Ayo ngomong babagan pejuang? Dina iki jam 20:00

133
Ayo ngomong babagan pejuang? Dina iki jam 20:00

Kita mutusake kanggo nggawe gambar iki permanen nalika nerangake siaran ing "Dugout". Dadi sing kasengsem ing topik iki - ngerti sing ing gambar bakal ana topik obrolan utawa woro-woro sawetara siaran.

Saiki kita nerusake aliran tes, ing ngendi kita debugging peralatan kasebut. Yen pancake / stream pisanan pancen metu saka kualitas gambar, banjur sing nomer loro wis cukup prayoga.

Saiki kita bakal nyoba mlebu telpon saka pamireng / pamirsa ing udhara. Lan supaya ora katon mboseni, kita ngusulake kanggo ngomong babagan para pejuang Perang Dunia II. Diskusi-obrolan, minangka asil saka rencana nggawe rating artikel.


Biasane rating kayata "Best Fighter" utawa "Best Bomber" dikumpulake dening penulis, banjur ana geger lan geger ing antarane para pamaca nalika diskusi babagan endi sing salah penulis.

Wektu iki kita pengin ngusulake supaya bisa diatur kanthi beda.

Njelaske nganggo bentuk garis tartamtu bakal ditawakake kanggo diskusi, lan kita bakal menehi kesempatan kanggo wong-wong sing pengin nyatakake awake dhewe kanthi nulis ing obrolan lan ing udara. Lan adhedhasar asil diskusi, kita bakal nggawe rating gabungan tartamtu lan nerbitake kanggo diskusi luwih lanjut.

Kita bakal menehi kahanan asli kanggo diskusi.

Siaran kasebut bakal ditindakake ing dina Rebo, 8 Juli, jam 20:XNUMX wektu Moskow ing kene:

https://youtu.be/bJFzNuA9__g

Saluran panggilan Skype: fing_vrn

Kita ngenteni kabeh wong ngomong babagan pesawat tempur Perang Dunia II.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    133 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +3
      Juli 6 2020
      Wangyu. Saiki akeh bekicot lan kentang bakal teka. ngguyu
    2. +6
      Juli 6 2020
      Miturut pendapat subyektif, pesawat Soviet paling apik ing perang kasebut yaiku La-5 lan para pengikute. Senajan Yak-3 iki dianggep paling apik, iku njupuk banget sethitik bahan bakar ing Papan, kang tegese iku ninggalake dhewe kurang wektu kanggo perang. Mungkin amarga bobote lan luwih bisa maneuver.
      1. +3
        Juli 6 2020
        Kutipan: Marconi41
        pesawat Soviet paling apik ing perang iku La-5 lan pandherekipun

        Banjur ngomong, LA-7. Kanthi kang, ing kasunyatan, akeh setuju .. Jerman, iki Focke-Wulf Fw 190. Lan saka Amérika, mbokmenawa Mustang. Nanging kuwi pendapat pribadiku.
        1. +2
          Juli 6 2020
          Kutipan saka orionvitt
          Jerman, iki Focke-Wulf Fw 190

          Uga hawa adhem, nanging sakperangan alesan pilot kita nganggep perang karo wong-wong mau luwih gampang tinimbang nglawan Me-109.
        2. 0
          Juli 7 2020
          Lan saka Amerika, mbokmenawa Mustang.

          Nanging kepiye Bell P-39 Airacobra?
          As paling sukses miber P-39, kayata Alexander Pokryshkin, Grigory Rechkalov, Alexander Klubov, Nikolai Gulaev, sedulur Dmitry lan Boris Glinka.
          1. 0
            Juli 7 2020
            Kutipan: Alex777
            Nanging kepiye Bell P-39 Airacobra?

            Dadi pejuang. Bentenane utama yaiku senjata sing kuat. Nanging dheweke terus-terusan ngupayakake ngrusak buntut lan dirancang kanggo pilot kelas dhuwur. Elinga yen P-39 mung diekspor. Amerika dhewe ora duwe layanan kasebut.
            1. Alf
              +1
              Juli 7 2020
              Kutipan saka orionvitt
              Elinga yen P-39 mung diekspor. Amerika dhewe ora duwe layanan kasebut.

              Cobra apik nganti 4 ewu, wong Amerika nganggep ketinggian kasebut sembrono.
            2. 0
              Juli 8 2020
              Ana, sing biasane perang karo Jepang ing New Guinea
          2. Kutipan: Alex777
            Nanging kepiye Bell P-39 Airacobra?

            Uga, amarga kebangkrutan sisih, angel ninggalake pesawat ing udhara.
        3. 0
          Juli 7 2020
          Focke-Wulf Fw190


          Focke-Wulf Fw 190 uga ora padha. Antarane seri sing diprodhuksi, kinerja penerbangan paling apik yaiku ing Focke-Wulf Fw 190 D-9-
    3. +5
      Juli 6 2020
      Saka sing diimpor, aku bakal milih Inggris Supermarine Spitfire.
      1. +3
        Juli 6 2020
        Ana sawetara modifikasi. Kang siji kesengsem sampeyan?
        1. 0
          Juli 6 2020
          La-5FN mesthi. Lan umume, aku nganggep kabeh kulawarga kanthi mesin pendingin udara dadi luwih ulet.
          1. +1
            Juli 8 2020
            Sing lima isih cukup kekurangan. Siji suhu dhuwur ing kabin worth soko.
            Banjur La-7. Lan dheweke bisa perang, lan akeh penyakit saka Lima padha mari.
        2. +1
          Juli 6 2020
          Kutipan saka AUL
          Ana sawetara modifikasi. Kang siji kesengsem sampeyan?

          Utawa sampeyan ngomong babagan Supermarine Spitfire? Banjur Mk5. Mungkin aku ora ngerti sampeyan.
        3. Alf
          +2
          Juli 6 2020
          Kutipan saka AUL
          Ana sawetara modifikasi. Kang siji kesengsem sampeyan?

          Secara pribadi, aku Mk-14E utawa Mk-18.
          1. +2
            Juli 6 2020
            Dadi ora gampang ngadili. Ana akeh nuansa ing kene. Pesawat tempur sing beda-beda duwe kekuwatan lan kelemahane. Yen sampeyan ngerti carane nggunakake, kamenangan dijamin. Sawetara pesawat ing pertahanan udara kuwat, liyane ing Kaukasus masang pin kanggo Jerman, sanajan padha diantemi ing lapangan datar. Ana kasus lan pesawat serangan ndamel pejuang. Kita kudu ngerti lan ngrembug
            1. Alf
              0
              Juli 7 2020
              Kutipan saka seregatara1969
              Dadi ora gampang ngadili.

              Lan ora ana sing ngadili. Pitakonan kasebut dirumusake kanthi cetha - sapa sing seneng karo para pejuang. Saben uwong duwe gagasan dhewe babagan kaendahan.
    4. +8
      Juli 6 2020
      Kanggo kula, malah taun muter peran gedhe. Ya, sampeyan ora bisa mbandhingake Yak-1, sing dianggep anyar ing taun 1941, lan Yak-3, sing mungkasi perang ing Berlin! Lan "Messer" taun 1939 ora bisa dibandhingake karo "Gustav"! Nanging loro-lorone pesawat saka "perusahaan" sing padha.
      1. +3
        Juli 6 2020
        Taun-taun perang maju kekuwatan udara ing kabeh pihak. Pah-pah, mesthi, nanging taun liyane sawise 45th lan pesawat jet bakal mungkasi perang.
      2. + 10
        Juli 6 2020
        Lan "Messer" ing 1939 ora bisa dibandhingake karo "Gustav"!


        Lan posisi negara lan industri. Messer pungkasan "K" duwe buntut kayu. ngguyu Lan jet non-162 nganggo swiwi plywood, irung lan buntut. Lan sepira apike diwiwiti - lumin padhet kanthi magnesium.
        Ya, ora guyon - wong Jerman nyetel fashion. Siji langkah cilik ing ngarep kabeh wong. Lan karo messer, lan karo lintang pindho baris lan grup baling-baling otomatis ing FW-190 lan karo pesawat jet. Lan malah karo taktik. Usus iku tipis - padha mlayu menyang Rusia. Ing kana, kabeh Luftwaffe sing sombong tiwas ing tengah-tengah tanggal 43. Supaya "sejarawan" ora nyipta ana - meh 70% kerugian ing Front Wétan. Saka plywood Yak lan La. nglirik
        Dadi swaraku kanggo La-5, sing diklumpukake dening bibi lan bocah-bocah ing Gorky, mbungkus pipa baja nganggo tape penjaga, ngempalaken lan gluing buntut lan swiwi plywood. Ing pesawat - prajurit.
        1. +1
          Juli 6 2020
          Sampeyan lali babagan pemain penting liyane ing Perang Donya II babagan pejuang.
          Babagan Jepang.
          Ayo kula mung ngelingake sampeyan yen nganti 1943, Angkatan Udara Jepang nyopir ace jinis Amerika menyang buntut lan mane minangka bocah sekolah ing kabeh bidang sing kudu diadhepi ing pertempuran udara.
          1. +1
            Juli 6 2020
            Quote: Elena Zakharova
            Sampeyan lali babagan pemain penting liyane ing Perang Donya II babagan pejuang.
            Babagan Jepang.

            Mitsubishi A6M Zero padha entheng lan lincah, nanging apa sing entuk kabeh? Pesawat kanggo Kamikaze.
          2. +1
            Juli 7 2020
            sing nganti 43 taun ing buntut lan ing mane ....... ngendi sampeyan maca omong kosong kuwi ?????? razia ing Pearl mung landmark kanggo penerbangan Jepang. banjur kabeh. kina ora kelakon. perang ing babagan Midway tightly kakubur aviation angkatan laut. lan penerbangan Jepang ing Asia Tenggara diwedeni mung siji skuadron Amerika ... dadi ora ana ing buntut lan mane. ... ana skirmish acak ing udhara ngendi pilot Jepang tenan nuduhake skill, nanging ing kabèh padha kalah. lan utamane nalika superfortes lan stratofortes ora kejawab serangan ing kutha-kuthane .... kelingan pamboman karpet ing kutha-kutha gedhe ing Jepang ....... sing ngganggu pesawat tempur ..... maca Jap Okumiya ing wektu luang lan kabeh bakal tiba ing panggonan apa ya carane
            1. +3
              Juli 8 2020
              Kutipan: Partisan Krimea 1974
              nalika superfortes lan stratofortes ora kejawab serangan ing kutha-kuthane

              Stratofortresses iku B-52s, bener? ngguyu
              1. -1
                Juli 8 2020
                iki B-52 .... kok arep mbantah ora ana ing Hokaido lan Guam ????
                1. +3
                  Juli 8 2020
                  Kutipan: Partisan Krimea 1974
                  iki B-52 .... kok arep mbantah ora ana ing Hokaido lan Guam ????

                  Lan apa, padha nyerang kutha-kutha Jepang? wassat
                  1. 0
                    Juli 8 2020
                    Aku mangu-mangu yen ana wong sing ngganggu dheweke, ..... mula dheweke mabur.. tanpa wedi lan tanpa cacad kanthi tujuane Gusti Allah ngalang-alangi supaya para samurai bakal pulih ... ngerti durung bisa
          3. Alf
            +1
            Juli 7 2020
            Quote: Elena Zakharova
            Aku mung ngelingake sampeyan yen nganti 1943, Angkatan Udara Jepang nyopir ace jinis Amerika menyang buntut lan mane minangka bocah sekolah ing kabeh bidang.

            Lan sanalika elit pra-perang rampung, sisih diganti. Banjur langsung dadi cetha yen Zero, mesthi, minangka pejuang sing apik banget, nanging dheweke ora nari nglawan Penyihir lan Pirate. Iku ora dadi luwih bab pesawat, nanging bab kualitas lan jumlahe pilot, Jepang ora gagal marang "conveyor line" Amérika.
      3. +2
        Juli 8 2020
        Sampeyan pancen bener, lan sampeyan uga bisa nimbang (lan sampeyan kudu) sing antarane "Emils" Bf-109 E-3 (39 taun) lan Gustav (paling ora G-2 (42nd) ana uga Friedrichs F. -2 lan F -4, lan uga kudu digatekake manawa ana XNUMX modifikasi saka Emil sing padha. Perang antarane insinyur yaiku saben kilogram, hp, km / h utawa g / sec (daya voli senjata udhara) Yen kita njupuk menyang akun produksi sing, ya ing kondisi perang, teknologi, personel, bahan mentahan, etc. luwih apik - iki regejegan, sing luwih apik - vakum luwih resik utawa mesin cuci, sing luwih disenengi "... dadi kanggo saben rasa - ... kanggo sapa semangka, lan kanggo sapa - balung rawan daging babi" (c )
    5. +2
      Juli 6 2020
      Menggoda...
      Nanging amarga aku dudu ahli penerbangan, dudu wong awam sing lengkap, nanging dibandhingake karo penerbang forum, teko yaiku teko. Mula aku kepengin banget melu acara iki minangka penonton
    6. +8
      Juli 6 2020
      Ing ngarep apa?
      Dhiskusi. Sawetara bakal ngomong sing dawa, liyane sing ijo. Lan bakal ana swara ...
      1. + 10
        Juli 6 2020
        Ing ngarep apa?


        Ing taun pinten? Ing perang apa karo tugas apa? Ing dhuwur lan kisaran apa? Kanthi apa nganggo badan pesawat lan motor? Sapa sing nyekel gagang? ngguyu
    7. -4
      Juli 6 2020
      Yen ana stream karo Tarkov, banjur aku karo sampeyan.)
      Dadi, aku bakal menehi swara kanggo P-51D Mustang. Pejuang sing apik banget lan anggun! Senajan P-40s uga nggantheng. LaGG-3 uga lucu. Nanging LA-5 malah ora mlebu ing njaba. Nanging, pejuang beda-beda ing rasa lan warna.
      Ing cendhak - Mustang (D) van katresnan!
      1. +4
        Juli 6 2020
        IMHO, kaendahan ing perang dudu sing utama
        1. +6
          Juli 6 2020
          Aku ora kelingan sing ngomong, nanging pesawat apik kudu ayu. Kanggo kula, La-5 katon anggun.
          1. +5
            Juli 6 2020
            "Mung pesawat sing apik banget mabur!" A.N. Tupolev.
      2. -1
        Juli 6 2020
        Mustang duwe kardan bengkok, asring gagal.
        1. Alf
          +1
          Juli 7 2020
          Quote: Elena Zakharova
          Mustang duwe kardan bengkok, asring gagal.

          Apa kurva kasebut?
      3. +6
        Juli 7 2020
        Dadi, aku bakal menehi swara kanggo P-51D Mustang. Pejuang sing apik banget lan anggun!

        Iwak akuarium sing meteng-Guppy kanthi weteng gedhe sing bengkak saka kaviar. Iki malah ing 45th. Lan nganti 43rd, wesi kikuk umume kegedhen karo swiwi ageng lan papat bedhil mesin. Bejo dheweke telat kanggo perang nyata karo Jerman. Nanging wong Amerika pancen apik - pariwara saka manure bakal nggawe permen. ngguyu
        1. +1
          Juli 7 2020
          Iki minangka pejuang pengiring khusus! Ya, ing dhuwur sing kurang, dheweke langsung kalah karo yaks kita (ana latihan perang). Nanging ing dhuwur, dheweke dadi raja lan malah Jerman ngerti yen dheweke kudu nyalin Mustang.
          1. +1
            Juli 8 2020
            Ya, yen sampeyan overclock .... Enem bedhil mesin - banget, rasio tikaman-kanggo-bobot - ngisor lag, ambruk ing mburi perang ing ngiringan saka "benteng". The Fokkers padha pungkasan kanggo frolic karo kuat lan utama. Ing Korea, mustang langsung ngisi udakara 330 potong. Nanging Amerika nganggep dheweke minangka juara Perang Dunia II, lan akeh sing mikir mung kaya sing bakal ditampilake Hollywood ... karakteristik kinerja sing kurang).
            1. Alf
              +1
              Juli 8 2020
              Kutipan saka sg7s
              Enem senapan mesin - lemah,

              Messers lan Fokkers wis cukup "kanggo paling aku ora bisa." Lan Mustang ora glethakaken mudhun kanggo nyegat Yu-88.
              Kutipan saka sg7s
              Ing Korea, mustang langsung ngisi udakara 330 potong.

              Bukti ing studio. Lan uga ngelingake montor mabur Mustang perang ing Korea.
              Kutipan saka sg7s
              menyang mesin Rolls-Royce P-51C

              Sadurunge mesin Rolls-Royce, P-51S ora bisa nyiapake mundur saka seri, amarga pilihan C muncul mung karo Merlin padha. Sadurunge C, mung pilihan A karo Allison ngadeg ing seri. Lan ora ana sing gagap babagan mundur saka produksi Mustang P-51A.
              Kutipan saka sg7s
              rasio thrust-to-weight - ngisor lag,

              Mustang duwe 2,6 kg / hp, LAGG padha 2,6.
              1. 0
                Juli 9 2020
                Aku ora bakal mbantah, maca ace kita, sejarah perang ing udhara WWII, Korea, kabeh wis ditulis ana. Yen pancene menarik, lan dudu "bukti" - shmufs (mung kanggo mbukak), aku nyaranake simulator - IL-2 lan BzS (ing pungkasan, kanthi cara, insinyur TsAGI sing mumpuni tanggung jawab kanggo tekanan udara lan penerbangan. dinamika ("ndamu" model ing versi komputer saka pipo AD ing Zhukovsky), kabeh serius ana .... PS (babagan Korea, kang kasebut - 337 bêsik).
                1. Alf
                  0
                  Juli 9 2020
                  Kutipan saka sg7s
                  Aku nyaranake simulator - IL-2 lan BZS

                  Korban komputer liyane ...
                  Kutipan saka sg7s
                  babagan Korea, sing ditemtokake - 337 potongan).

                  Kanggo periode apa? Angkatan Udara AS utawa Korea Kidul? Sapa sing nuthuk? Pesawat apa sing kudu dilawan Mustang?
                  Kutipan saka sg7s
                  Aku ora bakal mbantah

                  Ora perlu mbantah, cukup kanggo nyritakake kasunyatan.
        2. Alf
          0
          Juli 7 2020
          Kutipan saka dauria
          Lan nganti 43rd, wesi kikuk umume kegedhen karo swiwi ageng lan papat bedhil mesin.

          Apa iki babagan P-47?
          1. -2
            Juli 7 2020
            Apa iki babagan P-47?

            Ora, bab Mustang saka seri pisanan. Mesin karo daya kaya Messer, lan malah karburator. Lan sayap wis 22 sq m tinimbang 15-17 kaya "prajurit garis ngarep" biasa. Lan setengah ton luwih abot. ngendi iku? Mung tukang ngebom graze ing sepur gerbong. .
            1. Alf
              0
              Juli 7 2020
              Kutipan saka dauria
              Apa iki babagan P-47?

              Ora, bab Mustang saka seri pisanan. Mesin karo daya kaya Messer, lan malah karburator. Lan sayap wis 22 sq m tinimbang 15-17 kaya "prajurit garis ngarep" biasa. Lan setengah ton luwih abot. ngendi iku? Mung tukang ngebom graze ing sepur gerbong. .

              Ya, sampeyan ora bisa mbantah fakta.
              Sanajan, ing sisih liya, apa sing bisa ditindakake ing Amerika Utara, yen ora ana motor liyane ing negara kasebut ing wektu kasebut? Ya, lan dheweke didhawuhi ora minangka pengiring, nanging minangka pejuang garis ngarep biasa a la P-40.
              1. Alf
                0
                Juli 8 2020
                Kutipan: Alf
                Sanajan, ing sisih liya, apa sing bisa ditindakake ing Amerika Utara, yen ora ana motor liyane ing negara kasebut ing wektu kasebut? Ya, lan dheweke didhawuhi ora minangka pengiring, nanging minangka pejuang garis ngarep biasa a la P-40.

                Aku wonder apa minuser bisa jeneng engine liyane banyu-digawe adhem ing AS ing wektu sing?
                Lan uga kanggo mbantah kasunyatan sing Mare digawe dening urutan Inggris minangka pejuang biasa, lan ora minangka ngiringan?
      4. 0
        Juli 7 2020
        Aku bakal menehi kanggo Mustang ...... ya, norma. ... iki loro sing Kozhedub ing La-7 kalah ing limang menit !!!!!! seneng kanggo sampeyan
        1. -4
          Juli 7 2020
          Aku bakal menehi kanggo Mustang ...... ya, norma. ... iki loro sing Kozhedub ing La-7 kalah ing limang menit !!!!!! seneng kanggo sampeyan

          Maneh crita babagan Kozhedub.
          1. +2
            Juli 7 2020
            maneh dongeng ... dongeng iki duwe jeneng lan jeneng, beda karo dongeng kulon .... elinga iki
            1. -4
              Juli 7 2020
              maneh dongeng ... dongeng iki duwe jeneng lan jeneng, beda karo dongeng kulon .... elinga iki

              Apa sabanjure? Apa ngganti apa-apa?
        2. Alf
          +3
          Juli 7 2020
          Kutipan: Partisan Krimea 1974
          Aku bakal menehi kanggo Mustang ...... ya, norma. ... iki loro sing Kozhedub ing La-7 kalah ing limang menit !!!!!! seneng kanggo sampeyan

          Golubev ing 43rd ing Ishak Fokker gagal, nanging iki ora ateges sing I-16 unggul saka 190th.
          1. 0
            Juli 7 2020
            ing taun 43, Golubev nyopir Tomahawk, ing kono dheweke ngisi ngarep karo ram. Inggih, yen luwih spesifik. banjur gagal ing Tom Russified, yaiku, modifikasi Tom-C, yaiku, kanthi ngalih 105, fitur karakteristik yaiku sistem pendinginan radiator sing luwih akeh.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. -1
                Juli 7 2020
                krungu sethitik. sampeyan kudu maca, lan kasebut kanthi teliti, ..... 190 muncul ing KBF ing 43rd nalika 4 Fighter Aviation Regiment ditransfer saka Tomov-S kanggo La 5, apa Donkeys neraka !!!!!! bocah-bocah wadon sing nyanyi secara harfiah "oh, apa nasib ala. ora ana swara utawa gosip" ... mbok menawa pangrungonmu gagal?
            2. Alf
              +3
              Juli 7 2020
              Kutipan: Partisan Krimea 1974
              ing Golubev kaping 43 nyopir Tomahawk,

              4 GIAP KBF ora tau miber P-40, pisanan I-16, banjur LA-5.

              1. 0
                Juli 7 2020
                mbandhingake kanyatan lan kabeh bakal tiba, ora ana maneh ..... lan cathetan ..... sijine dolanan sing apik "IL-2 perang sing lali" pilihan "kaya ing urip" lan sampeyan bakal ngerti kabeh .. .. ora mikir yen aku guyon ... mung menarik kanggo komunikasi karo wong sing ora acuh marang perang kaya ngono.
                1. 0
                  Juli 8 2020
                  Halo, kanca, online? saka regu kang? Iku dolanan sing apik ...
                  1. 0
                    Juli 8 2020
                    Sugeng dina ... kita duwe kabeh beda ... Il-2 wiwit nyopir maneh ing 98th sing adoh. banjur aku tuku lonceng lan singsot. Front Kulon (sanajan sakperangan alesan ora rampung ing garis Jerman. Samudra Pasifik. Aku ora seneng. Nanging topik iki kelangan. Nang endi wae ing noughties aku miwiti kanggo drive ing "kaya ing urip" pilihan. .. lan aku wis komentar kanggo pangembang saka IL-2, yaiku 1 C, .... kok perlu kanggo ngontrol grup baling-baling ing baris FV-190 lan motong pesawat., minangka adoh kita ngerti, 190th otomatis otomatis lan ora ana trimer babar pisan, umume, dolanan kasebut kelangan ... sanajan aku saiki diikat karo dolanan.
                2. Alf
                  +1
                  Juli 8 2020
                  Kutipan: Partisan Krimea 1974
                  .sijine dolanan sing apik banget "IL-2 perang sing lali"

                  Ya, ing kasus iki, sampeyan bisa njupuk Call of Duty minangka model perang. Mungkin cukup dolanan minangka bukti kanggo nggawa?
                  Kutipan: Partisan Krimea 1974
                  Aja mikir yen aku guyon ... mung menarik kanggo komunikasi karo wong sing ora peduli karo perang kaya ngono.

                  Utawa mungkin sampeyan mung kudu ngakoni yen sampeyan salah? Ora ana sing ngisin-isini.
                  Menehi paling ora siji bukti yen GIAP kaping 4 perang ing P-40.
                  1. 0
                    Juli 8 2020
                    lan mbok menawa worth iku ..... ora, iku ora worth iku. ing perang kanggo dalan urip ing 42nd 13 Fighter Aviation Regiment saka Armada Baltik, amarga nyandhang lan luh saka biasa I-16s lan amarga mundhut, iku nampa unit tempur Tomahawk nanging modifikasi K. Mesin Soviet VK-105 dipasang ... nomer buntut Tom Golubev 23, lan wis ing Maret 43rd, resimen dikirim kanggo ngalih menyang jinis pejuang liyane lan wiwit diarani (utawa luwih diwenehi jeneng) 4- GvIAP. piye wae kaya iki. ... ya, iku worth maca memoars, iku kaya. ora ya carane....
                    1. Alf
                      0
                      Juli 8 2020
                      Kutipan: Partisan Krimea 1974
                      а

                      Ora ana sing nyebutake manawa GIAP kaping 4 kalebu P-40.


                      Mangga nyedhiyani sumber informasi.
                      Kutipan: Partisan Krimea 1974
                      .nomer papan Tom Golubev 23,


                      Dokumen kita ora ngemot sebutan huruf khusus P-40 kanthi M-105.
                      1. AAG
                        0
                        Juli 8 2020
                        Iku mbokmenawa apik nalika "Toys" kasunyatan tambahan, wis Sajarah (sanajan carane bisa ditambah?) Arouse kapentingan ing .. Bad, Nalika padha ngganti, molak iku ... Mbokmenawa supaya.
                      2. 0
                        Juli 8 2020
                        Ing dokumen kita ... uga, amarga ora ana ing dokumen kasebut, Vadim Borisovich Shavrov duwe .... sebutan huruf P-40 K tegese dilengkapi mesin Klimov M-105, alias VK-105, .. disambungake alesan prasaja ---- bahan bakar, alisson ora tetep detonations ing surrogate a, nanging ana mung ora ana liyane. punika kaputusan
                        saiki babagan pilot tempur bener .... padha asring lan padhet dialihake menyang resimen lan unit liyane .... conto sing jelas yaiku sedulurku Amet Khan Sultan, dheweke miwiti ing 4 IAP ing I-153. banjur ing wilayah Stalingrad ing unit khusus Dodonov (iki sandiworo. Bener Denisov), ing ngendi La-5 lan Yak-7K (masa depan Yak-9) dites, lan banjur ing 9. GvIAP lan ing sangang sing mung ora mabur ... kaya iki
                        lan kasunyatan menarik liyane ... ana resimen fighter wadon saka 589, supaya kene ... resimen iki mung ditembak mudhun 35 mungsuh, ilang 63 pesawat. Yak-1 lan Yak-3, ..nanging apa trick .... iki 35 dijupuk mudhun sp. akun kanggo loro wadon, Katya Budanova -10 dijupuk mudhun. seda, memori langgeng. lan Lilia Litvyak-11 ditembak mudhun. Memori abadi tilar donya ... nanging iki wayahe yen bocah wadon loro kasebut ditembak ing resimen sing beda sadurunge janjian kasebut. Katya ing 73 GvIAP nembak dheweke ditembak, lan Lily ing 9 GvIAP, luwih-luwih, dadi pandherekipun, lan minangka aturan, para pemimpin bareng karo pimpinan. .... Cekakipun, bab punika mbingungake banget. ... utawa resimen wanita ora nembak apa-apa. utawa narik manuk hantu ing globe ....... ya, pitakonan menarik kanggo negara .... nanging apa downed ing grup?
                        1. Alf
                          0
                          Juli 8 2020
                          Kutipan: Partisan Krimea 1974
                          .lan apa downed ing grup?

                          Yen aku ngerti kanthi bener, Ivanov madhangi, nanging Hans lunga, lan Petrov rampung.
                        2. 0
                          Juli 8 2020
                          intrik, Nanging ........ Ivanov lan Petrov bisa saka IAP liyane, utawa bisa uga saka divisi udhara liyane, utawa malah saka tentara udhara beda ing umum ...... kabeh wis cetha karo Hans. kamenangan lantaran kanggo pemenang ora ketompo ngendi kang serves - iki akun pribadi sing ora dadi kagungane unit udhara, ing Anglo-Saxon wis 1.25 kamenangan lan 1.4-ing asas, banget, akun pribadi, preduli saka unit. ....... lan setan bakal patah sikil kita nalika " DITEMBAK ING GROUP "... sia-sia aku menehi conto babagan Litvyak lan Budanov, nanging karo kanca-kancaku ana akeh kebingungan ---- --14 ing grup, ....... singkatan, yen sampeyan kepengin weruh
    8. +1
      Juli 6 2020
      Ing sisih wétan - R-39. Proporsi Pahlawan sing mabur ing kono cukup katon.
      1. +4
        Juli 6 2020
        Ana luwih akeh pahlawan ing Yaks.
      2. +2
        Juli 7 2020
        Kutipan saka Pavel57
        Proporsi Pahlawan sing mabur ing kono cukup katon.

        Iku mung ngandika marang pesawat. Aparat kasebut rumit banget, mung pilot kelas dhuwur sing bisa ngatasi.
    9. +1
      Juli 6 2020
      Lan kepiye sampeyan bisa milih mung pejuang? Kene iku perlu kanggo katon ing spesialisasi.
      Decker paling apik yaiku Hellket.
      Lampu wengi sing paling apik yaiku Black Widow.
      Interceptor paling apik yaiku seri Spitfire.
      IB paling apik yaiku FV-190.
      Pengiring paling apik yaiku Mustang.
      Nanging angel ngomong babagan pejuang garis ngarep sing paling apik ...
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Alf
        +3
        Juli 6 2020
        Kutipan saka: Sahalinets
        Lampu wengi sing paling apik yaiku Black Widow.

        Dheweke-219

        Kutipan saka: Sahalinets
        Interceptor paling apik yaiku seri Spitfire.

        Mk-14
        1. 0
          Juli 7 2020
          Amerika kanthi radar luwih apik.
      3. 0
        Juli 6 2020
        Apa pendapat sampeyan babagan Mitsubishi A6M?
        Lan menyang I-4 ??
        1. -3
          Juli 7 2020
          Zero apik, nanging ora banget nggantheng. Lungguh ing Zero karo katana lan iku, kabeh donya ana ing sikilmu.
          Sawise kabeh, monoplane sing paling bisa maneuver ...


          PS
          Yen ing Rusia banjur - HellkEt.

          Hellkit. ngguyu
        2. Alf
          +1
          Juli 7 2020
          Quote: Elena Zakharova
          Apa pendapat sampeyan babagan Mitsubishi A6M?

          Maneuverability banget, sawetara ageng, lack lengkap waja lan ora survivability.
          Kakurangan minangka kelanjutan saka kaluwihan.
      4. +1
        Juli 6 2020
        Kutipan saka: Sahalinets
        Hellcat.

        Yen ing Rusia banjur - HellkEt.
      5. 0
        Juli 8 2020
        Dadi ing kene - "miturut spesialisasi" - ngiringan - IMHO - yaks (mung diwiwiti karo Yak-1M) (nanging ing kene ing ngisor Ilys - papan sing dhuwur, mung siji lan njaga silt kanthi biaya apa wae (ilang ing paling siji tansah gelaran) ... Conquest online unggul - salah siji Gustav utawa La-7 ... Attack - mesthi - Fokker., It.d.
    10. Eug
      +1
      Juli 6 2020
      Aku seneng banget ndeleng statistik "ditembak mudhun .... potongan / ana .... pesawat ing Angkatan Udara." Aku ora bisa ngitung.
    11. +6
      Juli 6 2020
      Kabeh pirembagan babagan pesawat (kalebu pejuang) sing "paling apik", "luwih apik" utawa "luwih elek" tinimbang liyane sing bodho lan ora ana gunane, kajaba sampeyan njupuk akeh faktor: fitur saben desain, aplikasi kanggo tugas tartamtu. Cetha yen pejuang sing beda-beda dibutuhake kanggo ngawal "bèntèng mabur" nalika nyerang Jerman, perang udara ing sisih kulon lan Wétan, lan perang ing Samudra Pasifik. Malah kanggo macem-macem tugas ing ngarep sing padha, pejuang beda dibutuhake! Dadi, pejuang sing dhuwur banget dibutuhake kanggo ngusir serangan ing papan sing dhuwur, lan pejuang garis ngarep dibutuhake kanggo papan sing kurang lan medium. Contone, ing Front Wétan USSR, Yak-3 lan La-7 paling cocok kanggo ngiringan pesawat serangan lan pengebom, lan kanggo Jerman, kanggo nembak pesawat Soviet, modifikasi paling anyar yaiku FV-190 lan Me- 109. Ora ana pejuang B-17 sing luwih apik tinimbang Mustang, lan Lightnings, Hellkets lan Corsairs kasil nglawan Jepang. Spitfires, Me-109, Yak-9 digunakake sacara universal. Kabeh mau beda-beda saka saben liyane ing bobot, daya engine, senjata, desain, kinerja. Malah karakteristik takeoff lan kebangkrutan: Airacobra lan Kingcobra wis engine mburi lan centering karo rodha irung, lan Spitfires banget lan Me-109 wis ukuran sasis panah lan torsi dhuwur! Mulane, ngomong babagan pejuang sing paling apik ora ana gunane. Sampeyan mung bisa nemtokake klompok pesawat sing paling apik, sing saben-saben bakal kalah karo wong liya ing sawetara cara!
      1. +2
        Juli 6 2020
        Kabeh argumen iki mung kanggo wong Rusia.
        Kanggo wong Amerika lan Inggris, pitakonan kasebut ora ana gunane. Mustang lan Spitfire. Liyane ora menarik.
        1. Alf
          +4
          Juli 6 2020
          Quote: Pereira
          Kanggo wong Amerika lan Inggris, pitakonan kasebut ora ana gunane. Mustang lan Spitfire. Liyane ora menarik.

          Ya, dheweke ora ngerti babagan wong liya ...
        2. -7
          Juli 7 2020
          Pernyataan sing cukup kandel. Contone, aku ora Russian, nanging kanggo kula pitakonan isih worth iku. Spitfire utawa Tempest? "Mustang" utawa "Corsair"? FW-190 utawa Me-262? La-7 utawa Yak-9? "Zero" utawa "Raiden"? Pesawat pancen beda banget, kanthi tujuan lan karakteristik kinerja, lan ora bisa mbandhingake kanthi jelas. Yen kita njupuk pesawat multi-tujuan sing bisa njupuk mudhun, bom, lan pengintaian kanggo layanan, mesthi P-51D Mustang. Pesawat iki ana ing layanan karo akeh negara, melu ing meh kabeh karya militèr lan njabat nganti taun 1980-an.
      2. -1
        Juli 7 2020
        Aku sing La-9 lan La-11 kudu klebu, amarga iki padha La-7s, nanging equalized karo Kapabilitas produksi US. Dadi bakal jujur.
        1. Alf
          0
          Juli 7 2020
          Kutipan saka pmkemcity
          nanging equalized karo kemungkinan saka produksi US.

          “Kaya, ibumu, nuwun sewu, paham?”
          1. 0
            Juli 8 2020
            Kutipan: Alf
            “Kaya, ibumu, nuwun sewu, paham?”

            Pesawat kabeh-logam.
            "Ing babagan jangkoan lan durasi penerbangan ing mode sing paling mupangati, pesawat 130 duwe kauntungan sing signifikan tinimbang pesawat La-7, Yak-3 lan Yak-9U.
            Kauntungan saka pesawat "130" ing jangkoan penerbangan iki bisa digunakake kanggo ngawal pembom jarak cedhak menyang jarak lengkap, yen pasokan bahan bakar luwih tambah.
            Ing babagan daya salvo, pesawat "130" nduweni keunggulan sing signifikan tinimbang pesawat La-7, Yak-3 lan Yak-9U. Pesawat iki dilengkapi papat bedhil sinkron NS-23 kanthi 300 butir amunisi. Sampeyan kudu nyatet sing mangsa La-9 karo salah siji saka bedhil paling sah dianggep fighter piston paling akeh bersenjata.
            Ing pertempuran udara ing manuver horisontal lan vertikal ing dhuwur 2000-6000 m, pesawat "130" lan La-7 padha karo. Ing 20-25 menit, perang bisa saling buntut menyang sawetara geni sing dituju ...
            Ing pertempuran udara karo pesawat Yak-3 ing maneuver horisontal ing elevasi 3000-5000 m, sing terakhir nduweni kauntungan tipis tinimbang pesawat "130". Ing tikungan kiwa lan tengen, pesawat Yak-3 mlebu ing buntut pesawat "130" ing jarak 200-300 m liwat 5-6 giliran. Ing manuver vertikal ing dhuwur 3000-5000 m, pesawat Yak-3 uga duwe kaluwihan tinimbang 130 pesawat ... "
            "130" duwe tampilan sing luwih apik saka kokpit dibandhingake ora mung karo La-7, nanging uga FV-190 Jerman lan pejuang Thunderbolt Amerika.
            1. Alf
              0
              Juli 8 2020
              Kutipan saka pmkemcity
              Pesawat kabeh-logam.

              Aku setuju karo penawaran sampeyan pancen lan lengkap, nanging ing endi kemungkinan produksi AS?
              1. 0
                Juli 9 2020
                Kutipan: Alf
                Aku setuju karo penawaran sampeyan pancen lan lengkap, nanging ing endi kemungkinan produksi AS?

                Kemungkinan Amerika Serikat pancen ora ana hubungane. Aku ngomong babagan kemampuan USSR kanggo ngasilake pesawat kabeh-logam, lan ora liya.
      3. 0
        Juli 7 2020
        Kayane aku kudu nyedhaki masalah iki minangka tender kanggo tuku. Contone, apa jenis pejuang sing bakal dituku ing Norwegia ing 40th supaya bisa nglawan mungsuh apa wae. Mbayangno sampeyan minangka raja Norwegia, lan sampeyan duwe kesempatan kanggo tuku pejuang ing taun 40 produksi, apa sing bakal dadi pilihan sampeyan?
        1. Komentar wis dibusak.
        2. Alf
          0
          Juli 7 2020
          Quote: Tamek
          Contone, apa jenis pejuang sing bakal dituku ing Norwegia ing 40th supaya bisa nglawan mungsuh apa wae.

          ora ana. Kanggo nglawan maneh, sampeyan kudu duwe akeh angkatan udara lan sistem latihan pilot massal. Ora ana siji utawa liyane ing Norwegia-40.
          Menehi 40th Viking paling Starfury
          , asile bakal padha.
      4. 0
        Juli 7 2020
        Sampeyan bisa nemtokake klompok pesawat sing paling apik ....... ing kene perlu kanggo nemtokake sapa lan kaping pirang-pirang ditembak ing perang ... lan conto ... Pokryshkin 3 kali (1 ing MiG- 3 lan kaping pindho ing cobra), Kozhedub 0 kaping ing seri La. (sanajan ana landings darurat, nanging La dhewe bali menyang layanan). Skomorokhov ing La-5FN ora mung ditembak mudhun, nanging Swallow ora tau. rusak ing perang. lan ing wektu sing padha, Jerman wengi cahya Heinz Schnaufer ing rampung Me-110 fighter tau dijupuk mudhun gadhah 121 (utawa rodok 122) kamenangan resmi direkam, ora kaya kanca-kanca Hartman kang diganti 16 Messers. ... piye carane iki
        1. 0
          Juli 8 2020
          Bener, Pokryshkin ditembak ing MiG-3 kaping 2. Sawise pesawat wis ilang. Dheweke isih nandur sing nomer loro, nanging banjur kudu ditinggal. Nanging isih nalika Kozhedub ana ing sekolah penerbangan. Lan La isih ora katon.
          1. 0
            Juli 8 2020
            ing umum, Pokryshkin ..... ora, padha dijupuk mudhun sapisan. lan kaping pindho dheweke rusak ing MiG-3 saka serangan ing Pe-2, sing meh padha karo Me-110, sumber liyane nyatakake yen Pokryshkin nembak Su-2, sing aku ragu banget, Pokryshkin. buku harian sadurunge desa ora tau digawe umum. miturut iki minangka iki
            1. 0
              Juli 8 2020
              Pisanan dheweke ditembak ing wilayah Yass. Ing kana, nyoba ndharat pesawat kasebut, dheweke nabrak. Kapindho ing wilayah Mogilev-Podolsky, shooting mudhun bisa dianggep relatif. Dhèwèké ndharat montor mabur kanthi karusakan cilik, lan karo klompok prajurit sing metu saka kuburan, dheweke malah nyoba nyopot, nanging mengko kudu ditinggal lan diobong. Lan crita karo Su-2 kedadeyan ing dina pisanan. Ana disagreements mung bab kang BBAP saka. Kabeh ing kabeh, kabeh kedadeyan ing sasi.
              1. 0
                Juli 8 2020
                sajrone sewulan ...... perang udara bakal katon kaya detik. ana prabédan ing pertempuran udhara wengi ing ngendi nganti 4 jam liwati kanggo nggoleki target
                1. 0
                  Juli 8 2020
                  Maksudku, udakara sewulan kepungkur saka crita karo Su-2 nganti mudhun kaping pindho. Iki uga carane angel nanging cepet banjur aku kudu sinau kanggo perang.
                  1. 0
                    Juli 9 2020
                    crita karo Su-2 peteng banget. Aku duwe bukti yen Sanya nembak Pe-2, lan wektu detik utawa sasi ora penting, sing utama yaiku aku mbaleni buku harian Pokryshkin ora digawe umum.
                    1. 0
                      Juli 9 2020
                      Aku wedi buku harian ora bakal mbantu. Critane ora dadi peteng. Siluet bingung, ditembak mudhun. Pranyata dadi duweke, malah ilang panah. Pokryshkin banjur meh dipasang ing tembok kanggo iki. Bisa dingerteni manawa sawetara wong sing seneng ngomong babagan iki. Ora dheweke utawa wong-wong sing banjur cedhak. Utamane mengko. Lan banjur pahlawan, lan misale jek kuwi jamb sing ora bisa wisuh. Umumé, aku mikir iki ing akeh babagan mbantu dheweke dadi pahlawan. Dheweke kudu berjuang kanggo wong loro, kanggo awake dhewe lan kanggo wong kasebut.
                      1. 0
                        Juli 9 2020
                        nah critane geni mesra akibate sengsara tansah disamarkan, ..... lali critane iki... dipangan opo wae ....... tapi nggo topike.... jenis pejuang WWII iku sing paling apik .....
                        1. 0
                          Juli 9 2020
                          Ana akeh banget faktor sing melu masalah iki. Ing siji parameter - siji, ing tugas liyane - liyane, ing panggonan katelu - katelu. Sawetara wong-wong mau salah perang ing kabeh, sanajan padha apik banget, dadi kabeh beda. Iku luwih gampang kanggo pirembagan bab sing seneng kang luwih. Nanging ing kene, kaya sing dikandhakake, "kabeh tandha beda." Secara pribadi, aku luwih seneng karo MiG-3 saka seri pungkasan. Nanging amarga saka motor ora tuwuh bebarengan. Ngembangake kaya Yaki utawa Lavochkin bisa dadi mobil sing menarik banget. Paling ora ing wiwitan perang, dheweke mung siji sing ora kalah karo Jerman ing kacepetan. Lan saka mesin kembar sing abot, aku mesthi bakal milih wong Jepang.
                        2. 0
                          Juli 9 2020
                          Inggih, kanthi MiG, crita kasebut cukup menarik, lan diwiwiti karo I-185, sing, miturut gagasan raja pejuang Polikarpov, kudu dadi puncak para pejuang, nanging pati tragis. Chkalov lan mesin M-88 sing durung rampung (sing ora tau dieling-eling) mungkasi 185 -m, lan Mikoyan lan Gurevich sing ambegan ing urip proyek iki. nanging ora ana mesin, Polikarpov diusir, nanging glider kasebut, banjur diputusake kanggo nyelehake ing semanggi AM, abot banget nanging amarga inflasi rong tahap sing kuat banget kanggo ketinggian 6-8 km, nanging kabeh iki shnyaga. ora mbenerake awake dhewe .... mula berkembang yen mesin M-88 wis digunakake, mula MiG bakal dadi pejuang sing paling kuat ora mung ing Tentara Merah, nanging ing saindenging jagad ... panas iku. kuwi selyavi
                        3. 0
                          Juli 9 2020
                          Pancen bener. MiG minangka pangembangan Polikarpov, nanging dheweke isih ngerti akeh babagan pejuang. Nanging, ora bisa.
                        4. 0
                          Juli 9 2020
                          Ya, akeh perkara sing ora tuwuh bebarengan karo MiG -3, mula, sadurunge reagen, Mikoyan lan Gurevich ora nate adus uap kanthi nyetel kaping 3 kanthi sampurna, mung ngerti yen ana tes. conto karo ShVAK sinkron uga karo motor ASh-82. nanging kanthi sinkronisasi ShVAK, wiwitane gagal, lan ASh-82 dadi model sing luwih apik. , La-5 lan Tu-2 misuwur
                        5. 0
                          Juli 10 2020
                          50+ mobil karo ShVAK meh ora bisa disebut mung sampel test. Nanging umume dirakit saka kit mobil sing wis digawe nalika keputusan kanggo mungkasi produksi wis digawe.
                        6. Alf
                          0
                          Juli 9 2020
                          Kutipan: Partisan Krimea 1974
                          lan mesin M-88 sing durung rampung (sing ora tau dieling-eling) mungkasi 185th.

                          Nanging M-88 ora tau direncanakake dipasang ing I-185.

                          Kutipan: Partisan Krimea 1974
                          motor M-88 durung rampung (sing ora tau dieling-eling)


                          Mesin sing durung rampung ora bakal diprodhuksi sajrone perang.
                        7. 0
                          Juli 10 2020
                          motor sing durung rampung.. perang kabeh..... nyatane perang kabeh digawa nanging ora rampung. lan ing sadawane dalan, salah siji ing 43rd roofing felts ing 44, ing umum, ing M-88, karya dipateni ing sih saka M-82, utawa mengko (ASh-820, kang kanggo dina iki plows ing deformed. versi ing van An-2 lan Mi-4 lawas .... nanging kanggo wedhus kita .... Revisi garing M-88 ora ngenteni pesawat serangan Su-6. ing ngarep, kang nyoba mesin M-82, nanging wis dijupuk ing La, Tu-2 lan bener ing Il-4 sampeyan nggawa, onzhe DB-3f, Aku ora ngerti carane akeh DB-3F karo Mesin M-88. Miturut sawetara sumber, nganti kira-kira limang ewu karo M-88, miturut wong liya, luwih kurang ing endi sapratelune. Sisane wis diprodhuksi nganggo ASh-82, nanging iki paling mungkin kudu dijlentrehake. yen menarik ing pabrik No.. 18, 23,39 lan 126, kaya iki karo 88
    12. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
    13. 0
      Juli 6 2020
      apa sing luwih apik mung bisa diucapake dening wong sing nggunakake kabeh pesawat kasebut. Kanggo kula, sing utama yaiku kepala pilot. Amarga kamiskinan, garudha ... lan elang mabur lan menang ing I-16, PO-2, lsp.
    14. -4
      Juli 6 2020
      Sampeyan malah bisa sijine Zero ...
      1. +1
        Juli 6 2020
        Aku uga nang ing A6M
        1. 0
          Juli 8 2020
          Ora ala, raja giliran (ing giliran loro Yaks, lan Ishaks, lan Spits ngaso, aku ora bakal nulis nomer), Nanging - tank pangayoman (padha flared munggah saka tracers kaya korek api), pangayoman saka pilot, uga, nambah tembok kacepetan sethitik.
          1. +1
            Juli 8 2020
            , uga, lan nambah tembok kacepetan sethitik.

            Banjur ora bakal ana "pembalikan". ngguyu 22 sq.. m swiwi kanggo 2,5 ton lan engine konsumtif. Kanggo nambah speeder - sampeyan kudu ngurangi winglet kanggo 17, yen lintang ing ngarep, sampeyan kudu nganti 1500 daya kuda. Massa bakal nambah - perlu kanggo ngiyataken sasis. Deleng ana lan rubberize nawakke, lan waja, lan bedhil. Banjur bakal dadi prayoga Focke-Wulf utawa La-5.
            Mesin sing ringkih ngrusak wong-wong mau. Ora ana saham. Messer miber metu karo glider padha (ukuran) saka Spanyol menyang varian Ceko sawise perang. Saka 700 jaran ing 37 kanggo 2000 "ing perekal" ing 45.
            1. 0
              Juli 9 2020
              Aku seneng jawaban sing rasional. Sampeyan bener, nanging - wis ana lintang, pasukan (kaya 82nd), lan - voila. Aku ora ngerti apa wilayah kudu suda .... Play karo kualitas, ngganti elongation. Miturut cara, aja lali manawa giliran ora mung radius, nanging uga kacepetan ... sawise kabeh, kita ngukur giliran ing sawetara detik. Lan "Messer" nindakake kabeh wong (ora babagan giliran saiki) glider paling sukses mung amarga genius engineers Jerman (rearranged stub, flaps kontrol sectional, synRM (lan iki ing taun 42nd (!)), versatility, modularity, kuwalik v-shaped, langkah otomatis, mriem ing ambruk, lsp, lsp.)
              1. +1
                Juli 9 2020
                iki ora mung radius, nanging uga kacepetan ... sawise kabeh, kita ngukur giliran ing sawetara detik.

                Sampeyan koyone duwe kabeh bener. Mung nyoba kanggo pindhah luwih. Overload yaiku kuadrat kacepetan saben radius. Swiwi ora bisa ngoperasikake luwih saka Su tartamtu (sumur, sudut serangan). Iki tegese iku ora bakal menehi metu pasukan ngangkat perlu = kakehan ing massa.
                Salah siji kita ngurangi bobot, utawa kita nambah wilayah.
                Dadi kita entuk - ora butuh akrobat super, ora butuh pembalap super, ora butuh wong sing kuwat banget. Lan sampeyan butuh pejuang. Minangka Kurt Tank ngandika - "Aku ora nggawe hadiah jaran, nanging jaran kavaleri Hardy."
                Ing asas, sajarah nggawe lan modifikasi saka FW 190 minangka standar pendekatan kompeten. Prototipe - engine ora pati roso, swiwi cilik. Motor ora pindhah menyang seri - nempatno liyane abot, luwih kuat - lan banjur rada nambah swiwi lan ing span lan nyuda narrowing. Dheweke dhewe miber ngubengi mobil lan langsung ngerti - "mobil ilang" volatility "(istilah menarik kanggo desainer?). Banjur aku temen maujud sing prospek kanggo lintang wis liwat - kang nempatno baris banyu ing Dora - lan lengthens fuselage karo insert ing buntut lan recalculates wilayah.
                Glider dheweke mesthi cocog karo motor. Lan motor - gelut kuwalitas ing syarat-syarat waja, bedhil, sawetara.
                Bener, mulane aku seneng karo La-5 - ing kahanan kewan kaya ngono, kanthi kekurangan sing paling gedhe, dheweke ora mung bisa ketinggalan, nanging uga nindakake apa wae karo Jerman iki.
                1. +1
                  Juli 9 2020
                  Maksude ngono. ing driji - giliran minangka gerakan sing mantep, digawe utamane kanthi gaya angkat, bagean kasebut (gamma (sudut gulung) dikalikan karo kosinus) tetep ing cakrawala (tanpa nyuda). (dening sine) - bener "babak mati" (mugi guru ngapura kula) lintasan ... Angkat - Su x Kapadhetan x kothak kacepetan x area ing setengah. Sampeyan bener dituduhake wilayah, nanging lali bab profil lan wangun dhewe (kang simplified lan nggawe iki koefisien banget. Su. 1 / cos amba bank, IE giliran saka 60 derajat menehi persis 2 Unit. Daya engine menehi kita kemampuan kanggo njaga pesawat ing siji karo muter gedhe amarga kacepetan luwih. (yen kekuwatan sampeyan bisa nambah sudut gulung - mung pitakonan yaiku ketahanan pilot (giliran kanthi muter luwih saka 60 - aerobatik) Sing utama tetep - Su (margin menyang sudut kritis serangan) ) lan WEIGHT, sing kudu diimbangi karo bagean angkat (mulane fokker ora tau dianggep minangka bankir)
                  Babagan "volatility". Pilot duwe istilah kaya ngono, contone - Yak-42 banget "molah malih", kita biasa ngomong - "sampeyan nandur, lan mabur" ... Babagan bangkai cilik - "ing ngendi sampeyan mbusak bijih, lungguh. ana" .... Lan ing - Aku umume setuju karo sampeyan ...
                  1. 0
                    Juli 9 2020
                    Maksude ngono. ing driji


                    ngguyu Giliran iki diwenehake marang kowe.. Lha kowe dhewe sing ngerti kabeh.
                    Supaya radius (lan wektu banget) dadi minimal, perlu kanggo ngurangi kacepetan lan nambah amba. Ing wektu sing padha, tetep ing cakrawala - yaiku, nambah angkat (loro proyeksi kasebut). Lan iki Kapadhetan, kothak saka kacepetan, area lan Su. Utawa nyuda bobot. Yaiku, mabur ing ngisor, kanthi sayap penyangga sing kandel, kanthi beban cilik ing wilayah kasebut. Kajaba iku, iku cukup kuwat plus motor karo wates perlu, wiwit Cx mundak akeh ing babagan kanggo kothak Su (elinga ana 2pi kothak Su ing ngisor elongation lan wangun faktor?).
                    Dadi, ora ana sing bakal ngoptimalake pesawat kanggo wektu lan radius giliran. Yen ora, njaluk biplane. Lan iki verbatim saka instruksi taun 43rd
                    Ing giliran, La-5 lumebu ing buntut Me-109 liwat telu utawa patang giliran. Senadyan iki, ora dianjurake kanggo nransfer perang menyang giliran amarga kerugian umum saka perang ing giliran. Yen sakperangan alesan mungsuh dhewe njupuk giliran, iku bisa kanggo nguber ing giliran, nanging karo tutup indispensable saka ndhuwur, amarga mungsuh asring ngalih perang kanggo nguripake kanggo pin mudhun pejuang kita lan nyerang wong-wong mau saka ndhuwur.
              2. 0
                Juli 9 2020
                meriam sing ora karuan, lsp.)


                Hmm, Daimler-Benz ora narik meriam nyata "ing ambruk." Senapan panas banget. Kita, ya, iku ing ambruk ing wangun murni. Jerman duwe mriem ing mburi motor, lan pipa kosong ngliwati ambruk menyang poros gearbox lan bushing. Nanging, iku cilik. Nanging sing dakkarepake, waca -http://wio.ru/tacftr/ww2p1.htm
                Iki minangka taun piwulang sing kaping 43. Lan ternyata giliran ora maneuver sing disaranake, sing utama yaiku taktik lan kemampuan kanggo nggunakake saben detik gratis kanggo ngluwihi. Lan kabeh tokoh watesan kanggo kacepetan lan tingkat menek ora dadi penting. Lan imbangan kabeh, kabeh paramèter penting, lan tingkat latihan pilot ndhuwur kabeh. Ora mung kuwi, Kozhedub lan Pokryshkin nggawe sketsa gelut lan ngetutake wong Jerman lan trik-trike.
                Salam hi
    15. -1
      Juli 7 2020
      Sampeyan kudu milih miturut taun, wiwit tanggal 39. Mesthine ana pitu.
    16. -3
      Juli 7 2020
      Quote: Elena Zakharova
      Ana luwih akeh pahlawan ing Yaks.

      Kriteria perbandingan sing apik yaiku jumlah pahlawan saben jumlah pesawat sing diprodhuksi.
      1. AAG
        0
        Juli 8 2020
        Coba gawe survey, paling ora ing antarane kanca-kanca: mobil endi sing luwih apik. Sabanjure, mobil apa sing sampeyan pengin duwe? Lan endi sing bisa dituku lan dioperasikake? Kaya sing dikandhakake, ana telung bedane gedhe)) ). Tambah faktor wektu: " telung rubel, nanging wingi, utawa lima, nanging dina iki"
        Dadi, ketoke, karo produk apa wae, produk ... Kanthi gaman, mesthi, malah luwih angel: babagan topik survey, - pejuang WWII, - biaya (produksi, operasi), survivability (pertempuran, lan operasional). ), mesthi, - karakteristik kinerja , lan akeh, luwih ... Dadi, ing hubungane karo peralatan militèr. Akeh paramèter ndhuwur sing leveled dening efektifitas pertempuran. Utawa, ing anané kuwi, padha sebagian menehi ganti rugi.
        Sorry, kaya akeh ... Nanging, muga-muga, aku nggawa pikiranku (!)))) menyang ... hi
      2. 0
        Juli 9 2020
        Kutipan saka Pavel57
        Quote: Elena Zakharova
        Ana luwih akeh pahlawan ing Yaks.

        Kriteria perbandingan sing apik yaiku jumlah pahlawan saben jumlah pesawat sing diprodhuksi.


        Ora jelas kanggo apa downvotes. Banjur kritéria liya yaiku jumlah pesawat sing ditembak mudhun dening jinis tempur tartamtu. Nanging pahlawan luwih gampang diitung. Mungkin ana sing bakal nulis artikel kaya ngono kanthi analisis sing padha.
    17. 0
      Juli 7 2020
      Kutipan saka pmkemcity
      Aku sing La-9 lan La-11 kudu klebu, amarga iki padha La-7s, nanging equalized karo Kapabilitas produksi US. Dadi bakal jujur.

      Ana conto sajarah - perang La-9 nglawan R-51 ing Timur Jauh sawise perang. Asil punika babak - dening nul.
      1. 0
        Juli 7 2020
        Kutipan saka Pavel57
        Kutipan saka pmkemcity
        Aku sing La-9 lan La-11 kudu klebu, amarga iki padha La-7s, nanging equalized karo Kapabilitas produksi US. Dadi bakal jujur.

        Ana conto sajarah - perang La-9 nglawan R-51 ing Timur Jauh sawise perang. Asil punika babak - dening nul.

        Ing China, La-11 asring ketemu ing udhara karo pejuang P-38 Lightning lan P-51 Mustang. Salah siji saka wong-wong mau, 2 April 1950, rampung sedih kanggo Amerika. Esuk iku, sepasang pejuang, sing dipimpin dening pilot Guzhov, nyegat lan numpes loro Mustang sing mlebu ing wilayah udara China.
    18. -1
      Juli 7 2020
      Kutipan saka rzz
      Kutipan saka Pavel57
      Proporsi Pahlawan sing mabur ing kono cukup katon.

      Iku mung ngandika marang pesawat. Aparat kasebut rumit banget, mung pilot kelas dhuwur sing bisa ngatasi.


      Kabeh ing kene ambigu. Pilot undertrained dilebokake ing pesawat domestik, lan banjur pilihan alam slamet, wis ngalami.
      1. 0
        Juli 8 2020
        "Cobra" duwe tengah mburi. Pilot kita wis biasa sawise I-16, nanging Amerika ora.
    19. +1
      Juli 7 2020
      Ing teori, perlu kanggo mbandhingake pejuang garis ngarep karo pejuang garis ngarep. Multi-peran karo multi-peran, pejuang ngiringan karo pejuang ngiringan, pejuang dhuwur-dhuwur karo dhuwur-dhuwur, etc. Yen ora, sampeyan entuk kaya mbandhingake anget karo alus.
    20. 0
      Juli 8 2020
      Kanggo APA? Yen sampeyan butuh tukang ngebom tempur, banjur iki salah siji P47, utawa Corsair, utawa Tempest, utawa P38, utawa FW190. Yen sampeyan perlu fighter ngiringan, banjur iki Mustang 51D, karo Merlin (lan ora karo Allison). Yen sampeyan kudu nembak bom abot, sampeyan butuh FV190, P38, utawa Ki84, utawa Raiden. Tempest, kanthi cara, uga bisa ngatasi, 4 bedhil hispano - ora ana sing bakal gelo. Ana akeh pejuang garis ngarep sing apik banget, Spitfire, G55, PE2005, M205 (wong Italia ora lali banget, nanging pejuang Macci, Fiat lan Regiana apik banget), Ki 61, Ki100, Ki84, N1K1J, Yaks lan La. Pejuang basis Carrier sing Hellket, Corsair, lan, uga, Sefier, Yen jumlah kabeh pratondho: Speed, maneuver, armament, sawetara ... Aku bakal nelpon Supermarine Spitfire MKXIV. EMNIP ora kalah karo manuver Yak-3 lan LA. Dheweke unggul ing kacepetan lan menek. Dheweke nggawa bom nganti 500kg (mesthi dudu Kilat utawa Tempest). Persenjataan 2 meriam, 2 bedhil mesin abot. Umumé, ing babagan karakteristik kinerja total, ora ana sing padha karo Spitfire. Padha malah digawe fighter basis operator metu saka iku. Spitfire Mk14 luwih cepet tinimbang La7, nduweni tingkat pendakian sing luwih dhuwur, radius aksi sing luwih gedhe, lan padha karo kemampuan maneuver. Balistik bedhil HISPANO luwih apik, proyektil luwih abot, B20 nduweni tingkat geni sing luwih dhuwur. La7 duwe kabeh titik tembak ing irung. Ing babagan persenjataan, La-7 luwih IMHO, nanging diwenehi kaunggulan Spitfire ing kacepetan lan tingkat menek, kabeh liyane padha (maneuver horisontal), Spitfire katon minangka pejuang sing paling apik. Kajaba iku, Spit duwe otomatisasi sing luwih apik.
    21. 0
      Juli 8 2020
      Kutipan: Partisan Krimea 1974
      Sampeyan bisa nemtokake klompok pesawat sing paling apik ....... ing kene perlu kanggo nemtokake sapa lan kaping pirang-pirang ditembak ing perang ... lan conto ... Pokryshkin 3 kali (1 ing MiG- 3 lan kaping pindho ing cobra), Kozhedub 0 kaping ing seri La. (sanajan ana landings darurat, nanging La dhewe bali menyang layanan). Skomorokhov ing La-5FN ora mung ditembak mudhun, nanging Swallow ora tau. rusak ing perang. lan ing wektu sing padha, Jerman wengi cahya Heinz Schnaufer ing rampung Me-110 fighter tau dijupuk mudhun gadhah 121 (utawa rodok 122) kamenangan resmi direkam, ora kaya kanca-kanca Hartman kang diganti 16 Messers. ... piye carane iki

      ora sarujuk. Pilot sing apik banget berjuang kanthi apik ing pesawat sing biasa-biasa wae, lan pilot sing biasa-biasa wae berjuang kanthi apik ing pesawat sing apik. Sampeyan propose kanggo ngira-ngira pilot, nanging ngajokaken kanggo ngira-ngira pesawat.
      1. +1
        Juli 8 2020
        Aku mbaleni: ora bisa nemtokake "pejuang sing paling apik", sampeyan mung bisa nemtokake klompok pesawat sing paling cocok kanggo nindakake tugas tartamtu ing kahanan tartamtu, lan EVERYONE bakal kalah karo liyane ing sawetara cara!
        1. +1
          Juli 8 2020
          "Ngomong opo?" ngguyu
    22. 0
      Juli 8 2020
      ayo padha ngomong babagan iki, babagan iki, ayo ngomong babagan carane urip karo sampeyan ngguyu
    23. 0
      Juli 8 2020
      Kutipan saka dauria
      Saka plywood Yak lan La.

      Lan sampeyan nganggep minangka gabungan lan banjur ora bakal sedih hi
      Dadi swaraku kanggo La-5, sing diklumpukake dening bibi lan bocah-bocah ing Gorky, mbungkus pipa baja nganggo tape penjaga, ngempalaken lan gluing buntut lan swiwi plywood. Ing pesawat - prajurit.

      Bandhingake karakteristik karo Me-262.
      1. 0
        Juli 8 2020
        Kutipan: 123456789
        Lan sampeyan nganggep minangka gabungan

        bener. Plywood minangka gabungan kanthi definisi.
        Lan sawetara saka sawijining jinis padha pathetically disebut kayu-laminated plastik.
    24. Komentar wis dibusak.
    25. 0
      Juli 8 2020
      Apa gunane ngomong babagan dheweke? Jujur. Kabeh wis ngandika kaping satus.
      Saben uwong mabur ing wong-wong mau, padha ngalami kabeh bebener ... Dheweke melu ing perang udhara. Remuk banyu ing mortir? Aku ora ngerti artine rapat kasebut ...
      Obrolan liyane - dumadakan pilot tenan bali saka ngarep.
      Lan, uga, ayo ... Apa sampeyan kelingan carane aku lunga menyang buntut papat "Messers" cedhak Kovel!... Lan ngalahake kabeh parasit menyang neraka!... Ing Lavochkin sandi.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"