Review militèr

Kanthi nyerahake Suriah, PBB menehi idin kanggo pembantaian donya anyar

106
Kanthi nyerahake Suriah, PBB menehi idin kanggo pembantaian donya anyarWarga Rusia ora pracaya ing kemampuan negara kanggo pengaruhe nasib donya.

Inggris ditawani pilihan antarane perang lan ora sopan. Dheweke milih nistha lan bakal perang
(W. Churchill ing persetujuan Munich).

Pemungutan suara ing Majelis Umum PBB kanggo ndhukung agresi AS lan al-Qaeda ing Suriah iku epochal. Luwih saka 100 negara ndhukung perang lan nggulingaké pamaréntahan nasional, sethitik luwih saka rolas ngandika marang perang.

Dheweke biyen ujar "blok NATO sing agresif". Dina iki, wis dadi ora bisa ditampa, sanajan saiki, wiwit Pakta Warsawa kiwa lan NATO tetep, wis ngatur setengah rolas perang. Kadhangkala adoh banget ngluwihi wates "wilayah Atlantik Lor": loro agresi ing Yugoslavia, perang ing Afghanistan, agresi marang Irak, agresi ing Libya, saiki Suriah dadi jejere.

Nanging, kabeh liya ing kabeh kasus kasebut, tumindak kanthi dhukungan saka PBB, utawa kanthi resmi sesuai karo mandat PBB. Nanging yen miturut mandat PBB, agresi marang negara-negara merdika lan nggulingake pamrentahan sing berdaulat diatur, sapa sing kudu dianggep PBB?

Banjur kita ngadhepi "blok militer-politik PBB sing agresif". PBB, mesthi, digawe ing taun 40-an kanggo ngatur donya pasca perang. Lan iki dipercaya kanggo nyegah perang anyar. Nanging ing taun 1950, Dewan Keamanan PBB mutusake kanggo nyerang Korea. Perang iki nuduhake yen ing wektu iku kabeh pasukan PBB lan peserta anjog ora cukup kanggo ngalahake USSR - lan sadurunge pemisahan USSR, nyoba kuwi wis ora ana maneh. Ora amarga tentrem ing New York - iku mung cetha sing ana ora cukup kekuatan.

Apa sing kita duwe saiki yaiku redivision khas lan klasik ing jagad iki. "Imperialisme ngerti mung siji prinsip pamisah donya - miturut kekuatan," iku ditulis satus taun kepungkur. Ahead punika abad wiwitan saka divisi pisanan ing ngendi elit degenerate Rusia wis nyeret negara.

Perang donya diwiwiti kanthi perang pinggiran cilik sing ndhisiki. Kanggo pisanan iku Perang Spanyol-Amerika, Perang Rusia-Jepang, Perang Balkan. Ing kaloro - panangkepan Abyssinia dening Italia, invasi Jepang menyang China, campur tangan Italia lan Jerman ing perang sipil ing Spanyol, aneksasi Austria, divisi Cekoslowakia dening Jerman, Polandia lan Hongaria.

Apa sing kedadeyan saiki, babagan ruang lingkup tumindak lan jangkoan wilayah, kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang perang ing Kawa 1914 lan Kawa 1939. A atus taun kepungkur ora ana organisasi antar negara sing umum ing donya. Wolung puluh taun kepungkur, organisasi kasebut yaiku Liga Bangsa-Bangsa. Nanging dadi ora kompeten sacara politik: Jerman mung ninggalake lan banjur perang, ora mung nglirwakake, nanging mung ora nggatekake. Sukses anti-perang maksimal Liga yaiku mungkasi perang antarane Paraguay lan Bolivia ing taun 1932-35. Ing kabeh konflik liyane, ora ana siji, ing umum, dianggep karo dheweke.

Dina iki ana PBB kabeh-nyakup. Tumindak sebagéyan minangka inspirator lan organizer agresi marang negara-negara berdaulat, sebagéyan minangka gegaman lan instrumen agresi dening kekuwatan donya sing paling kuat.

Yen Jerman, Italia lan Jepang ora nggatekake Liga Bangsa-Bangsa, mula Amerika Serikat lan sekutu-sekutune mung dadi alat. Nalika, ing pertengahan 1990-an, Boutros Ghali nyoba atas jenenge PBB kanggo mungkasi agresi NATO ing Yugoslavia, dheweke mung dicopot saka jabatane dening Amerika Serikat.

Kesalahan utama Rusia ing Kawa Perang Donya I yaiku supaya bisa ditarik menyang perjuangan kanggo kepentingan wong liya lan nglawan kepentingane dhewe. Kesalahan utama USSR (sanajan dipeksa) ana kapercayan ing kamungkinan kanggo mungkasi perang ing dalan kerjasama internasional.

Donya ing jaman modern mung bisa diatur kanthi imbangan kekuwatan. Tatanan donya saiki nggambarake imbangan kekuwatan jaman kepungkur - jaman negara adidaya Soviet. Penyangga urip tentrem ing taun 1945-1990. padha tank pabrik Ural, lan roket Korolev minangka tameng. Perdamaian kasebut adhedhasar kasunyatan manawa perang nglawan USSR minangka bisnis sing ora ana gunane lan ora janji: analisis Amerika ing pungkasan taun 1940-an nuduhake tanpa alternatif manawa sanajan duwe telung atus hulu ledak nuklir, tanpa ana ing USSR, Amerika Serikat mung bisa ngandelake supaya tetep ing kontrol Kepulauan Inggris.

Donya saiki mung disimpen dening rudal Soviet sing isih ana ing Rusia (utawa Rusia, nanging digawe kanthi basis teknologi Soviet). Ing skenario inersia, ing maksimal sepuluh taun, sistem pertahanan rudal Amerika bakal lumpuh pertahanan iki. Rusia ora duwe luwih saka sepuluh taun kanggo nyiapake agresi langsung marang dheweke.

Perang ing Suriah meh analog langsung saka perang ing Spanyol ing 1936-39. Kanthi prabédan ing wektu iku Liga Bangsa-Bangsa resmi ngukum intervensi eksternal ing perang sipil Spanyol, lan, tanpa ngomong langsung sapa sing ngutuk, saiki PBB ndhukung intervensi kasebut lan sejatine njaluk.

Banjur kamenangan ing Spanyol mbukak dalan kanggo Hitler menyang Warsawa lan Paris. Menarik banget sapa, sawise Suriah, bakal dadi obyek agresi AS anyar. Nganti saiki, dudu Rusia. Bye. Iran wis samesthine. Lan iki persis sing dikarepake akeh sekutu AS.

Mung ing taun 1939, sawise menang ing Spanyol, Hitler ora miwiti perang nglawan USSR sing nglawan dheweke ing Pyrenees. Kaping pisanan, dheweke nyerang Polandia sekutu, sing bebarengan karo dheweke mung melu setahun kepungkur ing nyekel Cekoslowakia. Lan ing kaloro - ing Britain lan Prancis, kang tacitly diijini kanggo ngalahake Republik Spanyol lan nresep Austria lan Republik Ceko.

Dadi sekutu AS sing ndhukung dheweke ing Suriah bisa nggawe kesalahan lan entuk "demokrasi paksa" ing Riyadh utawa Ankara.

Nanging ing kasus apa wae, ora ana sing bakal rampung karo Damaskus. Umumé, iku bisa debatable apa iku bisa kanggo mungkasi perang donya katelu. Ana siji resep, utawa luwih, iku. Nanging iki mbutuhake USSR.

Rusia duwe wektu tundha. Nanging diwenehi vektor acara saiki, ing siji utawa liyane, agresi langsung marang Amerika Serikat meh ora bisa dihindari. Sampeyan bisa melu pesona lan psikoterapi kaya sing dikarepake. Blagodushnoy: "Ora ana sing wani perang. Kabeh bakal rampung." Utawa angkoro, nyatakake bebaya perang sing ora bisa dihindari minangka fobia, anti-Amerika lan intimidasi propaganda - ana sing ngomong kabeh iki sadurunge 1914 lan sadurunge 1939.

Ing ambang Rusia ana perang donya. Lan Rusia luwih elek disiapake tinimbang sadurunge taun 1914, nalika tentarane paling apik ing donya babagan latihan tempur, nanging kepemimpinan politik lan militer paling bodho. crita. Lan luwih elek tinimbang ing wengi 1939. Malah kabeh efforts unparalleled saka USSR dadi ora cukup ing 1941 - pasukan mung ora duwe wektu kanggo kebak sinau carane nangani peralatan sing ana ing pembuangan.

Dina iki Rusia duwe tentara kanthi kekuatan staf 920 wong, kanthi tingkat latihan lan senjata sing ora jelas, sing ora tansah dianyari.

Ing taun 1939-41, industri modern sing kuat lan berkembang ana ing mburi tentara. Negara industri militèr ing Rusia saiki nuwuhake akeh pitakonan.

Miturut standar kacepetan pangembangan acara ing Kawa Perang Donya II, Rusia kudu mlebu konfrontasi bersenjata langsung karo mungsuh utama ing 2-4 taun. Perisai nuklir mbentang periode sing bakal teka kanggo wektu sing rada suwe.

Nanging perang dadi saya ora bisa dihindari. Sampeyan mung kudu ngerti iki - lan wiwiti nyiapake kanthi serius.

Ing sawijining wektu, tembung "Blok NATO Agresif" minangka frasa sing stabil. Topik acara ing Suriah ora ninggalake layar televisi lan situs media. Lan ing wektu sing padha, mung minoritas warga Rusia sing kasengsem: miturut VTsIOM, 8% nyetujoni acara kasebut, lan 37% kasengsem saka wektu kanggo wektu. Umumé, kabeh iki ora menarik 52%.

Biyen, warga negara luwih kuwatir babagan apa sing kedadeyan ing Honduras tinimbang rega ing toko: rega ora owah, acara ing Honduras (Chile, Bolivia, lsp.) dideleng minangka urip nyata lan nyata. sukses sistem dhewe.

Saiki, akeh wong sing prihatin babagan kenaikan rega lan tagihan sarana - 50% lan 53%, masing-masing. Rega mundhak, lan kasunyatan manawa Amerika Serikat nyerang maneh lan maneh dadi akrab. Lan adoh saka kabeh wong ngerti ngendi Suriah dumunung. Lan ing acara saka Maret triumphal luwih saka Unified State Examination, mung wong-wong sing lulus saka sekolah sadurunge 1985 bakal ngerti endi benua Suriah dumunung, Libya, lan Bolivia. Yaiku, pendidikan Rusia bakal tekan tingkat pendidikan Amerika, ing ngendi ora saben presiden ngerti carane Georgia beda karo negara Georgia. Miturut cara, basa ala pratelan sing bubar, ing salah siji saka rapat pemerintah, Menteri Pendidikan Livanov takon kanggo njlentrehake ngendi Suriah isih dumunung - ing Afrika utawa ing Asia. Luwih, iku isih guyonan ala. Senajan iku angel ngomong, iku pinunjul sing katon ing kabeh.

Nanging bab liyane uga mengaruhi: warga ora weruh alesan kanggo kasengsem ing perang waged dening Amerika Serikat, mung supaya ora dadi upset, amarga padha ora pracaya yen Rusia bakal bisa kanggo nyegah lan nglindhungi wong.

Ana alasan kanggo mikir, amarga, nalika njawab pitakonan apa sing kedadeyan ing Suriah, mung 19% sing katon ing propaganda "liberal" domestik lan ujar manawa ana "pemberontakan populer nglawan rezim" sing ana ing kono.

Mayoritas, sanajan sudut pandang kaya ngono ora mung ana ing media liberal, nanging uga ing propaganda resmi, kanthi pikirane lan tanpa dorongan eksternal, bisa menehi alesan manawa kabeh sing kedadeyan minangka "provokasi negara liya kanggo nglawan kanggo nguatake pengaruh ing wilayah kasebut, ngrusak Suriah. Menapa malih, yen ing antarane kabeh warga ana 46% saka wong-wong mau, banjur ing antarane sing kasengsem ing apa sing kedadeyan - 63%.

Data saka Pusat Levada uga nyedhiyakake gambar sing padha, sanajan dheweke nyoba mbedakake pitakonan sing dijaluk lan ngganti aksen sing dijaluk. Nanging ing kene sudut pandang dhukungan positif kanggo militan Siria ora duwe dhukungan minimal: mung 7% setuju yen "rezim Bashar al-Assad nindakake pembantaian marang wong-wong sing nentang," lan 36% perang sipil lagi ditindakake, kanthi 29% liyane sing ngaku yen "teroris, sing didorong dening Barat, nglawan perang nglawan pamrentahan negara sing sah." Senajan jawaban kapindho lan katelu wis dipisahake dening sosiolog, nyatane padha diringkes. Mung amarga, minangka aturan, perang sipil apa wae dadi ora mung tawuran militèr antarane loro-lorone, nanging diterusake kanthi dhukungan saka pasukan negara manca tartamtu. Lan luwih utawa kurang jelas kanggo saben wong yen apa sing kedadeyan ing Suriah bakal rampung suwene kanthi kamenangan pamrentah nasional, yen pihak sing nglawan perang kasebut ora didhukung ing personel, lan teknis militer, lan morally musuhan kanggo loro Suriah, lan ing kasus iki Rusia, pasukan external.

Lan iki uga dimangerteni dening wong-wong sing mangsuli pitakonan. Amarga senajan mung 8% warga sing percaya marang kamenangan pamrentah nasional (sing tambah akeh saben taun), luwih-luwih ora percaya karo kasunyatan kemenangan mungsuh - mung 3%. Lan ana luwih sithik ing saindhenging taun. Ing sisih liya, mayoritas relatif percaya yen kabeh bakal diakhiri karo intervensi NATO, lan 25% percaya yen ana perang sipil sing dawa. Lan ana liyane lan liyane panyengkuyung saka loro sudut pandang.

Ing wektu sing padha, 29% saka warga negara pracaya (lan ana liyane lan liyane) sing saiki Rusia ngirim bantuan kanggo Suriah, minangka sekutu sajarah alam. Lan mung 14% sing percaya ing versi Barat nglanggar "hak asasi manungsa" dening panguwasa Siria lan pengin ndhukung sanksi AS lan NATO marang pamrentah nasional negara kasebut. Kanggo pengulangan intervensi eksternal, padha karo apa sing kedadeyan ing Libya, 3% warga mesthi seneng.

Ing wektu sing padha, 28% nyaranake yen Rusia mung ora ngganggu lan nyoba entuk manfaat saka konfrontasi sing terus-terusan, dene liyane ora mutusake kanggo nemtokake posisi.

Iki loro pratondho pungkasan nyatane ora dadi luwih cynicism lan indifference, nanging ora pracaya ing kekuatan dhewe lan kekuatan Rusia. Wong mung nawarake supaya ora ngganggu utawa ngomong ora ngerti apa sing kudu ditindakake - amarga ora percaya yen ana sing bisa diganti. Kanggo akeh, pitakonan muncul: "Napa ngganggu ing endi wae yen ora ngidini kabeh menang luwih awal?"

Warga negara ora percaya karo kemampuan pemerintahe kanggo ngrampungake sanajan alasan sing adil. Negara ora percaya karo kekuwatane dhewe. Pamrentah ora percaya karo kekuwatane rakyat lan ora mikir babagan persetujuan tumindake, nanging disetujoni dening pusat kekuwatan lan teror donya.

Nanging mung sawise kabeh, masalah iku sing ora bisa kanggo nglindhungi korban saka rampokan pungkasanipun bakal nemokake piyambak ing posisi korban rampog padha, lan ora ana sing arep teka kanggo bantuan.

Nanging, mesthi, kanthi bantuan Ujian Negara Bersatu, ora bakal bisa entuk kesadaran babagan perkara sing prasaja.
Pengarang:
Sumber asli:
http://www.km.ru/world/2012/08/07/siriiskii-krizis/sdav-siriyu-oon-dala-otmashku-k-novoi-mirovoi-boine
106 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. John
    John 9 Agustus 2012 06:19
    +7
    Kanggo penulis + ... lan apa usulan khusus babagan perkara iki?
    1. itr
      itr 9 Agustus 2012 06:30
      + 15
      Lan proposal apa sing bisa ditindakake kanggo ngalahake wong liya sing paling agresif lan meneng
      Rusak ekonomi Eropah lan ndeleng carane padha ngomong
      1. ambruk
        ambruk 9 Agustus 2012 08:01
        + 11
        Nanging, bisa dideleng manawa pimpinan kita ngerti utawa ngira-ngira, ora sia-sia yen injeksi gedhe banget menyang industri pertahanan, nanging pitakonane, apa kita bakal sukses ????
        1. s1n7t
          s1n7t 9 Agustus 2012 12:00
          -2
          "Injeksi menyang industri pertahanan", miturut pendapatku, amarga liyane wis dibagi lan dipotong.
      2. lintang78
        lintang78 9 Agustus 2012 20:39
        +1
        Kasunyatane yaiku ora bakal bisa ... lan ngrusak ekonomi Eropa. Ing kahanan apa wae, Rusia ora bakal langsung padu karo AS lan Eropa. kenging menapa? Jawabane jelas - kabeh dhuwit oligarki, pejabat, lan malah negara ing Eropa lan AS. Kanggo miwiti konfrontasi yaiku nyuda dhuwit. Tuduhna paling ora siji pejabat, oligarki sing bakal menehi dhuwit kanggo kepentingan negara. Sampeyan ora bakal weruh iki. Dadi sampeyan mung kudu ngumpul lan nindakake tugas, nambah kemampuan tempur, ngganti senjata. ya, lan ayo padha ngadhepi iku - nyiapake kanggo perang.
    2. komsomolets
      komsomolets 9 Agustus 2012 07:44
      + 15
      Wigati carane perang donya katelu mesthi nyedhak, 10 taun kepungkur ora bisa dipikirake, nanging saiki aku ngadeg ing ambang lan aku dadi saksi kabeh horor sing bakal teka. kanggo nindakake apa wae.
      1. Alexander Romanov
        Alexander Romanov 9 Agustus 2012 09:23
        + 13
        Kutipan saka komsomolets

        Elinga carane perang donya katelu mesthi nyedhak,

        Aku ngeweruhi sing 52% warga nganti lantern-durung. Saben uwong duwe kuwatir, rencana, mula urip kanthi apik, ora seneng, nanging nyatane yen prajurit nuthuk lawang yaiku kasunyatan.
        1. nycsson
          nycsson 9 Agustus 2012 12:03
          0
          Kutipan: Alexander Romanov
          Aku ngeweruhi sing 52% warga nganti lantern-durung.

          Lan ora mung iku, nanging kabeh liyane! Lan sawetara wong nggunakake ...
      2. Ataturk
        Ataturk 9 Agustus 2012 09:30
        + 21
        Kutipan saka komsomolets
        Priksa manawa perang donya katelu bakal teka


        Perang Donya 3 wis diwiwiti. Bebener sing adhem, nanging wis diwiwiti. Tuduhna dhaerah ing donya kang ora ana perang lan pen-do-sa-mi ora mambu
  2. Vanek
    Vanek 9 Agustus 2012 06:42
    + 15
    Apa pancene ora jelas kanggo sapa wae, Amerika Serikat, NATO, PBB minangka EVIL ing saindenging jagad. Kepiye sampeyan ora bisa ndeleng apa sing ndhelikake piala ing mburi. Kejahatan sing saya akeh nyebar ing saindenging planet. Hak cipta, Yugoslavia, Libya, Irak, lsp. Kanthi pengajuan Amerika Serikat, NATO lan PBB, jagad iki ora ana sing ngerti. Organisasi-organisasi iki, padha ....... kaya suket ing kebon. Kaya parasit ing awak.

    "Wong saka Boulevard des Capuchins"

    - Pak First! Wiwit saiki, Colt lan ajiku bakal ngladeni sampeyan! Nanging sadurunge kita lunga saka kene karo sampeyan,
    Aku kudu males dendam marang Pak Kapindho. Dheweke najisake jeneng sinematografer. Dheweke nyebar wiji gething ing jiwa pamirsa. Dheweke kudu mati.
    - Aja, Jack. Kanggo saben dhewe. Masa depan bakal ngadili kita. Ing dalan! Para pamirsa nunggu kita.
    1. dmitrich
      dmitrich 9 Agustus 2012 06:51
      +8
      kabeh wong ngerti iki, nanging padha wedi blather, blather lan sesuk bakal ing negara sampeyan, iku kabeh.
      1. Vanek
        Vanek 9 Agustus 2012 06:53
        +5
        Kutipan: dmitrich
        kabeh wong ngerti, nanging padha wedi


        Iki sing isin.
        1. Armata
          Armata 9 Agustus 2012 07:15
          + 10
          Salam kanggo kabeh.
          Quote: Vanek
          Kanthi pengajuan Amerika Serikat, NATO lan PBB, jagad iki ora ana sing ngerti. Organisasi-organisasi iki, padha ....... kaya suket ing kebon. Kaya parasit ing awak.
          Sayange, Vanya, kita durung bisa nolak kabijakan sing agresif. Wektu kemunduran lengkap negara kita nyritakake. Nanging yen kabeh sing dijanjekake presiden kita kawujud (aku dudu panyengkuyunge. Dheweke nggawe akeh keputusan kontroversial), mula kita bakal bisa mulihake keseimbangan kekuwatan ing planet kasebut lan ngobrol karo dheweke kanthi martabat.
          1. Vanek
            Vanek 9 Agustus 2012 07:20
            + 13
            Eugene, Sugeng rawuh.

            A dash saka banyolan.

            Kadhangkala sampeyan pengin nyimpen (kaya ing game komputer) lan milih Zhirinovsky dadi presiden.
            1. Armata
              Armata 9 Agustus 2012 08:04
              + 12
              Quote: Vanek
              Kadhangkala sampeyan pengin nyimpen (kaya ing game komputer) lan milih Zhirinovsky dadi presiden.

              +++++++ apik Aku yen sampeyan milih dheweke, dheweke ora bakal ngalahake podium nganggo sandal, nanging nganggo piranti liyane. ngguyu
            2. pribol
              pribol 9 Agustus 2012 09:29
              +7
              Quote: Vanek
              Kadhangkala sampeyan pengin nyimpen (kaya ing game komputer) lan milih Zhirinovsky dadi presiden


              Kanggo humor + Ya, aku kepengin weruh ngendi Zhirinovsky bakal mimpin? Nanging pemilihan, aku mikir dheweke bakal mbatalake
            3. s1n7t
              s1n7t 9 Agustus 2012 12:05
              0
              Ora lucu. Malah sedhih yen akeh sing ora weruh wong liya kajaba karakter sing dipromosekake khusus minangka alternatif potensial (
              1. layangan
                layangan 9 Agustus 2012 13:39
                0
                Ing ndhuwur ana humor cilik, aku bakal menehi eseman:
                Ayo milih "gopher", ora sengaja munggah pangkat, ora katon, nanging ana!
        2. s1n7t
          s1n7t 9 Agustus 2012 12:02
          0
          Inggih, sapa sing pantes kita, kita duwe kuwasa. Paling katon apik karo donya iki.
      2. ustaz
        ustaz 9 Agustus 2012 07:39
        + 11
        Kutipan: dmitrich
        kabeh wong ngerti iki, nanging padha wedi blather, blather lan sesuk bakal ing negara sampeyan, iku kabeh.

        Iku bakal "ing negara sampeyan" wae. Mula, ora mung ngomong, kudu bengok-bengok.
        1. rubah
          rubah 9 Agustus 2012 08:40
          + 12
          ]Iku bakal "ing negara sampeyan" wae. Mulane ora mung kudu ngomong, nanging kudu bengok-bengok. nanging sampeyan ora nyoba kanggo nyiapake perang?
          1. ustaz
            ustaz 9 Agustus 2012 12:33
            +2
            Quote: rubah
            Apa sampeyan wis nyoba nyiapake perang?

            Pitakonan kasebut ora substantif. Yen sampeyan pengin tentrem, siap kanggo perang.
            Mung kiriman sadurunge babagan liyane. Kasunyatan yen negara wedi "kosong".
            Kita ora kudu wedi, kabeh negara kudu akeh nggunakake platform PBB.
      3. nycsson
        nycsson 9 Agustus 2012 12:05
        0
        Kutipan: dmitrich
        nanging padha wedi blather

        Utawa ora wedi, mbok menawa pitakonane beda ...........?
  3. Sakhalin
    Sakhalin 9 Agustus 2012 06:57
    +8
    Artikel "+".
    Penulis bener, West bener-bener ngadeg ing Rubicon, nyebrang kanthi kemungkinan gedhe bakal bisa diitung, yen ora dina, banjur sasi sadurunge perang gedhe. Lan Rusia mung duwe siji kesempatan kanggo urip - yaiku kanggo nggedhekake persiapan kanggo perang sing bakal teka.
    1. Karabin
      Karabin 9 Agustus 2012 07:52
      +2
      Sakhalin, aku mikir kita kita ngadeg ing Rubicon, kita bakal esuk maneh, kita ora bakal terus Siria, "mitra" ora bakal ninggalake wektu kanggo nyiapake kanggo perang gedhe.
  4. Dermaga
    Dermaga 9 Agustus 2012 07:07
    +9
    Cara sing paling efektif kanggo mulihake status quo katon minangka serangan pencegahan sing dadakan lan kuat marang pusat industri lan ilmiah utama Amer. Sawise dheweke, umume sekutu NATO ora wani mlebu perang. (Ing negara dhewe, skenario sing padha karo Rusia lagi aktif dianggep lan malah latihan ditindakake kanggo ngrampungake.)
    Sayange, ana wektu kurang lan kurang kanggo nyiapake lan nggawe keputusan. Kahanan kasebut ngeling-eling banget nalika sadurunge perang.
    "Nanging mung masalah sing ora bisa kanggo nglindhungi korban saka rampokan pungkasanipun bakal nemokake piyambak ing posisi korban saka perampok padha, lan ora ana sing arep teka kanggo bantuan."
  5. ustaz
    ustaz 9 Agustus 2012 07:27
    + 12
    Umumé, iku bisa debatable apa iku bisa kanggo mungkasi perang donya katelu. Ana siji resep, utawa luwih, iku. Nanging kanggo iki kudu USSR.

    Tembung emas!
    1. s1n7t
      s1n7t 9 Agustus 2012 12:08
      +1
      Siji mung bisa nambah yen ambruk USSR minangka bagean saka rencana kanggo ngeculake perang donya. Sing melu ana, kita kabeh elinga.
  6. Karabin
    Karabin 9 Agustus 2012 07:42
    +9
    Nanging mung sawise kabeh, masalah iku sing ora bisa kanggo nglindhungi korban rampokan piyambak pungkasanipun bakal nemokake piyambak ing posisi korban.
    Apa Rusia, sanajan ing kahanan saiki, ora bisa nglindhungi Suriah? Apa kita ora bisa nyedhiyakake senjata modern, lan ora mung senjata pertahanan? Apa sing ngalangi kita, kanthi persetujuan karo Assad, ora duwe kehadiran militer sing nyata ing Tartus? Kita bisa nglindhungi Suriah. Masalah kasebut dumunung ing bidang sing beda, ing kemampuan pimpinan negara kanggo nggawe keputusan.
    Panguwasa ora percaya karo kekuwatane rakyat lan ora mikir babagan persetujuan tumindake, nanging disetujoni dening pusat kekuwatan donya.
    Sayange, aku setuju karo penulis.
    PSEngland ditawani pilihan antarane perang lan nistha. Dheweke milih nistha lan bakal perang
    (W. Churchill ing persetujuan Munich). Ing kahanan ing Suriah, Rusia isih milih dishonor.
    1. KamikadZzzE
      KamikadZzzE 9 Agustus 2012 08:07
      +6
      Karabin,
      Sekawan wedhus gembel ingkang dipunkuwasani singa punika langkung rosa katimbang kawanan singa ingkang dipunkuwasani dening wedhus gibas.
      Kabeh kaya ing paribasan sing kondhang, tandha koma kanthi bener ...
    2. gunung
      gunung 9 Agustus 2012 08:36
      +4
      Karabin
      Kabeh ora gampang kaya sing sampeyan pikirake.
      Sadurunge arep pungkasan ing masalah Siria, siji kudu satus persen yakin negara bakal tahan jalaran.
      Tuladha dhasar. Amers, minangka balesan kanggo kegigihan kita ing Suriah, nurunake rega minyak, beku kabeh akun manca lan nemtokke sanksi marang Rusia.
      Ing kahanan iki, kira-kira suwene pira?
      Amerika Serikat kudu dianggep sacara eksklusif bebarengan karo Eropa, lan iki minangka panuku sumber daya utama kita. Sayange, kita dhewe wis naleni anggaran kanggo ekspor bahan mentah.
      Dadi mungkin kita pengin ngrampungake masalah Siria, nanging lara.
      Dadi aku mikir yen kita lagi perang politik lan kita nyoba menang lan njaga "dhuwit".
      Ing kasus intervensi militer langsung, iki ora mungkin.
      1. Sanches
        Sanches 9 Agustus 2012 08:46
        +1
        gunung EN Dina iki, 08:36
        Tuladha dhasar. Amers, minangka balesan kanggo kegigihan kita ing Suriah, nurunake rega minyak, beku kabeh akun manca lan nemtokke sanksi marang Rusia.
        Iki kudu ditambahake rasa wedi sing nggegirisi kanggo koper, sing umume nyebabake pose "sic" iki.
      2. s1n7t
        s1n7t 9 Agustus 2012 12:16
        +2
        Nanggepi, mblokir pipa menyang Kulon, ngirim pasukan menyang Iran, Irak, nyerang / numpes Qatar, Arab Saudi, lan sapiturute. Lan ing kana, kita bakal setuju karo China babagan zona pengaruh ngguyu
  7. Igarr
    Igarr 9 Agustus 2012 07:48
    +7
    Ya-a-a-a.
    hormati iki...
    lan banjur sampeyan bakal ngelingi Cina - Gusti Allah nylametaké kita kanggo manggon ing wektu owah-owahan.
    "Ganti, kita pengin owah-owahan."
    Sapa sing kepengin?
    1. revnagan
      revnagan 9 Agustus 2012 11:25
      +5
      Kutipan: Igarr
      "Ganti, kita pengin owah-owahan." Sapa maneh sing pengin?

      "Owah-owahan, kita ngenteni owah-owahan!" Aku pengin. Aku pengin kekacauan lan kekacauan sing digawe dening politisi kita iki rampung. Aku pengin kita dadi ing negara sing padha maneh. negara. Aku pengin NATA tangi maneh ing kringet adhem. karo nangis "Rusia teka," lan sekretaris jenderal mlumpat metu saka jendhela kanthi gupuh. Kanggo iki, aku setuju karo pengorbanan ing pihakku. "Kita ngenteni owah-owahan!"
      1. Igarr
        Igarr 9 Agustus 2012 12:57
        +4
        Yen mung ngenteni.
        Banjur, sawise kabeh, padha janji kita ... kanggo nguripake kanggo ngadhepi wong - iku nguripake metu .. bokong.
        Dheweke njanjeni kapitalisme kanthi rai manungsa - dheweke ndeleng grin predator saka pelanggaran hukum gangster.
        Kedaulatan - nyebabake pembantaian sipil.
        Karya sing layak lan upah sing layak dadi ambruk ekonomi.
        ...
        Pancen urip kaya ngene iki, angel, Alexei.
        1. revnagan
          revnagan 9 Agustus 2012 23:32
          0
          Kutipan: Igarr
          Pancen urip kaya ngene iki, angel, Alexei.

          Bener, angel. Nanging ana sing kudu ditindakake. Apa sampeyan ngerti persis apa? Dadi sampeyan ora ngerti kanthi kebetulan?
  8. Apollo
    Apollo 9 Agustus 2012 07:48
    +7
    Ora apik, nanging PBB (sanajan ora bisa ngrampungake fungsi sing ditugasake) isih dadi siji-sijine panyegahan kanggo kabijakan agresif Amerika Serikat.
    Miturut pendapatku, komposisi anggota Dewan Keamanan PBB kudu ditambah saka 5 saiki dadi 7, kanthi kalebu, contone, India, sing ramah marang Rusia, lan kalebu ing daftar negara netral saka bawana Afrika.
    Bener Reformasi PBB wis suwe lan saiki njaluk ijin.
    1. Sanches
      Sanches 9 Agustus 2012 08:38
      +4
      salah siji saka reformasi kudu ngganti kasur ing spikelets saka lambang PBB karo gendéra St. Oh, ngimpi, ngimpi ...
  9. sergey32
    sergey32 9 Agustus 2012 07:50
    +8
    Penting kanggo menehi dhukungan ekonomi Suriah ing wektu sing angel (pangiriman gandum, produk minyak, lsp.)
  10. patriot2
    patriot2 9 Agustus 2012 08:43
    +6
    Ora mung kahanan kaya taun 1939, nanging uga kolom kaping 5 - para penyusup amers saiki dadi luwih aktif.
    Inggih, lan sing paling penting yaiku kita kudu ngomong babagan mbantu Suriah, nanging kita kudu nulungi kanthi lengkap. Nalika ana bantuan, ana efek saka iku. Ora bantuan - apa saiki. Ya, lan China akeh ngomong, nanging nyatane?
    PBB pancene minangka alat ing tangan negara lan satelite, amarga reformis Gorby, wiwit taun 1990, Rusia wis mandheg dadi imbangan kanggo Amer. Negara liya, nalika ngumumake kepinginan kanggo perdamaian saka rostrum PBB, ora duwe pengaruh praktis ing proses iki, tumindak miturut prinsip "kaos dhewe luwih cedhak karo awak." Iku angel kanggo Rusia saiki, angel banget!
  11. Ngerti
    Ngerti 9 Agustus 2012 08:50
    +1
    kok Lavrov (utawa sing ana?) Ora bisa ngomong apa-apa? sing jelas rakyate nyengkuyung pemerintah Nyuwun
  12. Jungar
    Jungar 9 Agustus 2012 09:33
    +7
    Sawise aku ora ngandel yen Rusia lan China bisa rembugan, lan nganggep China minangka mungsuh utama Rusia, lan ana alesan kanggo iku. Lan saiki kita ndeleng koordinasi sing luar biasa saka tumindak loro kekuwatan ing babagan kabijakan manca. Sipat longsor lan kecepetan perkembangane prastawa ndadekake aku ora bisa dadi siji-sijine dalan metu. Kabeh ketegangan lan inconsistencies antarane Rusia lan China wis menehi dalan kanggo pangerten saka commonality tujuan strategis; individu, kita ora bakal bisa nolak Kulon. Mesthi, bakal apik banget kanggo nggambar senjata lan ngadeg ing Suriah, kaya ing baris pisanan pertahanan kita. Nanging banjur kita bakal rampung ing posisi Rusia ing Perang Donya I. Sanadyan Rusia utawa China ora nggawe "gerakan dadakan" saiki, ora perlu kanggo iki, nanging padha ngadeg tenan, iku cukup kanggo ngrungokake histeria saka paranoids Western. Dina iki, masalah perdamaian dadi global sing kabeh ngluwihi kesejahteraan negara-negara individu, dadi Rusia utawa China ... agresi Barat, tanpa anane USSR, mung bisa dilawan dening persatuan ilmiah, potensial militèr, industri lan sumber daya Rusia lan teknologi, militèr, financial , tenaga kerja lan potensial manungsa saka China. Nanging uncalan aneh saka India ora bisa dingerteni.
  13. IRBIS
    IRBIS 9 Agustus 2012 09:50
    +3
    nggih. Sayange yen ing wektu saiki wis berkembang "politisme politik" tartamtu ing masyarakat. Akeh pitakonan babagan kabijakan luar negeri negara sing ora ana kapentingan kanggo mayoritas. Aku ora nganggep perang ing Suriah minangka kekalahan politik kanggo Rusia. Kita wis rampung meh kabeh, banjur mung ana intervensi langsung. Nanging "sekutu" kita katon ing kabeh kamulyan. Kita kudu nggawe kesimpulan lan terus nguatake angkatan bersenjata. Tentara sing kuwat minangka argumen sing kuat ing perselisihan internasional.
  14. DNA
    DNA 9 Agustus 2012 09:57
    +3
    Kasunyatan manawa dheweke luwih disiapake bisa dingerteni, lan apa sing mbantu USSR bakal mbantu:
    1) Revolusi ilmiah lan teknologi ing saindhenging CIS.
    2) Industrialisasi skala gedhe, pabrik dibutuhake kanggo ngasilake kabeh saka A nganti Z.
    3) Penyatuan zona ekonomi ruang CIS kanthi nyata lan ora ing kertas.
    4) Kerjasama antarane negara ing ekonomi, industri lan budaya.
    5) Persetujuan babagan doktrin militer umum ing ruang CIS.
    6) Kerusakan ideologi Barat babagan nilai-nilai urip lan pambangunan prinsip urip dhewe lan ngunggahake moral kabeh wong.
    Iki minangka panemuku babagan nyiapake agresi saka mungsuh njaba lan internal.
  15. Che
    Che 9 Agustus 2012 09:58
    +4
    Mung ing taun 1939, sawise menang ing Spanyol, Hitler ora miwiti perang nglawan USSR sing nglawan dheweke ing Pyrenees. Kaping pisanan, dheweke nyerang Polandia sekutu, sing bebarengan karo dheweke mung melu setahun kepungkur ing nyekel Cekoslowakia. Lan ing kaloro - ing Britain lan Prancis, kang tacitly diijini kanggo ngalahake Republik Spanyol lan nresep Austria lan Republik Ceko.
    Iki minangka asil saka pakaryane wong-wong biasa - liwat upayane jagad iki nuju perang. Aku ora mikir yen dheweke duwe masa depan. Ing kasunyatan, kekuatan punika bebener karo kita.
  16. pryshpek
    pryshpek 9 Agustus 2012 10:25
    +3
    Artikel +
    Aku setuju banget karo penilaian peran PBB nalika Perang Dingin lan saiki. Tanpa imbangan kuat ing wangun senjata nuklir, pasukan tank lan komplek militèr-industri kolosal saka USSR, PBB cepet dadi organisasi kanggo kepentingan Amerika Serikat lan NATO.
    Aku ora mikir yen "Perang ing Suriah meh analog langsung saka perang ing Spanyol." Nanging, kahanan kasebut beda banget (kaya sing dakkira)
    Inggih, kasunyatan manawa akeh artikel ing situs kasebut ora bisa ditindakake tanpa nyebutake "propaganda liberal domestik" lan "media liberal" (sapa lan apa tegese?), Wis mung banalitas.
    Ora mungkin ora setuju karo penulis manawa jagad iki nuju perang gedhe. Iki katon jelas kanggo saben wong sing ngerti lan pengin mikir.
    Susah. Aku urip, nanging aku melas kanggo bocah-bocah.
  17. alex paw
    alex paw 9 Agustus 2012 10:43
    +3
    Kirimake Preemptive Strike:
    1. Nyedhiyani Iran karo Iskanders.
    2. Iran nyerang Qatar (senjata nuklir taktis), ngrusak kabeh lapangan minyak, pelabuhan, kabeh tanker. (mbusak Qatar saka lumahing bumi).
    3. Iran nyerang lapangan minyak lan gas ing Arab Saudi lan negara-negara Teluk Persia liyane sing ndhukung Liga Arab.
    4. Rusia nyengkuyung Iran, mratelakaken bilih tumindakipun punika jumbuh kaliyan kapentingan nasional Rusia.
    5. Rusia (bisa) mateni (sauntara) klep menyang Eropah kanggo kelangan sirah lokal panas banget.
    6. Rusia rembugan karo negara loropaken ora kanggo nambah pasokan energi.
    7. Rega lenga mundhak banget.
    8. Rusia mbukak klep, mundhakaken rega kanggo konsumen intractable (kalebu China, yen "tiba-tiba" ora ing sisih Rusia).
    9. Ing cilik saka agresi marang Iran, iku (bisa) kanggo manggonake ing wilayah sawijining saperangan tentara udhara (karo pesawat modern), S-300, rudal anti-kapal, sawetara kapal selam nuklir sing matèni operator pesawat, iku bisa. kanggo demonstratively banjir saperangan saka kapal karo bantuan sing.

    Pitakonan yaiku apa sampeyan duwe wani ngumumake nat sampeyan. kapentingan?
    1. Ataturk
      Ataturk 9 Agustus 2012 11:12
      +6
      Kutipan saka alex pav

      Kirimake Preemptive Strike:
      1. Nyedhiyani Iran karo Iskanders.


      Alex, demi Gusti, aku ora pengin nyinggung sampeyan, nanging nalika sampeyan nulis, tulisake sing nyata lan dudu fiksi. Apa Iskander lan malah kanggo Iran.
      Kiriman kita ora bakal ngganti strategi Kremlin. Apa sing ditindakake maksimal ing kene yaiku kita pengin ngantisipasi kahanan ing wilayah tartamtu, uga ngerti asile, kepiye pungkasane lan apa sing dijanjekake.

      Mangga nulis menyang titik lan realistis. Lan banjur piye wae kapentingan ilang ing komunikasi, mikir yen aku komunikasi karo anak.

      S-300 ditolak menyang Iran, nanging Iskander bakal dikirim, ta?

      Kutipan saka alex pav
      2. Iran nyerang Qatar (senjata nuklir taktis), ngrusak kabeh lapangan minyak, pelabuhan, kabeh tanker. (mbusak Qatar saka lumahing bumi).

      Omong kosong opo? Sawise iku, Iran bakal dibusak ora mung saka lumahing bumi, nanging uga saka sajarah.

      Kutipan saka alex pav
      3. Iran nyerang lapangan minyak lan gas ing Arab Saudi lan negara-negara Teluk Persia liyane sing ndhukung Liga Arab.

      Ya, Iran mlayu, supaya njupuk lan ngebom kabeh Semenanjung Arab, lan Israel, saliyane, lan kabeh donya bakal nonton, padha ngomong Iran wis Iskanders))))))

      Kutipan saka alex pav
      Rusia ndhukung Iran, nyatakake yen tumindake cocog karo kapentingan nasional Rusia.

      Apa sampeyan ngerti apa sing bakal kelakon ing Rusia yen Rusia nindakake iki? Rusia nandheske lan menehi WELL kanggo Iran kanggo ngebom kabeh Semenanjung Arab. Rave.

      Kutipan saka alex pav
      6. Rusia rembugan karo negara loropaken ora kanggo nambah pasokan energi.

      Sawise kasebut ing ndhuwur, ekonomi iki bakal ditindakake karo Rusia. Mung siji conto .... Yen Amerika ngisi dolar, Rusia bakal karo ekonomi ing jaman Peter Agung, yen ora luwih. Kanggo Ivan the Terrible.

      Kutipan saka alex pav
      Rusia Mbukak Katup, Mundhakake Rega kanggo Konsumen Ora Kooperatif

      Kanggo dolar padha?
      1. Midshipman
        Midshipman 9 Agustus 2012 11:44
        +1
        Ngrungokake, mungkasi intimidasi. Apa sampeyan mikir sing bakal ditindakake karo Rusia yen mbantu Iran lan apa sing bakal ditindakake yen ora mbantu? Aku yakin dheweke bakal nindakake perkara sing padha, lan ing wektu sing padha, Rusia bakal duwe kemungkinan luwih sithik.
        1. Ataturk
          Ataturk 9 Agustus 2012 12:11
          +5
          Quote: Midshipman
          Ngrungokake, mungkasi intimidasi.


          Aku ora duwe kebiasaan medeni wong. Aku nulis, sampeyan bisa mbantah pesenku, aku bakal matur nuwun, nanging kanthi kasunyatan.

          Quote: Midshipman
          Apa sampeyan mikir sing bakal ditindakake karo Rusia yen mbantu Iran


          Apa sing ditindakake USSR ing taun 90-an? Rusia saiki gumantung banget marang Kulon. Malah yen kabeh negara wis dibusak saka pasuryan bumi, banjur Rusia ora bisa kanggo Feed wong, malah senadyan cadangan strategis (Iku dimaksudaké kanggo residents saka ibukutha Rusia. Peter lan Moscow) lan liyane?

          Lan yen nyata, apa sing bisa ditindakake Barat yen Rusia ora gelem kerja sama karo Kulon? Kulon bakal ngelingi

          1) Ing kamardikan saka hak lan negara Chechen warga. Kadyrov langsung nampa KARTU MERAH saka Kulon.
          2) Saben uwong bakal miwiti mbantu Georgia. Mulane, tekanan ing Abkhazia lan Ossetia.
          3) Dheweke bakal ningkatake masalah Tatar.
          4) Wong Armenia lan lobi-lobi bakal dikandhani, sampeyan gabung karo kita, utawa sampeyan lan Rusia lan Azerbaijan, kita ndhukung saka lan menyang. Lan wektune sampeyan kudu ngrampungake 4 resolusi PBB. Luwih mudhun script.
          Apa sampeyan mikir wong Armenia bakal njupuk sisih Rusia, utawa sisih Amerika Serikat, sing dadi tanah kelairan kaping 3 saka wong Armenia? Utawa Prancis? Dadi iki uga cetha. Rusia kalah ing Kaukasus Kidul.
          5) Ora bakal mandheg ngebom Iran, Iran bakal dibanting. Lan banjur ana cukup lenga kanggo ora perlu layanan saka Rusia. Mbayangno prices bakal fly mudhun, kaya ing dina lawas apik ing 20 dolar tong minyak, sampeyan ngerti apa sing nunggu ekonomi Rusia?
          6) Saben uwong lan kabeh bakal rampung ngliwati Rusia.

          Ing tembung, diluncurake menyang Perang Donya 3.

          Quote: Midshipman
          Lan apa sing bakal ditindakake yen dheweke ora nulungi?

          Rusia ora mbantu. Yen ora mbantu Iran, kabeh 6 item bakal tetep ing folder sing ditutup.


          Quote: Midshipman
          Aku yakin dheweke bakal nindakake perkara sing padha, lan ing wektu sing padha, Rusia bakal duwe kemungkinan luwih sithik.


          Mugi Gusti Allah mboten sare.

          Aku pengin tentrem lan kamakmuran kanggo Rusia. Kula nyuwun pangapunten.


          ps Rusia wajib ngunggahake ekonomi, pertanian, tentara lan ora butuh apa-apa saka sapa wae.
      2. alex paw
        alex paw 9 Agustus 2012 11:53
        +3
        Kutipan saka Ataturk
        Apa sampeyan ngerti apa sing bakal kelakon ing Rusia yen Rusia nindakake iki? Rusia nandheske lan menehi WELL kanggo Iran kanggo ngebom kabeh Semenanjung Arab. Rave.

        Amerika lan NATO ora nindakake apa-apa lan nerangake kabeh marang nat. kapentingan lan nemokke crita medeni.

        Kutipan saka Ataturk
        Mung siji conto .... Yen Amerika ngisi dolar, Rusia bakal

        Ora mung Rusia, nanging ing saindenging jagad, lan Rusia ora dadi pimpinan cadangan dolar.

        Ing donya modhèrn, mung pasukan sing dihormati, lan demonstrasi, lan malah luwih penting, bisa ngganti tata letak saiki lan mbukak lawang sing durung kasedhiya sadurunge.

        Kutipan saka Ataturk
        Alasan Nyata Rusia Nentang Tindakan Internasional sing Tangguh Nglawan Rezim Assad
        kita ora ngerti, kita mung nggawe asumsi. Lan bisa uga ora mung ing apa sing ditulis, nanging uga, contone, ekonomi: divisi saka wilayah Suriah, mbikak gas, pipelines lenga kanggo Turki lan luwih kanggo Eropah, mangkono inflicting jotosan kuwat ing Rusia (karo Tambah gedhe ing volume pasokan lan bisa nyuda rega "ing ngisor plinth").
        Lan jotosan ekonomi bisa dadi luwih sensitif tinimbang jotosan militer, nganti ambruk negara. (konsekuensi saka siji kita weruh ing 90s).

        Lan mung "pemimpin nasional" sing nyata (utawa diktator, utawa kaisar, utawa apa wae sing pengin diarani) sing bisa tumindak angel.

        Lan dina iki pitakonan saka Suriah lan Iran minangka pitakonan saka kaslametané mangsa saka negara ing tatanan donya anyar.
        1. Ataturk
          Ataturk 9 Agustus 2012 12:16
          +3
          Kutipan saka alex pav
          Amerika lan NATO ora nindakake apa-apa lan nerangake kabeh marang nat. kapentingan lan nemokke crita medeni.


          Amarga sampeyan lan kita lan akeh ekonomi sing disandera dening Amerika Serikat. Kita kabeh kerja kanggo entuk manfaat saka pen-do-owls. Iki 100% Aku njamin sampeyan.
          Dheweke nganggep awake dhewe dadi master ing jagad iki. Apa ana sing takon apa sing ditindakake pen-do-sy marang Jepang? GENOCIDE nyata.

          Karo wong Vietnam? pembantaian!

          Amerika Serikat duwe luwih saka siji utawa loro pembantaian ing mburi gulu. Nanging kabeh wong meneng. Apa ora cukup kanggo ngerti kabeh tugas kanggo AS?

          Kutipan saka alex pav
          Ora mung Rusia, nanging ing saindenging jagad, lan Rusia ora dadi pimpinan cadangan dolar.

          Bener. Saiki dakkandhani, negara endi sing siap nyedhiyakake panganan? Ora perlu saka njaba. Kene padha bakal luwih utawa kurang. Lan liyane saka KYRDYK ing lengkap.

          Kutipan saka alex pav
          kita ora ngerti, kita mung nggawe asumsi. Lan bisa uga ora mung ing apa sing ditulis, nanging uga, contone, ekonomi: divisi saka wilayah Suriah, mbikak gas, pipelines lenga kanggo Turki lan luwih kanggo Eropah, mangkono inflicting jotosan kuwat ing Rusia (karo Tambah gedhe ing volume pasokan lan bisa nyuda rega "ing ngisor plinth").
          Lan jotosan ekonomi bisa dadi luwih sensitif tinimbang jotosan militer, nganti ambruk negara. (konsekuensi saka siji kita weruh ing 90s).


          Punika prakara liyane. Saiki nulis kaya wong sing cukup lan diwasa. Seneng maca. Bener!
          1. nycsson
            nycsson 9 Agustus 2012 12:45
            +2
            Kutipan saka Ataturk
            Saiki dakkandhani, negara endi sing siap nyedhiyakake panganan?

            Nanging iki subyek utamané perih! Dina iki, Rusia 60% gumantung ing impor pangan, lan iki sacoro prakteke mundhut saka keamanan nasional! Mung ing wektu sing tepat bakal mandheg ngimpor kirdyk, untu ing rak ........ Lan ing kana rega minyak bakal ambruk lan iki, mateni lampu ......... .
            Iku bakal miwiti enggal, banget cepet ....
            1. alex paw
              alex paw 9 Agustus 2012 13:44
              -2
              Kutipan saka nycson
              Nanging iki subyek utamané perih! Dina iki, Rusia 60% gumantung ing impor pangan, lan iki sacoro prakteke mundhut saka keamanan nasional! Mung ing wektu sing tepat bakal mandheg ngimpor kirdyk, untu ing rak ........ Lan ing kana rega minyak bakal ambruk lan iki, mateni lampu ......... .

              Kanthi pendekatan "pinter", Rusia bisa dadi negara sing mandhiri (loro ing tetanèn, lan ing kabeh (utawa akeh) industri, lan sumber daya energi), ora kaya negara liya.
              Sampeyan mung butuh pimpinan, kucing. bakal tumindak kanggo kepentingan rakyat lan negara, lan ora kanggo kepentingan "VVP clan" (utawa Kulon).
              1. nycsson
                nycsson 9 Agustus 2012 21:16
                0
                Aku wis suwe ora krungu babagan pendekatan cerdas ing negara kita!
                Kutipan saka alex pav
                Sampeyan mung butuh pimpinan, kucing. bakal tumindak kanggo kepentingan rakyat lan negara, lan ora kanggo kepentingan "VVP clan" (utawa Kulon).

                Sing mesthi! Ora ana sing kudu ditambahake!
    2. Midshipman
      Midshipman 9 Agustus 2012 11:40
      +1
      Pancen bener, kita kudu tumindak kanthi proaktif, ngetrapake kekarepan kita marang mungsuh, nggunakake kabeh cara sing kasedhiya. Topeng wis dibusak, iku pidana kanggo nyamar ora ana kedadeyan.
      1. nycsson
        nycsson 9 Agustus 2012 12:40
        -1
        Quote: Midshipman
        Topeng wis dibusak, iku pidana kanggo nyamar ora ana kedadeyan.

        Titik kabeh iku pidana, lan ing hubungan kanggo warga!
        Ya, apa sing dakkarepake, kabeh padha ngerti! Masalah mung yaiku wong Rusia turu lan ora weruh apa-apa! Lan nalika dheweke tangi, mesthine bakal kasep, sanajan kita ora asing kanggo metu saka rawa! Nanging wektu iki kita macet banget ing kana, aku wedi yen kita ora kuwat kanggo metu.............
        1. alex paw
          alex paw 9 Agustus 2012 13:48
          -1
          Kutipan saka nycson
          Masalah mung yaiku wong Rusia turu lan ora weruh apa-apa! Lan nalika dheweke tangi, mesthine bakal kasep, sanajan kita ora asing kanggo metu saka rawa! Nanging wektu iki kita macet banget ing kana, aku wedi yen kita ora kuwat kanggo metu.............

          Kabeh wis bener, lan "dheweke" entuk manfaat, mung kudu ngrampungake pembangunan negara polisi kanggo nyegah rasa nesu lan nyegah para pemimpin nasional sing anyar.
          1. nycsson
            nycsson 9 Agustus 2012 21:22
            0
            Kutipan saka alex pav
            Kabeh wis bener, lan "dheweke" entuk manfaat, mung kudu ngrampungake pembangunan negara polisi kanggo nyegah rasa nesu lan nyegah para pemimpin nasional sing anyar.

            Apa sing ditindakake kanthi bantuan "United Russia" ing Duma Negara! Pira undang-undang anti-rakyat sing wis ditindakake!
    3. nycsson
      nycsson 9 Agustus 2012 11:50
      +1
      Kutipan saka alex pav
      1. Nyedhiyani Iran karo Iskanders.

      Apa sampeyan tau mikir kenapa durung diinstal? Lan S-300 uga? Aku mikir babagan iki kabeh wektu! Hasile ora nyemangati kanggo aku ...
      Kutipan saka alex pav
      Pitakonan yaiku apa sampeyan duwe wani ngumumake nat sampeyan. kapentingan?

      Aku wedi yen ora cukup! Aku kesel mbaleni maneh, kanggo duwe kemauan politik sing mandiri, sampeyan butuh tentara sing kuwat lan ekonomi sing mandiri, nanging kita ora duwe! Sayange.......
      1. Ataturk
        Ataturk 9 Agustus 2012 12:17
        +4
        Kutipan saka nycson
        Apa sampeyan tau mikir kenapa durung diinstal? Lan S-300 uga? Aku mikir babagan iki kabeh wektu! Hasile ora nyemangati kanggo aku ...


        Betul dear. Sampeyan plus. Aku seneng ngomong karo realis.

        Kutipan saka nycson
        Aku kesel mbaleni maneh, kanggo duwe kemauan politik sing mandiri, sampeyan butuh tentara sing kuwat lan ekonomi sing mandiri, nanging kita ora duwe!

        + 1000000000000
        1. nycsson
          nycsson 9 Agustus 2012 12:34
          +3
          Kutipan saka Ataturk
          Betul dear. Sampeyan plus. Aku seneng ngomong karo realis.

          mutualan! Sampeyan salah siji saka sawetara wong cukup ing forum iki!
          1. OSTAP BENDER
            OSTAP BENDER 9 Agustus 2012 19:47
            +2
            Lan setya marang wong Rusia, setya, ora didol !!!
  18. Pacifist
    Pacifist 9 Agustus 2012 10:45
    +4
    Penulis gedhe lemu plus
    inggih Ora sedih, nanging sing ditulis bener. Donya pancen nuju perang. perang gedhe. Sayange, aku ora nemokake, nanging ana artikel analitis babagan petungan strategis perang mangsa. Ing taun pisanan, total kerugian pihak bakal ngluwihi 2 yuta wong. Iki ora bakal dadi perang murni ing ngendi punk nyoba ngyakinake kita ... miturut analis, yen ora mandheg ing setahun, banjur kanthi kemungkinan cedhak .8 bakal berkembang dadi lokal, lan banjur dadi nuklir global, ing tengah taun kapindho.
    Aku ora perlu nerangake luwih. Miturut petungan artikel kasebut, ing pungkasan taun kapindho perang, total kerugian saka akibat langsung lan sekunder saka permusuhan bisa ngluwihi 10% saka populasi donya. Ana kasempatan kanggo mungkasi kekacoan iki sadurunge diwiwiti. Iki wis kawangun cukup transparan, iku prasaja lan ing wektu sing padha, sayangé, angel kanggo entuk. Perlu kanggo mbentuk serikat militer-politik Rusia, Belarus, China, India, Vietnam, Venezuela. Kanthi doktrin pertahanan resmi sing diumumake. Aturan utama sing kudu, kaya NATO, "Serangan ing salah sawijining negara sing melu diinterpretasikake minangka serangan ing kabeh serikat pekerja lan ndadékaké reaksi sing nyukupi marang agresor." Salajengipun, woro-woro resmi pambentukan sistem global kanggo nglawan gangguan keseimbangan kekuwatan, kanthi penyebaran sistem pertahanan rudal seluler dhewe lan sistem kesiapan maju kanggo nyuda vektor proyeksi pasukan NATO. Kabeh kudu rampung ing mbukak. Bau bakal dadi mobil, nanging mung bau sing bakal mandheg. Ing kahanan saiki, Amerika Serikat lan kabeh blok NATO, ora saka segi sumber daya utawa teknologi, ora bakal bisa entuk kaluwihan lan menehi tekanan sing signifikan marang struktur kasebut. Lan kanthi imbangan kekuwatan sing ditetepake sawise iku, wiwitan konflik donya dadi prospek banget ilusi. Isih ana pikirane babagan masalah iki, nanging ana akeh lan format komentar ing artikel kasebut ora nyatakake pernyataan sing dawa. Nyuwun
    1. nycsson
      nycsson 9 Agustus 2012 11:46
      0
      Kutipan saka Pacifist
      Perlu kanggo mbentuk serikat militer-politik Rusia, Belarus, China, India, Vietnam, Venezuela.

      Aku bubar maca buku, aku ora kelingan judule. Bab kapisan diarani Krisis Habitat. Intine yaiku populasi bumi wis overpopulated. Ing taun 2050 bakal ana 9.5 milyar kita !!! Lan dina iki kita nyekseni perjuangan kanggo slamet! Tujuan utama yaiku nyuda populasi donya dadi 3-4 milyar! Siji pasukan wis suwe dibentuk - iki negara-negara sing diarani milyar emas: Amerika Serikat, Inggris, Jepang, Kanada, Prancis, Jerman, Italia, Australia lan liya-liyane! Pasukan liyane isih ora bisa mutusake apa sing kudu ditindakake, uga, iki minangka negara liyane! Aku kabeh iki kanggo kasunyatan sing isih bakal ana perang, apa iki negara liyane setuju utawa ora! Iku babagan dominasi donya!
      Saiki ana kekurangan banyu lan panganan sing akut! Lan luwih akeh menyang alas, luwih akeh kayu bakar ..........
      1. Pacifist
        Pacifist 9 Agustus 2012 11:49
        +2
        Pitakonan yaiku apa perang iki bakal mandheg ing tingkat nggayuh kesetaraan pasukan, utawa mung bakal rampung kanthi karusakan saka negara sing melu. Ora ana serikat, bakal ana pilihan kapindho.
        1. nycsson
          nycsson 9 Agustus 2012 12:11
          0
          Kutipan saka Pacifist
          Pitakonan yaiku apa perang iki bakal mandheg ing tingkat nggayuh kesetaraan pasukan, utawa mung bakal rampung kanthi karusakan saka negara sing melu. Ora ana serikat, bakal ana pilihan kapindho.

          Aku ora bisa ngomong babagan paritas pasukan! Padha ora numpes USSR supaya njagong mudhun ing meja rembugan! Kabeh alangan, masalah donya, dumunung ing ambruk USSR lan kekirangan Rusia! Apa sing bisa kita lawan, nanging ora ana! Pilihan kapindho bakal ing kasus apa wae!
          1. Pacifist
            Pacifist 9 Agustus 2012 12:35
            +1
            Babar pisan ora perlu. Dheweke butuh perang kanggo entuk kaluwihan, nalika dheweke pengin tetep urip supaya bisa digunakake. Yen dheweke ndeleng kanthi jelas manawa kerugian pribadine ora bisa ditampa. A donya paritas bakal diadegaké.
            Dheweke ora siap mati kanggo apa wae.
            1. nycsson
              nycsson 9 Agustus 2012 13:37
              0
              Kutipan saka Pacifist
              Dheweke ora siap mati kanggo apa wae.

              Ya sampeyan ngerti, elit ora bakal mati, warga biasa bakal mati, sing ora peduli! Luwih akeh sing mati, luwih apik kanggo dheweke!
      2. Sanches
        Sanches 9 Agustus 2012 12:10
        +1
        nycsson EN Dina iki, 11:46
        Aku bubar maca buku, aku ora kelingan judule. Bab kapisan diarani Krisis Habitat. Intine yaiku populasi bumi wis overpopulated. Ing taun 2050 bakal ana 9.5 milyar kita !!! Lan dina iki kita nyekseni perjuangan kanggo slamet! Tujuan utama yaiku nyuda populasi donya dadi 3-4 milyar! Siji pasukan wis suwe dibentuk - iki negara-negara sing diarani milyar emas: Amerika Serikat, Inggris, Jepang, Kanada, Prancis, Jerman, Italia, Australia lan liya-liyane! Pasukan liyane isih ora bisa mutusake apa sing kudu ditindakake, uga, iki minangka negara liyane! Aku kabeh iki kanggo kasunyatan sing isih bakal ana perang, apa iki negara liyane setuju utawa ora! Iku babagan dominasi donya!
        Saiki ana kekurangan banyu lan panganan sing akut! Lan luwih akeh menyang alas, luwih akeh kayu bakar ..........
        Aku ora Lukashenka, nanging kentang tenan bisa Feed kabeh populasi saiki, lan malah kaping telu liyane. Jumlah banyu ngombe cukup, mung disebarake ora rata. Kabeh banyu bali, disaring dening siklus banyu ing alam lan bali menyang sirkulasi, ora bakal entek. Utamane ing jaman saiki, nalika dheweke wis sinau nggawe banyu segara bisa diombe. Pembangkit listrik lepas pantai lan segara sing ekologis lan efisien maksimal, uga turbin angin, bisa kanthi gampang ngganti kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir ing donya.
        Gagasan babagan milyar emas ora teka saka masalah kaslametan, nanging saka nostalgia kanggo Amerika sing duwe budak, lan pangerten yen dheweke ora bakal nyekel budak akeh banget.
  19. alex paw
    alex paw 9 Agustus 2012 10:48
    +2
    Pitakonan - apa sampeyan bakal duwe keberanian kanggo ngumumake kepentingan nasional sampeyan?
    Utawa padha duwe kapentingan liyane?

    Utawa bakal wedi kelangan "akumulasi" lan dumunung ing sisih kulon sugih lan janji "anget" panggonan sawise redivision donya?
    1. Ataturk
      Ataturk 9 Agustus 2012 11:18
      +2
      Kutipan saka alex pav
      Utawa bakal wedi kelangan "akumulasi" lan dumunung ing sisih kulon sugih lan janji "anget" panggonan sawise redivision donya?

      Akeh wong Rusia sing pracaya yen tiba saka rezim Assad iku padha karo mundhut saka satelit pungkasan Rusia lan sekutu ing Timur Tengah, lan eliminasi pungkasan saka tilas pengaruh Soviet ing wilayah, ora preduli carane illusory tilak iki. Dheweke percaya yen intervensi Barat ing Suriah (sing ora bakal bisa dilawan dening Rusia kanthi militer) bakal dadi najis sing disengaja kanggo salah siji saka sawetara simbol status Rusia minangka kekuwatan donya sing gedhe.

      Sikap iki luwih dikuwatake dening pesimisme sing nyebar babagan asil Spring Arab ing umum lan revolusi Siria khususe. Umume pengamat Rusia percaya yen revolusi Arab ngrusak kahanan ing wilayah kasebut lan mbukak dalan kanggo kekuwatan kanggo para Islamis. Moskow percaya yen mung alternatif nyata kanggo dominasi Islam yaiku pamrentah otoriter sekuler.

      Perjuangan ing negara-negara Arab katon minangka perang antarane sing nganggo dasi lan sing ora. Rusia wis suwe ngalami terorisme lan ekstremisme Islam ing Kaukasus Lor, lan mulane ngadeg kanthi teguh ing sisih wong sing nganggo dasi.

      Kanggo wong-wong ing Moskow, Assad katon kurang minangka "diktator ala" tinimbang minangka pimpinan sekuler sing nglawan pemberontakan barbar Islam. Dhukungan aktif kanggo pemberontak Siria saka Arab Saudi, Qatar lan pamrentah Islam Turki mung nguatake anggepan Rusia yen oposisi ing Suriah minangka sifat Islamis, kaya kabeh pemberontak ing Timur Tengah.
    2. UAZ Patriot
      UAZ Patriot 9 Agustus 2012 12:03
      +1
      Mulane saiki ana perang rong jinis elit ing kerajaan lan negara kita, lan dideleng saka kabar wingi. serangan ing liberal ing wong ora sapa nanging Medvedev piyambak, Stalin purge saka rangking teka.
      1. UAZ Patriot
        UAZ Patriot 9 Agustus 2012 12:17
        0
        Iki minangka artikel kanggo mbuktekake maksudku:

        "Media lan ilmuwan politik: film skandal babagan perang ing Ossetia Kidul - wiwitan kampanye nglawan Medvedev lan simbol pamisah tandem"

        http://warfiles.ru/show-11093-smi-i-politologi-skandalnyy-film-o-voyne-v-yuo-nac
        halo-kampanii-protiv-medvedeva-i-simvol-raskola-tandema.html
      2. nycsson
        nycsson 9 Agustus 2012 12:53
        +1
        Kutipan: UAZ Patriot
        Mulane saiki ana perang rong jinis elit ing kerajaan lan negara kita, lan dideleng saka kabar wingi. serangan ing liberal ing wong ora sapa nanging Medvedev piyambak, Stalin purge saka rangking teka.

        Film sing ditonton! Iku durung ngerti ngendi iki bakal mimpin!
        1. UAZ Patriot
          UAZ Patriot 9 Agustus 2012 13:32
          +1
          Muga-muga sing paling apik, nyiapake sing paling ala! nglirik
          1. nycsson
            nycsson 9 Agustus 2012 13:40
            0
            Kutipan: UAZ Patriot
            Muga-muga sing paling apik, nyiapake sing paling ala!

            Sing mesthi! Aku bisa ngomong siji bab - ana pamisah ing elit kita! Dadi dheweke bisa mlayu menyang Medvedev mung kanthi instruksi Putin! Aja menyang mbah! recourse
            1. UAZ Patriot
              UAZ Patriot 9 Agustus 2012 13:59
              -1
              Iku kasunyatan, aku krungu padha arep diasingake Medvedev menyang Timur Jauh ing tiba adoh saka kanca Western? Ing mratelakake panemume, iki mung wiwitan saka buron dening GDP.
              1. kush62
                kush62 9 Agustus 2012 17:37
                -1
                Mbokmenawa Putin dhewe nelpon lan ngandhani rahasia.
  20. layangan
    layangan 9 Agustus 2012 10:58
    +1
    Mesthi, kabeh katon ora duwe pengarep-arep, "paus minke" menek ing endi wae! Nanging, ..., sebutno negara sing, sawise pendhudhukan, dadi sekutu sing setya lan bisa dipercaya kanggo "bug" belang iki (dudu pemerintah, nanging rakyat)
    Kita ora bisa nglindhungi kabeh wong, lan malah mbukak pitulungan fisik kudu diinterpretasikake minangka game kejam saka rong mungsuh ing wilayah manca, muter karo urip wong liya. Lan minangka asil, kita bisa nambah jumlah mungsuh ideologis.
    Kita mung bisa nduduhake tekad lan kesiapan dhewe kanggo nolak kekuwatan apa wae, sing bakal menehi dhukungan moral kanggo wong-wong sing nganggep posisine dhewe ing jagad iki. Yen apa sing ditulis ing kene, aku ngarep-arep, wong-wong sing sadurunge gelo karo sing belang, yen ora bisa nulungi kita, paling ora ngadeg ing pinggir. Lan iku ora ala!
    Kita duwe wektu sethithik kanggo nyiapake perang gedhe kanggo urip, nanging para amer uga ora duwe cukup wektu kanggo ngrampungake krisis kasebut lan bebarengan karo blok "kanca Rusia". Ora mungkin AS lan China, AS lan India, lan AS-Jerman bakal ana ing blok iki - ora mungkin!
    1. layangan
      layangan 9 Agustus 2012 12:37
      0
      Mangkene artikel liyane sing cocog karo kahanan ing sekitar Suriah:
      http://warfiles.ru/show-11078-siriyskaya-golovolomka-i-evolyuciya-mirovoy-sistem
      y.html
      anggit padha wis ditulis ana ing liyane rinci.
  21. Ataturk
    Ataturk 9 Agustus 2012 11:15
    +3
    kanggo alex-pav

    Akeh wong ing Kulon percaya yen dhukungan Rusia kanggo Suriah adhedhasar kepinginan Moskow kanggo entuk keuntungan saka panyedhiya senjata marang pamarentah Bashar al-Assad lan njaga pangkalan laut ing pelabuhan Tartus ing Siria. Nanging, asumsi kasebut entheng lan ora bener. Alesan nyata Rusia nolak tumindak internasional sing angel nglawan rezim Assad amarga wedi nyebarake radikalisme Islam lan kelangan status superpower ing donya ing ngendi negara-negara Barat tambah campur tangan militer.

    Wiwit 2005, jumlah kontrak militer karo Suriah mung 5,5 milyar dolar. Sejatine, iki minangka karya modernisasi Angkatan Udara lan Pertahanan Udara Siria. Lan sanajan Suriah mbayar peralatan sing dikirim ing wektu lan jadwal, Rusia wis mandheg akeh kontrak amarga alasan politik. Kontrak kanggo papat pesawat tempur MiG-31E dibatalake kabeh. Lan bubar dikenal manawa Rusia mandhegake pangiriman sistem rudal anti-pesawat seluler S-300 menyang Suriah.

    Suriah minangka panuku Rusia sing penting, nanging dudu pelanggan utama kanggo senjata Rusia. Ing 2011, mung 5% saka dodolan global peralatan militer Rusia. Ing kasunyatan, Rusia wis suwe ora nyediakake sistem senjata sing paling kuat menyang Damaskus, supaya ora nyebabake nesu Israel lan Kulon. Kadhangkala, tumindak kasebut malah ngrusak hubungan komersial lan politik karo Suriah.

    Ayo ngomong kanthi cetha: pasokan senjata menyang Suriah saiki ora penting banget kanggo Rusia saka sudut pandang komersial utawa teknis militer, lan Suriah ora dadi mitra penting Rusia ing kerjasama militer-teknis.

    Nyatane, Rusia bisa gampang adol maneh senjata sing dipesen dening wong Siria menyang pihak katelu (utamane sing paling larang, kayata jet tempur lan sistem rudal anti-pesawat), saengga bisa nyuda kerugian. Sanajan pamrentah Assad bisa urip, bakal saya ringkih lan ora mungkin bisa terus tuku senjata Rusia.

    Kabijakan Rusia saiki marang Suriah yaiku kanggo ndhukung pamaréntahan Assad lan nyegah intervensi manca sing ditujokake kanggo nggulingake dheweke, kaya sing kedadeyan ing Libya. Presiden Vladimir Putin mung ngarahake pendapat umum lan pendapat masyarakat ahli ing arah sing bener, muter peran sing biasa minangka pembela kepentingan Rusia, nahan rancangan Barat.
    1. nycsson
      nycsson 9 Agustus 2012 11:32
      +2
      Kutipan saka Ataturk
      lan ilang statuse minangka negara adidaya ing donya

      salam! Dadi dheweke wis suwe ilang status iki!
      Kutipan saka Ataturk
      lan kanggo nyegah campur tangan manca kanggo nggulingake dheweke, kaya sing kedadeyan ing Libya.

      Aku mratelakake panemume Rusia ing prakara iki ora bakal dijupuk menyang akun! Aja nyerang mung amarga jam "X" durung teka! Mungkin dheweke ngenteni pungkasane Olimpiade utawa liya-liyane! Sing padha bakal nyerang, Aku wong ora mangu! Iku pitakonan wektu!
      1. Ataturk
        Ataturk 9 Agustus 2012 11:51
        +1
        Kutipan saka nycson
        Salam iki!

        день Добрый.

        Kutipan saka nycson
        Dadi dheweke wis suwe ilang status iki!

        Kanggo sawetara alasan, aku mikir, ndeleng kabeh sing kedadeyan ing jagad iki, ndeleng pembatalan kontrak bersenjata iki, ana ide kanggo percaya yen Putin dadi siji karo dheweke. Karo wong-wong mau, maksudku karo Kulon. Sampeyan ora bisa njupuk Rusia karo tangan kosong, padha ngerti lan ngerti iki ing pen-to-iki, lan apa ora dadi kanca? Aja nyogok? Aja nggodho soko? Kaya sing ditindakake karo Humpback.

        Aku pancene ngarep-arep yen panguwasa KREMLIN ora padha karo Kulon, yen ora salah, manungsa duwe 2 pilihan.

        1) Gulungake pimpinan Kremlin lan pasang patriot sejati Rusia sing bakal ngormati lan tresna marang wargane, lan ora mung St. Petersburg lan Moskow.

        2) Yen dheweke ngasorake awake dhewe, mula kita bisa nyiapake perbudakan. Iku ora guyon. Sampeyan bakal weruh.

        Rusia minangka siji-sijine negara ing donya sing bisa nolak iki saka Kulon. Yen ora, kita ngenteni iki



        Rungokake saka menit 3 lan luwih becik kabeh ing njero lan njaba. Iki perbudakan!! Nonton mung 5 menit. lan tetep gaul!.
        1. nycsson
          nycsson 9 Agustus 2012 12:17
          +4
          Kutipan saka Ataturk
          Kanggo sawetara alasan, aku mikir, ndeleng kabeh sing kedadeyan ing jagad iki, ndeleng pembatalan kontrak bersenjata iki, ana ide kanggo percaya yen Putin dadi siji karo dheweke. Karo wong-wong mau, maksudku karo Kulon.

          Sampeyan ora mbukak planet kanggo kula, pracaya kula! Ing bab iki, aku duwe pendapat sing padha karo sampeyan! Yen ora, ora ana logika sing bisa digunakake!
          Kutipan saka Ataturk
          Yen dheweke ngasorake awake dhewe, mula kita bisa nyiapake perbudakan. Iku ora guyon. Sampeyan bakal weruh.

          Aku maca lan nonton akeh babagan! Aku wis kasengsem ing kabeh kekacoan iki kanggo dangu! Aku ngerti iku ora guyon! Rauh sampeyan ora bakal duwe hak kanggo nglairake anak tanpa ijin, ora kanggo sebutno kabeh liyane! Saiki dheweke bakal mbuwang aku minus kanggo tembung kasebut!

          "Aku pancene ngarep-arep manawa panguwasa Kremlin ora ana ing prau sing padha karo Kulon"
          Lan pangarep-arepku meh mati.
        2. Ilyich
          Ilyich 9 Agustus 2012 21:15
          +1
          Kutipan saka Ataturk
          ana idea kanggo pracaya sing Putin ing siji karo wong-wong mau. Karo wong-wong mau, maksudku karo Kulon. Sampeyan ora bisa njupuk Rusia karo tangan kosong, padha ngerti lan ngerti iki ing pen-to-iki, lan apa ora dadi kanca? Aja nyogok? Aja nggodho soko? Kaya sing ditindakake karo Humpback.

          Aku mikir sampeyan salah. Yen sampeyan bener, mula ora bakal ana penghapusan "perjanjian berbagi produksi", ora bakal ana adopsi "Undang-undang NGO", ora bakal ana persenjataan maneh tentara lan angkatan laut sing luwih cepet, bakal ana. ora wutah ekonomi, ana ora bakal luwih akeh liyane.
          Tumindak kudu diadili. isih ing bisnis ya
  22. alex paw
    alex paw 9 Agustus 2012 11:22
    +2
    "Lan minangka asil, kita bisa nambah jumlah mungsuh ideologis."

    Jumlah mungsuh ora mungkin saya tambah - wis cukup, lan kanca-kanca bisa uga katon nalika ndeleng manawa ora mung ing tembung, nanging uga ing tumindak.

    Lan nasional kapentingan luwih penting tinimbang "interpretasi" wong. Lan sawise "mbukak pitulungan fisik", sing ora marem bakal mung "bakar", nanging semangat tumindak nyata bakal nyuda sethithik.

    Lan "bantuan fisik mbukak" ing wilayah manca luwih apik tinimbang tumindak militer dhewe mengko.
    1. Ataturk
      Ataturk 9 Agustus 2012 11:34
      -3
      Aku duwe kanca cedhak, wong Rusia. Kabeh jenenge Sergey. Kerja ing bea cukai. Ya, dheweke seneng banget karo politik. Bapake minangka kepala penjaga perbatasan ing tapel wates Afghan-Tajik. Aku seneng ngomong karo dheweke babagan politik. Nalika aku ngomong karo dheweke kanggo pungkasan, dheweke nulis iki kanthi terang-terangan lan nulis kanthi online tanpa wedi karo karyane lan nggawe bapake sing dihormati ing posisi sing kikuk. Lan aku sijine teks kang.

      Topik obrolan kita karo dheweke yaiku

      Rusia nyerahake Suriah

      Departemen Luar Negeri AS puas karo penolakan Rusia kanggo nyedhiyakake senjata menyang Suriah nganti bentrokan bersenjata ing kana rampung, nanging pihak Amerika ngenteni konfirmasi resmi babagan informasi iki saka Federasi Rusia, ujare juru bicara Departemen Luar Negeri Patrick Ventrell.


      Ayo diwaca jawabane. Dheweke ngirim aku iki.

      Mesthine, dheweke kepenak - saiki mung senjata pen-do-soviet sing bakal diwenehake menyang Suriah.

      V. Putin ora gelem menehi suaka politik marang Assad.
      Apa penting banget kanggo Putin yen Assad ditembak?
      Utawa dheweke jijik karo wong sing ngupayakake politik vektor?
      Assad lelungan menyang Paris luwih kerep tinimbang menyang Moskow, supaya Prancis kang kinasih
      lan menehi papan perlindungan.
      Utawa njupuk Serbia padha? Apa dheweke wis kekancan karo Rusia?
      Ora! Padha tansah nguripake munggah irung, lan saiki padha lungguh ing taek.
      Kita pancen ora duwe sekutu nyata. Multi-vektor - wis entuk agêng-a.
      Ana Ethiopia, nanging kita ngiyanati lan negara dibagi dadi rong bagéan.
      Perlu dimangerteni manawa kabeh wong ing jagad iki ngerti babagan iki.

      Rabi ing program Shevchenko ngandika apik babagan iki:
      "Rusia nduweni reputasi sing ala banget ing donya: dheweke ngiyanati kabeh wong yen sampeyan kanca karo dheweke, sampeyan bakal dadi saham, kaya Najibullah, utawa ing jerat, kaya Hussein, utawa sampeyan mati ing Den Haag ing kahanan aneh."
      Mesthine, negara maksiat kasebut kudu cepet ilang saka peta geografis,
      minangka M. Thatcher ngandika: "Rusia mesthi mati."

      Paling kamungkinan, kita ora bakal duwe wektu kanggo golek presiden normal.
      Nuwun sewu


      Aku njaluk ngapura yen kiriman iki nyinggung sapa wae.
      1. UAZ Patriot
        UAZ Patriot 9 Agustus 2012 12:34
        +4
        Frasa: "Assad lelungan menyang Paris luwih kerep tinimbang menyang Moskow, supaya Prancis sing ditresnani
        lan menehi papan perlindungan marang dheweke." Sejatine diucapake kaya mangkene "Gaddafi lelungan menyang Paris luwih kerep tinimbang menyang Moskow, supaya Prancis sing ditresnani
        lan menehi papan perlindungan."

        KOWE ORA JENENG KITA DEZU IKI!!! duka
      2. layangan
        layangan 9 Agustus 2012 12:49
        +3
        Napa "repost" pendapat pribadi sing dudu wong sing paling wewenang? (dheweke ngaku pangarang saka gagasan "sarwa" iki?)
        Lan pangandikane rabi ......! Apa Brzezinski katon kaya rabi? Tapi yoo..., akeh sing nang sinagog, yo mung kupinge, digantung.... .
      3. kush62
        kush62 9 Agustus 2012 17:44
        +1
        Carane "Comrade" lancar trik reged cilik ing guise saka care lan kekancan karo Rusia. Timur minangka masalah sing rumit. A atus kaping apologize lan vtyuhivaet misinformation. Aku ora pengin mikir kaya ngono, aku ora pengin mikir kaya ngono. Aja mikir. Ora ana sing meksa. Piye wae kita bakal ngerti. Ing sawetoro wektu, dheweke nggawe wong lanang saka adat.
        1. Ataturk
          Ataturk 9 Agustus 2012 20:56
          -2
          Kutipan saka kush62
          Carane "Comrade" lancar trik reged cilik ing guise saka care lan kekancan karo Rusia.


          Apa sampeyan ngadili dhewe?
  23. nycsson
    nycsson 9 Agustus 2012 11:26
    +3
    Artikel sing apik!

    "Donya saiki mung disimpen dening rudal Soviet sing ditinggalake ing Rusia (utawa Rusia, nanging digawe adhedhasar teknologi Soviet). Ing skenario inersia, ing maksimal sepuluh taun, sistem pertahanan rudal Amerika bakal lumpuh pertahanan iki. Rusia ora duwe luwih saka sepuluh taun kanggo nyiapake agresi langsung marang dheweke."

    Lan iki sing paling cedhak karo bebener! Sing paling penting yaiku pemerintah kita ngerti iki!
  24. Samovar
    Samovar 9 Agustus 2012 11:26
    +8
    Siap-siap maneh. Yen kita mbela Suriah, kita bisa menang luwih akeh wektu. Lan aja wedi karo NATO lan PBB iki - supaya kita diajeni, kita kudu tumindak brazenly lan decisively. Dheweke nglarang pasokan senjata menyang Suriah, nanging kita ora peduli lan ora peduli - kita mbantu pamrentah sing sah. Yen Obama meh langsung mratelakake dhukungan kanggo teroris, banjur kenapa kita kudu isin. Lan terorisme, kaya sing sampeyan ngerteni, minangka penyakit sing mbutuhake perawatan sing kuat.
  25. Straus_zloy
    Straus_zloy 9 Agustus 2012 11:56
    +1
    Skenario kemungkinan perang donya anyar


    http://www.odnako.org/blogs/show_16246/
  26. vikrus
    vikrus 9 Agustus 2012 12:08
    0
    Iki minangka woh dermocracy Rusia, .. Pamrentah Rusia, nglanggar perjanjian karo panguwasa sah Suriah lan Iran, nolak kanggo nepaki kontrak kanggo sumber sistem pertahanan (sing ing mangsa bakal temtunipun nemtokake linuwih saka supplier kanggo maksud apa. customer potensial) supaya dadi ora, ora digunakake, carane please dermocrators Western, Lan iki ing wektu iki padha Western "makhluk" kabuka wara-wara support kanggo rezim teroris anti-pamaréntah marang iki negara padha kanggo kang Rusia iki mestine kanggo sumber. senjata ing persetujuan nanging dumadakan nolak ..., Lan iki nalika dermocrators Western ora duwe wektu ilang, padha mbukak lan impudently nyuplai kabeh bisa kajaba saka pembangunan paling anyar kanggo pasukan sing destabilize negara iki. Bapak-bapak, ana sing bisa ndeleng logika ing kene, ..kenapa Rusia nanggapi "sluggish"? Nanging sampeyan ora bisa nyebut apa-apa kajaba ngiyanati. Ora nggumunake manawa jagad liyane, ndeleng "kegiatan" kaya ngono, nyelehake kertu ing Staticus ... ora pengin dadi sabanjure ing bidang dermocratic ngowahi BY_FORCE dadi demokrasi Kulon.
  27. vikrus
    vikrus 9 Agustus 2012 12:15
    0
    Iki minangka woh-wohan dermocracy Rusia, .. Pamrentah Rusia, nglanggar perjanjian karo panguwasa sah Suriah lan Iran, nolak kanggo nepaki kontrak kanggo sumber sistem pertahanan (sing ing mangsa bakal temtunipun nemtokake <faktor linuwih> saka Supplier kanggo sembarang customer potensial) supaya dadi ora, ora liya nanging kanggo please dermocrators Western, Lan iki ing wektu nalika padha Western "makhluk" kabuka ngumumake support kanggo rezim teroris anti-pamaréntah marang negara sing padha Rusia ana. mesthine kanggo nyedhiyakake senjata miturut perjanjian kasebut ... Nalika dermocrators Western ora kelangan wektu, kanthi terang-terangan lan ora sopan nyedhiyakake kabeh sing bisa ditindakake kajaba pangembangan paling anyar kanggo pasukan sing ngrusak negara kasebut. Rusia mabur ing "apik" guise saka peacemaker. Nanging Gusti ... donya wis ora mambu tentrem kanggo dangu ... Kita bakal ngarep-arep sing kabeh negara bakal ing mburi "masalah kita", mbok menawa ana sing weruh logika kene, .. kok Rusia nanggepi kaya " moderat"? Ora nggumunake yen jagad liyane, ndeleng "kegiatan" kaya ngono, nyelehake kertu ing Staticus ... ora pengin dadi sabanjure ing bidang transformasi dermokratik lan kepentingan nasional Amerika Serikat dadi demokrasi Barat. Donya katon ing Rusia lan ndeleng ....
  28. vikrus
    vikrus 9 Agustus 2012 12:21
    +1
    Iki minangka woh dermokratisasi saka Gorby, .. Pamrentah Rusia, nglanggar perjanjian karo panguwasa sing sah ing Suriah lan Iran, nolak kanggo nepaki kontrak kanggo pasokan sistem pertahanan (sing ing mangsa ngarep bakal nemtokake <faktor linuwih> saka Supplier kanggo maksud apa customer potensial) supaya, ora digunakake, carane please dermocrators Western, Lan iki ing wektu iki padha Western "makhluk" kabuka ngumumake support kanggo rezim teroris anti-pamaréntah marang negara sing padha Rusia. mesthine kanggo nyedhiyakake senjata miturut persetujuan ... Nalika dermocrators kulon, tanpa mbuang wektu, nyedhiyakake kabeh kanthi terang-terangan lan ora sopan, kajaba perkembangan paling anyar, menyang pasukan sing ngrusak negara kasebut. Rusia otmezhivaetsya ing "niat apik" ing guise saka peacemaker. Nanging Gusti ... donya wis suwé ora mambu tentrem ana ... Kita bakal ngenteni nganti kabeh negara ing mburi liyane saka <masalah kita>, mbok menawa ana sing weruh logika kene, nanging aku pribadi ora. , kok Rusia nanggepi <moderate> ?. Ora nggumunake yen jagad liyane, ndeleng "kegiatan" kasebut, nyelehake kertu ing Staticus ... ora pengin dadi sabanjure ing bidang dermocratic ngowahi kepentingan nasional AS dadi sekolah demokrasi Barat. Donya katon ing Rusia, nanging ndeleng ....
    1. nycsson
      nycsson 9 Agustus 2012 13:48
      0
      Kutipan saka vikrus
      Donya katon ing Rusia, nanging ndeleng ....

      Sampeyan mesthi duwe plus!
  29. UAZ Patriot
    UAZ Patriot 9 Agustus 2012 12:37
    +1
    Aku weruh kabar iki wingi ing situs siji, dina iki aku ketemu ing liyane, nanging sakperangan alesan padha meneng ing warta saka saluran Siria:

    Pasukan Turki nyerang wilayah Siria tanpa deklarasi perang resmi. Kolom peralatan militer Turki, sing didhukung dening helikopter militer, manggoni kutha Jarablus ing Siria.

    Saluran TV satelit Press-TV ngonfirmasi informasi babagan invasi Turki ing Suriah. Ing 7 Agustus, saluran Press-TV ngumumake yen unit tentara Turki, sing didhukung kendaraan lapis baja lan helikopter tempur, nyabrang tapel wates Siria lan mlebu ing kutha Jarablus.

    Saluran TV ora nglaporake manawa wong Turki nemoni perlawanan.

    Sadurungé ana informasi sing Turki konsentrasi akeh pasukan lan tapel wates Turki-Syria. Secara resmi, Turki nerangake konsentrasi pasukan kasebut ing cedhak tapel wates negara merdika sing tentrem minangka latihan. Kajaba iku, pimpinan Turki wis bola-bali nyatakake yen wis siyap nyerang wilayah Suriah sing merdika.

    Jarablus dumunung ing tapel wates karo Turki, udakara 100 kilometer sisih lor-wétan Aleppo, kutha paling gedhé lan ibukutha ékonomi ing Suriah.
    1. Pacifist
      Pacifist 9 Agustus 2012 13:40
      0
      Ya wis dakwiwiti dhiskusi kabar iki....nanging kayane wong-wong kuwi bener lan disa.
      1. UAZ Patriot
        UAZ Patriot 9 Agustus 2012 14:00
        +1
        Dheweke meneng ing saluran warta Siria, kayane ya.
        1. UAZ Patriot
          UAZ Patriot 9 Agustus 2012 14:15
          +3
          Iki episode wingi.

    2. September
      September 9 Agustus 2012 22:42
      0
      desa.

      Turki nesu.
  30. Zabvo
    Zabvo 9 Agustus 2012 13:50
    0
    nalika Putin dadi presiden saka 2000 kanggo 2008 (taun lemak), kang bisa radikal malih mundhakaken ekonomi Rusia dening nandur modal petrodollars ing pangembangan industri, tinimbang kang luwih seneng saran Kudrin lan wiwit sijine kabeh dhuwit menyang dana stabilisasi. Aku nganggep iki minangka kesalahan gedhe saka Putin. Mesthine, dhuwit dana stabilisasi mbantu krisis kasebut, nanging aku mikir yen pemerintah nandur modal dhuwit ing industri, mula ora ana krisis sing bakal elek kanggo kita. Apa bisa luwe karo tanduran lan pabrik sing kerja. Zyuganov bola-bali nawakake Kudrin lan Putin kanggo nandur modal ing industri pertahanan, penerbangan, lan pertanian, nanging dheweke ora peduli ..... dadi
  31. wong liyo595
    wong liyo595 9 Agustus 2012 15:18
    +2
    Warga negara ora percaya karo kemampuan pemerintahe kanggo ngrampungake sanajan alasan sing adil. Negara ora percaya karo kekuwatane dhewe. Pamrentah ora percaya karo kekuwatane rakyat lan ora mikir babagan persetujuan tumindake, nanging disetujoni dening pusat kekuwatan lan teror jagad. ...Aku percaya, aku isih percaya ... Ossetians bisa nglindhungi ing taun 2008 .......... ora ana serangan langsung marang kita, lan ora perlu ngirim pasukan kita lan campur tangan ing konflik internal. ........ .. cukup yen asu-asu perang aja nganti nggigit Assad ......... lan resolusi PBB iku sifate penasehat lan ora wajib. apa wae ...... iki dudu Dewan Keamanan ..... ... Rusia nindakake perkara sing bener ........... kaya sing diomongake Stolypin, kita butuh 20 taun urip tanpa kejutan lan Rusia bakal bisa kaget donya, minangka wis rampung luwih saka sapisan, ora kaping pindho
  32. Zabvo
    Zabvo 9 Agustus 2012 15:33
    +1
    Kutipan saka: strannik595
    kita kudu 20 taun urip tanpa gawe kaget

    Apa sampeyan miwiti ngetung saka taun?
  33. Kobra66
    Kobra66 9 Agustus 2012 16:19
    +4
    Nanging Muammar Gaddafi ngandika:
    "Ing September 2009, Muammar Gaddafi teka ing Amerika Serikat kanggo sesi 64th saka Majelis Umum PBB. Tinimbang 15 menit sing diwènèhaké, wicara Gaddafi ing podium saka Majelis Umum langgeng siji lan setengah jam. proyek kanggo 75 menit, ing siji wayahe ora tahan lan nguwuh menyang mikropon ing basa Arab: "Aku ora bisa njupuk maneh", sawise kang diganti dening kepala misi Arab PBB Gaddafi jumangkah ing podium lan ngandika: "Malah anakku Obama ngandika sing iki rapat sajarah." Ing wicara, pimpinan Libya banget ngritik Dewan Keamanan PBB, nelpon iku "dewan teroris." Nyekel piagam PBB, Gaddafi ngandika sing, miturut dokumen iki, pasukan militer mung digunakake dening keputusan PBB kanthi idin kabeh negara anggota organisasi, sing nyatakake yen sajrone ana PBB "negara-negara gedhe nglawan 64 perang nglawan sing cilik" lan "PBB ora nindakake apa-apa kanggo nyegah. perang iki." Dheweke nyaranake mindhah markas PBB saka Hemisphere Kulon menyang Timur - "contone, menyang Libya." Muammar Gaddafi mbela hak Taliban kanggo nggawe emirat Islam lan malah nyentuh para perompak Somalia:
    Bajak laut Somalia dudu bajak laut. India, Jepang, Australia, sampeyan bajak laut. Sampeyan mancing ing perairan teritorial Somalia. Lan Somalia nglindhungi pasokan, panganan kanggo anak-anake ... Aku weruh bajak laut iki, aku ngomong karo dheweke.
    Pimpinan revolusi Libya ngumumake yen Presiden AS George W. Bush lan Perdana Menteri Inggris Tony Blair pribadi melu eksekusi Presiden Irak Saddam Hussein, nuntut diselidiki babagan pembunuhan John F. Kennedy lan Martin Luther King, lan nawakake kanggo nggawe Barack Obama presiden AS kanggo urip. Ing pungkasan pidato, Gaddafi ujar: "Sampeyan wis kesel. Sampeyan kabeh turu" lan ninggalake podium kanthi tembung "Sampeyan nglairake Hitler, dudu kita. Kowé nganiaya wong-wong Yahudi. Lan sampeyan nganakake holocaust!"]"
  34. blackjack
    blackjack 9 Agustus 2012 17:20
    +1
    Quote: Zabvo
    nalika Putin dadi presiden saka 2000 kanggo 2008 (taun lemak), kang bisa radikal malih mundhakaken ekonomi Rusia dening nandur modal petrodollars ing pangembangan industri, tinimbang kang luwih seneng saran Kudrin lan wiwit sijine kabeh dhuwit menyang dana stabilisasi.

    Bisa nanging ora. Amarga ora bisa nindakake reformasi peradilan sing normal. Ing endi bakal dadi pengadilan independen (saka Kremlin). Yen ora ana fungsi normal sistem peradilan lan penegakan hukum, kabeh dhuwit bakal dicolong kanthi cepet. Nanging supaya Kremlin duwe pengadilan sing mandiri yaiku ngethok cabang-cabang kasebut. Ana keraguan babagan legitimasi panguwasa Kremlin.
  35. ShturmKGB
    ShturmKGB 9 Agustus 2012 20:51
    0
    Aku ora mikir manawa ana negara sing bakal mutusake perang dunia katelu kanthi sadar, ana prakara liya sing bisa ditindakake ...
    1. Bazilevs
      Bazilevs 9 Agustus 2012 22:00
      +2
      Iku tansah lucu kanggo ngrungokake utawa maca komentar kuwi, minangka kolega dihormati ShturmKGB wrote, iku ora perlu kanggo mikir kanggo wong liya, siji kudu mirsani tumindak, acara sing nuduhake niat bener. Kabeh wis nyiapake perang kanggo dangu, mungsuh kemungkinan mbusak sekutu sing bisa nyerang saka flanks, ana persiapan taktik lan distribusi pasukan kanggo nyiapake invasi ing mangsa ngarep, kaya ngilangi potongan catur kanggo checkmate raja. , kabeh gerakan lan opsi sing bisa lan ora bisa diwilang ... dadi wektune kabeh wong lanang mandheg ngombe lan latihan fisik wis suwe, amarga bakal dibutuhake.
      1. Nick
        Nick 14 Agustus 2012 23:07
        0
        Kutipan saka Bazilevs
        Dadi wis suwe kabeh wong lanang mandheg ngombe lan latihan fisik, amarga bakal dibutuhake.

        Luwih becik permanen ...
  36. vladimir70
    vladimir70 9 Agustus 2012 21:38
    -2
    Saka 3 nganti 5 taun, lan bisa uga luwih dhisik, kita bakal nggabungake Libya lan Suriah lan Yugoslavia ing Rusia ....... Gusti Allah ngalang-alangi .....
  37. September
    September 9 Agustus 2012 22:32
    0
    gedhe kita duwe kabeh dhuwit ana, supaya padha nguripake kuldi.
  38. 12Ural12
    12Ural12 9 Agustus 2012 23:28
    0
    Ora suwe bakal dibutuhake kanggo ngumumake perang nglawan buta huruf. Kuwi kaluwihane pamarentah saiki.