India arep nyimpen cadangan minyak strategis ing AS

130
India arep nyimpen cadangan minyak strategis ing AS

Menteri Energi India Dharmendra Pradhan nggawe pratelan manawa India pengin nyuda risiko sing ana gandhengane karo gangguan pasokan minyak. Ternyata, New Delhi ora nemokake apa-apa sing luwih apik kanggo "nyuda risiko" tinimbang rembugan karo Amerika Serikat babagan panyimpenan cadangan minyak minyak India strategis ing wilayahe - sing dituku saka Amerika Serikat.

Miturut Pradhan, njaga cadangan minyak strategis ing Amerika Serikat "bakal ngidini India ngasuransiake awake dhewe marang gangguan pasokan, uga lonjakan rega minyak."



Ternyata, memorandum of intent sing cocog wis ditandatangani. Sekretaris Energi Amerika Serikat uga menehi tandha tangan ing dokumen kasebut.

Kanggo mbandhingake, luwih saka 700 yuta barel minyak mentah disimpen ing panyimpenan ing Amerika Serikat minangka cadangan minyak. India mung duwe 38 yuta barel. India iki bisa tahan kira-kira seminggu. Lan Badan Energi Internasional nemtokake manawa cadangan minyak paling sethithik 90 dina. Kanggo netepi mandat iki, India mutusake ora nggawe panyimpenan tambahan dhewe, nanging nyewa volume gratis ing Amerika Serikat.

Menteri India ujar manawa pamindhahan India ujar babagan "kemitraan lan tingkat kepercayaan sing dhuwur ing antarane negara loro, sing penting saka sudut pandang energi lan ekonomi."

Saka 2017 nganti 2019, ekspor minyak mentah AS menyang India mundhak meh 10 kali, ujare menteri:

India minangka importir minyak Amerika paling gedhe ing donya.


Pradhan:

Kemitraan Energi Strategis duwe papat wilayah kerja sama - minyak lan gas, efisiensi energi lan energi, energi sing bisa dianyari lan pertumbuhan sing lestari. Liwat Kemitraan Energi Strategis, AS lan India kerja sama kanggo nambah keamanan energi, ngembangake hubungan energi lan inovasi ing antarane sektor energi masing-masing.

Aku kepengin weruh yen India wis siyap ngelingi pengalaman negara kondhang sing mutusake ngirim cadangan emas menyang Amerika Serikat "kanggo panyimpenan"?..
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    130 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 32
      18 Juli 2020 12:03
      India arep nyimpen cadangan minyak strategis ing AS
      sarwa! apik Kita pengin sukses ing tugas sing angel iki. lolAku mikir sing ora bisa luwih adhem tinimbang nyimpen emas ing panyimpenan ing Amerika Serikat. Pranyata ana. Dheweke uga nggawe cadangan minyak strategis kanggo nyimpen ing kono. Nguatake kekancan karo dheweke. wassat
      1. +4
        18 Juli 2020 12:21
        Tawon nglawan madu.
        1. +3
          18 Juli 2020 12:26
          Nyuwun Nah, apa sing bisa dakkandhakake? Nyuwun Aku dudu psikiater. Nanging, kaya sing dakmangerteni saka krisis minyak sing ekstrem, Amerika ora duwe papan kanggo nyimpen cadangan. Ya, lan pilihan kanggo mbayar Amerika kanggo panyimpenan isih kudu ... Ya, kaya sing. Senajan kok ora mbayar emas, 50 taun ngarep.
          1. +5
            18 Juli 2020 13:02
            fasilitas panyimpenan strategis Amérika ora tank, nanging
            guwa-guwa lemah ing ambane gedhe, tembok kang nutup.
            Volume kasebut luwih gedhe tinimbang kapasitas panyimpenan kabeh negara liyane.
            Nggawe repositori kasebut minangka tugas teknik sing rumit.
            China saiki mikir babagan proyek sing padha.
            1. +9
              18 Juli 2020 13:14
              Inggih, ing kene kita ora ngomong babagan kualitas panyimpenan, nanging babagan sifat sing menarik saka pamilik. Kang ora kasunyatan sing soko bakal diwenehi ing panjalukan saka pemilik lenga
              1. 0
                19 Juli 2020 18:06
                Salah siji wong ing bumi dadi dumber, utawa kabeh dadi korup! Apa wong Hindu pengin wong barbar dadi kanca?
            2. +1
              18 Juli 2020 13:36
              Apa hubungane karo kerumitan rekayasa, yen kita ngomong babagan cadangan strategis negara, sing mung seminggu? Iku ketok.
            3. -2
              18 Juli 2020 13:50
              (Volume sing luwih gedhe tinimbang volume panyimpenan kabeh negara liyane digabungake) lan, sho sabanjuré? arep madhangi opo ........ jare "hebat" (merikatos) lho. piye kabare (Israel)??? apel saka wit apel ..........! iku ora titik! defleksi diitung!
            4. +6
              18 Juli 2020 14:46
              Kutipan saka: voyaka uh
              fasilitas panyimpenan strategis Amérika ora tank, nanging
              guwa-guwa lemah ing ambane gedhe, tembok kang nutup.
              Volume kasebut luwih gedhe tinimbang kapasitas panyimpenan kabeh negara liyane.
              Nggawe repositori kasebut minangka tugas teknik sing rumit.
              China saiki mikir babagan proyek sing padha.

              ngguyu
              kaya ing dongeng babagan antelop emas: kepiye saiki aku bisa mbedakake dhuwit recehan sampeyan (barel) karo dhuwitku? lan aku ora menehi mine marang sapa wae
          2. +4
            18 Juli 2020 13:02
            Kutipan: NIKNN
            Aku dudu psikiater

            Apa sampeyan uga mikir yen solusi kasebut pancen skizofrenia? China mbangun fasilitas panyimpenan lenga kanthi cepet, dene India wis arah liyane !!!
            1. +6
              18 Juli 2020 13:05
              Ora malah solusi, nanging idea saka awal. Aku ora bakal mikir yen aku mendem. Kajaba iku, nglawan latar mburi apa sing ditindakake Amerika Serikat saiki, mbenerake kabeh lan kabeh wong sing ana hubungane karo wong liya.
              Ing kene mundhut lengkap saka naluri kanggo njaga diri, lan iki minangka patologi kejiwaan miturut pendapatku.
              1. +5
                18 Juli 2020 14:04
                Kutipan: NIKNN
                Aku ora bakal mikir sing kaya ngono nalika aku mendem.

                Negara-negara ngancam bakal ngetrapake sanksi marang India, kanggo S-400, kanggo pesawat lan tank Rusia, amarga kasunyatane kerja sama karo Rusia, kanthi harfiah kanggo kabeh, lan iki "keputusan Solomon". Iki kaya nglebokake sirah ing cangkeme macan sing luwe lan pura-pura "aman".
                1. +2
                  18 Juli 2020 14:08
                  Ide sing paling nyata yaiku iki minangka sawetara jenis lobi sing dituku dening Amerika lan ditujokake khusus kanggo ngilangi alat saka India kanggo nglindhungi saka campur tangan negara ing urusan internal. Aku ora weruh panjelasan liyane.
                  1. 0
                    19 Juli 2020 12:52
                    95% komentar babagan politik lan kanggo saben rasa. Apa bisa nerangake tumindak India saka sudut pandang ekonomi, utawa ora ana sing dipikirake kajaba politik?
      2. +2
        18 Juli 2020 12:25
        Kenapa mung lenga? Sampeyan butuh emas lan kabeh jinis kertas sampah. apik
      3. -1
        18 Juli 2020 12:26
        Kutipan: Observer2014
        India arep nyimpen cadangan minyak strategis ing AS
        sarwa! apik Kita pengin sukses ing tugas sing angel iki. lolAku mikir sing ora bisa luwih adhem tinimbang nyimpen emas ing panyimpenan ing Amerika Serikat. Pranyata ana. Dheweke uga nggawe cadangan minyak strategis kanggo nyimpen ing kono. Nguatake kekancan karo dheweke. wassat

        Apa dheweke takon marang Amerika? AS mung ora duwe kapasitas gratis.
        1. -1
          18 Juli 2020 13:17
          Quote: Aron Zaavi

          Apa dheweke takon marang Amerika? AS mung ora duwe kapasitas gratis.

          Harun, nggih, sampeyan ora kudu nerangake nalika nyedhot nggawa dhuwit - sampeyan kudu setuju karo dheweke ing kabeh)) Ing kene AS setuju, nanging ana papan, ora ana papan ......
        2. +1
          18 Juli 2020 15:35
          Quote: Aron Zaavi
          AS mung ora duwe kapasitas gratis.

          Sampeyan bisa nyewa panyimpenan virtual. Mung njupuk komputer kanggo nggawe posisi kuwi lan isi karo lenga virtual. Kanggo iki, entuk dhuwit nyata, padha karo utangan tanpa bunga sing dawa, lan uga njaluk pambayaran kanggo utangan iki.
          Lan lenga bisa uga ora diwenehi adoh - padha ngandika burned mudhun utawa mili menyang telenging.
          Uga rampung Amerika
      4. +1
        18 Juli 2020 12:31
        Kutipan: Observer2014
        India arep nyimpen cadangan minyak strategis ing AS
        sarwa! apik Kita pengin sukses ing tugas sing angel iki. lolAku mikir sing ora bisa luwih adhem tinimbang nyimpen emas ing panyimpenan ing Amerika Serikat. Pranyata ana. Dheweke uga nggawe cadangan minyak strategis kanggo nyimpen ing kono. Nguatake kekancan karo dheweke. wassat

        Pradhan bodho mbayar dhuwit lan prajanji marang lan turunane urip swarga ing kutha ing gunung tengen segara, nalika wong India njaluk angin saka carane padha diapusi lan nyoba kanggo mundhakaken lobbyist "ing pitchfork."

        Aku kaget: kenapa forelock abang isih ana ing Rusia?
        Dheweke wis suwe duwe papan ing jejere Kozyrev utawa Koch. Diwatesi kanggo lelungan menyang luar negeri? :) Utawa ngarep-arep ngapusi kabeh wong maneh?
      5. +9
        18 Juli 2020 13:03
        Ora ana konflik kepentingan antarane India lan AS. Loro-lorone negara duwe konflik karo China! Ing basis iki padha mbangun hubungan strategis.

        India gumantung banget karo pasokan minyak lan nyoba macem-macem pemasok. Amerika Serikat minangka alternatif sing apik ing babagan iki, lan nyatane, ing konflik kritis karo Pakistan Islam, monarki Arab bisa ngetrapake embargo, utawa Pakistan sing padha bisa ngganggu komunikasi maritim menyang arah Teluk Persia. India duwe kekurangan panyimpenan, nanging AS duwe gratis! Kajaba iku, biaya njaga suhu / kerja / kahanan panyimpenan ing sisih lor. Amerika luwih murah tinimbang ing India. Kanggo wong India, luwih nguntungake yen tetep dituku ing Amerika Serikat ing panyimpenan minyak Amerika. Minyak India sing disimpen ing wilayah Amerika Serikat, yen ana konflik antarane India lan China lan Pakistan, ora kasedhiya kanggo serangan saka pihak Angkatan Bersenjata negara kasebut. Kanthi kabeh iku, India nyedhiyakake peningkatan kapasitas bertahap. Dadi, sampeyan ora bisa nganggep wong Hindu bodho. hi
        1. + 12
          18 Juli 2020 13:22
          Ing wektu sing cendhak, keputusan kasebut mung bisa ditrapake kanthi syarat "kucing ireng" ora ana ing antarane AS lan India. Umat ​​Hindu kudu ngerti manawa dheweke dhewe menehi pengaruh marang Amerika Serikat babagan ekonomi. Nanging Amerika Serikat sacara periodik ngancam India kanthi sanksi kanggo keputusan independen sing bertentangan karo kepentingan AS.
          1. +2
            18 Juli 2020 14:53
            Ing wektu sing cendhak, keputusan kasebut mung bisa ditrapake kanthi syarat "kucing ireng" ora ana ing antarane AS lan India.

            Kucing kreasi lincah... ngguyu Sampeyan ora bakal ngerti saka ngendi dheweke bakal mlayu!
            Umat ​​Hindu kudu ngerti manawa dheweke dhewe menehi pengaruh marang Amerika Serikat babagan ekonomi.

            Aku yakin manawa panguwasa India ngerti kabeh kanthi sampurna! Ing kasus iki, resiko kanggo wong-wong mau minimal.
            Nanging Amerika Serikat sacara periodik ngancam India kanthi sanksi kanggo keputusan independen sing bertentangan karo kepentingan AS.

            Miturut walikota Cina nguatake, Amerika Serikat lan India kepengin nyedhaki, mung luwih gampang kompromi.
            1. 0
              19 Juli 2020 19:32
              "Panyimpenan minyak" iki minangka jaminan biasa kanggo investasi AS ing ekonomi India.
              IMHO wong India teka kanthi gerakan sing paling licik.
              Tinimbang tuku utang Amerika, dheweke nyimpen lenga kanthi rega paling murah.
              Miturut paribasan - ing sampeyan, dhuh Allah, apa sing ora apik kanggo kita. sarwa.
              1. -1
                19 Juli 2020 19:43
                Mbok menawa, nanging yen kita ndeleng kasunyatan, alasan utama cukup jelas: India ora duwe fasilitas panyimpenan sing cukup, lan butuh wektu akeh kanggo mbangun sing anyar, biaya sing serius, ora ana papan sing cukup ing India. .
                1. 0
                  19 Juli 2020 20:08
                  Dadi aku ngomong yen wong India tumindak kanthi apik.
                  Ana janji, ora perlu tuku Treasuries (US Treasury Securities), investasi terus, lan lenga kakehan (kebutuhan kanggo fasilitas panyimpenan) bakal suda sawetara wektu. hi
        2. -3
          18 Juli 2020 13:35
          Kutipan saka pytar
          ing konflik kritis karo Pakistan Islam, monarki Arab bisa nemtokke embargo, utawa Pakistan padha bisa ngganggu komunikasi maritim ing arah Teluk Persia.

          Kutipan saka pytar
          Minyak India sing disimpen ing wilayah Amerika Serikat, yen ana konflik antarane India lan China lan Pakistan, ora kasedhiya kanggo serangan saka pihak Angkatan Bersenjata negara kasebut.

          Aku kepengin weruh yen direncanakake ngirim lenga saka negara-negara kanthi udhara yen ana blokade laut dening Pakistan? ngguyu hi
          1. -2
            18 Juli 2020 14:51
            Kutipan: Smoky_in_smoke
            Kutipan saka pytar
            ing konflik kritis karo Pakistan Islam, monarki Arab bisa nemtokke embargo, utawa Pakistan padha bisa ngganggu komunikasi maritim ing arah Teluk Persia.

            Kutipan saka pytar
            Minyak India sing disimpen ing wilayah Amerika Serikat, yen ana konflik antarane India lan China lan Pakistan, ora kasedhiya kanggo serangan saka pihak Angkatan Bersenjata negara kasebut.

            Aku kepengin weruh yen direncanakake ngirim lenga saka negara-negara kanthi udhara yen ana blokade laut dening Pakistan? ngguyu hi

            Bakal dibuwang ing tong (barel) yen perlu :)))
            Inggih, minangka Paulus ing sawijining wektu, Hitler ngatur jembatan udhara lan njamin yen ora bakal kekurangan peralatan, pangan lan amunisi.
          2. +1
            18 Juli 2020 15:01
            Aku kepengin weruh yen direncanakake ngirim lenga saka negara-negara kanthi udhara yen ana blokade laut dening Pakistan?

            Perlu dimangerteni manawa walikota kepeksa nyimpen sebagian cadangan minyak India ing Amerika Serikat. Amarga kekurangan panyimpenan! Yen ana konflik antarane India lan Pakistan / China, ora ana panggonan sing luwih aman kanggo nyimpen lenga sing dituku saka AS tinimbang ... AS! Minangka Resor pungkasan / blokade /, iku transportasi ing tanker Amérika sing kurang beboyo! Ora mungkin Pakistan utawa China bakal miwiti nglelebke tanker Amerika, iki njanjeni masalah gedhe banget ... keprungu
            1. 0
              18 Juli 2020 16:49
              Kutipan saka pytar
              Minangka Resor pungkasan / blokade /, iku transportasi ing tanker Amérika sing kurang beboyo!

              OK. Ing transportasi, jawaban ditampa. +1
              Pitakonan tetep saka pangayoman marang penyitaan aset yen ana prilaku "fleksibel" India sing ora cukup. Contone, tuku senjata Rusia lan dudu Amer.
              1. +3
                18 Juli 2020 17:06
                Pitakonan tetep saka pangayoman marang penyitaan aset yen ana prilaku "fleksibel" India sing ora cukup. Contone, tuku senjata Rusia lan dudu Amer.

                Sampeyan ilang kasunyatan bobot India! Iki minangka kekuwatan donya, ora ketompo carane sawetara wong ngolok-olok rasa India ing forum ... Ekonomi sing tuwuh kanthi cepet, populasi sing akeh, iki minangka negara sing paling penting ing wilayah Samudra Hindia. AS nyoba nyatakake rasa ora puas, ora kanthi kasar. India wis "diijini" kanggo akeh sing ora ana wong liya bisa ... Pentinge India kanggo Amerika Serikat iku inestimable! Lan wong India dhewe jelas nyoba macem-macem pasokan senjata. Iku kanggo kepentingane, uga kanggo kepentingan Amerika Serikat! Aku manufaktur Western bakal nampa liyane lan liyane pesenan. Saka sudut pandang ideologis, ora ana masalah. Amerika Serikat lan Kulon nganggep India minangka sing paling gedhe / ing babagan populasi / demokrasi ing Bumi.
                1. 0
                  18 Juli 2020 23:41
                  Sampeyan ilang kasunyatan bobot India!

                  Meh menyang titik. Nanging ing Bulgaria, piye wae ora bisa ditindakake kanthi bobot.
                  Marang kita Boyan apa Amerika wis rampung karo energi ana. Padha ora sijine sampeyan ing sen. Iki dudu CMEA kanggo sampeyan.
        3. 0
          18 Juli 2020 23:38
          Saddam ora bodho.
          Kalddafi ora bodho.
          Ya, sampeyan ora ngerti sapa sing ora bodho ing jagad iki.
          Lan wong India ora bodho.
          1. -3
            19 Juli 2020 12:20
            Lan karakter odious iki kanggo topik India?! Yen sampeyan pancene mutusake kanggo nyimpang saka topik kasebut, sampeyan bisa nyebutake Pol Pot, Kimov, Idi Amin, Bokassa lan liya-liyane ... lol
            1. 0
              20 Juli 2020 23:21
              Kelanjutane daftar iku salah, pikiren kok.
              Makna kirimanku yaiku sampeyan ora perlu percaya karo Amerika Serikat. pokoke. Mesthi, India dudu Irak utawa Libya, nanging bakal dibuwang kanthi cara sing beda.
              1. -2
                21 Juli 2020 09:59
                Kelanjutane daftar iku salah, pikiren kok.

                Miturut pendapatku, dhaptar diktator umume ora ana hubungane karo topik sing kita tulis.
                Makna kirimanku yaiku sampeyan ora perlu percaya karo Amerika Serikat.

                Apa sampeyan mikir yen ana kapercayan ing politik? Ngapunten, nanging iki naif ...
                Mesthi, India dudu Irak utawa Libya, nanging bakal dibuwang kanthi cara sing beda.

                Mbuwang, aja mbuwang, ing politik kabeh mesthi bisa. Kapentingan aturan ana! Nganti saiki, aku ora weruh kontradiksi kanggo kepentingan AS lan India!
                1. 0
                  21 Juli 2020 14:14
                  Aku ora ngelingi yen aku takon utawa mung pengin - ngomong apa sing ditindakake Amerika Serikat karo industri energi ing negara sampeyan. Iki ana hubungane karo masalah kepercayaan ing Amerika Serikat lan yen sampeyan pancene saka Bulgaria.
                  Lan ya, sampeyan salah siji saka sawetara ing kene sing ora weruh ancaman kanggo tumindak India.
                  Iku hak sampeyan. Nanging paling ora pinter. Resiko kudu tansah dianggep, lan ing kene resikone gedhe banget.
                  1. -2
                    21 Juli 2020 16:30
                    Aku ora ngelingi yen aku takon utawa mung pengin - ngomong apa sing ditindakake Amerika Serikat karo industri energi ing negara sampeyan. Iki ana hubungane karo masalah kepercayaan ing Amerika Serikat lan yen sampeyan pancene saka Bulgaria.

                    Aku asline saka Bulgaria. Aku bakal nulis babagan sektor energi negaraku, ing ngendi ana artikel babagan iki. Wiwit topik beda ing kene, aku ora pengin nglanggar aturan situs / komentar sing ora ana gandhengane karo topik kasebut, kalebu ing kategori - banjir, resiko larangan /. hi
                    Lan ya, sampeyan salah siji saka sawetara ing kene sing ora weruh ancaman kanggo tumindak India.

                    Aku bakal kaget yen ing VO bakal beda! Penonton khusus, duwe pilihan dhewe ...
                    Nanging paling ora pinter. Resiko kudu tansah dianggep, lan ing kene resikone gedhe banget.

                    Aku sangsi banget manawa para kritikus ing forum kasebut duwe informasi lan kawruh luwih akeh tinimbang pamrentah India. Kanthi kabeh iku, dheweke nganggep awake dhewe luwih pinter tinimbang panguwasa India!
                    1. 0
                      21 Juli 2020 22:52
                      [/ Kutipan] Aku ragu manawa wong-wong sing ngritik ing forum kasebut duwe informasi lan kawruh luwih akeh tinimbang pamrentah India. Kanthi kabeh iku, dheweke nganggep awake dhewe luwih pinter tinimbang panguwasa India! [/ Kutipan]
                      Sampeyan ora bisa mbayangno kaping pirang-pirang kedadeyan yen wong mikir luwih apik tinimbang pamrentah. Apa sampeyan ngerti kenapa? Ora ana sing nyogok wong-wong mau.
                      Aku bisa menehi conto tartamtu. Ing Rusia, sawetara wektu kepungkur, pamrentah ujar manawa industri pesawat sipil kita ora perlu, amarga sampeyan bisa tuku Airbus lan Boeing. Sampeyan bisa gampang golek sing ngandika. Lan kanthi cara, ora mung jinis pro-pesawat, kita bakal tuku kabeh. Lan padha nindakake - padha Cut mudhun Russian Il-96 lan Tu-334 kanggo please liners manca. Saiki padha frantically nyoba kanggo revive IL-96, kang, jujur, wis outdated. Lan sawise kabeh, akeh wong bengkong driji ing kuil - padha ngomong, apa sing sampeyan lakoni. Abdi dalem ingkang manut ugi lajeng murka. Nanging keputusane digawe. Sawise kabeh, mamang yen kita duwe informasi lan kawruh luwih akeh tinimbang pemerintah.
                      Ana sing ngandhani yen wong India iki saka kategori manajer sing padha.
                    2. 0
                      21 Juli 2020 22:56
                      Kutipan saka pytar
                      Aku sangsi banget manawa para kritikus ing forum kasebut duwe informasi lan kawruh luwih akeh tinimbang pamrentah India. Kanthi kabeh iku, dheweke nganggep awake dhewe luwih pinter tinimbang panguwasa India!

                      Sampeyan ora bisa mbayangno kaping pirang-pirang kedadeyan yen wong mikir luwih apik tinimbang pamrentah. Apa sampeyan ngerti kenapa? Ora ana sing nyogok wong-wong mau.
                      Aku bisa menehi conto tartamtu. Ing Rusia, sawetara wektu kepungkur, pamrentah ujar manawa industri penerbangan sipil kita ora perlu, amarga kita bisa tuku Airbus lan Boeing. Sampeyan bisa gampang golek sing ngandika iku. Lan kanthi cara, ora mung babagan jinis penerbangan, kita bakal tuku kabeh. Lan padha nindakake - padha Cut mudhun Russian Il-96 lan Tu-334 kanggo please liners manca. Saiki padha frantically nyoba kanggo revive IL-96, kang, jujur, wis outdated. Lan sawise kabeh, akeh wong bengkong driji ing kuil - padha ngomong, apa sing sampeyan lakoni. Abdi dalem ingkang manut ugi lajeng murka. Nanging keputusane digawe. Iku mangu-mangu yen kita duwe "informasi lan kawruh luwih akeh tinimbang pemerintah" Bener? Pranyata padha duwe. Banjur pranyata suap saka Boeing lan Airbus nganti puluhan yuta dolar saben wong.
                      Ana sing ngandhani yen wong India iki saka kategori manajer sing padha.
                      1. -2
                        22 Juli 2020 09:13
                        Korupsi wis tuwa kaya donya! Iku bener! Nanging ayo bali menyang kasus iki - India duwe niat kanggo nyimpen lenga sing dituku AS ing AS! Kenging punapa? Artikel kasebut kanthi jelas nyatakake - amarga India durung duwe panyimpenan sing cukup! Dadi? Ngendi kanggo nyimpen ego, ing rembulan utawa soko ??? Nyaranake alternatif???

                        Ana 2 poin sing luwih penting sing sampeyan deleng! 1. Nalika rega lenga murah, entuk bathi kanggo tuku lan nyedhiyakake! 2. Nanging ana masalah karo panyimpenan, amarga everyone wis stock munggah lan panyimpenan sorely kurang! Dadi, tanker dhewe, diisi minyak lan ing saindenging jagad, digunakake minangka fasilitas panyimpenan sementara! Swarga Arab Saudi lan negara-negara prodhuksi minyak liyane kebak tanker sing duwe minyak negara liya! Ing kono padha njagong ing segara, sing ora luwih apik tinimbang ing toko stasioner ing dharatan!
                        Nggoleki masalah global, keputusan India katon cukup logis lan bener!
      6. 0
        18 Juli 2020 13:11
        Miturut Pradhan, njaga cadangan minyak strategis ing Amerika Serikat "bakal ngidini India ngasuransiake awake dhewe marang gangguan pasokan, uga lonjakan rega minyak."

        Ngajari wong gemblung iku mung ngrusak karmamu. Crita Venezuela lan emas ing bank-bank Inggris wis ora mulang wong India.
      7. Maz
        -1
        18 Juli 2020 13:24
        Aku mung mikir apa sing dipikirake menteri? Temenan ora sirah. Nalika saingan karo China nggawe kemungkinan
      8. Eug
        -1
        18 Juli 2020 14:52
        Iki sing "kenceng"..
      9. 0
        18 Juli 2020 16:59
        Aku ora tau duwe pendapat sing dhuwur babagan kemampuan mental wakil individu saka India. Nanging wektu iki padha outdid piyambak. Diprentahake wedhus kanggo njaga kubis)))
      10. -1
        18 Juli 2020 17:50
        Aku mbayangno apa jumlah rollback ...
        India iki wis ngrampungake masalah pensiun pribadine.
        Ana akeh banget wong India liyane, apa sing kudu dipikirake
      11. -2
        18 Juli 2020 21:53
        sarwa! apik Kita pengin sukses ing tugas angel iki lol Aku digunakake kanggo mikir sing ora bisa dadi adhem saka tetep emas ing panyimpenan ing Amerika Serikat.
        Pranyata semboyane wis dadi- wani lan bodho
    2. +3
      18 Juli 2020 12:06
      Naif..
      Wedhus ditinggal njaga kol.. lol
    3. +3
      18 Juli 2020 12:15
      iku kaya menehi dompet kanggo maling
    4. +2
      18 Juli 2020 12:19
      Resmi - panyimpenan saka saham. Lan yen ora resmi, mula luwih kaya mbayar ganti rugi. Pembayaran liwati. Minyak kasebut tetep ana ing Amerika. Bakal mbayar maneh wektu sabanjuré.
      1. +6
        18 Juli 2020 12:30
        Iku kaya mbayar gendheng. Umat ​​Hindu nyeret Amerika Serikat menyang tandhing karo China.
        1. -1
          18 Juli 2020 12:35
          Kutipan saka saber
          Iku kaya mbayar gendheng. Umat ​​Hindu nyeret Amerika Serikat menyang tandhing karo China.


          Kayane meh padha, mung lali yen sistem puting susu bakal metu - mung siji arah, lan banjur pendhudhukan sukarela ...
    5. +2
      18 Juli 2020 12:19
      Ninggalake rubah, menyang asu ajag.
    6. 0
      18 Juli 2020 12:19
      Iki mung bisa ditindakake dening wong India, sing duwe Iran lan Semenanjung Arab ing sisihe, dheweke mesthi ora duwe kabeh kaya wong.
    7. -1
      18 Juli 2020 12:21
      Banjur dheweke bakal dadi tuan rumah pangkalan militer)) Wis suwe banget babagan iki.
    8. 0
      18 Juli 2020 12:22
      nanging umume, fasilitas panyimpenan lenga kanggo volume strategis lenga bisa dibangun ing omah, negara iki adoh saka miskin, nanging karo sawetara jenis squiggle ing sirah, aku wis weruh iki kanggo wong India, padha adoh saka Cina pragmatis
      1. +1
        18 Juli 2020 13:03
        Waca kirimanku ing ndhuwur.
    9. -1
      18 Juli 2020 12:24
      Gendheng wis rampung metu
      1. -3
        18 Juli 2020 12:40
        Quote: Voyager
        Gendheng wis rampung metu

        Ora... rodhane samsara bosok. Ing endi toko ban sing paling cedhak? ngguyu
    10. 0
      18 Juli 2020 12:25
      Sawetara omong kosong, kanthi latar mburi rega minyak sing murah, sing paling nguntungake yaiku mbangun fasilitas panyimpenan minyak ing omah.
      Lan biaya nyimpen lenga ing donya wis tambah akeh
      1. 0
        18 Juli 2020 23:40
        Quote: Tuts
        Sawetara omong kosong, kanthi latar mburi rega minyak sing murah, sing paling nguntungake yaiku mbangun fasilitas panyimpenan minyak ing omah.
        Lan biaya nyimpen lenga ing donya wis tambah akeh
        - sampeyan duwe tawaran pisanan mbantah kapindho
        1. 0
          19 Juli 2020 07:35
          Biaya panyimpenan yaiku sewa bersyarat
          Rega lenga iku rega lenga
          Minangka conto, rega lenga ing Amerika ing dhuwur saka krisis negatif, yaiku, teka munggah lan kita bakal mbayar sampeyan.
          Masalahe yaiku rig minyak dudu "kran banyu" sampeyan ora bisa mandheg
          1. 0
            19 Juli 2020 14:41
            Conto sampeyan - kanthi rega negatif - sing negesake manawa panyimpenan ing omah SAIKI- ngrugekake....
            1. 0
              19 Juli 2020 19:15
              Ditambang piyambak
              Disimpen dening wong liya
              ngedol katelu
              Saiki bathi banget kanggo mbangun fasilitas panyimpenan lenga kanggo tuku lenga kanthi murah (bener gratis) lan ngompa menyang fasilitas panyimpenan banjur adol nalika rega minyak mundhak maneh
              Produsen minyak wajib nyelehake minyak ing endi wae supaya ora mandhegake rig minyak
              iki artikel ing topik https://oilcapital.ru/news/markets/19-03-2020/neftehranilischa-v-mire-perepolnyayutsya
              1. 0
                19 Juli 2020 21:11
                Quote: Tuts
                Saiki bathi banget kanggo mbangun fasilitas panyimpenan lenga kanggo tuku lenga kanthi murah (bener gratis) lan ngompa menyang fasilitas panyimpenan banjur adol nalika rega minyak mundhak maneh
                - yen padha duwe bathi ing paling kanggo sen - banjur iki ora bakal
                Quote: Tuts
                Minangka conto, rega lenga ing Amerika ing dhuwur saka krisis negatif, yaiku, teka njupuk lan kita bakal mbayar sampeyan.
                1. 0
                  19 Juli 2020 22:02
                  Aku bakal nyoba kanggo nerangake maneh
                  Minyak diprodhuksi kanthi kondisional kanggo 1 barel lan biaya kanthi kondisi $ 000 saben 000 galon
                  wong tuku lan diobong ing mesin supaya mobil drive
                  Covid teka lan wong mandheg nyopir mobil, saiki sampeyan duwe 1 tong, sing regane $ 000 kanthi syarat, lan kabeh fasilitas panyimpenan minyak wiwit tuku saka sampeyan kanthi pangarep-arep yen sawise covid bakal bisa adol kanthi rega $ 000-10
                  Covid ora langsung mungkasi lan sampeyan duwe 1 barel, nanging ora njupuk maneh sanajan $ 000, yen sampeyan tuangake menyang alas sing paling cedhak, sampeyan bakal dipenjara, mula sampeyan nggoleki wong sing mbayar dhuwit kanggo njupuk minyak saka sampeyan.
                  Lan minangka kesimpulan, duwe bathi kanggo negara-negara mbangun fasilitas panyimpenan minyak supaya bisa tuku minyak lan digunakake ing mangsa ngarep, mung minus biaya sing dhuwur lan mbayar maneh mung nalika krisis liwati.

                  PS larang banget kanggo mungkasi produksi minyak (utawa, bakal larang banget kanggo miwiti maneh)
                  1. 0
                    19 Juli 2020 22:44
                    sampeyan себя ora krungu
                    1) panyimpenan bangunan iku wektu lan dhuwit.
                    2) duwe fasilitas panyimpenan sing dibangun - sampeyan nemokake dhewe ing kahanan panyimpenan larang banget, lenga regane sen, nanging sampeyan kudu mbayar ekstra - supaya bisa dijupuk saka panyimpenan
                    Quote: Tuts
                    mung negatif iku biaya dhuwur lan payback bakal mung nalika krisis liwat
                    - nganggep biaya sing ditindakake kanggo biaya konstruksi lan panyimpenan nganti sampeyan metu saka krisis - bisa uga sampeyan ana ing abang - sanajan lenga regane $ 100 saben tong ....

                    mulane ora ana wong ing jagad iki sing cepet-cepet mbangun fasilitas panyimpenan gedhe (uga, kajaba China) - nanging dibakar nganti disimpen ing tanker.
                    Iku bakal migunani kanggo mbangun - lembaran logam sing dibutuhake kanggo pambangunan fasilitas panyimpenan sanajan cilik - regane bakal mundhak ...
                    1. 0
                      20 Juli 2020 05:16
                      1) Biaya nyimpen lenga kanggo sampeyan minangka pemilik panyimpenan ora owah. Kanggo kowe (DUWE fasilitas panyimpenan) jumlah tawaran mundhak banget, yaiku, sampeyan sijine tank kanggo lelang (utawa tuku lenga dhewe kanggo kopecks kondisional)
                      2) Deleng ing Januari 2020, wiwitan krisis lan biaya baja mudhun, nanging wiwit 01.04.2020/XNUMX/XNUMX, nyatane, ing dhuwur rega, rega wiwit mundhak (iki sanajan kasunyatane perusahaan ngadeg)

                      3) mbok menawa aku salah lan sampeyan bener, aku ora nemokake dinamika mbangun fasilitas panyimpenan minyak, mula aku ngusulake kanggo nutup diskusi. Ing asas, sampeyan bisa ngetutake prilaku pasar ing mangsa ngarep: Yen rega lenga mundhak lancar, tegese fasilitas panyimpenan wis dibangun lan diisi (supply bakal nyukupi permintaan). Yen rega mundhak, mula ora ana sing mbangun apa-apa (panyedhiya ora bakal ngetutake permintaan).
    11. -1
      18 Juli 2020 12:26
      Kabeh sing mlebu ing wilayah Amerika Serikat langsung dadi Amerika.
    12. -3
      18 Juli 2020 12:30
      Miturut Pradhan, njaga cadangan minyak strategis ing Amerika Serikat "bakal ngidini India ngasuransiake awake dhewe marang gangguan pasokan, uga lonjakan rega minyak."
      Sanajan pengin nggawe cadangan gas strategis, mesthine bakal milih Ukraina ...
      Aku ora bisa mbayangno ukuran komponen korupsi saka keputusan iki
    13. -1
      18 Juli 2020 12:30
      Iku tetep mung kanggo melas kanggo wong-wong iki ing turbans, lenga bakal kasil lan "demokratis" squeezed menyang Dana Perdamaian antarane Amerika Serikat lan India.
    14. +2
      18 Juli 2020 12:31
      Kabeh perusahaan swasta lan negara bodho banget. Dheweke nyimpen kabeh ing dolar lan ing AS.
      1. -1
        18 Juli 2020 14:17
        Quote: Kurir
        Kabeh perusahaan swasta lan negara bodho banget. Dheweke nyimpen kabeh ing dolar lan ing AS.

        Bodho wae. Yen padha ora ngerti apa dolar, iku dudu dhuwite, iku dhuwit amerika, lan padha mung diijini nggunakake dhuwit Amérika. Sembarang akun dollar, iku ora karo sampeyan, iku karo wong-wong mau, sing, ing bank-bank Amérika, lan iku, bank-bank Amérika, sing duwe dhuwit.
    15. -1
      18 Juli 2020 12:32
      India arep nyimpen cadangan minyak strategis ing AS


      Aku ora ngerti yen dheweke naif banget ...
    16. -3
      18 Juli 2020 12:35
      Keputusan sing wicaksana. Lan gas bisa disimpen ing Pakistan utawa China.
    17. -1
      18 Juli 2020 12:50
      Tanpa sucker lan zhist iku ala.
    18. -1
      18 Juli 2020 12:51
      Kepiye carane urip ... kesalahane wong liya ora mulang sapa wae ... kabeh wong ngupayakake pengalaman "unik" dhewe ...
      uga, bisa uga iki minangka cara intra-India kanggo janji lenga ... lan wong sing cukup spesifik nampa rupee kanggo keputusan kasebut ...
    19. +2
      18 Juli 2020 12:57
      Quote: Aron Zaavi
      Apa dheweke takon marang Amerika? AS mung ora duwe kapasitas gratis.

      Padha bakal mbayar kanggo panyimpenan saka lenga Amérika unproduced.
      kanggo rembugan karo Amerika Serikat babagan panyimpenan ing wilayah cadangan minyak strategis India lenga - sing dituku saka AS.
      1. +2
        18 Juli 2020 13:01
        Wong kikir mbayar kaping pindho, wong bodho mbayar kaping telu, nanging wong Hindu mesthi mbayar.
    20. Komentar wis dibusak.
    21. +2
      18 Juli 2020 13:07
      matur nuwun. ngguyu. ngguyu
    22. 5-9
      0
      18 Juli 2020 13:07
      Kajaba kasunyatan manawa AS bisa beku cadangan iki amarga tuku S-400 utawa kasunyatan manawa India ora mateni sapi, kepiye carane duwe saham iki ing sisih liya jagad mbusak risiko gangguan pasokan? Miturut Topeng Hyperloop, liwat tengah Bumi, apa dheweke bakal langsung nemokake ing India?
    23. +3
      18 Juli 2020 13:13
      Cara sing paling efisien kanggo nyimpen lenga yaiku ing jero lemah!
    24. Komentar wis dibusak.
    25. + 13
      18 Juli 2020 13:23
      Umat ​​Hindu kudu nandur modal kanthi apik kanggo pangembangan infrastruktur dhewe.
    26. +1
      18 Juli 2020 13:26
      Aku panginten bakal ora ana maneh ... sing bakal nyimpen soko ing Amerika Serikat, utawa luwih ora nyimpen, nanging menehi, nanging ora, naif durung mati.
    27. +1
      18 Juli 2020 13:46
      Pranyata ora mung kita sing "gila" lan nyimpen barang-barang berharga saka sing ngrampok.
    28. +9
      18 Juli 2020 14:06
      Umat ​​Hindu ngandelake kesopanan AS? naif ngguyu
    29. 0
      18 Juli 2020 14:07
      "Badan Energi Internasional mrentahake supaya cadangan minyak dianakake paling sethithik 90 dina. Kanggo netepi amanat iki, India mutusake ora mbangun panyimpenan tambahan dhewe, nanging nyewakake volume gratis ing Amerika Serikat."

      Sebagéyan bisa dingerteni, meh padha berjangka diresmikake minangka cadangan strategis, saka sudut pandang logistik, ora ana tambahan sing dibutuhake, dituku ing AS lan disimpen ing kana.

      Nanging aku durung nate krungu syarat kasebut sajrone 90 dina ...
      Apa syarat kasebut, apa sing kena pengaruh yen ora ana saham kasebut?
      1. 0
        18 Juli 2020 14:38
        Persyaratan iki ditrapake kanggo negara anggota IEA. Yen ora salah, India lan China ora kalebu.

        Inggris tundhuk karo regulasi iki kanthi mrentah panyuling kanggo nyimpen volume tambahan.

        Memorandum (protokol) maksud, durung dadi persetujuan (persetujuan), ora nduweni dhasar hukum sing mewajibake para pihak kanggo nerusake kewajiban kasebut.

        Senadyan ... ;-) Amerika bisa "sajikake" kanggo wong India: "wong lanang ngomong, bocah kasebut nindakake."
    30. 0
      18 Juli 2020 14:10
      Apa wae, iku urusane. Ora menarik.
    31. +1
      18 Juli 2020 14:12
      Ora mung iku, wong India duwe hubungan karo negara-negara, kaya-kaya ora cukup. Salah siji sing ngancam karo sanksi, utawa karo liyane, lan uga nyimpen cadangan lenga strategis ana. Ide apik. ngguyu Iku kaya menehi dhuwit kanggo maling residivis kanggo panyimpenan, utawa dipercaya pecandu narkoba kanggo nyimpen narkoba. Kajaba iku, ora ana panggonan sing luwih cedhak, mung ing sisih ngelawan saka planet. Apa ora ing Mars?
      1. 0
        18 Juli 2020 14:39
        Kutipan saka orionvitt
        Iku kaya menehi dhuwit kanggo maling residivis kanggo panyimpenan, utawa dipercaya pecandu narkoba kanggo nyimpen narkoba.

        Utawa kubis - bojo wedhus. wassat
        Pilihan win-win. Mung ora kanggo wong India. wassat
        Kutipan saka orionvitt
        Kajaba iku, ora ana panggonan sing luwih cedhak, mung ing sisih ngelawan saka planet. Apa ora ing Mars?

        Kaya, sijine adoh, njupuk nyedhaki. wassat
    32. +3
      18 Juli 2020 14:18
      Miturut Pradhan, njaga cadangan minyak strategis ing Amerika Serikat "bakal ngidini India ngasuransiake awake dhewe marang gangguan pasokan, uga lonjakan rega minyak."

      Wong India mung "Sarwa" - kanggo njaga cadangan minyak ing AS - temenan ora tanpa lobi sing abot)))
    33. 0
      18 Juli 2020 14:19
      Mergo wong India wis kelangan gondho!
    34. -1
      18 Juli 2020 14:20
      Dadi ora duwe stok liyane ...
    35. 0
      18 Juli 2020 14:34
      Aku ora ngerti bab lenga, nanging kita duwe fasilitas panyimpenan gas ageng. Padha digawe liwat lemah, bledosan atom, mbokmenawa padha fasilitas panyimpenan lenga ing Amerika. India dudu zona tahan lindhu, fasilitas panyimpenan kasebut mbokmenawa ora bisa digawe ing kana.
      1. 0
        19 Juli 2020 08:37
        Ing babagan fasilitas UGS, kita luwih maju tinimbang liyane.
        Ing babagan fasilitas panyimpenan lenga lemah lan permukaan, kalebu transshipment lan distribusi, miturut pendapatku, kita kalah karo "borjuis" lan China.
        Ora ana fitur lan beda saka fasilitas UGS, padha nggunakake voids sawise uyah rock, shafts mine utawa jeblugan ing rock lempung, gelombang jeblugan segel tembok saka rongga kawangun.
        recourse
        Apa sing bakal kelakon ing lenga sing dipompa menyang rongga saka bledosan nuklir, kepiye cara diproses mengko? Isi ing pom bensin nganggo kathok cendhak timbal?! ngguyu
        1. +1
          19 Juli 2020 08:42
          Ing wilayah Astrakhan cedhak Aksarai, ana fasilitas panyimpenan gas ing lemah sing digawe dening bledosan atom. Jeblugan pisanan yaiku, yen sclerosis bisa ditindakake kanthi bener, ing taun 1984. Nang endi wae ing Agustus.
    36. 0
      18 Juli 2020 14:37
      njaga cadangan lenga strategis ing AS "bakal ngidini India ngalang-alangi gangguan pasokan uga lonjakan rega minyak."

      Inggih, inggih. Nganti sanksi kanggo S-400 utawa liya-liyane "tiba-tiba" nyerang ...
    37. -1
      18 Juli 2020 14:37
      Inggih, sing bener, menehi sing belang kanggo panyimpenan kabeh emas lan devisa cadangan lan pamaréntah negara lan sampeyan bakal urip ......., kaya Ukrainians. apik ngguyu
    38. 0
      18 Juli 2020 14:48
      Langkah pragmatis liyane dening Amerika kanggo mbangun hubungan sekutu karo India minangka lawan saka China, siji pitakonan ora cetha kanggo kula, ing acara saka aggravation saka kahanan karo China lan bisa blokade angkatan laut India, carane wong India bakal ngirim. lenga saka Amerika Serikat, kapal tanker netral?
    39. 0
      18 Juli 2020 14:55
      Banjur kepala Menteri Energi India bakal mbuwang menyang Amerika, nalika cadangan kasebut ditangkep, dheweke bakal entuk persentase sing sithik kanggo ngombe saka iki))
      Iki bisnis gedhe
    40. Tur
      0
      18 Juli 2020 15:11
      Aja ngandelake sapa wae sing duwe pipa, jaran lan bojo.
      Boten ngandika bab lenga.

      Yen Gusti Allah kepengin ngukum manungsa, dheweke ora duwe nalar.
    41. 0
      18 Juli 2020 15:40
      Aku ngira ora ana sing bakal nggumunake babagan berita pikun sajrone nem wulan kepungkur, nanging wong India mecah rekor))
      Kanggo nyimpen cadangan lenga strategis ing sisih liya ndonya - ora apa-apa yen ana pasokan bahan bakar sing wis diproses ing kana - dadi lenga! Lan kanggo kesempatan apa? Yen ana perang, aku wis bisa mbayangno kanthi seneng apa para pemilik tanker bakal ngirim barang menyang India. Yen mung gangguan pasokan, Timur Tengah wis cedhak, diwutahake lan diluncurake, kapan wae.
      Aku mikir wong mung menehi paw India sing wulune supaya fasilitas panyimpenan minyak ing AS ora nganggur ..
    42. + 10
      18 Juli 2020 16:32
      Ing asas, pemilik iku gentleman. Ayo padha njupuk risiko.
    43. 0
      18 Juli 2020 16:35
      ngguyu Kama Sutra minangka manual kanggo wong ... nuduhake manawa ora preduli kepiye wanita muter lan metu, sampeyan bisa tetep ...)))))))))
    44. -1
      18 Juli 2020 18:40
      Ketoke, mung kewan sing apik ing India sing beda-beda ing kawicaksanan, lan malah sing, mung ing tembung saka Anglo-Saxon (wicaksana Kaa, R. Kipling)
    45. 0
      18 Juli 2020 19:48
      Ya. Lan carane akeh dina padha bakal njupuk dheweke saka ing kono, yen ana. Lan sing paling penting, apa?
    46. 0
      18 Juli 2020 20:49
      Iku misale jek kula dadi, nanging negara ora mutusaké kanggo nglumpukake sumber daya maksimum ing nunggu nix, Iki kaputusan saka India mambu blackmail lan game peteng. Lan apa sing ora disimpen ing Korea utawa Emirates? Kanthi populasi, dheweke dhewe bisa nglatih barel maneh.
    47. -2
      18 Juli 2020 22:58
      Lara babar pisan.
    48. -2
      18 Juli 2020 23:43
      uncalan aneh. Yen pejabat India nyata ngomong absurditas kasebut, mula (pasuryane) kudu dipriksa kanthi rapet kanggo nggunakake obat-obatan keras lan komponen korupsi. Apa gunane njaga cadangan strategis ing wilayah negara liya, amarga yen ana krisis, cadangan iki dadi cadangan negara liya ..... Njaga apa wae ing SASH umume ngluwihi kabecikan lan ala. Ing kasus India, gampang menehi pengaruh marang ASP kanggo sanksi babagan masalah sing dilobi dening Departemen Luar Negeri, kayata tuku C400. Sur sawetara. Aku ora percoyo.
    49. +1
      19 Juli 2020 01:58
      Kaya ing lelucone prajurit tuwa: "Edan tansaya kuwat !!!"
    50. 0
      19 Juli 2020 15:29
      Aneh! Ana ing India lan ngobrol karo wong, mula dheweke sengit marang Amerika! Alesan pisanan dheweke nulungi Pakistan!
    51. 0
      19 Juli 2020 16:07
      Kabeh bener. Minyak bakal disimpen ing AS, lan dheweke dhewe bakal nari nganti ilang pulsa.
    52. Komentar wis dibusak.
    53. 0
      19 Juli 2020 20:34
      Kutipan saka orionvitt
      kanggo kasunyatan kerja sama karo Rusia, kanggo kabeh, lan ing kene mung "keputusan Solomon." Iku kaya nglebokake sirah ing cangkeme macan luwe lan pura-pura sampeyan "aman".

      Yeees! Ana pasokan seminggu, lan saiki isih duwe persediaan sewulan sadurunge!
    54. Komentar wis dibusak.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"