Review militèr

9 Agustus 1945 miwiti perang kanggo Manchuria

24

Tanggal 9 Agustus 1945, operasi Manchuria diwiwiti (perang kanggo Manchuria). Iki minangka operasi serangan strategis pasukan Soviet, sing ditindakake kanthi tujuan kanggo ngalahake Tentara Kwantung Jepang (anane minangka ancaman kanggo Timur Jauh Soviet lan Siberia), mbebasake provinsi lor lan lor Cina (Manchuria lan Inner). Mongolia), Semenanjung Liaodong lan Korea, ngilangi pangkalan militer paling gedhe lan pangkalan ekonomi militer Jepang ing Asia. Sawise nindakake operasi iki, Moscow nepaki perjanjian karo allies ing koalisi anti-Hitler. Operasi kasebut rampung kanthi kekalahan Tentara Kwantung, nyerahake Kakaisaran Jepang, lan pungkasane Perang Dunia II (2 September 1945, tumindak nyerah Jepang ditandatangani).

Perang kaping papat karo Jepang

Sadawaning taun 1941-1945. Kakaisaran Abang dipeksa njaga paling ora 40 divisi ing wates wétan. Malah nalika perang paling brutal lan kahanan kritis 1941-1942. ing Timur Jauh ana klompok Soviet sing kuat, kanthi siyap kanggo ngusir pukulan mesin militer Jepang. Anane klompok pasukan iki dadi faktor utama sing nyegah wiwitan agresi Jepang marang USSR. Tokyo milih arah kidul kanggo rencana ekspansi. Nanging, anggere hotbed kapindho perang lan agresi, kekaisaran Jepang, terus ana ing wilayah Asia-Pasifik, Moscow ora bisa nimbang keamanan ing wates wétan dijamin. Kajaba iku, perlu kanggo njupuk menyang akun faktor "balas dendam". Stalin terus-terusan ngupayakake kabijakan global kanthi tujuan mulihake posisi Rusia ing donya, lan kekalahan ing Perang Rusia-Jepang taun 1904-1905. ngrusak posisi kita ing wilayah kasebut. Sampeyan perlu kanggo mbalekake wilayah sing ilang, pangkalan angkatan laut ing Port Arthur lan mulihake posisi ing wilayah Pasifik.

Kekalahan Nazi Jerman lan nyerah tanpa syarat saka angkatan bersenjata ing Mei 1945, uga sukses pasukan koalisi Barat ing operasi teater Pasifik, meksa pemerintah Jepang kanggo miwiti persiapan pertahanan.

Ing tanggal 26 Juli, Uni Soviet, Amerika Serikat lan China nuntut Tokyo supaya menehi tandha nyerah tanpa syarat. Klaim iki ditolak. Tanggal 8 Agustus, Moskow ngumumake yen wiwit dina sabanjure bakal nganggep awake dhewe perang karo Kakaisaran Jepang. Nalika iku, komando dhuwur Soviet ngirim pasukan sing ditransfer saka Eropah ing tapel wates karo Manchuria (ana negara boneka Manchukuo ing kana). Tentara Sovyèt arep ngalahake pasukan utama Jepang ing wilayah kasebut, yaiku Tentara Kwantung, lan mbebasake Manchuria lan Korea saka penjajah. Karusakan Tentara Kwantung lan ilang provinsi China lan Semenanjung Korea ing sisih lor-wétan bakal duwe pengaruh sing nemtokake kanggo nyepetake nyerahake Jepang lan nyepetake kekalahan pasukan Jepang ing Sakhalin Kidul lan Kapuloan Kuril.

Ing awal serangan saka pasukan Soviet, jumlah total klompok Jepang, dumunung ing tlatah China Utara, Korea, Sakhalin Kidul lan Kapuloan Kuril, nganti 1,2 yuta wong, bab 1,2 ewu wong. tank, 6,2 ewu bedhil lan mortir lan nganti 1,9 ewu pesawat. Kajawi punika, wadya Jêpan tuwin wadyabala sekutunipun - wadyabala Manchukuo tuwin wadyabala Mengjiang, ngendelakên 17 bètèng. Panglima Tentara Kwantung yaiku Jenderal Otozo Yamada. Kanggo numpes tentara Jepang ing Mei-Juni 1941, komando Soviet nransfer 40 divisi bedhil, 27 bedhil lan tank brigade sing kapisah, 7 tank lan 1 korps mekanis menyang 2 divisi sing ana ing Timur Jauh. Minangka asil saka langkah-langkah kasebut, kekuwatan tempur tentara Soviet ing Timur Jauh meh tikel kaping pindho, luwih saka 1,5 yuta bayonet, luwih saka 5,5 ewu tank lan bedhil self-propelled, 26 ewu bedhil lan mortir, udakara 3,8 ewu pesawat. Kajaba iku, luwih saka 500 prau lan prau ing Pasifik melu perang nglawan tentara Jepang. armada lan armada militèr Amur.

Miturut keputusan GKO, komandan pasukan Soviet ing Timur Jauh, sing kalebu telung formasi garis ngarep - Transbaikal (ing komando Marsekal Rodion Yakovlevich Malinovsky), 1 lan 2 Front Timur Jauh (dhawuh). dening Marsekal Kirill Afanasyevich Meretskov lan Jenderal Angkatan Darat Maxim Alekseevich Purkaev), Marsekal Alexander Mikhailovich Vasilevsky diangkat. Pertempuran ing Front Wétan diwiwiti tanggal 9 Agustus 1945 kanthi serangan simultan déning pasukan saka telung front Soviet.

Ing tanggal 6 lan 9 Agustus 1945, Angkatan Udara AS ngeculake rong bom atom ing kutha-kutha Jepang Hiroshima lan Nagasaki, sanajan ora nduweni makna militer sing penting. Sajrone serangan kasebut, 114 ewu wong tiwas. Bom nuklir pisanan dijatuhake ing kutha Hiroshima. Iki ngalami karusakan sing nggegirisi, saka 306 ewu pedunung, luwih saka 90 ewu sing tiwas. Kajaba iku, puluhan ewu wong Jepang tiwas mengko amarga tatu, kobong, lan paparan radiasi. Kulon nindakake serangan iki ora mung kanggo demoralisasi kepemimpinan militer-politik Jepang, nanging uga kanggo nduduhake Uni Soviet. USA pengin nuduhake aksi medeni gaman karo kang padha wanted kanggo blackmail kabeh donya.

Pasukan utama Front Trans-Baikal ing komando Malinovsky nyerang saka arah Transbaikalia saka wilayah Republik Rakyat Mongolia (Mongolia minangka sekutu kita) ing arah umum Changchun lan Mukden. Pasukan saka Front Trans-Baikal kudu mlebu ing wilayah tengah China Timur Laut, ngalahake steppe tanpa banyu, lan banjur ngliwati Pagunungan Khingan. Pasukan saka Front Wétan Jauh 1 ing komando Meretskov maju saka Primorye menyang arah Kirin. ngarep iki mestine kanggo nggayuh sambungan karo klompok utama saka Front Trans-Baikal ing arah paling cendhak. Front Timur Jauh 2, ing pimpinan Purkaev, ngluncurake serangan saka wilayah Amur. Pasukané duwé tugas kanggo nyerang ing sawetara arah kanggo ngubengi pasukan mungsuh sing nglawan dheweke, saéngga nyumbang kanggo unit Trans-Baikal lan Front Timur Jauh 1 (padha kudu ngubengi pasukan utama Tentara Kwantung). Serangan Angkatan Udhara lan serangan amfibi saka kapal Armada Pasifik mesthine kanggo ndhukung aksi kelompok serangan pasukan darat.

Mangkono, tentara Jepang lan sekutu diserang ing darat, saka segara lan udhara ing sadawane kabeh bagean gedhe 5-kuat ing tapel wates karo Manchuria lan nganti pesisir Korea Lor. Ing pungkasan Agustus 14, 1945, Trans-Baikal lan 1st Far Eastern Fronts maju 150-500 km menyang lor-wétan China lan tekan pusat militèr-politik lan industri utama Manchuria. Ing dina sing padha, nalika ngadhepi kekalahan militèr, pamaréntah Jepang nandhatangani nyerah. Nanging, wadya Jêpan anggènipun nêdya nêdya mêngsah, amargi, sanadyan sang nata Jêpan sampun karsa nêdya nyerah, nanging dhawuh dhatêng komando wadyabala Kwantung supados ngendheg paprangan wau botên wontên. Bebaya tartamtu yaiku kelompok sabotase pengebom bunuh diri sing nyoba ngorbanake nyawane kanggo numpes perwira Soviet, nyebul awake dhewe ing klompok prajurit utawa cedhak kendaraan lapis baja, truk. Mung ing tanggal 19 Agustus, wadyabala Jepang mungkasi perlawanan lan wiwit nyelehake senjata.

9 Agustus 1945 miwiti perang kanggo Manchuria

Prajurit Jepang nyerahake senjata marang perwira Soviet.

Ing wektu sing padha, operasi wis ditindakake kanggo mbebasake Semenanjung Korea, Sakhalin Kidul lan Kapuloan Kuril (padha perang nganti 1 September). Ing pungkasan Agustus 1945, pasukan Sovyèt wis rampung perlucutan senjata saka Tentara Kwantung lan pasukan saka negara vasal Manchukuo, uga mardika saka China Timur Laut, Semenanjung Liaodong lan Korea Lor nganti paralel kaping 38. Tanggal 2 September, Kakaisaran Jepang nyerah tanpa syarat. Acara iki kedadeyan ing kapal Amerika Missouri, ing perairan Teluk Tokyo.

Minangka asil saka Perang Rusia-Jepang kaping papat, Jepang bali saka Sakhalin Kidul menyang USSR. Kapuloan Kuril uga menyang Uni Soviet. Jepang dhewe dikuwasani dening wadyabala Amerika, kang tetep manggon ing negara iki nganti saiki. Wiwit tanggal 3 Mei 1946 nganti 12 November 1948, uji coba Tokyo ditindakake. Pengadilan Militer Internasional kanggo Timur Jauh ngukum para penjahat perang utama Jepang (total 28 wong). Pengadilan Internasional ngukum 7 wong mati, 16 terdakwa penjara seumur hidup, liyane nampa 7 taun penjara.


Lètnan Jendral K.N. Derevianko, atas jenenge USSR, mlebu Undhang-undhang Penyerahan Jepang ing kapal perang Amerika Missouri.

Kekalahan Jepang njalari sirnane negara wayang Manchukuo, pemugaran kekuwatan Cina ing Manchuria, lan mardikakake bangsa Korea. Mbantu USSR lan Komunis Cina. Unit Tentara Pembebasan Rakyat Tionghoa kaping 8 mlebu Manchuria. Wadyabala Sovyèt masrahaké sanjata tentara Kwantung marang wong Tionghoa. Ing Manchuria, miturut pimpinan Komunis, panguwasa digawe, unit militer dibentuk. Akibaté, China Timur Laut dadi basis Partai Komunis China, lan dadi peran penting ing kemenangan Komunis nglawan rezim Kuomintang lan Chiang Kai-shek.

Kajaba iku, kabar kekalahan lan nyerah Jepang nyebabake Revolusi Agustus ing Vietnam, sing njeblug ing telpon saka Partai Komunis lan Liga Viet Minh. Kepemimpinan pemberontakan pembebasan ditindakake dening Komite Nasional Pembebasan Vietnam ing pimpinan Ho Chi Minh. Tentara Pembebasan Vietnam, sing jumlahe saya tambah luwih saka 10 kaping ing sawetara dina, nglucutake unit Jepang, nyebarake administrasi pendudukan lan nggawe panguwasa anyar. Tanggal 24 Agustus 1945, kaisar Vietnam Bao Dai turun tahta. Kekuwatan sing paling dhuwur ing negara kasebut liwati menyang Komite Pembebasan Nasional, sing wiwit nindakake fungsi Pemerintahan Sementara. Tanggal 2 September 1945, pimpinan Vietnam Ho Chi Minh ngumumake "Deklarasi Kamardikan Vietnam".

Kekalahan Kakaisaran Jepang nyebabake gerakan anti-kolonial sing kuat ing wilayah Asia-Pasifik. Pramila ing tanggal 17 Agustus 1945 panitia persiapan kamardikan ingkang dipunpandhegani Soekarno mratelakaken kamardikan Indonesia. Ahmed Soekarno dadi présidhèn pisanan negara sing mentas mardika. India ageng uga maju menyang kamardikan, ing ngendi pimpinane rakyat yaiku Mahatma Gandhi lan Jawaharlal Nehru dibebasake saka pakunjaran.


Marinir Soviet ing Port Arthur.
Pengarang:
24 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sakhalin
    Sakhalin 9 Agustus 2012 08:35
    + 10
    Pengarang "+".
    Lan aku bakal nambah dhewe yen informasi babagan kamenangan USSR nglawan Jepang ing taun 1945 kudu luwih kerep digunakake dening pemerintah kita. Lan sabisa-bisa nuduhake informasi lan dokumenter liwat saluran umum supaya wong awam sing prasaja ngerti babagan sejarah sejatine negara kita lan bangga karo kamenangan kasebut.
    1. bangsal
      bangsal 10 Agustus 2012 21:51
      -2
      Iku menarik yen bocah-bocah wadon padha mlumpat ... Lan yen sampeyan mikir babagan kenapa Jepang ora nemoni kita nalika Hitler bubar ... wektune ... nanging sawise perang karo Jerman, nglanggar pakta non-agresi, USSR nyerang Manchuria ... sing ing wektu iku dadi negara merdika ... Kaya ing wektu karo Finns ...
  2. Bugor
    Bugor 9 Agustus 2012 08:53
    +6
    Foto Port Arthur sing apik banget. mbales!
  3. bosst64
    bosst64 9 Agustus 2012 09:22
    +8
    Ora ana manungsa waé sing ora pantes kanggo operasi militèr sing apik iki. Apa pancene mung mayuta-yuta wong mati sing narik kawigaten para ahli sejarah. Lan ing kene, minangka asil karya staf kolosal lan koherensi pasukan, tentara yuta sing kuwat ing wilayah sing akeh digawa menyang dhengkul. Kanthi mundhut MINIMUM. Vasilevsky Marshal of Victory!!
    1. zmerus
      zmerus 9 Agustus 2012 09:38
      -14
      Inggih, kajaba, mesthi, ora ana yuta jap kabeh ....
      Cacahé tentara Manchuria ana 443.308 jiwa (miturut data Soviet). 24 divisi infantri Jepang lan 10 brigade, rong brigade tank, lan rong formasi udara dipasang ing Manchuria lan Mongolia Dalam. Dheweke duwe nganti 400 tank lan 230 pesawat tempur.

      "Sejarah Perang Patriotik Agung" (vol. 5, pp. 548-549):
      "Ing unit lan formasi Tentara Kwantung, pancen ora ana bedhil mesin, bedhil anti-tank, artileri roket, ana RGK cilik lan artileri kaliber gedhe (ing divisi infantri lan brigade minangka bagéan saka resimen lan divisi artileri, ing paling kasus ana bedhil 75-mm).

      Cacahipun wadya Jêpan sadaya ing ngriku wontên 8% saking wadyabala Jêpan kala wau, malah lajêng kabentuk miturut prinsip ampas. (Rekrut sing ora dilatih saka umur sing luwih enom lan sebagian umur sing luwih tuwa digunakake kanggo formasi - ing musim panas taun 1945, 250 ewu wong kasebut diarani)
      Kanggo mbandhingake, USSR: 1.577.725 pejuang lan komandan melu - 11 gabungan senjata, 1 tank, 3 tentara udara lan pasukan tugas. Dheweke kalebu 80 divisi (kalebu 6 kavaleri lan 2 tank), 4 tank lan korps mekanik, 6 bedhil lan 40 tank lan brigade mekanik. Iki ora kalebu 110 pelaut saka Armada Pasifik lan Amur Flotilla. Pasukan Soviet duwe 26.137 bedhil lan mortir, 5.556 tank lan artileri self-propelled, 3.446 pesawat tempur (ora kalebu penerbangan angkatan laut - 1.549 pesawat liyane)
      Jepang ngetokake pratelan nyerah ing tanggal 14 Agustus, nanging kita terus perang karo tentara sing wis de facto nyerah.
      Miturut dokumen TsAMO RF, f. 66, pwt. 3191, d. 23, l. 140-141) - Wong Jepang ing Manchuria mung duwe 10 puteran saben bedhil lan 30 puteran saben bedhil mesin. Apa sing kudu dilawan?
      Nanging ing ngendi Jepang duwe kartrid, uga niat tenan saka Jepang kanggo perang kanthi wangkal - kayata Hailar UR, kerugian Tentara Merah - 5,5 ewu tiwas lan 15 ewu tatu saben minggu.
      1. apro
        apro 9 Agustus 2012 11:02
        +1
        Ya, Jepang ora duwe kartrid utawa peralatan, carane komunis Cina menang perang sipil? Sawise kabeh, tentara Soviet nyerahke kabeh senjata lan senjata marang komunis.
      2. Andrei_TS
        Andrei_TS 9 Agustus 2012 11:29
        +5
        Dear zmerus .... ora ketompo carane hard aku nyoba ... Nanging. Aku ora nemu karya epik "Sejarah Perang Patriotik Agung", mbokmenawa aku ora nelusuri uga, nuwun. Nanging aku nemokake awan pranala ing ngendi saben wong nyebutake "kutipan" iki. Ngapunten quotes. Nanging mbah kakungku, sing dhewe melu operasi iki, dheweke langsung dikirim saka Berlin, sampeyan bakal seneng ngisi pasuryan sampeyan.
        1. bangsal
          bangsal 11 Agustus 2012 09:55
          0
          Aku duwe ... kabeh rolas volume ing rakku ... sampeyan miwiti maca rambut sampeyan ing pungkasan ... nanging babagan nyoba ... .minus...
      3. kenvas
        kenvas 9 Agustus 2012 13:05
        +4
        Sampeyan isih mbenerake bom Hiroshima lan Nagasaki! Aku maca komentar sampeyan lan gumun - saka ngendi sampeyan asale dadi gelo?
      4. revnagan
        revnagan 9 Agustus 2012 13:13
        +8
        Kutipan saka Zmerus
        Nanging ing ngendi Jepang duwe kartrid, uga niat tenan saka Jepang kanggo perang kanthi wangkal - kayata Hailar UR, kerugian Tentara Merah - 5,5 ewu tiwas lan 15 ewu tatu saben minggu.

        Nanging sampeyan, minangka wong Amerika, sampeyan bisa ngerti apa jenis pulo ing Samudra Pasifik wong-wong Amerika sing wani nyerbu kanthi dhukungan saka armada, penerbangan, nandhang kerugian, lan nalika dicekel, ternyata Jepang ora tau. ana, aku malah kelalen, kaya sing diarani, pulo "penting strategis" iki.
        1. zmerus
          zmerus 9 Agustus 2012 13:53
          -6
          Ing sekolah, kanggo mulang sejarah kanggo kelas 9. Nalika serangan Soviet diwiwiti lan nalika wektu iku Jerman mungkasi lan Amerika wiwit, kalah?
      5. Veteran
        Veteran 9 Agustus 2012 13:40
        +4
        Amerikos, apa bedane pira jumlah wong Yaps? Tugas utama wis ditanggulangi - tentara mungsuh dikalahake. Sampeyan luwih elinga carane Jerman ngeklik ing Anglo-Amers ing 1944 ing Ardennes, yen ora kanggo Tentara Soviet, padha bakal mbuwang geng-mbanyoni bisa menyang Selat lan kumis.
      6. Aleks
        Aleks 9 Agustus 2012 14:52
        0
        Sepira dhasar kawruh sampeyan babagan ukuran Tentara Kwantung pancen nggumunake, utamane kanthi referensi % volume Sejarah Perang Dunia II, waca kanthi teliti lan deleng apa sing diomongake Jepang babagan topik iki.
      7. rumpeljschtizhen
        rumpeljschtizhen 9 Agustus 2012 15:47
        +2
        Hailar UR dijupuk nalika operasi nyerang Khingan-Mukden, iki minangka gambaran sing menarik babagan cara dijupuk
        http://www.szst.ru/library/vig194656/index.html
        Kalahipun wadyabala Kwantung punika botên gampil lumampah, nanging sakalangkung mulya kamenangan kita
      8. pring
        pring 10 Agustus 2012 19:58
        0
        kok ngapusi!!! ketoke pinter
        dadi maca maneh crita wong wicaksana!!!
  4. apro
    apro 9 Agustus 2012 10:56
    +2
    Operasi militer sing apik banget, direncanakake lan dileksanakake, wong tuwaku melu ing Manchuria, sing liyane ing Korea, dheweke kelingan kepiye carane ketemu warga lokal minangka pembebas saka kekejaman Jepang. lan taman, jarene Jepang siap perang karo kita saka lan menyang.
    1. Andrei_TS
      Andrei_TS 9 Agustus 2012 11:31
      +5
      Aku ora ngerti yen dheweke ora nganggep padha, kepiye wae aku ora takon marang mbahku. Dheweke mung bisa nindakake ing kana))) Nanging yen sampeyan kasengsem, aku bisa njlentrehake, alhamdulillah isih urip
    2. Tukang game
      Tukang game 9 Agustus 2012 12:06
      +5
      Kutipan: apro
      zapodniks ora nganggep sing perang karo Jepang padha

      Ora ana apa-apa, wong tuwa kita ora nandhang kerugian gedhe - lan pancen apik! Simbahku langsung dikirim saka Jerman menyang Manchuria. Banjur, nganti 55, dheweke kerja ing desa Dalniy (ora pelabuhan Arthur, nanging Dalian saiki). Mbah Bate ngendika yen wong Cina iku dudu satriya! Sanajan ana pasokan senjata saka USSR, tong minyak kasebut tetep anyar sanajan ing pungkasan perang. Nanging sawetara wong Jepang dhewe nuntut eksekusi supaya bisa ngilangi rasa isin amarga kalah!
    3. Vyalik
      Vyalik 9 Agustus 2012 13:46
      +2
      Artikel ++++
      Dear, kenging punapa mbah kakung lan mbah kakung nimbali "wong tuwa"? Kaping pisanan, nalika perang, aku yakin umure 30-45 taun paling apik, percaya, iki ora akeh, sing kaping pindho, apa sampeyan ora bangga karo dheweke, sing numpes mungsuh sing kuwat lan trampil. wong Jepang perang banget, tentara SOVIET sing kuwat, kalah karo sing kuwat, ora isin.
  5. MUD
    MUD 9 Agustus 2012 12:13
    +6
    Kaping pirang-pirang aku ndeleng foto pasrah Jepang, nanging mung dina iki aku weruh yen kanggo wong Jepang wis disiapake kursi tanpa mburi.
  6. kenvas
    kenvas 9 Agustus 2012 13:01
    0
    Kamulyan kanggo para prajurit lan pelaut USSR sing ngirim jagad iki menyang Perang Donya II! Ora ana sing lali! Ora ana sing dilalekake! Ayo ana sing nyoba nulis ulang sejarah kanthi cara dhewe, nanging BENER iku SATU! Saben uwong nduweni bebener dhewe-dhewe, nanging sejatine mung siji!
  7. ShturmKGB
    ShturmKGB 9 Agustus 2012 14:17
    +1
    Kita kudu nuduhake China hak Port Arthur, lan Jepang menyang pulo ing Samudra Pasifik ...
  8. IRBIS
    IRBIS 9 Agustus 2012 17:00
    +2
    Lan Jepang padha congratulated ing tanggal pinunjul? Sing lanang kudu ngelingi, paling ora kadang-kadang .... Lan katon kanthi sedhih sepi ing pucuk Kuril ...
  9. Kakang Sarych
    Kakang Sarych 9 Agustus 2012 17:39
    0
    Ya, apik yen Jepang cepet nyerah, yen ora kabeh bakal luwih rumit ...
  10. PSih2097
    PSih2097 10 Agustus 2012 01:42
    +1
    Simbahku perang ing kana (minangka bagéan saka Korps Marinir saka Armada Laut Ireng). Dheweke duwe foto sing padha, nanging ora ana.
  11. wolverine7778
    wolverine7778 10 Agustus 2012 16:13
    +1
    Minangka P. Nazarov saka "Panggilan Abadi" ngandika: Yaposhka - dheweke cilik. Nanging prajurit !!!Kaya banzai njerit - supaya sabar kabeh wong suci nglirik
    1. nggrundel
      nggrundel 12 Agustus 2012 15:54
      +1
      Stalin nindakake salah siji: perlu kanggo nggawe Manchuria Soviet-sosialis independen saka Manchuria, lan ora dipakani kanggo Maois, lan bakal ana buffer karo Hans stinking, kaya Republik Mangol. Akibaté, populasi Han ngluwihi populasi Manchu, numpes budaya asli ewu taun, poisoned Amur, etc.. Sampeyan kudu ngukum kanggo kerjasama karo Japs, nanging ora umum. Kula nyuwun pangapunten sakderengipun ngritik Bapak Bangsa.