Review militèr

Pejuang tujuan khusus

38

Lulusan taun 41



Bapakku, Tikhmenev Vladimir Evgenievich, lair ing taun 1923, dadi salah siji saka sawetara kanca-kancane sing cukup beruntung kanggo ngliwati kabeh perang lan tetep urip. Kaya wong lanang lan wadon liyane sing seneng, tanggal 21 Juni 1941, dheweke nganakake pesta wisuda ing sekolah sawise sepuluh taun.

Ewonan lulusan mlaku-mlaku ing wayah bengi liwat dalan lan taman, ora mung ing ibukutha, nanging ing saindhenging negara. Dheweke percaya ing mangsa ngarep, nuduhake rencana, ngimpi, lan ing 22 Juni perang diwiwiti ... Bapakku, sing lair ing Lipetsk, lulus saka sekolah menengah ing Moskow, lan ing stadion Dynamo legendaris ing ibukutha, dheweke langsung mlebu minangka sukarelawan.


Dheweke uga ngerti babagan bisnis radio, lan wis ngerti basa Jerman lan Polandia, ana ing Dynamo dheweke boxed jejere juara misuwur Nikolai Korolev lan Sergey Shcherbakov. Apa kaget yen sawise kursus militer jangka pendek, bapakku didaftarake ing brigade bedhil motorized kapisah kanggo tujuan khusus (OMSBON), sing dibentuk khusus ing Dynamo. Miturut cara, Korolev lan Shcherbakov uga perang ing OMSBON.

Basis personel Brigade yaiku personel militer lan karyawan tapel wates lan pasukan internal NKVD, atlet sukarelawan, emigrants-internasionalis sing perang ing Spanyol karo rezim Francoist. Ing Brigade iki, perwira intelijen Soviet Nikolai Ivanovich Kuznetsov, wong legendaris, perang.

Pejuang tujuan khusus

Akeh sing wis ditulis babagan brigade iki, kalebu ing kaca Review Militer: “Bapak-bapak sing menang. Pahlawan jaman biyen". Brigade Khusus minangka pahlawan nyata; akeh prajurit internasionalis perang ing kono. Ing brigade iki, nalika perang, bapakku munggah pangkat kapten.

Vladimir Tikhmenev enom dadi peserta ing parade legendaris ing November 7, 1941 ing Red Square minangka bagéan saka detasemen gabungan OMSBON, saka ngendi kolom meh langsung menyang ngarep kanggo defend Moscow.

Kabeh patang taun perang, bapakku perang ing OMSBON, tatu, nanging entheng. Bola-bali ditransfer menyang garis ngarep, melu ing operasi sabotase saka Brigade bebarengan karo partisans. Welasan kanca-kancane perang ing mburi garis mungsuh, nyebabake karusakan sing elek marang dheweke. Sawetara ditemokake ing crita unit perang sing bakal menehi efek kuwi ing karya pertempuran.

Sampeyan ora bakal lali, kanca?


Minangka asil saka tumindak OMSBON legendaris, bebarengan karo detasemen partisan, pesawat Jerman dirusak ing mburi garis musuh, sepur lan jembatan dalan ditambang lan diunekake, eselon komunikasi militer dibongkar, lan sawetara pabrik ing wilayah sing dikuwasani wis rampung. pesenan militèr saka Nazi padha sijine metu saka tumindak.

Ing akun saka brigade padha ora mung numpes sepur militèr lan kabeh pabrik, pesawat lan tank, kreteg, nanging uga atusan prajurit mungsuh, perwira lan jenderal. Saindhenging perang, brigade nganakake pengintaian intensif lan counterintelligence, ngenali pengkhianat ing Motherland, sawetara rolas kang padha disusul dening retribusi adil.


Bapakne, kanthi pangkat letnan, banjur letnan senior, mrentahake sawijining platoon radio, sing melu nyedhiyakake komunikasi radio antarane Brigade lan detasemen partisan. Dheweke mungkasi perang minangka kapten ing Berlin. Ing pimpinane, kalebu wong Spanyol; iku dening sesambungan karo wong-wong mau sing bapakku cepet sinau Spanyol, minangka kang, grinning, ngandika, ngandika Spanyol.

Iki kedadeyan yen bapakku kudu kerja luwih akeh tinimbang batalyon OMSBON kaping 2, sing wis wiwit musim panas taun 1941 dadi utusan saka Comintern, para imigran anti-fasis. Balung batalyon, sing dadi bagéan saka resimen 1 brigade, dumadi saka pejuang lan komandan brigade internasional sing perang ing Spanyol nglawan pemberontak Jenderal Franco. Wong Spanyol ing Batalyon 2 paling akeh - 125.

Ing bukune sing misuwur "Iku cedhak Rovno", Pahlawan Uni Soviet Dmitry Medvedev nulis babagan sukarelawan Spanyol:

"Ana akeh kanca Spanyol ing Moskow ing wektu iku, sing ing sawijining wektu perang kanggo Spanyol gratis lan banjur dipeksa pindhah. Nalika perang karo Nazi wiwit, wong-wong Spanyol wiwit njaluk pamaréntah Soviet ngirim menyang ngarep. Akeh, sawise ngerti yen detasemen partisan dibentuk, meksa supaya dilebokake ing detasemen kasebut. Wolulas wong Spanyol kanthi sukarela gabung karo detasemenku. Ing patemon pisanan, padha ngumumake yen melu perang Uni Soviet nglawan Jerman fasis, padha mbantu mbebasake kabeh negara sing ditawan Nazi.

Komandan Spanyol-internasionalis yaiku Kapten Peregrin Perez Galarza, komisaris yaiku Cefarico Alvarez. Salah siji saka telung platoon Spanyol diprentahake dening Serna Roque, penulis memoar terkenal babagan internasionalis OMSBON. Ing antarane 125 wong Spanyol, ana enem wanita.

Iku menarik sing malah bangsawan padha internasionalis, lan loro count Spanyol dadi ing OMSBON bebarengan. José Viesca, putrane pemilik sawetara tambang, count, sing dadi komunis nalika isih enom, melu pemberontakan Asturia taun 1934. Dheweke dihukum pati, diowahi dadi telung puluh taun ing pakunjaran, nanging pamaréntah republik menehi kamardikan count, lan perang karo Francoists minangka komisaris batalyon, lan banjur komandan brigade.


Veteran Spanyol OMSBON. Ngiwa: Alexandra, garwane José Viesca

Antarane asosiasi Spanyol bapake ana count liyane - sing misuwur "Catalan" Jose Maria Fina Call. Dokter bedah pediatrik sing, miturut pangeling-eling kanca-kancane, luwih saka sepisan nggawa tas dhokter ing siji pundhak, lan bedhil ing sisih liyane. Kadhangkala bapake ngelingi dheweke, lan, mbok menawa, "Katalan" sing nyebabake dheweke njupuk basa Spanyol kanthi serius.

Sawise perang, bapakku mutusake kanggo ngrampungake sinau Spanyol ing VIYAK, institute misuwur saka basa manca Tentara Merah, sing banjur dadi basis kanggo Institut Militer Departemen Pertahanan. Bapakku malah dadi penulis buku teks Spanyol pisanan babagan terjemahan militer. Panjenenganipun, ing mratelakake panemume, wis printah apik saka basa Catalan.


Limalas taun sawisé perang, bapakku nulis buku "Kuba - Ya!", sing dadi populer banget. Ora mung lan ora mung babagan acara revolusioner ing Kuba, babagan tumindak lan gerakan Fidel lan Che, nanging umume babagan sejarah gerakan pembebasan nasional ing Pulo Liberty lan ing Amerika Latin.

Kanggo partisipasi ing operasi pertempuran, bapakku dianugerahi Order of the Red Star, Order of the Patriotic War II lan medali militèr, sing ora bisa dipisahake loro. Pisanan, medali "Kanggo Merit Militer", bapakku mung ditampa ing taun 1951, meh sepuluh taun sawisé dikenalaké.

Lan medali kapindho rampung khusus, lan arang banget - gelar "Partisan Perang Patriotik" II. Padha dianugerahi mung kanggo wong-wong sing ora mung "mugi" konco garis mungsuh, nanging uga melu ana ing operasi militèr tartamtu. Sayange bapakku ora nate ngandhani apa operasi ing mburi Jerman sing ditindakake.


Rapat para veteran OMSBON
Pengarang:
Foto sing digunakake:
picabu.ru, wikipedia.com, smollbattle.ru, kinozon.tv, saka arsip kulawarga
38 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 30 Juni 2020 10:11
    + 39
    Aku malah iri nalika maca artikel sampeyan. Biografi bapakmu sing jelas. pakurmatan lan pakurmatan marang dheweke. Busur bumi lan tembung syukur.
    1. AK1972
      AK1972 30 Juni 2020 10:25
      + 10
      Aku heran, Pimpinan, kok ana sing menehi minus? Aku bakal menehi ganti rugi.
      1. Lipchanin
        Lipchanin 30 Juni 2020 10:52
        + 11
        Kutipan: AK1972
        Aku heran, Pimpinan, kok ana sing menehi minus?

        Ya, pemain minus profesional roaming ing kene.
        Padha downvote kabeh lan everyone.
        Utamane yen komentar kasebut patriotik
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
      2. Pimpinan saka Redskins
        Pimpinan saka Redskins 30 Juni 2020 11:30
        +9
        Aku duwe downvoters pribadi. Aku ora gelo dening wong-wong mau, nanging aku tau takon admin kanggo kuwi, nalika suci - memori wong liya minus, kanggo ngandhani julukan, supaya mengko ing pribadi "matur nuwun" cacat .. Padha ora laporan. Inggih, Gusti Allah ingkang dados hakimipun.
        1. Lipchanin
          Lipchanin 30 Juni 2020 11:51
          +5
          Quote: Pemimpin Redskins
          Aku duwe downvoters pribadi.

          Sakcepete mine bakal metu ngguyu
          1. Astra liar
            Astra liar 30 Juni 2020 13:56
            +6
            Colleague Lipchanin, sampeyan "wong sugih": ana penambang pribadi. Ora saben wong bisa gumunggung babagan iki.
            Jujur, aku kerep nyebutake: kasar, kanggo moyoki bocah cilik, kanggo kabodhoan sing jelas, elinga: "Revolusi Oktober dipentasake dening jenderal tsarist." Nanging sampeyan ora ditolak
          2. utama147
            utama147 30 Juni 2020 14:38
            +6
            Kutipan: Lipchanin
            Pemimpin Redskins (Nazarius) Dina iki, 11:30 AM NEW
            +4
            Aku duwe downvoters pribadi.

            Kolega, ya sampeyan duwe "khayalan keagungan" basa Aku duwe pitung potongan kaya ngono, lan siji, katon amarga mabuk, nyoba nulis perkara sing njijiki pribadi ing saben komentarku. nangis
            1. Doliva63
              Doliva63 4 Juli 2020 20:43
              +1
              Kutipan: Mayor147
              Kutipan: Lipchanin
              Pemimpin Redskins (Nazarius) Dina iki, 11:30 AM NEW
              +4
              Aku duwe downvoters pribadi.

              Kolega, ya sampeyan duwe "khayalan keagungan" basa Aku duwe pitung potongan kaya ngono, lan siji, katon amarga mabuk, nyoba nulis perkara sing njijiki pribadi ing saben komentarku. nangis

              Kolega, nulis saka sirah tumungkul iku sopan santun! Kene ing ngisor kaca - prakara liyane ngguyu ombenan Nanging ing kene penting ora "ngurutake", yen ora, aku wis dikirim menyang larangan langgeng kaping 3 utawa 4 ngguyu
              1. utama147
                utama147 4 Juli 2020 21:45
                0
                Kutipan saka Doliva63
                Aku wis dikirim menyang larangan langgeng 3 utawa 4 kaping

                Kene, sanajan tanpa "kaca", aku duwe "Cina pungkasan" kanggo basa saru ing komentar ing acara nangis
                1. Doliva63
                  Doliva63 4 Juli 2020 21:47
                  +1
                  Kutipan: Mayor147
                  Kutipan saka Doliva63
                  Aku wis dikirim menyang larangan langgeng 3 utawa 4 kaping

                  Kene, sanajan tanpa "kaca", aku duwe "Cina pungkasan" kanggo basa saru ing komentar ing acara nangis

                  Aku ora nandhang basa saru wiwit tanggal 81, pas aku nganggo tali bahu, aku luwih gampang. ngguyu ombenan
                  1. utama147
                    utama147 4 Juli 2020 21:48
                    0
                    Kutipan saka Doliva63
                    Aku ora nandhang basa saru wiwit tanggal 81, pas aku nganggo tali bahu, aku luwih gampang.

                    Kadhangkala, kanggo ngiyanati narasi, "warna khusus" kudu ditrapake, nanging saiki aku ngendhaleni dhewe. mandheg
                    1. Doliva63
                      Doliva63 4 Juli 2020 21:57
                      +1
                      Kutipan: Mayor147
                      Kutipan saka Doliva63
                      Aku ora nandhang basa saru wiwit tanggal 81, pas aku nganggo tali bahu, aku luwih gampang.

                      Kadhangkala, kanggo ngiyanati narasi, "warna khusus" kudu ditrapake, nanging saiki aku ngendhaleni dhewe. mandheg

                      Ing sekolah, ing sawetara subjek, padha menehi kula "tes" "otomatis" kanggo ora sumpah. Sadurunge tes, guru ngunggahake aku: uga, apa, kanca kadet, apa dheweke ora ngipat-ipati? Ora, seret palkovnik! Guru - menyang "kastil": iku nyata? Dheweke: bener, nyeret palkovnik, mung ngomong Rusia, bajingan. Iki carane aku wis digunakake kanggo "menehi werna" istimewa ing Rusian ngguyu Nanging ing kene sawetara wong kadang mung nesu, lan aku nganggo basa Rusia kanthi cara sing "larangan" ngguyu Aku nyoba ora kanggo perang karo sapa maneh. ombenan
                      1. utama147
                        utama147 4 Juli 2020 22:04
                        0
                        Kutipan saka Doliva63
                        Aku nyoba ora kanggo perang karo sapa maneh.

                        Kajaba iku ombenan
                      2. Doliva63
                        Doliva63 4 Juli 2020 22:09
                        +1
                        Seneng ngomong karo wong sing bener hi
                      3. utama147
                        utama147 4 Juli 2020 22:09
                        0
                        Kutipan saka Doliva63
                        Seneng ngomong karo wong sing bener hi

                        Saling sami hi
                      4. awdrgy
                        awdrgy 6 Juli 2020 00:22
                        0
                        Lan kepiye kastil kasebut dadi kastil, yen dudu rahasia?)
                      5. Doliva63
                        Doliva63 6 Juli 2020 20:13
                        +1
                        Kutipan saka awdrgy
                        Lan kepiye kastil kasebut dadi kastil, yen dudu rahasia?)

                        Teka saka pasukan kanthi pangkat sersan senior - yaiku "kastil" ngguyu Nanging ora kabeh wong slamet. Ing perusahaan kita, mung 2 "kastil" sing isih ana nalika dirilis. Lan ing siji klompok (suwene kita duwe 2 kelompok 30 wong ing platoon latihan - sing, nyatane, 2 platoons ing siji) saka taun 3rd ana "kastil" ing kabeh, "bocah sekolah", t .e., ndhaptar sawise sekolah. Ing taun 1 gumantung ing pangkat lan pengalaman layanan, lan banjur - mung ing wong.
                        Sawise perang, bapakku mlebu sekolah. Sersan senior - mesthine, dheweke langsung nyelehake "kunci". Kaya sing dikandhakake, sadurunge kelas, dheweke nglaporake marang guru: Kapten Tash, kelompok latihan kaping 11, sing dumadi saka 32 reptil, wis siyap kanggo kelas! Gurune rada kaget - kok bajingan? Amarga padha overestimate kontribusi pribadi kanggo kita Kamenangan. Nanging aku nglawan, nyeret kapten. Para guru ora ngerti apa iki guyon utawa ora, nanging padha ora menehi komentar. ngguyu Iki minangka kursus sing sepisanan. ombenan
                      6. Doliva63
                        Doliva63 6 Juli 2020 20:14
                        +1
                        Kutipan saka awdrgy
                        Lan kepiye kastil kasebut dadi kastil, yen dudu rahasia?)

                        Teka saka pasukan kanthi pangkat sersan senior - yaiku "kastil" ngguyu Nanging ora kabeh wong slamet. Ing perusahaan kita, mung 2 "kastil" sing isih ana nalika dirilis. Lan ing siji klompok (suwene kita duwe 2 kelompok 30 wong ing platoon latihan - sing, nyatane, 2 platoons ing siji) saka taun 3rd ana "kastil" ing kabeh, "bocah sekolah", t .e., ndhaptar sawise sekolah. Ing taun 1 gumantung ing pangkat lan pengalaman layanan, lan banjur - mung ing wong.
                        Sawise perang, bapakku mlebu sekolah. Sersan senior - mesthine, dheweke langsung nyelehake "kunci". Kaya sing dikandhakake, sadurunge kelas, dheweke nglaporake marang guru: Kapten Tash, kelompok latihan kaping 11, sing dumadi saka 32 reptil, wis siyap kanggo kelas! Gurune rada kaget - kok bajingan? Amarga padha overestimate kontribusi pribadi kanggo kita Kamenangan. Nanging aku nglawan, nyeret kapten. Para guru ora ngerti apa iki guyon utawa ora, nanging padha ora menehi komentar. ngguyu Iki minangka kursus sing sepisanan. ombenan
    2. Lynx2000
      Lynx2000 30 Juni 2020 11:23
      +7
      Minangka mbah kakung ngandika: "Coba pisanan ing chain mail ing dhewe," nalika aku, ing passion childish, chopped karo tembung, nanging yen aku, ya ing wektu sing ...

      Simbah kakungku, sawise lulus saka program sepuluh taun tanggal 26.07.1923 Juli 41, ditimbali ing Agustus 'XNUMX. Tinimbang sekolah militer, dheweke njaluk ing tentara.
    3. Pete Mitchell
      Pete Mitchell 30 Juni 2020 15:33
      +6
      Ing kene Pemimpin ngendika kabeh, ayo melu.
      Quote: Pemimpin Redskins
      Busur bumi lan tembung syukur.
  2. podymych
    30 Juni 2020 10:28
    + 11
    Aku pengin - kanthi jeneng kabeh sing ana ing foto veteran pungkasan!
    Para maos, tulungi penulis, menawi saged... Mangga, minangka redaktur ingkang sampun ngrilis saha ngedaraken
    1. utama071
      utama071 30 Juni 2020 11:44
      +7
      Alexey, bantuan bisa lan kudu diwenehake, nanging data tartamtu kudu diwenehake. Sadurungé, ing Voennoye Obozreniye, kita ngunggahake dana kanggo gerakan wong saka Ukraina menyang Rusia, kanggo operasi, lan malah kanggo sepeda. Tulis kanggo kula ing pribadi, ing dina Jum'at aku bakal menehi hasil karo iki khusus. Saiki aku ora bisa, amarga dina iki aku arep numpak sepur saka Orsk menyang Moskow, aku bakal ana ing omah mung dina Kamis. hi
      1. podymych
        30 Juni 2020 12:42
        +3
        Vladimir, Comrade Mayor! Matur nuwun! Ya, penulis butuh bantuan mung babagan informasi babagan pahlawan foto sing apik banget. Ora luwih saka iku, awake dhewe bakal ndhudhuk ing museum OMSBON, ing papan liya ...
        1. podymych
          30 Juni 2020 13:11
          +4
          tambahan teka meh langsung. Anak saka kolega nyoba


    2. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 30 Juni 2020 17:47
      0
      Kutipan saka: podymych
      Aku pengin - kanthi jeneng kabeh sing ana ing foto veteran pungkasan!
      Para maos, tulungi penulis, menawi saged... Mangga, minangka redaktur ingkang sampun ngrilis saha ngedaraken

      Mungkin bapak penulis duwe sawetara kenangan utawa foto ing ngendi Lazar Papernik saiki? Sing terakhir bakal ngucapke matur nuwun banget. Yad Vashem mung duwe foto siji.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Aron Zaavi
          Aron Zaavi 30 Juni 2020 18:48
          0
          Kutipan saka: podymych
          Арон Заави https://yandex.ru/images/search?from=tabbar&text=%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%8C%20%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA%20%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE

          Aku mung menehi link. Muga-muga uga mbukak kanggo sampeyan. Ing asas, iku mung Yandex.ru - Lazar Papernik foto
          Ing sawijining dina kita bakal ngubungi turunane para veteran, goleki

          Спасибо.
  3. kenig1
    kenig1 30 Juni 2020 11:13
    +7
    "Ana sawetara unit ing sajarah perang sing bakal menehi efek ing karya pertempuran." Iki panemumu, mbahku (Gusti Allah tenang jiwane) duwe 3 medali "Kanggo Keberanian", dheweke ditimbali tanggal 27 Juli 1941 lan sawise perang karo Jepang taun 1946 dheweke dipecat. Aikashev Ivan Alekseevich 50 pengawal. kp 13 pengawal. cd 3.
    1. Doliva63
      Doliva63 4 Juli 2020 20:49
      0
      Kutipan saka kenig1
      "Ana sawetara unit ing sajarah perang sing bakal menehi efek ing karya pertempuran." Iki panemumu, mbahku (Gusti Allah tenang jiwane) duwe 3 medali "Kanggo Keberanian", dheweke ditimbali tanggal 27 Juli 1941 lan sawise perang karo Jepang taun 1946 dheweke dipecat. Aikashev Ivan Alekseevich 50 pengawal. kp 13 pengawal. cd 3.

      Ora kaya mbandhingake mbah kakung, ta? Kanthi pakurmatan dhumateng simbah hi
  4. piyambakan
    piyambakan 30 Juni 2020 12:04
    +4
    Peserta nyata ing perang ora mangsuli pitakon babagan cara perang, babagan operasi militer, lan liya-liyane. Nanging kanggo ngerti kepiye kabeh ana, cukup kanggo ndeleng mripate ... Ana sumelang lan sumelang ing mripate ... Dheweke ora seneng ngelingi taun-taun iki
    1. Doliva63
      Doliva63 4 Juli 2020 21:25
      0
      Quote: sepi
      Peserta nyata ing perang ora mangsuli pitakon babagan cara perang, babagan operasi militer, lan liya-liyane. Nanging kanggo ngerti kepiye kabeh ana, cukup kanggo ndeleng mripate ... Ana sumelang lan sumelang ing mripate ... Dheweke ora seneng ngelingi taun-taun iki

      Iki bener. Bapakku minangka juru crita sing apik tenan (kaya Irakli Andronikov, yen sampeyan ngelingi dheweke), dheweke bisa ngowahi apa wae babagan urip dadi crita sing nyenengake. Nanging meh ora ngandika bab perang - mung yen elinga soko lucu lan sembarang mboten umum sing ora ana hubungan langsung karo perang. Mung siji episode marang ing werna - bab karusakan saka kru machine-gun nang endi wae ing tengah Budapest: loro prajurit Wehrmacht experienced (ing buku prajurit - padha perang saka 36!) Lan loro prajurit 18 taun-lawas saka Tentara Merah saka resimen serbu, saiki aku ora ngelingi tentara sing endi. Senapan mesin iki "nyepeng" sawetara wilayah ing kutha supaya ora ana kesempatan - posisi sing dipilih kanthi becik lan taktik sing ora pati penting. Padha dijupuk saperangan pisanan sukarelawan. Sing nomer loro bapakku. Umumé, zoldbukhs Nazi ana ing tangane bapak. Komandan nggeleng sirahe, kaya, sampeyan bakal bisa dadi pramuka sing apik. Wiwit iku nganti dipecat saka tentara ing taun 1975, bapakku njabat ing intelijen. Dhèwèké ngomong akèh bab panangkepan Kremlin Praha ing taun 68. Dhèwèké ngomong bab lelungan 2 minggu menyang Afghanistan (saka panyuwunan saka Kementerian Pertahanan, amarga tau dadi ahli ing Iran). Nanging babagan perang kasebut - dheweke ora seneng ngomong.
  5. Astra liar
    Astra liar 30 Juni 2020 13:33
    +2
    OMSBON minangka sing paling apik.
    Penulis, aku bakal seneng mung bisa komunikasi karo bapakmu.
    "Iku tega sing rama tau marang apa jenis operasi ing mburi Jerman kang njupuk bagéyan ing" iki bukti paling sing iku pahlawan, lan sampeyan ora penemu. Iku tansah annoys kula nalika wong wiwit marang: bapak utawa mbah kakung nindakake dadi luwih lan kaping pindho. Kaping pisanan, dheweke ora bisa nindakake kabeh dhewe, lan nomer loro, kepiye putrane (putu) ngerti kabeh rincian perang sajrone 75 taun? Ing kene aku wiwit curiga yen bapak (simbah) iku tukang ngapusi utawa sing naratore
  6. Dr. Frankenstuzer
    Dr. Frankenstuzer 30 Juni 2020 15:20
    -1
    Apa bapakmu wis menyang Kuba? Apa sampeyan ngerti Fidel pribadi?
    1. podymych
      30 Juni 2020 15:54
      +6
      Dr Frankenshtuzer (Alexander) Atas jenenge Tatyana, sing saiki kerja ing Belarus, aku wis menehi jawaban kanthi foto. Bapake ngerti Fidel lan Che.


  7. michael3
    michael3 30 Juni 2020 15:31
    +2
    menarik. Sing, saka OMSBON bisa piye wae "muncul" menyang urip biasa? Utawa malah nulis buku? Tumindakmu pancen apik tenan, Gusti ... Nanging, kekacoan Khrushchev ketoke sing disalahake. Nalika spesialis overvalued diusir saka wilayahe bebarengan karo pituduh. Nutup kabeh topik, nutup masa depan... Kangen. Ngimpi donya sing ora kelakon ...
  8. Okolotochny
    Okolotochny 30 Juni 2020 17:30
    +2
    Pasukan Klompok Khusus NKVD (kalebu OMSBON) diatur dening rong legenda - Sudoplatov lan Eitingon. Meri kanggo penulis njupuk, jenis.
  9. Knizhnik
    Knizhnik 1 Juli 2020 08:20
    0
    Ora ana "diterusake" ing pungkasan artikel kasebut. Gangguan, dear
  10. kn121121
    kn121121 1 Juli 2020 21:42
    0
    matur nuwun kanthi sanget kanggo memori
  11. BLADFROST
    BLADFROST 4 Juli 2020 23:53
    0
    Ya, dheweke entuk iklan - penipuan kabeh jinis jammers!