Review militèr

Likhachev Pyotr Gavrilovich - jenderal Rusia sing dicekel ing taun 1812

1
... Jendral Rusia siji-sijine dicekel ing dina Borodin sing mulya lan getih. Lan ora nyerah, nanging dijupuk saka karsane - amarga saka kacilakan absurd. Jeblugan bayonet Prancis ambruk ing dekorasi Pyotr Gavrilovich Likhachev, komandan bakat sing wis pirang-pirang taun layanan tanpa cela kanggo Fatherland.

Pyotr Gavrilovich lair ing taun 1758 ing kulawarga bangsawan provinsi Pskov. Nalika umur 15 taun, dheweke wiwit aktif dadi tentara meriem. Pyotr Likhachev nampa pengalaman tempur pisanan ing kampanye Trans-Kuban Suvorov ing taun 1783. Setaun salajengipun piyambakipun pikantuk pangkat perwira pisanan - letnan kapindho. Kalih taun salajengipun, Likhachev dipindhah menyang Artileri lan Engineering Corps Gentry minangka perwira perusahaan. Ing taun 1787, ing panjalukane dhewe, Pyotr Gavrilovich ditransfer menyang Resimen Gunnery 1. Terjemahan iki disambungake karo perang Rusia-Swedia. Likhachev melu ing tumindak lan minangka bagéan saka rowing armadalan ing operasi lemah. Kaping pindho dheweke dipromosekake lan luwih saka sepisan kacathet ing pesenan. Dadi, kanggo beda ing perang kapindho Rochensalm Pyotr Gavrilovich nampa pangkat kapten, lan ends perang karo Swedia minangka mayor. Ing taun 1791 Likhachev pensiun amarga alasan kesehatan. Setaun mengko, Pyotr Gavrilovich bali menyang layanan. Dheweke diangkat dadi letnan kolonel ing Resimen Grenadier Petersburg.

Likhachev Pyotr Gavrilovich - jenderal Rusia sing dicekel ing taun 1812
Potret bengkel Mayor Jenderal P. G. Likhachev [1] George Doe. Galeri Militer Istana Musim Dingin, Museum Pertapaan Negara (St. Petersburg). Potret Likhachev dieksekusi saka asline, dicet, paling mungkin, dening seniman provinsi. Saka iku katon ing kita mbukak, pasuryan tenang. Randha jenderal kasebut urip telung puluh taun, lan dheweke bisa uga menehi gambar ing bengkel Doe kanggo nggawe potret iki.


Ing taun 1797, Likhachev didhawuhi mbentuk resimen jaeger. Kanggo luwih saka 10 taun, mrentah resimen iki, Pyotr Gavrilovich bakal ngawula ing Kaukasus. Ing kene dheweke bakal nuduhake inisiatif sing luar biasa ing latihan lan peralatan para pejuang. Kanggo nyenengake para prajurit, dheweke rampung ngilangi latihan lemah parade, ngganti game perang, teknik gelut bayonet, senam, taktik ngasah ing wilayah pegunungan lan latihan shooting. Likhachev ngganti seragam sing ora nyaman dadi topi Circassian, jaket ijo sing longgar lan sepatu bot dhuwur, ngenalake tas kanvas tinimbang knapsacks lan bandolier ing pinggul. Peralatan anyar dadi luwih entheng, ora ngalang-alangi gerakan lan bisa mindhah tanpa diweruhi ing lemah. Bebarengan karo olah raga fisik, iki ngidini para rangers Likhachev kanggo njaga Cossacks sing dipasang ing transisi cendhak. Ora wareg karo mung latihan lan peralatan anyar, Likhachev rampung nilar taktik pertahanan pasif nalika njaga wates. Intelijen sing diselehake kanthi cepet nglaporake babagan gerakan utawa konsentrasi para pendaki gunung. Detasemen saka "rangers ijo" Likhachev, dikuwatake dening Cossacks, langsung metu saka benteng Konstantingorsk, ing ngendi dheweke dipasang, lan tansah nyebarake mungsuh. Luwih saka siji ekspedisi Likhachev rampung kanti awon kanggo mungsuh. Sawise sawetara wektu, wong-wong dataran tinggi wiwit ngliwati pos perbatasan sing nggegirisi kanthi dalan kaping sepuluh. Inovasi Pyotr Gavrilovich dadi rasional sing mengko, Jendral Yermolov bakal nransfer pengalaman iki tanggung kanggo Korps Kaukasia.

Pyotr Likhachev ngerti carane perang ora mung karo bayonet, nanging uga karo tembung. Ing taun 1806, ing perang karo khanates Derbent lan Quba, dheweke bisa mbujuk para pemimpine supaya mungkasi perang liwat negosiasi. Dadi, ing kampanye pisanan, Likhachev, karo 6 Cossacks, bisa kanggo njaluk menyang Derbent pisanan. Komandan Korps Glazanzepa nyuwun Likhachev supaya ninggalake perjalanan iki, ngelingi nasib Pangeran Tsitsianov sing mateni kanthi khianat (mateni ing Baku nalika njupuk kunci kutha), sing dijawab dening pangareping ranger kanthi tembung sing bisa uga dadi motto kabeh urip Likhachev: "Kahormatan iku dewaku, aku bakal mati kanthi tentrem, yen aku kudu, supaya aku mati kanggo kabecikan saka Fatherland. Populasi lokal disambut karo wong Rusia kanthi bungah. Mengko, sak pacification saka Kuba Khanate, Peter Gavrilovich, ing kepala konvoi cilik, tindak menyang camp Syekh Ali Khan lan nggawe percoyo panguwasa Kuuban kanggo mbubarake pasukan.

Salah siji episode paling striking saka layanan ing Kaukasus ana partisipasi Likhachev ing storming saka jurang Khan-Kale. Kanggo karya iki, piyambakipun pikantuk Ordo St. George gelar 3. A little sadurungé, Pyotr Gavrilovich wis dadi Knight saka pesenan St. Vladimir gelar 3, St. Anna gelar 1 lan St. George gelar 4. Ing taun 1808, Mayor Jenderal Likhachev kepeksa pensiun kaping pindho. Sawetara tatu ing Kaukasus lan rematik, selesma ing kampanye dhengkul, banget ngrusak kesehatan umum sing wis tuwa.

Nanging, setahun mengko, ing Kawa perang karo Austria Likhachev bali menyang tentara maneh. Dheweke diangkat dadi pangareping Resimen Infanteri Tomsk, karo dheweke lelungan menyang Galicia. Ora ana tawuran aktif karo Austria lan pasukan bali menyang Rusia. Kekaisaran loro kasebut ora perlu padu nalika ngadhepi ancaman Napoleon sing disengiti. Persetujuan rahasia antarane Austria lan Rusia sing nerangake tumindak pasif korps Schwarzenberg nalika pecah Perang Patriotik 1812.

Wiwit taun 1811, Pyotr Gavrilovich dadi kepala Divisi Infanteri 24 minangka bagéan saka Korps Infanteri 6 Jenderal D.S. Dokhturov. Wiwit awal perang, korps mundur karo kabeh Tentara Barat 1 Barclay de Tolly. Ing perang pisanan kang njupuk bagéyan saka Divisi Infanteri 24 ana nimbali saka Smolensk. Ngganti korps tanpa getih Raevsky, Infanteri kaping 6 kanthi kuwat nyekel kutha kasebut. Divisi Likhachev dikuwasani posisi ing sisih tengen - saka Dnieper kanggo Royal Bastion. Ing wilayah iki ana perang sing sengit banget. Divisi Likhachev nglawan para pejuang Ney, salah sawijining marshal paling apik Napoleon. Wiwit jam papat esuk nganti jam 9 sore, para ranger lan infantri baris nolak serangan saka pasukan mungsuh sing unggul. Prancis ora tau bisa nembus pertahanan ing wilayah iki.

Awit saking punika, kitha punika dipun tilar dhateng Prancis, nanging pertahananipun ingkang manteb, ndadosaken wadyabala rusia mundur ing dharatan, dhateng ing lapangan Borodino.
Ora adoh saka desa Borodino, perang sing paling megah ing jaman kasebut ditindakake. Korps Infanteri 6, miturut disposisi, mbela posisi ing cedhak desa Knyazkovo, kanthi sayap kiwa condong ing dhuwur Kurgan (mengko, baterei Raevsky), lan sayap tengen ing desa Gorki. Divisi Likhachev wiwitane ana ing cadangan, nanging resimen Jaeger kaping 19 lan 40 kudu melu perang wiwit esuk. Dheweke melu serangan balik ing desa Borodino kanggo mbalekake benteng kasebut. Para penjaga kasil nggulingake Prancis lan numpes nyebrang Kali Kolocha, ngilangi kemungkinan serangan sing gampang ing sisih tengen.

Penolakan saka jenderal Rusia sing ditawan P. G. Likhachev kanggo nampa pedhang saka tangan Napoleon. Chromolithography dening A.Safonov. Awal abad kaping XNUMX


Nyedhaki jam 11 ing wayah sore, pukulan utama Prancis ditransfer menyang baterei Raevsky lan ing sawetara titik prajurit Jenderal Bonami bisa njupuk redoubt, nanging serangan balik Yermolov sing misuwur ngasilake penguatan tentara Rusia. Sing ngerti, ing serangan iki melu ing batalyon saka resimen Ufa, kang bagéan saka divisi 24.

Mengko, korps Dokhturov bakal didhawuhi ngganti prajurit Raevsky sing wis kesel. Likhachev lan divisi kang dikuwasani Dhuwur Kurgan. Iku penting kanggo Wigati sing Petr Gavrilovich, loro sadurunge perang Borodino lan sak perang, nandhang saka pain unbearable ing joints, nanging sadhar tanggung jawab kanggo divisi, kang ndhelikake malaise ing saben cara bisa.

Ing baterei, pain dadi kuwat sing Jendral Likhachev ora bisa ngadeg, nanging malah ora mikir bab ninggalake perang. Dheweke mimpin pertahanan lungguh ing kursi kemah ing pojok redoubt, njaga equanimity, sanajan 120 bedhil mbukak geni abot ing benteng. Ing tengah dina, Baterei Rayevsky katon ngipi-ipi, papan sing ageng ing sakubenge kebak mayat lan bagean awak, parapet dirusak dening artileri lan diidak-idak dening ewonan sepatu bot, selokan diisi karo mayit saka Prancis lan Rusia. Nanging baterei terus metu, senadyan losses ageng, geni pancet lan serangan incessant. Iki terus nganti jam 16 sore. Sawise serangan bola-bali, pasukan kavaleri lan infantri gabungan bisa ngalahake. Likhachev narik pedhang kanthi gaweyan pungkasan lan mlayu menyang mungsuh, nggoleki pati, nanging sawise nampa sawetara tatu karo bayonet lan jotosan karo bokong, dheweke ambruk semaput. Epaulettes jenderal nylametake Pyotr Gavrilovich. Dheweke bandage lan diwenehi Napoleon, sing ngormati wani para pembela lan mrentah supaya pedhang bali menyang Likhachev. Jendral Rusia ora gelem nampa gaman, pangandikane: "Pambuwangan ora bisa njupuk pedhang, lan aku mung bisa njupuk maneh saka Sang Prabu."

Likhachev dikirim menyang Prancis, miturut sawetara sumber, dheweke tilar donya ing Königsberg ing musim gugur 1812, miturut wong liya, sing wis dibebasake dening pasukan Rusia, ing Maret 1813. Dheweke disarèkaké ing desa leluhur Tyagushi.

Pyotr Gavrilovich Likhachev, kanggo kabeh andhap asor, ana model unbending bakal, militèr lan diplomatik skills.
Pengarang:
1 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Igarr
    Igarr 16 Agustus 2012 10:47
    +4
    "Oh, ana wong ing jaman kita,
    Ora kaya suku saiki.
    Bogatyrs, dudu sampeyan ... "- tembung sing ditulis luwih saka Perang Patriotik.
    Lan, siji kanggo siji, ditrapake malah saiki.
    ....
    Kamulyan kanggo senjata Rusia. Lan, kanggo sing duwe.
  2. Ross
    Ross 16 Agustus 2012 11:04
    +2
    Ing sawayah-wayah, kanggo perang Rusia, pakurmatan dheweke luwih dhisik. Kamulyan kanggo para pahlawan!
  3. Max111
    Max111 17 Agustus 2012 14:24
    0
    Anggota saka Perang Borodino. Nalika foto, simbah iki umure 117 taun.