Review militèr

DARPA ing basa Rusia dudu DARPA. Tinimbang agensi teknologi terobosan, struktur birokrasi liyane digawe

78
DARPA ing basa Rusia dudu DARPA. Tinimbang agensi teknologi terobosan, struktur birokrasi liyane digaweDuma Negara Federasi Rusia diadopsi ing maca pisanan tagihan "Ing Dana Riset Lanjut" (FPI), sing diwenehake marang para wakil dening Wakil Perdana Menteri Dmitry Rogozin. Mbalik ing 2010, banjur-presiden Dmitry Medvedev ngandika sing negara "ora duwe struktur efektif sing bakal supaya disebut-terobosan riset lan pangembangan ing kapentingan pertahanan lan keamanan, kalebu riset majeng," padha karo agensi Amérika DARPA. .

Iki ana ing rapat komisi modernisasi ing Kolomna. Sawise rapat kasebut, Wakil Perdana Menteri Sergei Ivanov ujar marang wartawan: "Kita mesthi ora bakal nggawe badan apa wae sing meh padha karo DARPA Amerika. Nanging perlu kanggo nyedhiyakake aliran, kalebu anggaran, kanggo mbiayai ilmu dhasar, sing diarani riset eksplorasi, lan instruksi kasebut (lan aku ngusulake dina iki, ngomong ing komisi) diwenehake dening presiden. Carane katon ing banyu!

Akeh BOSS

Badan Proyek Riset Lanjutan Departemen Pertahanan AS (DARPA) muncul sawise diluncurake satelit Bumi buatan Soviet sing pertama kanggo nggayuh lan nyusul USSR ing bidang astronautika. Banjur melu perencanaan strategis kanggo masa depan Amerika, utamane ing pertahanan.

DARPA ngarepake pangembangan teknologi lan ngupaya inovasi terobosan sing janjeni. Lan dheweke dhawuh dhewe - nyetel tugas kanggo ilmu. Kajaba iku, umume teknologi kasebut nggunakake dual. Kanggo setengah abad, agensi wis mbuktekaken efisiensi dhuwur. Kita bisa ujar manawa Amerika saiki, komputerisasi lan teknologi tinggi, digawe amarga DARPA.

Apa rahasia stabilitas lan efektifitas sistem iki, sing ora ilang kualitase meh 55 taun ing jagad sing wis diganti? Pencipta agensi kasebut ngerti manawa siji-sijine kekuwatan sing bisa nyegah para pencipta teknologi sing durung ana sadurunge yaiku pejabat. Mulane, ing wektu nalika Amerika, ing desperation, wis siyap kanggo nindakake apa-apa kanggo nyusul Uni Soviet, padha ngatur kanggo sijine pangayoman kuat marang birokrasi ing asas saka eksistensi DARPA. Kanggo agensi, ora ana persetujuan, ijin, lisensi, rapat lan liya-liyane, sing dadi kekuwatan lan raison d'être saka sistem birokrasi apa wae. Ora ana sing ngalangi kreatifitas karyawan.

DARPA dhewe didhelikake ing struktur sekunder Pentagon. Mula, ora ana pejabat pemerintah sing bisa ngganggu kegiatane. Ing wektu sing padha, lembaga kasebut uga dilindhungi saka gangguan dening jenderal Kementerian Pertahanan. Ora ana pelobi, apa mentri utawa akademisi, bisa ngintervensi lan mengaruhi keputusan sing luar biasa saka manajer DARPA biasa.

Ora kaya DARPA ing jaban rangkah, Yayasan Rusia kanggo Studi Lanjut katon minangka tambahan kanggo struktur birokrasi sing kuat. Lan hukum babagan FPI utamane kanggo katrangan rinci babagan superstruktur birokrasi kasebut, dene struktur lan prinsip kerja dana kasebut ora ditulis. Wong-wong mau bakal didaftarkan mengko lan disetujoni dening pejabat sing dihormati sing ngurus dana kasebut. Alami, dheweke bakal nggawe, kaya adat karo kita, kanggo awake dhewe.

Artikel 10 saka undang-undang babagan PEF nyatakake: "Badan sing ngatur dana yaiku dewan wali dana, dewan dana lan direktur umum dana. Badan kontrol kegiatan finansial lan ekonomi yaiku komisi audit dana. Badan penasehat permanen digawe ing dana - dewan ilmiah lan teknis dana kasebut.

Ing DARPA Amerika, kabeh direktorat, kalebu buruh teknis, duwe 21 wong. Kanthi gunggung karyawan kurang luwih 240 wong. Pimpinan tertinggi FPI yaiku dewan wali 15 wong – pitu ditunjuk presiden, pitu maneh pemerintah ditambah direktur jenderal. Ana uga ketua dewan wali sing ditunjuk presiden. Presiden bisa mungkasi kabeh kekuwatane kapan wae. Kabeh wali, kajaba CEO, ora bisa kerja full-time. Iku singkatan saka mung: pejabat saka klip lawas bakal diangkat kanggo mimpin ngelmu sesuk. Kang, saliyane kanggo karya utama, njagong ing rong rolas komisi, komite lan dewan pengawas. Alamiah, padha ora delve menyang prakara ilmiah, amarga padha ora ngerti apa-apa, nanging gumantung ing asisten, referents lan penasehat sing duwe kapentingan dhewe lan soulmates saka lingkungan financial lan industri.

Lan wong-wong iki ora bakal prihatin karo teknologi terobosan, nanging karo reaksi majikane. Presiden ngandika: "genetik lan tektonik gaman", lan milyar bakal gasp menyang proyek edan. Nanging senjata "pinter" sing dibutuhake banget bakal gampang didorong ing ngisor bangku.

ATURAN Dhuwit

Dewan rapat saben telung sasi sepisan. Ing wektu sing padha, mung setengah saka anggota sing cukup kanggo nggawe keputusan. Yaiku, pitung pejabat sing ditunjuk dening presiden, lan direktur umum sing ditunjuk dening dheweke. Kajaba iku, sawayah-wayah kabeh bisa diganti karo sing luwih setia. Pranyata keputusan strategis sing nemtokake masa depan negara kanggo taun-taun sing bakal teka, sing gumantung keamanan lan papan ing antarane kekuwatan donya, ora bakal ditindakake adhedhasar skenario sing diwilang sacara ilmiah kanggo masa depan, nanging, kaya sing wis ana. kasus ing Rusia, "apa wae sing dikarepake panguwasa." Apa worth mbangun kebon, nggawe dana?

Mesthi iku worth iku! Sawise kabeh, iki ora mung struktur birokrasi, nanging saluran liyane sing dilindhungi khusus kanggo pendanaan anggaran sing padhet. Miturut hukum, PEFs ora tundhuk pranata sawetara paragraf Artikel 32 saka Hukum Federal tanggal 12 Januari 1996 No. 7-FZ "On Non-Profit Organizations", sing ngatur prosedur kanggo ngleksanani kontrol liwat. kegiatan organisasi nirlaba. Lan uga pranata Hukum Federal 21 Juli 2005 No 94-FZ "Ing panggonan pesenan kanggo pasokan barang, kinerja karya, panentu layanan kanggo kabutuhan negara lan kotamadya" ora ditrapake. Lan pranata Hukum Federal 26 Oktober 2002 No 127-FZ "On Insolvency (Bankruptcy)" banget.

Ing tangan siji, bener yen FPI bisa mrentahake riset rahasia menyang mitra sing paling cocok tanpa tender lan tuku barang tanpa tender. Ing tangan liyane, potensial kanggo penyalahgunaan gedhe tenan. Ing DARPA, kanthi cara, kontes ditindakake. Topik diumumake, contone, platform sing bisa ngangkut barang kanthi otomatis ing jarak sing adoh. Peserta ngirim proyèk, nampa dana saka DARPA, lan taun mengko, lomba prototipe kanggo 500 mil dianakaké nang endi wae ing situs test ing ara-ara samun Nevada. Pemenang nampa dana kanggo pangembangan luwih kanthi tenggat wektu sing ketat.

Ing Rusia, kanggo dasawarsa lan setengah saiki, industri monopoli wis dibentuk, ing ngendi kompetisi ora kalebu. Kanggo tujuan iki, kabeh perusahaan didorong menyang kepemilikan lan perusahaan cabang bersatu. Iki diarani reformasi industri pertahanan. Saiki reformasi agawe sing padha diwiwiti ing sawetara wilayah industri pertahanan. Kanggo monopolist rampung lan ngulungake pembangunan - kanggo Cut mati cabang kang lenggah. Sawise kabeh, pembiayaan bakal rampung, mung pengawasan desainer sen sing bakal tetep. Mulane, desain bakal terus tanpa wates. Lan sampeyan bisa lali babagan gagasan terobosan ing salawas-lawase. Ora ana sing butuh ing sistem inert. Sing luwih penting yaiku stabilitas pendanaan.

Kontrol kegiatan finansial lan ekonomi dana bakal ditindakake dening komisi audit. Peraturan babagan iki durung disetujoni dening dewan wali. Dheweke bakal milih ketua lan anggota. Tegese, pejabat bakal milih pejabat liyane, lan, yen perlu, bakal duwe hak kanggo mungkasi kekuwatane lan milih wong liya kanthi prematur. Wiwit peraturan komisi kasebut durung diadopsi, mula ora dingerteni manawa bakal ngawasi terus-terusan utawa mung setaun kanggo mriksa dokumen.

Lan ora kaya DARPA Amerika, PEF kita nduweni hak legal kanggo "nindakake aktivitas sing ngasilake penghasilan." Bener, "mung sajrone bisa nggayuh tujuan sing digawe, lan cocog karo tujuan kasebut." Punika ngandika rodo ornately, sing ngijini sampeyan kanggo melu ing sembarang commerce, nandur modal, muter ing bursa saham lan kaya. Nanging ing wektu sing padha, "laba dana, sing ditampa minangka asil saka aktivitase, diarahake sacara eksklusif kanggo nggayuh tujuan kasebut."

Kanggo nggayuh tujuan kasebut, FPI "dhuweni hak gabung karo asosiasi lan serikat pekerja adhedhasar keputusan Dewan Pembina Yayasan." Mbokmenawa, mung ing Rusia, kanggo entuk teknologi terobosan, organisasi kudu gabung karo sawetara Liga Industriis utawa Front All-People.

DREAMERS ora kene

Elinga yen "tujuan dana kasebut yaiku kanggo ningkatake implementasi riset lan pangembangan beresiko dhuwur kanggo kepentingan pertahanan lan keamanan negara, kalebu kanggo kepentingan modernisasi Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, ngembangake lan nggawe. teknologi inovatif lan manufaktur produk militèr, khusus lan dual nggunakake teknologi dhuwur.

Ekspresi bingung "kanggo ningkataké implementasine ... riset lan pangembangan." Ora ana asil tartamtu, mung bantuan. Diterjemahake menyang basa aspens asli - "distribusi dhuwit." Wiwit dhuwit diwenehake menyang proyek berisiko tinggi, gampang kanggo prédhiksi kegagalan sing terus-terusan. Dhuwite bakal dientekake, asile nol, lapuran dilampirake, kabeh padha seneng. DARPA duwe fokus sing jelas babagan asil sing bisa ditindakake sanajan ing proyek sing paling beboyo. Durasi proyek telung nganti limang taun. Yen asile ora kuwat, pembangunan wis buntu, prospek ora katon - pendanaan mandheg. Dadi, contone, karo proyek "laser udara". Wis pirang-pirang taun, Boeing wis narik proyek iki kanthi biaya dhewe, nyoba entuk dana, nanging DARPA ora sabar.

Sapa sing melu milih proyek? Ing DARPA, iki ditangani dening manajer. Dheweke persis kaya telu saka staf agensi kasebut. Umur rata-rata yaiku 37-40 taun. Pendidikan lan gelar universitas duwe 20 nganti 50%. Jumlahe ora tetep, amarga ana turnover karyawan. Gaji manajer $ 130 saben taun. Antarane wong-wong mau ora mung insinyur, nanging uga ahli biologi, filolog lan malah ilmuwan komputer otodidak. Manajer paling apik yaiku panulis fiksi ilmiah lan penggemar fantasi. Iku padha ing asal saka implementasine saka gagasan sing dianggep edan: prajurit robot, pesawat siluman, amunisi ngarahke dhewe lan liya-liyane. Manajer cukup mandiri, dheweke nemokake ide lan ngatur pangembangan luwih lanjut. Lan yen wong didorong dening semangat, dheweke bisa mindhah gunung.

Secara periodik, DARPA nganakake konferensi kanggo ngrembug babagan ide-ide sing apik banget. Penggemar fiksi ilmiah, panulis skenario, panulis, wartawan, ilmuwan enom saka macem-macem spesialisasi, lan guru diundang maneh. Kompetisi ide awal, crita fantastis babagan topik tartamtu, rancangan rancangan bisa dianakake. Ing Januari 2011, seminar dianakaké ing ngendi fisika lelungan antarbintang dibahas. Iki minangka bagean integral saka proyek gabungan DARPA lan NASA kanggo ngluncurake pesawat ruang angkasa berawak menyang ruang jero ing 2111 - 100 taun wiwit saiki! Saiki kita ngomong babagan perkembangan teknologi abad XXII. Apa ana sing bisa ndeleng paling ora 50 taun ing mangsa ngarep?

Hukum PEF nemtokake sapa ing Rusia "ngatur telusuran, pilihan proyek lan pambentukan dhaptar proyek, lan uga, kanthi keterlibatan para ahli lan organisasi pakar, nyiapake kesimpulan saka dewan ilmiah lan teknis dana kasebut. proyek sing dipilih." Iki minangka dewan ilmiah lan teknis dana kasebut. Kesimpulan saka dewan ilmiah lan teknis FPI "kudu ngemot kesimpulan babagan kepatuhan karo arah riset ing bidang riset lan pangembangan berisiko tinggi sing kalebu ing program kegiatan dana kanggo periode telung taun, periode implementasi proyek lan jumlah dana sing dibutuhake kanggo implementasine.

Ketoke, kudu dimangerteni kaya mangkene: dewan nyusun dhaptar wilayah riset telung taun, dewan ilmiah lan teknis nemokake proyek lan pemain sing cocog. Banjur panguwasa nyetujoni. Prosedur birokrasi sing biasa. Ora ana papan kanggo ide-ide fantastis ing abad sabanjure. Nanging tansah ana panggonan kanggo lobbying, kapentingan pribadi lan perusahaan.

Saiki padha seneng ngomong yen ing Uni Soviet ana Komite Militer-Industrial ing pamaréntahan - DARPA padha, mung ing gaya Soviet. Ora kaya iki. Komplek militèr-industri utamané dumadi saka mentri lan pangareping, kaya ing komisi militèr-industri saiki. Panitia uga nduweni struktur dewan lan eksekutif, gunggunge kabeh formasi struktur kasebut nganti 1000 wong. Umume, kabeh padha melu ngrancang proyek gedhe, kerjasama, pasokan, lan liya-liyane. Nanging ora ana pirembagan babagan teknologi terobosan. Ing "efek monkey" aturan - nyalin proyèk Western, kang dijamin backlog langgeng. Tanggepan simetris yaiku Buran sing ora ana gunane, pengebom supersonik Tu-160, sing ana ing jumlah 15 potongan, lan liya-liyane.

Bencana kanggo negara kasebut yaiku keputusan kompleks industri militer ing Desember 1969 kanggo ngowahi orientasi komputer domestik menyang arsitektur IBM/360 Amerika. Ngandelake akuisisi komersial lan ilegal saka produk sing wis rampung dadi ketertinggalan sing mbebayani kanggo mungsuh sing potensial. Uni Soviet lagged konco kabeh generasi saka teknologi informasi, ditinggal tanpa basis komponen elektronik lan ilang perang kadhemen ing lapangan senjata serangan lan papan.

Yayasan Riset Lanjut sing digawe yaiku anti-DARPA. Struktur kasebut, wiwitane kelip-kelip, diikat tangan lan sikil dening akeh pejabat utama sing bakal nggawe keputusan sing paling apik saka incompetence. FPI bakal njupuk panggonan sing sah bebarengan karo Rosnano, Perusahaan Ventura Rusia, Pusat Inovasi Skolkovo lan liya-liyane. Dheweke uga digawe kanggo teknologi terobosan. Nanging yen ana terobosan ing endi wae, mung ana ing anggaran. Sedhih, nanging siji ora kudu kaget yen ing sawetara taun PEF bakal deciphered minangka "investasi mbuang dana".
Pengarang:
Sumber asli:
http://nvo.ng.ru/realty/2012-08-03/1_darpa.html
78 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bereg
    bereg 5 Agustus 2012 09:23
    +2
    wektu bakal ngomong, kita ngenteni lan pracaya
    1. mangsa
      mangsa 5 Agustus 2012 10:04
      + 37
      Yen kabeh kaya sing diklaim penulis, lan pejabat mudhun menyang bisnis lan sampeyan ora kudu ngenteni sawetara taun, asil bakal nol!
      1. 53-Sciborskiy
        53-Sciborskiy 5 Agustus 2012 10:58
        + 32
        Asil bakal luwih elek, bakal negatif.

        - Apa filosofi saka maling Russian?
        - Nyolong, ngombe, ing kunjara.
        - Pejabat Rusia?
        - Padha, nanging tanpa pakunjaran.
        1. GES
          GES 5 Agustus 2012 11:36
          + 29
          Kutipan: 53-Sciborskiy
          Asil bakal luwih elek, bakal negatif. - Apa filosofi maling Rusia? - Nyolong, ngombe, ing pakunjaran. - Lan pejabat Rusia? - Padha, nanging tanpa pakunjaran.

          BENER:-- Padha, nanging tanpa pakunjaran, lan promosi lan karir andha. ngguyu
          1. Panas
            Panas 5 Agustus 2012 12:07
            + 26
            Kutipan saka GES
            Padha, nanging tanpa pakunjaran, lan promosi lan karir andha

            Lan pesenan liyane kanggo ulang tahun wolung puluh, kaya Gorbachev! belay
          2. GES
            GES 5 Agustus 2012 15:11
            + 19
            Luwih bener: nyolong? Nuduhake! Lan teka menyang kita, kita tansah perlu kuwi! Apa sampeyan mikir anggaran militer Tolya Serdyukov ditarik? Utawa mungkin wong furnitur minangka tutup?
        2. Protey
          Protey 5 Agustus 2012 12:03
          +5
          Witty lan bener!
      2. Protey
        Protey 5 Agustus 2012 12:26
        +5
        Lan kantor iki bakal ing wangun piramida ageng, mung sijine regane mudhun, lan nitahake nyata anyar ing paling ngisor!
    2. slas
      slas 5 Agustus 2012 12:21
      +8
      Kutipan saka bereg
      wektu bakal ngomong, kita ngenteni lan pracaya

      Sayange, mung pracaya.Utawa sampeyan duwe kabeh conto saka jinis reformasi loro ing Departemen Pertahanan lan ing pendidikan, etc., etc., sing ora cukup kanggo sampeyan?
    3. gojesi
      gojesi 5 Agustus 2012 12:54
      0
      penulis artikel punika blockhead lan iki kasus paling apik, lan bajingan iku paling awon !!! Singkatan DARPA diulang 15 kali, asu ngrusak kita, lan Departemen Luar Negeri promosi !!! Ayo asu nulis kaya ngono ing "tanah kelairan sejarah" ... Ing kene ora bisa digunakake maneh !!!
      1. Spesialis-
        Spesialis- 5 Agustus 2012 19:03
        -1
        Kutipan saka gojesi
        Ayo asu nulis kaya ngono ing "tanah kelairan sejarah" ... Ing kene ora bisa digunakake maneh !!!

        Aku setuju. Artikel omong kosong lengkap. dhawuh.
        1. joker
          joker 5 Agustus 2012 20:03
          +7
          Apa sampeyan mikir yen kabeh sing ora ngalembana tentara kita iku prentah sing bodho? eseman pendekatan asli nglirik
          1. Jupuk
            Jupuk 5 Agustus 2012 22:24
            +7
            joker,
            Puji wadyabala kita, lan apa wae, ora demokratis, ora modis lan ora maju! negatif
    4. lelikas
      lelikas 5 Agustus 2012 23:55
      0
      Miturut ekspresi rai, foto kasebut nuduhake kaleidoskop militer paling larang ing donya.
  2. Pinochet000
    Pinochet000 5 Agustus 2012 09:35
    +8
    sing bakal nggawe keputusan sing paling apik saka incompetence
    Ora ana sing kudu ditambahake.
    1. mangsa
      mangsa 5 Agustus 2012 10:07
      + 25
      Ora mungkin mbayangake manawa para panulis fiksi ilmiah melu ing karya kita! Visioner utama kita yaiku Chubais, utawa sawetara individu sing padha!
      1. bacut
        bacut 5 Agustus 2012 10:12
        + 15
        Yen ana wong sing salah, dheweke kudu mangsuli miturut ukum. Kenapa Chubais ora ana ing hukum? Apa dheweke paling kuat ing Rusia?
        1. Atia
          Atia 5 Agustus 2012 10:59
          + 18
          Kutipan: bachest
          Kenapa Chubais ilegal? Apa dheweke paling kuat ing Rusia?

          Inggih, sampeyan takon pitakonan! Chubas mbokmenawa paling angel dipahami! aran aran aran
        2. Protey
          Protey 5 Agustus 2012 12:07
          + 20
          "Kenapa Chubais dilarang?" Yen nyolong pitik, dheweke bakal dilebokake ing kunjara, iku kanggo hukum! Lan nalika mayuta-yuta, milyar - pendekatan temen beda.
          1. keren.cube2012
            5 Agustus 2012 17:24
            +2
            Protey "Kenapa Chubais ilegal?" ya, amarga iku wong Yahudi utama ing Rusia
          2. 53-Sciborskiy
            53-Sciborskiy 5 Agustus 2012 19:19
            +9
            Peter 1 uga ujar: "Aja nggawa wong abang menyang armada, wong jahat iku fitnah."
      2. Delink
        Delink 5 Agustus 2012 11:48
        + 13
        Minangka akurat ngandika "individu". Aku bakal nambah amoeba.
        Lan sing paling penting, dheweke ora kudu ngatur Dana Teknologi Lanjut.


        Yayasan Riset Lanjut sing digawe yaiku anti-DARPA. Struktur kasebut, wiwitane kelip-kelip, diikat tangan lan sikil dening akeh pejabat utama sing bakal nggawe keputusan sing paling apik saka incompetence. FPI bakal njupuk panggonan sing sah bebarengan karo Rosnano, Perusahaan Ventura Rusia, Pusat Inovasi Skolkovo lan liya-liyane. Dheweke uga digawe kanggo teknologi terobosan. Nanging yen ana terobosan ing endi wae, mung ana ing anggaran. Sedhih, nanging siji ora kudu kaget yen ing sawetara taun PEF bakal deciphered minangka "investasi mbuang dana".
  3. koksalek
    koksalek 5 Agustus 2012 09:38
    + 15
    Siji langkah maju, rong langkah mundur. Kanggo sawetara alasan, aku setuju karo "dana mangan investasi". Ghouls ing setir tansah ngowahi kabeh menyang pengayaan, lan kaya biasane, mie sing dipilih wis siyap kanggo kita.
    1. Atia
      Atia 5 Agustus 2012 11:01
      + 16
      koksalek,
      Kita wis biasa banget karo negativitas, lan apa wae usaha sadurunge diwiwiti wis dianggep minangka gagal! Apa sing kudu ditindakake, pirang-pirang taun ngarep-arep sing diapusi nggawe awake dhewe rumangsa. Nyuwun
      1. Spesialis-
        Spesialis- 5 Agustus 2012 19:03
        +6
        Quote: Atia
        lan usaha apa wae sing ora duwe wektu kanggo miwiti, wis dianggep minangka gagal

        Ya, ora dening kita, nanging mung tansah ana macem-macem corat-coret sing dibayar dening sapa sing mbutuhake, sing nulis macem-macem ........ lan ngunggahake bisul liyane.
        1. Jupuk
          Jupuk 5 Agustus 2012 22:26
          +7
          Quote: Spesialis -
          , sing nulis sembarang

          Nanging, sayangé, ora sawetara sing tiba kanggo pancing greased iki.
  4. Zomanus
    Zomanus 5 Agustus 2012 10:04
    +2
    Inggih, ayo padha ndeleng apa iku. Senajan pembangunan tanpa implementasine ing wesi, mesthi, sampah. Lan kanggo pawujudan ing wesi, ora ana dhasar.
  5. Wong tuwa 1973
    Wong tuwa 1973 5 Agustus 2012 10:09
    + 11
    Jujur ora rampung maca - sijine minus. Siji negatif. ana rasa yen pamrentah kita mung nindakake apa sing mbuwang dhuwit, ngrusak pertahanan negara, nyurung kita menyang Abad Pertengahan! Bapak-bapak, aja mung golek-golek barang sing ora becik ing samubarang. "Maneh - rong puluh lima", Amerika iku pinter, padha nyuwek klambi kanggo nambah kesejahteraan bangsa, kita kabeh pejabat sing titah korupsi lan "Ivans ora ngelingi kekerabatan." KESEH!
    Ayo pungkasane ngenteni asil pisanan saka karya, banjur kita bakal menehi kritik.
    1. Atia
      Atia 5 Agustus 2012 11:04
      + 16
      Kutipan saka: Oldmen1973
      "Maneh - rong puluh lima", wong Amerika sing pinter, nyuwek klambi kanggo nambah kesejahteraan bangsa

      Nanging kasunyatan manawa wanita-wanita sing pinter iki nyolong kanthi cara sing ora nate diimpi-impi, mula ora digatekake! Nanging padha nyolong! Lan kita ngerti banget iki. ya ya ya
      1. Ymydzh
        Ymydzh 5 Agustus 2012 13:06
        + 12
        Quote: Atia
        Nanging nyatane wanita-wanita sing pinter iki nyolong kanthi cara sing ora nate diimpi-impi, kepiye wae kita ilang.

        Inggih, padha bisa! Dheweke duwe demokrasi! Kanggo nyolong Amerika menyang penggelapan iku ora sopan ing kene ... aran
      2. vodka
        vodka 5 Agustus 2012 13:28
        + 12
        Dheweke duwe setengah jagad ing sangisore tudung, ana sing nyolong))
        1. AleksUkr
          AleksUkr 5 Agustus 2012 17:59
          + 11
          Lha kowe ora ngomong sing bener - ora nyolong, mung njupuk tanpa takon sapa-sapa, lan ora ana siji-sijia anjing sing nggegirisi. Lan dheweke ora duwe demokrasi, dheweke mung demokratisasi sing sukses ing kebone wong liya.
          1. Churchill
            Churchill 5 Agustus 2012 18:37
            + 12
            Kutipan: AleksUkr
            s ing kebon wong liya

            Dheweke wis suwe nganggep kabeh kebon wong liya minangka sedulur, mula iki dudu nyolong, nanging panen! wassat
            1. Spesialis-
              Spesialis- 5 Agustus 2012 19:05
              +7
              Kutipan: Churchill
              iki dudu nyolong, nanging panen

              Durung nyolong apa-apa.
              Lan ya, jaman saya ganti. Padha njupuk wong pinter kuwi.
    2. saturnus.mmm
      saturnus.mmm 5 Agustus 2012 20:07
      +7
      Kutipan saka: Oldmen1973
      Ayo pungkasane ngenteni asil pisanan saka karya, banjur kita bakal menehi kritik.

      Asil bakal ing 2020.
      Aku maca artikel lan langsung eling Viktor Stepanovich Chernomyrdin.
      "Kita pengin sing paling apik, nanging kaya biasane"
      15 pejabat liyane padha nyambut gawe, kaping pindho akeh ing daftar tunggu, pengangguran ora ngancam, perang nglawan iku paling sukses.
      Tegese, pejabat bakal milih pejabat liyane, lan, yen perlu, bakal duwe hak kanggo mungkasi kekuwatane lan milih wong liya kanthi prematur.
      Apa lapangan sing subur kanggo korupsi lan tanggung jawab.
      Yen kabeh pancen kedadeyan kaya sing ditulis dening penulis, mesthine bakal dadi bolongan ireng sing apik banget. Ing FPI, aku bakal nggawe kantor intelijen cilik kanthi spesialisasi "Teknologi", supaya dheweke menyang Amerika menyang DARPA lan kerja sama ing kana. Asil karya FPI bisa mupangati kanggo negara.
  6. gunung
    gunung 5 Agustus 2012 10:17
    + 11
    Ayo katon ing paling sawetara asil saka aktivitas, lan banjur kita bakal ngadili kompetensi.
    Banjur dheweke durung nindakake apa-apa, lan dheweke durung miwiti kerja, lan saiki ana tuduhan kabeh dosa sing bisa ditindakake.
    1. Churchill
      Churchill 5 Agustus 2012 18:39
      + 11
      gunung,
      Ayo padha ngerti yen tentara mata yuta wis ngawasi dheweke kanthi ati-ati, supaya dheweke ora santai. duka
      1. Jupuk
        Jupuk 5 Agustus 2012 22:29
        +7
        Churchill,
        Aku wedi yen pejabat wis biasa ngidoni saben wong, nganti sejuta mata wis nganti saiki.
  7. wong peteng70
    wong peteng70 5 Agustus 2012 10:25
    + 13
    Artikel minus.
    Badan kasebut durung wiwit kerja, lan dheweke wis nyoba ngapusi saka kabeh pihak, kaya kabeh usaha pemerintah.
    Artikel kasebut digawe khusus, bias lan jelas inspirasi dudu saka kalangan patriotik.
    1. Atia
      Atia 5 Agustus 2012 11:06
      + 16
      Kutipan saka darkman70
      Artikel kasebut digawe khusus, bias lan jelas inspirasi ora saka kalangan patriotik

      Lan iku cukup kamungkinan! Miturut rencana dalang, Rusia wajib dadi tambahan bahan mentah, lan ing kene kita ngomong babagan terobosan teknis! Sapa sing seneng. mandheg
    2. Protey
      Protey 5 Agustus 2012 12:20
      + 13
      Iku mung sing kita duwe pengalaman sugih ing prakara iki, kang padha ora bakal nindakake, kabeh liwat bokong! Bakal bogged mudhun ing makalah, lan supaya makalah kanggo pindhah, Staff ageng karo kantor elegan, ora gaji frail, etc. Ora kanggo sebutno total nyolong.
      Banjur, kanggo penampilan, dheweke bakal nuduhake mock-up saka sawetara pembangunan "janji", sing ora bakal dieling-eling "amarga kekurangan dana" Apa sing bisa dakkandhakake - dheweke lulus .....
    3. gojesi
      gojesi 5 Agustus 2012 12:47
      +9
      Kutipan saka darkman70
      Artikel minus.
      Badan kasebut durung wiwit kerja, lan dheweke wis nyoba ngapusi saka kabeh pihak, kaya kabeh usaha pemerintah.

      setuju banget karo sampeyan!!! Lima kolonis, kanthi kedok ngurusi dhuwit kita, kanthi munafik ngapusi kabeh usaha Rusia sing positif! Elinga carane padha howled babagan pesawat generasi 5th, bab chip Russian, komputer, elektronik ... Kabeh terus, mung pasuryan digawe luwih unctuous ... ngrawat ... Tembung DARPA diulang 15 kaping ing artikel! !! Padha omong kosong kita, lan Departemen Negara mromosiaken ... Scoundrels!!!
      1. Spesialis-
        Spesialis- 5 Agustus 2012 19:06
        +3
        Kutipan saka gojesi
        Tembung DARPA dibaleni 15 kaping ing artikel !!! Padha omong kosong kita, lan Departemen Negara mromosiaken ... Scoundrels!!!

        100% setuju karo sampeyan - Herodes
    4. Spesialis-
      Spesialis- 5 Agustus 2012 19:05
      +2
      Kutipan saka darkman70
      Artikel kasebut digawe khusus, bias lan jelas inspirasi ora saka kalangan patriotik

      Sing mesthi.
  8. tan0472
    tan0472 5 Agustus 2012 10:43
    +7
    Ing mratelakake panemume, masalah utama ing pangembangan Rusia minangka daya teknologi dhuwur - hukum (korup-intensif - ngidini kanggo macem-macem interpretasi utawa langsung ditulis supaya padha ora bisa) lan paukuman ridiculous kanggo Gagal kanggo tundhuk karo hukum kuwi. (umpamane, denda saka pejabat sing korupsi).
    Kanthi ranté kasebut, sampeyan bisa metu saka rawa kanggo 1000 taun (nanging bakal menehi Rusia 1000 taun?). Nanging kanggo ngenalake kediktatoran (nurutake conto Pinochet) usus ora kuwat. Demokrat-s.
  9. 1976AG
    1976AG 5 Agustus 2012 11:07
    0
    Nganti saiki, aku percaya karo Rogozin lan ngarep-arep dheweke. Kaya sing dikandhakake ing jaman Soviet, personel mutusake kabeh. Dadi dheweke nyelehake A. Chubais ing kepala Rosnano lan tinimbang asil konkrit entuk 4 alasan kanggo gagal. Apa sing dikarepake ?
    1. Protey
      Protey 5 Agustus 2012 12:29
      0
      Ana prestasi, nanging iki nanoteknologi, supaya ora kabeh wong bakal weruh, malah liwat orane katrangan cilik!
  10. Abramovich
    Abramovich 5 Agustus 2012 11:14
    -3
    Lan ing ngisor iki minangka sukses Rusia pisanan, Rogozin katon menyang kaleidoskop telung warna, sing uga dadi flask kanggo vodka. lol
    1. GES
      GES 5 Agustus 2012 11:39
      + 14
      Aku weruh sampeyan ora bisa mbedakake imager termal saka kaleidoskop telung werna ???
    2. Panas
      Panas 5 Agustus 2012 12:10
      + 14
      Kutipan: Abramovich
      lan labu gorilka

      Abramovich kangen vodka! Nostalgia disik? . . nangis nangis nangis
      1. Churchill
        Churchill 5 Agustus 2012 18:42
        + 12
        Panas,
        Abramovich mesthi alkohol! Kabeh angen-angene ora bisa uwal saka ngombe. ombenan
        1. Jupuk
          Jupuk 5 Agustus 2012 22:31
          +8
          Churchill,
          Utawa mungkin dheweke wis dikode, mula dheweke kepengin banget kanggo pesta tanpa pamrih sing kepungkur? nangis
  11. bremest
    bremest 5 Agustus 2012 11:43
    +4
    ".... siji-sijine kekuwatan sing bisa nyegah para pencipta teknologi sing durung ana sadurunge yaiku pejabat." AJA TEMUKAN IKI....

    Nanging DARPA minangka awak sing ngasilake triliun dolar menyang F-22, lan banjur katon ing radar sistem pertahanan udara USSR.
    Aku mikir yen sampeyan kudu ati-ati banget karo gagasan apa wae, amarga Makarych lan Taberetkin bakal ngrusak gagasan apik lan usaha sing paling apik, amarga dheweke ora peduli karo Tanah Air, nanging babagan kanthong dhewe lan negara manca.
    1. jamert
      jamert 5 Agustus 2012 16:01
      +9
      DARPA, kanggo informasi sampeyan, ora tau melu proyek F-22, lan umume ing proyek apa wae kanggo pangembangan teknik tartamtu. Mbiayai pangembangan mung teknologi sing njanjeni, banjur peralatan digawe kanthi basis kanthi biaya pelanggan militer lan sipil. Menawi wonten. Lan yen ora, teknologi dadi menyang kothak. Tegese, organisasi iki ora langsung ngasilake senjata.
      Lan yen DARPA ala banget, dheweke ora bakal nggawe organisasi sing padha ing Rusia (uga ing Korea Selatan, India, lsp.).
    2. AleksUkr
      AleksUkr 5 Agustus 2012 18:07
      +3
      Iki wektu kanggo Taburetkin lan Makarov ora mung mikir babagan kanthong dhewe, nanging carane ngirim kanthong iki menyang negara manca. Sing nduweni uga ora tansah, lan ora tansah seneng ngrusak, kaya pembunuh kanggo dangu. Dheweke ilang wong, utawa numpes soko - lan ing biaya. Sawise kabeh, kanggo karusakan saka USSR lan Rusia, ana uga bisa master sing mbutuhake pemain liyane saka tugas liyane, lan saksi, lawas, Maksudku, ora perlu.
  12. Delink
    Delink 5 Agustus 2012 11:53
    +1
    Dina apik!
    Ana sing kudu ditindakake babagan bajingan iki. Piye carane kanggo njaluk liwat menyang PDB, supaya bisa ngresiki munggah ing antarane amuba uniselular.
    1. Pinochet000
      Pinochet000 5 Agustus 2012 11:58
      +9
      Kutipan saka Delink
      Carane njaluk liwat menyang PDB

      Apa sampeyan mikir dheweke ora ngerti?
    2. AleksUkr
      AleksUkr 5 Agustus 2012 18:12
      +8
      Iku ora bakal bisa kanggo njaluk liwat marang dheweke mung seneng wong-wong sing ngancam bakal nggawa wong akeh menyang Moscow kanggo nyuda GDP offending. Ing acara VVP karo rakyat ing Desember, dheweke langsung ditakoni babagan mediocrity - para menteri, lan ing ngendi para menteri kasebut saiki? Ya bener, kabeh padha dadi asisten lan penasehat sing paling cedhak, ora butuh rakyat, ora ana pejabat sing minat karo pendapate. PDB duwe rencana dhewe, rahasia, sing ora digawa menyang sapa wae. Nanging kabeh wong wis krungu yen kita kabeh ngupayakake rencana Putin. Good luck kanggo kabeh wong!
      1. Churchill
        Churchill 5 Agustus 2012 18:46
        + 10
        Kutipan: AleksUkr
        Lan ing ngendi para menteri iki saiki

        Dheweke mung ati-ati supaya ora nglilani dheweke supaya ora kesusu menyang rawa!
        Padha duwe cara sing padha; nalika ing bisnis - kabeh dadi miturut rencana, nanging iku worth uncalan metu menyang dalan - iku! revolusioner siap, debunker lan connoisseur saka nilai universal! recourse
        1. wall
          wall 5 Agustus 2012 21:12
          +3
          Cara asline ngatur negara. Opo sing iso tak unekke.
          1. Fakturin
            Fakturin 5 Agustus 2012 23:14
            +5
            wall,
            Ya, aja ditembak, jamane ora padha ... Nyuwun
  13. sd34rwesgf
    sd34rwesgf 5 Agustus 2012 12:09
    0
    Panguwasa negara kita wis nindakake akeh, nanging iki wis akeh banget.
    Aku pancene ora sengaja nemokake http://tini.cc/1jt
    Ana informasi babagan saben kita, contone: sederek, kanca, korespondensi saka jaringan sosial.
    Lan sing paling penting, iki kasedhiya kanggo kabeh wong, mula aku umume wedi banget - sampeyan ora ngerti apa jenis moron sing bakal munggah ing kana.
    Inggih, bener sampeyan bisa mbusak kabeh iki
  14. Nikita
    Nikita 5 Agustus 2012 12:28
    0
    Wong lanang, hello everyone! Pitakonan saka topik:
    Apa ana sing krungu babagan bahan bakar biokatalis FFI?
    Apa pancene ngirit bahan bakar 20-30%?
    Apa tenan cilaka mobil?
    1. Protey
      Protey 5 Agustus 2012 18:56
      0
      "Apa pancene ngirit bahan bakar nganti 20-30%?" - dongeng!
  15. Abang 015
    Abang 015 5 Agustus 2012 12:57
    0
    Wektu bakal ngandhani apa kerjane utawa ora
  16. Afftar
    Afftar 5 Agustus 2012 13:36
    +7
    DARPA, umume, minangka penipuan ngarep sing nutupi milyar dolar. Nalika ora ana sing ditindakake, nanging pura-pura yen ana sing ditindakake, banjur sawise jutaan nandur modal, kesimpulan ditanggepi "proyek kasebut ora nguntungake" utawa "proyek ditutup." Kanggo penggelapan dana umum Rusia, organisasi kasebut pancen bakal dadi anugerah.
    1. jamert
      jamert 5 Agustus 2012 16:03
      + 10
      Asli. Sampeyan, sayang, nggunakake Internet, dikembangake kanthi biaya DARPA, lan komputer sampeyan adhedhasar teknologi sing didanai ing siji wektu dening organisasi sing padha.
      1. Churchill
        Churchill 5 Agustus 2012 18:48
        + 10
        jamert,
        Kayane wong lanang sing padha kumpul ana bakat, mula siji ora ngganggu liyane; Lan invent Internet lan remet milyar! hi
  17. APASUS
    APASUS 5 Agustus 2012 13:38
    +7
    Iku misale jek kula sing padha sijine kakehan ing Rogozin lan ngarep-arep exploitasi saka wong, nanging ing rencana ana kickbacks salah siji ora duwe panggonan, utawa kudu break sistem, lan ing pet iku uga resmi, malah yen kanthi tampilan progresif.
    Yen dheweke arep nyalin DARPA, mula ora ana gunane nggawe struktur iki mung saka pejabat, dheweke ngrekrut puluhan lulusan Bauman lan bakat kasebut (ora ngerti game birokrasi) bakal mindhah gunung !!
    1. Karabin
      Karabin 5 Agustus 2012 16:45
      +6
      Kutipan saka APAS
      ing skema rollback sing ana, ora ana papan kanggo dheweke, utawa sistem kasebut kudu rusak.

      Utawa mlebu. Ana pilihan liyane, ing mratelakake panemume paling realistis. Rogozin main peran jenderal wedding, sing ora ana sing gumantung, nanging sing ana ing endi wae, ngomong, mriksa, nyatakake, lan liya-liyane.
      1. APASUS
        APASUS 5 Agustus 2012 20:33
        +3
        Kutipan saka Karabin
        Utawa mlebu.

        Iku rada beda ing kene Ing nulis menyang skema - cara langsung kanggo pensiun !! Ngrusak sistem uga ora diidini !! Lan dideleng saka totoan lan ambisi, wong bakal golek pilihan carane tetep lan ora tiba ing aib!!
        Kene bakal break saperangan Enterprises, sijine saperangan direktur ing kunjara, muter metu tank anyar ((log mentah kanggo sampel)) lan kene iku anyar, Ora kanggo pimpinan reged !! Pejabat saka awal, pahlawan lan pemenang kompleks industri militer!
  18. pavlo007
    pavlo007 5 Agustus 2012 14:48
    +5
    Ketoke siji pecahan ora cukup kanggo draining lan sawing, kita isih kudu teka munggah karo topik ... Padha teka munggah karo soko padha.
  19. ing cadangan
    ing cadangan 5 Agustus 2012 15:15
    -1
    Mulane Amerika apik amarga iku negara kesempatan gedhe "sing ora ana apa-apa bakal dadi kabeh."
    1. jamert
      jamert 5 Agustus 2012 16:05
      +8
      Ana kesempatan sing apik banget ing negara-negara kasebut. nanging ing siji kondisi - sampeyan kudu duwe 150-200 ewu dolar kanggo miwiti. Yen ora - pasha saka esuk nganti sore ing kantor kanggo paman.
      1. ing cadangan
        ing cadangan 5 Agustus 2012 16:28
        +7
        Aku ngomong babagan kasunyatan yen sampeyan pancene bakat utawa wis nemokke soko, sampeyan mesthi bakal ngeweruhi, lan yen wis entuk manfaat ekonomi, sampeyan ora bakal tetep ing mundhut. Lan ing negara kita, birokrat ngganggu pembangunan, amarga padha mikir carane nggawe dhuwit padha mikir mung dina lan padha ora seneng karo pembangunan Rusia.
        1. Churchill
          Churchill 5 Agustus 2012 18:51
          + 10
          Quote: ing saham
          Lan kita duwe birokrat

          Birokrat padha nang endi wae, jenis kaya kucing Siam, lan ora ketompo apa sampeyan, bakat lan erratic, invent, sampeyan bakal tansah golek co-penulis saka panguwasa lokal, lan malah bab hak cipta, sialan imigran, sampeyan ora bisa malah ngimpi. saka.
          1. wall
            wall 5 Agustus 2012 21:23
            0
            Apa sampeyan wis menyang Amerika? Utawa urip? Where kapercayan kuwi?
    2. 53-Sciborskiy
      53-Sciborskiy 5 Agustus 2012 19:22
      +5
      Yen sampeyan begja, sampeyan bakal dadi petugas kebersihan.
  20. Nechai
    Nechai 5 Agustus 2012 16:37
    +2
    Kutipan saka jamert
    sampeyan kudu duwe 150-200 ewu dolar kanggo miwiti. Yen ora - pasha saka esuk nganti sore ing kantor kanggo paman.

    Kondisi liyane sing ora bisa ditrapake - kulawarga sampeyan, paling ora sampeyan dhewe, kudu mlebu paling kanggo elit lokal. Keandalan lan pengabdian sing mutlak kanggo cita-cita Amerika ora kudu nyebabake keraguan. Jaman para imigran sing cerdas sing nggawe kemajuan teknis lan, kanthi mangkono, rejeki SENDIRI wis suwe. Dheweke ngelus, anget, digantung karo utang lan utang LAN RIP, RIP kaya ketan (intelektual). Lan ing kana, kaya sing dikarepake .... Sampeyan bisa seneng, yen sampeyan ngedol barang sing apik kanthi murah ... yen ora nyolong. Amarga mripat bakal kenceng.
  21. 916
    916 5 Agustus 2012 16:58
    +4
    Elinga pasemon setengah kaca? Sing optimis ujar setengah kebak, lan sing pesimis ujar yen setengah kosong. Siji lan kasunyatan ketok padha INTERPRETED dening wong-wong mau diametrically ngelawan.

    Supaya kita kokwaca pancasan padha lan tumindak panguwasa saka sudut pandang diametrically nentang sikap. Sawetara ngomong: "Wektu bakal ngomong, kita ngenteni lan pracaya", "Kita kudu liwat menyang Putin piye wae!", liyane mangsuli wong-wong mau: "Ghouls ing setir bakal tansah nguripake kabeh menyang pengayaan, lan minangka tansah, kita duwe. mie siap dipangan", "Sampeyan Apa sampeyan mikir Putin ora ngerti?

    Nanging, keputusan lan tumindak saka panguwasa ora setengah kaca. Kaca apa? Iku biaya dhewe lan biaya, ora takon kanggo ngombe. Nanging keputusan lan tumindak para panguwasa, sing wis suwe dadi pimpinan, bisa dilacak, tren lan pola bisa dingerteni. Kanthi gati kanggo topik teknologi terobosan ing diskusi, iku mbokmenawa ndadekake pangertèn kanggo katon ing proyèk sadurunge dibukak Skolkovo, Rosnano - carane padha miwiti, diumumake, dipun, dikembangaké, lan apa implementasine modern.

    Bubar aku maca paraphrase ekspresi populer Chernomyrdin: "Kita pengin kaya biasane, nanging malah dadi luwih elek." Saiki aku njagong lan mikir: "Apa aku pesimis utawa realis?" Sedhih yen pamrentah ngidini sampeyan napsirake tumindak sampeyan kanthi cara sing beda-beda, ora ana sing ora jelas!
  22. ilichstar
    ilichstar 5 Agustus 2012 17:30
    +1
    Lan sakperangan alesan aku ora kaget yen iki gelembung liyane !!!
  23. AleksUkr
    AleksUkr 5 Agustus 2012 18:29
    0
    Kanggo kabeh tampilan sing maju, Rogozin minangka bagean saka sistem kasebut. Ora bakal diidini ngembangake kanthi akeh yen ora ana dhukungan saka PDB. Muga-muga dheweke bisa tahan suwe.
  24. mekanik11
    mekanik11 5 Agustus 2012 18:33
    +2
    Artikel sing apik lan obyektif, sing nggawe komposisi ing taun 2-1990. Dheweke ngilangi sing ngerti produksi kanggo 2000-30 taun, dheweke milih krisis-komomol-. manajemen.
    1. Protey
      Protey 5 Agustus 2012 19:07
      +2
      Amarga kabodhoan para panggedhe, insinyur sing kerja nyepetake suket, tugas utama shift tugas toko pemancar yaiku ngawasi wadhah sampah ing wilayah kasebut, lsp. lsp. Inggih, apa kualitas karya, utawa Gusti ngapura kula, pembangunan bisa kita ngomong bab ??? Nyuwun
  25. AIR ZNAK
    AIR ZNAK 5 Agustus 2012 19:30
    +5
    Nyipta roda. Ayo ngelingi Hukum Penemuan jaman NEP. Apa ana sing ngelingi pira% sing kudu ditampa dening penemu saka jumlah penjualan penemuan sing dikenalake sajrone 5 taun pisanan ???
    1. iSpoiler
      iSpoiler 5 Agustus 2012 21:10
      0
      Aku kanggo....
      menehi motivasi sing cukup lan kompeten apik
  26. iSpoiler
    iSpoiler 5 Agustus 2012 21:07
    +1
    Aku ora ngerti kenapa DARPU diolok-olok, kita ngerti yen PPC iku angel, dawa lan kemungkinan larang banget ...
    Sial, yen ora amarga DARPA, kita ora bakal ngomong karo sampeyan ing kene ....
    Ana ing kono ARPAnet digawe ing pungkasan taun 60-an - jaringan antarane komputer universitas AS gedhe lan sawetara lembaga pemerintah .. uga, lan Kementerian Pertahanan, mesthi ..
    ing basis iki, WWW digawe ing 90s dadi megapopuler ing saindhenging donya.
    nyolong Internet ... kaya sing kita deleng saiki ..
    Aja ngremehake proyek kasebut.
  27. Oleg Rosskiy
    Oleg Rosskiy 5 Agustus 2012 22:18
    +6
    Kanggo nggawe push teknologi ing Rusia, tanpa birokrasi lan korupsi ing pamaréntahan lan lingkungan urip liyane, perlu kanggo netepake kontrol total ing kabeh populasi negara, kaya ing Amerika Serikat, lan ora mung liwat pejabat, nanging ora bakal dadi negara demokratis maneh, kahanan ing Rusia ora berkembang, siji bab sing jelas, yen ing arah positif kanggo Rusia, banjur bakal luwih akeh rereget lan tuduhan saka Kulon, lan kosok balene.
    1. Jupuk
      Jupuk 5 Agustus 2012 22:35
      +6
      Kutipan: Oleg Rosskiy
      banjur bakal luwih akeh rereget lan tuduhan saka Kulon, lan kosok balene

      Ya, ayo padha ngguyu, awake dhewe wis biasa. ya ya ya
  28. yak69
    yak69 5 Agustus 2012 23:10
    -1
    Langsung aku ngusulake kanggo milih manajer sing paling efektif ing kabeh wektu lan bangsa - CHUBAIS - minangka eksekutor sing paling penting ing kana. Lan sampeyan bisa turu kanthi tentrem, dhuwit bakal dikuasai kanthi cepet lan tanpa jejak. Lan, ing volume apa wae! Dheweke wis nguwasani terobosan nanoteknologi lan ora nyimpen ing kene. Nggawe dalan kanggo Chubais, kanca setya Messrs. Eltsman-Pukin-Mendel!!
  29. 101
    101 6 Agustus 2012 00:18
    0
    Ing endi SVR ngirim layanan kanggo ngaso? Aku panginten iku bisnis kanggo sniff metu, nganalisa lan laporan. Apa maneh invent setir kanggo gawé parasit
  30. Lesorub
    Lesorub 6 Agustus 2012 00:48
    0
    Dima karo PDB sawetara taun kepungkur, kabeh lembaga riset bajingan, sing "ora duwe" "diterapake" makna kanggo kompleks militèr-industri, lenga lan gas .... Bodho, kabeh padha, iki "YURYSTS"
  31. UAZ Patriot
    UAZ Patriot 6 Agustus 2012 01:12
    0
    http://warfiles.ru/show-10906-raspad-sssr-a-chto-sobstvenno-raspalos-to.html
  32. rumpeljschtizhen
    rumpeljschtizhen 6 Agustus 2012 02:01
    0
    apa sing dikarepake ing Skolkovo wis katon .... (lembah silikon etit iku) .. bakal padha lan karo iki aku gumun ...... optimists
    saben-saben padha mbaleni, padha ngomong, ayo ndeleng apa sing kedadeyan.Sebutake apa sing ditindakake pemerintah kita, program apa sing ditindakake saka sing global .... Aku bakal ngomong yen aku salah lan kepiye ujare alarmis.
  33. sapulid
    sapulid 6 Agustus 2012 02:29
    0
    Artikel sing apik. Sampeyan bisa ngomong sawise 2 Agustus, sober.

    Pejabat lan panggonane ing negara. Pejabat, iku abdi daulat, sapi perlu. Kanthi bantuan, panguwasa nindakake kekarepane kanggo massa lan ngawasi eksekusi. Wis ngerti yen kelas iki ketagihan kloning sing berlebihan, nyogok, nyolong, ora tanggung jawab, lsp.
    Nanging, ana uga pangecualian. Padha ngerti bisnis lan siap kanggo nyelehake sirahe mudhun kanggo iku. Sawetara wong-wong mau wis kleru karo karya, nganti mbingungake kanthong panguwasa karo dhewe. Nanging, dheweke nindakake pakaryan kanthi sampurna lan nyolong, tanpa akeh karusakan.
    Apa panguwasa bisa nindakake tanpa dheweke? Paradoks, 90% saka kewan iki bisa disingkirake tanpa rasa lara, minangka juru tulis nulis laporan utawa nulis instruksi kanggo nulis laporan. Teknologi digital bakal mbantu. Sisane bakal nuruti karsane sang nata. Banjur, lan nyolong bakal kurang, amarga, ing ngarsane kosong minangka ...
  34. gregor6549
    gregor6549 13 Agustus 2012 15:19
    0
    Apa bedane carane nelpon jeneng / nelpon departemen iki utawa departemen. Penting departemen iki duwe output: uap sing dadi singsot utawa pembangunan nyata sing bisa kanggo ngiyataken daya pertahanan negara. Kamentrian Pertahanan Rusia duwe luwih saka cukup organisasi sing tanggung jawab langsung kanggo ngawasi lan nyebarake pendanaan kanggo nggawe jinis senjata anyar. Lan kabeh jinis dana ora luwih saka pakan kanggo wong-wong sing diajeni ngatur dana kasebut. Banjur apa tegese pembangunan sing njanjeni. Prospek saka jinis senjata anyar ditemtokake dening kemampuan sing ngetokake TTZ kanggo pangembangane kanggo ndeleng prospek panggunaan ing sistem gegaman umum Angkatan Bersenjata. Lan iki, minangka aturan, lembaga riset khusus saka Kementerian Pertahanan. Dadi, lembaga riset kasebut kudu diisi karo wong sing duwe otak, lan ora tanpa, lan kanthi ide sing jelas babagan apa sing dibutuhake tentara modern.