Pasukan Khusus AS. Komando Operasi Khusus Angkatan Udara Amerika Serikat

10

Anggota Skuadron Taktis Khusus nyebar kanggo ngamanake zona gulung. April 2020

Wiwit pesawat pisanan pesawat sing dibangun dening loro panemu lan desainer Amerika, Wright sedulur, Amerika Serikat wis kuwatir banget babagan. penerbangan. Ing pirang-pirang cara, iki dibayangke ing angkatan bersenjata negara, uga ing cara perang. Saiki, Angkatan Udara nduweni peran gedhe ing doktrin militer Amerika. Ing wektu sing padha, pasukan khusus, sing langsung dadi bawahan Komando Operasi Khusus Angkatan Udara, minangka sing paling gedhe nomer loro ing babagan personel sawise unit pasukan khusus Angkatan Darat AS.

Komando Operasi Khusus Angkatan Udara Amerika Serikat


Saiki, Komando Operasi Khusus Angkatan Udara AS (uga dikenal minangka Komando Operasi Khusus Angkatan Udara Amerika Serikat, AFSOC) minangka otoritas komando paling dhuwur kanggo kabeh pasukan khusus sing dadi anggota Angkatan Udara. Pangkalan lan markas utama AFSOC yaiku Pangkalan Angkatan Udara Lapangan Hurlburt, dumunung ing Okaloosa County, Florida, cedhak Mary Esther. Nganti 8 personil militer adhedhasar ing kene. Ing wektu sing padha, jumlah total personel pasukan khusus Angkatan Udara AS kira-kira udakara 20 wong, kalebu pasukan Pengawal Nasional lan personel sipil.



Wings Penerbangan Operasi Khusus 1, 24 lan 492 dumunung langsung ing Lapangan Hurlburt. Sing terakhir, antara liya, kalebu Sekolah Operasi Khusus Angkatan Udara AS, kelompok pelatihan khusus, lan Skuadron Uji Penerbangan kaping 18. Skuadron iki melu tes langsung lan evaluasi kemampuan pesawat lan helikopter sing dimaksudake kanggo digunakake dening unit Komando Operasi Khusus Angkatan Udara, kalebu ing kondisi pertempuran. Uga, 492nd Aviation Wing nduweni Skuadron Operasi Khusus 6, sing uga ngoperasikake peralatan manca. Utamane, skuadron kasebut bersenjata karo helikopter Mi-8/17 lan pesawat transportasi An-26. Sing penting yaiku skuadron iki ngevaluasi, nglatih lan menehi saran marang wakil saka pasukan penerbangan negara manca sing ngoperasikake macem-macem peralatan (ora mung digawe saka Amerika).

Pilot lan pejuang Pasukan Operasi Khusus Angkatan Udara AS minangka spesialis militèr sing dilatih banget sing siap kanggo penyebaran lan tumindak kanthi cepet ing ngendi wae ing donya. Dheweke bisa nindakake tugas ing kahanan iklim apa wae. Pasukan khusus Angkatan Udara AS digunakake kanggo nyedhiyakake dhukungan geni langsung marang kelompok pasukan khusus, uga pengintaian, pangiriman peralatan, peralatan, amunisi, lan wong menyang wilayah sing dikuwasani musuh. Kajaba iku, Pasukan Khusus Angkatan Udhara tanggung jawab kanggo nglatih penembak penerbangan, ahli meteorologi sing bisa operasi ing kahanan pertempuran, tim kanggo nggoleki lan ngluwari kru helikopter lan pesawat sing ditembak utawa tiba ing wilayah mungsuh, spesialis layanan teknik radio, spesialis operasi psikologis. , lsp. d.


Peralatan penerbangan saka Komando Operasi Khusus Angkatan Udara AS sajrone latihan. Mei 2020

Ing wangun saiki, Komando Operasi Khusus Angkatan Udara AS dibentuk lan wis fungsi wiwit tanggal 22 Mei 1990. AFSOC saiki dipimpin dening Letnan Jenderal James S. Slife, sing wis nyekel posisi iki wiwit Juni 2019. Ing komando langsung dheweke ana unit operasi khusus linier: sayap penerbangan operasi khusus 1, 24 lan 27, unit maju: sayap operasi khusus kaping 352 (sing ana ing Inggris) lan grup operasi khusus kaping 353 (sing ana ing Jepang). Kanthi kapisah, kita bisa milih Wing Penerbangan Operasi Khusus 492, sing kalebu Sekolah Operasi Khusus Angkatan Udara lan Skuadron Uji Penerbangan, uga Sayap Operasi Khusus 919, sing dadi bagean saka Komando Cadangan Angkatan Udara AS. Uga bawahan Komando Operasi Khusus Angkatan Udara AS yaiku rong unit Pengawal Nasional Udara: Grup Operasi Khusus 137 lan 193.

Unit Operasi Khusus Angkatan Udara Amerika Serikat


Unit baris Komando Operasi Khusus Angkatan Udara AS diwakili dening papat unit utama: 1st, 24th, 27th lan 492nd Special Operations Aviation Wing. Kabeh mau adhedhasar langsung ing AS. Wings Penerbangan 1 lan 27 khusus ing dhukungan geni langsung kanggo unit pasukan khusus ing medan perang, pengintaian lan pengawasan mungsuh lan target, lan transportasi unit pasukan khusus.

Secara organisasi, Wing Penerbangan Operasi Khusus 1 Angkatan Udara dipérang dadi papat klompok: Grup Operasi Khusus 1 (10 skuadron), Grup Logistik 1 (4 skuadron), Grup Medis Operasi Khusus 1 (3 skuadron), Dhukungan Misi Operasi Khusus 1. Kelompok (6 Skuadron). Jumlah total personel sayap penerbangan 1 kira-kira 5200 wong, kalebu 520 spesialis sipil. Saka jumlah kasebut, kira-kira 1 personel nglayani langsung ing Grup Operasi Khusus 1400 tempur lan luwih saka 55 pesawat sing dioperasikake.


AC-130U Spooky Gunship

Ing arsenal Pasukan Khusus Angkatan Udara AS, kapal tempur sing misuwur, utawa baterei mabur, yaiku pesawat dhukungan geni AC-130U Spooky Gunship lan AC-130J Ghostrider, bersenjata karo bedhil artileri 105 mm. Nganti saiki, iki minangka siji-sijine pesawat ing donya kanthi gaman artileri kuat sing dipasang ing papan kasebut. Uga ing layanan karo sayap penerbangan pasukan khusus Angkatan Udara AS yaiku pengintaian lan serangan drone MQ-9 Reaper ("Reaper"), pesawat tiltrotor CV-22 Osprey, pesawat angkut pasukan khusus MC-130H Combat Talon II lan pesawat tanker pasukan operasi khusus MC-130J Commando II.

Sing paling menarik ing kasus iki yaiku Wing Penerbangan Operasi Khusus Angkatan Udara AS kaping 24, sing kalebu kabeh skuadron taktis khusus sing dikonsentrasi ing rong klompok taktis: 720 lan 724. Dina iki minangka siji-sijine sayap taktis khusus ing Angkatan Udara AS. Iki minangka komponen darat operasi khusus Angkatan Udara AS, pasukan sing paling cocog karo definisi pasukan khusus Rusia. Yaiku, para pejuang sing mlaku paling cepet, mlumpat paling adoh, njupuk saka kabeh sing bisa dipecat, dilatih supaya bisa urip ing macem-macem kahanan lan duwe tingkat pengetahuan sing apik babagan pertolongan pertama, yaiku, Rambo klasik. Gunggunge personel skuadron taktis khusus kira-kira 2500 wong, sing 1650 wong tiba ing sayap penerbangan kaping 24.


Personil skuadron kasebut dilatih kanthi apik, dilengkapi lan bersenjata kanggo nindakake misi khusus, utamane nggampangake operasi udara ing medan perang. Spesialis skuadron kasebut bisa melu nyekel macem-macem lapangan udara lan obyek infrastruktur militer lan sipil musuh, mbukak akses kanggo mbangun pasukan luwih lanjut. Kanthi nyekel lan ngatur landasan lan platform, dheweke menehi kesempatan kanggo nyerang, maneuver pasukan, lan proyeksi pasukan ing wilayah kasebut. Uga, para pejuang skuadron taktis khusus nindakake misi telusuran lan nylametake pertempuran, ngumpulake intelijen, kerja minangka pengontrol udara, koordinasi dhukungan udara lan serangan udara marang pasukan mungsuh.

Kajaba iku, unit kasebut duwe penyelamat lan dokter kelas dhuwur sing bisa melu perawatan personel lan militer lan sipil sing cilaka sajrone bencana alam lan buatan manungsa, lan sajrone permusuhan. Dheweke bisa kanthi cepet ngrancang lan nindakake operasi kanggo nggoleki, ngluwari, nambani lan ngungsi korban saka zona darurat utawa pertempuran.

Unit Operasi Khusus Maju Angkatan Udara Amerika Serikat


Kanthi kapisah, siji bisa milih unit operasi khusus canggih Angkatan Udara AS, sing maju lan disebar ing njaba negara. Ing Eropah, 352nd Special Operations Wing dipasang ing Inggris, lan ing Jepang, 353rd Special Operations Group of the US Air Force dumunung ing Prefektur Okinawa. Ing wektu sing padha, 352nd Special Operations Wing minangka siji-sijine unit operasi khusus Angkatan Udara AS ing teater operasi Eropa. Saben unit kasebut duwe skuadron taktis sing fokus ing operasi langsung ing lemah.


Grup Operasi Khusus Angkatan Udara AS 353rd

Wing Operasi Khusus 352 Angkatan Udara AS adhedhasar ing RAF Mildenhall. Pangkalan iki utamane digunakake saiki kanggo kepentingan militer AS. Jumlah personel unit kasebut kurang luwih 1100 wong. Sayap iki digunakake kanggo nglatih, nglatih lan nindakake operasi operasi khusus utamane ing wilayah Eropa. Prajurit saka unit iki bisa nggawe lan nahan zona kebangkrutan udhara, nyedhiyakake dhukungan udara kanggo pasukan khusus lan pasukan darat kanthi pesawat mogok, lan nyedhiyakake perawatan trauma kanggo wong sing tatu lan tatu.

Grup Operasi Khusus Angkatan Udara 353 mapan ing Jepang ing Pangkalan Udara Kadena ing Prefektur Okinawa. Iki minangka siji-sijine unit khusus Angkatan Udara AS, sing adhedhasar ing Samudra Pasifik. Jumlah personel unit kasebut kira-kira 800 wong. Ing taun-taun pungkasan, personel militèr saka unit kasebut wis aktif melu nulungi sawise bencana alam. Melu sawise tsunami sing ngrusak ing Samudra Hindia ing taun 2004 lan lindhu lan tsunami sing kuat ing pesisir wétan Jepang ing taun 2011.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

10 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -8
    2 Juli 2020 12:21
    Miturut operasi khusus, apa belang tegese peralatan sing dibangun kanthi apik? sedulur Nyuwun lol ngguyu
    1. -1
      2 Juli 2020 16:38
      Dadi kenapa nggawe gampang banget? Kita uga butuh buklet warna-warni ing kantor rekrut, sawetara film Hollywood liyane. Lan "sim sala bim, rasa seneng Turki" sing paling keren wis siap. Kaya Delta AS. Bener, ing mburi dheweke ana jejak kegagalan, nanging iki bisa uga beda. ngguyu hi
  2. +7
    2 Juli 2020 12:30
    Ya ... pasukan serius lan wong lanang serius
    Thanks kanggo penulis, artikel banget informatif
  3. Komentar wis dibusak.
  4. +3
    2 Juli 2020 14:07
    Lan apa jenis pesawat kaya Sesna, utawa Sesna iku.
    1. +1
      3 Juli 2020 05:06
      Lan apa jenis pesawat kaya Sesna, utawa Sesna iku.

      Armada pesawat saka Angkatan Udara AS CSR kasusun saka: AC-130E / H Spectre, AC-130U Spooky; AC-130J Ghostrider; AC-130W Stinger II; CV-22 Osprey, MC-130E / H Combat Talon lan MC-130W Combat Spirit / Transport pasukan Naga, MC-130P / N Pertempuran Shadow ngisi bahan bakar lan EC-130E / J operasi psikologis Commando Solo. Kajaba iku, 50 pesawat transportasi militer taktis lan helikopter: C-130 "Hercules", An-26, Cessna 208, PC-6, PC-12, M-28, CASA-212 CN-235, U-28A, Mi-8, nganti 20 MQ-9 Reaper multi-tujuan UAV, uga 150 mini- lan mikro UAV.
  5. +1
    2 Juli 2020 17:00
    Saka artikel kasebut, supaya bisa netralake penerbangan Amerika, perlu kanggo numpes cadangan bahan bakar kanggo Angkatan Udara lan Angkatan Laut Amerika, mula ora bisa nglangi utawa mabur.
    Lan ing lemah, wong Tionghoa lan aku bakal siram wong-wong mau (mangan burger) nganggo topi.
  6. +2
    3 Juli 2020 04:53
    Iki minangka komponen dhasar saka operasi khusus Angkatan Udara AS

    Komponen lemah MTR Angkatan Udara AS nduweni udakara 800 wong lan kalebu:
    Grup Taktis Khusus 720, dumadi saka papat skuadron taktis, Skuadron Kontrol Dhukungan Udara 17 lan Skuadron Pengintai Cuaca kaping 10.
    Skuadron Taktis Khusus 320 saka 353rd SO Air Group.
    Skuadron Taktis Khusus 321 saka 352rd SO Air Group.
    Komposisi khas skuadron taktis khusus kalebu telung klompok 20 wong saka macem-macem spesialisasi: tim kontrol pertempuran ("berets abang"), tim telusuran lan ngluwari ("berets chestnut"), spesialis pengintaian meteorologi ("berets abu-abu"), penerbangan. tim panuntun ("berets coklat peteng").
    1. 0
      9 Juli 2020 10:29
      Spesialis ops psikis nganggo klambi ireng? Aku ora sarkastik. Iku menarik carane padha ngadeg metu.
  7. 0
    3 Juli 2020 05:50
    Kepriye kanca-kancane sing belang-belang, saka pitung komentar sing dilebokake pitung minus, utawa iki modera seneng-seneng. Inggih, sukses karo kasus minus. ngguyu
  8. 0
    24 Agustus 2020 16:28
    Ing sembarang cuaca, iku menarik

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"