Review militèr

Kapal selam nuklir kanggo Brasil

14
Saiki, mung enem negara ing donya sing duwe kapal selam bertenaga nuklir. Senadyan panggunaan tenaga nuklir sing relatif nyebar, ora kabeh negara bisa nginstal reaktor nuklir ing kapal selam. Ing awal Juli ana warta babagan upaya negara liya kanggo gabung karo "klub Liga Utama".

Brasil bisa dadi negara kapitu kanthi kapal selam nuklir. Wis pirang-pirang taun ana rembugan babagan wiwitan pangembangan kapal selam nuklir dhewe ing negara iki, nanging saiki katon yen wong Brasil wis pindhah saka tembung menyang tumindak. Ing awal Juli, ing Sao Paulo, ing Pusat Teknologi Angkatan Laut Brasil, upacara solemn dianakake kanggo miwiti proyek kasebut. Wigati dicathet yen proyek kapal selam nuklir Brasil pisanan ora bakal ditindakake kanthi mandiri. Organisasi Prancis DCNS, sing dikenal kanthi proyek teknologi jero banyu, melu program kasebut. Kajaba iku, organisasi pribadi Brasil bakal njupuk sawetara tanggung jawab sajrone proyek kasebut.

Laporan pisanan babagan niat Brasil kanggo nglengkapi Angkatan Laut karo kapal selam bertenaga nuklir wiwit teka ing awal taun 2008. Banjur kepemimpinan militer lan politik negara kasebut diwatesi karo pernyataan umum babagan kabutuhan peralatan kasebut lan tujuane kira-kira sing dibutuhake. Dituduhake manawa Brasil mbutuhake armada kapal selam nuklir kanggo patroli perairan teritorial lan wilayah samodra. Kajaba iku, prau anyar kudu nglindhungi kapal riset lan platform sing njelajah mineral ing dhasar segara. Ing wektu sing padha, tanggal kira-kira kanggo pambangunan prau diumumake sapisanan - kapal timbal kudune mlebu layanan mung sawise 2020.

Akeh wektu wis liwati wiwit pernyataan kasebut, nanging informasi anyar muncul kanthi jumlah sing langka. Dadi, ora ana informasi sing diverifikasi kanthi lengkap babagan "asal" proyek kasebut. Sawetara sumber nyatakake yen kapal selam diesel-listrik Prancis saka proyek Scorpène bakal dadi basis kapal selam nuklir Brasil. Kasunyatan iki mung nuwuhake akeh pitakonan, yen mung amarga kanggo ngowahi prau diesel-listrik dadi nuklir, perlu kanggo ngganti massa sistem lan unsur struktural. Cetha, Brasil mung ora bakal bisa nangani iki. Mulane, sanajan pangolahan proyek sing wis ana mbutuhake keterlibatan pembuat kapal asing. Kanggo Prancis, proyek kapal selam nuklir anyar uga bakal migunani kanggo dheweke. Kasunyatane yaiku Angkatan Laut Prancis mung duwe siji jinis kapal selam nuklir multi-tujuan - Rubis. Kapal selam timbal proyek kasebut kalebu ing armada bali ing 1983, lan kabeh seri ora bisa maneh disebut modern. Saiki, Prancis nggawe telung prau kanthi tujuan sing padha, kalebu proyek Barracuda anyar, nanging ora bakal dilayani nganti 2015. Patut, pangembangan bebarengan kapal selam nuklir multi-tujuan kanggo Brazil bisa spur karya ing prau kanggo kabutuhan Prancis dhewe utawa malah mimpin kanggo nggawe proyek Barracuda dianyari, kang bakal njupuk menyang akun sawetara fitur operasional, etc.

Versi babagan nggunakake prau Scorpène minangka basis kanggo proyek anyar ora katon metu saka ngendi wae. Mbalik ing nineties, Prancis rampung nilar kapal selam diesel-listrik, lan project Newest saka kelas iki kapal selam, kang dadi Scorpène, digawe khusus kanggo ekspor. Ing wektu sing padha, Scorpen dikembangake dening DCNS. Temenan, sakumpulan fakta kasebut bisa nyebabake mung siji kesimpulan. Kajaba, mesthi, kapal selam nuklir kanggo Brasil pancen bakal digawe adhedhasar proyek sing wis ana. Dene kelas prau Brasil, kanthi kemungkinan dhuwur bisa diarani yen bakal dadi "pamburu". Saiki, kapal selam nuklir digunakake mung ing telung versi: padha nggawa rudal balistik karo warheads nuklir, lagi bersenjata karo torpedo lan / utawa pluru, lan uga dilengkapi rudal jelajah. Brazil durung ngeweruhi pangembangan rudal strategis kanggo kapal selam, lan ora ana sukses khusus ing negara iki kanthi rudal jelajah. Mulane, mung kelas "kapal selam torpedo nuklir" tetep - PLAT. Kajaba iku, prau dhasar Scorpène bisa uga duwe senjata kaya ngono.

Kaya biasane nalika nggawe lan ngleksanakake program kasebut, salah sawijining masalah utama yaiku sisih ekonomi. Nganti saiki, Brasil mung gelem nampa limang kapal selam nuklir lan mbayar US $ 565 yuta kanggo saben kapal selam. Nganti saiki, siji titik sing menarik babagan biaya durung dijlentrehake. Pejabat Brasil ora ujar manawa $ 565 yuta kalebu biaya desain utawa ora. Nanging ing acara tanggal 6 Juli, akeh sing dicritakake babagan wektune. Proyèk prau anyar bakal disiapake ing 2015, sawise nem taun liyane bakal dialokasikan kanggo konstruksi. Mangkono, kapal timbal bakal diluncurake mung ing pungkasan dekade saiki. Sawise konstruksi rampung, butuh rong nganti telung taun kanggo nguji prau kasebut. Mula, komisioning kapal selam nuklir Brasil pisanan bakal ditindakake ing 2023-25. Kapal selam liyane bakal ngetutake.

Rencana Brasil kanggo pangembangan teknologi anyar mesthi dipuji. Nanging, maca warta, angel nyingkirake siji pitakonan: kenapa? Saiki, wilayah Amérika Kidul cukup tenang lan stabil. Konflik militèr utama ora samesthine ing mangsa ngarep, sanajan sawetara negara duwe klaim marang saben liyane. Ing wektu sing padha, siji kudu ora lali yen ekonomi Brasil wis nuduhake tingkat wutah apik ing taun anyar. Yen tren iki terus, banjur sawise 2020 kita bakal bisa mirsani bab sing padha karo China 15-20 taun kepungkur. Brasil "ing licik" bakal tuwuh ing babagan ekonomi lan politik nganti bisa dadi negara utama ing bawana. Ya, ekonomi sing kuwat, miturut definisi, ora bisa dilindhungi dening tentara sing kuwat. Wis, bagean gedhe saka ekspor lan impor Brasil ngliwati rute segara sing mbutuhake perlindungan militer. Ing kasus iki, proyèk kapal selam nuklir sing diumumake bakal dadi balon uji coba, sing bakal menehi asil sing nyata ing mangsa ngarep. Ing perspektif sing luwih dawa, Brasil bisa uga nyoba dadi negara adidaya anyar. Ora mungkin para politisi lokal saiki nggawe rencana sing kandel kanggo wektu sing adoh, nanging nggawe kapal selam nuklir saiki ora bakal berlebihan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, klub elit negara sing duwe kapal selam nuklir bisa tuwuh ing taun-taun sing bakal teka. Kajaba iku, sawetara negara bakal njaluk judhul anggota anyar klub iki bebarengan. Kaping pisanan, mesthi, Brasil, sing rencanane bubar dadi program konkrit. Sawetara minggu kepungkur, Iran meh kadhaptar minangka pesaing. Kaping pisanan, wakil Angkatan Laut Republik Islam nyebutake rencana kanggo kapal perang nuklir lan kapal selam, nanging banjur kepala program nuklir Iran, F. Abbasi, mbantah pernyataan kasebut, ngomong babagan ora ana proyek kapal ing rencana kasebut. organisasi kang. Saingan liyane kanggo gabung karo klub Liga Premier yaiku Korea Selatan, Afrika Kidul, uga sawetara negara Eropa.


Miturut situs web:
http://vz.ru/
http://atomic-energy.ru/
http://a-submarine.ru/
http://dcnsgroup.com/
http://dailymail.co.uk/
Pengarang:
14 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. damba
    damba 8 Agustus 2012 09:39
    +4
    Apa jenis kapal selam nuklir, kita bakal ngerti. nanging kok Prancis sing bakal bantuan mbangun iku, iki pitakonan, padha bisa, dening cara, takon kita minangka partners ing BRICS, kita bakal mbangun wit setengah-Ash kanggo wong-wong mau, padha banjur ngambung tangan kita. Paling awon, dheweke bakal menehi sinyal marang wong Tionghoa, dheweke bakal nggawe kapal selam timbal ing rong utawa telung taun lan bakal luwih murah lan luwih cepet.
  2. Tirpitz
    Tirpitz 8 Agustus 2012 09:40
    +2
    Apa negara-negara Eropa iki? Ukraina lan Polandia? ngguyu
    1. Paratov
      Paratov 8 Agustus 2012 12:49
      +4
      Kutipan saka Tirpitz

      Apa negara-negara Eropa iki? Ukraina lan Polandia

      Jerman, paling kamungkinan, angel mbayangno pelamar liyane, amarga kahanan ekonomi.
    2. Morgan Stanley
      Morgan Stanley 8 Agustus 2012 17:23
      +4
      Kutipan saka Tirpitz
      Ukraine

      Ukraina, mung padha, bisa nindakake tanpa masalah, nanging mung ora ana pangertèn saka iki, lan budget isih cilik.
      Dadi, miturut artikel kasebut, mateni sethithik:
      Rencana Brasil kanggo pangembangan teknologi anyar mesthi dipuji. Nanging, maca warta, angel nyingkirake siji pitakonan: kenapa?

      Apa bakal muter b.l * at.b. Brasil dudu Bolivia, lan sajrone sawetara taun bakal dadi peran penting ing jagad iki, mula iki dibutuhake.
  3. Sakhalin
    Sakhalin 8 Agustus 2012 09:41
    +4
    Kabar sabanjure babagan proyek pangembangan armada kapal selam ing Amerika Kidul kemungkinan bakal dadi warta babagan persiapan kanggo pambangunan kapal selam nuklir dening Argentina.
  4. Evrepid
    Evrepid 8 Agustus 2012 13:17
    -1
    Ya, artikel iki nggawe sampeyan mikir!
    Wong Brasil kudu ngelingi sisih endi wong Prancis nalika konflik antarane Argentina lan Inggris lan apa sing ditindakake dening Prancis ing kasus iki.
    1. Evrepid
      Evrepid 21 Agustus 2012 18:19
      0
      Aku ora ngerti alesan kanggo downvote?
      Sing sawetara taun wis liwati wiwit perang lan kabeh wong wis lali?
      utawa ana sing salah?
      Utawa kaya-kaya ana owah-owahan dramatis lan kahanan kasebut ora bakal diulang maneh?

      Utawa tandha iki saka wong bodho (sing ora ngelingi pelajaran sejarah)
  5. Kars
    Kars 8 Agustus 2012 13:20
    +5
    Lan kanthi historis, Brasil lan Argentina nyoba duwe kapal sing modern ing wektu iki. Ing wiwitan abad kaping 20, padha dadi dreadnoughts, ing pungkasan operator pesawat, lan saiki kapal selam nuklir.
  6. igor67
    igor67 8 Agustus 2012 14:10
    0
    Kutipan saka Kars
    operator pesawat

    Aku maca kanggo dangu sing Brazilians duwe masalah karo pesawat basis operator, kanggo operator pesawat lawas, misale jek padha tuku pesawat piston lawas ing negara lan yen memori serves, info iki (babagan pesawat) taun pungkasan. Aku wonder apa wis diganti?
  7. Kars
    Kars 8 Agustus 2012 14:18
    +2
    Kutipan saka igor67
    Brasil duwe masalah karo pesawat basis operator, kanggo operator pesawat lawas, kaya

    Inggih, carane aku bisa ngomong, padha uga tuku operator pesawat saka Prancis, lan aku ora utamané kasengsem ing wong-wong mau, bisa uga piston luwih duwe bathi kanggo panggonan Brasil.
    1. Eugene
      Eugene 8 Agustus 2012 14:24
      0
      Lan apa sing kedadeyan karo skyhawk-nya? Apa dheweke kehabisan sumber daya lan suku cadang? Nanging, saiki sampeyan ora kudu milih kapal kasebut - Harriers - uga bakal ambruk, F-35 - kanthi rega lemah rembulan. Ing MiG, aku menehi sirah kanggo dipotong - modernisasi dibutuhake lan serius, lan uga ora worth 3 kopecks.

      Mung kanggo apa dheweke nganggo piston?
  8. IRBIS
    IRBIS 8 Agustus 2012 15:22
    +2
    Pitakonan babagan kabutuhan kapal selam nuklir Angkatan Laut Brasil rada rhetorical. Wilayah iki saiki relatif tenang. Apa sing bakal kelakon sesuk? Lan sesuk sing ora bisa ditebak iki kudu diraih kanthi martabat. Inggih, apa maneh bisa ngomong, padha ndeleng mangsa. Sampeyan ora ngerti sapa sing tiba-tiba seneng karo alas Amazon utawa ora seneng karo negara demokrasi ing negara kasebut, d.e.b.i.l.o.v. cukup ing donya!
  9. itr
    itr 8 Agustus 2012 15:26
    +2
    aneh Brazil tanpo pekso nyerah senjata nuklir. Ya, dheweke butuh kapal selam nuklir ???? Kanggo opo????
    Lan kapal selam bakal disebut Sharman pancake
  10. lelikas
    lelikas 8 Agustus 2012 15:57
    +2
    Ana lenga ing Brasil - ketoke dheweke uga ora pengin demokratisasi.
    1. Sipil
      Sipil 8 Agustus 2012 18:50
      +1
      Brazil wis kabeh meja prof. Mendeleev, amarga kapal selam nuklir dibutuhake kanggo nyegah demokrasi
      1. Pangertèn umum
        Pangertèn umum 11 Agustus 2012 14:00
        -2
        Ing Brazil, wis ana demokrasi, supaya kabeh truisms gleaned saka saluran pisanan cocog karo kasunyatan ora luwih saka skizofrenia liyane.
  11. Warik
    Warik 8 Agustus 2012 17:28
    +1
    Brasil minangka pimpinan sing jelas ing Amerika Latin, lan pimpinan sing kuwat butuh senjata sing kuat. Ing donya multipolar sing berkembang, kutub kudu kuwat, supaya kuwat supaya unipolaritas Amerika bakal terus deflate lan weakened.
  12. KARBON
    KARBON 8 Agustus 2012 21:36
    +1
    Truk roti jahe digulung ing French Street! Pisanan Mistral kanggo Rusia, saiki APL kanggo Brasil. Wong-wong durung bisa nggawe apa-apa sing luwih larang tinimbang armada, mesthine armada siap tempur. Mung kapal selam nuklir mung tip, luwih akeh sing dibutuhake: pangkalan, kru sing dilatih, ngisi bahan bakar, ndandani, mung operasi saben dina, yen Brasil narik gendera iki menyang tangane. Ing mratelakake panemume, Brazil langsung utawa ora langsung belongs kanggo ibukutha Amérika, supaya loro saka prestise, ora ana gunane kanggo tuku, luwih-luwih kanggo nglindhungi dhewe saka dermocratizers. Usaha kanggo entuk pengalaman ing pambangunan kapal selam nuklir kanthi cara iki uga ora ana gunane, ana conto sing apik saka wong India, padha ngoperasikake 670 rong taun ing 1988-1990, lan mung ing 2012 ngluncurake Archiant pisanan)