Review militèr

Nindakake luwih akeh rudal jelajah utawa UAV: ​​Angkatan Udara AS pengin pesawat arsenal

46

pesawat transportasi C-130, calon bisa kanggo peran pesawat arsenal


Angkatan Udara AS bali maneh menyang konsep "pesawat arsenal". Maneh, diusulake supaya katon pesawat sing nggawa rudal sing bisa nggawa beban amunisi sing tambah. Nganti saiki, kita mung ngomong babagan riset lan nggawe laboratorium mabur. Kanthi bantuan, Angkatan Udara bakal nemtokake nilai nyata saka konsep asli lan potensial kanggo nambah pertempuran penerbangan.

rencana kandel


Informasi babagan riset anyar kanggo kepentingan Angkatan Udara diterbitake tanggal 25 Juni. Angkatan Udara lan Kantor Peluang Strategis Pentagon wis njaluk panjaluk informasi sing ngundang kontraktor potensial kanggo kerja sama.

Pelanggan pengin nampa desain awal kanggo pesawat platform sing bisa nggawa pluru jelajah utawa kendaraan udara tanpa awak. Pesawat arsenal kasebut kudu mlaku ing jarak sing aman saka sistem pertahanan udara mungsuh lan ngluncurake beban tempur dhewe: kanggo pengintaian, serangan, lsp.


Skema pesawat CMCA sing ditawakake ing jaman kepungkur

Pesawat arsenal bisa dikembangake saka awal utawa adhedhasar pesawat sing wis ana. Aspek iki durung penting dhasar. Ing wektu sing padha, preferensi diwenehake marang proyek sing luwih prasaja sing bisa tekan tahap eksperimen lan uji coba ing wektu sing paling cendhak.

wigati strategis


Tujuan utama proyek anyar iki yaiku kanggo mbangun kemampuan mogok penerbangan strategis. Pasukan jinis iki duwe puluhan pesawat saka sawetara jinis ing pembuangan, lan sing anyar bakal dikarepake ing mangsa ngarep. Armada mesin impact khusus bisa ditambah karo dhasar anyar.

Angkatan Udhara nyathet yen anane platform non-standar kanggo pangiriman senjata ngembangake kemampuan operasional penerbangan strategis nalika nglawan mungsuh sing maju kanthi teknis. Mangkono, panggunaan gabungan saka pengebom sing nggawa rudal lan pesawat arsenal bakal njamin paningkatan jumlah misil ing serangan lan bakal mengaruhi efektifitase.

Sukses utawa gagal R&D anyar bisa uga mengaruhi pangembangan penerbangan strategis Angkatan Udara AS. Ing mangsa ngarep, sawise nampa data sing dibutuhake babagan proyek riset, rencana kanggo sing wis ana bisa direvisi. Pesawat arsenal bakal dibandhingake karo bomber siluman jarak jauh B-21 Raider. Duwe sawetara kaluwihan karakteristik, sing terakhir ditondoi kanthi rega dhuwur lan kerumitan operasi. "Arsenal" mabur hipotetis bakal bisa ngluwihi sawetara ciri penting. Ing kasus iki, B-21 khusus bakal bisa nambah "arsenal".


Ngreset palet karo produk CLEAVER saka pesawat MC-130J

Ora pisanan saka sawijining jinis


Perlu dicathet yen iki dudu upaya pertama Angkatan Udara AS kanggo nggawe pesawat arsenal sing bisa nambah utawa ngganti bom strategis. Proyèk-proyèk kaya iki wis dikembangaké ing jaman biyèn, lan sawetara riset malah wis dadi aktivitas praktis. Nanging, ing kabeh kasus, "arsenals" ora bisa ngluwihi pengebom specialized lan mulane ora njaluk menyang pasukan.

Proyèk sing paling misuwur saka jinis iki yaiku CMCA (Cruise Missile Carrier Aircraft) saka taun wolung puluhan. "Arsenal" iki dileksanakake ing basis saka transportasi Boeing 747-200C. Ing kompartemen kargo, diusulake kanggo nginstal peluncur revolver lan trek sepur kanggo mindhah. Kanthi bantuan panuntun, peluncur kudu nyedhaki lawang ngisor ing fuselage mburi, nyelehake misil lan menehi dalan menyang drum liyane. Gumantung ing jinis senjata, jumlah peluncur, lsp. CMCA bisa nggawa antara 50 lan 90-100 misil.

CMCA dianggep minangka panggantos potensial kanggo B-52 Stratofortress lawas lan favorably bedo saka loro ing platform luwih modern lan nambah beban amunisi. Nanging, proyek anyar duwe sawetara kekurangan teknis, operasional, pertempuran lan liya-liyane, amarga ora tekan tahap uji coba laboratorium mabur.

Sawetara sasi sadurunge panyuwunan informasi saiki, ing Januari, Komando Operasi Khusus Angkatan Udara lan Laboratorium Riset Angkatan Udara nindakake eksperimen sing penasaran. Saka pesawat MC-130J Commando II, palet kanthi macem-macem kargo ditibakake ing udara, kalebu. karo model rudal jelajah modern. Ing laku, iku bisa kanggo konfirmasi kamungkinan dhasar nempel senjata saka pesawat transportasi militèr.


Pesawat angkut abot C-17 mbongkar kontainer nalika mlayu

Bebarengan karo produk liyane, papat model pesawat CLEAVER (Cargo Launch Expendable Air Vehicles with Extended Range) pesawat saka MC-130J. Iki minangka rudal jelajah jarak jauh sing janjeni, kanthi basis UAV multi-tujuan uga bisa digawe. Eksperimen Januari katon penasaran amarga riset anyar: asile nuduhake kemungkinan nggawe pesawat arsenal.

Pros lan Cons


Pesawat arsenal beda banget karo operator rudal konvensional. Sawetara prabédan iki bisa dianggep kauntungan, nalika liyane mimpin kanggo watesan, kalebu. paling serius. Imbangan kekuatan lan kelemahane konsep kasebut bisa mbatesi nilai nyata pesawat sing wis rampung menyang Angkatan Udara.

Kaluwihan utama "arsenal" mabur yaiku kemampuan kanggo nggunakake platform udara sing dikuasai kanthi apik saka kelas pesawat transportasi militer. Sampeyan uga bisa kanggo nambah beban amunisi, kang digunakake loro dimensi pinunjul saka kompartemen kargo lan kapasitas mbeta dhuwur saka pesawat. Contone, transporter nyebar C-130, gumantung saka modifikasi, bisa nggawa nganti 19 ton kargo ing kabin gedhe. C-17 Globemaster III sing luwih gedhe mawa luwih saka 77 ton lan bisa nampung 18 palet standar.

Kinerja penerbangan lan karakteristik operasional gumantung saka jinis platform dhasar. Utamane, nalika nggunakake platform sing ana, "arsenal" bisa duwe jangkauan penerbangan lan radius pertempuran sing gedhe, nanging kacepetan penerbangan supersonik kanthi kabeh kaluwihan ora bisa ditindakake.

Nindakake luwih akeh rudal jelajah utawa UAV: ​​Angkatan Udara AS pengin pesawat arsenal

Mundhut kargo saka C-17. Kajaba iku, sampeyan bisa nyelehake rudal jelajah

Amarga akeh watesan, pesawat arsenal ora bisa nindakake terobosan pertahanan udara kanthi cara sing padha karo bom strategis. Ing babagan iki, R&D anyar kanggo Angkatan Udara AS nyedhiyakake panggunaan rudal jelajah jarak jauh. "Arsenal" kudu ngluncurake misil ing njaba zona karusakan pertahanan udara mungsuh. Iki bakal nambah survivability, nanging bakal nyuda sawetara senjata kasedhiya kanggo nggunakake.

Sampeyan uga bisa uga ana kesulitan tartamtu ing tahap ngowahi pesawat transportasi dadi operator rudal, sajrone konstruksi utawa operasi. Kajaba iku, iku durung rampung cetha apa pesawat-arsenal, digawe ing teknologi modern, bisa dadi tambahan lengkap kanggo ngebom (ora kanggo sebutno panggantos).

Cedhak mangsa ngarep


Umumé, konsep pesawat arsenal nduweni hak kanggo urip lan malah bisa digawa menyang karya pembangunan. Nanging, nasib luwih saka riset sing diwiwiti kanggo Angkatan Udara lan Kantor Peluang Strategis tetep ora jelas. Gagasan "arsenal" mabur kanthi teori bisa nampa dhukungan kanthi implementasine lan pangiriman peralatan rampung menyang pasukan. Bakal nggedhekake kemampuan serangan Angkatan Udara, nanging transisi lengkap menyang pesawat arsenal ora mungkin.

Umumé, ing sawetara dekade sabanjure, penerbangan strategis AS ana kanggo owah-owahan gedhe, lan sawetara bisa uga ora dikarepke. Dadi, miturut rencana sing disetujoni, bagean saka peralatan sing wis ana bakal dicopot amarga kebusukan moral lan fisik, lan model anyar bakal diganti. Pangarep-arep utama Angkatan Udara yaiku B-21 sing janjeni. Karya riset sing mentas diluncurake bisa uga ora nyebabake nggawe operator rudal anyar. Nanging preduli saka asil riset iki, iku cetha yen US Air Force arep golek cara kanggo nambah daya striking saka aviation strategis, kalebu sing ngluwihi pendekatan tradisional.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Angkatan Udara AS, Up-ship.com
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Grazdanin
    Grazdanin 3 Juli 2020 18:08
    +2
    A operator pesawat mabur, operator rudal lan UAV? Ing mratelakake panemume, iki saka sawetara buku Fantastic) nanging wis bisa))
    1. lucul
      lucul 3 Juli 2020 18:23
      +4
      A operator pesawat mabur, operator rudal lan UAV? Ing mratelakake panemume, iki saka sawetara buku Fantastic) nanging wis bisa))

      Ya, sing diarani "pesawat langit bening". Yaiku, nalika ora ana sing ngganggu dheweke - ora pejuang, utawa pertahanan udara)))
      Yen ora dijamin mayit ...
      1. Grazdanin
        Grazdanin 3 Juli 2020 18:55
        -1
        Kratos XQ-58 Valkyrie kudu numpes pejuang lan pertahanan udara :)
        1. lucul
          lucul 3 Juli 2020 19:31
          0
          Kratos XQ-58 Valkyrie kudu numpes pejuang lan pertahanan udara :)

          Tembung kunci yaiku WAJIB. Apa - ora ateges bakal nindakake)))
      2. donavi49
        donavi49 3 Juli 2020 19:31
        + 11
        Kenging punapa? Iki minangka sarana sing cocog kanggo mbangun kanthi cepet, lan kanthi fitur sing didhelikake.

        Contone, perlu kanggo gouge Iran utawa sawetara negara liyane ora saka donya pisanan. Kita butuh serangan pertama sing kuat, nglawan akeh target. Yen sampeyan narik armada menyang mbukak, banjur sisih liyane mirsani 2003 lan iku ora kasunyatan sing dutifully bakal ngenteni nganti kabeh gopcompany klumpukne kanggo kick karo kaki. Penyebaran rahasia lan drawdown armada sing dibenerake - duwe watesan dhewe.

        Nggunakake Angkatan Udara luwih prasaja, nanging ana uga sawetara watesan. Lan maneh, transfer bakal mbukak.

        Lan ing kene sampeyan bisa nyekel, ngomong, 20-25 truk kasebut, iki ora bakal nyebabake rasa curiga. Banjur ing jam H padha, bebarengan karo pasukan liyane, bakal nyedhiyani serangan pisanan tenan dadakan lan gedhe-ukuran.

        Ing konflik sluggish biasanipun / tumindak mbales-pendidikan, iki uga migunani. Iku larang tenan kanggo drive kang B-52 / B1, sumber daya, Bunch saka persetujuan. Lan transportasi mogok kuwi luwih murah lan bisa uga ngganti penghancur ing peralatan serangan. Lan kanthi cepet, nalika Burke butuh 3-5 dina, yen wis siyap operasional ing wilayah kasebut. Nanging bisa uga ora, utawa sampeyan kudu narik 4-5 kapal saka situs, 6-8 Axes saben. Utawa ngenteni nganti padha nglengkapi lan seret kejut saka basa utama kanggo minggu utawa sepuluh dina.

        Ya, lan kanggo perang gedhe. Sebanyak 20-30 mobil sing diowahi bakal mabur menyang Polandia-Estonia-Ukraina, miturut legenda dheweke nggawa popok lan hamburger. Lan iki minangka pambangunan penting saka serangan pertama, lan bakal bali saka wilayah NATO / Sekutu.
        1. lucul
          lucul 3 Juli 2020 19:33
          -7
          Kenging punapa? Iki minangka sarana sing cocog kanggo mbangun kanthi cepet, lan kanthi fitur sing didhelikake.

          Omong kosong.
          Inggih, negara liyane nutup langit kanggo sampeyan, kanggo dalan pesawat sampeyan, lan kabeh - konsep kabeh langsung ana ing tong sampah.
          1. donavi49
            donavi49 3 Juli 2020 19:36
            +8
            Iki kanggo Rusia - mulane, perlu nggawe armada, ora bakal ditutup.

            AS bakal nutup papan mung sabanjure kanggo demokratisasi, lan ana sawetara.
            1. lucul
              lucul 3 Juli 2020 19:41
              -2
              AS bakal nutup papan mung sabanjure kanggo demokratisasi, lan ana sawetara.

              Ana mung luwih akeh - bisa tekan titik sing bakal ditutup Eropa)))
          2. Grazdanin
            Grazdanin 3 Juli 2020 19:36
            +2
            Apa ana sing takon?)) Iki pesawat AS, dheweke duwe akses menyang kabeh negara)
            1. lucul
              lucul 3 Juli 2020 19:42
              -1
              iki pesawat AS, duwe akses menyang kabeh negara)

              Dadi karo kabeh wong))))
        2. Grazdanin
          Grazdanin 3 Juli 2020 19:44
          -4
          X58a kanggo pertahanan diri lan bukaan pertahanan udara, Predator C utawa modifikasi MQ25 kanggo serangan. UAV iki bisa, ing teori, kejiret, kejiret ing kabel kaya nalika ngisi bahan bakar, ditarik munggah menyang kunci magnetik lan ditarik ing Aircraft Carrier kanggo ngisi ulang pluru :)
          1. Grazdanin
            Grazdanin 3 Juli 2020 19:48
            -1
            Maskapai pesawat adhedhasar Boeing 747-8 :)
        3. lanang landhep
          lanang landhep 3 Juli 2020 20:07
          +1
          Penampilan "arsenal" kasebut bakal menehi alesan kanggo njupuk pesawat ukuran gedhe tanpa ragu-ragu, tanpa ngganggu standar moral! Apa Amerika pancen pengin ngowahi kabeh armada sipil dadi target legal? hi
        4. Katanikotael
          Katanikotael 3 Juli 2020 21:19
          -2
          tanpa radar mabur, barang kasebut ora bakal mabur ing endi wae, lan iki langsung mbukak topeng kabeh skuadron
      3. gregor6549
        gregor6549 4 Juli 2020 17:50
        +2
        Ora ana sing bakal nggunakake pesawat iki sing bisa diancam dening pejuang, interceptor lan sistem pertahanan udara.
        Jangkoan rudal jelajah cukup cukup kanggo mesthekake yen bisa diluncurake suwe sadurunge mlebu ing zona tumindak IA lan SAM. Kajaba iku, kemampuan rudal jelajah modern kanggo ngliwati zona kasebut nalika mabur menyang target. Tambah ing kene kemampuan kanggo mlengkung ing terrain, sing ndadekake deteksi lan interception minangka tugas sing angel banget, uga akeh CR sing bisa nyerang target tartamtu saka arah sing beda-beda, lan sampeyan entuk lukisan minyak.
        Aku wani Wigati sing mratelakake panemume disdainful menyang "kapak" sing bubar kawangun antarane masyarakat umum ora cukup cocog karo ancaman saka CD modern. Sawise kabeh, dheweke uga berkembang kanthi cepet, duwe kepala homing multi-mode lan multi-spektral lan bisa uga efektif sanajan sistem pertahanan udara sing dilapisi.
  2. Oleg Zatsepin
    Oleg Zatsepin 3 Juli 2020 18:46
    -7
    Miturut lan gedhe, omong kosong lan bodho Fantasi. Marang barmaley, iku keluwih lan ora perlu ing kabeh. Marang Rusia, contone, bodho. Ngarep-arep yen intelijen bakal oversleep penerbangan saka wong bodho iki lan ora ana sing bakal mabur kanggo nyegat ... Bisa, mesthine, miwiti tembak sapisan kaya Hitler, tanpa ngumumake perang, nanging sing kapindho ora bisa ditindakake.
    1. liwat
      liwat 3 Juli 2020 20:36
      + 13
      Kutipan: Oleg Zatsepin
      Intelligence bakal oversleep penerbangan wong bodho iki lan ora ana sing bakal mabur kanggo nyegat ...

      Inggih, intelijen kita ora oversleep, padha weruh sing bajingan mabur, padha nganti soko, salah siji latihan, utawa serangan disarming, ngendi kanggo fly iku, menyang wilayah udara Polandia, utawa Mungkin Estonia? Pranyata ora bisa nyegah piranti iki tekan garis peluncuran, lan nganti ana rudal massal, kita ora bisa nembak pepelats iki kanthi jarak sing dawa, kaya S-400, lan nalika ana peluncuran massal. , bakal kasep. Dadi ternyata ora omong kosong lan fantasi bodho, nanging ace trump.
    2. mbayar
      mbayar 3 Juli 2020 21:47
      +6
      Sampeyan ora njupuk menyang akun sawetara rudal cruise. Pesawat kasebut ora katon beda karo pesawat transportasi biasa, bisa dilengkapi ing hangar, bakal diluncurake ing wilayah udara internasional. Dadi kanggo jotosan pisanan iku cukup sarana. Yen saben wong bodho bisa miwiti 40-50 utawa luwih CD, banjur salvo massive kanggo reloading lan suppressing pertahanan udara bakal mesthekake. Aja lali yen sawise diluncurake saka operator, KR bakal mabur ing papan sing cendhek lan sithik banget lan bakal dadi target pertahanan udara sing angel banget - ing babagan kesulitan deteksi ing wiwitan, amarga kanggo radar adhedhasar lemah, sawetara deteksi. bakal 15 - 35 km.
      Dadi, gagasan arsenal pesawat pancen njanjeni, sanajan ora anyar. Pungkasan wektu iki ora dileksanakake amarga pesawat kasebut uga kudu dilebokake ing kontrak - minangka operator Republik Kyrgyzstan kanthi hulu ledak nuklir (ora ana sing bakal ngrungokake alesan yen dheweke ora "konvensional" - Perang Dingin kaya ngono. ), sawise pungkasan Perang Dingin, kebutuhan pesawat kasebut ora ... nanging saiki wis muncul.
      Lan ora bakal ngrusak Kamentrian Pertahanan kanggo nindakake R&D kanggo ngluncurake KR kanthi Il-76 - Kh-101, Kh-102 lan Kh-50 sing janjeni. Kanthi arsenal udara kasebut, trep banget lan cepet kanggo maneuver pasukan ing jarak sing adoh.
      Contone, kahanan ing Timur Jauh saya tambah akeh, lan sawetara arsenal kasebut ditransfer ing wayah awan ... utawa sawetara rolas - ing kene bakal napsu wilayah Moskow. Lan saiki - ora ana krisis sing elek.
      Utawa ing Segara Karibia padha ana kekacoan - Venezuela gelo maneh ... Lan sawetara pesawat transportasi mabur ana ... Lan hooligans dadi pemikir ... Lan ora perlu kanggo drive sembarang kapal ... kang kita nindakake ora duwe kanggo bioskop remot kuwi operasi.
      Lan luwih murah lan luwih gampang ditindakake tinimbang mbangun armada pengebom strategis. Bakal ana tugas liyane sing luwih rumit lan tanggung jawab kanggo Dewan Keamanan.
      Amarga ora ana perjanjian kontrol senjata strategis sing bakal ditandatangani, rencana bisa ditindakake saiki.
      1. Ka-52
        Ka-52 6 Juli 2020 07:42
        0
        Sampeyan ora njupuk menyang akun sawetara rudal cruise.

        Aku ora ngerti kenapa mayoritas ngrembug spheroconin edan iki. Kanggo mungkasi kabeh program iki, cukup kanggo ngelingi kacepetan pesawat CD - sethitik liwat 800 km / h. Yaiku, dalan Republik Kyrgyzstan saka tapel wates Federasi Rusia menyang wilayah strategis ora mung sawetara menit, nanging jam. Cukup wektu kanggo miwiti serangan balesan ICBM - sampeyan bisa malah nedha awan lan ngrokok ing leisurely pungkasan. Serangan dening negara sing ora ngembangake pasukan nuklir strategis? Ya, ana kapal selam sing cukup
        1. mbayar
          mbayar 6 Juli 2020 15:57
          0
          Dheweke pancen ora khayalan lan iki wis suwe dibahas.
          Kaping pisanan, murah - luwih murah tinimbang bom strategis, lan luwih-luwih kapal selam nuklir.
          Kapindho, arsenal sing digawa dening siji operator kasebut padha karo voli MAPL jinis Ash. Lan 3-5 kaping luwih saka Tu-160.
          Katelu, jangkauan aksi CD modern yaiku 2 - 500 km. Mulane, peluncuran bisa ditindakake saka wilayah sampeyan dhewe (lan gedhe banget karo kita), utawa saka jarak sing aman (liwat Kutub Lor, ing sisih kidul Segara Kaspia, saka tengah Atlantik (yen). sampeyan mabur liwat Timur Tengah lan Afrika Lor).
          Kacepetan rudal kasebut (subsonik) uga ora dadi alangan, amarga yen iki minangka konflik global, mula bakal mlebu gelombang kapindho (yen ora katelu), nalika fasilitas lokasi over-the-horizon, satelit orbit rendah, lapangan udara tempur lan pesawat tempur, pusat komando, lsp. CD kasebut bakal nyerang infrastruktur militer lan sipil, pangkalan militer, energi, pusat transportasi ...
          Lan ing gelombang pisanan (gumantung ing téater operasi), wewatesan Iskanders, Daggers (amarga kita mung durung duwe IRBM normal), Zircon hipersonik (yen ana bakal katon ing layanan ing wektu iku) saka MAPLs lan kadohan. saka 500 km. saka pesisir mungsuh (ing wayahe mung mungsuh banget kamungkinan), lan mesthi ICBMs, yen konflik iki nuklir.

          Amerika Serikat saiki ngadhepi masalah operator strategis (padha duwe akeh masalah, nanging iki minangka salah sawijining sing paling lara) lan ora bisa ngatasi. Menapa malih, padha ora bisa - cepet. B-21 ora bakal katon ing layanan rauh, bakal larang lan ora bisa ngatasi masalah peluncuran massive. Dadi dheweke nyoba ngluncurake rudal saka pesawat transportasi. Kabeh iku logis.
          Kita duwe masalah sing padha - armada pengebom strategis wis lawas, ora bisa mbangun sing anyar (lan ora bakal cepet), lan yen kedadeyan, bakal larang lan dawa. Deleng kasusahan kanthi nyoba ngelas bagean tengah titanium kanggo Tu-160 lan nerusake produksi mesin NK-32M kanggo ...
          Apa sampeyan bisa mbayangno apa sing bakal kedadeyan nalika nyoba mbangun PAK YES?
          Tugas sing angel.
          Lan larang banget.
          Nanging kabeh ngguyu saka kahanan iku kanggo KR kita karo sawetara 4 - 500 km. ora perlu media mewah kuwi. Sembarang operator, sing paling biasa, cukup, amarga bisa diluncurake saka wilayah sing aman, ora ana sistem pertahanan udara mungsuh.
          Sampeyan BISA nyimpen ing media.

          Kanggo China sing padha, kanthi dana tanpa wates, ora ana pengebom strategis. Tu-16 ora diitung - iki minangka penerbangan jarak jauh lan anti-kapal.
          Lan CR iku.
          Dadi dheweke uga duwe kapentingan sing sah ing operator anggaran Republik Kyrgyz iki.

          Dadi iki adoh saka whim, nanging kabutuhan obyektif.
          Lan masalah iki njupuk kabeh urgency saiki - nalika AS wis nilar Prajanjian INF, lan saiki prajanjèn senjata strategis mbokmenawa bakal klelep menyang lalen. Temenan.

          ... Lan banjur susah kita pindhah menyang Ulyanovsk, ing endi kanggo dasawarsa wis nggiling metu resumption saka construction serial saka Il-76MD90A ... Taun iki padha janji pangiriman serial pisanan (6 utawa 8 Unit) .. .lan kasepen ... Apa padha mbangun? ... Ora mbangun? ... Nanging ora ana sing ngukum ...
      2. miwiti
        miwiti 1 Oktober 2020 13:20
        0
        KR bakal mabur ing papan sing cendhek lan sithik banget lan bakal dadi target sing angel banget kanggo pertahanan udara - babagan kerumitan deteksi ing wiwitan, amarga kanggo lemah radar tegese, jarak deteksi bakal 15 - 35 km.

        Tembung kunci ing kene yaiku "lemah". Abs. ora bisa dimangerteni kepinginan keras kepala USSR / RF kanggo fokus ing sistem lemah - kabeh jinis S-x00s, lan ora ing (kaya) A-50, MiG-31 / Su-xx. Lan iki karo wilayah ageng!
        Utawa ana kekacoan ing Segara Karibia sing padha - Venezuela lagi gelo ... Lan sawetara pesawat transportasi mabur ana ... Lan hooligans mikir bab iku ...

        Kenging punapa? Dheweke duwe radar mabur lan pejuang sing akeh banget, dheweke nembak kabeh kaliber. Malah ing versi Stealth, wiwit sampeyan ora bisa ndhelikake teken IR.
  3. alien308
    alien308 3 Juli 2020 18:49
    +3
    Nyelehake muatan ing njaba jarak pertahanan udara. Lan bisa uga ana akeh transporter ing panyimpenan. Mobil iki bisa digawe tanpa awak. Yen transporter saka panyimpenan wis kesel sumber daya, iku ora tega.
    1. Grazdanin
      Grazdanin 3 Juli 2020 19:07
      -3
      Ya, 3-4 operator pesawat tanpa awak nganggo UAV lan rudal, 1-2 tanker, 1 pusat komando remot pesawat :)) Lan luwih akeh demokrasi ing Bandastan :))
  4. mdsr
    mdsr 3 Juli 2020 18:49
    +5
    Lan konsep sing menarik, lan sing paling penting, murah. Bayangake, Il-76 sing dimuat karo Kaliber utawa pluru hipersonik njupuk saka lapangan udara kita, mabur ing Segara Kaspia ing tutup para pejuang kita, liwat wilayah loropaken Iran, dheweke ngluncurake rudal massal ing wilayah salah sawijining negara. Teluk Persia utawa Afrika Lor. Ana akeh kaluwihan ing kene, wiwit saka ora ana kebutuhan kanggo mbangun kapal operator Kaliber sing larang, nganti efisiensi mundhak ing sawetara wektu lan tambah akeh rudal. Titik penting liyane yaiku muncule kemungkinan serangan massal dening rudal jelajah target militèr lan administratif musuh sing penting tanpa mlebu zona pertahanan udara. Masalah liyane yaiku misil kasebut larang banget.
    1. Grazdanin
      Grazdanin 3 Juli 2020 18:56
      0
      Lan yen kargo Kratos XQ-58 Valkyrie UAV? ))
      1. mdsr
        mdsr 3 Juli 2020 19:06
        +5
        Kutipan saka Grazdanin
        Lan yen kargo Kratos XQ-58 Valkyrie UAV? ))

        Ora ana prabédan dhasar apa bakal ngluncurake UAV kamikaze utawa rudal jelajah. Kemungkinan banget nambah jangkauan serangan kanthi cara siji utawa liya saka serangan nambah kemampuan militer negara kasebut.
        1. Grazdanin
          Grazdanin 3 Juli 2020 19:08
          0
          Iki dudu kamikaze, pesawat tempur UAV X58a sing dadi pilot F35.
    2. lucul
      lucul 3 Juli 2020 19:28
      -7
      Lan apa, konsep sing menarik, lan sing paling penting, murah

      Bodho iku kaya palu kuku nganggo mikroskop.
      1. Grazdanin
        Grazdanin 3 Juli 2020 19:35
        0
        Kutipan saka lucul
        Bodho iku kaya palu kuku nganggo mikroskop.

        Ora, iku kaya palu paku karo paku :)
      2. kjhg
        kjhg 3 Juli 2020 19:46
        + 10
        Kutipan saka lucul
        Bodho iku kaya palu kuku nganggo mikroskop.

        Omong kosong yaiku ngganti pesawat sampeyan lan kelangan pilot lan penembak artileri, banjur menehi gelar pahlawan sacara anumerta. Nafig butuh medali sampeyan marang wong tuwane prajurit, garwane lan anak-anake. Dheweke butuh dheweke urip!
        1. lucul
          lucul 3 Juli 2020 19:48
          -1
          Omong kosong yaiku ngganti pesawat sampeyan lan kelangan pilot lan penembak artileri, banjur menehi gelar pahlawan sacara anumerta.

          Ya, aku bisa ndeleng kaluwihan konsep sampeyan sajrone 2 taun kepungkur))))
  5. Komentar wis dibusak.
  6. becik peteng
    becik peteng 3 Juli 2020 20:19
    +3
    Alat sing apik banget kanggo oversaturating pertahanan udara mungsuh kanthi amunisi sing murah.
    1. PSih2097
      PSih2097 4 Juli 2020 21:33
      +1
      Kutipan saka nice.temniy
      Alat sing apik banget kanggo oversaturating pertahanan udara mungsuh kanthi amunisi sing murah.

      Ya, KR ora tau murah, paling ora dibandhingake karo rega rudal ...
  7. Roso 56
    Roso 56 3 Juli 2020 20:40
    -10
    Oh, lan bakal ana geger ing lemah amarga tiba, utawa apa sing belang-belang ngira yen gudang iki bakal mabur tanpa ukuman menyang ngendi wae? Naif, jaman nguwasani kulon alam bébas wis suwe, nalika perang karo bedhil nglawan busur lan tomahawks. Welasan pluru ing lapangan terbang lan peti mabur iki bakal tetep ana ing lemah, lan wong-wong sing mabur ing udhara uga bakal disambut.
    1. Grazdanin
      Grazdanin 3 Juli 2020 20:45
      +7
      Kutipan: Ros 56
      A rolas rudal ing lapangan udara

      Lapangan udara nang endi wae ing Texas? Oalah :)
      1. Roso 56
        Roso 56 3 Juli 2020 21:00
        -9
        Sampeyan kudu mikir kanthi sirah, lan ora mung nganggo topi, utawa sampeyan mikir yen gudang iki bakal mabur pirang-pirang minggu kanthi beban kasebut. Dheweke bakal adhedhasar ing Eropa. Lan ing acara sing padha trample ing kita lan sampeyan bisa metu ing Texas, paling kamungkinan bakal dadi.
  8. Alex2000
    Alex2000 3 Juli 2020 20:52
    +3
    nggih.
    Ana radar mabur, tanker, pos komando, pesawat intelijen radio .....

    Apa ora dadi arsenals mabur. Kabeh gumantung, miturut Medvedev, ing nenek. Lan strategi aplikasi sing dipikirake.
  9. Sergei Sfiedu
    Sergei Sfiedu 3 Juli 2020 21:35
    +1
    Nanging Boeing wiwit sambat yen ora ana pesenan kanggo B-747, dheweke pengin nyuda produksi. Pesenan saka Angkatan Udara kanggo pesawat arsenal kasebut bakal migunani banget kanggo perusahaan kasebut. Nanging ana kesulitan teknis - pesawat transportasi dudu perusak kanthi TLU, dudu pejuang kanthi sling eksternal, lan dudu tukang ngebom kanthi hatch kargo ing setengah fuselage. Sampeyan kudu piye wae ngirim pluru liwat kabeh fuselage menyang lawang ngisor ukuran winates, kang banget wasir.
    1. Pavel57
      Pavel57 4 Juli 2020 08:13
      +1
      Dheweke kudu nggawe maneh arsenal B737 MAX
  10. evgen1221
    evgen1221 4 Juli 2020 04:48
    +3
    Dheweke golek cara supaya ahli strategi udara luwih murah. Sawise kabeh, papan khusus minangka kesenengan sing larang - dheweke nyoba nglebokake fungsionalitas ahli strategi menyang papan kargo biasa. Konsep platform gulung apik ing pendapatku - ing wektu sing kaancam, sampeyan bisa nggawe akeh pihak macet lan ngerteni ing endi truk kasebut lan ing ngendi rudal rampung, lan operator rudal normal bakal nembus.
  11. sen
    sen 4 Juli 2020 05:01
    +3
    Bebarengan karo produk liyane, papat model pesawat CLEAVER (Cargo Launch Expendable Air Vehicles with Extended Range) pesawat saka MC-130J. Iki minangka rudal jelajah jarak jauh sing janjeni, kanthi basis UAV multi-tujuan uga bisa digawe.

    Sing. durung ana pesawat kasebut, isih kudu digawe. Cetha yen bakal luwih gedhe lan luwih abot tinimbang sing ana AGM-84H SLAM-ER lan AGM-158 JASSM. Sadurunge, proyek CLEAVER wis dibahas ing VO.
    https://topwar.ru/171647-proekt-cleaver-kak-prevratit-v-udarnuju-aviaciju-obychnye-transportniki.html
  12. lawas26
    lawas26 4 Juli 2020 16:30
    +3
    Kutipan saka lucul
    Kenging punapa? Iki minangka sarana sing cocog kanggo mbangun kanthi cepet, lan kanthi fitur sing didhelikake.

    Omong kosong.
    Inggih, negara liyane nutup langit kanggo sampeyan, kanggo dalan pesawat sampeyan, lan kabeh - konsep kabeh langsung ana ing tong sampah.

    Sebutake paling ora siji negara sing arep nglarang penerbangan BTA AS? Aku curiga yen iki Georgia, Ukraina, Romania ...

    Kutipan saka sharp-lad
    Penampilan "arsenal" kasebut bakal menehi alesan kanggo njupuk pesawat ukuran gedhe tanpa ragu-ragu, tanpa ngganggu standar moral! Apa Amerika pancen pengin ngowahi kabeh armada sipil dadi target legal? hi

    Lan apa, iku bisa kanggo njupuk mudhun armada sipil sing?

    Kutipan saka Katanikotael
    tanpa radar mabur, barang kasebut ora bakal mabur ing endi wae, lan iki langsung mbukak topeng kabeh skuadron

    Omonganmu opo?!? Lan apa, BOEING-474 Amerika mabur ing saindenging jagad kanthi eksklusif nganggo radar mabur?

    Kutipan: Oleg Zatsepin
    Miturut lan gedhe, omong kosong lan bodho Fantasi. Marang barmaley, iku keluwih lan ora perlu ing kabeh. Marang Rusia, contone, bodho. Ngarep-arep yen intelijen bakal oversleep penerbangan saka wong bodho iki lan ora ana sing bakal mabur kanggo nyegat ... Bisa, mesthine, miwiti tembak sapisan kaya Hitler, tanpa ngumumake perang, nanging sing kapindho ora bisa ditindakake.

    Sayange, apa sing sampeyan tulis iku pancen khayalan lan fantasi bodho. Apa intelijen kita nglacak budhal saben pesawat penumpang ing donya? Utawa apa sampeyan mikir yen pesawat arsenal kasebut bakal nggawa pewarnaan Angkatan Udara AS?

    Kutipan saka bayard
    Dadi, gagasan arsenal pesawat pancen njanjeni, sanajan ora anyar. Pungkasan wektu iki ora dileksanakake amarga pesawat kasebut uga kudu dilebokake ing kontrak - minangka operator Republik Kyrgyzstan kanthi hulu ledak nuklir (ora ana sing bakal ngrungokake alesan yen dheweke ora "konvensional" - Perang Dingin kaya ngono. ), sawise pungkasan Perang Dingin, kebutuhan pesawat kasebut ora ... nanging saiki wis muncul.

    Ora mesthi kanthi cara kasebut. Ing perjanjian SALT-2 taun 1979, larangan kasebut diwenehake kanggo nggunakake pesawat kasebut (sipil) minangka operator senjata. Yaiku, ing tembung biasa, "dilarang nggawe operator bomber-rudal adhedhasar pesawat kargo lan penumpang sing ana." Lan USSR meksa ngenalake klausa iki, amarga kita bakal ana ing posisi sing kudu ditembak. kabeh ing saurutan, lan kita mung ora bisa nembak mudhun fisik Lan mungsuh duwe urutan gedhene pesawat sipil kelas iki luwih saka kita. mung bisa mundur saka pranata kasebut adhedhasar ora ana perjanjian strategis.

    Kutipan saka alien308
    Nyelehake muatan ing njaba jarak pertahanan udara. Lan bisa uga ana akeh transporter ing panyimpenan. Mobil iki bisa digawe tanpa awak. Yen transporter saka panyimpenan wis kesel sumber daya, iku ora tega.

    Ora perlu nggawe tanpa awak. Sistem bakal kurang fleksibel tinimbang sing diawaki. Kajaba iku, sampeyan kudu duwe lan pesawat saka ngendi sampeyan kudu ngontrol drone ...

    Kutipan saka mdsr
    Lan konsep sing menarik, lan sing paling penting, murah. Bayangake, Il-76 sing dimuat karo Kaliber utawa pluru hipersonik njupuk saka lapangan udara kita, mabur ing Segara Kaspia ing tutup para pejuang kita, liwat wilayah loropaken Iran, dheweke ngluncurake rudal massal ing wilayah salah sawijining negara. Teluk Persia utawa Afrika Lor.

    Lan ing wektu iki, Boeing saka macem-macem modifikasi, kanthi nomer urutan gedhene luwih gedhe tinimbang IL-76, nyedhaki wilayah Rusia saka arah sing beda-beda? Carane ketemu wong-wong mau? Para pejuang kabeh bakal ngiringi IL-76 kita, sing bakal "ngukum salah sawijining negara ing Teluk Persia." Lan carane ketemu armada Boeing ??? Carane padha seneng nimbang mung siji sisih ing VO, lali sing ana liyane.

    Kutipan: Ros 56
    Welasan pluru ing lapangan terbang lan peti mabur iki bakal tetep ana ing lemah, lan wong-wong sing mabur ing udhara uga bakal disambut.

    Apa sampeyan bisa ngerti saka ngendi penumpang utawa kargo Boeing-747 saiki lagi mabur? Lan apa, apa bisa nyerang lapangan udara Maroko utawa Thailand saka kita nganggo "sawetara misil" ???

    Kutipan: Ros 56
    Sampeyan kudu mikir kanthi sirah, lan ora mung nganggo topi, utawa sampeyan mikir yen gudang iki bakal mabur pirang-pirang minggu kanthi beban kasebut. Dheweke bakal adhedhasar ing Eropa. Lan ing acara sing padha trample ing kita lan sampeyan bisa metu ing Texas, paling kamungkinan bakal dadi.

    Sampeyan pancene kudu mikir kanthi sirah, lan ora mbuwang topi. Ora ana kasunyatan manawa mesin kasebut bakal ana ing lapangan udara Eropa. Lan mbokmenawa wong-wong sing nglebokake artikel iki menyang perjanjian SALT-2 ora luwih dumber tinimbang sampeyan. Mesthi ora nandhang sangsara saka mbuwang topi, nanging dianggep ancaman nyata. Lan ora mung nyata, nanging ora bisa dipungkiri ...

    Kutipan: Sergey Sfiedu
    Sampeyan kudu piye wae ngirim pluru liwat kabeh fuselage menyang lawang ngisor ukuran winates, kang banget wasir.

    Masalah kasebut ditindakake ing pungkasan taun 70-an. Ana rong pilihan. rudal lawang ing ngarep tengen fuselage utawa ing buntut. Kabeh kangelan dumunung ing mindhah kaset karo rudal jelajah nang fuselage. Nanging masalah iki gampang ditanggulangi. Kita nandur kru liyane kanggo ngontrol gerakan wadhah kasebut

    Kutipan saka sen
    Sing. durung ana pesawat kasebut, isih kudu digawe. Cetha yen bakal luwih gedhe lan luwih abot tinimbang sing ana AGM-84H SLAM-ER lan AGM-158 JASSM. Sadurunge, proyek CLEAVER wis dibahas ing VO.

    Part ya. Lan sawetara bisa nggunakake AGM-86B / C / D lan AGM-158 JASSM sing wis ana
    1. Grazdanin
      Grazdanin 4 Juli 2020 23:23
      +1
      Quote: lawas26
      Ora perlu nggawe tanpa awak. Sistem kasebut bakal kurang fleksibel tinimbang sing diawaki. Kajaba iku, sampeyan kudu duwe lan pesawat saka ngendi iku bakal perlu kanggo ngontrol drone

      Saka siji pesawat, bisa ngontrol 3-4, ing asas, malah sawetara rolas, pesawat unmanned saka arsenals, pesawat penumpang modern bisa operate meh kabeh rute ing autopilot, kalebu lepas landas lan kebangkrutan. Ing skenario iki, ora ana risiko kelangan wong, lan sing paling penting, akeh pilot ora dibutuhake.
      Quote: lawas26
      Ora ana kasunyatan manawa mesin kasebut bakal ana ing lapangan udara Eropa

      Paling kamungkinan, dheweke ora bakal mabur saka Eropa, sektor iki sempit banget, ing sisih kulon pasukan utama lan pertahanan udara, wetan, kidul, lor mbukak. Range ora dadi masalah.

      Ing AS, konsep prioritas yaiku proyeksi gaya cepet. Kanggo mindhah pasukan kanthi cepet menyang ngendi wae ing donya. Mulane, transportasi cepet dibutuhake, mula ana proyek convertiplane, lan liya-liyane. Ing kahanan modern, Angkatan Laut dadi alon banget, sarana penerbangan dibutuhake. Pancen angel kanggo mindhah pejuang, sampeyan butuh infrastruktur lemah, wektu kanggo lelungan. Jinis penerbangan liyane kanthi alami luwih angel. Perkembangan teknologi modern ngidini sampeyan mikir babagan 2 konsep
      1. Pesawat-arsenal, kanthi muatan rudal jelajah lan gaman serangan liyane, kanggo ngisi ulang pertahanan udara, numpes maksimal pasukan mungsuh saben unit wektu.
      2. Kapal induk kanthi muatan UAV kanggo dhukungan langsung saka pasukan darat. Nindakake tugas kapal induk kanthi kendaraan tanpa awak. Ing pungkasan dekade iki, UAV bakal nindakake kabeh peran utama penerbangan berawak: pejuang, pesawat serang, pengebom, lsp. Kajaba mbok menawa ngeterake wong. Kapal induk karo sawetara rolas UAV kaya X58A cukup nyata.
  13. lawas26
    lawas26 5 Juli 2020 12:34
    +1
    Kutipan saka Grazdanin
    Saka siji pesawat, bisa ngontrol 3-4, ing asas, malah sawetara rolas, pesawat unmanned saka arsenals, pesawat penumpang modern bisa operate meh kabeh rute ing autopilot, kalebu lepas landas lan kebangkrutan. Ing skenario iki, ora ana risiko kelangan wong, lan sing paling penting, akeh pilot ora dibutuhake.

    Sampeyan bener lan padha bisa pindhah ing autopilot, lan sampeyan bisa ngatur rolas. Nanging mung ngatur. Yen pesawat arsenal kasebut bakal nggawa peluncur rudal strategis lan operasional-taktis, mula pitakonan bakal muncul kanggo tujuan apa sing kudu ditindakake ing wektu tartamtu. Iku salah siji bab nalika pesawat wis manned lan PIC nemtokaken kanggo nyerang target No.. 3, lan ora target No.. 1 lan No.. 2 (miturut informasi sing wis ing wektu tartamtu. Lan iku temen beda nalika pesawat-KP bakal pindhah satus kilometer saka arsenals lan ora bakal duwe kabeh informasi kanggo nggawe pancasan.

    Kutipan saka Grazdanin
    Paling kamungkinan, dheweke ora bakal mabur saka Eropa, iki minangka sektor sing sempit, ing sisih kulon pasukan utama lan pertahanan udara, wetan, kidul, lor mbukak. Range ora dadi masalah.

    Rampung setuju karo sampeyan. Cukup kanggo nguripake flyradar lan ndeleng aliran lalu lintas

    Kutipan saka Grazdanin
    Ing AS, konsep prioritas yaiku proyeksi gaya cepet. Kanggo mindhah pasukan kanthi cepet menyang ngendi wae ing donya. Mulane, transportasi cepet dibutuhake, mula ana proyek convertiplane, lan liya-liyane. Ing kahanan modern, Angkatan Laut dadi alon banget, sarana penerbangan dibutuhake. Pancen angel kanggo mindhah pejuang, sampeyan butuh infrastruktur lemah, wektu kanggo lelungan. Jinis penerbangan liyane kanthi alami luwih angel. Perkembangan teknologi modern ngidini sampeyan mikir babagan 2 konsep
    1. Pesawat-arsenal, kanthi muatan rudal jelajah lan gaman serangan liyane, kanggo ngisi ulang pertahanan udara, numpes maksimal pasukan mungsuh saben unit wektu.
    2. Kapal induk kanthi muatan UAV kanggo dhukungan langsung saka pasukan darat. Nindakake tugas kapal induk kanthi kendaraan tanpa awak. Ing pungkasan dekade iki, UAV bakal nindakake kabeh peran utama penerbangan berawak: pejuang, pesawat serang, pengebom, lsp. Kajaba mbok menawa ngeterake wong. Kapal induk karo sawetara rolas UAV kaya X58A cukup nyata.

    Umume setuju karo iki
  14. Krabong
    Krabong 1 September 2020 09:34
    0
    Ide sing apik, bener ... Ing wayahe, mokal kanggo tukang ngebom bisa ngatasi pertahanan udara sing luwih utawa kurang diatur. Pilihan mogok mung kanggo miwiti dana tanpa mlebu wilayah sing kena pengaruh. Kok banjur pager kebon nganggo B-21 lan PAK YES? Kajaba iku, padha duwe V-1, 52. Kita duwe Tu-22, 95, 160.
  15. sala7111972
    sala7111972 9 September 2020 09:54
    0
    Kapal udara karo reaktor, ayo padha wedi ...