Pemecah es abot Amerika ing abad XXI. Siji ing construction, loro ing baris, apa sabanjuré?

217
Pemecah es abot Amerika ing abad XXI. Siji ing construction, loro ing baris, apa sabanjuré?

Nalika "patriot" kita kanthi seneng ngandhani yen Amerika Serikat ora bisa nggawe pemecah es, sing pertama wis diwiwiti.

Sawetara dina kepungkur, Alexei Rakhmanov, kepala United Shipbuilding Corporation ngumumakesing Amerika Serikat bakal mbutuhake paling 7-8 taun kanggo nggawe icebreakers kuat, lan padha bakal biaya telu luwih. Pernyataan kasebut nyebabake, kaya biasane, reaksi masyarakat patriotik, utamane dadi pernyataan sing nyenengake yen Amerika ora bakal bisa mbangun armada es iki.

Kita kudu nguciwani masyarakat, lan njlentrehake tembung Alexei Leonidovich. Amerika ora mung bisa nggawe pemecah es. Dheweke wis wiwit mbangun: siji wis dibiayai kanthi lengkap lan wiwit mbangun (nalika urutan komponen kanggo laying lagi ditindakake). Ing patang taun, Amerika Serikat bakal duwe siji merek anyar icebreaker ing layanan, cocok, antarane liyane, kanggo mecahaken masalah militer, lan liyane bakal rampung, lan loro saiki uga bakal ing layanan. Lan iki mung bakal dadi wiwitan.



Ayo analisa spesifik industri pemecah es Amerika.

masalah icebreaking Amérika


Boten kados Rusia, kang wis meh telung atus ewu pedunung ing Murmansk piyambak lan kang wis nomer ageng fasilitas Komplek lan Enterprises ing Arktik, dikembangaké kapal komersial lan baris paling penting komunikasi segara - Lor Segara Route, Amerika Serikat ora duwe apa-apa. saka jinis. Pemukiman paling gedhe ing sisih lor Lingkaran Arktik kurang saka 5000 jiwa lan ora ana ekonomi. Ora ana ekstraksi sumber daya, ora ana pengiriman pedagang. Bentenipun ing pendekatan kanggo pangembangan Arktik diterangake ing rinci ing artikel "Ngarep Arktik. Babagan gerakan Rusia ing sisih lor".

Mulane, tugas pemecah es Amerika tansah diwatesi. Sejatine, padha nggodhok kanggo ngiringan kapal pasokan menyang stasiun ilmiah Amerika ing Antartika, ing sisih liya Bumi, lan ing Arktik - kanggo ngirim kelompok ilmiah lan operasi nylametake. Arang banget nalika kudu nuntun kapal sing sepi liwat es, cepet-cepet nggawa barang menyang desa cilik sing ora duwe wektu kanggo nggawa menyang banyu sing mbukak ing musim panas.

Uga ing kasus pemecah es militer, salah sawijining tugas sekunder yaiku implementasi provokasi militer marang negara kita ing Rute Segara Lor: biasane mesthine dadi dalan liwat perairan teritorial Soviet ing Selat Vilkitsky ing tutup PBB. Konvensi babagan Hukum Laut (sing Amerika Serikat, kanthi cara, ora ngratifikasi) sing diarani hak lintas sing ora salah, sing ing kahanan kasebut ora bisa ditrapake.

Amerika nyoba nindakake iki ing taun 60-an, nanging alam dadi luwih kuwat, lan pemecah es militer sing ringkih ora bisa ngalahake es.

Ing taun 1976 lan 1978, US Coast Guard nyakup rong kapal pemecah es "berat" (miturut klasifikasi Amerika): Bintang Kutub (Bintang Kutub) lan Laut Kutub (Segara Kutub). Saka banjur nganti pungkasan taun 90-an, kabeh tugas icebreaking Amerika wis ditanggulangi dening wong-wong mau. Provocations padha tilar saka dhaftar, wiwit Perang Dingin wis bisa kanggo perang USSR nang endi wae ing pinggiran politik donya, padha coped karo liyane. Kapal kasebut sukses lan kuat, mung amarga kerumitan desaine sing gedhe banget.


Lintang Kutub lan Segara Kutub ing Antartika

Ing taun 2000, Healy mlebu layanan, pemecah es gedhe kanthi pamindahan 16000 ton, nanging kanthi kekandelan es cilik kanggo diatasi - 1,6 meter, lan mulane cocog karo winates. Dadi, Healy ora pindhah menyang Antartika, lan, amarga kekandelan cilik es sing kudu dikalahake, diklasifikasikake minangka "sedheng", sanajan luwih "punching" Bintang Kutub lan Segara Kutub dianggep "berat" kanthi pamindahan. saka 13200 ton. Nanging, Healy tekan Kutub Lor nalika dadi perlu ing 2015, lan tanpa masalah.


Healy ing Kutub Lor. 9 September 2015

Lan ing 2011, amarga kacilakan serius saka pembangkit listrik utama (GEM), Segara Kutub ing salawas-lawase glethakaken munggah. Polar Star lan Polar Sea dirancang kanggo 30 taun operasi. Ing wiwitan taun 2000-an, istilah kasebut kadaluwarsa. Nanging ora ana sing arep ngganti kapal. Amerika wiwit perang gigantic sawijining, episode kang introduksi saka pasukan menyang Afghanistan lan dijupuk saka Irak, lan dhuwit dibutuhake kanggo liyane "penting" saka icebreakers.

Mangkono wiwit saga tetep Polar Star munggah lan mlaku. Nggunakake Segara Kutub minangka "donor" suku cadang, Coast Guard bisa ngoperasikake kapal ing arah Antartika sing penting banget sing ora bisa digunakake. Arktik "dicekel" dening Healy. Ora ana masalah karo sing terakhir, kapal kasebut ora lawas, nanging saben taun Polar Star menehi liyane lan liyane, lan ndandani dadi luwih angel. Ing pertengahan 2010s, Polar Star minangka "mayit urip" saka kapal sing layanane mung ngancam nyawa.

Ing taun 2013, Departemen Keamanan Tanah Air, sing dadi subordinate Coast Guard, sing ngerti yen dina Polar Star wis dinomer, ngetokake statement khusus yen Amerika Serikat mbutuhake enem pemecah es anyar: paling ora telung heavy lan telung medium.

Nanging ora ana dhuwit. Aku kudu tetep kaya ngono, utamane amarga ana kerusakan kritis bisa nyewa sawetara jinis pemecah es ing Rusia.

Ing 2014, pilihan back-up iki dadi mokal, lan AS ditinggalake maneh karo Polar Star. Kapal ing wayahe iki ambruk ing pangertèn sing paling bener.

Titik balik yaiku 2018. Kaping pisanan, pers entuk katrangan babagan cara salah sawijining ekspedisi pemecah es menyang Antartika. Sawise sawetara breakdowns saka pembangkit listrik, kang kapal ana ing verge saka kelangan dalan, darurat anyar ditambahake - bocor lambung serius. Bocor mimpin kanggo banjir kamar engine, mundhut saka kacepetan lan ndandani tengen ing segara, nalika iku perlu kanggo perang kanggo survivability lan las lambung bosok saka tuwa. Amerika banjur bisa kanggo ngatasi masalah amarga kasunyatan sing padha nggawa karo wong-wong mau kabeh sing bisa migunani kanggo ndandani, lan amarga saka efforts mirunggan saka personel sing ngerti ngendi lan apa kapal bisa rusak. Ana ancaman yen pemecah es ora bakal bisa nyedhiyakake Amerika ing Antartika. Lan minangka asil, resiko kudu takon Rusia, ing ngendi Amerika Serikat banjur nyoba kanggo meksa kuwat, kanggo bantuan.

Masalah kapindho kanggo Coast Guard yaiku maksud Angkatan Laut kanggo nindakake provokasi militer marang Rusia. Militer dimaksudake kanggo nindakake kanthi bantuan Polar Star apa sing gagal ditindakake ing taun 60-an: ngliwati perairan wilayah Rusia lan nuduhake wong Rusia sing dadi bos ing Arktik. Nanging "kebebasan latihan navigasi" kudu dibatalake: komandan Coast Guard, Laksamana Paul Zukunft, ngendika yen pemecah es bisa pecah ing sembarang menit, lan banjur Rusia kudu nguripake kanggo Rusia dhewe kanggo nyimpen. Iku bakal dadi bilai politik lan Amerika bakal mundur.

Loro episode iki nindakake apa sing ora bisa ditindakake dening US Coast Guard sajrone pirang-pirang dekade: Dheweke yakin Kongres yen masalah es kudu diatasi. Lan Congress diparengake dhuwit, langsung lan tanpa tawar-menawar, mbayar siji icebreaker, ndandani Polar Star, lan malah nyedhiakke cadangan cilik kanggo Coast Guard kanggo kapal liya.
Banjur ana tender, lan ing 2019 pambangunan seri pemecah es Amerika diwiwiti.

American Icebreaking Program


Kaping pisanan, suwe sadurunge pendanaan pemecah es dadi kasunyatan, Coast Guard condong menyang proyek maju Fincanteri Mariette Marine Corporation, sing wis suwe ngumumake pangembangan lan proposal kanggo kapal pemecah es sing janjeni. Dianggep perusahaan iki bakal dadi kontraktor konstruksi, nanging tender kanggo konstruksi kasebut dimenangake dening galangan kapal VT Halter Marine. Iku karo dheweke kontrak ditandatangani kanggo construction saka kapal timbal saka seri.


Salah sawijining gambar "jaman Fincanteri"

Miturut kontrak, perusahaan kudu ngrampungake desain kapal ing pungkasan taun 2021, supaya lan nampa kabeh komponen sing perlu kanggo laying kapal, Cut baja lan lay kapal.


Lan iki minangka gambar saka "jaman VT Halter"

Iki kudu dipasrahake ing 2024. Iki bakal dadi taun nalika AS bakal duwe kapal pemecah es sing anyar. Saliyane pembayaran lengkap kanggo pambangunan kapal, Kongres nyedhiyakake dhuwit kanggo program ekstensi urip sing disebut Polar Star lawas: kapal kasebut bakal didandani kanthi serius ing sawetara langkah lan bakal bisa ngladeni paling ora nganti icebreaker kapindho seri anyar dibangun ing Amerika Serikat. Karya iki wis ditindakake. Ing taun 2024, AS bakal duwe telung pemecah es maneh: kapal pemecah es anyar sing didandani puluhan yuta dolar dening Polar Star lan Healy. Kapal liyane bakal dibangun. Sawise sing kapindho rampung, Polar Star kemungkinan bakal dinonaktifake. Nanging nalika iku, AS bakal duwe loro pemecah es abot lan siji medium Healy ing layanan. Yen kabeh dadi miturut rencana, banjur kapal liyane bakal dibangun ing wektu iku.


Render liyane. Supaya adoh tanpa gaman. Nanging penampilan pungkasan sing nyata bakal rada beda, mbok menawa mung amarga gegaman

Ing Januari 2019, komandan anyar, Karl Schultz, nyatakake ing wawancara yen kapal minimal sing dibutuhake dening Coast Guard yaiku telung kapal pemecah es, lan enem kapal bakal cukup. Amarga kasunyatane yen Polar Star isih ora tahan suwe, iki tegese lima maneh kudu dibangun, sing mung siji sing dibiayai kanthi lengkap nalika iku.

Ing pungkasan taun 2019, nalika nyiapake anggaran kanggo 2020 wis rampung, awan wiwit ngumpul ing pemecah es nomer loro ing seri kasebut. Trump, sing sadurunge wis ngluncurake program icebreaking, kudu golek dana kanggo proyek liyane sing dijanjekake ing pemilihan - tembok ing tapel wates karo Meksiko. Banjur ana Dhiskusi saka abang serius ing sawetara program, antarane kang diusulake kanggo kalebu rearmament saka Coast Guard. Nanging ing pungkasan bisa metu, lan Congress diparengake bagean dhuwit kanggo kapal kapindho.

Nganti saiki, $ 1,169 milyar wis dialokasikan lan digunakake kanggo program kasebut. Iku mung $ 121 yuta kurang saka apa sing bakal dibutuhake kanggo mbangun loro pemecah es, nanging tanpa peralatan militer lan gaman sing diwenehake dening pemerintah AS. Lan yen kita njupuk menyang akun kabeh expenses, kalebu malah nglatih kru lan nyiapake basa, dadi metu sing icebreaker pisanan wis mbayar ing advance, lan 130 yuta padha diparengake kanggo kaloro, kang sampeyan bisa miwiti pesenan komponen. . Kasunyatan mbuwang ing endi wae ing tengah; kanthi kiasan, kita bisa nganggep manawa Amerika wis mbiayai siji setengah pemecah es, salah sijine wis dibangun.

Ora bisa ujar persis nalika Amerika bakal nyelehake kapal nomer loro, bakal gumantung saka pendanaan, nanging ing rencana finansial program kasebut, tranche pungkasan kasebut nuduhake 2024. Wiwit, miturut laporan sing diterbitake saka Layanan Riset Kongres AS, jumlah pemecah es abot sing direncanakake kanggo konstruksi yaiku telung unit, kita bisa nganggep kanthi aman yen ing taun 2024 Amerika ngrancang ngrampungake pendanaan pemecah es katelu. Lan iki tegese dheweke ngrancang mbangun kabeh trio luwih awal tinimbang dekade iki. Mangkono, ing pungkasan dasawarsa, kita bisa kanthi aman njamin yen Amerika Serikat bakal duwe papat pemecah es sing bisa mlaku, umpamane, menyang Kutub Lor, sing mung siji, Healy, bakal duwe watesan babagan ketebalan es. sing bisa diatasi. Trio liyane mung bisa mandheg kanthi es sing kandel, bisa uga luwih kandel tinimbang rong meter. Masalah Amerika karo pemecah es bakal dirampungake.

Pitakonan ing telu kapindho isih mbukak. Pilihan kanggo mbangun telung medium icebreakers saliyane telung abot ing seri pisanan lagi sinau, nalika, mbok menawa, iki bakal versi simplified saka icebreakers abot (supaya nyimpen dhuwit).

Spesifik teknis lan bedane saka pendekatan Rusia


Kanggo Rusia, pemecah es minangka alat kanggo ngembangake ekonomi. Pemecah es Amerika minangka alat kanggo njaga pengaruh Amerika. Iki ndhikte beda sing signifikan ing pendekatan kanggo desain kapal. Kapal-kapal Amerika minangka kapal perang, lan warna abang lan putih sing nyenengake saka Coast Guard ora kena nyasarké sapa waé.

Saka biaya pemecah es, meh katelu yaiku macem-macem peralatan militer sing bakal ngidini kapal kasebut digunakake kanggo kepentingan Angkatan Laut AS, nampa informasi intelijen saka unit tempur Angkatan Laut AS, menehi intelijen sing ditampa menyang Angkatan Laut AS, mesthekake nggunakake senjata dening unit tempur liyane lan sijine macem-macem jinis gangguan radio. Nalika ora ana kajelasan sing tepat babagan senjata. Pasinaon pisanan saka Fincanteri kalebu kapal sing ora nganggo senjata utawa kapal kanthi 4 bedhil mesin kaliber 12,7 mm. Nanging saiki, misale jek sawetara sistem sing luwih abot bakal "resep" ing kapal kasebut. Kapal kasebut nduweni hangar kanggo helikopter, prasarana kanggo penyelam, kamungkinan nglengkapi pos komando, bisa uga bisa nggawa kendaraan ing jero banyu lan njamin panggunaane. Iki kapal temen beda saka icebreakers kita.

Kanggo ngurangi biaya infrastruktur lan universalize kapal, Amerika ora malah nimbang versi nuklir, nanging padha ora perlu, padha ora bakal drive sembarang kafilah kapal liwat es. Ing wektu sing padha, prau sing janji bakal cukup abot - 23400 ton. Iki meh kaping pindho saka Polar Star, lan mung rong ewu ton kurang saka pamindahan standar Arktik Newest kita. Kanggo mbandhingake: kapal patroli pemecah es Project 23550 bakal duwe pamindahan 9000 ton.

Pembangkit listrik kapal kasebut, dibangun ing sekitar generator diesel raksasa kanthi mesin Caterpillar, bakal udakara 45000 hp, sing mesthi ora tekan kapal nuklir, nanging wis cedhak karo dheweke. Iki cukup kanggo Amerika, dheweke ora butuh kacepetan es utawa pamisah maksimal, bisa ngliwati hummocks sing kandel lan golek papan sing luwih tipis es, amarga kafilah tanker lan operator akeh ora bakal. tindakake wong. Kapal kasebut bakal dilengkapi macem-macem peralatan lan papan crane kanggo awak lan penumpang kanthi gunggung 186 wong. Iki minangka kapal kanthi wujud sing paling murni - lan, kanthi paralel karo lelungan menyang Antartika, iki bakal digunakake.

Yen sampeyan ngrungokake tembung Laksamana Schultz, dadi cukup cetha yen Amerika bakal aktif cilaka kita ing Rute Segara Lor karo icebreakers sing. Yen ora, iku ndadekake ora pangertèn kanggo wong-wong mau duwe enem Unit sing Coast Guard pengin duwe ing final. Malah telu bakal dadi akeh kanggo dheweke: loro sing abot lan Healy bakal cukup. Nanging Amerika Serikat, ora duwe kesempatan kanggo saingan karo kita ing pembangunan tentrem ing wilayah Arktik, bakal akeh complicate kegiatan ekonomi kita karo provokasi sawijining. Lan ing kene saben kapal sing dibangun bakal dibutuhake.

Saliyane pemecah es iki, AS duwe telung kapal cilik liyane (ora luwih saka 6000 ton) sing digunakake dening organisasi ilmiah kanggo riset ing Arktik. Bebarengan karo dheweke, Amerika Serikat saiki duwe 5 pemecah es. Bakal ana enem ing 2024.

Dadi ing pangertene, Amerika luwih cedhak armada icebreakers saka A. Rakhmanov ngandika.

Iku tetep kanggo kapentingan kanggo njlentrehake masalah karo rega.

Biaya mbangun telung kapal pemecah es anyar kanggo Amerika Serikat yaiku siji milyar wolung atus lima yuta dolar. Yen kita nambahake peralatan militèr lan senjata, banjur rong milyar telung atus pitung puluh siji yuta dolar. Rata-rata $ 790 yuta saben kapal. Ing babagan rubel ing tingkat Bank Sentral, iki sèket lima milyar telung atus yuta rubel saben kapal. Kanggo comparison: "Arktika" biaya sèket milyar. Dheweke, mesthi, duwe pembangkit listrik tenaga nuklir. Lan Amerika duwe elektronik militer sing ora bisa dibayangake. Ing wektu sing padha, malah recalculating prices ora ing tingkat saka Bank Central, nanging ing purchasing daya podo ora bakal menehi salah siji pitu- utawa wolung kaping prabédan.

Mangkene kahanane para pemecah es Amerika: sadurunge muncule pemecah es anyar ing Amerika Serikat, mung sawetara taun maneh. Lan sadurunge katon ing pesisir kita - uga. Lan iki ora bakal pas karo Amerika ing sawetara cara sing apik banget.

Nanging, dheweke bisa nambah skala program kanthi dramatis.

Memorandum Trump


Ing tanggal 9 Juni 2020, Presiden AS Donald Trump nandatangani memorandum sing nuduhake maksud sing luwih serius. Pisanan, miturut Trump, AS isih bakal njelajah kemungkinan mbangun pemecah es sing didhukung nuklir. Kapindho, ana prospek kanggo nambah jumlah kapal sing dibangun.

Memorandum kasebut mbutuhake nimbang pirang-pirang kapal sing pancen dibutuhake kanggo Amerika kanggo perang kanggo Arktik, mbutuhake ngembangake kemungkinan nggunakake kapal "kanggo tujuan keamanan nasional."

Saliyane ekspansi program icebreaking, memorandum kasebut mbutuhake njelajah kemungkinan nyedhiyakake paling ora rong pangkalan ing Arktik, uga nyebarake kapal ing pangkalan ing negara liya.

Trump nuntut duwe armada pemecah es sing kuat ing taun 2029. Ngelingi program sing wis ditindakake, kita bisa ujar manawa langkah pertama wis ditindakake dening Amerika.

Prakiraan kanggo masa depan


Lan kita kudu nyiapake provokasi Amerika. Loro patroli patroli proyek 23550, sing saiki lagi dibangun, dadi "ora ana ing papan" lan bakal ditindakake kanthi tepat. Mesthine, kapal-kapal kasebut luwih cilik tinimbang kapal Amerika, lan, bisa uga, Amerika bakal nyengkuyung pemecah es sing ora luwih elek utawa luwih kuwat tinimbang kita (jelas, patroli patroli kita ora bakal duwe wadhah karo Kaliber, kanggo rincian liyane - kene). Nanging iki ora penting, penting kanggo kita bisa ngontrol wong-wong mau ing cedhak perairan teritorial kita kanthi masang kapal patroli menyang wong-wong mau, lan ing jarak sing luwih adoh, kanthi kekandelan es sing luwih gedhe, ing mburi lan penerbangan bisa ngetutake.


Pemecah es Project 23550 katon nyengsemaken, nanging ukuran lan kabisan bakal luwih cilik tinimbang kapal Amerika. Nanging, kapal "duwe wektu" kanggo layanan ing wektu. Pas wektune

Pemecah es tapel wates proyek 97P uga bakal migunani, sing kudu dijaga kanthi apik lan siap tempur.

Lan kita uga butuh wawasan sing jelas babagan cara nanggapi provokasi kasebut. Contone, icebreaker sing "ngethok" dalan liwat banyu netral, liwat sawetara mil ing kita. Iki minangka skenario khas provokasi Amerika kanthi kedok hak dalan sing ora salah. Apa sing kudu ditindakake ing kahanan kaya ngono? Geni? Nanging iki minangka jawaban sing ora proporsional, lan kahanan kasebut, terus terang, ora jelas saka sudut pandang hukum. Nanggepi iki, padha ora njupuk. Kanggo nindakake apa-apa? Nanging banjur kaya ngono bakal dadi norma, lan Amerika bakal nindakake saben dina.

Mlaku-mlaku liwat perairan teritorial kasebut? Nanging sampeyan kudu njawab luwih utawa kurang langsung. Mung sing cetha yen prekara-prekara kaya ngono kudu diurus sadurunge.

Nanging, ketoke, iku ora worth melu ing Tambah ing construction saka icebreakers militèr. Nganti ukuran masalah sing Amerika bisa nggawe kanggo kita karo kapal sing cetha, iku ora worth iku manawa.

Given deadline kanggo entri icebreakers Amérika, kita duwe wektu kanggo nyiapake, lan kita kudu nggunakake bener: iku bakal rauh dadi banget "panas" ing Arktik. Pemecah es Amerika anyar minangka bukti langsung babagan iki.
  • Alexander Timokhin
  • Foto US Coast Guard dening Petty Officer 2nd Class Cory J. Mendenhall, Wikipedia commons, Technology Associated, Inc., www.navalarchitects.us, Fincanteri Mariette Marine, VT Halter Marine, United Shipbuilding Corporation
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

217 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 19
    Juli 4 2020
    Hmm, aneh ... Nalika padha pesen / ngrancang soko saka kita, biasane ngomong: "ayo ngenteni nganti katon ing pasukan (uga, utawa ing papan liya, gumantung saka obyek)"
    Ora ana sing dibangun ing kene. Direncanakake / dibiayai, lsp. Aku menehi saran supaya konsisten lan ngenteni asil.
    1. +6
      Juli 4 2020
      Amerika Serikat nduweni industri gawe kapal sing kuat. Yen Kongres nyedhiyakake dhuwit, dheweke bakal mbangun kanthi cepet lan tepat wektu. Amarga padha duwe ekonomi kuwat. Miturut cara, peralatan kanggo seri LK-60YA saka icebreakers ing construction saka jinis Arktika dikirim lan dimuat karo bantuan saka Demag ngambang crane, kang isih ngelingi Comrade Stalin. Crane ngambang dikirim ing taun 1940 menyang Leningrad tanpa boom. Lan panah sing ditarik iki dibanjiri dening Jerman ing Teluk Finlandia. Nanging, sajrone perang, pabrik tenaga diesel Jerman saka crane ngambang nyedhiyakake listrik kanggo ngepung Leningrad.
      Dheweke ana ing latar mburi ing foto.
      1. +2
        Juli 4 2020
        Konstruksi kapal pemecah es anyar ing Amerika Serikat bakal ditindakake ing galangan kapal ing Pascagoula, Mississippi, diduweni dening Singapore Technologies Engineering, uga VT Halter Marine dhewe. Lambung kapal kasebut dijadwalake ing taun 2021, lan rampung konstruksi lan penyerahan kapal pemecah es menyang pelanggan samesthine ing kuartal kaping pindho 2024. Ketentuan kontrak kasebut nyedhiyakake pilihan kanggo pambangunan rong kapal liyane saka jinis sing padha kanthi tanggal pangiriman 2025 lan 2027, masing-masing. Pembangkit listrik utama kanthi generator diesel Caterpillar lan Azipod azimuth thrusters bakal ngidini pemecah es tekan kecepatan maksimal 20 knot ing banyu bening, nalika bakal bisa ngilangi es nganti ketebalan 2 meter kanthi kecepatan 3 knot, uga minangka independen ngatasi hummocks nganti 6 meter dhuwur.
        1. +5
          Juli 4 2020
          Quote: Bashkirkhan
          Pembangkit listrik utama kanthi generator diesel Caterpillar lan Azipod azimuth thrusters bakal ngidini pemecah es tekan kecepatan maksimal 20 knot ing banyu bening, nalika bakal bisa ngilangi es nganti ketebalan 2 meter kanthi kecepatan 3 knot, uga minangka independen ngatasi hummocks nganti 6 meter dhuwur.

          Kepiye carane bisa saingan karo pemecah es paling anyar saka proyek LK-60Ya, apa maneh LK-120Ya.
          1. +3
            Juli 4 2020
            Apa kudu padha saingan? Dheweke ora arep.
            1. +2
              Juli 9 2020
              Amarga kaunggulan gedhe saka armada AS lan NATO lan divisi armada Rusia menyang Segara Ireng, Baltik, Pasifik lan Lor, wis wektune kanggo Rusia miwiti mbangun kapal pemecah es bersenjata. Kita kudu mesthekake kaunggulan militer sing akeh banget saka armada kita ing Arktik. Kajaba iku, dalan liwat Kutub Lor minangka cara paling cendhak menyang AS, kanca sumpah kita. Iki bakal ngidini kita mriksa mungsuh utama kita.
        2. +2
          Agustus 30 2020
          statement kang provoked, minangka biasanipun, reaksi saka masyarakat patriotik, utamané suda kanggo statements bungah sing Amerika ora bakal bisa kanggo mbangun armada icebreaking iki ing kabeh.

          Iki minangka mitos sing digawe babagan wong Amerika sing bodho sing ora bisa numpak kapal, nuduhake yen kita bisa nindakake luwih apik, kaya ngono "gaun raja telanjang" digawe, kita dikandhani manawa gaun kasebut ora ana analog, nanging ing nyatane raja kita wuda.
          1. -1
            Agustus 30 2020
            Informasi kudu dievaluasi kanthi kritis.
    2. -2
      Juli 4 2020
      Ayo, kita wis "Daggers" nglelebke kabeh operator pesawat Amerika, lan Poseidons nyebul "New York"
      1. -1
        Juli 4 2020
        avatarmu pancen patriotik, nanging hakekatmu murtad.
        1. + 20
          Juli 4 2020
          Ya, patriot sejati ora bakal ngidini awake dhewe ngevaluasi mungsuh kanthi bener, ta?
          Patriot sejati ora bakal pengin negarane ngerteni ancaman ing wektu lan siap, ta?
          Iki minangka conto apa sing ditindakake para pengkhianat kaya aku ing jaman biyen, sing ana ing Tentara Soviet.


          Lan yen ana patriot, dheweke bakal ngyakinake prajurit sing ati-ati yen mungsuh ora bisa perang tanpa Coca-Cola, ta?
        2. +7
          Juli 5 2020
          Quote: Pencari
          avatarmu pancen patriotik, nanging hakekatmu murtad.

          Inti patriotik yaiku kanthi jujur ​​lan objektif mbiji kahanan lan nggawe analisis sing cocog. malah njupuk menyang akun backlog lan masalah kita.
          1. +2
            Juli 6 2020
            Apa sampeyan ngerti umume yen Rusia duwe armada pemecah es paling gedhe ing donya ???:)
            https://pikabu.ru/story/ledokolyi_vsekh_stran_1440720
            Saliyane patroli pemecah es, pemecah es proyek 22220. Konstruksi pemecah es "Pemimpin" diwiwiti.
          2. +2
            Juli 6 2020
            Quote: Grits
            nindakake tes sing cocog

        3. 0
          Agustus 30 2020
          hakekatmu iku murtad

          Renegades yaiku wong-wong sing kerja ing luar negeri, ing ngendi Timokhin ora katon.
      2. -1
        Juli 9 2020
        sampeyan, sing duwe?
        1. +2
          Juli 9 2020
          Inggih mikir sethitik
          1. 0
            Agustus 26 2020
            Aku panginten sampeyan delusional
            1. +3
              Agustus 26 2020
              Sampeyan ora bisa "mikir" ketoke. Ora diwenehi, ketoke.
  2. +2
    Juli 4 2020
    Ing titik kunci entri NSR menyang banyu kita (tanpa ana strov), perlu kanggo nginstal platform tempur stasioner, khusus utawa adhedhasar industri (banjur tuku lan re-peralatan bisa). Iku. kontrol bakal diwenehake (DRLO lan N) lan, yen perlu, counteraction (contone, ing acara saka Cut, helikopter saka platform paling cedhak bakal bisa kanggo "mbenerake" misunderstanding). Padha uga bisa diselehake ing banyu netral.
    1. + 11
      Juli 4 2020
      Miturut cara, ing tanggal 20 Juni, ing komentar, aku nggawe kesimpulan sing padha karo penulis, nanging mayoritas luwih seneng nari penguin tempur kanthi saber.
    2. +1
      Juli 4 2020
      Game ora worth lilin, kita bakal nyuwil kaya sing.
      1. +1
        Juli 4 2020
        Ing kasunyatan, iku ora dadi larang (ora operator pesawat), nanging banget, banget multifunctional lan efisien.
        1. 0
          Juli 4 2020
          Iku mung ora perlu, sampeyan bisa kanthi gampang nindakake tanpa iku.
          1. +1
            Juli 4 2020
            Kutipan saka: timokhin-aa
            sampeyan bisa kanthi gampang nindakake tanpa iku.

            Iku angel tanpa wanita, roti (daging) lan anggur, lan platform ora angel, ora larang (relatif), èfèktif lan sampeyan bisa nindakake tanpa iku kira-kira kaya tanpa kertas jamban (sanalika sampeyan aplikasi kanggo pisanan lan sawetara tampilan ganti radikal)
        2. +4
          Juli 4 2020
          Kutipan saka tandha 1
          Nyatane, ora larang banget (dudu kapal induk)

          Iku ora kasunyatan.
          Platform kanggo Arktik larang banget.
          1. +1
            Juli 5 2020
            Biaya kompleks Varandey (platform uga kalebu ing kana) yaiku -1,1 milyar dolar, biaya operator pesawat Ford luwih saka 12 milyar, biaya operator pesawat sing dijanjikake Rusia yaiku -5 lan luwih milyar dolar.
    3. -1
      Juli 5 2020
      Kutipan saka tandha 1
      Ing titik-titik utama entri NSR menyang perairan teritorial kita (yen ora ana pulo), perlu kanggo nginstal platform tempur stasioner.

      Iku uga misale jek sing pangkalan militer cilik njaluk pangkalan militer cilik ing Chukotka cedhak Cape Dezhnev. Kanthi lapangan udara sing bisa nampa kargo kanggo urip, kanthi pembangkit listrik sing kuat (bisa uga luwih saka siji), bangunan omah, hangar, gudang. Inggih, lan sing paling Jahwéh - baterei artileri (sanajan lawas lan stasioner, anggere iku long-range), "andhap asor" rudal anti-kapal, lan pertahanan udara adhedhasar obyek. Sistem intelijen, komunikasi, stasiun radar. Inggih, sethitik prajurit keamanan karo kendaraan entheng mobile.
      Pranyata metu kuwi andhap asor, nanging ora sickly obyek pertahanan. Sing ngontrol selat strategis, lan, kanthi mangkono, kabeh SPM.
      1. +1
        Juli 5 2020
        Ing jaman perang, barang sing ora ana gunane. Luwih becik ngembangake pesawat patroli.
  3. + 10
    Juli 4 2020
    Alexander, matur nuwun kanggo artikel sing menarik, yen ora amarga cipratan empedu ing bab pisanan, pancen ora perlu, mesthine ora becik.
  4. + 13
    Juli 4 2020
    "Lan Amerika duwe elektronik militer sing ora bisa kita bayangake."
    Apa wong-wong Mars mbantu wong-wong mau?
    Lan ing peralatan militer kita tegese ana tabung Peralatan elektronik ing jaman "King Pea"?
    1. +6
      Juli 4 2020
      Kutipan saka sibguest
      Lan ing peralatan militer kita tegese ana tabung Peralatan elektronik ing jaman "King Pea"?

      Ya, malah "tabung" siji bisa digunakake kanggo nggawe peralatan KAYA, sing liyane durung tuwuh lan tuwuh ...
    2. +4
      Juli 4 2020
      Padha Ngartekno unggul kanggo kita ing electronics, iku aneh sing wis ora krungu bab iku.
      1. 0
        Juli 8 2020
        Padha Ngartekno unggul kanggo kita ing electronics, iku aneh sing wis ora krungu bab iku.

        Nanging apa ora nyebabake disonansi ing babagan elektronik sing luwih unggul tinimbang kita, nanging ing pertahanan udara lan utamane ing radar pertahanan udara, dheweke luwih murah? Iku kabeh elektronik ...
        1. +2
          Juli 8 2020
          Mung ing sistem lemah.
          Ing kapal, kabeh angel, sebaliknya. Ing wektu sing padha, kita duwe katergantungan ing basis unsur sing diimpor.
          Sapa sing melu apa...
    3. +1
      Juli 5 2020
      Kutipan saka sibguest
      "Lan Amerika duwe elektronik militer sing ora bisa kita bayangake."
      Apa wong-wong Mars mbantu wong-wong mau?

      Aku ora bakal ngomong babagan wong Mars, nanging otak saka kabeh planet (kalebu saka sisih kita) mbantu dheweke akeh. Ora ana rahasia manawa babagan elektronik ora bisa diakses, kaya balet Amerika nganti Rusia.
    4. -2
      Juli 5 2020
      malah piye wae aneh, Yugoslavs ngatur kanggo njupuk mudhun "kahuripan", Komplek lawas Soviet S-125 "Neva"
      1. +1
        Juli 5 2020
        Sawise ing sajarah.

        Umumé, iki minangka pesawat taktis sing paling ora bisa dilawan.
  5. +4
    Juli 4 2020
    Aku mung arep ngomong marang penulis: "Aja ngomong gop nganti sampeyan mlumpat!" Kanggo meh 20 taun padha wis nggawa operator pesawat pungkasan ing atine, padha ngginakaken dhuwit kanggo loro armada, lan isih durung siap kanggo musuhan. Pemecah es ora malah dilebokake. Carane padha finance dikenal. Makalah dicithak lan ing kene yaiku pendanaan. Nalika iku icebreaker anyar bakal bisa kanggo break es paling kandel 2 meter, banjur kita bakal ngomong. Lan bakal dadi .... Dheweke ora ngerti kapan.
    1. +6
      Juli 4 2020
      Apa sampeyan ora salah siji saka wong-wong sing mbengok sethitik sadurungé sing ora bakal njupuk saka Topeng lan javelin ora bakal dikirim menyang Ukraina?
      1. -6
        Juli 4 2020
        lan apa njupuk mati? Feed pedhet Makar!
        1. 0
          Juli 5 2020
          Apa sampeyan histeris saka kabodhoan kronis sampeyan? Njupuk sedative.
    2. +2
      Juli 4 2020
      Dheweke wis dadi operator pesawat pungkasan meh 20 taun


      Ora 20 ing Panggonan pisanan, lan icebreaker luwih gampang ing Panggonan liya.

      Carane padha finance dikenal.


      Punika dikenal, lan artikel ngandika carane.

      Nalika iku icebreaker anyar bakal bisa kanggo break es paling kandel 2 meter, banjur kita bakal ngomong.


      Mung sampeyan bakal ndalang sing ora nulis kabeh iki, lan sampeyan uga bakal ma komentar.
      1. +2
        Juli 4 2020
        Ing endi sampeyan entuk kapercayan manawa kapal pemecah es Amerika bakal siyap ing 2024? Sampeyan teka saka mangsa, lan sampeyan ngerti manawa?
        1. +7
          Juli 4 2020
          Lan apa sing bisa nyegah dheweke mbangun? Meh kabeh peralatan ana saham.
          1. +3
            Juli 4 2020
            Kabeh kahanan sing ora dikarepake. Sampeyan ora bakal mbantah manawa iki minangka cara kanggo nggawe owah-owahan sing penting banget kanggo rencana asli.
            Aku ora ujar manawa Amerika ora bakal bisa mbangun pemecah es ing taun 2024, nanging nuduhake iki minangka meh fait accompli rada presumptuous, miturut pendapatku.
            1. +2
              Juli 4 2020
              Kahanan sing ora dikarepake, mesthi, bisa uga, nanging kanggo mungkasi proyek iki, dheweke kudu duwe skala monstrous.
              Yen ora, iku mung bisa dadi wektu tundha.
              Nanging iki ora kritis kanggo wong-wong mau.
            2. 0
              Juli 29 2020
              Inggih, ayo njagong lan dangle sikil kanthi pangarep-arep supaya bisa rampung lan sawetara krisis hipotek sabanjure bakal ngrampungake kabeh kanthi dhewe! Super efisien! Lan carane pinter!
            3. 0
              Juli 29 2020
              Inggih, ayo njagong lan dangle sikil kanthi pangarep-arep supaya bisa rampung lan sawetara krisis hipotek sabanjure bakal ngrampungake kabeh kanthi dhewe! Super efisien! Lan carane pinter!
            4. 0
              Agustus 30 2020
              Aku ora ujar manawa Amerika ora bakal bisa mbangun pemecah es ing taun 2024, nanging nuduhake iki minangka meh ora bisa ditindakake kanthi presumptuous.

              Ing jagad Kulon, ana kabeh, saka turbin gas, mesin diesel lan elektronik, lan ora duwe dhuwit akeh, ora kaya kita, ing ngendi program kasebut munggah amarga kekurangan turbin lan kekurangan dhuwit, mundur. menyang sekuritas Amerika.
          2. 0
            Juli 4 2020
            Meh kabeh peralatan ana saham.
            carane bisa ana peralatan serial ing kapal rampung anyar (lan kanggo wong-wong mau kelas anyar kapal)?
            Dadi iki dudu pemecah es ...
            1. +4
              Juli 5 2020
              Lan apa ana non-serial? Garis Hull mung. Contone, baling-baling Azipod sing kasebut ing teks kasebut minangka serial. Metu saka wit.
    3. kig
      -4
      Juli 4 2020
      Quote: Ora peduli
      Aku mung arep ngomong marang penulis: "Aja ngomong gop nganti sampeyan mlumpat!"


      Pascagoula, MS., 7 Mei 2019 - VT Halter Marine, Inc. (VT Halter Marine), perusahaan Vision Technologies Systems, Inc. (VT Systems), wis ngumumake penghargaan Polar Security Cutter (PSC) dening Departemen Angkatan Laut AS tanggal 23 April 2019. Departemen Angkatan Laut AS wis menehi VT Halter Marine saka Pascagoula, Mississippi, minangka kontraktor utama. saka $745,940,860 kontrak perusahaan insentif rega tetep kanggo desain rinci lan construction saka US Coast Guard (USCG) PSC (sadurungé Heavy Polar Icebreaker). Program PSC minangka investasi Tingkat 1 Departemen Keamanan Tanah Air lan inisiatif sistem utama USCG kanggo entuk nganti telung PSC multi-misi kanggo rekapitalisasi armada kapal pemecah es abot USCG. Kontrak iki kalebu opsi sing, yen ditindakake, bakal nggawa nilai kumulatif kontrak iki dadi $1,942,812,266. Pangiriman kapal pisanan dijadwalake kedadeyan ing 2024, sing nomer loro ing 2025 lan sing pungkasan dikirim ing awal 2027.
      Pemotong Keamanan Polar bakal ngisi kabutuhan saiki, definitif kanggo misi statutori Coast Guard lan nyedhiyakake dhukungan kanggo kabutuhan misi liyane ing garis lintang sing luwih dhuwur sing penting kanggo vitalitas ekonomi, penyelidikan ilmiah lan kepentingan nasional Amerika Serikat. VT Halter Marine digabungake karo Technology Associates, Inc. minangka desainer kapal lan, luwih saka rong taun, wis melu ing Heavy Polar Icebreaker Industry Study US Coast Guard. Desain kapal punika évolusi saka diwasa "Polar Stern II" saiki ing desain lan construction; tim wis makarya rigorously kanggo nduduhake kadewasan lan linuwih. Sajrone sinau, TAI incrementally nyetel desain lan nganakake seri saka limang model kapal tes tank kanggo ngoptimalake desain. Kapal kasebut dawane 460 kaki
      dawa kanthi balok 88 kaki sakabèhé, pamindahan beban lengkap kira-kira 22,900 ton dawa nalika dikirim. Propulsi kasebut bakal dadi listrik diesel kanthi tenaga jaran luwih saka 45,200 lan bisa mecah es antarane enem nganti wolung kaki. Kapal kasebut bakal nampung 186 personel kanthi nyaman lan tahan suwene 90 dina.

      Ana rong kaca liyane teks. Perlu terjemahan?
      1. 0
        Juli 4 2020
        Dipun
        Kita ora ngerti basa Albania.
        1. kig
          +1
          Juli 6 2020
          Secara harfiah aku ora bakal, nanging ing umum iki release penet saka Halter Marine. Padha ngeculake wong-wong mau kanthi rutin lan gumunggung babagan prestasine. Secara khusus, kasebut nyatakake yen Departemen Angkatan Laut AS wis milih perusahaan kasebut minangka kontraktor utama kanggo desain lan konstruksi kapal pemecah es sing diarani Polar Security Cutter (PSC). Nilai kontrak dituduhake. Kontrak kasebut duwe pilihan, lan yen ditrapake, total biaya bakal meh rong milyar. Pangiriman kapal pisanan direncanakake kanggo 2024, sing nomer loro kanggo 2025 lan sing pungkasan kanggo 2027. Ing ngisor iki ana ciri singkat.
      2. -2
        Juli 5 2020
        Kutipan saka kig
        Ana rong kaca liyane teks.

        Oh ... yaki corat-coret .. Apa sampeyan ngrungokake swara mungsuh? ngguyu
        1. kig
          +3
          Juli 6 2020
          [quoteApa sampeyan ngrungokake swara mungsuh? laughingquote] Ora, aku maca ing Internet. Kaping pisanan aku maca artikel iki, dadi menarik apa jenis Halter Marine iki. ketemu. Pancen, dheweke duwe pesenan kanggo mbangun pemecah es, informasi dikonfirmasi saka sawetara sumber. Lan bab basa ... Aku ora mbayangno yen Inggris kuwi penasaran.
          1. 0
            Juli 6 2020
            Kutipan saka kig
            Lan bab basa ... Aku ora mbayangno yen Inggris kuwi penasaran.

            Kanggo kula, alas peteng, jujur. ngguyu
            1. 0
              Agustus 30 2020
              Kanggo kula, alas peteng, jujur

              Inggris iku basa donya, kabeh teknologi paling anyar ditulis ing, iku bodho ora bisa nerjemahake liwat translators.
  6. +6
    Juli 4 2020
    Penciptaan armada pemecah es tempur AS maneh mbuktekake kepinginan kanggo nyekel bagean saka NSR, supaya bisa "memotong" dhuwit saka ... Yen ora, proyek sing duwe bathi kasebut "ngambang kepungkur" ... "pelanggaran", "pelanggaran getih"
    1. 0
      Juli 5 2020
      "... Amerika bakal aktif ngrusak kita ing Rute Laut Lor kanthi pemecah es"
      Yen sampeyan balapan karo pemecah es kaya konvoi ing Suriah, banjur katon ing sikilmu - dheweke bisa nyetel bandwagon! Dheweke bakal aktif banget lan bisa cilaka (rincian saka penulis - es bakal dicet maneh, log bakal dilebokake ing wormwood, lsp.)
  7. bar
    +2
    Juli 4 2020
    Amerika Serikat bakal duwe loro icebreakers abot anyar lan siji medium Healy ing layanan.

    Ya, "kita kudu nguciwani publik."
    Ora perlu dikandhakake, sing belang-belang bakal ngilangake irung Rusia kanthi armada pemecah es 55 lembar, 4 yaiku nuklir.
    Sanajan, yen kita mbuwang paragraf pisanan bravura, artikel kasebut dhewe menarik. Thanks kanggo penulis, aku maca kanthi seneng. Aku bungah sing VO wiwit bali menyang teknologi saka politik.
    1. +4
      Juli 4 2020
      Lan dheweke ora butuh sapratelo saka jumlah kita. Kanggo ngrusak urip kita ing NSR, dheweke butuh telu.
      1. bar
        0
        Juli 4 2020
        Kita ora butuh pemecah es sing larang kanggo ngrusak urip kita. Belang lan tanpa pemecah es, kabeh bisa ditindakake. Sawetara sanksi gratis cukup..
        1. 0
          Juli 4 2020
          Kutipan saka bar
          Sawetara sanksi gratis cukup

          Oh, aja gawe ngguyu Iskanderku,
          Aja ngomong Poplarku ...

          Sawise kabeh, ing taun 2014, sanksi kasebut minangka sajian PR khusus kanggo konsumsi domestik, lan ora bisa nyebabake cilaka nyata.
          1. 0
            Juli 29 2020
            Sing aku mikir, kok buckwheat maneh ing 100 rubles saben kg! Lan dadi metu ana, saka ngguyu, lan ora saka sanksi!
            1. 0
              Juli 29 2020
              Quote: Kapral Alphych
              Sing aku mikir, kok buckwheat maneh ing 100 rubles saben kg! Lan dadi metu ana, saka ngguyu, lan ora saka sanksi!

              Aku panginten mung "Svidomye" ngukur kabeh dening prices saka buckwheat.
              1. 0
                Agustus 3 2020
                Aku panginten sing wong pinter katon ing kasunyatan lingkungan karo dipikir liyane sober, lan ora gelombang checkers lan giggle ing wektu sing padha.
          2. +2
            Agustus 31 2020
            Kutipan saka Narak-zempo
            lan padha ora bisa nindakake karusakan nyata.
            Mung dolar saka 30 nganti 75 wis mundhak rega. Lan bebarengan karo bensin, sembako lan kabeh liyane. Lan gaji ora owah akeh wiwit 2014.
            1. -1
              Agustus 31 2020
              Kutipan saka Greenwood.
              Kutipan saka Narak-zempo
              lan padha ora bisa nindakake karusakan nyata.
              Mung dolar saka 30 nganti 75 wis mundhak rega. Lan bebarengan karo bensin, sembako lan kabeh liyane. Lan gaji ora owah akeh wiwit 2014.

              Sampeyan ora mbayar dolar kanggo sembako lan bensin, ta? Ya, lan roti lan kentang, lan lenga lan bensin ora diimpor, alhamdulillah.
              Kosok baline, kaya sing dikandhakake Presiden, yen kurs wis tambah, tegese luwih akeh rubel bakal pindhah menyang anggaran saka saben dolar kanggo minyak lan gas.
              1. 0
                1 September 2020
                Kutipan saka Narak-zempo
                Sampeyan ora mbayar dolar kanggo sembako lan bensin, ta?
                Aku mbayar ing rubles, mung ing 2014 aku mbayar 2 kaping kurang. Lan kaya sing dakkandhakake, gaji durung tikel kaping pindho, paradoks.
                Kutipan saka Narak-zempo
                minangka Presiden ngandika
                Sapa sing ora tanggung jawab marang omongane? Yagene dheweke kudu dipercaya?
                Kutipan saka Narak-zempo
                luwih rubles bakal pindhah menyang budget saka saben dollar kanggo lenga lan gas.
                Apa dadi luwih gampang kanggo wong Rusia sing gampang urip saka iki? Mergo, penghasilane wis suda pirang-pirang taun berturut-turut. Kepiye kedadeyan kaya ngono?
                1. 0
                  1 September 2020
                  Kutipan saka Greenwood.
                  Apa dadi luwih gampang kanggo wong Rusia sing gampang urip saka iki? Mergo, penghasilane wis suda pirang-pirang taun berturut-turut. Kepiye kedadeyan kaya ngono?

                  Dadi, pungkasane, kudu ngilangi "bayar" lan miwiti entuk. Mungkasi ngrokok banteng, tangi saka gundukan lan wiwit kerja ing pungkasan.
                  1. 0
                    2 September 2020
                    Ah, pendekatan sing apik, kaya sing dakkarepake. Apa sampeyan ana ing bisnis kanthi kasempatan?
                    Yagene aku butuh negara lan presiden kaya ngono, yen aku kudu nindakake kabeh kanthi tenanan, entuk dhuwit dhewe, mbayar kabeh dhewe, nalika terus-terusan ngawasi kenaikan rega lan kejatuhan mata uang lan mung ora nampa apa-apa saka negara. Apa aku kudu mbayar pajeg? Apa kita duwe negara kesejahteraan utawa republik pisang? Nguripake logika wis.
                    Kutipan saka Narak-zempo
                    miwiti entuk
                    Dadi, kepiye sampeyan entuk akeh sasi? Apa sampeyan mbayar pajak? Utawa kabeh miturut skema abu-abu lan gaji ing amplop? lol
                    1. 0
                      2 September 2020
                      Kutipan saka Greenwood.
                      Yagene aku butuh negara lan presiden kaya ngono, yen aku kudu nindakake kabeh kanthi tenanan, entuk dhuwit dhewe, mbayar kabeh dhewe, nalika terus-terusan ngawasi kenaikan rega lan kejatuhan mata uang lan mung ora nampa apa-apa saka negara. Apa aku kudu mbayar pajeg?

                      Lan sapa sing bakal mbayar utang menyang Tanah Air?
                      1. +1
                        4 September 2020
                        Lan aku ora duwe kewajiban kanggo Motherland. Aku mbayar kabeh, elinga?
                      2. 0
                        4 September 2020
                        Kutipan saka Greenwood.
                        Lan aku ora duwe kewajiban kanggo Motherland. Aku mbayar kabeh, elinga?

                        Dheweke lair - dheweke duwe utang marang Tanah Air.
                      3. +1
                        4 September 2020
                        Trolling ora pantes. trolls cepet utawa mengko pindhah menyang larangan. pira cacahe sing wis ana ing kene.
        2. +3
          Juli 4 2020
          Pitakonan maneh ora iki, nanging carane nanggapi provokasi ing NSR nalika padha miwiti.
  8. -9
    Juli 4 2020
    Pemecah es abot Amerika ing abad XXI. Siji ing construction, loro ing baris, apa sabanjuré?
    Banjur padha nindakake apa sing dikarepake, lan apa sing dikarepake, bakal ditindakake. Lan sampeyan bisa puff munggah lan push nganti sesuk, lan Amerika bakal pengin saingan karo armada pemecah es Rusia.
    1. +5
      Juli 4 2020
      Ing sawetara taun, lan malah ing 10, armada pemecah es, kaya ing Rusia, ora bisa dibangun. Aku ora ngomong babagan kru. Ing endi bakal entuk 10 kru sing siap kanggo 10 pemecah es anyar? Rusia wis nggarap iki sajrone pirang-pirang dekade. Ora kabeh gampang ing donya iki))))
      1. -1
        Juli 4 2020
        Wangsulan: Bab ingkang utama - pracaya ing omnipotence saka Amerika Serikat, lan ing kasus ora pracaya ing Rusia.
        Mulane, dheweke nulis babagan "sing perlu, akeh sing bakal ditindakake."
        1. 0
          Juli 29 2020
          Sepele mungsuh luwih elek tinimbang overestimation. Iku luwih apik kanggo overdo tinimbang underdo - turu luwih tenang lan ora puff.
        2. 0
          Juli 29 2020
          Sepele mungsuh luwih elek tinimbang overestimation. Iku luwih apik kanggo overdo tinimbang underdo - turu luwih tenang lan ora puff.
      2. -1
        Juli 4 2020
        Sing utama yaiku mikir kanthi sirah sadurunge nulis.
        Yagene dheweke butuh banget? Dheweke ora butuh sapratelo saka nomer kita.
        1. 0
          Juli 4 2020
          Menapa malih, apa sampeyan mikir mung sing padha karo sudut pandang sampeyan mikir karo sirahe, lan sing nglawan, mungguh, ora ngerti carane mikir? Saka ngendi asale rasa percaya diri sing sombong iki?
          1. 0
            Juli 4 2020
            Apa sudut pandang sing sampeyan maksud?
            1. -2
              Juli 4 2020
              beda karo kowe.
              1. +2
                Juli 4 2020
                Apa persis?
      3. -2
        Juli 4 2020
        Kutipan: TermiNakhTer
        Ing sawetara taun, lan malah ing 10, armada pemecah es, kaya ing Rusia, ora bisa dibangun. Aku ora ngomong babagan kru. Ing endi bakal entuk 10 kru sing siap kanggo 10 pemecah es anyar? Rusia wis nggarap iki sajrone pirang-pirang dekade. Ora kabeh gampang ing donya iki))))

        Kabeh Khan menyang Angkatan Laut Amerika, kita duwe armada pemecah es sing paling keren ing Donya! Hore! ngguyu Aku ngomong maneh. Sampeyan malah bisa mbengok surak nganti sesuk. Nanging yen perlu, kompleks industri militer-militer lan galangan kapal sipil Amerika bakal ngetokake armada kapal pemecah es menyang Amerika sanalika bisa. Yen perlu. Armada kapal pemecah es Rusia bakal namba van. Lan kabeh wong bakal seneng.
        1. -2
          Juli 4 2020
          Bocah lanang, bali menyang kasunyatan sing atos))) Aku isih bisa percaya yen ing 10 taun dheweke bakal mbangun sepuluh pemecah es yen kerja keras, nanging iki ora mungkin. Nanging ing ngendi dheweke bakal entuk 10 kapten kutub? Kapten kutub kira-kira 15 taun ing garis lintang dhuwur, dheweke ngliwati kabeh langkah, ing kulit dhewe dheweke ngrasakake kabeh kesenengan saka Far North. Utawa apa sampeyan mikir sing iki padha karo kapten prau kesenengan saka Lake Ontario?
          1. +7
            Juli 4 2020
            Dheweke saiki duwe 5 wong sing dadi komando pemecah es kutub lan limang kepala perwira, lan jumlah wong sing sadurunge ngrampungake masalah ing Arkik akeh puluhan. Apa masalahe?
            1. 0
              Juli 4 2020
              Kanthi rong pemecah es sing lagi mlaku, 5 kapten lan 5 kepala perwira saka ngendi? Yen sampeyan ora ngerti, kapal (kapal) kudu ing printah kabeh wektu. Breaks mimpin kanggo mundhut saka skills. Iki yen sampeyan njupuk mung steamer, Aku sing ing Ès, iku malah luwih ngelingke.
              1. +3
                Juli 4 2020
                Apa sampeyan mikir yen dheweke mung duwe rong pemecah es?
                1. -1
                  Juli 5 2020
                  Lan pira? Iki ora angel dilacak liwat sumber terbuka. Icebreaker minangka kapal sing spesifik banget, negara-negara sing duweni bisa gampang didaftar ing driji. Alamiah, kita njupuk menyang akun prau kelas es sing bisa bebas navigasi liwat es kandel 50 cm.
                  1. +1
                    Juli 5 2020
                    Alamiah, kita njupuk menyang akun prau kelas es sing bisa bebas navigasi liwat es kandel 50 cm.


                    Oh, sampeyan pancen wong apik.
                    Inggih, banjur papat - Lintang Kutub, Healy, Palmer, Sikiliak.
                    Lawrence M. Gould nggunakake winates - break mung 30 cm.
                    Nanging, aku ora weruh alesan kanggo pracaya yen dheweke dudu pemecah es.

                    Oalah, bali menyang kasunyatan.
                    1. 0
                      Juli 5 2020
                      Apa sampeyan ngerti maca? Sing ngilangi 50 cm dudu pemecah es, nanging mirip banget. Dadi, kasur ing perjalanan duwe 2 pemecah es, sing dianggep abot, sanajan pemecah es kita nggawe pernyataan kasebut, nyebabake smirks sopan.
                      1. 0
                        Juli 5 2020
                        Sampeyan ora ngganti sepatu kanthi mlumpat.
                        50 cm minangka kriteria sampeyan, dudu kriteriaku.
                        Ora perlu muter mundur, iki banget ora kanggo pasuryan wong.
                      2. 0
                        Juli 5 2020
                        Aku njaluk ngapura kanggo kesalahan, aku ora kejawab "ora." "Kita ora njupuk menyang akun kasunyatan sing dhewe bisa liwat 50 cm." Aja golek salah karo trifles, Aku sampeyan ngerti tegesé. Lan kanggo cling kanggo omong kosong, wong ora cocog.
                      3. -3
                        Juli 5 2020
                        banget banget.
                        Dheweke bakal takon paling ora kepiye kekandelan es sing bakal diatasi dening pemecah es kita mudhun saka wektu.
                        Nanging, angel kanggo sampeyan.
            2. +3
              Juli 5 2020
              Dadi ngomong. Pengalaman iku penting banget.
              Ana film babagan nylametake sawetara kapal asing ing Antartika. Ing kana, ing wiwitan, padha ngluwari kita dhewe, banjur padha nimbali kita. Dadi, ana episode nalika perlu kanggo break liwat ing saluran pembekuan cepet. Dheweke mung bisa kanthi cara kapten kita.
              Amarga wong manca ora duwe pengalaman kaya kita. Iku mung sing kanggo kita iku umum, nanging kanggo wong-wong mau iku endah, amarga. padha ora bisa ing kahanan kuwi.
          2. 0
            Juli 4 2020
            Kutipan: TermiNakhTer
            Nanging ing ngendi dheweke bakal entuk 10 kapten kutub?

            Peralatan kasebut nduweni wates safety, mula rekrutmen wong saka dalan [minangka praktik nuduhake] ora langsung nyebabake kacilakan.
            1. +2
              Juli 8 2020
              Kaping pisanan, dheweke duwe 3 pemecah es dhewe, tegese duwe pengalaman mlaku-mlaku ing es, tegese ana pandhuan kanggo kapten lan program latihan. Kapindho, dheweke duwe kapal ilmiah sing wis nyinaoni wilayah Arktik, saliyane, panaliten ditindakake saka satelit. Katelu, kapal selam sing wis saya angonan ing Arktik wiwit 60s, padha tansah duwe ilmu ing Papan, padha terus-terusan ngukur kekandelan es ing wilayah beda lan ing wektu sing beda-beda, lan pasinaon hydrographic liyane. Kaping papat, dheweke bisa uga wis nyuwek kabeh program, buku pelajaran, pedoman para navigator ing pelayaran ing Arktik biyen. Kalima, paling ora, ora ana sing ngalang-alangi dheweke ngundang kapten kutub Rusia supaya bisa kerja kanthi apik, sing urip kanthi pensiun cilik, kaya dheweke ngajak kosmonot menyang NASA lan narik kabeh pengalaman kerja. stasiun ruang angkasa. Nanging aku mikir yen Amerika ora butuh, dheweke bisa ngatasi dhewe.
          3. -3
            Juli 4 2020
            Bocah lanang, bali menyang pesisir. Ing artikel kasebut, kita ngrembug babagan kemungkinan mbangun "potongan wesi" dening Amerika.
            Iku bakal dadi soko kanggo lumaku ing segara lan bab mokal kanggo Amerika nglatih tim. Ya, mung lucu maca. Apa Rusia duwe akeh operator gas nganti saiki?
            1. -1
              Juli 5 2020
              Apa pelaut rampung? Ing pengadilan apa, ing posisi apa sampeyan tindak?
      4. 0
        Juli 6 2020
        Kutipan: TermiNakhTer
        Ing sawetara taun, lan malah ing 10, armada pemecah es, kaya ing Rusia, ora bisa dibangun.

        Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo elinga bab "Liberty" ... Aku setuju, iku wektu militer, nanging saiki padha ora perlu kanggo miwiti kapal ing minggu ...
    2. +1
      Juli 4 2020
      Aku nelusuri babagan armada pemecah es AS ing kabeh sejarah eksistensi. Ora nyengsemaken. Utawa informasi rahasia ndhuwur?
  9. +4
    Juli 4 2020
    Ora worth ngenteni ing segara kanggo cuaca. Bakal ana provokasi lan kudu siap. Aku ngira meksa mundur pemecah es AS minangka cara sing paling "tentrem". Lan wektune kanggo menehi kabar marang PBB, NATO lan kabeh sing "kasengsem" manawa kekurangan ratifikasi perjanjian internasional nyebabake respon sing angel kanggo provokasi kasebut. Mergo iki.
    1. +7
      Juli 4 2020
      "provokasi" ... Kanthi pemuda iki, kita bakal mlaku menyang masa depan.
      1. 0
        Juli 4 2020
        Kita ora bakal ngadili kesalahan - nalika kita krungu lan nulis, nanging maknane malah wow !!!
        1. 0
          Juli 5 2020
          Iki dudu typo. Iki klasik: ora ngerti basa pribumi; mulane ora maca apa-apa; mulane, dheweke ora ngerti lan ora bisa nindakake apa-apa.
  10. +1
    Juli 4 2020
    ketoke, iku ora worth melu ing Tambah ing construction saka icebreakers militèr. Nganti skala masalah wis jelas

    Iku bisa uga ora worth melu, nanging 2 patroli 23550 cetha ora cukup.
    Masalah tansah katon dumadakan, lan kapal dibangun kanggo dangu, lan kadhangkala painfully dawa ...
    Paling ora paritas kudu karo jumlah pemecah es Amerika sing janjeni, yaiku, paling ora 6 unit. Lan nganggep kasunyatan manawa Arktik wis suwe dadi pengaruh Rusia, luwih becik duwe kauntungan sing akeh banget ing kene, supaya sawetara wong bakal duwe wektu sepisan lan kanggo kabeh ..
  11. +5
    Juli 4 2020
    Aku isin takon - apa padha miwiti mbangun, nyelehake ing slipway, dhawuh bahan? Kepiye carane sampeyan bisa luwih spesifik? Urutan bahan nuduhake yen kapal (kapal) bakal dibangun, nanging ora kudu sesuk. Bahan-bahan sing diprentahake kanggo pambangunan kapal siji bisa digunakake ing pambangunan kapal liyane.))) Yen dilebokake paling sethithik sawetara meter saka keel ing slipway, siji bisa ngomong babagan. Lan sakperangan alesan, penulis "hard-wired" manawa ing 4 taun tutup kasur bakal duwe icebreaker anyar. Nanging kepiye, sawetara virus liyane bakal kelakon utawa angin topan, utawa bencana liyane?
    1. +1
      Juli 4 2020
      Kutipan: TermiNakhTer
      Lan sakperangan alesan, penulis "hard-wired" manawa ing 4 taun tutup kasur bakal duwe icebreaker anyar.

      Ora ana sing nggumunake.
      Penulis iki "hardware" manawa rezim Putin bakal tiba.
      Dheweke duwe hello saka kasunyatan alternatif ing sirahe.
      Gelembung antusias babagan kekuwatan Amerika Serikat ing setengah karo whining "nanging kabeh iku ala karo kita maneh."
      1. -3
        Juli 4 2020
        [kutipan] Penulis iki "hard-wired" yakin manawa rezim Putin bakal ambruk.

        Penulis iki terus-terusan milih Putin ing pemilihan presiden.

        [kutipan] Dheweke duwe halo saka kasunyatan alternatif ing sirahe. [/ kutipan]

        Apa sampeyan ngerti babagan kasunyatan? Miturut komentar, kasunyatan sampeyan diwatesi ing dalan saka apartemen sengsara menyang dokter sing nekani lan mburi. Inggih, maca carane Poseidon nyebul New York lan tos tutup munggah saperangan kaping.
        1. 0
          Juli 4 2020
          Omong kosong luwih gampang digawa tinimbang log. Ora ngerti carane nanggapi kanthi bener, aja nulis.
      2. -2
        Juli 4 2020
        Penulis ngerteni kasunyatan sing atos banget)))) kedadeyan)))
    2. -2
      Juli 4 2020
      Produksi pembangkit listrik lan sawetara subsistem lagi ditindakake, desain lagi rampung, laying ing 2021, pangiriman ing 2024. Kabeh wis ditulis ing artikel.
      Wektu tundha mung bisa amarga sawetara force majeure lan ora suwe.
      1. 0
        Juli 4 2020
        Pira taun dheweke ngrampungake Ford? Sanajan ing wiwitan, ora ana masalah sing dikarepake.
        1. +8
          Juli 4 2020
          Nanging ora apa-apa yen mung finisher Ford sing luwih angel tinimbang kabeh pemecah es kanthi sakabehe?
          1. 0
            Juli 4 2020
            Yen padha dadi Komplek sing kothak kanggo 11 lard duwit isih durung pertempuran-siap, supaya Mungkin soko bakal salah karo icebreakers?
            1. +3
              Juli 4 2020
              Mungkin bakal, nanging ing kapal prasaja kuwi cukup angel kanggo nindakake soko irreparably ala.
    3. 0
      Juli 4 2020
      Kutipan: TermiNakhTer
      Nanging kepiye, sawetara virus liyane bakal kedadeyan utawa angin topan, utawa bencana liyane?

      Durung metu saka iku. Lan dheweke ora bakal metu.
  12. + 12
    Juli 4 2020
    Aku maca artikel karo kesenengan, roso kesengsem iki ambigu ..... Ing tangan siji, aku setuju karo penulis, ing pangertèn sing iku ora worth melu ing kupluk-mundhakaken Federasi Rusia, amarga sampeyan bisa uga ilang. utawa menang, nanging karo losses gedhe banget kanggo sampeyan dhewe ... .. Ing tangan liyane, ana akeh sing ora akurat ing artikel. 1) Amerika Serikat nindakake kegiatan ekonomi lan pertambangan ngluwihi Lingkaran Arktik ing Alaska. Dalan es lan truk abot utamané dipigunakaké kanggo iki, sing ora ngidini komunikasi ing saindhenging taun karo obyek kasebut. Wong lan muatan sing relatif cilik isih bisa dikirim nganggo helikopter, nanging iki rada larang dibandhingake karo pangiriman kapal laut, lan pangiriman kargo gedhe-gedhe, kargo gedhe kanthi helikopter umume bisa diragukan .... 2) Kajaba iku, a seri pemecah es kayata Segara Kutub meh ora bisa diarani sukses. Dadi, duwe loro icebreaker iki, Yankee dipeksa kanggo njaluk bantuan saka Federasi Rusia kanggo break liwat menyang stasiun Antartika, lan salah siji saka icebreakers AS rusak banget lan ditinggal kanggo ndandani, lan liyane ilang baling-baling. Rusia nylametake Yankees kanthi ngirim kapal pemecah es diesel Krasin kanggo mbantu. Ing kahanan sing padha, wong Tionghoa, ing Naga Kutub, uga ora bisa ngrampungake tugas ing Arktik, pemecah es kasebut dhewe rusak .... Kesimpulan - ora cukup kanggo mbangun pemecah es, sampeyan kudu mbangun karo kualitas dhuwur lan sijine kru experienced ing, lan karo iki Yankees lan Cina, kanggo saiki, duwe masalah. Yankees lan wong Tionghoa, mula Rusia kudu serius nganyarke armada es dhewe.
    1. -2
      Juli 4 2020
      Amerika Serikat isih nindakake kegiatan ekonomi lan pertambangan ngluwihi Lingkaran Arktik ing Alaska.


      Iki ora nglawan latar mburi Federasi Rusia.

      Kajaba iku, seri pemecah es Polar Sea-jinis meh ora bisa diarani sukses. Dadi, duwe loro icebreakers iki, Yankees padha dipeksa kanggo njaluk bantuan saka Federasi Rusia kanggo break liwat menyang stasiun Antartika, lan salah siji saka icebreakers AS rusak banget lan ditinggalake kanggo ndandani, lan liyane ilang baling-baling.


      Padha munggah menyang es, sing kandel banget kanggo dheweke.
      Pemecah es anyar bakal kaping pindho luwih abot
      1. +8
        Juli 4 2020
        Wektu bakal nuduhake kepiye sukses pemecah es AS sing anyar. Maneuverability saka kapal gedhe ing es iku rumit, tekanan es ing proyeksi busur gedhe uga ora cilik, lan iki ora karo pembangkit listrik paling kuat. tugas sing gampang, amarga bisa uga ora ana retakan. Ana akeh conto iki, kalebu drift saka Soviet Mikhail Somov, squeezed ing es Antartika, lan Jerman Magdalena Oldendorf, squeezed ing es Arktik.
        1. -1
          Juli 4 2020
          Ora, uga, kegagalan ora bisa dipungkiri, aku ora mbantah ing kene, nanging ing sisih liya, kemungkinan sukses kaping pirang-pirang luwih dhuwur, nanging.
          "Healy" dibangun, lan durung suwe.
    2. -1
      Juli 4 2020
      Kutipan: Night Sniper
      dadi Rusia kudu serius upgrade armada es breaking dhewe.

      Nganyarke pemecah es bertenaga nuklir sing lagi dibangun?
      1. +3
        Juli 4 2020
        Nganyari pemecah es sing dibangun Soviet ing layanan kanthi cukup ngganti karo sing anyar, paling ora kalah karo kemampuan, kapal.
        1. +2
          Juli 4 2020
          Apa sing kedadeyan saiki ing skala sing ora bakal ditindakake Amerika Serikat.
          1. +2
            Juli 4 2020
            Apa padha kudu? Ing artikel ana pranala menyang liyane, lan ing liyane comparison banget eloquent apa lan carane kita mengkono ing Arktik, lan apa Amerika Serikat. Kanthi gambar kanggo gamblang.
            Dheweke ora butuh akeh pemecah es kaya sing dakkarepake, dheweke ora bakal kerja ing Arktik, dheweke bakal najis.
            1. +1
              Juli 5 2020
              Ora aku sing ujar manawa AS butuh pemecah es anyar. Lan dheweke ora bakal bisa ngrusak kita karo pemecah es sing direncanakake iki. Sampeyan bisa ngliwati NSR tanpa mlebu banyu kali mung liwat Kutub Lor. Pemecah es Amerika sing dirancang ora bakal bisa nindakake iki.
              1. +2
                Juli 5 2020
                Sampeyan bisa pass NSR tanpa ngetik ros.ter.vody mung liwat Kutub Lor


                Biasane sampeyan wis biasa maca artikel sing sampeyan komentari.
  13. + 10
    Juli 4 2020
    Saperangan pikirane banter.
    Financing kanggo siji lan laying saka kaloro, lan ora kanggo icebreakers 3. Mulane, penulis ngetung tokoh biaya salah.
    Kekandelan es 2 meter dudu perkara sing muluk. Otonomi bahan bakar ing lintang lor isih penting. Lan ing kene aturan atom.
    Persenjataan minangka topik sing kapisah, nanging aku mikir manawa pemecah es kita uga ora mung PM kapten, prau iki dudu tongkang ing muara Odessa - pertahanan udara, ala, asap kimia, ilmuwan nuklir, lsp.
    Kapal kelas atom kelas es lagi dibangun ing kontrol saka Moscow Region lan Rosatom, Aku padha dual-nggunakake dening definisi - lan uncalan havchik ing apel lan Pick munggah lara-tatu lan mbukak mbukak amunisi. ).
    Minangka kanggo elektronik saka mungsuh - aku seneng intimidasi kemampuan kapal sing mung diwenehake dhuwit - kita ora ngerti karakteristik kinerja, senjata, komposisi kru, nanging kita yakin manawa Amerika duwe kabeh " paling". TS, lan apa sampeyan ngerti babagan avionik saka Angkatan Laut-Radar modern, sonar, sistem kontrol gegaman, sistem komunikasi, interception, jammers?
    Nalika ora ana icebreakers usnavy ing hardware, siji bisa guess, nganggep, nanging ora sakabehe bener kanggo nggawe Serat pemikir sing kabeh wis musna.
    Swara taun, Sultan bakal mati utawa kuldi bakal mati.
    1. 0
      Juli 4 2020
      Kutipan saka: kot-begemot
      Pancen, kanthi ukurane, saliyane reaktor, biosecurity lan jamban ing papan, pira papan (volume) sing ana kanggo jancok.

      Ing setelan LK-60YA, saliyane kabin lan papan liyane kanggo urip kru (ruang panedhaan, ruang panyimpenan, galley, ruang konferensi, kolam renang, sauna, gym, klinik rawat jalan, prasmanan, toko kapal, lsp. ., lsp) piranti. Deaerator, generator diesel darurat, tangki lonjakan banyu feed lan tangki sistem pendingin darurat, akeh tangki penggemar, gyropost, lsp, lsp. Kompartemen reaktor, bagean generator turbin utama, bagean motor propulsi, bagean peralatan tambahan. Es kothak lan overflows. A Bunch saka nawakke ballast lan tank kanggo sumber banyu feed, banyu seger, bahan bakar diesel, lenga turbin.
    2. +1
      Juli 4 2020
      Minangka kanggo elektronik saka mungsuh - aku seneng intimidasi kemampuan kapal sing mung diwenehake dhuwit - kita ora ngerti karakteristik kinerja, senjata, komposisi kru, nanging kita yakin manawa Amerika duwe kabeh " paling". TS, lan apa sampeyan ngerti babagan avionik saka Angkatan Laut-Radar modern, sonar, sistem kontrol gegaman, sistem komunikasi, interception, jammers?


      avionik - ing pesawat, ing kapal REV lan VTV. Aku ngerti akeh perkara, nganti kaya ngono sing ora bisa diucapake kanthi banter.
      Lan Amerika bakal duwe akeh sistem kasebut ing kapal, iki wis dadi masalah.

      Nalika ora ana icebreakers usnavy ing hardware, siji bisa guess, nganggep, nanging ora sakabehe bener kanggo nggawe Serat pemikir sing kabeh wis musna.
      Swara taun, Sultan bakal mati utawa kuldi bakal mati.


      Ora direncanakake duwe pemecah es ing usnavy, sampeyan maca apa sing sampeyan komentari.
      1. +3
        Juli 6 2020
        Sombongmu elek. Kok ngising? Amerika padha diajeni kanggo mbangun icebreaker? Gendéra ana ing tangané. Kita ora bisa mengaruhi iki kanthi cara apa wae. Lan apa sing bakal ditindakake karo dheweke, kita bakal weruh. Dheweke isih adoh saka umur 24, dheweke bakal slamet ing pemilihan presiden tanpa pogrom.
        1. +2
          Juli 6 2020
          Kita kudu ora "kita bakal weruh", kita kudu antisipasi gerakane lan siyap kanggo wong-wong mau.
  14. +5
    Juli 4 2020
    Aku ndhukung rekan-rekan sing nyatakake yen telung utawa patang taun saka wiwitan pendanaan nganti komisi pemecah es menyang armada ora cukup. Pemecah es minangka perkara sing rumit banget! Sampeyan ora bakal entuk kompetensi kanthi cepet, sampeyan butuh insinyur lan pekerja keras biasa kanggo ngetrapake proyek sing paling apik ing hardware.
    Babagan latihan kru - uga bener. Wong sing bener ora ngubengi negara-negara kasebut.
    Siji maneh. Kanggo sawetara alasan, saben wong pracaya sing NSR - siji sing mlaku ing pesisir Rusia. Apa sampeyan wis suwe ndeleng globe? Sepotong segara sing diduweni Kanada uga NSR. Icebreaker uga bisa migunani ing kana.
    Nanging ayo ngenteni sukses Amerika Serikat, ngelingi yen "ing kertas lancar, nanging lali babagan jurang"
    1. -2
      Juli 4 2020
      Aku ndhukung rekan-rekan sing nyatakake yen telung utawa patang taun saka wiwitan pendanaan nganti komisi pemecah es menyang armada ora cukup. Pemecah es minangka perkara sing rumit banget!


      Apa sing bakal sampeyan tulis ing 2024?

      Siji maneh. Kanggo sawetara alasan, saben wong pracaya sing NSR - siji sing mlaku ing pesisir Rusia. Apa sampeyan wis suwe ndeleng globe? Sepotong segara sing diduweni Kanada uga NSR.


      Ora, sing ana ing pesisir Kanada yaiku NWP. Miturut cara, Amerika duwe regejegan babagan status rute iki karo Kanada, lan padha uga bakal katon ana ketoke.
      Nanging pisanan - kanggo kita.
  15. +5
    Juli 4 2020
    Penulis mung tresna banget marang Amerika ... dheweke "sing paling apik" lan mung iku. Icebreaker diesel-listrik siji, sanalika munggah ing NSR, bakal nutupi arah iki ... uga, oke, siji lan setengah ... We kudu icebreakers kita kanggo KERJA. Lan kanggo apa? Lan uga ana pangkalan darat, lan lapangan udara ... Lan "Sepur Latitudinal Lor" alon-alon bali ... kanggo implementasine. Lan apa sing ana kanggo 5000 km saka dalan kanggo nindakake loro pemecah es iki? Ora ketompo apa elektronik super-duper sing diisi.
    1. -4
      Juli 4 2020
      Penulis mung tresna banget marang Amerika ... dheweke "sing paling apik" lan mung iku


      Apa sampeyan mikir kaya ngono?

      Lan apa sing ana kanggo 5000 km saka dalan kanggo nindakake loro pemecah es iki?


      Sawise ing operator akeh Cina kanggo ndharat kanggo pengawasan. Mekaten, pamit pangarep-arep kanggo transit internasional sawise iku.
      Iki salah siji saka atusan conto.
      1. +2
        Juli 4 2020
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Penulis mung tresna banget marang Amerika ... dheweke "sing paling apik" lan mung iku


        Apa sampeyan mikir kaya ngono?

        Lan apa sing ana kanggo 5000 km saka dalan kanggo nindakake loro pemecah es iki?


        Sawise ing operator akeh Cina kanggo ndharat kanggo pengawasan. Mekaten, pamit pangarep-arep kanggo transit internasional sawise iku.
        Iki salah siji saka atusan conto.

        Kutipan saka: timokhin-aa
        Sawise ing operator akeh Cina kanggo ndharat kanggo pengawasan.

        Apa sampeyan serius? Apa pemecah es Amerika bakal nyedhaki kafilah kasebut kanggo ndharat wong liya? Kang siji mimpin dening icebreakers kita? Dadi, kaya bajak laut? Ing ngendi dheweke bakal adhedhasar? Bunker? Apa Tortuga bakal dibukak ing Novaya Zemlya?
        1. +3
          Juli 4 2020
          Timohin iki wis apik banget ing kene :)))
        2. +2
          Juli 4 2020
          Apa sampeyan serius? Apa pemecah es Amerika bakal nyedhaki kafilah kasebut kanggo ndharat wong liya? Kang siji mimpin dening icebreakers kita?


          Bener sing dikandhakake yen manuk bisa katon nalika mabur, wong sing apik ing snot, lan patriot ragi kanthi cara dheweke ngerti topik sing dibahas.
          Ing Agustus, NSR mbukak rampung lan dadi passable kanggo kapal tanpa bantuan icebreaking.
          Wong Tionghoa banjur nyopir operator akeh menyang Eropa utamane, mula dadi luwih murah.
          Lan ora ana pemecah es sing ngancani dheweke.
          Ing sisih liya, ora ana pemecah es sing ngganggu ndharat partai inspeksi saka helikopter.

          Ing ngendi dheweke bakal adhedhasar? Bunker? Apa Tortuga bakal dibukak ing Novaya Zemlya?


          Ing kana, jarak kasebut disetel paling sethithik 10000 km, lan kemungkinan luwih akeh. Amerika duwe syarat dhasar kanggo pemecah es - dalan saka Seattle menyang pelabuhan ing Australia Kidul lan Selandia Baru tanpa ngisi bahan bakar. Dheweke mimpin pengawal es menyang Antartika lan BOHR ora bisa biasane bunker, kabeh kapal duwe jarak sing akeh.
          Dadi jawabane bakal adhedhasar ing Seattle kanthi nelpon menyang Norwegia sawise lelungan ing NSR.
          Sadurunge mlebu ing Segara Bering, dheweke bakal njupuk bahan bakar "menyang eyeballs" ing banyu sing mbukak, lan maju.
          1. +3
            Juli 4 2020
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Bener sing dikandhakake yen manuk bisa katon nalika mabur, wong sing apik ing snot, lan patriot ragi kanthi cara dheweke ngerti topik sing dibahas.

            Kok dadi pemecah es? Kanthi banyu gratis? Apa sampeyan kelingan babagan penyerang Jerman Perang Dunia II? Ing endi logika? Poke icebreaker liwat banyu free piyambak kanggo nindakake apa? Serangan bajak laut? Iki ora kanggo jiwit Venezuela, iki Rusia. Lan operator akeh jinis China? Lan kenapa dheweke bakal nindakake? Apa angel ndharat tim inspeksi? Ora kapal induk, teh?
            Lan kita ora duwe apa-apa ing sisih lor? Ora ana penerbangan, ora ana pangkalan pesisir?
            1. +2
              Juli 5 2020
              Comrade Timokhin kejiret medeni ..... dheweke bisa uga teka saka sawetara kasunyatan paralel .....
            2. 0
              Juli 5 2020
              Pemecah es banjur, kanggo njamin kebebasan maneuver, banyu mbukak minangka jalur sempit ing pesisir kita, utamane ing Segara Chukotka.
              Sithik ing sisih lor wis es.

              Lan kita ora duwe apa-apa ing sisih lor? Ora ana penerbangan, ora ana pangkalan pesisir?


              ana. nanging apa sing kita tindakake karo wong-wong mau? Tembak helikopter BOHR Amerika ing perairan netral?
              Ayo bom pemecah es sing ngethok 3 mil liwat saluran banyu kita? Nanging ora ana sing ngratifikasi Konvensi babagan Hukum Laut? Bebarengan karo "hak dalan tentrem"?
  16. +2
    Juli 4 2020
    Nalika lagi dibangun, banjur kita bakal katon ing biaya final, padha nganggep NSR gratis kanggo kapal, sing mbokmenawa bakal duwe masalah karo icebreakers iki.
    1. 0
      Juli 4 2020
      Dheweke bisa ngetung apa wae. Lan bakal duwe masalah karo drifts es iki.
      1. +1
        Juli 4 2020
        Mugi-mugi.
        1. 0
          Juli 4 2020
          Nah, sampeyan kabeh puff up! Amerika Serikat duwe China minangka mungsuh utama! Lan kene icebreakers! Padha durung kebak temen maujud iki lan rod dening inersia!
      2. +1
        Juli 4 2020
        Yen ana masalah, banjur karo sirah siji, bakal didandani ing sabanjure ing kasus apa wae.
    2. +2
      Juli 4 2020
      Kutipan saka: tralflot1832
      Padha nganggep NSR gratis kanggo pandhu arah, sing bisa uga ana masalah karo pemecah es kasebut.

      Apa sampeyan ora ngelingi yen kabeh planet dadi wilayahe? Senajan paling kuping belang mbokmenawa ora kuwat ing geografi lan ora ngerti yen bumi ora rata ...
  17. +2
    Juli 4 2020
    Sampeyan ora bisa njupuk kemampuan kanggo mbangun kapal apik saka amers. Nanging malah luwih ngerti carane Cut dhuwit. Penulis seneng banget yen Kongres wis mbayar siji lan setengah icebreaker, sanajan ujar manawa durung ana proyek sing wis rampung, nanging ternyata komponen wis dipesen kanthi kuat lan utama. Iki kaya apa? Jawaban iki prasaja. Dhuwit wis ditampa, kita urgently nglampahi, apa sing bakal metu - bakal katon. Kaya Zumvolt. Raspiarili kabeh ndonya lan quieted mudhun. Kapal kasebut ora mung cacat, pranyata ora ana sing ngerti apa sebabe dibutuhake. Pira milyar wis dipotong? 5? sepuluh? Miturut cara, pikirane bener flashed liwat artikel - kanggo amers, armada pemecah es murni show-off. Kanthi kabeh tugas ngrampungake lan sing ana. Ya, kudu didandani, dimodernisasi, diganti sing anyar, nanging kabeh.
    1. +1
      Juli 4 2020
      Padha panggangan kapal perang kaya pai, sampeyan ora bisa njupuk sing adoh saka wong-wong mau. Icebreaker jenis meh sipil. Ayo ndeleng apa padha bisa nindakake.
    2. 0
      Juli 4 2020
      Bener, luwih disebutake yen durung ana proyek sing wis rampung, nanging pranyata komponen kasebut wis dipesen kanthi kuat lan utama. Iki kaya apa?


      Gampang. Ana bagean proyek sing wis rampung sing ora bakal diganti, lan komponen sing mesthi ora bakal diganti nalika desain rampung, contone, mesin diesel.
    3. 0
      Juli 5 2020
      Ana disiplin kuwi - "sistem engineering". Iki ngidini sampeyan duwe kajelasan lengkap babagan komponen proyek sadurunge rampung. Ing Kulon, rekayasa sistem banget diduweni, pracaya kula. Ing Rusia, ing babagan iki, kita slurp sepatu bast, kanthi penyesalan gedhe.
  18. +3
    Juli 4 2020
    Aja "nggoreng"! Pemecah es Rusia minangka infrastruktur kanggo pangembangan ekonomi (sanajan kanthi bias tartamtu ing Angkatan Laut). Amerika - iki murni Angkatan Laut! Iki prabédan. Amerika ngerti iki.
    Lan luwih. Sampeyan kudu ngerti carane telek ing Arktik. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nglatih - dudu perkara sing gampang .... Rusia dilatih sanajan ing taun-taun paling liberal-perestroika. Amerika katon luwih angel karo iki ... Mesthi, sampeyan ora kudu santai. Nanging nyemprotake awu ing sirahmu uga ....
    1. -1
      Juli 4 2020
      Lan luwih. Sampeyan kudu ngerti carane telek ing Arktik. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nglatih - dudu perkara sing gampang .... Rusia dilatih sanajan ing taun-taun paling liberal-perestroika. Amerika katon luwih angel karo iki ...


      Dheweke bakal duwe kesempatan kanggo latihan sadurunge shitting.
      1. 0
        Juli 4 2020
        Inggih, supaya saperangan saka AB "cut menyang kuku." Kanggo miwiti... lol Mbok kesempatan bakal katon .. Ing kene, sawise kabeh, kita ngomong babagan prioritas. Contone: bisa uga sepur ing Laut China Timur utawa ing Teluk Persia? Luwih menarik kanggo kepentingan global. Apa sampeyan ora mikir?
      2. +3
        Juli 4 2020
        Artikel sing apik. TAPI:
        - karavan diiringi pemecah es (karo helikopter), ora bisa nyedhaki kanthi rahasia;
        - icebreakers tau siluman, sampeyan bisa graze ing metu saka basa;
        - mung "bagean tentrem" iku salah siji bab, nyoba kanggo "ndharat" ing saluran banyu kita minangka tumindak agresi;
        - AUG ora bakal mbantu yen ana kekacoan;
        - cara perjuangan dikembangake kanthi apik - akeh kanthi bali sebagian jangkar;)))
        1. +1
          Juli 5 2020
          Inggih, dheweke bakal kedutan ing kafilah, tinimbang, nalika wong Tionghoa sing sepi ing wulan Agustus liwat banyu sing mbukak.

          - cara perjuangan dikembangake kanthi apik - akeh kanthi bali sebagian jangkar;)))


          Nanging apa perlu? Mungkin kanggo nanggepi perlu kanggo ngrameke ing Aleut? Aku nulis iki - sampeyan kudu disiapake sadurunge.
  19. +1
    Juli 4 2020
    Sawise maneh, kabeh wis ilang!
  20. -1
    Juli 4 2020
    dadi kluruk ... yen es iki dileksanakake. banjur bakal langsung dadi luwih adhem lan luwih kuat tinimbang kabeh Rusia, non-nuklir! gawe kapal? bangunan engine? elektronik? ana pitakonan sing durung dijawab ... apa bisa ditindakake sajrone 20 taun kepungkur? mesthi ora bisa: koperasi tlaga isih kudu mbangun yacht akeh!
  21. -3
    Juli 4 2020
    Respect kanggo Timohin. Artikel panjelasan!
    Nyatane, jenis kapal pengintai kanthi kemampuan non-asam, uga minangka titik kontrol senjata kanggo operator eksternal. Ing wektu sing padha, diwenehi energi lan perang elektronik, ora bakal ana bocah-bocah ing kana. Lan njupuk menyang akun ngarsane kendaraan ing jero banyu, banjur uga bakal njagong ana lan hydroacoustics.
    Dadi dheweke bakal ngombe akeh saraf saka SF.
    1. +1
      Juli 4 2020
      Ana saran yen Yankees bakal nglanggar perairan teritorial kita ing Arktik, lan carane kita kudu mangsuli, kayata sampeyan ora bisa njupuk, mine es ing tapel wates, iku uga mokal (sanajan menarik kanggo beku biaya cilik menyang es kanggo medeni), nanging ayo ngomong, beku floes es Ponggawa karo kekandelan tambah ing pretext saka nggawe stasiun drifting, iku mbokmenawa bisa, utawa mung draining nitrogen Cairan saka kapal ing input Welasan kubus ing wektu kanggo njaluk "mipro" iceberg", tabrakan karo iku bakal ora nyenengake lan angel dideteksi lan kikuk kanggo ngubengi ing es.
      1. +3
        Juli 4 2020
        Aku pribadi mikir iki kudune. Pemecah es dheweke menyang Lor, menyang Selat Bering? Detasemen kapal perang kita saka Armada Pasifik menyang wétan menyang Aleut.
        Padha bakal menek ing tervod kita, ndhelikake konco tengen wacana tentrem, kita langsung nanggepi apa padha karo wong-wong mau.

        Mergo iki.
        1. +1
          Juli 4 2020
          Armada Pasifik kita ora kuwat
          1. -1
            Juli 5 2020
            Ora masalah, dudu perang.
            Siji kapal cukup, malah RTO
          2. +1
            Juli 5 2020
            Ing sisih liya, ana akeh rudal anti-kapal lan operator darat lan udara.
            1. +1
              Juli 5 2020
              Sampeyan ora bisa mung menehi jeneng.
              Aku piye wae ngetung iki kanggo sampeyan kanthi akurasi siji roket, nanging sampeyan ora mandheg.
        2. +1
          Juli 5 2020
          1. Artikel menarik, informatif, matur nuwun kanggo penulis.
          2. Apa sebabe sampeyan nganggep "hak dalan tentrem" minangka provokasi?
          3. Apa sebabe kita kudu tumindak “pangilon”? Apa luwih becik kanggo mirsani (ngamati kanthi teliti) tumindake mitra?
          4. Aku pracaya (iki saka seri - "sing ngomong bab apa, nanging lousy bab siram") sing salah siji saka tugas saka armada icebreaker US bakal pangopènan FOSS, kang bisa digawe (dikirim) ing wilayah sing terus-terusan ditutupi es (kayane aku bisa kanthi teknis).
          1. +1
            Juli 5 2020
            2. Kasunyatane yaiku, ing semangat Konvensi, kapal perang nduweni hak kanggo ngliwati dalan sing ora salah nalika rute menyang panggonane ngliwati banyu panas.
            Nanging Amerika dhewe duwe ter.vody minangka tujuan - iki minangka titik pungkasan lan tujuan rute.
            Akibaté, ana interpretasi lan kedadeyan sing beda kayata Caron lan Yorktown cedhak Crimea.
            Pendhaftaran sesanti Jeksa Agung bisa ngetokake iku yen padha nindakake iki, banjur padha ora malah perlu kanggo saiki cathetan kapisah kanggo wacana, padha mung kudu muter ing banyu termal ing cara sing padha.

            3. Wong-wong iki ya kaya ngono - supaya sikilmu dilebokake ing lawang, diusir metu saka omah, banjur ditembak ing mburi. Sampeyan ora bisa ngidini dheweke nindakake iki kanthi impunity.

            4. Pancen, lan SOPO, lan Isecs bakal ngawula, sing bakal ana panggonan kanggo kendaraan ing jero banyu, lan crane lan peralatan nyilem.

            Nanging paling ora kita bisa ngawasi pemecah es, mula ayo kerja ing FOSS. Dheweke nyuwil dolanan Atollian ing sisih ngisor kanggo kita, kita uga bakal ngilangi.
            1. 0
              Juli 8 2020
              Lan apa jenis tambang saka kaping Perang Donya II, cukup dening kasempatan, ora bakal bisa lumahing ing icebreaker borjuis? Apa saiki wis nggawa Selat Bering saka Baltik ing 75 taun? aran
              1. +1
                Juli 8 2020
                Dadi ana sing bakal muncul ing ngisor kapal kita.
                Aturan kasebut dikenal kanggo kabeh wong, ora dilanggar.
                Apa sampeyan mikir muspra, karo wong Turki bakal nembak bom kanggo kita, banjur kita bakal nutupi pos komando ing Idlib, lan mung njerit saka AS? Kita ora malah gelut nalika ketemu?
                Saben uwong ngerti apa eskalasi bisa nyebabake ing pungkasan.
                1. +1
                  Juli 8 2020
                  Wis cetha. Lan yen nanggepi kita lumaku cedhak Kapuloan Alleutian, partners kita ora bakal escalate konflik? Lan sapa sing bakal kita priksa ana yen dheweke nyinggung wong Tionghoa ing NSR kita? Ana akeh pitakonan. Nanging aku setuju ora dadi pilihan.
                  1. +1
                    Juli 8 2020
                    Yen kita ngliwati banyu termal kanthi tundhuk karo Konvensi, mula pendapat kasebut bakal migunani banget kanggo kita.
                    Lan sampeyan bisa nonton ora ing Aleuts, nanging ing umum dening pasukan liyane, contone, pengawal tapel wates.

                    Segara gedhe, kabeh ora bisa diblokir, ora dilindhungi, sanajan dheweke.
  22. +1
    Juli 5 2020
    pakurmatan lan pakurmatan marang pangripta. artikel apik karo pilihan saka kanyatan menarik.

    Panyebut pangripta “pemecah es dibangun ing sakiwa tengene pembangkit listrik” pancen pas banget. Pancen, iki sing nomer loro, bebarengan karo lambung sing kuwat, kondisi kanggo ngatasi es sing kandel. Amers duwe urutan lengkap karo bangunan engine, kang ora bisa ngandika bab kita.

    Saliyane masalah sing dicethakake dening penulis: biaya konstruksi sing luwih murah, anané elektronik sing kuat ing pemecah es AS, aku nyathet ing ngisor iki saka aku.
    Masalah kasebut ana ing galangan kapal Rusia. Kita ora ngerti carane nggawe kapal kanthi cepet lan murah. Galangan kapal lan pabrik-pabrik kita nganggo cara sing lawas. Kita ora duwe personel sing mumpuni. Kita malah ora ngarep-arep. Masalahe ana ing pendidikan sing luwih dhuwur, lan malah ing sekolah.

    Ing latar mburi iki, serangan "trampolin" saka kepala USC katon konyol lan presumptuous. Amarga tokoh-tokoh sing rapet banget, kita bakal cepet ketemu karo "tsushima" sing anyar.

    Aku pengin luwih akeh artikel babagan masalah pembuatan kapal Rusia lan bangunan mesin.
    1. 0
      Juli 7 2020
      Duc ing rega wis luwih larang! Lan iki mung gambar sing ditindakake .. produk pungkasan bakal dadi luwih larang kaping telu..
      Lan masalah ing galangan kapal Rusia teka langsung saka 90s suci, armada punika project karo inersia gedhe tenan. Lan kanthi cara kasebut, koperasi "Ozerovsky" sing padha wiwit mulihake kabeh lan wiwit .. Galangan kapal dikebaki pesenan, sing anyar dibangun, teknologi dikembangake lan kompetensi dipulihake.
  23. -4
    Juli 5 2020
    Maca ulasan lan aku rumangsa manawa para panyunting kerja kanggo Amerika Serikat lan dudu Rusia
    1. 0
      Juli 5 2020
      Lan kepiye carane nulis artikel iki supaya sampeyan duwe perasaan sing beda?
  24. exo
    0
    Juli 5 2020
    Amerika sepisan maneh mbuktekake yen ora nindakake apa-apa, mula iki ora amarga ora bisa. Nanging, yen perlu: bakal nindakake kanthi cepet lan luwih apik tinimbang saingan. Sekolah ilmiah lan basis produksi paling apik.
    Conto sing cetha banget. Lan uga panggantos mesin Rusia kanggo kendaraan peluncuran, ing mangsa ngarep lan peluncuran pesawat ruang angkasa.
    Aku wedi yen Rusia lan China ora bakal bisa nandhingi Amerika Serikat. Kajaba, mesthi, kontradiksi internal ora ngrusak. Kaya Uni Soviet, ing jamane.
    1. 0
      Juli 5 2020
      Kita ora bakal bisa saingan, nanging kita bisa berkembang sanajan meksa, lan yen ana kabutuhan urgent kanggo njupuk wong maju karo sikil (Aku ngerti apa resiko iku, nanging Nanging) kita bisa. sumber daya ngidini.
      1. 0
        Juli 6 2020
        Napa kita ora bisa bersaing? Apa jenis swasana dekaden ???:) Apa sampeyan ngerti yen Rusia duwe armada pemecah es paling gedhe ing Donya ???:)
        https://pikabu.ru/story/ledokolyi_vsekh_stran_1440720
        Saliyane patroli pemecah es, pemecah es proyek 22220. Konstruksi pemecah es "Pemimpin" diwiwiti.
        1. -1
          Juli 6 2020
          Aku ing umum, lan ora bab icebreakers.
          Sampeyan kudu ngerti bedane potensial kanthi bener, wong-wong kita ora ngerti kepiye kekuwatan Amerika ing jagad iki.
  25. 0
    Juli 5 2020
    Artikel sing apik. Nalar lan cetha.
    Nanging, topik Alexander Timokhin babagan armada minangka urutan gedhene sing luwih apik lan luwih objektif tinimbang nyoba nampilake pandangane babagan geopolitik (kaya ing kasus China) lan pasukan darat (kayata, contone, kanthi pernyataan babagan peran piran. -kaya operator personel lapis baja ing Angkatan Bersenjata AS).
  26. +1
    Juli 5 2020
    Wiwit wektu Uni, kita duwe backlog gedhe ing prakara iki. Sing utama ora bakal kelangan kompetensi sing dikumpulake !!!
  27. +1
    Juli 5 2020
    Kaya biasane, penulis duwe materi sing apik babagan program Polar Security Cutter, dirusak dening fantasi babagan "provokasi" ing mangsa ngarep.
    1. 0
      Juli 6 2020
      Dadi dheweke ngalahake awake dhewe kanthi tumit ing dhadha babagan topik iki.
  28. 0
    Juli 6 2020
    Amerika bisa mbangun armada pemecah es sing kuat, ora ana keraguan. Tugas Rusia yaiku ngusir wong-wong mau saka wilayah kepentingane. Ayo padha mbangun Rute Segara Lor alternatif ing pesisir Alaska, Kanada lan Greenland.
  29. -3
    Juli 6 2020
    Kutipan saka: timokhin-aa
    Ya, patriot sejati ora bakal ngidini awake dhewe ngevaluasi mungsuh kanthi bener, ta?
    Patriot sejati ora bakal pengin negarane ngerteni ancaman ing wektu lan siap, ta?
    Iki minangka conto apa sing ditindakake para pengkhianat kaya aku ing jaman biyen, sing ana ing Tentara Soviet.


    Lan yen ana patriot, dheweke bakal ngyakinake prajurit sing ati-ati yen mungsuh ora bisa perang tanpa Coca-Cola, ta?

    He, patriot Amerika, aja nganggo klambi kaya wong Rusia. Julukan ing Latin, pikirane kasur. Ya, kiriman kasebut ala.
    Lan aja wedi wong. 10 wong ngadeg, nglindhungi warung saka telung ewu. Utawa iku palsu? Mesthi, padha duwe wong ....... Nanging kita ora slurp sup karo sepatu bast uga. Perang pungkasan nuduhake!!!!! Ora ana sing beda karo bocah-bocah. Masih ngarep!!!
    1. +2
      Juli 6 2020
      Apa sampeyan ora duwe pikiran? Rumus pikirane luwih apik, mangga.
      1. 0
        Juli 8 2020
        "Kanca" Leonidl sampeyan ora ana, nanging sing anyar wis muncul. ngguyu:
        1. +1
          Juli 8 2020
          Sawetara warga isih kadhaptar ing Gréja Mikhail Zadornov saka dina terakhir. Kabar yen kabeh ora kaya sing katon, nyebabake dheweke kaget.
          Leonidl ora ilang, dheweke bakal dibebasake saka kandhang maneh. Ora suwe.
  30. -1
    Juli 6 2020
    Kutipan saka: timokhin-aa
    Lan kepiye carane nulis artikel iki supaya sampeyan duwe perasaan sing beda?

    #allpropaloguard.
    1. +1
      Juli 6 2020
      Nalika aku ngerti, ora, ing nalisir, iku perlu kanggo nulis sing tank kita mlebu ing Washington sesuk, sanalika shelling kutha ends.
      Sing bakal dadi patriotik.
      Banjur sawetara jagad nyata, fu ...
  31. +8
    Juli 6 2020
    Taun iki kita ngrancang 2 pcs. supaya project 23550, kanggo njaga wates
    1. 0
      Juli 6 2020
      Aku krungu babagan rencana kasebut, nanging saiki katon akeh perkara sing bakal didandani.
  32. 0
    Juli 6 2020
    Sampeyan perlu kanggo nyiapake perang ing advance, lan periode 30-40s saka abad pungkasan cetha nandheske iki.
  33. 0
    Juli 7 2020
    Durung, durung. Saliyane palung dhewe, pengalaman lan pangembangan dibutuhake. Icebreaker sing macet iki ditarik metu dening kita, sanajan Amerika nyoba mrentah, ing pungkasan dheweke menehi komando operasi marang kapten kita, pengalaman lan perkembangan ing Arktik luwih penting. Latihan sing kita coba tindakake nuduhake ora kasedhiyan kapal, peralatan lan kru. Sampeyan ora bisa ndandani ing siji swoop, malah akeh dhuwit ora bakal bantuan. Wong Amerika dhewe wis ngerti babagan iki, mula dheweke nggawe rame. Padha bakal bisa mbayangno soko ing 7-8 taun, nanging kita uga ora ngunyah snot.
  34. 0
    Juli 7 2020
    Cara kanggo nyuda wis suwe dikenal. Zona olahraga diumumake. Kasur sing mlebu ing zona kasebut bisa dijeblug karo perang elektronik yen prau militer konvensional dikumbah ing darat sawise nglanggar GPS minangka salah sawijining perkara, lan ing Arktik uga bakal duwe akibat sing dramatis. insya allah kulo nyuwun tulung kulo mboten wonten liyo kulo ketimbang provokasi malah kekirangan..
    1. 0
      Juli 7 2020
      Nanging, Selat Bering menarik, umume, negara apa wae bisa ngliwati, mung ing ngendi lan kepiye, jerone kurang saka 50 m nganti atusan kilometer saka pesisir kita meh kabeh.
    2. 0
      Juli 7 2020
      Dheweke ora bakal mbuwang awake dhewe ing darat tanpa GPS, ing Coast Guard latihan kasebut luwih apik tinimbang ing Angkatan Laut AS, cukup aneh, lan mesthi bakal ana sistem navigasi inersia lan satelit, mula iki ora bakal kedadeyan.

      Nanging liyane ya, iku bakal perlu kanggo nuduhake "mitra". Nanging maneh - sampeyan kudu nyiapake iki sadurunge.
  35. 0
    Juli 7 2020
    Nuwun sewu, mbok menawi kula mboten maos kanthi tliti. Aku ora nemokake ing gambaran saka kapal Amérika suwene padha bisa ing gropyokan. Iku misale jek kula sing kanggo ngarsane ing kahanan loro Arktik lan Antartika, iki meh wigati tombol. Kanthi kapal nuklir, luwih utawa kurang jelas manawa sumber daya wektune gedhe, nanging diesel))) Cukup nyedhaki, nyuwil es lan garing)))?
    1. 0
      Juli 7 2020
      Lintang Kutub lawas lan Segara Kutub duwe jarak 30 kilometer.
      Iki bakal padha utawa luwih.
      Amerika nyopir pemecah es menyang Antartika, lan BOHR, amarga status lan anggarane, ora bisa dibuwang ing dalan. Ninggalake Seattle, dheweke nggawe port pertama ing Selandia Baru kidul.
      Banjur sawetara sasi ing posting transportasi menyang Antartika.
      Kabeh bakal apik karo otonomi.
  36. 0
    Juli 7 2020
    Quote: Ora peduli
    Carane padha finance dikenal. Makalah dicithak lan ing kene yaiku pendanaan.

    Banjur apa ora padha nggawe bata saka emas? Utawa apa dheweke ora mbangun kapal penjelajah angkasa Death Star ing mesin foton?
    Sampeyan duwe masalah karo pikiran logis. Saindhenging artikel kasebut, penulis nerangake carane angel entuk dana saka Kongres kanggo mbangun pemecah es. Pira proyek umume dikubur amarga iki, apa sampeyan mikir babagan iki? Ora, sanalika patriot jingoistic mbukak cangkeme, dheweke wiwit ngomong nganggo klise propaganda hackneyed saka repertoar Kisel lan Nightingale.
  37. +1
    Juli 8 2020
    Mung wong lemu sing bisa nggawe pasuryan ing sisih Amerika Serikat, kaya monyet, percaya yen dheweke ora bisa nggawe pemecah es, jarene ora duwe pengalaman. Pembuatan kapal AS luwih kuat lan modern tinimbang USSR, lan malah luwih kuat tinimbang ing Federasi Rusia. Yen Amerika butuh, dheweke bakal mbangun pemecah es sing nganggo nuklir ing setengah wektu.
    1. 0
      Juli 8 2020
      Umumé, ya, nanging kanggo dangu padha ora duwe alesan serius kanggo iki.
  38. 0
    Juli 8 2020
    Artikel kasebut menarik lan informatif! Sembarang alangan kudu disiapake luwih dhisik, utamane yen bisa diprediksi. Kita isih duwe wektu, kita kudu ora ketinggalan.
    Ing bourgeoisie bakal mbangun icebreakers tho. Lan hooligans bakal teka menyang kita, iki sejatine tujuane. Kita kudu ketemu karo wong-wong mau kanthi kamulyan. Simbah ing 1943 cedhak Kursk ketemu Nazi kanthi kamulyan lan kita kudu ora blunder. Kita duwe luwih akeh wektu kanggo nyiapake. Kita bakal ngatur.
  39. 0
    Juli 8 2020
    carane akeh wong sing pengin "jancok" Amerika - mripate mbukak amba! Aku mbaleni: ing ngendi gawe kapal, ing ngendi bangunan mesin, ing ngendi elektronik, lan liya-liyane? kabeh menyang yacht saka oligarki - koperasi tlaga ora kena kena! Yankees, kanthi pemecah es sing dibangun, bakal pindhah menyang endi wae lan kanthi cara apa wae: kaya saiki, prau-prau kasebut balapan kanthi kuat lan utama ing sangisore es Arktik ... lan pira bakal ana ... pisanan seri test ... banjur ...
  40. 0
    Juli 9 2020
    Apa aku salah, utawa penulis ngritik pambangunan Project 23550 Icebreakers ing artikel anyar?
    1. +1
      Juli 9 2020
      Kutipan saka nikant
      Yankees karo icebreakers dibangun bakal menyang ngendi wae lan ing sembarang cara

      Dheweke bisa ngliwati pulo-pulo kita saka sisih lor ing ngendi wae, nanging ujar manawa bakal adoh saka ngendi wae kanggo pindhah antarane pulo lan daratan.
    2. +1
      Juli 9 2020
      Ya ora
  41. +1
    Juli 11 2020
    Alexander, hi
    Artikel sing wicaksana banget.
    Iku misale jek kula iku perlu kanggo mungkasi provokasi karo "wacana tentrem" Yankee icebreakers liwat Selat Vilkitsky karo kontrol MZM. Kajaba iku, bebaya kanggo para pelaut kudu dikirim luwih dhisik yen wilayah kasebut - shir-hole - mbebayani saka tambang. Lan supaya wong-wong mau nyoba kekuwatan awak kanthi untune! Lan dheweke nyabrang lan njeblug awake dhewe!
    Lan saka sisih legal, kabeh iku "abgemacht", amarga. ora ana sing nglarang kegiatan kasebut ing tervod.
    Matur nuwun, Udav.
    1. 0
      Juli 13 2020
      Bener, lan ing Gerbang Kara, nindakake latihan rutin babagan topik carane nyegah landing serangan.
  42. 0
    Juli 29 2020
    Ing Murmansk, segara ora beku lan ana pangkalan kanggo pemecah es, uga akeh pelabuhan sing dibangun ing sadawane Rute Laut Lor. Yen Amerika mbangun armada es, kepiye lan kanggo apa? Negara-negara ngerti carane ngetung dhuwit lan ora bakal mbuwang. Tanpa basis lan infrastruktur, bakal larang banget.
  43. 0
    Agustus 31 2020
    Rampung desain lan miwiti konstruksi rada beda, amarga bakal nggawe tetenger lan sampeyan bisa ngomong apa sing bakal kedadeyan karo "ko" ...

    Miturut cara, "Healy" burned metu bubar, lan banjur kanggo ndandani, padha ngandika kanggo bab setengah taun WAGB-10 "Polar Star" uga diobong sethitik pungkasan taun ...

    PS: Fire ing prakara kapal

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"