Review militèr

"Hadiah" utama perang yaiku mentalitas sing diganti saka pihak sing kalah

30
"Hadiah" utama perang yaiku mentalitas sing diganti saka pihak sing kalahIng perang modern, obyek kasebut ora mung komponen bersenjata utawa ekonomi nyata negara, nanging nilai-nilai nasional, amarga mung nggawe bangsa lan negara dadi apa. crita manungsa, owah-owahan minangka tugas utama perang.

"Hadiah" utama perang kasebut yaiku ekspansi ora akeh bidang sumber daya geopolitik lan ekonomi minangka perluasan area nilai pelengkap (ramah) pemenang, amarga mung saling melengkapi bangsa (yaiku , kompatibilitas loropaken saka basis nilai sing) menehi iklim internal lan eksternal sarujuk saka internasional ( mutual ) coexistence lan njamin paling apik marang agresi bebarengan, kang, ing siji, nambah kasempatan bangsa kanggo kaslametané sajarah, lan ing kasus ngelawan, worsens wong.

Ing tembung liyane, "hadiah" utama perang - mentalitas nasional saka sisih dikalahaké, dipeksa diganti dening iku. Yen ora kedadeyan, tegese bangsa sing kalah ora nyerah, mula sukses awal lan nyata sing menang (kamenangan sing jelas) mesthi historis sementara lan ora stabil, mula jawabane (bales dendam sing kalah) ora bisa dihindari.

Iki tegese perang kanggo ngganti nilai-nilai nasional (yen tujuan perang digayuh kanthi ngganti nilai-nilai nasional kanthi paksa) mesthi bakal rampung ing kekalahan final (sajarah) saka agresor-inisiator perang, lan iki salah sawijining hukum perang.


Mangkono, perang modern, preduli saka ukuran lan status saka pihak, ditemtokake dening pesawat saka kritéria banget pas.

Kaping pisanan, anané Goal, prestasi sing kudu mimpin menyang tingkat anyar lan status salah sawijining pihak ing perang.

Kapindho, anane mungsuh minangka lawan perang.

Katelu, kekerasan minangka sarana kanggo nggayuh tujuan perang.

Kaping papat, organisasi kekerasan kanggo mesthekake pencapaian tujuan perang.

Kalima, mobilisasi, konsentrasi sumber daya kanggo entuk kamenangan ing perang.

Kaping enem, tumindak memungsuhan.

Kaping pitu, kamenangan utawa kekalahan ing perang salah sawijining pihak.
Pengarang:
Sumber asli:
http://a-vladimirov.vkrugudruzei.ru
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. T72B
    T72B 6 Agustus 2012 12:24
    +5
    Gumpalan, dudu manungsa. Zabatsat karya ilmiah kuwi. Delengen, ing perang jebul uga ana gol. Lan kita mikir ...
    1. Churchill
      Churchill 6 Agustus 2012 13:07
      + 12
      Kutipan: T72B
      Delengen, ing perang jebul uga ana gol

      Lan tujuane gampang banget - rampokan! Kabeh liyane kaya ngono, kanggo wong wicaksana sing ora tenang.
    2. Igarr
      Igarr 6 Agustus 2012 13:14
      + 11
      Isaiah Mendel, dudu tembung sing bener - Lump.
      Monolit Himalaya...
      Aku maca lan maca, aku rumangsa, saka sirah, kaya Scarecrow - jarum menek.
      Lan carane teka iki ".. Sareh, ngarsane mungsuh minangka sisih ngelawan saka perang." ... precipitated.
      Aku, sadurunge iku, luwih saka 50 taun, pracaya yen perang iku tah-tah, tr-r-r-r-r, kh-kh.
      Lan ing kene, okatstsa, loro-lorone dibutuhake.
      Avon carane. Oh-oh-oh-oh-oh.
      Aku mung arep squats loro karo tepuk ing pipi lan "KU".
      1. Churchill
        Churchill 6 Agustus 2012 13:47
        + 14
        Igarr,
        Lan kepiye sampeyan seneng karo titik katelu: kekerasan minangka sarana kanggo nggayuh tujuan perang! hi Nanging ora mung kuwi! Paragraf kaping lima yaiku; organisasi iki banget panganiaya kanggo njamin prestasi saka gol perang! wassat Lan mung kaping enem; nglakokake perang! nglirik Panganiaya pisanan, lan mung banjur tumindak permusuhan!!! Pemikir sing kuat, sampeyan ora bisa mbantah tanpa setengah liter. wong bodho
        1. Ruff
          Ruff 6 Agustus 2012 15:33
          + 10
          Churchill,
          Dheweke temenan ngrokok! wassat wassat wassat
          1. Spesialis-
            Spesialis- 6 Agustus 2012 20:09
            +8
            Perang lan Damai gugup ngrokok ing pinggir.
            Senajan - ana soko ing! Yen katon ing propaganda saka Kulon, ing ngendi wae padha nggawa demokrasi lan kamardikan, kamakmuran lan keuntungan liyane kanggo wong sing kalah.
            Film The Dictator nembe metu. Babagan Siria - Amerika. muntahake.
            Kaya Amerika apik lan apikan, lan pimpinan Siria iku rakus lan ala.
            Nilai-nilai palsu ditanam - kene! Palsu! Lan ing antarane wong-wong sing rusak - dhasare, pandangane ganti - kabeh wis owah - ditindakake miturut model Barat.
            Wong-wong sing kalah kuwi ora duwe masa depan dhewe, ora duwe sejarah, ora duwe iman lan nilai budaya.
            Hitler uga ngomong babagan iki - ide kasebut. Lan Amerika saiki nggawe.
            Ing iki penulis bener.
            TAPI - tujuan utama ALL perang -
            Kutipan: Churchill
            Lan tujuane gampang banget - rampokan!
            - Aku setuju 100%. BABLO lan lenga. lenga lan BABLO.
            1. Ymydzh
              Ymydzh 6 Agustus 2012 20:24
              + 10
              Quote: Spesialis -
              Hitler uga ngomong babagan iki - ide kasebut.

              Ya, Hitler minangka bocah cilik dibandhingake karo para demokratisasi iki! aran
              1. Spesialis-
                Spesialis- 6 Agustus 2012 20:34
                +4
                Kutipan: Ymydzh
                Ya, Hitler minangka bocah cilik dibandhingake karo para demokratisasi iki!

                Sing mesthi. Utamané yen sampeyan pracaya akeh sumber - padha lan ing $$$ lan thukul marang ancaman kuning - China. Ing wektu iku, padha ora njupuk kita menyang akun ing kabeh, padha mikir bakal nyekel kita ing sasi. Padha dijupuk ......... Padha raked mati paling aku ora bisa lan ora pengin. am
                Sawise iku, USSR dadi mungsuh Amerika No.
      2. alexng
        alexng 6 Agustus 2012 20:55
        +6
        Kutipan: Igarr
        Lan carane teka iki ".. Sareh, ngarsane mungsuh minangka sisih ngelawan saka perang." ... precipitated.
        Aku, sadurunge iku, luwih saka 50 taun, pracaya yen perang iku tah-tah, tr-r-r-r-r, kh-kh.
        Lan ing kene, okatstsa, loro-lorone dibutuhake.
        Avon carane. Oh-oh-oh-oh-oh.
        Aku mung arep squats loro karo tepuk ing pipi lan "KU".

        Dheweke lali sing paling penting, kanggo perang lengkap, "gravitap" uga dibutuhake
  2. Vanek
    Vanek 6 Agustus 2012 12:26
    +2
    Ing tembung liyane, "hadiah" utama perang - mentalitas nasional saka pihak sing dikalahake, diganti kanthi paksa. Yen iki ora kedadeyan, tegese bangsa sing kalah ora nyerah, mula sukses awal lan nyata sing menang (kamenangan sing nyata) mesthi sejarahe sementara lan ora stabil. bilih wangsulan (males dendam) punika mesthi.

    Iki tegese perang kanggo ngganti nilai-nilai nasional (yen tujuan perang digayuh liwat owah-owahan kekerasan ing nilai-nilai nasional) tansah dipungkasi kanthi kekalahan pungkasan (sajarah) saka agresor-inisiator perang, lan iki
    salah sawijining hukum perang.

    SWIM, ngerti. Nanging padha ora. Maksudku, dheweke ora ngelingi.
    1. Roman Skomorokhov
      Roman Skomorokhov 6 Agustus 2012 12:39
      +5
      Badass, aku setuju.

      Ana akeh conto sejarah sing bisa dirujuk kanggo mbantah pernyataan kasebut.

      Nanging sing paling nggumunake yaiku mineral sing dicekel (rig minyak sing padha) yaiku sampah, ternyata. Ingkang utama yaiku pengawetan sing diarani. mentalitas. Ya, njupuk roti lan banyu saka negara apa wae tinimbang nilai nasional lan deleng apa sing kedadeyan. Aku ora bakal ngetutake conto: Somalia. Padha temenan ora Care babagan sembarang idea, padha mung arep mangan ana. Lan luwih apik saben dina.

      Oh, penulis, kanthi cangkeme lan madu kanggo nyendok ...
  3. DNA
    DNA 6 Agustus 2012 12:30
    +2
    "(males dendam marang wong sing dikalahake) ora bisa dihindari."

    Kaya sawisé Perang Donya I, Jerman mutusaké kanggo mbales dendam ing Perang Donya II. Inggih, sawise Perang Donya II, USSR lan Amerika Serikat ora menehi Jerman utawa Jepang pikirane kanggo mbales, nanging padha munggah ekonomi thanks kanggo Amerika Serikat.
  4. Odessa
    Odessa 6 Agustus 2012 12:53
    + 10
    "Hadiah" utama saka sponsor utama.
    1. Spesialis-
      Spesialis- 6 Agustus 2012 20:12
      +2
      Luwih apik kanggo ngomong - Lender resmi.
      Kanggo - siji resmi iki - ora bakal menehi dhuwit kanggo apa-apa - bakal nuntut bali karo%%% edan. Lan dheweke ora bakal katon cilik kanggo sapa wae. Sanadyan kang njupuk wong-wong mau, utawa marang kang padha dijupuk.
  5. 53-Sciborskiy
    53-Sciborskiy 6 Agustus 2012 12:59
    +2
    Nganti abad kaping 70, perang nduweni basis ekonomi sing relatif sempit lan, minangka aturan, perang dening sawetara tentara profesional. Wiwit separo kapindho abad kaping 110, lan utamane wiwit abad kaping XNUMX, perang wis nyebabake tekanan gedhe marang ekonomi para pejuang lan narik mayuta-yuta wong menyang perjuangan sing dawa. Akeh negara sing melu konflik militer, saengga perang dadi perang donya. Luwih saka XNUMX yuta wong melu ing Perang Dunia I, XNUMX yuta ing Perang Dunia II.
  6. Apollo
    Apollo 6 Agustus 2012 13:01
    +5
    "Hadiah" utama perang, miturut pendapatku, sumber daya bumi.




    kabeh perang ing abad 21 iku perang kanggo sumber daya (lenga, gas, banyu), sapa sing duwe sumber daya bumi bakal nguwasani donya.
    1. Odessa
      Odessa 6 Agustus 2012 13:44
      +6
      Apollo,
      kabeh perang ing abad 21 iku perang kanggo sumber daya (lenga, gas, banyu)
  7. patriot2
    patriot2 6 Agustus 2012 13:52
    +1
    Pengarang! +
    Brevity minangka adhine bakat, sampeyan bisa pas karo siji tembung: "Hadiah utama perang yaiku KABEH"
    Nanging sawise cataclysm nuklir, iki "kabeh" dadi "0"!
  8. OperTak
    OperTak 6 Agustus 2012 15:44
    +2
    Maca - nangis! Patstol! nangis
  9. M.Petrus
    M.Petrus 6 Agustus 2012 15:58
    0
    Aku rumangsa dendam kita bakal teka.
  10. ivanovbg
    ivanovbg 6 Agustus 2012 16:21
    +2
    Kabeh ditulis kanthi apik. Proses owah-owahan paksa ing sikap moral lan budaya-historis wong-wong mau wis 25 taun ing negara kita. Ora bisa nggawe "mungsuh" Rusia ing persepsi wong Bulgaria. Nanging ing sisih liya, nihilisme, srakah, komersialisme lan malah akeh "nilai" liberal, tolerists lan crap-man padha diantemi munggah kaya suket ing tumpukan saka manure.
  11. Tatar ala
    Tatar ala 6 Agustus 2012 16:25
    0
    Artikel, sanajan cilik +
    Kabeh iku bener lan sing utama cendhak, sapa sing pengin lan bisa ngerti ...

    Liyane ana ing antarane garis.
    1. Charon
      Charon 6 Agustus 2012 20:20
      +8
      Antarane baris tetep isih 150 kaca teks cilik.
      1. Ymydzh
        Ymydzh 6 Agustus 2012 20:29
        +8
        Charon,
        Ora ana ing antarane garis, nanging ing endi wae sing cedhak, ing rak sabanjure, rasane kaya penulis ngayun nulis babagan sing bermanfaat, pinter, lan ngerti apa, lan ngerti carane, nanging, nalika dheweke njupuk langkah pisanan, dheweke diundang. ngombe, lan saiki kita njagong lan kepingin weruh apa sing arep dikandhakake karo iki, kita fumble ing antarane garis, katon ing mburi huruf ... opo
        1. Charon
          Charon 6 Agustus 2012 23:08
          +8
          Pancen, ayunan kanggo ruble, lan jotosan kanggo Penny. Kaya-kaya wis owah pikirane.
  12. pakewuh
    pakewuh 6 Agustus 2012 17:43
    0
    Bener panulis nulis: nggawe wong liya lan musuhan dhewe. Kaya ngono.
  13. segamegament
    segamegament 6 Agustus 2012 17:53
    +8
    kaya ngono...
    1. mangsa
      mangsa 6 Agustus 2012 17:57
      + 12
      segamegament,
      Padha ditulis ing iklan Wehrmacht! Ora ana sing anyar.
      1. segamegament
        segamegament 7 Agustus 2012 20:56
        +2
        Secara pribadi, aku ora weruh bedane antarane US Arms lan Wehrmacht. Prinsip, tendensi lan cara tumindak padha.
  14. Galina
    Galina 6 Agustus 2012 18:06
    +9
    Penulis mbokmenawa pengin ngelingake saben wong apa sing kudu kita simpen supaya paling ora ing sawijining dina mbales, lan ora ilang saka panggung donya.
  15. bacut
    bacut 6 Agustus 2012 20:29
    +2
    "Hadiah" utama perang yaiku mentalitas sing diganti saka pihak sing kalah

    Aku setuju karo sampeyan, nanging mung ing iki. Lan iki persis carane Amerika nyoba nglawan kita. Dheweke ngerti yen dheweke ora bisa njupuk kita kanthi paksa lan ngandelake kasunyatan yen mung mateni roh kita (sampeyan nyebataken mentalitas) inti moral sing dadi dhasar Rusia, sawise mateni spiritualitas, sampeyan bisa ngandelake apa wae. Ya, lan ing kene, ora kabeh bakal dadi lancar kanggo dheweke ...
    Nanging luwih mudhun artikel, kabeh luwih rumit .. Paling kanggo kula
  16. Generalissimus
    Generalissimus 6 Agustus 2012 20:51
    +3
    Bener, penulis pancen bener - yaiku owah-owahan mentalitas wong sing dadi hadiah utama Amerika Serikat ing Perang Dingin karo USSR.
    Senajan, iku inspires positif tartamtu sing laporan kasedhiya bab 7 taun ago, Aku ora ngelingi persis kang, nanging pet maneh CIA-shny. Ing laporan iki, dicathet kanthi getun yen, miturut riset, umume, mentalitas wong Rusia owah-owahan banget lan nilai dhasar tetep padha.

    Cetha yen iki sebabe kita wis nyekseni sajrone 6-7 taun kepungkur, tambah tekanan ing ide nasionalis, uga konten media ireng lan rudo pekso sejarah. Kabeh konsisten lan bener.

    Iku aneh yen sawetara wong nemokake iki angel dimangerteni. Ngaturaken sugeng riyadi.
    1. Paratov
      Paratov 6 Agustus 2012 22:39
      +6
      Kutipan saka Generalissimus
      Lan lan rudo pekso sajarah

      Mangkono sajrone 6-7 taun kepungkur, wong ora tau dadi kasengsem lan ora sinau sejarahe! Dadi ing kene asile ngelawan!
      Nanging ing umum, ora bisa ngganti mentalitas Rusia kanggo wong Rusia, mung cretins sing bisa ngurus gagasan kasebut! Inggih, Gusti Allah nunggil karo wong-wong mau, miskin! .. wassat
  17. ShturmKGB
    ShturmKGB 6 Agustus 2012 22:12
    +1
    Kabeh diucapake kanthi jelas, umume kabeh bener +1
  18. Jeen
    Jeen 6 Agustus 2012 22:51
    -4
    Nanging judhule bener.
    Hitler dikalahaké, wong-wong Jerman ora kuwat, lan saiki dadi anti-Nazi sing paling semangat ing donya. Lan urip luwih apik tinimbang sing menang. Oalah, sawetara pemenang