Review militèr

Matur nuwun, tanah Kostroma

9

Kita duwe hak kanggo bangga karo wong-wong mau.



Biografi pahlawanku dikenal akeh. Sawise kabeh, iku Pahlawan Uni Soviet Alexei Konstantinovich Golubkov, kang jeneng iku salah siji saka lurung-lurung Kostroma. Lan dheweke uga sedulur cedhakku, yaiku mbah buyutku.

Matur nuwun, tanah Kostroma

Ana artikel babagan dheweke ing Wikipedia, ana acara TV babagan dheweke. Lan iki adil. Wong Rusia kanthi hak bangga karo eksploitasi militèr saka putra lan putri ing perjuangan kanggo kamardikan lan kamardikan saka Motherland. Lan dina iki, para prajurit Angkatan Bersenjata, sing isih njaga tapel watese, setya marang tradhisi kamulyane mbah kakung lan mbah kakung, kanthi suci ngurmati memori para pahlawan sing tiba kanggo kamardikan lan kamardikan Tanah Air kita. .


Carane akeh wong dheweke mundhakaken liwat Course saka crita Tanah Kostroma - wani, wani, ngremehake pati! Galician sing wani lan warga kutha Soligalich, warga Kostroma lan pemukiman dagang Parfenyev, Kologriv, Veliky Ustyug, Makariev lan Unzhens sing manggon ing pinggir Kali Unzha, sing nggawa banyu menyang Volga gedhe!

Ing wektu adoh saka tatanan saka negara Rusia, residents Kostroma perang wani karo alien manca luwih saka sapisan. Ing Time of Troubles, nalika geng lan detasemen saka priyayi Polandia roaming expanses Rusia, Ivan Susanin immortalized jeneng kanggo abad - petani Molvitinsky prasaja, patriot gedhe saka tanah Rusia.

Lan mengko, tanah Kostroma ora dadi mlarat karo pahlawan. Letnan Jenderal Nikolai Martemyanovich Sipyagin (1785-1828) perang heroik ing perang karo gerombolan Napoleon. Perwira Angkatan Laut Gavriil Nevelskoy ing kapal cilik "Pengalaman" kanthi kendel mlebu perang karo kapal frigat Inggris 50-gun "Salset".

Ditunggangi karo meriam, Pengalaman ora gelem ngedhunake gendera lan nyoba nggodho kapal Inggris menyang watu ing jero banyu. Mung nalika kapal kasebut tenggelam, para pelaut Inggris njupuk anggota awak sing tatu saka "Pengalaman" sing wani ing segara.

Lan pirang-pirang prajurit Kostroma sing prasaja lan ora jelas ana ing antarane pahlawan Sevastopol lan Balaklava, Plevna lan Shipka, Port Arthur lan Tsushima! Ewonan warga Kostroma wani perang ing ngarep perang sipil. Wong-wong ora bakal lali marang eksploitasi Alexander Yazykov, Alexander Gussakovsky, Boris Krutitsky.

Prajurit Kostroma nuduhake keberanian lan keberanian sing ora ana tandhingane nalika Perang Patriotik Agung nglawan penjajah fasis. Luwih saka 140 wong dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet. Lan memori sing langgeng. Ing kuburane para pahlawan dibangun tugu, desa, dalan lan alun-alun dijenengi, akeh sekolah sing jenenge.

Babagan siji saka wong-wong mau, mbah buyutku, aku arep ngomong.

Iki padha Golubkov lan Nikolaev


Unit militèr. Barak. Ing sadhuwure kasur prajurit sing diselehake kanthi rapi ana potret sersan. Nanging ing dhadha ora ana Golden Star utawa Ordo Lenin - sawise kabeh, dheweke dianugerahi anumerta.


Asring cedhak potret andhap asor sampeyan bisa ndeleng prajurit enom sing wis teka ing garnisun. Komandan unit ngobrol karo prajurit enom, ngenalake para pendatang anyar kanthi rinci babagan biografi, urusan militer lan prestasi abadi saka sedulur-prajurit Pahlawan Uni Soviet Alexei Konstantinovich Golubkov.

Alexei Konstantinovich asring eling ing tanah Kostroma native. Dheweke lair ing taun 1912 ing desa Mikhailovskoye, distrik Sudislavsky. Wiwitane dheweke kerja ing peternakan kolektif, banjur pindhah menyang pusat regional, entuk kerja ing pabrik Worker Metalworker. Alexei minangka anggota Komsomol, pimpinan produksi. Dheweke kerja dadi tukang las listrik, pemotong gas, banjur pindhah menyang pengecoran wesi.

Ing taun 1937, Alexey nikah, lan bojone Anna menehi bojone loro anak wadon. Nalika perang wiwit, dheweke ora ninggalake toko kanggo rong shift. Iki dilaporake ing radio luwih saka sepisan, dicathet ing pesenan. Nanging ing Agustus 1942 Alexei Konstantinovich tindak menyang ngarep.

Sawise latihan cendhak, Private Golubkov nglawan mungsuh meh rong taun, untunge, sanajan tanpa ciloko serius. Dheweke nampa pangkat sersan, medali "Kanggo Keberanian" lan "Kanggo Merit Militer" lan sawetara pujian komando.

Nalika taun 1944, taun saka kamenangan triumphant saka Tentara Soviet ing kabeh ngarep saka Perang Patriotik Agung, wis dileksanakake, unit kang Sersan Alexei Golubkov perang ditugasi kanggo nyekel Sventsians (saiki Lithuania Shvenchens).

Ngalahaké mungsuh ing Belarus, Unit Soviet cepet nyedhaki wates Lithuania, lan iki minangka benteng penting saka Jerman. Kanthi njupuk Sventsyany, sampeyan bisa ngilangi rute uwal saka klompok mungsuh. Ing tanggal 6 Juli, prajurit Soviet nyedhaki Sventsians.

Nanging, mungsuh, nganakake meriam shelling intensif, ora menehi wong kesempatan kanggo nyekel kutha. Nazi bisa numpes pos pengamatan kita lan ngganggu komunikasi para panyerang lan kontrol tembakan bali. Sersan Aleksey Golubkov, komandan departemen komunikasi batalyon artileri, dadi sukarelawan kanggo mulihake komunikasi.


Iki carane nggawe komunikasi ing Perang Patriotik Agung

Dheweke ana ing geni mungsuh sing terus-terusan sajrone jam setengah, tatu entheng kaping telu. Mung nalika komunikasi dibalèkaké lan komando divisi maneh entuk kesempatan kanggo ngontrol geni artileri, sersan nganggep tugas wis rampung. Titik tembak mungsuh ditindhes, panyerang nyerang Sventsyany.

Nanging ing tangan Nazi ana gréja sing diubengi pager watu. Sanalika para pejuang kita munggah kanggo nyerang pasamuwan watu, Jerman ketemu karo geni rolas bedhil mesin. Serangane keselak, para jawata padha clingak-clinguk ing lemah. Ing salah sawijining wektu sing angel, Sersan Golubkov nyusup menyang perwira Zhigulin, sing mimpin serangan kasebut.

- Kapten kanca! Lan apa yen siji utawa loro prajurit nyusup liwat grumbulan ing kono, - Golubkov gestures karo tangané, - lan metu menyang pasamuwan, lan banjur quietly menyang mburi pager lan uncalan granat ing bedhil mesin. Serangan kasebut bakal ora dikarepke, mesthi bakal nyebabake panik. Ing sawetoro wektu, infantri bakal munggah saka ngarep.

Perwira kasebut ngrungokake sersan kanthi ati-ati, nyawang dheweke kanthi anget lan takon:

"Sampeyan wis ngusulake rencana sing apik lan wani, sersan kanca, nanging sapa sing bakal nindakake?"

- Aku ... Lan aku uga bakal njupuk Kopral Nikolaev karo aku.

Sawise nampa ijin saka komandan, Golubkov lan Nikolaev, ing tutup saka geni tentara meriem, cepet crawled kanggo pager candhi lan ilang konco iku. Kapten Zhigulin lan para pejuang, siap kanggo serangan, froze ing nunggu.

Ati-ati padha deg-degan, detik-detik diseret tanpa wates.

Nanging ing mburi pager ing embrasures bedhil mesin, jeblugan granat keprungu, kasepen sedhela pecah dening rattle bledosan otomatis. Iku Golubkov lan Nikolaev sing mbukak tanpa welas asih, annihilating geni ing mesin gunner Jerman saka mburi. Bedhil-bedhil banjur mati. Iki sing ditunggu-tunggu dening prajurit Soviet.

- Hore! - Bengok, munggah, komandan.

Lan rentengan pejuang, inspirasi dening feat Golubkov lan Nikolaev, kesusu kanggo badai pasamuwan, kang nguripake menyang bèntèng nyata. Nembus pager saiki gampang. 18 wong Jerman sing mati padha ngubengi bedhil mesin sing dibungkam.


Lan Golubkov, tatu, murub siji bledosan otomatis sawise liyane. Nalika prajurit Soviet bledosan menyang pager, Golubkov, nguwuh "Hurrah!" kesusu sawise mundur. Malah bedhil dhewe-propelled mungsuh, kang nguripake watara sudhut, ora bisa nyimpen kahanan.

Nanging jeblugan salah sawijining cangkang sing diluncurake dening bedhil sing digerakake dhewe mateni wong-wong sing mlaku ing ngarep. Lan ing pasamuwan, ngendi Sersan Alexei Golubkov mlumpat, mbledhos granat. Dheweke langsung mati amarga tatu ing papan kasebut.

Eling...lan aja lali


Tanggal 24 Maret 1945, kanthi dekrit Presidium Supreme Soviet saka USSR, Alexei Konstantinovich Golubkov kanthi anumerta dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet.


... Obelisk karo bintang Tentara Abang ing desa Lyntupy, distrik Postavy, wilayah Vitebsk (gambar) tansah duwe kembang seger. Ing kene, ing tanah Belarusia, pahlawan Kostroma dikubur. Pathfinders enom saka Vilnius Secondary School No. Dheweke tetep sesambungan karo kulawargane ing Kostroma.

Lan ing Asia Tengah sultry, memori saka pahlawan sacredly revered dening prajurit saka unit ngendi Alexei Golubkov njabat. Saben dina ing verifikasi sore, prajurit sisih tengen kanthi serius ngucap:

- Pahlawan Uni Soviet, Sersan Golubkov tilar donya kanthi heroik ing perang kanggo kamardikan lan kamardikan Tanah Air kita.

Prajurit-pahlawan, kaya urip, tetep ana ing barisan tempur kanca-kancane. Dheweke ing salawas-lawase karo wong-wong mau ing pangkat padha. Aku pleased sing salah siji saka lurung-lurung ing kutha iki dijenengi sawise sedulurku, pahlawan Golubkov Alexei Konstantinovich. Aku kudu nyoba kanthi bangga nggawa jeneng iki sajrone uripku.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
waralbum.ru, kostroma.tv, mishpoha.org, gorno-altaisk.info, saka arsip kulawarga
9 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Svarog
    Svarog 1 Juli 2020 10:07
    +9
    Lagune apik, didedikasikan kanggo kabeh Pahlawan..
    1. Terenin
      Terenin 6 Agustus 2020 09:58
      0
      Artikel sing bener lan penulis sing bener
      Yana Golubkova, mahasiswa RGC19-2 MSRI dijenengi S. Ordzhonikidze
      apik

      Aku duwe wektu kanggo mesem, aku weruh sapa sing teka kanggo aku ... V. Vysotsky.Anak lanang arep perang...
  2. ROSO 42
    ROSO 42 1 Juli 2020 11:53
    +8
    Iku apik banget yen ana wong ing situs sing ngelingi sedulure-pahlawan. Saiki Golubkov Alexei Konstantinovich, Pahlawan Uni Soviet, bakal tetep ing memori kita.
  3. sabakina
    sabakina 1 Juli 2020 12:08
    +7
    Ing Time of Troubles, nalika geng lan detasemen saka priyayi Polandia roaming expanses Rusia, Ivan Susanin immortalized jeneng kanggo abad - petani Molvitinsky prasaja, patriot gedhe saka tanah Rusia.
    Aku wis suwe pengin posting foto iki.

    Jalan Golubkova:

    Lan ana uga Marsekal Novikov, pribadi Yu Smirnov, aktor M. Pugovkin, loro saka distrik Makaryevsky ... Tanah Kostroma nglairake akeh pahlawan ...
    1. Silvestr
      Silvestr 1 Juli 2020 12:30
      +7
      Kutipan saka: sabakina
      Tanah Kostroma wis nglairake akeh pahlawan ...

      Simbahku saka desa Tretnitsa ing distrik Pavinsky, dumunung ing tanah Pskov. Inconspicuous, sepi, tilar donya ing 44th
      1. sabakina
        sabakina 1 Juli 2020 12:55
        +7
        Sylvester, PrYuvet. Pavino, latar mburi ... Apa sing bisa dakkandhakake ... Lan pirang-pirang pahlawan sing ora katon mati ing jeneng urip kita?
        1. Silvestr
          Silvestr 1 Juli 2020 13:15
          +6
          Kutipan saka: sabakina
          Pavino, pojok bear

          Halo. Aku ana ing 76. Mung siji omah sing isih ana, lan saiki wis kosong. Banjur mung AN-2 sing bisa mabur menyang Pavino saka Sharya. Aku ora ngerti saiki, kabeh wong mati, ora ana sing bisa dituju lan ora ana sing bisa dituju
  4. AlexVas44
    AlexVas44 1 Juli 2020 13:11
    +3
    Kutipan saka: sabakina
    ... aktor M. Pugovkin, loro saka distrik Makaryevsky ...

    Aku tansah ngira yen M. Pugovkin asale saka distrik Chukhlomsky. Dheweke dhewe lair ing Chukhloma lan bangga yen dheweke dadi wong sebangsa. (Dadi, kanthi cara)
    1. sabakina
      sabakina 1 Juli 2020 19:42
      +2
      Kutipan saka: AlexVas44
      Kutipan saka: sabakina
      ... aktor M. Pugovkin, loro saka distrik Makaryevsky ...

      Aku tansah ngira yen M. Pugovkin asale saka distrik Chukhlomsky. Dheweke dhewe lair ing Chukhloma lan bangga yen dheweke dadi wong sebangsa. (Dadi, kanthi cara)

      Aku ngaku, iki salahku, aku ora bisa. Bener, ora ana pemukiman kaya Rameshki ....