Review militèr

tank abot Amérika - jawaban kanggo "King Tiger"

19
Saliyane kapentingan Amérika ing heavy tank terobosan, karya ing wilayah iki spurred ing dening laporan saka nggunakake dening Jerman ing Eropah saka tank abot sing. Lan yen jawaban kanggo Jerman "Tiger", kang wis menowo kanggo Amerika wiwit taun 43rd, ana tank medium Pershing, kang disebut abot tinimbang minangka reassurance kanggo kru, banjur katon data ing heavy Jerman luwih kuat. kendaraan saka jinis Jagdtiger lan "Royal Tiger", mimpin kanggo kaputusan kanggo bisa ing loro nawakke abot bebarengan. Salah sawijining tank iki kanthi meriam 105 mm ditunjuk T29, sing nomer loro - kanthi 155 mm - T30. Ciri khas, direncanakake langsung pesen 1,2 ewu tank T29.



T29


Fitur khas tank 70-ton yaiku transmisi hidromekanis "cross-drive" anyar, sing nggabungake rem lan gearbox ing siji unit. Kaping pisanan, transmisi kasebut mung duwe remot kontrol listrik, nanging kekurangan "perasaan tank" driver nyebabake keputusan kanggo ngasilake kabel kontrol mekanik, lan mung ngganti gear kanthi remot kontrol listrik. Kaping pisanan, padha arep nginstal mesin Ford GAC 770 daya kuda. Knots saka Pershing digunakake digunakake ing undercarriage saka tank anyar, Contone, trek trek widened kanggo 710 millimeters.

Lambung tank sing dilas digawe saka bagean sing digulung lan dibuwang. Menara kasebut dibuwang. Kekandelan maksimum piring waja turret yaiku 175 mm, lan awak kanthi sudut miring 54 ° yaiku 100 mm. Armament gun T5E1 kaliber 105 milimeter karo 63 puteran amunisi. Rong bedhil mesin 12,7 mm dipasangake karo meriam. Senapan mesin liyane dipasang ing ngarep lawang loader ing atap menara. Awak tank - enem wong: sopir lan asisten (ditampung ing departemen kontrol); komandhan (ing ceruk menara); gunner (sisih tengen menara); loro loader (ing sisih breech saka bedhil).

Tanggal 12 April 45, ing Press Steel Car Company, bebarengan karo pesenan kanggo produksi massal, diputusake kanggo ngasilake papat mobil eksperimen. Ing pungkasan musuhan ing Pasifik, perusahaan ngatur kanggo ngumpul mung siji tank eksperimen. Iki diterusake kanthi keputusan kanggo mungkasi produksi massal. Bener, mengko ing Detroit Arsenal mutusake kanggo ngumpulake 10 kendaraan liyane kanggo dites. Ora suwe, jumlah kendaraan diputusake dikurangi dadi wolung tank.

Kasunyatane, T29 pisanan disedhiyakake kanggo dites mung ing Oktober taun kaping 47. Ing wektu iki, cetha yen mesin ora duwe prospek, lan tes kasebut mung kanggo ngevaluasi kelenjar kanthi kemungkinan panggunaan luwih lanjut ing mesin sing janjeni.

Wolung T29 eksperimental nguji mesin Allison V-870-E1710 32-daya kuda kanthi transmisi cross-drive CD-850, mekanisme ngarahake bedhil hidrolik bebarengan karo komputer balistik (dikembangake dening Massachusetts Institute of Technology), sawetara pemandangan panorama, macem-macem. bedhil knurled saka kaliber T5 105 mm, uga khusus. rangefinder.


tank abot Amérika - jawaban kanggo "King Tiger"

T30


Ora suwe, loro tank T29 gabung karo T30, bedane utama yaiku nggunakake mesin 810-daya kuda Continental AV-1790-3. Pengujian nyata transmisi CD-850 lan mesin iki dadi tujuan utama karya sing ditindakake ing rong tangki eksperimen kasebut. Kajaba iku, meriam T30 29 mm dipasang ing menara (padha karo tank T7) ing tank abot T155. Bobot projectile tekan 43 kilogram, lan massa total tembakan 61 kilogram. Iki mbatesi amunisi mung 34 tembakan. Panganggone cangkang abot meksa nggunakake spring rammer. Nanging, malah sadurunge nyoba kendaraan wojo, iku cetha sing perlu mekanisme kanggo loading otomatis saka bedhil. Piranti kasebut dipasang ing siji tank T30. Ing kasus iki, loading njupuk Panggonan nalika gun wis amba pancet saka deklinasi. Kajaba iku, loader nampa ing pembuangan piranti khusus kanggo ngangkat nembak ing tank. Externally, tank karo loader otomatis beda-beda mung ing lawang ngisor sing digunakake kanggo ngetokake cartridges.

Nanging, Departemen Arms US ora gawe marem seng nembus waja saka bedhil 155-mm, lan padha mutusaké kanggo nggawe gun tank 120-mm adhedhasar gun anti-pesawat. Kacepetan awal saka projectile waja-tindik kira-kira ing 1250 meter per detik (kanggo comparison, 105 mm T5 bedhil nduweni kecepatan awal 1128 m / s, 155 mm T7 bedhil nduweni kecepatan awal 700 m / s) . Sampeyan iki mutusaké kanggo re-nglengkapi loro T120s karo 53-mm T30 tank gun anyar, kang ing wusana iki jeneng T34. Ing njaba, tank beda karo T29 lan T30 ing bedhil anyar lan piring counterweight 100 mm, sing dilas menyang niche mburi menara.



T34



Tes pisanan ing T34 saka bedhil anyar nuduhake yen kontaminasi gas ing kompartemen gelut tambah Ngartekno, lan partikel unburned saka mesiu propelan kadhangkala dibuwang metu saka bolongan (iki nyebabake Burns kanggo sawetara tanker). Kaping pisanan, bolongan tong minyak diresiki kanthi hawa sing dikompres, nanging banjur wiwit nginstal ejector muzzle, sing ngrampungake masalah kasebut.

Sawise sukses tes moncong ejector ing T34, kang mantep piyambak ing nawakke Amérika-digawe.

Karakteristik taktis lan teknis tank abot Amerika T29/T30/T34:
Dawane - 11,56 m / 10,9 m / 11,77 m;
Jembar - 3,8 m;
Dhuwur - 3,22 m;
Bobot - 64,25 t / 64,74 t / 65,2 t;
Engine - GAC / AV-1790 / AV-1790;
daya engine - 770 hp / 810 hp / 810 hp;
kacepetan - 35 km / h;
cadangan daya - 160 km;
Parit crossable - 1,9 m;
Kekandelan saka waja frontal (sudut inclination) - 102 mm (54 derajat);
Kekandelan saka waja sisih - 76 mm;
Kekandelan saka waja menara (masker gun) - 178 mm (279 mm);
Kekandelan waja gendheng - 38 mm;
Kekandelan waja ngisor - 25 mm;
Persenjataan:
Jinis bedhil (kaliber) - Т5Е2 (105 mm) / Т7 (155 mm) / Т53 (120 mm);
Senapan mesin (nomer, jinis, kaliber) - 3 HB M2 12,7mm lan 1 M1919A4 7,62mm / 2 HB M2 12,7mm lan 1 M1919A4 7,62mm / 3 HB M2 12,7mm lan 1 M1919A4 7,62mm;
Crew - 6 wong.
19 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. slas
    slas 13 Agustus 2012 08:28
    + 20
    Iki tank, lan ing cara, tank sing perang ing perang nyata lan kasunyatan sing ing artikel ing foto ana 70 ton saka misunderstanding
    1. GAMER 0761
      GAMER 0761 13 Agustus 2012 08:54
      +3
      Rampung setuju karo sampeyan! +1
    2. vazya
      vazya 13 Agustus 2012 09:36
      +3
      Kang menehi kritik dening karakteristik kinerja, Amerika Serikat wis nyiapake saingan kanggo IS-2, Nanging, 2 taun sadurunge presentation saka misunderstandings iki IS-3 munggah ing conveyor - Amerika disgrace piyambak kaping pindho saurutan.
    3. Vadivak
      Vadivak 13 Agustus 2012 10:15
      +7
      Kutipan saka slas
      Lan kasunyatan sing ing artikel ing foto punika 70 ton saka misunderstanding


      Ya, lan nyebataken T-34 .... sawetara jenis moyoki
    4. Kars
      Kars 13 Agustus 2012 13:32
      +6
      Amerika ora unggul ing kelas abot, pesaing lemah saka IS-7
  2. GAMER 0761
    GAMER 0761 13 Agustus 2012 08:59
    +1
    Amerika (iki sejatine mung mratelakake panemume) njupuk dalan salah bangunan tank, nggawe tank kanggo numpes tank liyane. Nanging tank T-34-85 cukup apik. Lan bisa ndhukung infanteri, lan yen perlu, numpes "Tiger" utawa "Panther", kang bisa gampang drive menyang sisih utawa mburi, lan wis langsung geni.
    1. Kakang Sarych
      Kakang Sarych 13 Agustus 2012 09:06
      +8
      Iku ora gampang banget kanggo njaluk ing Papan utawa ing mburi! Sawetara wong Jerman gelem njagong ing imam kanthi rata lan ngenteni "hadiah" iki ...
      Ing asas, arah nggawe "tank destroyer" wis bener - karo kang padha arep perang? Karo kita! Lan apa pasukan striking utama kita? Tank! Dadi dheweke nyoba ngrampungake masalah ngrusak pasukan serangan kita ...
      Lan tank iki mesthi monster! Iku ora becik kanggo wuta tank ing sangisore satus ton, mung ana masalah sing luwih akeh kanggo para pamilik tinimbang kanggo mungsuh ...
      1. Zerstorer
        Zerstorer 13 Agustus 2012 09:40
        +2
        Ya, ing conto iki, paling ora rol ora ana ing 4 baris ing kapal kaya wong Jerman)
  3. Poppy
    Poppy 13 Agustus 2012 10:54
    +2
    Menarik: kenapa sopir butuh asisten? apa sing ditindakake?
    1. datur
      datur 13 Agustus 2012 11:21
      +2
      Poppy, Apike: kenapa sopir butuh asisten? apa sing ditindakake --- dheweke nyedhot Coca-Cola kanggo dheweke lan nyumet rokok !! nglirik ngguyu
      1. bosst64
        bosst64 13 Agustus 2012 13:11
        0
        "kekurangan driver" perasaan tank "nyebabake keputusan kanggo ngasilake kabel kontrol mekanik"

        Ketoke wong loro kudu narik tuas
        1. Vyalik
          Vyalik 13 Agustus 2012 19:00
          +1
          Nalika aku dadi wajib militer, ana rekrut digawa menyang unit, aku ora bakal menehi jeneng mburi, ora trep, mula aku ndeleng SIM kanthi mripatku dhewe, lan ana tulisan "asisten sopir" . Kita kaget banget, nanging banjur ngerti yen sopir mung nyopir mobil, lan kanggo wong liya (repair, ngisi bahan bakar, ngganti roda) kabeh dadi asisten. trek ngguyu
  4. baton140105
    baton140105 13 Agustus 2012 11:59
    +1
    Lan ing perang aku ngganti kabeh DIAMPERS))))))))))))))))))))))
  5. Rampokan
    Rampokan 13 Agustus 2012 12:34
    +1
    Ing mratelakake panemume, paling apik kabeh tank abot yaiku T 10 Soviet.
    1. Delta
      Delta 13 Agustus 2012 17:58
      +1
      amarga dheweke dadi sing paling abot ing jagad iki, mula ora angel dadi sing paling apik)))

      Kita ngomong babagan WWII ing kene.
  6. Emelya
    Emelya 13 Agustus 2012 19:04
    +1
    Apa "muzzle ejector" istilah sing bener?
    1. loteng79
      loteng79 13 Agustus 2012 20:16
      +1
      ))) mbokmenawa mung ejector
      1. erix-06
        erix-06 14 Agustus 2012 09:18
        +1
        Ejector ana ora mung kanggo mbusak gas bubuk saka bolongan bedhil. Ejector uga ana ing sistem gas buang ing BMP-1 lan BMP-2.
        1. loteng79
          loteng79 29 Agustus 2012 01:10
          0
          Aku ngerti. Nanging ing dokumentasi meh ora disebut "muzzle")

          Sanajan doc. Aku ora maca, mbok menawa aku ngapusi.
  7. 13017
    13017 14 Agustus 2012 13:10
    0
    tank kita saka separo kapindho Perang Donya II sing paling apik ing donya lan luwih ayu
    1. Delta
      Delta 14 Agustus 2012 15:10
      0
      sing utama iku luwih ayu))))))))))))