Review militèr

Kim Jong Un: reunifikasi Korea penting banget

88

Sekretaris pertama Partai Buruh Korea, ketua pertama Komite Pertahanan Nasional lan komandan tertinggi DPRK Kim Jong-un percaya yen tugas sing paling penting saiki yaiku reunifikasi Korea, lan solusi iki. masalah ora bisa ditundha. Iki diandharake ing karya teoretis anyar dening Kim Jong-un sing diterbitake dina iki kanthi irah-irahan "Ayo dileksanakake gagasan patriotik Kim Jong Il lan terus mbangun negara sing makmur."

Ing karya iki, Kim Jong-un ngajak kabeh wong Korea sing manggon ing Lor, Kidul utawa ing luar negeri supaya aktif melu ing perjuangan adil kanggo manunggalaken bangsa.

Babagan kahanan internal DPRK, kepala negara nyathet yen rakyat kudu nggatekake babagan sinau babagan militer lan nuduhake patriotisme ing perang suci kanggo njamin pertahanan negara yen ana provokasi saka mungsuh.

Pimpinan DPRK uga negesake pentinge nggedhekake karya pendhidhikan supaya gagasan patriotisme Kim Jong Il teguh ing pikirane masyarakat. "Mung nalika angin panas ide-ide patriotik Kim Jong Il nyebar ing saindenging negara, lan wong Korea wiwit nindakake praktik kasebut, negara sosialis sing makmur bakal digawe ing DPRK," ujare koran kasebut.
Sumber asli:
http://www.vesti.ru
88 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ngalamun
    ngalamun 4 Agustus 2012 11:00
    + 12
    Nah, slogan iki wis suwe digunakake, nanging ora mungkin yen amers ngidini dheweke "nyorong" Korea Selatan. ngguyu Sanadyan yen Yu.Korea ora duwe panyengkuyung, piwulang Juche mesthi wis disembah biyen nglirik
    1. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 4 Agustus 2012 11:05
      + 12
      Quote: ngimpi
      slogan iki wis digunakake kanggo dangu, nanging ora kamungkinan sing amers bakal ngidini kanggo "ngrebut" Korea Kidul.

      Alexei, kok sampeyan melas, ayo padha nyawiji lan mbuwang pangkalan Amerika saka Korea Selatan.
      1. ngalamun
        ngalamun 4 Agustus 2012 11:07
        +9
        Kutipan: Alexander Romanov
        Lha kok ndadak mesakake, ayo padha nyawiji lan mbuwang pangkalan Amerika saka Korea Selatan.

        Aku ora kepikiran maneh, lan garwane anyar, sing wis dadi Korea bersatu, bakal nyanyi lagu babagan Sobchak kita (dheweke duwe hit babagan wanita jaran ing repertoar dheweke) ngguyu
        1. ngalamun
          ngalamun 4 Agustus 2012 11:14
          +6
          Iku kabeh game kamanungsan
          PBB wiwit nyebarake bantuan kamanungsan menyang Korea Lor

          4:2012, 06 Agustus 20

          Korea Lor bakal miwiti nampa bantuan PBB sing dialokasikan ing hubungane karo akibat saka banjir abot sing nyerang Korea Lor.

          «Badan kamanungsan PBB wis wiwit ngumpulake lan ngirim (menyang Korea Utara) pasokan banyu, panganan lan barang-barang penting liyane. Kabeh iki bakal mbantu 63 wong sing ora duwe omah amarga banjir gedhe ing Republik Rakyat Demokratik Korea, "ujare situs web resmi organisasi kasebut.


          Dana Anak-anak Perserikatan Bangsa-Bangsa (UNICEF) wis wiwit nyebarake banyu ngombe botol kanggo pendhudhuk negara kasebut, uga kit pertolongan cemas, produk kebersihan lan kit pendidikan kanggo bocah-bocah.

          Sabanjure, Program Pangan Dunia PBB (WHO) ngirim produk panganan menyang DPRK. Iki bakal ngidini kanggo nyedhiyakake korban bencana alam kanthi porsi 400 gram bubur millet saben dina suwene rong minggu.

          Dina Senin, panguwasa DPRK njaluk saka misi PBB kanggo pasokan kamanungsan, utamane panganan lan bahan bakar, kanggo mbantu ngatasi akibat saka bencana alam..
          1. aksakal
            aksakal 4 Agustus 2012 19:10
            +4
            Quote: ngimpi
            Iki bakal ngidini kanggo nyedhiyakake korban bencana alam kanthi porsi 400 gram bubur millet saben dina suwene rong minggu.
            - soko aneh Korea Utara kaliren. Ing noneshny Olimpiade ing Panggonan katelu ing medali sawise China lan Amerika Serikat. Mungkin dheweke ora butuh bantuan kamanungsan? Amarga iki minangka cepet marasake awakmu, ing kasus apa wae, pasa kuwi ora bakal natoni atlit Rusia. Aku uga bakal nulis "Kazakhstani", nanging Kazakhstani nindakake banget - saben wong sing duweni potensi bisa njupuk emas, emas lan padha - Vinokurov, shatngi lan weightlifters, boxers.
        2. Hysnik-Tsuzoi
          Hysnik-Tsuzoi 4 Agustus 2012 13:12
          +9
          Quote: ngimpi
          nyanyi babagan Sobchak kita (dheweke duwe hit babagan wanita jaran ing repertoar dheweke)

          Nanging aku njaluk sampeyan aja ngina jaran!, dheweke isih nindakake akeh kabecikan kanggo manungsa, ora kaya sawetara.
      2. Pangertèn umum
        Pangertèn umum 4 Agustus 2012 12:23
        -15
        Alexei, kok sampeyan melas, ayo padha nyawiji lan mbuwang pangkalan Amerika saka Korea Selatan.
        Hahaha.
        Korea manunggal bakal dadi negara paling pro-Amerika ing donya.
        Lan tilas Korea Lor bakal tresna Amerika malah luwih saka Polandia, Ceko, Lithuania, Jerman Timur lan "Rusia Amerika" - kabeh padha, feces abang liyane tiba kanggo akèh sing.
        1. Alexei
          Alexei 4 Agustus 2012 17:41
          +7
          Quote: akal sehat
          Korea manunggal bakal dadi negara paling pro-Amerika ing donya.
          Lan tilas Korea Lor bakal tresna Amerika malah luwih saka Polandia, Ceko, Lithuania, Jerman Timur lan "Rusia Amerika" - kabeh padha, feces abang liyane tiba kanggo akèh sing.

          Soko akal sehat kanggo skizofrenia ...
          1. Pangertèn umum
            Pangertèn umum 4 Agustus 2012 19:00
            -11
            Soko akal sehat kanggo skizofrenia ...
            Iku smacks saka analogi - "A babi bakal nemokake rereget nang endi wae."
            1. alex-defensor
              alex-defensor 5 Agustus 2012 08:47
              +1
              Quote: akal sehat
              Lan tilas Korea Lor bakal tresna Amerika malah luwih saka Polandia, Ceko, Lithuania, Jerman Timur lan "Rusia Amerika" - kabeh padha, feces abang liyane tiba kanggo akèh sing.


              Mung negara kasebut, utawa luwih saka pamrentahane, Amerika Serikat sing tresna, ora ana wong liya. Kita pancen ora peduli. Dheweke ora seneng karo kekuwatan super. Nanging, ora ana gunane kanggo mbantah.
              Aku weruh sampeyan, Pangertèn umum, kaya kabeh "oranye", nalika ndhaptar, dheweke ora nuduhake jenenge, utawa negara lan kutha panggonan, nanging kita wis biasa karo wong-wong sing kaya ngono, sanajan ora ana siji-sijine ing antarane sampeyan (iki) sing sadurunge nyebut awake dhewe minangka "modestly". " minangka " COMMON SENSE " ... carane sampeyan yakin ... iki wis dadi tandha.
              Ora perlu puff munggah, wektu bakal sijine kabeh ing panggonan, sanadyan kanggo wong-wong sing slamet Perang Donya III, kang "US kinasih" wis siyap kanggo terjun donya.

              Kabeh ing misbyah saka dollar kanggo dominasi donya. Aja tresna Amerika, piz sawijining .... uh, iku perlu kanggo neutralize (apa sing kudu ditindakake, aturan situs), lan urgent.
              1. pimply
                pimply 5 Agustus 2012 23:42
                0
                Kanggo apa? Inggih, punika - tegesipun?
              2. Pangertèn umum
                Pangertèn umum 7 Agustus 2012 21:57
                0
                Aku weruh yen sampeyan, Common Sense, kaya kabeh "oranye", ora nuduhake jeneng, negara lan kutha panggonan nalika registrasi, nanging kita wis digunakake kanggo iki, sanadyan ora ana siji saka sampeyan (kaya) wis tau disebut piyambak ". andhap asor" , kaya "AKAL UMUM" ... carane yakin sampeyan dhewe ... iki wis dadi tandha.


                Nanging sampeyan ora nunjukake jeneng, nomer paspor, lurung-lurung / apartemen, umur, lan bisa uga sampeyan ngapusi ing data sing dituduhake. Utawa log ora tusuk ing mripat?))
                Wektu wis nyelehake kabeh ing panggonane - wong-wong sing milih demokrasi Amerika minangka model. lan Amerika Serikat minangka patron - padha urip luwih sugih, luwih jujur, lan rasa seneng wong-wong sing wis milih model Soviet.
                Mung mbandhingake Kaukasus Kidul karo DPRK lan FRG lan karo GDR sing ana regane.
                bebener wis kanggo wong-wong sing slamet saka Perang Donya III, kang "US kinasih" wis siyap kanggo terjun donya.

                Sampeyan extrapolate kepinginan kanggo wong liya. AS ora butuh perang donya. USA lan tanpa perang nomer siji. Sampeyan mbutuhake perang donya kanggo nggedhekake wilayah, golek vassal anyar, lan njupuk barang wong liya. Lan AS nyekel tangan sampeyan. Iki sing sampeyan ora seneng.
          2. Spesialis-
            Spesialis- 5 Agustus 2012 18:41
            -1
            Kutipan saka Alexey
            Soko akal sehat kanggo skizofrenia ...

            Lan pira sampeyan duwe kene?
        2. sapulid
          sapulid 5 Agustus 2012 02:35
          -1
          Minus muspra, bakal dadi. Paling ora kanggo sepuluh taun pisanan, banjur sindrom GDR bakal teka.
      3. Protey
        Protey 4 Agustus 2012 12:54
        -1
        Lan ing wektu sing padha Samsung, LG, Hyundai, KIA lan luwih akeh tinimbang sing digunakake saben dina? Secara pribadi, aku njaluk ngapura yen ilang kabeh iki.
        1. slas
          slas 4 Agustus 2012 13:08
          +8
          Kutipan saka Protey
          Lan ing wektu sing padha Samsung, LG, Hyundai, KIA lan luwih akeh tinimbang sing digunakake saben dina? Secara pribadi, aku njaluk ngapura yen ilang kabeh iki.

          Inggih, Jerman bebarengan lan sampeyan ilang Mercedes Volks, etc., etc.? )))
        2. Hysnik-Tsuzoi
          Hysnik-Tsuzoi 4 Agustus 2012 13:17
          +7
          Biasane, Samsung bakal diarani partisan abang, lan LG bakal dijenengi maneh dadi bintang, mung bakal nambah "abang".
      4. Spesialis-
        Spesialis- 5 Agustus 2012 18:41
        -1
        Kutipan: Alexander Romanov
        ayo padha nyawiji lan mbuwang pangkalan Amerika saka Korea Selatan

        Apa sampeyan serius? Nalika iku mesthi ora bisa
      5. Nire
        Nire 6 Agustus 2012 08:28
        +1
        Kutipan: Alexander Romanov
        Alexei, kok sampeyan melas, ayo padha nyawiji lan mbuwang pangkalan Amerika saka Korea Selatan.

        Nanging, Korea Lor bakal dadi vassal sing manut ing Amerika Serikat minangka ijol-ijolan iPhone, Internet lan panganan cepet, lan kanthi rasa tresna udakara udakara 20 taun, dheweke bakal ngelingi kepiye pungkasane disimpen saka rezim kanthi manunggal iki ...
        ps
        lan Eun versi murni saka amer Gorby ing dhampar, padha sijine wong kabeh padha nglirik
    2. Isr
      Isr 4 Agustus 2012 11:40
      -17
      Bebener Panjenengan. USSR ora bakal cocok kanggo "ndhukung" Korea Utara, padha bakal urip kaya wong ing sawijining negara. Lan saiki cadangan komunisme iki wis rusak sajrone 60 taun lan ngracun kabeh sing ana ing sekitar. Lan "pahlawan" sing enom durung kena kuping, urip ing jagad sing diciptakake dhewe, mikir yen dheweke bisa nindakake apa wae, mula dheweke wani.
      1. igor67
        igor67 4 Agustus 2012 11:48
        + 13
        Isr,
        Iku misale jek sing ing 53, nalika tank PBB wis ana ing Pyongyang, China teka kanggo bantuan saka DPRK karo 300 pasukan tanpa senjata abot lan kabongkar pasukan PBB kanggo Seoul, nanging banjur bali menyang 38 paralel lan padha ngadeg ana.
        1. mark021105
          mark021105 4 Agustus 2012 14:19
          +7
          Ing taun 1950, wong lor ngrebut meh kabeh wilayah, lan mung intervensi p_indos sing nyurung dheweke bali menyang tapel wates Cina. Nalika iku 1 yuta wong Tionghoa nulungi wong lor.
          1. pimply
            pimply 4 Agustus 2012 14:32
            +1
            Ing kono, ora mung amers. Ana pasukan PBB saka puluhan negara.
            1. Ditambah 36,6
              Ditambah 36,6 4 Agustus 2012 19:33
              0
              Quote: Pimply
              Ing kono, ora mung amers

              Oh, lan sampeyan kene - pimply telek.
              Toko Aku ora ngerti - carane admin ngatur kanggo bali rating kanggo sampeyan?
              Kita kabeh ngliwati Larangan lan nggawe sawetara akun - program browser TOR gratis mbantu kabeh wong.
              1. pimply
                pimply 4 Agustus 2012 21:18
                -1
                Apa sampeyan ngerti yen Thor ora menehi anonimitas lengkap?
          2. igor67
            igor67 4 Agustus 2012 14:49
            -2
            Aku nulis babagan pungkasan perang babagan 53,
      2. wong04
        wong04 4 Agustus 2012 12:08
        +4
        Yen "pahlawan enom" iki durung ngobong maksimalisme enome, dheweke bisa main sadurunge perang skala penuh. Apa sampeyan butuh cedhak karo Rusia?
        1. sapulid
          sapulid 5 Agustus 2012 02:38
          0
          China ora bakal. Dheweke, perang ing tangan, ora perlu.
      3. alex-defensor
        alex-defensor 5 Agustus 2012 09:01
        +2
        Kutipan saka Isr
        Bebener Panjenengan. USSR ora bakal cocok kanggo "ndhukung" Korea Utara, padha bakal urip kaya wong ing sawijining negara. Lan saiki cadangan komunisme iki wis rusak sajrone 60 taun lan ngracun kabeh sing ana ing sekitar. Lan "pahlawan" sing enom durung kena kuping, urip ing jagad sing diciptakake dhewe, mikir yen dheweke bisa nindakake apa wae, mula dheweke wani.


        USSR ora bakal munggah menyang Vietnam, lan Amerika Serikat bakal ngobong kabeh wong nganggo napalm bebarengan karo alas.

        Kajaba iku, China luwih melu ing Korea. Tentarane, sing diarani "Relawan Rakyat", melu perang, mula komunisme ing Korea Lor dibangun ing prinsip Cina. USSR mbantu mung karo senjata, latihan, dhuwit lan penasehat.

        Lan konflik kasebut diwiwiti kanthi kasunyatan manawa ing Korea, sanajan ing Perang Donya II, ing perusahaan nglawan Jepang, ing ngendi Korea dumunung, Amerika Serikat munggah saka kidul, lan USSR saka sisih lor, nanging iki mung prasyarat. Dadi kita bisa ngomong iki: Amerika Serikat ora bakal pas lan Korea Lor bakal ngetutake dalan komunis, nanging ora model Cina, nanging Soviet ... sing luwih disenengi.

        Maneh, format komentar ora ngidini aku nyatakake kasusku marang kapitalisme (kanthi penyakit sistemik lan ambruk kronis périodik sing mbutuhake "getih anyar", sing kedadeyan saiki), nanging kanggo sosialisme minangka rezim demokratis sejati (nanging mung kanthi implementasine prinsip-prinsip komunisme sing winates, liwat pambentukan format anyar kanggo konsep "properti umum").

        Dadi sayang Isr, wong karo jeneng aneh lan panggonan malah luwih aneh saka panggonan (loro loreng ... minangka dituduhake ing pribadi), ana apa-apa kanggo sampeyan lan wong kaya sampeyan nyekel kene ing situs iki, nanging mbok menawa kanggo nyenengake kita.
        1. alex-defensor
          alex-defensor 5 Agustus 2012 09:17
          0
          Kene, hakim dhewe (Isr pribadi)

        2. alex-defensor
          alex-defensor 5 Agustus 2012 09:28
          0
          Sayange uga yen USSR, nalika nindakake operasi serangan sing sukses marang Angkatan Bersenjata Jepang (ing pungkasan perang), ora bisa mlebu ing Jepang, sing ngidini Amerika Serikat nyelehake bom nuklir ing 2 kuthane. .

          Nalika sampeyan bisa ndeleng, AS wis akeh kanggo tresna.
          1. pimply
            pimply 5 Agustus 2012 13:53
            0
            ana. Paling ora amarga nggunakake bom iki nylametake nyawa prajurit Soviet sing cukup akeh - bisa uga mati luwih akeh yen Jepang terus nglawan. Apa sampeyan ndeleng saka sisih iki?
        3. pimply
          pimply 5 Agustus 2012 13:51
          0
          Ora ana komunisme ing Korea Lor. Resmi dibusak saka doktrin. Sistem iki dibangun ing basis saka Stalinist, lan dudu Maois, nanging mengko diganti nemen lan tightened, supaya sistem wis rampung duweke. Juche.

          Kanggo Vietnam, yen USSR ora mlebu, mesthi ana kediktatoran militèr kaya Korea Kidul kanggo sawetara wektu, lan korban bakal luwih sithik. Nanging, ora cocog karo Pakistan lan Amerika Serikat menyang Afghanistan.
        4. Isr
          Isr 5 Agustus 2012 19:28
          +2
          "Uni Soviet ora bakal mlebu Vietnam", mesthine ora ana napalm, nanging bakal ana negara sing berkembang kaya Korea Selatan utawa Jepang. Bubar iki aku ana ing Saigon, aku manggon karo wong wadon tuwa, mula dheweke ngandhani aku kanthi bisik-bisik, supaya komunis ora krungu, yen Saigon beda karo Ho Chi Minh, kaya New York saka Moskow. Lan babagan aku ana ing situs kasebut, mula sampeyan duwe "kabebasan"? Utawa mung tembung? Kawula wonten ing siti ingkang karsa, tan nutup sapa-sapa, manut pranataning siti, asmanipun Isr, lan ing Israel. Yen ana sing ora cocog karo sampeyan, mula iki masalah pribadi sampeyan, ngrampungake dhewe, lan ing kene ana diskusi, lan aku mangsuli komentar sampeyan. Format komentar ndadekake iku bisa kanggo negara kabeh Pros lan cons sosialisme (ora ana apa-apa karo apa ana ing USSR), tanpa nggunakake Vocabulary informal, sampeyan nyoba. Miturut cara, kita metu saka topik.
          1. alex-defensor
            alex-defensor 20 Agustus 2012 22:33
            0
            Kutipan saka Isr
            Bubar aku ana ing Saigon, aku manggon karo wong wadon tuwa, mula dheweke ngandhani aku kanthi bisik-bisik, supaya komunis ora krungu, yen Saigon beda karo Ho Chi Minh, kaya New York saka Moskow.


            Ora, nggih, perlu ... kaya ngono wong wadon tuwa "saka Saigon" ujar, ta? yaiku, dheweke ana ing Moskow lan dheweke ana ing New York?!?

            Kutipan saka Isr
            Lan babagan aku ing situs kasebut, kayane sampeyan duwe "kabebasan"


            Merdika ora ateges hak nyinggung!!! Aku dudu jinis sing nanggepi pipi liyane. Ngajeni negara, budaya lan kita, kita bakal ngurmati.
      4. gerome
        gerome 5 Agustus 2012 16:37
        +1
        Miturut logika iki, yen kapitalis ora ngganggu kabeh wong karo demokrasi, banjur USSR ora bakal ngganggu. Lan umume, tanpa agresi kolonial ing Kulon, kita bakal mbangun negara sing normal, lan ora mbuwang sumber daya kanggo nglawan penjajah kasebut.
        1. pimply
          pimply 5 Agustus 2012 17:17
          0
          Oh lucu. Ing USSR, ing kabeh orane tumrap sekolah saka sawijining orane, ana rencana kanggo ngekspor revolusi kanggo macem-macem negara. Negara-negara adidaya mesthi duwe kepentingan dhewe ing negara liya - mulane dheweke bakal terus munggah, ora preduli sistem apa wae sing diduweni.
      5. Skiff
        Skiff 6 Agustus 2012 09:00
        +1
        Lan padha wong nyata, padha urip miturut kalbu lan pakurmatan, padha makarya lan ora bend, lan asu ajag kaya sampeyan rot ing donya.
        1. pimply
          pimply 6 Agustus 2012 14:26
          0
          Sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan ing kana. Ana saiki, kajaba sawetara perusahaan militer, kapitalisme liar kasebut. Saben uwong nggawe gesheft cilik lan max metu suap. Amarga jatah sebagian didol mung ing Pyongyang (meh ora ana ing wilayah liyane), lan negara kasebut manggon ing pasar lan suap. Ana sing nyulik rokok nganggo tangan lan didol nganggo kedok wong Cina, ana sing njaga kantin, ana sing numpak transportasi pribadi, ana sing dagang ing pasar. Resmi, kabeh iki dilarang banget - nanging nyogok maksimal kanggo kabeh wong, amarga ing gaji resmi sampeyan bisa mangan kaping pindho ing restoran pribadi - gaji resmi rata-rata 3000 sk won, lan mangan ing eatery - 1200-1500.
    3. beech
      beech 4 Agustus 2012 12:31
      +1
      Reunifikasi Korea - Aduh, kneading bakal teka !!
      1. pimply
        pimply 4 Agustus 2012 14:32
        +3
        Bakal ora. Iki minangka retorika biasa, fitur favorit.
        1. 755962
          755962 4 Agustus 2012 17:44
          +3
          Korea Lor saiki minangka zona penyangga sing efektif banget kanggo Beijing. China nggunakake hubungan tegang antarane loro Korea kanggo entuk kaluwihan ing kabijakan manca lan geopolitik.
          Yen China mandheg ngirim bantuan kamanungsan menyang DPRK, bakal nyebabake krisis ekonomi akut ing pungkasan, sing, paling kamungkinan, bakal mungkasi karo manunggalaken Lor karo sugih lan free pepadhamu Kidul. Penyatuan semenanjung Korea bakal dadi asil sing ora dikarepake Beijing.
          1. pimply
            pimply 4 Agustus 2012 18:08
            0
            DPRK umume pinter maneuver, nampa bantuan saka Amerika Serikat, China, Korea Selatan, lsp.

            Nyatane, Korea Kidul uga ora pengin iki, nyadari dhuwit apa sing kudu dilebokake ing penyatuan - dibandhingake karo penyatuan Jerman, jumlah kasebut ora cedhak. Ilmuwan ngira longkangan ing kasugihan ing 50 kaping.
            1. 755962
              755962 4 Agustus 2012 20:11
              +3
              Quote: Pimply
              Korea Utara umume apik ing maneuver

              Halo, jenenge, yen sampeyan pengin urip, sampeyan ora bakal kesel banget ...
              1. pimply
                pimply 4 Agustus 2012 22:33
                0
                Ya, umume kaya ngono
          2. Yura
            Yura 4 Agustus 2012 21:38
            +2
            Kutipan: 755962
            Yen China mandheg ngirim bantuan kamanungsan menyang DPRK, bakal nyebabake krisis ekonomi akut ing pungkasan, sing, paling kamungkinan, bakal mungkasi karo manunggalaken Lor karo sugih lan free pepadhamu Kidul.

            Asosiasi? Mungkin, kenapa ora karo China?
            1. 755962
              755962 5 Agustus 2012 02:52
              +1
              Quote: Yura
              Mungkin, kenapa ora karo China?

              Bayangno wae....sedhela....China karo Korea.. Wis mbayangno..?Lan saiki analogi...Ora ngelingi sopo???
              1. pimply
                pimply 5 Agustus 2012 13:54
                -1
                Korea, sedhela, duwe klaim teritorial sing padhet marang China. Kajaba iku, wong Korea minangka nasionalis sing serius.
                1. Spesialis-
                  Spesialis- 5 Agustus 2012 18:44
                  -1
                  Quote: Pimply
                  Korea, sedhela, duwe klaim teritorial sing padhet marang China

                  Aja gawe aku ngguyu. Gajah lan kutu.
                  1. pimply
                    pimply 5 Agustus 2012 23:47
                    0
                    Kutu asring nyenyet kanthi nyeri. Pitakonan kasebut ora babagan perang - ora mungkin ana apa-apa ing ngarep iki ing mangsa ngarep. Pitakonan penyatuan karo China muncul - kahanan sing ora nyata.

                    Lan kanggo pratelan - sampeyan dhewe ngerti, iku kabeh masalah kesempatan lan wektu sing tepat.
    4. PatriotizTAT
      PatriotizTAT 5 Agustus 2012 01:20
      +1
      Jujur, pendapat pisanan babagan dheweke yaiku .... bocah sing "bisa" dimanipulasi ... sanajan iki bisa uga ngapusi, nanging kita kabeh ngira ing kene!
  2. itr
    itr 4 Agustus 2012 11:02
    +4
    Ing sawetara cara, dheweke wiwit ngelingake aku Gorbachev. mung tembung lan tumindak sing durung katon. Inggih, kajaba kanggo kasunyatan sing wong nikah
    Nanging ing wektu sing padha, dheweke uga ora kuwasa. Wektu bakal ngomong
    1. Morgan Stanley
      Morgan Stanley 4 Agustus 2012 13:54
      0
      Dada))) Iku bener)
      Aku dhewe mikir yen wis wektune kanggo mungkasi "panggilan perang", lan wektu kanggo ngatasi ekonomi ... Conto kanggo wong-wong mau yaiku China, sing uga dudu negara demokratis, nanging kuat kaya PPC. Sawise kabeh, yen perusahaan, loro Kulon lan Asia, diijini mlebu ing DPRK, banjur DPRK bakal kaya China kapindho.
  3. Rider
    Rider 4 Agustus 2012 11:09
    +2
    Kutipan saka itr
    Ing sawetara cara dheweke wiwit ngelingake aku Gorbachev. mung tembung lan ora ana tumindak


    Elinga kleleb korvet Korea Selatan Cheonan
    Mantap kawan Eun! Tampilake ibune Kuzkin marang anak-anak Amerika iki
    1. itr
      itr 4 Agustus 2012 11:52
      +1
      Apa dheweke klelep?????
      1. pimply
        pimply 4 Agustus 2012 14:33
        +1
        He, he. Pengaruh sing dikuwatake.
  4. watu09
    watu09 4 Agustus 2012 11:11
    0
    misale jek sing owah-owahan wiwit ing DPRK, nanging durung ngerti apa iki apik utawa ala
    1. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 4 Agustus 2012 11:17
      +1
      Kutipan saka: rock09

      misale jek sing owah-owahan wiwit ing DPRK, nanging durung ngerti apa iki apik utawa ala

      Aku wedi ora bakal dadi luwih elek sad
      1. Ruslan67
        Ruslan67 4 Agustus 2012 14:17
        +1
        bakal!
      2. pimply
        pimply 4 Agustus 2012 14:36
        0
        Mbok. Miturut Lankov sing padha, getihen bisa diwiwiti amarga bedane standar urip, sing umume wong wis ngerti, nanging ora ngerti. Salah sijine yen taraf uripmu kurang, nanging pepadhamu luwih apik. Nanging nalika pepadhamu iki sadulurmu, lan sampeyan dumadakan Cut ing sing panginten sing nindakake sethitik luwih apik, nanging nyatane manggon ing kraton, lan sampeyan ana ing Gubug - ing umum, padha bisa miwiti looking for wong kanggo mlebu. Nanging Lankov asring dadi adoh banget. Dadi mungkin Kim bakal bisa narik ekonomi kanthi bantuan wong Tionghoa. Saiki ana pasar ireng sing surealis, asring banget adhedhasar suap
        1. sapulid
          sapulid 5 Agustus 2012 02:44
          0
          Napa nggawe saingan? Kanggo ngrampungake ekonomi, dheweke bakal mbantu supaya bisa gumantung marang dheweke.
          1. pimply
            pimply 5 Agustus 2012 13:55
            -1
            Yen mung amarga yen ora diseret, ing sawijining dina piramida iki bakal ambruk, lan pecahan bakal nempuh RRC.
        2. slas
          slas 6 Agustus 2012 11:58
          0
          Quote: Pimply
          Saiki ana pasar ireng sing surealis, asring banget adhedhasar suap

          Apa sampeyan bisa menehi jeneng siji negara, contone, sing ora ana utawa ora ana suap? TAPI ? Lemah? Lan aja nganti tekan ngisor tembung kaya ana liyane utawa kabeh, nanging kita ora duwe (?) utawa sethitik, uga ora kelakon kanggo sapa wae) Mung duwe bathi kanggo ngomong lan nalar kaya ngono, lan luwih-luwih, wis dadi adat kanggo sampeyan ing wektu sing ala iki nglirik
          1. pimply
            pimply 6 Agustus 2012 14:29
            0
            Nang endi wae. Masalahe yaiku Korea Utara wiwit mbangun ekonomi babagan iki. Pitakonan ora kasedhiyan suap, nanging jumlahe. Ing kana, amarga kegiatan pribadi dilarang, suap diwenehake kanggo kabeh. Contone, kanggo kang kadhaptar ing produksi negara, ngendi sampeyan diutus, lan sampeyan ora bakal pindhah ana. Kanggo kasunyatan manawa sampeyan ora bakal dipenjara kanggo bisnis sampeyan - lan pancen kabeh wong melu bisnis, amarga sampeyan ora bisa urip kanthi gaji resmi 3000-4000 won.
  5. bremest
    bremest 4 Agustus 2012 11:12
    +3
    Pimpinan enom lan bodho wiwit "perestroika", nggawa Mickey Mouse kanggo bocah-bocah lan ngomong babagan proyek utopia. Apa sampeyan ora wedi karo pengadilan ing Korea sing demokratis lan bersatu?
    1. pimply
      pimply 4 Agustus 2012 14:39
      -1
      Wong tuwa lan pinter ngomong babagan proyek utopia. Masalahe yaiku wong Korea Lor saiki wis ngerti kepiye uripe tetanggan ing sisih kidul. Lan iki fraught karo bledosan internal. Mula, Kim nyoba nindakake apa wae, kanthi bantuan saka China. Ayo ndeleng apa sing metu.
  6. pribol
    pribol 4 Agustus 2012 11:13
    +2
    Ana roso kesengsem sing Korea tenan bakal nyawiji mung ora ing sirah saka Kim Jong-un, kanca iki aku sangsi sing bakal nahan daya.
  7. vladimir64ss
    vladimir64ss 4 Agustus 2012 11:15
    -1
    Sampeyan ora menehi rencana nyata (Operasi Y)
    1. Morgan Stanley
      Morgan Stanley 4 Agustus 2012 13:57
      -1
      Kira-kira setahun utawa luwih, kabar yen manunggalake Korea bakal biaya Kaukasus Kidul $ 3 triliun ... Rencana sing bisa ditindakake, nanging mung yen menehi dhukungan ...
      1. vladimir64ss
        vladimir64ss 4 Agustus 2012 19:52
        +1
        Aja maca koran kapitalis sadurunge nedha bengi.
        1. Spesialis-
          Spesialis- 5 Agustus 2012 18:45
          -1
          Kutipan: vladimir64ss
          Aja maca koran kapitalis sadurunge nedha bengi.

          Sing mesthi.
          Utawa luwih apik, aja maca kabeh.
          1. pimply
            pimply 5 Agustus 2012 23:48
            +1
            Mungkin luwih becik ora maca kabeh?
  8. Kapten Vrungel
    Kapten Vrungel 4 Agustus 2012 11:16
    0
    A Korea Utara ngimpi iki adoh saka mripat manungsa, nonton saka mlarat kamakmuran saka sedulur kidul. Penyatuan bisa, nanging ora kanthi nggabungake Kidul menyang Lor, nanging miturut syarat-syarat Kidul. Lan tanpa mangu-mangu, kabeh wong Korea bakal njaluk supaya Partai Buruh dicekal, lan sing paling dhuwur ngadili (dipasang ing tembok) sajrone pirang-pirang taun kasangsaran rakyat. Iki "patriotisme" palsu, ing panjalukan saka partai. Dockers kerjane kaya nir lan nggawe kontak sithik. Biasane dheweke tetep meneng utawa fitnah karo kuotasi sing diapalake saka jaman Kim Il Sung.
  9. Delink
    Delink 4 Agustus 2012 11:20
    0
    Ing kene kudu mutusake ing antarane awake dhewe. Nanging para amers pancen ora bakal nglilani kedadeyan kasebut. Utawa ing paling padha nyoba. Nanging kabeh gumantung marang pimpinan ing kepala.
  10. gunung
    gunung 4 Agustus 2012 11:23
    +4
    Inggih, iku kabeh gumantung carane serikat buruh dimaksudaké.
    Yen militèr, banjur iki perang sipil, lan getihen persaudaraan, sing ora bisa ditampa.
    Yen tentrem, kemungkinan Korea Lor bakal dadi Kidul, lan ora kosok balene.
  11. Apollo
    Apollo 4 Agustus 2012 11:50
    +6
    Amarga kontradiksi sing ana ing antarane loro Korea, aku yakin manawa ora bisa manunggalake saiki utawa ing mangsa ngarep.
    Apa masalah sing kapisah.
  12. DNA
    DNA 4 Agustus 2012 12:24
    +2
    Miturut pendapatku, reunifikasi loro Korea ora bisa ditindakake amarga padha duwe sistem sosial-ekonomi sing beda-beda, ora ana Korea Lor lan Korea Selatan sing setuju nampa sistem liyane.
    "Mung nalika angin panas saka gagasan patriotik Kim Jong Il nyebar ing saindhenging negara, lan wong Korea wiwit nglakokake praktik kasebut, negara sosialis sing makmur bakal digawe ing DPRK." Iki ngendi wong lor pengin sosialisme, nanging nindakake. wong kidul setuju karo iki. Nanging ing kene ana aspek liya saka Amerika Serikat ora bakal nglilani dheweke bisa kumpul maneh amarga ngerti yen wong lor ora bakal nampa ideologi Barat lan ora pengin dadi boneka Amerika Serikat. Ya, kenapa Amerika Serikat kudu kelangan sekutu ing wilayah iki, mula ora bakal bisa.
  13. Cilik 1
    Cilik 1 4 Agustus 2012 12:31
    +1
    Aku mung arep ngomong karo sekretaris jenderal sing tiba-tiba lan marshal precocious: "Kimushko, sampeyan bocah sing cukup (minangka varian saka" bodho kronis ") nutup slicer roti!"...
  14. tan0472
    tan0472 4 Agustus 2012 12:38
    +2
    Inggih, Eun ngandika soko, banjur apa? Pimpinan Sev. Wong Korea akeh omong (ngancam). Miturutku, mung kasus Ynov sing bisa dirembug.
  15. Rum 3671
    Rum 3671 4 Agustus 2012 13:06
    +3
    Lan kepiye Kim Jong-un bakal ngrampungake masalah reunifikasi Korea. Ayo dadi miwiti karo Angkatan Udara. Miturut Wikipedia
    Angkatan Udara DPRK: Fighter-484
    MiG-29-35
    MiG-29UB-5
    MiG-23-56, kang
    MiG-23ML-46
    MiG-23P-10
    MiG-21PFM, BIS lan U-150
    F-7B (versi Cina saka MiG-21) - 40
    F-6 (MiG-19 versi Cina) - 98
    F-5 (MiG-17 versi Cina) - 100
    Pesawat serang - 174
    H-5 (versi Cina saka Il-28) - 80
    A-5 (Versi serangan Cina saka MiG-19) - 40
    Su-25K-32
    Su-25UBK-4
    Su-7BMK-18
    Mangkono, 658 pesawat tempur, kang 132 luwih utawa kurang modern (40 MiG-29, 56 MiG-23, 36 Su-25), liyane - model Soviet utawa Cina saka 50-60s abad pungkasan. Uga, 190 MiG-21 lan klon J-7 Cina, uga 40 A-5 lan 18 Su-7BMK, bisa uga ana regane. Kabeh liya bisa kanthi aman digandhengake karo bidang langka penerbangan. Apa sing bisa urip ing udara saka bom Il-28, penerbangan pisanan sing ditindakake ing taun 1948, supaya saben wong mutusake dhewe.
    Ana uga 20 helikopter tempur Mi-24D
    Latihan pesawat-357
    MiG-15UTI-30
    CJ-6 (versi Cina Yak-18) - 180
    L-39C-12
    FT-5 (Versi latihan Cina saka MiG-17) - 135
    Saka jumlah sing dituduhake, mung 12 L-39C sing bisa nduweni nilai tempur minangka pesawat serangan ringan.
    Pesawat transportasi - udakara 311
    Il-76MD-3 (ing maskapai "Air Koryo")
    IL-62M-2
    An-24-6
    An-2 - udakara 300
    Li-2 - diidentifikasi ing lapangan udara, ora dingerteni ing kahanan apa
    Helikopter transportasi - udakara 207
    Mi-26-4
    Mi-8T-15
    Mi-2 - udakara 140
    Z-5 (versi Cina saka Mi-4) - 48
    Reconnaissance / UAV-1/1-3
    An-24 kanthi radar MiG-29 lan 1-3 Tu-143 UAV
    Ana uga kira-kira 87 helikopter ringan Amerika MD 500D, sing diduga diimpor saka Jerman, lan nomer sing ora dingerteni saka MQM-107 UAV Amerika, sing diduga dijupuk nalika penerbangan pengintaian ing wilayah DPRK.
    Angkatan Udara uga kalebu 10 helikopter anti-kapal selam Mi-14PL.
    Nglawan kabeh "kamulyane" iki Angkatan Udara Korea Selatan duwe:
    Fighters lan fighter-bombers - 467, sawise mburi tuku F-15K lan F-16-479:
    F-15K Slam Eagle - 60 total rencana kanggo tuku 61 F-15K
    F-16 Fighting Falcon - 169 (118/51), 180 direncanakake (124/56)
    F-16C/D Blok 32-35 (28/7)
    KF-16C / D Blok-52 (F-16 rakitan Korea Selatan) -134 (90/44)
    Secara total, direncanakake tuku 30 F-16C-32, 10 F-16D-32, 94 KF-16C-52 lan 46 KF-16D-52
    F-4 Phantom II- 68 (ing 2014-2018 direncanakake tuku 40-60 "FX Phase 3" kanggo ngganti)
    Northrop F-5E/F Tiger II- 170, ing modifikasi ing ngisor iki:
    F-5E-126
    F-5F-20
    KF-5E-48
    KF-5F-20
    KF-5 diprodhuksi ing Korea Selatan kanthi lisensi Amerika wiwit taun 1982 nganti 1986. Direncanakake ngganti karo pesawat serangan KAI FA-50 Golden Eagle buatan Korea Selatan. 20 unit pisanan kudu mlebu layanan ing 2013.
    Pesawat angkut - 128
    HS.748 transportasi VIP - 2
    Boeing 737-300 VIP transportasi - 1
    Boeing 747-400 VIP transport- 1
    CN-235-100
    CN-235-220-12 (8 diprodhuksi miturut lisensi saka CASA ing Indonesia)
    C-130H-8
    C-130H-30-4
    Pesawat pengintai - 55 (56)
    BAe 125 Hawker 800-8, yaiku:
    Hawker 800RA-4
    Hawker 800SIG4
    RF-4C Phantom II - 27 kang 16 ing cadangan
    KAI KA-1 Woongbi-20
    Boeing 737 AEW&C AEW&C 737-700IGW-3 (liyane direncanakake dikirim ing taun 2012)
    Training - 197, kang 99 ing cadangan
    Hawk 67 - 20 kang 15 ing cadangan
    IL-103-22, total direncanakake kanggo tuku 23
    KT-1 Woongbi-85, sing 84 ana ing cadangan
    KAI T-50 Golden Eagle-70, ngrancang tuku 22 liyane ing versi pesawat serangan ringan
    Helikopter transportasi - 47
    UH-1H Iroquis-13
    UH-1N Twin Huey-2
    UH-1N-3
    HH-47D Chinook-6
    HH-60 Pave Hawk-10
    S-92A Superhawk VIP transportasi - 3
    Ka-32T-7
    AS 532 Cougar VIP transport - 3 (diprodhuksi kanthi lisensi ing Indonesia)
    Kanggo iki kudu ditambahake penerbangan saka pasukan darat lan Angkatan Laut Korea Selatan.
    Mangkono, imbangan kekuwatan: 658 pesawat tempur saka DPRK nglawan 467 saka Korea Selatan, yaiku 1 nganti 4 kanggo DPRK. Nanging, kudu dicathet yen nglawan 1 pejuang F-129 lan F-4 generasi kaping 15, DPRK mung bisa nglawan 16 MiG-40 saka modifikasi pisanan 29-9, yaiku rasio dadi 12 kanggo 3 kanggo sisih kidul. Korea, lan yen njupuk menyang akun Angkatan Udara AS ing Korea Kidul lan pesawat basis operator Amérika, rasio pesawat modern dadi luwih elek kanggo DPRK. -1s rampung ora ana gunane. Kajaba iku, Korea Kidul, loro independen lan ing lisensi Amérika, mrodhuksi pesawat modern, kang DPRK ora bisa gumunggung. Gosip babagan diduga diprodhuksi miturut lisensi Soviet MiG-30 ora dikonfirmasi. Amarga kekurangan bahan bakar, ana pitakonan babagan serangan pilot Korea Utara, uga kondisi teknis umum pesawat, akeh sing 10-29 taun.
    1. Rum 3671
      Rum 3671 4 Agustus 2012 13:10
      +2
      Ayo pindhah menyang sistem pertahanan udara. Ing kene kahanan maneh ora cocog karo DPRK:
      Korea Lor: S-25 (SA-1 Guild) 72 peluncur dikirim ing taun 1961
      S-75 (SA-2 Guidelin)-240 PU
      Baterei S-125 (SA-3 Goa)-32 (128 peluncur)
      Lingkaran M1 (SA-4 Ganef) - nomer dingerteni
      S-200 (SA-5 Gammon)-24 PU
      CubM1 (SA-6 Gainful) - jumlah ora dingerteni
      Arrow 10M (SA-13 Gopher) jumlah ora dingerteni
      Saiki, versi Korea Utara saka S-300 Rusia utawa HQ-9-KN-06 Cina ditampilake ing parade, miturut Wikipedia, luwih saka peluncur 8. Sampeyan uga kudu nyatet upaya kanggo modernisasi sistem pertahanan udara. , minangka versi seluler saka peluncur S-125 dituduhake ing parade pungkasan ing Pyongyang adhedhasar KrAZ, padha karo "Pechora-2" Rusia. , nalika iku padha sing dijupuk mudhun "kahuripan" F-125. Upaya sing padha ditindakake babagan S- 1999 kanggo nambah mobilitas. Saliyane iki, ana udakara 117 MANPADS: Strela 75M (SA-10000 Grail), diprodhuksi kanthi lisensi kanthi jeneng Hwasung-Chong; Strela-2 (SA-7 Gremlin); Igla-3 (SA-14 Gimlet), uga diprodhuksi ing lisensi. Dheweke sing ditampilake ing parade ing tank, operator personel lapis baja lan truk.
      Saliyane sistem pertahanan udara, ana akeh bedhil anti-pesawat - kira-kira 11:
      KS-30-130 mm jumlahe ora dingerteni
      KS-19 (jinis versi Cina 59) -100mm-500
      KS-12-85 mm-400
      M-1985- 57 mm - jumlah ora dingerteni
      ZSU-57-2 - jumlah ora dingerteni
      S-60 utawa (jinis versi Cina 59) -57 mm - jumlah ora dingerteni
      M-1992-37 mm - jumlah ora dingerteni
      M-1939 (model 61-K 1939) - 37 mm - 1,000
      M-1992-30 mm - jumlah ora dingerteni
      M-1992-23 mm - jumlah ora dingerteni
      ZSU-23-4 - luwih saka 100
      ZU-23-23mm-1,500
      M-1984 (salinan Korea Utara ZPU-4) - nomer ora dingerteni
      ZPU-4 - nomer dingerteni.
      Nilai tempur kabeh iki rada mamang lan mung bisa ngirim geni barrage, sanajan ing taun 1991 Irak KS-19 bisa nembak Tornado Inggris. Sawetara bedhil anti-pesawat lan ZPU ditransfer menyang cadangan Pengawal Merah Pekerja 'lan Petani' (RKKG). Sanajan ana upaya modernisasi, ing ZSU-23-4, 4 bedhil anti-pesawat kaliber 23 mm diganti karo kaliber 2 30 mm kanggo nambah jangkauan geni. Kajaba iku, umume tank Korea Lor dilengkapi bedhil mesin anti-pesawat 14,5 mm lan MANPADS,
      Korea Kidul: Angkatan Udara
      Baterei MIM-104 Patriot PAC-2 GEM / T-6 diwenehake saka Jerman Bundeswehr t-48 PU
      MIM-23 Hawk modifikasi saka baterei HAWK-XXI-24
      MANPADS Mistral minangka bagéan saka sistem pertahanan udara KP-SAM
      Pertahanan Udara Angkatan Darat:
      M-SAM Cheolmae-2 minangka versi sistem pertahanan udara Korea Selatan anyar saka S-400, digawe dening Samsung kanthi kerjasama NPO Almaz.
      K30 Biho-30mm ZSU-176,318 kudu mlebu layanan sadurunge 2013
      K263A1 Chungung-20 mm ZU (salinan saka "Volcano") - 520 (kalebu versi self-propelled saka K-200)
      SAM K-SAM Chunma versi Korea Selatan Crotale NG-120
      MANPADS "Shingung" (KP-SAM) - 2,000
      MANPADS "Mistral" - 406
      MANPADS "Igla-1E" (SA-16 Igla-1E) - 50
      MANPADS "Javelin" - dikirim ing taun 1986, ing 2010 ana 350 unit ing layanan.
      MANPADS FIM-92 "Stinger" - ing gudang Amérika, jumlah ora dingerteni
      Oerlikon 35mm-36, sistem Skyguard, 2 bedhil lan radar.
      1. Rum 3671
        Rum 3671 4 Agustus 2012 13:12
        0
        Struktur organisasi angkatan bersenjata DPRK
        Sesuai karo Konstitusi DPRK taun 1972, kepemimpinan Angkatan Bersenjata Rakyat (NAF) ditindakake dening Komite Pertahanan Republik Demokratik Rakyat Korea (GKO); Ketua Komite Pertahanan Negara - Panglima Tertinggi (wiwit 1993 - Marsekal DPRK Kim Jong Il). Ketua Komite Pertahanan Negara DPRK mrentah lan ngarahake kabeh Angkatan Bersenjata lan tanggung jawab kanggo pertahanan negara kanthi sakabehe. GKO nduweni wewenang kanggo ngumumake hukum militer ing negara kasebut lan ngetokake pesenan kanggo mobilisasi. Masa jabatan T-bills padha karo masa jabatan Majelis Rakyat Tertinggi. Ing GKO ana Departemen Angkatan Bersenjata Rakyat, sing kalebu Departemen Politik, Departemen Operasi lan Departemen Logistik. Uga subordinate kanggo Komite yaiku Departemen Keamanan Umum, Departemen Keamanan Negara lan komponen cadangan angkatan bersenjata. Staf Umum sing dadi panitia penasehat ing Kementerian Angkatan Bersenjata Nasional, lan markas Angkatan Udara lan Angkatan Laut nindakake kontrol langsung ing Angkatan Bersenjata Nasional, ngrampungake tugas kontrol operasional lan kesiapan tempur.
        NAF kalebu Tentara Rakyat Korea (kira-kira 850 ewu wong), dumadi saka pasukan darat, angkatan udara, angkatan laut lan pasukan operasi khusus, pasukan Kementerian Keamanan Umum (15 ewu wong) lan Departemen Keamanan Negara (20 ewu wong). ). ), Pengawal Merah Buruh lan Tani (RKKG, saka 1,4 nganti 3,8 yuta jiwa) lan Pengawal Merah Pemuda (MKG, saka 0,7 nganti 1 yuta wong), Detasemen Pelatihan (50 ewu wong), - Detasemen keamanan Rakyat (100 ewu wong).
        Ing DPRK, ana wajib militer, warga diwajibake wajib militer nalika umure 17 taun. Cadangan mobilisasi 4,7 yuta jiwa, sumber daya mobilisasi 6,2 yuta jiwa, kalebu 3,7 yuta wong sing cocog kanggo dinas militer.
        wadyabala darat
        Jumlah pasukan darat DPRK kira-kira 950 ewu wong. Istilah layanan ing conscription yaiku 5-12 taun.
        Formasi utama pasukan darat: tentara, korps, divisi lan brigade. Tentara ora duwe komposisi permanen lan disebarake kanthi basis korps tentara. Tentara bisa kalebu 4-5 divisi, tank utawa divisi mekanik, resimen tank sing kapisah, brigade artileri roket lan unit tentara. Komposisi tempur pasukan darat kalebu 20 korps (12 infanteri, 4 mekanis, tank, 2 artileri, pertahanan ibukutha), 27 divisi infantri, 15 tank lan 14 brigade mekanis, brigade rudal taktis operasional, 21 brigade artileri. , 9 brigade sistem roket salvo murub, resimen rudal misil taktis.
        Divisi infanteri KPA duweni 3 resimen infantri, resimen artileri (3 batalyon peluncur roket 122 mm lan 1 batalion mortir 152 mm), batalyon tank 31 tank, batalyon anti-tank, batalyon pertahanan udara, lan batalyon insinyur, batalyon komunikasi lan batalyon kimia.
        KPA nduweni 2 korps artileri lan 30 brigade artileri bersenjata karo bedhil 122-mm self-propelled, 152-mm self-propelled mortir, 170-mm bedhil, 107-, 120- lan 240-mm multi-barreled roket-propelled mortir lan jinis bedhil abot liyane. Senapan Koksan 170 mm lan peluncur roket multi-laras 240 mm minangka senjata paling kuat ing donya. Sawetara bedhil abot dipasang ing platform sepur, lan sawetara didhelikake ing papan perlindungan lemah.
        KPA kalebu siji korps tank (kapérang saka telung divisi tank) lan 15 brigade tank. Korps tank duwe limang resimen tank (saben duwe 4 batalyon tank abot, 1 batalyon tank entheng, 1 batalyon infanteri bermotor, 2 batalyon bedhil self-propelled).
        KPA nduweni 4 korps mekanis (loro divisi mekanis lan siji divisi tank) lan 24 brigade mekanis. Saben brigade nduweni batalyon tank (31 tank), batalyon kendaraan lapis baja (46 kendaraan), 4 batalyon infanteri, batalyon bedhil 122-mm lan 152-mm lan batalyon pertahanan udara (masing-masing 18 bedhil), lan anti- batalyon tank (9 kendaraan lapis baja karo rudal anti-tank lan 12 bedhil anti-tank), perusahaan pengintaian (3 kendaraan lapis baja ringan, 7 kendaraan lapis baja lan 8 motor), batalyon mortir (6 mortir), perusahaan teknik, kimia perusahaan perlindungan lan perusahaan komunikasi.
        Korps infanteri duwe komposisi beda saka divisi infanteri lan brigade infantri.
        Komando artileri kalebu: resimen roket OTR "Luna" (modifikasi 3R8, 3R10, 9K52 "Luna-M"), 6 divisi roket TR R-17 saka macem-macem modifikasi, baterei roket lan 3 baterei mortir.

        Persenjataan kasebut kalebu: kira-kira 3500 tank tempur medium lan utama (kira-kira 250 tank "Pokphunho" (M-2002) digawe ing basis saka T-72 ing karakteristik sing nyedhaki T-90, T-62, T- Rusian. 54/55, Tipe 59) lan luwih saka 560 tank ringan (PT-76, Tipe Cina 62 lan Tipe 63, M-1975 lan M-1985 saka desain kita dhewe), luwih saka 2500 operator personel lapis baja (kalebu luwih saka 200 BMP). -1, M-1973, M-1967, BTR-40, BTR-50, BTR-60, BTR-152), luwih saka 10400 artileri (kalebu 3500 ditarik lan 4400 self-propelled), luwih saka 7500 mortir (kaliber). 82-mm, 120-mm , 160-mm, 240-mm), luwih saka 2500 MLRS (kaliber 107-mm, 122-mm, 130-mm, 240-mm), sekitar 2000 ATGM instalasi, 34 instalasi rudal taktis ( TR R-17), 30 instalasi rudal operasional-taktis (OTR "Luna"), 11000 anti-pesawat bedhil gunung (kang bab 3000 ing posisi stasioner), bab 10000 MANPADS.

        Angkatan udara
        Ing taun 1996, Angkatan Udara DPRK dumadi saka enem divisi udara (telung pertempuran, loro transportasi militer lan siji latihan), sing langsung dadi bawahan Komando Penerbangan Nasional.
        Personil Angkatan Udara lan Pertahanan Udara DPRK luwih saka 110 (000). Umur layanan wajib militer ing Angkatan Udara lan Angkatan Udara yaiku 2008-3 taun.
        Ing taun 2007, Angkatan Udara DPRK bersenjata 1200-1500 pesawat lan helikopter, saéngga, penerbangan militer DPRK minangka salah sawijining sing paling akeh ing donya. Akèh-akèhé saka mobil Soviet lan Cina modern saka model outdated, nanging ana uga model modern.
        Angkatan Udara duwe sekitar 590 pesawat tempur. Basis armada yaiku MiG-17/J-5 (107), MiG-19/J-6 (159), MiG-21/J-7 (159). Pasukan kasebut uga duwe Su-25 (34) lan MiG-29 (20). Ana kira-kira 300 pesawat transportasi saka macem-macem merek.
        Antarane helikopter ana: 24 - Mi-24, 80 - Hughes-500 D, 48 - Z-5, 15 - Mi-8/-17, 139 - Mi-2.
        Sistem pertahanan udara sing kuat kalebu luwih saka 9 ewu sistem artileri anti-pesawat: saka bedhil anti-pesawat entheng nganti bedhil anti-pesawat 100-mm sing paling kuat ing donya, uga bedhil anti-pesawat mandiri ZSU-57 lan ZSU-23-4 "Shilka". Ana sawetara ewu peluncur rudal anti-pesawat - saka sistem stasioner S-25, S-75, S-125 lan seluler "Cube" lan "Strela-10" kanggo instalasi portabel.
        Angkatan Laut
        Angkatan Laut DPRK kalebu rong armada: Armada Wétan, beroperasi ing Segara Jepang (basis utama yaiku Yohori), lan Armada Kulon, beroperasi ing Teluk Korea lan Segara Kuning (basis utama yaiku. Nampo). Sejatine, armada kasebut dirancang kanggo ngrampungake misi tempur ing zona pesisir 50 km.
        Ing taun 2008, kekuwatan Angkatan Laut DPRK ana 46 jiwa. Istilah layanan ing conscription yaiku 000-5 taun.
        Angkatan Laut bersenjata udakara 650 kapal kanthi total pamindahan 107 ton. Iki kalebu 3 fregat URO, 2 kapal perusak, 18 kapal anti-kapal selam cilik, 40 rudal, 134 torpedo lan 108 kapal artileri, 203 kapal pendarat, luwih saka 100 kapal selam (22 yaiku Project 633 kapal selam diesel, 29 yaiku kapal selam cilik). kapal saka jinis "San-O"). Iki bersenjata karo rudal anti-kapal saka kelas kapal-ke-kapal saka jinis Styx.
        Pertahanan pesisir: 2 resimen peluncur kanggo misil anti-kapal Ulat Sutra lan Sopka (total 52 kompleks), bedhil 122-, 130- lan 152-mm (288 unit).
        Pasukan Operasi Khusus Korea Utara
        Cacahé wadyabala mirunggan Tentara Rakyat Koréa kira-kira ana antara 88 nganti 000 prajurit. Tugas pasukan khusus KPA kalebu nindakake operasi pengintaian lan sabotase, nindakake operasi kanthi kerjasama karo angkatan bersenjata reguler KPA, ngatur "front kapindho" ing mburi tentara Korea Selatan, nglawan operasi khusus intelijen militer Amerika Serikat lan Korea Selatan, nglawan pasukan anti-pemerintah ing njero negara lan njamin keamanan internal.
        Secara struktur, pasukan khusus KPA dipérang dadi telung kategori: infantri ringan, pengintaian lan unit penembak jitu. Sacara organisasi, pasukan khusus diwakili dening 22 (bisa uga 23) brigade (kalebu rong brigade sniper saka serangan amfibi, siji ing sisih wétan, siji ing pesisir kulon). Kajaba iku, pasukan khusus kalebu 18 batalyon kapisah (17 pengintaian, kalebu batalyon pengintaian Angkatan Laut lan Angkatan Udara, lan 1 pesawat udara).
        Pasukan khusus dipimpin dening rong struktur utama Kementerian Angkatan Bersenjata Rakyat DPRK: Kantor Komando Unit Khusus lan Direktorat Intelijen.
        program nuklir
        Reaktor Eksperimental 5 MW ing Pusat Riset Yongbyon
        Mesthine, wiwit awal taun 90-an, DPRK wiwit ngembangake senjata nuklir. Mbalik ing Februari 1990, Ketua KGB saka USSR nglaporake marang Pamrentah USSR babagan anané senjata nuklir ing Korea Lor. Mbok menawa 8000 rod sing ditampa saka Pakistan minangka ijol-ijolan rudal sing didol didaur ulang. Saka plutonium sing diasilake, bisa ngasilake saka 5 nganti 10 muatan nuklir. Nganti saiki, sawise nguji hulu ledak nuklir kanthi kapasitas 5-10 kiloton, DPRK bisa uga duwe hulu ledak nuklir lan operator roket saka 10 nganti 12.
        Umumé, ternyata ora lara, sanajan teknik kasebut rada lawas, nanging durung ana sing mbatalake dorongan massa, mula wong Korea Kidul ora bakal nemokake sethithik.
        1. Rum 3671
          Rum 3671 4 Agustus 2012 13:15
          0
          Ing taun 1990-an, KPA nyakup 3 komponen reguler utama, sing, miturut kepemimpinane, paling cocog karo ancaman eksternal sing ana: tentara (pasukan darat), Angkatan Laut lan Angkatan Laut Ayo nimbang kanthi kapisah:

          1.
          Tentara (pasukan darat).
          8 korps infanteri (4 "maju" lan 4 "mburi"), korps lapis baja, 4 korps mekanis lan 2 korps artileri.

          Korps Infanteri:

          a) "Majeng" (nomer seri 1-4):
          4 divisi infantri (staf divisi - 10359 wong) - 10359 x 4 \u41436d XNUMX;
          2 brigade infantri bermotor (staf brigade - 4123 wong) - 4123 x 2 = 8246;
          1 brigade tank (staf brigade - 2481 wong) - 2481;
          1 brigade infantri ringan (staf brigade - 3300 wong) - 3300;
          1 brigade sniper (staf brigade - 3600 wong) - 3600;
          1 brigade artileri (nomer, kira-kira - kurang saka 2200) - kurang saka 2200;
          1 brigade MLRS (staf brigade - 1500 wong) - 1500;
          1 resimen howitzer (staf resimen - 703 wong) - 703;
          2 batalyon anti-tank (staf batalyon - 195 wong) - 195 x 2 = 390;
          1 batalyon pengintaian (kira-kira - udakara 400 wong) - udakara 400;
          1 resimen teknik (kira-kira kurang saka 1000 wong) - kurang saka 1000;
          1 resimen pertahanan udara (staf resimen - 529 wong) - 529;
          1 batalyon sing ora dingerteni tujuane -?;
          1 batalyon sinyal (staf batalyon - 260 wong) - 260;
          1 batalyon pangayoman kimia (kira-kira - kurang saka 400) - kurang saka 400;
          Layanan mburi, utawa layanan pasokan.
          TOTAL: staf korps - udakara 68000 bayonet, ing 4 korps kasebut - udakara 275000.

          b) "Mburi" (nomer seri - 5-8):
          3 divisi infantri (staf divisi - 10359 wong) - 10359 x 3 \u31077d XNUMX;
          2 brigade infantri bermotor (staf brigade - 4123 wong) - 4123 x 2 = 8246;
          1 brigade tank (staf brigade - 2481 wong) - 2481;
          2 resimen artileri (staf resimen - 930 wong) - 930 x 2 \u1860d XNUMX;
          1 resimen MLRS (kira-kira - udakara 800 wong) - udakara 800;
          1 batalyon anti-tank (staf batalyon - 195 wong) - 195;
          1 resimen teknik (kira-kira kurang saka 1000 wong) - kurang saka 1000;
          1 batalyon sinyal (staf batalyon - 260 wong) - 260;
          layanan medis;
          1 batalyon pangayoman kimia (kira-kira - kurang saka 400) - kurang saka 400;
          Layanan mburi, utawa layanan pasokan.
          TOTAL: staf korps - udakara 47500 bayonet, ing 4 korps kasebut - udakara 190000.

          Korps lapis baja 820:
          4 brigade tank (staf brigade - 2481 wong) - 2481 x 4 \u9924d XNUMX;
          2 brigade infantri mekanis (staf brigade - 4781 wong) - 4781 x 2 \u9562d XNUMX;
          1 divisi infantri bermotor (staf divisi - 10459 wong) - 10459;
          1 brigade artileri strategis (angka perkiraan - udakara 1500) - udakara 1500;
          1 resimen MLRS (kira-kira - udakara 800 wong) - udakara 800;
          1 resimen pertahanan udara (staf resimen - 529 wong) - 529;
          1 brigade sniper (staf brigade - 3600 wong) - 3600;
          1 resimen teknik (kira-kira kurang saka 1000 wong) - kurang saka 1000;
          1 batalyon anti-tank (staf batalyon - 195 wong) - 195;
          1 batalyon sinyal (staf batalyon - 260 wong) - 260;
          layanan medis;
          1 batalyon pangayoman kimia (kira-kira - kurang saka 400) - kurang saka 400;
          Layanan mburi, utawa layanan pasokan.
          TOTAL: Staff Corps - udakara 37500 bayonet.

          Korps mekanik (nomer seri - 108, 425, 806, 815):
          5 brigade infanteri mekanis (staf brigade - 4781 wong) - 4781 x 5 \u23905d XNUMX;
          2 divisi infantri bermotor (staf divisi - 10459 wong) - 10459 x 2 = 20918;
          1 brigade tank (staf brigade - 2481 wong) - 2481;
          1 brigade artileri (nomer, kira-kira - kurang saka 2200) - kurang saka 2200;
          1 resimen MLRS (kira-kira - udakara 800 wong) - udakara 800;
          1 resimen pertahanan udara (staf resimen - 529 wong) - 529;
          1 brigade sniper (staf brigade - 3600 wong) - 3600;
          1 resimen teknik (kira-kira kurang saka 1000 wong) - kurang saka 1000;
          1 batalyon anti-tank (staf batalyon - 195 wong) - 195;
          1 batalyon sinyal (staf batalyon - 260 wong) - 260;
          layanan medis;
          1 batalyon pangayoman kimia (kira-kira - kurang saka 400) - kurang saka 400;
          Layanan mburi, utawa layanan pasokan.
          TOTAL: staf korps - luwih saka 55000 bayonet, ing 4 korps kasebut - luwih saka 220000.

          Korps artileri (total korps kasebut - 2, Kandon lan 620):
          5 brigade artileri (nomer, kira-kira - kurang saka 2200) -2200 x 5 = 11000;
          3 brigade artileri strategis (kira-kira 1500 wong) - 1500 x 3 = 4500;
          4 brigade MLRS (staf brigade - 3500 wong) - 3500 x 4 \u14000d XNUMX;
          2 resimen pertahanan udara (staf resimen - 529 wong) - 529 x 2 \u1058d XNUMX.
          TOTAL: staf korps - udakara 31000 bayonet, ing 2 korps kasebut - 62000.

          Mangkono, miturut negara konvensi, jumlah pasukan darat kira-kira 785 ewu wong.

          2. Angkatan Laut:
          2 armada, 13 printah operasional.
          Armada Bank Timur, 8 komando (markas - Toejo Don);
          Armada West Bank, 5 printah (markas - Nampo).
          Korps Marinir lan Naval Aviation ora ana.
          Jumlah personel: udakara 40000 (karo 2 kapal perusak, 3 kapal frigat, 1 korvet lan 20-30 kapal selam diesel -?).

          1.3. Angkatan Udara:
          Iki kalebu 3 printah (1st, 2nd lan 3rd), kalebu unit tempur, latihan lan transportasi.

          a) Perang:
          3 resimen pertahanan udara (staf resimen - 529 wong) - 529 x 3 \u1587d XNUMX;
          3 resimen pertahanan rudal / resimen rudal anti-pesawat (staf resimen - 910 wong) - 910 x 3 \u2710d XNUMX;
          8 resimen penerbangan (staf resimen yaiku 41-47 kendaraan, kabeh minangka pejuang lan 1 campuran pejuang-bomber; nomer resimen: 4, 24, 35, 55, 56, 57, 60 lan 86) - 500 x 8 = kira-kira 4000;
          1 divisi rudal (negara ora dingerteni; persenjataan - rudal Scud, Frog).
          Layanan mburi lan personel pangopènan (kalebu batalyon pangopènan lan teknis lan batalyon teknik radio siji).

          b) Transportasi:
          6 resimen penerbangan transportasi (An-2);
          6 resimen penerbangan helikopter (staf resimen kira-kira 500) - 500 x 6 = 3000;
          6 resimen "transporter" liyane.
          Layanan mburi lan personel pangopènan.

          c) Latihan:
          1 divisi "latihan" (staf divisi - luwih saka 2500; 3 resimen lan 1 batalyon pangopènan) - luwih saka 2500.

          TOTAL ing Angkatan Udara: (kira-kira) - ora luwih saka 30000.
          Secara total, bebarengan karo pasukan internal ing Kementerian Dalam Negeri DPRK (20 ewu wong) lan pasukan tapel wates miturut analog Korea Utara KGB (liyane 15 ewu), iki menehi angka pungkasan 890 ewu wong - maksimal sing digayuh KPA sajrone kabeh jamane (senadyan angka kanggo ukuran armada, aku mbaleni, ragu-ragu ing arah overestimation).

          Kanggo mbandhingake: Kidul (Republik Korea) duwe klompok 750 (560 tentara, 70 ing angkatan laut lan marinir, 60 ing angkatan udara, lan 60 liyane ing pasukan pertahanan pesisir lan penjaga perbatasan), ora. ngetang unit polisi (contone, sawetara unit saka 300 polisi Republik Korea duwe senjata abot (contone, kendaraan lapis baja), plus padha duwe pasukan khusus dhewe).
    2. tan0472
      tan0472 4 Agustus 2012 16:37
      +3
      Apa sampeyan duwe data babagan saham minyak tanah penerbangan ing DPRK? Yen mangkono, pira jam penerbangan?
  16. peteng
    peteng 4 Agustus 2012 13:21
    +3
    nggatekake babagan sinau babagan militer lan nuduhake patriotisme ing perang suci kanggo njamin pertahanan negara yen ana provokasi saka mungsuh.

    Ya, soko saka playboy Korea Utara ora kabeh cara tentrem kanggo nyawiji Korea, iku bakal luwih apik kanggo mikir bab carane nggawe manawa wong duwe pangan, lan ora njaluk kanggo panganan iki saka kapitalis insidious sing ora pengin. nyebarake patriotisme Kim Jong Il.
  17. Rum 3671
    Rum 3671 4 Agustus 2012 13:23
    +2
    Sawisé pungkasan Perang Korea, Korea Lor wiwitané gumantung marang Uni Soviet lan RRC kanggo produksi senjata. Korea Utara wiwit nggedhekake basis produksi senjata liwat kesimpulan perjanjian lisensi karo Uni Soviet. Ing taun 1970-an, Korea Lor kasil ngembangake lan nggawe peralatan industri Soviet lan Cina.
    Komplek industri militer, DPRK, ing wektu iki, angel ditaksir, tanpa ana informasi sing mbukak. Industri militer DPRK ana ing posisi sing angel, amarga embargo sing ana gandhengane karo masalah ngrampungake program rudal nuklir Korea Utara. Embargo sing dileksanakake dening PBB ora ngidini ngimpor conto, senjata canggih, uga entuk teknologi militer paling modern lan nggunakake dual. Mulane, Korea Lor dipeksa ngembangake industri militer kanthi nggunakake basis industri teknologi lawas. Ing basis senjata sadurunge dituku saka USSR lan China, Korea Utara nyoba kanggo ngasilake peralatan militer sing diimpor, utamane saka desain Soviet, ing jaman 60-70s, dhewe, kanthi: nyalin, nggawe perbaikan cilik lan perbaikan. , saka gol ing mangsa ngarep, kanggo netepake massa, produksi massal, kanggo kabutuhan tentara. Kepemimpinan Korea Lor, ndeleng kekurangan kamungkinan kanggo narik model peralatan militer lan senjata modern menyang negara kasebut, nyoba ngasilake jinis senjata sing mundur kanthi standar modern kanggo ngimbangi karakteristik pertempuran sing ora cukup dibandhingake. menyang model canggih peralatan militer, tentara, lan Korea Selatan.
    Sajrone patang puluh taun kepungkur, kepemimpinan Korea Lor wis entuk asil sing nyengsemake ing pangembangan kompleks industri militer negara kasebut. Industri militèr, DPRK, saiki minangka kompleks mandhiri saka siklus produksi tertutup, macem-macem senjata, kanggo nyukupi kabutuhan sing dibutuhake saka pasukan darat lan angkatan laut negara Korea Utara. Amarga kasunyatan sing ing Korea Lor kabeh sumber daya lan kabisan, negara sing subordinated kanggo njaga kemampuan pertempuran tentara, mayoritas sipil, perusahaan Korea Utara, ing acara saka wabah unforeseen perang, duwe kesempatan ing wektu paling cendhak kanggo ngalih menyang produksi produk kanggo tujuan militèr. Mulane, industri militer DPRK, ing donya, isih disebut "ekonomi kapindho".
    Kepemimpinan kompleks industri militer, DPRK, ditindakake dening panitia ekonomi kapindho, Partai Buruh Korea Utara. Panitia kapindho, tanggung jawab penuh kanggo industri perang lan nyedhiyakake bahan-bahan sing dibutuhake. Komite Ekonomi Kapindho Partai Buruh ngurusi masalah sing ana hubungane karo pangembangan peralatan militer, lan uga diwenehi kabeh kekuwatan sing dibutuhake sing ana hubungane karo impor lan ekspor senjata. Komite Ekonomi Kapindho dibantu ing ekspor senjata dening Biro Perdagangan Luar Negeri lan Hubungan Luar Negeri. Iku pribadi tanggung jawab kanggo impor lan ekspor senjata saka negara. Wiwit, amarga embargo, Korea Lor dipeksa kanggo ngisi cadangan devisa, mung kanthi ngekspor senjata menyang negara-negara donya katelu sing duwe masalah.
    Komite Ekonomi Kedua Partai Buruh Korea Utara ngatur kompleks industri militer negara kasebut, kanthi bantuan biro teknik khusus. Ana pitung biro khusus kasebut.
    Biro Pertama Teknik Mesin tanggung jawab kanggo produksi sistem artileri kaliber kurang saka 82 mm, cahya liyane, senjata konvensional lan amunisi.
    Pabrik No. 95 minangka salah sawijining pabrik peralatan lan perlengkapan militer. Iki ana ing kontrol Biro Teknik Mesin lan dumunung ing Distrik Komsan, cedhak Hyesan, Provinsi Yangang. Pabrik No. Wis tandha "Samjiyon Precision Machinery Plant". Pabrik No.. 95 spesialisasi ing produksi cartridges lan senjata otomatis. Peralatan kanggo nglereni lan nggulung lembaran baja dipasang ing lantai lemah, dene peralatan presisi dhuwur katon ana ing lemah. Pabrik kasebut bisa ngasilake luwih saka 95 yuta kartrid saben sasi, nanging amarga rusake pasokan listrik, saiki kapasitase wis suda dadi 6 yuta kartrid, sawetara sing diekspor.
    Biro teknik kapindho tanggung jawab kanggo produksi: tank, kendaraan tempur lapis baja lan truk militer.
    Biro Teknik Mesin Katelu tanggung jawab kanggo produksi sistem artileri ing ndhuwur kaliber 82 mm, bedhil anti-pesawat lan sawetara sistem roket peluncuran.
    Kepemimpinan Korea Utara menehi peran utama kanggo nguatake potensi militer negara kasebut menyang Biro Teknik Mesin Keempat. Biro Teknik Mesin Keempat ing Korea Lor tanggung jawab kanggo produksi rudal taktis lan operasional-taktis, rudal anti-kapal, tanggung jawab kanggo uji coba, lan uga ngasilake peralatan wiwitan lan pangaturan kanggo nglengkapi jarak rudal Korea Utara. Biro Teknik Mesin Keempat ngontrol 12 pabrik sing melu produksi roket lan peralatan roket, uga rong pangkalan uji roket.
    Saka rolas pabrik rudal sing sadurunge diidentifikasi, sing paling penting yaiku Pabrik Rudal No. 26 ing Kang. Pabrik No. 26 khusus ing produksi rudal saka macem-macem kelas, wilayah produksi utama didhelikake ing lemah.
    Biro Teknik Mesin Kelima tanggung jawab kanggo produksi lan uji coba senjata kimia lan biologi. Komisi Tenaga Atom kerja sama karo Biro Teknik Mesin Kelima.
    Biro Teknik Mesin Keenam tanggung jawab kanggo produksi: kelas utama pejuang permukaan, kapal selam lan peralatan angkatan laut.Mangkono, ing pabrik militer Hambuk Shipyard, sing dumunung ing Chongjin, provinsi Hamgyongbuk-do, padha ngumpulake kapal selam kanthi a dawane 33 meter. Ing tanduran iki, piranti internal kapal selam dipasang. Lambung kapal selam dikirim menyang galangan kapal Hambuk saka Pabrik Boiler Pongdae, sing dumunung ing Nampo, provinsi Hamgyongnam-do.
    Galangan kapal Hambuk minangka salah siji saka telung galangan kapal paling gedhe ing Korea Lor. Makaryakke 7 buruh. Saliyane ngrakit kapal selam, galangan kapal Hambuk bisa ngasilake kapal kargo kanthi pamindahan nganti 500 ton.
    Biro Teknik Mesin Ketujuh tanggung jawab kanggo ndandani, pangembangan, produksi lan pengadaan peralatan pesawat.
    Miturut perkiraan kasar, ing wiwitan taun 2000-an, diyakini manawa kompleks industri militer DPRK kalebu udakara 1800 perusahaan. Saka jumlah kasebut, miturut perkiraan umum, nganti 180 pabrik lan pabrik militer, kanggo nambah pertahanan udara, sebagian utawa rampung didhelikake ing lemah. Saka 1800 pabrik lan pabrik militèr, udakara 134 minangka perusahaan gedhe.
    Kanggo nyuda karusakan nalika perang, umume fasilitas kasebut ana ing provinsi Chagan lan wilayah pedalaman liyane ing negara kasebut. Kanggo ndhelikake tujuan sing sejatine, kanggo tujuan nyamarake, papan perlindungan dibangun ing cedhak pabrik lan pabrik militer.
    Saliyane akeh perusahaan militèr, pimpinan Korea Lor, saliyane, disiapake luwih dhisik, kira-kira 115 pabrik non-militer, sing ing mangsa perang, ing wektu sing cendhak, bisa ngalih menyang produksi produk militer.
    Sistem militer Korea Utara, sanajan kekuwatane lan jumlahe akeh, nduweni sisi sing ringkih. Wiwit tingkat teknologi sakabèhé industri militer Korea Lor kurang, militer ora bisa gawé modern: pesawat, kapal, kapal selam, sistem rudal anti-pesawat, radar lan peralatan elektronik. Conto sing jelas yaiku kasunyatan manawa Korea Lor isih kepeksa terus mbangun peralatan angkatan laut sing mundur. Dadi DPRK, sawise ngluncurake korvet artileri 1982 ton saka saham ing taun 1640, durung bisa ngenalake menyang Angkatan Laut, kapal permukaan tempur gedhe anyar sing padha karo kelase, nganti wektu iku.
    1. Rum 3671
      Rum 3671 4 Agustus 2012 13:25
      +3
      Miturut prakiraan ana, Komplek militèr-industri DPRK nyakup total nganti 1800 Enterprises, kang manufaktur utama senjata lan peralatan militer 134 tetanduran, akeh kang rampung utawa sebagian ing lemah lan ing massa rock. Kalebu sawetara pabrik "sipil" 115 sing duwe rencana mobilisasi nalika perang kanggo produksi senjata, ana luwih saka 180 pabrik sing dijaga kanthi apik. Korea Lor dipercaya duwe 40 pabrik senjata api, 17 pabrik artileri, 5 pabrik rudal, 35 pabrik amunisi , 50 pabrik bahan peledak, 5 - 10 pabrik kendaraan lapis baja (sing paling gedhe yaiku pabrik tank Ryu Gen Su ing Sinhun, provinsi Hamgyong Namdo), 8 pabrik instrumen lan agregat industri penerbangan, 5 - 10 galangan kapal, 5 pabrik sarana komunikasi, 8 perusahaan utama kanggo produksi senjata kimia lan biologi. Industri nuklir wis digawe ing negara kasebut.

      Senajan ilang USSR saka peta donya mimpin kanggo mundhut saka Korea Utara paling penting sumber senjata lan teknologi militèr, iku isih bisa kanggo njaluk soko saka pecahan saka kekaisaran Soviet. Contone, Kazakhstan adol (ketoke, ing mirah - sawise kabeh, iku bab peralatan outdated) menyang DPRK 34 MiG-21bis pejuang, 24 100-mm bedhil anti-pesawat KS-19 lan 4 SON-9 radar kontrol geni. wong-wong mau. Federasi Rusia, kanthi giliran, nyedhiyakake DPRK kanthi 4 helikopter transportasi udara berat Mi-26T, 3000 rudal anti-tank sing dipandu 9M14M saka kompleks Malyutka lan 3350-9M111 saka kompleks Fagot, 500 sistem rudal anti-pesawat portabel manungsa Strela -2M lan 1500 - "Igla-1", 35 prau anti-kapal dipandu pluru P-15U (versi ekspor P-20), 10 stasiun radar kanggo rudal lan patroli prau (6 - artileri kontrol geni MR-104 lan 4 - umum deteksi "Rangout") lan sawetara kendaraan lapis baja ringan (32 operator personel lapis baja meriam BTR-80A). Temenan, pangiriman Rusia ditindakake ing kerangka kewajiban USSR.

      Ing upaya kanggo njupuk teknologi militèr penting, Korea Utara angsal ing 1993, liwat perusahaan perantara Jepang, 12 kapal selam diesel decommissioned ing Armada Pasifik saka USSR - kapal selam torpedo gedhe saka project 641 (miturut klasifikasi NATO kondisional - Foxtrot) lan rudal jelajah (pembawa rudal balistik jarak menengah) proyek 629 (Golf), uga kapal patroli rudal proyek 1135 (Krivak) sing dinonaktifake. Kabeh mau padha ora bersenjata (Nanging, tabung torpedo lan silo peluncur rudal ing kapal selam ora ilang), nanging, njupuk menyang akun rakus pedagang Rusia peralatan militèr lan kebingungan gedhine ing taun, iku ora bisa dijamin sing ana. ora ana sing isih ana ing kapal-kapal sing wis dicopot peralatan rahasia kasebut. Dikawruhi yen Korea Utara nindakake ndandani kapal patroli (sing direkam dening foto satelit), nanging ora ana bukti yen dheweke bisa nindakake.

      Umume perusahaan pertahanan (kanthi sawetara pangecualian, dheweke ora duwe jeneng, lan kanggo konspirasi mung nggawa nomer - contone, No. 65, 67, 81, lan sapiturute) dumunung ing provinsi Chagando lan wilayah liyane sing ana ing pedalaman. saka negara.

      Saiki, Korea Lor wis nguwasani produksi rudal balistik sing dipandu operasional-taktis lan taktis, rudal anti-kapal, rudal anti-tank lan sistem rudal anti-pesawat portabel, senjata tambang lan torpedo, sawetara senjata cilik, anti- infantri tank lan senjata artileri (kalebu bedhil sing ditarik lan digerakake dhewe, instalasi anti-pesawat sing ditarik lan digerakake dhewe, macem-macem sistem roket lan mortir peluncuran), tempur utama lan tank ringan, operator personel lapis baja, senjata teknik, sawetara jinis stasiun radar. lan peralatan komunikasi, kapal selam diesel medium, cilik lan ultra-cilik, kapal perang kanthi pamindahan watara 1500 - 2000 ton lan macem-macem prau tempur. Komplek industri militer Korea Utara ngasilake 11 jinis senjata cilik, 3 jinis tank, 3 jinis kendaraan lapis baja, 10 jinis bedhil self-propelled, 8 jinis sistem roket peluncuran, 7 jinis rudal balistik jarak jauh. , lsp.

      Industri penerbangan diwakili dening perusahaan sing ngasilake suku cadang kanggo pesawat, kalebu pesawat tempur MiG-21, MiG-23, MiG-29 lan pesawat tempur Su-25 buatan Soviet. Pabrik pesawat paling gedhe ing DPRK dumunung ing cedhak kutha Tokhyeon, liyane, rada cilik, dumunung ing Chongjin. Ing pabrik cedhak Tokhen, ing siji wektu, perakitan parsial saka helikopter Mi-2 serbaguna cahya saka komponen sing disedhiyakake dening Polandia wis dikuasai, uga bisa ngasilake pesawat latihan piston entheng ing kene lan, miturut sawetara informasi, iki mestine kanggo gawé versi dhewe saka MiG-21 fighter, kang, Nanging, ora njupuk Panggonan. Kajaba iku, program kanggo ngumpulake pejuang MiG-29 saka bagean lan rakitan sing diwenehake dening Rusia ora ditindakake. Secara total, Korea Utara bisa nglumpukake loro MiG-1993 ing taun 29, lan mung ora cukup dana kanggo akuisisi komponen saka DPRK ing pasca-Soviet Rusia, sing biasa karo rezim negara sing disenengi eksklusif nalika nampa senjata saka negara kasebut. USSR.
      Galangan kapal sing wis nguwasani konstruksi kapal perang dumunung ing Muncheon, Sinpo, Mayangdo (kapal selam), Yukdaeso-ri (kapal selam cebol), Najin lan Nampo (kapal perang lan prau permukaan). Prau cilik kanggo sabotase lan unit pengintaian uga dibangun ing galangan kapal armada nelayan ing Haeju.

      Perhatian khusus babagan pangembangan kompleks industri militer Korea Lor diwenehake marang ilmu roket.
      1. Rum 3671
        Rum 3671 4 Agustus 2012 13:28
        +2
        Kaya kasebut ing ndhuwur, arah sakabèhé industri rudal DPRK ditindakake dening Biro Umum 4 Komite Ekonomi 2nd. Tanggung jawab kanggo pangembangan lan produksi rudal balistik (Pusat Riset kaping 2 ngurusi dheweke), misil anti-kapal, anti-tank lan anti-pesawat. Sistem rudal anti-tank portabel manungsa "Malyutka" (jeneng nasional "Susong-po"), "Fagot" lan sistem rudal anti-pesawat portabel "Strela-2M" ("Va-sung") lan "Igla-1" yaiku diprodhuksi miturut lisensi Rusia.

        Perusahaan bangunan roket diwakili dening Pabrik Pembuatan Mesin Yakjen ing pinggiran kutha Pyongyang ing Mangyongde (uga dikenal minangka Pabrik Pembuatan Mesin Listrik Mangyongde; bengkel utama, sing makaryakke kira-kira 1500 wong, ana ing njero lemah), pabrik pertahanan No. 7 (dumunung udakara 8 km saka pabrik Mangyongde; mrodhuksi, utamane, misil balistik jarak menengah Taekhodong-1), Pabrik No. 26 ing Kang (perusahaan lemah paling gedhe ing kompleks industri militer, jumlah karyawan sing kira-kira 20 ewu wong, saliyane rudal sing dipandu lan ora dipandu, torpedo uga diprodhuksi ing kene, biaya kedalaman lan tambang teknik), Plant No. 118 ing Kagamri lan Kechenkun, Plant No. 125 ing Pyongyang (dikenal kanthi jeneng kode " Kompleks Peternakan Babi Pyongyang") lan Tanduran No. 301 ing Taegwang-Eup. Pabrik Bangunan Mesin Yakdzhen lan Pabrik No.

        Korea Lor wis wiwit ngleksanakake program ruang angkasa dhewe, sing nyedhiyakake kanggo nggawe kendaraan peluncuran lan satelit Bumi buatan kanggo tujuan dual - komunikasi, meteorologi lan geomonitoring (bisa uga kerja sama karo Iran lan sawetara negara liyane). Program antariksa ing DPRK dikelola dening Komite Teknologi Luar Angkasa Korea, sing diposisikan sacara umum minangka lembaga sipil. Bener, akeh ahli (lan ora tanpa alesan) percaya yen program iki luwih kanggo nutupi karya militèr-oriented khusus ing nggawe rudal balistik antarbenua.

        Negara kasebut wis nggawe infrastruktur ekstensif kanggo nguji rudal kanggo macem-macem tujuan, kalebu jarak rudal (situs roket) Musudan-ri (Musudan-ni) - uga dikenal minangka "situs uji Tonghai" (provinsi Hamgyong Pukto; iki minangka situs uji coba utama. kanggo rudal jarak menengah lan antarbenua, uga kendaraan peluncuran ruang angkasa), Kiteryeng (uji coba rudal taktis lan operasional-taktis, Provinsi Gangwon) lan rudal Pondong-ri anyar (Pondong-ni, utawa "situs uji Sohe ") ing pesisir barat laut DPRK, 50 km saka tapel wates karo China (provinsi Pyongan Pukto). Situs uji Musudanri lan Pondon-ri uga dianggep minangka papan angkasa.

        Operasi ekspor-impor ing bidang teknologi roket ditindakake dening perusahaan dagang lan tuku sing diadegake ing sangisore naungan Komite Ekonomi 2 - Yongaksan Trading Company lan Changkwang Trading Company.

        Kapasitas taunan industri militer nasional kira-kira 200 senjata cilik otomatis, 3 bedhil kanthi kaliber ndhuwur 100 mm, 200 tank, lan 400 kendaraan lapis baja ringan. Kapasitas produksi industri rudal Korea Utara ngidini produksi, contone, nganti wolung rudal balistik jarak jauh (operasional-taktis) Hwaseong-5 lan Hwaseong-6 saben wulan.

        Umumé, Korea Utara menehi prioritas kanggo paramèter kuantitatif ing produksi senjata kanggo ngrusak kualitase, sing, nanging, cocog karo kesempatan ekonomi sing ana lan konsep nasional pembangunan militer adhedhasar rancangan tentara massa lan milisi rakyat.

        Senjata lan peralatan militer sing diprodhuksi dening Korea Lor utamane adhedhasar prototipe Soviet lan China. Korea Utara bisa entuk sawetara teknologi dual-use saka negara-negara Kulon (contone, peralatan tempa Austria digunakake ing produksi tong minyak) lan Jepang (khususe, sawetara model truk sing disalin), nguwasani produksi manungsa. -sistem rudal anti-pesawat portabel adhedhasar Stinger Amérika. Komplek militèr-industri DPRK meh rampung nyukupi kabutuhan angkatan bersenjata ing artileri lan senjata cilik lan bagean penting saka senjata liyane, nanging negara kasebut butuh banget kanggo entuk teknologi dhuwur saka luar negeri. Ing wektu sing padha, DPRK ngekspor sawetara senjata produksi dhewe menyang negara-negara Asia lan Afrika, kalebu rudal balistik.
  18. Rum 3671
    Rum 3671 4 Agustus 2012 13:34
    0
    Kendaraan lapis baja DPRK: Tank paling anyar yaiku sing diarani. Pokphungho (Macan Badai/Macan Badai) ya iku tank tempur utama Korea Lor sing konon dikembangaké ing pertengahan 1990-an minangka panggantos kanggo tank Cheonmaho sadurungé ing layanan. Ing AS wis klasifikasi "M-2002". Prototipe pisanan mesthine dibangun ing taun 1992. Paling ora 2010 unit kacarita diprodhuksi ing taun 200. Ana saran sing tank wis engine ndongkrak. Ing taun 2010, televisi Korea Utara nyiarake crita babagan Storm Tiger, tank tempur utama anyar kanthi rancangane dhewe.
    Katrangan desainSasis tank katon padha karo platform T-72/T-80. Tank nduweni enem roda dalan ing saben sisih, layar anti-kumulatif baja lan perlindungan tambahan ing ngarep. Kursi pembalap dumunung ing sisih kiwa, kang nimbulake versi T-62 dijupuk minangka basis kanggo nggawe Pokphunho.
    Ing versi awal, menara bundher dipasang kanthi ceruk mburi cilik. Ing versi salajengipun, ing sisih pinggir menara ana waja multilayer frontal lan panel protèktif tambahan. Nyedhiyani kanggo instalasi pangayoman dinamis lan tong minyak tambahan.
    Foto lan video sing dirilis ing DPRK ing taun 2009 lan 2010 menehi gambaran paling rinci babagan MBT paling anyar, luwih dikenal minangka M-2002 utawa P`okpoong/Pokphun (Storm/Thunderstorm/Storm).

    Cathetan: Sebutan nasional tank ora dingerteni, jeneng P`okpoong asale saka sawetara pesen informasi saka Asia. Jeneng P`okpung-Ho utawa P`okpoong-Ho, utawa "Macan Badai" uga disebutake, nanging jeneng iki ora bener. Senajan P'okpoong tegese "badai" / "badai", prefiks -Ho ora liya minangka sebutan obyek. Ater-ater -Ho bingung karo "macan" (amarga ing basa Korea macan yaiku Ho-rang utawa Ho-ryong), lan ana sing salah nerjemahake awalan -Ho dadi "macan", yaiku. Macan Badai.

    Kaping pisanan dilaporake yen tank kasebut minangka salinan T-72. Nanging, gambar nuduhake yen lambung mung konsep cedhak T-72, lan sanajan desain padha karo Chinese Type-85, iku luwih kamungkinan versi lengthened lan akeh dipunéwahi saka lambung T-62. Turret uga adhedhasar menara T-62, lan undercarriage nggunakake bagean saka undercarriage T-62.
    Pangembangan tank Pokphun wiwit wiwitan taun 90-an, nalika Komite Ekonomi Kapindho lan Akademi Ilmu Pertahanan Kapindho - bawahan Departemen Amunisi Industri - miwiti ngganti Chonma / Ch'onma (Kuda Terbang / Pegasus) MBT. .
    Sanajan produksi, utawa perakitan pungkasan, dilaporake ditransfer menyang pabrik tank Ryu-Kyong-Su, ana sawetara perusahaan ing DPRK sing bisa ngasilake tank utawa uga melu produksi tank Pokphun. Kabeh perusahaan kasebut dadi bawahan Biro Teknik Kapindho. Macem-macem bagean diwenehake dening subkontraktor sing beda (18 Januari Pabrik Mesin Bangunan, Pabrik No. 38, lsp.). Kajaba iku, sawetara bagean lan komponen sistem bisa uga asale saka China, Rusia lan Eropa Timur.
    Jumlah total tank Pokphun, sing diprodhuksi lan digunakake karo KPA, ora dingerteni, nanging kemungkinan cilik. Kajaba iku, bisa uga tank diprodhuksi kanthi jumlah cilik kanggo dites utawa disinformasi - kaya sing kedadeyan sadurunge. Amarga kahanan ekonomi DPRK, ora mungkin jumlah tank Pokphun sing diprodhuksi bakal tekan jumlah tank kulawarga Chonma sing diprodhuksi (kira-kira udakara 1400 kendaraan).
    Ketoke tank kasebut mung ana ing layanan karo Divisi Seoul Pengawal kaping 105 sing jenenge Ryu-Kyong-Su. Kim Il Sung, nalika isih urip, asring ngunjungi divisi kasebut nalika latihan. Kim Jong Il, putra lan penerus, ora ngrusak tradhisi iki lan ngunjungi divisi kasebut paling ora setaun. Yen produksi tank terus, mesthine bakal dilayani karo unit tank individu ing wilayah Pyongyang.
    Nganti saiki, ora ana bukti anané bridgelayers utawa versi rekayasa tank. Ana uga ora ana gambar karo rollers mine diinstal utawa trawls. Nanging, yen produksi terus, kemungkinan versi tank Pokphun sing beda-beda bakal katon, amarga KPA tansah ngupayakake pangayoman, sistem kontrol geni lan persenjataan tank.

    Menara.

    Turret tank Pokphun katon kalebu turret T-62 sing wis akeh dimodifikasi kanthi tambahan modul waja multi-lapisan gedhe sing dipasang ing bathuk turret; slab persegi panjang saka waja nduwur sirah ing sisih menara lan niche menara gedhe ing buritan. Desain kasebut kanthi konsep cedhak karo desain tank Cina modern (Type-85, Type-88 lan Type-96).
    Tujuan saka niche menara ora dingerteni. Iki mbokmenawa minangka kompartemen kanggo barang-barang kru, utawa bisa uga minangka tambahan amunisi. Uga nglindhungi saka HEAT babak. Gambar sing kasedhiya nuduhake rong hatch ing atap ceruk menara, uga trek ekstra lan macem-macem wadhah sing diselehake ing pinggir ceruk. Loops kanggo nempelake peralatan uga katon, gandheng ing sisih lan buritan ceruk. Maneka warna wadhah uga bisa dipasang ing payon menara. Hatches kru padha karo hatches T-62. Senajan Pokphun dipercaya bisa nggunakake OPVT, ora ana bukti peralatan iki ing perumpamaan ana.

    persenjataan.

    Sanajan gambar ora menehi data sing jelas babagan ukuran bedhil utama, bisa uga 115mm 2A20 utawa 125mm 2A26 / 2A46. Sanajan bakal dadi tantangan teknis nyata kanggo nginstal meriam 125mm ing menara T-62 amarga ukuran lan mundur meriam kasebut. Saben bedhil bisa murub macem-macem amunisi: projectile dhuwur-mbledhos? (HE), OFS, BCS, OBPS. Elinga yen ora ana sing nembak nuduhake bedhil sing dipasang karo tameng panas sing umum ditemokake ing bedhil T-72, bedhil Tipe 85/88/96 Cina, utawa akeh bedhil T-62, kalebu sawetara modifikasi Chonma. Nalika beban amunisi standar T-62 yaiku 40 puteran, beban amunisi Pokphun ora dingerteni. Alesane, bisa uga ceruk menara Pokphun pancen digunakake, paling ora sebagian, kanggo panyimpenan amunisi.
    Saliyane bedhil utama, tank dilengkapi senapan mesin coaxial 7.62mm lan senapan mesin anti-pesawat KPV 14.5mm ing menara sing dioperasikake kanthi manual ing atap menara. Panggunaan senapan mesin KPV 14.5mm tinimbang DShK 12.7mm sing luwih dikenal minangka respon kanggo ancaman helikopter anti-tank AS lan Korea Selatan. Nanging, kontrol manual instalasi iki nyuda kemampuan anti-pesawat. Kajaba iku, 2 peluncur granat asap kembar dipasang ing saben sisih menara, nanging Wikipedia nyatakake yen persenjataan utama tank kasebut yaiku meriam 125 mm smoothbore saka jinis 2A46.

    Pokphun isih dilengkapi emitor inframerah ing menara, sing kemungkinan banget nuduhake ora ana pencitra termal ing tank. A rangefinder laser ing wangun kothak persegi dowo dipasang ing ndhuwur bedhil utama. Kajaba iku, sing katon kaya rod sensor meteorologi dipasang ing mburi lawang ngisor komandan - iki nuduhake anané sistem kontrol senjata komputerisasi sing cukup modern.

    Hull lan sasis.

    Gambar sing kasedhiya ngidini kita ngomong kanthi yakin yen sanajan kompartemen lambung lan mesin meh padha karo T-72, leluhur sing luwih akeh yaiku T-62, sing awak dipanjangake lan akeh dimodifikasi - bisa uga nggunakake Tipe Cina. -85 minangka model konsep.
    Iki dikonfirmasi dening kasunyatan:
    - panggonan seko driver ing sisih kiwa ing dalan gerakan, ora ing tengah kaya T-72
    - rollers lan drive wheel ketoke cocog karo sing digunakake ing T-62
    - nggunakake trek karo nggeser logam kaya T-54/55/62, lan ora trek karo RMS kaya T-72.
    Piring hull frontal ndhuwur dilindhungi dening piring waja sing ditrapake, lan undercarriage ditutupi kabeh dawa kanthi bulwark lan flaps lendhut limang potong. Sanajan komposisi benteng kasebut ora dingerteni, ing sawetara gambar katon "remuk", yaiku aman yen karet-logam (karet / plastik ditambah logam). Kabeh gambar uga nuduhake loro panel logam hinged ing bulwarks ing sisih starboard (amarga ora ana gambar saka sisih port, iku ora ngerti apa ana panel padha ing bulwark port). Bisa uga kaya situs teknis sing bisa digulung utawa proteksi tambahan kanggo driver saka amunisi kumulatif. Senajan kabel katon ing piring ngarep ing kabeh gambar, ora ana log kanggo poto-narik utawa tank bahan bakar external.
    1. Rum 3671
      Rum 3671 4 Agustus 2012 13:45
      0
      Ayo pindhah menyang BTT Korea Lor liyane: Salah sawijining negara ing ngendi Rusia tau ngirim operator personel lapis baja yaiku DPRK. Secara total, 32 BTR-80A menyang negara Morning Calm. Ngelingi closeness nemen saka negara iki, bab nasib kendaraan wojo kanggo dangu ora ngerti. Lan ing parade ing Pyongyang ing Oktober 2010, kabeh wong sing ngetutake apa sing kedadeyan ing tentara Korea Utara ora weruh maneh BTR-80A Rusia, nanging kendaraan digawe kanthi basis. , Aku kaget yen ing sirahe mobil karo rumus wheel 6x6 obah. Ora ana cara liya sing beda karo kendaraan lapis baja kanthi rumus standar 8x8. Lambung kapal pengangkut personel lapis baja Korea Utara sacoro prakteke cocog karo tampilan progenitor BTR-80. Nanging desain hatches sisih kanggo kebangkrutan beda-beda. Bentenane utama yaiku desain menara kanthi senjata. Wong Korea Utara ngrancang maneh. Wis rong senapan mesin kaliber gedhe saka jinis KPVT kaliber 14,5 mm. Atap duwe lawang kanggo gunner. Ing sisih kiwa menara ana pemandangan karo saluran wengi. Kanggo madhangi target, ana lampu sorot inframerah, padha karo sing digunakake ing tank Soviet generasi pasca perang pisanan. Ing mburi menara sampeyan bisa ndeleng tutup kanggo ventilasi ruangan pertempuran. Turret uga nduweni peluncur granat asap 81 mm. Mung 6 potong. Antena stasiun radio dipindhah menyang ngarep lambung, ing jejere kursi komandan kendaraan, bisa dianggep sing karakteristik bobot kira-kira cocog karo BTR-80A, bab 14,5 ton. Kacepetan maksimum lan cadangan daya bisa uga padha karo kendaraan sing dijupuk minangka basis. Operator personel lapis baja kanthi rumus roda 6x6, mesthine kudu luwih entheng tinimbang poros papat, lan bisa uga luwih cepet.
      Model kaping telu, digawe kanthi basis BTR-80, bisa diarani, kanthi sawetara, ... operator personel lapis baja sing dilacak Korea Utara. Ing desain awak, tata letak uga nuduhake sawetara solusi sing dipinjam saka "eighties" Rusia.

      Ing taun 1973, operator personel lapis baja dituduhake kanggo pisanan ing parade militer ing Pyongyang, sing meh padha karo Tipe 63 Cina. Amarga jeneng sing tepat ora dingerteni, wong Amerika menehi sebutan M1973 kanggo mobil kasebut. Bentenipun utama saka asli Cina ana ing menara senjata. Korea Utara mutusake kanggo nambah daya tembak kendaraan kanthi radikal lan langsung nginstal rong senapan mesin KPVT 14,5 mm. Dheweke uga nginstal pluru anti-tank jinis Malyutka utawa klon pluru anti-pesawat portabel Strela. Miturut sawetara informasi, ana opsi karo siji bedhil mesin abot lan coaxial machine gun 7,62 mm. Kaya Tipe 63, operator personel lapis baja iki nduweni mesin lan transmisi ing tengah awak, ing sisih tengen. Ing sisih ngarep - panggonan komandan lan sopir. Ing mburine ana siji stasiun infantri. Kompartemen pasukan ana ing mburi. Ana bolongan gedhe ing buritan. Saliyane dheweke, infantri duwe kesempatan kanggo ninggalake mobil liwat hatches ing gendheng. Dipercaya yen total armor armor iki bisa nggawa wong 14. Armor armor bisa nglangi kanthi muter mundur trek. Macem-macem sistem senjata dipasang ing basis kendaraan iki, kalebu mortir 82-mm lan 120-mm, sistem roket peluncuran kaping 107-mm kanthi 12 panuntun, howitzer 122-mm, instalasi anti-pesawat quad saka bedhil mesin KPVT. , uga kompleks Malyutka ATGM. Ing pungkasan taun 80-an, pimpinan Korea Utara ngrancang kanggo mbangun ing negarane perakitan jinis peralatan militer modern, utamane, BMP-2, miturut lisensi Soviet. Nanging amarga macem-macem alasan, rencana kasebut ora bisa diwujudake, mula diputusake, kaya biasane, fokus ing kekuwatane dhewe. Mesthi, nggunakake pengalaman wong liya, ing kasus iki, Rusia. Model peran konseptual kanggo desainer Korea Utara yaiku ... BTR-80 roda, sing dicoba disalin. Kanthi kasar, dheweke "nyabrang" sawetara solusi teknis saka operator personel lapis baja kita kanthi tank ringan M1985, sing, kanthi mangkono, nyilih akeh saka M1973 sing padha. Kaya operator personel waja rodha anyar dipasang menara senapan mesin anyar, kang katon beda banget saka M1973. Nanging, uga duwe rong bedhil mesin abot saka jinis KPVT kaliber 14,5 mm. Ana lawang kanggo penembak ing atap, kanthi saluran wengi dipasang ing sisih kiwa menara. Kanggo madhangi target, ana lampu sorot infra merah, padha karo sing digunakake ing tank Soviet generasi pasca perang pisanan. Tutup kanggo ventilasi ruangan pertempuran katon ing mburi menara. Turret uga nduweni peluncur granat asap 81 mm. Mung 6 potong. Antena stasiun radio dipindhah menyang ngarep lambung, ing jejere kursi komandan kendaraan.Miturut sawetara lapuran, pembawa personel lapis baja anyar sing dilacak nduweni meriam banyu, sing ningkatake kinerja kanggo ngatasi alangan banyu.
  19. 53-Sciborskiy
    53-Sciborskiy 4 Agustus 2012 13:54
    +2
    Korea Utara ngancam bakal mungkasi komunisme
    1. pimply
      pimply 4 Agustus 2012 14:41
      +4
      Dheweke ngilangi komunisme saka doktrin resmi.
  20. vylvyn
    vylvyn 4 Agustus 2012 14:15
    +2
    Kutipan - "" Mung nalika angin panas gagasan patriotik Kim Jong Il nyebar ing saindhenging negara, lan wong Korea wiwit ngleksanakake ...."

    Pranyata gagasan Kim Jong Il durung nyebar ing saindhenging negara, lan ditambah kabeh, wong Korea wis nyerah marang implementasine lan durung bisa urip. Saiki dadi cetha kok isih ana kekacoan lan keluwen.
    1. Ruswolf
      Ruswolf 5 Agustus 2012 00:11
      +3
      "" Mung nalika angin panas gagasan patriotik Kim Jong Il nyebar ing saindhenging negara, lan wong Korea wiwit ngleksanakake ...."


      We urgently kudu nyedhiyani karo kumpulan gedhe saka kacang polong!
      Persis banjur
      angin panas saka gagasan patriotik Kim Jong Il
      bakal nyebar menyang kabeh sudhut negara, lan wong-wong bakal ndhukung dheweke ing usaha iki, multiplying apa wis ngrambah!
  21. geton
    geton 4 Agustus 2012 14:33
    -1
    Korea Lor duwe kesempatan kanggo njupuk Seoul lan nyawiji loro Korea.
    1. pakis
      pakis 4 Agustus 2012 17:06
      +1
      Bisa padha? Yen China ora nyengkuyung pangan lan bahan bakar (sing terakhir bakal angel kanggo China, amarga dheweke butuh), mula tentara sing gedhe banget ora bakal tahan suwe. Uga bantuan kamanungsan bakal mandheg. Kendaraan penerbangan lan waja bakal dadi ora ana gunane ing mangsa ngarep. Aku ora ngomong babagan perlu obat-obatan lan pranata. Dheweke ora bisa nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake ing wektu tentrem, apamaneh perang. Kosok baline, bakal kedadeyan kanggo tentara Korea Selatan. Punika sekutu awujud Amerika Serikat, wong-wong iki dhewe uga cukup akeh lan bersenjata apik. Lan ing babagan semangat juang, dheweke ora kalah karo sedulur lor. Lan ing Republik Kazakhstan ana propaganda, lan kerjane cukup apik. Sapa wae sing luwih seneng mati ing perang tinimbang tiba ing tangan "abang". Lan mesthi, kaunggulan teknologi ageng. Apa, contone, T-62 lan T-55 tentara DPRK bisa nglawan K1 lan T-80 saka Kidul?

      Nanging umume aku mikir yen ing sawijining wektu DPRK wis ngetutake dalan China lan mbaleni reformasi Deng Xiaoping, mula saiki kabeh bakal beda. Mbayangno wong Tionghoa sing padha, mung nganggep efektifitas teknologi wong Korea. Bakal ana pemain geopolitik sing serius banget. Mbok malah saiki iki bakal dadi langkah paling apik ... Aku ora ngerti. malah. Paling ora bakal langgeng. Cepet utawa mengko, Angkatan Bersenjata DPRK bakal dadi lungse, banjur dibukak kanthi paksa. Utawa dheweke bakal mbukak lan ngerti yen konsep Juche ora mungkin yen ora ana sumber daya material, mineral, lsp.
      1. pimply
        pimply 4 Agustus 2012 18:09
        +3
        China, Amerika Serikat, Korea Kidul - ana akeh wong sing nyoba menehi panganan.
    2. s1n7t
      s1n7t 4 Agustus 2012 22:37
      0
      Lan sing bakal bener! Lan ana - "kita bakal weruh")
  22. Zomanus
    Zomanus 4 Agustus 2012 15:15
    +1
    sial, dheweke duwe Gorby dhewe ...
  23. LAO
    LAO 4 Agustus 2012 16:08
    +4
    Aku duwe mantan pelaut ing timku. Dheweke lunga menyang macem-macem negara, kalebu Korea Lor. Miturut crita - iku ora mung ala - iku UZHZHZHAS! Wong-wong padha mlayu saka Korea Lor menyang Kidul. Dheweke ora mlayu saka urip sing apik! Paling kamungkinan, iki minangka benteng pungkasan saka "komunisme" (kasunyatan bilih ing kono ora komunisme, minangka pangadeg sawijining, nanging sawetara jinis bacchanalia diktator)
    1. pimply
      pimply 4 Agustus 2012 18:09
      +1
      More ngungsi menyang China
  24. rushinobi
    rushinobi 4 Agustus 2012 19:04
    0
    apa kita padha
  25. geton
    geton 4 Agustus 2012 19:47
    0
    Ing endi artikel "Padha pengin ngowahi kita dadi kewan"?
  26. BSSR
    BSSR 4 Agustus 2012 21:35
    +1
    Kim Jong-un minangka pahlawan nyata lan pembela rakyate saka imperialisme Barat sing disengiti. We need it to us in the TS, a person close in spirit to our rulers :)
  27. Kolyan 2
    Kolyan 2 5 Agustus 2012 08:28
    0
    Ruswolf Dina iki, 00:11 ↑ ↓ anyar 1
    "" Mung nalika angin panas gagasan patriotik Kim Jong Il nyebar ing saindhenging negara, lan wong Korea wiwit ngleksanakake ...."


    We urgently kudu nyedhiyani karo kumpulan gedhe saka kacang polong!
    Persis banjur
    angin panas saka gagasan patriotik Kim Jong Il
    bakal nyebar menyang kabeh sudhut negara, lan wong-wong bakal ndhukung dheweke ing usaha iki, multiplying apa wis ngrambah!

    + kanggo guyon
  28. 6o6 wis
    6o6 wis 5 Agustus 2012 10:22
    0
    Kim Jong-un milih dalan mung imperialisme Barat, mung akeh prajurit sing ora seneng, lan dheweke kudu ngalahake kepala Staf Umum lan uga ndudhuk rong atus karo dheweke ... Wong tuwa luwih seneng kursus lawas. ..
  29. sd34rwesgf
    sd34rwesgf 5 Agustus 2012 12:12
    0
    Panguwasa negara kita wis nindakake akeh, nanging iki wis akeh banget.
    Aku pancene ora sengaja nemokake http://tini.cc/1jt
    Ana informasi babagan saben kita, contone: sederek, kanca, korespondensi saka jaringan sosial.
    Lan sing paling penting, iki kasedhiya kanggo kabeh wong, mula aku umume wedi banget - sampeyan ora ngerti apa jenis moron sing bakal munggah ing kana.
    Inggih, bener sampeyan bisa mbusak kabeh iki
  30. Bugor
    Bugor 5 Agustus 2012 15:41
    -3
    Kutipan saka Isr
    Bebener Panjenengan. USSR ora bakal cocok kanggo "ndhukung" Korea Utara, padha bakal urip kaya wong ing sawijining negara. Lan saiki cadangan komunisme iki wis rusak sajrone 60 taun lan ngracun kabeh sing ana ing sekitar. Lan "pahlawan" sing enom durung kena kuping, urip ing jagad sing diciptakake dhewe, mikir yen dheweke bisa nindakake apa wae, mula dheweke wani.

    ibumu!!!! Sepira sampeyan bisa ngomong yen dheweke duwe - URIP !!!! Lan apa sing nggawe sampeyan mikir yen urip kanthi cara Amerika apik? Iki ASIA. Ora usah menek kono nganggo demokrasimu (sering bau busuk), iku PILIHANE!!! Aja meddle, jalmo, telek-cratizers, Sampeyan, amers, ora bakal ngerti kita - ASIA.
    Ya, kita wong Scythians, ya, kita wong ASIA !!! Apa sampeyan duwe pujangga kaya ing Amerika????
    Aku curiga ora. Lan umume, apa negara sing dumadi saka keturunan degenerates, renegades, lan emigrants liyane, duwe, Gusti Allah ngalang-alangi, 300 taun sajarah, mulang MILLENNIUM EAST? ASIA IS US. WE ASIA. Ora ana sing bisa nelukake Afghanistan, ora ana sing bisa nguwasani Timur!
    1. pimply
      pimply 5 Agustus 2012 16:00
      +1
      Ayo mudhun lan njupuk sawetara banyu. Padha ngomong iku mbantu karo tantrums.
  31. Drapper
    Drapper 5 Agustus 2012 16:22
    0

    Bapak-bapak, duwe akal sehat, apa pilihane? Utawa sampeyan mikir kabeh iku ikhlas?
    1. Spesialis-
      Spesialis- 5 Agustus 2012 18:50
      0
      Kutipan saka Draper
      pilihan apa padha duwe

      Zombi dihipnotis.
      Nanging kanggo mbantah kaya ngono - nanging CARA ing Stalin - apa ora? Nalika seda, apa 1/6 saka negara kabeh padha nangis?
      Paling ora, luwih becik - tinimbang kaya biasane - golek salah karo panguwasa lan presiden ing sisih tengen lan kiwa. Mulane kabeh dadi rame. Ing USSR ana Stalin - ana urutan. Saiki ora ana pimpinan nasional - lan ora ana tatanan.
      1. Drapper
        Drapper 5 Agustus 2012 23:55
        0
        Sorry aku ora ngelingi carane ngguyu jebul durung lair.
      2. pimply
        pimply 5 Agustus 2012 23:56
        +1
        Sampeyan ndeleng, urutane beda. Ana tatanan kaya ing kemah, amarga ora mangan, pengawal duwe bedhil mesin, ana arus liwat kawat berduri, lan asu ala, lan sathithik pelanggaran, nyata apa ora, padha nembak. , urutan kuwi ambruk - wong ora bisa manggon tanpa wates ing kahanan hard watesan. Iku ends salah siji ing uprising getih, utawa ing ambruk lengkap. Kadang loro bebarengan. Iki dudu urutan, iki penampilane.
        Apa sampeyan krungu babagan topik kasebut - Sindrom Stockholm. Jiwa ora bisa tahan, lan misale jek wong, ing tingkat subconscious lan / utawa sadar, yen dheweke ndhukung algojo, nampa sudut pandang sing kuwat, mula kabeh bakal apik. Lan nalika algojo mati, wong kasebut nangis. Amarga dheweke meh gabung karo dheweke, dheweke dadi luwih cedhak karo ibune dhewe.

        Masalahe dudu pimpinan nasional. Pimpinan bisa diganti, lan cukup sukses maju. Malah ing China kaku padha kaku, lagi diganti cukup briskly. Pengalaman Amerika Serikat, Eropa, Kanada nuduhake manawa bisa ngandelake ora mung ing tokoh individu, nanging ing ide. Nanging ora ana idea, iku bener.
        1. Drapper
          Drapper 6 Agustus 2012 12:46
          0
          Aku setuju banget karo sampeyan, ing DPRK, wong urip kanthi wedi lan sepi, penyatuan Korea mung bisa ditindakake nalika mbuwang geek narcissistic cilik lan lemu, karo kabeh junta militer.
  32. gerome
    gerome 5 Agustus 2012 17:14
    +1
    Aku seneng propaganda media Barat sing ana hubungane karo Lor. Korea. Wiwit wiwitan, negara dicekik karo macem-macem embargo, banjur padha nguwuh-uwuh yen wong ing kono padha luwe amarga komunisme.
  33. nakal
    nakal 5 Agustus 2012 19:09
    0
    Korea bisa digabung dadi siji negara supaya komunis nguwasani ing sisih lor, lan kapitalis ing sisih kidul. Bakal ana siji negara, ora ana sing bakal gelo!
  34. suharev-52
    suharev-52 5 Agustus 2012 19:30
    0
    Iku kabeh gumantung ing cara apa Sy bakal nyawiji. Yen ora, bisa dadi kekacoan sing apik ing Semenanjung Korea. Ngenteni lan ndeleng. Ikhlas.
  35. rosomax
    rosomax 5 Agustus 2012 20:23
    0
    Asu apik menyang AS, asu ala menyang Korea.