Review militèr

Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nglaporake babagan "kemajuan" negosiasi karo Tajikistan ing pangkalan militer

6
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nglaporake babagan "kemajuan" negosiasi karo Tajikistan ing pangkalan militer

Wakil Menteri Pertahanan Federasi Rusia Anatoly Antonov, sawise asil negosiasi karo pimpinan militer lan politik ndhuwur Tajikistan, ketemu ana ing Dushanbe karo wakil media Rusia lan lokal, laporan AVESTA.

Jeksa Agung bisa ngetokake utama sing wartawan kasengsem ing Course saka rembugan ing pangkalan militer 201st Russian, kang wakil saka departemen pertahanan Rusia ora ngomong apa-apa tartamtu.

"Rembugan babagan ngarsane luwih saka pangkalan militer Rusia ing Tajikistan lagi ditindakake, amarga RVB minangka penjamin keamanan regional, lan keamanan Tajikistan," Antonov nandheske.

"Sajrone manggon ing Dushanbe, kita nganakake rapat karo presiden, kepala Kementerian Luar Negeri, perdana menteri lan pimpinan Kementerian Pertahanan Tajikistan, ing ngendi, mesthi, masalah pangkalan militer diunggahake. "ujare wakil menteri.

"Saiki aku ora bisa mbukak kabeh proses negosiasi, paling ora bakal dadi ora etis, amarga kita ora ngomong babagan tuku gedhang, nanging masalah keamanan wis diangkat. masalah iki, "ujare Antonov.

"Aku pengin kita enggal teka menyang teks perjanjian sing bakal nyukupi kepentingan nasional Tajikistan lan Rusia. Kanggo kita, sing paling penting yaiku persetujuan kasebut kanthi kualitas dhuwur. Ora ana omongan babagan tawar-menawar. , ana upaya kanggo njupuk menyang akun kapentingan loro negara, "ujare.

Ngomong babagan panggunaan lapangan udara militer Aini ing Tajikistan, Antonov nyathet yen para pihak bakal miwiti ngrembug masalah iki sawise rampung negosiasi ing pangkalan militer.

Elinga yen pitakonan babagan masa depan pangkalan militer Rusia ing Tajikistan minangka salah sawijining topik utama ing hubungan Tajik-Rusia, negosiasi sing wis ditindakake wiwit 2008.

Ing sasi September 2011, présidhèn Tajikistan lan Rusia mratelakake kapercayan manawa persetujuan babagan pangkalan militer bakal ditandatangani ing kuartal pisanan 2012. Pihak Rusia nyoba nglanjutake tetep RVB ing Tajikistan suwene 49 taun.

Nanging, miturut sawetara laporan, Tajikistan nyuwun Rusia kanggo nyewa. Pers asring nulis babagan $ 300 yuta, nanging ora ana konfirmasi resmi babagan tokoh iki.

Ora ana pernyataan resmi babagan tahapan negosiasi ing pangkalan militer, ing sisih siji lan ing sisih liyane.

Ing tengah-tengah Juli taun iki, Menteri Luar Negeri Tajikistan, Khamrokhon Zarifi, ing rapat karo wartawan, nyatakake yen rembugan antarane Tajikistan lan Rusia ing pangkalan militer lumaku kanthi cara normal.

"Rembugan iku kanggo sing lan rembugan bakal conducted ing meja, lan konco lawang ditutup, utamané wiwit, diwenehi kemitraan strategis karo Rusia, Tajikistan wis nganakake proses rembugan normal," Menteri Luar Negeri ditekan ing wektu.

Pangkalan militer Rusia ing Tajikistan minangka pangkalan darat paling gedhe ing sanjabane Rusia, kanthi udakara 7 prajurit.

Pangkalan kasebut dibentuk ing taun 2004 kanthi basis divisi bedhil bermotor kaping 201 sing dipasang ing Tajikistan lan dipasang ing telung garnisun ing kutha Dushanbe, Kurgan-Tyube lan Kulyab. Rembugan babagan tetep pangkalan 201 ing Tajikistan wis ditindakake wiwit taun 2008.
Sumber asli:
http://www.rosbalt.ru
6 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexander Romanov
    Alexander Romanov 10 Agustus 2012 11:37
    +5
    Karyawan Mossad sing dihormati, yen omong kosong karo komputerku ora rampung sadurunge 22-00, aku bakal mbukak informasi babagan karyawan sampeyan! Sapa wonge, nyambut gawe ning endi, lan celukane sing kabeh wong ngerti. Dolanan kaya ngono.
    1. Ruslan67
      Ruslan67 10 Agustus 2012 15:14
      +1
      Pengeran! Ya, kabeh wong wis ngerti yen telik Rabinovich manggon ing lantai ndhuwur!
  2. patriot2
    patriot2 10 Agustus 2012 11:39
    0
    Aku sing kahanan ing Suriah lan gelombang Western ngukur ekonomi marang Iran + acara ing Turki karo Kurds kudu akselerasi kesimpulan saka persetujuan ing 201 RMB ing Tajikistan.
    Wilayah tetanggan lagi disiapake kanggo serangan pembakaran dening perusahaan, lan Tajikistan butuh stabilitas sing bakal diwenehake RVB ing wilayah iki.
  3. Kaa
    Kaa 10 Agustus 2012 11:51
    +2
    Ya, ana kerusuhan cilik ing tapel wates, lan hubungan maneh dadi anget lan sedulur!
  4. Apollo
    Apollo 10 Agustus 2012 12:17
    +3
    Acara ing wilayah Gorno-Badakhshan dadi udan adhem kanggo pamrentah Tajik.
    Mugi saiki Tajikistan bakal luwih akomodatif karo Rusia!!!
  5. ShturmKGB
    ShturmKGB 12 Agustus 2012 19:58
    0
    kita ora bisa ninggalake ana, obatan bakal pour ing malah luwih!