"Ash-M": dawa-ngenteni, perlu lan larang

158

Sawetara refleksi ing kapal selam nuklir kita kanthi rudal jelajah proyek 885 "Ash" lan 885M "Ash M".

Babagan tugas MAPL


Boten kados SSBNs, padha ora supaya gampang kanggo ngenali. Kabeh iku prasaja karo komponen angkatan laut saka pasukan nuklir strategis: tugas utama ing wektu tentrem iku pencegahan nuklir, lan ing mangsa perang iku retaliation rudal nuklir skala lengkap marang sapa wae sing nglanggar. Nanging kanthi kapal selam nuklir multi-tujuan, kabeh luwih rumit amarga mung sawetara tugas sing pengin dipercaya kanggo kapal kelas iki.



Numpes kapal selam mungsuh sing nargetake SSBN kita, siyap nyerang Tomahawk SLCM, utawa nutupi AUG mungsuh? Tanpa mangu-mangu! Kanggo ngrusak kapal perang permukaan mungsuh - siji lan operasi minangka bagéan saka formasi KUG, AUG utawa amfibi? Pancen lan pancen! Kanggo ngilangi komunikasi segara sing musuhan kanthi nglelebke transportasi militer sing nggawa barang sing nggegirisi lan nggegirisi menyang daratan kita? mesthi! Kanggo nyerang target lemah, infrastruktur mungsuh? piye maneh!

Nanging apa bisa nggawe MAPL sing bisa ngrampungake macem-macem tugas kanthi efektif? Secara teknis ya. Iku mung, minangka laku nuduhake, biaya solusi kuwi bakal ngluwihi kabeh watesan kepikiran lan gumantung ing sawetara jinis peralatan massive karo kapal kuwi. armada - utopia pokok.

Babagan supership nuklir


Sing nggumunake, nyoba nggawe MAPL kanthi karakteristik kinerja sing dhuwur banget ditindakake kaping pindho, ing AS lan USSR / RF. Amerika mbangun paling grandiose kanggo wektu "mesin pati" "Sivulf". Nanging sanajan ing rencana sing paling optimis, dheweke ora ngira transfer lengkap Angkatan Laut menyang jinis MAPL iki - program konstruksi maksimal kanggo Seawolfs melu komisi mung 29 kapal selam. Nyatane, iki dadi akeh banget, saengga ing pungkasan seri kasebut "nyusut" dadi mung 3 unit. Pilihan digawe kanggo milih kapal selam nuklir kurang "militan" saka jinis "Virginia", sing nduweni karakteristik kinerja sing luwih andhap asor, nanging, ing wektu sing padha, uga rega sing luwih murah.

Minangka kanggo USSR, ing karya ing nggawe MAPL universal wis digawa metu wiwit 1977, lan pungkasanipun kawujud ing logam ing project 885M utawa Yasen-M. Kazan dadi kapal utama proyek iki, lan aku pancene ngarep-arep dheweke bakal gabung karo Angkatan Laut Rusia ing 2020. Minangka kanggo "asli" Yasen, sayangé, Severodvinsk, amarga sawetara kompromi antarane wishes saka pelaut lan budget. Angkatan Laut, nganti sawetara, dadi kapal "penengah", sing ora bisa ngetrapake kabeh teknologi sing bisa lan perlu kanggo kita.

Nanging apa sing bakal ditindakake dening Angkatan Laut Rusia "diwakili dening" Kazan? Nyatane, kapal selam nuklir multi-tujuan paling gedhé ing donya, sing pamindahan lumahing, paling kamungkinan, ngluwihi 8 ton, senajan mbokmenawa ora tekan Severodvinsk 000 ton. Indikator sing padha karo "Sivulf" yaiku 8 ton, "Virginia" - gumantung saka modifikasi lan miturut macem-macem sumber saka 600 nganti 7 ton, "Astyut" Inggris - 460 ton.


Mesthi, karakteristik kinerja "Ash-M" iku rahasia, nanging padha, ketoke, beda-beda saka "Abu". Dikenal, contone, proyek 885M hull 9 meter luwih cendhek, kang menehi alesan kanggo nganggep pamindahan rada ngisor dibandhingake "asli" project Ash 885. Kajaba iku, komposisi senjata mbokmenawa wis diganti. Yen "Ash" nggawa 10 tabung torpedo lan 8 peluncur vertikal (VLU) kanggo misil, mula "Ash-M" bisa uga duwe 8 tabung torpedo lan 10 VLU. Muatan amunisi total "Ash" yaiku 30 torpedo / roket-torpedo utawa rudal sing digunakake saka tabung torpedo lan 32 misil ing TLU. Patut, bisa dianggep yen beban amunisi Yasenya-M bakal dadi 24 torpedo utawa jumlah amunisi sing padha kanggo tabung torpedo lan 40 misil.

Dadi, jawaban pisanan kanggo alasan pamindahan gedhe saka MAPL domestik paling modern - komposisi senjata. Seawulf lan Astyut ora nggawa TLU, dene Virginia, gumantung saka modifikasi, duwe TLU kanggo 12, lan Blok V malah duwe 40 rudal jelajah Tomahawk. Lan modifikasi iki "Virginia" sing nyedhaki "Ash-M" ing babagan pamindahan permukaan. Nanging elinga yen VPU Amerika luwih kompak - mung amarga kasunyatane Tomahawks Amerika luwih entheng tinimbang Kaliber domestik lan, uga Onyxes.

Kajaba iku, kita ora kudu lali manawa kapal selam nuklir Inggris lan Amerika minangka kapal selam siji, nanging Yasen-M minangka kapal siji lan setengah awak, sing jelas nggawe awak kapal selam kita rada abot.

Apa wae, ing ngarepe Kazan, Angkatan Laut kita bakal nampa cruiser kapal selam universal sing nggumunake, cukup efektif kanggo ngrampungake tugas sing kasebut ing ndhuwur. Ing teori, "Ash-M" kudu entuk kabeh sing paling apik sing bisa ditindakake kanggo kapal selam kita. Mesthi wae, ora kaya ngono, lan ilmu lan industri kita bisa ngasilake torpedo sing luwih apik, HOOK lan unit lan peralatan liyane (ya, meriam banyu sing padha, umpamane) tinimbang sing bener dipasang. Asih - M. Nanging bab kuwi kudu lantaran kanggo pengawasan internal kita lan game wadi, lan ora kanggo "punctures" konsep saka kapal. Contone, ora ana sing ngalangi nglengkapi Yasen-M kanthi anti-torpedo berkualitas tinggi lan traps-niru kapal selam - bakal ana torpedo / jebakan lan kepinginan.

Ing tembung liyane, ing wong Yasen-M, kita pancene bisa njaluk (lan, aku kaya pracaya, kita bakal njaluk) prau selam nuklir universal multi-tujuan karakteristik nemen ... nanging biaya, miturut macem-macem prakiraan. , 1,5-2 kaping luwih dhuwur tinimbang proyek SSBN 955 " Borei. Kang, satleraman, ing persetujuan apik karo asil dijupuk ing Amerika Serikat. Serial "Ohio", sing ditugasake ing taun 90an, regane 1,3-1,5 milyar dolar, dene biaya kapal selam nuklir serial saka jinis "Sivulf" - "Connecticut" kira-kira 2,4 milyar dolar, nanging nyatane paling akeh. kamungkinan metu malah luwih larang.


"Connecticut" katon ing sisih kiwa ...

Nanging biaya kanggo mbangun serial "Virginias" ing sawetara titik ambruk minangka akeh minangka $ 1,8 milyar, senadyan kasunyatan sing padha dibangun akeh mengko, wis ing abad kaping 2016 lan dollar wis noticeably "aran luwih" wiwit banjur - dening jumlah. saka inflasi. Banjur, mesthi, inflasi njupuk tol, biaya Illinois sing padha ditransfer menyang armada ing 2,7 tekan $ 1998 milyar - ing Oktober 2016. Inflasi dolar ing wektu iki ana 47,4%, yaiku, ing 1998 prices, Illinois bakal biaya mung 1,83 milyar dolar, sing, paling 1,3 kaping luwih murah tinimbang kapal serial Seawolf-kelas.

Ing tembung liya, Amerika Serikat, sing menangake Perang Dingin lan dadi puncak kekuwatan ekonomi, nanging mbatesi pambangunan super-Sivulf kanggo ngasilake produksi massal MAPL sing luwih murah. Nanging Federasi Rusia, gadhah kesempatan ekonomi rampung incomparable karo Amerika Serikat, miwiti construction serial "Ash-M" karo ciri kinerja pokok.

Salah planning liyane?


Sawise maca garis kasebut, para pamaca sing ditresnani bisa uga yakin manawa penulis saiki bakal ngritik Kementerian Pertahanan Rusia kanggo kaping pindho. Nanging ... ora ing kasus iki.

Kaping pisanan, kita, ketoke, ora duwe pilihan. Kaya sing wis kasebut sadurunge, MAPL universal wiwit dikembangake maneh ing USSR, lan nalika ambruk kasebut minangka proyek paling modern sing kasedhiya. Nitahaken saka project anyar ing 2000s prajanji kanggo nyeret ing, yen ora moho, banjur kanggo dangu banget, nalika "90s alam bébas" lan Financing saka armada "sendok teh taun" ing periode 2000-2010. mimpin menyang abang massive saka MAPLs ing Angkatan Laut Rusia. Ngenteni luwih akeh, ora nindakake apa-apa nganti pangembangan proyek sing optimal kanggo Angkatan Laut mung mokal lan wewatesan karo kejahatan. Kita wis "reformasi" menyang titik ing ngendi mung ana 1 (ONE) kapal selam nuklir multi-tujuan saka jinis Shchuka-B kanggo kabeh Armada Pasifik.

Kapindho, akeh barang anyar sing ditampa Yasen-M kudu diuji ing logam sadurunge nggawe analog sing luwih maju kanggo MAPL paling anyar.

Katelu, ing 2011-2020. Federasi Rusia kudu nguripake fasilitas produksi kanggo pambangunan armada kapal selam. Yen kita pengin (lan kita pengin) njaga industri iki, mula kudu pesen kapal selam nuklir multi-tujuan, lan kanthi cepet. Lan siji-sijine proyek sing bisa cepet "digawa menyang pikiran" lan ing tetenger mung "Ash-M".

Kaping papat, munculé "gajah putih" - yaiku, pambangunan seri winates kapal selam nuklir "super cruiser" kanthi kinerja maksimal, paling ora ing teori, cocog karo konsep Angkatan Laut Rusia.

Ing migunani MAPL ciri matesi


Ing konflik skala lengkap karo Amerika Serikat, malah nomer relatif cilik saka MAPLs kuwi bisa duwe efek ngalangi ing operasi saka pasukan lumahing Amérika. Ora ana laksamana Amerika sing pengin dadi target salvo rudal 40 Zircons, mula mungsuh AUG lan KUG kudu tumindak luwih ati-ati tinimbang bisa. Nanging kudu dimangerteni manawa Federasi Rusia ing mangsa ngarep bisa kaancam ora mung dening rudal nuklir total Armageddon, nanging uga konflik sing luwih murah, mung nggunakake peluru kendali konvensional. gaman.

Sampeyan bisa ngomong kaya sing sampeyan seneng yen "kita minangka kekuwatan nuklir" lan "yen ana apa-apa, jagad iki rusak!", Nanging nyatane yen China, sawise nyerang Damansky, sakperangan alesan ora nggatekake kabeh "nuklir" Soviet kita. ”. USSR, ing sisih liya, ngrampungake pitakonan Cina, sanajan sacara radikal, nanging cukup konvensional. Lan ing paling anyar crita malah mantan Georgia, Georgia saiki, sing ora bisa ditemokake ing peta donya tanpa kaca pembesar, bisa nyerang Tskhinvali, mateni para penjaga perdamaian kita. Lan maneh, masalah iki ditanggulangi dening kita kanthi cara konvensional. Kita uga bisa ngelingi pengalaman manca - Inggris ing 1982 uga ora cepet-cepet nyekel "klub nuklir", luwih seneng ngrampungake masalah kepemilikan Kapuloan Falkland "ing ajiné". Kajaba iku, amarga akeh marinir Inggris sing tiwas lan tatu ing pertempuran bayonet karo infantri Argentina, "ing ajiné" bisa ditulis tanpa tanda kutip.

Umumé, perdamaian donya isih adoh banget. Klaim wilayah kanggo negara kita akeh - njupuk paling ora Kuriles sing padha. Kajaba iku, Amerika Serikat, kanthi "Arab Springs" lan "revolusi kabecikan oranye," ngupayakake kekacauan militer-politik ing wates kita. Kanggo nglawan kabeh iki kanthi efektif, Federasi Rusia pancen kudu duwe angkatan bersenjata tujuan umum sing kuat - lemah, angkasa, udara, lan, mesthi, segara. Iku mung amarga faktor geografis, kita kepeksa pamisah kapal kita antarane 5 bioskop: Baltik, Ireng lan Kaspia Segara, Lor lan Timur Jauh.

Pranyata menarik. Yen kita nyimpulake jumlah kabeh armada kita, banjur Angkatan Laut Rusia nduweni hak kanggo nuntut panggonan katelu ing donya sawisé angkatan laut AS lan China. Ing babagan potensial pertempuran, kanthi njupuk kualitas kapal selam kita, kita bisa uga bisa ngomong babagan kesetaraan karo China - mesthine, padha nyiyapake penghancur lan korvet, kaya sing kita ora tau ngimpi, nanging babagan kapal selam Naga Kuning. kabeh ora gampang banget. Mangkono, Angkatan Laut Rusia, senadyan pangurangan massive ing komposisi, isih pasukan pinunjul, nyediakake Federasi Rusia panggonan pantes antarane kakuwasan maritim gedhe. Nanging iki yen kita nimbang jumlah total armada.

Nanging yen sampeyan nonton saben teater maritim kanthi kapisah, gambar kasebut ora rosa. Nganti saiki, kita mung ora bisa saturate armada kita karo sawetara kapal, kang saben armada individu luwih unggul, utawa malah ing par karo angkatan laut kuwat saka kakuwasan saiki. Armada Pasifik luwih cendhek tinimbang Angkatan Laut Jepang ing Timur Jauh, Armada Lor meh ora padha karo armada Baginda, Armada Baltik luwih lemah tinimbang Angkatan Laut Jerman, lan Armada Laut Ireng duwe armada sing luwih cilik tinimbang Angkatan Laut Turki.

Mulane, kanggo nyegah konflik non-nuklir kanthi efektif karo kekuwatan maritim utama, utawa, yen ora bisa nyegah, banjur menang, maneuver antar teater pasukan Angkatan Laut kita perlu. Ya, iku bakal njupuk sawetara wektu, nanging ing donya modern, konflik kuwi biasane ora njedhul saka ngeruk - lagi didhisiki dening periode tartamtu saka tension politik, sajrone iku cukup bisa kanggo nggawe perlu "castling". Lan "Ash-M" kita, minangka kapal perang sing kuat lan serbaguna, paling cocog kanggo peran "kavaleri" sing bisa kanthi cepet nguatake kehadiran angkatan laut kita ing wektu sing tepat ing teater sing tepat.


Cetha yen MAPLs ora bakal pindhah menyang Baltik utawa Segara Ireng, nanging cara liya saka penguatan bisa ana. Ing sisih liya, kabeh segara ing saindenging jagad, kalebu wates sisih lor lan Timur Jauh, uga Segara Mediterania, bisa diakses kapal Project 885M.

Wiwitane GPV 2011-2020 klebu banget sawetara "Ash" - mung 7 Unit, kang ana mung enem saestu modern "Ash-M". Iki categorically ora cukup kanggo Angkatan Laut Rusia, lan penulis bungah karo kabeh atiné warta ing laying saka rong kapal liyane saka project 885M, kang ngirim wis nggawa jumlah total Yasenya-M kanggo 8. Saenipun, paling 3 liyane Yasenya-M kudu wis dibangun kanggo mbentuk divisi saka 6 kapal (kalebu Severodvinsk. ) ing armada Lor lan Pasifik.

Apa sabanjure?


Senadyan biaya dhuwur saka Yasenei-M, budget Federasi Rusia cukup saged kanggo construction saka 3 liyane kapal saka jinis iki. Mesthi wae, ora langsung, nanging amarga Boreev-A lan Yaseney-M sing saiki lagi dibangun, mboko sithik dipasrahake menyang armada, saham lan kapasitas produksi bakal dirilis, mula kenapa ora? Nanging sanajan ing kasus iki, jumlah total MAPL proyek 885 lan 885M mung 12 unit, sing bakal ditampa armada ora luwih awal tinimbang 2030. Lan iki, mesthi, ora cocog karo ancaman sing kita lakoni. pasuryan.

Kita bakal nyoba nggawe ramalan optimis babagan jinis kapal selam tujuan umum sing bakal diduweni Armada Lor ing 2030, tundhuk karo 3 Yasen-M saliyane sing wis dipesen. Ing kasus iki, Armada Lor bakal nampa, saliyane Severodvinsk, liyane 5 Yaseni-M, lan ing Kajaba iku, paling kamungkinan, armada bakal duwe 2 utawa malah 3 liyane modern Anteys (Voronezh, Smolensk lan "Elang"), kang. bakal ngidini pambentukan divisi anti-pesawat lengkap miturut model Soviet saka 8-9 kapal.

Kajaba iku, saiki, Armada Lor kalebu 6 MAPL proyek 971 saka macem-macem modifikasi. Ngarep-arep 5 wong sing isih kerja ing taun 2030. Nanging Panther, dipasrahake menyang armada ing 1990, bakal persis "knock" kanggo 40 taun, senadyan kasunyatan sing ndandani pungkasan, kanggo tanggal, dheweke rampung ing 2008. Kemungkinan sing ing periode 2020-2030. dheweke bakal nampa upgrade serius karo extension urip layanan relatif cilik, supaya, paling kamungkinan, yen ing 2030 dheweke uga bakal dadi bagéan saka armada, dheweke wis siap kanggo "pensiun". Minangka kanggo MAPLs proyèk sadurungé, malah yen sawetara Ajaib padha tetep ing Armada Utara, padha wis duwe nilai pertempuran minimal.

Kanthi kapal selam diesel-listrik, kahanan kaya ing ngisor iki: kabeh 7 "Halibuts" proyek 877, mesthine bakal ngaso kanthi becik, amarga urip layanan bakal tekan utawa ngluwihi 40 taun. Saliyane wong-wong mau, ana uga kapal timbal proyek 677 "St. Petersburg". Sampeyan uga dianggep manawa saka 4 kapal selam diesel-listrik saka jinis Lada, sing saiki lagi dibangun, utawa diprentahake, siji (Velikiye Luki) uga bakal pindhah menyang Armada Lor. Umumé, ing skenario optimistis, ing ngendi kita bakal sukses karo Project 667, lan kita bakal duwe wektu kanggo miwiti konstruksi serial ing dasawarsa saiki, Armada Lor bakal bisa duwe nganti 2030 kapal selam diesel-listrik Project 8. ing 677.

Lan total, 22 kapal selam dipikolehi ing Armada Lor, kalebu: 14 MAPL, sing enem yaiku generasi kaping 4, wolung saka generasi kaping 3 lan 8 kapal selam diesel-listrik. Aku mbaleni, ing skenario optimistis. Saiki ayo ndeleng apa sing diduweni "kanca-kanca sumpah".

Angkatan Laut AS saiki duwe paling ora 28 MAPL kelas Los Angeles (status Olympia lan Louisville ora jelas - bisa uga wis siyap kanggo pembuangan, yen ora, banjur 30), 3 kapal kelas Seawolf lan 19 jinis "Virginia". Yaiku, paling ora 50 MAPL, ora kalebu papat SSBN jinis Ohio sing diowahi dadi operator rudal jelajah. Sampeyan bisa, mesthi, nomer iki bisa suda luwih, wiwit Amerika banget energetically decommissioning Los Angeles, lan kahanan bisa njedhul nalika tekane Virginia Newest ora bakal menehi ganti rugi kanggo decommissioning saka kapal generasi sadurungé. Nanging AS wis 9 Virginia ing construction, lan ana pesenan kanggo 10 kapal liyane. Mangkono, sanajan ora ana pesenan anyar, sing banget diragukan, jumlah Virginia ing Angkatan Laut AS bakal tekan 38 unit, lan jumlah MAPL generasi kaping 4 bakal tekan 41 unit. (ditambah 3 Sivulf). Ngelingi kasunyatan manawa Amerika ngupayakake dina iki kanggo nyelehake 2 MAPL saben taun, rampung pambangunan Virginia 38th bakal ditindakake ora luwih saka 2031. Iki minangka minimal ing ngisor iki sing armada Amerika ora bakal tiba, nalika bisa dianggep yen Amerika isih bakal ngupayakake njaga armada kapal selam MAPL ing tingkat paling sethithik 50 unit. Nanging, amarga kita duwe skenario optimis kanggo Rusia ing kene, ayo nganggep yen ing 2030 Angkatan Laut AS bakal duwe 40 MAPL. Sing, ora mangu, dheweke bakal bisa nyedhiyakake 15-18 kapal kanggo operasi ing segara lor. Padha bakal didhukung dening 8 Astyut-kelas MAPL saka Angkatan Laut Inggris (dina iki - 3 ing layanan, 4 ing construction, kontrak wis mlebu kanggo 1) lan 6 Prancis Barracuda-kelas.


Kapal selam nuklir kelas Astyut. Elek ing pasuryan, lan ora apik ing njero ...

Lan, mesthi, 6 kapal selam diesel-listrik Norwegia, sanajan saiki ora bisa diprediksi apa jenis kapal kasebut. Wong Norwegia arep mbangun kapal anyar kanggo ngganti 6 kapal selam diesel-listrik Ula, nanging padha telat kontrak, lan bisa uga ing 2030 iku Ulys (umur padha Halibuts kita) sing isih bakal dadi basis saka pasukan kapal selam saka armada negara lor iki.

Lan total, NATO ing teater sisih lor ing taun 2030 bakal duwe 35-38 kapal selam, kalebu 29-32 MAPL saka generasi kaping 4 lan 6 kapal selam diesel-listrik.

Mangkono, kita entuk luwih saka kaping pindho kaunggulan NATO ing MAPL, sanajan kasunyatane mung 4 kapal saka generasi kaping 5 sing lengkap (Severodvinsk isih penengah) nglawan 29-32 Amerika lan Eropa. Yaiku, kanggo kapal sing regane padha, rasio bakal kira-kira 1: 6, ora kanggo kita. Lan 8 proyek MAPL 945A, 971 lan 971M, sanajan wis dimodernisasi, isih bakal kalah karo mitra asing ing sawetara parameter. Ing tembung liya, sanajan ing skenario optimistis, ing taun 2030 bakal ana kaunggulan kuantitatif lan kualitatif negara-negara NATO ing babagan MAPL, dene kauntungan cilik ing kapal selam diesel-listrik, mesthi, ora bisa ngimbangi.

Sawise nampa keselarasan kasebut ing skenario optimis, aku ora pengin ngomong babagan sing pesimis.

temonan


Miturut mratelakake panemume penulis, kang, Nanging, ora nemtokke sapa, construction saka prau silem nuklir multi-tujuan proyek 885 lan 885M ing jumlah 9 Unit kebak sabdho, lan meets kabutuhan urgent saka Angkatan Laut. Mung ukuran cilik saka seri sing bisa dikritik ing kene: Aku pengin nggawa jumlah Ashes lan Ashes-M ing armada kita dadi 12 unit kanggo mbentuk 2 divisi saka kapal kasebut - siji kanggo Lor lan Pasifik. armada.

Nanging, pambangunan luwih lanjut saka ciri-cirine, banget efisien, serbaguna (lan mulane larang banget) kapal selam ora bakal ngidini kita nggawe armada kapal selam ukuran sing dibutuhake. Ing mangsa ngarep, kita butuh kapal selam liyane.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

158 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. sav
    + 20
    10 Juli 2020 06:06
    Rampung setuju karo Andrew ya
    We look nerusake kanggo terus apik
    1. + 18
      10 Juli 2020 06:19
      Ash-n, sing Ash-M dibutuhake! Lan penulis bener babagan iki ... Lan mbandhingake karo Amerika Serikat saiki ora bener - nalika kita mbangun "demokrasi", dheweke nggawe kapal selam ...
      1. sav
        + 16
        10 Juli 2020 06:20
        Kutipan: Zyablitsev
        Yasen-p, sing Ash-M dibutuhake

        Ya, sampeyan pujangga! apik
      2. sav
        + 15
        10 Juli 2020 06:22
        Kutipan: Zyablitsev
        kanggo mbandhingake karo Amerika Serikat - ora bener saiki - dheweke wis nggawe kapal selam suwene 30 taun nalika kita mbangun "demokrasi"

        Aku setuju, "demokrasi" mbuwang kita bali 20 taun.
        1. +5
          10 Juli 2020 06:25
          hi Lan pirang-pirang wong sing bodho dipotong miturut pengawasan Amerika ... Mung kanggo iki, Mishka Tagged bisa digantung kanggo Faberge tanpa nyoba utawa diselidiki!
          1. -1
            10 Juli 2020 08:05
            Kutipan: Zyablitsev
            Lan pirang-pirang wong sing bodho dipotong ing mripate Amerika ...

            logam kethokan radioaktif Soviet. Uga ing dana sing dialokasikan dening Kongres. Yen ora kanggo Amerika Serikat, kabeh kapal selam nuklir iki saiki bakal bosok ing tembok, ngenteni pembuangan. Saiki, kapal selam Project 941 "Severstal" lan "Arkhangelsk" bosok karo plug ing silo rudal ing dermaga pangkalan angkatan laut Segara Putih Armada Lor.
            1. -3
              10 Juli 2020 08:13
              Malah Gorbachev duwe pengacara ... ngguyu
              1. + 12
                10 Juli 2020 08:23
                Pembongkaran kapal selam nuklir kanthi dhuwit AS ditindakake ing taun 90-an lan awal XNUMX-an. Gorbachev wis iklan pizza ing wektu sing. Lan Gorbachev diangkat scum saka CPSU, Komunis, sing njarah-rayah lan nggabungake USSR.
                1. -3
                  10 Juli 2020 19:49
                  lan presiden wis nitup - nalika Topan sawed lan durung - dheweke klelep
                  1. -1
                    15 Juli 2020 18:52
                    Ora, Agung narik tentara metu saka de... ma!
                    1. -1
                      15 Juli 2020 18:59
                      apa-Ora, Ya, dheweke dadi presiden nalika mbuwang potongan 941x-sx kanggo dhuwit Amer, apa sing disimpen kanggo tentara iku apik, bisa uga nyebarake Amerika kanggo $ lan ngentekake misil, lan kentut Yus nyembur.
                      1. 0
                        15 Juli 2020 19:06
                        Panjenenganipun punika Agung, iki pisanan! Lan kapindho, apa sampeyan pelaut militer?
                      2. +2
                        15 Juli 2020 19:23
                        Lan, matur nuwun marang Gusti, dheweke, sing Maha Agung, tetep ngguyu
                      3. +1
                        15 Juli 2020 22:14
                        Ora, aku dudu pelaut, mula yen dheweke VGK, apa ora padha ngethok prau ing ngarsane, bener apa ora, aku ora ngerti, nanging aku ora ngerti apa sing dadi perselisihan.
              2. + 15
                10 Juli 2020 11:24
                Kutipan: Zyablitsev
                Malah Gorbachev duwe pengacara ... ngguyu

                Aku bakal ndhukung kolega, dheweke dudu pengacara kanggo Gorbachev, nanging kanggo akal sehat. Minangka kanggo armada, nomer ageng saka kapal lan kapal selam rotted sawise iku, sak dina mabuk lan zeroing, tengen ing tembok mooring, ora duwe kemampuan financial kanggo malah njaga kesiapan pertempuran, ora kanggo sebutno ndandani. Aku bakal ngomong maneh, akeh sing isih bosok ing pabrik kanggo nunggu alokasi dana kanggo pembuangan. Lan wis 30 taun wiwit bongkok dadi kuwasa!
                Nanging sampeyan operate istimewa karo stereotypes lan stubbornly nyoba kanggo narik manuk hantu ing globe.
                1. +1
                  15 Juli 2020 18:51
                  Secara pribadi, ing wektu iku aku dadi tentara lan weruh carane narik manuk hantu ing globe, sade Motherland!
            2. +3
              10 Juli 2020 18:22
              Quote: Bashkirkhan
              logam kethokan radioaktif Soviet.

              Pak, sampeyan, kaya biasane, duwe "amnesia"
              amarga iku "dalan loro-lorone" (HEU-NOU - "ibid")
            3. +3
              11 Juli 2020 00:06
              Kapal-kapal dipotong, sing ora nggunakake setengah saka sumber daya. 941 adoh saka mung siji-sijine sing mlebu ing piso. lan sing 160 utawa sing 22m pinten iki Cut? mesthi, obrolan bab armada, nanging ora perlu kanggo invent alesan kanggo "kanca" kita lan katon kanggo maksud apik ing tumindak.
              1. +1
                11 Juli 2020 11:37
                Kutipan saka silver_roman
                941 adoh saka mung siji-sijine sing mlebu ing piso.

                Contone, "Pikes" dibuwang, nanging kanthi objektif ora bakal ngenteni perbaikan rata-rata ing taun-taun kasebut. Amerika Serikat, banjur, mbiayai pembuangan, amarga kapal selam iki, sawise ndandani rata-rata, bisa bali menyang layanan.
                Kutipan saka silver_roman
                sing 160 utawa sing 22m pinten iki Cut?

                Cut ing Ukraina Merdeka. Ora ana sing ngethok Tu-160 ing Rusia.
                1. 0
                  7 Agustus 2020 09:09
                  AS uga ngethok akeh prau, kabeh luwih tuwa tinimbang Los Angeles.
              2. 0
                7 Agustus 2020 09:08
                Ayo dadi objektif, banjur akeh sing dilucuti senjata.
                Kontingen pasukan AS ing Eropah suda ping 10, kabeh kanggo keamanan ing mangsa ngarep.
                Nanging dhuwite ala banget. Iku teka kanggo bantuan kamanungsan saka USA padha. Ora kanggo keluwen wong, "squeezing metu" budget kanggo pengawetan paling saka armada? Sing gedhe banget ora mung kaya ngono, nanging ing sangisore tugas sing ilang kanthi nyuda ketegangan.
                Р РњРҐРћ
                1. 0
                  7 Agustus 2020 09:35
                  USSR dirusak kanthi cara liya. Mulane, disarmament dadi bisa.
                  1. -1
                    7 Agustus 2020 09:40
                    Dadi bisa uga dheweke disarmed amarga dheweke mandheg dadi ancaman?
                    Dheweke mandheg nyiapake kanggo "gelombang menyang Selat Inggris", kanggo ndhukung kegiatan subversif (lan ing endi wae teroris) ing sawetara negara. Dheweke nolak gagasan "kamenangan komunisme" ing saindenging jagad (kalebu kanthi cara militer).
                    Ing awal 2014, pasukan ing Eropah mudhun dadi 24000. Sawise kedadeyan kasebut, ing taun 2020, jumlah kasebut "tambah" dadi 52000.
                    Ing paruh kapindho taun 80-an, ana 213000 personel militer AS ing Jerman.
                    1. 0
                      7 Agustus 2020 11:38
                      Nanging, USSR ora pengin mundur maneh menyang Moskow, kaya ing taun 1941.
                      1. -1
                        7 Agustus 2020 16:00
                        Ora mungkin. Ya, utawa doktrin lawas sing apik "ing negara manca, nanging menyang Selat Inggris" eseman NATO duwe strategi pertahanan (konvensional), akeh buktine.
          2. 0
            15 Juli 2020 18:17
            Periode utama ambruk yaiku tumindak EBN.
        2. -2
          19 Juli 2020 23:27
          Ing 20? Kowe wani guyon. Ayo mbandhingake USSR 84 lan Rusia 2019. Sadurunge USSR ing 1984, Rusia isih kudu nyusup lan nyusup. Rusia ing taun 2019 durung tekan wates Rusia ing taun 1935 yen dibandhingake karo negara liya ing babagan standar urip, teknologi lan PDB. Mung saiki, yen Rusia ora mbaleni taun 1937 sajrone 5 taun sabanjure, bakal ketinggalan ing Amerika Serikat, Jepang, Inggris, Jerman lan China ing salawas-lawase ing babagan teknologi, ilmiah lan militer :-(
          1. -1
            7 Agustus 2020 09:13
            Kepiye sampeyan ngusulake mbaleni 1937? Ngenalake istilah mungsuh rakyat, nyalahke hama amarga gagal lan kacilakan? Nyengkuyung denunciation massal, menehi bagean saka properti korban denunciation kanggo wong sing nulis? Nggawe panti asuhan khusus kanggo anak saka mungsuh saka wong lan njaluk wong ing hak?
            Ngenalake tanggung jawab pidana amarga ora seneng lan kritik marang pimpinan lan partai (kanggo aktivitas anti-United Russia)?
          2. -1
            7 Agustus 2020 09:15
            Ayo kula ngelingake sampeyan amarga taun 1937 kita ilang Vavilov (nanging "jenius" Lysenko tetep), kita meh ilang Korolev. Lan sateruse.
    2. +3
      10 Juli 2020 11:17
      Kutipan saka sav
      Rampung setuju karo Andrew

      Mesthi, siji bisa setuju karo kesimpulan, nanging ora karo isi artikel.
      Aku malah ora ngerti apa sing kedadeyan karo penulis. Mungkin dheweke ngombe sawetara pil sing nyebabake produksi dopamin, serotonin lan oxytocin tambah akeh? Sadurunge, piye wae, ing sisih dheweke, ora ana kepinginan kanggo fiksi ilmiah, mula penulis tansah soberly nggambarake kahanan sing ana lan menehi skenario sing nyata kanggo pangembangan kahanan kasebut. Kang, sayangé, ora bisa ngandika bab artikel iki.
      Lan total, 22 kapal selam dipikolehi ing Armada Lor, kalebu: 14 MAPL, sing enem yaiku generasi kaping 4, wolung saka generasi kaping 3 lan 8 kapal selam diesel-listrik. Aku mbaleni, ing skenario optimistis.
      Ora, iki dudu skenario optimis, iki FANTASTIS! Yen kita ngomong babagan skenario optimistis, mula bakal katon kaya iki: 1 MAPL pr.885, 4 MAPL pr 885M, 2 nyerang kapal selam nuklir pr. Iki ora bakal dadi komposisi kertas saka kapal selam Armada Lor, nanging sing bakal, kaya sing dikandhakake, ing layanan.
      Secara total, ing taun 2030, Armada Lor bakal duwe 10-11 MAPL lan 6 kapal selam diesel-listrik. Lan iki, ing mratelakake panemume amatir, Aku mbaleni, skenario optimistis, kang gawe katut ing construction pas wektune kapal dikontrak lan ngrancang kanggo construction, tanpa njupuk menyang akun telat ing construction amarga akeh alasan, kacilakan, sequestration budget militer, etc.
      1. + 12
        10 Juli 2020 11:51
        Kutipan saka mdsr
        Sadurunge, piye wae, ing sisih dheweke, ora ana kepinginan kanggo fiksi ilmiah, mula penulis tansah soberly nggambarake kahanan sing ana lan menehi skenario sing nyata kanggo pangembangan kahanan kasebut.

        Mulane aku nulis ing artikel babagan skenario optimistis. Optimis lan realistis biasane beda. realistis - kurang :)))
        Kutipan saka mdsr
        Ora, iki dudu skenario optimis, iki FANTASTIS!

        Anehe, ora. Bakal ana kepinginan lan pendanaan. Kita wis mbangun Kazan suwene 11 taun, yen kapal kasebut mlebu layanan ing 2020, lan bisa mlebu (sanajan ora bisa mlebu). Novosibirsk, sawise iku, duwe kesempatan apik kanggo dipasrahake menyang armada ing 2021 - yaiku, 8 taun saka tanggal laying. Sampeyan kudu nganggep yen kapal liyane bakal dibangun kanggo 7-8 taun. Saiki lagi dibangun karo Kazan 6 Yasen-M, loro liyane direncanakake kanggo laying ing 2020, lan yen 3 bangunan liyane dilebokake sadurunge 2023, banjur kabeh bakal ditugasake ing 2030. Bakal ana kapasitas produksi cukup - njupuk menyang akun completion. saka pambangunan bagean SSBN lan Ash nganti 2023
        Dadi, 1 lan 885M kanggo SF ing 5 sacara teknis cukup nyata.
        Kutipan saka mdsr
        2 kapal selam nuklir pr. 949A (AM), 3-4 MAPLs pr. 971 (M),

        Iki mung ora optimistis, nanging skenario pesimis. Njaluk loro Antey ing versi AM SF mesthi bakal nampa, ora ana obrolan. Kira-kira 971M - Wolf lan Leoprad ngalami modernisasi, Celeng, sawise ndandani dawa, bakal ditransfer menyang armada ing 2020, saengga bakal tekan 2030, Cheetah bakal tetep ana ing armada kasebut lan bakal tetep ana ing kono - yaiku ditransfer menyang armada ing 2001. Tegese, kita wis weruh 4 kapal selam nuklir, supaya pitakonan mung bab Tiger, kang saiki nunggu kanggo ndandani. Nanging dheweke, paling kamungkinan, bakal ngenteni dheweke, amarga Vepr metu saka ndandani. Ing taun 2020, sumber Kementerian Pertahanan Rusia ngumumake rencana bali Vepr menyang armada aktif ing taun 2023.
        Dadi 2 949AM minangka realisme, dudu optimisme, lan 3-4 kapal selam nuklir proyek 971 minangka pesimisme, ing kasunyatan - 4-5 unit.
        Kutipan saka mdsr
        6 kapal selam diesel-listrik.

        Kenapa mung 6? Ing 10 taun, kita bakal rampung Master 16 Lads kanggo Armada Lor lan Armada Pasifik, njupuk menyang akun kasunyatan sing St. Yen mung proyek kasebut ora gagal.
        1. +4
          10 Juli 2020 13:51
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          pitakonan mung bab Macan, sing saiki nunggu dandan

          "Macan" ngalami perbaikan 3,5 taun ing Nerpa wiwit 1.1.2020/30.6.2023/2019 nganti XNUMX/XNUMX/XNUMX, miturut kontrak sing ditandatangani ing Maret XNUMX.
          http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:cCxMHIXeMpIJ:zakupki.gov.ru/223/purchase/public/download/download.html%3Fid%3D55353623+&cd=4&hl=ru&ct=clnk&gl=ru
          1. +3
            10 Juli 2020 14:09
            Utamane :)))) Lan iki mesthi Macan galak?
            1. +6
              10 Juli 2020 14:30
              Persis, aku isih kelingan carane karyawan Nerpa nulis ing jaringan sosial sing diwenehi telung macan tutul, "Cheetah", "Celeng" lan "Macan". Sing ditulis, "kewan kita." "Gepard" wis ditugasake, "Vepr" wis mlaku, lan enggal bali menyang Angkatan Laut. Wiwit taun 10-an, "Macan" mung ngadeg ing dermaga ngenteni ndandani, kalebu amarga kudu ngisi ulang inti reaktor, saiki wis didandani.
              1. +6
                10 Juli 2020 14:34
                Inggih, matur nuwun, Gusti :)) Matur nuwun kanggo jawaban!
          2. Komentar wis dibusak.
        2. Komentar wis dibusak.
          1. +2
            10 Juli 2020 22:30
            Maxim, sapa sing bakal ragu :)))
            1. -1
              11 Juli 2020 07:56
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              sapa sing ragu :)


              lan yen tanpa emoticon, banjur tes REAL pisanan "Pungkasan" (kanthi karusakan nyata saka torpedo nyerang) bakal dadi "MUSIK FUNERAL" kanggo "Abu"
              1. +2
                11 Juli 2020 11:28
                Kutipan: Fizik M
                lan yen tanpa emoticon, banjur tes REAL pisanan "Pungkasan" (kanthi karusakan nyata saka torpedo nyerang) bakal dadi "MUSIK FUNERAL" kanggo "Abu"

                Lan yen tanpa emoticon, Maxim, banjur wara-wara project kapal ram ing latar sing sistem gegaman tartamtu ora diinstal ing (kang, dening cara, bisa diinstal ana), kanggo sijine iku mildly, ora banget bener.
                Kita isih kudu mbedakake antarane kapal lan sistem senjata sing dipasang ing kono. T-34-76 ana cukup kendaraan prayoga, nanging tanpa projectile waja-piercing normal, nandhang losses unreasonably dhuwur ing tabrakan karo kendaraan wojo Jerman. Iki ora ateges sing T-34 iku ram, iku tegese tank needed AP normal. Dadi kene uga
                Miturut cara, ora kanggo kepentingan pribadi, kanggo kapentingan - kelingan analog saka rembugan Last ing kapal selam nuklir Amérika
                1. -1
                  11 Juli 2020 20:48
                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  Lan yen tanpa emoticon, Maxim, banjur wara-wara project kapal ram ing latar sing sistem gegaman tartamtu ora diinstal ing (kang, dening cara, bisa diinstal ana), kanggo sijine iku mildly, ora banget bener.


                  sawise tes nyata pisanan saka Lasta (sing, miturut TTZ, kudu tetep dadi pimpinan) 885 (M) bakal mlebu REPAIR MEDIUM kanthi MODERNISASI
                  amarga "desain" bosok ...
                2. 0
                  11 Juli 2020 20:49
                  Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                  kelingan analog saka rembugan Last ing kapal selam nuklir Amérika

                  Tripwire
                  + SGPD
                  iku cukup kanggo wong-wong mau
                3. 0
                  15 Juli 2020 18:22
                  Andrey, ngomong - nalika persis 76s ora duwe BB normal? Ing tanggal 41, kanggo "troika" awal ana shrapnel cukup kanggo mencet.
    3. 0
      10 Juli 2020 18:21
      Kutipan saka sav
      Rampung setuju karo Andrew

      nanging ora ana kesimpulan, ing arti JUSTIFIKASI
      Sing utama yaiku ora ana gaman anyar (loro karo Zircon lan segara ing jero banyu)
      iku "kanggo sijine iku entheng" ...
      uga, kompleks torpedo ing "Ash (M)" mung RUDIMENTAL - nyatane, versi DEGRADED saka kompleks generasi kaping 3
      1. +1
        11 Juli 2020 09:02
        "Rudimental" - nalika nang endi wae aku krungu tembung pinter, nanging aku ora ngerti makna lan ora bisa ngrampungake karo huruf.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
          2. Komentar wis dibusak.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. +1
          12 Juli 2020 07:53
          Kutipan saka Scaffold
          "Rudimental" - nalika krungu nang endi wae

          Iki nalika YOU "krungu nang endi wae", banjur (Panjenengan) - "apa sing aku ora ngerti - aku nyanyi babagan iki"

          iki materielku, sing wis suwe saya eksploitasi ing kapal selam
          1. +1
            12 Juli 2020 08:17
            Sampeyan malah ora ngerti inti saka pratelan. Sampeyan ora ngerti makna saka tembung "rudiment" lan "mental", sampeyan wis nggabung dadi siji. Lan iki ora salah ketik, iki pancen ora ngerti basa. Typo katon beda.
            1. -2
              13 Juli 2020 10:18
              Oke, typo
              dhasar
  2. +6
    10 Juli 2020 06:23
    Drone ing jero banyu bakal nylametake kita. Rasio kira-kira kapal selam awak kanggo kapal selam tanpa awak yaiku 20/80 (luwih becik 10/90). Dadi sampeyan kudu "nyiksa" Poseidon lan digunakake minangka basis kanggo pangembangan drone ing jero banyu (opsi non-nuklir uga ditampa)
    1. sav
      + 14
      10 Juli 2020 06:31
      Kutipan saka tandha 1
      Drone ing jero banyu bakal nylametake kita. Rasio kira-kira kapal selam awak kanggo kapal selam tanpa awak ...

      Kemajuan, ketoke, pindhah menyang iki, lan ing endi wae: ing banyu, ing udhara, lsp.
    2. 0
      10 Juli 2020 18:27
      Kutipan saka tandha 1
      Drone ing jero banyu bakal nylametake kita. Rasio kira-kira kapal selam awak kanggo kapal selam tanpa awak yaiku 20/80 (luwih becik 10/90). Dadi sampeyan kudu "nyiksa" "Poseidon"

      "Status-6" ora ana hubungane karo sing dikarepake ...
  3. +4
    10 Juli 2020 06:31
    Matur nuwun kanggo penulis. Optimis banget ... sing utama yaiku nggawe kapal ora ilang, personel wis ditahan, ana papan kanggo mbangun.
  4. +9
    10 Juli 2020 07:41
    Proyek 971 "Panther" ora lunga menyang segara wiwit 2015, reaktor kudu diisi ulang, kapal kasebut umure 30 taun, ora bakal ngenteni perbaikan rata-rata lan bakal mandheg. Proyek 949A Voronezh wis dilebokake ing cadangan lan disiapake kanggo decommissioning. Salah sawijining Yasenei-M sing direncanakake bakal dilebokake bakal dijenengi Voronezh.
    1. + 10
      10 Juli 2020 08:28
      971s, umume, sawetara potongan saben armada yen tetep, uga, ing 2-3 taun .. Bodho ora ana papan kanggo ndandani / modernisasi .. kabeh sibuk nganti pirang-pirang taun ..
      Lan umume, penulis ngetung akeh prau sing ora bakal mlebu layanan tempur maneh .. nanging ana ing armada ..
      Lan ora ana sing kudu dibantah babagan kabutuhan MAPL anyar, dheweke pancen kurang ..
      1. +6
        10 Juli 2020 08:35
        hi Andrey, sakperangan alesan, stubbornly nolak kanggo nggunakake paling data saka serangan ambane situs ing artikel bab kapal selam. Dheweke nulis babagan modernisasi kapal sing bener-bener mandheg, mbingungake lokasi 971 kapal selam. "Kashalot" sing padha, sing wis ana ing NEA wiwit wiwitan taun XNUMX-an lan saiki dibuwang, dheweke dikirim ing Zvezda ing publikasi sadurunge. Nanging artikel-artikel babagan kapal perang apik banget.
        1. +1
          10 Juli 2020 18:30
          Quote: Bashkirkhan
          Andrey, sakperangan alesan, stubbornly nolak kanggo nggunakake paling data saka serangan ambane situs ing artikel bab kapal selam.

          bener ora pengin;)
      2. +8
        10 Juli 2020 08:42
        Quote: penasehat level 2
        Lan umume, penulis ngetung akeh prau sing ora bakal mlebu layanan tempur maneh .. nanging ana ing armada ..

        Ing kasus iki, aku ora nyoba kanggo ngetung nomer MAPLs bener, nanging njupuk skenario banget optimistis (sing wis ditulis kaping pirang-pirang ing artikel) - sing meh kabeh kapal selam nuklir ing armada bakal tetep ing 2030.
    2. +4
      10 Juli 2020 08:50
      Quote: Bashkirkhan
      Proyek "Panther" 971 wiwit 2015 ora menyang segara, reaktor kudu diisi ulang

      Sampeyan dhewe ngirim kula kanggo "badai jeru." Lan ngandika ing 2015 dheweke melu ing kompetisi kanggo juara Angkatan Laut. Lan saiki - ing armada hi
      Quote: Bashkirkhan
      Proyek 949A Voronezh wis dilebokake ing cadangan lan disiapake kanggo decommissioning. Salah sawijining Yasenei-M sing direncanakake bakal dilebokake bakal dijenengi Voronezh.

      Ing kono ditulis kanthi ati-ati. Sing, miturut laporan media, salah siji saka "Ash-M" anyar bakal nampa jeneng "Voronezh", sing tegese, mbokmenawa, "Voronezh" 949A lunga kanggo write-off. Sanajan ing taun 2019, miturut data badai jero, dheweke isih mlaku
      1. +6
        10 Juli 2020 09:21
        hi Ing 2015, Panther lunga menyang segara kanggo pungkasan. Ya, dheweke dadi bagean saka Angkatan Laut, nanging ora ana papan kanggo ndandani lan umur kapal kasebut 30 taun. Ngisi daya reaktor minangka operasi sing larang banget. Kabeh iku objektif. "Voronezh" ing cadangan. Uga ora ono kanggo ndandani (malah dermaga garing, njupuk menyang akun mundhut saka PD-50) lan malah liyane supaya modern. Iku bakal apik yen Chelyabinsk ngalami modernisasi, kang nunggu panggonan ing boathouse dikuwasani dening Irkutsk. Ing 2030, "Panther" lan "Voronezh" mesthi bakal mudhun ing sajarah. Mulane, aneh, ngerti kesadaran sampeyan babagan kemungkinan ndandani kapal, maca babagan prospek layanan kapal kasebut. Foto pungkasan "Voronezh" saka 18.06.2020/XNUMX/XNUMX.
        1. +4
          10 Juli 2020 09:57
          Sugeng siang! (Soko aku lali ngucapake salam aran )
          Quote: Bashkirkhan
          Mulane, aneh, ngerti kesadaran sampeyan babagan kemungkinan ndandani kapal, maca babagan prospek layanan kapal kasebut.

          Aku nulis babagan pilihan sing paling optimis :)))
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          Ing kasus iki, aku ora nyoba kanggo ngetung nomer MAPLs bener, nanging njupuk skenario banget optimistis (sing wis ditulis kaping pirang-pirang ing artikel) - sing meh kabeh kapal selam nuklir ing armada bakal tetep ing 2030.

          Ana uga sing pesimis lan realistis, nanging ing kene pesen kasebut beda - sanajan kita nyimpen lan ndandani kabeh, banjur ... Miturut cara, ing optimisme KSF, aku menehi kabeh divisi 677 nganti 2030 : )
          1. +6
            10 Juli 2020 10:20
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Miturut cara, ing optimisme KSF, aku menehi kabeh divisi 677 nganti 2030 :)

            Divisi bisa uga ing 2030. Yen project 677 digawa menyang atine. Ing kene aku nuduhake optimisme sampeyan.
            1. +4
              10 Juli 2020 21:25
              Quote: Bashkirkhan
              Divisi bisa uga ing 2030. Yen project 677 digawa menyang atine.

              677 - kapal selam diesel-listrik, lan padha "dibangun" dadi brigade. Divisi kasebut minangka struktur organisasi PLA.
              Mulane, "Aku ora nuduhake optimisme sampeyan" hi
              1. 0
                10 Juli 2020 21:33
                hi Wis cetha. Apa sampeyan mikir nggawe modernisasi Project 949A? Kapal selam nuklir Irkutsk kudu bali menyang layanan ing 2021. "Irkutsk" diluncurake ing taun 1987, ditugasake ing taun 1989, ing Armada Pasifik wiwit kaping 90. Nglayani kurang saka 10 taun, ora ana layanan tempur siji, dilebokake ing cadangan ing taun 1997 lan mbela kanggo nunggu perbaikan. Kapal kasebut wis ganti dasawarsa kaping papat, sawise ndandani lan modernisasi bakal tahan ora luwih saka 10 taun lan banjur ing pin lan jarum. Apa ana pangertèn kanggo modernisasi kapal 30 taun kanggo milyaran rubel?
                1. +4
                  10 Juli 2020 22:13
                  Quote: Bashkirkhan
                  apa ana akal kanggo modernisasi pr 949A?

                  Kayane 2 unit bakal dimodernisasi miturut proyek 949AM ing 3M22.
                  Dadi katon akal. Lan apa sing kedadeyan - kita bakal weruh.
                  1. +2
                    11 Juli 2020 07:54
                    Quote: Boa constrictor KAA
                    Kayane 2 unit bakal dimodernisasi miturut proyek 949AM ing 3M22. Mulane, ketoke ana titik. Lan apa sing kedadeyan - kita bakal weruh.

                    upgrade 949A ndadekake akeh liyane pangertèn saka seri "awu".
                    Aku langsung ana hubungane karo topik iki wiwit pertengahan 2000-an, lan uga - "rubilovo" pribadiku ing salah sawijining rapat ing galangan kapal ing 2006. dadi nemtokake kanggo "Irkutsk" (sak break, kang nemen disusupi ing NachGTU Reshetkin (nalika nindakake "tangan-kanggo-tangan pertempuran";) karo komandan brigade-72 Zakharchenko (dheweke nyoba kanggo ngalang-alangi aku ngomong, kalebu "fisik"; ) ) lan luwih "pas ing" Wakil Duma Negara "Prometheus "karo ukara "Kita siyap nimbang ngluwihi syarat-syarat korps kanthi nyuda dhasar sing padhet"

                    Masalahe yaiku 949AM minangka modernisasi "singkat" ...
                    Aku ora pengin ngukum Baranov ing kene, sakcepete sadurunge dheweke mati, aku wis ngobrol karo dheweke babagan iki, lan aku ngerti banget nalika dheweke ujar: "Paling gawe ngene iki..."
        2. -1
          10 Juli 2020 18:31
          Quote: Bashkirkhan
          "Panther" menyang segara kanggo wektu pungkasan. Ya, dheweke dadi bagean saka Angkatan Laut, nanging ora ana papan kanggo ndandani lan umur kapal kasebut 30 taun. Ngisi daya reaktor minangka operasi sing larang banget.

          KOWE, kaya biasane, ngomong omong kosong
          biaya "operasi No. 1" ing "birches asli" luwih saka gaib (ora kaya AS)
          nanging panggantos rute kabel punika nyata
  5. +2
    10 Juli 2020 08:05
    Aku setuju karo penulis babagan ... "Konstruksi kapal selam nuklir multi-tujuan proyek 885 lan 885M kanthi jumlah 9 unit wis dibenerake" Nanging, aku mikir yen kabeh wis bener ... lan kita kudu mbangun luwih akeh tujuan (senjata diganti kanthi kualitatif) ... lan digunakake kanthi beda, kalebu bebarengan karo kendaraan tanpa awak ... lan versatility (ing watesan tartamtu. ) iku luwih apik ...
  6. -10
    10 Juli 2020 08:45
    Aku ndhukung kanthi logika lan kesimpulan saka Andrey sing dihormati saka Chelyabinsk, kita kudu luwih akeh kapal selam lan penerbangan berbasis pesisir, kita kudu nglirwakake proyek monster permukaan sing ora ana gunane kanggo ngembangake kapal selam, penerbangan pesisir, lan armada permukaan kudu dadi cilik lan dimaksudaké kanggo PMO lan PLO saka zona gisik, mbok menawa sawetara frigates universal pamindahan cilik, kanggo pertahanan anti-pesawat lan fungsi ngiringan. Iku pangembangan kapal selam nuklir lan kapal selam sing minangka arah utama ing pangembangan keamanan maritim ing kahanan Federasi Rusia, ing kene bisa lan perlu kanggo njaga posisi utama ing donya kanggo entuk paritas sanajan karo NATO lan China.
    1. -4
      10 Juli 2020 18:33
      Kutipan: vladimir1155
      butuh PL liyane

      ing pangertèn non-pertempuran-siap - CARA SAIKI?
      lan shortcomings kang VEMEFE lan USC ora ngilangke, nanging Singidaken?
      1. +2
        10 Juli 2020 19:04
        Dear Maxim, Aku ngormati posisi lan keberanian sipil, maksudku siap-siap tempur, kayata Ash m, lan Borey, lan liya-liyane sing wis ngalami modernisasi.
        1. -1
          10 Juli 2020 20:05
          Kutipan: vladimir1155
          Maksudku siap tempur, kayata Ash m, lan Borey, lan liya-liyane sing wis ngalami modernisasi

          ora ana CRITICAL Flaw Fixing
          1. +3
            10 Juli 2020 21:39
            Kutipan: Fizik M
            ora ana CRITICAL Flaw Fixing

            Maxim, hi
            Aku bungah sing "free" maneh sawise "adus".
            Nanging, pandangan negatif sampeyan babagan urip saben dinane ngganggu banget, sial! Nihilisme! Sampeyan ora bisa nindakake kanthi cara iki. Sampeyan mateni iman ing sing paling apik ...
            Babagan "kekurangan kritis".
            Apa sebabe? Ing unwillingness kanggo ndeleng wong utawa ing kasekengan saka profesional kanggo nindakake apa sing dibutuhake? Utawa ing sabotase lan korupsi saka ndhuwur? Jelaske plz...
            Kanthi PTZ, kahanane kurang jelas. Nanging karo masa depan, isih ana salah paham ...
            Matur nuwun, Udav.
            1. 0
              10 Juli 2020 21:49
              Quote: Boa constrictor KAA
              Nanging, pandangan negatif sampeyan babagan urip saben dinane ngganggu banget, sial! Nihilisme! Sampeyan ora bisa nindakake kanthi cara iki.

              ing taun 1998. kita wis rampung ing AT apa Amerika lan Prancis ora bisa mbaleni nganti saiki
              versi pisanan AT kita bali ing 80s pungkasan - miturut MK48 iku normal, nanging ana alangan kanggo MK46 (kang diputusaké ing 90s lan tontonan ing 1998)

              Dina iki peralatan ing piring kita kaganggu
              lan iki SABOTAGE SABAR

              ya, lan siji liyane - sampeyan bisa LALI babagan "Paket janji lan Terakhir"
              kanggo ing 7 Januari Myandin A.F. ...
              1. +1
                10 Juli 2020 22:17
                Matur nuwun infone...
                Saiki paling ora penilaian sampeyan babagan kahanan wis jelas.
                Pitakonan: supaya kita bakal ngalih saka AT kanggo kaliber DUKS utawa kita bakal panas open karo log, kaya sadurunge?
                1. 0
                  11 Juli 2020 07:41
                  Quote: Boa constrictor KAA
                  Saiki paling ora penilaian sampeyan babagan kahanan wis jelas.

                  iku ora mung mratelakake panemume
                  ana VIP sing manggoni posisi resmi dhuwur ing subyek, saperangan kaping padha nyabrang dalan karo wong "informal" (sapisan ing "backstage konferensi", lan liyane - "mung ing St. Petersburg metro "), lan penilaian, verbatim, babagan apa sing kedadeyan ing subyek lan industri: "SABOTAGE SABAR"
                  1. +2
                    11 Juli 2020 13:15
                    Apa sampeyan kelingan apa sing dakkandhakake babagan VYAP LANGSUNG?
                    Iku mung ora nggawe raos. Saben uwong ngerti kabeh lan ora ana sing diganti nganti pirang-pirang taun, sistem kasebut ora duwe umpan balik.
                2. +1
                  11 Juli 2020 07:45
                  Quote: Boa constrictor KAA
                  supaya kita bakal ngalih saka AT kanggo DUKS kaliber utawa kita bakal panas open karo log, minangka sadurunge?

                  babagan "ukuran cilik" (super-cilik) AT sawise mati Myandin sampeyan bisa lali
                  amarga tanpa iku, iki 10 TAHUN TES GAGAL (iki minangka prakiraan nyata, njupuk menyang akun masalah ing topik padha sadurungé), paling - sing ora bakal ngidini.

                  karo Myandin - iku nyata ing 3-4 taun
                  usulan tartamtu digawe ing spring 2013. (kanggo rapat kompleks industri militer ing PTZ), nyiapake dheweke kanthi pribadi
                  dipaku (senadyan kapentingan banget saka Angkatan Laut) SEKRETARIS POSPELOVA (ndeleng artikel babagan masalah "Severodvinsk")
                  1. +3
                    11 Juli 2020 10:53
                    Kutipan: Fizik M
                    (ndeleng artikelku babagan masalah "Severodvinsk")

                    Aku maca ... kepiye informasi kasebut ora kejawab! Banjur dheweke mangan daging jaran ing pawon, kaya nalika isih enom dheweke awl, nanging nesu ora tau ninggalake lan rasa njijiki tetep saka lintah saka USC.
                    Kutipan: Fizik M
                    apa sing kedadeyan ing subyek lan industri: "SABOTAGE SABAR"
                    Sialan! Lan ing ngendi para Chekist nggoleki!? Utawa iku kabeh trampil disguised minangka "perjuangan panemu, arus lan views ing mangsa saka Angkatan Laut"? Nanging apa babagan penilaian arah Barat ing pangembangan sistem PTZ? Utawa bakal mbaleni crita karo cybernetics maneh? am
                    1. +4
                      11 Juli 2020 13:19
                      Utawa bakal mbaleni crita karo cybernetics maneh?


                      Revolusi 1905 bakal diulang maneh. Nalika, nalika perang karo sawetara mungsuh sekunder, prau super-duper propagandized kita lan RTOs bakal dijupuk "garing". Sawise iki, wong bakal duwe pitakonan akeh kanggo panguwasa.
                      Lan ora bakal bisa mangsuli.
                    2. 0
                      11 Juli 2020 22:52
                      Quote: Boa constrictor KAA
                      Lan ing ngendi para Chekist nggoleki!?

                      ana sing nglaporake
                      ana sing MELU
                      babagan carane aku "dirawat" ing Lubyanka ing Maret 2015. sapisan nulis
  7. +1
    10 Juli 2020 09:02
    Apik, artikel sing dipikirake. Aku setuju karo meh kabeh. Yasen-M ora dadi ala, nanging kapal selam nuklir liyane wis dibutuhake. Luwih murah lan nganggo reaktor generasi anyar.
    1. -4
      10 Juli 2020 18:34
      Kutipan saka d4rkmesa
      Apik, artikel sing dipikirake.

      ya
      Nuwun sewu, ora mung ora kompeten, nanging kanthi FAKTA "ora trep" sing ora digatekake ...
      Kutipan saka d4rkmesa
      Ya, Ash-M ora dadi ala

      dina iku * OVNO-proyek
  8. 0
    10 Juli 2020 09:26
    Matur nuwun, ditunggu lanjutannya...
  9. + 12
    10 Juli 2020 09:37
    Luwih, padha bakal lay mudhun loro wit Ash anyar, kita wis nunggu wiwit April.
  10. +3
    10 Juli 2020 09:55
    Ash-M pancen larang kanggo kita, luwih tepat, larang amarga alasan sing ora nyenengake - nyalahi panggunaan dhuwit, nanging mung nyolong ing eselon paling dhuwur. Kanthi dhuwit sing dicolong dening para birokrat kita, mula bisa nggawe armada wiwit awal ora kalah karo Amerika, lan iki nyatane.
    Yasen-M, mesthine, saiki kabeh sing wis dikembangake lan diciptakake paling maju, nanging ... aku saiki kudu mikir babagan proyek Husky lan Laika. Lan ing babagan iki, seri 9 Ash-M katon kaya hantu. Aku ora mikir sing 9 Ash-M bakal ing seri, rodo 4, maksimum 5. Kita tindakake path padha karo kasur, padha mbangun Wolf, lan iku dadi larang, mulane, padha nggawe ekonomi. versi ing wangun Virgin. Dadi kene Laika , Aku, iku bakal padha "Virginia" kanggo armada kita. Murah lan luwih cepet kanggo mbangun. Senajan, aku mikir sing, ora kaya Virgins pisanan, sing padha Ngartekno rodok olo kanggo Wolf, Laika kita bakal ngluwihi Ash-M ing karakteristik kinerja.
    1. +5
      10 Juli 2020 15:06
      Laika minangka sawmill, yen sampeyan fokus ing apa sing wis diakses umum liwat.
      Aku pengin percaya yen iki mung salah informasi, nanging ora bisa ...
      1. -1
        10 Juli 2020 18:35
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Laika minangka sawmill, yen sampeyan fokus ing apa sing wis nyerang ing akses mbukak.

        ya, kabeh iku prasaja - iku "nyengsarakke" prospek saka "Malachite" "kucing nangis", mulane, padha rakulino kanggo "mastering adonan"
  11. -2
    10 Juli 2020 13:10
    Iku isih misale jek kula sing ing peran-playing maple wake-ups saka "Borea". Ora ana bedane khusus ing kemampuan maneuver. Nggawe lan nginstal paket kanggo rudal anti-kapal, Zur lan peluncuran vertikal torpedo mung dhuwit sing dibandhingake karo biaya utama. Seri kasebut "diguncang", sampeyan mung bisa terus maju lan ing 2030 duwe 4 "arsenal" ing saben TVD. Lan bisa uga luwih.
    1. +1
      11 Juli 2020 05:13
      Quote: lengan
      Zur lan peluncuran torpedo vertikal

      Apa, apa?
      Torpedo vertikal? belay
      Lan ZUR? opo
      Ing endi sampeyan arep nembak rudal anti-pesawat? ... Saka silo?
      Apa sampeyan arep ngarahake wong-wong mau?
      Liwat periscope mung bisa karo stasiun optik-lokasi.
      Iki tegese pluru bakal cilik (maksimum kaya "Pantsir" utawa MANPADS), padha duwe cukup papan ing wheelhouse.

      Nanging kanggo skripsi babagan "arsenals" adhedhasar "Borey-K" plus saka kula.
      1. -1
        11 Juli 2020 05:49
        Tuntunan salah siji saka tanpa iringan, saka langit (dawa), angkasa,. Nanging sampeyan bener, efisiensi maksimum kaya "waja". Nanging, kita ora bakal ngilangi wates maju.
        1. 0
          11 Juli 2020 06:14
          Editor ngeri. "Ora" -NK, "dawa" - AWACS.
  12. 0
    10 Juli 2020 13:36
    Iku misale jek kula sing operator rudal saka 8000 ton pamindahan, pisanan kabeh, nyerang universal (senjata nuklir konvensional) platform. Ing mratelakake panemume, kita cetha kudu kurang saka iki saka strategists murni. Soko sing luwih cilik bisa nglacak lan nglawan SSBN lan AUG mungsuh
    1. 0
      10 Juli 2020 19:07
      Kutipan saka prodi
      misale jek kula sing operator rudal saka 8000 ton saka pamindahan

      ora ana 8000, nanging "luwih saka 13000"
  13. + 13
    10 Juli 2020 15:04
    Adhuh, Andrew.
    Kasunyatane manawa upaya Kementerian Pertahanan kita sing apik kanggo nampilake perkara kasebut kanthi cara "Ash" minangka kapal selam multi-tujuan kita mung nggetak.
    Nyatane, nalika TTZ ditandatangani kanggo kapal selam generasi anyar ing jaman Gorshkov, kabeh beda.
    Mangsa "Borey" (banjur disusun karo rong garis poros lan baling-baling, lan ora mriem banyu, ing mangsa Bark, kang ora ana banjur, etc.) - iki mestine kanggo ngganti BDRM.
    Lan mangsa "Abu" mestine kanggo ngganti project 949, produksi kang wis ditindakake.

    "Awu" minangka SSGN. Iki dudu MAPL. Iku mung ora cocog kanggo dadi MAPL, loro amarga ukurane, lan amarga kekuatan penggerak, lan amarga kasunyatan sing MAPL minangka "consumable" saka perang ing banyu, "Abu" mung ora bisa. amarga rega.
    Ana akeh nuansa kanthi visibilitas akustik lan non-akustik. Prau kuwi ora bisa dadi MAPL.

    Lan, bali menyang wiwitan komentar - dheweke ora kudu.
    Kapal janji katelu, sing "ilang" saka kesadaran massa MAPL generasi anyar, yaiku proyek 957 (utawa 957T) Kedr.

    Lan nyoba kanggo saiki prakara ing kuwi "Abu" MAPL, iki wis laku cabul kirim-Soviet, lan ora ana liyane.
    1. 5-9
      0
      10 Juli 2020 15:42
      Dadi katon mung MAPL "luwih enom" sing bakal tetep, Virgie Blok5 cukup SSGN, mung tanpa rudal anti-kapal sing cocog.
      1. +1
        10 Juli 2020 21:21
        Lan apa, ing pangerten, "Apik" rudal anti-kapal?
        1. 5-9
          0
          12 Juli 2020 08:22
          Supersonik lan jarak dawa.
          1. +2
            12 Juli 2020 09:31
            Iku ngelingaken kula saka guyon bab siji gyrus.
    2. -1
      10 Juli 2020 18:36
      Kutipan saka: timokhin-aa
      Nyatane, nalika TTZ ditandatangani kanggo kapal selam generasi anyar ing jaman Gorshkov, kabeh beda.

      ana PE
      Aku duwe kesempatan kanggo komunikasi karo wong sing mlebu TTZ (banget "lascivious") ing "bagean akustik"
      karo PORTFOLIO COGNAC
      1. +4
        10 Juli 2020 21:20
        Ya, kita mesthi duwe PE.

        Pitakonan yaiku, miturut omongan Yasen super-duper, kita wis ilang kabeh kelas kapal selam.
        Iku mung ilang lan iku.
    3. +1
      10 Juli 2020 23:35
      Kutipan saka: timokhin-aa
      banget "ilang" saka eling massa saka MAPL generasi anyar iki mestine project 957 (utawa 957T) "Kedr".
      tenan saiki, Aku sampurna ngerti biaya dhuwur saka "Ash-M", lan kekurangan elek saka ICAPL (pamburu multi-tujuan saka ukuran cilik lan biaya construction), utamane ing Armada Pasifik, kalebu. kanggo nutupi penyebaran ahli strategi, ora dilobi dening sapa wae ing Angkatan Laut ?!
      1. +4
        11 Juli 2020 00:12
        Lan apa babagan lobi? Kaping pisanan, kita kudu nyatakake kasunyatan manawa kudu kalebu jinis PLA liyane ing PC, lan dipotong "Laiki". Lan kanggo iki, ana wong kudu wani lan lapor menyang pembuat keputusan yen sadurunge dheweke digantung mie ing kuping nganti pirang-pirang taun.
        Menapa malih, menawi penutur ingkang kados makaten punika boten LANGSUNG dipun pitados, mila tiyang ingkang nyumerepi mie menika leres-leres nggiling dados bubuk.
        Lan kabeh wong ngerti babagan iki.
        1. +1
          11 Juli 2020 08:53
          Kutipan saka: timokhin-aa
          yen penutur kuwi ora LANGSUNG diprecaya, mula sing nggantung mie bener-bener digiling dadi bubuk.

          !
        2. 0
          23 Juli 2020 03:59
          Ya, suwene wektu kanggo mulihake proyek 957th, yen bisa? Utawa nggawe alternatif?
          1. +2
            23 Juli 2020 11:41
            Restorasi ora ana gunane, lan proyek anyar - gumantung sing endi. Nanging akeh banget.
    4. +1
      11 Juli 2020 01:33
      Kutipan saka: timokhin-aa
      "Awu" minangka SSGN. Iki dudu MAPL.

      Alas, Alexander, iki MAPL
      Kutipan saka: timokhin-aa
      Mangsa "Borey" (banjur disusun karo rong garis poros lan baling-baling, lan ora mriem banyu, ing mangsa Bark, kang ora ana banjur, etc.) - iki mestine kanggo ngganti BDRM.
      Lan mangsa "Abu" mestine kanggo ngganti project 949, produksi kang wis ditindakake.

      Lan banjur padha wiwit sculpt gerbong stasiun metu saka iku, lan malah ing jaman Soviet.
      Kutipan saka: timokhin-aa
      Iku mung ora cocog kanggo dadi MAPL, loro amarga ukurane, lan amarga kekuatan penggerak, lan amarga kasunyatan sing MAPL minangka "consumable" saka perang ing banyu, "Abu" mung ora bisa. amarga rega.

      Seawulf uga ora MAPL? Larang, sawise kabeh :))))))) Lan Virginia, meh padha karo ukuran Yasenya-M, dudu MAPL? Oh inggih.
      1. -3
        11 Juli 2020 08:54
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Seawulf uga ora MAPL? larang tenan :))))

        Amerika nolak dheweke
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Lan Virginia, ukurane meh padha karo Yasenyu-M

        wong bodho
        nifiga minangka "praktis padha" wassat
        ana prabédan loro
        1. 0
          11 Juli 2020 11:32
          Kutipan: Fizik M
          Amerika nolak dheweke

          Lan saka iki dheweke mandheg dadi MAPL?
          Kutipan: Fizik M
          nifiga se "praktis padha" wassat
          ana prabédan loro

          Perpindahan permukaan Ash-M luwih saka 8000 ton, nanging nyatane kurang saka ton 8600. Virginia pungkasan tekan 7 ton. Kaping pindho, ya wong bodho
          1. 0
            11 Juli 2020 22:50
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Perpindahan permukaan Yasenya-M luwih saka 8000 ton, nanging nyatane kurang saka 8600 ton

            lol
            "Nomer" sampeyan saka "MURZILKA" basa
            Ora ana hubungane karo 885

            iki pisanan
            lan kaloro - wong prayoga mbandhingake FULL (ing volume windproof) pamindahan ing jero banyu
      2. +4
        11 Juli 2020 12:23
        Alas, Alexander, iki MAPL


        Lan bedhil self-propelled 152 mm minangka bedhil anti-tank.
        Apa sing kita ucapake mung siji, nanging sing nyata ...

        Pitakonan prasaja yaiku carane nggunakake prau iki ing perang yen kacepetan gerakane kurang swara kaping pirang-pirang luwih murah tinimbang mungsuh sing potensial? Ayo dadi miwiti karo iki.

        Lan banjur padha wiwit sculpt gerbong stasiun metu saka iku, lan malah ing jaman Soviet.


        Patung, ya. Tembung apik, cocok. Akibaté, padha ora wuta, nanging padha kandha yen dheweke wuta.

        Lan Virginia, meh padha karo ukuran Yasenyu-M, dudu MAPL?


        A MAPL normal ora Virginia, a MAPL normal prau sing teknis saged numpes Virginia karo kemungkinan dhuwur, lan ing kahanan ing ngendi mungsuh digunakake digunakake pasukan anti-kapal selam minangka kabèh, lan ora mung prau sawijining.
        Ora perlu tiron Amerika, kahanan kita pancen beda. Kita dudu Amerika, Andrei. Kita ora perlu perang karo Rusia.
        1. +1
          11 Juli 2020 12:33
          Kutipan saka: timokhin-aa
          Apa sing kita ucapake mung siji, nanging sing nyata ...

          Alexander, banjur sampeyan nulis kaya mangkene: "Miturut klasifikasi pribadiku, Ash dudu MAPL." Lan aku ora duwe alesan siji kanggo mbantah nglirik
          Kutipan saka: timokhin-aa
          Pitakonan prasaja yaiku carane nggunakake prau iki ing perang yen kacepetan gerakane kurang swara kaping pirang-pirang luwih murah tinimbang mungsuh sing potensial?

          Wangsulan sing prasaja - pisanan, kita ora duwe data sing bisa dipercaya babagan gerakan awu sing kurang swara, lan nomer loro, kasunyatan manawa Pike-B luwih cendhek tinimbang Sivulf kanthi kacepetan gerakan swara sing kurang. kapal saka kelas beda. Sampeyan nyampur kelas kapal lan kemampuan tempur, sing pancen salah. Dreadnought minangka kapal perang lan Ratu Elizabeth minangka kapal perang, lan malah njabat ing wektu sing padha, sanajan ora bisa dibandhingake karo kemampuane.
          Kutipan saka: timokhin-aa
          Patung, ya. Tembung apik, cocok. Akibaté, padha ora wuta, nanging padha kandha yen dheweke wuta.

          Kabeh bisa. Nanging aku ora yakin.
          Kutipan saka: timokhin-aa
          MAPL normal ora Virginia, MAPL normal

          Iki minangka argumentasi babagan jinis MAPL sing cocog kanggo kita. Yen jinis tartamtu saka MAPL ora kebak syarat, iki ora ateges sing ora MAPL
          1. +1
            11 Juli 2020 13:04
            Alexander, banjur sampeyan nulis kaya mangkene: "Miturut klasifikasi pribadiku, Ash dudu MAPL." Lan aku ora duwe alesan siji kanggo mbantah


            Ora kaya iki. Miturut TTZ, Ash digawe minangka SSGN. Kabeh apik wae?

            Dreadnought minangka kapal perang lan Ratu Elizabeth minangka kapal perang, lan malah njabat ing wektu sing padha, sanajan ora bisa dibandhingake karo kemampuane.


            Ya, kapal perang kelas Dreadnought lan kapal perang kelas Superdeadnought mung ora padha saka sudut pandang resmi.
            Dadi liwat conto.

            Yen jinis tartamtu saka MAPL ora kebak syarat, iki ora ateges sing ora MAPL


            ora "ora tanggung jawab kanthi lengkap", nanging "ora cocog karo mungsuh potensial" lan "ora bisa dibangun kanthi jumlah sing cukup kanggo ngrampungake tugas kanggo tujuan sing dituju", lan, kanggo tumpukan kasebut, "ora dianggep kaya ngono."
            1. +1
              11 Juli 2020 15:52
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Ora kaya iki. Miturut TTZ, Ash digawe minangka SSGN. Kabeh apik wae?

              Mulai gawe :))))
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Ya, kapal perang kelas Dreadnought lan kapal perang kelas Superdeadnought mung ora padha saka sudut pandang resmi. Dadi liwat conto.

              Alexander, ora ana kelas kasebut - dreadnought. Lan superdreadnought, banget. Iki minangka klasifikasi ora resmi. Dadi tuladhane yaiku bantengan :)
              Kutipan saka: timokhin-aa
              ora "ora tanggung jawab", nanging "ora cocog karo mungsuh potensial"

              Iki minangka sudut pandang sampeyan. Aku ora bakal mbantah, nanging dhasare tembung kasebut ora ngganti kelas kapal perang
              1. +2
                11 Juli 2020 20:30
                Mulai gawe :))))


                Lan digawe. A prau ageng, karo monstrous (amarga ukuran saka struktur lambung) secondary akustik teken lan "multi-simpul" dalan kurang-noise. Nanging kanthi akeh rudal jelajah.
                Ora bisa digunakake minangka MAPL marang mungsuh ndhuwur, nanging cukup cocok minangka SSGN.
                1. 0
                  12 Juli 2020 16:43
                  Kutipan saka: timokhin-aa
                  lan "multi-node" kurang swara mlaku.

                  iki ora bener
                  ing 885 indikator iki katon luwih apik tinimbang ing 971
                  nanging adoh saka SW

                  sanajan, IMHO, tinimbang 885 ing awal 90s, iku perlu kanggo nggawe kaputusan ing seri 971.3 (karo TA onboard, HAK anyar lan UVP) lan nggawe prau generasi 4.
          2. 0
            11 Juli 2020 20:29
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            sepisanan, kita ora duwe data dipercaya ing gerakane kurang gangguan saka wit Ash

            WE wis
            ndeleng bagean buntut lan kabeh cetha
  14. +5
    10 Juli 2020 15:35
    Lan yen kita nambahake artikel iki komposisi kabeh armada kapal selam kabeh negara NATO lan partners njaba blok, kaunggulan ora pindho, nanging enem.
    1. +8
      10 Juli 2020 19:21
      Kutipan saka yufhvd
      unggul ora pindho, nanging enem

      Banjur kaping enem eseman
  15. 5-9
    0
    10 Juli 2020 15:39
    "Tomahawks" Amerika luwih entheng tinimbang "Kaliber" domestik.

    Apa sampeyan? 1,5 lan 2 ton (kanthi jarak sing luwih dawa lan hulu ledak kita) dudu titikane. Onyx - iya.

    Ya, ICAPL dudu tank, jumlahe mesthi penting, nanging karakteristik kinerja luwih penting ...
  16. + 14
    10 Juli 2020 17:09
    Bakal luwih murah kanggo kita ngembangake analog.
    1. 0
      10 Juli 2020 18:37
      Kutipan saka Smirnoff
      Bakal luwih murah kanggo kita ngembangake analog.

      ya
  17. -2
    10 Juli 2020 18:58
    Saka sofa aku weruh ing ngisor iki:

    Awu dibutuhake, ora mangu. Lan seri kudu terus. 10-12 spearfishers sampurna dibutuhake.
    Nanging tinimbang kapal selam diesel-listrik lan Husky. mbangun kaya Varshavyanka karo endhog Dollezhal. Ing wektu tentrem, kapal selam nganggo mesin diesel lan baterei, reaktor dumunung ing pesisir, saben armada duwe siji utawa loro kapal selam kanthi reaktor kanggo latihan kru. Pangopènan murah, docking gampang, kru terus latihan. Ing wektu krisis, sampeyan bisa entuk 2-3 lusin kapal selam nuklir kanthi kru terlatih. Persentase 80% saka tugas kapal selam kuwi bisa gampang ditanggulangi, ninggalake mburu kapal selam mungsuh lan operator pesawat kanggo Yaseny. Lan ya, kru sing bisa diganti bakal dibutuhake banget.
    1. +5
      10 Juli 2020 21:53
      Ing wektu krisis, sampeyan bisa entuk 2-3 lusin kapal selam nuklir kanthi kru terlatih.

      Suwene wektu kanggo nyelehake reaktor ing 2-3 lusin kapal selam?
      "Wektu krisis" bakal rampung luwih cepet tinimbang sing bakal metu menyang segara ... nglirik
      1. -2
        12 Juli 2020 16:41
        Kutipan: FIR FIR
        Suwene wektu kanggo nyelehake reaktor ing 2-3 lusin kapal selam?

        karo "pendekatan tengen" kanggo pitakonan - A COUPLE OF HOURS cukup
  18. +1
    10 Juli 2020 19:05
    Sugeng siang! Lan sapa sing bakal ngandhani apa sing kedadeyan karo kapal selam nuklir "Samara" (K-295)? Kayane wis direnovasi wiwit taun 2014.
    1. +3
      10 Juli 2020 21:22
      hi Wiwit 2014, sawise ngatasi masalah, Samara mung ngadeg ing tembok Zvyozdochka Ship Repair Center JSC, ngenteni mlebu menyang boathouse, sing bakal ditindakake ora luwih awal tinimbang mundur saka Leopard utawa Wolf.
      1. +1
        10 Juli 2020 23:12
        kene prau setengah anyar, mulane ora cukup daya kanggo ndandani ngrancang? dudu spesialis ing segara, nuwun!
        1. +2
          10 Juli 2020 23:15
          Dadi, utamane, Leopard wis suwe banget modernisasi. Mulane, ora ana panggonan ing slipway kanggo Samara.
          1. +1
            10 Juli 2020 23:24
            apa cara metu saka kahanan?
            1. +1
              10 Juli 2020 23:31
              Wektu modernisasi kapal selam proyek 971 nyedhaki wektu pambangunan "Ash-M". Iki tegese kapal anyar kudu dilebokake, konsep "kapal anyar ing lambung lawas" durung mbenerake dhewe.
              1. +1
                10 Juli 2020 23:36
                ora yakin yen regane apik! Samara dudu prau lawas, logis yen diiseni luwih murah tinimbang mbangun sing anyar! ps ora ing subyek, mung logika!
                1. 0
                  10 Juli 2020 23:56
                  Jinis sing padha "Samara" "Leopard" wis diiseni nganti 6 taun. Perjanjian kasebut ditandatangani ing pungkasan taun 2013. Pungkasane modernisasi ora katon.
              2. 0
                11 Juli 2020 09:00
                Quote: Bashkirkhan
                Wektu modernisasi kapal selam proyek 971 nyedhaki wektu pambangunan "Ash-M". Iki tegese kapal anyar kudu dilebokake, konsep "kapal anyar ing lambung lawas" durung mbenerake dhewe.


                Sampeyan maneh "ing puddle" Monsieur Bashkirkhan
                amarga "ing istilah" "Awu" LUWIH awon tinimbang "macan tutul"

                и tanpa njupuk langkah-langkah angel ing industri kanggo njamin perbaikan lan modernisasi kapal sing efektif, armada kasebut ora duwe prospek
                1. +1
                  11 Juli 2020 15:41
                  Ana prospek - mung padha sedhih banget. Kita ora pengin sinau saka kesalahane dhewe. Ing jaman Soviet, akeh kapal selam dibangun, lan kemungkinan ndandani kapal kasebut, kanthi gampang, andhap asor. Aku entuk kesan yen pimpinan kasebut (mbok menawa) percaya yen bakal ana perang global lan ora ana sing kudu didandani lan dimodernisasi.
                  1. 0
                    12 Juli 2020 12:25
                    mbokmenawa, iku bakal perlu wis ing project kanggo rencana panggantos tartamtu (nganti panggantos bebarengan "kabeh amidships") modul, kanggo ing advance, ing wektu modernisasi, disiapake
          2. -3
            11 Juli 2020 08:58
            Quote: Bashkirkhan
            Dadi, utamane, Leopard wis suwe banget modernisasi. Mulane, ora ana panggonan ing slipway kanggo Samara.


            Monsieur Bashkirkhan, aja lali nuduhake yen ing subyek sampeyan ana ing tingkat "Lik Frosya" lol

            lan salah siji saka alangan paling serius saka 971 project punika maintainability banget kurang
            "Malachite" "sang pestny" sing mesthine "ora mungkin ditindakake" (kanggo gangguan sing sithik), nanging dibandhingake karo 949A nuduhake yen dheweke kabeh "pestni".
            Kapabilitas maintainability lan modernisasi 949A ("Rubinovsky") luwih dhuwur tinimbang 971
  19. Komentar wis dibusak.
  20. +2
    10 Juli 2020 22:09
    Kutipan saka mdsr
    Mesthi, siji bisa setuju karo kesimpulan, nanging ora karo isi artikel.

    Lha opo kowe cah, nyiram molase... Ono kekurangane kenyataane pengarang. piye wae:
    1. Ora ana sing arep "mbagi" kapal selam antarane 5 armada. Dheweke mung adhedhasar ing sisih lor lan Armada Pasifik. Titik!
    2. Pernyataan penulis babagan "paritas" tartamtu babagan pasukan kapal selam karo Angkatan Laut RRC bisa didebat. Komponen NSNF kita isih dadi nomer 2 ing planet babagan komposisi lan kekuwatan, sing ora bisa dikandhakake babagan SSBN saka RRC, sing durung tau mlebu BS lan ana ing pangkalan sanajan ora ngemot SLBM. Apa sampeyan ngomong babagan, Comrade Andrei?
    3. Aku ora ngerti kepiye Armada Pasifik saiki lan hubungane karo Angkatan Laut Angkatan Pertahanan Jepang, nanging KSF bakal luwih kuwat tinimbang Armada Yang Mulia - mesthi! Aku ora bakal ngomong apa-apa bab Armada Baltik lan Segara Ireng karo CFL ... nanging durung ana apa-apa kanggo mbantah.
    4. Iku misale jek banget mangu-maneuver antar-laut "Abu" lan posisi ing peran saka "kavaleri". NSR - 2 minggu lan gulu botol ing Selat Berenga ... Apa sing diarani - "berlayar"! Lan ing saindhenging Afrika iku ... uga, ing umum, sampeyan ngerti aku.
    Minangka kanggo "optimisme-pesimisme lan realisme" - iki kabeh saka ala.
    USC kita isih woh sing. Ana repes rolas janji ana, nanging nalika nerangake bisnis, sampeyan bakal nemokake neraka guilty ing afternoon karo geni! Tangane proletariat sing keras ora ana, Pak kapitalis ngomong! Iku wektu kanggo ngatur "charades", yen ora bakal kasep kanggo ngombe Borjomi!
    AHA.
    1. +3
      11 Juli 2020 01:27
      Quote: Boa constrictor KAA
      Ora ana sing bakal "mbagi" kapal selam ing antarane 5 armada. Dheweke mung adhedhasar ing sisih lor lan Armada Pasifik. Titik!

      Penulis ora ngaku liya.
      Quote: Boa constrictor KAA
      Pernyataan penulis babagan "paritas" tartamtu babagan pasukan kapal selam karo Angkatan Laut China bisa didebat. Komponen NSNF kita isih nomer 2 ing planet babagan komposisi lan kekuwatan, sing ora bisa dikandhakake babagan SSBN saka RRC, sing durung tau mlebu BS lan ana ing pangkalan sanajan ora ngemot SLBM. Apa sampeyan ngomong babagan, Comrade Andrei?

      Babagan MSON, mesthi. Katon cetha saka konteks Nyuwun
      Quote: Boa constrictor KAA
      Aku ora ngerti kepiye Armada Pasifik saiki lan hubungane karo Angkatan Laut Angkatan Pertahanan Jepang, nanging iki KSF bakal luwih kuwat tinimbang Armada Yang Mulia - mesthi!

      Pernyataan sing nggumunake sing mesthi bakal dadi palsu nalika Inggris nindakake Avik.
      Quote: Boa constrictor KAA
      Iku misale jek banget mamang maneuver antar laut "Abu" lan posisi ing peran "kavaleri". NSR - 2 minggu lan gulu botol ing Selat Berenga ... Lan ing saindhenging Afrika iku ... uga, ing umum, sampeyan ngerti kula.

      Lan apa sing sampeyan deleng minangka masalah ing kene?
      Quote: Boa constrictor KAA
      Minangka kanggo "optimisme-pesimisme lan realisme" - iki kabeh saka ala.

      Ora ing kasus iki. 2 949AM bakal ana ing Armada Lor. Saka 971, telu wis rampung modernisasi, siji lagi didandani, lan Cheetah, lair ing taun 2001. Sapa sing bakal nulis ing 2030?
      1. +1
        11 Juli 2020 10:37
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Pernyataan sing nggumunake (babagan imbangan pasukan antarane KSF lan Angkatan Laut Inggris - Elfd), sing mesthi bakal dadi salah nalika Inggris tetep nindakake Avik.
        Andrey, supaya kita bakal ndandani 1143.5 kita ing wektu iki. Lan yen sampeyan nganggep yen dheweke bakal ngidak-idak kita ing Segara Norwegia, mula Tu-22M2 bakal dibantu dening X-32 utawa Daggers ... Dadi, dudu kasunyatan.
        1. +3
          11 Juli 2020 11:35
          Quote: Boa constrictor KAA
          Andrey, supaya kita bakal ndandani 1143.5 kita ing wektu iki. Lan yen sampeyan nganggep sing bakal trample kanggo kita ing Segara Norwegia

          Kanggo apa? Obrolan kasebut babagan kamenangan saka armada kekuwatan maritim kelas siji ing konflik konvensional. Lan konflik kasebut minangka konflik kepentingan, sing, yen kedadeyan, mesthi ora ana ing pesisir kita.
          Quote: Boa constrictor KAA
          banjur Tu-22M2 bakal mbantu Kh-32 utawa Daggers ..

          Ya, mung dheweke ora naval maneh. Lan aku ngomong babagan armada
          1. 0
            11 Juli 2020 14:07
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            Obrolan kasebut babagan kamenangan saka armada kekuwatan maritim kelas siji ing konflik konvensional. Lan konflik kasebut minangka konflik kepentingan, sing, yen kedadeyan, mesthi ora ana ing pesisir kita.

            Andrew! Inggris minangka anggota klub nuklir, nanging ... Iku angel kanggo aku mbayangno konflik "konvensional" antarane kekuwatan nuklir. - Iki, pisanan kabeh.
            Lan, sareh, iku hard kanggo kula kanggo mbayangno sing kapentingan kita lan Inggris bisa mlebu menyang kontradiksi insoluble nang endi wae adoh saka pesisir asli kita ... Fungsi iki dijupuk dening Yankees, lan dina iki cilik-shaven gedhe-gedhe njaba. Dheweke ora bisa blather liwat paus, sanajan lagi cepet-cepet menyang Afrika karo karung! Dadi, mesthine bakal teka menyang kita. Lan temenan ora karo buket lali-aku-ora.
            Nanging.
            1. +1
              12 Juli 2020 20:27
              Quote: Boa constrictor KAA
              Iku angel kanggo aku mbayangno konflik "konvensional" antarane kekuwatan nuklir.

              Aku wis menehi conto konflik kaya ngono
              Quote: Boa constrictor KAA
              Lan, sing nomer loro, angel aku mbayangake manawa kepentingan kita lan Inggris bisa mlebu ing kontradiksi sing ora bisa larut ing endi wae sing adoh saka pesisir asli kita ...

              Aku yakin manawa Inggris uga angel mbayangake manawa wong Argentina bakal duwe risiko perang salib menyang Falklands.
          2. 5-9
            +1
            12 Juli 2020 10:01
            Malah Angkatan Laut Soviet ora bakal perang tanpa senjata nuklir taktis, lan luwih-luwih kita. Apa sampeyan mikir sewu spetsbch tingkat taktis ing armada kanggo kaendahan?
  21. +3
    10 Juli 2020 22:24
    Aku pengin nambah jumlah "Ash" lan "Ash-M"

    Dadi kabeh wong sing melu Angkatan Laut pengin. ngguyu Nanging ora ana jin sing bisa menehi kekarepan. Mulane, perlu kanggo nambah industri galangan kapal paling sethithik ing langkah-langkah cilik, utamane ing Komsomolsk ing Timur Jauh. Banjur Peter lan SMP Severodvinsk ora duwe wektu.
  22. +5
    11 Juli 2020 03:52
    Aku setuju karo penulis, nanging Shoigovism ing tentara, kaya Serdyukovism, ora kanggo pangembangan armada, nanging kanggo redistribution babos antarane mafia umum, lan ing Vilyuchinsk, ya, kita duwe 971 kapal selam pungkasan, kanggo kabeh Armada Pasifik
  23. +1
    11 Juli 2020 08:57
    Penulis, sampeyan kudu ngerti yen ing banyu, mung padha, siji pamburu luwih apik tinimbang korban. Sapa sing krungu luwih apik, luwih bersenjata, sing duwe anti-torpedo lan mlaku luwih jero - sing lan sandal.
    Mung 0,1% siluman sing luwih apik lan luwih apik sonar sampeyan - iku, kemungkinan kamenangan dhuwur banget.
    Kajaba iku, awu ngganti sawetara jinis kapal selam nuklir bebarengan: iku cetha luwih murah tinimbang mbangun kapisah maneh 949A, 971 (ya, malah yen sampeyan njupuk versi paling anyar 671) utawa Lira, lan aku ngarep-arep sing saben prau luwih unggul ing sawijining. "arah".
    Ya, luwih akeh sing dibutuhake. Paling ora 6, lan luwih becik 9 ing Armada Lor, ing Armada Pasifik. Nanging sayange, ekonomi lan rezim normal, uga ora ana korupsi ing kabeh tingkat, uga ora bakal ngganggu, kayadene ana galangan kapal normal lan pangkalan ndandani ing Armada Pasifik.
    1. -1
      11 Juli 2020 09:57
      Kutipan saka Iblis13
      Sapa sing krungu luwih apik, luwih apik bersenjata, sapa sing duwe anti-torpedo - sing lan sandal. Secara total, siluman luwih apik 0,1% lan sonar sampeyan luwih apik - kabeh, kemungkinan kamenangan dhuwur banget.


      IKI dudu bab ABU
      lan Virginia luwih apik karo iki
      1. 0
        16 Juli 2020 11:35
        Apa sampeyan duwe data tartamtu babagan tingkat gangguan?
        Sampeyan kudu luwih tenang tinimbang 971. Lan iki minangka indikator, amarga 971 padha karo gangguan ing Los Angeles paling ora.
        1. +1
          17 Agustus 2020 15:37
          Kutipan saka Iblis13
          Apa sampeyan duwe data tartamtu babagan tingkat gangguan?

          diijini
          Kutipan saka Iblis13
          Lan iki minangka indikator, amarga 971 padha karo gangguan paling ora ing Los Angeles

          iki LIABILITY
  24. +3
    11 Juli 2020 10:56
    Kawicaksanan lawas lan lawas ujar manawa "saben uwong nganggep awake dhewe minangka ahli strategi, gelut saka sisih." Ing kene aku, saka kursi pensiunan, keparenga ngaturake panemu babagan artikel sing dibahas.
    1. Penulis wis meh rampung dhaptar tugas sing MAPL ngadhepi. Aku mung bakal nyathet yen tugas kanggo njamin stabilitas tempur para ahli strategi (proteksi anti-kapal selam, mriksa kekurangan pelacakan ing DMZ, ing es, lan liya-liyane) bisa ditanggulangi dening torpedo pamindahan sing luwih cilik (tanpa CR, sing ora ana. ditrapake ing kahanan es).
    2. Ing pendapatku (amatir), cukup bisa ngrancang lan mbangun kapal selam torpedo modern (contone, ing dimensi proyek 671rm). Ngelingi sing electronics modern njupuk munggah akeh kurang papan lan ora mbutuhake sumber daya kuat lan cooling (kaya ing generasi kaping 3), kapasitas amunisi bisa tambah saka 24 kanggo 32 utawa liyane (yen ninggalake 4 533mm).
    3. Where kanggo mbangun - ing galangan kapal Admiralty. Ing kana, aku ngarep-arep, bisa cepet mulihake kompetensi ing pambangunan kapal selam (sadurunge, mesthine sampeyan butuh proyek).
    4. Lan kanggo mujudake fantasi (lan liya-liyane) para ahli strategi kursi (ing negara kita), kekarepan politik dibutuhake.
    1. 0
      17 Juli 2020 23:07
      Aku setuju karo sampeyan. Ing kene kita kabeh ngukur prau, nanging ing mratelakake panemume, iku wis wektu kanggo nggawe torpedo tliti dhuwur. Sawise kabeh, rega torpedo / prau mung ora iso dibandhingke. Lan "mitra" wis duwe torpedo kuwi lan ing operasi.
  25. 0
    11 Juli 2020 17:41
    Nanging, pambangunan luwih lanjut saka ciri-cirine, banget efisien, serbaguna (lan mulane larang banget) kapal selam ora bakal ngidini kita nggawe armada kapal selam ukuran sing dibutuhake.
    Andrey, matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel sing menarik lan informatif! We look nerusake kanggo terus! apik
  26. 0
    12 Juli 2020 18:45
    Sampeyan wis mutusake piye wae .... Dienteni suwe, perlu utawa larang?! ..
    Kita, tukang kapal, butuh pangerten - bakal ana seri utawa ora?
    Iki penting banget kanggo ngerti ...
  27. +2
    13 Juli 2020 13:26
    yen saka adoh ... praktis ora ana penerbangan angkatan laut sing nyukupi tantangan modern ... ora ana infrastruktur pesisir sing lengkap ... ora ana armada normal tambahan ... paling ora 20 taun kita wis ngunyah snot karo pembangkit listrik kanggo kapal permukaan ... saiki kita ngomong babagan kapal bertenaga nuklir .. .ora ana gunane kanggo ngomong babagan proyek, parameter lan data: dheweke ndeleng lan krungu kita luwih akeh tinimbang sing dipikirake ... kaya kucing nangis, lan kabeh padha "atap" lan diblokir dening satelit, prau, kapal kanthi macem-macem cara liyane ... lukisan lenga ... metu saka pangkalan tanpa digatekake dadi saya angel ... ing Arktik, ing ngisor es, Yankees mlaku kaya sing dikarepake - iki dudu rahasia sing wis suwe ... ana uga masalah karo torpedo normal lan anti-torpedo ... ana akeh masalah karo akustik elektronik .. .Aku sungkem ing kapal selam - sampeyan ora bakal meri wong-wong mau!!!
    Pancen angel mbantah armada kapal selam, nanging ... ora ana pangarep-arep sing dijamin ora bakal menang perang kapal selam saiki x ... ora ana kapercayan lengkap ing sistem tambang lan kompleks seluler ing kabeh rute sing dikenal ...
    Kanggo sawetara alasan, ora ana sing kepengin bali menyang kompleks railway seluler: kanthi otonom, angel didandani lan terus-terusan obah ... thanks kanggo pengkhianat kita ing tingkat paling dhuwur, Yankees wis entuk lempitan ... Tinimbang 10 operator rudal, duwe 100-120 komplek railway, kang 80-90 ing tugas pancet. Bakal medeni banget kanggo kabeh "kanca" ing saindenging jagad!
    ... nangis bab dhuwit ... statistik ngandika sing jumlah ngginakaken dening oligarki ing yacht (lan total tonase), kraton lan kastil padha karo biaya armada ... oke? Dilarang ndemek koperasi tlaga lan kabeh brigade oligarki iki! Apa penggembala rusa Altai kanthi tandha Masonik lan harem jenderal bakal menehi pikiran sing cerdas? kene pikir...
  28. 0
    16 Juli 2020 01:53
    Andrew bravo! Minangka tansah ing titik!
  29. -1
    7 Agustus 2020 06:18
    Aku ndeleng sawetara kontradiksi: penulis ngandika sing sugih USA nilar construction saka MAPLs karakteristik nemen ing sih saka Virginia (prasaja). Sing luwih murah lan dibangun luwih cepet.
    Lan stands munggah kanggo nitahaken saka prau RF .. kinerja matesi, nalika pegel ing ukuran cilik saka seri lan construction alon.
    Dadi, Mungkin iku worth sinau saka pengalaman lan ora mbangun wunderwaffe karo 40 CR, nanging prasaja lan luwih gedhe? Lan 12 prau kanggo armada lor lan Pasifik bakal diketik.
    (Oalah, Sivulf luwih saka prau pamburu, malah KR diluncurake liwat TA)
  30. +1
    20 September 2020 13:08
    Rusia umume saiki ana ing posisi sing apik banget. Amerika pindhah menyang China - kanthi resmi dijenengi musuh utama.
    Rusia bisa kanthi tenang lan mikir maneh yen dikarepake.
  31. 0
    1 Oktober 2020 02:44
    Pilihan digawe kanggo milih kapal selam nuklir kurang "militan" saka jinis "Virginia", sing nduweni karakteristik kinerja sing luwih andhap asor, nanging, ing wektu sing padha, uga rega sing luwih murah.


    Penulis salah nalika nyimpulake yen mung pilihan kanggo Federasi Rusia yaiku proyek 855 Ash.
    Iku cukup bisa kanggo njupuk dalan sing luwih ekonomis lan mulane luwih ditrima lan miwiti mbangun seri 12 kapal selam nuklir multi-tujuan adhedhasar project Borey dikuwasani dening industri.
    Miturut ciri siluman, Borey kaping lima "luwih tenang" tinimbang pamburu paling apik kita, pr 971 Schuka-B.

    Mulane, titmouse ing tangan luwih apik tinimbang crane ing langit ...
  32. 0
    4 Juli 2021 06:04
    Pengarang kanthi jelas ngrusak fakta.
    1. Apa tegese TF luwih ringkih tinimbang Jepang, lan Armada Lor luwih lemah tinimbang Inggris, ing babagan kapal selam, saben armada kasebut (SF lan TF) luwih unggul tinimbang dibandhingake.
    2. Siji ora bisa nglirwakake kemampuan sistem rudal pesisir (Bastion), sing luwih saka ngimbangi kekurangan kapal permukaan, utamane ing Segara Ireng lan Baltik (karo ing pikiran iki: armada Turki lawas wis ditakdirake para pengebom bunuh diri).
    3. Ora bisa dianggep manawa operator rudal: (Boreas lan sing luwih lawas) uga duwe tabung torpedo.
    4. Iku mokal ora kanggo njupuk menyang akun sing Varshavyankas terus diprodhuksi ing tingkat dhuwur (maneh, liyane lan liyane modern, contone, Varshavyankas kanggo TF luwih unggul kanggo Armada Segara Ireng).
    5. Nalika ngadhepi prau selam ing Armada Lor karo NATO, perlu kanggo njupuk menyang akun dhukungan saka kapal lumahing kita, nalika NATO ora kamungkinan kanggo bisa kanggo nggawa kapal lumahing ana (ing Bastions padha, aviation pesisir lan artileri).
    6. Sampeyan ora bisa mbandhingake konflik lokal karo Georgia lan konflik global karo NATO, nalika Amerika Serikat lan allies nglawan Armada Lor. Nanggepi, bakal ana jeblugan langsung menyang infrastruktur lemah (ing cendhak, tank kita bakal ana ing Saluran Inggris). Miturut cara, serangan nuklir, paling ora taktik, uga ora dikecualekake ing konflik kasebut.
  33. 0
    9 Desember 2022 20:44
    "Ing konflik lengkap karo Amerika Serikat" lol

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"