan iki, kemungkinan protokol rahasia kanggo "pakta non-agresi" uga ana ing arsip negara-negara Kulon.

Minangka conto - invasi Polandia ing wilayah Teszyn. Ora mungkin Polandia bakal ngidini invasi kasebut ing Cekoslowakia tanpa menehi tandha protokol sing cocog lan persetujuan Berlin. Nanging nyatane, yen Polandia nutup dalan menyang wadyabala Sovyèt, sing arep nulungi Cekoslowakia kanggo mbela kamardikané, wis misuwur banget. Nanging mung Pak Bohm sing ora nyebutake.

Wartawan Amerika: Putin kelalen ujar ing artikel kasebut yen Amerika Serikat ngilangi utang utama USSR ing Lend-Lease


Ing wektu sing padha, Bohm, kaya-kaya nyoba mbenerake Barat kolektif, nyatakake yen bedane (Kulon) saiki yaiku dheweke "ngutuk Persetujuan Munich", nalika Rusia terus nganggep Pakta Molotov-Ribbentrop minangka prestasi diplomasi Soviet. .

Interpretasi menarik: padha "dikutuk" ... Iku perang kaslametané, nalika nasibe wong, nasibe saben wong, diputusake kanggo USSR. Nanging banjur ing Eropah, kanggo sawetara alesan, ora ana siji panginten kanggo ngukum apa-apa. Lan saiki, nalika puluhan taun kepungkur, "ngutuk" kaya nyulik tanggung jawab kanthi retroaktif. Apa sing ditindakake dening Barat lan wong-wong kaya Pak Bohm.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

155 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -4
    26 Juni 2020 14:05
    iku kabeh trik Nuland, dheweke nyewa ewu trolls kanggo wreak kacilakan
    1. + 16
      26 Juni 2020 14:20
      mikir carane kaget dheweke nalika dheweke dikandhani yen akeh sing ora kudu mbayar. cukup dhuwit nandur modhal ing video youtube
    2. + 58
      26 Juni 2020 14:58
      Sa adoh aku ngerti, USSR kudu mbayar mung kanggo apa slamet sawise perang. Ing taun 1948 Amerika Serikat ngetokake utang $ 2,7 milyar. Alamiah, USSR ora setuju karo jumlah iki. Rembugan ditindakake nganti runtuh Uni, lan Rusia mbayar utang pungkasan tanggal 21 Agustus 2006.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. + 35
        26 Juni 2020 15:07
        Lan ing umum, carane pembayaran utang hubungane karo topik WWII ... Inggih, topik iku mung metu saka panggonan, iku bab liyane, nanging iku bisa kanggo sebutno akèh iku, iku mung sing topik ora bab sing ing kabeh.
        Dadi sampeyan bener
        Rembugan ditindakake nganti runtuh Uni, lan Rusia mbayar utang pungkasan tanggal 21 Agustus 2006.

        Nanging sapa sing peduli yen sampeyan mung kudu nyemprotake saliva menyang PDB
      3. + 28
        26 Juni 2020 16:46
        Quote: Wend
        lan Rusia mbayar utang pungkasan tanggal 21 Agustus 2006.

        Ora mung kene bajingan Amer ngapusi, nanging uga ing kene:
        : Carane "ora ana pilihan liyane"?! Sawise kabeh, iki persis invasi lan divisi Polandia kanthi cetha disepakati ing protokol rahasia Pakta Molotov-Ribbentrop, sing ditandatangani mung seminggu sadurunge Hitler nyerang Polandia.

        1. Ora ana tembung babagan "invasi" ing protokol kasebut - ora jelas utawa kabur.
        2. Divisi ora saka Polandia, nanging saka SPHERES pengaruh,

        Iki Pak Nida cetha metu, mangkono, kanggo pendhudhukan LENGKAP Polandia dening Nazi, i.e. kanggo kasunyatan sing pedunung mantan Polandia wétan FOR rong taun luwih saka ana ing sangisoré Nazi, lan atusan ewu wong Yahudi saka kono rong taun sadurungé tindak menyang Auschwitz.

        Lan kanggo ngelingake wedhus munafik iki: Prancis lan Inggris NAMPI posisi lan tumindak USSR babagan masalah iki.
        Kang logis: iku alam bébas kanggo menehi apa-apa kanggo Nazi
        1. + 21
          26 Juni 2020 22:54
          Kutipan: Olgovich
          Lan kanggo ngelingake wedhus munafik iki: Prancis lan Inggris NAMPI posisi lan tumindak USSR babagan masalah iki.

          Lan bakal becik kanggo takon Bohm kanggo godhok Amérika sing Fritz mangan ing trenches saindhenging perang nalika padha perang karo USSR. Kasur mlebu perang mung nalika padha temen maujud sing Jerman bakal kalah, lan mulane padha menek kanggo nuduhake kamulyan saka juara, sawise kang padha ditarik kabeh emas Eropah menyang vaults kanggo "nglindhungi" saka komunis. Langka wong munafik.
          1. +1
            27 Juni 2020 07:11
            Jerman sampeyan ngomong? Dadi Jerman isih mbayar Lend-Lease. Lan kasunyatane, dheweke ngethok mripate.
        2. +9
          27 Juni 2020 06:02
          Rencana serangan ing Polandia wis siyap ing April 1939, lan pakta Molotov-Ribbentrop ditandatangani tanggal 23 Agustus 1939; Apa kaget, kita duwe perang informasi karo wong-wong mau.
      4. -31
        26 Juni 2020 16:46
        Miturut Bohm, ing Rusia "mitos populer isih berkembang yen USSR mbayar kanthi lengkap kanggo pasokan Lend-Lease ing emas."

        Mesthi mitos. Amerika Serikat ora nyuplai utang-lease. Ngirim peralatan sampah lan aset ora cair liyane. Dadi Bom ngapusi.
        1. +1
          26 Juni 2020 18:05
          Kabeh sing paling apik teka saka Inggris. Malah suwalike karepe Amerika Serikat dhewe.
          1. +8
            26 Juni 2020 18:16
            Kabeh sing paling apik teka saka Inggris. Malah suwalike karepe Amerika Serikat dhewe.

            Pancen - apa Inggris mbayar Lend-Lease banjur? )))
            1. Alf
              + 12
              26 Juni 2020 19:07
              Kutipan saka lucul
              Kabeh sing paling apik teka saka Inggris. Malah suwalike karepe Amerika Serikat dhewe.

              Pancen - apa Inggris mbayar Lend-Lease banjur? )))

              Kebayar. Kasunyatan bilih Amerika wis diudani Britain menyang kathok jero. Apa Kakaisaran Inggris sadurunge perang lan apa sawise?
              1. +1
                28 Juni 2020 13:21
                Mula, Amerika Serikat miwiti perang iki, lan Hitler dipompa dhuwit.
            2. +5
              26 Juni 2020 19:51
              Perang teka - nalika sampeyan kudu mbusak bagean aktif lan aktif masyarakat. Dadi, kanggo ngrusak blumbang gene manungsa. Sawise kabeh, wis katon yen wong luhur, pinter lan wani perang. Inggih, lan manut padha mow. Lan dheweke tetep ana ing mburi, sampeyan ngerti sapa.
              Lan karo sapa lan nalika miwiti perang - iki pitakonan katelu.
        2. Alf
          +6
          26 Juni 2020 19:06
          Kutipan saka AKuzenka
          Ngirim peralatan sampah lan aset ora cair liyane.

          B-25 - ora cair? Banjur kok padha nggunakake?
          A-20 - ora cair? Banjur kok padha nggunakake?
          Sherman ora cair? Banjur kenapa dheweke dhewe numpak sajrone perang?
          Ya, lan Willys padha ajur, iku mung pitakonan, kok padha nyopir dhewe?
          1. +5
            26 Juni 2020 22:50
            Takon Amerika apa "Studebaker", 95% saka wong-wong mau, yen padha menehi jawaban, iku salah. Dheweke ora ngerti merek mobil kasebut, dheweke ora ngerti. Tentara utawa angkatan laut ora njupuk kendaraan kasebut.
        3. +4
          27 Juni 2020 20:15
          Ora temenan. Ngerti topik. Kanggo sawetara posisi, padha nutupi kabutuhan kita nganti 70%. Contone, kanggo logam langka bumi nganti 90++% Mung katon ing statistik.
      5. + 16
        26 Juni 2020 17:23
        Aku kepengin weruh kepiye dheweke bakal ngormati nyawane wong Amerika sing disimpen dening prajurit Soviet sing mbuwang Nazi?!
    3. +5
      26 Juni 2020 15:48
      Kutipan: Nastia Makarova
      iku kabeh antics Nuland

      Kabeh iki dipikirake dening Churchill ing taun wolulas!
      1. -17
        26 Juni 2020 16:41
        Presiden Rusia nyathet yen Rusia wis dadi siji-sijine negara sing mbukak arsip taun sadurunge perang.


        Satus persen ngapusi.
        1. +4
          27 Juni 2020 14:00
          Sayange, ora, iku ora goroh! Ana persetujuan, 1946, negara-negara sing menang supaya ora nerbitake arsip pra-perang sajrone satus rong puluh lima taun, iku Ortodoks liberal Westerners kita sadurunge liyane, keselak ing saliva ing nunggu telung puluh perak, nglanggar persetujuan iki. .
    4. +7
      26 Juni 2020 16:42
      Kutipan: Nastia Makarova
      iku kabeh trik Nuland, dheweke nyewa ewu trolls kanggo wreak kacilakan

      Nuland minangka troll sing disewa dhewe. Piye wae, wanita iki ora ditarik menyang peran panguwasa donya.
    5. +3
      26 Juni 2020 22:44
      Kutipan: Nastia Makarova
      iku kabeh trik Nuland, dheweke nyewa ewu trolls kanggo wreak kacilakan
      Komentar sampeyan muni rada ambigu. Aku isih ora ngerti marang sapa, utawa ing sih iku diarahake, amarga saben tembung individu wis cetha, lan makna umum dianggep minangka banter karo panampa panrimo sing ora bisa dingerteni, sampeyan kanggo Bohm saka Nuland (yaiku, Kulon) marang posisi Rusia, utawa kanggo Rusia lan marang Bohm lan Nuland (Kulon)? Yen dideleng saka kasunyatan sing nampa 13 minus, ing sadawane dalan aku ora mung ana ing antarane wong-wong sing ora ngerti.
      1. +4
        27 Juni 2020 10:24
        Kutipan: Nyrobsky
        makna umum dianggep minangka banter karo addressee ora dingerteni nampa
        Kabeh ing kene transparan. Iki minangka moyoki wong-wong sing pracaya utawa ngerti yen perang informasi ditindakake ing jaringan, sing ana bot, operator, karya staf, lsp. Aku bakal ngomong iki banter liwat akal sehat, amarga a la ger com a la ger.
  2. + 19
    26 Juni 2020 14:06
    Lan apa worth ngrembug statement saka mongrel iki?
    1. +1
      26 Juni 2020 14:39
      Kutipan: Ingvar 72
      Lan apa worth ngrembug statement saka mongrel iki?

      Mesthi ora worth iku! Mabuk lunga lan blabbed kabeh ngguyu
    2. + 10
      26 Juni 2020 14:53
      Lan apa worth ngrembug statement saka mongrel iki?

      Wonten ing ngriki ingkang dipun rembag, dene tiyang sanes sami pitados dhateng dongeng-dongeng menika, menawi boten pitados, boten kaserat dening bangsa kacukan.
      1. Komentar wis dibusak.
    3. +5
      26 Juni 2020 15:45
      Kutipan: Ingvar 72
      Lan apa worth ngrembug statement saka mongrel iki?

      Setuju! Sadurunge, topik iki kabeh disedhot munggah ... Gusti Allah dadi hakim kanggo wong sing ora ngucapke matur nuwun. perang padha dumadakan dadi kakuwasan donya karo ekonomi kuat lan tentara (sing nggawa losses minimal) .. Gusti Allah dadi hakim lan kang saiki punishing Amerika Serikat kanggo bangga karo pogroms, etc.
      1. +9
        26 Juni 2020 16:48
        Padha isih bisa ngilingake sing liwat efforts ekonomi Nazi munggah lan dadi bisa kanggo nyerang USSR. Supaya padha mbayar ganti rugi kanggo Rusia kanggo mulihake ekonomi Jerman lan provoking Perang Donya II!
        1. +4
          26 Juni 2020 18:21
          Kutipan saka AKuzenka
          Padha isih bisa ngilingake sing liwat efforts ekonomi Nazi munggah lan dadi bisa kanggo nyerang USSR.

          Iku Anglo-Saxon sing nindakake kabeh kanggo ngirim Hitler menyang Rusia, nyoba kanggo nyimpen kulit dhewe (sawise kabeh, Nazisme muncul ing Jerman, sawise asor ing Perang Donya I, ngendi Jerman secara harfiah sijine ing dhengkul lan ngrampok godlessly. ..
          Kutipan saka AKuzenka
          Supaya padha mbayar ganti rugi kanggo Rusia kanggo mulihake ekonomi Jerman lan provoking Perang Donya II!

          Rusia bisa nggawe klaim kasebut yen Anglo-Saxon (AS lan Eropa liyane) bakal dadi tingkat negara Afrika ing ara-ara samun .. Nanging sayang!
          Dheweke bakal numpes awake dhewe.. Sampeyan mung kudu ngenteni negatif
      2. +2
        27 Juni 2020 00:46
        Kutipan saka Golovan
        Aku pengin ngelingake Amerika Serikat yen sadurunge Perang Donya II dheweke ngalami krisis sing jero .. Lan sawise perang dumadakan dadi kekuwatan donya kanthi ...

        Amerika ing WW1 mlebu ing abang: ing pungkasan Eropah, misale jek, iku kudu wis 5 lard. Sawise WW2, Eropa dirusak lan utang Amerika 11 yard dhuwit .. Ora ana pribadi, mung bisnis ...
  3. +4
    26 Juni 2020 14:08
    Stalin ora ngakoni bagean saka utang kasebut. Aku ora ngelingi rincian.
    1. + 12
      26 Juni 2020 14:39
      Kutipan saka Zaurbek
      Stalin ora ngakoni bagean saka utang kasebut.

      Banjur ana muddle karo restrukturisasi utang, sing "kasebar" ing antarane perusahaan swasta, sing dadi tukang kredit. Kasunyatane, tranche pungkasan saka silihan kasebut dibayar ing taun 2006. Lan Bohm ing kasur (sing, kanthi cara, macet ing Rusia) tetep dadi bokong sing sempit, terus-terusan nyurung omong kosong liyane.
    2. + 20
      26 Juni 2020 14:42
      Kutipan saka Zaurbek
      Stalin ora ngakoni bagean saka utang kasebut. Aku ora ngelingi rincian.
      Miturut dataku I.V. Stalin ora ngandel yen USSR kudu mbayar pasokan senjata, amarga. dheweke percaya yen iki minangka sumbangan saka sekutu kanggo panyebab umum kamenangan ing wabah fasis. Truman percaya yen kita kudu mbayar kabeh ... Yankees! -- apa sing kudu dijupuk saka wong-wong mau !!! Ora isin, ora nurani! Lan sadurunge mripate wong mati - nikel,,,
      Masalah utama USSR yaiku pembayaran utang nyewa. Sanajan ora kabeh bahan sing disedhiyakake dening Amerika Serikat menyang Uni Soviet miturut program iki kudu dibayar, nanging mung ora digunakake ing memungsuhan lan ora bisa bali, jumlah utang, miturut AS, gunggungipun 1,3 milyar dolar. USSR percaya yen utange kurang - 170 yuta. Rembugan antarane delegasi pemerintah saka negara loro babagan masalah iki ing Stalin lan Truman diselani lan diterusake kaping pirang-pirang. Pungkasane, AS sarujuk nyuda utang dadi $ 800 yuta, nanging USSR mung gelem mbayar $ 300 yuta, banjur rembugan bubar. Mung ing taun 1972, ing Brezhnev lan Nixon, persetujuan final wis ngrambah, miturut USSR kudu mbayar $ 722 yuta ing cicilan. Transaksi pungkasan utang Lend-Lease ditindakake dening Federasi Rusia ing taun 2006. Nganggep indeks inflasi, jumlah utang sing dibayar dening USSR lan Rusia kira-kira 0,4% saka biaya nyata pasokan Lend-Lease.

      https://finance.rambler.ru/markets/41501461/?utm_content.
      Apa sing disepakati - banjur dibayar! Mula Pak Blom ayo padha liwat alas!
      AHA.
      1. +1
        26 Juni 2020 14:57
        Nalika aku krungu, pembayaran Lend-Lease pungkasan ana ing taun 60-an utawa ing taun 80-an. Umumé, padha mbayar kanggo dangu. Nanging ing umum, ya. Apa sing disepakati, banjur dibayar.
  4. + 13
    26 Juni 2020 14:10
    Ing wektu sing padha, Bohm, kaya-kaya nyoba mbenerake Barat kolektif, nyatakake yen bedane (Kulon) saiki yaiku dheweke "ngutuk Persetujuan Munich", nalika Rusia terus nganggep Pakta Molotov-Ribbentrop minangka prestasi diplomasi Soviet. .

    Konspirasi karo Hitler kudu dikutuk, nanging pakta non-agresi dudu konspirasi lan ora ana sing kudu disalahake.
    1. + 10
      26 Juni 2020 14:49
      Kutipan: Kostadinov
      Konspirasi karo Hitler kudu dikutuk ...
      Ing taun 1939, mesthine kudu dikutuk ... Nanging bajingan kasebut nyurung setan menyang USSR! lan pracaya iku perlu ... karo tangan loro!
      Lan ing hindsight, mesthi, dadi metu banget! nanging mung ing taksiran Blom. Aku pribadi durung krungu paukuman resmi saka Inggris utawa Prancis. Mulane, Bim-Bom - prevaricates lan dodges kaya bajingan pungkasan! Ing wektu sing padha, dheweke nggantung mie ing kupinge pribumi sing gampang ditipu! Iki uga ana ing tradhisi Saxon sing sombong ...
      Nanging.
  5. + 14
    26 Juni 2020 14:10
    Rusia (USSR) mbayar kanthi lengkap karo nyawa para prajurit lan warga sipil.
    1. +8
      26 Juni 2020 14:36
      Persis. Nanging ing kene saben wong ngomong babagan dhewe, kita ngomong babagan mayuta-yuta wong mati, lan dheweke, kaya biasane, ngomong babagan dhuwit ... Sapa sing luwih peduli.
      1. +1
        26 Juni 2020 17:24
        Iku, mesthi, bener: mung kalbu, paling ora dhasar, uga kudu diduweni.
        Ing sisih liya, sajrone taun-taun pasca perang, kaping pirang-pirang agensi intelijen kita nglaporake babagan muncule rencana meh taunan kanggo bom nuklir Uni, lan kita tetep mung amarga kasunyatane yen kita kerja kanthi sekuat tenaga. MEANS ing project atom.
        Lan iki pancen gawe kaget lan nggawe bom atom minangka senjata pembalasan sing nyegah serangan nuklir Amerika ing Uni.
        Lan kanthi anané, bisa terus setuju karo syarat-syarat pembayaran ing Lend-Lease lan, yen bisa, nundha istilah kasebut.
        1. +2
          26 Juni 2020 17:27
          Lha, apa jenis kalbu sampeyan ngomong babagan? Dheweke wis ngimpi ngrusak kita kabeh urip.
          1. +1
            26 Juni 2020 17:45
            Nurani kanggo wong minangka konsep etika, bisa uga ora ana - kabeh gumantung saka pendidikan.
            Hati nurani kanggo negara minangka konsep politik, mula kudu diwajibake, preduli saka jumlah liyane.
            Lan yen Amerika Serikat ora duwe konsep iki wiwit lair, lan ora ana sing ngajari dheweke lan ora ana wektu (scalps dijupuk saka wong India!), Banjur asile cocok, lan ora pantes hubungan sing prayoga!
      2. +1
        26 Juni 2020 21:39
        Saka sisih Amerika Serikat ora ana bantuan, nanging perdagangan murni. Ora ketompo apa sing diarani dheweke. Saben potongan wesi lan saben kaleng godhok regane emas.
        Pedagang.
        Padha mbuwang nyawa prajurite menyang geni mung kanggo nuduhake woh saka kamenangan, kanggo nuduhake Eropah. Kepiye - ora ana sing pribadi, mung bisnis?
        Lan yen kita njupuk menyang akun utang kuat dening bank-bank Amérika kanggo Jerman sadurunge perang, banjur kesimpulan tabet dhewe - padha ora peduli sing menang. Mung sing menang nggawa bathi luwih.
  6. +6
    26 Juni 2020 14:13
    Pindos minangka siji-sijine negara ing planet sing Perang Donya I lan Perang Donya II dadi "ing urat", mbantu ngatasi krisis ekonomi, dadi dorongan kanggo nelukake posisi saiki ing jagad iki. Kajaba iku, rega saka korban manungsa minimal.
    1. +6
      26 Juni 2020 15:05
      Kutipan: K-50
      Pindos minangka siji-sijine negara ing planet sing Perang Donya I lan Perang Donya II dadi "ing urat", mbantu ngatasi krisis ekonomi, dadi dorongan kanggo nelukake posisi saiki ing jagad iki. Kajaba iku, rega saka korban manungsa minimal.

      kok. Swedia, Spanyol, Portugal lan Argentina nindakake banget ing loro perang donya.
      1. +4
        26 Juni 2020 23:18
        Dheweke lali babagan Swiss, Aaron. hi
        Aku wonder carane akeh Amerika Serikat bakal bokong karo Jepang ing China tanpa partisipasi saka USSR? Kanthi partisipasi iki, Stalin bisa ngilangi kabeh Lenl-Lease, amarga Jepang ora nyerang kita.
        1. 0
          26 Juni 2020 23:31
          Quote: Kasym
          Dheweke lali babagan Swiss, Aaron. hi
          Aku wonder carane akeh Amerika Serikat bakal bokong karo Jepang ing China tanpa partisipasi saka USSR? Kanthi partisipasi iki, Stalin bisa ngilangi kabeh Lenl-Lease, amarga Jepang ora nyerang kita.

          Padha ora arep menyang China babar pisan. Padha ngrancang kanggo ndharat ing Jepang.
          1. +1
            27 Juni 2020 19:52
            Padha ora arep, amarga USSR janji kanggo nindakake.
            Aku ora ngandel yen dheweke pengin ndharat ing Jepang lan ngapusi tangan Uni Soviet. Padha wis ing September 1944. ngrancang kanggo nyerang Jepang nganggo senjata atom - iki rembugan antarane Churchill lan Roosevelt ing London. Ayo kula ngelingake sampeyan yen Konferensi Yalta dianakake ing Februari 1945, ing ngendi keputusan kasebut digawe babagan partisipasi USSR ing perang nglawan Jepang.
            Okinawa lan Iwo Jima wis ana sadurunge USSR mlebu perang karo Jepang.hi
  7. + 15
    26 Juni 2020 14:15
    supaya wong-wong mau ngomong babagan bantuan finansial kanggo Nazi sadurunge lan sawise wiwitan perang, panampa utama bathi ing perang iki yaiku perusahaan lan bank AS, sanajan kabeh kekaisaran kasil ngreset menyang nol, para bankir nglangi kabeh wong kanthi utang maneh.
  8. + 23
    26 Juni 2020 14:16
    Sial, apa konsep program Lend-Lease ora bisa diwaca wong Amerika? Pembayaran mung kanggo peralatan sing isih urip. Sing jumlah butting kita. Akibaté, padha katon wis suda saka lemak dadi 200 yuta. Kabeh padha mbayar. Amerika, ing sadawane dalan, mung tiba saka ibune nalika lair. Kepala menyang lantai beton.
    PS 11 lard - orane katrangan lengkap Penyetor. Kanggo akun Amérika.
    1. +5
      26 Juni 2020 14:32
      Sial, apa konsep program Lend-Lease ora bisa diwaca wong Amerika?

      Mekaten! Aku uga pengin nulis babagan iki, sampeyan ngalahake aku. Penulis opus iki dolboyascher liyane sing krungu muni ... nanging dheweke dhewe dadi m ... muni!
    2. -8
      26 Juni 2020 16:58
      Total nilai pasokan $ 11 milyar
      Saka jumlah kasebut, miturut konsep Lend Lease, mung kudu mbayar apa sing pengin ditinggalake, kanthi nyandhang lan rusak, kudu mbayar 2,6 milyar ing taun 1945 (ora perlu mbayar biaya). properti sing dibuwang, dirusak utawa dibalekake).
      Amerika langsung nuthuk setengah.
      Nanging minangka asil, njupuk menyang akun inflasi, sawise 50 taun, bab 50 yuta dolar saka 2.6 milyar dibutuhake padha bali menyang Amerika (yaiku, 11 yuta saka 50 milyar padha bener bali).
      Ing 2006 prices, njupuk menyang akun inflasi, total kiriman Lend-Lease kira-kira 160 milyar dolar, 722 padha bali.
      Bunga ing utang ora diitung sanajan inflasi.
      Diterjemahake menyang basa Rusia, ora ana sing bali, kajaba mung jumlah simbolis.
      1. 0
        26 Juni 2020 18:31
        Kutipan saka Avior
        Diterjemahake menyang basa Rusia, ora ana sing bali, kajaba mung jumlah simbolis.

        Iku babagan carane tuku barang ing jaman USSR, lan mbayar nganggo rubel dina iki 1: 1 miturut jumlah cek. eseman
  9. +8
    26 Juni 2020 14:17
    Dadi, Michael Bohm ngaku yen Putin "kelalen nglaporake perkara ing ngisor iki": Amerika Serikat "nyulik bagean paling gedhe saka utang Lend-Lease, jumlah total kira-kira $ 11 milyar"

    Ing kene kabeh ideologi Amerika dikonsentrasi. Badut iki sing dadi panas ing TV ing Moskow ora keganggu mbayangake pira wektu lan nyawa prajurit (lan Amerika) disimpen dening operasi serangan strategis Manchuria. Kanggo dheweke piyambak, Amerika Serikat kudu nulis kabeh "nyewa-nyewa" menyang USSR lan menehi ngombe "omben-omben sing enak" ngguyu kabeh klompok kita nganti pungkasan dina. Iki yen sampeyan nyedhaki topik kasebut kanthi ati nurani sing apik. Nanging tinimbang kalbu Bohm, ing kasus apa wae, liyane wis tuwuh.
    1. +6
      26 Juni 2020 14:30
      Dheweke ora peduli babagan nylametake nyawa. Nanging dhuwit - banget malah. Amerikos!
  10. +4
    26 Juni 2020 14:18
    Lan Bombushka ora ngandhani yen Amerika Serikat, umpamane, nuntut bali kapal perang lan prau, mobil lan kendaraan lapis baja sing ditransfer ing Lend-Lease nanging slamet saka perang. Punapa malih, montor-montoripun dipun tampi miturut lampahipun lajêng katumpes ing papan, prau-praunipun sami klelep, botên kados sanès-sanèsipun, ingkang saèstu LL dipun pangapunten.
    Kasunyatan manawa bagean paling gedhe saka Lend-Lease ora luwih awal tinimbang taun 1943, nalika Uni Soviet wis ngowahi gelombang perang.
    Ora bakal lara nyritakake babagan Lend-Lease sing bakal teka.
    1. +3
      26 Juni 2020 14:31
      Sapa sing kudu ngomong? Amerika? Bakal padha ngrungokake?
    2. +2
      26 Juni 2020 15:14
      Kutipan: Cyril G...

      Kasunyatan manawa bagean paling gedhe saka Lend-Lease ora luwih awal tinimbang taun 1943, nalika Uni Soviet wis ngowahi gelombang perang.
      Ora bakal lara nyritakake babagan Lend-Lease sing bakal teka.

      Bener, ora bisa liya. Amerika Serikat ing 41 wis wiwit nguripake produksi militer. Aku ora ujar manawa dheweke mlebu perang ing Desember 41 uga ora direncanakake. Mbalik ing taun 1940, kabeh armada tank US kasusun saka 400 tank entheng, kang padha rodok olo ing kualitas kanggo BT-5. Dadi, 42 minangka taun sing paling angel ora mung kanggo kita. Tentara lan angkatan laut Amerika ing Pasifik nandhang kekalahan sawise kalah. Dheweke ora mung kudu mbantu kita lan Inggris, nanging uga nggawe angkatan bersenjata dhewe sing bisa digunakake ing rong wilayah sing adoh. Aku ora ngomong babagan logistik kabeh iki. Bayangake ukuran nggawe kapal sing dibutuhake kanggo transfer tentara, pasokan lan pasokan menyang sekutu.
      1. +2
        26 Juni 2020 18:39
        Quote: Aron Zaavi
        Bener, ora bisa uga. Amerika Serikat ing 41 wis wiwit nguripake produksi militer.

        Kajaba iku, ana masalah logistik. Papanin ngelingi carane ngresiki reruntuhan ing rute Lor - nalika konvoi sabanjuré ketemu kargo saka konvoi sadurungé ing berths.
        Rute kidul (Iran) malah luwih elek - koridor Trans-Iran rusak mung ing taun 1943. Menapa malih, Inggris, sing pisanan njupuk alih, gagal lan dipeksa kanggo mindhah ruang lingkup karya, lan banjur tanggung jawab kanggo rute, menyang Amerika.
        Rute wétan diwatesi dening kapasitas armada kargo USSR kanggo pangopènan, kemampuan pelabuhan lan Trans-Siberia. Ditambah wong Jepang.
    3. +5
      26 Juni 2020 15:26
      Kutipan: Cyril G...
      mobil lan kendaraan lapis baja ditransfer ing Lend-Lease nanging slamet perang

      Aku elinga carane bapak sumpah nalika njupuk munggah Studders kanggo dikirim menyang negara! Lan padha nuntut pesawat lengkap! Lan ing ngendi aku bisa entuk kabeh iki - luwih saka 10 taun wis liwati wiwit pungkasan perang! Aku ora ngerti carane padha metu. Unit militèr 11011 - sekolah nyopir.
  11. +8
    26 Juni 2020 14:18
    Dadi, Michael Bohm ngaku yen Putin "kelalen nyritakake ing ngisor iki"

    Lan M. Bohm dhewe ora "lali nyritakake" babagan investasi Amerika Serikat ing ekonomi Reich Katelu.
    1. bar
      +1
      26 Juni 2020 14:39
      Lan M. Bohm dhewe ora "lali nyritakake" babagan investasi Amerika Serikat ing ekonomi Reich Katelu.

      Jerman ngelingi iki. Mulane dheweke mlayu karo sing belang nganggo tali sing cendhak.
  12. +2
    26 Juni 2020 14:18
    Mungkin kudu dicritakake kepiye para politisi Saxon sing sombong nalika Nazi ngrusak Eropa sing nyenengake kanggo awake dhewe lan meneng nalika anak didik Hitler dadi pimpinan? Utawa bisa uga nyritakake babagan apa sing kedadeyan ing Perang Donya II ing pungkasan lan ora gelem nulungi wong Soviet ing perang nglawan reptil kasebut? Kepiye carane sampeyan mungkasi perang lan nutupi setengah saka Eropa dhewe? Lan kepiye Hitler lan tentarane disponsori dening kabeh wong (saka dhuwit nganti bahan mentah lan senjata)?
    Ana akeh sing kudu diomongake, nanging ora perlu. Sampeyan kudu ngandhani lan mbuktekake marang wong sing normal lan mikir, iki ora kedadeyan ing Kulon lan ora dikarepake ing mangsa ngarep. Dadi kenapa nanggepi kebohongan kosong biomas iki?
    Ingkang utama yaiku kita ora lali, ora ana lan ora ana siji !!!
    1. +1
      26 Juni 2020 15:02
      Kutipan saka Olegater
      Mungkin kudu dicritakake kepiye para politisi Saxon sing sombong nalika Nazi ngrusak Eropa sing nyenengake kanggo awake dhewe lan meneng nalika anak didik Hitler dadi pimpinan?

      Aku kepengin weruh sapa lan carane mbayar Uni Soviet kanggo mbebasake Eropa?
  13. -2
    26 Juni 2020 14:18
    Padha duwe pilihan, salah siji kanggo sniff fico, utawa kanggo nulis mati apa padha ora duwe wektu kanggo njupuk metu saka mantan kekancan, sanajan padha setan, padha isin fico ing umum.
  14. -5
    26 Juni 2020 14:31
    Yagene, ing kasus iki, wartawan Amerika ora ngelingi emas sing diekspor menyang Amerika Serikat nalika pambentukan Rusia Soviet,

    Apa babagan, tuku peralatan komersial, teknologi, proyek lan kabeh tanduran?
  15. bar
    +2
    26 Juni 2020 14:37
    "Dheweke ngilangi bagean gedhe saka utang Lend-Lease, jumlah total kira-kira $ 11 milyar"

    Pak Bohm lali maca Wikipedia.
    Volume kiriman American Lend-Lease udakara $10,8 milyar. Miturut hukum babagan nyewakake, mung peralatan sing isih urip sajrone perang kudu dibayar ... Ing Amerika Serikat, wiwitane diitung yen jumlah sing kudu dibayar kanggo peralatan lan peralatan sipil sing isih urip, kanthi nyandhang nyandhang. lan luh, punika 2,6 milyar rubles.

    Ing wektu sing padha, bagean saka peralatan sing isih urip bali menyang Amerika Serikat. Dadi asil rembugan, jumlahe dikurangi setengah, dadi 1,3 meter.
    1. +1
      26 Juni 2020 21:24
      Jumlah 2,6 milyar wis sawise kita bali kabeh padha katon cocok
      Amerika nggawe diskon kanggo nyandhang lan nyuwek apa sing pengin disimpen, lan kaya ngono jumlah 2.6 milyar.
      Saka jumlah iki, Amerika langsung, tanpa rembugan, Amerika langsung mudhun setengah.
      Dadine 1,3 milyar
      Lan banjur kita wiwit nyang-nyangan
  16. 0
    26 Juni 2020 14:42
    Miturut Bohm, ing Rusia "mitos populer isih berkembang yen USSR mbayar kanthi lengkap kanggo pasokan Lend-Lease ing emas."

    Aku bakal maca bab syarat-syarat ngutangi-lease - iku perlu kanggo mbayar mung kanggo bagean saka properti dikirim sing ora digunakake / numpes ing perang, ora ditransfer bali sawise perang lan tetep cocok kanggo nggunakake sipil. USSR nganggep properti sing regane 340 yuta minangka bagean kasebut, kasur ngaku 820 yuta, nalika nolak nampa maneh bagean saka properti militer, bisa uga 270 lyam, bоUmume iki disebarake ing antarane negara-negara blok sosialis. Mengko, kasur dhewe mbatalake klaim kasebut kanthi inisiatif dhewe. USSR mbayar kabeh jumlah sing ora bisa dibantah kanthi lengkap, lan sabenere ing emas metalik. Dheweke nggawe bom kasebut ing tabung uji, utawa liya-liyane ...
    1. +2
      26 Juni 2020 15:01
      Kutipan saka Kelwin
      Dheweke nggawe bom kasebut ing tabung uji, utawa liya-liyane ...

      Ing dhengkul ing pasar Cina.
      1. +1
        27 Juni 2020 04:58
        Vlad, deleng carane gelo dheweke ing tabung uji ...)) agen Boma))) yen mung ana sing bisa ngomong apa sing salah ...
        1. +1
          27 Juni 2020 09:45
          Kutipan saka Kelwin
          Vlad, deleng carane gelo dheweke ing tabung uji ...)) Agen Boma

          Adepts saka Pakdhe Sam nggarap "duwit", lan bisa uga ideologis, dheweke mung tresna marang Boms.
  17. -6
    26 Juni 2020 14:43
    Pancen, Negara-negara wis ngilangi (ngapura) akeh utang Lend-Lease. Nanging, ora mung kanggo kita.
    Apa referensi kanggo karusakan saka melu-melu apa karo - iku ora cetha. Iku bab Perang Donya II!
    Lan protokol rahasia negara liya karo Jerman mung fantasi penulis. Yen padha, mesthine wis suwe ditampilake. Wong Polandia padha komunis suwene 45 taun lan oh kepiye dheweke ora seneng karo pamrentahan lawas)))
  18. -2
    26 Juni 2020 14:59
    Miturut Bohm, ing Rusia "mitos populer isih berkembang yen USSR mbayar kanthi lengkap kanggo pasokan Lend-Lease ing emas."
    Uni Soviet kudu mbayar kabeh wong sing duwe getih. Mulane, Barat lan Amerika Serikat tansah duwe utang marang Uni Soviet.
    1. +5
      26 Juni 2020 15:50
      kita disimpen dhéwé! DIRIKU! tanah kelairanmu!
      ora kulon!
      lan padha ora duwe utang apa-apa.
      kaya sing kita lakoni
      1. +1
        26 Juni 2020 18:01
        Kutipan saka AndyLW
        kita disimpen dhéwé! DIRIKU! tanah kelairanmu!
        ora kulon!
        lan padha ora duwe utang apa-apa.
        kaya sing kita lakoni

        Sampeyan lagi ngomong babagan iki, lan aku nulis kaping satus yen kita mbebasake kabeh Eropa saka Nazi lan ilang USSR. liwat yuta wong, lan carane ngetung? Lan Kulon saiki malah ngrusak monumen kita, iku rasa syukur. Lan sampeyan "Kulon ora duwe utang apa-apa"!
        1. +4
          26 Juni 2020 20:12
          lan apa, miturut pendapat sampeyan, yen kita tekan wates negara USSR lan mandheg, Hitler bakal mandheg perang karo kita?
          Omong kosong opo?
          Kita ngalahake mungsuh ing endi wae, nganti menang, ora kanggo Barat, nanging kanggo awake dhewe.
          Lan ora ana sing duwe utang apa-apa kanggo kamenangan kita.
          Lan apa monumen kita ora dibongkar sadurunge, nanging saiki dibongkar? mikir...
          1. -3
            26 Juni 2020 20:15
            Kutipan saka AndyLW
            Kita ngalahake mungsuh ing endi wae, nganti menang, ora kanggo Barat, nanging kanggo awake dhewe.

            Dhewe, bapak lan simbah perang ing wilayahe, lan kanggo sapa sedulure simbah, sing tiba ing Seelow Heights, lan Pakdhe Kostya, sing tilar donya ing Hongaria, perang. Aku ora ngerti iki.
            1. +6
              26 Juni 2020 20:35
              Kutipan saka tihonmarine
              Aku ora ngerti iki.

              ala banget sampeyan ora entuk.
              Prajurit sing tilar donya ing Berlin kanggo tanah kelairan ngerti apa padha ana ing kono.
              lan padha nulis ing cangkang "kanggo Stalingrad", "kanggo Kyiv" lan ora "kanggo Budapest" lan ora "kanggo Warsawa"
            2. +2
              28 Juni 2020 04:48
              Adhuh, tikus... Temokake aku ing uripku, raimu bakal dakolehake ing aspal. Mungkin Leningrad kudu nyerah? Lan sing ana korban kurang ... sampeyan reged.
              Maneh ing larangan, nanging aku ora bisa ninggalake omong kosong kuwi tanpa wangsulan.
          2. +1
            27 Juni 2020 05:05
            Kutipan saka AndyLW
            Lan apa monumen kita ora dibongkar sadurunge, nanging saiki dibongkar?

            Amarga wedi wis ilang. Lan siji-sijine cara kanggo mbenerake pandangan jagad sing salah iki yaiku ngrusak menara maneh. Dadi kita bisa uga duwe pakurmatan dadi pantes kanggo pangeling-eling para simbah. Iku gumantung nalika persis ing bal swarga padha bakal perang ....
            1. +1
              27 Juni 2020 09:57
              Kutipan saka Kelwin
              Amarga wedi wis ilang. Lan siji-sijine cara kanggo mbenerake pandangan jagad sing salah iki yaiku ngrusak menara maneh.

              Wedi iku ilang dening bocah-bocah plataran sing ora matur nuwun, mesthine. Ing mratelakake panemume, mung "newbies ora ngerti" sikap kanggo mardika Eropah ing situs. Nanging sarèhne buntute wis dicekak, banjur didhawuhi, mula kudu disigar nganti pungkasan. Wong lanang wis adoh banget, dheweke lali 1945. Waca statement paling anyar dening Merkil lan Uni Eropa, "kanggo ngluwihi sanksi marang Rusia." Lan katon kaya apa??? Ora Yankees ngomong, nanging wong Eropa nganggo jubah warna langit. Wektu liwati sawise 1945, tatu didilat, buntut diunggahake, lan maneh nyanyi lagu sing padha "Rusia ngancam kita, Drang nah ost." Dadi ngeculake utawa ora ngeculake, nanging kabeh padha, sepisan maneh sampeyan kudu ngalahake pasuryan.
              1. -1
                27 Juni 2020 14:18
                Kutipan saka tihonmarine
                sepisan maneh sampeyan kudu ngalahake pasuryan.

                kanggo apa? kanggo lagu lan monumen?
                sampeyan pengin getih maneh?
                nyerang - sampeyan dhewe bakal dadi Hitler
  19. +1
    26 Juni 2020 15:00
    Bohm iki kudune ditendhang nganti tekan tapel wates Kanada.
    Lan saka Amerika njaluk jawaban kanggo bantuan Hitler ing pangembangan industri militèr lan akeh liyane.
    Kita uga ora lali karo omongane Daless karo Wolf.
  20. +2
    26 Juni 2020 15:04
    Pungkasane ora usah dirembug... Pah kowe, Pak Bom... pah maneh...
  21. 0
    26 Juni 2020 15:15
    Nalika padha lungguh ana ing jaban rangkah lan Hitler dibiayai kanthi entuk dhuwit, USSR mbayar jutaan wong, para kapitalis reged, ora ana sing duwe utang apa-apa.
  22. +1
    26 Juni 2020 15:16
    Sak ngertiku saka omongane para sepuh, sejatine kabeh bekal kudu dibalekake utawa dibayar. Dadi Studebakers rotted lan akeh liyane ing bandar - padha mbutuhake dhuwit (emas). Aku ora seneng karo wong Amerika, dheweke bangsa sing tukang ngobong dhuwit. Amerika, ngapura kula yen ana ... Utawa ora ngapura kula - Aku bakal poop.
    1. +1
      27 Juni 2020 05:14
      Kutipan: Sergey Averchenkov
      Dadi Studebakers dheweke bosok lan akeh liyane ing pelabuhan - dheweke butuh dhuwit (emas)

      Bener, mbalekno sing ditinggal, mbayari kanggo kebutuhan sipil. Nanging, mesthi, iki quarrels wanted emas, apa padha kethokan Rusty ... Dadi kita nyuwil wong mati jujur, nanging iki ora bisa dikenali - iku ora ditulis ing manual latihan ..))).
  23. -1
    26 Juni 2020 15:26
    Presiden Rusia nyathet yen Rusia wis dadi siji-sijine negara sing mbukak arsip taun sadurunge perang.

    Ora bener. Ora kabeh dokumen diklasifikasikake, dokumen sing ana hubungane karo Perang Dunia II umume diklasifikasikake.
    1. +1
      26 Juni 2020 16:27
      Lan ing bab paling ketoke prasaja.
      Contone, wong sing kepingin weruh kenapa partisan sing misuwur Saburov utawa Kovpak dadi Pahlawan Uni Soviet kanthi cepet ngerti yen dheweke lan akeh liyane ora kalebu saka database penghargaan.
      Ana baris pesenan, nanging ora ana lembar penghargaan.
      1. 0
        27 Juni 2020 05:46
        Sergey, kabeh iku ora supaya prasaja - judhul Pahlawan dianugerahi dening Dewan Agung, lan dhaftar penghargaan padha mlebu ing tingkat jenderal tentara. Partisan ora resmi ditugasake ing struktur tentara, lan, kanthi mangkono, ora bisa nampa dhaptar penghargaan. Eyang kakung uga ora duwe penghargaan, sanajan dheweke dadi pemegang Ordo Lenin lan Bintang Merah gelar 2 lan 3, lan liya-liyane. Grachev Sergey Vasilyevich, lair ing taun 1924
        1. -2
          27 Juni 2020 09:06
          Mesthi ana dhaptar penghargaan lan tanpa gagal, disusun kanthi struktur sing menehi penghargaan kanthi katrangan babagan prestasi kasebut lan ora bisa digunakake.
          Lan mbah kakungmu wis padha mesthi, iku mung cetho apa temenan karo derajat saka Red Star. Aku ora nemokake mbahmu ing dhaptar, sampeyan bisa mbuwang link?
          1. +1
            27 Juni 2020 11:04
            Saiki kita lungguh karo bojoku, mikir kepiye, ing teori kudu ana lembaran, nanging durung nate ndeleng. Ana buku pesenan, mesthi, nanging ora ana lembaran. Babagan nuansa kasebut karo partisan, aku krungu saka bapakku luwih saka sepisan, aku ngelingi wektu iki, ana sing kedadeyan karo pensiun ing taun 90an. Umumé, ora ana sing nate ngganggu masalah iki, nanging saiki wis dadi menarik banget - aku bakal tekan ibuku, aku mesthi bakal ngobong-obong kertas, aku janji bakal nglaporake asil kasebut. Kanthi referensi (kanggo apa? ..), Aku ora bakal bantuan, Aku ora archivist utawa sejarawan, Aku ora idea ngendi iku kabeh ditulis mudhun, nanging aku terus kabeh Anugrah mbah kakungku ing tangan, kalebu. lan loro lintang lan rolas liyane.
            1. +2
              27 Juni 2020 11:36
              Dhaptar penghargaan ora diwenehake, disimpen ing arsip, sampeyan ora bisa duwe ing omah.
              Saiki arsip dokumen penghargaan wis didigitalisasi lan kasedhiya kanggo umum, uga sawetara Dokumen liyane sing ana hubungane karo personel.
              Sampeyan bisa nonton ing situs Memory of the people lan Feat of the people, contone,

              http://podvignaroda.ru/?#tab=navHome

              ana sing nuduhake jeneng lengkap lan taun lair, banjur pilih panggonan conscription ing dhaftar, yen sampeyan disebut.
              Bakal ana pindai dokumen penghargaan utawa link menyang lembar ing arsip, banjur sampeyan bisa pesen salinan. Dhaptar penghargaan bakal ngemot katrangan singkat babagan apa sing diwenehake khusus
              hi
              1. +1
                27 Juni 2020 11:43
                Ah, ngono kuwi. Ngerti. Matur nuwun kanthi sanget kanggo klarifikasi, yen ora, kita rada gupuh.))
    2. +1
      27 Juni 2020 17:31
      Quote: profesor
      Ora kabeh dokumen diklasifikasikake, dokumen sing ana hubungane karo Perang Dunia II umume diklasifikasikake.

      Lan ing negara apa padha declassified?
  24. +1
    26 Juni 2020 15:26
    Wartawan Amerika: Putin kelalen ujar ing artikel kasebut yen Amerika Serikat ngilangi utang utama USSR ing Lend-Lease

    Lan uga luwih becik kanggo nulis pinten emas sing ditampa, uga pirang-pirang karya seni sing digawa metu saka negara, lan liya-liyane, uga takon babagan nyediakake Reich karo bahan lan suku cadang ing wektu nalika kita perang karo dheweke ... Aku bisa terus kanggo dangu ...
    1. +2
      26 Juni 2020 16:23
      Yen sampeyan terus babagan carane Amerika nyedhiyakake Jerman karo lenga, lan Jerman ora nglelebke tanker Minyak MSstandard minangka respon, banjur palsu iki banget primitif lan wis suwe dibuwang dening kasunyatan nyata.
      Lan yen sampeyan bisa nulis babagan kasus kasebut, bakal menarik kanggo maca fakta, lan dudu pitunjuk sampeyan.
    2. +3
      26 Juni 2020 18:40
      Kutipan saka Pacifist
      uga takon babagan topik nyedhiyakake Reich karo bahan lan suku cadang nalika kita perang karo dheweke.

      Luwih becik ora. Banjur Inggris uga bisa takon babagan topik nyedhiyakake Reich karo bahan lan suku cadang dening Uni Soviet nalika padha perang karo.
  25. qaz
    0
    26 Juni 2020 15:32
    Iki Bom...
  26. 0
    26 Juni 2020 15:32
    Mishka Bom minangka tembakan liyane. Dheweke mesthi lunga menyang "Full house" utawa menyang Petrosyan, dheweke bakal nggawe karir.
  27. 0
    26 Juni 2020 15:34
    Putin "kelalen" amarga ngutangi-lease amal diwenehake ing kombinasi karo bantuan padha saka Jerman, kang dibalèkaké daya kanggo perang karo USSR karo goal saka karusakan bebarengan, kang bener kedaden. Nanging ngomong iki tegese perang anyar ing diskusi global, kang bakal luh everyone lan kabeh, kalebu Amerika Serikat. Kabeh "rembugan" kuwi adhedhasar goroh sing disengaja, sing dipromosekake minangka standar global. Sawise WW2, Amerika dadi kabeh, dene liyane dadi apa-apa. Ing wektu sing padha dadi metu xy saka xy ing thread iki.
  28. -1
    26 Juni 2020 15:58
    Endi bojone nggoleki? piye carane, rusia..
  29. 0
    26 Juni 2020 16:16
    . Utawa isih kudu diitung?

    Iku bakal menarik kanggo ndeleng pitungan kuwi
    Mung serius, kanthi bukti dokumenter - kapan, sapa, pira lan ing kahanan apa?
    Lan ora telas crita babagan ekspor emas ing Edinburgh.
    Lan ing wektu sing padha maca tax karo bukti dokumen saka sekretaris saka protokol negara liyane karo Jerman, kang penulis diwenehi ing.
    Kita ngarepake artikel-artikel babagan topik kasebut.
  30. +2
    26 Juni 2020 16:18
    Iku angel pracaya Koshchei iki wis ngapura utang USSR. Dheweke bakal nyedeki ibune kanthi rega $ 5.
  31. +1
    26 Juni 2020 16:21
    Bom minangka starbom sing misuwur. Sawise kabeh, dheweke tau ngomong yen Jerman ora nyerang USSR ing 22.06.1941 Juni 17, banjur ing 1941 Juli XNUMX????? Stalin ngrancang nyerang Jerman piyambak
  32. 0
    26 Juni 2020 16:25
    Perang Patriotik Agung wiwit tanggal 22 Juni 1941. Persediaan nyilihake-lease Amérika wiwit digawa metu mung ing Desember 1941, nalika pasukan Nazi wis dikalahaké cedhak Moscow. Mangkono, setengah taun Tentara Abang perang siji-siji karo Wehrmacht, lan ing kasunyatan karo pasukan bersenjata kabeh Eropah bawana. Apa Bom iki ngerti babagan iki? Utawa dheweke mung ngerti carane njahit gendera saka macem-macem tembelan saka materi multi-werna?
  33. Ham
    +3
    26 Juni 2020 16:37
    Lan kenapa dheweke ora ngelingi utang negara lan Inggris marang kita: yen Tentara Merah ora campur tangan (kanthi panjaluk Sekutu), Jerman mesthi bakal njepit prajurit "pembebas" Eropa .. Tentara Abang kepeksa ngluncurake serangan kanthi sethithik utawa ora ana persiapan, mbayar nyawane prajurit ... Sing ilang nyawa prajurit Tentara Abang ora ana apa-apa ...
    Apes banget Bum ora ketaman raine ing acara bincang-bincang...
    1. +3
      26 Juni 2020 17:04
      Kutipan saka HAM
      Lan kenapa dheweke ora ngelingi kepiye utang negara lan Inggris: yen Tentara Merah ora campur tangan (kanthi panjaluk sekutu), Jerman mesthi bakal njiwit para prajurit "pembebas" Eropa ...


      Jerman mung bisa ngalahake wong-wong mau, lan turahane bakal dibuwang menyang Selat Inggris.
  34. +4
    26 Juni 2020 17:02
    Apa sing ditindakake dening Barat lan wong-wong kaya Pak Bohm.


    Pak Bohm wis pirang-pirang taun manggon ing Rusia, golek dhuwit ing kene, lan ing Amerika Serikat ora ana sing ngerti dheweke minangka wartawan ...
  35. +3
    26 Juni 2020 17:15
    "Sawetara politisi, saka pakulinan, cepet-cepet ngumumake yen Rusia nyoba nulis ulang sejarah. Nanging, dheweke ora bisa mbantah siji-sijine kasunyatan, ora ana siji-sijine argumentasi. Mesthine, angel, lan mokal, kanggo mbantah kanthi asli. dokumen, sing, kanthi cara, mung ing basa Rusia, nanging uga ing arsip manca. Ayo tuan-tuan Eropa nampilake dokumen-dokumen saka arsip-arsipe, banjur kita bakal weruh xy saka xy. "Great Britain lan Amerika Serikat. Lingkaran finansial lan industri kasebut aktif banget nandur modal ing pabrik lan pabrik Jerman sing ngasilake produk militer." Sawise maca iki, Amerika, sing diwakili dening Bohm, mutusake kanggo mbenerake dhewe, utawa malah ngapusi maneh. Rusia pungkasane mbayar ing tanggal 21 Agustus 2006. Carane Amerika bakal ngapura utang.
  36. +1
    26 Juni 2020 17:35
    Mesthine, kanggo AS, pitakonan dhuwit sing paling penting! Minangka ngandika: perang iku perang, nanging dhuwit tresna akun. Nanging ora kabeh diukur nganggo dhuwit! Amarga pendekatan iki, akeh wong sing ora seneng karo Amerika Serikat.
  37. +3
    26 Juni 2020 17:38
    Ya wis, sing belang-belang bakal dicopot, banjur ditulis maneh. Ing wiwitan aku njupuk eksentrik iki kanthi huruf M kanggo normal, banjur aku ngerti - balabolka.
  38. +2
    26 Juni 2020 17:47
    Apa wae sing diomongake, pasokan sewa sewa Amerika mbantu akeh ing perang, nylametake mayuta-yuta prajurit kita lan nyuda wektu perang. Thanks kanggo Amerika kanggo iki lan sampeyan ora kudu padu karo sapa sing duwe utang. Uripe manungsa luwih aji tinimbang amunisi.
  39. +2
    26 Juni 2020 18:21
    Sawise perestroika, Amerika nyuwek dhuwit saka Rusia kanthi langsung utawa ora langsung kanggo sawetara nyewakake utang. "mitra" ing luar negeri
  40. +1
    26 Juni 2020 18:29
    Bom krungu swara muni, nanging ora ngerti ngendi dheweke ... ngguyu lol basa

    Sore-sore, bom-bom .. Sore-sore, bom-bom ...
    Pira pikirane, bom-bom .. Dheweke ngarahake, bom-bom ... ngguyu ombenan
  41. 0
    26 Juni 2020 18:47
    dadi pinten USSR mbayar saka 11 milyar dolar utang-lease?
  42. +2
    26 Juni 2020 19:12
    Ayo dheweke luwih nyritakake kepiye carane Hitler didhukung sadurunge perang lan sajrone perang.
  43. +1
    26 Juni 2020 19:18
    Kanggo Lend-Lease iki, dheweke main gedhe, lan ora mung ing emas, iki ngidini Uni Soviet ngilangi Reich Katelu, lan Amerika Serikat metu saka krisis kasebut.
  44. +1
    26 Juni 2020 19:26
    Lan AS "wrote off" USSR 27 yuta wong. Sanalika sawise perang, duta besar AS kanggo USSR wrote memorandum kanggo Washington, kang netepake jalaran saka jotosan sing wis inflicted ing USSR, lan nyerat sing USSR ora bakal bisa waras maneh. Nanging AS wis dadi negara adidaya utama, ngontrol nganti 70% cadangan emas ing donya.
  45. +1
    26 Juni 2020 20:28
    Pira wektu maneh, bajingan iki, bakal kita nongkrong ing Rusia?! Apa ora wektu kanggo mbuwang dheweke bali menyang pinDostan?!
  46. -7
    26 Juni 2020 21:29
    sofas perked munggah, braces wis didandani ... ora ana sing nulungi kita, ternyata tipis 7%, iki kabeh lend-lease (mengko decommissioned ing meh 0, nanging iku) oh yay .... lan industri Jerman numpes ing 0 ora ateges ora wani Falcons Stalinist, piye wae padha lali, lan grub saka ngarep 2 banget, lan motorization lengkap tentara sawise ngipi elek 41 banget .. everyone lali carane akeh asu ajag ora. feed rasa syukur kanggo udan, wani prajurit sofa, ngimpi lan ora nolak dhewe apa-apa)))
  47. +1
    26 Juni 2020 22:07
    Ya, AS ora nulis apa-apa!
    Sawise perang, USSR lan AS beda-beda ing prakiraan babagan biaya bantuan sing diwenehake ing Lend-Lease nganti kaping 8! Stalin, mesthi, langsung mandheg pembayaran nganti masalah biaya lend-lease wis rampung.
    Dheweke bali menyang masalah iki mung ing Brezhnev. Ing wektu iku, jumlah utang nyilih-lease tetep kaping pindho minangka perkiraan USSR (lan, kanthi mangkono, kaping papat kurang saka prakiran US), nanging kalebu kabeh kapentingan accrued lan mangsa, lan jadwal pembayaran disepakati . USSR bisa nggawe mung sawetara pembayaran, lan banjur liyane rusak ing hubungan karo Amerika Serikat teka lan pembayaran utang padha beku maneh.
    Sawisé ambruk USSR, utang-lease digantung ing Rusia, kaya kabeh utang liyane saka USSR, ing ijol-ijolan kanggo transfer kabeh properti manca USSR menyang (apa Putin bubar ngandika bab kasunyatan sing ora kabeh. property iki bener bali menyang Rusia?) . Amerika Serikat, mulang yen ing cilik saka cooling hubungan antarane Rusia lan USSR, freezes pembayaran utang-lease utang, lan ngedol kabeh utang iki kanggo London lan Paris klub kreditur.
    Ing 2004, sawise nggulingake Saddam Hussein, AS ngadhepi masalah utang Soviet marang Irak. Putin sarujuk karo Amerika Serikat yen Rusia bakal ngilangi utang kasebut, lan minangka ijol-ijolan, Amerika Serikat bakal mbantu kita rembugan karo Klub-klub kreditur London lan Paris babagan mbayar maneh utang kita, sing, ing teori, kudu nylametake kita. jumlah iso dibandhingke ing kapentingan. Kita ngrampungake bagean kesepakatan kasebut lan mbatalake kabeh utang menyang Irak, nanging Amerika Serikat, sawise pembatalan kasebut, wiwit muter munggah lan sisih karo Klub kreditur London lan Paris nuntut ganti rugi kanggo mbayar maneh awal. Akibaté, jumlah sing disimpen metu kaping pirang-pirang kurang saka sing dikarepake. Nanging siji-sijine cara, ing taun 2011, Rusia mbayar kabeh utang menyang klub kreditur London lan Paris luwih dhisik, kalebu nyewakake.
    Dadi ora ana pitakonan babagan write-off!
  48. 0
    26 Juni 2020 22:44
    Ora ngerti bantuan saka Sekutu iku meanness. Siji-sijine sing diwulangake iki - Perang sing paling nggegirisi ing Bumi - yaiku yen Masalah mung bisa ditangani bebarengan.
    Lan aku uga bakal ujar - yen kita ora lali prestasine, dheweke ora bakal lali karo kita.
    1. +2
      27 Juni 2020 00:17
      Umumé, aku setuju karo sampeyan, mung ing kene masalahe, dheweke wis suwe lali!
      1. 0
        27 Juni 2020 00:52
        Aku ngadili dening individu ing Course saka kontak pribadi. Amerika, Inggris. Miturut Prancis - sing ngerti wong, utawa ing paling krungu bab pejuang Normandia-Niemen. Pracayaa, kabeh ora ilang.
  49. +3
    27 Juni 2020 00:02
    Ora ana sing nggumunake. Kita beda banget ing planet iki. Amerika (kalebu Bohm) ngetung dhuwit. Lan kita ngetung wong mati ing perang iki.
    - ""Tentara Abang nylametake puluhan ewu nyawa": apa peran USSR ing operasi Ardennes"
    - "Ing Januari 3, 1945, Sekutu ngluncurake serangan skala penuh, nanging supaya ora mungkasi bencana, dheweke butuh dhukungan. Tanggal 5 lan 6 Januari, Winston Churchill ngirim panjaluk nekat marang Joseph Stalin supaya bisa nyerang Front Wétan.
    - "Yen kita ngira-ngira kahanan kasebut kanthi adil, banjur Tentara Abang, sing wis ngluncurake serangan ing Front Wétan sadurunge ing kahanan sing paling angel kanggo awake dhewe, menehi layanan gedhe marang sekutu lan nylametake puluhan ewu nyawa Amerika lan prajurit Inggris”
    Lan pira utange, sapa sing ngetung utawa ora?
  50. +2
    27 Juni 2020 00:09
    ing mratelakake panemume, Putin ora nulis karya sajarah (monograph), supaya ora sebutno Lend-Lease, lan padha ora kudu ngelingi akeh bab WW2 uga. Ing tangan liyane, iku bakal bodho kanggo nolak sing bantuan ngutangi serius, kanggo kelingan mung Studebakers.
  51. 0
    27 Juni 2020 00:18
    sing. sampeyan ora nulungi kita, nanging entuk bathi saka kasusahan wong Soviet? Dadi ayo nulis
    1. +1
      27 Juni 2020 01:27
      Aku setuju kene sing getih prajurit Soviet ora bisa rego ing dolar. Nanging malah wesi mbantu akeh. Pokryshkin lan resimen (luwih saka siji) perang ing Cobras. Salah siji korps tank sing njupuk Berlin perang ing Shermans.
      1. 0
        27 Juni 2020 05:01
        Quote: poppy admiral
        poppy admiral (novel) Dina iki, 01:27
        0
        Aku setuju kene sing getih prajurit Soviet ora bisa rego ing dolar. Nanging malah wesi mbantu akeh. Pokryshkin lan resimen (luwih saka siji) perang ing Cobras. Salah siji korps tank sing njupuk Berlin perang ing Shermans.


        Dheweke bakal njupuk, nanging sing bakal pour bensin kanggo wong?
        Pokryshkin ora perang ing Cobra, sayangku. Dheweke nguji kanthi panjaluk pribadi saka perancang Amerika. Amarga padha ora bisa sijine wong dhewe ing kono. Agawe mbebayani.
        Ngresiki manik-manik kaca, wong putih. Yen ora, ora ana sing tuku lan sampeyan bakal mati keluwen.
  52. +2
    27 Juni 2020 04:52
    Aja ngapusi, abdi CIA sing dikasihi, Amerika Serikat ora nulis apa-apa kanggo pembayaran Lend-Lise menyang USSR. Sing diwenehake dening Amerika Serikat kanthi menehi tandha kewajiban kanggo menehi gratis. Mung banjur Amerika Serikat nolak perjanjian sing ditandatangani lan njaluk pembayaran, kanthi kapentingan. jangkep.
    Sing lucu tenan, dudu AS nglanggar kewajibane, nanging AS, kaya bandit lantip sing wedi yen wong ngerti dheweke nyolong, nyewa antek kaya penulis iki kanggo ngapusi negara yaiku bandit, sing iku bener banget magnanimous.
    Nanging raja wuda!
    1. 0
      28 Juni 2020 07:21
      Kutipan: Miron
      Aja ngapusi, abdi CIA sing dikasihi, Amerika Serikat ora nulis apa-apa kanggo pembayaran Lend-Lise menyang USSR. Sing diwenehake dening Amerika Serikat kanthi menehi tandha kewajiban kanggo menehi gratis. Mung banjur Amerika Serikat nolak perjanjian sing ditandatangani lan njaluk pembayaran, kanthi kapentingan. jangkep.
      Sing lucu tenan, dudu AS nglanggar kewajibane, nanging AS, kaya bandit lantip sing wedi yen wong ngerti dheweke nyolong, nyewa antek kaya penulis iki kanggo ngapusi negara yaiku bandit, sing iku bener banget magnanimous.
      Nanging raja wuda!

      Ngapusi fenomenal.
  53. 0
    27 Juni 2020 06:22
    Wartawan Amerika, kaya Putin, lali nyebutake sapa sing nyiapake Hitler kanggo perang.
  54. 0
    27 Juni 2020 08:19
    Amerika isih utang kita kanggo emas kraton padha ditampa ing Perang Donya I. Lan dheweke ngrampok Eropa banget kaping pindho ...
  55. 0
    27 Juni 2020 11:41
    Mangkono, Michael Bohm nyatakake yen Putin "kelalen nglaporake perkara ing ngisor iki": Amerika Serikat "nyuwil bagean paling gedhe saka utang Lend-Lease, jumlah total kira-kira $ 11 milyar."

    Michael Bohm kelalen nglaporake babagan Lend-Lease: sawise kamenangan, USSR ngasilake dhuwit menyang Amerika Serikat kanggo peralatan sing isih ana utawa ngasilake peralatan kasebut. Aku iki marang wong sing weruh iki bali. Amerika nampa Studebakers mudhun kanggo meneng pungkasan, dimuat menyang kapal lan sijine wong ing meksa ana. Masalah finansial rampung ditutup ing Brezhnev.
  56. 0
    27 Juni 2020 11:47
    Mesthi Bom ngapusi, sirahe nggebug lan jebule bom...mm.
  57. +1
    27 Juni 2020 14:16
    USSR nampa kabeh pasokan saka Amerika Serikat kanthi gratis ing Lend-Lease. USSR kapekso kanggo bali peralatan serviceable kanggo Amerika Serikat sawise kamenangan. We mbayar kanggo peralatan unreturned iki ing emas. Ora ana sing duwe keluhan. Sabanjure, Amerika Serikat dagang karo Hitler sadurunge ndharat pasukane ing Normandia ing 44 ...
  58. +1
    27 Juni 2020 16:49
    Bom, sampeyan ngomong apa? wong bodho Pakta Molotov-Ribbetrope rahasia dikutuk ing taun 1989 dening Kongres 2nd Deputi Rakyat USSR. Sapa lan kapan ngukum Persetujuan Munich?

    Lend-Lease - ya, iku bantuan sing penting, nanging sampeyan kudu ngerti yen iki cara Amerika Serikat nglawan Hitler kanthi tangan sing salah. Kepiye carane bisa njaluk mbayar maneh utang kanggo iki? Yen Hitler ngrebut USSR kanthi sumber daya sing ora winates, Amerika Serikat ora bakal duwe kesempatan kanggo nglawan dheweke. Mulane dheweke nulungi amarga padha ngerti iki. Kapentingan murni egois.
  59. +1
    27 Juni 2020 18:26
    Nalika sersan Angkatan Udara takon, Michael, tuduhake dompet sampeyan!? Lan ing "Bomovsky" - rubles ... Dadi opo!???
  60. +1
    27 Juni 2020 19:47
    Ketemu Michael Bohm,
    blockhead Amérika.
    Dheweke bakal mbantah, yen perlu,
    Parasit profesional.
  61. 0
    27 Juni 2020 20:23
    Ora ana gunane kanggo ngomong babagan moralitas marang wong-wong mau. Ya, Amerika mbayar telung taun saka 41 nganti 44 saka perang nyata ing Eropa. Lan USSR nandatangani perjanjian pasokan Lend-Lease ing kahanan sing paling angel sajrone 41 taun, ora ana wektu kanggo penawaran. Sampeyan perlu kanggo ngisi longkangan lan tinimbang ilang (Aku ora bakal ngelingake sampeyan sing fault iku) tank lan pesawat, iku perlu kanggo mungkasi mungsuh karo pesawat nyata lan kendaraan wojo.

    Nanging miturut dokumen sing kasedhiya, loro karo kita lan Inggris, kahanan kasebut - apa sing tiwas / ilang ing perang ora kalebu saka pitungan jumlah sing bisa dibalekake. Sawise perang, kita tawar-menawar karo mantan. allies kanggo dangu, nanging sarujuk ing sawetara jenis kompromi. Lan pitakonan ditutup. Lan USSR ora ngaku "Rencana Marshal" sawise perang wassat
  62. +1
    27 Juni 2020 22:30
    Aku wis ngetutake Bim iki suwene, lan aku ngerti sapa sing kudu ana ing jejere dheweke!
    Iki wong sing rambute abang nganggo tali bahu Bim! Aku ngelingi pasangan iki wiwit cilik - Bim lan Bom, loro badut! Sampeyan bisa gampang golek match kanggo wong saka administrasi Amérika! Ana mung badut!
  63. 0
    27 Juni 2020 23:36
    Apa ora iki utang sing didhelikake supaya USSR ora nyimpen kabeh sing wis menang sadurunge Berlin ing Yalta, banjur padha rembugan utawa ora?
  64. 0
    28 Juni 2020 01:33
    Yagene Bom iki ora nyebutake triliunan dolar sing diekspor sajrone manajemen Liberda lan terus diekspor - elinga "aturan anggaran" Medvedev. Saiki dheweke katon alon amarga force majeure.
  65. 0
    28 Juni 2020 01:40
    Aku kepengin weruh yen Michael ngerti sebabe utang Lend-Lease diilangi? Utawa ngelingake dheweke? Ketoke dheweke ora ngerti yen ana kapal selam Kursk! (((Blessed memori!!!!)
  66. 0
    28 Juni 2020 05:52
    Leluhur kita mbayar kabeh kanthi nyawane! Atusan ewu wong Amerika, kalebu wartawan iki, bisa uga ora lair ...
    1. 0
      28 Juni 2020 05:58
      Kutipan saka sagitch
      Leluhur kita mbayar kabeh, kanthi nyawane, kanggo nyawa sing disimpen ..., ewonan nyawa Amerika.

      Sampeyan mbokmenawa lali yen Amerika duwe perang dhewe lan pit ora menyang Timur Jauh amarga padha perang banget karo Amerika.
      Kapindho, sampeyan mbayar?
      Lan yen Amerika ora nggawe Lend-Lisa, mula USSR ora bakal perang?
      1. 0
        28 Juni 2020 11:33
        Ya, aku ngerti lan ngelingi kabeh lan kabeh wong ... Mulane aku ngomong!
  67. +1
    28 Juni 2020 07:40
    Kutipan saka Avior
    Total nilai pasokan $ 11 milyar
    Saka jumlah kasebut, miturut konsep Lend Lease, mung kudu mbayar apa sing pengin ditinggalake, kanthi nyandhang lan rusak, kudu mbayar 2,6 milyar ing taun 1945 (ora perlu mbayar biaya). properti sing dibuwang, dirusak utawa dibalekake).
    Amerika langsung nuthuk setengah.
    Nanging minangka asil, njupuk menyang akun inflasi, sawise 50 taun, bab 50 yuta dolar saka 2.6 milyar dibutuhake padha bali menyang Amerika (yaiku, 11 yuta saka 50 milyar padha bener bali).
    Ing 2006 prices, njupuk menyang akun inflasi, total kiriman Lend-Lease kira-kira 160 milyar dolar, 722 padha bali.
    Bunga ing utang ora diitung sanajan inflasi.
    Diterjemahake menyang basa Rusia, ora ana sing bali, kajaba mung jumlah simbolis.

    Mbiyen.
    Ngelingi kerugian lan kontribusi kita ing umum kanggo karusakan saka kekaisaran Nazi, lan partisipasi sejatine sifate nominal ing tataran pungkasan saka perang, ayo kang jujur, kanggo mburi (kaya Inggris lan Prancis) - supaya padha matur nuwun kanggo iki.
    Pira wong sing mati ana ing kana dibandhingake karo kita, ya?
    Apa jenis operasi gedhe-gedhe padha nindakake, sukses, ta?
    Ing memori saka Ardennes, lan malah banjur padha nampa tinsel kasukman saka pasukan wis agonizing saka Reich.
    Lan "landing Sekutu", saka sudut pandang ilmu militer, salah banget.
    Pusat tahanan sauntara ora nol kanggo sampeyan, ora puas karo keprihatinan, kutukan lan kebingungan, bisa gampang dilebokake ing papan wong sing presumptuous.
    Inggih, kita ngirim ora lali sing wong Amerika padha hucksters inveterate.
    Dheweke mesthi bakal nambah rega tanpa prasyarat sing cukup (Apple minangka conto utama, nanging mayoritas wong saiki bodho, lan isih bisa digunakake).
    Cukup, sampeyan bisa nambah rega kaya sing dikarepake, nanging sampeyan ora bakal entuk luwih saka panuku sing gelem mbayar, lan sepira regane "bantuan" sampeyan.
    Dadi wektune kanggo nutup blather karo pratelan sing wis suwe.
  68. 0
    28 Juni 2020 08:04
    Dheweke ngirim palsu lan mikir golek dhuwit. Rusia ora utang sapa! Amerika minangka utang paling gedhe. Ora suwe, jagad bakal nyingkirake kertas jamban dolar sing ora didukung apa-apa!
  69. 0
    28 Juni 2020 13:24
    Minangka Comrade Stalin ngandika: "Iki kontribusi kanggo Kamenangan kita!" Bangga bantuan sampeyan!
  70. 0
    28 Juni 2020 14:24
    Nalika badut Bom teka, aja ngarep-arep sing bener, ana luh palsu lan ngguyu palsu ... Nanging kabeh wong kanthi tekun wiwit milih topik kasebut, lan sing paling penting yaiku "wartawan independen" iki butuh mata pencaharian, lan dheweke ora nemokake apa-apa sing luwih apik , kanggo ngisi maneh imbangan kertu kredit sampeyan, tinimbang nggunakake, kanthi cara, topik sing kontroversial sing disebutake saiki dening Presiden Federasi Rusia, topik kontribusi negara kanggo Kamenangan ing WWII, fokus ing kontribusi khayalan tinimbang sing nyata. Artikel saka tokoh kaya Bom lan, mesthi, saka awake dhewe ora pantes.
  71. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"