AS nyatakake klaim China menyang wilayah sing disengketakan ing Laut China Selatan ilegal

27
AS nyatakake klaim China menyang wilayah sing disengketakan ing Laut China Selatan ilegal

Amerika Serikat wis resmi ngumumake sawetara klaim teritorial China ing Laut China Selatan ilegal. Iki dikandhakake dening kepala Departemen Luar Negeri AS Mike Pompeo.

Ing pratelan kasebut, Pompeo nuduhake manawa Amerika Serikat nguatake kabijakan "gegayutan karo bagean penting wilayah kasebut - Laut China Kidul." Kajaba iku, miturut Sekretaris Negara AS, Washington nganggep "upaya" China kanggo "nyelehake sumber daya wilayah iki ing kontrol liwat ancaman" ilegal.



Miturut AS, China durung nyedhiyakake basis hukum kanggo kabijakan menyang pulo lan wilayah sing disengketakan. Washington nandheske yen ing 2016 pengadilan arbitrase nolak kabeh tuntutan saka Beijing, lan Amerika Serikat bakal resmi netepi posisi arbitrase ing kawicaksanane.

Washington resmi ngumumake ilegal "tumindak apa wae saka China" sing "ngancam pangembangan nelayan lan hidrokarbon negara liya" ing wilayah Laut China Selatan.

Donya ora bakal ngidini China ngontrol Laut China Kidul minangka kekaisaran maritim

Pompeo ngandika.

Beijing resmi nanggepi pratelan Mike Pompeo kanthi menehi kritik.

Posisi China ing Laut China Selatan konsisten lan jelas. Kanthi kuwat mbela kedaulatan teritorial lan hak-hak lan kepentingan maritim, China netepi kabijakan kanggo ngrampungake pasulayan liwat negosiasi lan konferensi karo negara sing gegandhengan langsung <...>. Amerika Serikat ora langsung melu ing perselisihan kasebut, nanging terus campur tangan ing masalah iki.

Kamentrian Luar Negeri China ujar ing pratelan.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    27 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. 0
      14 Juli 2020 10:16
      Iki wis menarik. Kepiye babagan Doktrin Monroe?
      1. +4
        14 Juli 2020 10:20
        Kutipan saka iouris
        Iki wis menarik. Kepiye babagan Doktrin Monroe?

        Dheweke ing sisih liyane ... mandheg
        1. +4
          14 Juli 2020 10:49
          Kutipan: Hunter 2
          Dheweke ing sisih liyane ...

          Liyane "strategi gunboat" ...
          Ing kene, dheweke paling ora licik, ujar manawa perselisihan babagan "hidrokarbon"
          1. +1
            14 Juli 2020 12:18
            Kutipan saka: svp67
            Kutipan: Hunter 2
            Dheweke ing sisih liyane ...

            Liyane "strategi gunboat" ...
            Ing kene, dheweke paling ora licik, ujar manawa perselisihan babagan "hidrokarbon"

            Tarik tentakel sampeyan ing kabeh arah, ing saindenging jagad. Kaya sing diomongake --- kapentingane.
            1. +1
              14 Juli 2020 15:09
              AS nyatakake klaim China menyang wilayah sing disengketakan ing Laut China Selatan ilegal

              Lan China wis nggawe ilegal kanggo AS campur tangan ing perselisihan wilayah wong liya.
              Mbok menawa dheweke pancen kudu ngunggahake masalah iki ing tingkat PBB. Rusia mesthi bakal ndhukung dheweke.
    2. +1
      14 Juli 2020 10:20
      Ing kene maneh, kaya ing kene!
      "Ana plug ing saben tong minyak."
      Nalika padha nyuwek tombol padharan?
      1. +1
        14 Juli 2020 11:00
        Kutipan: Retvizan 8
        Nalika padha nyuwek tombol padharan?

        Padha mbokmenawa clueless.
    3. +4
      14 Juli 2020 10:21
      padha ora bisa rein ing cemeng ing ngarep, nanging padha yelp ing China
      1. +3
        14 Juli 2020 10:50
        Kutipan: maxim 1987
        padha ora bisa rein ing cemeng ing ngarep, nanging padha yelp ing China

        Kanggo ngatasi masalah internal, konflik eksternal sing menang mesthi migunani
      2. -1
        14 Juli 2020 11:09
        Aku ngutip Maxim. Negro ora bisa dipasang ing omah, bebener iku. Aku propose kanggo ngatur boikot donya dolar AS karo kobong demonstrative 1 dollar lan 20 tagihan dollar, kang dicet mujur saka pamilik budak Washington lan Jackson. Eksekusi ditindakake ing ngarep kedutaan AS. Nanging ing Moskow ora kaya ngono. Ana wong ing kana, sanajan dheweke liberal, sanajan dheweke patriot, nanging dheweke seneng dolar. Sampeyan bisa oblige NPOs agen manca ing ancaman saka penutupan kanggo kontribusi kanggo materi kanggo geni. Nanging ora mung wong-wong mau, Ekho Moskvy uga - iki nyumbang kaping telu. Padha bakal ngerti carane pitenah.
    4. +2
      14 Juli 2020 10:24
      Kanggo pisanan aku krungu manawa keputusan pengadilan arbitrase duwe dhukungan militer.
    5. +1
      14 Juli 2020 10:24
      Lan dheweke kudu nempelake irung ing endi wae, pulo kasebut ana ing Segara China Kidul, dudu Teluk Meksiko.
    6. +2
      14 Juli 2020 10:33
      Donya ora bakal ngidini China ngontrol Laut China Kidul minangka kekaisaran maritim

      Donya utawa Washington nyoba ora ngidini?
      Aku kerep dibukak dening pikiran sing kabeh jinis pengadilan ngadili salah siji resik utawa cilik fry (abstractly pickpockets), nanging penjahat nyata, kang, ora mung kamera, gallows nangis, ora sok dong mirsani titik-blank. Perasaan yen dheweke urip ing kasunyatan alternatif, ing ngendi kabeh dibalik.
      1. +1
        14 Juli 2020 16:41
        Ing donya kapitalis, sistem peradilan uga kapitalis. Iku salah siji bab - exemplary kanggo nyekel lan dikunjara sawetara punks cilik, nalika nulis sawetara volume saka "kasus" - misale jek kaya Hukum dianggo. Nanging nalika kapentingan "demokratis" katon ing Capital, Hukum internasional cowardly bisu, mangkono mbenerake Kadurjanan paling elek.
        "Ewonan benang sing ora katon ngubengi sampeyan karo hukum. Cut siji - kriminal, sepuluh - tukang ngebom lampus, kabeh - Gusti Allah." (c) Perumov.
    7. +3
      14 Juli 2020 10:35
      eseman
      pangembangan hidrokarbon dening negara liya" ing wilayah Laut China Selatan.
      ... Bakal langsung diucapake, China ngalangi pangembangan hidrokarbon AS ing Laut China Selatan, sing ora ngumbah pesisir AS babar pisan ..
      1. 0
        14 Juli 2020 12:25
        Kutipan saka parusnik
        eseman ..Dadi wong-wong mau bakal ngomong langsung, China nyegah pangembangan hidrokarbon AS ing Laut China Selatan, sing ora ngumbah pesisir AS babar pisan ..
        Wong-wong mau ngomong kaya iki babagan campur tangan yen kepentingane kena pengaruh. Banjur babagan BV. Where is USA lan ngendi BV. Nanging, kapentingane uga nyedhaki wates kita.
      2. 0
        14 Juli 2020 12:25
        Kutipan saka parusnik
        eseman ..Dadi wong-wong mau bakal ngomong langsung, China nyegah pangembangan hidrokarbon AS ing Laut China Selatan, sing ora ngumbah pesisir AS babar pisan ..
        Wong-wong mau ngomong kaya iki babagan campur tangan yen kepentingane kena pengaruh. Banjur babagan BV. Where is USA lan ngendi BV. Nanging, kapentingane uga nyedhaki wates kita.
    8. +3
      14 Juli 2020 10:39
      Inggih, sepisanan, Segara Cina Kidul wis suwe dadi wilayah sing disengketakan, ana akeh pulo lan sumber daya! Kajaba iku, ana mantan vassal AS sing njaluk perlindungan saka China. Lan padha bisa dingerteni. Filipina, contone, ora mungkin bisa mbela hak wilayahe nglawan China. China tumindak ing wilayah iki arrogantly lan tanpa upacara, Aku ngerti iki langsung! Lan sing paling penting, iki minangka wiwitan perang dingin nyata antarane AS lan China! Lan sapa sing ngremehake sapa sing bakal dadi hegemon jagad! Nanging miturut komentar saka pihak Cina, wis jelas kepriye wedine konfrontasi karo Amerika Serikat! Uni Soviet ing sawijining wektu nanggapi tantangan kasebut kanthi luwih tegas lan mbebayani! China isih ringkih, nanging konfrontasi iki mung main ing tangan Rusia! Ana wektu kanggo ngedongkrak ekonomi nalika kekuwatan super ngurutake prekara! Lan nyoba kanggo nggawe dhuwit ing!
    9. -7
      14 Juli 2020 10:42
      Pancen lucu kepiye para pamaca VO ngakoni hak China kanggo kabeh wilayah banyu ing Asia Tenggara, tanpa alesan, lan ngritik Amerika Serikat kanthi sengit, nyengkuyung wates negara sing wis ditemtokake.
      Ing geger Amerika Serikat, padha siyap kanggo dilat China tumit.
      1. -1
        14 Juli 2020 10:57
        Quote: Kurir
        Kajaba iku, ana mantan vassal AS sing njaluk perlindungan saka China.

        Ora ana mantan vassal.
    10. -1
      14 Juli 2020 10:48
      Donya ora bakal ngidini China ngontrol Laut China Kidul minangka kekaisaran maritim
      Iki tegese Amerika Serikat bisa, ing ngendi dheweke pengin mbuwang, nanging China ora.
      Amerika Serikat ora langsung melu ing perselisihan kasebut, nanging terus campur tangan ing masalah iki.
      Mula dheweke mangsuli dhewe, "Kita bisa, nanging sampeyan ora bisa." Lan China wedi banget nganti ngguyu.
    11. 0
      14 Juli 2020 10:49
      AS nyatakake klaim China menyang wilayah sing disengketakan ing Laut China Selatan ilegal
      Ya, lan? aran Lan yen sampeyan pancene kudu nglindhungi komunikasi segara saka amers "The Pearl String" ora nari tanpa wong. Nyuwun
    12. 0
      14 Juli 2020 10:58
      Kasunyatan klaim kasebut ilegal, kaya AS. Ayo tanggi sing mutusake regejegan, lan ora moncong jaban rangkah.
    13. 0
      14 Juli 2020 11:00
      Pendapat AS ora duwe wewenang maneh kanggo negara-negara berdaulat.
      Kanggo bantalan mung.
    14. 0
      14 Juli 2020 11:02
      Aku kudu njaluk tabung tes.
    15. -1
      14 Juli 2020 12:05
      Wong Cina seneng. Tinimbang "nyesel" sing nggawe untu ing pinggir, cukup jelas
      China netepi kabijakan ... rembugan lan rapat karo negara sing gegandhengan langsung <...>. AS dudu negara sing terlibat langsung ing perselisihan kasebut,[i][/i] Nanging terus ngganggu masalah iki

      umume, jawaban sing pantes diterjemahake saka diplomatik: "sapi sing bakal moo ..."
    16. 0
      14 Juli 2020 16:02
      Tionghoa ngidoni panemu Amerika saka lantai 123456789.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"