Review militèr

Pilot Jerman nemokake manawa ora angel ngalahake F-22 Amerika

205
Pilot Jerman nemokake manawa ora angel ngalahake F-22 Amerika


Cepet lan siluman, F-22 "kanthi adoh" minangka pejuang udara-ke-udara paling apik ing arsenal angkatan udara terkemuka ing donya. Paling ora kuwi sing ditulis Jenderal Norton Schwartz saka Staf Umum Angkatan Udara AS ing taun 2009.

Telung taun salajengipun, saklompok pilot Jerman mabur pesawat tempur Typhoon paling anyar dheweke ngerti carane nembak F-22 sajrone simulasi pertempuran udara.

Ing pertengahan Juni, 150 pilot Jerman lan wolung Typhoon 2-mesin teka ing Pangkalan Angkatan Udara Eielson ing Alaska kanggo latihan sing direncanakake, saliyane Jerman, Amerika Serikat, Jepang, Australia lan Polandia melu. Kaping wolu sajrone latihan 2 minggu, Topan Jerman individu nglawan F-22 tunggal sajrone maneuver tempur dhasar, tujuane kanggo simulasi pertempuran udara jarak cedhak.

Asil kasebut ora dikarepke kanggo Jerman, lan kanggo Amerika, bisa uga. "Kita padha," ujare Mayor Jenderal Mark Gruen. Kuncine, ujare Grune, yaiku nyedhaki F-22 sabisa ... lan tetep ana. Dheweke ora nyana yen kita bakal nyerang dheweke kanthi agresif.

Grune ujar manawa Raptor unggul ing pertempuran sing ora katon kanthi kecepatan lan kapabilitas dhuwur, radar teknologi tinggi lan misil jarak jauh AMRAAM. Nanging ing jarak sing cedhak, sing diarani pilot minangka "penggabungan", F-22 sing luwih gedhe lan luwih abot ana ing kerugian. "Yen sampeyan wis bisa gabung karo F-22, Typhoon ora kudu wedi," ujare Gruen.

Iki, mesthi, dudu asil sing dikarepake saka F-22. Kanggo pirang-pirang taun, Angkatan Udara percaya yen Raptor ing pertempuran udara ora ana sing padha.

Bener, angkatan udara modern nganggep manawa paling akeh adu asu kudu ditindakake ing jarak sing adoh, ngindhari pertempuran sing cedhak. Nanging, ing kasunyatan, senadyan kepinginan saka manufaktur pesawat tempur, akèh-akèhé pertempuran njupuk Panggonan ing jarak cendhak, kang bisa uga ora bode apik kanggo F-22 sak konflik mangsa.

Panaliten ing taun 2008 dening pusat riset RAND sing didanai Angkatan Udara, ujar manawa sawise mriksa 588 tembakan pertempuran udara wiwit taun 1950-an, mung 24 kedadeyan ing jarak sing adoh, nalika penyerang mbukak target sing ora katon. RAND ujar manawa kanthi historis, rudal udara-ke-udara jarak jauh wis 90 persen kurang efektif tinimbang sing diramalake.

Sampeyan isih kudu dideleng apa Raptor lan misil AMRAAM bisa mbalikke tren iki. Yen taktik tempur jarak jauh gagal, pilot F-22 bakal tiba-tiba nemoni perang ing jarak sing cedhak karo pejuang paling anyar sing digawe ing China, Rusia utawa negara saingan liyane. Lan yen pengalaman saka pilot Jerman ngandika soko, F-22s bisa uga kelangan perang kuwi.
Sumber asli:
http://www.wired.com/dangerroom/2012/07/f-22-germans/
205 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. SarS
    SarS 3 Agustus 2012 07:20
    + 25
    Ing Amerika jumangkah ing rake padha kaping pindho.
    Aku ngelingi phantoms uga ora diadaptasi kanggo pertempuran ing jarak cendhak lan medium ing awal Perang Vietnam.
    1. Dimitr77
      Dimitr77 3 Agustus 2012 07:35
      + 51
      Dheweke durung dilatih karo pilot Rusia, asil bisa dadi luwih apik tenan.
      1. ngalamun
        ngalamun 3 Agustus 2012 08:07
        + 31
        Debunking sabanjure lan samesthine saka "wunderwaffle". Amerika sepisan maneh mbuktekake yen dheweke dadi sing pertama ing donya ing bidang iklan lan PR.
        1. Tersky
          Tersky 3 Agustus 2012 08:15
          + 18
          Quote: ngimpi
          Amerika sepisan maneh mbuktekake yen dheweke dadi sing pertama ing donya ing bidang iklan lan PR.

          Lesha, halo! Ana paribasan lawas, nanging akurat - "Sampeyan ora bakal memuji, sampeyan ora bakal ngedol", lan ing cilik saka Raptor .. Mulane, padha push prices kuwi, sing utama iku merek, lan kualitas bakal ngenteni hi
          1. Alexander Romanov
            Alexander Romanov 3 Agustus 2012 08:25
            + 18
            Halo kabeh - iki aku! Yen rauh dadi metu sing pesawat Cina unggul FU-22, Aku ora bakal kaget maneh. Mbokmenawa, pesawat iki bakal diarani dudu Raptor, nanging Trash in the Air ngguyu
            1. Denzel13
              Denzel13 3 Agustus 2012 09:08
              0
              Alexander halo! Carane ngaso saka kulawarga?
              1. Alexander Romanov
                Alexander Romanov 3 Agustus 2012 09:32
                +2
                Kutipan saka Denzel13

                Alexander halo! Carane ngaso saka kulawarga?

                Halo Sasha, istirahat sing apik - aku katon luwih enom sadurunge mata ngguyu
                1. ngalamun
                  ngalamun 3 Agustus 2012 09:36
                  +4
                  Kutipan: Alexander Romanov
                  duwe istirahat gedhe - enom ing ngarepe mripat kita

                  Disedot ing susu (cam) ngguyu
                  1. Denzel13
                    Denzel13 3 Agustus 2012 09:54
                    +7
                    Sasha wis abrit sadurunge mata wingi wassat
                    1. ngalamun
                      ngalamun 3 Agustus 2012 09:57
                      +7
                      Kutipan saka Denzel13
                      Sasha wis abrit sadurunge mata wingi

                      Ana rikma abrit, lan saiki dheweke "nuduhake papan perlindungan" karo iki wassat



                      Pelit alam gagal, ngirit panganan ngguyu
                      1. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 10:54
                        +6
                        Gusti-lan-lan-lan. Alexey, paling ora menehi panganan sing mlarat, dheweke ora bakal bisa mlaku dhewe. Yen ana masalah karo produk, aja isin ngomong, kita bakal mbuwang kabeh situs, sing pasta, nanging sing pantaloons hi
                      2. Odessa
                        Odessa 3 Agustus 2012 17:20
                        +3
                        ngalamun,
                        Lan ing ngendi sampeyan nemokake klub iki? Deleng amarga foto iki, aja entuk impotensi, Baba Yaga sawise spa lan penata rambut.
                        Nanging pemimpi, lan wanita atine, aku kelingan nalika sampeyan nyanyi deferamb kanggo dheweke ...
                      3. Denzel13
                        Denzel13 3 Agustus 2012 17:29
                        +4
                        Ester! Lho, kok kowe dadi kita? Wingi sore sing angel, lan dina iki aku ora bakal bisa turu maneh.
                      4. Odessa
                        Odessa 3 Agustus 2012 18:33
                        +4
                        Denzel13,
                        Ester! Lho, kok kowe dadi kita?

                        Banjur, kanggo swasana ati sedulur
                      5. 916
                        916 4 Agustus 2012 19:04
                        +4
                        Ilustrasi sing apik babagan perkembangan flutter ing tip saka ekstremitas ngisor.
                    2. Alexander Romanov
                      Alexander Romanov 3 Agustus 2012 09:57
                      +6
                      Kutipan saka Denzel13
                      Sasha wis abrit sadurunge mata wingi

                      Aku mbaleni maneh, aku ora ngadeg, nanging aku lay! Sampeyan bisa meri sethitik ngguyu
                2. Denzel13
                  Denzel13 3 Agustus 2012 09:52
                  +7
                  Lan iku hard kanggo kula, comrades party ing swimsuits belang nyoba ombenan
                  1. Armata
                    Armata 3 Agustus 2012 10:07
                    +9
                    Kutipan saka Denzel13

                    Lan iku hard kanggo kula, comrades party ing swimsuits belang nyoba

                    Hello Sasha. Ora ana sing kuwat kanggo aku sawise dina Angkatan Laut 2 dina ala ombenan
                    1. Denzel13
                      Denzel13 3 Agustus 2012 10:09
                      +5
                      Matur nuwun kanggo tembung apik!
                      1. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 10:40
                        +9
                        Lha, piye karo sekelompok wong sing nglangi nganggo klambi renang belang.- Nuduhake wong wadon maneh?

                        wong ngimpi. Iki mung bakal nganggo bir, banjur yen sampeyan uyah.
                      2. Armata
                        Armata 3 Agustus 2012 10:53
                        +8
                        Kutipan saka vorobey
                        . Iki mung bakal nganggo bir, banjur yen sampeyan uyah.

                        Nyumerepi watara kanggo dangu, sampeyan bisa mecah meja.
                      3. Denzel13
                        Denzel13 3 Agustus 2012 12:32
                        +5
                        Liyane, ayo ora ngomong babagan alkohol saiki!
                      4. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 12:28
                        +7
                        Hello Sanya. Kanggo Severskaya, aku ora entuk. Muga-muga pitunjuk kasebut mbantu. wong lanang sing pinter landing.
                      5. Denzel13
                        Denzel13 3 Agustus 2012 12:31
                        +1
                        Dinskaya 20 km, banjur Plastunovskaya?
                      6. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 12:50
                        +2
                        Panas Sanya. Oalah, cak HUMANOID sing raine pucet uga asale saka wilayah kita.
            2. gunung
              gunung 3 Agustus 2012 10:20
              +5
              Hello, Alexander!
              Aku ngusulake ngganti jeneng Raptor nganggo Maskitol (utamane amarga ana masalah karo topeng) nglirik

              Nanging serius: banjur mesthi amers bengok-bengok ing donya kabeh sing padha duwe senjata paling apik. Nanging ing kahanan pertempuran, padha ora converge karo senjata Russian, kang kontrol dening militèr Rusia.
              Ya, lan ora masalah kanggo wong-wong mau. Kok isin.
              1. recitator
                recitator 3 Agustus 2012 11:21
                +7
                gunung,
                Iki apa Jerman nandur babi ing sekutu! Dheweke wis duwe masalah ing ndhuwur atap karo raptor iki, lan iki !!!
                1. Denzel13
                  Denzel13 3 Agustus 2012 13:01
                  +7
                  Aku wis krungu kaping pirang-pirang kanthi alesan sing beda-beda yen Jerman wis suwe pengin "pindhah" saka Amerika Serikat.
                  1. megatherion
                    megatherion 4 Agustus 2012 02:34
                    +1
                    Ora bakal bisa, meh kabeh emas Jerman dumunung ing Amerika Serikat, lan padha ora bakal menehi emas ing krisis US.
          2. ngalamun
            ngalamun 3 Agustus 2012 08:35
            +9
            Kutipan: Tersky
            Pepatah lawas, nanging akurat - "Sampeyan ora bakal memuji, sampeyan ora bakal ngedol", lan ing kasus "Raptor"

            Victor, hello! Ya, ya, iklan minangka mesin perdagangan, lan aturan iki wis mlaku kanthi efektif luwih saka rolas taun. nglirik . Siji-sijine perkara sing dakkarepake yaiku yen wingi ana informasi yen ing Amerika Serikat ing salah sawijining negara (aku mikir Arizona, nanging bisa uga salah) pusat pelatihan pilot kanggo mabur F-35 dibukak. Direncanakake kanggo mindhah 72 (maneh, aku bisa bingung, nanging ora akeh) pejuang menyang pangkalan. Saiki, kita mung bisa iri karo latihan pilot nglirik . Aku bakal nyoba golek artikel saiki, yen aku nemokake ing pecahan, aku bakal ngirim.

            Amerika Serikat wis mutusake basis kanggo latihan pilot kanggo F-35

            2:2012, 09 Agustus 20

            Pentagon wis milih Luke Air Force Base ing Arizona minangka springboard kanggo pusat latihan kanggo pilot pesawat tempur F-35 Lightning II generasi kalima paling anyar, pejabat ing kutha cedhak Glendale ngandika Rebo.

            72 pesawat tempur bakal teka ing pangkalan ing pungkasan taun 2013. Kaya sing dikarepake, bakal nglatih pilot Amerika lan manca, sing negarane wis mlebu kontrak kanggo nyedhiyakake pesawat serangan paling anyar. Kajaba iku, Lukas bakal tetep dadi pusat latihan pilot pesawat generasi sadurunge - F-16, laporan ITAR-TASS.

            Saliyane pangkalan Lukas, Pentagon nimbang sawetara opsi kanggo nemokake pusat pelatihan, kalebu lapangan udara militer ing negara bagian Idaho lan New Mexico. Miturut pejabat Angkatan Udara AS, pilihan kasebut tiba ing pangkalan ing pinggiran kutha Glendale amarga "infrastruktur sing apik, kapasitas parkir pesawat, kondisi iklim lan prospek pertumbuhan."

            Nalika mutusake lokasi, Pentagon uga nganggep efek negatif sing bisa ditindakake ing wilayah sekitar, kalebu rusake kenyamanan akustik warga lan polusi lingkungan. Ing bab iki, expanses mbukak lan ara-ara samun Arizona padha unrivaled.lan
        2. waf
          waf 3 Agustus 2012 11:29
          +7
          Quote: ngimpi
          Debunking sabanjure lan samesthine saka "wunderwaffle"


          Lyosha, halo, +! Udakara 5 wulan kepungkur, aku nulis babagan iki sanajan F-18 Grover, kanthi telung kontaner gantung, "nduweni" Raptor ... kaya sing dikarepake, lan malah gambar pertempuran udara, utawa luwih, FKP ditata .. ...

          Dadi ora ana sing nggumunake yen pejuang tipe Typhoon sing bisa maneuver banget "nindakake" Raptor !!!

          Iku kaya mbandhingaké MiG-31 lan MiG-29 ing dogfight!

          Lan teknologi siluman sing kondhang, digedhekake dening amers minangka pamindhahan PR, duwe dhasar sing ringkih, utamane kanthi alat lokasi sing sampurna !!!

          Nanging kasunyatan sing Typhoons ing siji roto (karo loro refuelings) tengen Atlantik kabeh ... goyang lan wis ing Amers lan kabeh bab kabeh mung 8 jam. Kanggo sawetara alasan, penulis ora nulis babagan iki. nanging aku mikir banget muspra .... saka iki kita kudu nggawe kesimpulan !!!
          1. gor
            gor 4 Agustus 2012 00:03
            0
            kanggo wong sing duwe bakat khusus, goleki ing YouTube. Mung ing YouTube kepiye cara raptor nindakake lan aja nulis kabodhoan spesialis kasebut. montor mabur dadi luwih dadi target nalika maneuver kaya ngono, nanging sampeyan ora ngrungokake sing utama sampeyan ngomong. push bodho sampeyan.
      2. Tirpitz
        Tirpitz 3 Agustus 2012 09:23
        +9
        Iki mesthi, amarga model SU paling anyar umume super-maneuverable. Yen Jerman nglawan angin topan kanthi sikil sing padha (ora ana AFAR, ora ana angin topan), mula ora ana kemungkinan nglawan pengering.
      3. Sokerin
        Sokerin 3 Agustus 2012 11:18
        +5
        ya wis. Iku mung karo sapa lan apa sing bakal kita "saingan" karo wong-wong mau:

        Inkompetensi manajemen penerbangan ing Kementerian Pertahanan ngluwihi

        http://www.aviaport.ru/digest/2012/08/01/238388.html

        Kekuwatan Angkatan Udara Rusia mung 15% saka kekuwatan Angkatan Udara tilas Uni Soviet, miturut ahli militer kondhang, Mayor Jenderal Cadangan Penerbangan Alexander Tsalko.

        "Angkatan Udhara praktis dibuwang. Desentralisasi administrasi terus," ujare A. Tsalko marang wartawan, Rebo.

        Miturut dheweke, "Angkatan Udara ora duwe pos komando pusat utawa kekuwatan." "Nanging, durung bisa ngrusak Angkatan Udara kanthi lengkap," ujare ahli kasebut.

        Miturut A. Tsalko, konsolidasi pangkalan udara "dudu pilihan sing paling apik", amarga nalika luwih saka 100 pesawat dumunung ing siji lapangan terbang, latihan personel penerbangan dadi angel banget. "Saka sudut pandang sawetara perusahaan saham gabungan, nduwe pangkalan udara sing nggedhekake bisa uga nguntungake, nanging saka sudut pandang administrasi negara, iki dudu solusi sing paling apik," ujare jenderal kasebut.

        Penuaan pesawat tetep dadi masalah serius Angkatan Udara modern, cathetan ahli. "Dheweke janji bakal ana peralatan anyar, nanging nganti saiki mesin kasebut umure luwih saka 30 taun lan durung ana kuitansi."

        Masalah iki, miturut dheweke, mung dibayangi dening personel. A. Tsalko ngelingi yen ing jaman Soviet, 17 sekolah militer kanggo pilot lan navigator dilatih pilot. "Saiki umume wis dirusak. Dheweke janji sewu helikopter anyar, lali yen butuh 2 ewu pilot, sing ora bisa dijupuk', ujare veteran penerbangan kasebut.

        Ing mratelakake panemume, yen sampeyan ngusulake kanggo ngunggahake kabeh Long-Range Aviation menyang langit, banjur mung setengah saka pesawat bakal njupuk mati. Penerbangan transportasi militer ana ing negara sing padha.

        "Angkatan Udara Rusia ngalami krisis sistemik sing jero. Tingkat ketidakmampuan ing manajemen penerbangan ing Kementerian Pertahanan dhewe ngluwihi watesan, "ujare jenderal.
      4. joker
        joker 3 Agustus 2012 15:07
        +5
        Iku mung padha, pejuang kita diasah kanggo pertempuran cedhak, amarga taruhan utama kita ana ing maneuverability, mungguh, yen kita teori mbandhingaké T-50 lan F-22, banjur fighter kita bakal gampang nindakake iku, amarga ora kaya typhoon padha. , kita uga nggunakake teknologi siluman lan plus kabeh, pejuang kita luwih maneuverable, supaya tarik kesimpulan dhewe, Aku pribadi bangga karo aviation kita, mung bab sing kita duwe saiki ora ana analog ing donya lan sampeyan malah ora bisa mbantah. kene.
        1. pimply
          pimply 3 Agustus 2012 15:14
          +1
          Ora ana sing bisa dibandhingake. T-50 mabur mung minangka prototipe, lan malah ing mesin lawas. F-22 nganti saiki dadi siji-sijine wakil saka generasi kaping lima.
          1. urzul
            urzul 3 Agustus 2012 15:33
            +2
            Iki nalika AL-41F1 bisa dadi lawas? Lan sapa maneh sing mabur?
            1. gor
              gor 4 Agustus 2012 00:06
              -2
              T-50 durung ana ing alam, ana prototipe sing duwe masalah lan masalah iki kudu ditanggulangi lan raptor minangka pesawat sing bisa maneuver, nanging ora ana gunane yen sampeyan ngomong babagan iki.
              1. pinggiran
                pinggiran 4 Agustus 2012 16:59
                +2
                apa sing bisa dakkandhakake yen sampeyan operate kanthi konsep komik McDonald lan Amer .......... ora cukup otak kanggo ndeleng taktik pertempuran udara.
        2. Denzel13
          Denzel13 3 Agustus 2012 17:30
          +2
          Inggih, ora mung
      5. pinggiran
        pinggiran 4 Agustus 2012 16:50
        +2
        ing Vietnam, phantoms lan sabers uga mung bersenjata karo rudal, nanging kita cepet sijine wong ing kanker kanggo cepet-17-21, kita urgently kudu rearm karo meriam lan senapan mesin.
      6. andrei332809
        andrei332809 5 Agustus 2012 18:58
        0
        iku gampang banget kanggo ngetik f-22 marang su-47, lan saluran ora Russian, nanging panemuan
    2. slas
      slas 3 Agustus 2012 08:25
      +5
      Kutipan saka SarS
      Ing Amerika jumangkah ing rake padha kaping pindho.

      Lan sing mangu-mangu ngguyu
      1. Armata
        Armata 3 Agustus 2012 09:02
        +7
        Halo kabeh. Mung 1 klompok rampung karya lan sijine tombol 911. Saiki apa 2 sampeyan kudu ngumpulake kanggo mulang dheweke carane perang? Wah, kayane dheweke wis nemoni akeh masalah kanggo awake dhewe, mula rampokan saka proyek iki mlebu kanthong. sedulur
    3. Vadivak
      Vadivak 3 Agustus 2012 09:09
      +9
      bisa Raptor lan rudal AMRAAM sawijining

      Wong lanang ora ngerti babagan Raptor, nanging AMRAAM minangka perkara sing serius, jelas yen nglawan Su-27 (modifikasi) lan MiG-29 ing pertempuran cedhak, Amerika lan Jerman ora saingan, nanging padha tansah nyingkiri pertempuran sing cedhak (kajaba film, mesthi) lan ngasah gegaman kanggo pertempuran ora bisa maneuver.

      24.03.99 20.52 MiG-29 127 Skuadron Belgrade area Ditembak mati dening pilot F-16A saka 332 Skuadron Angkatan Udara Kerajaan Walanda UR AIM-120 AMRAAM

      24.03.99/29/127? Skuadron MiG-15 439 Kosovo Ditembak mati dening Kolonel Caesar "Rico" Rodriguez ing F-120C saka Skuadron Pejuang Taktis XNUMX saka USAF UR AIM-XNUMX AMRAAM

      24.03.99/29/127? Skuadron MiG-15 439 Area Belgrade Ditembak mati dening pilot F-120C saka skuadron tempur taktis XNUMX saka Angkatan Udara AS UR AIM-XNUMX AMRAAM

      26.03.99/29/127? MiG-5 skuadron 439 wilayah Tuzla. Bosnia Ditembak mati dening pilot kanthi tandha panggilan radio "Claw" ing Fl 120C saka Skuadron Pejuang Taktis kaping XNUMX Angkatan Udara AS UR AIM-XNUMX AMRAAM

      26.03.99/29/127? Skuadron MiG-15 439 wilayah Tuzla, Bosnia Ditembak mati dening pilot kanthi tandha panggilan radio "Boomer" ing F-120C saka skuadron tempur taktis kaping XNUMX saka Angkatan Udara AS UR AIM-XNUMX AMRAAM

      20.05.99/12.46/29 127 MiG-16 78 Skuadron Belgrade area Ditembak mati dening pilot kanthi tandha panggilan radio "Asu" ing F-120CJ saka Skuadron Tempur Ekspedisi kaping XNUMX Angkatan Udara AS UR AIM-XNUMX AMRAAM

      Ing kabeh kasus, ora ana gegeran
      1. GES
        GES 3 Agustus 2012 09:53
        +8
        Ora ana senjata sing cocog, saben kendaraan duwe "tumit Achilles" dhewe. Tanpa interaksi kabeh peralatan perang elektronik, sebutan target, sistem pertahanan udara, ora mungkin mbayangake pertempuran udara modern. Sampeyan pancene kudu mbandhingake mobil adhedhasar asil permusuhan, taktik lan cara interaksi kabeh sing melu. F-22 pancen tetep dadi "jaran peteng." Mbok menawa para amer wiwit mangu-mangu karo kemampuan mobil kasebut. mula padha nganakake latihan kaya ngono, adhedhasar asil obah babagan modernisasi "prodigy" sampeyan bisa ngadili kahanan karo tanggal 22.
        1. 755962
          755962 3 Agustus 2012 11:04
          +4
          Mung bengi iki aku ngirim warta iki ,,, Lan banjur katon, iku wis kene. mitra "bisnis" liyane bakal ngomong ....
          1. ngalamun
            ngalamun 3 Agustus 2012 11:07
            +5
            Kutipan: 755962
            wingi wingi tak kirim berita iki,,,

            Zhen, hello! Uga, nalika aku ndeleng komentar sampeyan, crita pisanan yaiku "Eugene ora duwe wektu kanggo ngirim komentar, warta ana ing kana," kaya ing USSR "Ing esuk ing koran, ing wayah sore ing ayat" ngguyu
            1. 755962
              755962 3 Agustus 2012 11:33
              +4
              Hai, Alexey! Lan ing situs kasebut (maksudku http://mixednews.ru/) warta iku umume menarik. Ing kana, wong-wong Kulon nulis babagan awake dhewe lan ora isin. Aku terus-terusan menehi pranala menyang warta kaya iki. Dadi mungkin sawise link iki dheweke ngirim artikel ing kene. Piye preian wingi? . Nalika aku nyopir nyambut gawe kanggo bojoku, kabeh "paus minke" ing sungu ing sungu ... Ana rame ing kutha. Phew ...
              1. ngalamun
                ngalamun 3 Agustus 2012 11:42
                +1
                Kutipan: 755962
                Piye liburan wingi, Vologda ayem tentrem .. dekoratif lan mulia. Nalika bojoku arep kerja, kabeh "paus minke" nyuworo klakson ... Ana rame ing saindhenging kutha. Phew .. .

                Ing subway wingi, sing paling tuwa weruh carane 50 wong saka pasukan pendaratan padha bengok-bengok "Kamulyaning Angkatan Udara", nanging tanpa keluwihan, dheweke ujar manawa wong-wong mau seneng-seneng lan njupuk gambar karo dheweke, lan bengok-bengok supaya bisa dirungokake ing ndhuwur. ngguyu Telung pasukan terjun payung ing Shabolovka nyebabake kacilakan ing "Tiger" kanthi waja kanthi senapan mesin ing atap ... lan amarga "wong ireng" tansah wedi karo preian kasebut, dheweke langsung duwe semangka, kaya "sponsor" wassat ninggalake, nanging pribumi lokal wedi apa? Prajurit ora bakal nglarani bocah!" ngguyu
                1. 755962
                  755962 3 Agustus 2012 11:52
                  +6
                  Ora seneng wingi Chuck Norris... Minused saka ati, wah, kok malah dadi generasi enom saka pasukan pendaratan ora "nyeri" karo kita, nanging wis rampung kanthi apik ... Oh carane!
                  1. ngalamun
                    ngalamun 3 Agustus 2012 11:55
                    +6
                    Kutipan: 755962
                    Aku wingi ora seneng karo Chuck-Norris...

                    Chel mung nindakake tumindak sing padha karo banter kentut ing bis sing rame ... b. Aku ora ngerti motivasi, aku nyoba nerangake yen dheweke salah, dheweke kaya setuju.
                    Komentarku sadurunge wis dibusak ... ngguyu Mbokmenawa ora seneng karo cara aku nelpon bakul semangka. wassat Ing dina kaya ngono, dheweke "skher" ing sudhut, nampan karo melon lan semangka disebarake minangka sponsor, aku wis bola-bali mirsani yen bakul ngadeg lan meh nangis, lan paratroopers ceria menehi semangka kanggo wong sing liwat, gambar bakal sway .. . ngguyu
                    1. urzul
                      urzul 3 Agustus 2012 12:04
                      +3
                      Aleksey mikir sing bener, nanging aku terus mikir sapa sing sampeyan ngelingake, aku dhewe ilang nganti 1,5 wulan.
                      1. ngalamun
                        ngalamun 3 Agustus 2012 12:28
                        +3
                        Kutipan saka urzul
                        Lan aku terus mikir sapa sing sampeyan ngelingake, aku dhewe ilang nganti 1,5 wulan.

                        Mutusake kanggo bali kabeh cara saka pribadi ngguyu Akun lawas diblokir dhewe hi Sampeyan ora bisa ndhelikake ing kene, dheweke ngerti babagan penerbangan kasebut, sampeyan ora bisa ngganti cara komunikasi, lan ora ana apa-apa. eseman
                      2. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 12:46
                        +4
                        Lech nuduhake pengalaman. Aku uga pengin nindakake iki kanggo dangu. Smirnov terus ngelingake yen wiwit September bakal bisa ngreset rating. Mungkin wong kudu dikirim menyang neraka kanggo nyingkirake kabeh banjur urip anyar?

                        Aku bakal nyoba miwiti karo VADIVAKA utawa URZULa - saiki aku bakal uncalan duwit receh.
                      3. ngalamun
                        ngalamun 3 Agustus 2012 12:51
                        +5
                        Kutipan saka vorobey
                        nuduhake pengalaman.

                        Sampeyan mung kudu bisa menehi tawaran sing ora bisa ditolak dening administrasi situs kanthi cara apa wae ... wassat Ing kasusku, ana unsur pemerasan, nanging ana ing wates kesopanan hi
                      4. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 13:05
                        +5
                        Sing, ing kasusku, sampeyan pengin ngomong yen shovel ora bakal mbantu?

                        Yen aku takon oke?
                        Pliz wenehi rokok siji - ana sing dudu duwekku. lan dhuwit recehan mabur menyang gendheng.
                      5. urzul
                        urzul 3 Agustus 2012 13:13
                        +3
                        Aku wedi yen aku ora bisa bali, aku males males nglirik lan memori ala
                      6. ngalamun
                        ngalamun 3 Agustus 2012 13:16
                        +3
                        Kutipan saka urzul
                        Aku wedi yen aku ora bisa bali, aku males males

                        Saiki, kita ngenteni tangisan manuk pipit sing ditibakake ing Vadivak ngguyu Yen Vadivak ujar manawa dheweke uga bakal mbales, mula manuk gagak bakal metu saka kahanan kasebut:
                        - duwit receh ing sawijining pinggiran
                        - duwit receh Hung ing udhara ngguyu
                      7. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 13:34
                        +7
                        Inggih, aku nggawe sparrow - aku mili
                      8. Odessa
                        Odessa 3 Agustus 2012 16:05
                        +4
                        vorobey,
                        Inggih, aku nggawe sparrow - aku mili

                        Iki ing foto, apa sampeyan katon ala sawise dina Angkatan Udara? ngguyu
                      9. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 16:24
                        +3
                        Halo Ester. Akhir-akhir iki, akeh sing pengin njabut manuk. ing kene kita mbuktekake yen kita ora kobong ing geni lan banyu terserah kita .... dhengkul.
                      10. Odessa
                        Odessa 3 Agustus 2012 16:52
                        +4
                        vorobey,
                        Akhir-akhir iki, akeh sing pengin njabut manuk.

                        Mungkin manuk pipit biasa bakal dipetik, nanging sing kaya sampeyan, kanthi nyawa manuk garudha lan spatula ing swiwine, sanajan aku ora bakal resiko. ngguyu
                      11. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 16:59
                        +5
                        Ester. Bu, aku biasane nyerah tanpa perang. Ayo nari, ayo padha meri asmara karo pemimpi.
                      12. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 13:48
                        +7
                        Quote: ngimpi
                        Saiki, kita ngenteni tangisan manuk pipit sing ditibakake ing Vadivak

                        Luwih apik ing Varnaga, dheweke bakal cepet nanggapi komentar sing ora cocog karo kabijakan negara lan utamane Putin.
                      13. ngalamun
                        ngalamun 3 Agustus 2012 13:53
                        +5
                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Luwih apik ing Varnaga, dheweke bakal cepet nanggapi komentar sing ora cocog karo kabijakan negara lan utamane Putin.

                        Ana liyane sing, miturut A. Rosenbaum sing kondhang, seneng turu ing ngisor wit alder nalika isih enom, dheweke uga ora nampa kritik Putin, nganggep minangka penghinaan pribadi. nglirik
                      14. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 13:17
                        +5
                        Kutipan saka urzul
                        aku dendam


                        Ya wis ngono wae, jare duwit receh mabur ing payon, aku adoh banget.

                        Sialan uga kena mbah.
                      15. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 13:44
                        +5
                        Kutipan saka vorobey
                        Mungkin wong kudu dikirim menyang neraka kanggo nyingkirake kabeh lan banjur urip anyar?

                        Sanya, aku bakal ngandhani kabeh saiki. Tanggane njupuk liter ing dada lan ngirim kabeh moderator menyang alamat sing kondhang wassat Akibaté, kanggo siji komentar aku nampa 9 bebaya lan larangan langgeng coveted. Ana vodka San, yen ora ana moonshine, iku uga bakal pindhah ngguyu
                      16. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 13:50
                        +6
                        Sanya iku prasaja? Sial, menek menyang gendheng kanggo duwit receh.
                    2. vorobey
                      vorobey 3 Agustus 2012 12:32
                      +6
                      Semangka kuwi ya. Aku lunga karo melon kanggo 3 rubles lan tuku kurang kanggo salting (Aku nyaranake nyoba karo vodka) lan mangan kaya.
                      Lan ing trek padha biaya 10-15 rubles. Bakhcha 500 meter. Iki bisnis, Aku ngerti 500% wates lan pajak horseradish kanggo treasury.
                      1. 755962
                        755962 3 Agustus 2012 16:21
                        +3
                        Kutipan saka vorobey
                        Semangka kuwi ya.

                        Wong lanang, sampeyan ora bakal percaya! Semangka wis thukul ing dachaku! Lan ing sisih lor! Gedhe ... nanging ana infeksi sing ora sopan!? Aku ngeduk ing omah kaca, aku weruh semangka, mripatku lan ngandika:

                        - "Apa sampeyan bakal nelpon nalika tomat wis mateng?" -
                        Sawise aku mbukak mripate, dheweke ngomong - "... sampeyan kudu dasi biru ..." Oh, carane ..
                      2. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 17:03
                        +5
                        Jeka, muga-muga sampeyan nyemprotake pupuk kandang, lan ora ditusuk ing njero.

                        Utawa kabeh padha ing njero, banjur dadi ijo.
                      3. 755962
                        755962 4 Agustus 2012 00:33
                        +1
                        Kutipan saka vorobey
                        Jeka, muga-muga sampeyan nyemprotake pupuk kandang, lan ora ditusuk ing njero.

                        Sing dakkira opo .... Aku ora nyampur apa-apa?! ngguyu
                    3. Vadivak
                      Vadivak 3 Agustus 2012 12:42
                      +6
                      Quote: ngimpi
                      Ing dina kuwi padha "skher" ing sudhut,


                      Ya, dina sing sepi, preian nyata eseman
  2. oper66
    oper66 3 Agustus 2012 07:29
    + 15
    Aku seneng gagasan desain ing construction saka pesawat saka amers, uga rampung, padha supaya misuwur sijine menyang laku wishes saka pento racers, prodhuksi banget paling apik, uga, elinga phantoms lan f-117 f-35 lan akeh liyane. iku karo pratelan kanggo paling - banget padha sistem petriot kondhang lan tank ayu sing ora njaluk kalah lan M-16 bedhil sing nolak kanggo njupuk yen pucuk penembake ora dicet - supaya padha sculpt lan memuji, supaya padha gawé lan desain taek - sing apik
    Nanging nyatane, kahanan karo F-22 bisa uga luwih elek, yen Jerman bisa gabung kanthi rahasia, mula avionik kasebut ana ing bokong.
    1. alexng
      alexng 3 Agustus 2012 08:13
      + 14
      Anakku kerja minangka desainer pesawat lan dheweke nyatakake ing obrolan pribadi yen F-22 minangka wajan mabur. Ketoke, dheweke duwe data luwih akeh babagan karakteristik peti mabur iki tinimbang para peserta ing forum iki. Babagan F-35, kahanan sing luwih rumit dipikolehi babagan efisiensi. Ing cendhak, telek ing paket ayu.
      1. oper66
        oper66 3 Agustus 2012 08:25
        +9
        Dadi ing kene aku bab sing padha Dear !!!!!!!! - supaya padha nindakake liyane packing lan pita, nyoba kosong saka mungsuh menehi kita wektu kanggo nyiapake kanggo rebuff
      2. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 08:27
        + 10
        Kutipan saka alexneg
        Ing cendhak, telek ing paket ayu

        Kaya bar mars kemasane apik tapi rasane..................... sad
        1. Tersky
          Tersky 3 Agustus 2012 08:34
          + 11
          Kutipan: Alexander Romanov
          Kaya bar mars

          Halo Sasha, paling ora sampeyan bisa menehi panganan "Mars" menyang asu, nanging kreasi iki ora bisa dipasang ing pawon, mung butuh papan ing garasi, tetep ana ing taman tinimbang wong-wong sawah ...
          1. Alexander Romanov
            Alexander Romanov 3 Agustus 2012 08:37
            +7
            Vit, mentas nawani dilebokake ing plataran, kanggo nyenengake bocah-bocah........
            1. ngalamun
              ngalamun 3 Agustus 2012 09:12
              +9
              Kutipan: Alexander Romanov
              , nggih, kula nembe nawani badhe nyempal wonten ing plataran, kangge hiburan kangge lare-lare........

              Ngerti "alam barry" sampeyan, aku bisa nganggep yen ing wayah awan dheweke bakal kerja ing rong arah:
              1. anak kanggo seneng-seneng
              2, wc mbayar
              Inggih, ing wayah wengi bakal menehi kabeh sing paling apik, kaya rembulan ngguyu
              PS. Siapke, manuk pipit dikirim Zheke shovel janji. Shovel dikirim dening CONTAINER wassat
              1. Alexander Romanov
                Alexander Romanov 3 Agustus 2012 09:36
                +6
                Quote: ngimpi
                1. anak kanggo seneng-seneng

                Alexey kabeh wis dipikir. Tiket anak kanggo lungguh ing kokpit 100 rubel, diwasa 200! Antrian bakal kaya ing McDonald ing pungkasan 80s basa
                1. Odessa
                  Odessa 3 Agustus 2012 18:38
                  +2
                  Alexander Romanov,
                  Tiket anak kanggo lungguh ing kokpit 100 rubel, diwasa 200!

                  Kaya ing Pedhet Emas, petugas polisi, uga bocah-bocah, duwe diskon setengah rega wassat
              2. Armata
                Armata 3 Agustus 2012 10:11
                +5
                Hi Leha.
                Quote: ngimpi
                PS. Siapke, manuk pipit dikirim Zheke shovel janji. Shovel dikirim dening CONTAINER
                Intel sampeyan ora bener. Dheweke njaluk tugas kanggo dheweke lan menehi hak kanggo mbantu LU sing diowahi. Dadi dheweke lunga dhewe. aran
                1. ngalamun
                  ngalamun 3 Agustus 2012 10:14
                  +7
                  Quote: Lokomotif uap
                  Dadi dheweke numpak dhewe

                  Gunakake ing kebon mertua ngguyu Yen, sawise taman, semangat sparrow ora ninggalake, mbangun subway wassat
                  1. Armata
                    Armata 3 Agustus 2012 10:18
                    +6
                    Quote: ngimpi
                    mbangun subway

                    Lan iki bab. Yekaterinburg nduweni metro paling cendhak ing donya. Malah kadhaptar ing Guinness Book of Records. Total 9 stasiun (diwenehi 2 sasi minangka anyar 2 dibukak) ngguyu
                  2. vorobey
                    vorobey 3 Agustus 2012 13:22
                    +4
                    Inggih, sing bakal dig subway bakal weruh.
                    mung. Romanov. Dreamer lan Parovoz - tim senior.
                    Lan aku ora bakal menehi shovel.
                    1. Alexander Romanov
                      Alexander Romanov 3 Agustus 2012 15:00
                      +6
                      Kutipan saka vorobey

                      Inggih, sing bakal dig subway bakal weruh.
                      mung. Romanov. Dreamer lan Parovoz - tim senior.
                      Lan aku ora bakal menehi shovel.

                      Ora wong, sampeyan mangertos Sparrow shovels saka sistem salah ngguyu
                      1. ngalamun
                        ngalamun 3 Agustus 2012 15:04
                        +4
                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Ora wong, sampeyan mangertos Sparrow shovels saka sistem salah

                        Sanya, Sha! Kantor ora tiba ... Sparrow utama menyang Yekaterinburg kanthi sekop kanggo nggodho ... Ibu maratuwa Zheka wis nunggu ing taman lan warga kutha ngenteni jalur metro anyar ... nglirik
                      2. Armata
                        Armata 3 Agustus 2012 15:10
                        +5
                        Lha nek iku Sanya ngepost fotone nganggo sekop. Banjur kanggo dheweke bakal ana proyek liyane sing luwih menarik tinimbang kebon mertua. Aku bakal ngajak dheweke ing tur ngurutake. ngguyu Mung ana siji tape ora bakal cukup. aran
                      3. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 15:19
                        +5
                        Sha jellyfish garing. Nemokake soko kanggo medeni manuk pipit. Aku wis menyang Yekaterinburg. Ing mangsa ... A bokong frostbitten uga piala.
                        Lokomotif uap lokal ngerti ngendi iku.
                      4. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 15:27
                        +4
                        Sampeyan ndeleng foto, lan pasuryan wis dipengini. Gulchitay mbukak pasuryan sampeyan wassat
                      5. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 15:47
                        +5
                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Gulchitay mbukak pasuryan sampeyan

                        Apa kowe ora wedi weruh Petrukha Abdul?
                      6. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 16:09
                        +4
                        Kutipan saka vorobey
                        Apa kowe ora wedi weruh Petrukha Abdul?

                        Ora, aku ora wedi, ana telu lan kita nganggo rompi am lan sampeyan piyambak lan tanpa shovel Nyuwun Pasrah iku siji-sijine dalan metu ing kahanan sampeyan, ana luwih akeh lan kita luwih kuwat am
                      7. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 16:30
                        +5
                        Apa sampeyan krungu babagan milyar emas?

                        Sawise kabeh, kita ora bakal ngalahake, kita bakal goyangake bebarengan. Kanthi wedi.
                      8. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 16:34
                        +4
                        Siji luwe kanggo ngguyu saka lan kabeh milyar emas sampeyan bakal ngeruk luwih dhuwur lan luwih dhuwur
                      9. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 16:43
                        +4
                        Apa sampeyan nyetel ngimpi. Dheweke tansah luwe lan mangan. We mendem luwih saka siji pasuryan abang diantemi.
                      10. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 17:01
                        +4
                        Kutipan saka vorobey
                        Apa sampeyan nyetel ngimpi.

                        Dreamer ing ngarep! Sampeyan ora weruh pit bull terrier kang nyuwek-nyuwek nalika mendem.
                      11. Armata
                        Armata 3 Agustus 2012 15:36
                        +5
                        Eropah Asia. cedhak Pervouralsk. ngguyu Sanya, kok raimu ireng banget? Kita ora kena sunburn kaya ngono ing musim dingin.
                      12. ngalamun
                        ngalamun 3 Agustus 2012 15:41
                        +4
                        Quote: Lokomotif uap
                        Sanya, kok raimu ireng banget? Kita ora kena sunburn kaya ngono ing musim dingin.

                        Aku ndudhuk akeh, dadi reged ngguyu
                      13. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 15:48
                        +6
                        Quote: Lokomotif uap
                        dadi ireng? Kita ora kena sunburn ing mangsa

                        Iku werna biru jero saka kadhemen.
                      14. Armata
                        Armata 3 Agustus 2012 15:51
                        +4
                        Kita ora kadhemen. Ing mangsa, ing ngisor 35 arang tiba ngguyu
                      15. vorobey
                        vorobey 3 Agustus 2012 15:56
                        +3
                        Taun iku ambruk lan ambruk banget nganti batre muni nalika mlaku.
            2. Denzel13
              Denzel13 3 Agustus 2012 09:13
              +6
              Bocah-bocah bakal ngilangi ing 15 - 16 detik kanggo suku cadang sing nggawe kaget. Bocah-bocah padha bisa!
          2. Armata
            Armata 3 Agustus 2012 09:06
            +7
            Sugeng Vitya. Sampeyan bisa mabur kanggo bir. mung nyumerepi tank liyane.
            1. Tersky
              Tersky 3 Agustus 2012 12:32
              +3
              Quote: Lokomotif uap
              . Sampeyan bisa mabur kanggo bir. mung nyumerepi tank liyane.

              Zhenya, halo wong tuwa, mabur larang, mula sampeyan ora bisa tuku minyak tanah ...
        2. oper66
          oper66 3 Agustus 2012 08:35
          +8
          sugeng rawuh! lan dheweke wis duwe kabeh kaya pabrik coklat - iku "snickers", banjur "karunia", banjur "uyikers" ora bisa mangan - nanging kabeh wong yakin yen iki minangka keajaiban saka underwaffle - - padha ndeleng kemasan sing dibuwang. mati - lan iku telek
          1. Alexander Romanov
            Alexander Romanov 3 Agustus 2012 08:39
            +6
            Ivan lan hello kanggo sampeyan, misale jek sing meh kabeh sampah diprodhuksi dening siji pabrik, uga, malah catberry. Aku ora kelingan saiki, aku wis suwe ora tuku.
      3. Armata
        Armata 3 Agustus 2012 09:04
        +7
        Kutipan saka alexneg
        Ing cendhak, telek ing paket ayu

        Katon kaya kemasan gagal yen kita mbandhingake kanthi estetis SU kita karo Khyshnyk. ngguyu
      4. slas
        slas 3 Agustus 2012 11:44
        +1
        Kutipan saka alexneg
        Ing cendhak, telek ing paket ayu.

        Aku setuju karo sampeyan 100 persen, nanging shit-mishiko, yen digunakake kanthi bener, uga bisa mbuwang akeh din
      5. 755962
        755962 4 Agustus 2012 21:57
        0
        Kutipan saka alexneg
        Anakku dadi desainer pesawat.

        Mung supaya kita dianyari lan wis rampung. Sawise kabeh, spesialis dibutuhake ing kene ora kaya wong liya! Kanggo sampeyan saka kula + ombenan hi
  3. Sakhalin
    Sakhalin 3 Agustus 2012 07:40
    + 12
    Ha-ha-ha ... ahli waris Richthofen nggawe bantalan kasur gedhe, iki ora kaget banget. Aku ngelingi para pangareping bumi luwih saka sepisan wong India ...
    Nalika padha ngomong, Gusti Allah ora fraer, kang ndeleng kabeh lan menehi tandha Rogue.
    Kabeh sing ora kasat mata iku palsu inflated kanggo remet dhuwit metu saka budget pertahanan.
  4. Vasily79
    Vasily79 3 Agustus 2012 07:49
    +1
    Iki tumit Achilles sampeyan.
  5. Igarr
    Igarr 3 Agustus 2012 07:49
    + 11
    Sedulur, sampeyan ngetutake wong Amerika apricot sing apes.
    Padha ora dadi manis. Cedhak "wesi" iki ora ana gunane. Lan apa sing adoh - amarga perang elektronik lan gangguan, dheweke ora bakal weruh. Saiki dheweke bakal nggunakake program rearmament, dheweke bakal nyedhiyakake dhuwit kanggo iki.
    Aku kasengsem ing mergo.
    Pilot Jerman mesthi ora blunder. Lan iki minangka asil alami.
    Ora ketompo carane.. bangga ora banjir.
    "" Kita padha," ujare Mayor Jenderal Mark Grun. "- ing urip nyata, iki tegese Jerman mateni Amerika - aja kuwatir, ibu.
    Bakal perlu kanggo Genossen Jerman kita teka karo kita ... "kanggo gabung."
    Banjur kabeh titik bakal diselehake.
    Ya.
    1. Tersky
      Tersky 3 Agustus 2012 08:35
      +5
      Kutipan: Igarr
      Bakal perlu kanggo Genossen Jerman kita teka karo kita ... "kanggo gabung."

      Lan iku bener ombenan
      1. lds040580
        lds040580 3 Agustus 2012 11:20
        +1
        Nuwun sewu, nanging apa maneh kita duwe penerbangan? Aku ora ngomong babagan 1-20 pejuang, pilot sing wis ing 50, aku ing pangertèn global.
  6. valokordin
    valokordin 3 Agustus 2012 07:51
    +2
    Mesthi, iki minangka prestasi pilot Jerman, lan bisa mabur ora luwih ala tinimbang Amerika. Kaping pirang-pirang aku weruh pilot Jerman saka GDR ing Syzran ing kompetisi tentara loropaken ing tengah 60s. Padha babbled ing MI-1 lan banget kelangan, ngasilaken sethitik mung kanggo kita. Ya, Angkatan Udara AS, dheweke malah ngerti carane ngajar telek kaya permen.
  7. rubah
    rubah 3 Agustus 2012 07:54
    0
    Jerman ngelingi jagad kapindho ...
    1. Sanches
      Sanches 3 Agustus 2012 08:06
      +4
      Wiwit abad kaping XNUMX, Jerman mung ndeleng rong aliansi sing nyata, yaiku Inggris nglawan Rusia utawa Rusia nglawan Inggris, nanging biasane salah. Aku mikir yen sikil lempung AS pecah, Jerman pungkasane bakal bisa nggawe pilihan sing tepat, lan dheweke wis siyap suwe. sedulur
    2. Vadivak
      Vadivak 3 Agustus 2012 09:38
      +4
      Quote: rubah
      Jerman ngelingi jagad kapindho ...


      Ing Perang Donya II, umume, dheweke nyingkiri pertempuran sing cedhak, dheweke kenek lan mlayu. wiwit Bf-109 kuwat, nyilem uga
  8. kotdavin4i
    kotdavin4i 3 Agustus 2012 07:55
    +2
    Sugeng enjing kabeh, artikel sing nyenengake lan positif. Kanthi saben pengalaman, halo pesawat F-22 "super-indestructible" saya surem lan surem, kabeh wong wis ngerti babagan dosa lawas - lan ing kene ana sing anyar. Pancen, yen ora kanggo Jerman sing nindakake perang udhara karo wong-wong mau, nanging kanggo Rusia utawa Cina, Amer isih bakal ngerti apa wedhus Rusia - tanpa budi lan tanpa karep. Umume, pesawat kasebut kudu dimodernisasi maneh. Umumé, crita karo pesawat iki ngelingake aku babagan crita Inggris "Dreadnought" - kapal perang pisanan saka generasi anyar, sing dadi "kuat lan ora wedi" nganti dheweke wedi ngeculake menyang segara - amarga iku a kasihan...
  9. gor
    gor 3 Agustus 2012 08:03
    -10
    lan cepet-cepet liwat bumps)))))))))) raptor ngluwihi topan ing maneuverability. Saiki aku ngerti kanggo sapa artikel kasebut ditulis)))))))))))) Aku tau krungu tembung kaya ngono. ing salah sawijining film sawetara baron. Dheweke ditawani melu turnamen lan dheweke mangsuli. Aku ora gelut ing turnamen supaya mungsuh ora ngerti apa sing dakkarepake.
    1. oper66
      oper66 3 Agustus 2012 08:28
      +3
      Aku krungu gur nalika sampeyan p-m-o-manuk nalika ngambung bokonge bendarane ing cupang - deleng, aja dilat bolongan ing ope, yen ora, dheweke ora bakal pipis ing sirahmu.
    2. Veteran
      Veteran 3 Agustus 2012 08:35
      +6
      gor wong Romania? Apa ana industri pesawat? Nema? Inggih, banjur njagong lan nonton, tanpa vyser.
      1. Denzel13
        Denzel13 3 Agustus 2012 09:30
        +5
        Veter, aja ndemek gora, apa sampeyan ora ngerti manawa Magyar minangka konsultan ilmiah utama lan ngembangake konsep kasebut nalika nggawe F-22? wassat Ayo padha terus kerja ing arah sing padha, bendera, kaya sing diucapake ing ....., kanggo simetri. Siji-sijine sing mbokmenawa ora dimangerteni kanthi lengkap (ing Magyars ing pangertene) yaiku anggaran kanggo program iki wis dipotong tanpa dheweke.
      2. tan0472
        tan0472 3 Agustus 2012 09:39
        +4
        Kok didukani asu. Aku arep ngomong wong - supaya wong ngomong. Aku uga pengin ngomong iki, nanging aku ora ngerti apa. eseman
    3. Tersky
      Tersky 3 Agustus 2012 08:38
      +9
      Kutipan saka gor
      raptor luwih unggul saka typhoon ing maneuverability.

      Nanging, "Typhoon" nindakake, lan iki adoh saka pisanan nalika kabisan saka FU-22 takon spesialis, ora ana kumelun tanpa geni. Ora kabeh sing glitters iku emas
    4. Russlana
      Russlana 3 Agustus 2012 08:56
      +3
      Lha kok ora? Versi kerja sing pantes. Jujur, pikiran iki uga ana ing pikiran nalika maca artikel kasebut. Aku ngerti yen pesawat mungsuh paling anyar iku omong kosong, nanging durung ana sing mbatalake babagan disinformasi.
      Nanging, ing Vietnam, Phantom uga maju selangkah, nganti MiG nyedhaki dheweke kanthi jarak sing cedhak.
      Aku kudu ngenteni paling sethithik sawetara latihan kanggo nggawe kesimpulan.

      Apa sampeyan ora diwulang yen siji kasus ora dadi indikator? =)
    5. kotdavin4i
      kotdavin4i 3 Agustus 2012 09:14
      +3
      Gunung, ngendi informasi teka saka Raptor luwih bisa maneuver? miturut Raptor, karakteristik kinerja isih "diklasifikasikaké" - lan padha ora mbandhingaké Rusia su-35s (contone) - supaya bengok-bengok sing iki artikel jingoistic adat-digawe ... Sing siji "anggota" saka blok NATO - nyopir "anggota" liyane. Lan apa sing kedadeyan banjur padha nulis ...
  10. Romeohihnic
    Romeohihnic 3 Agustus 2012 08:11
    +5
    F-22 nglawan Su-37

    Militer AS gawe kaget Moskow kanthi diakoni, sing disebarake dening media, manawa pesawat buatan Rusia luwih apik tinimbang sing digawe ing Amerika Serikat.
  11. awg75
    awg75 3 Agustus 2012 08:13
    +4
    kabar apik banget --- Pindoos mbuwang dhuwit menyang saluran
  12. F751
    F751 3 Agustus 2012 08:20
    +4
    Yen sampeyan squeal ing saben pojok sing kita paling keren, banjur nganggo boot ing untu ... isin, ya, aku kelingan kompetisi pasukan khusus ing AS. Panggonan pisanan kita (ana artikel kene, piye wae. ), sanajan wasit adil.
    1. zmerus
      zmerus 3 Agustus 2012 09:24
      -4
      Ora pasukan khusus, nanging tim swat, lan asli Florida adoh saka paling. Iku kompetisi tim polisi, ora malah pasukan khusus. Ya, dheweke ngadili kanthi prasangka, kasunyatan sing cukup kondhang, mulane ora ana profesional profesional saka New York, Los Angeles, Chicago sing melu. Kang, Nanging, ora sethitik kanggo mbecikake kasunyatan sing legendaris "Alpha" njupuk minangka akeh minangka 7 ing klasemen sakabèhé, kalah kanggo SVAT saka kutha Apopka. Lan mesthi, ora ana Delta, Beret Ijo, Segel, utawa Rangers Tentara.
      1. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 09:47
        +6
        Ya, ora ana sing mbantah sampeyan sing paling apik ing planet lan galaksi. Yen sampeyan tresna Amerika, tresna, mung weruh yen Amerika ora tresna sampeyan. Ing kana, peti mati disiapake lan kemah, mula ati-ati. Urip iku barang sing ora bisa ditebak, dina iki kabeh ana ing coklat, lan sesuk ...............
        1. Armata
          Armata 3 Agustus 2012 10:22
          +5
          Kutipan saka Zmerus
          lan asli Florida

          Lan apa pribumi manggon ing Florida? Aku panginten negara iki bagéan saka negara favorit.
      2. urzul
        urzul 3 Agustus 2012 10:54
        +5
        SWAT (asli saka Inggris Special Weapons Assault Team) - klompok serangan bersenjata khusus; saiki Inggris. Senjata lan Taktik Khusus - senjata lan taktik khusus; transliterasi minangka "SVAT") - unit tempur paramiliter elit saka departemen polisi Amerika, kalebu FBI, dirancang kanggo nindakake operasi mbebayani, analog saka SOBR Russian.
        tugas SWAT
        nylametake sandera.
        Nyedhiyakake perimeter keamanan marang penembak jitu sajrone kunjungan pemerintah.
        Nyedhiyakake daya tembak sing unggul ing sawetara kahanan, kalebu nglawan tersangka barricaded.
        Nylametake polisi lan warga sipil sing ana ing geni.
        Operasi kontraterorisme ing kutha-kutha AS.
        Ngatasi kahanan beresiko dhuwur kanthi minimal pati, ciloko, lan karusakan properti.
        Ngrampungake kahanan karo individu barricaded (Tim Hostage Barricade digawe khusus kanggo iki).
        Stabilisasi kahanan sing ditondoi kanthi risiko bunuh diri sing dhuwur.
        Nyedhiyakake dhukungan kanggo serangan nglawan mafia narkoba, penahanan kanthi perintah pengadilan, telusuran tersangka.
        Nyedhiyani dhukungan kanggo acara khusus.
        Stabilisasi kahanan mbebayani nalika ngadhepi penjahat (kayata rasis, pembunuh berantai, gangster).
        Nglawan kerusuhan ing dalan.

        Apa sing ditindakake Alpha, dheweke minangka pasukan khusus FSB (analog saka FBI).
        Lan iki favorit: SEAL, US Army Special Forces lan Deltas, kajaba delta wis pengalaman ing tumindak kuwi, Unit liyane duwe tugas beda. Lha, mulane padha ora ana. Lan babagan wasit, sampeyan kudu dadi sapa sing ngaku yen dheweke ngukum regu khusus, lan dheweke langsung ketemu karo kita kanthi roti lan uyah. lol
        1. vorobey
          vorobey 3 Agustus 2012 11:13
          +4
          Kutipan saka urzul
          kelompok serangan bersenjata khusus; saiki Inggris. Senjata lan Taktik Khusus - senjata lan taktik khusus; transliterasi minangka "SVAT") - unit tempur paramiliter elit saka departemen polisi Amerika, kalebu FBI, dirancang kanggo nindakake operasi mbebayani, analog saka SOBR Russian.
          tugas SWAT
          nylametake sandera.
          Nyedhiyakake perimeter keamanan marang penembak jitu sajrone kunjungan pemerintah.
          Nyedhiyakake daya tembak sing unggul ing sawetara kahanan, kalebu nglawan tersangka barricaded.
          Nylametake polisi lan warga sipil sing ana ing geni.
          Operasi kontraterorisme ing kutha-kutha AS.
          Ngatasi kahanan beresiko dhuwur kanthi minimal pati, ciloko, lan karusakan properti.
          Ngrampungake kahanan karo individu barricaded (Tim Hostage Barricade digawe khusus kanggo iki).
          Stabilisasi kahanan sing ditondoi kanthi risiko bunuh diri sing dhuwur.
          Nyedhiyakake dhukungan kanggo serangan nglawan mafia narkoba, penahanan kanthi perintah pengadilan, telusuran tersangka.
          Nyedhiyani dhukungan kanggo acara khusus.
          Stabilisasi kahanan mbebayani nalika ngadhepi penjahat (kayata rasis, pembunuh berantai, gangster).
          Nglawan kerusuhan ing dalan.



          Sugeng rawuh. Iki sing SVATY 6 metu? Aku durung weruh.
          1. urzul
            urzul 3 Agustus 2012 11:18
            +1
            SWAT 4: The Stechkov Syndicate misale jek sing pungkasan aku elinga.
            1. vorobey
              vorobey 3 Agustus 2012 11:24
              +5
              Kutipan saka urzul
              SWAT (asli saka Inggris Special Weapons Assault Team) - klompok serangan bersenjata khusus; saiki Inggris. Senjata lan Taktik Khusus - senjata lan taktik khusus; transliterasi minangka "SWAT") - unit tempur paramiliter elit


              Kita uga bakal menehi rintangan ing kene
            2. ngalamun
              ngalamun 3 Agustus 2012 11:45
              +4
              Kutipan saka urzul
              SWAT 4: The Stechkov Syndicate misale jek sing pungkasan aku elinga.

              Andrey, dheweke nggawe guyon babagan seri televisi, kaya sing dakngerteni hi
          2. ngalamun
            ngalamun 3 Agustus 2012 11:44
            +5
            Kutipan saka vorobey
            Sugeng rawuh. Iki sing SVATY 6 metu? Aku durung weruh.

            San, humor keren ngguyu ombenan
  13. pribol
    pribol 3 Agustus 2012 08:30
    +3
    Inggih, punika rawuh bebener
  14. wadim58
    wadim58 3 Agustus 2012 08:57
    +4
    Miturut cara, pilot paling apik ing Perang Donya II yaiku Jerman (kanggo penyesalanku), uga, muji dheweke amarga kasunyatane yen amers diturunake, mesthine wis suwe ana ing panggonane ing par ... shu!
    1. Denzel13
      Denzel13 3 Agustus 2012 09:38
      +4
      vadim58, ora perlu kanggo pengadilan kuwi bab pilot paling apik ing donya kaloro. E. Hartman minangka jeneng wong sing sampeyan krungu. Iki maneh produk propaganda Goebbels ing periode pasca perang, i.e. nalika Perang Dingin, karya "sajarah" Toliver lan Constable "The Blond Knight of the Third Reich". Dheweke butuh pahlawan super lan dicap. Aku wis nulis ing kene kaping pindho kutipan kasebut (ora angel kanggo aku mbaleni, amarga adil):
      24.08.1944/290/296 (sampeyan ngerti kahanan ing udhara ing wektu iku lan sing ndhikte kahanan kanggo sapa) -E. Hartman (miturut Jerman lan saka sudut pandang sejarawan pseudo-sajarawan lan Toliver - ace paling produktif ing Perang Dunia II) mabur mburu ing wayah esuk lan nalika bali nglaporake yen dheweke ora duwe 5, nanging 11. pesawat mudhun. Sing wingman kang ketoke dikonfirmasi ing sumpah (amarga padha miber bebarengan), utawa rodo mlebu ing wangun khusus - Abschussmeldung - wangun laporan ing karusakan saka pesawat mungsuh. Sawise iku aku nedha awan lan mabur maneh. pesawat iki ngiring dening komunikasi radio, lan kita "superhero" ora nguciwani, ngandika ing radio 2 liyane kamenangan ing pesawat kapindho, i.e. 1944 dijupuk mudhun ing 52 sorties ing 24.08.1944!. Dheweke bali - dheweke nampa kembang, lsp. etc., Nanging, ana kasunyatan kuwi - ing log pertempuran JG-39 (iki skuadron ngendi dheweke njabat) iku ing XNUMX/XNUMX/XNUMX Hartman dijupuk mudhun siji P-XNUMX. siji! Kabeh!
      Apa pitakonan liyane babagan Hartman?
      Sampeyan bisa nerusake: saka Toliver lan Constable padha
      "Pilot skuadron liyane nyeret Knight Blond sing seneng menyang balai kekacauan. Pesta kasebut rame banget nalika Bimmel (teknisi Hartmann) mlebu. Ekspresi raine langsung ngilangake rasa bungahe wong-wong sing padha kumpul.
      — Apa sing kedadeyan, Bimmel? pitakone Erich.
      - Gunsmith, Letnan Herr.
      - Ana apa?
      - Ora, kabeh ora apa-apa. Iku mung sing murub mung 120 dijupuk kanggo 3 pesawat mudhun. Aku sampeyan kudu ngerti iki.
      Bisik-bisik saka admiration mlayu ing antarane pilot, lan schnapps mili kaya banyu maneh.
      Lan kabeh bakal apik, mung ing pesawat iki dheweke kacarita ing 3 downed IL-2s !!!, banjur miturut buku sing padha, panemu pahlawan dhewe babagan upaya kanggo njupuk "humpback" - "luwih gampang. kanggo nyukur landak"! "Nanging, pertimbangan mundane ora bisa ngrusak liburan kanggo wong lan nyegah schnapps mili kaya kali." - maneh, kesimpulan ora tundhuk mangu diwenehi ing buku.
      Lan iki mung dadi offhand.
      1. zmerus
        zmerus 3 Agustus 2012 13:40
        -1
        Sampeyan lucu, "patriot" :-)
        Pitakonan iku minangka prasaja minangka lowing: Sapa sing bakal nulis, ngomong, kanggo 1943, 1944 ing Front Wétan, jumlah rata-rata pesawat miturut jinis ing loro-lorone ing tanggal tartamtu saben sasi, nomer sorties saka destroyer, serangan. , tukang ngebom lan pengintaian lan, miturut, jumlah kerugian pertempuran.
        Dadi, sapa sing ora kuwat? (lol, wis lucu, njupuk menyang akun spesifik saka pamikiran lan "jeroning kawruh" saka masyarakat lokal)
        Lan ing kana sampeyan bisa ngobrol babagan wong Jerman sing ngapusi lan flyer abang sing nyenengake ....
        1. urzul
          urzul 3 Agustus 2012 13:50
          0
          Lan ing Amerika dadi nyenyet karo terjemahan!? Dadi kita tansah nulungi sampeyan, kene link http://translate.yandex.ru/ banjur maca kesan yen sampeyan mahasiswa, utawa apa wae jeneng sampeyan ing kuliah?
          1. 916
            916 4 Agustus 2012 20:04
            0
            Urzul, dheweke mesthi katon kaya murid tinimbang diwasa. Kabeh tulisane adhedhasar sumber internet, dudu pengalamane dhewe, ta?
        2. Alexander Romanov
          Alexander Romanov 3 Agustus 2012 15:05
          +2
          zmerus,
          Zmerus, uga, aku entuk minus sing dikarepake - aku seneng! Kabeh tugas rampung, sampeyan bisa nggawe laporan menyang Departemen Negara lan entuk dhuwit 30.
          1. zmerus
            zmerus 3 Agustus 2012 17:41
            0
            Bener tenan, kancaku.
            Kaya sing dikarepake, mesthi ora ana apa-apa sing bisa diomongake babagan manfaat masalah kasebut ... Apa sing diomongake ing diskusi mung siji - kabeh jinis "kokok patriotik" bisa dikirim kanthi aman menyang tong sampah, bener?
            Kanggo kasunyatan lan sinau materi tematik iku siji bab, lan waving bogey abang iku liyane.
            About dhuwit Departemen Negara pleased dhewe. Wow, lan ing wektu sing padha aja ragu-ragu kanggo posisi dhewe minangka wong diwasa lan berpengalaman. Inggih, plus, minuses, game iki ing kothak wedhi, sampeyan bisa kanthi aman ninggalake dhewe, kok aku kudu TK iki?

            Dadi, apa rasio sorties kanggo jumlah kerugian pertempuran saka serangan utawa pesawat tempur Angkatan Udara Tentara Merah lan Lyufts ing 44th?
            1. Denzel13
              Denzel13 3 Agustus 2012 18:12
              +2
              Topik iki wis dikunyah kaping pirang-pirang, kalebu ing kene. Supaya sampeyan lan wong-wong kaya sampeyan, ing sedhih sepi, ora weruh angen-angen, referensi digawe kanggo dokumen saka arsip Jerman. Muga-muga sampeyan percaya. Dig watara situs lan sampeyan bakal nemokake iku. Aku ora pengin mbuwang wektu kanggo sampeyan, topik wis ditunggangi.
              1. zmerus
                zmerus 4 Agustus 2012 05:04
                +2
                Yah?
                Mudhun, utawa soko. Kepiye sampeyan pengin ngrembug? Miturut Gröler, miturut Holm, miturut Murray?
                Utawa kita ngomong babagan buku Rastrenin babagan pesawat serangan? Yen sampeyan keganggu ndeleng dermaga, laporan VA 2, 16, 17 ing tataran pertahanan ing Pertempuran Kursk bakal ngerti yen kerugian sing ora bisa ditindakake saben wong luwih gedhe tinimbang Krivosheev omong kosong kabeh. telu saka tentara iki digabungake, kanggo conto.
                Ing 44, USSR ilang pesawat 6 kaping luwih saka Jerman. Senadyan kasunyatan sing ing wektu sing padha duwe rata-rata 4 kaping kurang pesawat marang USSR. Lan uga kasunyatan manawa 90% artileri anti-pesawat dikonsentrasi marang pesawat Inggris lan Yankees.
                Pitakonan, counterarguments?
                Yen sampeyan ora kaya Hartmann, sampeyan bisa ngrembug rolas lan setengah ahli liyane karo luwih saka 200 kamenangan, ora? Apa iku cymes?
          2. Denzel13
            Denzel13 3 Agustus 2012 17:58
            0
            Dheweke bakal diperes telung puluh. Luwih saka rolas ora bakal narik, kanthi alasan objektif, miturut kiriman kasebut. Maneh, krisis, pemilihan bakal teka - ora bakal mbayar obrolan sing ora aktif.
        3. Kars
          Kars 3 Agustus 2012 17:52
          +1
          Aku ora bakal ngomong babagan pesawat, nanging aku bisa ngomong kanthi aman babagan kasunyatan manawa sampeyan bakal ngapusi. Panyebab Dr. Goebels urip lan berkembang ing sampeyan.
    2. Vadivak
      Vadivak 3 Agustus 2012 09:41
      +5
      Kutipan saka: vadim58
      Miturut cara, pilot paling apik ing Perang Donya II yaiku Jerman


      Minangka pilot, dheweke rata-rata, nanging mripate ngidini dheweke ndeleng mungsuh mabur menyang omah, nyekel, kenek ing mburi lan taksi mulih kanthi kamenangan.
      1. ngalamun
        ngalamun 3 Agustus 2012 09:46
        +5
        Kutipan saka Vadivak
        Minangka pilot, dheweke rata-rata, nanging mripate ngidini dheweke ndeleng mungsuh mabur menyang omah, nyekel, kenek ing mburi lan taksi mulih kanthi kamenangan.

        Ya, kabeh bisa ditindakake kanthi apik karo fantasi wong, ing jaman saiki, bisa uga dheweke bisa nulis novel fiksi ilmiah sing apik. eseman
        1. Denzel13
          Denzel13 3 Agustus 2012 09:50
          +4
          Ya, dheweke nulis akeh kertas nalika perang D. Dontsova lagi ngaso eseman
        2. Vadivak
          Vadivak 3 Agustus 2012 10:08
          +8
          Nanging nyatane, kanca Goebbels ngluwihi,

          5 Juli, dina Peperangan Kursk diwiwiti, klompok udara katelu saka skuadron kaping 52, ing ngendi Hartman mabur, ilang Krupinski, lan 10 saka 40 pesawat, lan 6 pilot saka loro ace. komandan, Mayor I. Vize, ditembak ing dina kaping lima! Seminggu sabanjure, setengah saka pilot ing grup iki ditembak mudhun lan, demoralized, padha digawa menyang mburi ing 5 Juli.

          Ing wektu iki, Hartmam melu ... mburu gratis. Pancake penembak gratis,

          Mung ana rong kasus nalika Hartman diwenehi misi tempur lan ... kaping pindho dheweke nyingkiri implementasine

          Pisanan cedhak Kursk. Komandan grup Khrabak nyetel Hartman tugas: "Terobosan utama ing kene. Pengebom nyilem Rudel bakal menehi panas. Nglindhungi bom nyilem lan ngrusak pejuang Rusia minangka tugas utama sampeyan." Nanging ksatria jaran-radish pirang ngetung ing "tugas utama", dheweke nemokake IL-2 metu saka serangan, sing ing wektu sing padha mabur ing kabeh arah lan mlayu menyang wong-wong mau. (Lan ditembak mudhun.)

          Ing kasus kaping pindho, dheweke didhawuhi nyegah para pengebom Amerika tekan lapangan minyak Ploiesti ing Romania, nanging dheweke - oh medeni! padha miber ing tatanan cedhak, jumlah senapan mesin abot ngluwihi umur total pilot ing grup Hartman, lan dheweke nyerang pejuang ngiringan mabur karo nawakke external. Cetha sing tukang ngebom padha dibom tanpa fighter musuh.


          Ing cendhak, propaganda banyu resik
  15. Aeneas
    Aeneas 3 Agustus 2012 09:27
    +3
    Amerika duwe arsenal sudhut modifikasi lan jinis pesawat. Sajrone latihan, konsep panggunaane lagi ditindakake, lan kanggo iki perang latihan kasebut dibutuhake. Mddaaa. iku kamungkinan, lan tenan iku, sing abot siluman-kaya, lan mulane karo aerodinamis Samsaya Awon, pesawat kurang maneuverable saka sawijining korek, saingan liyane aerodinamis. Amers ngerti iki, lan mulane lagi ngembangaken F-35, lan ora ninggalake F-18, F-16, F-15, terus-terusan nganyarke kanggo awake dhewe lan kanggo ekspor.
  16. pimply
    pimply 3 Agustus 2012 09:51
    +4
    Inggih, saiki ayo nyingkirake saka tangisan urapatriotik lan mikir babagan iki. Nggih?

    Kauntungan utama Raptor - lan iki wis suwe dikenal - yaiku kanggo ndeteksi lan nglacak akeh target ing jarak sing ora bisa diakses dening pesawat generasi kaping papat. Apa sebabe akeh-akehe tawuran dianakake ing jarak sing cedhak? Amarga teknik kasebut ora cukup sampurna kanggo jangka panjang.

    Latihan gabungan jenis iki mung ana kanggo ngenali kekurangan. Lan yakin, Amerika bakal nggawe kesimpulan saka dheweke kanthi nyetel taktik. Ora ana mesin sing ora bisa dikalahake. Nanging, kaunggulan ing teknik + sirah biasane minangka komponen sukses. Lan apa, lan angel kanggo Amerika nolak kalebu nalika nerangake taktik pertempuran udara.
    1. Denzel13
      Denzel13 3 Agustus 2012 10:02
      +2
      Mung kanthi taktik, dheweke duwe kegagalan khusus nalika tiba ing "gilingan daging" karo kita. Waca Pepelyaev - ace paling apik ing Perang Korea. Asil punika rasio 1:10 ing syarat-syarat losses, ora kanggo sisih Amérika, ing pesawat praktis padha.
      1. wong04
        wong04 3 Agustus 2012 11:59
        +1
        Sejarah mesthi apik, ana sing bisa dibanggakake. Nanging ayo kang katon ing asil saka perang Amerika karo pesawat Soviet-digawe ing rong puluh taun kepungkur lan tarik Serat tengen, njupuk langkah tengen. Punapa mawon kedadosan, Gusti Allah ngalang-alangi, mesthi, sajarah mbaleni dhewe karo asil padha.
        1. urzul
          urzul 3 Agustus 2012 12:06
          +4
          Lan kabeh perang iki ing negara ngendi padha? Lan ing kahanan apa
          1. wong04
            wong04 3 Agustus 2012 12:21
            +3
            Asil penting. Mesthine, kudu nggatekake kahanan kasebut, nanging ora perlu nulis kabeh, kabeh kudu ditindakake supaya kahanan kasebut ora ana. Marem dhewe iku ala. Apa sampeyan ngerti akeh pesawat REB sing bisa digunakake ing formasi tempur gabungan karo Su utawa Mig?
            1. pimply
              pimply 3 Agustus 2012 13:26
              0
              Aku ndhukung kanthi lengkap
            2. Igarr
              Igarr 3 Agustus 2012 13:40
              +3
              mga04, babagan formasi tempur gabungan REB lan SU utawa MIG,
              Iki sawetara jenis guyon utawa apa?

              Utawa aku mung ora ngerti maksud sampeyan?
              Dadi nerangake.
              ...
              Yen ora, kita bakal setuju karo pesenan TARK siji karo tanker. Utawa karavan. Utawa konvoi.
              1. wong04
                wong04 3 Agustus 2012 16:16
                +4
                Kutipan: Igarr
                babagan formasi tempur gabungan REB lan SU utawa MIG,
                Iki sawetara jenis guyon utawa apa?

                Ora, ora guyon. Supaya bisa nutupi tumindak para pejuang kanthi efektif, pesawat perang elektronik kudu beroperasi ing jarak sing cedhak karo wong-wong mau (posisi tartamtu relatif marang pesawat sing ditutupi gumantung saka taktik panggunaan lan kemampuan mungsuh), lan mulane nduweni karakteristik penerbangan sing padha. . Saenipun, kudu dibangun ing basis sing padha karo Su utawa MiG. Sampeyan bisa, mesthi, nggunakake AN-12BK-PPS lawas, mung nggunakake ora kalebu seng nembus jero saka pejuang menyang wilayah udhara mungsuh, ing AN mung ora bisa tindakake karo MiGs. Mbok TU-22PPs isih wadi, nanging padha duwe misfortune umum karo ANs - lawas lan nomer cilik.
                Mungkin aku ketinggalan jaman lan pasukan wis duwe sawetara jinis Su-34PP, utawa paling ora MiG-29PP. Bungah yen mangkono.
                1. Igarr
                  Igarr 5 Agustus 2012 07:26
                  0
                  Inggih, Gennady, aku ngerti.
                  Aku banjur, ing gamblang saka nyawa, pracaya yen perang elektronik mung perang elektronik, i.e. wuta mungsuh, clog frekuensi, komunikasi karo kabeh limo "sampah". Stun, cendhak, sementara.
                  Banjur, kanthi pendekatan unit mogok, muter nganti wayahe nggarap target para penyerang.
                  Carane padha bisa metu - maneh "nutupi" mungsuh karo gangguan.
                  ...
                  Lan banjur dadi metu, ana iku.
                  Pejuang nutupi ... ing cedhak.
                  Karo awakmu, ta?
                  ..
                  Banjur pitakonan - apa jenis waja sing digawa pesawat EW iki? ...

                  Iku misale jek sing Gennady sampeyan ora konco kaping. Nanging dheweke ora tau dadi tentara.
                  Utawa sampeyan ora ngerti babagan perang elektronik.
      2. pimply
        pimply 3 Agustus 2012 13:24
        -2
        Pira taun kepungkur? Lan aja lali - Amerika tansah sinau saka kesalahane.
      3. Tatar ala
        Tatar ala 5 Agustus 2012 07:36
        0
        Kutipan saka Denzel13
        Asil punika rasio 1:10 ing syarat-syarat losses, ora kanggo sisih Amérika, ing pesawat praktis padha.

        Lan miturut Discovery, para veteran AS sing wani ngomong babagan sebaliknya kanthi bangga?
        Apa sing diarani?
    2. Sanches
      Sanches 3 Agustus 2012 12:10
      +1
      pimply Dina iki jam 09:51
      Latihan gabungan jenis iki mung ana kanggo ngenali kekurangan. Lan yakin, Amerika bakal nggawe kesimpulan saka dheweke kanthi nyetel taktik. Ora ana mesin sing ora bisa dikalahake. Nanging, kaunggulan ing teknik + sirah biasane minangka komponen sukses. Lan apa, lan angel kanggo Amerika nolak kalebu nalika nerangake taktik pertempuran udara.
      Nanging, Jerman bisa nggawe kesimpulan ora luwih ala tinimbang Amerika. Lan kita bakal nindakake yen kita ora duwe akeh kolaborator ing ndhuwur.
      Lan malah luwih apik tinimbang kesimpulan, Amerika ngerti carane nggawe pasuryan apik ing game ala
      1. pimply
        pimply 3 Agustus 2012 13:25
        0
        Underestimating mungsuh potensial minangka kesalahan paling awon.
  17. asu rubah31
    asu rubah31 3 Agustus 2012 09:51
    +1
    Sampeyan bisa nambani amers kaya sing dikarepake, nanging ora bisa diarani wong bodho, mula dheweke ngerti yen f-22, kanthi gampang, luwih murah tinimbang pengering lan angin topan sing padha lan mandheg tuku saka Angkatan Udara. Saiki padha nyoba ngedol (f-22) marang sapa wae, ya mung sing pengin ora katon, apa Rusia bisa tuku minangka tas punching?
    1. ngalamun
      ngalamun 3 Agustus 2012 09:54
      +6
      Kutipan saka foxhound31
      .Saiki padha nyoba ngedol (f-22) marang sapa wae, nanging mung sing kepengin ora katon.

      F-22 dilarang sacara sah kanggo ekspor, aja bingung karo F-35 sing bakal didol hi
      1. asu rubah31
        asu rubah31 3 Agustus 2012 10:01
        0
        dreamer, kaya ana informasi bab Jepang, Norwegia, utawa aku salah?
        1. Alexander Romanov
          Alexander Romanov 3 Agustus 2012 10:30
          +5
          asu rubah31,
          Kutipan saka foxhound31

          dreamer, kaya ana informasi bab Jepang, Norwegia, utawa aku salah?

          Aku bakal njawab kanggo pemimpi, lan ing Jepang lan Norwegia ana pangkalan militer Amerika Angkatan Udara. Lan ing kana-kene F 22 kagungane amers.
        2. pimply
          pimply 3 Agustus 2012 13:29
          0
          Wong Jepang pancen pengin tuku pejuang "resik" iki. Ora bisa metu. Akibaté, dheweke saiki ngembangake dhewe, saliyane F35
    2. pimply
      pimply 3 Agustus 2012 13:28
      0
      Mulane padha mandheg tuku. Lan dheweke ora nyoba ngedol marang sapa wae, amarga wedi karo bocor teknologi.

      F22 isih dikarepake banget dening Israel, Jepang, Australia, Inggris lan sawetara negara liyane. Nanging negara ora ngedol.
    3. pembuluh getih
      pembuluh getih 3 Agustus 2012 13:47
      0
      mbuwang dhuwit kanggo telek iki, sanajan pikiran kita bisa uga cukup
  18. tan0472
    tan0472 3 Agustus 2012 09:51
    +6
    Amerika ngimpi perang ing kadohan - supaya padha ora bisa mangsuli. Dheweke nggawe pesawat kanggo awake dhewe. Perang sing cocog kanggo dheweke yaiku lungguh ing omah, liwat komputer. perang nang endi wae ing Iran.
    1. Vadivak
      Vadivak 3 Agustus 2012 10:11
      +6
      Kutipan saka: tan0472
      Amerika ngimpi perang ing kadohan - supaya padha ora bisa mangsuli. Dheweke nggawe pesawat kanggo awake dhewe


      Ya, iki umume ngimpi, rudal jelajah, drone, satelit, ngebom lan mlebu ing ara-ara samun, wis dadi adat wiwit Perang Dunia II.
  19. 6o6 wis
    6o6 wis 3 Agustus 2012 10:05
    +3
    Inggih ... mbandhingake apik banget, pesawat kasebut beda-beda tujuane. F22 cocok kanggo mbandhingake karo instan 31, pesawat iki dirancang kanggo nyegat lan ora bakal nyedhaki sampeyan kanggo ndeleng pertempuran maneuvering cedhak. Bandingake bunder karo kothak lan sebutno sing luwih apik ...
    Sampeyan uga nulis manawa meriam ing interceptor minangka senjata utama ... Artikel kasebut omong kosong IMHO. Ora ana sing nindakake pertempuran cedhak ing pesawat yen ora gantung glider)))
    1. Sanches
      Sanches 3 Agustus 2012 12:24
      +2
      ketoke, Jerman ora duwe instan-31, lan liyane, padha ora ngerti sing sembarang comparison ora ing sih saka Amerika iku priori cecek. ngguyu
  20. vorobey
    vorobey 3 Agustus 2012 10:07
    + 12
    Lan aku seneng raptor liyane lan liyane.

    Aku luwih seneng prajurit Amerika (ora mung saka pengalaman karo dheweke). Aku ora seneng prajurit Jerman - iku prajurit sing pantes.

    Aku seneng logika ahli strategi Amerika - perang saka jarak sing adoh, nanging apa sing kudu ditindakake kanthi jarak sing cedhak? Yen kontak ora bisa dihindari. Dadi pranyata saka adoh padha pinter kneading kabeh sembarang sembarang marang mungsuh. anak, kewan. Nanging sanalika adhep-adhepan, malah pil kanggo wani ora bantuan kene. (kita ora nganggep prajurit individu sing nglawan serangan nganggo celana pendek)
    1. 6o6 wis
      6o6 wis 3 Agustus 2012 10:27
      +5
      Kutipan saka vorobey
      Aku seneng logika ahli strategi Amerika - perang saka jarak sing adoh, nanging apa sing kudu ditindakake kanthi jarak sing cedhak? Yen kontak ora bisa dihindari.

      Lan njaluk shovel sapper ing tanggi.
      1. vorobey
        vorobey 3 Agustus 2012 10:44
        +6
        Apa dheweke ngerti babagan iki?
      2. Vadivak
        Vadivak 3 Agustus 2012 11:17
        +6
        Kutipan saka: 6o6er
        Lan njaluk shovel sapper ing tanggi.


        Oleg mbatalake bayonet, mung marinir sing nglawan, pungkasane weruh mungsuh ing Vietnam

        Miturut Letnan Jenderal Angkatan Darat AS Mark Hertling, sing tanggung jawab kanggo mbentuk program latihan prajurit, umume rekrut ora dikembangake kanthi fisik, lan pangerten babagan pertempuran biasane dibentuk dening game komputer. "
    2. pimply
      pimply 3 Agustus 2012 13:30
      -2
      Dear. Amerika minangka salah sawijining sing pertama ninggalake taktik "knead everyone" ing operasi pertempuran. Ngomong omong kosong apa, jujur?
      1. vorobey
        vorobey 3 Agustus 2012 13:43
        +4
        Inggih, banjur iku alien sing ing Afghanistan bakal bingung klompok bocah karo Taliban, banjur ing Irak Wartawan bakal kepunjulen saka piring mabur.

        ngapunten menawi lepat. Fakta liyane? dudu advertising factoids nanging kasunyatan?
        1. pimply
          pimply 3 Agustus 2012 15:20
          -1
          Dear. Kasunyatan sing padha nerbitaké lan laporan iku plus kanggo wong-wong mau.

          Bocah-bocah, wanita, wong tuwa - kabeh wong dipateni kanthi cara siji utawa liyane sajrone permusuhan. Apa sampeyan ngerti carane akeh wong sing tiwas ing Afghanistan sajrone panyebaran kontingen tentara Soviet ing kana? Utawa ing Chechnya? Utawa ing Georgia? Warga sipil mati sajrone memungsuhan SELALU. Pitakonan yaiku carane realistis lan bisa nyegah. Contone - iki likuidasi klompok Taliban ing Afghanistan.

          http://www.rucrash.com/ruchp/?v=2092920
          1. vorobey
            vorobey 3 Agustus 2012 15:39
            +4
            Apa padha nerbitake dhewe? Padha njaluk ngapura saka awake dhewe kaya aku squeezing telek ing potty karo gaweyan.
            1. pimply
              pimply 3 Agustus 2012 17:28
              -1
              Iku gumantung. Lan kasunyatan sing njaluk ngapura squeezed metu uga normal. Sawise kabeh, dheweke ngempet, lan ora mung ngirim kabeh wong menyang neraka lan ora nggatekake - sanajan bisa
      2. Odessa
        Odessa 3 Agustus 2012 17:00
        +4
        pimply,
        . Amerika minangka salah sawijining sing pertama ninggalake taktik "knead everyone" ing operasi pertempuran.

        Dheweke ora perang ing kana, nanging padha nandur demokrasi, lan uga perang nglawan USSR, Afghan sing apes saka mlarat, lan kuk dheweke wis garing.
        1. pimply
          pimply 3 Agustus 2012 17:25
          0
          Sadurunge iku mekar.

          Kabul sadurunge rawuh saka USSR.





    3. Igarr
      Igarr 3 Agustus 2012 13:49
      +2
      Oh, worobey, worobey.
      Apa Nanging ... Waspada Falcon.
      Mulane padha arep perang ing jarak adoh,
      amarga ing lingkungan..
      bakal miwiti kanggo ngira-ngira dandanan, perms, tato, saben liyane.
      Lan iku ora adoh saka dosa.
      Epilog seks, kaya sing dikandhakake, ora bisa ditolak.
      ...
      Apa sampeyan bisa mbayangno Taliban kanthi bulu mata sing diwarnai, ya?
      Utawa paratroopers kita karo lambé dicet?
      (saka ukara pungkasan malah goosebumps crawled. Dingin).
      1. pimply
        pimply 3 Agustus 2012 15:20
        -5
        Aku menehi saran kanggo njaluk kenalan

        http://www.rucrash.com/ruchp/?v=2092920
        1. vorobey
          vorobey 3 Agustus 2012 15:38
          +4
          Pimply sampeyan tiba ing mripatku. Pindhah menyang IDF yen ora luwih adoh.
          Menembak wong sing ora duwe daya sing tatu sanajan dadi militan ana ing semangat nilai-nilai demokrasi sampeyan. Apa padha mulang sampeyan iki ing Tsahal uga?
          Nanging apa bab Konvensi Jenewa, utawa durung, minangka Nazi ngandika, mayit saka mungsuh tansah mambu.
          1. pimply
            pimply 3 Agustus 2012 15:47
            0
            Ora, dheweke kudu ditinggal urip. kudune. Supaya dheweke kendel ngrusak wong.

            Dear. Ing Tsakhal, aku kudu ngluwari teroris sing lagi wae ditembak. Dheweke dhewe ditembak lan dibanting dhewe. Jaran kapindho obah. Amarga sumpah medis kanthi jelas ujar "Aku nulungi kanca lan mungsuh."

            Lan pracaya marang aku - aku ora rumangsa tega marang kanca sing wis rampung. Yen sampeyan mikir yen perang minangka tangan putih, mula sampeyan salah banget. Ing kahanan tartamtu iki, nggunakake senjata wis kebak sabdho. Dheweke nggawe jaminan manawa unit kasebut - sing cedhak, lan sing dipecat Taliban sakdurunge sadurunge - ora bakal cilaka. Wong bisa pura-pura tatu, padahal nyatane ora kena. Apa sampeyan siyap mbayar nyawa prajurit sampeyan kanggo ijol-ijolan humanisme palsu? Ora.

            Apa sampeyan ngerti tenan karo teks Konvensi Jenewa? Yen padha akrab, dheweke bakal ngerti manawa Taliban ora ana ing ngisor iki, amarga dheweke minangka unit sing ora duwe aturan sing ora duwe lambang militer sing jelas lan nyamar dadi warga sipil.
            1. Alexander Romanov
              Alexander Romanov 3 Agustus 2012 15:55
              +2
              Mulane para amers pungkasane bakal mati ing dalan-dalan ing Washington lan ora bakal ana welas asih kanggo wong-wong mau. Hitler uga ngandika yen Rusia ora tiba ing konvènsi, kang rampung kanti awon. ORA WONG NYAMBUNG AMEROV menyang AFGHANISTAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              1. pimply
                pimply 3 Agustus 2012 17:16
                -2
                Dear Alexander. Tantrums keren. Nanging mbandhingake AS karo Nazi Jerman ora masuk akal. Ngomong aku, apa ana wong sing nelpon USSR menyang Afghanistan? Uga, sawise kabeh, ora ana siji, ana pemerintah dhewe. Lan de facto, ana kapentingan, lan kapentingan kasebut nuntut anané USSR ing Afghanistan. Lan USSR, pracaya kula, wis nindakake luwih akeh alangan ing kana tinimbang Amerika Serikat - kanggo wektu iki, tho.

                Sampeyan kahanan sing rada bingung. Kaping pisanan, USSR - jaman Stalin - ora ngakoni Konvensi Jenewa. Ya - kertas liyane ditandatangani - konvensi babagan hak-hak tawanan perang, nanging beda banget karo "Jenéwa" ing sawetara poin. Kang menehi Hitler - wong, kaya mengkono, sethitik gati kanggo hukum, kanggo nglirwakake.

                Sing tiba ing konvensi.
                "Undhang-undhang militèr, hak lan tugas ora mung ditrapake kanggo tentara, nanging uga kanggo milisi lan unit sukarelawan, yen padha nyukupi kabeh kondisi ing ngisor iki:
                1) dipimpin dening wong sing tanggung jawab marang bawahan;
                2) nduweni ciri khas lan katon jelas saka kadohan;
                3) mbukak gaman;
                4) mirsani ing tumindake hukum lan adat perang. Detasemen milisi utawa sukarelawan ing negara-negara sing dadi tentara utawa dadi bagean saka tentara kasebut, dimangerteni minangka jeneng tentara.

                "Ketentuan kanggo diakoni yaiku kepemilikan wilayah negara sing penting, uga selaras karo konsep perang ing syarat-syarat sing diwenehake ing Konvensi Den Haag babagan hukum lan adat istiadat perang darat. pemberontak duwe hak kanggo disebut "belligerent" partai lan seneng kabeh hak lan kewajiban sing digandhengake karo iki. Padha subyek saka hukum kamanungsan, lan dudu hukum pidana, minangka bakal ana ing anané pratandha saka belligerent."

                Muga-muga sampeyan bisa ngerti bedane? Utawa ora seneng kanggo Amerika mateni otak?
                1. pimply
                  pimply 3 Agustus 2012 17:29
                  -3
                  Ya, ketoke, dipateni - aku ndeleng minus
                2. Alexander Romanov
                  Alexander Romanov 3 Agustus 2012 17:38
                  +7
                  Ya, wong Amerika ing Afghanistan padha mbangun sekolah, omah. Masalah sampeyan yaiku hukum luwih penting kanggo sampeyan tinimbang konsep kayata pakurmatan, kalbu, moralitas, sayangé, nanging pancen bener. Pracayaa saka Rusia, sampeyan bisa ndeleng kanthi apik.
                  Quote: Pimply
                  Utawa ora seneng kanggo Amerika mateni otak?

                  Otak mateni gething! Lan ing kasus iki, sampeyan ngomong, nanging tentara Soviet ........................ Iku wis suwe banget lan saiki kita duwe negara beda lan tentara beda. Ato, apa amers nindakake ing Irak, ing Libya, Serbia, lan suwene sampeyan bisa dhaftar, sampeyan wis milih allies salah kanggo dhewe, lagi ngomong karo kang sampeyan bakal weruh. Kanggo sing bakal kaukum ing wektu sing tepat - mbangun candhi, Juruwilujeng bakal teka ana, mung kang bakal nguripake metu dadi Antikristus! Dalan sing sampeyan pilih.
                  1. pimply
                    pimply 3 Agustus 2012 17:53
                    -3
                    Uni Soviet bubar. Aku lair ing kono, lan aku ngelingi akeh - apik lan ala babagan negara iki. Ana akeh apik, ala - liyane, mulane ambruk.

                    Lan sawise Afghanistan ana Chechnya pancen edan, ing ngendi ana puluhan, yen ora atusan ewu korban sipil, ana geger karo Georgia, ing ngendi bom uga ambruk kaping pindho "ing arah sing salah" (sing ora negate). tumindak saka sisih Georgia).

                    Apa sampeyan mikir yen Rusia minangka negara kanthi moral sing dhuwur? Nonton revelry Nazi, Kaukasia, omong kosong iki saka Pussy Riot, korupsi lan liya-liyane, aku ragu.

                    Lan sing bakal Mashiach - iku nganti kita mutusaké, mugi kula. Kristus, miturut kabeh buku, apa sampeyan utawa kita, iku wong Yahudi. Ya, lan Kristen pisanan - banget. Apa lucu, rasul diganti iki, sing ora weruh Kristus ing mripate. Coba pikirake ing wektu luang. Lan bab tema Candhi Katelu uga.
                    1. Alexander Romanov
                      Alexander Romanov 3 Agustus 2012 18:11
                      +7
                      Quote: Pimply
                      edhan karo Georgia, ngendi bom uga ambruk kaping pindho "ing arah salah" (sing ora negates tumindak sisih Georgian.

                      Kesalahan pisanan - pimpinan Georgia ngakoni yen ora ana korban sipil minangka akibat saka tumindak Angkatan Bersenjata Rusia! Pernyataan iki digawe dening Menteri Pertahanan Georgia ing 2009! Kesalahan kapindho
                      Quote: Pimply
                      Lan sapa sing bakal dadi Mashiach - kita kudu mutusake,
                      Ora, ora kanggo sampeyan, iku wis mutusaké ing ndhuwur, ing swarga dening Gusti Allah!
                      Quote: Pimply
                      Apa lucu, rasul diganti iki, sing ora weruh Kristus ing mripate.

                      Yen sampeyan ngomong babagan Paulus, dheweke wis dipilih dadi Rama Kristus! Kerudung ora ngidini wong Yahudi ndeleng sing katon lan ndeleng sing ora katon. Kuwi niyat.
                      Quote: Pimply
                      Apa sampeyan mikir yen Rusia minangka negara moral sing dhuwur

                      Ora, sayangé, ora. Akeh sing ora kejawab lan akeh sing nyingkir, nanging ing kasus iki, ana wong loro - sampeyan lan aku! Sengketa iku ana ing antarane kita, dudu antarane wong loro negara kasebut. Kawula ngandika bab pakurmatan bab kaadilan, bab kalbu bab moralitas, lan pisanan kabeh aku ngandika kanggo aku dhewe, sanadyan aku duwe dosa, bisa uga luwih saka sampeyan.
                      1. pimply
                        pimply 3 Agustus 2012 18:39
                        -2
                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Kesalahan pisanan - pimpinan Georgia ngakoni yen ora ana korban sipil minangka akibat saka tumindak Angkatan Bersenjata Rusia! Pernyataan iki digawe dening Menteri Pertahanan Georgia ing 2009! Kesalahan kapindho

                        Ing tanggal 6 Agustus 2009, pamaréntah Georgia nampilake laporan babagan perang Agustus. Miturut data kasebut, 412 wong tiwas ing sisih Georgia, kalebu 170 personil militer lan 228 warga sipil. 1747 wong tatu, 24 liyane ilang.

                        Iki kira-kira carane ora ana korban diakoni.

                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Ora, ora kanggo sampeyan, iku wis mutusaké ing ndhuwur, ing swarga dening Gusti Allah!

                        Iki sing dakkandhakake.

                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Yen sampeyan ngomong babagan Paulus, dheweke wis dipilih dadi Rama Kristus! Kerudung ora ngidini wong Yahudi ndeleng sing katon lan ndeleng sing ora katon. Kuwi niyat.

                        Bisa dipilih, bisa uga ora. Lan dheweke nindakake perkara sing ngelawan lan ujar apa sing ditindakake dening Kristus. Sampeyan ngerti carane baja wis tempered - ing Konsili Nicaea pisanan? Kabeh sing ora pas - gagal.

                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Ora, sayangé, ora. Akeh sing ora kejawab lan akeh sing nyingkir, nanging ing kasus iki, ana wong loro - sampeyan lan aku! Sengketa iku ana ing antarane kita, dudu antarane wong loro negara kasebut. Kawula ngandika bab pakurmatan bab kaadilan, bab kalbu bab moralitas, lan pisanan kabeh aku ngandika kanggo aku dhewe, sanadyan aku duwe dosa, bisa uga luwih saka sampeyan.


                        Sampeyan ora ngomong babagan kalbu lan moralitas. Sampeyan ngadili. Elinga Khutbah ing Gunung? Aja padha ngadili, supaya kowé ora diadili. Yen sampeyan wis dadi Kristen, aja lali apa sing dadi dhasar iman sampeyan.
                      2. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 3 Agustus 2012 18:54
                        +6
                        Quote: Pimply
                        412 wong tiwas, kalebu 170 personil militer lan 228 warga sipil. 1747 wong tatu, 24 liyane ilang.

                        Ora adoh saka Tskhenval, prajurit Georgia dikubur kaping pirang-pirang, ing kuburan massal, aku ora nganggep wong ireng lan Bandera. Miturut 228 wong sing tiwas, pimpinan Georgia ora menehi bukti, bisa uga sampeyan bisa nindakake. Ing ngendi pemukiman wong mati, Komisi Eropa, sawise krungu babagan obrolan kita sesuk, bakal nelpon sampeyan minangka saksi. Aku mbaleni Georgia wis dikenali ing tingkat internasional sing
                        Quote: Pimply

                        Kutipan: Alexander Romanov
                        Kesalahan pisanan - pimpinan Georgia ngakoni yen ora ana korban sipil minangka akibat saka tumindak Angkatan Bersenjata Rusia!

                        Gunggunge prajurit Georgia yaiku DOFIGA. Politik minangka barang palsu, utamane nalika ngadhepi Saakashvilli!
                        Quote: Pimply
                        Sampeyan ora ngomong babagan kalbu lan moralitas. Sampeyan ngadili.
                        Oh-oh-oh, pracaya kula, lan aku ora nyoba kanggo ngadili, aku dhewe duwe cukup balung ing lemari. Mulane, aku ora ngadili, aku ora duwe hak, ing kasus iki, regejegan babagan apa sing apik lan apa sing ala lan iku.
                      3. pimply
                        pimply 3 Agustus 2012 19:14
                        0
                        Bener, iku gedhe sing padha ngomong akeh bab ireng lan Bandera, nanging padha ora bisa nemen nuduhake minangka kasunyatan.

                        http://som.livejournal.com/478077.html

                        Dhaptar jeneng wong mati. Kamentrian Luar Negeri Rusia ora mbantah data kasebut. Apa maneh bukti sampeyan? apa kita bakal nindakake exhumation?

                        Apa hubungane karo jumlah prajurit Georgia? Saiki kita ngomong babagan kasunyatan manawa korban jiwa ing antarane warga sipil, sayangé, minangka perkara sing umum ing perang.

                        Sengketa isih luwih fakta, dudu emosi. Lan sampeyan nyoba nyetel fakta menyang emosi - lan iki wis dadi pengadilan. Elingi, pancen ireng, lan pancen putih - ora. Iku kabeh masalah sudut pandang - lan moralitas.
                      4. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 4 Agustus 2012 06:18
                        +3
                        Sampeyan dudu bocah lanang, lan yen sampeyan ngetutake informasi sing bakal teka ing wektu kasebut, mula sampeyan kudu wuta yen sampeyan ora bakal weruh wong ireng "jinis" non-Amerika sing dipateni ing Ossetia Kidul, pimpinan Bandera mbantah. partisipasi tatanan kang ing perang, nanging nalika clowns iki mlayu, padha kasebar emblem karo amunisi, ngendi bisa. Rollers karo ireng isih mlaku sak Internet. Lan yen sampeyan ora ndhaptar ing situs wingi, sampeyan ndeleng lan maca akeh dhewe, ana tautan lan sampeyan bisa uga kenal karo dheweke.
                        Quote: Pimply
                        Dhaptar jeneng wong mati. Kamentrian Luar Negeri Rusia ora mbantah data kasebut. Apa maneh bukti sampeyan?

                        Ayo kita ngelingi acara nalika kabeh saluran donya nuduhake Tskhenval kobong lan ngandika sing iku Tbilisi, padha nuduhake cah lanang sing disimpen dening prajurit Georgian - Minangka ternyata - photomontage, padha nuduhake apartemen kobong ing Gori, ngandika sing a roket wis kenek ana, minangka ternyata - kluwarga geni wis boten apa karo gelut. Iki dikonfirmasi dening warga omah. Yen iki atusan wong mati lan ewu tatu, diwenehi carane padha watered lan nyalahke Rusia kanggo kabeh dosa, iki korban bakal nuduhake donya kabèh lan nuduh Rusia pembantaian. Nanging sampeyan stubbornly pracaya tukang ngapusi kanthi jeneng Sakashvilli, pitakonan muncul kok. Aku wis maca kanthi teliti kabeh komentar sampeyan dina iki. Sampeyan ngomong karo tenacity luar biasa bab ancaman kanggo Rusia saka China, Aku duwe jam kanggo tapel wates karo mobil. Napa sampeyan kudu iki ing wektu sing padha whitewashing Kadurjanan Amérika, Mungkin sampeyan panyengkuyung saka nilai demokratis bener lan nyoba kanggo gawe uwong yakin Sait sing ora ana ancaman saka Amerika Serikat lan nindakaken kanthi terus-terusan. Sing dikandhakake, sampeyan ngerti yen AS minangka tukang ngapusi paling gedhe. Ternyata sampeyan korban media Barat utawa ........... Lan ing kesimpulan, aku Rusia lan aku ora gething ing atiku, ora kanggo amers, ora kanggo sampeyan! Aku mung ora seneng Amerika, tanpa alesan, lan sampeyan mung wong wuta, dadi kok sengit sampeyan. Aku nulis karo eseman, gething aneh
                      5. pimply
                        pimply 4 Agustus 2012 14:28
                        0
                        Dear. Sampeyan manggon ing emosi - lan ora weruh kasunyatan.
                      6. Alexander Romanov
                        Alexander Romanov 5 Agustus 2012 10:59
                        +1
                        Quote: Pimply
                        Dear. Sampeyan manggon ing emosi - lan ora weruh kasunyatan.

                        Ing kasus iki, iku bab sampeyan, lan sampeyan titik-blank ora pengin ndeleng apa tenan kedados utawa sengaja ora pengin sok dong mirsani!
                      7. pimply
                        pimply 6 Agustus 2012 00:14
                        0
                        Aku ora duwe khayalan. Kabeh negara ing salah siji cara utawa liyane nguber dhewe, arang banget mercantile gol. Nalika duwe kesempatan, dheweke nindakake kanthi paksa. Mangkono uga USSR, Jerman, AS, Prancis lan akeh liyane. Saiki China ngetutake dalan sing padha maneh. Pitakonan iku kanggo ombone padha duwe imbangan internal (mratelakake panemume umum, partai oposisi, pengadilan, etc.), kanggo ombone imbangan iki pengaruhe, lan carane, dening lan gedhe, iki ngganti kahanan.

                        Sanadyan Gadaffi utawa Hussein padha ora dosa. Kayadene Taliban ora duwe dosa ing Afghanistan. Nalika padha njeblug omah ing Moskow, padha nyerang Chechnya banget lan hard. Lan iku bener. Nalika padha njeblug menara ing New York, padha nyerang Afghanistan hard lan hard. Lan iku uga bener. Amarga nalika sampeyan menehi kesempatan kanggo ngalahake sampeyan, dheweke ngalahake sampeyan maneh. Mung amarga sampeyan luwih ringkih. AS perang ing saindenging jagad - lan nindakake perkara sing bener, amarga ora seneng karo sing kuwat. AS duwe akeh kekurangan. Nanging mungsuh duwe pangerten - bakal ana tanggapan kanggo pukulan apa wae, luwih elek.

                        Iki sing ditindakake dening negara sing kuwat. Kuat tenan. Lan sing kuwat, saka pundhake bendarane, bisa duwe bangsawan utawa kekejeman - miturut kepinginan lan kemampuane. Pramila jumlah gaman presisi dhuwur saya tambah akeh, mula wong-wong bersenjata ditembak saka helikopter ing video kasebut, nanging bocah-bocah lan wanita ora kena. ORA ONO PERANG TANPA KORBAN LUGU. Nanging, ana pitakonan - apa sampeyan sengaja ngudhunake bocah-bocah, nglapisi lan nyelehake peluru ing sirah saben wong, utawa sampeyan nyelehake bom amarga ana kesalahan. Ing kasus sing sepisanan, sampeyan minangka psiko lan moral sing kudu dirusak. Sing nomer loro yaiku tragedi. Nanging tingkat kaluputan pancen beda.
                3. Tatar ala
                  Tatar ala 5 Agustus 2012 07:47
                  0
                  Quote: Pimply
                  Lan USSR, pracaya kula, wis nindakake luwih akeh alangan ing kana tinimbang Amerika Serikat - kanggo wektu iki, tho.


                  Lha, lha... Terus kenapa para militan lawas ngurmati "shuravi" amarga berjuang kanthi jujur, tanpa kejam?
                  Ora suwe, Sladkov nggawe "Program Militer" babagan Afghanistan, ing ngendi para militan sing jelas ngomong babagan kasunyatan iki tanpa ragu-ragu ...
                  1. pimply
                    pimply 6 Agustus 2012 00:18
                    0
                    Sapa sing ngomong yen "Shuravi" ora diajeni? "Shuravi" ora ditresnani, ing sawetara panggonan disengiti, sawetara - sing dadi pamrentah pro-Soviet - simpatik. Ora ana hubungane karo pakurmatan. Mungsuh bisa diajeni yen wis pirang-pirang taun. Wektu mbusak akeh. Ya, dheweke nggawe "Program Militer" Manis babagan Afghanistan. Lan aku, minangka wartawan, bakal ngomong yen aku ngerti banget carane program hak cipta kuwi digawe, carane kasunyatan diatur, utawa carane wong ngomong ing kamera lan ing kasunyatan beda. Lan Varlamov sing padha tindak menyang Afghanistan, lan ana ing ngelawan pas. Lan endi sing bener?
              2. pimply
                pimply 3 Agustus 2012 18:45
                -3
                Lan sampeyan, kanthi gething ing atimu, nganggep sampeyan Kristen?
            2. vorobey
              vorobey 3 Agustus 2012 16:01
              +4
              Jenny, nyuwun pangapunten. Nanging kanggo iki sampeyan diantemi, diantemi, lan bakal diantemi.

              Sampeyan nglirwakake dhawuh utama Gusti.
              1. pimply
                pimply 3 Agustus 2012 17:06
                -5
                Ayo padha rembugan bab dhawuhe Gusti. Sing endi - kanggo wong Yahudi ana 10, kanggo bangsa liya - 7.
            3. Odessa
              Odessa 3 Agustus 2012 16:02
              +2
              pimply,
              Yen padha akrab, dheweke bakal ngerti manawa Taliban ora ana ing ngisor iki, amarga dheweke minangka unit sing ora duwe aturan sing ora duwe lambang militer sing jelas lan nyamar dadi warga sipil.

              Apa sira wis suwé ana ing Israèl, lan apa sira krungu wong-wong Mistravim (kang nyamar dadi wong Arab)?
              Dadi ing perang, kabeh cara apik, lan Taliban, sing wis rampung beku, wis ngelingi kabeh konvensi, mesthine ora ana wong sing maca basa Inggris, lan ora mungkin nerjemahake teks konvensi kasebut menyang Pashtun ing basa Inggris. atus taun sabanjuré wassat
              1. pimply
                pimply 3 Agustus 2012 17:05
                -2
                Lan apa sing kudu dakrungu utawa dadi - aku manggon ing kono suwene limalas taun.

                Lan babagan Mistaravim sing kita ngomong khusus? Kanthi "Duvdevan" kita nindakake tiron ing basis sing padha, karo petinju kita nindakake sawetara operasi gabungan.

                Dadi aku ngomong babagan - iku perlu kanggo tundhuk karo teks saka konvènsi. Lan cara nyembelih kepala tawanan piye wae ora cocog karo iki.
                1. Alexander Romanov
                  Alexander Romanov 3 Agustus 2012 18:26
                  +4
                  Quote: Pimply

                  Dadi aku ngomong babagan - iku perlu kanggo tundhuk karo teks saka konvènsi. Lan cara nyembelih kepala tawanan piye wae ora cocog karo iki.

                  Lan apa sing diterusake saka iki, apa kita kudu tumindak kaya sing ditindakake? Ing kasus iki, ora jelas kepiye bedane karo dheweke. Dheweke bisa dadi sapa wae, nanging ing wektu sing padha sampeyan kudu tetep dadi wong, lan dadi mirip karo dheweke. Muga-muga sampeyan ngerti maksudku.
                  1. pimply
                    pimply 3 Agustus 2012 18:43
                    0
                    Ora. Yen ora, wong-wong sing ditawan uga bakal dipotong lan diobong ing cagak, lan kemah-kemah bakal dibubarake bebarengan karo wong wadon lan bocah-bocah - yaiku, dheweke bakal tumindak kaya sing ditindakake.

                    Dear, aku mung menehi conto yen sampeyan krungu swara muni, nanging sampeyan ora ngerti ngendi. Kanggo wiwitan, maca padha Konvènsi Geneva. Aku maca. Lan sampeyan?
  21. Gakoga
    Gakoga 3 Agustus 2012 10:45
    +3
    Iki warta, dhuwit kanggo nandur modal, potensial luar biasa saka pamikiran militer lan teknik lan asil kasebut! YES, Amerika Serikat pancen No. Topan dudu wakil paling kuat saka garis 1 pejuang !!! Ajaib lan liyane!
  22. 6o6 wis
    6o6 wis 3 Agustus 2012 11:00
    +1
    F-22 minangka pesawat terobosan kanggo wektune, nanging dadi rada larang, nanging basis kanggo pangembangan luwih saka konstruksi pesawat gedhe. Paling ora, dheweke ora ngethok dhuwit, lan kabeh kawruh, bahan, teknologi sing dipikolehi sajrone pangembangan pesawat digunakake ing urip sipil ...
    Apa sing kita duwe? ora apa-apa ... Nanging kaya wong-wong mau tumindak ala ... uga, uga.
    1. pimply
      pimply 3 Agustus 2012 17:30
      0
      Bocah-bocah gugup kaya minus
  23. dekastro
    dekastro 3 Agustus 2012 11:22
    0
    Delengen carane kodhok nyedhot wong Romania lan wong sing mangan gom liyane, dheweke wedi yen dicekel. ngguyu Nanging nyatane, dheweke entuk setaun, lan malah telung taun, amarga mung dhuwit sing dipotong ing kana.
  24. Nechai
    Nechai 3 Agustus 2012 11:24
    +3
    Kutipan saka vorobey
    piye kabare tanggane?

    Nanging ing wayahe (miturut doktrin militèr saka Anglo-Saxon), iku cukup bisa duwe wektu kanggo tuku Victory - "kuldi dimuat karo emas bakal njupuk beteng sembarang." Nanging nalika Pembela "benteng" ora peduli karo emas, banjur ana masalah, kalebu "bucalan asu" ing udara ....
  25. wong04
    wong04 3 Agustus 2012 11:33
    +6
    Ing Juli 2011, latihan gabungan Ukrainia-Polandia-Amerika dianakaké ing Mirgorod minangka persiapan kanggo Euro 2012. Saka sisih Amérika, sangang F-16C lan F-16D saka sayap udara 187th Air National Guard Negara Alabama njupuk bagean ing latihan. Sabanjure, aku bakal menehi kutipan saka artikel laporan babagan piwulang kasebut.
    "Amarga Angkatan Udhara AS praktis ora nguwasani aerobatik sing rumit, ing dina pisanan Ukrainia ing Su lan MiG sing bisa maneuver banget dadi" raja udhara, pesawat sing diprodhuksi ing pungkasan taun 16-an.
    "Iku menarik kanggo mbandhingaké pesawat domestik lan Amérika sak aerobatics, lepas landas lan kebangkrutan. Manteb ing ati ing rudal long-range lan ultra-modern electronics, kang kudu njamin karusakan saka pesawat mungsuh ing kadohan gedhe, US Air Force pilot. praktis ora dilatih ing pertempuran cedhak lan mulane ora bisa nuduhake liyane - kurang prayoga aerobatics, perlu ing tandhing maneuverable ing jarak cendhak (ing slang profesional - "asu mbucal"). arah, belokan cepet cepet - lan pesawat wis mlaku ing beton! Lepas landas - tansah ing afterburner, cepet lan cepet, supaya penembak MANPADS mung ora duwe wektu kanggo ngarahake. Domestik Su lan MiGs nindakake "giliran kaping papat" kanggo a wektu dawa lan sregep, lancar mudhun ing path ngleyang, tanah karo nggunakake wajib rem parachutes ... Iki njamin, mesthi, safety pesawat, nanging bisa mimpin kanggo losses sak pertempuran nyata. th."
    Aku bakal nambah saka aku. Ing pungkasan taun 1980-an, aku nonton kebangkrutan ing L-29 ing sekolah pilot DOSAAF sing ditindakake dening salah sawijining instruktur. Dheweke mlebu ing take-off kanthi sudut 90 derajat kanthi dhuwur 30-50 meter, ngeculake gear landing kanthi giliran.
    lan langsung lungguh. Aku ora ngelingi alesan kebangkrutan kasebut, aku ngelingi asil - Akchurin Farid Izmailovich (kepala sekolah) muntahake saliva sing dicampur karo kumelun lan geni sajrone rong jam, lan instruktur, ing memoriku, ora mabur maneh.
    Apa kesimpulan sing bisa ditarik saka kutipan ing ndhuwur, artikel ing situs lan pesen liyane babagan topik iki? Kinerja F-22 sing kurang apik ing pertempuran cedhak ora dadi kerugian saka pesawat tartamtu. Iki minangka asil saka obsesi Amerika karo konsep "saw sadurunge - disabetake sadurunge." Sing ala yaiku konsep iki dibenerake kanthi kabeh asil perang udara ing dekade pungkasan. Ing bab apik iku tabet dalan kanggo kamenangan . Sampeyan kudu nransfer perang menyang jarak sing cedhak, lan iki kudu duwe peralatan perang elektronik sing kuat, lan misil kanthi jarak efektif 300-400 km kanggo numpes AWACS lan sistem kontrol. Yaiku, sampeyan kudu bisa nyingkirake mungsuh saka lapangan informasi sing wis biasa.
    1. pimply
      pimply 3 Agustus 2012 13:33
      -3
      Nanging, iki isih ora kedadeyan. Apa sing dikandhakake babagan solusi masalah masalah iki
      1. vorobey
        vorobey 3 Agustus 2012 13:46
        +7
        masalah ora mokal. Iku mung yen pikiran kita bisa luwih cepet nalika bokong wiwit ditutupi ing pimple cilik.
        1. pimply
          pimply 3 Agustus 2012 17:30
          -2
          Lan karo iki aku ora mbantah. Kaya ngono kanggo saben wong.
    2. gor
      gor 5 Agustus 2012 06:50
      +1
      lan saiki nganalisa apa sing ditulis. Dheweke ora diajari pertempuran sing cedhak. banjur apa ana bedhil ing saben pesawat?))))))))))) Aku mung ngerti yen ing negara NATO, pilot angkatan udara menehi perhatian marang pertempuran cedhak uga. lan aku ngerti iki mesthi. nanging aku ora maca clippings saka macem-macem murzilok. Nanging konsep aku weruh sadurungé ditembak mudhun banget bener. kekuatan utawa kepinginan kanggo nolak.tapi mung iki dudu hiburan kabeh.yen akeh sing bingung perang karo penembak komputer......no komentar
  26. Gakoga
    Gakoga 3 Agustus 2012 11:41
    +3
    6o6 wis,
    Kanthi biaya kasebut, dheweke ora weruh pesawat ??? 30% saka biaya, miturut Donald Ramswell, punika mbalekaken kanggo Engineering Research, lan iki ora luwih saka sistem Rollback rampung legitimized.
    6o6 wis,
  27. 6o6 wis
    6o6 wis 3 Agustus 2012 13:31
    -1
    Yen kita tarik paralel, banjur ing guise teknologi anyar, padha sijine kinclong external ing lawas, teka munggah karo indeks anyar lan ngandika iki technique anyar kanggo sampeyan.
    contone, njupuk su-27 lan Bunch saka modifikasi, utawa tank t-64, etc., etc.
    ANYAR Endi? lan dhuwit wis dikuasai, dadi ora perlu ngomong babagan sistem kickback, asile 0.
    1. vorobey
      vorobey 3 Agustus 2012 14:30
      +5
      Kanggo T64 saiki sampeyan bakal entuk sopatka saka sedulur Ukrainia lan bakal bener.
      Kars, Self-propelled, ay. Ing kene 64 diklasifikasikake minangka pangembangan Rusia.
  28. 6o6 wis
    6o6 wis 3 Agustus 2012 14:42
    +1
    Ing taun apa tank T-64 dikembangake? apa Rusia karo Ukraina? negara USSR diarani yen aku ora bingung apa-apa.
    T-64A (Indeks GBTU - Obyek 434) - tank tempur utama Soviet. Tembung kunci yaiku Soviet ...
    1. vorobey
      vorobey 3 Agustus 2012 15:01
      +1
      Biro desain apa sing dikembangake lan sapa sing ditugasake?
      1. PSih2097
        PSih2097 3 Agustus 2012 22:06
        +1
        Lan sing penerus saka USSR? Morozov saka Biro Desain Koshkin, sing Soviet desainer, kepala biro desain bangunan tank saka pabrik Kharkov, nitahake T-34.
        Babagan Eurofighter Typhoon, misale jek MiG uga melu pangembangan ing MiG 1.44 MFI ...
        1. Bosch
          Bosch 4 Agustus 2012 15:25
          0
          Morozov duwe biro desain dhewe, KV minangka fitur, dheweke kerja ing kelas berat lan Koshkin rata-rata.
  29. 6o6 wis
    6o6 wis 3 Agustus 2012 15:34
    0
    Biro Desain Kharkov lan apa? penerus kang?
    1. Bosch
      Bosch 4 Agustus 2012 15:27
      0
      Ora ana Uni, ora ana T-34 lan KV
  30. Bosch
    Bosch 4 Agustus 2012 15:32
    +1
    Wong ora mbandhingake marmalade karo karbonat, F-22 minangka pejuang kanthi lengen sing dawa, pejuang abot, lan cukup logis yen ing jarak sing cedhak bakal kalah karo maneuver sing gampang, elinga Me-109 lan aku. -16 ing 41, meser wis kauntungan saka ngetik perang lan ninggalake perang, lan sak perang kabeh gumantung utamané ing pigura ing setir.
  31. wangun2
    wangun2 5 Agustus 2012 19:56
    +3
    Aku malah ora arep komentar.
    Ya, sanajan dheweke bakal mabur nganggo wesi, dheweke isih menehi interpretasi kabeh sing dikarepake.
    Yen ing Rusia sawetara jinis Limonovites, daredevils gedhe banget, kabeh reged lan troublesome, lan penahanan padha trumpeted dening Kulon minangka nglanggar hak asasi manungsa lan kanggo iki ngancem kabeh Rusia karo sanksi lan bajingan liyane (ngembangaken larangan NATO ing. gabung karo WTO lan omong kosong liyane), mula ora ana teknologi sing bakal mbantu, sanajan saka Star Wars.
    Kita butuh kekarepan politik sing kuat: kanggo ngremukake mungsuh chmyr Rusia, dadi wong, dadi negara.