Review militèr

Apa beban amunisi sing dianyari saka Tornado-S MLRS sing bisa ditindakake? Versi roket 9M528 lan 9M542

29

Temtu, informasi sing diterbitake ing bagean warta saka publikasi referensi militer-teknis Rusia missilery.info (IS Rocket Technology) tanggal 7 Mei 2020 babagan penandatanganan dening Presiden Rusia Vladimir Putin saka Keputusan No. 306 "Ing penghargaan saka Bebungah Negara. saka Federasi Rusia dijenengi sawise Marsekal Uni Soviet G. K Zhukov ing 2020" kanggo spesialis manajemen ndhuwur qualified dhuwur saka riset Tula lan asosiasi produksi "Splav" kanggo kontribusi pinunjul kanggo pangembangan njanjeni long-range 300-mm dipandu rudal kanggo MLRS 9K515 "Tornado-S" adhedhasar RS sing didandani saka kulawarga 9M528 / 542 ing sabanjure nguatake kita kanthi mratelakake panemume manawa perusahaan industri militer iki bakal terus dadi penjamin utama kanggo njamin dominasi. saka divisi artileri roket MFA Rusia ing "duels" baterei kontra hipotetis karo divisi artileri roket saka pasukan darat saka negara anggota NATO, sing nduweni presisi dhuwur 227 mm. MLRS anyar saka garis M270 MLRS / M142 HIMARS kanthi beban amunisi sing dianyari.


Kinerja penerbangan sing apik banget lan unit navigasi inersia lanjut saka kulawarga ProNav ngowahi proyektil dipandu standar 9M528 lan 9M542 dadi alat serangan aeroangkasa unik sing bisa nembus zona anti-rudal A2/AD modern


Utamane, dilengkapi biaya propelan roket propelan sing luwih gedhe lan "muter suwe" kanthi impuls dorongan spesifik sing gedhe (kira-kira 250-260 s) lan wektu burnout sing dawa kanggo biaya propelan padhet, uga sistem navigasi inersia ProNav sing luwih modern. adhedhasar komputer on-board berkinerja tinggi, janji modifikasi 300-mm rudal dipandu ultra-long-range 9M528 / 542 bisa gumunggung, pisanan, kemampuan kanggo njaga kacepetan penerbangan supersonik sing dhuwur (2,5-3M) ing segmen sing luwih gedhe. lintasan marching, lan kaloro, kamungkinan kanggo ndawakake penerbangan profil dhuwur (stratosfer) sanajan ing bagean terminal lintasan (nganti wektu roket condong menyang arah medan tempur lan target) amarga panggunaan mode operasi sing luwih rumit lan diverifikasi saka unit pandhu arah inersia ProNav.

Kauntungan taktis lan teknis ing ndhuwur ngidini roket maju saka seri 9M528 lan 9M542 ora mung nyerang komando lan infrastruktur markas, uga unit mungsuh mekanis sing maju menyang wilayah aktif teater operasi kanthi ambane operasional udakara 150. km, nanging uga kanthi gampang mateni katerangan lan panuntun radar AN / MPQ-53 sistem rudal anti-pesawat jarak jauh "Patriot PAC-2 GEM-T" amarga nggunakake lintasan penerbangan balistik utawa kuasi-balistik, bagean terminal kang bakal nyilem saka lapisan ndhuwur stratosfer ing ngarepke luwih saka 75-83 ° (njaba sektor elevasi radar katerangan tampilan lan panuntun dhumateng MPQ-53, kiro-kiro saka 1 kanggo 73 derajat).

Ing kahanan kasebut, para pencari radar semi-aktif saka rudal anti-pesawat MIM-104E ora bakal bisa nampa saka radar AN / MPQ-53 katerangan rudal 9M528 / 542 sing luwih apik nyilem ing sudut sing curam, nalika ana ing bagean jelajah lintasan, ditondoi dening dhuwur pesawat karo apogee saka urutan 35 - 40 km, rudal interceptor MIM-104E GEM-T ora bakal bisa nglawan roket Tula 9M542 kanthi ora ana apa-apa, amarga mung duwe. rudders aerodinamis sing ilang efficiency ing lapisan rarefied saka stratosfer.

Akibate, siji-sijine pencegat rudal sing nyebabake ancaman kanggo kulawarga rudal 9M542 bakal terus dadi rudal anti-misil MIM-104F PAC-3MSE saka sistem Patriot PAC-3MSE, sing dilengkapi karo pencari radar aktif milimeter Ka-band lan bisa nyegat senjata serangan udhara sing nyerang kanthi sebutan target saka pesawat AWACS E-3C / F / D / G saka sistem AWACS, pancen ora mbutuhake katerangan terus-terusan saka radar pencahayaan bertenaga baterei AN / MPQ-53/65. Nanging sanajan ing kene ora tanpa nuansa ...

Ing kahanan oversaturation ruang aeroangkasa saka teater kondisional operasi militer kanthi atusan rudal taktis lan anti-kapal multi-tujuan sing bisa didelok kanthi dhuwur (Kh-101, Kh-38, Kh-59MK / 2, 3M55). "Onyx", lsp.), taktis penerbangan, serangan lan pengintaian UAV lan sistem perang elektronik udhara Angkatan Aeroangkasa Rusia (kalebu sistem perang elektronik udhara kontainer lan terpadu L-175V / 265M10 lan KS-418E "Khibiny-10V / M" lan "Himalayas" dipasang ing ngarep Su-24M -pembom garis, pesawat tempur Su-30SM / 1, Su-35S multifungsi, uga pejuang Su-5 generasi kaping 57, operator sistem radar AN / APY-2 pesawat E-3G RLDN bisa uga dialihake menyang operasi kanggo ndeteksi lan nglacak lan ngetokake sebutan target menyang penerbangan angkatan udara NATO taktis sing ramah marang target udara kanthi permukaan panyebaran efektif (ESR) sing luwih gedhe tinimbang roket 300-mm saka jinis 9M528 / 542. , 2 sq. m (cocog karo EPR saka Rudal 0,1-mm saka Smerch / Tornado-S MLRS) kanthi jarak ora luwih saka 300-170 km, sing ora kalebu kemungkinan deteksi lan target awal instruksi kanggo sistem pertahanan udhara basis lemah loropaken liwat pesawat NATO E-200C / G RLDN ing acara sing terakhir operate ing kadohan luwih saka 3 km saka sektor aktif saka téater operasi.

Akibaté, ing kahanan ing ndhuwur, titik kontrol pertempuran IBCS / EOC ("Pusat Operasi Keterlibatan") saka kompleks Patriot PAC-3MSE umume lan pencegat MIM-104F PAC-3MSE SAM khususe bisa uga dicabut. penetapan target penting liwat saluran radio jaringan taktis aman "Link-16" ing roket 9M528 / 542 mlebu ing bagean terminal lintasan, sing pungkasane bakal nyebabake karusakan radar AN / MPQ-53 / 65 lan mateni salah siji baterei. utawa resimen anti-rudal lengkap "Patriot PAC-3MSE" .

Wektu sing paling nyenengake ing kahanan iki yaiku yen ora ana sebutan target saka peralatan pengintaian radar pihak katelu, mateni baterei anti-rudal Patriot PAC-3MSE sing lengkap bisa ditindakake kanthi nggunakake mung telu (bisa uga). siji) saka kulawarga projectiles tliti dhuwur Tula paling anyar 9M542.

Kesimpulan kasebut nyaranake kaya ing ngisor iki: Sistem roket peluncuran kaping 300 mm saka kulawarga Smerch / Tornado-S, dilengkapi roket kanthi tliti dhuwur saka baris 9M542, bisa digunakake ora mung minangka alat kanggo ngirim serangan sing akurat kanthi bedah ing mungsuh. prasarana komando remot lan staf lan entuk kaunggulan saka mungsuh ing "duel kontra-baterei", nanging uga minangka sistem misil operasional-taktis sing efektif banget, "ngasah" kanggo operasi anti-radar lan tugas kanggo nyegah pertahanan udara lan sistem pertahanan rudal musuh. .
Pengarang:
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Irit
    Irit 21 Juli 2020 05:15
    +8
    Евгений, в вашей статье все описано хорошо, хоть завтра в бой, но....уверен, что и супостат не сидит сложив руки, а также совершенствует своё вооружение! Только реальный бой (не дай Бог ) покажит, насколько правельно мы все спланировали и реализовали, хотя, в теории сейчас все выглядит неплохо, но это пока что только теория. ..
    1. Pimpinan saka Redskins
      Pimpinan saka Redskins 21 Juli 2020 07:00
      -5
      Wis suwe ora maca Damantsev....
      Kanggo kula, artikel iki kaya buklet iklan langsung!
      Nanging!...
      Ing kasus nalika, ing papan latihan sing rata, tanpa pambuka, tanpa oposisi, ing target sing wis ditemtokake, ing kontrol sing ijo, nom-noman sing ora dipecat ...
      Lan iki kita KAAAK saka sudhut! ...
      Iki carane katon ...
      1. NIKNN
        NIKNN 21 Juli 2020 10:57
        +1
        Quote: Pemimpin Redskins
        Kanggo kula, artikel iki kaya buklet iklan langsung!

        Inggih, campuran angka lan huruf, kanthi sawetara upaya kanggo menehi penulis makna sing dibutuhake. Nanging, dudu Damantsev sing nyengkuyung aku.
        "Ing penghargaan saka Bebungah Negara Federasi Rusia sing dijenengi Marsekal Uni Soviet G.K. Zhukov ing 2020" manajemen senior sing mumpuni

        Aku ngerti penghargaan kasebut manajer paling efektif. Mungkin aku salah, mesthi, lan malah banget bias, nanging dina iki asosiasi iki muncul dhewe, sanajan sampeyan nyoba kanggo nolak. Alah. recourse
      2. lucul
        lucul 21 Juli 2020 20:38
        0
        Kanggo kula, artikel iki kaya buklet iklan langsung!

        Ayo .
        informasi babagan penandatanganan dening Presiden Rusia Vladimir Putin saka Keputusan No. 306 "Ing penghargaan saka Bebungah Negara Federasi Rusia sing dijenengi Marsekal Uni Soviet G.K. Zhukov ing 2020" kanggo spesialis sing nduweni kualifikasi dhuwur saka manajemen puncak Asosiasi riset lan produksi Tula "Splav" kanggo kontribusi sing signifikan kanggo pangembangan rudal sing dipandu 300-mm jarak jauh kanggo MLRS 9K515 "Tornado-S" adhedhasar RS sing didandani saka kulawarga 9M528 / 542.

        Думаю ,что гос.премию дали не за возможность поражать цели в
        ambane operasional kira-kira 150 km

        Lan paling ora luwih.....))))
      3. Bogatyrev
        Bogatyrev 21 Juli 2020 22:39
        0
        Ora, ora bakal ana pejuang Tentara Merah saka pojok sing arep ditembak))
    2. Sidor Amenpodestovich
      Sidor Amenpodestovich 21 Juli 2020 09:43
      +2
      Apa sampeyan bisa ngomong babagan perbandingan "Tornado-S" lan "Polonaise" Belarusia-Cina?
      1. Teknokrat Imperial
        Teknokrat Imperial 21 Juli 2020 18:19
        -5
        Iku konyol kanggo malah mbandhingaké. Tornado luwih dhuwur 3 ekor. Kajaba iku, meh ora ana Belarusian ing Polonaise - iki minangka kompleks Cina sing ditandhani maneh, ora sukses banget ing lisensi.
  2. Fedorov
    Fedorov 21 Juli 2020 06:01
    +5
    Не каждый поймет о чем речь, Нужно быть фанатом техники ,или офицером как минимум. Но статья зачетная.
    1. Phoenix
      Phoenix 21 Juli 2020 08:10
      0
      Kanggo apa? Sampeyan ora perlu dadi siji utawa liyane kanggo guess, pertahanan udara ing area tanggung jawab nyedhiyakake tutup kanggo zona mati saben liyane kanthi tumpang tindih. Lan ing kene maneh, adept saka corong kosmik nimpa sawetara jinis putri kanggo kita karo roket indestructible nyilem saka stratosfer.
  3. pmkemcity
    pmkemcity 21 Juli 2020 06:07
    +7
    Ing kahanan oversaturation saka ruang aerospace saka teater kondisional operasi militer kanthi atusan rudal taktis lan anti-kapal multi-tujuan dhuwur-dhuwur dhuwur (Kh-101, Kh-38, Kh-59MK / 2, 3M55). Onyx, lan liya-liyane), penerbangan taktis, serangan lan pengintaian UAV lan sistem perang elektronik udhara Angkatan Udara Rusia (kalebu wadhah lan sistem perang elektronik udhara terpadu L-175V / 265M10 lan KS-418E "Khibiny-10V / M" lan " Himalayas" dipasang ing pengebom garis ngarep Su-24M, pejuang multifungsi Su-30SM /1, Su-35S, uga pejuang Su-5 generasi kaping 57, operator sistem radar AN / APY-2 RLDN E. -Pesawat 3G bisa uga dialihake menyang operasi kanggo ndeteksi lan nglacak lan ngetokake sebutan target menyang penerbangan taktis sing ramah NATO miturut obyek udara kanthi permukaan panyebaran efektif (ESR) luwih gedhe tinimbang roket 300-mm saka jinis 9M528 / 542.

    Pikiran, kaya proposal kasebut, jelas oversaturated karo "ratusan" misil lan pesawat. Tanpa deciphering singkatan 120 tembung! Yen sampeyan ngetung kabeh nomer lan singkatan iki, Tolstoy, kanthi 229 tembung ing Perang lan Damai, lagi ngaso. Saora-orane dikurangi kanthi cara serangan sing cukup.
    1. Teknokrat Imperial
      Teknokrat Imperial 21 Juli 2020 18:20
      +1
      Aplikasi "Penerjemah saka Damantsevsky menyang Rusia" kanggo mbantu sampeyan
      1. pmkemcity
        pmkemcity 22 Juli 2020 04:49
        +1
        Kutipan: Teknokrat Imperial
        Aplikasi "Penerjemah saka Damantsevsky menyang Rusia" kanggo mbantu sampeyan

        Lan tanpa juru basa, jelas yen Ostap nandhang sangsara ...
  4. Pashhenko Nikolay
    Pashhenko Nikolay 21 Juli 2020 06:27
    +3
    Lan apa CVO saka sistem panuntun dhumateng inersia? Yagene ora Glonas? Jujur, rudal karo sistem panuntun kaya ora katon kaya senjata tliti dhuwur. Nanging, kabeh padha kanggo digunakake ing wilayah.
    1. Dmitry Vladimirovich
      Dmitry Vladimirovich 21 Juli 2020 09:50
      +2
      Kutipan: Pashhenko Nikolay
      Lan apa CVO saka sistem panuntun dhumateng inersia? Apa ora Glonas?


      KVO INS ing wilayah sing kena pengaruh.

      GLONAS "keselak" kanthi sukses sing padha karo GPS - murah lan ngliwati kahanan radar sing gampang
    2. Lopatov
      Lopatov 21 Juli 2020 14:47
      +3
      Kutipan: Pashhenko Nikolay
      Lan apa CVO saka sistem panuntun dhumateng inersia? Apa ora Glonas?

      Lan dheweke uga ana. GLONASS maksudku. Lan ZHPS kayane padha: http://glonass-portal.ru/catalog/modules/bpv

      Opsi iki wis suwe dadi sing utama - data sistem posisi global ora langsung digunakake kanggo ngontrol amunisi, nanging mbenerake INS. Lan data saka sistem inersia iki, ing siji, digunakake kanggo kontrol.

      Ing kasus iki, dadi luwih angel kanggo pengaruh amunisi dening jamming sinyal.
    3. AAG
      AAG 24 Juli 2020 10:00
      0
      Kutipan: Pashhenko Nikolay
      Lan apa CVO saka sistem panuntun dhumateng inersia? Yagene ora Glonas? Jujur, rudal karo sistem panuntun kaya ora katon kaya senjata tliti dhuwur. Nanging, kabeh padha kanggo digunakake ing wilayah.

      Cukup ditrima ("penyimpangan" -iku).
      Amarga Glonas kemungkinan banget "dipateni" yen ana kekacauan sing serius.
      Rudal MLRS, miturut KVO, menyang rudal Pasukan Rudal Strategis, hubungane jarak tembak, bakal adoh ...
  5. Batalyon konstruksi cadangan
    Batalyon konstruksi cadangan 21 Juli 2020 06:57
    +6
    "Momen sing paling nyenengake ing kahanan iki yaiku," sing penulis nyatakake yen "AN / APY-2 saka sistem AWACS ngidini sampeyan ndeteksi target kanthi permukaan reflektif efektif 0,1 sq. M (cocog karo RCS 300-mm). Smerch / Tornado-S") ing jarak ora luwih saka 170-200 km" eseman Lan apa sawetara iki "Tornado-S"? Saka teks kasebut kira-kira 150 km. Supaya... eseman
    1. Peter ora pisanan
      Peter ora pisanan 21 Juli 2020 08:43
      +6
      Penulis nyatakake yen ing jarak kaya roket kasebut dideteksi dening radar udhara AWACS, sing ora ana ing ndhuwur obyek serangan, utawa, uga, ing ndhuwur garis kontak, nanging ing jarak nganti 250 km saka target kasebut. kang katulis ing artikel .
  6. sen
    sen 21 Juli 2020 08:41
    +6
    Yen sampeyan nglengkapi 300-mm Smerch / Tornado-S cangkang karo radar pasif, padha bisa digunakake kanggo numpes radar mungsuh, kalebu. Cangkang radar serif.
  7. Operator
    Operator 21 Juli 2020 10:11
    +3
    Абсолютно правильный вывод автора статьи - в условиях массового применения РСЗО "Торнадо-С" (а по другому залповые системы стрелять не умеют) с управляемыми реактивными снарядами ПРО противника просто захлебнется пыль глотать.

    Sampeyan perlu kanggo mbayar manungsa waé kanggo siji titik liyane positif - akurasi operasi sistem homing inersia mung gumantung ing wektu, lan ora ing kadohan pesawat. Amarga luwih cepet (nganti 6M - wiwitan hypersound) rudal sing dipandu, luwih akurat - kaya bauble domestik.

    Nanging, artikel kasebut ngemot siji dhasar sing ora akurat - ing konflik militer ing teater operasi Eropa, rudal dipandu Tornado-S MLRS bakal dilengkapi karo hulu ledak khusus 250-ktn sing bobote 130 kg, sing bakal nyedhiyakake jarak penerbangan udakara 300. km, uga ngatasi pertahanan udara / pertahanan rudal NATO kanthi detonasi 1 (siji) hulu ledak khusus ing stratosfer ing ndhuwur saben zona pertahanan udara / rudal kanthi macet kabeh radar kanthi pulsa elektromagnetik.

    Lan nyilem ing atmosfer (dhuwur saka 100 km utawa kurang) ing hypersound, RS kontrol ora intercepted dening kabeh limo beda "Patriot" lan THAADs liyane saka tembung ing kabeh.

    PS Persia turu lan ndeleng tuku akeh, akeh sing relatif murah "Tornado-S" (kisaran sing ana ing watesan larangan sing isih sah babagan transfer teknologi rudal) tiba iki, sanalika sawise pungkasan senjata. embargo ing Iran - kanggo ndhukung pabrikan Rusia, mesthi keprungu
    1. liwat
      liwat 27 Juli 2020 15:37
      0
      Quote: Operator
      Roket Tornado-S MLRS bakal dilengkapi hulu ledak khusus 250-ktn kanthi bobot 130 kg, sing bakal nyedhiyakake jarak penerbangan udakara 300 km.
      У 9М542 уже уменьшили боевую часть до 150 кг, для получения дальности в 120 км
  8. masff2307
    masff2307 21 Juli 2020 11:00
    +4
    Lan penulis mung wong gedhe.
    Artikel kasebut nggambarake kompleks MLRS Tornado-S, lan ing foto kasebut minangka wakil saka kompleks MLRS liyane - produk 9A53.
    Mie ing kuping "mitra" kita - kanthi wutah lengkap ...
    Puji penulis...
  9. Swasta-K
    Swasta-K 21 Juli 2020 12:21
    +1
    minangka sistem rudal operasional-taktis sing efektif banget

    MLRS jarak jauh wis suwe dadi, nyatane, sistem rudal multifungsi sing bisa nyerang area lan target titik.
  10. prodi
    prodi 21 Juli 2020 13:06
    0
    Ora cetha banget kenapa njupuk munggah nganti dhuwur 30 km kanthi tekan 100-200 km, akurasi sistem panuntun inersia (yen ana) ora bakal nambah saka iki.
    1. Teknokrat Imperial
      Teknokrat Imperial 21 Juli 2020 18:23
      -1
      Ndhuwur 25-30 km, pertahanan udara Amerika ora bisa digunakake. Lan pertahanan rudal ora bisa digunakake ing ngisor iki, miturut pendapatku, 60-80 km. Dadi dadi zona buta sing ora bisa diganggu, ing endi cangkang MLRS iki mabur, sing roket Iskander
  11. KKND
    KKND 21 Juli 2020 16:27
    0
    Ya, Damantsev, kaya biasane, nulis (aku mangu-mangu yen dheweke percaya kabeh sing ditulis, lan jenenge jeneng samaran) ing gaya fiksi ilmiah militer, ing ngendi kabeh bisa dadi jaringan-sentris, teknologi dhuwur lan AWACS. program rudal anti-pesawat lan mode inersia lan menehi koreksi radio. Nyoba kanggo niru Tom Clancy, kang, dening comparison, ana realis atos wassat
    Ему бы в 80-е да мультфильм дорогой для детей, да даже для взрослых снять, типа:
    Ya, nanging ora mungkin dheweke bakal nggarap artikel lan kanggo animasi 1 menit, nanging sayange aku bakal katon. nangis
  12. Teknokrat Imperial
    Teknokrat Imperial 21 Juli 2020 18:18
    -2
    Mini-Iskander sing apik iki ternyata
  13. Andrey_Kapral
    Andrey_Kapral 24 Juli 2020 01:54
    +1
    Ну статься действительно не плоха... Не плоха с точки зрения информации . Скажу вам честно человек который работает над подобной техникой да и с подобной сталкивался , как инженер конструктор . У статьи много не точностей , а точней приукрашиваний , нет у этих систем такой хирургической точности ,как была написано в статье , ну нет честно вам говорю . Во-вторых ГСН которая на них ставится это Радио ГСН ,работает не по наведению луча ,не по тепловому сигналу ( что очень ошибочное мнение там тепловой сигнал на головках нового поколения ) а по сигналу излучения определенных частот. К сожалению те условия которые описанные в статье для противодействия ПВО,это мечтания и прям за облочные... вся эта система это бульдозер за вспахивания грунта и приведения его в непригодность , да есть единичные запуски , но зная баллистику тут можно не быть Королевым и сказать как полетит камень брошенный под углом по баллистической траектории ,с очень большой площадью рассеивания . а про то что имеется сопроводительный снаряд так это уже давно известно но в эксплуатацию пока не брали ,по многим причинам . Так что статься интересная , но информация преподана как на продажу ! Вердикт ,для подобных миссий есть более точные и специально заточенные системы ,а РЗСО это отработка по площадям. Да еще один нюанс , те дальности указанные ,не верны ) точных цифр нет , но при испытаниях выдают меньше , двигатели обновили , но не сильно .
    1. mambu
      mambu 27 Juli 2020 08:43
      0
      Setuju karo sampeyan. Minangka wong sing wis kerja ing latihan lan ing setelan liyane karo sistem iki. Artikel kasebut menarik, nanging minangka fantasi babagan topik gratis. Prinsip sing ana ing amunisi kasebut menarik lan inovatif, nanging (prinsip kasebut) wis umure luwih saka 25 taun. Lan eksekusi isih adoh saka sampurna. Inggih, kula maringi pitutur marang "ahli" kanggo golek informasi ing ngendi lan apa sing padha karo Angkatan Bersenjata. Sayange, Tornado-U isih mung ana ing pikirane para jenderal.