Smart amunisi Golden Horde wis siyap kanggo testing

47

Bom dipandu GBU-39 SDB. Program Golden Horde bakal nggawe dheweke luwih efisien. Foto Angkatan Udara AS

Saiki, Angkatan Udara AS, sing diwakili dening Laboratorium Riset (AFRL), melu sawetara program sing janjeni ing bidang teknologi tanpa awak lan senjata sing dipandu. Salah sijine yaiku Golden Horde ("Golden Horde"), nyedhaki tahap tes penerbangan. Peluncuran pisanan senjata "pinter" sing bisa sesambungan karo siji liyane bakal ditindakake ing taun iki.

Warta paling anyar


Data paling anyar babagan Golden Horde diterbitake tanggal 13 Juli dening Defense News. Informasi kasebut ditampa saka kepala Direktorat Amunisi AFRL, Kolonel Gerry A. Haase, sing ngawasi program maju.



Kolonel Haase kelingan yen ing Golden Horde, rong jinis dikembangake bebarengan penerbangan sarana karusakan (ASP). Kanggo salah sijine, bom CSDB-1, hardware sistem kontrol wis dikembangake. Saiki, nggarap piranti lunak sing bisa ngatasi masalah khusus. Sejajar karo pangembangan, tes piranti lunak ditindakake, sing ndadekake bisa ngenali kabeh kekurangan sing bisa ditindakake kanthi wektu.

AFRL wis ngrancang tes penerbangan kanggo ASP sing janjeni. Bom CSDB-1 bakal diuji ing pesawat tempur F-16. Acara kasebut bakal diwiwiti musim gugur utawa musim dingin sabanjure. Musim panas sabanjure, tes produk nomer loro saka Golden Horde bakal diluncurake. Umpan cerdas CMALD bakal diuji nganggo bom jarak jauh B-52.

Tujuan saka bom udhara pisanan yaiku kanggo nyoba operasi komunikasi lan ngatasi masalah umum interaksi antarane amunisi lan operator. Kajaba iku, produk bakal dicenthang ing kahanan sing paling gampang. Contone, kemampuan kanggo gaman ngganti rute nalika input anyar ditampa. Amarga fungsi kasebut, bom bakal bisa ngliwati zona pertahanan udara mungsuh lan luwih efektif nggayuh target sing wis ditemtokake.


ADM-160 MALD decoys ing swiwi saka B-52H. Foto Raytheon Corp.

Ing mangsa ngarep, AFRL ngrancang nggawe pesenan kanggo produksi rong jinis produk prototipe kanggo diuji. Rencana produksi lan penyebaran serial durung kasedhiya.

Kurang saka rong taun diwenehake kanggo ngrampungake masalah utama desain lan aplikasi. Ing taun 2022, AFRL ngrancang miwiti tahap tes anyar. Wektu iki CSDB-1 lan CMALD bakal diterapake bebarengan ing siji operasi. Dheweke kudu kerja minangka "grombolan" siji, sesambungan karo siji liyane lan ngrampungake misi tempur sing cukup rumit.

Komponen proyek


Manajemen sakabèhé program Golden Horde ditindakake dening Laboratorium Riset Angkatan Udara. Sawetara organisasi komersial melu ing karya kasebut. Sawetara nyedhiyakake jinis senjata sing dipandu, dene liyane ngembangake sistem kontrol anyar kanggo dheweke. Panggunaan "platform" sing siap digawe lan alat manajemen anyar ndadekake bisa nyepetake lan nyuda biaya kerja, uga nyuda sawetara risiko sing sifate teknis.

Proyek bom CSDB-1 (Collaborative Small Diameter Bomb 1) adhedhasar produk GBU-39 SDB saka Boeing. Perangkat keras lan piranti lunak kontrol anyar dikembangake dening Scientific Applications and Research Associates Inc. karo AFRL. Kontrak sing cocog karo $ 100 yuta ditandatangani taun kepungkur.

Umpan CMALD (Collaborative Miniature Air-Launched Decoy) adhedhasar proyek Raytheon ADM-160 MALD. Ing proyek iki, Georgia Tech Applied Research tanggung jawab kanggo sistem kontrol. Kanggo pangembangan lan produksi alat anyar, perusahaan nampa $ 85 yuta.


Serangan bom gabungan "Horde". Gambar saka video demo AFRL / twitter.com/pat_host

Penyempurnaan amunisi sing ana kanggo ngganti sarana kontrol lan tuntunan. Proyek Golden Horde nggunakake sistem komputasi sing luwih efisien. Ing dhasar piranti lunak anyar uga dikembangake. Sampeyan kudu mesthekake ora mung ASP mimpin menyang goal, nanging uga nanggapi tantangan lan ancaman sing muncul. Kanggo iki, sing disebut. modul otonomi - koleksi algoritma lan reaksi kanggo kabeh kasus samesthine.

Minangka operator saka "Golden Horde" dianggep pesawat produksi aviation taktis lan strategis, kang ing layanan karo US Air Force. Kanggo nggunakake jinis senjata anyar, ora mbutuhake modernisasi utama. Kompatibilitas dijamin dening nganyari piranti lunak sing cocog kanggo peralatan kontrol senjata onboard. Ing wektu sing padha, kanggo pesawat operator, panggunaan Golden Horde ora bakal beda karo panggunaan senjata pesawat liyane.

Prinsip lan Manfaat


Tujuan utama proyek saiki yaiku nggawe senjata penerbangan canggih sing nduweni unsur intelijen buatan lan bisa digunakake kanthi mandiri, uga ing "grombolan" utawa "kawanan". Dikarepake ASP kuwi bakal ditondoi dening tambah stabilitas lan survivability, uga nuduhake kaluwihan ing efficiency.

Konsep Golden Horde ngusulake kanggo nyedhiyakake senjata "pinter" kanthi macem-macem data babagan target utama lan tambahan, kahanan ing wilayah lokasi, lan liya-liyane. Ing kasus iki, bom bisa nampa data tambahan sawise dropped saka operator, uga ngirim informasi menyang lan njaga kontak karo ASP liyane saka kulawarga.

Sawise ngreset, ASP kasebut kudu milih rute menyang target sing ditemtokake kanthi mandiri, kanthi njupuk data sing dingerteni babagan kahanan kasebut lan ngliwati zona mbebayani. Amunisi sing wis tekan wilayah tartamtu bakal bisa ngganti data lan nyebarake target sing diidentifikasi ing antarane awake dhewe, nggedhekake serangan marang prioritas, lsp. Kajaba iku, iku bisa kanggo pangalihan ASP sawise reset utawa Bukak.


Proses interaksi ASP ing pesawat. Gambar saka video demo AFRL / twitter.com/pat_host

Ing mangsa ngarep, nalika Golden Horde berkembang lan mbenakake, iku bisa kanggo entuk kesempatan dhasar anyar. Pesawat saka penerbangan taktis lan strategis, uga amunisi, bisa digabung dadi jaringan informasi lan kontrol terpadu, saben unsur bakal bisa nindakake fungsi lan sesambungan karo wong liya. Khususe, pesawat apa wae bakal bisa ngirim data target menyang bom utawa misil - lan bakal bisa nyebarake misi ing antarane awake dhewe kanthi cara sing paling efisien.

Salah siji saka sawetara


Sampeyan kudu eling yen saiki ing pimpinan AFRL, sawetara program ditindakake kanggo nggawe lan ningkatake teknologi jaringan kanggo angkatan udara. Proyek Skyborg, Loyal Wingman, lsp. nyedhiyakake kanggo nggawe kendaraan aerial tanpa awak sing bisa digunakake ing "kawanan", kalebu. dipimpin dening pesawat berawak. Dheweke kudu nindakake tugas sing paling mbebayani, nyuda risiko kanggo manungsa.

Program UAV kasebut nyedhiyakake panggunaan alat komputasi on-board canggih, unsur intelijen buatan, lsp. Program Golden Horde adhedhasar prinsip sing padha, nanging ing kasus iki kita ngomong babagan nggunakake teknologi canggih ing senjata.

Program-program sing maju kudu nyebabake owah-owahan gedhe ing pasuryan Angkatan Udara AS lan munculé kapabilitas anyar sing ora biasa. Pesawat sing wis ana bakal bisa nggarap UAV sing janjeni lan nggunakake intelijen buatan. Nanging, iki mung rencana kanggo saiki. Kabeh program sing janjeni ana ing tahap awal lan adoh saka ngetrapake teknologi ing praktik.

Golden Horde wis nyiapake tes penerbangan, sing bakal diwiwiti ing musim gugur lan njupuk sawetara taun sabanjure. Pangembangan mung rong amunisi kulawarga iki bakal terus paling ora nganti 2022-23. Ora dingerteni kanthi cara apa pangembangan program kasebut bakal ditindakake lan sepira suwene produk rampung bakal dilayani.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

47 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -12
    Juli 18 2020
    "Apa wae sing diarani prau, iku bakal ngambang" Apa sampeyan mikir babagan carane Golden Horde rampung ing jaman biyen. Lan Mongolia uga bisa ngetokake invoice "kanggo nglanggar hak cipta" !!!
    1. + 19
      Juli 18 2020
      Horde wis ana luwih saka 300 taun, aku mikir yen ing 300 taun bakal teka karo roket liyane. Sugeng dalu tresna
  2. +7
    Juli 18 2020
    Sistem kontrol amunisi dadi luwih rumit.
    Lan iki uga rumit.
    1. +2
      Juli 18 2020
      Kutipan saka Avior
      Sistem kontrol amunisi dadi luwih rumit.

      bom bakal bisa ngliwati zona pertahanan udhara mungsuh lan luwih efektif nggayuh target sing wis ditemtokake.

      Mesthi, aku ngerti maknane, nanging piye wae pertahanan udara kayane dirancang kanggo nglindhungi target, lan ora konsentrasi ing zona sing kapisah saka target. Banjur dadi target kanthi kapisah, zona pertahanan udara kanthi kapisah ...
      1. 5-9
        0
        Juli 18 2020
        uga takon iki..
      2. +6
        Juli 18 2020
        Mbayangno: kutha, njaba kutha - target, depot amunisi. Kutha iki dilindhungi
        macem-macem sistem pertahanan udara.
        Bomber tempur mbuwang kabeh sing diduweni ing ngarep zona pertahanan udara,
        noleh lan mabur adoh. Lan amunisi Golden Horde dipilih dhewe
        rute optimal kanggo target, njupuk menyang akun posisi pertahanan udara. Contone, decoys
        bakal dikirim menyang posisi pvoshnikov, anti-locator - sawise palsu,
        lan CD kejut bakal zigzag lan pindhah antarane posisi.
        Akibaté: target kena, 70% rudal ditembak mudhun, sawetara radar sing utamané ngganggu.
        nutupi awake. Kabeh padha seneng.
        1. +2
          Juli 18 2020
          eseman Iki kabeh cetha. Aku ngomong babagan ngliwati zona pertahanan udara. Zona pertahanan udara, minangka aturan, dimaksudake kanggo nutupi target, nanging ing kene katon kaya, bebarengan karo zona pertahanan udara, kanggo ngliwati target. nglirik
          Lan umume, aku ngerti maknane, nanging saiki zona pertahanan udara biasane ora ana artine, luwih penting. ngatasi, terobosan zona pertahanan udara, nanging kanggo ngubengi, dadi iki kepala BR, ya.
          1. -1
            Juli 18 2020
            Kutipan: NIKNN
            Aku ngomong babagan ngliwati zona pertahanan udara. Zona pertahanan udara, minangka aturan, dimaksudake kanggo nutupi target, nanging ing kene kayane

            Ing kahanan nyata, iku arang banget larang kanggo nggawe pertahanan 360-degree padha efektif saka obyek, lan iku fisik bisa duwe nomer winates saka obyek kuwi. Sistem pertahanan udara jarak pendek lan jarak cendhak ora cukup. Dheweke nggawe zona pertahanan udara kanggo nutupi sektor utama lan sampeyan kudu ngubengi. Daftar sistem pertahanan udara pangkalan Khmeimim:
            ZRPK jarak cendhak "Pantsir-S1";
            SAM cendhak "Osa-AKM";
            S-125 "Pechora-2M";
            Sistem pertahanan udara medium-range "Buk-M2E";
            Sistem pertahanan udara jarak jauh S-200VE "Vega";
            S-400 "Triumph".
            Carane akeh dhasar kuwi bisa digawe? Inggih 2 sumur 3, 4 peralatan ora cukup. Lan sanajan pertahanan iki diatasi, ora ana kasus ing sejarah nalika pertahanan udara nglindhungi wong liya. Kanggo gamblang, gambar, mung mbayangno carane akeh sistem pertahanan udhara saka zona cedhak lan cilik sampeyan kudu, ing gambar sektor sawetara derajat.
        2. 5-9
          -3
          Juli 18 2020
          Fly menyang kutha saka sisih kuwi sing gudang ana ing ngarep, lan ora konco ora guess?
          Lan mesthi aku ngerti sing fisika Amérika iku luwih penting saka hukum alam, nanging marang kula carane, ibu bom dheweke, tanpa mesin, bakal nggawe iki zigzugs nyengsemaken?
          Horde dudu KR ...
          1. 0
            Juli 18 2020
            Pancen, kabeh iki apik ing presentasi lan nglawan mungsuh kanthi pertahanan udara sing ringkih. Lan marang witjaksono metu akèh faktor. Ngelingi manawa bp ngrancang, ora mungkin operator kasebut ora bisa mlebu ing sawetara sistem pertahanan udara jarak jauh, lan uga ana intersepsi dening pesawat, karya perang elektronik, lan liya-liyane. : senjata dipandu karo unsur AI sing mangsa lan sing bakal dadi pisanan kanggo miwiti karya ing wilayah iki, kang bakal ahead.
          2. 0
            Juli 19 2020
            Kutipan: 5-9
            kepiye carane dheweke bakal nggawe garis zig-zug sing nyengsemake tanpa mesin?

            Punika intrik
    2. -1
      9 September 2020
      Kerumitan sistem panuntun amunisi nyebabake biaya sing dhuwur.
      Ing kasus Amerika, mung dhuwit papan, yen ditrapake sacara massal. sedulur

      Dadi, salah sawijining tantangan utama Angkatan Udara AS yaiku nyuda amunisi sing dipandu presisi kanthi cepet. Iki wis kedadeyan karo wong Eropa nalika bom Libya. Dheweke njaluk negara supaya ngirim pengganti amarga persediaan wis entek.
      Iki Libya. Lan Rusia utawa China, kanthi wilayah lan pertahanan udara?


      Lan apa sabanjure? Gunakake bom free tiba lawas apik? Nanging banjur kaluwihan siluman ilang, contone. Lan piranti sebutan target sing licik ilang relevansi.
      Lan pranyata liburan impunitas cepet rampung.
  3. -3
    Juli 18 2020
    Jeneng kasebut langsung nuduhake sapa sing arep digunakake.
    1. 0
      Juli 18 2020
      Golden Horde nyerang: pisanan China, banjur Asia Tengah, banjur Rusia,
      banjur Eropah Wétan.
      1. -1
        Juli 18 2020
        Ora mesthi kanthi cara kasebut. Kakaisaran Mongol nelukake meh kabeh Eurasia. Golden Horde minangka negara sing dibentuk sawisé runtuh Kakaisaran Mongol.
        1. -1
          Juli 18 2020
          Kanthi jarak sing kaya ngono lan kacepetan gerakan kasebut, nganti suwene dekrit kasebut tekan pinggiran?
          Ndelok peta kaya ngono, sampeyan bakal mulai ngerti paribasan lawas sing luwih jero: "Gusti Allah iku dhuwur, raja iku adoh ..."
          1. +1
            Juli 18 2020
            Ora ana negara ing pemahaman kita nalika iku. Ana "kerajaan" sing kapisah ing ngendi para antek Khan / Raja mrentah. Sampeyan kudu ngirim bashish menyang tengah, kanggo nyelehake tentara yen perlu, kanggo mbela Wilayahe saka bandit, kanggo njaga sawetara jinis urutan.
            Yen boyar lokal ora nindakake apa sing perlu, detasemen paukuman dikirim kanggo ditahan kanthi cepet lan ditransfer menyang panggonan sing arep dianakake. Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa?
      2. 5-9
        0
        Juli 18 2020
        Bener, Golden Horde muncul sawise runtuh kekaisaran Genghis Khan, utawa, ing wiwitan, minangka bagean integral karo Biru lan Putih lan bagean sing ora diarani Horde ... mung kalah lan surut..
  4. -4
    Juli 18 2020
    Sing luwih rumit lan luwih pinter amunisi, luwih larang. Aku ora ngandel yen amunisi kompleks kasebut ora duwe jalur komunikasi, paling ora karo saben liyane. Lan karo operator pesawat. Iki bakal dadi "jendhela" kerentanan kanggo sistem perang elektronik. Taruhan Amerika ing gaman super-duper kaya-kaya kaya taruhan saka demoniac ing superwaffe ing pungkasan Perang Dunia II.
    1. +7
      Juli 18 2020
      Saben uwong nganggep apa sing dadi kuwat:
      Rusia - kanggo senjata nuklir, kanggo misil hipersonik.
      Amerika - ing senjata conventional akurat, adhedhasar majeng
      sistem pertukaran data.
      1. -5
        Juli 18 2020
        Kutipan saka: voyaka uh
        Amerika - ing senjata conventional akurat, adhedhasar majeng
        sistem pertukaran data.

        Nanging senjata iki digunakake nglawan mungsuh sing bubar nguwasani senapan serbu Kalashnikov ...
        Kepiye senjata kasebut bisa nglawan mungsuh sing bakal macet komunikasi ing kabeh jarak, satelit, nggunakake amunisi kanthi amunisi elektromagnetik sing mbledhos? Apa ana kekuwatan ing amunisi iki, utawa apa Zumvolt liyane - larang banget lan ora perlu?
        1. +8
          Juli 18 2020
          Sembarang senjata anyar pisanan dites ing kahanan prasaja, banjur ing liyane
          lingkungan angel lan liya-liyane.
          Drone pisanan digunakake nalika ora ana oposisi,
          banjur - karo oposisi banget. Saiki - ing kahanan apa wae.
          1. 5-9
            0
            Juli 18 2020
            Apa sampeyan bisa menehi conto panggunaan drone ing lingkungan pertahanan udara berlapis lan lingkungan jamming sing angel?
            Aku njaluk sampeyan ora menehi conto drone nganggo Cina kanthi 5 RGD sing dipasang nalika nyerang Khimki (secara resmi bakal cocog)
            1. -1
              Juli 19 2020
              Pembantaian Paecirei ing Suriah lan Libya
              1. 5-9
                0
                Juli 19 2020
                Lan ing kono ora ana pertahanan udara lan perang elektronik sing dilapisi. Iku mung ngapusi babagan Suriah, lan ing Libya jumlah UAV sing mudhun 10 kaping luwih dhuwur tinimbang jumlah Shells ...
                Apa sampeyan ora isin nulis omong kosong kaya ing Ukrainia?
    2. +2
      Juli 18 2020
      Quote: penembak gunung
      Aku ora ngandel yen amunisi kompleks kasebut ora duwe jalur komunikasi, paling ora karo saben liyane. Lan karo operator pesawat. Iki bakal dadi "jendhela" kerentanan kanggo sistem perang elektronik

      Saluran komunikasi sing digunakake kanggo ijol-ijolan antarane piranti kasebut ora bisa dideteksi utawa "macet". Sinyal sing sempit, frekuensi dhuwur, cendhak mung ora bakal luwih saka panampa. REP ora bakal bisa ngirim gangguan ing frekuensi iki adoh.
      1. -1
        Juli 18 2020
        Kutipan saka Grazdanin
        mateni utawa "bisu". Sinyal sing sempit, frekuensi dhuwur, cendhak mung ora bakal ngluwihi panampa. REP ora bakal bisa ngirim gangguan Ing frekuensi iki adoh

        Jangkoan transmisi ora gumantung ing frekuensi (ing baris saka ngarsane) ... EW kalebu loro diparengake frekuensi lan "band" ... Lan uga arah nemokake sinyal exchange informasi ndadekake iku bisa kanggo ndeteksi lan neutralize ancaman ing proses pas wektune. wassat
        1. +1
          Juli 18 2020
          Quote: penembak gunung
          Rentang transmisi ora gumantung ing frekuensi (ing garis pandang)

          Hmm ... Iki rampung ing sekolah, sampeyan ora kudu sinau dadi insinyur radio.
          Ing papan sing mbukak (anggere jarak ora diwatesi kanthi visibilitas), nambah frekuensi kaping 2 nambah syarat daya pemancar kaping 4. Kanthi daya pemancar sing padha, nambah frekuensi kaping 2 nyuda jangkauan uga kaping 2.
          1. 0
            Juli 18 2020
            Kutipan saka Grazdanin
            Hmm ... Iki rampung ing sekolah, sampeyan ora kudu sinau dadi insinyur radio.
            Ing papan sing mbukak (anggere jarak ora diwatesi kanthi visibilitas), nambah frekuensi kaping 2 nambah syarat daya pemancar kaping 4. Kanthi daya pemancar sing padha, nambah frekuensi kaping 2 nyuda jangkauan uga kaping 2.

            Bener, ing sekolah. Mung ngelawan persis! Yen ora, iku ora worth climbing menyang frekuensi dhuwur basa ora ing babagan komunikasi sipil, utawa ing militer. Kita nggawa radio VHF ing kanthong kita, nanging HF?
            1. 0
              Juli 18 2020
              Kanthi paningkatan frekuensi osilasi partikel sing diisi kanthi faktor 2, energi sing dipancarake mundhak kanthi faktor 16! Ing antena stasiun radio, mulane, osilasi frekuensi dhuwur seneng banget: saka puluhan ewu nganti puluhan yuta hertz.
            2. 0
              Juli 18 2020
              Aja meksa dhewe. Pitakonan kasebut dudu taun 1st universitas.
              VHF kurang rentan kanggo gangguan, nduweni kemampuan penetrating luwih apik tinimbang HF. Ing kahanan becik, ditularaké kanggo sawetara atus kilometer ing urip biasa Sawetara puluhan.
              HF wis dawa gelombang maneh, kang ndadekake iku bisa kanggo ngirim sinyal kanggo ewu kilometer. Nanging daya penetrating lemah, akeh gangguan, katergantungan dhuwur ing cuaca.
              1. 0
                Juli 18 2020
                Kutipan saka Grazdanin
                HF wis dawa gelombang maneh, kang ndadekake iku bisa kanggo ngirim sinyal liwat ewu kilometer. Nanging daya penetrating lemah, akeh gangguan, katergantungan dhuwur ing cuaca.

                Kita ora ngomong babagan panyebaran gelombang radio, sing ngganggu interferensi, refleksi saka lapisan Heaviside, lan panyerepan medium. Lan babagan Kapadhetan daya radiation, kang ngirim "tresna" transceiver mungsuh. Lan bandwidth komunikasi "kawanan" kudu gedhe, amarga jumlah informasi gedhe.
                1. 0
                  Juli 18 2020
                  Quote: penembak gunung
                  Lan bandwidth komunikasi "kawanan" kudu gedhe, amarga jumlah informasi gedhe.
                  Jumlah data sing dikirim dipengaruhi dening ambane saluran lan frekuensi gelombang radio. Sing luwih dhuwur frekuensi, sing luwih dhuwur jumlah data, jembaré saluran uga langsung mengaruhi. Nalika ijol-ijolan ana ing antarane sawetara piranti, ambane saluran nduweni peran cilik, iki penting ing kutha nalika ana mayuta-yuta piranti. Contone, kanggo stasiun seluler lan telpon. Nalika rolas pluru utawa pesawat karo UAV mabur, jembaré saluran ora dadi gedhe.
                  Sinyal frekuensi dhuwur lan arah banget (ora bakal bingung karo ambane saluran) ora bisa dicegat utawa macet.
            3. 0
              Juli 18 2020
              Paling ora google kanggo menit. Sing luwih dhuwur frekuensi, sing luwih cendhek ombak, sing luwih cendhek jarak transmisi.
              1. +1
                Juli 18 2020
                Ya, sampeyan nyatakake kabeh kanthi bener. Komunikasi GSM seluler ing 900Mhz, 3G-1800, 4G-2700 lan sawetara panrima sing dipercaya mudhun 20 persen saben wektu.
                1. -1
                  Juli 18 2020
                  Aku sinau dadi insinyur radio suwene 5 taun)) sanajan aku sinau kaya ngono lan wis suwe.
                  Alami, ing kasunyatan, kabeh luwih rumit, akeh variabel sing kudu dianggep. Stasiun radio VHF sing padha biasane beroperasi ing frekuensi sing luwih murah.
  5. 5-9
    -1
    Juli 18 2020
    Ing AS, dheweke sinau babagan wedhus Granit :)
    Apa bonba mabur duwe energi sing cukup kanggo ngliwati pertahanan udara? Saka dhuwur apa sampeyan kudu mbuwang kabeh iki kanggo sawetara sing prayoga? Maneh, pertahanan udhara apa sing bakal dilewati lan target apa lan ing endi, kanthi nganggep jarak bonba sing mabur? Saluran komunikasi EW ora bakal macet? Lan apa sing bakal dadi rega saka kamulyan iki?
    Yen rudal jinis AGM158, mula konsep kasebut bisa dingerteni (ngetung target penting kanthi jero), yen ora
  6. + 14
    Juli 18 2020
    Carane nglindhungi dhewe saka amunisi kuwi? Mungkin pertahanan udara berlapis + perang elektronik + model lan simulator target. Ing cendhak - cukup larang lan angel.
    1. 5-9
      0
      Juli 18 2020
      Menembak mudhun operator ... Kanggo paling sawetara UAB mbuwang sawetara, dhuwur kudu prayoga.
    2. -1
      Juli 18 2020
      Kutipan saka barin
      Carane nglindhungi dhewe saka amunisi kuwi? Mungkin pertahanan udara berlapis + perang elektronik + model lan simulator target. Ing cendhak - cukup larang lan angel.

      "Derivation-Air Defense" bakal migunani.
    3. -1
      Juli 18 2020
      Kutipan saka barin
      Carane nglindhungi dhewe saka amunisi kuwi?

      Tembak operator, numpes lapangan udara lan operator pesawat. Pertahanan udara bakal mbantu nglawan sawetara rudal, ora bakal nylametake sampeyan saka serangan gedhe, perang elektronik ora ana gunane kanggo piranti kasebut lan dadi target sing rawan banget.
  7. -8
    Juli 18 2020
    Inggih, Horde Afrika-Amerika, emas ing pangertèn lengkap tembung, bakal mabur menyang target, lan ing kono wis nunggu "kuku" Rusian sistem pertahanan udara Pantsir sing ana ing jumlah gedhe. Mulane, Pentagon ana ing dalan sing bener, mbuwang sumber daya kanggo kabeh jinis whistles lan palsu keprungu

    Senjata hipersonik iku kabeh kita.
  8. + 12
    Juli 18 2020
    Mbok menawa amunisi iki larang dibandhingake karo sing sadurunge?
  9. +8
    Juli 19 2020
    Kita uga ngembangake sing padha.
  10. -1
    Juli 19 2020
    Golden Horde? Apa Tatar nggawe roket iki?
  11. + 12
    Juli 20 2020
    Sayange, amunisi sing padha saiki wis ilang.
  12. 0
    Juli 20 2020
    Quote: Egoza
    "Apa wae sing diarani prau, iku bakal ngambang" Apa sampeyan mikir babagan carane Golden Horde rampung ing jaman biyen. Lan Mongolia uga bisa ngetokake invoice "kanggo nglanggar hak cipta" !!!

    Inggih, Peresvet uga tilar donya ing pertempuran siji karo Chelubey. Dadi, kita kudu ngganti jeneng kompleks laser kita. Banjur, sawise kabeh, dheweke bakal mlebu perang, dheweke bisa lan bakal nindakake apa-apa, lan dheweke bakal mrentah supaya urip suwe?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"