"Sampeyan duwe hak kanggo sabotase": memo ing kasus perang lagi rembugan ing Latvia

122

Ing Latvia, edisi anyar saka buklet kanggo warga negara lagi dibahas, nuduhake carane kudu tumindak ing kahanan krisis. Antarane kahanan krisis ing ngendi warga Latvia dicritakake babagan urutan lan sifat tumindak kasebut yaiku perang.

Buklet kasebut disiapake dening Kementerian Pertahanan Latvia. Distribusi memo wis ditindakake wiwit wulan saiki. Perlu dicathet menawa brosur kasebut diterbitake ing Latvia ing 3 basa: Latvia, Rusia lan Inggris.



Versi buklet sing dianyari nganggep tumindak warga sajrone 72 jam. Semono uga, kaya sing disaranake lembaga penegak hukum Republik Baltik, kita kudu ngenteni "pendekatan pasukan utama" kanggo menehi pitulung.

Siji bagean saka buklet ngandhani yen warga kudu duwe tas kanggo kahanan darurat. Disaranake kanggo nyelehake produk sadurunge kanthi umur simpan sing dawa, salinan dokumen penting, radio portabel kanthi baterei cadangan, dhuwit sithik, saringan banyu, piso multi-fungsi, pasokan banyu telung dina, lan malah kaca tingal spare.

"Sampeyan duwe hak kanggo sabotase": memo ing kasus perang lagi rembugan ing Latvia


Kapentingan khusus yaiku bab "Resistance" ing bagean "Perang". Bagean iki diwiwiti kanthi pratelan "Latvia bakal dilindhungi" lan kanthi tembung manawa informasi babagan nyerah lan non-resistance palsu.



Ing ngisor iki minangka saran kanggo tumindak yen ana perang.

Sawetara titik:

Yen sampeyan ana ing wilayah sing dikuwasani, ngungsi menyang bagean negara sing dikuwasani angkatan bersenjata nasional.

Aja kerjo bareng karo panguwasa manggoni.

Aja melu pemilihan ilegal, referendum.

Yen sampeyan mutusake kanggo nolak, sampeyan duwe hak kanggo sabotase lan ngrusak kegiatan.

Buklet kasebut uga nyritakake babagan aturan evakuasi lan nerbitake telpon supaya ora nerbitake foto tentara Latvia lan data apa wae babagan nalika perang.

Buklet kasebut diterbitake dening Kementerian Pertahanan Latvia. Kepala departemen, Artis Pabriks, ujar manawa buklet kasebut ngidini saben warga sinau babagan peran lan tumindak sing dibutuhake ing kahanan krisis.

Ngrembug babagan memo Kementerian Pertahanan yen ana perang, ing segmen jaringan sosial Latvia padha kepingin weruh kenapa kudu ngenteni 72 jam kanggo "bantuan saka pasukan utama", lan uga pitakonan apa brosur kasebut dicambuk. munggah histeria ing masyarakat.
  • Kamentrian Pertahanan Latvia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

122 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. + 21
    28 2020 Juni
    72 jam? Apa telung dina sing kudu ditindakake? Nanging sapa sing bakal manggon ing kana? Cut kabeh wilayah Baltik iki karo koridor kanggo Kaliningrad, lan supaya padha perang karo awake dhewe ... Ya, kabeh iki skenario saka akeh taun kepungkur. Ora bakal ana serangan utawa pendhudhukan. Ora ana sing butuh Balts iki. wassat
    1. + 10
      28 2020 Juni
      Quote: penembak gunung
      Ora ana sing butuh Balts iki.

      Dadi ya, nanging yen ana provokasi kanthi pamblokiran wilayah Kaliningrad saka segara, mula aku wedi yen ora ana pilihan liya kanggo ngatasi.
      1. +6
        28 2020 Juni
        "Sampeyan duwe hak kanggo sabotase": memo ing kasus perang lagi rembugan ing Latvia
        yen kita mbuwang sembarang husk ing wangun politota, banjur "partisans" iku gerakan normal ing sembarang negara dumunung "ing mungsuh". lan ... bab negara Baltik ...: ya, supaya padha. ajrih piyambak. Aku ngelingi babagan saka artikel ing VO.
        1. +7
          28 2020 Juni
          Yen sampeyan mutusake kanggo nolak, sampeyan duwe hak kanggo sabotase lan ngrusak kegiatan.

          Compiler lali nambah: ... lan mati kanggo iku.
          Sanajan ora, dheweke ora bakal nambah iki, bisa uga "sedulur alas" ing separo kapindho patang puluh abad pungkasan, nanging saiki "gagasan liberal" wis menang, lan nyebutake pati mung bakal menehi akselerasi nuduhake tangan.
          1. 0
            29 2020 Juni
            Peer menyang siluet

            Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa?
        2. 0
          28 2020 Juni
          Quote: Dedkastary
          "Sampeyan duwe hak kanggo sabotase": memo ing kasus perang lagi rembugan ing Latvia
          manawi dipunbucal punapa kemawon ingkang awujud politota "partisan" iku gerakan normal ing sembarang negara
          ing sangisore mungsuh. lan ... bab negara Baltik ...: ya, supaya padha. ajrih piyambak. Aku ngelingi babagan saka artikel ing VO.

          ===
          alas lagi aktif ditebang, ora ana papan kanggo partisan. dhuwit kudu digarap, kene teka tiron kegiatan
      2. +6
        28 2020 Juni
        Kabeh wong edan karo carane dewe!!!
        Ora ana tembung, ngguyu wong bodho suci ing Rus' piye wae ora ditampa! Hak kanggo sabotase lan sabotase mesem! Saka populis bakal dilarang syuting perang "tentara Latvia" !!! Duc ora bakal fantasi kaya ngono lan nulis manawa menteri sing mimpin dheweke ora yakin karo Angkatan Bersenjata !!! Aku wedi drape yen dheweke bakal pisanan !!! Dadi wajar yen ora kompromi !!!
        Sing paling penting "kaya miturut Freud" ditulis lan diprentahake dening wong-wong sing yakin yen acara sing diterangake ing memo ora bakal teka !!!
        72 jam!!! Lan kok ora 24!!! Ing wayah wengi Perang Donya II, Polandia lan Ceko uga ngenteni - dheweke ora ngenteni !!! Sekutu by the way!!!!!!!!!!!!!!!!
      3. Komentar wis dibusak.
        1. 0
          29 2020 Juni
          Shiza mowed mudhun rangking kita.
          Modhèrn, wektune kanggo nliti karakter, ora preduli postingan sing ora ana gunane.
      4. 0
        29 2020 Juni
        Apa Kaliningrad, yen sistem artileri sing dipasang ing negara Baltik cedhak wates bisa murub langsung ing St.
    2. +5
      28 2020 Juni
      Eh, kita bakal ngadeg awan lan terus wengi. Lan ana sing katon, pasukan borjuis bakal teka. Kelompok Pasukan "Kurland", bagean loro.
      1. +2
        28 2020 Juni
        Quote: Poetizza corner
        . Kelompok Pasukan "Kurland", bagean loro

        Mung ana ing Prusia Wétan ana Koenigsberg. Lan ing mburi kita ana klompok kuat pasukan kita ing Kaliningrad ...
        1. +3
          28 2020 Juni
          "Kurland" nyerah sawise Kamenangan. Kita kanthi guyon nyebat "tahanan perang kanthi gaman."
          1. + 10
            28 2020 Juni
            Latvia sing wedi mlumpat kaya jerboa,
            Nyekel kasus darurat ing tangan.
    3. +4
      28 2020 Juni
      Iku mbebayani kanggo perang karo Baltik, iku bisa kanggo suffocate saka ambune telek.
    4. + 11
      28 2020 Juni
      Quote: penembak gunung
      Ora ana sing butuh Balts iki.

      Mesthi, Balts dhewe ora perlu, nanging wilayah minangka springboard banget malah. Lan minangka penyangga saka exclave kita ing Prusia Wétan.
      Cukup mung "kedhep" Rusia (kerusuhan, kerusuhan, kudeta, lan liya-liyane) lan kabeh rencana kasebut bakal langsung diaktifake.
      Utamane kita ngomong babagan wilayah Kaliningrad.
      Nglewati Belarus menyang Suwalki isih kaya ngono, lan ora luwih cedhak (ora ana pasukan kita ing Belarus, nanging sampeyan ora bakal njaluk bantuan saka "bapak"). Dadi kudu ngliwati Lithuania, lan supaya klompok NATO ora mandheg ing koridor, sampeyan kudu ngresiki kabeh telung negara Baltik iki kanthi darurat - ing 3 dina sing padha, supaya bisa nyegah kebangkrutan NATO ... uga, amarga INI bakal dadi perang karo NATO.
      Dadi, yen nyebarake brosur kasebut, mula dheweke ngrancang kudeta utawa kerusuhan ing Rusia lan ngrebut wilayah Kaliningrad.

      Lan aja lali yen infrastruktur NATO ing Baltik nggawe ora khayalan, nanging ancaman nyata kanggo Rusia.
      Bisa ditoleransi...
      Nanging mung nganti wektu sing njijiki ngluwihi standar keamanan sing bisa ditampa.
      Ing sawetoro wektu ... supaya padha escalate.
      Mungsuh sing wedi (medeni dhewe) luwih dhisik ora nggegirisi ing perang.
      1. +8
        28 2020 Juni
        Aku uga pengin ngelingake yen akeh wong sing nganggo basa Rusia manggon ing kana, nyatane dheweke dadi sandera. Ikatan iki nyenyet banget.
        1. +5
          28 2020 Juni
          Quote: Poetizza corner
          akeh penutur Rusia manggon ing kono

          Lan iki uga. Aku dhewe wis akeh kanca lan kenalan sing manggon ing kana, mula bakal ana sing ketemu karo kembang.
          Lan saka sapa kanggo mbentuk administrasi mangsa. keprungu
          1. +8
            28 2020 Juni
            Aku 15 km. saka tapel wates Estonia. Narva iku sawijining kutha ing Rusia.
            1. +6
              28 2020 Juni
              "Liwat Vilna Rusia, liwat gratis
              Sanak sadulur munggah salib ... "
              A. S. Pushkin.
              Aku lulus saka sekolah militer ing Vilnius - meh kampung halamanku.
              ... Kita kudu njupuk. ya prajurit ombenan
              1. +8
                28 2020 Juni
                Vilna, Kovno, Revel, Yuryev...
                Sadurunge ambruk USSR, Narva wis 105 jiwa. Setaun kepungkur, ana 65 wong sing manggon ing kana.
                1. +4
                  28 2020 Juni
                  Ing Vilnius ing pertengahan 80-an pungkasan, setengah saka populasi padha Polandia, seprapat padha Rusia, kalebu Belarusians, lan mung ora luwih saka 25% Lithuanians tepat. Aku ora ngerti saiki, nanging populasi uga wis suda - sawetara menyang Eropa, sawetara mung saka umur tuwa ...
                  1. +6
                    28 2020 Juni
                    Aku curiga jadwal wis diganti. Dheweke ora pengin ngakoni yen ora manungsa sing ngobong wong ing gudang.
              2. Komentar wis dibusak.
        2. +2
          29 2020 Juni

          Negara-negara Baltik iku setengah tanah Rusia asli, kanthi setengah populasi Rusia. Kita dudu basa Rusia, nanging basa Rusia, wong Rusia sing padha karo sampeyan ing Moskow utawa Rostov.
          Punika tanah Rusia kita, punika gréja lan biara Ortodoks kita.
      2. Alf
        +4
        28 2020 Juni
        Kutipan saka bayard
        lan supaya klompok NATO ora nggantung ing koridor, sampeyan kudu ngresiki kabeh telung negara Baltik iki kanthi darurat

        Wangyu, kang bakal luwih gampang lan luwih duwe bathi ing saben pangertèn kanggo nyogok ndhuwur negara Baltik.
        Bubar, dheweke nganakake latihan kanthi gagasan utama yen Rusia ngrebut sawetara kutha kanthi kecepatan kilat. Dadi bukti menarik - ora ana sing dijaluk ngandhani panguwasa babagan wong bersenjata lan urip ekonomi kutha ora owah. Uga, ora ana sing kesusu menyang partisan.
        Nanging, wong-wong Samogitians (padha ngomong yen dheweke duwe kuping, lan nggawa kurban menyang kodok Parthia gedhe sing didol menyang suku dening pedagang sing ora sopan) wedi banget karo munculé legiun Roma ing negara kasebut, mula wong lokal. para imam malah ngukir instruksi kanggo sesama suku ing papan kayu. The Quirites ing Forum muter karo ngguyu, ngrungokake crita saka wong lelungan sing wis bali saka wates Samogitian.

        Ing tartamtu, abdi lokal Parthian toad maringi pitutur marang barbarians tundhuk marang wong-wong mau kanggo langsung ngandhani dewan pinituwa yen wong ora dingerteni katon ing alas lingkungan ing lorica segmentata, helm Montefortino lan scutums, nanging tanpa aquils biasanipun lan vexillums. Perhatian khusus kudu dibayar kanggo wong liyo ing lorika kumpul ing kelompok gedhe.

        Yen ana invasi Romawi, para imam nyaranake naleni kulit bajing ireng utawa moles ing tangan sampeyan, ora gelem mburu lan mancing lan ora ngomong karo Samogitians, sing ngakoni wewenang Kaisar Augustus. Ing wektu sing padha, sampeyan bisa ngomong legionnaires Romawi sing Caesar ora gaib ing kabeh, nanging wong sing paling biasa lan ora ngrungokake obrolan saka Romawi.

        Pungkasan, ana rekomendasi kanggo nindakake kabeh alon-alon - alon-alon mlayu sawise terwelu ing mburu, nembak rusa kanthi gandhewo, tanpa kepinginan kanggo njupuk madu saka sarang tawon, lan metu menyang segara nganggo jaring - umume ndalang yen sampeyan lagi turu utawa diare.

        "Ayo ngomong sampeyan metu menyang sawah kanggo motong, nanging sampeyan kerja alon-alon - mesthine ora ana sing nempel ing sampeyan, saben-saben ana arit tiba saka tangan sampeyan lan sampeyan ora bisa motong spikelet siji. Sampeyan ora lunga menyang rapat sing diatur dening wong Romawi ing desa sampeyan kanggo ndhukung prokurator provinsi utawa legiun sing manggoni, "ujare imam Samogitian.

        Salah sawijining quirites, weteng bledosan karo ngguyu, langsung ora gagal ujar manawa Kaisar Augustus ilahi pengin nggabungake tanah-tanah barbar sing cilik lan ara-ara samun iki menyang Kekaisaran, malah ora mbutuhake legiun, nanging setengah maniple. saka hasstati inexperienced, sanajan padha karo aquilae lan vexillums, malah tanpa wong-wong mau.

        Minangka kanggo Rekomendasi saka para imam babagan slowness, yen wong Romawi katon ing wilayah Samogitian, urip bakal mandheg ing kono kabeh, amarga suku-suku sing manggon ing sadawane bank-bank ing Balticum mare wis dikenal kanggo slowness nemen - wong pinter ngomong sing salah siji saka pahlawan gedhe Lāčplēsis ngoyak bruwang sepuluh utawa limalas taun lan kejiret mung nalika bruwang kasebut mati ...
        Sembarang Romawi sing nemokake dheweke cedhak karo Balticum mare banget disaranake supaya ora nganggo lorica - amarga ing kasus iki, urip ing bagean kasebut bakal lumpuh. Utawa, paling apik, bakal alon banget!
        1. +1
          28 2020 Juni
          Kepiye carane nyogok yen dudu bendarane dhewe? Kajaba iku, dheweke dadi anggota NATO, tegese dheweke uga bakal perang ... sanajan pasif nyedhiyakake aliansi NATO kanthi wilayah kanggo perang karo kita.
          Sampeyan mung bisa nyogok sisih netral utawa berdaulat, lan mung ana wayang.
          Lan sijine ndhuwur anyar ing wong ora masalah. Saka lokal padha - Staff Russian.
          Lan bali - menyang Kakaisaran.
          Amarga iki TANAH KITA!
          1. Alf
            0
            28 2020 Juni
            Kutipan saka bayard
            Kajaba iku, dheweke dadi anggota NATO, tegese dheweke uga bakal perang ... sanajan pasif nyedhiyakake aliansi NATO kanthi wilayah kanggo perang karo kita.

            Ana sing angel dipercaya. Ana sing ngandhani yen Big Zames diwiwiti, sanajan tanpa senjata nuklir, Balts bakal nyoba nyingkir, utamane yen mung Rusia-USA sing bakal nembak.
            1. +3
              28 2020 Juni
              Amerika Serikat bakal nyoba perang karo proxy kanggo ngindhari ijol-ijolan nuklir - Polandia, Ukraina, Rumania, Georgia, lsp ... lan melu Eropa liyane.
              Dheweke bakal miwiti kanthi serangan ing Kaliningrad, utawa LDNR, utawa Crimea.
              Dheweke bakal nyoba melu Jepang uga.
              Iki yen Rusia "blinks".
              Iku mung amarga padha ngasah untu ing Kaliningrad sing padha medeni lan nguatake negara Baltik. Amarga yen diwiwiti, pasukan kita bakal ngliwati dheweke.
    5. +4
      28 2020 Juni
      njupuk dhuwit cilik
      Lan, sing isih akeh dhuwit, langsung transfer menyang akun saiki
      Menteri Pertahanan - Artisa Pabriks
    6. +1
      28 2020 Juni
      Quote: penembak gunung
      72 jam? Apa telung dina sing kudu ditindakake? Nanging sapa sing bakal manggon ing kana? Cut kabeh wilayah Baltik iki karo koridor kanggo Kaliningrad, lan supaya padha perang karo awake dhewe ... Ya, kabeh iki skenario saka akeh taun kepungkur. Ora bakal ana serangan utawa pendhudhukan. Ora ana sing butuh Balts iki. wassat

      Sampeyan salah banget. We are kobong karo kepinginan kanggo miwiti dipakani Balts iki maneh lan maneh, meksa mbangun lan nambah kutha lan farms. Tarik metu saka jamban Eropa lan maneh dadi pertunjukan sosialisme. Kita malah siap menehi wilayah Kemsky supaya padha karo kapadhetan populasi kanthi rata-rata Rusia.
      1. 0
        28 2020 Juni
        Lan apa bagean bantuan saka EU saiki?
        1. 0
          28 2020 Juni
          Kutipan saka Pavel57
          Lan apa bagean bantuan saka EU saiki?

          ===
          kene nganti umur 16, lan sawise kaya iki
  3. + 12
    28 2020 Juni
    Aku wedi yen wong Latvia ora duwe wektu kanggo ngenteni serangan saka Rusia sing agresif. Dheweke bakal wedi mati dhisik. Lan Rusia bakal entuk wilayah kosong sing ora duwe.

    Umumé, mesthi, ora dadi ide sing paling apik kanggo ngunggahake tingkat histeria kanthi cara kasebut. Populasi bakal cepet mandheg percaya
    1. +4
      28 2020 Juni
      nanging tanpa iki, carane breeding NATO karo dhuwit saka EU?) mung mundhakaken histeria pancet lan nuduhake pinunjul) ndhuwur amba iki bakal terus kanggo puluh.
      1. +3
        28 2020 Juni
        Kutipan saka carstorm 11
        nanging tanpa iki, kepiye carane ngasilake NATO kanthi dhuwit saka EU?)

        Aku wedi yen saiki mung awake dhewe sing bisa berkembang biak kanthi tangisan kaya ngono.
        1. +2
          28 2020 Juni
          Aku mikir ora ana sing bakal ngetung akibat ing kana) apa dheweke butuh?)
    2. +2
      28 2020 Juni
      Dadi dheweke duwe, lan dadi bagean saka populasi "progresif" lunga menyang Eropa kanggo kerja minangka petugas kebersihan, abdi, lan tukang sampah! Dadi, sapa sing bakal mbela republik lan umume saka sapa. Kita ora butuh wong-wong mau, supaya godhok ing jus dhewe.
      1. +3
        28 2020 Juni
        Kutipan: Simon
        Dadi dheweke duwe, lan dadi bagean saka populasi "progresif" lunga menyang Eropa kanggo kerja minangka petugas kebersihan, abdi, lan tukang sampah!

        Iku cukup normal. Nalika panguwasa dhewe njerit yen "perang ana ing irung"
    3. +3
      28 2020 Juni
      Kutipan: Lopatov
      Populasi bakal cepet mandheg percaya

      pancen bener. Aku elinga yen ing sekolah kita wedi banget karo guru sing kuat lan banter, nanging ing taun sabanjuré kita wis biasa lan ora mung ora wedi, nanging uga ora kejawab nangis "elek".
  4. +7
    28 2020 Juni
    Kasus weker ing Latvia.
    1. +6
      28 2020 Juni
      Sampeyan ora bisa pas banget ing koper ...

      Lha nek "banyu telung dina" kuwi mung kanggo diombe, apa kabeh umume, kalebu adus sadurunge turu? ngguyu
      1. +3
        28 2020 Juni
        Dadi pangeling kanggo menteri lan rombongane - dheweke bakal dievakuasi menyang Inggris nganggo helikopter !!! Kapal selam wis rampung!
        1. +3
          28 2020 Juni
          Quote: Kote Pane Kokhanka
          Duc memo kanggo menteri lan rombongane

          Banjur sampeyan butuh banyu adus ...
          Lan ora bakal ana dhuwit sing cukup - Inggris dicekel ...
    2. -2
      28 2020 Juni
      Ragu-ragu, nanging ...
      Ing pangertèn sing ora ana popok ing dhaptar iku perlu. NATO tanpa popok ora bisa perang, misale jek. hi
  5. +4
    28 2020 Juni
    Sampeyan perlu kanggo nggali bunker lan nyebarake sawetara leaflet, ora serius.
    1. +2
      28 2020 Juni
      Yen flyers digawe saka kertas alus, iki serius. Ing kasus gangguan usus kanthi ancaman, migunani banget.
    2. +5
      28 2020 Juni
      Kita kudu ndhudhuk bunker

      Apa, bali menyang dugouts?!
      Pamrentah Soviet teka, njupuk sing ala saka ijo, lan penjajah lunga lan wong Latvia ngumpul maneh ing dugouts ...
    3. +4
      28 2020 Juni
      Kutipan: Pesimis22
      Sampeyan perlu kanggo nggali bunker lan nyebarake sawetara leaflet, ora serius.

      We kudu ndudhuk cesspools!!! Jujur, aku pengin nggantung poster sing padha ing tembok kanthi pigura !!! Gawe senenge tanggane!!!
  6. +4
    28 2020 Juni
    Memo kasebut minangka cangkang kosong sing salah. Ing wong-wong mau, ing kabeh cara, pertahanan lan pertahanan negara-negara Baltik "dimainake". Pangerten yen NATO minangka blok militer sing sejatine pertahanan lagi ditindakake ing pikiran.
    Nanging, NATO ing Baltik / uga ing sisih wétan kabeh / ora nyiapake pertahanan.
    Iku apik tenan, nanging propaganda pacifying kuwi duwe efek calming ing pikiran saka Rusia biasa.
    1. -5
      28 2020 Juni
      Iki minangka pangeling-eling tumindak ing kahanan krisis kayata kebakaran, banjir, bencana sing ditindakake dening manungsa, lan liya-liyane.
      Babagan operasi militèr ana mung liwat, antarane liyane
      1. -2
        28 2020 Juni
        Uga minangka ngandika.
  7. Ham
    0
    28 2020 Juni
    Siji titik ora kejawab: "bungkus awak nganggo hoodie putih lan nyusup menyang kuburan" hi
    Tapi serius, sapa sing lara ngomonge.... Aku curiga yen wong Latvia pancen pengin "dilindungi" ... utawa ditawan .... loro-lorone wajib mangan ...
  8. 0
    28 2020 Juni
    Kanggo negara kaya Latvia, leaflet cukup cukup. Ing Rusia, ora ana teori perlawanan sipil. Mung-iman ing nabi lan senjata nuklir.
    1. +2
      28 2020 Juni
      Kutipan saka: samarin1969
      Kanggo negara kaya Latvia, leaflet cukup cukup.

      ngguyu
      Apa sampeyan krungu dongeng Aesop "The Liar"?
      Sing babagan bocah lanang lan asu ajag.

      Kabeh kudu tepat waktu...
      1. +1
        28 2020 Juni
        Kutipan: Lopatov
        Kutipan saka: samarin1969
        Kanggo negara kaya Latvia, leaflet cukup cukup.

        ngguyu
        Apa sampeyan krungu dongeng Aesop "The Liar"?
        Sing babagan bocah lanang lan asu ajag.

        Kabeh kudu tepat waktu...

        Inggih, Pak Lopatov, yen sampeyan mikir yen wong Latvia njupuk leaflet kasebut kanggo "FANTASI OF THE SEPHERD", mula aku ora mikir. Ayo mungsuh potensial ngendhokke. Nanging ing Federasi Rusia, kecerobohan minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur.
        1. 0
          28 2020 Juni
          Kutipan saka: samarin1969
          Inggih, Pak Lopatov, yen sampeyan mikir sing Latvia njupuk leaflet kanggo

          Mungkin durung ditampa. Nanging kabeh ora ilang, panguwasa ana ing dalan sing bener.

          Kutipan saka: samarin1969
          Nanging ing Federasi Rusia, kecerobohan minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur.

          Apa layanan khusus Rusia nglaporake sampeyan saben dina? Ketik "dina iki maneh ora nindakake apa-apa"?
          ngguyu ngguyu ngguyu
      2. +1
        28 2020 Juni
        Kutipan: Lopatov
        Sing babagan bocah lanang lan asu ajag.

        Iki liyane, saka folklor modern
        https://www.youtube.com/watch?v=5yX6pakPFo0

        eseman
    2. -2
      28 2020 Juni
      Kutipan saka: samarin1969
      teori resistance sipil

      Latvia saiki dadi negara sing dikuwasani NATO. Nanging ing wektu sing padha, aku ora weruh tandha-tandha perlawanan sipil ing kana. Dadi apa sampeyan ngomong babagan?
      1. 0
        28 2020 Juni
        Kutipan: Boris Razor
        Kutipan saka: samarin1969
        teori resistance sipil

        Latvia saiki dadi negara sing dikuwasani NATO. Nanging ing wektu sing padha, aku ora weruh tandha-tandha perlawanan sipil ing kana. Dadi apa sampeyan ngomong babagan?


        Amarga naif lan ora ngerti, dheweke ora ngelingi "pendhudhukan" ing Latvia. Latvia seneng banget karo peran sing diwenehake "divisi tenaga kerja internasional" ...
        1. +2
          28 2020 Juni
          Kutipan saka: samarin1969
          Amarga naif lan ora ngerti, dheweke ora ngelingi "pendhudhukan" ing Latvia.

          Kepiye carane ora digatekake?
          Ing wilayah Rusia iki, kanthi jujur ​​dituku dening Peter I saka Swedia, saiki ana sapa wae. Pendhudhukan ing wangun paling murni.
        2. -2
          28 2020 Juni
          Kutipan saka: samarin1969

          Miturut naivety lan nggatekke sing

          Ngomong langsung - metu saka pikiran sempit lan kerentanan marang propaganda.
          Aku mung ngomong babagan iki. Kita ndeleng kepiye cita-cita nyerahake negara sampeyan menyang papan uji coba NATO kanthi gampang dibusak kanggo sampeyan. Aku yen perlu (sanajan aku ora weruh kuwi perlu titik-kosong), kita bakal gampang pas karo ideals anyar menyang atine. Lan ora ana "perlawanan sipil"
          1. 0
            28 2020 Juni
            Kutipan: Boris Razor
            Kutipan saka: samarin1969

            Miturut naivety lan nggatekke sing

            Ngomong langsung - metu saka pikiran sempit lan kerentanan marang propaganda.
            Aku mung ngomong babagan iki. Kita ndeleng kepiye cita-cita nyerahake negara sampeyan menyang papan uji coba NATO kanthi gampang dibusak kanggo sampeyan. Aku yen perlu (sanajan aku ora weruh kuwi perlu titik-kosong), kita bakal gampang pas karo ideals anyar menyang atine. Lan ora ana "perlawanan sipil"

            ngguyu ngguyu ngguyu wassat
            1. -2
              28 2020 Juni
              Kutipan saka: samarin1969
              ngguyu ngguyu ngguyu wassat

              Gampang sampeyan ngganti master lan cita-cita bakal nyebabake ngguyu, yen sampeyan ora ngelingi carane gampang sampeyan menehi dhewe marang Hitler ing wektu sampeyan. Perkawinan mutlak lan unscrupulousness kuwi wis ora lucu maneh.
    3. +5
      28 2020 Juni
      Kutipan saka: samarin1969
      Kanggo negara kaya Latvia, leaflet cukup cukup. Ing Rusia, ora ana teori perlawanan sipil. Mung-iman ing nabi lan senjata nuklir.

      Apa sampeyan yakin banget?
      Tegese, kita kudu ndhidhik "partisan" kita kanthi "sampeyan duwe hak kanggo sabotase lan ngrusak"? ngguyu
      Waca Hukum Federal "On Civil Defense"!
      "Yen sampeyan ora bisa ndeleng tawon, ora ateges dheweke ora ana"!!!
      1. -2
        28 2020 Juni
        [quote=Co:
        Apa sampeyan yakin banget?
        Tegese, kita kudu ndhidhik "partisan" kita kanthi "sampeyan duwe hak kanggo sabotase lan ngrusak"? ngguyu
        Waca Hukum Federal "On Civil Defense"!
        "Yen sampeyan ora bisa ndeleng tawon, ora ateges dheweke ora ana" !!! [/ kutipan]

        Kula ngurmati kawruh panjenengan, Pak. Nanging "Pengawal Muda" sajrone Perang "merusak" lan dadi spanduk .... "yen mungsuh nyerang wong kita", banjur cilaka - ing semangat Fedorov lan Mokrousov .... Babagan "tawon" - akeh banget. interpretasi buyar.. .Pancen - iku wektu kanggo "derail"?????. prajurit

        Ing dina sing panas, aku ora bisa nguwasani Hukum Federal babagan pertahanan sipil. ngguyu Aku ngerti yen sekolahku bakal "break" soko. prajurit
        1. +1
          28 2020 Juni
          Kutipan saka: samarin1969
          Kula ngurmati kawruh panjenengan, Pak. Nanging "Pengawal Muda" sajrone Perang "merusak" lan dadi spanduk ... "yen mungsuh nyerang wong-wong kita", banjur cilaka - ing semangat Fedorov lan Mokrousov ...

          Saka sudut pandang kemanfaatan saka pihak sing nyekel kuwasa, buklet, ya, logis. Ing kene mung swasana ati sing ana ing masyarakat Latvia, penulis ciptaan dianggep lemah.
          Inggih, ya, saiki Latgale, sing isih ngupayakake hukum basa, bakal cepet-cepet ngungsi ing Kurzeme.
          Lan gaster, ngaso saka nonton ing Norwegia, bakal cepet-cepet menyang alas kanggo ndudhuk caches.
          Ora, ora swasana ati sing ana. Supaya "Penjaga Muda" katon, kudu digawa munggah. Lan sing ana soko kanggo menehi urip. Kanggo prezik - warga Jerman lan perdana menteri - warga AS, ora mungkin ...
    4. 0
      28 2020 Juni
      Gusti Allah iku siji, wong beda-beda.
  9. 0
    28 2020 Juni
    Disaranake kanggo nyelehake produk kanthi umur sing dawa, salinan dokumen penting, radio portabel kanthi pasokan baterei, dhuwit cilik,

    Aku arep kulo menyang Losinka. Pasokan pangan, baterei. A jumlah cilik dhuwit. Pump Patches lan ora kanggo sampeyan dhewe. Aku arep ngaso. Sial, yen wilayah sampeyan ora ana lan ora diarani taman nasional Federasi Rusia.
  10. +5
    28 2020 Juni
    Ayo ngetung bobot:
    - produk panyimpenan jangka panjang (6 kg),
    - banyu kanggo 3 dina (9 kg),
    - pangisi daya, pangisi daya serep, pangisi daya mobil, baterei eksternal, radio karo baterei cadangan (2 kg),
    - korek api, senter, baterei (2 kg),
    - sandhangan anget, linen cadangan (3 kg),
    - tarub, umpluk, sleeping bag (5 kg).
    - pita perekat, gunting, dokumen, alat tulis (1 kg),
    - kaca tingal, kaca tingal sing disegel, kit pertolongan cemas, disinfektan, kertas toilet, tisu basah, obat-obatan lan resep, produk kebersihan, bahan bakar garing (2 kg),
    - Filter banyu, tablet disinfektan, piso, pembuka kaleng, sendok, piring, cangkir, kompor bahan bakar garing (2 kg).

    Total: 32 kg.

    Aku mung bisa mbayangno carane akeh semut pak sing padha, tuwa lan enom, saben mlengkung ing beban abot dhewe, mili metu saka kutha Baltik, ditarik menyang dalan alas, lan ing wektu sing padha ngluwihi tank Rusia kanthi cepet, nyoba. muspra kanggo pungkasanipun dijupuk bangga karo maneuver enveloping recalcitrant Balts. Rusia bakal ditinggalake maneh kanthi irung!
    1. Dicopot ilat! hi
      Kene sampeyan ora perlu tas, nanging turis "Ermak" lan ora kurang!
    2. -1
      28 2020 Juni
      Ayo ngetung bobot:

      Sampeyan ora kudu ndalang kaya ngono.
      - korek api, senter, baterei (2 kg),
      1. -1
        28 2020 Juni
        Quote: Kerensky
        luwih becik ora

        Sampeyan kudu, Janis, sampeyan kudu. Notovskiy Balts - lentera NATO:

        Sing ana mung batre, meh setengah kilo dowo. Lan mbayar manungsa waé, aku ora nulis "senter" ing dhaptar, lan ora "senter". Kene uga nimbang.

        Lan aku uga getun karo tenda / sleeping bag / sprei.
    3. +4
      28 2020 Juni
      Loro kilo kanggo sedulur!!! Aku bakal nelpon iku cukup, nanging jancok banyu!!! Utawa Latvia wis padha karo Gurun Sahara!!! Sanajan perlu kanggo ngatur perdagangan kanggo adol "koper sing ngganggu" kasebut !!! Lan meksa warga Latvia tuku kanthi paksa! Nanging pesen! Banjur atur frekuensi mriksa barang-barang kasebut !!! Lan denda liyane 100 euro, yen tinimbang godhok dheweke sijine kacang ijo, utawa baterei kanggo walkie-talkie "mati" !!! Eh, sampeyan ora ngerti carane nguripake, Menteri Pertahanan Latvia !!! nangis
      1. +1
        28 2020 Juni
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        jancok banyu

        Kajaba iku, elinga, mung 3 dina.
        Ora bakal sumur-sumur kebak bangkai, kaya ing jaman biyen, supaya mungsuh ora oleh banyu.
    4. 0
      28 2020 Juni
      Yen ana pangisi daya mobil, banjur ana mobil
      Kanggo trunk sethitik, bisa uga luwih
      1. +1
        28 2020 Juni
        Kutipan saka Avior
        Yen ana pangisi daya mobil, banjur ana mobil

        Mungkin Haley. Partizan - supaya karo comfort. Luwih becik tuku omah nganggo roda
        1. -3
          28 2020 Juni
          Sampeyan dhewe takon babagan autoloader
          1. 0
            29 2020 Juni
            Kutipan saka Avior
            Sampeyan dhewe takon babagan autoloader

            Aku mung maca artikel, ing ngendi aku ninggalake komentar. Lan sampeyan?
    5. -1
      28 2020 Juni
      Kutipan: Boris Razor
      Ayo ngetung bobot:

      Nyatane. Tiket menyang New York lan tiket menyang Empire State Building. Kabeh. Mung sawetara gram. Sayange, skizofrenia lan Russophobia ora diobati
  11. +1
    28 2020 Juni
    Elusive Joes
  12. 0
    28 2020 Juni
    Memo ing basa Rusia utawa apa?
    1. +1
      28 2020 Juni
      Artikel kasebut uga nyatakake memo ing telung basa, kalebu Rusia.
  13. +8
    28 2020 Juni
    Aku weruh carane courageously prajurit Amerika mati mbela demokrasi ing Latvia adoh lan ora dingerteni kanggo wong-wong mau.
    Aku elinga sadurunge 080808 Amerika janji kathah bab Georgians.
  14. +3
    28 2020 Juni
    Obsesi manic karo perang, malih, antarane Balts, Polandia, Ukrainians, setengah saka Eropah Kulon, iki ora mung paranoia, iku skizofrenia abot, wedi Rusia, nanging ing wektu sing padha, pengungsi melu indiscretion terus terang ing. EU sakperangan alesan padha meneng babagan iki.
    1. 0
      28 2020 Juni
      Kutipan: Ravil_Asnafovich
      malih, antarane Balts, Polandia, Ukrainians, setengah saka Eropah Kulon

      Ya, prasaja. Skunk-kaya bipeds. Bau banget nganti ora bisa komunikasi tanpa moncong.
    2. +3
      28 2020 Juni
      Kutipan: Ravil_Asnafovich
      nanging ing wektu sing padha, para pengungsi melu besprel frank ing EU sakperangan alesan padha meneng bab iki.

      Dheweke bakal ngomong mung sawise dhengkul ...
      1. +2
        28 2020 Juni
        Kita kabeh ala: karakter nyoba, nguwasani anggaran, lan kita kabeh kudu guyon lan ngguyu. Federasi Rusia umume tumindak "ora tanggung jawab" - kanca-kanca Latvia mung ora nyiapake rencana tempur kanggo Angkatan Bersenjata RF, lan Bear nyingkirake, ora menyang perang, lan uga ora kalebu negara cilik nanging "bangga" saka rantai panganan. Padha ndeleng mung siji cara - wong kudu Feed wong. Kapentingan ing antarane wong-wong Kulon saya suda, uga subsidi: Federasi Rusia tetep - sawise kabeh, sampeyan kudu nuduhake akal kanggo menehi panganan ... ing kene ana brosur sing dicithak Nyuwun
        1. +2
          30 2020 Juni
          Kutipan saka Pete Mitchell
          Padha ndeleng mung siji cara - wong kudu Feed wong. Kapentingan ing antarane wong-wong Kulon saya suda, uga subsidi: Federasi Rusia tetep - sawise kabeh, sampeyan kudu nuduhake akal kanggo menehi panganan ... ing kene ana brosur sing dicithak

          Apa imajinasi sing sugih Balts.
          1. +1
            30 2020 Juni
            Quote: cetha
            Apa imajinasi sing sugih Balts.

            Ora, sayangku, aku ora setuju karo sampeyan - pragmatisme murni, ora ana sing luhur. Pasrah mangan, liyane ora penting ...
  15. +4
    28 2020 Juni
    Lan kok buklet ing basa penjajah opo ?
    Sawetara negara ngelingake aku babagan sing lawas banget:
    1. 0
      29 2020 Juni
      Amarga setengah saka Baltik ngomong Rusia, amarga padha Rusia.
  16. +2
    28 2020 Juni
    Sugih karo pikiran jahat...
    Lan ing kolom rencana NATO sing cocog, dheweke nyathet yen pirang-pirang wulan perencanaan lan implementasine sawetara langkah wis rampung ...
    Lan ing wektu sing padha ngombe anggaran)))).
  17. +2
    28 2020 Juni
    Pira komentar "pinter" kabeh wong ngerti kabeh. Nanging apa ana wong saka Latvia? Aku weruh buklet iki kanggo pisanan, sanajan aku manggon ing Latvia, matur nuwun kanggo enlightening kula, yen ora ana mung rembugan bab iku. pemerintah. Ayo nerbitaké apa sing dikarepake lan kita duwe otak dhewe.
    1. 0
      28 2020 Juni
      Ya, ora ana sing madhani sampeyan nganggo sikat sing padha, nanging sakperangan alesan ing Federasi Rusia ora ana negativitas kasebut menyang negara-negara Baltik, banjur pira real estate sing dituku dening warga Federasi Rusia ing Latvia sing padha, lan ngendi padha mbayar pajak? Jawaban kanggo negara sing dadi anggota NATO.
  18. +2
    28 2020 Juni
    "Sampeyan duwe hak kanggo sabotase": memo ing kasus perang lagi rembugan ing Latvia
    Banjur, miturut hukum toleransi Barat sampeyan, hama duwe hak kanggo nglawan anti-hama eseman
  19. +1
    28 2020 Juni
    Elek wong Latvians iki.
  20. -1
    28 2020 Juni
    Ing telung dina Tentara Rusia bakal ana ing Paris, yen ana. Sapa sing bakal nulungi wong-wong sing lara?
    1. +2
      28 2020 Juni
      Aku ora yakin ing telung dina lan iku ora ing kabeh kasunyatan sing ing Paris.
    2. -2
      28 2020 Juni
      Tentara Rusia ana ing kono ing taun 1813, mung ninggalake kenangan sing antusias babagan wanita Prancis lan Prancis.
  21. 0
    28 2020 Juni
    Dheweke kelalen nambahake saben buklet telung kaleng sprats lan 1 kg kacang polong abu-abu kanggo kimia. serangan.
  22. +1
    28 2020 Juni
    Iki dudu histeria, iki nambah paranoia.
  23. +1
    28 2020 Juni
    Ora ana sing bisa ngomong apa jenis squiggle ing sisih kiwa ing poster, Latvia bakal dilindhungi. Iku misale jek sing ora katon kaya anak prodigy sembarang. Siji panginten punika rolling pin kanggo rolling adonan. Apa padha defend piyambak karo Iki, serius, apa iku?
  24. 0
    28 2020 Juni
    Siji entuk kesan yen panguwasa Latvia nyiapake populasi kanggo serangan saka negara fiksi tetanggan lan njaluk nglanggar Konvensi Jenewa, kayata "bakal dadi perang tetanggan sing demokratis lan apik." Malah evakuasi "menyang bagean negara sing ora dikuwasani" dianggep. Sing utama yaiku kurang glepung lan ora ana partisipasi ing referendum.
  25. +1
    28 2020 Juni
    Iki minangka penyakit sing ora bisa ditambani. Sing kurang manungsa waé wis mbayar kanggo wong-wong mau ing donya, liyane lan banter kepunahan Baltik njerit sing bakal rauh bakal diserang. keprungu
    1. 0
      28 2020 Juni
      Inggih, ing kene, mbok menawa, perang bisa diwiwiti kanggo sapa sing pisanan, wis ana ing baris kanggo serangan saka Rusia, Ukraina lan Polandia sing ngadeg lan ora bakal ngidini Balts mlebu tanpa antrian! lol
  26. +1
    28 2020 Juni
    Memo iki yen Lithuania mutusake nyerang dheweke kanthi binge?
  27. -1
    28 2020 Juni
    72 jam mung luwih saka 500km ing jalur paling dawa saka lan menyang ... Apa ora kakehan? lol
    Nutul sawetara titik ing memo.
    Kira-kira 5,10,20 wong Yahudi.
    Kanggo rata-rata Latvian, iki minangka dhuwit serius, lan nyisihake saperangan puluhan utawa rong puluhan sing padha wis dadi prestasi, mbatesi mbuwang mbuwang barang-barang sing paling penting ing saben dinten.
    Good Leathermans lan bank daya, ora kanggo sebutno kaca tingal spare, uga bakal ing verge saka kemewahan kanggo cf padha lat.
    Kepiye carane dheweke ora nulis babagan smartphone / laptop cadangan utawa generator gas ...
    Sanajan umume wicaksana, minangka entuk manfaat kanggo penduduk ing negara apa wae sajrone darurat utawa database.
  28. -1
    28 2020 Juni
    Lan apa ora logis, kita bakal diwenehi padha ing wusana.
  29. 0
    28 2020 Juni
    paling aku seneng babagan tisu toilet, yen Gusti Allah nglarang perang babagan akeh perkara, kalebu lali babagan tisu toilet
  30. +1
    28 2020 Juni
    Lan kenapa kita kudu nyerang peternakan iki?
  31. PCF
    +4
    28 2020 Juni
    Aku dhewe asale saka Latvia, Liepaja, ing taun-taun kasebut minangka basis paling gedhe saka DCBF, saiki aku ora manggon ing kana, nanging aku ngunjungi sedulurku kaping pindho saben taun.
    Apa sing dakkarepake, kaya aku, populasi aktif mlayu saka negara-negara Baltik sing gratis, ing dina Sabtu sore sampeyan menyang restoran, tavern, klub ... lan ora ana wong - kabeh wong kerja ing Eropa. Ora ana sing bisa dilawan, biasane pionir lan pensiunan. tentara Latvia? Aku njaluk sampeyan - tentara lucu karo senjata decommissioned nyumbang. Dadi lembaran-lembaran kertas kuwi minangka asil saka pambiji kekirangan.
  32. 0
    28 2020 Juni
    Aku wonder ngendi padha bakal ndhelikake. 72 jam iki? Sawise kabeh, luwih saka 60% saka alas Baltik wis didol
  33. 0
    28 2020 Juni
    Nah, buklet kasebut dirilis, langkah sabanjure yaiku metu saka jendhela kanthi bengok-bengok "Wong Rusia teka"!
  34. -1
    28 2020 Juni
    Perlu kanggo ngusir turunane kanca-kanca Hitler. Kanca kanggo Holocaust. Turunane para pengawal Salaspils.
    Mbalekake tanah sing dituku nganggo dhuwit Rusia.
  35. awu
    0
    28 2020 Juni
    Buklet iki kudu ngemot siji item: "Sajrone rong puluh papat jam, ngatur kanggo ngatur lan nganakake referendum kanggo gabung karo Federasi Rusia sadurunge menehi tandha nyerah tanpa syarat." ngguyu
  36. Komentar wis dibusak.
    1. Alf
      -1
      29 2020 Juni
      Quote: Alexey Petryaev
      Ing Samara, pertandhingan antarane Wings of the Soviets lan Zenit rampung kanthi kamenangan sing diragukan kanggo agresor. Ing kutha, Sepur derailed sepisan maneh, Dosaf pesawat tiba ajeg.

      Lan apa bab sing? Hangover keganggu?
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Alf
          0
          29 2020 Juni
          Quote: Alexey Petryaev
          mbucal iki Review Military.

          Banjur apa sing sampeyan tindakake ing kene, warga getih biru?
          Lan babagan klub bal-balan? Ya, ya, Lavrenty Palych ora bisa, njupuk mantan ... Senajan .. para bangsawan nyata mati ing perang utawa bisa narik menyang Kulon, mung asil saka hak wengi pisanan tetep .. .
  37. 0
    28 2020 Juni
    Nglawan sprats lol
  38. KCA
    0
    29 2020 Juni
    Yen ana ancaman militer, lan sapa sing ngancam Latvia sing kuwat? Divisi Airborne Pskov? Dadi iki kanggo 15 menit perang, utawa malah kurang, nanging bakal njupuk wektu liyane kanggo Cut metu sedulur alas, padha prajurit galak, nganti sampeyan mbalikke, padha ora kena.
  39. -1
    29 2020 Juni
    Tribalts rumangsa yen kirdyk bakal teka tanpa dhukungan saka hegemon, mula dheweke mutusake kanggo medeni lan ngelingake dhewe. Nanging kabeh kegiatan mbebayani kanggo awak iki fraught.
  40. 0
    29 2020 Juni
    Lan karo sapa Balts arep perang? Lan kanggo apa? Kanggo langsung nyerah, supaya negara pendhudhukan feed iki loafers pra-Eropa? Pecat aku))
  41. 0
    29 2020 Juni
    Kutipan: Simon
    Dadi dheweke duwe, lan dadi bagean saka populasi "progresif" lunga menyang Eropa kanggo kerja minangka petugas kebersihan, abdi, lan tukang sampah! Dadi, sapa sing bakal mbela republik lan umume saka sapa. Kita ora butuh wong-wong mau, supaya godhok ing jus dhewe.

    Rusia nelukaké tanah kulon kanggo abad karo getih, Peter pisanan mbayar akèh dhuwit kanggo negara Baltik, banjur kanggo generasi padha nandur modhal pegawe ing wong-wong mau, mbangun kutha-kutha, pelabuhan, tansaya munggah, mulang generasi wong Rusia lan dumadakan tartamtu. Simon nyatakake yen tanah utawa wong Rusia ing kono ora perlu maneh, lan mbah kakung kita sing tilar donya mayuta-yuta kanggo mardika minangka wong bodho sing mati kanggo wilayah lan sanak keluarga Rusia.
  42. 0
    30 2020 Juni
    Apa, ing kasunyatan, kanggo manggoni? Ora ana wong maneh, kutha-kutha kosong - kabeh wis lunga menyang Inggris. Nafig butuh, Baltik iki. Saiki kita bakal miwiti Novaya Ladoga, lan bandar transit bakal tetep ing salawas-lawase. Ayo padha nyoba ngedol gubug Jurmala marang wong sing ana ing pinggir teluk sing bosok ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"