Review militèr

Pengetan 85 Tahun Tentara Pembebasan Rakyat China. Apa sing padha teka?

50
Tanggal 85 Agustus, Tentara Pembebasan Rakyat China ngrayakake ulang taune. Swara XNUMX taun kepungkur wiwit madegé, wis bisa ngganti sawetara jeneng, njupuk bagéyan ing sawetara perang lan dadi atribut indispensable saka tampilan modern saka Kakaisaran Celestial. Angkatan bersenjata modern China lagi nindakake critane wiwit 1927, wiwit pemberontakan Nanchang. Banjur padha nampa jeneng Tentara Abang saka Partai Komunis Cina. Salêbêtipun kalih dasa taun salajêngipun, wadyabala Tiongkok kalihan nagarinipun sami nandhang sawatawis prastawa sujarah, kados ta pêprangan kalihan Jêpan lsp. Ing taun 1946, angkatan bersenjata Cina pungkasane nampa jeneng modern - Tentara Pembebasan Rakyat.

Pengetan 85 Tahun Tentara Pembebasan Rakyat China. Apa sing padha teka?


Ing dasawarsa pungkasan, angkatan bersenjata China wis dadi salah sawijining pasukan paling kuat ing wilayah Asia. Perselisihan ideologi karo tanggi lan negara adidaya sing duwe kepentingan dhewe ing Asia meksa Beijing aktif ngembangake industri pertahanan lan tentara. Wigati dimangerteni yen ikisiator utama pangembangan iki, uga akeh wilayah liyane, uga "helmsman" kabeh urip ekonomi lan politik negara, yaiku Partai Komunis China (CCP). Nyatane, organisasi iki, amarga kaluwihan tartamtu saka pendekatan sosial kanggo kerja, uga semangat warga, sing dadi pimpinan utama lan motivasi ing pambangunan industri, ekonomi, lan liya-liyane. Mesthi, cara sosial, politik lan ekonomi Cina asring nyebabake keluhan saka negara manca. Nanging, China dhewe terus ngupayakake kabijakan dhewe. Utamane, PKC wis mimpin tentara meh langsung nganti saiki.

Ing wayah wengi perayaan utama, sing dianakake ing tanggal pisanan Agustus, resepsi solemn dianakake. Sepisan maneh nyathet yen PLA lan CPC minangka rong "organisme" sing saling gegandhengan sing nglengkapi lan mbantu. Kaya biasane ing acara kasebut, akeh sing diomongake ing resepsi babagan pangembangan lan modernisasi angkatan bersenjata lan industri pertahanan. Ing wektu sing padha, salah sawijining pamicara, Jendral Wu Xihua, ngakoni yen Tentara Pembebasan Rakyat durung dadi angkatan bersenjata utama ing donya. Potensi pertahanan sawetara negara saiki luwih dhuwur tinimbang China. Mulane, Kakaisaran Surgawi kepeksa terus ningkatake pasukane. Contone, anggaran militer kanggo 2012 dilaporake luwih saka sepuluh persen luwih dhuwur tinimbang taun 2011.



Rencana China ngembangake tentarane nyebabake klaim saka sawetara negara. Lan ora mung tetanggan langsung. Paling asring, tembung saka wakil saka Amerika Serikat krungu. Ketidakpuasan negara Amerika Utara iki disebabake dening sawetara alasan bebarengan. Kaping pisanan, China arep nggedhekake ngarsane ing Asia Tenggara, ing ngendi Amerika duwe kapentingan dhewe. Kapindho, kanthi kombinasi karo sawetara fitur ekonomi, penguatan PLA dianggep minangka ancaman sing rada serius kanggo sawetara negara gedhe. Pungkasan, Beijing asring diarani minangka sing diarani. rezim sing ora bisa dipercaya. Pejabat dhuwur ora ngomong babagan iki kanthi terang-terangan, kudu diakoni, nanging asring iki sing dimaksud. Nanging tentara Cina bersenjata karo sawetara rolas rudal balistik antarbenua. Jangkoan kendharaan pangiriman paling maju saka kulawarga Dongfeng ngidini sampeyan nyerang ing salah sawijining negara NATO, ora kanggo sebutno Hemisphere Wétan. Temenan, senjata kasebut ora bakal tetep tanpa perhatian manca.

Kanggo senjata non-nuklir, PLA dudu organisasi militer paling lemah ing donya. Kaping pisanan, perlu dicathet "sumber daya" manungsa. Saiki, luwih saka 2,2 yuta wong njabat ing tentara Cina. Amarga jumlah personil militèr iki, China dadi rangking pisanan ing donya ing babagan ukuran tentara. Udakara 800 ewu liyane ana ing cadangan, lan total potensial mobilisasi negara (warga umur 18 nganti 49) ngluwihi setengah milyar. Ora mungkin ana wong sing bisa nandhingi China ing babagan kekuwatan angkatan bersenjata.

Basis PLA, uga tentara liyane ing jagad iki, yaiku Angkatan Darat. Mayoritas personel militèr - 1,7 yuta - nglayani wong-wong mau. Pasukan darat China dumadi saka 35 tentara, sing banjur duwe 118 infantri, 13 tentara. tank, 33 divisi artileri (kalebu pertahanan udara). Kajaba iku, PLA kalebu 73 divisi pasukan tapel wates. Jumlah pasukan sing akeh banget mbutuhake senjata sing cocog. Punika ngremenaken sing paling gaman lan peralatan militèr, China nyoba kanggo gawé dhewe, berkembang saka ngeruk, tuku lisensi utawa nyalin desain manca. Pendekatan iki ngidini sampeyan nglengkapi tentara kanthi akeh jinis senjata. Mung senjata cilik ing layanan kalebu luwih saka 40 model. Ing warehouses infantri, bedhil motorized, etc. Unit, sampeyan bisa nemokake loro lisensi pistol Soviet TT-33 (sebutan Cina "Tipe 54"), lan senapan serbu QBZ-95 modern sing dikembangake dhewe.

Prajurit PLA nganggo bedhil serbu QBZ-95


Tipe 59 lan Tipe 69


Kanthi kendaraan lapis baja ing PLA, kahanan kasebut padha. Unit tank duwe sawetara tank medium Tipe 59-II, sing minangka modernisasi jero saka Soviet T-54/55 lawas. Sakcepete sadurunge Tipe 59-II, tank Tipe 69 dikembangake. Iki minangka kelanjutan langsung saka ideologi sing ditetepake dening tukang tank Soviet. Perlu dingerteni manawa China bisa nggawe peralatan anyar. Dadi, ing awal taun 99-an, pasukan wiwit nampa tank Tipe 72. Mesin iki uga ora satus persen pembangunan dhewe saka Kakaisaran Celestial: project adhedhasar Soviet T-6500. Nanging, karakteristik tank Cina paling anyar dianggep cukup kanggo nindakake tugas. Kanggo sawetara taun kepungkur, gosip wis nyebar babagan karya ing tank anyar, sing, miturut omongane uwong, ora duwe resemblance sing jelas karo model manca sing wis ana. Yen obrolan kasebut adhedhasar kasunyatan sing nyata, mula China pungkasane bisa ngunggahake bangunan tank menyang tingkat sing bisa nggawe kendaraan dhewe saka awal. Secara total, PLA duwe udakara XNUMX tank kabeh jinis sing dibuwang.

Kendaraan tempur infantri Cina sing utama sajrone pirang-pirang dekade yaiku Tipe 86, yaiku versi lisensi saka BMP-1 Soviet. Sajrone produksi lan layanan ing China, kendaraan lapis baja iki wis bola-bali nganyari, kang padha dilengkapi senjata anyar, peralatan komunikasi, etc. Miturut direktori The Military Balance, ing 2010 paling ora nem atus kendaraan kasebut tetep digunakake. IFV Cina liyane kayata Type 91 utawa Type 97 (salah dipercaya minangka salinan BMP-3 Rusia) ana ing jumlah sing luwih cilik. Jumlah total kendaraan tempur infanteri ing PLA ora ngluwihi siji setengah ewu. Jumlah kendaraan tempur infanteri sing katon ora cukup diimbangi karo operator personel lapis baja sing digunakake. Ing taun-taun pungkasan, jumlah kendaraan jinis iki saya tambah lan saiki militer China duwe 4-5 ewu operator personel lapis baja. Model utama mesin kelas iki dilacak "Tipe 63" lan "Tipe 89". Senadyan mirip external, iki kendaraan wojo cukup adoh "sederek".

Ketik 86


Ketik 91


Ketik 97


Ketik 63


Ketik 89


Artileri Tentara Pembebasan Rakyat duwe sekitar 18 senjata. Kaliber bedhil saka 100 mm (Tipe 59) nganti 155 mm (Tipe 88). Unit artileri duwe gaman produksi dhewe lan manca ing pembuangan. Minangka conto sing terakhir, bisa disebutake senjata self-propelled Nona-SVK buatan Rusia. Kajaba iku, bagean gedhe saka jinis bedhil Cina, howitzer lan mortir adhedhasar pangembangan perancang Soviet. Saliyane artileri meriam, Angkatan Darat China duwe sekitar 81 sistem roket peluncuran. Ing sawetara bagean, peluncur ditarik Tipe 107 kaliber 2 mm isih disimpen. Nanging, akeh senjata kasebut wis suwe diduweni dening MLRS self-propelled. Sawetara dituku ing luar negeri utawa dikembangake kanthi mandiri, njupuk pengalaman manca. "Makutha ciptaan" saka pangembang Cina saka MLRS yaiku kompleks WS-3/400. Jarak sing diumumake rudal 200 mm ngluwihi 2 km. Mulane, sistem WS-3 lan WS-XNUMX dijuluki "MLRS strategis".

"MLRS Strategis" WS-2


Kapisah, iku worth manggon ing supaya disebut-. Korps Artileri kapindho. Saka jeneng kasebut, unit iki minangka bawahan saka komando Angkatan Darat, nanging ora kaya ngono. Nyatane, Korps Artileri Kapindho langsung dadi bawahan Dewan Militer Pusat RRC. Kasunyatane korps iki tanggung jawab kanggo hulu ledak nuklir lan kendaraan pangiriman darat. Miturut intelijen Barat, China duweni 240-250 hulu ledak nuklir, 175-200 ing antarane sing lagi tugas. Intelijen Barat uga nyatakake yen China saiki duwe sekitar 90-100 rudal balistik kanthi jarak antarbenua. Iki minangka rudal saka kulawarga Dongfeng: DF-5 lan DF-31. Kajaba iku, arsenal saka Korps Artileri Kapindho duwe misil balistik medium lan jarak cendhak. Mangkono, unit militèr iki sejatine minangka penjamin keamanan kabeh negara, ngetrapake doktrin pencegahan nuklir.



Miturut panemu saka komando militèr Cina (ing militèr saka akèh negara liyane setuju karo dheweke), Angkatan Darat ngirim ora pindhah menyang perang independen, nanging karo dhukungan saka angkatan udara. Kira-kira telung atus ewu wong sing ngabdi ing cabang pasukan China iki, sing paling akeh dadi staf teknis lan layanan. Komposisi kuantitatif lan kualitatif Angkatan Udara PLA heterogen; ngemot pesawat sing dirancang lan dirakit kanthi bedane sawetara dekade. Pengebom Xian H-6, digawe ing basis saka Soviet Tu-16, asring kasebut minangka conto "wong tuwa". Angkatan Udara China duwe antarane 80 lan luwih saka 100 pesawat kasebut. Bentenipun ing data amarga kasunyatan sing sawetara saka pengebom iki ing panyimpenan utawa ing cadangan. Taman Tempur penerbangan Tentara Pembebasan Rakyat duwe jumlah akeh: sekitar 1100-1200 peralatan. Mayoritas pejuang Cina yaiku Chengdu J-7 lan Shenyang J-8 pesawat saka macem-macem modifikasi. Luwih saka pitung atus pejuang iki wis ing operasi, lan bab wolung puluh liyane bakal pindhah menyang layanan ing taun teka. Ing posisi nomer loro yaiku Chengdu J-10 fighter-bomber (paling ora 250 potongan). Sabanjure yaiku Su-27 Soviet/Rusia lan Shenyang J-11, uga Su-30MKK. Kajaba iku, Angkatan Udara PLA duwe unit penerbangan kapisah sing bersenjata pesawat kanggo ngirim serangan marang target darat ing kahanan garis ngarep. Iki pesawat Xian JH-7 lan Nanchang Q-5. Pungkasan, kanggo mesthekake operasi penerbangan sing bisa dipercaya, Angkatan Udara China duwe sekitar sepuluh pesawat peringatan dini lan kontrol udara KJ-200/2000.

Xian H-6


Chengdu J-7


Shenyang J-11


Nanchang Q-5


KJ-2000


Shijiazhuang Y-5


Bagean utama nomer loro saka Angkatan Udara PLA yaiku penerbangan transportasi militer. Ing wiwitan taun 2012, gunggunge pesawat angkut kira-kira 350-400 pesawat. Sing paling gedhe - Shijiazhuang Y-5 (salinan sing dilisensi An-2) dibangun ing seri 300 mesin. Kajaba iku, Angkatan Udara China duwe wolung jinis transportasi lan pesawat penumpang liyane, utamane Soviet Il-76 lan Tu-154. Sing terakhir digunakake kanggo transportasi panguwasa dhuwur.

Sampeyan kudu nyatet sing mobil Ilyushin digunakake ora mung kanggo tujuan transportasi. Ing sawijining wektu, China nampa wolung tanker udara Il-78 saka Uni Soviet. Saliyane wong-wong mau, Angkatan Udara Celestial duwe rolas H-6 pengebom sing diowahi dadi konfigurasi tanker. Anane rong pesawat tanker sing beda ing wektu sing padha amarga keanehan sistem pengisian bahan bakar ing pesawat. Kasunyatane yaiku kabeh peralatan anyar - pejuang lan interceptor - diisi bahan bakar kanthi nggunakake sistem "selang-cone". Pengebom H-6 sing lungse, banjur nggunakake metode sayap-kanggo-swiwi, sing ora akeh digunakake lan digunakake mung ing Tu-16 / H-6.

Armada helikopter Angkatan Udara China nduweni 11 jinis pesawat, papat yaiku tempur. Iki Harbin WZ-9, Changde Z-11W, CAIC WZ-10 lan Aerospatiale SA 342 Gazelle. Telu pisanan diprodhuksi utawa diprodhuksi ing China. Ing wektu sing padha, mung WZ-10 lan Gazelle sing dicocogake kanggo karya pertempuran, lan ora diowahi saka helikopter multi-tujuan. Jumlah total helikopter tempur ora ngluwihi 100-120 unit. Armada transportasi rotorcraft kaping pirang-pirang luwih gedhe. Miturut prakiraan, ana luwih saka rong atus helikopter kulawarga Mi-8 ing China mung. Helikopter liyane kasedhiya ing jumlah sing luwih cilik. Kanggo teknologi Eropa utawa Amerika, jumlahe bisa diabaikan - ora luwih saka sawetara rolas kabeh jinis.

Z-9WA


CAIC WZ-10


Aerospatiale SA 342 Gazelle


Kanggo latihan pilot, Angkatan Udara PLA duwe sawetara pesawat latihan khusus lan helikopter. Iki minangka pesawat Nanchang CJ-6 (pengembangan Yak-18 Soviet), Hongdu JL-8 lan L-15, uga helikopter Harbin HC-120. Gunggunge peralatan pendidikan ana ing kisaran 200-250 unit.

Republik Rakyat China nduweni salah siji saka angkatan laut paling kuat ing wilayah Asia. Ing wektu sing padha, ora bisa diarani modern. Dadi, kapal selam paling gedhe ing Angkatan Laut PLA yaiku kapal diesel-listrik "Tipe 035" - paling ora limalas unit. Proyèk iki dikembangaké ing USSR ing 50s saka abad pungkasan lan wis sebutan numerik "633". Kanggo kabutuhan dhewe, Uni Soviet nglumpuk mung rong lusin kapal selam iki, sawise kang didol lisensi produksi kanggo China. Rencana pimpinan PLA yaiku penarikan bertahap kapal "Tipe 035" saka armada. Salah sawijining calon panggantos yaiku kapal saka proyek Soviet 636 Varshavyanka, sing dituku 12 unit. Salajengipun, plans saka printah katon "Tipe 039" saka tujuan padha, nanging wis digawe ing China. Nganti saiki, 13 prau wis dibangun. Mung sangang prau proyèk 091 lan 093 duweni kemampuan kanggo nindakake rudal karo hulu ledak nuklir, ing wektu sing padha, sawetara saka wong-wong mau, amarga umur tuwa, ajeg pindhah kanggo ndandani lan mulane ora kabeh kapal selam bisa nindakake tugas bebarengan.

Ketik 035


Shi Lang


Ketik 051


Ketik 054


Ing mangsa ngarep, angkatan laut China bakal diisi maneh karo kapal induk pertama Shi Lang, mantan Varyag Soviet. Ing sawetoro wektu, pasukan utama Angkatan Laut PLA yaiku penghancur proyek Tipe 51 lan Tipe 52, uga modifikasi. Gunggunge kapal kasebut ana 25, ora kalebu sing saiki lagi rampung utawa dites. Frigates duwe potensial pertempuran rada ngisor, nanging menang ing nomer - ana meh seket. Iki minangka kapal saka proyek Tipe 53 lan Tipe 54. Persenjataan kabeh penghancur lan frigat kasusun saka meriem meriem, anti-pesawat lan rudal anti-kapal. Dhaptar kapal perang gedhe ditutup dening kapal pendarat Project 071. Loro kapal pendarat gedhe kasebut wis digunakake lan loro liyane lagi dibangun.

Kanggo operasi ing zona pesisir, China duwe "armada nyamuk" saka 91 prau rudal. Kajaba iku, sajrone implementasine proyek 037, sekitar rong atus kapal patroli dibangun. Gunggunge prau tempur ing Angkatan Laut China ngluwihi 300 unit. Pungkasan, pangkalan angkatan laut duwe luwih saka siji setengah atus kapal pendarat, "klasik" lan hovercraft, penyapu ranjau lan udakara 220-230 kapal tambahan.

Umumé, Tentara Pembebasan Rakyat China minangka pasukan sing dilengkapi lan dilatih. Ing wektu sing padha, salah sawijining masalah utama yaiku keterbelakangan teknis tartamtu. Secara figuratif, aspek kualitatif saka bagean materi saka PLA katon kaya jenis "remet" saka tentara Soviet ing periode saka suwidakan nganti wolung puluhan abad pungkasan. Iku ketok sing karo peralatan kuwi saiki meh ora bisa kanggo ngaku posisi anjog ing donya. Kepemimpinan wadyabala Cina, Partai Komunis lan negara kabeh ngerti babagan iki. Konsekuensi saka pangerten iki yaiku pambentukan anggaran militer negara sing tetep lan sistematis. Miturut paling anyar wartaBabagan produksi senjata lan peralatan militer, Beijing wis wiwit ngleksanakake strategi sing rada migunani: pisanan, dhuwit nandur modhal ing proyek lan program anyar. Iku misale jek sing ing mangsa cedhak banget, jumlah warta bab sukses completion saka construction saka kapal, sumber pesawat anyar, etc. bakal nambah.

Ing latar mburi nganyari bagean materi, pitakonan sing adil muncul: kenapa kabeh iki dibutuhake? Salah sawijining versi sing paling populer (kanggo sawetara dekade) yaiku pendaratan sing bakal teka ing Taiwan. Nanging, nganti saiki, operasi kuwi tetep ing tingkat gosip. Bubar, perairan pesisir Asia Kidul-Wétan, uga sawetara pulo ing pesisir Asia, wis ditambahake menyang dhaptar bioskop potensial operasi militer. Lan pangkalan Amerika ing pulo Guam wis suwe prihatin karo pimpinan China. Preduli saka tujuane, taun-taun pungkasan urip Tentara Pembebasan Rakyat China sing umure 85 taun, rasane campur aduk. Mesthine, jangkah nganyari maneh lan ukuran angkatan bersenjata, paling ora, ngurmati. Ing sisih liya, anane tentara serius kaya mangkene ing sisih Rusia ora bisa ngganggu. Sampeyan mung kudu terus nganyari tentara sampeyan lan ngenteni kabar babagan rencana militer China.


Sumber:
http://sipri.org/
http://flot2017.com/
http://eng.mod.gov.cn/
http://sinodefence.com/
Buku Pegangan The Military Balance 2010
Jurnal "Tinjauan Militer Asing"
Pengarang:
50 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Warik
    Warik 4 Agustus 2012 10:23
    +1
    Yen Bear lan Naga nggawe aliansi, mula bakal kuwat banget! Nanging ana sing ngandhani yen iki bakal kedadeyan ing mangsa ngarep, sejarah bakal nuduhake.
    1. itr
      itr 4 Agustus 2012 10:56
      +2
      Kesatuan iki ora bakal, aku mikir luwih becik dadi aliansi karo India. China mesthi bakal meneng
      1. Stark SA
        Stark SA 4 Agustus 2012 11:49
        +4
        China kurang wani
        1. Barrel
          Barrel 4 Agustus 2012 13:02
          0
          Apa sampeyan ngomong babagan masalah karo Libya? Dadi aku pengin ngelingake sampeyan manawa Rusia uga ora duwe ketegasan ing kana.
          1. Stark SA
            Stark SA 4 Agustus 2012 13:40
            +1
            Aku nulis babagan Libya?
            1. Barrel
              Barrel 4 Agustus 2012 15:28
              0
              Apa tegese banjur? Mungkin pengambilalihan Tibet sing ora bisa ditemtokake? Utawa ragu-ragu jumangkah metu ing babagan. Damansky nglawan salah sawijining kekuwatan sing paling kuat ing wektu kasebut?
        2. pimply
          pimply 4 Agustus 2012 14:54
          0
          Dheweke wis cukup. Seizures saka tanah gegeran, contone, preparation saka tentara - kabeh ngandika saka decisiveness.
          1. Ditambah 36,6
            Ditambah 36,6 4 Agustus 2012 19:39
            -3
            Aja pengin dicekal lan pengin duwe rating dhuwur - UNDUH program browser TOR lan banting forum iki
          2. penasaran
            penasaran 8 Agustus 2012 15:04
            +1
            Kita bisa ngomong babagan tentara Cina lan senjatane nganti suwe, nanging nganti dheweke nuduhake awake dhewe ing sawetara "lokal", kabeh perselisihan kita bakal dadi salah. Vietnam lan Korea Lor sing padha duwe pengalaman luwih akeh, lan tekad ora njupuk
  2. beech
    beech 4 Agustus 2012 10:37
    +8
    ana alesan kanggo mikir babagan jumlah unit kita sing nutupi tapel wates Rusia-Cina !!
    1. penasaran
      penasaran 8 Agustus 2012 15:05
      0
      Lan pitakonan iki, paling asring, tetep ora dijawab sayangé. Cepet banget kita lali Damansky
  3. kvirite
    kvirite 4 Agustus 2012 11:02
    -5
    kados pundi ingkang katindakaken kaliyan pertahanan lan sekutu kita, manawi wonten konflik Sino-Rusia, satemen-temenipun badhe nguncalaken mayit dhateng kita.kaya kita Jerman ing Perang Donya II.
    1. beech
      beech 4 Agustus 2012 23:46
      +2
      kita ora tau mbuwang mayit marang sapa wae!!!! Yen ana kekacoan, wong Tionghoa bakal siram kita karo mayit, lan aja lali yen acara iki saka bagean fiksi ilmiah - senjata nuklir + 10-15 menit lan ngerti masalah !!!
      1. Pangilon
        Pangilon 5 Agustus 2012 09:14
        0
        Ya, setengah milyar prajurit - iku lara ... Carane lengen wong karo soko? Sekop?
        1. necromonger
          necromonger 5 Agustus 2012 18:26
          -1
          potongan saka shovel kaya Mikhalkov ...
      2. kvirite
        kvirite 10 Agustus 2012 01:54
        0
        (Yen ana kekacoan, wong Cina bakal ngudhunake kita karo mayit,) sayang! Maksudku.
  4. 53-Sciborskiy
    53-Sciborskiy 4 Agustus 2012 11:07
    +3
    Wadya Tiongkok taksih “naga” ingkang andhap asor, mandeng arahipun rusia. Autumn cokotan.

    Sakehing wadyabala ing donya padha duwe dhawuh: manawa ana perang karo Cina, ora kena ditawan.
    1. zynaps
      zynaps 5 Agustus 2012 04:14
      0
      sanajan aku njabat ing brigade intelijen khusus kaping 24 cedhak China, nalika hubungan sawise Damansky lan Zhalanashkol ora normal, aku ora ngelingi pesenan rahasia kasebut. sinau mungsuh. obyek ana, senjata, struktur tentara, polisi lan pengawal tapel wates. nanging dadi atos ... ketoke, iki cukup sawetara jinis urutan rahasia.
      1. lelikas
        lelikas 5 Agustus 2012 15:38
        +2
        Dadi iki guyon, utawa ora?
    2. kvirite
      kvirite 7 Agustus 2012 13:44
      -1
      (Kabeh wadya-bala ing jagad iki duwe dhawuh rahasia: yen perang karo Cina, ora kena ditawan; data iki teka saka ngendi.
  5. pristav
    pristav 4 Agustus 2012 11:27
    +2
    kapal Cina dibukak Sevastopol, dina iki menyang segara (menyang Suriah?). Similar to type 051. Dikunjungi karo dolan, foto: http://wpristav.ucoz.ru/news/kitajskij_korabl_v_portu_sevastopolja/20
    12-08-02-897
  6. wolverine7778
    wolverine7778 4 Agustus 2012 12:11
    +1
    Tionghoa elek, lagi ngenteni prentah "pasuryan". Aku ora seneng kabeh Nyuwun
  7. Apollo
    Apollo 4 Agustus 2012 12:12
    +3
    Kutipan-Salah sawijining versi sing paling populer (kanggo sawetara dekade) yaiku kebangkrutan sing bakal teka ing Taiwan.

    Apa mung Taiwan............? Kayane Cina nganggep kabeh Asia Kidul-Wétan minangka wilayah kapentingan nasional, nanging ora ngomong kanthi banter.
    Kanthi kemungkinan sing dhuwur, kita bisa ujar manawa ing mangsa ngarep ing wilayah jagad iki benturan kepentingan karo Jepang lan Amerika Serikat, aku ora ngilangi.

    Kutipan saka artikel kasebut - Ing sisih liya, anane tentara serius sing sejatine ana ing sisih Rusia ora bisa ngganggu.

    Dipercaya kanthi bener TAPI verifikasi.

    Secara pribadi, aku ora percaya karo China, Kekaisaran Surgawi duwe kabijakan dhewe (nalika dheweke sibuk mbangun kekuwatane - disorot dening aku), apa, dadi hegemon anyar ing donya.China ora mandheg ing nggayuh kaunggulan ekonomi ing donya, lan nalika tekan kauntungan militèr, mesthi acara bakal njupuk siji mbebayani.
    Dadi imbangan kekuwatan sing padha, miturut pendapatku, sing paling ala.
    1. Apollo
      Apollo 4 Agustus 2012 13:37
      0
      Yen Amerika Serikat nyusup menyang Asia Tenggara, asile bakal kaya mangkene
      1. Apollo
        Apollo 4 Agustus 2012 13:44
        +1
        Yen Amerika Serikat nyusup menyang Asia Tenggara, asile bakal kaya mangkene
        1. Odessa
          Odessa 4 Agustus 2012 18:49
          +8
          *************************************************
          1. cc-20
            cc-20 5 Agustus 2012 08:59
            +7
            Ana sing nyuwil tangan lan sikil, nanging bedhil mesin ora dijupuk. Kanggo nyelehake grenade menyang tumindak (ing wangun F-1), sampeyan kudu mencet pemicu (bisa uga nganggo ilat), lan banjur narik metu pin safety, lan kapitunan Amérika lingkungan, ndeleng iki, kudu tiba menyang a stupor saka heroisme kuwi ... nanging bab senapan mesin ing umum iku super, uga, ora apa-apa kanggo nunjuk, nanging pemicu (iku pancene aku), yen iku pepatah, sampeyan uga kudu Feed tape, iku ora supaya gampang kanggo njupuk saka iku, nanging bali ora pengeboran dentist kanggo sampeyan. Propaganda jelek karo corak lisan, kaya film India.
        2. Pangilon
          Pangilon 5 Agustus 2012 09:35
          +2
          Apa persentase kerugian sing sampeyan pikir bakal kritis kanggo AS? Pira persen kudu mati kanggo Yankees njaluk gencatan senjata? 1%, 2%, 3%?
          Lan pirang-pirang wong Tionghoa sing siap nyerahake nyawane ing misbyah nglawan mungsuh njaba? Ya, yen perlu, banjur puluhan yuta, liyane iku ora bakal ana perang ...
    2. Rum 3671
      Rum 3671 4 Agustus 2012 13:38
      +3
      Masalah utama Taiwan saiki mung ora bisa narik balapan senjata karo China, lan ing taun-taun pungkasan, meh kabeh negara ora gelem ngedol senjata, ora pengin padu karo China daratan. Amerika Serikat minangka pangecualian, nanging malah bubar ora gelem ngedol F-16 sing luwih anyar.
      Akibaté, Angkatan Udara ROC ing Taiwan saiki duwe 140 F-16 awal, 56 Mirage 2000-5, udakara 130 pesawat tempur F-CK-1 saka konstruksi dhewe lan sekitar 60 pesawat tempur F-5E / F + sawetara E-2. pesawat AWACS, lsp..d. Sabanjure, Angkatan Udara PLA, miturut perkiraan paling anyar, duwe sekitar 250-270 Su-27SK \ J11 \ J-11B, 100 Su-30MKK \ MK2, udakara 200 J-10, udakara 200 JH-7 \ JH. -7A, 250 J -8 modifikasi beda, sawetara atus J-7 lan kira-kira siji setengah atus Q-5s versi beda. + pesawat AWACS KJ-2000 lan KJ-200, pengebom H-6, lsp. Kajaba iku, sistem pertahanan udara S-300PMU-2 sing disebarake dening RRC ing pesisir Selat, ing prinsip, bisa nembak pesawat Taiwan malah liwat bagean pulo Taiwan dhewe. Mesthi, Taiwan dhewe banget ditutupi dening pertahanan udara, kalebu. SAM Patriot PAC-2\PAC-3, HAWK lan Tien Kung-I\II saka desain kita dhewe. Kajaba iku, Beijing ora bisa konsentrasi kabeh penerbangan marang Taiwan, lan wates liyane uga kudu ditutupi. Nanging, RRC duwe kertu truf gedhe ing wangun rudal balistik lan jelajah sing akeh, sing yen ana perang bakal dadi sing pertama kanggo ngirim pukulan sing kuat banget marang fasilitas angkatan udara, pertahanan udara, lan liya-liyane. Lan garnisun Taiwan ing pulo-pulo cilik ing selat kasebut bakal ditembaki meriam lan roket.

      Miturut armada. Ing kene, sepisanan, bisa dingerteni manawa Taiwan meh ora duwe apa-apa kanggo perang kapal selam. Dheweke duwe 2 saka 4 kapal selam diesel-listrik - iki minangka kapal selam Amerika sing dibangun ing pungkasan Perang Dunia II, mula mung 2 kapal selam kelas Zwaardvis saka konstruksi Walanda ing taun 1980-an minangka unit siap tempur. Nalika RRC duwe sawetara kapal selam nuklir torpedo, 12 kapal selam diesel-listrik pr.877EKM lan 636 kapal selam buatan Rusia, 4-6 kapal selam paling anyar pr.039A \ B (kadhangkala diarani 041) miturut klasifikasi NATO Yuan, 16 kapal selam pr. . Lagu G039, selusin tipe 1.
      Kanthi pasukan permukaan, kahanan ing Taiwan luwih apik, ana 4 kapal perusak kelas Kidd Amerika sing dimodernisasi, 6 kapal fregat kelas La Fayette Prancis, 8 kapal fregat Amerika Oliver Hazard Perry lan 8 kapal fregat kelas Knox sing wis lungse, sawetara puluhan Kung Hua VI lan Kapal rudal kelas Hai Ou, lsp. .d. Ing siji, RRC duwe 26 pangrusak ing kabeh telung armada: iki 2 project 052C (4 liyane ing construction), 2 052B, 2 051C, 1 051B, 2 052, 2 Russian project 956E lan 2 956EM lan 13 banget outdated 051. (sanajan sawetara dimodernisasi ing taun 2000-an). Kira-kira 50 frigat: 8 proyek 054A (+ 4-5 lagi dibangun utawa dites), 2 054, 10 053H3, 4 053H2G + 6 053H1G, 1 053HT-T, 6 053H1 lan udakara udakara sepuluh bener diowahi menyang gunboat, tinimbang rudal anti-kapal lawas, 053 5-barreled 50mm MLRS instalasi sijine ing). Ing area 122-80 prau rudal anyar pr.100 (lan terus dibangun), 022 rudal corvettes 24-IG lan 037 4-II, uga, akeh kapal anti-kapal selam cilik, patroli. prau lsp. Inggih, sistem rudal anti-kapal pesisir, sing ana ing RRC lan Republik Kazakhstan akeh, bakal nyebabake bebaya gedhe kanggo armada kasebut.
      Miturut pendapatku, kanthi konsentrasi kabeh pasukan utama ing operasi kasebut, Angkatan Udara China, Angkatan Laut lan Artileri Kapindho saiki bisa nyedhiyakake kahanan kanggo wiwitan pendaratan, nanging iki bakal mbutuhake wektu lan kerugian bakal gedhe banget.
      Dene ndharat dhewe. Armada amfibi RRC diwakili dening: amphibious assault ship-dock pr.071, saiki 1 ana ing layanan, siji lagi diuji lan liyane lagi dibangun. 25 kapal landing gedhe project 072\I\II, 11 medium landing ships project 073, 10 medium landing ships project 074 lan bab rolas 074A, 7 project 079-II, etc. Kaping pisanan, pasukan marinir lan amfibi PLA kudu ngrebut jembatan. Ing taun-taun pungkasan, dheweke wis dilengkapi maneh karo kulawarga kendaraan lapis baja amfibi anyar, sing diwakili dening kendaraan tempur infanteri ZBD05, bedhil self-propelled ZTS04, lsp. Mesin-mesin iki saiki bisa dadi sarana paling modern kanggo landing ing saindenging jagad, amarga proyek EFV Amerika, miturut pendapatku, ditutup. Salajengipun, pasukan utama PLA wis ndharat.
      Ing ngriki kula badhe matur bab wadya-bala darat Taiwan, tamtu kathahipun, nanging gamanipun kathah ingkang dipun karsakaken. Dadi saka meh 1700 tank, 700 tank pancen lungse Amerika light tank M41 saka 40-50s. Meh limang atus tank liyane, iki M48s ora kurang lawas. Nah, sing isih ana meh 500 mobil yaiku M60. Ing Taiwan, mesthi, padha dimodernisasi sabisane, nanging tank-tank kasebut isih ketinggalan jaman. Kendaraan lapis baja infantri utama ing Taiwan uga M113 lawas sing apik, lan liya-liyane. Bener, lanskap alas gunung ing sebagian besar Taiwan luwih milih pertahanan, nanging kutha-kutha utama dumunung ing pesisir kulon pulo sing madhep China.
      1. pimply
        pimply 4 Agustus 2012 14:56
        +3
        Mulane AS ora nolak adol. Ana luwih saka faktor ing transfer potensial teknologi kanggo China. Dheweke ngerti manawa Taiwan bakal mlebu ing China kanthi cepet - skema Hong Kong bakal mlaku.
        1. Donga
          Donga 7 Agustus 2012 16:26
          0
          Quote: Pimply
          Dheweke ngerti manawa Taiwan bakal mlebu ing China kanthi cepet - skema Hong Kong bakal mlaku.

          Ora mungkin.
          Ing taun 2000, Chen Shui-bian dadi presiden Taiwan, ngusulake referendum babagan kamardikan pulo kasebut. Sawisé iku, pimpinan Cina, wedi iki, dadi saya ngeyel kanggo njaluk solusi cepet kanggo masalah Taiwan.
          14 Maret 2005 Kongres Rakyat Nasional (NPC) nyetujoni undang-undang "On counteracting split of the country." Dokumen iki nyedhiyakake hak pamarentah RRC kanggo njupuk "langkah-langkah sing ora tentrem utawa liyane sing perlu kanggo nglindhungi kedaulatan lan integritas teritorial" yen ana upaya "unsur subversif sing nyengkuyung kamardikan Taiwan" kanggo misahake pulo kasebut "saka tanah air. ", utawa yen ana "owah-owahan penting sing bisa nyebabake pemisahan Taiwan saka negara kasebut, utawa yen kabeh kondisi kanggo reunifikasi kanthi tentrem wis kesel."

          Dokumen sing diadopsi, sing nggawe undang-undang kemungkinan nggunakake kekuwatan kanggo nyegah pulo kasebut nyatakake kamardikan, dianggep para pengamat minangka upaya kanggo nambah tekanan psikologis ing Taiwan lan mbujuk supaya negosiasi reunifikasi kanthi tentrem miturut syarat Beijing.

          Amerika Serikat ora bisa nanggepi, amarga undang-undang sing diadopsi dening RRC langsung bertentangan karo Undang-undang Keamanan Taiwan Amerika, sing ujar manawa panggunaan kekuwatan kanggo kepentingan ngrampungake masalah persatuan China ora bisa ditampa. Reaksi Amerika Serikat, mesthine negatif, amarga miturut undang-undang iki, Amerika Serikat duwe kewajiban marang Taiwan kanggo nglindhungi yen ana agresi. Ing pungkasan Februari 2005, ngarepake adopsi hukum iki ing RRC, Amerika Serikat mbujuk Jepang supaya kalebu Taiwan ing zona kepentingan strategis umum loro negara, sing uga dadi anggota saka aliansi pertahanan bilateral. Saiki, Sekretaris Negara AS Condoleezza Rice ujar manawa undang-undang kasebut bakal "ngunggahake ketegangan ing wilayah kasebut." Jepang gabung ing tembung dheweke, nyatakake "prihatin serius" babagan hukum sing diadopsi.

          Nanggepi, Perdana Menteri China Wen Jiabao ndesek AS lan Jepang supaya ora campur tangan "langsung utawa ora langsung" ing masalah Taiwan, yaiku "urusan internal" China. Présidhèn Tiongkok Hu Jintao ndesek tentara supaya siyap perang kanggo nglindhungi integritas teritorial Tiongkok. Kangge, NPC nyetujoni anggaran pertahanan anyar kanggo 2005, tambah 12,6% dibandhingake taun kepungkur (nganti 247,7 milyar yuan - $ 30 milyar).
          Ing wektu sing padha, Kamentrian Luar Negeri Rusia nyatakake "pangerten babagan motif" kanggo adopsi hukum iki. Miturut juru wicoro Kementerian Luar Negeri Rusia, A. Yakovenko, "kita percaya yen mung ana siji China ing donya, yaiku Taiwan minangka bagean integral. Adhedhasar iki, kita nentang kamardikan Taiwan ing wangun apa wae, lan ora nampa konsep "loro China" utawa "siji China lan siji Taiwan."
      2. cc-20
        cc-20 5 Agustus 2012 09:31
        +4
        Kutipan: Rum 3671
        ing taun-taun pungkasan, meh kabeh negara ora gelem ngedol senjata marang dheweke, ora pengin padu karo daratan China.

        Tukang bedhil bakal ngedol ibuku yen ana pesenan sing duwe bathi, lan iki "kanca" saka China, mung Amerika Serikat duwe monopoli ing pasokan senjata menyang Formosa. Ayo dadi kaya mangkene: Taiwan wedi tuku senjata saka njaba AS, ora pengin padu ...
        Kutipan: Rum 3671
        Dadi saka meh 1700 tank, 700 tank pancen lungse Amerika light tank M41 saka 40-50s. Meh limang atus tank liyane, iki M48s ora kurang lawas. Nah, sing isih ana meh 500 mobil yaiku M60.
        Aja lali yen RRC bakal nindakake operasi "landing" kanggo nangkep pulo ageng iki, lan banjur ana jumlah nyengsemaken kendaraan wojo, lan relatif backwardness, sijine peralatan pandhu arah lan komputer ing Papan, lan pandelengan imaging termal ing a "macan" karo "panther" lan malah saiki padha bakal ing tingkat padha.
  8. apro
    apro 4 Agustus 2012 12:27
    +3
    Awake dhewe duwe tentara kaya ngono 25 taun kepungkur, ora wedi karo sapa wae, RRC minangka negara sing berdaulat lan duwe hak duwe kepentingan lan kesempatan dhewe kanggo mbela, nanging tentara kuwat, nanging ancaman saiki uga. ora kuwat, sing ngganggu kita? saiki sampeyan ora bisa nyekel.
  9. Rum 3671
    Rum 3671 4 Agustus 2012 13:18
    +4
    Korps artileri kapindho yaiku tatanan militer Tentara Pembebasan Rakyat China, bersenjata karo rudal balistik nuklir lan konvensional, sing sejatine minangka pasukan rudal strategis RRC. Iku kasusun saka enem brigade sing dipasang ing macem-macem wilayah ing China, sing bersenjata kanthi total, miturut macem-macem prakiraan (resmi, data ora dibeberke), saka 100 kanggo 400 warheads nuklir.
    Miturut ahli AS, China duwe sekitar 240 hulu ledak, sing kira-kira 175 digunakake lan cadangan 65. Iki ndadekake pasukan nuklir China ana ing posisi kaping papat ing donya. Jumlah personel korps kasebut kira-kira 90 nganti 120 ewu wong.

    Ana uga prakiraan manawa China duwe arsenal nuklir sing luwih gedhe.
    Ing ngisor iki ana prakiraan pasukan rudal strategis RRC ing 2010 miturut IISS Military Balance 2010. Miturut wong-wong mau, Korps Artileri 2 bersenjata nganti 90 rudal balistik antarbenua, sing 66 adhedhasar darat lan 24 ing segara ( SLBM JL-2), jumlah hulu ledak ora dituduhake.
    ICBM
    DF-5A (CSS-4 Mod 2) MBR-20
    DF-31A (CSS-9 Mod 2) mobile MBR-24
    DF-31 (CSS-9) seluler ICBM-12
    DF-4 (CSS-3) MBR-10
    IRBM
    DF-3A (CSS-2 Mod) IRBM-2
    DF-21C (CSS-5 Mod 3) seluler MRBM-36
    DF-21 (CSS-5) seluler MRBM-80
    BRMD
    DF-15 (CSS-6) seluler BRMD-96
    DF-11A (CSS-7 Mod 2) seluler BRMD-108
    KR kanggo numpes target lemah
    DH-10-54
    SLBM
    JL-1 SLBM-12
    JL-2 SLBM-24
    prakiraan saka Departemen Pertahanan AS laporan kanggo Kongres ing 2010 "Kekuwatan Militer Republik Rakyat China" [6] (Eng. Kekuwatan Militer Republik Rakyat China)

    Model Rocket Launcher
    CSS-2 (Dongfeng-3A) IRBM 5-10 15-20
    CSS-3 (Dongfeng-4) ICBM 10-15 15-20
    CSS-4 (Dongfeng-5A) ICBM 20 20
    Dongfeng-31 ICBM <10 <10
    Dongfeng-31A ICBM 10-15 10-15
    CSS-5 (Dongfeng-21) IRBM Mod 1/2 75-85 85-95
    CSS-6 (Dongfeng-15) BRMD 90-110 350-400
    CSS-7 (Dongfeng-11А) BRMD 120-140 700-750
    DH-10 LACM 45-55 200-500
    JL-1 (Juilang-1) SLBM? ?
    JL-2 (Juilang-2) SLBM? ?
    Total 375-459 1395-1829
    Источник:http://ru.wikipedia.org/wiki/2-%D0%B9_%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0

    %BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BF%D1%

    83%D1%81_(%D0%9D%D0%9E%D0%90%D0%9A)
  10. Apollo
    Apollo 4 Agustus 2012 14:21
    +3
    Kesimpulan sing dakgawe dhewe adhedhasar pesen ing ngisor iki


    1. Populasi gedhe banget ing negara iki, digabungake karo pertumbuhan ekonomi sing cepet, nggawe masalah sing kompleks.
    2. China iku obyektif unviable ing wates saiki.
    3. Dheweke ora bisa nindakake tanpa ekspansi eksternal kanggo nyekel sumber daya lan wilayah, iki kasunyatane. Sampeyan bisa nutup mata kanggo dheweke, nanging dheweke ora bakal lunga saka iki.
    4. Wilayah lan sumber daya cukup akeh, dene akeh warga lokal.
    5. Mesthine, wangun ekspansi sing tentrem (ekonomi lan demografi) luwih disenengi kanggo China. Nanging militèr ora dikecualian. Wigati banget yen ing taun-taun pungkasan tentara Cina wis nganakake latihan, lan skala latihan (ruang lingkup spasial lan jumlah pasukan sing melu) saya tambah akeh.

    Iki kabeh sing saya kuwatir.
    1. zynaps
      zynaps 5 Agustus 2012 04:31
      +2
      Kutipan saka Apollo
      Overpopulation kolosal negara iki, digabungake karo wutah ekonomi sing cepet, nggawe pesawat Komplek saka masalah


      Masalah utama China yaiku yen ana wong sing ngowahi 300-400 yuta wong dadi pupuk. banjur bakal luwih gampang kanggo wong-wong mau. Nganti saiki, wong Tionghoa wis sukses ngatasi penurunan populasi. beda karo India. malih, yen ora ana masalah demografi, bakal ora ana kedadean ekonomi Cina. amarga tekanan demografi nyebabake kompetisi sing kuat ing industri.

      Kutipan saka Apollo
      China sacara objektif ora bisa ditindakake ing wates saiki.


      ya wis. wis pira ewu taun ora bisa urip. iku ora bakal fizzle metu ing kabeh.

      Kutipan saka Apollo
      Ora bisa ditindakake tanpa ekspansi eksternal kanggo ngrebut sumber daya lan wilayah, iki kasunyatane


      bisa uga, kanggo modal owahan wis nambah. karo expansion external, sampeyan bisa rake ing kuwi cara sing ora koyone cukup. utamané yen sampeyan njaluk hit hard ing wilayah ekonomi kidul-wétan utawa yen soko kedaden kanggo buta Three Gorges Dam. yen njeblug, Cina ngisor kabeh bakal banjir.

      Kutipan saka Apollo
      Ana cukup wilayah lan sumber daya, nalika ana akeh populasi lokal.


      populasi umume rame ing wilayah pesisir tenggara. China sisih lor arang pedunungé. yen perlu, sampeyan bisa mindhah nyedhaki lor lan malah berkembang industri karo tetanèn ana.

      Kutipan saka Apollo
      Mesthine, wangun ekspansi sing tentrem (ekonomi lan demografi) luwih disenengi kanggo China.


      utamane ekonomi. Nganti saiki, ora ana Chinatown siji ing Rusia. Kanggo sawetara alasan, luwih akeh wong Tionghoa sing sinau kerja ing Rusia. carane negara liya bakal perang ana - ora peduli.

      Kutipan saka Apollo
      Wigati banget yen ing taun-taun pungkasan tentara Cina wis nganakake latihan, lan skala latihan (ruang lingkup spasial lan jumlah pasukan sing melu) saya tambah akeh.


      mung PLA ora duwe pengalaman kanggo nindakake operasi militer gedhe-gedhe lan isih sijine partisanism ndhuwur kabeh. ora kanggo sebutno kasunyatan sing pasukan elit saka PLA duwe minimal gundhul, lan paling saka teknologi militer China ing tingkat 70s - awal 80s saka USSR. ing sawetara teknologi - mesin diesel tank lan mesin pesawat - China ana ing posisi gumantung ing impor. Kajaba iku, penerbangan Rusia modern sing diwenehake dheweke duwe "tetenger" ing avionik.

      Kutipan saka Apollo
      Iki kabeh sing saya kuwatir.


      Aku bakal menehi saran kanggo ahli individu kanggo ngunjungi China lan ndeleng kanthi mripate dhewe. supaya ora nggawe mripat medeni. sampeyan mung kudu kuwat lan mandhiri dhewe - banjur China bakal dadi wong sing bisa sampeyan adus, mbengkongake sabun sing tiba.
    2. M.Petrus
      M.Petrus 5 Agustus 2012 09:42
      +7
      Aja wedi marang awake dhewe lan aja wedi marang wong liya.
      China manggon ing sisih kidul. Dheweke ora butuh Siberia Rusia (yen iki sing kita ucapake?). Ing babagan sumber daya, dheweke cukup tuku saka Rusia, kok digdaya, yen bisa tuku. Luwih cetha yen ana konflik, dheweke ora bakal entuk sumber daya. Ora ana siji ing donya pengin China kuwat, iki bakal muter marang.
      Federasi Rusia bisa cukup kasil bali China menyang negara 40 taun kepungkur dening striking ing panggonan konsentrasi industri.
      Lan 1,5 milyar wong ora dadi faktor ancaman saiki. Ora ana sing arep ngisi mayit mungsuh. Mung ora wektu iku.
      1. cc-20
        cc-20 5 Agustus 2012 10:01
        +4
        1,5 milyar dudu faktor ancaman, nanging "tumit Achilles" utama ing China, utamane yen RRC, kanthi populasi pedesaan sing akeh banget, ora bisa nyedhiyakake panganan tanpa impor kanggo populasi.
        1. M.Petrus
          M.Petrus 5 Agustus 2012 13:57
          +4
          Kutipan: cc-20
          1,5 milyar dudu faktor ancaman, nanging "tumit Achilles" utama ing China, utamane yen RRC, kanthi populasi pedesaan sing akeh banget, ora bisa nyedhiyakake panganan tanpa impor kanggo populasi.

          Aku ndhukung.
          Kancaku dadi penjaga perbatasan. Dheweke nyritakake carane wong Cina nyabrang ing tapel wates kita kanggo nyekel kodhok, amarga padha ora duwe apa-apa. Dheweke ujar manawa ora sopan nyedhaki dheweke. Iku mambu lan kabeh iku tattered lan reged.
          Mayoritas populasi minangka massa sing nyoba urip, sing ora bisa ndeleng prospek dhewe. Bab-bab sing kaya ngono kuwi ora bisa digayuh. Umume wong urip kaliren ... Lan iki karo kabeh kutha padhang lan mencorong.
    3. nmd_1
      nmd_1 5 Agustus 2012 12:39
      +2
      Wong, maca liyane! China wis mung masalah demografi amba, nanging ora karo wutah populasi, nanging ing nalisir karo tuwa! Ing sawetara dekade, ekonomi bakal mudhun. A plus bisa lantaran kanggo kahanan lingkungan shiny ing kono, ing sawetara kutha wis kerusuhan lingkungan. Kanggo aku dhewe, aku nyimpulake salah sawijining skenario sing China bisa ambruk tanpa ninggalake wates maksimal ing wektu iki, sejarah berkembang kanthi spiral, sanalika China entuk kekuwatan, banjur ana jaman kehancuran.
      1. M.Petrus
        M.Petrus 5 Agustus 2012 13:52
        +2
        Kutipan saka: nmd_1
        Wong, maca liyane! China wis mung masalah demografi amba, nanging ora karo wutah populasi, nanging ing nalisir karo tuwa! Ing sawetara dekade, ekonomi bakal mudhun.

        Kayane saiki. Nalika wong tuwa luwih akeh tinimbang wong enom?
        Sampeyan ora ngerti sethithik. Ora kabeh 1,5 milyar makarya ing industri. Dadi, penurunan populasi, sebaliknya, bakal mengaruhi luwih positif tinimbang kita.
        Saora-orane mengko bakal bisa mujudake kabeh slogan babagan komunisme lan sosialisme. Lan banjur partai komunis aturan, lan ora pensiun, ora medicine kanggo mayoritas populasi, minangka ana, lan ora. Lan kita ora ngomong babagan mbayar, barang-barang iki kanggo mayoritas pedunung China mung ora ana.
        1. nmd_1
          nmd_1 7 Agustus 2012 09:44
          0
          Kebanjiran pendhudhuk padesan menyang kutha-kutha wis saya suda, tambah akeh bedane antarane wong wadon lan wong lanang, mung ana kekurangan bocah-bocah wadon, utamane mentalitas nalika bocah lanang luwih disenengi, lan nalika bocah wadon dadi. meteng, iku mung aborsi. Babagan industri, tunggul cetha yen ora kabeh 1,5 milyar. tetanèn mbokmenawa njupuk luwih sumber daya manungsa (Aku ora bakal ngomong). Slogan babagan sosial dheweke ora duwe negara lan ora duwe kaya kita (kajaba nyusul lan nyusul :))), dheweke isih duwe obat mewah, desa kasebut diobati karo bank, lan kabeh. Pensiun - ora, amarga padha njupuk metu kabeh ekonomi, sampeyan kabeh rightly ngeweruhi iku, lan saiki kita alesan logis: populasi wis suda, ekonomi wis suda, ana kurang dhuwit, paling saka produksi wis berkembang intensif, manual. pegawe njupuk 90% saka wong-wong mau bab robot ana ngimpi saiki, ya ana garis otomatis, nanging isih pegawe manual iku kabeh. Kabeh pembangunan China minangka cara intensif. ngisor baris: Kurangé populasi kanggo China iku ala.
    4. penasaran
      penasaran 8 Agustus 2012 15:09
      +1
      Aku setuju banget karo sampeyan, masalah sing didhelikake saka wong Tionghoa saya tambah akeh, sanajan dheweke ndhelikake kanthi kuat, lan bisa uga ora duwe cukup wektu kanggo ekspansi sing tentrem - gelombang masalah saya mundhak. Ora ketompo carane cepet padha kudu "ditanggulangi" dening pasukan militer ..
  11. Wolkin
    Wolkin 4 Agustus 2012 17:45
    +1
    http://www.militaryparitet.com/perevodnie/data/ic_perevodnie/2422/
    Artikel diterbitake ing forum portal militèr China club.mil.news.sina.com.cn, sing penulis judhulé "Rusia bali Siberia lan Timur Jauh menyang China, sing nyumbang kanggo persahabatan Cina-Rusia lan perdamaian donya. !".

    Ing forum militer Cina, kanthi serius, prospek kanggo "kampanye tank massive" nglawan wilayah Timur Jauh Rusia lagi dibahas. Mesthine ora ana kebetulan yen tes tank anyar lan kendaraan lapis baja liyane ditindakake ing Inner Mongolia, sing, ing syarat-syarat iklim, meh padha karo wilayah Timur Jauh lan Siberia Rusia.

    MERDEKA 27.03.2009 Maret XNUMX
    Wektu penerbangan rata-rata pilot China nganggo jet tempur modern yaiku 200 jam saben taun. Iki meh padha karo Angkatan Udara AS lan 4-5 kaping luwih saka ing Angkatan Udara Rusia.

    Thanks kanggo kiriman saka Rusia, kemampuan pertahanan udara basis darat China saya tambah akeh ing taun-taun pungkasan. Saiki, RRC duwe siji resimen (rong divisi) sistem pertahanan udara S-300PMU, loro resimen (masing-masing papat divisi) S-300PMU-1, lan 16 divisi S-300PMU-2.
  12. Stasi.
    Stasi. 4 Agustus 2012 21:53
    +2
    Ing jaman Soviet, kita kudu njaga klompok tentara sing kuat ing tapel wates China. Saiki ora ana klompok kasebut, Angkatan Bersenjata RF saiki sepuluh kaping luwih lemah tinimbang Angkatan Bersenjata USSR. Aku pengin ngelingake sampeyan yen ing peta militer China, Timur Jauh kita ditandhani kanthi warna kuning. Ing buku-buku sejarah Cina, kabeh tanah Timur Jauh kita ditondoi minangka "wilayah sing ilang sementara." Yen ana perang skala lengkap, bakal angel banget kanggo kita. Nganti saiki, mung keterbelakangan teknis lan anané senjata nuklir ing Rusia sing nahan China.
  13. suharev-52
    suharev-52 4 Agustus 2012 23:18
    +3
    Sapa sing wis menyang China lan bisa ngonfirmasi informasi babagan pambangunan dalan 6-jalur saka pesisir menyang tapel wates karo Rusia? Ikhlas.
    1. M.Petrus
      M.Petrus 5 Agustus 2012 09:44
      +5
      Aku uwis. Dheweke duwe lan mbangun dalan sing apik.
      Ing babagan topik pacelathon, aku arep takon pitakonan tindak lanjut sing cukup logis.
      Apa Finland wis siyap perang karo Rusia? nglirik
      1. lelikas
        lelikas 5 Agustus 2012 15:46
        0
        Lan mung kita nyiapake perang karo kabeh wong - dalan kita luwih elek lan ing wektu sing padha luwih larang.
  14. Warik
    Warik 5 Agustus 2012 15:59
    +1
    Ing sawetoro wektu, latihan gabungan Rusia lan India ditindakake ing Buryatia, sesuk artikel kasebut bakal diterbitake. prajurit
    1. M.Petrus
      M.Petrus 5 Agustus 2012 18:28
      +1
      Kutipan saka Warik
      Ing sawetoro wektu, latihan gabungan Rusia lan India ditindakake ing Buryatia, sesuk artikel kasebut bakal diterbitake.

      Inggih, punika bab. eseman
      Aku wis manggon ing negara kanggo sawetara dina pungkasan. Wis kaya ngono kabeh minggu. Hooted, bahal, bledosan otomatis watara jam, nyerang pesawat kurang, meh nduwur sirah. Nalika aku nginep ing kono, aku mikir sing dosa, mbok menawa ana perang, nalika aku nindakake timun ing kene, apa durung wayahe mlayu menyang kantor pendaftaran militer lan pendaftaran militer.
      Nalika aku lagi nyopir mulih, kolom kendaraan lapis baja teka nemoni aku.
      eseman
      1. Warik
        Warik 5 Agustus 2012 18:57
        +1
        M. Peter, ngguyu dacha Panjenengan arang banget dumunung, ing tengah TPA
        1. M.Petrus
          M.Petrus 5 Agustus 2012 19:30
          +2
          Ora ing tengah, nanging cedhak. Kita duwe brigade Angkatan Udara sing ana ing "Sosnovy Bor", kutha mini kasebut. Kepala DPRK pungkasan, Kim Jong Il, uga teka ing kana kanggo rapat karo pimpinan kita.
          Sejatine ana akeh. Ing mangsa panas pungkasan uga rame, ana gudang artileri, lan cangkang lawas dibuwang.
          Nanging saiki malah utamané buyar. ngguyu
          Bab sing padha kedadeyan ing 2010 nalika latihan Vostok 2010 dianakake. Uga ing dalan deso ana macet saka peralatan militer. ya

          http://video.sibnet.ru/video202159-Boevaya_tehnika/
          1. Warik
            Warik 6 Agustus 2012 10:51
            0
            Vostok 2010 kondhang kanggo kula, Aku dadi conscript banjur, conditionally repulsed serangan teroris ing warehouses karo gaman lan amunisi. prajurit
  15. M.Petrus
    M.Petrus 5 Agustus 2012 19:29
    0
    Ora ing tengah, nanging cedhak. Kita duwe brigade Angkatan Udara sing ana ing "Sosnovy Bor", kutha mini kasebut. Kepala DPRK pungkasan, Kim Jong Il, uga teka ing kana kanggo rapat karo pimpinan kita.
    Sejatine ana akeh. Ing mangsa panas pungkasan uga rame, ana gudang artileri, lan cangkang lawas dibuwang.
    Nanging saiki malah utamané buyar. ngguyu
  16. sapulid
    sapulid 5 Agustus 2012 20:27
    +4
    Salam forumites. Perselisihan babagan aliansi karo China rada artifisial. Kenging punapa?
    1. China ora bisa ngunggahake taraf uripe masyarakat amarga kelangan tenaga kerja murah. kekuatan minangka mung kauntungan ing pasar donya. Iki tegese amarga stratifikasi masyarakat sing akeh, China samesthine bakal ngalami jeblugan sosial lan perang sipil.
    2. Amarga kabijakan siji-anak, ing 10-15 taun bakal ana penuaan sing cetha saka populasi. Ora ana sing bisa narik kawigaten para migran.
    3. Discharge industri sing ora bisa dikontrol wis meh ngrusak alam. Iki tegese China bakal gumantung ing pasokan panganan eksternal, meh kabeh.
    4. Banyu iku penting. Meh saprateloné China iku ara-ara samun. Sumber banyu sing isih ana, sanajan saiki, ora ana gunane sanajan kanggo irigasi. Dadi, salah siji maneh tuku utawa dijupuk.

    Nah, sapa sing butuh colossus kaya ngono karo sikil lempung? Dheweke bisa lan kudu digunakake kanggo nggayuh tujuane, ora lali yen kanggo bisnis ing Eropa lan Amerika, sing ana China, dheweke bakal ngedol ibune dhewe.
    1. nmd_1
      nmd_1 8 Agustus 2012 13:34
      0
      Aku setuju karo saben item! Aku bakal nambah saka aku
      5. China minangka monopoli ing pasar sumber daya bumi langka (utamane kanggo mikroelektronik), sing wis wiwit nggunakake lan ngganggu wong liya kanthi intransigence, saéngga provokasi (contone, perusahaan AS lan Jepang, liyane bisa dipikirake) kanggo ngatur turmoil liyane ing ngarep, supaya padha ngedol kanggo sen ijo bumi langka sing. Kosnoyazyko wrote, nuwun, ing cepet-cepet.
  17. slava.iwasenko
    slava.iwasenko 9 Januari 2013 21:31
    0
    Kanggo alasan apa wae, kita ora bisa memungsuhan karo wong Tionghoa saiki