Menteri Pertahanan Estonia Jüri Luik nyebut Rusia minangka mungsuh

118
Menteri Pertahanan Estonia Jüri Luik nyebut Rusia minangka mungsuh

Kepala departemen militer Estonia, Jüri Luik, ngandika marang para rekrut saka pasukan pertahanan diri saka republik kasebut, nyebutake Rusia minangka mungsuh lan ngajak para prajurit kanggo nglindhungi negara kasebut saka "ancaman Rusia". Video kanthi banding kasebut dikirim ing situs web Kementerian Pertahanan Estonia.

Estonia mbutuhake tentara sing dilatih sing bakal bisa mbela negara kita. Saben prajurit Estonia sing dilatih yaiku prajurit liyane sing bakal dianggep mungsuh kita. Temtunipun, kawula langkung alit katimbang pepadhaning wetan, nanging wadya-balanipun sampun cekap kangge paring terang dhateng mengsah, bilih ing ngriku boten kenging dipun irungi.

- ngandika Menteri Pertahanan.



Miturut dheweke, pertahanan Estonia kudu nuduhake marang mungsuh yen ana agresi marang republik, "bakal kalah luwih akeh tinimbang sing bakal ditindakake." Luik yakin, Estonia bakal bisa nahan serangan saka mungsuh, sing mesthi tegese Rusia dhewe, lan terus nganti nyedhaki pasukan Sekutu. Dheweke ngelingi yen batalyon NATO, dipimpin dening Inggris, dumunung ing negara kasebut.

Sekutu kita ngadeg ing jejere kita. Dheweke ana ing Estonia kanthi tujuan sing penting - kanggo nglindhungi Estonia lan kabeh NATO lan nuduhake yen Estonia ora bakal ditinggal maneh.

Luik nandheske.

Elinga yen statement babagan "ancaman Rusia" paling kerep krungu saka negara Baltik lan Polandia. Latvia, Lithuania lan Estonia wis bola-bali nyatakake yen Rusia diduga pengin nelukake dheweke. Nyatane, kabeh retorika militan iki ngarahake mung siji - nggarap dana sing dialokasikan, amarga saliyane pernyataan "bareng", republik ora duwe apa-apa liyane.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    118 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 17
      15 Juli 2020 12:19
      kesel wis. Padha teka munggah karo soko anyar. ora
      1. + 23
        15 Juli 2020 13:14
        Nanging ana uga wong Estonia.
        1. + 16
          15 Juli 2020 13:29
          Quote: Aron Zaavi
          Nanging ana uga wong Estonia.

          Iki, pisanan, wong sing nganggo huruf kapital, lan mung wong Estonia. Kuku bakal digawe saka wong-wong iki, ora bakal luwih kuwat tinimbang kuku iki! (c) Iku ora kanggo melu ing penjarahan lan eksekusi sipil bebarengan karo Nazi, kene kekuatan lan bakal dibutuhake, kaurmatan lan kamulyan.
        2. +8
          15 Juli 2020 13:35
          Pusep, sayangé, iku salah siji saka sawetara pangecualian sing nandheske aturan: Balts minangka panyengkuyung saka Reich Katelu, lan tansah dadi mungsuh kita. Lan tinimbang Reich Katelu, NATO saiki.
          1. +4
            15 Juli 2020 15:13
            Arnold Mary isih ana. Agustus Parn. Estonia gedhe
        3. 0
          15 Juli 2020 13:49
          Babagan kaping babagan tata krama
        4. +2
          15 Juli 2020 16:50
          Quote: Aron Zaavi
          Nanging ana uga wong Estonia.

          Sayange, wong Estonia kuwi minangka minoritas sing akeh banget. Kita bisa ngomong, unit nglawan latar mburi massa total.
        5. +1
          16 Juli 2020 10:52
          Apa karo Estonia? Luik iki dudu "Estonia", nanging menteri pertahanan ing provinsi EU. Uni Eropa percaya yen Federasi Rusia minangka mungsuh.
      2. +4
        15 Juli 2020 13:26
        sing Estonia ora bakal piyambak maneh

        Rahayu wong kang pracaya! (karo)
        1. +1
          16 Juli 2020 02:21
          Dadi dheweke bakal telat perang amarga siji individu, sawise satus dina ing bandara, wis telat mulih, iki umume jenis sirkus!
    2. + 11
      15 Juli 2020 12:23
      Nalika sing duwe ngandika swara, asu mangsuli: "Woof."
      1. + 13
        15 Juli 2020 13:07
        asu mangsuli: "Wah"

        ing kasus iki GAVS
        1. +1
          15 Juli 2020 14:51
          Owner Voice!Baltic Sabaken : Lan wektune mikir.Khozyain : Lha kowe rem!
        2. +6
          15 Juli 2020 15:15
          Kutipan: novel66
          ing kasus iki GAVS

          =======
          Ora! GAVs - supaya ngomong tanggi kidul saka sethitik o-o-ch-chen "bangga" Esto-o-o-ni!
          Lan ing Esto-o-o-n-i-i padha ngucap: "Ga-a-a-af-f-f! ombenan
        3. +4
          15 Juli 2020 16:29
          Kutipan: novel66
          ing kasus iki GAVS

          padha ora tuwuh nganti Gavs, dadi mung "Tyavs" (c) M. Zadornov.
        4. 0
          15 Juli 2020 21:53
          ing kasus iki GAVS

          Lithuania tangi sawise ambruk serikat bebas, ana wong metu menyang teras ...
          - Sarikas, Sarikas...
          - Gavs, Gavs.
        5. 0
          16 Juli 2020 02:10
          GAAAVS - sing bener!
      2. + 13
        15 Juli 2020 13:10
        Kutipan saka: AclfgKt8
        Nalika sing duwe ngandika swara, asu mangsuli: "Woof."

        Aku ora mikir iki sakabehe akurat. Estonia, kanthi kabeh babagan, angel banget nelpon asu. Asu iki muni serius, kekuatan, daya, dexterity lan ... Intelligence. Estonia meh padha karo asu puteran lawas lan reged sing dibuwang metu saka omah kanggo manggon ing gapura (alas, ing EU ana masalah lan freebie sing apik wis rampung. recourse ), karo serak, mabuk hack tinimbang babakan. Nyuwun Ora ana liyane nanging jijik ora nantang.
      3. +6
        15 Juli 2020 14:00
        Kutipan saka: AclfgKt8
        Nalika sing duwe ngandika swara, asu mangsuli: "Woof."

        Yen sampeyan wis mutusake kanggo ngladeni lan milih, mula kenapa dadi gelo karo akibate ...
        Wartawan Estonia Alexandra Chaplygina - "Ing meksa saka EU, Estonia dhewe mateni" non-lingkungan loropaken "pabrik daya ing Narva, depriving dhewe saka cadangan energi strategis. "Sapa sing mangu-mangu: Rusia disalahake maneh. Sampeyan bisa uga mikir yen Putin sing meksa Estonia mateni pembangkit listrik Narva. Ora, kita nindakake dhewe, ninggalake atusan wong tanpa kerja, lan kabeh negara tanpa sumber listrik sing strategis. Kita nyoba banget kanggo nyenengake Brussels supaya kita ora peduli babagan kepentingan nasional kita.
        "Nalika ana masalah ing jaringan listrik negara-negara Baltik sadurungé, Rusia nawakake bantuan lan ngluncurake kemampuan cadangan. Sumber-sumber sing ngerti yen wektu iki Rusia ngerti babagan masalah kasebut, nanging ora ngangkat driji!" Raimo Poom nesu. .
        https://eadaily.com/ru/news/2020/07/09/v-pribaltike-zhaluyutsya-chto-rossiya-ne-pomogla-vo-vremya-energeticheskogo-sboya
        1. +2
          15 Juli 2020 21:17
          Lan kenapa kudu? Dheweke urip saka subsidi. Napa dheweke butuh energi Rusia yen Uni Eropa mbayar? Saiki kabeh wis dibalik.
    3. +2
      15 Juli 2020 12:24
      Kanggo rekrut, statement kasebut bakal ditindakake.
    4. + 11
      15 Juli 2020 12:25
      Utawa mungkin sampeyan kudu mikir babagan bali saka tanah Slavik asli nganti Jerman saiki? Sawise kabeh, iku sing dijaluk!)
      1. +6
        15 Juli 2020 12:30
        Nganti saiki, dheweke takon banget, sampeyan isih kudu nyusup dhengkul lan nganggo celana)
      2. Zug
        0
        16 Juli 2020 07:33
        Sapa sing bakal mbalekake? Rusak dadi bledug langsung
        1. 0
          16 Juli 2020 08:33
          Sapa sing bakal nggiling? Wong-wong sing nglawan Korea Lor wis hanyut?
          1. Zug
            -1
            16 Juli 2020 11:59
            Lan sapa sing mabur ing Korea Lor? NATO butuh Korea Lor kaya hawa. Kanggo nggawe ketegangan ing wilayah kasebut. Lan nalika isih ana, Amerika Serikat bakal bungah.
            1. 0
              16 Juli 2020 12:41
              Iku ekonomi angel kanggo strangle. Dheweke kanca karo China. Kanthi cara militer, sukses!))) mung ngelingake aku sadurunge supaya bisa tuku brondong lan wiji liyane!)
              1. Zug
                +1
                16 Juli 2020 14:31
                Korea dadi kanca karo China kaya Rusia, anggere Korea ngancam kabeh wong ing saubengé nganggo misil lan nggawe ancaman nyata perang ing wilayah kasebut, (Korea) bakal nggawe ancaman perang nyata ing wilayah kasebut, ora ana sing bakal kedadeyan. Utawa anggere negara iki trep kanggo Amerika Serikat
            2. 0
              16 Juli 2020 20:29
              Wong-wong mau mesthi dicekik biyen yen ora wedi karo jawabane. Amarga gumunggung kekuwatane siji, nanging njupuk risiko entuk serangan nuklir minangka imbalan liyane. Lan malah siji rudal sing ora dicegat bakal nggawe masalah kanggo wong-wong mau, kayata sing durung nate dialami. Lan kulit sampeyan mesthi luwih larang. Supaya padha drift khusus.
    5. +5
      15 Juli 2020 12:29
      "Dheweke kudu kalah luwih akeh tinimbang entuk"
      Sialan! Nanging dheweke bener!
      Aku elinga Khrushchev bangkrut kanthi biaya sen, ujar manawa ora ana biaya lan wong-wong kesed malah ngunggahake ...
      Dadi ... Estonia kanggo Rusia iki banget Penny.
      1. +5
        15 Juli 2020 12:40
        "Dheweke kudu kalah luwih akeh tinimbang entuk"
        Sialan! Nanging dheweke bener!

        Persis! Kanggo wong-wong mau, banjur maneh kanggo mbangun industri, kanggo ngganti roti kanggo sprats lan push ing baris kanggo Dzintars? Siji-sijine sing apik ing suku kasebut yaiku Riga Balsam. Saiki sing diwutahake ing Polandia
        1. +3
          15 Juli 2020 13:11
          Kutipan: NDR-791
          Siji-sijine sing apik ing suku kasebut yaiku Riga Balsam. Saiki sing diwutahake ing Polandia

          "Prikamsky balm" kita ora luwih elek. Sampeyan uga kudu katon ing toko.
        2. +1
          16 Juli 2020 02:13
          Apa sampeyan lali ora mung balm, nanging liqueur Old Tallinn??? Aku nyoba versi modern - akeh Samsaya Awon - mbokmenawa "nilai Eropah" ngaco munggah?
      2. 0
        15 Juli 2020 16:34
        Kutipan saka Andrea
        Dadi ... Estonia kanggo Rusia iki banget Penny.

        Iki yen mung karo populasi "primordial (non-purbred Aryan - kanggo Hitler)", nanging tanpa Russophobes, wilayah kasebut cukup apik kanthi akses menyang Baltik ...
        1. +1
          15 Juli 2020 18:28
          Telu bebarengan meh ruble, sampeyan bisa bend liwat kanggo.
    6. +6
      15 Juli 2020 12:31
      Menteri Pertahanan Estonia Jüri Luik nyebut Rusia minangka mungsuh

      Impen biru tokoh iki kanggo Rusia nyatakake Estonia minangka mungsuh, nanging ora serius! Nanging dheweke ora ngumumake, lan ora ngerti ...
      Mbokmenawa, ing peta olahraga kita, Estonia ora pantes operasi korps sing kapisah, kaya baris pisanan ing "D + 1", lan malah ing sisih tengen nyerang. Lan banjur - departemen khusus, nyaring tawanan, extracting karcis CPSU saka clono dowo sudhut lan crita bab "kolaborasi" marang saben liyane sing bakal pisanan kanggo nulis.
      1. +3
        15 Juli 2020 17:24
        Sampeyan bisa ngirim menyang Menteri Pertahanan sing nanggepi statement, aku nelpon wong semi..bodho ing situs web topwar, Mungkin dheweke bakal aran luwih apik saka iki.
        Kayane aku Rusia ana ing sisih kiwa," kaya sing diarani ETO.
        Ikhlas, rekan-rekan...
    7. +3
      15 Juli 2020 12:31
      Sapa sing butuh, umume takon? Mulane, squeals kayata kanggo narik kawigaten manungsa waé saka pemilik kanggo awake dhewe - bisa uga bakal uncalan balung gula, kanggo yapping biasa menyang Rusia. ..
      1. +4
        15 Juli 2020 12:50
        Quote: Irit
        Sapa sing butuh, umume takon?

        Tembung - "Rusia iku mungsuh" ngiring dening - "menehi dhuwit"!
        1. +2
          15 Juli 2020 14:01
          Dhuwite wis entek, donor Uni Eropa dhewe butuh. Pengungsi, coronavirus, hegemon remuk. Apa ora kita?
    8. +3
      15 Juli 2020 12:35
      oooh) Krylov isih nulis tembung sing apik
      Aku bisa njaluk menyang alangan gedhe.
      Ayo asu ngomong
      "Ay, Moska! dheweke kuwat ngerti,
      Apa sing nguwuh ing Gajah!
    9. +3
      15 Juli 2020 12:37
      Wong-wong sing ngluhurake SS Estonia iku mungsuh kita.
      1. +2
        15 Juli 2020 12:51
        Kutipan saka: hhhhh
        Wong-wong sing ngluhurake SS Estonia iku mungsuh kita.

        ===
        lan kabeh iki minangka woh / akibat saka inaction / kasepen / pangarep-arep / mréntahaké kanggo apik saka Federasi Rusia. Aku mikir yen ora ana Ukraina lan Krimea, bakal ana puluhan alasan lan alasan kanggo pernyataan lan hubungan kasebut. Aku ora ngerti, iku bisa katon luwih saka ndhuwur, nanging wektu kanggo resmi ngumumake. yen negara Estonia dadi mungsuh. kaya negara / organisasi liyane sing nyatakake Federasi Rusia minangka mungsuh.
        1. +1
          15 Juli 2020 13:57
          Kepiye carane nggedhekake anak? Ing sikap ambigu marang sedulur alas lan Banderas, utawa supaya anak kita unik ngalahake pasuryan sing ambigu.
    10. +2
      15 Juli 2020 12:40
      Dheweke ora bisa entuk dhuwit ing Uni Eropa. Dheweke kentekan utang, ora ana sing bisa menehi bali sing lawas. Kutub dhewe kabeh duwe utangan sing kudu dibalekake. "Utawa kita bakal njupuk tanah kita? Lan supaya padha manggon ing negara sing durung gabung kaya Baba Yaga tansah nglawan, Eropah bakal kesel sraccolo puccallo.
      1. +2
        15 Juli 2020 12:48
        Ninggalake wilayah nasional cilik ing sekitar ibukutha (kanggo mbayar utang EU), lan liyane kudu dibalekake.
    11. +2
      15 Juli 2020 12:43
      Lha opo sing tak omongke.... ya ora ana apa-apa... lan yen bisu kaya wit, bakal lair baobab..
    12. +2
      15 Juli 2020 12:46
      Lan apa kita kudu wong, wong lanang Estonia panas. Ayo padha manggon ana ing homoseksual.
    13. +4
      15 Juli 2020 12:47
      Kutipan saka Well Done.
      kesel wis. Padha teka munggah karo soko anyar. ora

      Lan ora ana apa-apa kajaba Rusia ing cedhak. Where kanggo njaluk mungsuh? Dadi aja ngarep-arep sing anyar.
      1. 0
        15 Juli 2020 13:01
        Saora-orane Khokhol-Natsiks padha trolled, padha kelingan ontran-ontran Volyn. Nanging saiki duwe siji, lan stroberi layu ...
    14. +7
      15 Juli 2020 12:54
      Awit iku dudu mungsuh, nanging mungsuh, supaya bisa ngilangi hubungan diplomatik.
      Utawa padha ngumumake perang.
      Lan banjur padha njupuk fashion.
      Senajan kene
      Rusak wis "perang" karo Federasi Rusia nganti pirang-pirang taun lan isih nyedhiyakake produk menyang Rusia lan ora ngrusak hubungan diplomatik.
      Mudhun ing Pack iki pugs cilik.
    15. +8
      15 Juli 2020 12:58
      Sapa saka NATO sing bakal nglindhungi sampeyan yen ana D-Day? Sapa sing butuh sampeyan ana. Kanggo sampeyan, ing kasus iki, pilihan sing paling apik bakal, kaya sing kasebut ing ndhuwur, kanggo nggoleki kertu partai lawas ing celonone sing amba, lan ora kanggo ngatur pembantaian ing tanah sampeyan dhewe, asil sing dikenal - NATO bakal duwe. kanggo nyerahake garis maju iki 100 km saka St. Petersburg, dheweke ora bakal ana ing kene kanthi balung, dheweke bakal mundur menyang posisi sing luwih disiapake - tapel wates Polandia utawa Jerman ...
      1. 0
        15 Juli 2020 13:09
        Iku persis Polandia lan Jerman, utawa bisa uga ing sadawane tilas tapel wates Jerman, Ayo Uni Eropa menehi ganti rugi normal, banjur Dnieper, rama ing Bialystok lan wilayah Kaliningrad.
      2. +1
        15 Juli 2020 13:14
        Kutipan saka: kit88
        NATO kudu nyerahake garis maju iki 100 km saka St. Petersburg, dheweke ora bakal nyelehake balung ing kene, dheweke bakal mundur menyang posisi sing luwih disiapake - tapel wates Polandia utawa Jerman ...

        Ora bakal nyerah, mung mlayu tanpa menehi kabar marang mungsuh lan sekutu. Dheweke ngerti yen yen ana konflik global, ing Tribaltic lan Pshekia bakal dadi "sepi lan anget ing endi wae, awu lan kaca ing endi wae" (c).
      3. -6
        15 Juli 2020 13:30
        Sekutu NATO bakal, ora bakal nglindhungi kita, kita dhewe karo kumis. 1940 ora bakal diulang, kita wis sinau pelajaran iki. Conto sing apik kanggo kita yaiku Finlandia ing "Perang Musim Dingin", iki carane sampeyan kudu berjuang kamardikan lan kamardikan sampeyan.
        1. +2
          15 Juli 2020 16:24
          Kutipan saka Aitvaras
          Dheweke bakal, ora bakal nglindhungi kita, sekutu NATO, kita dhewe nganggo kumis.

          Ya, ing ngendi iku, saiki kita Feed sampeyan, mungkasi mlaku bali menyang Rusia. Miturut cara, carane Finland, tambah sawise resistance heroik?
        2. +3
          15 Juli 2020 17:44
          Lan aku kesengsem banget kanca
          Kutipan saka Aitvaras
          Sekutu NATO bakal, ora bakal nglindhungi kita ...

          Bener, kabeh wong dhewe lan ora perlu ngarep-arep - sekutu wis bajingan karo kabeh sing dibutuhake: dheweke bakal "nggabung" lan ora isin, kita nggoleki akeh conto ing sejarah ...
          Sampeyan mung ora ngumumake perang, iku repot, nanging sampeyan wis duwe setengah negara 'diurapi ijo sarwa'
        3. 0
          15 Juli 2020 22:32
          Nanging kurang lan ora suwe! (Kanthi)
        4. +4
          15 Juli 2020 22:40
          Kutipan saka Aitvaras
          1940 ora bakal diulang, kita wis sinau babagan iki.

          Luwih migunani kanggo sampeyan sinau pawulangan taun 1945.
        5. Komentar wis dibusak.
    16. +4
      15 Juli 2020 13:08
      diarani mungsuh, maju perang!!!
      lan dadi monyet lan kacamata ...
    17. +1
      15 Juli 2020 13:10
      Luik dudu wong sing pinter, lobak ing tembung siji
      aran
    18. +2
      15 Juli 2020 13:22
      Blokir kabeh wates. Nutup kabeh komunikasi ekonomi karo Estonia. Sawise mungsuh tegese mungsuh. Ban kabeh lalu lintas udhara saka Estonia.
    19. +1
      15 Juli 2020 13:32
      Apa maneh sing bisa dikarepake saka SS?
    20. -6
      15 Juli 2020 13:48
      Komentar sing aneh. Apa sampeyan ora ngerti yen Estonia banget, nganti kram weteng, wedi mbaleni skenario 39-40?
      Apa sampeyan ora ngerti kanthi alasan apa blokade Estonia diumumake? Apa sampeyan kelingan carane USSR "mangan" kabeh nganggo tali sepatu kanggo sarapan tanpa uyah?
      Nanging wong Estonia ngerti lan ngelingi kabeh iki kanthi apik. Kene lagi balapan.

      Tanggal 15 September 1939, kapal selam Polandia Orel mlebu ing Tallinn minangka pelabuhan negara netral. Nanging, ing September 18, dina sawise tiba saka pamaréntah Polandia (September 17, 1939), kru kapal selam dilucuti senjata para pengawal lan nggawa dheweke menyang segara. Uni Soviet ngaku yen Estonia nerak netralitas kanthi menehi papan perlindungan lan pitulungan marang kapal selam Polandia sing ninggalake Tallinn menyang Inggris. 19 September Vyacheslav Molotov atas jenenge pimpinan Soviet disalahake Estonia kanggo kedadean iki, considering kedadean kanggo konfirmasi saka Estonia kang ora bisa kanggo independen njamin keamanan ing sawijining wilayah.

      Molotov nyatakake: "Uwal saka kapal selam Polandia interned saka Tallinn nuduhake iku pamaréntah Estonia salah siji ora pengin utawa ora bisa njaga supaya ing negara, lan kanthi mangkono jeopardizes keamanan Uni Soviet. Kapal selam iki didandani ing Tallinn, diwenehake karo bahan bakar, 6 torpedo ditinggalake kanggo dheweke lan diwenehi kesempatan kanggo ninggalake. Uni Soviet, sing nduweni kapentingan sing signifikan ing Segara Baltik: pelabuhan gedhe ing Leningrad, armada militer lan pedagang gedhe, ora bisa direksa saka kejutan kasebut ing mangsa ngarep. Perlu kanggo menehi jaminan efektif Uni Soviet kanggo ngiyataken keamanan sawijining ... lan nganakke aliansi militèr utawa persetujuan ing bantuan bebarengan, kang ing wektu sing padha bakal njamin hak Uni Soviet kanggo duwe benteng utawa basis kanggo armada. lan penerbangan ing tlatah Estonia.

      Molotov ngandika Armada Baltik ditugasi nemokake kapal selam Polandia, amarga bisa ngancam kapal Soviet. Iki nyebabake panyiapan nyata blokade laut ing pesisir Estonia. Blokade kasebut diiringi invasi kapal-kapal Soviet menyang perairan teritorial Estonia lan penembakan ing pesisir.

      Klompok militer Soviet sing kuat disebarake ing tapel wates Soviet karo Estonia lan Latvia, sing kalebu 160 ewu wong, 700 bedhil, 600 tank lan pesawat sing padha.

      Tentara Estonia dumadi saka 16 ewu wong, 30 tank lan 125 pesawat.

      Tanggal 26 September 1939, Komisaris Pertahanan Rakyat USSR, Kliment Voroshilov, mrentahake supaya ing 29 September "nyebabake pukulan sing kuat lan nemtokake marang pasukan Estonia" kanthi serangan simultan saka Tentara 7 menyang arah Riga, yen tentara Latvia bakal ndhukung Estonia. Ing tanggal 27 September, kanggo meksa Estonia mlebu pakta kasebut, pimpinan Soviet mrentahake supaya kapal transportasi Metalist tenggelam dhewe lan ngajokake tuntutan marang Estonia kanggo tumindak kasebut.
      Rencana kanggo invasi Estonia disetujoni dening Voroshilov ing 28 September. Armada Baltik ditugasi ngrusak armada Estonia lan pangkalan angkatan laut, ngalangi akses kapal menyang Teluk Finlandia lan nyiapake kanggo ngrebut wilayah benteng Tallinn ....
      1. +5
        15 Juli 2020 14:27
        USSR (minangka penerus hukum Republik Ingushetia) mung bali menyang wilayah, ilang ing 1920.
        Mulané padha wedi-wedi yèn bakal dibalèkaké. (sanajan dibutuhake minangka gerobak roda 5)
        1. -10
          15 Juli 2020 14:52
          Kutipan saka zwlad
          USSR (minangka penerus hukum Republik Ingushetia) mung bali menyang wilayah, ilang ing 1920.
          Mulané padha wedi-wedi yèn bakal dibalèkaké. (sanajan dibutuhake minangka gerobak roda 5)

          "Wis mulih"...
          Miturut Brest tentrem RSFSR waived hak dheweke menyang Baltik. Lan ing Februari 1920, prajanjèn perdamaian iki rampung antarane RSFSR lan Republik Estonia, kang loro-lorone resmi dikenali saben liyane.
          Saiki, wong Estonia wis weruh carane "mung bali" Crimea. Iku ora nambah bungah kanggo wong-wong mau, lan calmness banget. Apa sampeyan kaget? Aku - ora.
          1. +6
            15 Juli 2020 14:59
            Lan ora kaget aku.
            Nanging Crimea dibutuhake minangka basis kanggo Armada Segara Ireng lan nggawe kapal.
            Lan kenapa Estonia kudu bali?
            Mung yen dudu warga negara. Sing saben taun dadi kurang.
            Sing pengin wis pindhah.
            Lan lingkungan internasional wis diganti. Banjur padha nyiapake perang gedhe lan nyurung tapel wates saka ibukutha.
            Saiki mundur aja nganti mundur yen ana perang gedhe, ora bakal ana sing bisa njupuk kauntungan saka woh-wohan kamenangan.
            1. -6
              15 Juli 2020 15:03
              Kutipan saka zwlad
              Nanging Crimea dibutuhake minangka basis kanggo Armada Segara Ireng lan nggawe kapal.

              Lan aku, naif, ngira yen perlu kanggo nglindhungi wong-wong Rusia sing nandhang sangsara sing nggresah ing sangisore kuk Ukraina. lol
              1. -4
                15 Juli 2020 15:11
                Kene sampeyan kaget kula!
                Aku mikir yen "Rusia sing sabar" urip kanthi apik ing sangisore Ukraina.
                1. -6
                  15 Juli 2020 16:17
                  Kutipan saka zwlad
                  Kene sampeyan kaget kula!
                  Aku mikir yen "Rusia sing sabar" urip kanthi apik ing sangisore Ukraina.

                  Dadi, miturut pendapat sampeyan, pranyata kabeh sanksi PBB lan EU iki, perselisihan lan omong kosong liyane mung kanggo kepentingan siji, sanajan basis gedhe? belay
                  1. +2
                    15 Juli 2020 17:01
                    Uga, amarga saka Segara Ireng, akses menyang Mediterania, lan liya-liyane.
                    Apa sampeyan mikir beda?
                    1. -2
                      15 Juli 2020 17:20
                      Kutipan saka zwlad
                      Uga, amarga saka Segara Ireng, akses menyang Mediterania, lan liya-liyane.
                      Apa sampeyan mikir beda?

                      Sing dakkira ora ana sing peduli. Punika versi resmi:
                      Kepemimpinan Rusia, sing mbenerake aneksasi Crimea, nuduhake Piagam PBB lan Deklarasi 1970 babagan Prinsip Hukum Internasional, ngamanake hak rakyat kanggo nemtokake nasibe dhewe, kalebu "aksesi gratis menyang negara utawa asosiasi kanthi bebas", kang, miturut Federasi Rusia, dipun ginakaken " ing kahanan nemen saka impossibility saka populasi Crimea kanggo ngleksanani hak kanggo poto-netepake ing Ukraina, aggravated dening teka kanggo daya saka panguwasa ilegal sing ora makili kabeh wong Ukrainia. ”
                      1. +5
                        15 Juli 2020 21:25
                        Nah, aku ngerti cover resmi.
                        Secara pribadi, aku mikir yen ing 2014 dheweke nindakake kabeh kanthi bener. Lan apa sing digantung ing kuping komunitas internasional yaiku perkara kaping sepuluh.
                      2. +4
                        15 Juli 2020 23:11
                        Kutipan: A. Privalov
                        Sing dakkira ora ana sing peduli.

                        Oh piye belay , banjur, tanpa ati nurani, sampeyan bakal nglirwakake versi sampeyan minangka versi resmi ...
                        Kutipan: A. Privalov
                        punika versi resmi:
                        Kepemimpinan Rusia, mbenerake aneksasi Crimea, nuduhake Piagam PBB lan Deklarasi 1970 babagan Prinsip ...

                        Inggih, "uga rampung" ..., padha nggawa, kaya biasane, "bayangan ing pager wattle" karo formulasi abstruse.

                        Lan apa sampeyan ora pengin nyritakake kanthi "ardently" kepiye komunitas internasional ngupayakake prinsip integritas teritorial lan prinsip persatuan politik negara-negara berdaulat ing ndhuwur prinsip tekad mandiri ... nglirik sawise asil referendum lan adopsi, kanthi sepihak, Pranyatan Kamardikan Kosovo ing 2008? Lan, nalisir saka posisi Serbia, kang Kosovo minangka bagéan saka wektu iku. Lan, minangka "lampu ing jendhela" negara-negara Kulon ngakoni kamardikan Kosovo.
                        Lan, Pengadilan Internasional, miturut pendapat babagan kasus Kosovo, uga nyimpulake
                        yen deklarasi kamardikan Kosovo ora nglanggar "ukum internasional umum, utawa Resolusi Dewan Keamanan PBB 1244, utawa wates konstitusional ing Kosovo.
                        .
                        Py.Sy.
                        Babagan kudeta Bandera bersenjata ing Ukraina ... wis kesel.
          2. +1
            15 Juli 2020 17:16
            Kutipan: A. Privalov
            Ing Fèbruari 1920, prajanjèn perdamaian dirampungaké antara RSFSR lan Republik Estonia, ing ngendi loro pihak resmi ngakoni siji lan sijiné.

            "Estonia, minangka negara sing ana ing periode saka 1918 nganti 1940, ilang status subyek hukum internasional amarga gabung karo USSR, lan Prajanjian Tartu dadi ora sah, amarga loro pihak sing mlebu dadi bagéan saka siji subyek hukum internasional - USSR; kajaba liyane, ora ana ing daftar perjanjian internasional sing sah PBB ... Ing tampilan ndhuwur, Prajanjian Tartu taun 1920 ora sah lan kalebu sejarah, "Zakharova
            1. -3
              15 Juli 2020 17:23
              Kutipan saka BrTurin
              "Estonia, minangka negara sing ana ing periode saka 1918 nganti 1940, ilang status subyek hukum internasional amarga gabung karo USSR, lan Prajanjian Tartu dadi ora sah, amarga loro pihak sing mlebu dadi bagéan saka siji subyek hukum internasional - USSR; kajaba liyane, ora ana ing daftar perjanjian internasional sing sah PBB ... Ing tampilan ndhuwur, Prajanjian Tartu taun 1920 ora sah lan kalebu sejarah, "Zakharova

              Kabeh pancen bener, nanging aku nulis babagan taun 1939. Nalika iku Prajanjian Tartu taun 1920 taksih lumaku.
          3. +1
            15 Juli 2020 22:48
            Ing taun 1992, miturut distribusi, dheweke rampung nglayani Angkatan Bersenjata RF ing Latvia, kanthi jelas ngeweruhi prabédan ing urutan urip ing Federasi Rusia lan negara-negara suku (kaya keju sing digulung ing mentega), nanging uga didol kanthi rega. urip manis kanggo wedi kewan ing mripate. Ngapunten, apa sing kudu dijupuk saka wong-wong mau! 50 taun ... perang kanthi wedi, nanging ing kene bakal suwene telung jam!
          4. Zug
            0
            16 Juli 2020 07:54
            Negara-negara Baltik nandatangani persetujuan babagan penyebaran pangkalan militer USSR ing wilayahe, lan liya-liyane Dadi ora ana pendhudhukan.
      2. 0
        15 Juli 2020 22:33
        Kutipan: A. Privalov
        Apa sampeyan ora ngerti yen Estonia iku banget, kanggo cramps weteng wedi mbaleni skenario 39-40?

        ===
        tsifirki, kanyatan kene presents. Ya, kepiye sampeyan ngerti apa sing diwedeni Estonia, sampeyan bisa ndeleng saka pucuk gunung Yudea?! elit, sing ing daya, wedi, amarga padha teka daya ing Russophobia, lan ing Russophobia padha nyekeli daya iki. lan iku kudu nyatet sing padha sukses ing Russophobia iki ora ala, karo gati kanggo Processing saka populasi, banget.
    21. +3
      15 Juli 2020 14:18
      Estonia mbutuhake tentara sing dilatih sing bakal bisa mbela negara kita. Saben prajurit Estonia sing dilatih yaiku prajurit liyane sing bakal dianggep mungsuh kita. Temtunipun, kawula langkung alit katimbang pepadhaning wetan, nanging wadya-balanipun sampun cekap kangge paring terang dhateng mengsah, bilih ing ngriku boten kenging dipun irungi.

      Estonia minangka negara cilik kanthi kepala departemen militer sing ora sehat - nyatakake mungsuh ing sisih wétan sing bakal nyerang saben dina jelas minangka gema "defleksi" ing sangisore belang - nanging serius, ing konflik global, negara. kaya Estonia bakal mandheg ana ing jam pisanan perang - kaya iki.
      1. 0
        15 Juli 2020 15:02
        Kanthi konflik global, kabeh belahan bumi sisih lor bakal ora ana. Ya, lan kidul bakal njaluk supaya sawetara bakal tetep.
    22. 0
      15 Juli 2020 14:19
      Menteri Pertahanan Estonia Jüri Luik nyebut Rusia minangka mungsuh

      Iki warta dadi warta!
    23. DPN
      0
      15 Juli 2020 14:25
      Bener, ora ana sing sumpah sing luwih kuwat tinimbang sanak-sedulur, ESSR mantan sedulur, yen dilucuti, saben wong ora puas, kaya ing kulawarga biasa.
    24. +2
      15 Juli 2020 14:29
      Meli Emelya, minggu sampeyan. Ayo dideleng apa sing ditembangake nalika belang-belang ngirim dheweke amarga kesulitan dhewe karo negrito.
      1. +4
        15 Juli 2020 18:56
        Nanging wektu kuwi bakal teka, lan pepadhamu ora lunga menyang endi wae ...
    25. +3
      15 Juli 2020 14:41
      Apa negara sing mung dadi budak Amerika, berjuang kanggo kamardikan saka Rusia? Lingkaran ditutup, omah edan ing negara siji .................
      1. +3
        15 Juli 2020 18:55
        Sing utama yaiku tokoh kasebut entuk dhuwit, lan ora ana sing narik kawigaten, lan wong-wong kaya kulit shagreen ...
    26. +2
      15 Juli 2020 14:53
      Luik yakin Estonia bakal bisa nahan serangan mungsuh dhewe

      Pira menit?
      1. +1
        15 Juli 2020 22:52
        Jam setengah, dadi akeh wektu kanggo somersargs ndhelikake ing farms ngguyu ngguyu
    27. +7
      15 Juli 2020 15:19
      Yurok, asu ajag. Bapakmu iku wong Rusia sing pinunjul. Lungaa menyang kuburan marang bapakmu, kandhanana kowe wis dadi sapa. Ayo tresna.
      1. +4
        15 Juli 2020 18:54
        Dheweke dadi abdi dhuwit, dudu putra ...
    28. +1
      15 Juli 2020 15:26
      Saiki, yen sampeyan ngumumake publik ing tingkat Kementerian Luar Negeri yen Estonia ora ana kapentingan, ora politik, utawa ekonomi, utawa teritorial, banjur ana uga keluhan, nanging aku uga bakal ngenalake sanksi kanggo ngluhurake SS :)
      1. +3
        15 Juli 2020 18:52
        Sampeyan kudu miwiti kasus pidana, dudu sanksi, kanggo nyekel ing saindenging jagad lan nandur ...
    29. +1
      15 Juli 2020 15:42
      Napa nelpon tetanggan mungsuh? Kok nggodha wong sing, yen kedadeyan, bakal ngliwati negara, ngolesi kaya nyamuk? Wong Estonia kok diganti, sing isih ana mung yuta.
      1. +1
        15 Juli 2020 16:08
        A pujian duweni, ora luwih. Ana jadwal sing digantung ing NATO - sing dina apa nyatakake kita dadi mungsuh nglirik
      2. +4
        15 Juli 2020 18:51
        Kutipan saka Moskovit
        Lha kok diganti wong Estonia, sing isih ana sejuta wae.


        Rasane kurang...
    30. +1
      15 Juli 2020 16:55
      Lan ing biaya sing nempel irung ngendi, iki wis ora sopan. Ora bakal wektu kanggo Rusia kanggo menehi sopatka kanggo kabeh limo ghouls saka negara Baltik, Polandia. lan EVERYTHING!!!
      1. +3
        15 Juli 2020 18:50
        Lan aja nganti produke menyang Rusia ...
      2. Zug
        0
        16 Juli 2020 08:00
        Kanggo sapa Rusia bisa dadi sopatka? Padha bakal langsung nggiling bledug.
    31. +1
      15 Juli 2020 17:18
      Kecoa dudu mungsuhe gajah, nanging abdine ora duwe mungsuh babar pisan, kabeh wis ditemtokake dening bendarane. Kanggo dadi mungsuh Rusia, siji kudu ora Estonia.
      1. +3
        15 Juli 2020 18:49
        Nanging dheweke pancen pengin kita mbantah karo dheweke ...
    32. 5-9
      +5
      15 Juli 2020 17:59
      Estonia kuwat! Kuat... Nanging entheng...
      Sawise ambruk USSR, seprapat saka populasi ilang ... Iki ora mestine malah ing acara saka perang nuklir karo Amerika Serikat ... Apa padha kudu wedi sawise KAYA?
      1. +2
        15 Juli 2020 18:53
        Bener, iki minangka pasuryan resmi Estonia. Lan "wong" iki nyebut pepadhane "mungsuh". Ing negara normal sing ngajeni awake dhewe lan rakyate, ing kasus iki: 1-dheweke bakal nelpon duta Estonia menyang karpet ing Kamentrian Luar Negeri lan menehi cathetan, 2-pejabat Rusia bakal nggawe statement nuntut umum. panjelasan saka pamaréntah Estonia, apa tegese "mungsuh" 3-pejabat liyane saka Rusia bakal nggawe statement sing, minangka kita disebut "mungsuh", banjur ing kahanan kuwi kita ora bisa nindakake aktivitas ekonomi lan liyane karo "negara mungsuh". lan wiwiti mbatesi, kaya kontak liyane. Nanging iki ing negara normal sing ngajeni awake dhewe lan rakyate. Ing negara sing ora normal, mung ana "Zakharova ing Twitter" ing basa Rusia, kanggo pamirsa sing nganggo basa Rusia .....
        1. 5-9
          0
          15 Juli 2020 19:21
          Estonia dudu negara .... Bengok-bengok ing mongrels lan cockroaches ora comme il faut ... Wektu kanggo ngremuk reptil durung teka ... Lan padha ora ngremukake bedbugs nganggo tank ... lan alon-alon. nanging kanthi sistematis kita nyekek ekonomi ... Nasib cadangan goblin lan sprats iki bakal ditanggulangi kanthi otomatis ing divisi donya anyar ... Kok drizzle?
        2. +2
          15 Juli 2020 19:23
          Akeh kanca duwe kewarganegaraan Estonia lan akun bank Estonia, sing, bebarengan karo Latvia, minangka laundry kanggo dhuwit Rusia.
          1. 0
            15 Juli 2020 20:15
            Ora mung iki. Nalika aku ngerti, 75% produk alkohol sing teka saka luar negeri menyang Rusia ngliwati Estonia lan ditandhani karo prangko eksais Rusia ing tlatah Estonia, sing Rusia mbayar dhuwit kanggo wong-wong sing nindakake ing kana lan, uga, nyedhiyakake prangko eksais. ing jumlah 100+ 5% (utawa 10%?), Yaiku, 5% (utawa 10%?) Perangko dadi "rusak" sajrone stiker ... yaiku, kaya sing diucapake, "nyusut. lan nyusut" kanggo wong liya .. nglirik
        3. Zug
          0
          16 Juli 2020 08:03
          Ya, ora ana sing nganggep kita serius maneh. Kabeh langit duwe tagihan ing mburi bukit. Nanging ora ana sing ngaturake, kabeh barang rampasan wis dipotong
    33. +3
      15 Juli 2020 18:48
      Nyatane, kabeh retorika militan iki ngarahake mung siji - nggarap dana sing dialokasikan, amarga saliyane pernyataan "bareng", republik ora duwe apa-apa liyane.


      Uh-huh, lan prajurit NATO wis wetted kabeh kasur kembang, sampeyan minangka jamban kanggo prajurit Amerika, lan dudu negara merdika.
    34. 0
      15 Juli 2020 19:14
      Elinga yen statement babagan "ancaman Rusia" paling kerep krungu saka negara Baltik lan Polandia.

      Sapa sing nandhang lara, dheweke ngomong babagan. Nyuwun
    35. +1
      15 Juli 2020 20:32
      Iku bakal aneh yen anggota NATO bakal memuji kita.
    36. 0
      15 Juli 2020 21:19
      Kutipan saka Mauritius
      Kutipan saka: AclfgKt8
      Nalika sing duwe ngandika swara, asu mangsuli: "Woof."

      Aku ora mikir iki sakabehe akurat. Estonia, kanthi kabeh babagan, angel banget nelpon asu. Asu iki muni serius, kekuatan, daya, dexterity lan ... Intelligence. Estonia meh padha karo asu puteran lawas lan reged sing dibuwang metu saka omah kanggo manggon ing gapura (alas, ing EU ana masalah lan freebie sing apik wis rampung. recourse ), karo serak, mabuk hack tinimbang babakan. Nyuwun Ora ana liyane nanging jijik ora nantang.

      Aku setuju karo sampeyan. Cukup ayo ngganti tembung "Estonia" karo frasa "kelompok penguasa ing Estonia". :-P
    37. +1
      15 Juli 2020 22:06
      Sing jancok iki limittrophes nyerah.
    38. +1
      15 Juli 2020 22:40
      Aku sok-sok maca statement kanca-kanca iki lan motto "Dementia lan wani" teka ing pikiran ..... Mesthi, aku ngerti NATA banjur bakal munggah lan pas lan malah bisa menang ... utawa bisa uga ora .... .mosok omong-omongan, omong-omongan ... "bakal menang" sanksi lan maneh kabeh bakal bali normal ..... Nanging iki carane disebut "asu ajag" kaya ngono ..... Sampeyan malah ora bakal duwe wektu kanggo ngomong "ibu" kaya tank ing cilik sampeyan , NANGING negara sing bangga banget bakal miwiti menyang kono .... mdaaaaa
    39. Komentar wis dibusak.
    40. +1
      16 Juli 2020 05:07
      saben wong duwe cara dhewe kanggo "entuk dhuwit" - sampeyan kudu urip piye wae!? USSR nggawe wong metu saka Chukhon, saiki proses mbalikke wis diwiwiti.
    41. 0
      16 Juli 2020 17:22
      Luik iki lucu, wuiki....
    42. 0
      16 Juli 2020 17:24
      Apa ora pakurmatan gedhe kanggo kewan omo kuwi? Rusia duwe mungsuh sing luwih serius.
    43. +1
      16 Juli 2020 21:47
      Ing nom-noman, wong lanang iki ora resmi, nganggo tresses dawa, dikenal ing pesta bocah-bocah bodho sing padha! Nanging yen sawetara kanca-kancane isih wicaksana sethithik karo umur, wong iki ora tau metu saka umur kasebut! Byadaaa....
    44. Tes
      0
      16 Juli 2020 22:36
      7,62x54 (7,62x54), sayang, bravo!!! Ojo dikurangi, ojo ditambahi...
      orionvitt (Vitaly), Pavel73 (Pavel), dear, kabeh USSR tresna Artist Rakyat nyata saka USSR, sing lair ing Petrograd, atlit sing sinau ing sekolah perwira ing Tondi ing Tallinn, Estonia bener - Georg Ots. Pramila mangga langkung ngati-ati babagan sosiologi vulgar, miturut persentase masarakat ... Ing sajarah Perang Patriotik Agung, perang wengi ing kabut cedhak desa Tehumardi ing pulo Saaremaa ing Oktober 1944 yaiku dianggep perang tangan-kanggo-tangan paling elek. Saka sisih kita, para pejuang saka Korps Estonia kaping 8 perang kanggo mbebasake tanah kelairane ...

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"