Apa sing nyebabake bilai Krimea taun 1942

260
Apa sing nyebabake bilai Krimea taun 1942

Meh bebarengan ing Mei 1942 ana loro catastrophes ing ngarep Soviet-Jerman: asor saka tentara Soviet cedhak Kharkov (Barvenkovsky cauldron) lan asor saka Front Crimean. Yen sing pisanan diterangake kanthi rinci, mula dheweke nyoba ora ngelingi sing kapindho, kaya-kaya ora ana sing elek.

Pertahanan Crimea ora kasil ing musim gugur 1941


Pelopor bencana iki ora kabeh acara sukses ing pertahanan Crimea ing musim gugur 1941. Kanggo pertahanan Crimea ing Agustus, Tentara kaping 51 dibentuk ing sangisoré komando Jenderal Kuznetsov, ditentang ing sayap kidul front Soviet-Jerman dening Tentara Jerman kaping 11, dipimpin dening Jenderal Manstein.



Siji-sijine papan kanggo nyerang Crimea yaiku Isthmus of Perekop, mung 7 km. Serangan kasebut mung bisa ditindakake ing ngarep. Tanah genting kasebut dilengkapi kanthi apik kanggo pertahanan kanthi struktur jinis lapangan. Iku nyabrang kanggo kabeh jembaré dening kuna "Tatar selokan" nganti 15 m jero.

Tentara 51 duwe wolung bedhil lan telung divisi kavaleri. Sekawan divisi dipasang ing pesisir kanggo ngatasi serangan amfibi, telung divisi kavaleri ing tengah semenanjung kanggo ngusir serangan udara, lan siji ing cadangan. Siji divisi mbela Perekop Isthmus, siji Chongar lan Arabat Spit, lan siji mbentang ing pesisir Teluk Sivash. Tegese, luwih saka setengah saka Tentara 51 ora ana ing ngendi serangan Jerman diwiwiti. Manstein pitados bilih, diwenehi terrain

"Malah pertahanan bandel saka telung divisi cukup kanggo nyegah invasi Crimea dening Korps Tentara 54th."


Pasukan Jerman, sing nyerang tanggal 9 September, tekan jembatan Chongarsky tanggal 16 September lan nembus pertahanan Soviet tanggal 26 September, njupuk Perekop lan ngalahake selokan Tatar. Sawisé iku, padha mandheg nyerang ing Crimea, amarga padha kudu nransfer bagéan saka pasukan menyang sektor ngarep liyane. Jerman, sawise njupuk Perekop, kudu ngalahake Ishun Isthmus malah sempit (3-4 km ambane).

Tanggal 18 Oktober, ing wiwitan serangan kapindho, pasukan Jerman cacahe enem divisi. Padha ditentang dening 12 bedhil lan papat divisi kavaleri. Pasukan iki cukup kanggo pertahanan padhet saka isthmuses Crimean. Pasukan Soviet duwe kaluwihan ing tenaga kerja lan jumlah sing signifikan tank, Jerman ora duwe tank siji, nanging padha duwe kauntungan ing artileri.

Nanging, komando Tentara 51 nyebarake pasukane ing semenanjung. Telung bedhil lan loro divisi kavaleri nyedhiyakake perlindungan ing pesisir, loro bedhil lan siji divisi kavaleri ana ing cadangan. Sekawan divisi bedhil disebarake ing siji eselon kanggo mbela isthmus ing posisi Ishun, lan divisi liyane disebarake ing Semenanjung Chongar.

Ing tanggal 20 Oktober, Jerman bisa ngrebut benteng Ishun, ngrusak pertahanan pasukan Soviet nganti jero sajrone telung dina perang sengit, mlebu ruang operasional lan ngluncurake serangan ing Semenanjung Kerch. Kontrol pasukan ilang, Jenderal Kuznetsov dicopot saka komando. Minangka asil saka serangan Oktober, divisi Jerman ngalahaké Tentara 51, kang unggul saka wong-wong mau, saka kang mundur kasebar lan demoralized remnants saka pasukan tetep.

Unit nyedhak saka Tentara Primorsky wiwit mundur kidul menyang Sevastopol, garnisun kang ing wektu iku banget banget, lan remnants saka Tentara 51 kanggo Kerch. Pasukan Soviet ing Crimea dipérang dadi rong bagéan lan ilang kontrol sakabèhé.

Senadyan pasukan cekap, printah gagal kanggo ngatur nimbali saka Semenanjung Kerch, ing November 16, Unit pungkasan saka Tentara 51 dievakuasi menyang Semenanjung Taman, bagéan saka pasukan tindak tambang Adzhimushkay lan terus perang ana. Miturut data modern, kerugian ing operasi pertahanan Crimean gunggungipun 63 wong, sumber Jerman ngomong bab panangkepan saka bab 860 ewu tawanan. Akibaté, kabeh Crimea, kajaba Sevastopol, rampung ing tangan saka Jerman, mung bagean saka pasukan Soviet bisa uwal, ilang kabeh senjata abot.

Operasi pendaratan Kerch-Feodosia ing Desember 1941


Kekalahan Crimea rumit posisi pasukan Soviet ing Kuban lan Kaukasus Lor, uga Sevastopol, kang mbela dhewe ing ring. Kanggo mulihake kahanan kasebut, komando Soviet ing Desember 1941 mutusake kanggo nindakake operasi pendaratan Kerch-Feodosiya, nggunakake kekuwatan lengkap Segara Ireng. armada. Pasukan serangan ndharat ing cedhak Kerch tanggal 26 Desember. Tanggal 30 Desember, ing pelabuhan Feodosia, lan uga tanggal 5 Januari 1942, ing pelabuhan Evpatoria, batalyon marinir ditindakake, nanging dirusak kabeh dening Jerman. Pasukan kasebut ditugasake ngubengi lan ngrusak klompok Kerch mungsuh, banjur mblokir Sevastopol lan mbebasake Crimea.


Pukulan utama ing wilayah Feodosia dikirim dening Tentara kaping 44, lan tambahan, ing wilayah Kerch, dening Tentara 51st. Klompok kasebut dumadi saka 82 ewu wong, 43 tank, 198 bedhil, luwih saka 700 pesawat ndhukung landing. Telung bedhil lan siji divisi kavaleri padha ing cadangan ing Taman. Luwih saka 200 kapal saka Armada Segara Ireng digunakake kanggo pendaratan. Kanggo 8 dina perang, Tentara Abang maju 100-110 km lan mbebasake kabeh Semenanjung Kerch.

Panglima Korps Jerman kaping 42, Jenderal Shponek, wedi ngubengi, mrentahake pasukan mundur saka Semenanjung Kerch, Manstein mbatalake pesenan kasebut, nanging ora tekan pasukan. Pasukan Jerman, ninggalake senjata abot, mundur, Jendral Sponeck diadili lan diukum pati.

Senadyan sukses pasukan Soviet ing operasi iki, Jendral Manstein nulis ing memoars bab tumindak kasil saka printah Soviet. Tinimbang nggunakake pasukan Angkatan Darat kaping 44, sing nduweni keunggulan telu, kanggo ngrusak komunikasi Tentara Jerman kaping 11, lan pasukan Angkatan Darat 51 kanggo ngrebut jalur sepur Simferopol-Dzhankoy, sing bisa nyebabake kekalahan 11. Tentara, padha tumindak indecisively lan ditanggulangi mung tugas taktis ngubengi klompok Kerch Jerman.

Njupuk kauntungan saka iki, Jerman, sawise mindhah bagéan saka pasukan saka Sevastopol, dibukak counteroffensive ing wilayah Vladislavovka ing 15 Januari lan ngrebut Feodosia ing 18 Januari. Pasukan Soviet mundur 15-20 km ing sisih wétan lan njupuk posisi pertahanan ing sisih paling sempit ing semenanjung ing posisi Ak-Monai.

Fitur khusus saka tatanan Soviet individu kudu dicathet. Padha utamané kawangun saka pedunung Transcaucasia. Divisi bedhil gunung kaping 63 kanthi resmi Georgia, lan divisi kaping 396 yaiku Azerbaijan. Formasi kasebut ditondoi kanthi disiplin sing ora apik, latihan sing ora apik, moral sing kurang, ing divisi 63rd ana transisi massa menyang sisih Jerman lan mateni komandan.

Divisi 63rd melu ing wilayah Feodosia lan dadi misuwur kanggo nyerah massal ing kabeh tahapan operasi. Manstein ing memoar menehi conto carane ing kamp kanggo tawanan perang Soviet cedhak Feodosia, nalika nyerang Soviet, para pengawal kamp mlayu, lan tawanan ing jumlah 8000 wong ing tatanan tanpa pengawal ora menyang Soviet. posisi, nanging kanggo Simferopol kanggo Jerman.

Ing perang sakteruse, divisi 63rd ana ing eselon pisanan, lan kaping 396 ing kaloro. Ing pendekatan pisanan saka Jerman, padha buyar, mbukak ngarep lan nyerah, loro divisi padha dikalahaké ing Mei lan banjur bubar.

Tumindak sing ora kasil saka Front Crimean ing Februari-April 1942


Kanggo mbebasake Crimea, ing pungkasan Januari, Front Crimean dibentuk miturut komando Jenderal Kozlov lan dikuatake dening Tentara kaping 47. Kanggo nguatake komando Front Crimean, ing Maret, Komisaris Tentara 1st Rank Mekhlis diangkat dadi wakil saka Stavka, sing peran kanggo ngalahake ngarep cukup signifikan. Satekane ing ngarep, enggal-enggal gawe tumindak kasar, numpes pangareping prajurit, Jendral Tolbukhin, diganti karo Jendral Abadi, sing wis digawa bareng, banjur wiwit gelut karo komandan ngarep, sing ringkih. - karsane Jenderal Kozlov. Mekhlis ngasorake komando ing ngarep lan bener ngganti senapati ing ngarep, campur tangan ing komando lan kontrol pasukan, ora dadi spesialis ing urusan militer.

Alami, kabeh iki dibayangke ing kesiapan tempur ing ngarep. Pasukan ing ngarep wis diisi maneh lan terus-terusan siyap kanggo nyerang, nanging ditundha bola-bali. Ing wektu sing padha, komando nekad ora gelem menehi prentah kanggo ngiyataken pertahanan, wedi yen iki bakal nyuda "semangat nyerang" lan ngendhokke para prajurit. Atmosfer gugup lan kesibukan tanpa rasa mriyang ing markas lan ing garis ngarep.

Ing Februari-April 1942, Front Crimean nyoba nyerang kaping telu, nanging ora entuk apa-apa lan ngalami kerugian gedhe. Tanggal XNUMX Februari, bebarengan karo nyerang wilayah pertahanan Sevastopol, unit Front Crimean, sing dumadi saka wolung divisi lan rong batalyon tank, kanthi dhukungan artileri saka kapal saka Armada Segara Ireng, nyoba ngrusak pertahanan Jerman ing cedhak Ak -Monai.

Pertahanan Jerman ing giliran Yaila - pesisir Sivash dadi padhet, amarga sempit ing ngarep, para panyerang ora bisa nggunakake kaunggulan angka sing akeh banget. Kerugian kasebut abot banget (mung 32 ewu sing tiwas lan ilang). Jerman nguwasani langit penerbangan, nyegah pasokan pasukan. Awal musim semi thaw lan terrain rawa ora ngidini pangembangan serangan. Pasukan sing maju saka Sevastopol uga ora entuk sukses. Serangan tanggal 19 Maret dihentikan.

Komando ngarep, ing kahanan slush, ninggalake upaya kanggo maju liwat rawa-rawa ing pinggir Sivash. Tanggal 9 April, serangan kasebut diwiwiti ing sisih kidul kanthi tujuan kanggo nyekel Koi-Assan kanthi cara metu menyang Feodosia. Serangan iki ora didhukung maneh dening armada lan maneh ora nggawa asil. Ing April 12, pasukan saka Front Crimean mandhek kabeh operasi aktif.

Bisa nyerang Manstein


Ing awal Mei, pasukan saka Front Crimean wis pitulas bedhil lan loro divisi kavaleri, telung bedhil lan papat brigade tank karo kekuatan total telung atus ewu wong (kanthi telung atus seket tank). Padha ditentang dening mung pitu infantri, siji divisi tank lan siji brigade kavaleri saka Tentara 11 Jendral Manstein, cacahé watara satus seket ewu prajurit. Lima divisi saka tentara Jerman ditinggal cedhak Sevastopol.


Senadyan kaunggulan serius, posisi pasukan Soviet dadi rada goyah. Pasukan serangan utama saka tentara 47 lan 51 konsentrasi ing lis ing sektor sisih lor ngarep. Dheweke ditugasake kanggo ngrebut Koi-Assan lan ngembangake serangan ing rong arah sing beda: menyang Feodosia lan Dzhankoy. Tatanan, wis tekan Kapadhetan unprecedented saka pasukan, huddled ing isthmus sempit, jembaré ing panggonan iki ora ngluwihi 20 km.

Kemungkinan serangan mungsuh dening komando ngarep ora dianggep. Wadyabala padha baris ing loro eselon, nanging eselon kapindho ora duwe posisi pertahanan, pimpinan tentara wis siyap kanggo nggawa menyang perang sanalika sawise divisi eselon pisanan break liwat pertahanan mungsuh.

Telung tentara dikuwasani ngudani saka 8-10 km, akeh saka pasukan saka 12 divisi bedhil ana ing baris pisanan pertahanan. Sektor pertahanan Angkatan Darat ke-44 banget banget, garis pertahanan kaloro bener-bener gabung karo sing pertama. Cadangan ing ngarep ana ing jarak 15-20 km saka garis ngarep. Baris pertahanan pisanan kurang disiapake lan ora duwe jaringan parit sing dikembangake. Iku kasusun saka sel bedhil kapisah, trenches, dugouts, kadhangkala malah ora interconnected dening komunikasi, sanajan selokan anti-tank iki ndudhuk ing ngarepe bagean saka baris pisanan saka pertahanan. Cadangan pasukan dumunung ing cedhak garis ngarep.

Posisi pertahanan mburi ngarep ngliwati Tembok Turki - rantai benteng lawas sing ana ing bukit-bukit ing sisih wétan, sisih paling jembar saka semenanjung. Dheweke ora dilengkapi, ora ana sing nyiapake pertahanan ing kene. Pos komandhaning wadyabala dumunung ing ngajêng, botên wontên pos komando cadhangan, manawi parêpatanipun kabêkta, komando tuwin panguwasanipun wadyabala wau lajêng kacalan. Pertahanan antiamfibi ing pesisir ora diatur, kamuflase pasukan lan pos komando lan pengamatan meh ora ana. Senadyan protes saka komandan ngarep Kozlov, Mekhlis nglarang ngeduk parit supaya "ora ngrusak semangat nyerang para prajurit." Mlaku ing pertahanan, ngarep njaga klompok nyerang, 19 divisi saka 21,5 dumunung ing cedhak garis ngarep.

Armada Segara Ireng ora melu ing operasi sing direncanakake. Dheweke ora aktif kabeh musim semi (nganti perang pungkasan kanggo Sevastopol). Sauntara kuwi, ing telenging pertahanan mungsuh ana akeh panggonan sing trep kanggo ndharat, sing bisa nyerang ing mburi pertahanan Jerman lan ing jero semenanjung, Jerman mung ora duwe pasukan serius kanggo nguatake titik kasebut. Lan prakara ing kene ora ana maneh ing Mehlis, para komandhan kabeh tingkat ora nindakake tugase kanthi bener, wadyabalane meh ditakoni.

Ing wayah esuk tanggal 8 Mei, Jerman banjur nyerang, sing dadi kejutan lengkap kanggo komando ngarep. Akibat serangan artileri lan udhara, karya markas lumpuh, komunikasi lan komando lan kontrol pasukan diganggu. Pukulan utama ditindakake ing sisih kidul ing posisi sing ringkih sing dikuwasani dening divisi bedhil gunung kaping 63 saka tentara 44, lan serangan amfibi ora ana ing mburine. Penerbangan Jerman didominasi medan perang, lan pesawat Soviet meh ora katon.

Senadyan kasunyatan sing klompok Jerman ana 2 kaping rodok olo kanggo Soviet ing wong, 1,8 kaping ing artileri, 1,2 kaping ing tank, lan mung 1,7 kaping ngluwihi Soviet ing pesawat, Manstein nyuwil liwat pertahanan karo jotosan nemtokaken, ngarep komando. ilang kontrol, pasukan disorganized nyerah lan mlayu menyang Kerch.

Tank mlebu celah, mung sedhela ditahan dening selokan anti-tank lawas. Ing esuk 10 Mei, Markas mrentahake pasukan Front Krimea kanggo mundur menyang Tembok Turki, nanging ing wektu iki unit Jerman wis nguripake lor lan mlebu ing wilayah ngendi cadangan Soviet disebarake. Cagar-cagar mau dikalahaké, tanpa malih dadi tatanan perang, ana kang enggal-enggal mundur menyang wetan, lan ana kang ana ing kubengan kang padhet ing pasisir Sivash.

Armada kasebut praktis tetep ora aktif. Mungsuh maju ing pesisir ing formasi sing padhet, sing armada bisa gampang ngirim serangan artileri gedhe, nanging ora ana sing ditindakake. Enjing tanggal 13 Mèi posisi wingking kabêkta, benjing wadya Jêrman dumugi ing pinggiring Kerch.

A evakuasi cepet-cepet saka kutha lan pasukan isih liwat selat kanggo Taman wiwit, kang njupuk Panggonan ing serangan pancet dening pesawat Jerman. Kerch ambruk tanggal 15 Mei, sisa-sisa pasukan Soviet mundur menyang semenanjung ing sisih wetan kutha lan mungkasi perlawanan ing tanggal 18 Mei. Evakuasi sisa-sisa pasukan saka semenanjung terus nganti 20 Mei. Unit sing cacahe kira-kira limalas ewu wong sing ora duwe wektu kanggo ngungsi menyang tambang Adzhimushkay.

Total kerugian pasukan Soviet ing Mei 1942 ing Semenanjung Kerch gunggungipun udakara 180 ewu wong sing tiwas lan dicekel, uga 258 tank, 417 pesawat lan 1133 bedhil. Kira-kira 20 prajurit dievakuasi menyang Semenanjung Taman tanggal 120 Mei. Miturut data Jerman, kerugiane ana 7588 wong.

Ing babagan jumlah total kerugian pasukan Soviet, kekalahan iki padha karo bencana Kharkov sing luwih misuwur sing kedadeyan seminggu sabanjure.

Kekalahan klompok Kerch pasukan Soviet ngidini Jerman mbebasake pasukan kanggo serangan pungkasan ing Sevastopol, sing tiba ing Juli, lan kanggo serangan musim panas menyang Kaukasus.

Panyebab utama bilai ing Semenanjung Kerch, Stalin nyatakake Mekhlis, komandan ngarep Kozlov lan kepala staf Eternal. Dheweke diturunake pangkat lan jabatan. Ing tanggal 4 Juni 1942, arahan Stavka nyatakake yen dheweke, uga para komandan tentara, "nemokake kesalahpahaman lengkap babagan sifat perang modern" lan "nyoba kanggo ngusir serangan saka kelompok serangan mungsuh kanthi formasi pertahanan linier - kompaksi. saka pasukan baris pisanan kanthi ngurangi kedalaman formasi perang pertahanan.

Tumindak inept saka komando Soviet ora bisa nglawan apa-apa kanggo langkah-langkah sing diitung kanthi apik saka salah sawijining jenderal paling apik saka Wehrmacht.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

260 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    Juli 11 2020
    Pertahanan Crimea lan Sevastopol minangka conto kepahlawanan luar biasa saka prajurit lan perwira (kajaba Georgia "penembake gunung") lan ing wektu sing padha conto mediocrity ngédap, lack of bakal lan cowardice saka Kepemimpinan militèr lan politik.

    Lan uga conto pasca perang sing ora ana pungkasane ana babagan pasukan Nazi sing "unggul banget" ing kono, nutupi kesalahane para pemimpin sing nggegirisi, sing nyebabake tragedi lan kerugian sing elek - Maksudku, pisanan, evakuasi ( utawa luwih ora evakuasi) para pembela Sevastopol, kekalahan Front Krimea lan pertahanan tambang Adzhimushkay. Senajan saben dina pertahanan 1941-42 kaya iki.
    1. -24
      Juli 11 2020
      kasunyatan sing Unit Kaukasia padha ideologically boten stabil lan ana massal nyerah mbokmenawa upset Comrade Stalin, sing piyambak Georgian Uni saka bangsa persaudaraan cetha retak.
      Komando pasukan sing ora kompeten, ing 41 lan 42, kanthi kaunggulan sing penting ing pasukan ing tank ing arah kulon lan tenaga kerja lan tank ing Crimea, ujar manawa sistem komando lan kontrol tentara sing dibangun ing wiwitan perang rampung rampung. ganas Komandan uninitiative nunggu pesenan saka Moscow lan tumindak mung ing pesenan saka Markas, iki ateges decapitation saka printah lan kontrol, lan yen sambungan wis Cut, banjur printah ilang rampung. printah, kayata Tentara Abang ora mbela awake dhewe, nanging tansah nyerang lan gelut ing lemah mungsuh, iki tegese kepemimpinan politik negara wis rampung ilang tutul karo kasunyatan.
      Panglima Pavlov, Kirponos ing Crimea, Kuznetsov lan Kozlov - kabeh mau bisa dipuntudhuh saka lack saka inisiatif, padha nunggu pesenan saka Moscow, ilang wektu larang regane ing pancasan.
      Sejarawan Martirosyan nyalahake jenderal paling dhuwur saka Tentara Merah Timoshenko lan Zhukov kanthi langsung ora nindakake prentah Stalin sadurunge perang supaya pasukan waspada. ana komplotan jendral.



      Pranyata Stalin ora ngandel marang jenderal-jenderal lan mbantah inisiatif kasebut, lan para jenderal uga nyimpangake pesenan pimpinan politik sing cukup, utawa ora nindakake apa-apa lan ngenteni pesenan saka Moskow nalika tentara Jerman wis ana. ing serangan, ana ing wiwitan perang.
      Jilid riset wis ditulis babagan wiwitan bencana, nanging babagan apa sing kedadeyan ing jero tentara, babagan kahanan komando distrik-distrik, luwih-luwih, kira-kira, para jenderal ing wadyabala mung wedi karo pasukan. titik lengkap anané saka njupuk ngukur dhewe.
      Sing Pavlov, sing Kirponos, sing Kozlov iku komandhan abang lan daging saka daging negara proletar dibangun dening Stalin, supaya aku ora setuju karo Martirosyan kene, Stalin uga disalahake kanggo Gagal wiwitan perang, amarga ora ngerti carane ngatur jendral lan tentara.
      1. + 21
        Juli 11 2020
        Mratelakake panemume panulis Martirosyan, sing ora ngerti kedadeyan sadurunge perang. Ngerti lan ngerti sebabe kedadeyan iki rong perkara sing beda. Lan penulis fiksi ilmiah iki akeh babagan gagasane
        1. -24
          Juli 11 2020
          Kutipan saka cavl
          Mratelakake panemume panulis Martirosyan, sing ora ngerti kedadeyan sadurunge perang. Ngerti lan ngerti sebabe kedadeyan iki rong perkara sing beda. Lan penulis fiksi ilmiah iki akeh babagan gagasane


          mesthine langsung diremehake, dudu ahli sejarah, nanging penulis.

          Kanggo informasi sing Martirosov dikutip, padha umume ngalahake pasuryan yen goroh, amarga Zhukov minangka pahlawan perang. unearthed ing arsip sing paket abang kanggo komandan distrik lan korps mekanik disusun dening pangareping staf umum Zhukov babagan obahe korps mechanized ing sadawane tapel wates lan garis ngarep kanthi jarak tempuh ngluwihi sumber daya tank kita. wis Zhukov kang angkara, amarga nyatane iku dudu kekalahan tempur saka tank Tentara Abang gedhe banget, kabeh tank ngadeg ing sadawane dalan tanpa bahan bakar lan rusak cilik. Lan iki kacathet dening sejarawan liyane.
          kanggo perang Dubna, nalika Zhukov dibusak Kirponos saka printah saka komandan ngarep lan piyambak mimpin perang lan ilang, ora ana siji mangertos kasunyatan iki.
          Martirosyan ora bisa nyritakake perkara kasebut saka awal, critane kudu adhedhasar dokumen arsip, utawa yen dheweke ngapusi, mula para sejarawan resmi Olimpiade kudu nantang pendapate. Nanging ora kaya ngono, lan jepit rambut cilik sampeyan bisa uga. digatekake.
          1. + 19
            Juli 11 2020
            Apa jenis wong wis katon. Aku bakal njupuk kebebasan kanggo mangsuli "kenalan" lawas. Aku biyen kenal karo Arsen Benikovich Martirosyan kanthi julukan MsAr. Dheweke muncul sajrone diskusi babagan bagean 26 saka siklus "Perang Ora Dikarepke ..." lan ora bisa menehi argumentasi ... Dheweke ilang nganti suwe, lan saiki dadi urip ing forum lan kanthi julukan BAR1.

            Yen koki ora ngerti carane masak sup, banjur sapa wae sing wis ngrasakake masakan dheweke bisa nyritakake babagan iki ing mripate. Aku ora perlu dadi sejarawan kanggo mbuktekake manawa penulis Martirosyan ngrusak kedadeyan sejarah utawa, kanthi tembung liya, ngapusi sejarah kita.

            Tuladha tartamtu. Ing bukunipun "Soviet Intelligence ing Kawa perang" A.B. Martirosyan nyerat: "... Jadwal transportasi militer Wehrmacht diowahi dadi kepadatan maksimum lalu lintas sepur tanggal 22 Mei 1941, lan tanggal 24 Mei 1941, Stalin nganakake rapat rahasia anggota Politburo kanthi partisipasi komando militer tinggi. Lan ing rapat iki dheweke langsung nyatakake yen ing mangsa ngarep banget, ketoke, USSR bisa kena serangan kejutan saka Jerman! Yaiku, dheweke ngerti luwih dhisik babagan transfer jadwal iki menyang rezim sing beda-beda lan, ketoke, kanthi jelas ing awal Mei, paling anyar, wiwit tanggal 13 Mei dheweke menehi wewenang kanggo maju kabeh pasukan sing dijadwalake kanggo iki. wates kulon, babagan Zhukov lan Timoshenko lan menehi arahan sing cocog ... "

            Teks iki langsung nuduhake yen penulis Martirosyan malah ora nate maca lan nganalisa laporan intelijen. Dheweke njupuk saka Internet tanggal tambah nyata ing kacepetan gerakan pasukan Jerman lan milih tanggal cocok saka log kunjungan Stalin. Lan banjur mung teka munggah karo kesimpulan sing Stalin ngerti kabeh ing advance. Lan apa iki dudu kemampuan penulis fiksi ilmiah?
            1. + 22
              Juli 11 2020
              Kepiye carane nuduhake manawa iki ora bener? Cukup prasaja. Ayo njupuk ringkesan saka Direktorat Intelijen (RU) tanggal 4.4.41: «Laporan khusus saka Staf Umum RU saka KA babagan penguatan klompok pasukan Jerman ing tapel wates karo USSR... Jumlah total pasukan Jerman ing tapel wates karo USSR menyang Slowakia ditulis: divisi infanteri - 61, divisi motorized - 6, divisi tank - 6-7. Total: 72 - 73 divisi… ”

              Kita duwe tandha babagan jumlah divisi Jerman sing cedhak karo tapel wates tanggal 4 April. Kita ndeleng ringkesan ing ngisor iki saka 26.4.41: «Laporan khusus saka Staf Umum RU saka KA babagan distribusi angkatan bersenjata Jerman ing teater lan ngarep operasi militer ing 25.04.41 ... Jumlah total pasukan Jerman ing tapel wates kulon karo Jerman lan Rumania (kalebu Moldova) - 95–100 divisi… ”

              Saka 4 April nganti 25 April, jumlah pasukan Jerman ing cedhak tapel wates kita tambah 23-27 divisi, sing menehi kecepatan rata-rata konsentrasi pasukan Jerman ing cedhak tapel wates. 1,1 ... 1,29 divisi / dina.

              Ringkesan ing ngisor iki wiwit tanggal 15 Mei: «Laporan khusus saka Staf Umum RU saka KA Babagan distribusi angkatan bersenjata ing teater lan ngarep operasi militer ing 15.05.41 ... Jumlah total pasukan Jerman nglawan USSR tekan 114-119 divisi… ”

              Saka 26 April nganti 15 Mei, jumlah divisi Jerman ing tapel wates kita tambah 19, yaiku kacepetan konsentrasi - 1,27 divisi / dina. Dibandhingake karo kacepetan ing bagean wektu sadurunge. Ana laporan ing ngisor iki tanggal 31 Mei, sing nuduhake konsentrasi "nglawan USSR - 120–122 divisi... "Saka 16 Mei nganti 31 Mei, ana paningkatan pasukan Jerman ing cedhak tapel wates kita kanthi 3-6 divisi, sing menehi kacepetan konsentrasi. 0,19 ... 0,38 divisi / dina.

              Dadi sawise 15 Mei kacepetan konsentrasi suda dening 3,3 ... 6,7 kaping, lan Arsen Benikovich nyerat babagan Tambah ing jadwal kanggo pangiriman pasukan Jerman.. Nyatane, kacepetan bener tambah, mung intelijen kita ora ndeteksi iki. Kepiye carane Stalin ngerti babagan iki? Lan Martirosyan mung nggawe klompok iki ...

              Sing paling menarik yaiku, miturut data intelijen, kecepatan pangiriman pasukan Jerman saka 1 Juni nganti 19 Juni uga ana ing tingkat 0,3 divisi / dina. Mangkono, intelijen kita ora bisa ndeteksi tambah akeh pasukan Jerman ing cedhak tapel wates. Pramuka ndeleng transportasi intensif, nanging ora bisa nyambungake kanthi nambah jumlah divisi ... Dadi ing buku nyedhiyakake acara sing diciptakake...
              1. + 21
                Juli 11 2020
                Tuladha salajengipun saking kaprigelan panganggit fiksi ilmiah menika. Akeh sing wis maca artikel babagan redeployment Tentara kaping 16 (https://topwar.ru/172586-1941-sosredotochenie-otdelnyh-armij-k-juzhnoj-gosgranice.html). Alesan kanggo nulis iku diskusi saka sejarawan acara ing Kawa perang (link kanggo diskusi http://zhistory.org.ua/nikifrov.htm). Pitakonan babagan redeployment Tentara kaping 16 uga diumumake ing kana. Kanggo pitakonan: "Pundi tentara 16?" utawa A.B. Martirosyan, utawa O.Yu. Kozinkin ora bisa menehi jawaban sing jelas. Lan iki salah siji saka acara paling penting sing njupuk Panggonan ing Kawa perang. Sejarawan takon, nanging loro penulis padha nekad meneng ... Iki minangka conto saka incompetence saka wong-wong mau.
                1. + 17
                  Juli 11 2020
                  Tuladha katelu. Maneh, rong acara sing beda dijupuk lan disambungake kanthi sambungan sing diciptakake. Fantasi bisa nindakake apa wae ...
                  Ing bukune, penulis A.B. Martirosyan nyerat: "Saiki aja nganggep tugas sing abot kanggo mikir kanthi jero babagan apa sing ditindakake Stalin lan Beria. Sawise kabeh, sadurunge sampeyan ana katrangan sing apik babagan pengintaian udara sing cepet-cepet ditindakake ing kabeh garis wates ZapOVO! Lan ora mung pengintaian aerial, nanging ditindakake ing wektu nyata. Amarga saben 30-50 km Zakharov ndharat pesawat lan nulis laporan urgent, lan para pengawal tapel wates sing ngerti luwih dhisik babagan kedatangan pesawat kasebut kanthi meneng lan ngirim laporan Zakharov menyang panggonan sing dituju. Salajengipun. Ing wektu nyata, nanging ing sawijining dina cahya, informasi intelijen integral diklumpukake babagan persiapan militer Wehrmacht kanggo serangan ing USSR ing arah sing paling mbebayani saka sudut pandang kepemimpinan Soviet - Belarus! Ing skala kabeh wates ZapOVO!

                  Iku tetep mung kanggo nambah sing saka 0.45 kanggo 1.50 17 (minangka dituduhake ing "Journal of Visits to Stalin's Office", nyatane wis ing 18th) Juni 1941, Stalin ana ing resepsi saka komandan Angkatan Udara. Tentara Abang Zhigarev, sing diprentahake supaya langsung ngatur pengintaian aerial kasebut. Inggih, Beria langsung ngatur garudha - pengawal tapel wates. Iki minangka reaksi Stalin marang informasi intelijen sing dilaporake ing tanggal 17 Juni. Dheweke nuntut kanggo mriksa maneh kabeh data kanthi cara sing ora konvensional, nanging ing wektu nyata lan mung kanthi cara integral. Kajaba iku, ing arah sing paling mbebayani lan paling penting - ing Belarus, ing skala kabeh garis tapel wates Distrik Militer Khusus Kulon.

                  Minangka asil saka tumindak sing dijupuk, kabeh informasi intelijen bab serangan impending rampung lan unequivocally rechecked, lan Stalin wis gambaran cetha bab apa iki kedados sing ora ngidini kanggo interpretasi pindho. Lan mulane, tanpa ngenteni telpon kaping telu, ing dina sing padha, 18 Juni 1941, Stalin mrentahake supaya kabeh komandan distrik militer kulon dikirim arahan kanggo nggawa pasukan sing dipasrahake marang wong-wong mau supaya siap tempur kanthi lengkap ... Cukup, Stalin nggunakake saben kesempatan, kanggo mesthekake kanthi kepastian mutlak ora bisa dihindari perang ing mangsa ngarep. Sawise kabeh, masa depan negara gumantung ing validitas tumindake. Lan nalika dheweke nampa validitas 100%, arahan kasebut ditindakake.
                  Victoria mbabarake acara palsu iki kanthi rinci ing artikel dheweke (https://topwar.ru/123513-povtorenie-proydennogo.html).

                  Atas jenenge dhewe, aku bakal nambah manawa intelijen kita ora ndeteksi pasokan unit tank Wehrmacht menyang tapel wates. Umume unit tank sing ditemokake tetep ana ing papan penyebaran sing padha, sing ana ing tanggal 31 Mei. Lan iki bisa didokumentasikake nalika aku tekan bahan kasebut ...
                  1. + 15
                    Juli 11 2020
                    Tuladha pungkasan. Buku anyar A.B. Martirosyan. Penulis nggunakake teknik sing padha. Aku njupuk siji opsi saka telu lan presented ing versi sing ono gunane kanggo aku. Sanajan rong pilihan liyane mbantah sing dianggep utama. Babagan iki dibahas kanthi rinci ing artikel kasebut.
                    https://topwar.ru/165815-chto-znala-nasha-razvedka-o-nemeckih-krupnyh-shtabah.html
                  2. -22
                    Juli 11 2020
                    Kutipan saka AsmyppoL
                    Aku bakal nambah dhewe yen intelijen kita ora ndeteksi pasokan unit tank Wehrmacht menyang tapel wates

                    nanging aku ora bisa pracaya kesimpulan Panjenengan, iku mokal kanggo ndhelikake kuwi nomer tank, kene aku pracaya Martirosyan luwih.
                    1. + 18
                      Juli 11 2020
                      Kutipan: Bar1
                      nanging aku ora bisa pracaya kesimpulan Panjenengan, iku mokal kanggo ndhelikake kuwi nomer tank, kene aku pracaya Martirosyan luwih.

                      Cukup kanggo konsentrasi formasi mekanis sing dipasang ing giliran 60-100 km saka tapel wates lan miwiti kemajuan menyang sing wiwitan 2-4 dina sadurunge serangan.
                      Mangkene carane ing Panzerdivision kaping 3:
                      13.06.41/XNUMX/XNUMX Unit laporan babagan tekane ing wilayah konsentrasi anyar ... Unit ing kamp alas terus-terusan sambat babagan siksa nyamuk ...
                      14.06.41/XNUMX/XNUMX Kamuflase lengkap diwènèhaké ing sisih wétan garis larangan ...
                      Ing tanggal 20.6.41 Juni 64, unit-unit sing ninggalake wilayah Radzyn [XNUMX km saka tapel wates], miturut dhawuhe komandan divisi, tindak ... menyang area posisi wiwitan ...
                      21.6.41 Ing 23-30, unit laporan babagan kesiapan lan pendhudhukan posisi wiwitan pungkasan ...

                      Lan iki MK kaping 57:
                      14.6.41 Kendaraan sing dilacak saka TD 12 teka ing titik penyebaran sementara. Bagean pisanan saka TD kaping 19 dibongkar lan mlaku menyang titik sing ditunjuk kanggo penyebaran sementara.
                      16.6.41 Kendaraan roda saka MD 18 teka ing titik penyebaran sementara.
                      17.6.41 ... Kabeh bagean saka TD 19 teka ing titik penyebaran sementara.
                      18.6.41 Setengah saka MD 18 ninggalake titik penyebaran sementara lan mandek ing cedhak Eckersberg (Okartovo). Pengawal mburi ana ing kono 19.6 nganti 4-00 ...
                      Ing 20.6.41, TD 12 manggoni posisi wiwitan sing diwènèhaké ... TD 29th saka divisi, bebarengan karo unit liyane, nerusake gerakan ing rute sing diadegake saka 16-00. 19 TD mindhah ing sadawane rute saka bekas titik penyebaran sementara kanthi mandheg ing loro-lorone rute gerakan tank ...

                      Pengintaian kita sadurunge perang bisa nemokake mung bagean saka lapangan udara stasioner ing wilayah jejer - apa sing bisa kita ucapake babagan formasi mekanik.
                      1. -19
                        Juli 12 2020
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        intelijen kita sadurunge perang bisa nemokake mung bagean saka lapangan udara stasioner ing wilayah jejer - apa sing bisa kita ucapake babagan formasi mekanik.


                        soko aku ora ngerti logika jawaban sampeyan. Aku pitutur marang kowe sing ora bisa kanggo ndhelikake massa tank lan pasukan klempakan ing sadawane tapel wates, lan kanggo nanggepi sampeyan nuduhake kula jadwal kanggo rawuh saka 2 tank lan divisi bedhil. , banjur ngomong yen intelijen ora bisa ...
                        Ing wektu pengintaian udara Zakharov tanggal 18 Juli, ing sadhuwure tapel wates kabeh massa pasukan Jerman dumunung.
                        Kasunyatan ing taun-taun kasebut, ing taun-taun liyane, ngomongake siji perkara: Garis ngarep, politik lan jinis-jinis intelijen liyane nuduhake siji TRANSFER MASSA TRANSFER menyang tapel wates Soviet.
                        Nanging iki ora rampung. Martirosyan nuduh Timoshenko lan Zhukov ora ngetutake dhawuh kasebut, lan kesimpulan iki pancen bener. disiapake kanggo miwiti perang, misale jek sing jenderal sing nyabotase eksekusi perintah.
                        Kajaba iku, amarga Napolen nyerbu Rusia ing SUMMER SOLSTICE tanggal 22 Juli, bisa uga kanggo nganggep yen Hitler uga ngrancang invasi ing wektu sing padha.
                        Aku mikir.
                      2. + 15
                        Juli 12 2020
                        Kutipan: Bar1
                        Kajaba iku, amarga Napolen nyerbu Rusia ing SUMMER SOLSTICE tanggal 22 Juli, bisa uga kanggo nganggep yen Hitler uga ngrancang invasi ing wektu sing padha.

                        Apa sampeyan duwe masalah karo NGADUNG
                        Solstice musim panas yaiku wektu nalika Srengenge, ing gerakane ing sadawane ekliptika, tekan titik paling lor (solstice musim panas ing belahan bumi Lor, ing abad kaping 20, tiba ing tanggal 21 utawa XNUMX Juni..
                        Lan Napoleon:
                        Sawise tengah wengi tanggal 12 Juni (24), 1812, nyebrang pasukan Prancis ngliwati tapel wates Neman diwiwiti ing sadawane kreteg papat ing ndhuwur Kovno. Jam 6 esuk tanggal 12 Juni (24), 1812, garda depan pasukan Prancis mlebu ing bèntèng Rusia Kovno.
                      3. -15
                        Juli 12 2020
                        Kutipan saka Liam
                        Kutipan: Bar1
                        Kajaba iku, amarga Napolen nyerbu Rusia ing SUMMER SOLSTICE tanggal 22 Juli, bisa uga kanggo nganggep yen Hitler uga ngrancang invasi ing wektu sing padha.

                        Apa sampeyan duwe masalah karo NGADUNG
                        Solstice musim panas yaiku wektu nalika Srengenge, ing gerakane ing sadawane ekliptika, tekan titik paling lor (solstice musim panas ing belahan bumi Lor, ing abad kaping 20, tiba ing tanggal 21 utawa XNUMX Juni..
                        Lan Napoleon:
                        Sawise tengah wengi tanggal 12 Juni (24), 1812, nyebrang pasukan Prancis ngliwati tapel wates Neman diwiwiti ing sadawane kreteg papat ing ndhuwur Kovno. Jam 6 esuk tanggal 12 Juni (24), 1812, garda depan pasukan Prancis mlebu ing bèntèng Rusia Kovno.


                        tegesipun dados pembicara forum wonten ing salebeting rembag inggih menika pados ingkang tanpa henti kangge inkonsistensi lan inkonsistensi suntingan.Napoléon ngendika bilih perang wiwit tepatipun tanggal 22 Juni.
                        Umumé, wong lanang saka kang kabeh getih wis lemes saka sirahe kanggo ngadeg lan minangka asil ketemu blackout ing sirahe, lan malah nalika nggunakake sumber pungkasan Resor Wikipedia, kang minangka tandha saka amatir, mesthi, iku. Ora dingerteni manawa wektu astronomi, sing diarani Wikipedia minangka "titik" sejatine dawane nganti pirang-pirang dina, srengenge njedhul telung dina, titik tengah mung tanggal 22 Juni lan luwih srengenge srengenge.
                        Tegese isi forum kaya biasane, yaiku kanggo ngrusak dhiskusi lan nutup makna sejatine kedadeyan kasebut.
                      4. + 16
                        Juli 12 2020
                        Kutipan: Bar1
                        wong lanang sing wis kabeh getih lemes saka sirahe kanggo ngadeg

                        Kutipan: Bar1
                        Napoleon ujar manawa perang diwiwiti tanggal 22 Juni

                        Kutipan: Bar1
                        dawane pirang-pirang dina, srengenge munggah telung dina, titik tengah, mung tanggal 22 Juni.

                        Napolen nyerang Rusia kanggo SUMMER SOLSTICE 22 July

                        Sampeyan ana ing kahanan tanggalan-astronomi NON-STANDING. Kanthi tembung liyane, kekacauan multi-huruf
                      5. -18
                        Juli 12 2020
                        Kutipan saka Liam
                        Sampeyan ana ing kahanan tanggalan-astronomi NON-STANDING. Kanthi tembung liyane, kekacauan multi-huruf

                        Nah, apa maneh sing bisa diomongake?
                      6. +3
                        Juli 13 2020
                        Bar1 nduweni gaya komunikasi sing padha karo MrAr (Martirosyan Arsen). Malah gambar-gambare padha ... Martirosyan dhewe uga ora sopan komunikasi nganggo jenenge dhewe.
                      7. -13
                        Juli 13 2020
                        Kutipan saka AsmyppoL
                        Bar1 nduweni gaya komunikasi sing padha karo MrAr (Martirosyan Arsen). Malah gambar padha ...

                        Umumé, sampeyan minangka wong anonim sing nyenengake, lan sampeyan ora kudu ngadili "gambar" Martirosyan, utamane amarga sawetara penulis forum iki wis bola-bali ngapusi sampeyan. Napa sampeyan ora menehi tautan nalika sampeyan nindakake omong kosong liyane sing mung disalin saka situs manca sing ora dingerteni lan wedi ngarahake?
                      8. + 13
                        Juli 12 2020
                        Kutipan: Bar1
                        soko aku ora ngerti logika jawaban sampeyan. Aku pitutur marang kowe sing ora bisa kanggo ndhelikake massa tank lan pasukan klempakan ing sadawane tapel wates, lan kanggo nanggepi sampeyan nuduhake kula jadwal kanggo rawuh saka 2 tank lan divisi bedhil. , banjur ngomong yen intelijen ora bisa ...

                        Lan ing ngendi sampeyan ndeleng konsentrasi pasukan sadawane wates? Nganti 18-20 Juni, unit mekanik ana ing area tunggu sing ana 60-100 km saka tapel wates.
                        Kutipan: Bar1
                        Ing wektu pengintaian udara Zakharov tanggal 18 Juli, ing sadhuwure tapel wates kabeh massa pasukan Jerman dumunung.

                        tenan? Inggih, sesanti apa sing kudu sampeyan lakoni kanggo ndeleng 3 TD saka wilayah udara sampeyan (ing 18.06.1941/64/18 dipasang ing wilayah Radzyn, 18.06.1941 km saka wates). Utawa 45 md (ing 1939/XNUMX/XNUMX iki disebarake ing Maret saka wilayah Okartovo, kang dhewe dumunung XNUMX km saka tapel wates XNUMX).
                        Kutipan: Bar1
                        Kasunyatan ing taun-taun kasebut, ing taun-taun liyane, ngomongake siji perkara: Intelijen garis ngarep, politik lan jinis intelijen liyane nuduhake siji TRANSFER MASSA WARISAN menyang tapel wates Soviet.

                        nglawan Inggris (ing kabeh wilayah) 122–126 divisi,
                        nglawan USSR - 120-122 divisi,
                        cadangan - 44-48 bagean
                        © F.I. Golikov, 31.05.1941/XNUMX/XNUMX
                        Sing, saka data intelijen cetha yen ing awal Juni 1941, Reich cetha nyiapake kanggo nindakake "Sea Singa", pager dhewe saka USSR karo pager saka 120 divisi. ICHH, divisi iki bener mbangun pertahanan nganti musim panas 1941, lan malah pedunung lokal melu ing karya.
                        Miturut cara, cathet yen Wehrmacht, miturut intelijen kita, nyebarake 1941-280 divisi ing taun 300. Dadi malah konsentrasi 170-180 divisi ing tapel wates karo USSR durung dadi alesan kanggo njupuk langkah darurat.
                      9. -13
                        Juli 12 2020
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        F.I. Golikov, 31.05.1941/XNUMX/XNUMX

                        Nanging sampeyan kudu ngerti yen iki ora bisa. Yen Jerman arep nglawan USSR, meh kabeh pasukan kudu dikonsentrasi ing cedhak tapel wates USSR. Mulane, infa saka GRU iki palsu lan strategis.
                      10. -5
                        Juli 12 2020
                        Kutipan: Bar1
                        Nanging sampeyan kudu ngerti yen iki ora bisa, yen Jerman arep nglawan USSR, meh kabeh pasukan kudu dikonsentrasi ing cedhak wates USSR.

                        Yagene kabeh pasukan Jerman kudu konsentrasi ing cedhak tapel wates karo USSR, yen wiwit 1939 Jerman wis perang karo Inggris? Kajaba iku, perlu duwe unit cadangan lan latihan ing Jerman, paling ora babagan ngirit dhuwit kanggo pangopènan lan latihan.
                        Kutipan: Bar1
                        Dadi infa saka GRU iki palsu lan luwih strategis.

                        Apa sampeyan njupuk "ahli" GRU akeh? Apa sampeyan bisa mbuktekake kanthi fakta yen iku palsu? Banjur ana siji reporter intelijen GRU ing kene, ndhelikake kanthi julukan "Eugene", lan sampeyan wis mutusake kanggo mbaleni dalane minangka pemimpi lan tukang ngapusi.
                      11. -8
                        Juli 13 2020
                        Kutipan saka ccsr
                        Kutipan: Bar1
                        Nanging sampeyan kudu ngerti yen iki ora bisa, yen Jerman arep nglawan USSR, meh kabeh pasukan kudu dikonsentrasi ing cedhak wates USSR.

                        Yagene kabeh pasukan Jerman kudu konsentrasi ing cedhak tapel wates karo USSR, yen wiwit 1939 Jerman wis perang karo Inggris? Kajaba iku, perlu duwe unit cadangan lan latihan ing Jerman, paling ora babagan ngirit dhuwit kanggo pangopènan lan latihan.
                        Kutipan: Bar1
                        Dadi infa saka GRU iki palsu lan luwih strategis.

                        Apa sampeyan njupuk "ahli" GRU akeh? Apa sampeyan bisa mbuktekake kanthi fakta yen iku palsu? Banjur ana siji reporter intelijen GRU ing kene, ndhelikake kanthi julukan "Eugene", lan sampeyan wis mutusake kanggo mbaleni dalane minangka pemimpi lan tukang ngapusi.


                        Kacilakan wiwitan perang kudu duwe panjelasan dhewe, mula.
                        ana premis miturut Marterosyan - konspirasi jenderal.
                        goal iku kanggo falsify Gambar bener saka lokasi divisi Jerman sadurunge perang ing mata Stalin.
                        mulane, laporan saka GRU bisa uga dipalsukan - iki minangka gambaran sing paling mungkin ing taun-taun kasebut.
                        Nanging, aku ora weruh laporan iki utawa laporan dhewe, apa Aleksey ra dikutip ing wangun kutipan singkat. Sampeyan perlu kanggo nyebut ora remet laporan sing, nanging kabeh laporan. Link menyang studio.
                        Inggih, saran kanggo sampeyan, aja bingung ing telung pinus.
                      12. -7
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Bar1
                        Kacilakan wiwitan perang kudu duwe panjelasan dhewe, mula.

                        Masalah kabeh yaiku penyebab bencana iki dipolitisasi kanthi kuat dening sawetara penipu saka sejarah. Sapa versi bencana iki sing sampeyan tindakake - Rezun, Corned beef, Gareev utawa Spitsyn, umpamane?
                        Kutipan: Bar1
                        ana premis miturut Marterosyan - konspirasi jenderal.

                        Aku ora connoisseur karya, lan aku banget kelangan babagan sawetara statements, considering wong incompetitive ing pangerten psikologi pimpinan militèr ing wektu sing. Iku bakal luwih apik yen dheweke nggoleki alasan kegagalan NKVD kanggo ngilangi agen Jerman ing jaman pra-perang - iki luwih cedhak karo dheweke kanthi profesi, lan dheweke isih wedi ngunggahake crita surem iki. Ketoke, NKVD ora duwe kekuatan cukup kanggo iki - padha sregep looking for konspirasi ing Tentara Abang.
                        Kutipan: Bar1
                        mulane, laporan saka GRU bisa uga dipalsukan - iki minangka gambaran sing paling mungkin ing taun-taun kasebut.

                        Iki omong kosong lengkap, aku ora bakal nerangake apa sebabe. Sampeyan mung mikir babagan apa F. Golikov ditunjuk dening Stalin kanggo rembugan babagan pasokan senjata menyang Inggris lan Amerika Serikat, yen posisi iki padha karo pangkat komisaris rakyat kanggo tugas khusus, lan dheweke langsung wungu saka kepala Staf Umum. menyang tingkat sing padha karo Timoshenko ing hirarki banjur. Banjur, Stalin ora tau nyalahake utawa ngukum dheweke amarga kasunyatane Golikov diduga nglaporake perkara sing ora bener ing Kawa perang.
                        Kutipan: Bar1
                        Inggih, saran kanggo sampeyan, aja bingung ing telung pinus.

                        Sampeyan ora nate ndeleng "wit pinus", nanging sampeyan wis menehi saran marang aku apa sing kudu dak lakoni - nggih ...
                        Kutipan: Bar1
                        Nanging, aku dhewe durung weruh laporan utawa laporan iki,

                        Iki tingkat nalar sampeyan.
                      13. -8
                        Juli 13 2020
                        Kutipan saka ccsr
                        Aku dudu pakar babagan pakaryane, lan aku seneng banget babagan sawetara pernyataane, nganggep dheweke ora bisa ngerti psikologi para pimpinan militer ing wektu kasebut.

                        Aku seneng Mukhin lan Marterosyan.


                        nanging miturut pendapatku, ora ana sing ngomong ...

                        Kutipan saka ccsr
                        Iki tingkat nalar sampeyan.




                        Lan mesthi sampeyan maca kabeh?
                        sawise pirang-pirang taun lan adhedhasar riset saka akeh sejarawan, wis bisa nggawe kesimpulan, nyatane, aku wis ngomong babagan iki.
                        Sampeyan bisa nggoleki kegagalan ing program kaya iki, karo Stalin utawa karo jenderal paling dhuwur.
                        Martirosyan mratelakaken bilih komplotan jendral wiwit taun 37 punika boten saged dipunpendhet babar pisan.
                        Nanging aku uga weruh supaya Stalin dhewe ora bisa mbukak pengkhianatan ing tentara, lan ora bisa kanthi efektif ngatur komando ndhuwur tentara, intimidasi jendral duwe efek sebaliknya, jenderal mung mbuwang kendali.
                        Data intelijen nalika kedadeyan perang cukup cukup kanggo menehi waspada, lan ora, contone, kanggo akeh pesawat ing lapangan udara sing padha.
                        Umumé, mesthi kaget, mung conto sing jelas babagan keruwetan larangan lan malah kekejeman saka panguwasa ora bisa mengaruhi aktivitas jenderal sing jelas cidra, sanajan iki, mesthine mung bisa dadi wektu.
                      14. -3
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Bar1
                        Aku seneng Mukhin lan Marterosyan.

                        Loro-lorone dudu ahli militer, mula kudu dipercaya kanthi ati-ati, uga kabeh wong sing mbayangake manawa dheweke ngerti kahanan ing wayah wengi adhedhasar buku-buku penulis kasebut utawa sapanunggalane.
                        Kutipan: Bar1
                        Nanging aku uga weruh supaya Stalin dhewe ora bisa mbukak pengkhianatan ing tentara, lan ora bisa kanthi efektif ngatur komando ndhuwur tentara, intimidasi jendral duwe efek sebaliknya, jenderal mung mbuwang kendali.

                        Iki carane sampeyan ndeleng, nanging kasunyatan sing Zakharov nuduhake asil sarwa ing dina pisanan perang, supaya miturut logika, iki "efek mbalikke" kang. Utawa Laksamana Kuznetsov, sing ora ngidini mundhut siji kapal perang - iki uga "efek mbalikke"?
                        Kutipan: Bar1
                        Umumé, mesthi, iku ngageti, mung conto urip carane keruwetan prohibitive lan malah kekejeman saka panguwasa ora bisa mengaruhi aktivitas temenan cidra saka jenderal.

                        Omong kosong lengkap - ora ana siji-sijine jenderal pengkhianat ing eselon paling dhuwur saka komisariat pertahanan rakyat sajrone perang sing diidentifikasi dening NKVD lan NKGB. Ana pengecut lan pengkhianat sing, ing kahanan pertempuran ing ngarep, nuduhake awake dhewe dadi pemimpin sing ora ana gunane, nanging akeh jenderal perang nganti pungkasan, utawa mati, utawa yen dicekel, ora gelem kerja sama karo mungsuh.
                      15. -7
                        Juli 14 2020
                        Kutipan saka ccsr
                        Loro-lorone dudu ahli militer, mula kudu dipercaya kanthi ati-ati, uga kabeh wong sing mbayangake manawa dheweke ngerti kahanan ing wayah wengi adhedhasar buku-buku penulis kasebut utawa sapanunggalane.

                        kanggo mangerteni ing ngendi goroh, lan ing ngendi bebener, sampeyan ora kudu dadi spesialis militer, nanging sampeyan mung kudu dadi wong sing pinter lan jujur.
                      16. +4
                        Juli 14 2020
                        Kutipan: Bar1
                        kanggo mangerteni ing ngendi goroh, lan ing ngendi bebener, sampeyan ora kudu dadi spesialis militer, nanging sampeyan mung kudu dadi wong sing pinter lan jujur.

                        Aku temen maujud sing salah siji sing ngerti luwih saka pelatih bal-balan carane tim nasional kudu muter, lan sampeyan ngerti luwih saka bidan nalika nerangake duwe anak, amarga sampeyan "wong pinter lan jujur."
                      17. -1
                        Juli 27 2020
                        Ya, sampeyan minangka salah sawijining wong sing ngukur kesiapan tempur tentara MUNG lan MUNG kanthi tingkat kekeselen saka sepatu bot prajurit lan jembaré moncong lan weteng jenderal - ing cendhak, saka klompok parasit sing mlaku emas. , sing ing wektu tentrem mangan telung tenggorokan, lan ing perang - heroically mbelo minangka bagéan saka 16. ngarep Ukrainia Tashkent, kanggo gulung pungkasan cognac lan shish kebab pungkasan.
                        Ana wong sing pantes banget ing antarane militer - paling ora ngelingi lemah kita saka "Perang" Safonych - 43 taun, loro "ngambang", CCM (5 potongan, khusus kanggo sampeyan - CCM, ora kaya MS, judhul sing dikonfirmasi saben taun utawa saben loro. taun), lan ing blok - "pasir" dikuwasani kaping lima sing apik. Nalika dheweke kandha: "Percaya utawa ora, aku ana ing wilayah Afrika Kidul," aku percaya yen GRU iku GRU. Nanging ana sawetara saka wong-wong mau, lan paling ora bisa ngerti sing mokal kanggo perang tanpa industri apa. Lan tugas ing kana uga angel banget.
                        Lan ahli waris saka mediocrity emas-nguber kita lan penjahat isih pissing sing tumindak, sawise nyoba, bakal diadili miturut merit, lan kabeh turunane bakal sijine munggah marang tembok miturut hukum Rusia.
                        Eyang kakung lan pamane tilar donya ing Belarus ing musim gugur 43, sanalika sawise operasi Smolensk rampung, lan carane nyopir menyang MG-shki mung disebut, ora nganggo seragam lan ora bersenjata, "sampeyan bakal entuk senjata ing perang" - Aku ngerti loro saka dokumen lan saka crita saka wong-wong sing padha cukup begja bali urip.
                        Ing kana, kabeh markas, ing sangisoré pimpinan Pak Sokolov, dadi binge pirang-pirang wulan, lan mung nguwuh "Maju" menyang telpon ... nalika padha sobered nganti sethithik. Dadi kanggo iki, sawise nyoba, kabeh turunane kudu ... ora, ora kanggo tembok - nanging urip ing kurungan dhewekan.
                        Lan sampeyan nglindhungi saka perusahaan = alasan parasit.
                        Nanging, mbokmenawa ana alasan pribadi.
                        Lan yen sampeyan maca laporan saka Mekhlis padha, Pak Kozlov ora nindakake karya ing printah lan kontrol pasukan. Kanggo aku - iki minangka pengkhianatan karo kabeh akibat.
                      18. + 11
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Bar1
                        Nanging sampeyan kudu ngerti yen iki ora bisa. Yen Jerman arep nglawan USSR, meh kabeh pasukan kudu dikonsentrasi ing cedhak tapel wates USSR. Mulane, infa saka GRU iki palsu lan strategis.

                        Yen data ora ndhukung teori, kanggo neraka karo data. © eseman
                        Iki mung intelijen kita. Kang stubbornly kacarita sing nganti solusi final saka pitakonan Inggris, Jerman ora bakal perang karo USSR. Dadi divisi Wehrmacht dadi rong bagéan pas karo gambar iki.
                        Kanggo ngilangi ilusi babagan omnipotence intelijen kita, cukup kanggo ndeleng apa sing diwenehake ing Panzerwaffe.
                      19. -10
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Kutipan: Bar1
                        Nanging sampeyan kudu ngerti yen iki ora bisa. Yen Jerman arep nglawan USSR, meh kabeh pasukan kudu dikonsentrasi ing cedhak tapel wates USSR. Mulane, infa saka GRU iki palsu lan strategis.

                        Yen data ora ndhukung teori, kanggo neraka karo data. © eseman
                        Iki mung intelijen kita. Kang stubbornly kacarita sing nganti solusi final saka pitakonan Inggris, Jerman ora bakal perang karo USSR. Dadi divisi Wehrmacht dadi rong bagéan pas karo gambar iki.
                        Kanggo ngilangi ilusi babagan omnipotence intelijen kita, cukup kanggo ndeleng apa sing diwenehake ing Panzerwaffe.

                        Dadi nuduhake data iki.
                      20. +8
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Bar1
                        Dadi nuduhake data iki.

                        Ana dokumen apik ing Panzerwaffe - "Laporan kepala GABTU KA babagan organisasi, persenjataan lan sarana pertempuran BT lan MV KA lan tentara asing." Dumunung ing dokumen ing litl-bro.
                        Ana divisi tank abot Jerman, lan tank abot Wehrmacht serial kanthi waja 100 mm lan bedhil 105 mm, diprodhuksi ing pabrik ing Cekoslowakia lan Prancis, lan divisi tank nganti 500 kendaraan lapis baja. Oh ya, miturut data sing diwenehake ing dokumen sing dijenengi, divisi armored linear Wehrmacht isih duwe rong resimen tank.
                        Bener. sawise maca laporan iki, pitakonan "kok USSR mbentuk 29 MK karo 1000 tank saben"ilang langsung - sawise crita medeni, aku pengin mbentuk 40 MKs. Nanging pitakonan liyane muncul - apa udud intelijen sing nggawa informasi awal kanggo dokumen iki? eseman
                      21. -9
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Ana dokumen apik ing Panzerwaffe - "Laporan kepala GABTU KA babagan organisasi, persenjataan lan sarana pertempuran BT lan MV KA lan tentara asing."

                        Apa hubungane karo Staf Umum, sing menehi prakiraan luwih seimbang babagan kendaraan lapis baja Jerman:


                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Bener. sawise maca laporan iki, pitakonan "kenapa USSR mbentuk 29 MK karo 1000 tank saben" ilang langsung - sawise crita medeni kuwi, sampeyan pengin mbentuk 40 MKs uga.

                        Supaya sampeyan langsung ngomong sing GABTU lobbied pesenan gedhe saka kendaraan wojo, lan mung ora pengin njupuk menyang akun Intelligence kanggo njaluk pendanaan. Bab sing padha kedaden ing Angkatan Laut, ing ngendi dheweke uga lobbi kanggo pambangunan kapal perang ing Kawa perang, lan sing ora duwe peran khusus ing perang.
                      22. -9
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Kang stubbornly kacarita sing nganti solusi final saka pitakonan Inggris, Jerman ora bakal perang karo USSR.

                        Iki mung distorsi kasunyatan, amarga laporan intelijen tanggal 20 Maret langsung nuduhake sawetara opsi kanggo Wehrmacht kanggo tumindak nglawan USSR, lan ora nglawan Inggris:

                        Ing pungkasan kaca, dituduhake yen, miturut sumber liyane, serangan ing USSR bisa sawise kamenangan ing Inggris, nanging iki dudu syarat utama kanggo miwiti perang. Dadi ati-ati nalika menehi komentar babagan intelijen apa sing dilaporake nalika iku, yen sampeyan dhewe ora ngerti dokumen kasebut.
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Kanggo ngilangi ilusi babagan omnipotence intelijen kita, cukup kanggo ndeleng apa sing diwenehake ing Panzerwaffe.

                        Nyatane, intelijen meh rampung dituduhake dening 95-97% klompok pasukan Jerman lan sekutu sing tepat sadurunge serangan ing USSR, nanging sampeyan bakal ngandhani wong sing ora cerdas babagan "Panzerwaffe" - para profesional ngira jumlah formasi lan stafe. lan dudu asosiasi sing dadi bagean. Ing kene ana wong sing pikirane sempit sing bisa percaya marang sampeyan, nanging sing ngerti inti saka perkara kasebut mung bakal ngguyu.
                      23. +1
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Lan ing ngendi sampeyan ndeleng konsentrasi pasukan ing wates? Nganti 18-20 Juni, unit mekanik ana ing area tunggu sing ana 60-100 km saka tapel wates.

                        Iki ing pinggiran.
                        Utawa pira iku: 2-3 meter?

                        Kacepetan gerakan Jerman kanthi BATTLE-70 km saben dina,
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        © F.I. Golikov, 31.05.1941/XNUMX/XNUMX

                        Pernyataan TASS tanggal 13.06.41 Juni XNUMX dening Pak Golikov:
                        kedadeyan akhir-akhir iki transfer pasukan Jerman, dibebasake saka operasi ing Balkan, menyang wilayah wétan lan lor-wétan Jerman с
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Miturut cara, Wigati sing Wehrmacht, miturut Intelligence kita, disebaraké 1941-280 divisi ing 300. Dadi malah konsentrasi 170-180 divisi ing tapel wates karo USSRisih ora ana alesan kanggo njupuk tindakan darurat.

                        Lan pinten lan umume - apa sebabe? Apa sampeyan ngarepake sarung tangan saka Hitler?

                        Ora ana alesan, mula para pamimpin apes entuk bencana militer paling awon ing sejarah
                      24. +5
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Olgovich
                        Iki ing pinggiran.
                        Utawa pira iku: 2-3 meter?

                        Kaping pisanan, dikandhakake yen penerbangan Zakharov tanggal 18 Juni 1941 ngumumake persiapan Jerman kanggo nyerang USSR.
                        Ing wektu nyata, nanging ing sawijining dina cahya, informasi intelijen integral diklumpukake babagan persiapan militer Wehrmacht kanggo serangan ing USSR ing arah sing paling mbebayani saka sudut pandang kepemimpinan Soviet - Belarus! Ing skala kabeh wates ZapOVO!

                        Lan iki ndhukung sing mokal kanggo ndhelikake pendekatan saka akeh tank menyang tapel wates.
                        Aku mung njlentrehake. yen ing 18 Juni 1941, ora ana tank Jerman ing zona deteksi visual kanthi pengintaian aerial - padha 60-100 km saka tapel wates. Mulane, Zakharov ora bisa ndeteksi wong-wong mau. Ya, lan pengawal tapel wates karo kontak ing sisih jejer - banget.
                        Kutipan: Olgovich
                        Lan pinten lan umume - apa sebabe? Apa sampeyan ngarepake sarung tangan saka Hitler?

                        Dipercaya manawa kanggo nyerang USSR, Jerman kudu konsentrasi akeh pasukane.
                        Apa wae sing ditindakake ing urip nyata. Iku mung sebagian besar pasukan saka 200 divisi lan umume pasukan saka 300 divisi - iki isih nomer sing rada beda.
                      25. 0
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Aku mung njlentrehake. sing ing 18 Juni 1941 tank Jerman ing zona deteksi visual ora ana reconnaissance online - padha 60-100 km saka tapel wates.

                        Iki bisa dingerteni, nanging sampeyan nulis:
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Lan ing ngendi sampeyan ndeleng konsentrasi pasukan ing wates?

                        Lan iku, sanajan ing kadohan saka 60-100 km, kang bebarengan
                2. -20
                  Juli 11 2020
                  Kutipan saka AsmyppoL
                  Kanggo pitakonan: "Endi Tentara 16?" utawa A.B. Martirosyan, utawa O.Yu. Kozinkin ora bisa menehi jawaban sing jelas.


                  Apa sing dakdeleng saka Martirosyan iku logis, yen dheweke ngonfirmasi tembunge nganggo dokumen, mula arah telusuran dheweke bener, lan dheweke bisa uga ora ngerti menyang ngendi tentara 16 pindhah, amarga dheweke ora ngatasi masalah iki, mula iki dudu conto.
            2. -21
              Juli 11 2020
              Kutipan saka AsmyppoL
              Yaiku, dheweke ngerti luwih dhisik babagan transfer jadwal iki menyang rezim sing beda-beda lan, ketoke, kanthi jelas ing awal Mei, paling anyar, wiwit tanggal 13 Mei dheweke menehi wewenang kanggo maju kabeh pasukan sing dijadwalake kanggo iki. wates kulon, babagan Zhukov lan Timoshenko lan menehi arahan sing cocog ... "

              umume aku ora Marterosyan, dheweke mung mangsuli pitakonku lan sesanti perang, liyane ora mangsuli.

              Kanggo kutipan sampeyan, aku ora ngerti apa-apa, nulis omong kosong sing jelas, "rezim liyane" apa iki lan apa arahane?
              1. +6
                Juli 11 2020
                Sampeyan kudu ngerti teks buku sampeyan. Apa sing sampeyan tulis, aku kutip.
                1. -13
                  Juli 11 2020
                  Kutipan saka AsmyppoL
                  Sampeyan kudu ngerti teks buku sampeyan. Apa sing sampeyan tulis, aku kutip.

                  sampeyan ora bakal ngeyel omong kosong ...
                  1. +2
                    Juli 13 2020
                    Cetha banget yen kabeh alesan sampeyan mung konyol.
              2. -14
                Juli 11 2020
                Kutipan: Bar1
                Kanggo kutipan sampeyan, aku ora ngerti apa-apa, nulis omong kosong sing jelas, "rezim liyane" apa iki lan apa arahane?

                Aja kaget - penulis anonim iki, ora kaya Martirosyan, asring nindakake omong kosong sing kadhangkala sampeyan mangu-mangu kecukupan. Lan ing wektu sing padha kerep ngapusi, lan nalika kejiret tangan, dheweke ora mangsuli. Contone, dheweke nglumpukake patang artikel babagan Tentara kaping 16, kaya sing dimaksudake kanggo perang karo Iran, sanajan nyatane ana Petunjuk Staf Umum Mei babagan gerakan saka Distrik Militer Siberia menyang KOVO lan ora ana siji-sijine. dibatalake arahan iki. Saka pratelan sing luar biasa saka tokoh iki, kesimpulane digawe, mula sampeyan ora bakal bisa ngerti babagan "pikiran global".
          2. +1
            Juli 11 2020
            "Zhukov minangka pahlawan perang. Kasunyatan nyathet, yaiku digali ing arsip, yen paket abang kanggo komandan distrik lan korps mekanik disusun dening pangareping staf umum Zhukov babagan gerakan korps mekanik ing sadawane tapel wates lan garis ngarep kanthi jarak tempuh ngluwihi sumber daya tank kita wis dadi kejahatan Zhukov, amarga nyatane dudu kerugian tempur tank Tentara Abang sing gedhe banget, ing sadawane dalan ana tank kabeh tanpa bahan bakar lan rusak cilik. .Lan iki kacathet dening sejarawan liyane.
            kanggo perang Dubna, nalika Zhukov dibusak Kirponos saka komando ngarep lan mimpin perang piyambak lan ilang, ora ana siji mangertos kasunyatan iki.
            Zhukov, pahlawan perang? miturut juni-Juli 1941, kanthi komando heroik, dheweke nyebabake karusakan ing Tentara Abang, kaya-kaya ora luwih saka Goth lan Guderian. lan mengko, utamané ing rzhev, iku beda
            1. +9
              Juli 11 2020
              Pancen angel kanggo akeh sing ngakoni yen ing taun 1941 G.K. Zhukov, minangka "komandan korps" ing syarat-syarat tingkat ilmu militer, tetep kuwi. Mesthi, dheweke cepet maju, lan ing 1943 wis rampung munggah menyang tingkat Marshal nyata. Lan iki, nyatane, minangka kader paling apik ing Tentara Merah! Apa kita bisa ngomong bab Kirponos, Pavlov, Kozlov, etc. Ana wong sing ora sinau apa-apa, sanajan saka kesalahane sing nggegirisi. Zhukov paling ora bisa dilatih, sing akeh matur nuwun marang dheweke.
              1. +1
                Juli 11 2020
                "ing 1943 dheweke wis rampung munggah menyang tingkat Marshal nyata."
                apa sing ditindakake, ing taun 1943 ing tingkat marshal?
              2. +3
                Juli 11 2020
                Masalah ing Kepemimpinan Tentara Abang ana sing luwih cedhak karo Stalin, dheweke bisa ngalih kabeh tanggung jawab kanggo panggedhe ngisor.
              3. SIT
                +7
                Juli 11 2020
                Zhukov ing awal perang ana pangareping Staff umum. Dheweke diwenehi analisis lengkap babagan Operasi Gelb (kalahne Prancis), sing disiapake dening mantan Kepala Jenderal Markas Besar Prancis. Ing analisis iki, implementasine praktis saka doktrin blitzkrieg, sing dikembangake ing taun 1911, ditampilake kanthi lengkap. Kepiye fitur blitzkrieg dijupuk ing rencana operasional distrik kulon? Saiki kita ora bisa ngomong iki, amarga. dokumen iki isih rahasia. Mung rencana kanggo nutupi tapel wates wis declassified. Nanging kita bisa ngadili kanthi asil, lan padha kaya sing jelas kanggo sapa wae - Zhukov lan Timoshenko wis ngembangake NOTHING kanggo nglawan strategi Jerman. Mulane, iku ora bener kanggo nyalahke kabeh ing komandhan lan komandhan. Ilmu militer Soviet ora bisa nglawan kemajuan Jerman ing penyebaran. Lan yen ora ana strategi sing koheren, mula kalah ora bisa dihindari, kaya sing ditampilake ing taun 1941.
                1. -6
                  Juli 12 2020
                  Kutipan saka S.I.T.
                  Kepiye fitur blitzkrieg dijupuk ing rencana operasional distrik kulon? Saiki kita ora bisa ngomong iki, amarga. dokumen iki isih rahasia.

                  Sapa sing ngomong iki? Saiki ing wilayah umum ana arahan Mei saka Komisaris Rakyat lan Kepala Staf babagan pangolahan rencana kabupaten kanggo nutupi kabupaten perbatasan kanthi tenggat wektu tanggal 1 Juni 1941. Kabeh karya iki sacara teknis rampung ing distrik kanthi tenggat wektu sing ditemtokake - rencana kasebut dikirim online. Ana wektu tundha kanthi disetujoni dening komisaris rakyat, nanging rencana sing lawas bisa ditindakake lan dadi dhasar sing anyar. Kajaba iku, ing kabupaten, sing paling penting nomer loro yaiku rencana mobilisasi - kasedhiya ing kabupaten ing wiwitan perang. Ana sawetara rencana distrik liyane ing tingkat kapindho (rencana tahunan kanggo pambangunan lan penyebaran pasukan, lan liya-liyane), nanging loro rencana utama iki ana ing distrik.
                  "Rencana operasional kabupaten barat" opo sing mbok omong? Apa sing diarani - apa sampeyan ngerti?
                  1. SIT
                    +5
                    Juli 12 2020
                    Ing arahan No. 503859/SS/OV Komisaris Pertahanan Rakyat USSR, komandan Distrik Militer Khusus Barat kanggo pangembangan rencana tutup tanggal 14 Mei 1941 lan Direktif No. 503920/SS/OV saka Komisaris Rakyat USSR, komandan Distrik Militer Khusus Baltik babagan pangembangan rencana tutup tanggal 14 Mei 1941, kita ngomong babagan rencana kanggo nutupi wates kanggo periode mobilisasi, konsentrasi lan penyebaran pasukan distrik. Banjur apa? Apa tugas sing ditindakake kabupaten sawise nyebarake pasukan? Apa sampeyan ndeleng teks ketik resmi pungkasan sing disetujoni dening Stalin lan, sing paling penting, peta konsep tanggal 15.05.41/XNUMX/XNUMX sing ditulis tangan Vasilevsky? Inggih, paling kertu dhewe?
                    1. -2
                      Juli 12 2020
                      Kutipan saka S.I.T.
                      Banjur kepiye?

                      Lan apa sing bakal kelakon sabanjure bakal diputusake ing pamrentahan negara lan ing komisariat pertahanan rakyat, amarga kanggo nindakake sawetara tumindak, sampeyan kudu ngerti lan netepake ukuran sing kedadeyan. Mulane rencana tutup distrik wis dikembangake, sing kudu ditindakake paling ora kanggo 10-15 dina pisanan, preduli saka rencana Staf Umum sajrone wektu iki - iki minangka ABC ilmu militer.
                      Kutipan saka S.I.T.
                      Apa tugas sing ditindakake kabupaten sawise nyebarake pasukan?

                      Perang nganti pungkasan lan nyegah penetrasi pasukan mungsuh utama menyang wilayah kita.
                      Kutipan saka S.I.T.
                      Apa sampeyan ndeleng teks ketik resmi pungkasan sing disetujoni dening Stalin lan, sing paling penting, peta konsep tanggal 15.05.41/XNUMX/XNUMX sing ditulis tangan Vasilevsky?

                      Apa jeneng dokumen iki - kabari dhisik, supaya mengko ora ana interpretasi sing beda. Lan umume, elinga yen draf kasebut ora disetujoni - ditandatangani kanthi persetujuan yen wong sing disedhiyakake kanthi lengkap setuju karo sing kasebut ing kana.
                      Kutipan saka S.I.T.
                      Inggih, paling kertu dhewe?

                      Lan sampeyan menehi link supaya cetha sapa sing mlebu lan sing nyetujoni, yen ora kabeh kosong.
                      Dadi sampeyan isih ora mangsuli pitakon - apa maneh "rencana operasional kabupaten kulon" ing kabupaten. Apa sampeyan bisa menehi jeneng paling ora?
                      1. SIT
                        +3
                        Juli 13 2020
                        Perang nganti pungkasan minangka rencana sing apik)))) Tengen puncak seni militèr))) Apa sampeyan ngerti manawa anane rencana kasebut kanggo nutupi tapel wates kasebut ngomong babagan PENGERTIAN LENGKAP dening Staf Umum Tentara Merah doktrin blitzkrieg dhewe? Panutup kasebut ndadekake pangertèn nalika, kanthi wabah perang, mungsuh nyerang karo unit canggih, lan ing wektu iki dheweke nggerakake, konsentrasi lan nyebarake pasukan utama. Nanging ing blitzkrieg ora ana sing! Bagean-bagean tutup kasebut langsung diserang dening kelompok-kelompok mogok sing wis disebar kanthi lengkap ing negara-negara perang, sing konsentrasi ing arah serangan utama. Malah sacara teoritis, unit tutup ora duwe kesempatan kanggo nahan pukulan kasebut, mula kabupaten sisih kulon uga ora duwe wektu kanggo mobilisasi, konsentrasi lan nyebarake. Pilihan alternatif ditetepake ing "Pertimbangan Staf Umum Tentara Merah babagan rencana penyebaran strategis Angkatan Bersenjata Uni Soviet nalika ana perang karo Jerman lan sekutu" sing ditulis dening A.M. Vasilevsky, disunting dening N.F. Vatutin lan ditandatangani dening S.K. Timoshenko lan G.K. Zhukov. Peta skala 1:1000000 dilampirake ing dokumen iki. Dadi aku takon sampeyan, yen ora ana rahasia kanggo sampeyan, apa ana versi resmi dokumen iki sing disetujoni dening Stalin lan sampeyan wis ndeleng peta iki? Apa ana owah-owahan ing arahan kanggo kabupaten kulon wiwit nggunakake strategi iki? Sampeyan maca draf iki. Aku duwe pindai kaca pisanan, nanging ora dilampirake. Nalika sampeyan maca, sampeyan bakal ngerti sebabe, yen dokumen iki resmi disetujoni dening kabeh wong, mula dheweke utawa arahan menyang kabupaten adhedhasar kasebut ora bakal diklasifikasikake kanggo wektu sing suwe.
                      2. -2
                        Juli 13 2020
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Perang nganti pungkasan iku rencana sing apik))))

                        Iki minangka tugas saka resimen lan formasi tutup miturut rencana tutup - sampeyan kayane tiba saka rembulan yen sampeyan ora ngerti iki.
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Apa sampeyan ngerti manawa anane rencana kasebut kanggo nutupi wates kasebut ngomong babagan MISI LENGKAP dening Staf Umum Tentara Merah saka doktrin blitzkrieg dhewe?

                        Iku omong kosong lengkap, amarga ana prakara apa jenis blitzkrieg wis ngrancang, nanging yen Unit majeng saka mungsuh macet ing tapel wates negara amarga resistance wangkal saka Unit tutup, lan ora bakal diijini kanggo nguripake watara sawise pasukan marching. , banjur kabeh blitzkrieg bakal ditutupi cekungan tembaga - sampeyan ora ngerti ABC iki. Lan ana ing Front Kidul cedhak Zakharov, umpamane.
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Malah sacara teoritis, unit tutup ora duwe kesempatan kanggo nahan pukulan kasebut,

                        Omong kosong lengkap, amarga kabeh masalah yaiku unit tutup kita asring dikalahake ora ing posisi miturut rencana tutup, nanging nalika pindhah menyang dheweke. Sawetara pos tapel wates perang nganti jam 11 ing wayah sore tanggal 22 Juni, lan ora teka kanggo nguatake bagean saka tatanan tapel wates sing diwènèhaké. Saora-orane nyinaoni rencana tutupe dhewe, supaya ora ngrenggani bid'ah:
                        X. Dhukungan kanggo unit wewatesan
                        Kanggo ndhukung unit pengawal tapel wates nganti pasukan lapangan tekan tapel wates yen ana pelanggaran sing terakhir dening detasemen utawa geng bersenjata, para komandan detasemen tapel wates diwenehake:
                        a) kanggo detasemen wewatesan kaping 86 - garis batalyon saka 345 joint venture 27 sd;
                        b) kanggo kav 87 - 48. resimen saka b cd
                        c) kanggo 88 - kaca bat-n saka 679 cn 113 sd;
                        d) kanggo 89 - kaca bat-n saka 333 joint venture 6 sd;
                        Watesan wektu kanggo kesiapan detasemen sing kapisah disetel dadi 45 menit wiwit weker diumumake.

                        Kutipan saka S.I.T.
                        Pilihan alternatif ditetepake ing "Pertimbangan Staf Umum Tentara Merah babagan rencana penyebaran strategis Angkatan Bersenjata Uni Soviet nalika ana perang karo Jerman lan sekutu" sing ditulis dening A.M. Vasilevsky, disunting dening N.F. Vatutin lan ditandatangani dening S.K. Timoshenko lan G.K. Zhukov.

                        Aja blurt metu pitakonan - "alternatif" rencana (by the way, ngendi ora "alternatif" rencana?) Iki siji iki ora disetujoni, lan ora ana hubungane karo planning operasional operasi militer ing distrik. Apa sampeyan malah ngerti carane dokumen operasional beda karo dokumen mobilisasi, utawa sampeyan duwe kekacoan ing sirah saka keluwihan informasi?
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Sampeyan maca draf iki.

                        Ing tentara, dheweke ora nglawan miturut rancangan - mung miturut dokumen sing disetujoni lan ditandatangani, coba mangerteni iki supaya para profesional ora ngguyu sampeyan.
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Nalika maca, sampeyan bakal ngerti

                        Sampeyan dhewe ora ngerti apa-apa babagan iki lan isih nyoba ngajari wong liya - tenang, pungkasane, ora sopan ngrungokake sampeyan.
                      3. SIT
                        +3
                        Juli 13 2020
                        Klise Internet sampeyan babagan ajaran sesat, omong kosong, lsp. Aku nyelehake. Aku ora seneng pamer-pameran enom iki lan aku ora tau nggunakake dhewe. Aku saranake sampeyan maca apa sing dipetik babagan rencana tutup:
                        "Kanggo ndhukung unit pengawal tapel wates nganti pasukan lapangan tekan tapel wates yen ana pelanggaran sing terakhir dening detasemen utawa geng bersenjata, dheweke diselehake ing pembuangan para komandan detasemen tapel wates."
                        Saka teks iki, minangka profesional angel, sampeyan kudu ngerti manawa bagean tutup sing dimaksudake kanggo pertahanan nglawan detasemen lan geng bersenjata ora bisa, kanthi definisi, dadi alangan kanggo kelompok tentara Lor, Tengah lan Kidul. Pos-pos sing dianakake perang kanthi lengkap lan ora bisa mengaruhi kabeh acara kanthi drastis. Klompok serangan kasebut ora bisa macet ing perang karo 48 pasukan kavaleri. resimen saka divisi kavaleri 6, ditempelake ing detasemen tapel wates 87, nanging mung ing pertahanan ing ambane, kaya ing Kursk salient.
                      4. -5
                        Juli 13 2020
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Saka teks iki, minangka profesional angel, sampeyan kudu ngerti manawa bagean tutup sing dimaksudake kanggo pertahanan nglawan detasemen lan geng bersenjata ora bisa, kanthi definisi, dadi alangan kanggo kelompok tentara Lor, Tengah lan Kidul. Pos-pos sing dianakake perang kanthi lengkap lan ora bisa mengaruhi kabeh acara kanthi drastis.

                        Yagene resimen bedhil karo artileri ora bisa nindakake iki, yen pengawal tapel wates karo bedhil lan bedhil mesin nahan unit Jerman nganti pirang-pirang jam? Paling ora, sampeyan bakal ngerti manawa ora gampang nyirnakake pejuang sing digali yen dheweke wis siyap sethithik lan ngerti bisnise. Kayane sampeyan dhewe ora ngladeni sedina ing tentara, amarga sampeyan percaya yen dheweke ora bisa nindakake apa-apa, lan dheweke kudu ngungsi utawa nyerah.
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Klompok serangan kasebut ora bisa macet ing perang karo 48 pasukan kavaleri. resimen saka divisi kavaleri 6, ditempelake ing detasemen tapel wates 87, nanging mung ing pertahanan ing ambane, kaya ing Kursk salient.

                        Aja ngomong omong kosong - apa pertahanan liyane ing ambane bisa ana ing 1941, malah yen padha ora malah ngatur kanggo ngrampungake baris anyar URs, lan nomer akeh tatanan ing distrik tapel wates mbutuhake understaffing ing 3-15 dina. . Apa sampeyan ngerti carane perang beda karo wektu tentrem kanggo mbandhingake Peperangan Kursk karo 22 Juni? Kayane sampeyan ora duwe kawruh dhasar babagan urusan militer.
                      5. SIT
                        +5
                        Juli 14 2020
                        Sampeyan kaya pejabat politik sing nyiarake kanthi percaya diri lan tegas. OK! Ayo bali menyang kutipan saka rencana panutup. Sampeyan ana ora banget uga dhaftar detasemen wewatesan dumunung ing lis Bialystok. Saiki, minangka ahli urusan militer sing jero, sijine ing ngarepe kutipan iki lan komposisi mung klompok tank kaping 3 saka Gott lan klompok Guderian kaping 2, sanajan ora nggatekake tentara kaping 4 lan 9. Wehrmacht. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo Wigati iku Unit iki saka Wehrmacht wis kebak disiapake kanggo musuhan - pasukan padha mundur menyang lapangan, disebarake ing wilayah wiwitan ing kolom marching, panah, tentara meriem, tank duwe amunisi karo wong-wong mau, komunikasi lan kontrol diatur. lan operate ing lapangan, interaksi diatur, cetha gol wis ditemtokake, reconnoitered lan diwilang, sarana support materi wis sijine ing gembong. Apa sing bisa nutupi detasemen tapel wates karo 2250 wong ing kana? dikuwatake dening batalyon bedhil utawa resimen kavaleri!? Apa ing perang karo wong-wong mau, atusan tank Goth lan Guderian mesthine macet? Lan blitzkrieg ora menehi wektu kanggo masang eselon 2 - sawise 5 dina wis perang kanggo Minsk.
                      6. -1
                        Juli 14 2020
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Sampeyan kaya pejabat politik sing nyiarake kanthi percaya diri lan tegas. OK!

                        Kanggo nindakake iki, sampeyan ora kudu dadi pejabat politik, nanging sampeyan kudu dadi profesional militer. Sampeyan ora siji, mulane sampeyan mikir yen wong liya kudu level sampeyan. Saka endi kapercayan kaya ngono?
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Sampeyan ana ora banget uga dhaftar detasemen wewatesan dumunung ing lis Bialystok.

                        Aja pinter - iki kadhaptar dening komandan ZapOVO Pavlov.
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Apa sing bisa nutupi detasemen tapel wates karo 2250 wong ing kana?

                        Pengawal tapel wates diwajibake ngandhani para komandan resimen sing nutupi yen mungsuh wis nyabrang tapel wates lan, sadurunge nyedhaki unit pesawat ruang angkasa, kanggo ngatur karusakan para pelanggar tapel wates. Dheweke ora duwe tugas liyane. Utawa sampeyan pengin detasemen tapel wates ngganti unit tutup nalika ngusir serangan Wehrmacht?
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Apa ing perang karo wong-wong mau, atusan tank Goth lan Guderian mesthine macet?

                        Sadurungé ngluncuraké tank-tank kasebut, Jerman luwih dhisik ngobong artileri, banjur infanteri, sing didhukung tank. Malah iki mbutuhake wektu kanggo nyegah pengawal tapel wates sing digali, lan kudu cukup, miturut standar kasebut, kanggo batalyon pisanan saka resimen panutup teka kanggo bantuan. Nanging yen kabeh resimen tutup njupuk pertahanan ing 22 Juni sadurunge 04.00, banjur Jerman bakal duwe wektu hard ing umum - blitzkrieg langsung wiwit gagal.
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Lan blitzkrieg ora menehi wektu kanggo masang eselon 2 - sawise 5 dina wis perang kanggo Minsk.

                        Sampeyan mbingungake sabab lan akibat - yaiku tumindak sing ora sukses saka unit tutup ing tapel wates sing nyebabake perang kanggo Minsk ditindakake 5 dina sabanjure. Nanging, aku wedi yen sampeyan ora ngerti babagan iki, sanajan sampeyan rumangsa pinter.
                      7. SIT
                        +1
                        Juli 14 2020
                        Sampeyan dhewe dipetik saka rencana kanggo nutupi tapel wates. Jumlah rata-rata detasemen tapel wates yaiku 2200 wong. Malah yen padha diwenehi resimen kavaleri utawa batalyon bedhil, lan malah yen lagi ing posisi ing siap tempur lengkap. Sampeyan pengin ngomong yen pasukan kasebut bisa mungkasi korps bermotor Wehrmacht kaping 39, sing kalebu divisi tank 7 lan 20, divisi motor kaping 14 lan 20, lan korps motor 57 liyane, kalebu 12, 19. divisi tank lan 18 motorized. Kajaba iku, korps tentara kaping 5 lan 6, saben divisi infanteri 2. Lan iki minangka komposisi mung klompok tank kaping 3 saka Gott, sing maju saka sisih lor menyang pinggir Bialystok, lan tentara kaping 9 isih maju ing kana. Apa sampeyan guyon??? Utawa sampeyan isih pejabat politik lan sampeyan serius?
                      8. -1
                        Juli 15 2020
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Sampeyan pengin ngomong yen pasukan kasebut bisa mungkasi korps bermotor Wehrmacht kaping 39, sing kalebu divisi tank 7 lan 20, divisi motor kaping 14 lan 20, lan korps motor 57 liyane, kalebu 12, 19. divisi tank lan 18 motorized.

                        Sampeyan ora nggawa kabeh mudhun menyang tumpukan, yen mung amarga tatanan ing bagean terobosan sawetara kilometer ora bisa baris munggah kabeh resimen kanggo nyerang ing wektu sing padha - iki mung kanggo informasi. Menapa malih, fitur karakteristik operasi teater kulon Soviet minangka akeh alangan alam ing wangun kali, rawa, waduk, alas lan gunung (Transcarpathia), ing ngendi unit tank ora bisa maju ing ngarep kabeh bebarengan. wektu. Iki, printah kita njupuk menyang akun arah tank-mbebayani lan khusus nyiapake ambushes kanggo wong-wong mau, nggunakake pertambangan, struktur alangi utawa meriem meriem - iki kabeh ABC ilmu militèr, bab kang duwe gagasan alam bébas, amarga kabeh "kawruh" Panjenengan. dijupuk saka media, lan ora saka buku teks militer.
                        Ing kasus iki, pitakonan ora kekuatan saka divisi panzer Jerman, nanging sing nggawa distrik kulon kanggo kesiapan pertempuran lengkap, kang kasedhiya nalika rencana tutup ngenalaken dening pesenan singkat, frustasi kanggo sawetara alasan, lan iki. punika pacelathon kapisah. Iki persis apa "bolongan" sing ngrusak kabeh "bendungan" pertahanan. Ora ana sing ujar manawa Jerman ora bakal bisa nembus ing sawetara bagean ing tapel wates, nanging ukuran terobosan kasebut nuduhake manawa ora kabeh pasukan kita njupuk posisi luwih dhisik miturut rencana tutup.
                        Kutipan saka S.I.T.
                        Apa sampeyan guyon???

                        Ora babar pisan - sampeyan mung kesel banget karo amatir babagan militer, mula aku nyoba nerangake "ing drijiku" apa sing sampeyan duwe kawruh minimal.
                        Ngomong-ngomong, sampeyan kanthi pinter nyingkiri pitakonku -
                        "Rencana operasional kabupaten barat" opo sing mbok omong? Apa sing diarani - apa sampeyan ngerti?
                      9. SIT
                        +1
                        Juli 15 2020
                        Aku ora perlu kanggo Quote informasi watered bab printah wicaksana lan ambushes. Aku menehi sampeyan komposisi saka klompok Jerman tartamtu - 3rd Panzer Group Gotha. Sampeyan nggawa komposisi 4 detasemen tapel wates lan bagean saka penguatan. Dadi tuduhake, yen sampeyan wong militer, CARA kanggo mungkasi grup tank kaping 3 iki + tentara 9 karo unit sing sampeyan dhaptar. Yen sampeyan bisa nemokake paling ora sawetara pilihan nyata, pindhah mulang ing Akademi Staf Umum. Nanging utamané ana ora nandheske, digunakake orderlies bakal disebut.
                      10. +1
                        Juli 15 2020
                        Dadi tuduhake, yen sampeyan wong militer kaya ngono, CARA mungkasi klompok tank kaping 3 + tentara 9 karo unit sing sampeyan dhaptar.

                        Mesthi wae, aku dudu "wong militèr kaya ngono", nanging aku uga bisa ujar - ora ana cara, tumindak miturut rencana tutup ora dimaksudake kanggo ngusir agresi kabeh Angkatan Bersenjata Reich 3rd lan sekutu, mung a serangan preventif kanggo ngganggu mobilisasi. Dheweke nganggep manawa bisa, adhedhasar pratandha pengintaian, kanggo nemtokake persiapan serangan lan duwe wektu kanggo nransfer distrik menyang kesiapan pertempuran lengkap.
                2. +1
                  Juli 15 2020
                  Ilmu militer Soviet ora bisa nglawan kemajuan Jerman ing penyebaran.

                  Pengalaman kasebut dianalisis, wiwit tanggal 27 Mei 1940, suwe sadurunge Zhukov, Stalin lan Molotov (Ketua Dewan Komisaris Rakyat) Timoshenko lan Shaposhnikov menehi cathetan babagan organisasi tank, divisi motor, korps tank.
                  Iku korps mekanis sing digunakake kanggo ngatur serangan balik ing Pertempuran Border.
                  Sayange, pengalaman nggunakake MK dadi negatif lan ilmu militer dadi gagasan mobilisasi permanen. Ya, pembentukan senyawa anyar sing terus-terusan duwe akeh kekurangan, nanging cara kasebut bisa digunakake.
                  Apa sampeyan mikir ana gagasan sing luwih apik?
                  1. SIT
                    +2
                    Juli 15 2020
                    Saben uwong nganggep awake dhewe minangka ahli strategi, ndeleng perang saka sisih (C). Mesthi, saiki aku nyiarake minangka ahli strategi, duwe peta perang kasebut sadurunge mripatku lan aku bisa menehi apa-apa ing mburi. Pembentukan senyawa anyar sing terus-terusan yaiku pasokan panganan meriam sing akeh. Lagi lemah lan diganti karo anyar. Ing ngarsane cadangan mob inexhaustible, cara kuwi ora perlu kanggo nindakake akèh pikiran. Blitzkrieg duwe tumit Achilles, sing relevan banget nalika iku ing USSR. Iki minangka komunikasi lengkap. Unit maju ing jangkah kuwi mung gobble munggah kabeh Penyetor Mat tanpa ngukur, lan sampeyan kudu duwe wektu kanggo nggawa munggah. Sing ngerti saka tembung saka klasik dalan, kita duwe masalah 2nd iki sawise wong bodho. Yen, Nanging, kita Resor kanggo swasana ati subjunctive, kang ora ana ing sajarah, kita bisa propose ing ngisor iki. Aja nyirnakake basis partisan 1937-38 sing digawe sadurunge lan aja nindhes personel sing dilatih kanggo perang gerilya. Sawise mobilisasi, konsentrasi utama lan panyebaran pasukan saka distrik kulon kudu diatur ing garis UR lawas lan tentara Wehrmacht, wis battered ing perang tapel wates, bakal mbukak menyang pasukan utama saka distrik mobilized miturut perang. negara lan disebarake ing tatanan perang, kang bakal wis diatur minangka fronts. Ing wektu sing padha, formasi partisan (lan, nyatane, Pasukan Khusus) sing ditinggalake ing garis mungsuh ngancurake kabeh komunikasi mungsuh miturut rencana sing wis dikembangake, maneh disiapake sadurunge kanggo ngrusak. Melu perang karo pasukan utama Tentara Merah, ngadeg ing posisi sing wis disiapake, Unit Wehrmacht ditinggal tanpa pasokan. Nalika iku kanggo nindakake counterattacks karo jangkoan lan encirclement ing boiler.
                    1. 0
                      Juli 15 2020
                      Iki minangka komunikasi lengkap.

                      Grosstransportraum (bagian otomotif saka RGK ing dhuwit kita) kanthi turnover 6 dina bisa ngirim 10 ewu ton kargo liwat kadohan saka 600 km. Jarak menyang tapel wates lawas ora masalah kanggo Wehrmacht.
                      Aja numpes 1937-38 basis partisan sadurunge digawe

                      Ing mburi militer, ngganggu pasokan ing dalan? Dheweke bakal mateni.
                      Sawise mobilisasi, atur konsentrasi utama lan penyebaran pasukan saka kabupaten kulon ing garis SD lawas.

                      Minsk minangka tapel wates lawas, jarak saka Brest yaiku 328 km ing garis lurus, Jerman tekan kutha kasebut tanggal 28 Juni, dheweke bakal lunga luwih awal tanpa perang. Apa sing bakal diwenehake 3-4 dina yen kabupaten wis siyap 30 dina sawise wiwitan mobilisasi?
                      1. SIT
                        +1
                        Juli 15 2020
                        Ujug-ujug, sewengi, ora ana jembatan siji-sijine sing tetep saka wates kasebut, ranjau darat ing dalan mati, stasiun sepur mabur menyang udara. Persiapan teknik ditindakake luwih dhisik lan cukup mung nguripake tombol utawa malah ngirim sinyal radio, kaya sing ditindakake I.G. Starinov ing Kharkov. Alamiah, tutup tapel wates ora outposts karo resimen kavaleri ditempelake, nanging unit mechanized disebarake ing tatanan pertempuran, kang, nalika maneuvering, nimbulaké karusakan maksimum. Aviation uga ora ing tapel wates banget, nanging ing baris saka URs, lan 300 km kanggo fly kanggo airfields sawijining. Pranyata bakal ketemu. Akibaté, ora ana supremasi udara. Ing kahanan iki, 300 km iki kudu luwih saka 3 dina. Mesthi, saiki gampang ngomong, nanging Zhukov lan Timoshenko ora mung wong biasa ing jabatane. Napa Zhukov ora nggatekake analisis Prancis babagan Operasi Gelb? Polandia, Prancis, wis bisa ngerti pola lan nggawe kesimpulan sing cocog yen ora ana perang tapel wates kanggo nyegah mobilisasi, nanging bakal ana serangan lengkap sing disebarake ing formasi perang karo kabeh pasukan. Miturut cara, konsep sing dakkandhakake, sing ditulis tangan Vasilevsky, uga dadi pilihan. Serangan preemptive marang pasukan Jerman sing disiapake kanggo nyerang, lan ora kanggo pertahanan, mesthi dadi kejutan sing ora nyenengake kanggo dheweke. Nanging banjur bakal dadi crita sing beda banget babagan Perang Dunia II.
                      2. +1
                        Juli 16 2020
                        Dumadakan, sewengi, ora ana kreteg siji sing tetep utuh saka wates kasebut

                        Jerman duwe sarana sing cukup kanggo ngatasi alangan banyu, utamane, 2 TGr nyabrang dhewe (EMNIP, kajaba salah sawijining resimen lan batalyon motor) ing sisih lor lan kidul Brest, pasukan mobile ora peduli babagan sepur, dheweke maju ing sadawane panzerstrasse - dalan sing diaspal khusus kanggo lambung bermotor.
                        lan unit mekanis sing disebarake ing formasi pertempuran

                        Supaya "sadurunge" sampeyan kudu ngerti panggonan lan arah serangan, uga mbatalake acara Februari 1941 - tatanan saka tambahan 21 korps mechanized. Sing. marches ing potensi musuhan (ing / ing Ukraina, Unit saka MK 8 padha murub nalika obah liwat Grodno, ana uprisings ing negara Baltik) wilayah, 100-200-300 km dawa, ing bombing, karo kesalahane kudu ono, kayata Boldin kang KMG counterattack.
                        Aviation uga ora ing tapel wates banget, nanging ing baris URs

                        1. Radius tempur I-16, pejuang utama Angkatan Udara KA, yaiku 150 ~ 170 km, saka lapangan terbang ngluwihi wates lawas, dheweke ora bakal bisa ngatur pertahanan udara unit mekanik lan pengebom pengiring.
                        2. Supaya bisa nempatake lapangan udara adoh saka tapel wates anyar, Angkatan Udara SAD kudu dicopot saka subordinasi tentara gabungan.
                        Yagene Zhukov ora menehi wigati marang analisis Prancis Operasi Gelb?

                        Menehi, malah luwih saka perlu. Dheweke nyoba nggawa kabeh tank menyang pasukan mobile, pambentukan MK 21 tambahan ing Februari - Maret 1941 minangka ide. Pranyata dadi pindho salah - infanteri mbutuhake tank NPP, lan USSR ora narik tatanan saka 90 tatanan mobile ing wektu cendhak.
                        Miturut cara, konsep sing dakkandhakake, ditulis dening tangan Vasilevsky, uga dadi pilihan.

                        Umumé, iki mung pilihan sing relatif normal.
                      3. SIT
                        +1
                        Juli 16 2020
                        Unit tempur kanthi alami bisa ngatasi alangan banyu dhewe, nanging kepiye Grosstransportraum? Kajaba iku, panzerstrasse kita dudu panzerstrasse Eropah babar pisan. Aku weruh dalan cedhak Mstislavl ing sadawane wong Jerman mlaku. Dheweke diarani gedhe. Iku mung dalan rereget apik, nanging sawise tank lan malah udan entheng, 100km ing iku lelampahan dina kanggo truk.
                        Kanthi korps mekanis, pancen kedadeyan miturut V.S. Chernomyrdin - padha wanted sing paling apik, nanging diaktifake metu minangka tansah. Dheweke nggawe, kaya wong Jerman, nanging ora ana pengalaman babagan cara kerjane. Kanggo pejuang, lapangan udara lompat sauntara bisa diatur, lan sawetara tumindak bakal cukup kanggo para pengebom. Yen ora, mung serangan preventif, mbatesi ing rancangan Vasilevsky. Nanging sejarah ora ngerti swasana subjunctive lan wong sing balunge isih ana ing boiler kasebut ora bisa bali. Utamané ing kene cedhak Sevastopol. Ing alas ing sadawane ndhuwur Dark Beam cedhak Kamyshly, balung manungsa, werna abu-abu saka wektu kanggo wektu, teka tengen saben saiki banjur. Ing peternakan Mekkenzie (saiki kordon kaping 2), saben taun mesin telusur mundhak akeh sing anyar. Sawetara ditemokake ing parit, lan sawetara ditemokake ing kuburan Jerman sanitasi - jugangan, ing ngendi ana lapisan mayit kanthi jejak geni ing balung, i.e. dibuwang, disiram bensin, diobong, banjur ditutupi. Ora ana medali kaya ngono, mung kanggo wong sing ditemokake ing parit. Sapa wong-wong iki? Kita ora bakal ngerti. Lan saka baterei 35 ing arah mercusuar ing Cape Khersones, kabeh wis dibangun karo dachas. Carane padha turu ing kono? Aku lunga ana ing awal 80s. Banjur dadi papan latihan Korps Marinir. Ana potongan logam ing saben langkah (biasane pecahan tambang mortir lan cangkang), sisa sepatu lan balung, balung, balung. Ing bank Kazachka, wong-wong sing tatu ngenteni evakuasi. Ora ana sing ngerti sejatine jumlahe. Perkiraan maksimal nganti 30. Lan baterei Jerman thrashing ana kabeh wengi. remukan. Sevastopol Juli 1942 ora mung bilai, iku apocalypse kanggo wong-wong sing wis rampung ing kono.
      2. 0
        Juli 11 2020
        "Komandan Pavlov, Kirponos ing Crimea"
        kanggo kabeh kaluwihan, warga ndhuwur-jeneng ora manggon kanggo ndeleng Crimea
      3. +7
        Juli 12 2020
        Sampeyan ora kudu golek konspirasi sing ana bodho terry ing permukaan.
    2. 0
      Juli 11 2020
      Ing wektu iku, kabeh tentara saka negara sekutu nglawan Nazi padha asor padha ing akun. Manstein ing Afrika kanthi pasukan sing luwih cilik ngalahake Inggris sajrone setaun setengah
      1. -15
        Juli 11 2020
        Kutipan: Kronos
        Manstein ing Afrika kanthi pasukan sing luwih cilik ngalahake Inggris sajrone setaun setengah

        ya, edan tansaya kuwat ing forum iki, Mungkin Rommel?
        1. +2
          Juli 11 2020
          Ya, Rommel salah nulis jeneng, ora ngganti inti
        2. 0
          Juli 11 2020
          Peperangan Dieppe, contone, kebangkrutan Inggris rampung gagal
        3. +2
          Juli 12 2020
          Kita nulis Manchester, kita maca Liverpool. Miturut prinsip iki, ora ana bedane antarane Manstein lan Rommel, mesthi. Jeneng sing padha banget.
      2. +3
        Juli 11 2020
        "Manstein ing Afrika kanthi pasukan sing luwih cilik ngalahake Inggris sajrone setaun setengah"
        Manstein, umume, ora ana ing Afrika. Apa sampeyan mikir, skirmish patroli ing Afrika, kanggo perang nyata?
        1. +2
          Juli 11 2020
          Patroli apa? 500 tentara Sekutu lan 430 Nazi dudu pertempuran cilik
          1. 0
            Juli 11 2020
            "Patroli apa? 500 ewu tentara sekutu lan 430 ewu tentara Nazi ora bisa diarani skirmish cilik"
            Nah, yen kabeh padha gelut, ya. lan padha, Sejatine, lungguh ing polisi lalu lintas, winates piyambak kanggo patroli gropyokan, padha ora bisa ngrampungake karo Italia, nanging banjur Jerman menehi thrush, lan padha lunga menyang Afrika roaming. lan ana sing sethitik kurang saka sampeyan ngomong, bab kaping pindho
    3. +5
      Juli 12 2020
      Warga Yuri Apukhtin mung nduweni prentah sing ora apik babagan materi, mula dheweke nyoba nggambarake komando Tentara Merah minangka wong bodho:

      "Tentara 51 kalebu wolung bedhil lan telung divisi kavaleri .... Yaiku, luwih saka setengah saka Tentara 51 ora ana ing ngendi serangan Jerman diwiwiti."


      Komandan Tentara Terpisah kaping 51, Kolonel Jenderal KUZNETSOV, nglaporake:
      28 августа 1941 г.

      "1. Tugas kanggo njaga semenanjung Krimea ing tangan kita.
      2. Sarana lan pasukan - papat senapan lan telung divisi kavaleri, loro resimen bedhil, papat KSD (divisi senapan Krimea), resimen tank bermotor (siji lan setengah batalyon tanket)

      Ora ana artileri militer sing kaliber gedhe, ora ana tank.
      Divisi Rifle 271 lan 276 duweni sapratelo saka artileri divisi lan resimen.
      Sawise nampa senjata, telung divisi bedhil saka formasi lokal bisa digawa, efektifitas pertempuran sing ora bisa dianggep ing mangsa ngarep.

      Tentara bakal nindakake arahan Markas kanthi pasukan lan sarana sing diwenehake.
      Divisi Rifle kaping 106 lan 156 diatur lan ditarik, nanging ora ditembaki. 271 lan 276 sd - mentas kawangun, kurang hammered bebarengan, karo 24 bedhil saben, mbutuhake hardening serius lan hammering bebarengan. 40, 42 lan 48 cd minangka tatanan anyar sing mbutuhake hardening serius.
      Resimen tank motor minangka organisasi anyar kanthi komposisi sing apik.
      4 csd minangka unit anyar, nanging bisa stubbornly nahan lemah. 1st, 2nd, 3rd cd - ing proses tatanan, tanpa senjata lan peralatan. 9 sk ora duwe artileri korps

      3. Arah operasi.
      Ing kahanan iki, pituduh operasional ing ngisor iki muncul kanggo tentara:
      1 - lor. Ing syarat-syarat jumlah pasukan mungsuh samesthine, iku paling mbebayani.

      Ing tembung liyane:
      saka 8 divisi bedhil - 2 formasi pra-perang, sing paling siap tempur padha diselehake ing sisih lor.

      Telung divisi bedhil (KSD - Divisi bedhil Krimea) minangka divisi saka milisi rakyat tanpa gaman lan peralatan.
      40, 42 lan 48 cd - dibentuk sawise wiwitan perang saka sukarelawan "tanpa watesan umur" ing staf cahya 2500 "sabers". Dheweke ora duwe artileri.
    4. 0
      Juli 20 2020
      Kutipan: Olgovich
      Pertahanan Crimea lan Sevastopol minangka conto kepahlawanan para prajurit lan perwira sing luar biasa

      --------------------------------------------

      Prajurit Jerman, paling ora ing mangsa kamenangan, nduweni kepahlawanan sing luar biasa. Dadi ora perlu nggambar gambar mitologi wong sing menang perang nalisir atasan lan komandhane. Wong mitos lan negara kasebut ora dibutuhake. Kenapa dheweke butuh bos? Minangka?

      Loro-lorone penulis lan pembaca, ing impuls servile siji, katon "lali" babagan korélasi pasukan sing ana. Jerman duweni 2 kaping luwih infantri, 10 kaping luwih pesawat, 3 kaping luwih tank. Ngapusi apa sing sampeyan tulis.
      Wangsulan: Bab ingkang utama iku luwih telek ing kuburan pemimpin Soviet, amarga wektu wis teka lan bar wis diganti! Kudu seneng karo master anyar!
      Ora trep kanggo ngelingi yen ing abad kaping 19 "Pertahanan Pertama Sevastopol" uga rampung kanthi kekalahan. Lan ora bakal ana pertahanan katelu, amarga sampeyan bakal lolos ing kesempatan pisanan.
  2. + 19
    Juli 11 2020
    Pertahanan Crimea sing ora kasil ing musim gugur taun 1941, mesthine minangka subyek sing lara banget ... Iku pancene nyenengake kanggo puluhan ewu prajurit kita sing tiwas lan dicekel, ing ngendi akeh sing mati ... wis persis kahanan sing padha ing tapel wates lan perang sakteruse mangsa panas - Autumn 1941. Sayange, iki ora bisa dihindari sing ana ing keputusan lan instruksi pra-perang lan periode awal perang.

    Miturut rencana tutup lan miturut instruksi sing ditampa ing periode awal perang, mungsuh kudu ndharat pendaratan massal kanthi jumlah sawetara divisi ing pesisir Crimean.
    Jendral Batov ngelingi yen ing wulan Juni, intelijen dibanjiri laporan khusus babagan persiapan pasukan ing pesisir Romania kanggo ndharat ing pesisir Krimea, lan malah kafilah kapal kanthi pendaratan sing wis ditinggal. Ing wulan Juni 1941, ing Rumania, miturut data intelijen, ana nganti 32-35 divisi Jerman, sing nganti 15 divisi motor lan tank !!
    Formasi iki ora katon nglawan Front Kidul. Akibaté, mungsuh ngandhut trik gedhe ing wangun landings. nanging nyatane iku salah informasi saka perintah Jerman ...

    Sawise prentah sing ora sukses ing Baltik, komandan anyar teka ing Crimea kanthi demotion. Ing negara Baltik, dhasar, kabeh tumindak inisiatif kanggo nggawa PribOVO dadi jenis kesiapan tempur didorong dening kepala staf P.S. Klenov. Kanggo sing mbayar rega kanthi dadi korban denunciations dening pramuka sing gagal kanggo mbukak kahanan nyata ing wilayah jejer sadurunge wiwitan perang.
    Panglima anyar, sing urip ing wedi penahanan (wiwit pangareping staf ngarep dipenjara, kang bisa dicekel sabanjuré ing baris) ora nuduhake inisiatif sembarang - mung implementasine wuta arahan saka Moscow ... Padha ngandika saka Moskow sing chipmunk iku manuk, dadi! Dheweke ujar saka Moskow manawa mungsuh bisa nyerang serangan lan nemtokake pasukan kanggo nglawan pendaratan - iki kudu ditindakake ...

    Masalah kapindho yaiku pasokan senjata lan peralatan sing ora cukup kanggo divisi sing mentas dibentuk lan interaksi sing ora cukup antarane pasukan komisariat wong sing beda: NPO lan NKVMF. Sampeyan kudu milih komandan kuoso saka pasukan Crimean, kalebu tatanan angkatan laut ing pasukan Crimean, subordinating kabeh kanggo komandan. Coba kemungkinan nyebarake senjata antarane pasukan kasebut (saka armada menyang formasi lemah). Yen perlu, mindhah sawetara unit angkatan laut lan gaman saka pesisir Kaukasus Lor.
    Ana kabutuhan mendesak kanggo personel komando sing duwe pengalaman perang ing cedhak tapel wates, supaya bisa ngatur latihan sing bener saka personel saka formasi sing mentas dibentuk.
    Nalika kabeh tiba ing arah utama, arah sekunder ora diwenehi perhatian saka Pusat, lan komandan ora njupuk inisiatif sing tepat ...

    Masalah kaping telu yaiku dominasi mungsuh ing udara. Ora ana sing kudu ditindakake ing kene, sayangé ... Ora ana penerbangan sing cukup ing arah utama. Perlu kanggo nguatake unit pertahanan udara kanthi signifikan, nanging isih ana masalah sing padha: sistem 37-mm lan 85-mm utama ora diwenehake kanthi nembak ... Iki, sawise wiwitan perang, nyebabake kasunyatan sing kabeh resimen padha mundur saka wilayah pertempuran, t .to. kanggo 2-3 dina padha kiwa tanpa amunisi. Kanthi 37 mm bedhil iku malah Samsaya Awon. Ing tanggal 22 Juni, sawetara divisi ora duwe tembakan (ana sawetara), liyane duwe 300-600 tembakan saben tong minyak lan cepet ngobong amunisi iki. Lan meh ora ana tembakan ing gudang tengah ...
    1. + 14
      Juli 11 2020
      Mangkono, malah kanggo ngiyataken pertahanan saka isthmuses karo siji utawa loro divisi liyane, misale jek sing kahanan wis diganti insignificantly. Mungsuh mbutuhake wektu luwih akeh kanggo ngubengi pertahanan, lan pertahanan dhewe lan rute kanggo nggawa cadangan, amunisi, lan ngilangi wong sing tatu ana ing pengaruh pesawat mungsuh sing padhet. Plus kurang interaksi sing tepat antarane kabeh bagean. Kurang pengalaman staf komando ing kabeh tingkat ... Masalah iki ana ing endi wae lan ora bisa diilangi kaya ngono ... Mbokmenawa, kekalahan ora bisa dihindari, sayangé ... Apa sing kudu ditindakake?
      Iku angel ngomong, nanging isih ana kekalahan utama sadurunge Tentara Abang, sing ana gandhengane karo komando front lan tentara sing ora kompeten ing ngarsane data intelijen sing ora bisa dipercaya ... Kayane aku kabeh sing kedadeyan kudu dijupuk. kanggo diwenehake ... Lan wong-wong sing tilar donya ing ngarep utawa ing panangkaran wis figured metu ing donya liyane lan, mbok menawa, ngapura pelaku pati sing ... Aku wong ora duwe hak kanggo nyalahke bisa pelaku ...
      1. + 22
        Juli 11 2020
        Kekalahan kasebut ora bisa dihindari amarga ing taun 1942, Wehrmacht sacara kualitatif luwih unggul tinimbang pesawat ruang angkasa, mula kabeh operasi serangan musim semi gagal, ora ana papan kanggo pertahanan seluler ing Crimea, mula asile.
        1. +8
          Juli 11 2020
          Kutipan saka Cartalon
          Kalah ora bisa dihindari wiwit taun 1942, Wehrmacht sacara kualitatif luwih unggul tinimbang KA.

          Kanthi sarana lan pasukan kita, sing ana ing Crimea ing taun 1942, lan malah ing taun 1941, luwih unggul tinimbang mungsuh, kamenangan ora bisa dihindari.

          Nanging kualitas kepemimpinan ngluwihi kritik.

          Pertahanan sukses wis cedhak Moscow.
          1. + 16
            Juli 11 2020
            Ing mangsa cedhak Moskow, komunikasi sing dawa yaiku cuaca sing ora mabur, ing Crimea kualitas pasukan lan kualitas kontrol sing nemtokake.
            1. +7
              Juli 11 2020
              Kutipan saka Cartalon
              Iku mangsa cedhak Moscow

              Jerman duwe mangsa, nanging kita ora duwe ....?!
              Kutipan saka Cartalon
              ing Crimea, kualitas pasukan lan kualitas kontrol padha nemtokake.

              Kita ora duwe kontrol kualitas.

              Pasukan kasebut, umume, perang kanthi apik, nanging kanthi pimpinan KANGGO ... Nyuwun
              1. +4
                Juli 11 2020
                "Pasukan, umume, perang kanthi apik, nanging kanthi pimpinan KANGGO ..."
                lan asil saka perang sing apik? ora preduli carane perang, nanging prentah sing ora ngerti carane mrentah nyerahake kabeh.
              2. -5
                Juli 11 2020
                Kutipan: Olgovich

                Pasukan kasebut, umume, perang kanthi apik, nanging kanthi pimpinan KANGGO ...

                Tanpa melu diskusi karo sampeyan, aku nyaranake maca buku "The Truth about SMERSH" dening Ivanov kanggo ngerti carane sawetara pasukan "perang" ing Crimea:
                Perlu dicathet yen Front Krimea kalebu akeh wakil saka bangsa Kaukasia, ing antarane wong Armenia, Georgia, lan Azerbaijan. Sing terakhir perang utamané kanti awon. Akeh sing padha ninggal massal. Kanggo pitakonan: "Kenapa sampeyan mlayu?" kabeh padha mangsuli: "Kursak (weteng) lara." Akeh ing trenches beku, sanajan Frost ora ngluwihi 4-5 derajat. Arep nyerang, padha sijine bedhil ing armpits, tangane menyang lengen klambi gedhe lan maju. Yen ana sing tiwas utawa tatu, wong-wong sing ana ing sacedhake mandheg, lungguh ing lemah, mbentuk bunder sing urip, lan ngucapake rasa sedhih kanthi tangisan: "Wai, wai, wai ...". Mungsuh, ndeleng klompok prajurit sing ora obah, mbukak geni lan cepet numpes kabeh wong. Ing ngarep, wong Azerbaijan diarani "Yaldashi", sanajan tembung iki ing basa Azerbaijan tegese "kanca"

                Ya, komandan apa sing bakal trampil perang karo penonton kaya ngono ing taun 1941-1942?
                1. +9
                  Juli 11 2020
                  Kutipan saka ccsr
                  ana akeh wakil saka bangsa Kaukasia, ing antarane wong Armenia, Georgia, Azerbaijan.

                  Sebagéan gedhé saka Slavs.
                2. + 11
                  Juli 11 2020
                  Kutipan saka ccsr
                  Bebener babagan SMERSH Ivanov, supaya ngerti carane sawetara pasukan "perang" ing Crimea:

                  Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing ing Azerbaijan weteng ora kursak. Iku mung babagan iki lan kabeh omong kosong sing ditulis Ivanov iki bisa dingerteni, lan kenapa Rusia banjur nyerah? Sawetara jenderal mung seket yen ora luwih. Apa "Kursak" uga lara? ora ana asil.
                  1. -10
                    Juli 11 2020
                    Quote: sepi
                    Iku mung babagan iki lan kabeh omong kosong sing ditulis Ivanov jelas.

                    L.G. Ivanov ngliwati kabeh perang saka dina pisanan nganti pungkasan, lan aku luwih percaya yen dheweke njlentrehake perang tinimbang kabeh penulis forum iki digabungake - dheweke minangka legenda kontra intelijen militer, lan ora nate dibantah dening sapa wae.
                    Quote: sepi
                    Apa kowe tau mikir, yen ngarepe wong kaya Mekhlis, ora ana asil liyane.

                    Mehlis kudu ditembak kanggo Front Crimean - iki pendapat pribadi, mula aku ora ngerti gunane ngrembug babagan apa wae.
                    1. + 13
                      Juli 12 2020
                      Kutipan saka ccsr
                      Ivanov ngliwati kabeh perang saka dina pisanan nganti pungkasan, lan aku luwih percaya yen dheweke njlentrehake perang tinimbang kabeh penulis forum iki digabungake - dheweke minangka legenda kontra intelijen militer, lan ora nate dibantah dening sapa wae.

                      Ivanov bisa ngliwati perang lan ora ana sing mbantah kaluwihane. Nanging apa aku ora ngerti apa tegese tembung weteng ing basa asliku? Lan uga, yen wakil saka siji warga negara bakal ngremehake wong liya, kuping saka kuldi Kita kabeh nampa, lan ora Kamenangan .. Perang iki dimenangake dening Soviet. wong. wong sing kapisah
                      1. -10
                        Juli 12 2020
                        Quote: sepi
                        Nanging apa aku ora ngerti apa tegese tembung weteng ing basaku dhewe?

                        Kanggo L.G. Ivanov, iku dudu basa ibune, lan dheweke nulis 60 taun sawise acara kasebut, supaya bisa ngapura yen ora akurat.
                        Quote: sepi
                        Wong Soviet menang perang, lan ora sawetara jinis wong kapisah

                        Lan aku ora mbantah iki - aku mung menehi conto pambiji dening prajurit garis ngarep saka kategori prajurit tartamtu saka republik Transcaucasian. Sampeyan ora setuju karo taksiran - banjur menehi paseksi liyane saka prajurit garis ngarep saka Front Crimean.
                      2. + 13
                        Juli 12 2020
                        Kutipan saka ccsr
                        Kanggo L.G. Ivanov, iku dudu basa ibune, lan dheweke nulis 60 taun sawise acara kasebut, supaya bisa ngapura yen ora akurat.

                        Kosok baline .. ora akurat iki ndadékaké pikiran-pikiran sing salah. Utawa bisa uga dudu wong Azerbaijan, nanging ayo ngomong wong Uzbek? Basa sing padha
                        Kutipan saka ccsr
                        Sampeyan ora setuju karo taksiran - banjur menehi paseksi liyane saka prajurit garis ngarep saka Front Crimean

                        Sayange, mung sawetara wong sing metu saka kono kanthi urip, lan luwih-luwih, meh ora ana sing isih urip, nanging aku ngerti ana wong tuwa sing dicekel ing cedhak Kharkov (Rusia). dicekel, mula ora ana sing ora disalahake, mung sawise slametan, dheweke nguwuh-uwuh kabeh prentah ing ngarep amarga biasa-biasa wae. Mungkin dheweke luwih ngerti tinimbang aku lan sampeyan. hi
                3. 0
                  Juli 13 2020
                  "Lha, komandan apa sing bakal trampil perang karo penonton kaya ngono ing taun 1941-1942?"
                  siji sing bakal dilute prajurit iki, roto-roto, antarane Slavs
            2. +6
              Juli 11 2020
              Ora, ing cedhak Moskow ana serangan kontra sing disiapake kanthi akumulasi kerang lan pasukan seger.
          2. +1
            Juli 13 2020
            Sampeyan mung wong bodho.
            Ing Crimea mung ana 2 divisi siap tempur. Liyane "milisi rakyat tanpa wates umur."
            Kuwi sarana lan daya
            1. +2
              Juli 13 2020
              Kutipan saka oldbuddy
              Sampeyan mung wong bodho.

              belay wong bodho lol
              Kutipan saka oldbuddy
              Mung ana 2 divisi siap tempur ing Crimea

              ya
              Kutipan saka oldbuddy
              Sampeyan mung wong bodho.

              lol
              1. -1
                Juli 13 2020
                "Lan uga conto pasca perang sing ora ana telas babagan pasukan" sing unggul banget "- apa sampeyan ora nulis?

                Sampeyan.

                Mula aku kandha: kowé iku wong bodho
                1. 0
                  Juli 14 2020
                  Kutipan saka oldbuddy
                  "Lan uga conto pasca perang sing ora ana telas babagan pasukan" sing unggul banget "- apa sampeyan ora nulis?

                  Sampeyan.

                  Mula aku kandha: kowé iku wong bodho


                  Sampeyan wis dijawab sapisan, sampeyan ora ngerti basa Rusia?
                  Sawise maneh:
                  Kutipan saka oldbuddy
                  Sampeyan mung wong bodho.

                  Wis teka, ta? hi
                  1. -2
                    Juli 15 2020
                    Aku weruh, sampeyan malah luwih goblok tinimbang sing dakkira.
                    1. 0
                      Juli 16 2020
                      cetha,

                      Pungkasane, saka kaping KETIGA, sampeyan sapa?

                      Inggih, kanggo kebebasan! ya lol

                      kesel...
            2. +1
              Juli 13 2020
              "Ana mung 2 divisi sing siap tempur ing Crimea. Sisane yaiku" milisi rakyat tanpa watesan umur. "Iki sarana lan pasukan"
              ing Crimea ana tentara pesisir, 235 ewu wong, kanthi gaman sing cocog.
              "24 September pasukan Jerman loro divisi infantri (46 lan 73), kanthi dhukungan artileri lan penerbangan, nyerang ing Perekop Isthmus. Sajrone pertempuran abot, padha bisa nembus Tembok Turki ing 26 September lan ngrebut kutha Armyansk.
              loro divisi infantri kira-kira 25 ewu wong, tanpa tank, mung karo artileri full-time.
              1. +1
                Juli 13 2020
                "Ana tentara pesisir ing Crimea, 235 ewu wong"?
                :)
                Lha trus kowe menek tingkat ilmune ngono ta?

                "Ing periode 2-17 Oktober 1941, 86 ewu prajurit lan komandan, 16 ewu warga sipil, 462 bedhil, 34 tank, 1158 kendaraan, 163 traktor, luwih saka 3,5 ewu jaran, akeh amunisi, pangan lan barang liyane padha. dievakuasi saka Odessa ".

                Inti utama Tentara Primorsky ninggalake Odessa ing 11 transportasi, 2 kapal penjelajah, 4 kapal perusak, 8 kapal sapu ranjau lan 3 kapal meriam ing wayah wengi tanggal 16-17 Oktober.
                Dicocogake tanggal?

                Saiki babagan Perekop lan babagan "tanpa tank, mung nganggo artileri standar"

                Saliyane "pribumi" resimen artileri 173rd saka divisi infanteri 73rd (36 howitzer 10,5 cm lan 12 kaliber 15 cm), unit maju sajrone serangan ing Perekop ndhukung:

                - divisi saka howitzer 15 cm saka divisi infanteri kaping 132, (12 bedhil) subordinate menyang korps
                - Romania 54 heavy motorized division (15 cm)
                - Kantor komandan artileri 110th, sing kalebu resimen artileri abot kaping 49 subordinasi tentara lan papat baterei abot sing kapisah. Ing pengajuan ana 30,5 cm mortir Ceko.
                - Batalyon latihan roket artileri kaping 4
                - Divisi 190 saka bedhil serbu

                Lha, tenan, sampeyan munggah ing ngendi tingkat kawruh kaya ngono?
                1. +1
                  Juli 13 2020
                  "Saliyane "pribumi" resimen artileri 173rd saka divisi infanteri 73 (36 howitzer 10,5 cm lan 12 kaliber 15 cm), unit maju sajrone serangan ing Perekop ndhukung:

                  - divisi saka howitzer 15 cm saka divisi infanteri kaping 132, (12 bedhil) subordinate menyang korps
                  - Romania 54 heavy motorized division (15 cm)
                  - Kantor komandan artileri 110th, sing kalebu resimen artileri abot kaping 49 subordinasi tentara lan papat baterei abot sing kapisah. Ing pengajuan ana 30,5 cm mortir Ceko.
                  - Batalyon latihan roket artileri kaping 4
                  - Divisi 190 saka bedhil serbu
                  Lha, pancen, sampeyan munggah ing endi kanthi tingkat kawruh kaya ngono?
                  173 ap minangka bagéan saka staf 73 divisi infantri, divisi saka howitzer 15 cm saka divisi infanteri 132 - ing negara bagian 132 infantri, kabeh liyane uga ana ing negara liya, ana ing negara liya, uga, bisa uga. , kajaba kanggo resimen 49. lan tentara 51 ora duwe artileri? bener wae?
                  "Bagian artileri:
                  Brigade Artileri Ringan 66 saka Divisi Artileri Terobosan kaping 21
                  Brigade Artileri Meriam 151
                  Resimen artileri howitzer 827
                  Resimen artileri anti-tank 764
                  Resimen Mortir Pengawal 99 saka Artileri Roket
                  Divisi artileri anti-pesawat 17
                  resimen artileri anti-pesawat 1267
                  resimen artileri anti-pesawat 1276
                  resimen artileri anti-pesawat 1279
                  resimen artileri anti-pesawat 2014
                  Resimen Artileri Anti-Pesawat Pengawal 77
                  Alamiah, ora kabeh padha ing komposisi ing taun 1941, nanging paling akeh. Dadi Jerman ora duwe kabeh artileri ing 41
                  1. 0
                    Juli 14 2020
                    Lan, trik standar "rezunists" yaiku ngetung saka sisih Soviet kabeh peralatan lan wong saka Brest nganti Vladivostok, lan ing Jerman - mung ing garis ngarep.
                    :)

                    Ayo kula ngelingake sampeyan statement sampeyan:

                    "Ing September 24, pasukan Jerman, kanthi bantuan rong divisi infanteri (46 lan 73), kanthi dhukungan artileri lan penerbangan, nyerang ing Perekop Isthmus. Sajrone pertempuran abot, dheweke bisa nembus Tembok Turki. ing 26 September lan ngrebut kutha Armyansk."
                    loro divisi infantri - iki kira-kira 25 ewu wong, tanpa tank, mung karo artileri full-time "


                    Kelingan?

                    Saiki, iku ora bener.
                    Tanggal 24 September, divisi infanteri kaping 46 lan 73 nyerang ing Perekop Isthmus, ora mung nganggo artileri standar.

                    Saliyane "pribumi" resimen artileri kaping 173 saka divisi infanteri 73 (36 howitzer 10,5 cm lan kaliber 12 15 cm), unit sing maju sajrone serangan ing Perekop ndhukung divisi kasebut sing dudu bagean saka negara:

                    - divisi saka howitzer 15 cm saka divisi infanteri kaping 132, (12 bedhil) subordinate menyang korps
                    - Romania 54 heavy motorized division (15 cm)
                    - Kantor komandan artileri 110th, sing kalebu resimen artileri abot kaping 49 subordinasi tentara lan papat baterei abot sing kapisah. Ing pengajuan ana 30,5 cm mortir Ceko.
                    - Batalyon latihan roket artileri kaping 4
                    - Divisi 190 saka bedhil serbu

                    Aku nerangake kanthi cetha, eh, kekasih Wikipedia cilikku?

                    Sepisan maneh: ing 24 September, unit artileri iki ndhukung serangan saka divisi infanteri kaping 46 lan 73 ing Perekop. Lan divisi kasebut ora ana ing stafe.

                    Perekop dibela dening Soviet 156th SD.
                    Artileri divisi lan korps Jerman ditentang dening rong resimen artileri Soviet sing ora lengkap: lampu 434 lan howitzer kaping 498. Ing babagan bobot voli, padha kurang saka siji regimen artileri divisi Jerman.
                    Tanggal 25 September, divisi anti-tank kaping 260 ditransfer menyang Perekop.
                    Iku kabeh
                    Apa aku nerangake kanthi jelas?
                    :)
                    1. -3
                      Juli 14 2020
                      Kutipan saka oldbuddy
                      Apa aku nerangake kanthi jelas?

                      Sampeyan nerangake kabeh kanthi bener lan kanthi cara sing bisa diakses, nanging bakal luwih apik yen sampeyan nyedhiyakake pranala menyang sumber kasebut, amarga "mitrofanushki" kita ora bakal ngandel, lan dheweke bakal nyoba manawa rong divisi Jerman ngrebut kabeh Crimea.
                      1. 0
                        Juli 14 2020
                        "Sing kita" mitrofanushki "ora bakal pracaya sampeyan tho, lan padha bakal tryndet sing loro divisi Jerman dijupuk kabeh Crimea."
                        Apa sampeyan duwe bukti yen iki ora kedadeyan?
                    2. +1
                      Juli 14 2020
                      "Perekop dibela dening SD 156th Soviet."
                      Crimea dibela dening 51 tentara, ing ngendi ana akeh artileri. nanging ora ana wong sing bisa maneuver karo pasukan, ing ngendi dheweke ngadeg, padha dicekel lan dipasrahake.
                      1. -1
                        Juli 15 2020
                        "Crimea dibela dening 51 tentara, sing ana akeh artileri"
                        :)

                        Sampeyan, aglet, banget metu saka topik.
                        Aku ora ngerti kenapa sampeyan munggah menyang argumentasi kanthi tingkat kawruh kasebut.

                        Tentara 51 duwe artileri sithik banget.
                        Namung:
                        Ora ana artileri tentara utawa subordinasi korps
                        Telung divisi saka milisi rakyat ora duwe artileri.
                        Rong divisi "pra-perang" duwe rong resimen artileri saben:
                        Divisi kaping 106 kalebu LAP kaping 553 lan GAP kaping 574,
                        SD 156 saka AP 434 lan 498 GAP.
                        Divisi sing dibentuk nalika perang duwe resimen artileri saben:
                        276 duwe AP 852,
                        271 - 850 GAP.
                        Divisi kavaleri "cahya" kalebu siji divisi artileri kavaleri saka bedhil 76mm.

                        Inggih, saestu, kula mboten ngertos menapa panjenengan ndadosaken argumentasi kanthi tingkat kawruh ingkang kados mekaten?
                      2. -1
                        Juli 19 2020
                        "Tentara 51 duwe artileri sithik.
                        Namung:
                        Ora ana artileri tentara utawa subordinasi korps
                        Telung divisi saka milisi rakyat ora duwe artileri.
                        Rong divisi "pra-perang" duwe rong resimen artileri saben:
                        Divisi kaping 106 kalebu LAP kaping 553 lan GAP kaping 574,
                        SD 156 saka AP 434 lan 498 GAP.
                        Divisi sing dibentuk nalika perang duwe resimen artileri saben:
                        276 duwe AP 852,
                        271 - 850 GAP.
                        Divisi kavaleri "cahya" kalebu siji divisi artileri kavaleri saka bedhil 76mm.
                        carane akeh trunks sampeyan ora bakal njawab maneh, Aku ngerti sing tingkat kawruh ora ngidini. nanging nambahake 462 potongan liyane ing trunks iki - iki tentara meriem saka tentara gisik, dijupuk metu saka Odessa.
                        "Divisi kavaleri "Cahaya" kalebu siji divisi artileri kavaleri saka bedhil 76mm"
                        dadi wong Jerman wis luwih saka siji berets gedhe
                    3. +1
                      Juli 14 2020
                      “Lho, ora bener.
                      Tanggal 24 September, divisi infanteri kaping 46 lan 73 nyerang ing Perekop Isthmus, ora mung karo artileri biasa.
                      nanging mung ana rong divisi, sampeyan setuju? yen sampeyan kasengsem, count trunks ing loro-lorone, lan mbudidaya sing pasukan saka tentara 51 padha roto-roto mbagekke ing saindhenging pesisir, lan ing arah paling mbebayani, ing dig, ana jumlah paling cilik. Sajrone storming saka penggalian, Jerman musataken kabeh tentara meriem sing cedhak, lan wedhus smeared karo lapisan lancip ing kabeh wilayah, sanajan ana luwih akeh, artileri, ing tentara 51st saka Jerman, plus Armada Segara Ireng, kanthi kaliber angkatan laut. iki apa kita ngomong bab, nanging bab gadhah unprincipled bedhil kanggo bagean beda. ing pungkasan, kabeh tentara meriem Soviet ing Crimea kagungane 51 tentara, miturut negara, nanging iki ora mbantu dheweke ing kabeh.
                      1. 0
                        Juli 15 2020
                        Inggih, apa Kozlov ing Crimea ing 1941?
                        Sampeyan, aglet, banget metu saka topik.


                        Marang Perekop, arah sing paling mbebayani, komandan Angkatan Darat Pisah 51 F.I. Kuznetsov ngirim mung siji-sijine unit siap tempur - divisi bedhil 156th saka tatanan sadurunge perang.

                        Aku wis mangsuli sampeyan babagan artileri.

                        Lan aku uga duwe pitakonan: kenapa sampeyan entuk argumentasi kanthi tingkat kawruh kaya ngono?
                      2. 0
                        Juli 19 2020
                        "Aku wis mangsuli sampeyan babagan artileri.
                        Lan aku uga duwe pitakon: kenapa sampeyan entuk argumentasi kanthi tingkat kawruh kaya ngono?"
                        dijawab? Aku takon sampeyan ora kanthi jeneng, nanging kanthi jumlah barel sing kudu diitung, apa, tingkat kawruh ora cukup? Ing tentara loro bakal luwih akeh tinimbang Jerman. Aku bakal mangsuli pitakon sampeyan sadurunge - aku ora butuh, aku wis ngerti
                        lan kepriye penilaianmu marang kawruhku ora ngganggu babar pisan
                      3. 0
                        Juli 21 2020
                        Stubbornness minangka tandha pisanan saka kabodhoan, kanca cilikku aiguillette.
                        Ing kasus sampeyan, sayangé, lan dudu sing pungkasan.

                        1. Nalika nyerang Perekop, mung ana siji ing Krimea, yaiku Tentara kaping 51.

                        2. Dheweke duwe artileri sithik banget.

                        3. Buku referensi Staf Umum Angkatan Bersenjata USSR "Komposisi Pertempuran Tentara Soviet", lan "Dhaptar asosiasi, formasi, unit lan institusi militer sing dadi bagian saka tentara" nemtokake komposisi tentara 51st. ing 01.10.1941:
                        106, 156, 172, 184, 271, 276, 320, 321 sd, 40, 42, 48 cd, 51, 52 ap, dep. regimen tank bermotor,

                        4. Tingkat kawruh sampeyan dituduhake dening dhaptar sing diwenehake:
                        "Bagian artileri:
                        Brigade Artileri Ringan 66 saka Divisi Artileri Terobosan kaping 21
                        Brigade Artileri Meriam 151
                        Resimen artileri howitzer 827
                        Resimen artileri anti-tank 764
                        Resimen Mortir Pengawal 99 saka Artileri Roket
                        Divisi artileri anti-pesawat 17
                        resimen artileri anti-pesawat 1267
                        resimen artileri anti-pesawat 1276
                        resimen artileri anti-pesawat 1279
                        resimen artileri anti-pesawat 2014
                        Resimen Artileri Anti-Pesawat Pengawal 77
                        :)

                        Karton bodho, iki komposisi kanggo 1945. Kanggo 1945.

                        Divisi Artileri kaping 21 dibentuk tanggal 1 Januari 1943
                        Resimen artileri howitzer ka-827 minangka bagéan saka Tentara ke-51 wiwit Maret 1945
                        Resimen artileri anti-tank kaping 764 ing tentara kaping 51 wiwit 01.10.1943
                        Resimen Mortir Pengawal 99 saka Artileri Roket wiwit September 1944
                        17 divisi artileri anti-pesawat (lan 1267, 1276, 1279, 2014 zenap) wiwit 01.08.1944/XNUMX/XNUMX
                        77 Pengawal. resimen artileri anti-pesawat saka 01.01.1943/XNUMX/XNUMX

                        :)
                        Lha kowe munggah nang endi sing ilmune kaya ngono ta?

                        5. Langsung Perekop nutupi siji, divisi bedhil kaping 156

                        6. Divisi Rifle 156 duwe artileri cilik (deleng komentarku)

                        7 .. Rong divisi infanteri Jerman sing nyerang posisi divisi bedhil 156, saliyane artileri biasa, akeh artileri (deleng komentarku)

                        Aku nerangake kanthi cara sing bisa diakses, nanging, kancaku sing bodho yaiku aglet?
                      4. -2
                        Juli 21 2020
                        "Stubbornness minangka tandha pisanan saka kabodhoan, kanca cilikku aiguillette."
                        "Aku wis jelas, eh, kanca cilikku sing bodho, aiguillette?"
                        "Kowe pancen bodho tenan"
                        Yen aku dadi kowe, aku bakal nonton pasar, wong pinter.
                        Jerman njupuk dig karo pasukan saka 2 divisi, nanging ora berkembang sukses - padha duwe bab liyane apa, luwih penting. padha ngenteni nganti "Miturut pertengahan Oktober, kanthi keputusan Stavka, Tentara Primorsky ditransfer saka Odessa menyang Crimea. Mangkono, pasukan Soviet ing Crimea kanthi serius nguatake lan wiwit ngetung 12 bedhil, 4 divisi kavaleri, plus kapisah. unit sing dibentuk saka para pelaut Armada Segara Ireng"
                        "Ing 18 Oktober, Tentara Jerman kaping 11 ngluncurake serangan marang posisi Yishun." ing wektu iku, tentara pesisir wis kasil oncat saka Odessa, lan nggawa karo wong-wong mau "86 ewu personel militèr karo senjata. 570 bedhil, 938 kendaraan, 34 tank lan 22 pesawat dijupuk metu."
                        Ora ana kekuwatan sing kaya ngono, apa sampeyan bisa berjuang kanthi sukses? Iki mung tentara pesisir. Aku ora golek gaman Tentara 51, kesed, nanging amarga padha ora nulis yen prajurit iki bersenjata karo shovels, tegese padha gegaman miturut negara, utamane artileri paling sethithik 330 barel. kaliber beda. Yen sampeyan ngelingi, bodho, wiwitane babagan jumlah artileri sing kita lan Jerman nalika nyerang penggalian. tentara meriem biasa 51 lan tentara pesisir, Armada Segara Ireng lan armada Azov kaping pirang-pirang ngluwihi kabeh tentara meriem saka Jerman sak storming saka dig lan ishun.
                        nanging sakèhing wadyabala kalih wadyabala wau sami sumebar ing sadawaning keliling semenanjung ing ngajêng-ajêng amfibi Jerman, sarta nglumpuk ing sacelakipun Simferopol, Sevastopol tuwin Kerch kangge ngusir serangan udhara Jerman, 20 ewu tiyang. Ora ana sing mbela penggalian, sing ngidini divisi infanteri Jerman kaping 2, kanthi artileri lengkap lan ora ana tank babar pisan, bisa nyekel penggalian lan tekan Isthmus Isthmus. lan sing mrentah ana banjur - wedhus, pandhe wesi utawa kelelawar, ora muter peran dhasar, padha prajurit ngadeg saben liyane - manstein, karo pasukan saka 7 divisi infantri karo senjata standar, tanpa tank (ora ngetung sing dijupuk), kanggo a sasi (ora ngetang Sevastopol), bisa ngalahake loro tentara Soviet, nggawe bisu Armada Segara Ireng, lan serius ngancam Taman. iki pimpinan militer - ora sapisan wedhus, lan ora bahts
                      5. 0
                        Juli 21 2020
                        Ayo padha ngringkes asil awal.

                        Aku mutusake, kanggo seneng-seneng, kanggo ndeleng kaping pirang-pirang sajrone komunikasi sampeyan ngapusi:

                        1. "Ana tentara pesisir (PALSU) ing Crimea, 235 ewu wong (PALSU)"

                        2. "iki kira-kira 25 ewu wong (PALSU), tanpa tank (SEPARUH-PALSU), mung nganggo artileri full-time (PALSU).

                        3. Apa tentara 51 ora duwe artileri? bener wae?
                        "Bagian artileri:
                        Brigade Artileri Ringan 66 saka Divisi Artileri Terobosan kaping 21 (SALAH)
                        Brigade Artileri Meriam 151 (PALSU)
                        Resimen Artileri Howitzer 827 (PALSU)
                        Resimen artileri anti-tank 764 (PALSU)
                        Resimen Mortir Pengawal 99 Artileri Roket (PALSU)
                        Divisi Artileri Anti-Pesawat 17 (PALSU)
                        Resimen Artileri Anti-Pesawat 1267 (PALSU)
                        Resimen Artileri Anti-Pesawat 1276 (PALSU)
                        Resimen Artileri Anti-Pesawat 1279 (PALSU)
                        Resimen Artileri Anti-Pesawat 2014 (PALSU)
                        Resimen Artileri Anti-Pesawat Pengawal 77" (PALSU)

                        4. "Crimea dibela dening 51 tentara, sing duwe akeh artileri" (PALSU)

                        5. kozlov (PALSU) smeared iku ... pasukan saka tentara 51 padha disebarake merata ing saindhenging pesisir (PALSU), lan ing arah paling mbebayani, ing dig, ana paling minuscule (PALSU).

                        6. "artileri, 51 tentara luwih akeh tinimbang Jerman" (PALSU)

                        7. ing tentara loro bakal luwih akeh meriem tinimbang Jerman. (SALAH)

                        8. "padha bersenjata miturut negara, utamane, artileri paling sethithik 330 barel saka macem-macem kaliber" (PALSU)

                        9. nalika nyerbu dig. tentara meriem biasa 51 lan tentara pesisir, Armada Segara Ireng lan armada Azov kaping pirang-pirang ngluwihi (PALSU) kabeh tentara meriem saka Jerman sak serangan ing dig lan ishun.

                        10.manstein, kanthi pasukan 7 (PALSU) divisi infantri kanthi senjata standar (PALSU), tanpa tank (ora diitung sing ditawan) (PALSU)

                        Sugeng, Pak Sovramshi
                        :)
                      6. 0
                        Juli 23 2020
                        "Sugeng rawuh, Pak Sovramshi"
                        Inggih, punika, ora ana loro tentara ing Crimea, nanging apa ana, bersenjata karo shovels, tanpa artileri, tank, aviation, aviation saka Black Sea Armada, Black Sea Armada, Azov armada? Manstein duwe 70 divisi infantri lan 375 tank, ta? yen ora, banjur sapa ngapusi? baht utawa oldbuddy? lan ing titik 5 saka tuduhan sampeyan, sampeyan bisa, ing rinci sethitik liyane, bab ngarsane pasukan ing dig, contone? saliyane tangisanmu, ana sing bisa nyebutake fakta, nanging aku ngerti yen ora ana papan kanggo njupuk, mung bengok-bengok.
                        Sampeyan pancen bodho tenan." - kutipan saka statement sampeyan
                      7. 0
                        Juli 24 2020
                        Aku nulis 10 TCTerms ngendi sampeyan ngapusi.
                        Apa sampeyan setuju yen sampeyan ngapusi?
                        Yen ora, mangga wangsulana khusus kanggo saben item.

                        Ayo miwiti karo titik 1.

                        "ing Crimea ana tentara pesisir, 235 ewu wong, kanthi gaman sing cocog"

                        Apa sampeyan nulis iki?
                        Apa sampeyan setuju yen iki goroh?

                        .
                      8. 0
                        Juli 21 2020
                        Sampeyan pancen bodho.
                        Ora ana tentara pesisir nalika nyerang Perekop ing Crimea.
                        Aku wis ngomong iki.
                        Sampeyan mahasiswa?
                      9. -2
                        Juli 21 2020
                        "Ora ana tentara pesisir nalika serangan ing Perekop ing Crimea"
                        kapan dheweke muncul ing kono?
                      10. -1
                        Juli 25 2020
                        Evakuasi Tentara Primorsky saka Odessa menyang Sevastopol ditindakake wiwit 1 Oktober nganti 16 Oktober 1941.
              2. -2
                Juli 13 2020
                Kutipan: aiguillette
                Sajrone pertempuran abot, padha bisa nembus Tembok Turki ing 26 September lan ngrebut kutha Armyansk.
                loro divisi infantri kira-kira 25 ewu wong, tanpa tank, mung karo artileri full-time.

                Kanthi dominasi penerbangan Jerman ing udhara lan kemampuan kanggo nganakake pengintaian lan nyetel geni pasukan darat, loro divisi kasebut entuk kaunggulan saka unit kita sing nentang dheweke. Apa sampeyan ngerti manawa komandan unit infantri lan tank Wehrmacht duwe stasiun radio sing beroperasi ing jaringan sing padha karo Luftwaffe lan nampa informasi operasional lan pengintaian saka wong-wong mau ing medan perang. Kita ora malah nyedhaki pungkasan perang, lan sampeyan pengin unit kita ing 1941 bisa kanggo serius nentang kaunggulan technical saka tentara Jerman. Sampeyan bakal ngrungokake slogan kurang, nanging cepet-cepet karo nomer, nanging luwih apik kanggo sinau kualitas senjata Wehrmacht lan mbandhingaké karo kita, banjur Mungkin sampeyan katon ing kahanan bener beda.
                1. 0
                  Juli 14 2020
                  "kemampuan kanggo nganakake pengintaian lan nyetel geni pasukan darat, loro divisi iki entuk kaunggulan saka unit kita sing nentang dheweke."
                  kita duwe - pengintaian artileri, ujare, lan pengontrol pesawat, malah Simonov nulis babagan iki, mula apa, apa mbantu banget? senajan bisa dimangerteni - komandan mlayu, kartrid entek, ora ana grumbulan - menyang ngendi prajurit kasebut? mung menyang mburi. banjur padha menyang mburi. panginten wong needed wong ana
                  1. +1
                    Juli 14 2020
                    Kutipan: aiguillette
                    kita duwe - petugas pengintaian artileri, ujare, lan pengontrol pesawat, malah Simonov nulis babagan iki

                    Simonov ora ngerti siji-sijine, yen controller pesawat ora bisa langsung karo komandan resimen, nanging mung bisa ngirim informasi liwat stasiun radio lapangan. Ya, lan intelijen artileri makarya ing jaringan radio dhewe, sing ora bisa diakses para komandan resimen bedhil. Aku malah ora sebutno kualitas komunikasi - iki umume subyek perih kabeh periode awal perang, lan kang ora tau ditanggulangi nganti Kamenangan. Dadi, yen sampeyan ora ngerti iki, mula iki ora ateges masalah komando lan kontrol ing Crimea ora ana.
                    1. -2
                      Juli 19 2020
                      "Simonov ora ngerti siji-sijine, yen controller pesawat ora bisa langsung karo komandan resimen, nanging mung bisa ngirim informasi liwat stasiun radio lapangan terbang. ora ana akses."
                      Sampeyan ora bakal pracaya iku, kontroler udhara ngubungi lapangan udara, ing ngendi pesawat padha ngenteni data lan petugas pengintaian artileri, karo baterei, liwat jaringan radio. kok padha kekacoan karo komandan resimen bedhil? padha bisa ngomong karo wong-wong mau ing telpon
                      1. -4
                        Juli 25 2020
                        Kutipan: aiguillette
                        kok padha kekacoan karo komandan resimen bedhil? padha bisa ngomong karo wong-wong mau ing telpon

                        Sapa sing ana ing telpon - karo pilot pesawat pengintaian, utawa karo komandan resimen artileri howitzer saka cadangan Komando Tertinggi? Aku wedi sampeyan overestimate sistem komunikasi kita banjur.
                        jumlah gedhe banget - 6 pesawat, 12 menit - amarga rada cilik kanggo Armada Segara Ireng, ora

                        Marang pangkalan Sevastopol, cukup kanggo nglumpuhake metu saka armada saka teluk kutha iki.
        2. -2
          Juli 11 2020
          "Ora ana papan kanggo pertahanan seluler ing Crimea, mula asile."
          uga, ya, Crimea kabeh dibangun karo megacities ing wektu sing, lan gunung-gunung, kaya ing Tibet, uga, lurus, sampeyan ora bisa liwat, sampeyan ora bisa drive.
    2. + 17
      Juli 11 2020
      Kutipan saka AsmyppoL
      Pertahanan Crimea sing ora sukses ing musim gugur taun 1941, mesthine minangka subyek sing lara banget ...

      Kaya topik apa wae babagan bencana 1941-42.
      Nanging apa sebabe kegagalan gedhe-gedhe kasebut?
      Mbokmenawa, G.K. Zhukov jenenge alesan iki paling sedhela lan succinctly. ".... ing sisih Jerman ana kauntungan ing kabeh babagan"
      Iku kedaden, historis, lan Mekhlis, Kozlov, 63rd Guards Rifle Division, etc mung katon "pucuk gunung es".
      Kabeh rumit, Suvorov ora bakal menang tanpa pahlawan ajaib sing dilatih, kaya komandan sing ora kompeten bisa gampang nggawa pasukan sing apik kanggo dikalahake.
      Kita, minangka Stalin mangsuli Mekhlis padha, "ora duwe Hindenburgs ing cadangan" ...
      Mesthi, mehlis lan kozlov diturunake menyang peran sekunder, akeh wong sing duwe bakat dipromosekake, karo prajurit Soviet ing pungkasan perang, miturut I.S. Konev, "bisa badai langit", nanging dawa lan banget. proses getih.
      Nanging, alesan kanggo asor Jerman Nazi ora mung lan ora dadi luwih ing kualitas pinunjul saka komandan lan pasukan, nanging ing kasunyatan sing, miturut Stalin padha (ndeleng Staf Umum nalika Perang, Jenderal Shtemenko), Jerman ngrusak negarane kanthi ekonomi, dheweke ora bisa nemokake sumber daya luwih akeh tinimbang sekutu, lan kita duwe kamp militer siji.
      Ing taun 1943-45, komando dhuwur, lan pasukan, lan gaman diganti kanthi kualitatif, lan, kanthi bantuan sekutu, iki ora kudu dilalekake, pasokan lan bencana wiwit kedadeyan ing antarane Jerman. Bener, ora skala gedhe babagan jumlah kerugian ...
      1. -23
        Juli 11 2020
        Kutipan: Alekseev
        Mbokmenawa, G.K. Zhukov jenenge alesan iki paling sedhela lan succinctly. ".... ing sisih Jerman ana kauntungan ing kabeh babagan"


        Wis pirang-pirang taun, bisa uga ana ATUSAN pasinaon ing wiwitan perang, analisis wis suwe ditindakake lan kekuwatan tentara lawan wis diitung, lan alignment iki nyengkuyung Tentara Abang. Kita duwe luwih akeh tank, pesawat lan bedhil. Iki minangka pendapat saka ALL sejarawan.
        Lan sampeyan kabeh deleng pendapat Zhukov ngapusi.
        1. +6
          Juli 11 2020
          Dhewe, luwih akeh peralatan ora menehi apa-apa nalika ora ana perwira sing berpengalaman, pilot tank, amarga padha kalah ing perang.
        2. +4
          Juli 11 2020
          Kowe....apa hakmu nek ngarani Marsekal goroh, opo kowe nyumet mesiu dhewe, bajingan? Bungkus isine? Tutupen cangkemmu...
          1. -11
            Juli 12 2020
            Kutipan: Andrey VOV
            Kowe....apa hakmu nek ngarani Marsekal goroh, opo kowe nyumet mesiu dhewe, bajingan? Bungkus isine? Tutupen cangkemmu...


            wong lanang, iku dudu aku sing nyebut Zhukov ngapusi, nanging sejarawan Martirosyan.
            1. -1
              Juli 12 2020
              Kula nyuwun pangapunten, kula nyuwun pangapunten,
            2. +1
              Juli 13 2020
              Semono uga rezunis Arsen Martirosyan. Kanggo entuk dhuwit, dheweke siap nulis goroh apa wae. Gubug bisa dibalèkaké kanthi distorsi acara.
              Eugene, nggunakake conto konkrit, nuduhake worthlessness lengkap, minangka sejarawan utawa swindler tanpa isin utawa kalbu.
              Iki dudu G.K. Zhukov sing ngapusi, nanging Martirosyan dhewe. Kanggo nuduh wong, sampeyan kudu ora ngapusi dhewe.
              Wong tuwa ora ngajari Martirosyan supaya jujur ​​lan ngajeni marang wong sing tiwas. Dadi padha urip muspra yen ninggalake iki konco
          2. -1
            Juli 13 2020
            "Sampeyan.... apa hak sampeyan nimbali Marshal ngapusi? Apa sampeyan nyusup bubuk mesiu dhewe, bajingan? Bungkus isine? Tutup cangkemmu..."
            Tenang, nak, tenang, sampeyan dhewe ora angin apa-apa, lan sampeyan ora nyusup bubuk mesiu, malah sebaliknya. mung maca memoar, lan ora mung marshal, lan sampeyan bakal ngerti, yen sampeyan bisa, sing akèh bab peran ing perang sing, kang teka munggah karo
      2. + 11
        Juli 11 2020
        Kutipan: Alekseev
        Mbokmenawa, G.K. Zhukov jenenge alesan iki paling sedhela lan succinctly. ".... ing sisih Jerman ana kauntungan ing saben cara"

        Kamentrian Pertahanan RF duwe tokoh liyane: sadurunge karusakan saka Front Krimea ing Mei 1942, Tentara 11 Jerman ing babagan jumlah wong. ngasilaken ngarep Crimean kanthi 2 kali, kanthi jumlah artileri - kanthi 1,8, lan kanthi jumlah tank - kanthi 1,2 kali. Nanging ing penerbangan, Jerman duwe kaunggulan 1,7 kaping.
        Kapadhetan artileri dhuwur, gunggunge 81,5 bedhil lan mortir kaliber 76 mm lan ndhuwur, uga 8 bedhil anti-tank saben 1 km ngarep. Plus armada sing ora duwe Jerman.

        Lan sadurunge, kaunggulan pasukan umume akeh banget, nanging ing serangan sing ora ana gunane lan buta huruf ing Februari - April ing ngarep iki, kerugian kita ing wong akeh. 226 370 wong. - nomer unimaginably akeh losses ing ngarep cilik kuwi - meh seprapat yuta ing telung sasi!

        Banjur ing mung sepuluh dina Mei-mundhut isih 150 wong, Jerman ngomong babagan 170 tahanan ...
        http://mil.ru/winner_may/history/more.htm?id=12122008@cmsArticle
        1. 0
          Juli 13 2020
          "Kamentrian Pertahanan RF duwe tokoh liyane"
          lan sampeyan pracaya rascals iki? Sawise kabeh, Zhukov minangka marshal kamenangan!))
      3. + 15
        Juli 11 2020
        Jerman ngrusak negara ekonomi, padha ora bisa nemokake sumber daya liyane saka allies, lan kita wis camp militèr siji.


        Sampeyan pancen bener. Jerman mung ora duwe sumber daya. Ora manungsa (utamane), utawa ekonomi. Lan iki senadyan kasunyatan sing kabeh Eropah makarya kanggo sumber Wehrmacht, lan Unit SS Prancis mbela Reichstag kanggo prajurit pungkasan.

        Artikel gedhe. Matur nuwun kanthi sanget kanggo penulis. Bab sing padha kedaden ing ngarep liyane. Sajarah kita nyebataken minangka "miscalculations individu." Lan alasan sing prasaja kanggo disgrace. Iki minangka kabijakan personel. Thanks kanggo dheweke, wong-wong sing bisa nglaporake kanthi banter lan jelas ing wektu kasebut dipromosekake ing pucuk pimpinan. Dheweke duwe bantalan sing apik banget lan kemampuan kanggo mlengkung. Wektu kanggo dilat lan sujud marang panguwasa. Dene sarêng têka, pungkur tumungkul, sirna swaraning senapati, asta gêdheg. Nganti sing bisa mbela lan mbuktekake panemune padha maju. Ing wektu tentrem, kartrid, cangkang, bom, rudal, torpedo ora bisa disimpen. Yen ora, bilai. Lan sampeyan ngerti sapa sing bener: "Kader mutusake kabeh."

        Simbah dicekel ing Crimea. Dheweke kandha: "bingkai" mabur, banjur artileri kenek ... Kabeh wis dibuwang. Sing isih urip mung 15, lan simbah kaget banget. Pecahan kena helm. Banjur padha digawa menyang mburi kanggo reorganisasi. Nyoba takon luwih rinci, praktis ora ngomong apa-apa. Mung kelingan sing lucu. Dheweke mangsuli panjalukku: "Medeni, putu."

        Sampeyan kudu ngerti sejarah negara sampeyan kaya saiki lan saiki. Dheweke ora duwe isin. Thanks maneh kanggo penulis.
      4. +4
        Juli 11 2020
        "Mungkin, G.K. Zhukov menehi jeneng alasan iki kanthi ringkes lan ringkes. ".... Jerman duwe kauntungan ing kabeh babagan" ""
        Inggih, ngandika banget khusus, dheweke nutupi bokonge, kaya, ora salah, kedaden historis. Apa ana sing ngerti nomer babagan jumlah tank, pesawat, artileri? infanteri, sawise kabeh? nanging ora ana sing mrentah, lan kumbang, kanthi tumindak sing ora sopan, nggawa cilaka luwih akeh tinimbang Jerman. Marshal of Victory, ...
    3. SIT
      +3
      Juli 11 2020
      CARA mungsuh bisa nyana pasukan darat ing pesisir Crimea ing ngarsane sawetara pangrusak Romania antediluvian nglawan Armada Segara Ireng, dumadi saka 1 kapal perang, 5 cruisers, 3 pimpinan, 16 pangrusak, 47 kapal selam lan Bunch saka iku cilik kaya Mo lan divisi saka prau torpedo? Kajaba iku, aviation saka armada mung kasusun saka 600 pesawat.
      1. -2
        Juli 13 2020
        "CARA mungsuh bisa nyana pasukan darat ing pesisir Crimean ing ngarsane sawetara pangrusak Romania antediluvian"
        Inggih, Batov, Kozlov lan Mekhlis, kepiye sampeyan ngerti babagan iki? Sampeyan iki sing pinter ing kene, lan padha manggon ing dugout, lan iku kabeh, padha mung mangan soba lan godhok, lan narik vodka, miturut dhawuhe komisaris rakyat.
      2. -4
        Juli 13 2020
        Kutipan saka S.I.T.
        CARA mungsuh bisa nyana pasukan darat ing pesisir Crimea ing ngarsane sawetara pangrusak Romania antediluvian nglawan Armada Segara Ireng, dumadi saka 1 kapal perang, 5 cruisers, 3 pimpinan, 16 pangrusak, 47 kapal selam lan Bunch saka iku cilik kaya Mo

        Meneng - kanthi pertambangan kabeh metu saka pangkalan kapal kita, uga ngrusak kanthi bantuan pesawat. Miturut cara, ing taun 1944, pasukan Jerman sebagian dievakuasi menyang Romania ing kapal Romania, lan iki mbuktekaken sing ing 1941 padha bisa melu ing operasi landing karo tutup udhara Jerman.
        1. +2
          Juli 14 2020
          "Menengo - kanthi nambang kabeh metu saka pangkalan kapal kita, uga ngrusak kanthi bantuan pesawat"
          nanging ora ana apa-apa kanggo mine? Ya, malah nyoba nyedhaki dhasar. karo penerbangan, ya, prau kita kaya saka abad pungkasan ing pertahanan udara. lan ora ana tukang besi sing ngganggu. kabeh pesawat lan ambruk
          1. 0
            Juli 14 2020
            Kutipan: aiguillette
            nanging ora ana apa-apa kanggo mine?

            Kayane sampeyan ora ngerti apa-apa babagan serangan pertama ing Sevastopol, nanging sampeyan uga mbantah apa sing bisa ditindakake dening Jerman:
            Kanthi serangan udara esuk, pilot Jerman mesthine bakal ngalangi kapal Armada Segara Ireng ing teluk. Kanggo ngleksanakake rencana kasebut, saben pesawat 6 dilengkapi rong tambang, sing diturunake dening parasut saka dhuwur 800-1000 m. Saben tambang, lan kalebu jinis LMB - Luftwaffe Mine B, padha karo daya kanggo ton saka TNT.
            1. -1
              Juli 19 2020
              "Sampeyan ora ngerti apa-apa babagan serangan pertama ing Sevastopol, nanging sampeyan uga mbantah apa sing bisa ditindakake dening Jerman"
              Nah, apa iku mbantu wong Jerman?
              lan malah nyoba nyedhaki pangkalan, kaya sing wis dakkandhakake, ora ana sing ngganggu wong Jerman kanggo nyelehake tambang?
        2. +1
          Juli 14 2020
          "Oalah, ing taun 1944, pasukan Jerman sebagian dievakuasi menyang Romania nganggo kapal Romania, lan iki mbuktekake yen ing taun 1941 dheweke bisa melu operasi pendaratan kanthi tutup udara Jerman."
          sing ana ing 1944, lan ora mbuktekaken apa-apa. ing 1941, ing Segara Ireng, Jerman lan sekutu-sekutune ora duwe apa-apa, sanajan ora ana oposisi Armada Segara Ireng.
    4. +5
      Juli 12 2020
      Ing tanggal 22 Juni, sawetara divisi ora duwe tembakan (ana sawetara), liyane duwe 300-600 tembakan saben tong minyak lan cepet ngobong amunisi iki. Lan meh ora ana tembakan ing gudang tengah ...


      tetep ing tapel wates lan dicekel Jerman, utawa ora ana tembung?
      1. +7
        Juli 13 2020
        Ing rong divisi divisi tank, ora ana puteran 37 mm saka tembung "umum".

        Pesen khusus saka Direktorat 3rd NCOs tanggal 1.7.41: "Senadyan sinyal babagan kemungkinan nyata serangan mungsuh, komandan individu saka unit SWF ora bisa cepet ngusir serangan mungsuh ... Pertahanan udhara ora diatur. Artileri anti-pesawat saka limang brigade pertahanan udara ing ngarep lan mburi, kalebu bedhil anti-pesawat 37-mm lan 85-mm, ora duwe cangkang kanggo dheweke ... -mm cangkang ... "

        Mbok menawa negara iki ana ing sawetara divisi liyane. Rata-rata, ing divisi ZapOVO ana 300 puteran 37 mm saben tong. Ing PribOVO, kondisi kasebut luwih apik - rata-rata 600 tembakan. Mbok menawa iki diatur amarga tambah kegiatan saka komando kabupaten.
        Kanthi tembakan 85 mm, kahanan kasebut rada beda. Ana udakara 140 tembakan saben tong ing distrik tapel wates. amarga iki dipercaya yen ing acara nembak perang bakal teka saka Center, cangkang ora utamané slamet. Dheweke njupuk akeh lan tanpa tujuan.

        Laksamana Golovko: "... Laporan teka saka ngendi wae babagan pesawat fasis, babagan siluet kapal permukaan sing ora dingerteni, babagan periskop kapal selam. Baterei anti-pesawat pesisir lan artileri angkatan laut saiki banjur padha nindakake geni ngamuk, nanging isih ora ana guna ing pesawat: miturut wong liyo lan miturut wong dhewe. Dheweke isih ora ngerti carane njupuk ing kahanan pertempuran, utawa kanggo mbedakake antarane jinis pesawat ... " Bejo dheweke bersenjata karo bedhil anti-pesawat 76-mm, sing ana akeh cangkang.

        Aku maca kabeh iki, banjur aku ngerti materi Victoria saka seri "Perang sing Ora Dikarepke ..."
        Yen sampeyan kasengsem, priksa rong tautan kasebut. Nang endi wae dheweke duwe liyane sing menarik - nuwun sewu, aku ora ngelingi ...

        https://topwar.ru/144454-neozhidannaya-voyna-gitlerovskoy-germanii-s-sssr-chast-14.html

        https://topwar.ru/146368-neozhidannaja-vojna-gitlerovskoj-germanii-s-sssr-pvo-chast-19.html
        1. +9
          Juli 13 2020
          Kutipan saka AsmyppoL
          Kanthi tembakan 85 mm, kahanan kasebut rada beda. Ana udakara 140 tembakan saben tong ing distrik tapel wates. amarga iki dipercaya yen ing acara nembak perang bakal teka saka Center, cangkang ora utamané slamet.

          Kanthi tembakan 85 mm, kondisi kasebut uga elek. Ing 01.06.1941/416/4,2, industri mung bisa ngasilake 140 ewu tembakan saka 158 yuta sing dibutuhake. 150 tembakan saben bedhil (0182 rata-rata kanggo angkatan bersenjata) kanggo sistem artileri anti-pesawat kurang saka siji amunisi (09.05.41 tembakan miturut norma NKO Order No. XNUMX saka XNUMX/XNUMX/XNUMX).
        2. +5
          Juli 13 2020
          Matur nuwun, pranala kasebut menarik.
          Aku maca salah sawijining buku Zamulin babagan Pertempuran Kursk, ing kana, ora kabeh apik karo amunisi.

          Mangkono, yen industri ing 1940 (taun nalika KA 37 lan 85-mm bedhil anti-pesawat wiwit teka) lan ing separo pisanan 1941 padha rampung rencana kanggo meriam anti-pesawat, banjur malah jumlah tambahan iki meh ora cukup kanggo 2 - 3 dina perang sing kuat kanthi tingkat geni sing ditembakake para penembak anti-pesawat.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. + 15
    Juli 11 2020
    Kepiye carane dheweke ora ngelingi? Bencana Kerch misuwur banget. Ya, lan felt. Sanajan bisa uga pribadi. Eyang manggon ing kono. Banjur dheweke tekan Jerman ing taun 1945.

    Lan sampeyan ora bisa mbayangno pertahanan Crimea tanpa pertahanan Sevastopol. Kanthi kabeh lara lan kapahlawanan.
  5. +9
    Juli 11 2020
    Armada Laut Ireng ora menehi dhukungan. Armada Jerman ora ana, wong Turki ora diidini. Lan Romania, Segara Ireng, yen ora unggul, bisa perang ing sikil sing padha. Lan kita padha nyiapake kanggo landing atus taun. Ing 41, bagean utama saka Jerman perang cedhak Moscow lan Leningrad. Jerman duwe penerbangan cilik. Nanging kepiye kedadeyane. Alah. Mesakake prajurit kita.
    1. +8
      Juli 11 2020
      Armada Jerman ora ana, wong Turki ora diidini. Lan Romania, Segara Ireng, yen ora unggul, bisa perang ing sikil sing padha. TAPI

      Kapal Jerman apa sing ora dililani wong Turki lan saka ngendi? Saka ngendi asale kapal Jerman ing Mediterania, ana sawetara kapal selam, nanging ora nggawe cuaca apik. Italia ora nganti kita, padha nandhang asor sawise kalah ing ngarep, ing Mare Nostra. Dadi wong Turki ora ana apa-apa.
      Jerman nransfer sawetara prau silem cilik kanthi ril menyang Segara Ireng, sing ora ngluhurake awake dhewe kanthi cara apa wae, lan sawetara Fast Landing Barges sing bersenjata artileri, nanging iki mung BDB, sanajan apik banget, lan ora bisa bersaing karo kapal kita. .
      Ora ana apa-apa kanggo ngomong babagan armada Romania - telu (aku ora ngelingi persis) pemusnah ora armada, padha ora malah menyang segara sak perang kabeh.
      Ing cendhak, komposisi saka Armada Laut Ireng Soviet rampung ndominasi kabeh wilayah Segara Ireng. Sanajan kabeh negara ing cekungan Segara Ireng kumpul, armada kita bakal tetep kuwat.
      Aviation iku prakara liyane, Jerman ing wektu sing wis kaunggulan kuantitatif lan kualitatif, lan latihan pilot ing tingkat dhuwur banget.
      Lan kedadeyan kasebut amarga alasan politik, pimpinan negara kita ngurus kothak wesi, lan nutup "bolongan" ing pertahanan karo awak manungsa.
      1. -3
        Juli 11 2020
        Kutipan: Kucing Laut
        Sanajan kabeh negara ing cekungan Segara Ireng kumpul, armada kita bakal tetep kuwat.

        Sampeyan lali babagan dominasi total penerbangan Jerman ing Segara Ireng ing taun 1941-1942, mula armada kita ora bisa ngrampungake tugas kasebut kanthi lengkap. Wilayah banyu dhewe cilik, mula armada kasebut kudu didorong menyang sisih kidul-wétan Segara Ireng. Nanging iki minangka akibat saka kerugian penerbangan kita, lan dudu kasunyatan manawa armada kasebut ora ngerti kepiye tumindak - sampeyan dhewe ujar:
        Aviation iku prakara liyane, Jerman ing wektu sing wis kaunggulan kuantitatif lan kualitatif, lan latihan pilot ing tingkat dhuwur banget.
        Kutipan: Kucing Laut
        Lan kedaden amarga alasan politik, pimpinan negara kita ngurus kothak wesi,

        Lan yen kabeh padha tenggelam ing taun 1941, apa bakal luwih gampang kanggo kita?
        1. +5
          Juli 11 2020
          Sampeyan lali babagan dominasi total penerbangan Jerman ing Segara Ireng

          Aku ora lali, maca kanthi teliti.
          Aviation iku prakara liyane, Jerman ing wektu sing wis kaunggulan kuantitatif lan kualitatif, lan latihan pilot ing tingkat dhuwur banget.
          hi
          1. -2
            Juli 11 2020
            Kutipan: Kucing Laut
            Aku ora lali, maca kanthi teliti.

            Banjur kenapa sampeyan ngaku manawa armada kita luwih kuwat tinimbang kabeh armada liyane ing wilayah kasebut, yen ora ana sing paling penting - tutup udara saka penerbangan Jerman? Malah sadurunge perang, aviation angkatan laut digawe ing negara kita minangka cabang sawijining, lan iki mbuktekaken paling apik sing kekuatan armada ora bisa ditaksir tanpa njupuk menyang akun tutup udhara kanggo ing paling dhasar angkatan laut.
            1. +7
              Juli 12 2020
              Inggih, ing kene padha ora ngomong bab manfaat saka Luftwaffe, kang ngilangi meh kabeh aviation kita ing téater. Aku ngomong babagan kapal kaya ngono, apa ora jelas?
              1. -1
                Juli 12 2020
                Kutipan: Kucing Laut
                Aku ngomong babagan kapal kaya ngono, apa ora jelas?

                Lan aku ngomong bab peran saka Armada Segara Ireng minangka kabèh, amarga sawetara penulis duwe taksiran banget siji-sisi, kang bisa mimpin kanggo mratelakake panemume sing armada ora manggon nganti pangarepan. Kahanan mung yen kabeh armada kita ora nandhang kerugian saka pesawat musuh tanggal 22 Juni minangka bukti paling apik yen persiapan kanggo perang ing armada kasebut luwih apik.
                1. +5
                  Juli 12 2020
                  Ora ana kapitunan ing wiwitan iku mung kaluwihan saka N.G. Kuznetsov, dheweke mung sabotaged pesenan "ora succumb kanggo provokasi" lan menehi dhewe, nggawa armada kanggo kesiapan pertempuran lengkap. Apa sing kedadeyan sabanjure yaiku prakara sing beda.
        2. +2
          Juli 11 2020
          "Nanging iki minangka akibat saka kerugian penerbangan kita, lan dudu kasunyatan manawa armada kasebut ora ngerti kepiye tumindak"
          apa sampeyan bisa? Aku ngerti, iku salah pilot sing armada ora bisa perang.
          "Lan yen kabeh padha tenggelam ing taun 1941, apa luwih gampang kanggo kita?"
          lan apa sing ora klelep - apa gunane? Apa luwih gampang kanggo sampeyan?
          1. +5
            Juli 11 2020
            Kutipan: aiguillette
            apa sampeyan bisa? Aku ngerti, iku salah pilot sing armada ora bisa perang.

            Lan apa - wong ngerti carane tumindak karo kaunggulan lengkap mungsuh ing udhara? Inggris ing Kreta padha disimpen mung dening ngarsane LCs, kang, ing paling banget, karusakan tanked. eseman
            Kita ora duwe "tank" kaya ngono. "Parisian", malah sawise kabeh upgrade, ora narik ing "Ratu".
            1. +1
              Juli 13 2020
              "Inggris ing Kreta padha disimpen mung dening ngarsane LCs, kang piye wae tanked karusakan"
              Lan apa, aku wonder, disimpen wong? Nanging, wong Jerman ngrebut Kreta, kanthi pasukan pasukan udara, lan ora ana sing bisa nyegah.
          2. -3
            Juli 11 2020
            Kutipan: aiguillette
            apa sampeyan bisa? Aku ngerti, iku salah pilot sing armada ora bisa perang.

            A armada tanpa tutup udhara ora bisa perang ing kabeh wilayah banyu winates ing ukuran. Aneh yen sampeyan ora ngerti iki.

            Kutipan: aiguillette
            lan apa sing ora klelep - apa gunane? Apa luwih gampang kanggo sampeyan?

            Kaping pisanan, armada kasebut nglindhungi pesisir Kaukasia saka serangan kapal lan kapal selam sekutu Jerman, lan nomer loro, mbantu unit pertahanan udara kanggo ngusir serangan ing pangkalan angkatan laut kita. Aku ora ujar manawa armada kasebut mbantu nylametake kapal kita, sing banjur melu operasi Kerch-Eltigent ing taun 1943. Tumindak armada kasebut ora bisa dianggep luar biasa, nanging Jerman wedi nggunakake BDB kanggo ngeterake pasukan menyang wilayah Novorossiysk saka Crimea nalika Brezhnev perang ana.
            1. 0
              Juli 13 2020
              "Kaping pisanan, armada nglindhungi pesisir Kaukasia saka serangan kapal lan kapal selam sekutu Jerman, lan nomer loro, mbantu unit pertahanan udara kanggo ngusir serangan ing pangkalan angkatan laut kita."
              maca babagan ngarsane kapal selam lan armada mungsuh sing cocog karo Armada Segara Ireng, lan babagan pertahanan udara, mangga, kanthi luwih rinci - kabeh kerugian Armada Segara Ireng ing kapal (ora ana sing bisa diarani kapal) teka saka pesawat mungsuh. . lan ora ana sing luwih cocog karo dheweke
              "Nanging, Jerman wedi nggunakake BDB kanggo nggawa pasukan menyang wilayah Novorossiysk saka Crimea"
              lan ana apa-apa kanggo nggawa munggah, Jerman tetep ana, secara harfiah, trifle, lan, biasane, reservists. Crimea dianakaké dening allies setya - Crimean Tatar
      2. +6
        Juli 11 2020
        Kutipan: Kucing Laut
        Ing cendhak, komposisi saka Armada Laut Ireng Soviet rampung ndominasi kabeh wilayah Segara Ireng. Sanajan kabeh negara ing cekungan Segara Ireng kumpul, armada kita bakal tetep kuwat.
        Aviation iku prakara liyane, Jerman ing wektu sing wis kaunggulan kuantitatif lan kualitatif, lan latihan pilot ing tingkat dhuwur banget.

        Uh-huh ... sawise tekane penerbangan Jerman, Armada Laut Ireng mung bisa beroperasi ing radius penerbangan pesisir. Lan banjur kanthi mripat - kapal "Verpa" wis klelep backlash ing wilayah karya Yakov, lan carane banjur mbalek metu basa ing Novorossiysk.
        Tanpa tutup udhara, pertahanan udara kapal-kapal Armada Segara Ireng malah ora njamin kaslametane dhewe (ora kanggo sebutno tutupe wong liya). Nasib "Flawless" minangka conto iki.
        Kutipan: Kucing Laut
        Lan kedadeyan kasebut amarga alasan politik, pimpinan negara kita ngurus kothak wesi, lan nutup "bolongan" ing pertahanan karo awak manungsa.

        Ora mung babagan politik. Kasunyatane yaiku Armada Segara Ireng nemokake dhewe ing kahanan sing ora ana sing bisa menehi ganti rugi kanggo kapal sing ilang utawa rusak banget. Kabeh galangan kapal lan pabrik ndandani normal menyang Jerman.
        1. +5
          Juli 12 2020
          Kutipan: Alexey R.A.
          lan carane padha banjur mbalek metu basa ing Novorossiysk.

          Oops, mung saiki aku weruh sing Piece tiba metu bab karya backlashes ing "Tashkent" lan bab kasunyatan sing yen ora kanggo "Flawless" sing njupuk jotosan, banjur LD bisa uga ora tekan Sevastopol ing kabeh. "Digulung mengko"mesthi nuduhake 1942.
    2. +2
      Juli 11 2020
      Apa sampeyan bisa menehi katrangan luwih lengkap babagan sapa wong Turki sing ora nglilani wong Jerman?
      Ya, Hans ing Mediterania ora duwe apa-apa lan malah kurang.
      1. +3
        Juli 11 2020
        Miturut rencana pra-perang, wiwit taun 1940 diyakini manawa ana perang, armada Itelian bakal mlebu ing Segara Ireng. Iku ditulis ing docs.
        1. +2
          Juli 11 2020
          "Ing wulan Juni 1941, armada Italia dikalahake dening Inggris.
          Tanggal 12 Nopember 1940, pesawat Inggris ing pelabuhan Toronto nyerbu kapal perang Italia Littorio, Andrea Doria, uga kapal perang Conte de Cavour, sing ora bisa ditindakake dening Italia nganti pungkasan Perang Dunia II.
          Salah sawijining pertempuran utama armada Italia karo Inggris ing Mediterania, cedhak Tanjung Matapan, 27 Maret 1941. rampung karo ambruk lengkap saka Italia.
          Ing paprangan iki Inggris nyemplungaken kapal penjelajah Italia paling anyar Zara, Paul lan Fiume, kapal perusak Vittorio Alfieri, Vincenzo Giberti lan Alfredo Oriani, lan kapal perang Vittorio Veneto rusak banget.
          Ing wulan Juni 1941, Inggris kasil nglelebke kapal penjelajah abot Italia San Giorgio, kapal penjelajah ringan Armando Dias lan Bartolomeo Coleoni.
          Ing laku, sawise perang ing Cape Matapan, angkatan laut Italia sacoro prakteke mungkasi operasi aktif marang Inggris. (karo)

          Inggris ora duwe alesan kanggo ndhelikake kamenangane. Aku ngira kabeh iki ditulis ing koran Inggris, yaiku, ing sumber terbuka. Sing mestine, iku perlu kanggo tarik Serat lan mbenerake sing "crita medeni" bab battlecruisers Italia ing Segara Ireng.
        2. -3
          Juli 11 2020
          "yen yen ana perang, armada Itelian bakal mlebu ing Segara Ireng. Iki ditulis ing dokumen"
          lan apa dheweke mlebu?
          1. +6
            Juli 12 2020
            Kabeh informasi babagan mungsuh dipikolehi saka intelijen.
            Miturut intelijen, armada kasebut mlebu ing Segara Ireng.
            Umum Batov wrote:

            Wiwit Markas Komando Tinggi Tertinggi lan Front Kidul ora kasengsem ing kahanan ing pasukan darat Crimea - padha ora nganti kita - kita kudu entuk orientasi utamane liwat markas armada. Aku wis nyimpen ekstrak saka intelijen lan dokumen staf liyane ing wektu kasebut. Apa ora kene! 22 Juni: pendaratan lagi disiapake ing Constanta ... pengintaian udhara dideteksi 10 transportasi mungsuh ... tumuju Crimea. 24 Juni: kapal selam ditemokake ing balok Shohe ... konsentrasi kapal ing wilayah Constanta nuduhake persiapan pasukan pendaratan ... ing lapangan udara Bucharest, klompok pesawat transportasi enem mesin kanggo transfer pasukan terjun payung. 27 Juni: Armada Italia ngliwati Dardanelles menyang Segara Ireng kanggo pendaratan amfibi ing Odessa lan Sevastopole. 28 Juni: 150 pesawat landing dikonfirmasi ing Constanta. Ing separo pisanan Juli, bab sing padha - saka wilayah Constanta, Tulcea, saka lapangan udara Romania, sampeyan bisa nyana pendaratan, loro segara lan udhara, saka dina kanggo dina. Tanggal 7 Juli, markas Danube Flotilla nglaporake manawa 37 transportasi karo pasukan ninggalake pelabuhan Bulgaria lan Romania ing arah sing ora dingerteni ...

            Saben-saben perlu kanggo ngunggahake pasukan kanthi weker, sing dadi muspra.
            1. +2
              Juli 12 2020
              Kepala departemen intelijen Armada Segara Ireng ing taun 1941 yaiku Kolonel Dmitry Bagratovich Namgaladze.
              “.. Kolonel Namgaladze D.B. kasedhiya ... komandan armada kanthi data intelijen, ing arah darat lan ing kahanan segara, rampung ... ". (saka katrangan sing diwenehake dening D.B. Namgaladze dening kepala staf Armada Laut Ireng) "(c)
              1. +2
                Juli 13 2020
                Aku mikir yen kanthi ngutip sampeyan ora ateges kepala departemen intelijen kanthi jeneng Georgia minangka amatir utawa tiran cilik ing lapangane ... Mung luwih saka setengah taun armada kasebut ngarahake menyang wacana saka armada Italia menyang Segara Ireng ing cilik saka perang. Pasukan lan sarana digunakake kanggo ndeteksi acara iki kanthi tepat. Dadi sinyal...
              2. +2
                Juli 13 2020
                Quote: Marine engineer
                Kepala departemen intelijen Armada Segara Ireng ing taun 1941 yaiku Kolonel Dmitry Bagratovich Namgaladze.
                “.. Kolonel Namgaladze D.B. kasedhiya ... komandan armada kanthi data intelijen, ing arah darat lan ing kahanan segara, rampung ... ". (saka katrangan sing diwenehake dening D.B. Namgaladze dening kepala staf Armada Laut Ireng)"(karo)

                Ing latar mburi karakterisasi sing apik banget saka pimpinan intelijen armada, pernyataan Batov manawa laporan intelijen saka markas Armada Segara Ireng bingung lan ora akurat, lan nyasarake dheweke, katon ora cukup. Iki minangka salah sawijining ekstrak saka deskripsi resmi mbantah memoar saka peserta liyane ing perang kanggo Crimea, sing pengin ndhelikake kesalahane kanggo entuk informasi intelijen saka markas RO saka Front Kidul.
            2. -4
              Juli 12 2020
              Kutipan saka: A1Lukno
              Umum Batov wrote:

              Wiwit Markas Komando Tinggi Tertinggi lan Front Kidul ora kasengsem ing kahanan ing pasukan darat Crimea - padha ora nganti kita - kita kudu entuk orientasi utamane liwat markas armada. Aku wis nyimpen ekstrak saka intelijen lan dokumen staf liyane ing wektu kasebut. Apa ora kene!

              Batov mung dadi komandan korps bedhil ing Crimea, lan mulane ora nampa laporan intelijen saka Front Kidul nalika pecah perang - paling ora kaya ngono kudu dingerteni saka memoar. Nanging dheweke ora nulis kenapa kepala intelijen korps ing kasus iki ora langsung dipindhah menyang departemen intelijen Front Kidul, supaya bisa koordinasi karo kepala departemen kanggo nggabungake korps Batov ing distribusi laporan intelijen. .
              Tanpa njaluk manfaat saka komandan iki, aku isih katon yen dheweke dhewe ora nuduhake inisiatif sing cukup kanggo nampa informasi intelijen saka markas Front Kidul, lan apa sing ditampa saka armada, bisa uga yen dheweke misinterpreted yen ana informasi kira-kira. Umumé, aku mikir memoar Batov, kaya kabeh memoirists, kudu dianggep kanthi ati-ati, yen mung amarga ing Crimea pasukan kita nuduhake piyambak ora brilliantly ing cahya saka asor saka Front Crimean.
              Kutipan saka: A1Lukno
              Saben-saben perlu kanggo ngunggahake pasukan kanthi weker, sing dadi muspra.

              Lan iki minangka tugas langsung saka komandan apa wae ing perang - yen ora kedadeyan ing 22 Juni ing Brest mesthi kedadeyan.
              1. +4
                Juli 13 2020
                Wakil komandhan distrik ora diangkat dadi komandan korps.
                Mulane, sadurunge pambentukan Tentara 51, jabatane diarani Panglima Pasukan Krimea.
                Mulane, iku bener kanggo nampa laporan pengintaian liwat markas armada, amarga bagean saka Korps 9, akeh batalyon fighter kawangun kanggo counter serangan udhara, Unit angkatan laut lan Unit saka Angkatan Udhara padha mestine kanggo nanggepi ancaman kacathet ing laporan.
                Minangka komandhan militèr senior ing Crimea, dheweke langsung sesambungan karo NKVD lan NKGB. Tingkat jabatane soko cedhak karo kelompok tentara.
                Iki luwih cedhak karo jabatane nganti 20 Juni. Iki dikonfirmasi dening kasunyatan saka resepsi lan nyetel tugas dening Komisaris Pertahanan Rakyat tanggal 20 Juni. Ora dingerteni yen Komisaris Rakyat dadi komandhan korps sing ditunjuk, nanging dheweke nampa komandan.
                1. +1
                  Juli 13 2020
                  Kutipan saka 8Schlaf
                  Wakil komandhan distrik ora diangkat dadi komandan korps.
                  Mulane, sadurunge pambentukan Tentara 51, jabatane diarani Panglima Pasukan Krimea.

                  Iki ora kabeh bener, amarga jabatane diarani kanthi jeneng sing beda nganti 20 Juni:
                  ing Nopember 1940 - kanggo pos komandan saka 9 Special Rifle Corps ing Crimea, lan ing 20 Juni 1941 - bebarengan kanggo posisi. Panglima Angkatan Darat ing Crimea.

                  Lan kanthi definisi, dheweke ora bisa dadi komandan pasukan Krimea, amarga unit Komisariat Angkatan Laut Rakyat, kalebu pesisir, uga unit NKVD, ora ana bawahane.
                  Kutipan saka 8Schlaf
                  Mulane, bener nampa laporan intelijen liwat markas armada, amarga bagean saka korps 9 kudu nanggapi ancaman sing dicathet ing laporan kasebut,

                  Ing struktur banjur NPO lan NKVMF, iki dilarang, nanging amarga kaputusan kuwi digawe ing ndhuwur, dadi ora dingerteni kok Batov ora nampa laporan intelijen saka kepala Intelligence saka Front Kidul. Apa sampeyan bisa nerangake kenapa dheweke ora nindakake iki, amarga dheweke nuduhake informasi ala saka struktur intelijen NKVMF?
                  Kutipan saka 8Schlaf
                  Minangka komandhan militèr senior ing Crimea, dheweke langsung sesambungan karo NKVD lan NKGB.

                  Iki kabeh ditindakake dening para kepala distrik tapel wates - aku ora weruh apa-apa sing ora biasa ing hubungane karo Batov.
                  Kutipan saka 8Schlaf
                  Tingkat jabatane soko cedhak karo kelompok tentara.

                  Kajaba iku, dheweke kudu ngurus informasi intelijen saka markas Front Kidul, lan ora puas karo laporan intelijen laut. Nanging kenapa dheweke ora nindakake, pitakonan kasebut mesthi menarik. Apa sampeyan bisa ngomong babagan iki?
                  1. +4
                    Juli 13 2020
                    Aku angel ndeleng kabeh pesen sampeyan saka ponselku. Awit sampeyan takon kula, aku bakal mratelakake panemume.
                    Aku dudu ahli acara.

                    Kok ora nampa pesen intelijen saka kantor pusat.
                    Sadurunge iki, kabeh informasi ing Crimea teka saka markas distrik militèr Odessa. Ing wengi perang, markas distrik dibagi. Miturut memoar komandan ODVO, kepala staf distrik, dheweke uga nampa informasi pisanan babagan latihan pasukan saka markas pangkalan militer Odessa.
                    Miturut memoar Zhukov (dudu kepala Staf Umum) saka markas pangkalan militer Odessa ing awal nganti pertengahan Juni (aku ora ngelingi persis), ing rapat ing markas distrik, Zakharov nuduhake armada peta karo kahanan pengintaian.
                    Yen ana larangan, banjur dilewati.
                    Ora mungkin ana larangan kasebut kanggo nampa intelijen saka pengawal tapel wates NKVD. Ing kabeh distrik militèr wates, ijol-ijolan kuwi dumadi saka divisi menyang markas distrik. Ana referensi babagan iki ing memoar.

                    Markas Front Kidul wiwit teka saka 24 Juni. Sisih utama - saka 25. Ana masalah komunikasi gedhe ing markas ngarep. Contone, resimen komunikasi ngarep ora teka nganti 1 Juli. Ing tanggal 30 Juni, shift buruh komunikasi ing kutha Odessa ditimbali kanggo nggarap piranti telegraf. Nang endi wae tanggal 25-26, saka markas Tentara 9, 2-3 piranti telegraf dikirim menyang markas ngarep.
                    Alesan pisanan yaiku hubungan sing winates banget antarane markas ngarep lan tentara lan korps. Gerakan kasebut ora bisa tekan bangunan khusus.
                    Alesan kapindho. Markas mung teka lan dheweke kudu ngatasi pasukan sing cedhak karo tapel wates lan tentara 18 sing teka, lan ora karo mburi, sing bisa dianggep Crimea. Kebingungan lan panyebaran markas ngarep. Kurang pengintaian saka tentara 18 sing teka ...
                    Alasan katelu. Hubungan tegang antarane Zakharov lan Tyulenev. Kabeh informasi teka ing markas distrik saka intelijen kapabilitas 9 sing diwatesi dening wates darat. Informasi bisa uga ora teka ing wektu ...
                    Ing wektu sing padha, Naval Aviation nindakake pengintaian ing wilayah banyu lan pesisir Romania. Pesawat jarak jauh saka Crimea uga mabur kanggo pengintaian. Mulane, informasi saka pilot angkatan laut luwih relevan tinimbang saka markas ngarep. Informasi menyang markas ngarep bisa teka kanthi wektu tundha utawa teka ing wangun sing dipotong.
                    Wiwit Batov diarani Kepala Staf Umum lan dielingake yen perlu kanggo mbela pesisir saka pendaratan segara lan udhara, pasukan angkatan laut bisa, kanthi pesenan saka ndhuwur, mung nyedhiyakake intelijen anyar babagan kapal lan kapal mungsuh langsung. Sing bakal luwih logis
                    1. -5
                      Juli 13 2020
                      Kutipan saka 8Schlaf
                      Aku dudu ahli acara.

                      Aku wis ngerti.
                      Kutipan saka 8Schlaf
                      Sadurunge iki, kabeh informasi ing Crimea teka saka markas distrik militèr Odessa.

                      Dadi Batov kalebu ing milis, amarga dheweke dadi komandan pasukan darat ing Crimea. Pitakonan langsung dadi - kenapa dheweke ora nggunakake informasi kasebut, amarga dheweke ora seneng karo data angkatan laut.

                      Kutipan saka 8Schlaf
                      ing patemon ing markas distrik Zakharov nuduhake peta angkatan laut karo plotted dening kahanan pengintaian.
                      Yen ana larangan, banjur dilewati.

                      Iki minangka praktik normal, lan larangan kasebut nyatakake yen informasi intelijen tingkat paling dhuwur ora bisa digawa menyang kategori kepala komisariat saka macem-macem wong tanpa ijin saka kepala Staf Umum. Iki murni kanggo njaga sumber informasi rahasia, utamane sing rahasia.

                      Kutipan saka 8Schlaf
                      Markas Front Kidul wiwit teka saka 24 Juni. Sisih utama - saka 25. Ana masalah komunikasi gedhe ing markas ngarep.

                      Ana isih sawetara sasi sadurunge asor saka Front Crimean - apa sampeyan ngomong bab?
                      Kutipan saka 8Schlaf
                      Contone, resimen komunikasi ngarep ora teka nganti 1 Juli.

                      Kepala departemen intelijen ngarep duwe pusat radio dhewe, mula ora perlu ngomong babagan angel kabeh, amarga jaringan radio intelijen ora ana gandhengane karo penyebaran resimen komunikasi.
                      Kutipan saka 8Schlaf
                      Informasi bisa uga ora teka ing wektu ...

                      Ing kasunyatan, ana kertu laporan laporan urgent, lan kanggo Gagal kanggo ketemu tenggat wektu, sampeyan bisa mungkasi munggah ing pengadilan sak perang. Ayo ditinggalake - sampeyan jelas ora ana ing subyek.
                      Kutipan saka 8Schlaf
                      Ing wektu sing padha, Naval Aviation nindakake pengintaian ing wilayah banyu lan pesisir Romania. Pesawat jarak jauh saka Crimea uga mabur kanggo pengintaian. Mulane, informasi saka pilot angkatan laut luwih relevan tinimbang saka markas ngarep.

                      Sapa sing ngandhani yen, yen pasukan angkatan laut duwe Detasemen Radio Pesisir, sing dumadi saka limang poin, sing nindakake intelijen radio sadurunge wiwitan perang? Asring informasi luwih akeh teka saka wong-wong mau tinimbang saka penerbangan aviation, maca Strelbitsky, sing diterangake karya titik kasebut ing ZapOVO.
                      Kutipan saka 8Schlaf
                      Wiwit Batov diarani Kepala Staf Umum lan dielingake yen perlu kanggo mbela pesisir saka pendaratan segara lan udhara, pasukan angkatan laut bisa, kanthi pesenan saka ndhuwur, mung nyedhiyakake intelijen anyar babagan kapal lan prau mungsuh langsung.

                      Supaya padha presented dheweke kanggo Batov, lan piyambakipun nyerat ing memoars sing kualitas miskin lan bingung. Mulane aku takon, kenapa dheweke ora ngatur panriman informasi intelijen saka markas Front Kidul, paling ora ing wangun sing dipotong, ing ngendi masalah sing ana hubungane karo semenanjung Krimea bakal dibayangke? Letnan enom, komandan titik pengintaian, dheweke teka ing kepala intelijen Angkatan Darat 51 lan nampa kabeh pesenan sing dibutuhake ing Oktober 1941, lan kepala intelijen korps Batov ora keganggu kanggo ngatur panriman intelijen. informasi saka markas ngarep. Ana sing salah ing kene - aku ora ngandel ing versi Batov iki, amarga aku ngerti kepiye NGSH Zhukov "kelalen" ing memoar yen dheweke ndeleng laporan intelijen Golikov, sing ditandatangani dhewe.
            3. -2
              Juli 13 2020
              "Saiki banjur kita kudu ngunggahake pasukan kanthi weker, sing dadi muspra."
              iki mung ngandika saka lack of Intelligence rahasia, lan worthlessness saka panglima. nanging lack Manstein tank, bisa padha sok dong mirsani? ing kene kita ora ngomong babagan intelijen sing didhelikake, nanging babagan pengamatan sing prasaja saka trenches. Utawa ora ana trenches? mung mlayu menyang tengah semenanjung, adoh saka mungsuh?
            4. -4
              Juli 13 2020
              "27 Juni: Armada Italia ngliwati Dardanelles menyang Segara Ireng kanggo pendaratan ing Odessa lan Sevastopol"
              lan mriksa karo aviation, contone, utawa carane ora bisa?
              "28 Juni: 150 kapal pendarat dikonfirmasi ing Constanta"
              lan carane dikonfirmasi? Lan sanajan padha, apa sing bakal bisa ndharat, ing kahanan sing paling apik? Regimen infanteri, utawa loro, tanpa bala? Apa fatal?
  6. +5
    Juli 11 2020
    Quote: Angin bebas
    Lan Romania, Segara Ireng, yen ora unggul, bisa perang ing sikil sing padha.

    Carane ora unggul? A kapal perang, 5 (?) cruisers, 2 pimpinan, Bunch saka pangrusak ... Apa wong Romania duwe apa iso dibandhingke?
  7. + 12
    Juli 11 2020
    Dadi akeh wong sing tiwas lan mung mudhun pangkat lan jabatan? ..
    1. + 10
      Juli 11 2020
      Mekhlis umume cantik shitted, lan ora mung ing Crimea.
      1. +7
        Juli 11 2020
        Kutipan: Kucing Laut
        Mekhlis umume cantik shitted, lan ora mung ing Crimea.

        Mekhlis minangka anggota Markas Besar Komando Tinggi lan kepala departemen politik Tentara Merah, ing ngendi wae dheweke dikirim, penahanan staf komando, pencarian mata-mata lan mungsuh diwiwiti. Wakil Panglima ing -Wong kang mimpin. Banjur dheweke bakal nindakake bisnis liyane.
        1. +8
          Juli 11 2020
          Nyatane, Mekhlis sing ngalahake tank kanggo sawetara brigade tank kanggo Front Crimean, kalebu KV.
          Lan iki apa sing ditindakake dening Front Crimean karo dheweke sajrone serangan Februari-April 1942:
          saka 29 KV nalika pindhah tanggal 27 Februari, nganti 5 Maret, 6 kendaraan tetep, saka 19 T-34 - 7.

          ... wis ing dina pisanan nyerang (13 Maret), kabeh brigade KV 13 lan kabeh T-229 saka brigade 34 dipateni ing esuk tanggal 39 Maret (tank brigade KV ora melu. perang).

          kanggo kabeh wektu perang wiwit 27 Februari nganti 12 April 1942, Front Crimean ora bisa dibatalake 14 KV saka 66 sing teka ing Semenanjung Kerch, 6 saka 20 T-34, 110 T-26 saka 320, 51 T -60s saka 150.
          © Isaev
          Angka pungkasan mung ora bisa dibatalake. Lan pira maneh mobil sing didandani ...
  8. + 16
    Juli 11 2020
    Yuri, matur nuwun sanget! Artikel sing apik! apik
  9. +6
    Juli 11 2020
    Ing periode wiwitan perang, pimpinan negara lan komando Tentara Merah ora bisa ngatur perlawanan marang mungsuh sing luwih berpengalaman lan teratur, meh ora ana penerbangan. Anglo-Saxon, ing kahanan kaya mengkono, ora bisa perang babar pisan. Titik balik mung ing taun 1943, nalika pengalaman pahit akumulasi. Iki crita langgeng.
    1. +1
      Juli 11 2020
      Aku menehi saran supaya sampeyan kenal karo pertahanan pulo Malta ing wektu sing padha. Nalika Anglo-Saxon supaya cheerfully mecat pasukan unggul saka mungsuh
      1. +7
        Juli 11 2020
        Kutipan saka ZeevZeev
        Aku menehi saran supaya sampeyan kenal karo pertahanan pulo Malta ing wektu sing padha. Nalika Anglo-Saxon supaya cheerfully mecat pasukan unggul saka mungsuh

        Ing udhara. Ing lemah, Anglo-Saxon sing padha, sing duwe kaunggulan angka, kanthi seneng nggabungake Rommel kaya ngono - lan yen ora amarga ora nglirwakake logistik dening Jerman, mula video kasebut bakal tekan Kairo.
        1. +2
          Juli 12 2020
          Aku bakal ngutip Wikipedia
          "Ing wektu iku, armada pejuang adhedhasar ing Malta mung kapérang saka sawetara biplanes Gloster Gladiator lungse. Miturut legenda umum, mung ana telung pesawat, lan padha disebut Faith, Hope, Mercy "( Faith, Hope , Charity ), lan ora sengaja dilalekake ing Malta sajrone transportasi, dibongkar. Ing kasunyatan, unit kasebut digawe kanthi inisiatif Wakil Marsekal Angkatan Udara Forster Maynard, sing ditugasake ing Malta sawise armada kasebut lunga menyang Alexandria lan Gibraltar. Dheweke kaping pindho nyoba requisition diangkut menyang Mesir lan pesawat saka Mesir kanggo nggawe unit Malta sing tepat. Kaping pindho dheweke sukses lan "Hal Far link" digawe (padang udara ing Luqa durung siap lan siji-sijine landasan pacu ing Hal Far). uga direkrut saka antarane garnisun saka basa, ing total, Maltese wis saka 6 kanggo 10 pesawat ing pembuangan, nanging mung 3 (link) padha nglumpuk lan airworthy, liyane tumindak minangka sumber spare parts. sethitik morale Maltese, sanajan sukses pertempuran biplanes lawas padha cedhak nul - kacepetan maksimum Gladiator lagi wae ngluwihi 400 km / h, nalika tukang ngebom Italia wis 420-430 km / h. Nanging, serangan fighter lan geni anti-pesawat dipeksa kanggo nindakake bombing saka dhuwur lan kacepetan, kang meh ora bisa kanggo mencet akurat. Mung tanggal 21 Juni, siji kamenangan wis diraih, lan dina sabanjure pertahanan pulo kasebut dikuwatake dening skuadron Hurricanes sing teka ing pulo kasebut sawise kalah Prancis.
          Marang kabeh penerbangan lan angkatan laut Italia.
  10. +2
    Juli 11 2020
    Konstantin Simonov banget uga diterangake acara tragis ing Crimea ing bukunipun.
  11. Eug
    +4
    Juli 11 2020
    Aku maca lan ora ngerti carane bisa dadi ...
    1. +2
      Juli 11 2020
      Ya, biasane sekutu ing darat uga gagal terus-terusan nglawan Jerman nganti taun 1943
      1. -1
        Juli 11 2020
        "Ya, biasane sekutu ing darat uga gagal terus-terusan nglawan Jerman nganti taun 1943"
        sampeyan ora mbandhingake timbangan. apa sekutu umume nglawan Jerman nganti 6 Juni 1944? utawa sampeyan nganggep muntah iki ing Afrika kanggo perang?
        1. +1
          Juli 11 2020
          Padha perang ing segara, klelep armada Jerman, ing dharatan padha kalah perang kanggo Prancis, contone, Peperangan Dieppe nalika padha nyoba kanggo ndharat.
          1. +1
            Juli 11 2020
            kapisan bab dharatan, kaping kalih, armada Inggris paling kuat ing donya, nanging baline ora patiya gedhe, maneh, perang karo Jerman adoh saka saluran, ora ana gunane perang karo wong-wong mau. , padha mung ngukur pus .pasrah kabeh gaman ing Dunkirk ing ijol-ijolan kanggo scum unhindered personel - apa iki perang? Nanging iku mung ridiculous kanggo pirembagan bab Dieppe - padha ora malah duwe goal kanggo dijupuk lan menang. goal padha kanggo nggawe sawetara gangguan lan nyerah. padha nggayuh tujuane
            1. +1
              Juli 11 2020
              Armada Inggris nuduhake dhewe - rampung ditindhes Italia, klelep kabeh kapal gedhe saka bangga armada Jerman.
              1. +2
                Juli 11 2020
                "Armada Inggris nuduhake awake dhewe kanthi apik - wis nahan Italia, nglelebke kabeh kapal gedhe kebanggaan armada Jerman"
                Inggih? mung klelep kabeh, lan apa? Apa Jerman langsung nyerah utawa kedadeyan tanggal 9 Mei 1945?
                1. +1
                  Juli 11 2020
                  Kepiye armada bisa meksa wong-wong mau nyerah? Iki minangka masalah unit tentara, aku uga bisa ujar manawa Luft Wafe Jerman utawa Chris Morine nuduhake awake ora apik amarga Inggris ora nyerah.
                  1. 0
                    Juli 11 2020
                    lan apa tegese carane armada nuduhake dhewe? asil apa? mung nuduhake?
                    1. +1
                      Juli 11 2020
                      Contone, padha ora bisa kanggo pasukan Jerman kanggo ndharat ing Inggris
                      1. +1
                        Juli 13 2020
                        Kutipan: Kronos
                        Contone, padha ora bisa kanggo pasukan Jerman kanggo ndharat ing Inggris

                        Nanging padha ora rencana kanggo nindakake iki - Hess miber ing khusus kanggo ngelekake Inggris bab iki ing pangarep-arep sing padha ora bakal bantuan USSR lan perang bakal mungkasi cepet. Dadi ora ana pitakonan babagan kebangkrutan ing tlatah Inggris Raya - Jerman mbatesi program kanggo pambangunan kapal pendarat, lan BDB sing ana ditransfer menyang Segara Ireng. Apa landing sing bisa diomongake?
                      2. 0
                        Juli 13 2020
                        Kita mandheg ngomong babagan kebangkrutan amarga armada lan penerbangan Jerman ora bisa njamin landing
                    2. -1
                      Juli 11 2020
                      Intine saben kapal selam tenggelam ing Atlantik yaiku rong atus tank sing ora tiba ing Kursk lan rong atus tank, sawetara ewu ton godhok, sawetara tanker bensin penerbangan, sawetara mesin kargo garing. , lan liya-liyane sing teka ing Murmansk.
                      1. +1
                        Juli 13 2020
                        "Intine saben kapal selam tenggelam ing Atlantik yaiku rong atus tank sing ora tiba ing Kursk lan rong atus tank, sawetara ewu ton godhok, sawetara tanker bensin penerbangan, sawetara kargo garing. mesin, lan liya-liyane sing teka ing Murmansk."
                        sampeyan duwe interpretasi menarik banget saka acara ana. iku, nyatane, kira-kira wektu nganti 22 Juni 1941
              2. SIT
                +2
                Juli 11 2020
                Ing 5:52 ing 24.05.40/6/00, battlecruiser Hood Inggris dadi sing pertama mbakar ing Bismarck lan Prinz Eugen. Ing 3, salvo bali dipecat saka Bismarck. Sawise XNUMX min. Hood mbledhos lan ambruk ambruk ing setengah. Mangkono sejatine.
                1. +1
                  Juli 11 2020
                  Bismarck banjur dicemplungake
                  1. SIT
                    +2
                    Juli 11 2020
                    Sing persis apa banjur lan kabeh Armada Ngarep. Yen ora amarga torpedo sing sukses saka Albatross, mula isih durung dingerteni apa alignment kasebut.
                  2. +1
                    Juli 13 2020
                    "Bismarck banjur dicemplungake"
                    mengko, adoh mengko
                2. -1
                  Juli 12 2020

                  Enem dina sabanjure, Bismarck menyang dhasar segara.
        2. -5
          Juli 11 2020
          Sekutu "slung" (kaya sampeyan ngomong) karo Jerman lan sekutune nganti 6 Juni 1944 ing Prancis, lan Norwegia, lan Yunani, lan Kreta, Suriah, Libanon, Sisilia, lan Italia, lan Libya, Algiers, Tunisia. Kajaba iku, padha perang ing Pasifik, Atlantik, Burma, Malaysia, Afrika Wétan, Madagaskar ...
          1. +1
            Juli 13 2020
            "Sekutu" ngalami masalah "(kaya sing sampeyan sebutake) karo Jerman"
            uga, apa iku mimpin kanggo? Mungkin luwih gampang lan luwih efektif kanggo nglawan Jerman ing Jerman, lan ora ing Malaysia?
        3. 0
          Juli 12 2020
          Apa sing diarani "rewel ing Afrika" sing sampeyan sebut ora ngidini Nazi nembus lenga Arab lan Kaukasia, lan ora nyebabake tusukan ing mburi pasukan Soviet ing Kaukasus. Lan nganti pertengahan taun 1944, Sekutu perang ing Yunani, perang kanggo Kreta, Yunani lan nyerang Italia. Uga, bagean penting saka sumber daya manungsa lan materi ditarik adoh kanggo perang karo Jepang.
          1. 0
            Juli 13 2020
            "Sing diarani" keributan ing Afrika" sing sampeyan sebut ora ngidini Nazi nembus lenga Arab lan Kaukasia"
            Lha nek eling-eling Angles arep ngebom Baku kanggo nyegah panyedhiya lenga marang Hitler, ya. nanging sanajan Jerman bakal nangkep lenga Arab (padha mesthi ora tekan Baku, iku 1940), banjur elinga yen lenga banjur diangkut menyang tanker, utamané ing unta, ora ana prasarana ing kono, banjur, narik tanker. bali liwat Suez, Mediterania, didominasi dening armada Inggris, aviation, lan Gibraltar, piye wae ora banget lancar, ora? lan perang karo Jepang dibutuhaké déning amers mung minangka alesan kanggo ora nglawan Jerman. sampeyan, dadi, ing umum, sampeyan ngerti sing dadi-disebut perang?
            1. 0
              Juli 14 2020
              Kutipan: aiguillette
              narik liwat Suez, Mediterania, ngendi armada Inggris, penerbangan, lan Gibraltar dominasi, piye wae ora banget lancar, ora.
              Bisa ngomong ngendi armada Inggris adhedhasar? Suez bakal kacekel, ora ana Yunani, Kreta uga ing Jerman, nyekel Malta ing kahanan kaya mengkono iku wektu. Utawa apa sampeyan mikir sing Jerman bodho sing padha kesusu kanggo sembarang celengan murni kanggo seneng-seneng?
              1. -2
                Juli 14 2020
                "Apa sampeyan bisa ngomong ing ngendi armada Inggris adhedhasar? Suez bakal dicekel, Yunani ora, Kreta uga ing Jerman, nyekel Malta ing kahanan kaya mengkono iku wektu."
                nanging nyoba kanggo drown kabeh, aja lali - armada Inggris paling kuat ing donya - aviation uga kelas, ana operator pesawat, Malta minangka operator pesawat unsinkable, Luftwaffe ora bisa ing kadohan kuwi, ing Jerman ora duwe armada ing Mediterania, Italia ora prajurit. lan kenapa Suez kudu dicekel? yen Kairo ora bisa dicekel? uga, Gibraltar, Jerman ora malah nyoba kanggo dijupuk, ora sapisan.
          2. 0
            Juli 13 2020
            "Sing diarani" keributan ing Afrika " dening sampeyan ora ngidini Nazi nembus lenga Arab lan Kaukasia, lan ora nyebabake tusukan ing mburi pasukan Soviet ing Kaukasus "
            yen sampeyan ngelingi yen wong Inggris arep ngebom tank kanggo nyegah Hitler, banjur ya, ing mburi, dheweke ora nabrak wong Inggris. lan yen sampeyan elinga yen lenga Arab diangkut menyang tanker, utamané ing unta, ora ana infrastruktur ing kono, banjur narik tanker liwat Suez-Inggris banjur, liwat medium, liwat Gibraltar, maneh, Inggris, aviation sing Malta. , Kreta , angkatan laut, dadi bisnis banget troublesome karo lenga iki ternyata
  12. -8
    Juli 11 2020
    tujuan artikel kasebut babagan sumber daya sing dianggep patriotik menarik.?
  13. 0
    Juli 11 2020
    Pengarang:
    Yuri Apukhtin
    bagéan saka pasukan tindak menyang quarries Adzhimushkay lan terus perang ana.

    Sampeyan mbingungake, amarga nalika pendhudhukan pisanan ing Kerch, sawetara pasukan mudhun menyang tambang Adzhimushkay lan Starokarantinsky, lan partisans lan lemah utamané adhedhasar ana, amarga padha pisanan disiapake kanggo nggawe sawetara cadangan. Nanging ing Mei 1942, unit tenan biasa mudhun menyang quarries Adzhimushkay ing jumlah gedhe, amarga ana ora cukup sarana kanggo evakuasi menyang Semenanjung Taman. Nanging angka 15 personil militer durung didokumentasikan, mula, miturut macem-macem perkiraan, jumlahe saka 5 nganti 10 personel militer. Miturut macem-macem prakiraan para peneliti tambang modern, angka iki ana ing kisaran 8-9 ewu wong, sanajan isih durung ana data sing tepat babagan jumlah wong sing mlebu lemah.
  14. +8
    Juli 11 2020
    Senadyan protes saka komandan ngarep Kozlov, Mekhlis nglarang ngeduk parit supaya "ora ngrusak semangat nyerang para prajurit."

    Nanging babagan pesenan nomer 143?
    Negara pertahanan Divisi Rifle Pengawal kaping 63 ora apik. Priksa sing ditindakake ing divisi kanggo eksekusi Urutan No. 143 babagan nguatake peralatan posisi sawetara dina sadurunge serangan Jerman (laporan tanggal 7 Mei), nuduhake: "Trenches lan perangan komunikasi digawe banget sempit lan cilik ing panggonan", parapets ora decorated, mung sawetara prajurit wis loopholes primitif.
    © Isaev
    1. -1
      Juli 12 2020
      Dear Alexey, sampeyan kerep nggawa Isaev. Apa ana titik sing sampeyan ora setuju karo dheweke?
  15. +5
    Juli 11 2020
    Senadyan protes saka komandan ngarep Kozlov, Mekhlis nglarang ngeduk parit supaya "ora ngrusak semangat nyerang para prajurit"

    Aku wonder saka ngendi penulis ndudhuk munggah skripsi perestroika iki?
    Lan pinten sampeyan bisa nyumerepi kabeh "asu" L.Z. kanggo bilai saka Front Crimean. Mehlis?

    Sawise rampung operasi pendaratan Kerch-Feodosiya lan nyekel jembatan, komandan ngarep, Letnan Jenderal D.T. Kozlov nampa pesenan saka Markas kanggo nyepetake konsentrasi pasukan lan, ora luwih saka 12 Januari, pindhah ing serangan umum karo dhukungan saka Armada Segara Ireng.

    Nanging serangan gagal, amarga. ora ana rencana nyerang sing dipikirake kanthi apik, uga dhukungan teknis normal, ana kekurangan amunisi lan bahan bakar.

    Ing semenanjung, luwih saka 100 pesawat rusak, artileri tanpa amunisi. Komando ngarep dhewe ana ing Tbilisi, komandan ngarep Kozlov ora ngerti posisi unite, utawa kahanane, utawa posisi klompok mungsuh. Mekhlis, mesthi, nyathet iki ing telegram marang Stalin.

    Sawisé iku, Mekhlis entuk kanggo ngarep liyane 450 bedhil mesin cahya, 3 ewu PPSh, 50 mortir kaliber 120 mm lan 50 bêsik kaliber 82 mm, uga rong divisi saka M-8 peluncur roket. Jeksa Agung bisa ngetokake saka alokasi ing ngarep nomer tambahan tank, bedhil anti-tank lan amunisi kanggo wong-wong mau wis mutusaké. Kajaba iku, Mehlis nguatake komando pasukan kanthi personel sing berpengalaman.

    Serangan kasebut diwiwiti tanggal 27 Februari 1942. Komandan ngarep, Kozlov, tinimbang ngeculake tank ing wilayah sing mbukak, ngirim infantri maju, sing mung dirusak Jerman, amarga ora ana papan kanggo ndhelikake. Ing wulan April, kira-kira 200 ewu wong wis tiwas. Sawisé iku, Mehlis nuntut kanggo langsung ngganti printah ngarep kanggo unsuitability profesional flagrant. Sayange. iki ora rampung.

    Dadi serangan macet, lan pertahanan ora kuwat. Ora ana ambane pertahanan. Ora ana pertahanan udara, kabeh pasukan dikumpulake ing eselon pisanan, ing bagean ngarep sing sempit, ing pungkasan, dheweke dadi target banget kanggo penerbangan lan artileri Jerman.

    Iki salahe sapa? Komando ngarep, nanging kabeh nabrak disalahake Mehlis.

    Kanggo apa? Kanggo nglanggar wewenang jenderal, kanthi panjaluk ganti komandan, dheweke ngangkat masalah ketidakcocokan profesional bagean penting saka jenderal. Kanggo iku, dheweke difitnah nganti smithereens. Kajaba iku, dheweke dadi komisaris, lan dheweke ora tahan karo jenderal komisaris. Iki bebener babagan Mehlis ing ngarep Crimean.
    1. 0
      Juli 11 2020
      Kutipan: Alexander Green
      Lan pinten sampeyan bisa nyumerepi kabeh "asu" L.Z. kanggo bilai saka Front Crimean. Mehlis?

      Yagene Pavlov lan sawetara komandhan liyane mangsuli kanthi nyawane kanggo ngalahake Front Kulon, lan Mekhlis, apa sing luwih apik, amarga dheweke dikirim menyang kana?
      Kutipan: Alexander Green
      Nanging serangan gagal, amarga. ora ana rencana nyerang sing dipikirake kanthi apik, uga dhukungan teknis normal, ana kekurangan amunisi lan bahan bakar.

      Dadi alasane yaiku kekurangan amunisi lan bahan bakar, lan ora ing komandan Front Crimean.
      Kutipan: Alexander Green
      Sawisé iku, Mekhlis entuk kanggo ngarep liyane 450 bedhil mesin cahya, 3 ewu PPSh, 50 mortir kaliber 120 mm lan 50 bêsik kaliber 82 mm, uga rong divisi saka M-8 peluncur roket.

      Dheweke ora entuk apa-apa, nanging paling kamungkinan dikirim enkripsi biasanipun kanggo Markas nuduhake kabutuhan ngarep, lan mung ana Staff Umum mutusaké ing beyo kang kanggo nyedhiakke senjata lan peralatan dijaluk kanggo Front Crimean. Ora perlu nggedhekake peran pribadine Mehlis ing babagan iki, utamane amarga dheweke ora disenengi ing komisariat rakyat, lan lamarane bisa dianggep beda.
      Kutipan: Alexander Green
      Iki salahe sapa? Komando ngarep, nanging kabeh nabrak disalahake Mehlis.

      Sampeyan ora cukup bener netepake status Mehlis lan status komandan ngarep, kang kok tarik kesimpulan salah bab tingkat tanggung jawab saben wong.
      Kutipan: Alexander Green
      Kanggo iku, dheweke difitnah nganti smithereens.

      Lan kekalahan saka Front Crimean kayane ora ana hubungane - nggih, nggih ...
      Kutipan: Alexander Green
      Kajaba iku, dheweke dadi komisaris, lan dheweke ora tahan karo jenderal komisaris. Iki bebener babagan Mehlis ing ngarep Crimean.

      Aku ngusulake kanggo ngerteni pendapat L.Ivnov babagan dheweke, sing ora dadi jenderal ing wektu kasebut lan slamet kabeh tragedi kekalahan Front Crimean:
      Antarane pejabat dhuwur militèr sing ditemokake guilty saka tragedi Kerch ing spring 1942 ana kepala Glavpur saka Tentara Abang, wakil komisaris pertahanan rakyat, komisaris tentara 1st pangkat L.Z. Mehlis [1889-1953). Mekhlis ora nyisihake wong, dikenal ing antarane komando minangka wong sing landhep, tegas, kanthi karakter sing ora seimbang lan kekuwatan sing meh ora ana watese, sing entuk ketenaran minangka penyelenggara pembalasan cepet, mula sawetara perwira lan jenderal mung wedi marang dheweke.

      Apa sampeyan menehi saran supaya dheweke ora salah?
      1. +1
        Juli 12 2020
        Mungkin cukup kanggo nyumerepi kabeh asu ing Mehlis? Lan ya, status ngarep com luwih dhuwur tinimbang status wakil tarif. Aku seneng banget ndeleng dokumen Komet lan kontrol partai sing Mehlis mimpin ing siji wektu. Nanging paling kamungkinan ora bakal diterbitake.
        1. -3
          Juli 12 2020
          Kutipan saka Nehist
          Lan ya, status ngarep com luwih dhuwur tinimbang status wakil tarif.

          Saka ngendi sampeyan entuk iki? Lha kok dadi wakile saiki. Komisaris Pertahanan Rakyat bakal luwih murah tinimbang komandan ngarep? Aku ora ngomong bab kasunyatan sing Mekhlis scribbled denunciations ing pimpinan ngarep lan mung disorganised tumindak. Inggih, yen jenderal counterintelligence militèr sing dhuwur ing memoar menehi penilaian sing ora nyenengake babagan tokoh iki, banjur apa sing menehi hak kanggo negesake manawa kabeh asu digantung ing Mehlis?
          1. +3
            Juli 12 2020
            Dadi ngunggahake dokumen sing dituduhake kanthi jelas yen wakil markas kasebut minangka pengamat, lan dudu komandan. Nanging ora aneh yen dheweke wiwit nggantung asu ing Mekhlis bebarengan karo Beria, yaiku, ing Khrushchev ?!
            1. -3
              Juli 12 2020
              Kutipan saka Nehist
              Dadi ngunggahake dokumen sing dituduhake kanthi jelas yen wakil markas kasebut minangka pengamat, lan dudu komandan.

              Apa Zhukov minangka pengamat minangka wakil saka Markas? Aja konyol - wakil iki duwe wewenang kanggo mbatalake pesenan saka komandan ngarep ing discretion dhewe, lan njupuk printah saka ngarep ing kahanan kritis. Kajaba iku, iku tekan titik sing wakil saka Markas khusus diparengake pejabat radio karo stasiun radio ukuran cilik "Sever" lan tombol cipher dhewe kanggo ijol-ijolan informasi rahasia karo Markas, bypassing coders ngarep lan pusat komunikasi ngarep. Apa iki rampung, Mugi sampeyan bisa guess.
              1. +5
                Juli 12 2020
                Sampeyan dhewe sing nulis-Ing kahanan kritis!!!
                1. -1
                  Juli 12 2020
                  Kutipan saka Nehist
                  Sampeyan dhewe sing nulis-Ing kahanan kritis!!!

                  Front Crimean mung kahanan kritis.
                  1. +5
                    Juli 12 2020
                    Uh-huh, nalika kanca ngarep ngerti ngendi lan ilang kontrol pasukan, banjur mesthi kritis.
  16. -2
    Juli 11 2020
    Ana karya ILMIAH sing apik banget babagan bencana Krimea, babagan operasi Bustard, ora mung arsip kita sing wis disekop.
  17. +1
    Juli 12 2020
    Pitakonanku, kepiye kesalahane Manstein kanggo bencana iki? Yen kita nganggep yen dheweke ora dikirim kanggo mrentah Angkatan Darat kaping 11, nanging contone Goepner, apa bakal ngganti?
  18. +2
    Juli 12 2020
    Saben uwong mbayangno awake dhewe minangka ahli strategi, ndeleng perang saka sisih. Saben bakul pot lempung sing rusak kanthi lisan mbenerake kesalahane Hannibal. Dadi Yuri Apukhtin temenan entuk topik dhewe lan ngobong jenderal Soviet. Wiwit Yuri Apukhtin duwe memoar lan riset ing layanane. Lan wis jelas apa jenis pasukan lan ing ngendi wong Jerman, sanajan ing mangsa 1941, lan ing Mei 1942. Paling ora milih prajurit khusus lan ngirim menyang Crimea militer. Ayo dheweke nerangake marang Kuznetsov yen ora ana pendaratan amfibi, supaya dheweke nglumpukake kabeh pasukan ing Tembok Turki menyang pengawal pungkasan. Siji masalah - ora ana sing ngerti ing musim gugur taun 1941 yen Jerman ora bakal ndharat ing pesisir Crimean. Apa bisa? Lan padha bisa, lan sawayah-wayah lan tanpa ngandhani komandhan Soviet.
    Salajengipun. Kanggo nyebut nomer kita, considering tentara Primorsky, kanggo sijine iku mildly, juggling. Nalika Primorye teka ing paprangan, kabeh wis rampung. Lan ora Matter carane akeh ana. Isih durung teka menyang perang. Mungkin banjur iku worth count ora kabeh ing wong akeh, nanging isih mung sing mbela isthmus? Oh ora, sampeyan ora bisa. Banjur Jerman dumadakan duwe kauntungan numerik lan bakal dadi rada angel kanggo menehi pitunjuk babagan kabodhoan lan ora profesionalisme para jenderal abang.
    Katelu. Iku ketoke kanggo kula, utawa Herr Apukhtin ora ngerti nomer nyata saka divisi Jerman lan Soviet? Inggih, aku bakal menehi pencerahan - siji Jerman regane kira-kira loro Soviet. Miturut cara, saliyane Jerman, ana uga akeh wong Romania. Prajurit iku kaya-kaya, nanging uga kudu ngalokasikan pasukan kanggo nglawan dheweke. Lan Apukhtin piye wae lali babagan Antoneskovits iki. Ora malah nyebutake.
    Kaping papat. Njupuk tembung saka tukang ngapusi paling misuwur saka Wehrmacht, Pak von Lewinsky? Joke, lanang. Kamenev Jerman ngapusi nalika ambegan. Lan dheweke ora duwe tank. A luh tegese karep irigates monitor sandi. Bajingan iki wis kejiret luwih saka sapisan ing kawulo paling impudent imaginable. Miturut cara, sanajan nalika badai Sevastopol, dheweke "ora duwe tank." Mung saiki, sakperangan alesan, tank iki, sing "ora ana", wis rampung discerned. Uga jurnalis foto sing dijupuk kanthi jumlah komersial. Kajaba iku, apa sing dikandhakake Manstein babagan bedhil sing digerakake dhewe? Meh kabeh divisi infanteri Wehrmat duweni. Menapa malih, ing taun 1941, sayangé, gegaman utama saka senjata anti-tank Tentara Abang, meriam 45-mm, ora njupuk ing bathuk. Kanthi peralatan kasebut, sampeyan bisa nindakake tanpa tank.
    Inggih, sampeyan malah bisa nulis sheet babagan kerugian. Njupuk 100 ewu tawanan saka 69 sing ilang dening pasukan Soviet? Kanggo Manstein, muntahake. Senajan kabeh Wehrmacht dosa karo iki. Apa dheweke bisa nangkep luwih akeh tahanan ing cedhak Kyiv tinimbang sing ana ing ngarep kabeh? Kita nindakake. Dadi kenapa Erihuushka luwih apik? Kanggo operasi "Mburu bustard": yen matte iki nyebabake kerugian sing sithik, kenapa wong-wong sing berjuang ing sangisore dheweke sambat yen setengah saka bagean ditinggal? Senajan losses meager fitur favorit Manstein. Ing sawetara dina, dheweke "njupuk" luwih akeh tawanan ing Kursk Bulge tinimbang dheweke nandhang kerugian total. Ing wektu sing padha, dheweke ora nindakake tugase, lan umume Jerman kalah sethithik. Lan kanthi laporan 10 dina, ora kabeh lancar karo dheweke. Sawise Kursk, dheweke nglaporake yen dheweke wis ilang 3000, lan sedina sabanjure, ora resmi, dheweke ngeluh yen 6. Ora ala dadi - kaping pindho disepelekake. Lan dheweke ora entuk teguran. Nanging sakperangan alesan, geschichters kita ora mbayar manungsa waé akeh kanggo trifles kuwi lan njupuk kasempatan ing tembung sing.
    Umumé, kabeh ora dadi prasaja karo Crimea iki. Inggih, babagan "Mburu bustard" - Kozlov nyuwil kayu bakar ing kana. Nanging shukhlo iki umume bisa gagal kabeh sing dipasrahake marang dheweke. Sanajan dheweke duwe sawetara alasan sing sah. Umumé, nalika sampeyan lungguh ing pertahanan, cepet utawa mengko padha break sampeyan. Nah, apa gunane Fritz nglumpukake luwih akeh pasukan kanggo mbela Tembok Turki? Semenanjung iki uga digabung, lan luwih cepet tinimbang kita ing taun 1941-42.
    1. -3
      Juli 12 2020
      Kutipan: Molot1979
      Umumé, kabeh ora dadi prasaja karo Crimea iki.

      Aku setuju banget karo teks sampeyan, amarga kabeh sing sampeyan jelasake bener. Penulis artikel ngevaluasi kabeh banget entheng, sanajan saiki ana dokumen unik sing dibukak dening Kementerian Pertahanan, kalebu memoar veteran edisi winates saka saksi mata perang ing Crimea, sing durung kasedhiya sadurunge. Punika paseksenipun komandan stasiun radio, sing bisa ing kahanan iki kanggo mbatalake unit menyang Semenanjung Taman:

  19. 0
    Juli 12 2020
    Ing USSR, kesalahane 1941 ora bisa cepet didandani. Isih akeh sing kudu disinaoni. Mulane, ing taun 1942, saka spring kanggo awal Autumn, nalika Jerman padha tightly bogged mudhun ing Stalingrad, lan malah buyar pasukan sing cepet-cepet menyang Kaukasus, Tentara Abang ora tumindak ing cara sing paling apik.
  20. -3
    Juli 12 2020
    Pengarang V.P. Meshcheryakov "Stalin lan konspirasi militer ing 1941. Panelusuran kanggo bebener." Ing internet, kasedhiya gratis. Waca, temokake kenapa arahan No. 1, 2, 3 minangka dokumen palsu utawa banget dibedah. Lan kenapa, miturut pejabat resmi, Molotov bali sawise rapat karo Schulenburg tanpa cathetan sing nyatakake perang. Lan ngendi Stalin ing awal perang. Lan carane lan nalika Stavka iki kawangun, kang dadi Ketua Komisi Rakyat Timoshenko, lan Stalin minangka salah siji saka wong-wong mau. Lan apa posisi Comrade Zhukov dianakaké ing 22.06.41/22.06.41/22.06.1941, kang ora dilapurake ing memoar. Lan ing ngendi dheweke ing esuk 22.06.41/XNUMX/XNUMX. Lan posisi apa Meretskov ditahan ing XNUMX/XNUMX/XNUMX? kang uga ora kasebut ing memoar. Lan sapa sing nulungi dheweke lunga saka tembok eksekusi. Lan sing lan nalika dibusak komando Distrik Militer Moscow, dipimpin dening Jendral Tyulenev, saka Moscow, lan apa iki rampung. Sampeyan bakal mangerteni carane Angkatan Laut USSR siap kanggo perang lan apa Admiral Oktyabrsky ing esuk XNUMX/XNUMX/XNUMX. diarani sirah saka markas pesawat ruang angkasa Zhukov, lan ora kanggo pangareping Komisaris Rakyat Angkatan Laut Kuznetsov. Lan akeh perkara babagan dina pisanan perang, sing isih luwih disenengi kanggo meneng. Lan sawise maca, bisa uga pungkasane nyopot saka kuping mie Khrushchev-Zhukov iki, sing wis diwenehi panganan luwih saka rolas taun.
    1. -2
      Juli 12 2020
      Kutipan saka Andy.Iv
      pungkasane mbusak saka kuping mie Khrushchev-Zhukovskaya iki, sing kita kabeh wis diwenehi panganan luwih saka rolas taun.

      Apa sampeyan pengin nyumerepi sampeyan? Aja kuwatir - wong dhewe bakal ngerti sapa dheweke lan apa sing digantung, amarga. mbukak bahan saiki cukup.
  21. +2
    Juli 12 2020
    Motto Field Marshal Suvorov Rusia "Ngalahake mungsuh ora nganggo nomer, nanging kanthi skill", sayangé, ditrapake kanthi bener dening Manstein Jerman, lan dudu komandan Rusia Kozlov, com. Armada Segara Ireng Oktyabrsky lan "komisar gila" Mekhlis minangka wakil saka sawijining negara "banget revolusioner".

    Lan sampeyan ora bisa nyalahke ing treachery saka Wehrmacht ing 22 Juni 41, sawetara sasi sawise perang. Iki wektu kanggo komandan tentara Tentara Abang miwiti perang kanthi bener, kanthi kaunggulan kaping pindho utawa luwih saka mungsuh sajrone pertahanan (!) Dadi mbuwang kabeh ing Crimea ...

    Lan "stabilitas" saka unit nasional ing 41 ing conto saka mantan. Estonian, lit. lan Latvian, sing liwat massal kanggo Jerman kanggo sawetara alesan, ora menehi tandha Stalin. Apa divisi Georgia lan Azeri iki? Cetha yen komposisi pasukan mesthine dicampur.
    1. +1
      Juli 12 2020
      Kutipan saka xomann
      "komisaris edan"

      eseman persis. Kutipan saka ngendi?
      1. +4
        Juli 13 2020
        definisi kula lol Kabeh sing dakwaca babagan tokoh iki nuduhake persis kepiye instruktur politik kanthi pirang-pirang berlian ing bolongan kancing. Kajaba iku, gawe piala kanggo sabab iki tambah dening cara agresif histeris "ngremehake" komandhan. Kanthi incompetence militèr lengkap.
    2. -1
      Juli 13 2020
      "Apa jenis divisi Georgia lan Azeri iki? Cetha yen komposisi pasukan kudu dicampur."
      lan iki, kaya, ana fashion kuwi, ing 1941, misale jek kaya kabeh multinasional wong Soviet, minangka wong siji, metu kanggo defend tanah air, USSR. menarik, kanthi sukarela. mobilisasi sing direncanakake ditindakake kaya biasane
      1. +1
        Juli 13 2020
        Yaiku, dheweke nggoleki "mungsuh rakyat" mitos, nanging ora kejawab ing ngarep. Senajan fault kanggo ideologi recruiting Tentara Abang, mesthi, ing Stalin lan Stavka, lan ora ing "Smershevites" (sanajan padha isih disebut perwira khusus).
  22. +2
    Juli 13 2020
    Kutipan: Bar1
    ya, edan tansaya kuwat ing forum iki

    Sampeyan mangsuli bab sing padha ing julukan beda. bener, kaya bocah sekolah. Kamuflase sing luwih apik
  23. +5
    Juli 13 2020
    Kutipan: Bar1
    Kutipan: Alexey R.A.
    F.I. Golikov, 31.05.1941/XNUMX/XNUMX

    Nanging sampeyan kudu ngerti yen iki ora bisa. Yen Jerman arep nglawan USSR, meh kabeh pasukan kudu dikonsentrasi ing cedhak tapel wates USSR. Mulane, infa saka GRU iki palsu lan strategis.

    Iki maneh negesake manawa Pak Martirosyan pancen salah paham babagan kedadean sing kedadeyan nalika perang. Amarga visi amatir iki, versi "babagan konspirasi jenderal Tentara Merah", babagan "penerbangan on-line ing pesenan Stalin" lan liya-liyane lair ... Pakar sofa, lan uga ala, siji tembung.
  24. +4
    Juli 13 2020
    Sing tragedi saka Front Crimean, sing pati saka Sevastopol padha kaca paling isin perang sing. Ing kasus loro, Manstein ngusapake irunge ing jenderal lan laksamana sing pompous, saka bajak, kanthi serangan amfibi. prakara iki. Ing tambang kasebut, setengah saka armada kita ilang. Kabeh printah lan kontrol sak 3. Oktober serangan iki suda kanggo nerbitake loro pesenan "Ngadeg nganti mati" - dikirim karo utusan menyang baris ngarep. Lan nalika kebangkrutan Jerman sing "dawa ditunggu-tunggu" kedadeyan, dheweke mung sinau babagan gelombang kapindho. Ing gelombang pisanan, miturut data Jerman, mung ana loro sing tatu entheng. Nanging ora kejawab kebangkrutan kasebut, laksamana ora mandheg ing "eksploitasi" lan mutusake mung mlayu nganggo jas hujan wanita, lan minangka alesan, dheweke nyeret kabeh staf komando saka garis ngarep saka mayor lan ndhuwur, sing nguripake atria. menyang komplotan, lan dihukum mati lan ditawan. Ing salawas-lawase aku wis nglumpukake crita-crita saka sawetara wong sing slamet ing kana. Simbahku lunga kabeh iki ing milisi, lan malah slamet mengko ing panangkaran. Lan saka 100 ewu tawanan ing kutha, miturut prakiraan paling rosy, siji saka satus slamet. Aku nyoba kanggo nyelehake kabeh sing aku ndudhuk menyang wangun sing bisa diwaca lan nampilake ing wangun crita, supaya anak turune ngerti apa biaya sing kamenangan diwenehake marang kita lan ora nulis pathos ing mobil bapakku: "Kita bisa mbaleni" https://author.today/work/71580
    1. 0
      Juli 14 2020
      "Nanging ora kejawab pendaratan kasebut, laksamana ora mandheg ing" eksploitasi "lan mutusake mung mlayu nganggo jas hujan wanita,"
      sampeyan ora bingung karo Kerensky? lan apa jenis landing Jerman sampeyan ngomong babagan kene?
      1. 0
        Juli 14 2020
        Babagan ndharat liwat Teluk Lor menyang Sisih Kidul ing wayah wengi tanggal 28-29 Juni 1942.

        "Ing 02:15, mungsuh ngluncurake layar kumelun ing kabeh Teluk Lor, ing sangisore tutupe, Jerman wiwit nyabrang ing 100 (sing ngetung?) prau lan prau. Mungsuh bisa nyekel bagean pesisir ing sawetara panggonan lan tekan Troitskaya, Georgievskaya lan Sushilnaya balok. Ing 2 jam 50 menit, unit resimen infantri Jerman kaping 16 lan 47 saka divisi 22 wiwit nyabrang teluk ing wilayah jembatan sing rusak ing Kali Ireng. Ing sisih tengen, divisi Jerman kaping 24 nyabrang. Teluk modern ing cedhak tutuk Kali Ireng luwih amba tinimbang 70 taun kepungkur. Teluk, kaya mengkono, rampung ing area Pelabuhan Minyak, lan banjur ana rawa, kang ing Juni 1942 meh garing.
        Terus terang, apa wae sing ditulis babagan sektor pertahanan 4 "anyar", meh ora ana pasukan ing wilayah pesisir. Unit kita, dialokasikan kanggo pertahanan garis pantai, ana ing proses reorganisasi, lan patroli mung overslept nyerang mungsuh. Lan mung setengah jam mengko, nalika perang wis arep ing pantai, tentara meriem kita gabung. Ing wayahe iki, batalyon maju saka Divisi Infanteri 24th wis dijupuk bagean saka pesisir ing wilayah stasiun daya distrik negara modern, lan mungsuh bisa kanggo gain foothold ing pesisir. Ing sisih kiwa, ing wilayah Abrikosovka saiki, unit saka brigade 138 lan brigade 8 saka Korps Marinir nggawe perlawanan serius marang Jerman lan loro resimen Jerman saka 65 lan 213 ora bisa maju. Baterei pesisir mbukak geni kuat ing mungsuh lan bisa nglelebke 17 prau saka gelombang kapindho pendaratan, kang diangkut bedhil lan peralatan saka pasukan Jerman, nanging Jerman isih bisa ngeterake bagéan saka tentara meriem. ...... Nyedhiyakake perlawanan serius marang mungsuh saka sektor 4 sing gagal." (Saka). Boris Nikolsky
  25. +4
    Juli 13 2020
    Kutipan: Bar1
    Kutipan saka ccsr
    Kutipan: Bar1
    Nanging sampeyan kudu ngerti yen iki ora bisa, yen Jerman arep nglawan USSR, meh kabeh pasukan kudu dikonsentrasi ing cedhak wates USSR.

    Yagene kabeh pasukan Jerman kudu konsentrasi ing cedhak tapel wates karo USSR, yen wiwit 1939 Jerman wis perang karo Inggris? Kajaba iku, perlu duwe unit cadangan lan latihan ing Jerman, paling ora babagan ngirit dhuwit kanggo pangopènan lan latihan.
    Kutipan: Bar1
    Dadi infa saka GRU iki palsu lan luwih strategis.

    Apa sampeyan njupuk "ahli" GRU akeh? Apa sampeyan bisa mbuktekake kanthi fakta yen iku palsu? Banjur ana siji reporter intelijen GRU ing kene, ndhelikake kanthi julukan "Eugene", lan sampeyan wis mutusake kanggo mbaleni dalane minangka pemimpi lan tukang ngapusi.


    Kacilakan wiwitan perang kudu duwe panjelasan dhewe, mula.
    ana premis miturut Marterosyan - konspirasi jenderal.
    goal iku kanggo falsify Gambar bener saka lokasi divisi Jerman sadurunge perang ing mata Stalin.
    mulane, laporan saka GRU bisa uga dipalsukan - iki minangka gambaran sing paling mungkin ing taun-taun kasebut.
    Nanging, aku ora weruh laporan iki utawa laporan dhewe, apa Aleksey ra dikutip ing wangun kutipan singkat. Sampeyan perlu kanggo nyebut ora remet laporan sing, nanging kabeh laporan. Link menyang studio.
    Inggih, saran kanggo sampeyan, aja bingung ing telung pinus.

    Iki mung bisa ditulis dening wong sing ora ngerti carane informasi intelijen nyebar ing kabeh tingkat antarane badan intelijen NPO, pasukan tapel wates NKVD lan NKGB.
    A. B. Martirosyan, ora mimpin wayah SD, ngomong omong kosong sing jelas liwat cangkeme BAR1. Saged dipunwastani kawruhipun wonten ing tataran siswa SD. Apa dokumen sing wong iki weruh ing arsip bisa kita pirembagan bab yen ora ngerti paling dhasar?
    1. -4
      Juli 13 2020
      Kutipan saka RuSFr
      A. B. Martirosyan, ora mimpin wayah SD, ngomong omong kosong sing jelas liwat cangkeme BAR1.

      Aku ngerti yen sampeyan, kaya AsmyppoL, bisa nyalahake penulis apa wae yen dheweke mbukak goroh sampeyan. Ing kasus iki, nyedhiyani bukti sing Martirosyan wrote iki liwat BAR1, utawa sampeyan mung swindler nyoba kanggo nggawa musuh pribadi kanggo Martirosyan minangka bukti ketok, referring kanggo jawaban saka penulis dingerteni ing julukan BAR1.
      Secara pribadi, aku ora duwe apa-apa karo Martirosyan, aku ora tau komunikasi karo dheweke, aku ora kasengsem ing karyane, nanging aku ngerti, dheweke ora nulis ing forum. Dadi kasunyatan ing studio, sampeyan verbiage asing kita ...
  26. +1
    Juli 13 2020
    Ana paralel ing pikiranku antarane sukses mbuwang Blucher lan upaya sing ora kasil nglawan Kozlov ing Crimea ing taun 1942! Lan ana lan ana Mekhlis! Lan yen Blucher minangka "raja" Timur Jauh sing wis nesu amarga ora duwe kontrol, mula Kozlov minangka "raja" sing padha ing Iran sadurunge Crimea, ngrusak pasukan bawahan ing kana! Mung ing taun 1942, Stalin ora cocog karo Mehlis, nanging bisa uga Mehlis BENER?
    1. 0
      Juli 14 2020
      Dina iki angel ngomong persis sapa sing ana ing kana. Nanging ana macem-macem dokumen.
  27. +1
    Juli 13 2020
    Iki dudu sepisanan aku nemoni pratelan manawa Jerman ora duwe tank ing Crimea! B R E D!!! "Ayo nguripake logika": Crimea mbok menawa siji-sijine papan ing USSR sing Jerman ora pengin nggawe koloni, nanging LANGSUNG KANGGO ING REICH! Meh mung wektu ing USSR sing bedhil super-heavy digunakake dening Jerman ing Crimea! Kabeh iki nyritakake babagan pentinge Krimea kanggo Jerman - lan tank sing ana ing arah serangan sing kurang penting - amarga sawetara alasan "ora ana" ing perang kanggo Crimea?!
    Isih mangu-mangu crita yen Jerman nang endi wae "penjaga mlayu", lan tahanan "bydto ba" ora mbebasake, nanging "dibuwang kanthi cara sing teratur"! Iki dudu omong kosong maneh, nanging M A R A Z M !!!
    1. 0
      Juli 13 2020
      "BRE D!!!"
      menarik, mung Jerman wrote bab iki, lan propaganda kita ora nulis langsung, nanging hinted carane akeh Jerman duwe tank ing Crimea. "saka biro informasi Soviet, uga, luwih
      BASA INGGRIS PETHIKAN NGANGGO «KRIMEA»
      Inggih, ora Crimea, ing umum, nanging mung Sevastopol. mung Hitler minangka fetishist, maneh kaget saka tentara meriem, mulane dheweke dikirim menyang Krimea, krupnyaks. lan ora ana pangertèn saka wong-wong mau, nimbang
    2. 0
      Juli 14 2020
      Ora ana tank ing Crimea mung sajrone serangan kaping pindho, ing wektu liyane ana. Lan cedhak Sevastopol, sawise ambruk saka Front Crimean, malah resimen tank dijupuk kita melu. Apa siji kudu apa karo KV1, kang padha ora bisa nembus saka bedhil 45 mm kita, nanging Begjanipun kanggo kita, iku macet ing floodplain kali, lan tetep ana. Nanging Shtugs karo 2-3 dijupuk padha dijamin kanggo ngobong metu pillboxes primitif kita, kang dibangun sejatine sifate kanggo laporan kanggo printah, lan sing printah ngarep-arep dadi luwih. Saka atusan kothak pil sing saiki isih ana, mung sawetara potongan sing bisa tumpang tindih.
  28. 0
    Juli 17 2020
    Manstein ganteng! Dheweke nindakake pakaryan sing apik banget. Lan nalika nyekel Sevastopol, pira tawanan sing dikalahake Tentara Abang?
    1. 0
      Juli 20 2020
      Kutipan saka modun
      Manstein ganteng! Dheweke nindakake pakaryan sing apik banget.

      Cukup genius! Awit ing wektu sing padha aku ora ngrusak leluhurmu, ngarepake anak-anake apa sing bakal tuwuh ... nuwun sewu ......

      Minangka kanggo bakat militèr, padha dadi ora Unlimited. Ing musim semi-musim dingin taun 1944, dheweke kalah banget ing pinggir Korsun-Shevchenkovsky (komandan Vatutin)
      Ing musim semi taun 1944, nalika operasi Proskurov-Chernivtsi (komandan Zhukov), Tentara Tank 1 sing dikubengi Manstein.

      Akibaté, ing 30 Maret 1944, Manstein dianugerahi Swords (No. 59) kanggo Knight's Cross karo Oak Godhong, lan ing April 1, 1944, piyambakipun dipuncopot saking jabatanipun lan dipuntampi ing cadangan Fuhrer. Urip ing omahe.. Nanging IKI wis dadi tradhisi masyarakat sing, sanajan ora duwe kekuwatan kanggo menang perang, nanging cukup pinter kanggo nambani wong-wonge kanthi normal, sanajan dheweke wis ngrusak awake dhewe.

      Sawise kabeh, mung babu, abdi dalem, ngujo wong-wong sing tau ngalahake wong-wong mau. Apa sing diomongake pujangga? "Sing abot paukumane, luwih ditresnani dening Gusti." Utawa sing bisa dadi.
  29. 0
    Juli 20 2020
    Malah mundhut lan kobongan Moskow ing taun 1812 ora dadi bilai kanggo wong-wong sezamané Kutuzov, utawa kanggo Kaisar Alexander, utawa kanggo generasi sabanjure. Yen istilah kasebut nuduhake kahanan Perang Patriotik ing abad kaping 20, padha karo Perang Patriotik ing abad kaping 19 - dadi media ana ing tangane mungsuh.
  30. 0
    Juli 29 2020
    Hmm ... pigura mutusake kabeh! Frasa sing ora iso dilalekake Trotsky .... Lan kita ora duwe "kader" kasebut sajrone perang kasebut. Sakit atos perang. Penyangga utama saka marshals mangsa pemenang muncul mung ing Pertempuran Kursk, sing outplayed luminaries donya pantes Jerman karo skill lan ngalahake mungsuh. Kamulyan kanggo prajurit Rusia!
  31. 0
    Juli 30 2020
    Mekhlis akeh banget tumindak ala. Dheweke ora duwe latihan tentara, nanging mung ngerti carane ngobahake ilat kaya akeh anggota CPSU. Akeh prajurit sing tiwas amarga dheweke.. Mesthine para prajurit ngadeg kanggo Tanah Air. lan nindakake dhawuhe para senapati.
  32. 0
    Agustus 28 2020
    Thanks kanggo divisi Transcaucasian heroik, konsep eldash ana ing Kerch kanggo dangu. Kuwi jenenge wong pengecut lan pathetic tanpa wates. Nalika para komandhan divisi iki lagi ngombe karo para pelacur, para prajurit padha ngemis ing lurung-lurung ing kutha Kerch. Padha nguripake kanggo sedekah saka tembung yoldash (kanca).

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"