Review militèr

Kapal selam nuklir "Severodvinsk" lan sumber anonim

74
Senen kepungkur, media massa sepisan maneh ngalami acara-acara sing wis dadi tradhisi sawetara wektu iki. Kaping pisanan teka sensasional kabar iku, banjur kasebar ing situs Internet lan koran. Nalika komentar resmi babagan kabeneran laporan kasebut muncul, akeh pamirsa media wis nggawe pendapat babagan masalah kasebut, lan pernyataan pejabat ing sawetara kasus ora dirungokake. Iki dudu kedadeyan sing sepisanan, lan bisa uga dudu sing pungkasan, nanging luwih dhisik.



Skandal limang menit saiki diwiwiti kanthi kasunyatan manawa ana publikasi sing dihormati nerbitake informasi ambigu babagan kapal selam nuklir Severodvinsk. Sawetara sumber anonim ing kompleks pertahanan negara nuduhake sawetara kabar sing ora apik karo Interfax. Miturut dheweke, panampa kapal selam nuklir Severodvinsk sing sadurunge dijanjekake menyang Angkatan Laut Rusia ing taun iki bakal ditundha sawetara wulan. Kapal selam anyar bakal dilayani ora luwih awal tinimbang taun ngarep. Minangka alasan kanggo wektu tundha, sumber anonim nyebutake masalah serius karo pembangkit listrik tenaga nuklir prau, tingkat bisu sing ora biso ditompo, uga kegagalan perusahaan sing gegandhengan kanggo nepaki kewajibane, mulane kapal kasebut duwe risiko ditinggal tanpa ana. torpedo anyar.

Mesthi wae, warta khusus kaya ngono ora bisa narik perhatian masarakat, uga publikasi cetak lan online liyane. Tanggal publikasi, digabungake karo kabar minggu kepungkur, menehi piquancy khusus kanggo tembung saka sumber anonim. Ing tanggal 8 Agustus, Wakil Menteri Pertahanan Pertama A. Sukhorukov ngandhakake yen kapal Severodvinsk lagi diuji lan kabeh karya mlaku kanthi lengkap karo jadwal sing direncanakake. Miturut dheweke, kabeh tes sing dibutuhake bakal rampung sadurunge pungkasan taun iki, lan ing pungkasan taun 2012 kapal kasebut bakal gabung karo kekuatan tempur Angkatan Laut. Mung limang dina sawise pratelan wakil menteri, tembung saka sumber tartamtu ing industri pertahanan dadi sirkulasi. Kasunyatan sing loro crita mbantah saben liyane mung nambah bahan bakar kanggo diskusi.

Meh sanalika sawise katon pesen babagan gangguan ing wektu nampa kapal selam menyang layanan, sawetara warga elinga warta sadurungé. Dadi, miturut rencana asli, kapal selam utama proyek 885 "Ash" - "Severodvinsk" - mesthine dadi bagean saka armada nganti awal 2012. Mengko, amarga sawetara masalah sing sifate ekonomi lan industri, tenggat wektu ditundha meh setahun. Miturut sawetara ahli lan penyayang peralatan militer, penundaan iki bisa dadi bukti yen Severodvinsk duwe masalah serius sing bisa nyebabake owah-owahan liyane ing syarat-syarat. Wigati dicathet pendapat liyane sing nerangake masalah kasebut lan luwih radikal ing pengadilane. Miturut dheweke, telat ing komisioning Severodvinsk minangka akibat langsung saka sistem komunikasi sing ana ing antarane perusahaan industri, sing kudu ditindakake kanthi cepet.

Nanging, kabeh panemu sing diucapake mung minangka paukuman saka wong sing ora ana hubungane langsung karo pambangunan utawa uji coba kapal selam anyar. Bakal luwih wicaksana kanggo menehi komentar marang wakil resmi pembuatan kapal domestik utawa departemen militer. Ing wayah sore tanggal 15 Agustus, ITAR-TASS nerbitake kutipan saka obrolan karo A. Shlemov, kepala Departemen Orde Pertahanan Negara United Shipbuilding Corporation. Miturut dheweke, kabeh tes kapal selam nuklir anyar ditindakake kanthi normal, lan jadwale ditindakake kanthi lengkap. Taun kepungkur, kabeh telung lelungan laut sing direncanakake rampung, lan ing taun iki ana loro. Saiki kru "Severodvinsk" wis nyepakaké kanggo trip test sabanjuré. Ing wektu sing padha, Shlemov nyathet yen sajrone limang uji coba menyang segara, pembangkit listrik kapal selam ora ana masalah serius, lan uga bisa nggayuh kapasitas desaine. Mulane, kepala Departemen Ordo Pertahanan Negara nganggep pernyataan saka "sumber ing kompleks pertahanan" anonim dadi ora konsisten karo kahanan nyata.

Kapal selam nuklir "Severodvinsk" lan sumber anonim


Kahanane padha karo swarane prau anyar. Sawetara teknologi anyar wis diterapake ing desaine, sing, miturut definisi, ora bisa nyebabake gangguan luwih akeh tinimbang desain kapal selam nuklir lawas. Kanggo torpedo miturut omongane uwong sing durung rampung, anane utawa ora ana amunisi anyar saka jinis iki meh ora duwe pengaruh serius ing adopsi prau anyar. Kaping pisanan, kanggo sawetara wektu "Severodvinsk" bisa nggunakake torpedo model lawas. Kajaba, mesthi, informasi babagan kahanan sing ora bisa ditampa saka proyek torpedo anyar dadi bener. Ing kene bisa uga ana bantahan: "Yuri Dolgoruky" sing padha diadili nganti pirang-pirang taun amarga kasunyatane yen wis suwe ora bisa nggawa rudal balistik R-30 Bulava kanthi sampurna. Nanging, ing kasus kapal selam nuklir Project 955 Borey, rudal sing nyebabake kesulitan yaiku persenjataan utama. Ing siji, torpedo gaman ing "Abu" bakal dadi tambahan, lan sarana striking utama prau iki bakal rudal saka kulawarga "Kaliber".

Salah sawijining fitur desain menarik saka proyek 885 Ash ora langsung disambungake karo torpedo anyar. Tabung torpedo prau kasebut ora ana ing gandhewo, kaya sing ditindakake sadurunge, nanging ing sisih tengah. Thanks kanggo iki, kabeh busur prau diparengake kanggo peralatan stasiun hidroakustik Amphora anyar. Ing praktik domestik, sistem kasebut digunakake kanggo pisanan, sanajan ing luar negeri wis suwe ora dadi kabar. Salah sawijining alasan sing nggawe kapal kita ora nggunakake tata letak iki yaiku watesan kacepetan nalika ditembak. Mbok menawa perancang biro "Malachite" bisa ngatasi masalah iki.

Bali menyang warta sing miwiti kabeh, kita bisa ngomong ing ngisor iki. Kanggo sawetara alasan sing ora jelas, sawetara media kesed mriksa informasi sing ditampa. Kajaba iku, nyebutake sawetara sumber sing ora dijenengi asring dadi alasan serius kanggo mangu-mangu ora mung kesahihan pernyataan kasebut, nanging uga anane sumber kasebut lan, minangka asil, ngrusak kredibilitas sawijining koran, majalah utawa situs berita. . Konsekuensi liyane sing ora nyenengake saka publikasi data sing ora diverifikasi yaiku nggawe "noise informasi". Akeh warta sing durung dikonfirmasi bisa nyuda perhatian para pamirsa, sing pungkasane bisa nyebabake panyebaran informasi sing serius lan penting. Pungkasan, laporan sing kaya ngono, sanajan dibantah, nyebabake citra tentara, industri lan negara kanthi wutuh. Apa worth mbayar rega kuwi kanggo ratings?


Miturut situs web:
http://interfax.ru/
http://itar-tass.com/
http://arms-tass.su/
http://vz.ru/
Pengarang:
74 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. DIMITRI
    DIMITRI 17 Agustus 2012 08:32
    + 50
    Aku ora setuju karo penulis artikel babagan kasunyatan sing wartawan kesed kanggo mriksa informasi. Dheweke dhewe teka kanthi informasi kasebut. Lan sumber anonim yaiku kucing sing turu ing cedhak komputer nalika nulis artikel kasebut. Kanggo nguber sensasi, dheweke siap kanggo apa wae. Ing wektu sing padha, dheweke kanthi bangga ujar manawa dheweke minangka profesi paling tuwa nomer loro. Mung saiki padha ngusapake liyane lan liyane menyang pisanan.
    IMHO wis wektune kanggo ngenalake tanggung jawab kanggo publikasi bebek frank, utamane sing ana gandhengane karo perkara sing serius. Sampeyan bisa uga ora dadi pidana, nanging setengah yuta denda kanggo gawe kapal bakal migunani banget.
    1. baron.nn
      baron.nn 17 Agustus 2012 08:59
      + 18
      DIMITRI:
      Artikel kanggo libel wis ditindakake! Iku mung sawetara tikus majalah, ing nguber hadiah utawa rencana, wis bungled warta sensasional palsu lan marem ... Ing mratelakake panemume, ing sawetara publikasi, Profesi paling tuwa kaloro ora mung slipping menyang Profesi paling tuwa pisanan, nanging wis suwe ora bisa dipisahake lan digabung dadi siji! Apa sing kudu dijupuk saka wong miskin? Ana pelacur!!!
      1. Denzel13
        Denzel13 17 Agustus 2012 09:41
        + 13
        Ya, artikel iki wis suwe ana ing KUHP Federasi Rusia, mung "mati". Klumpukne kabeh wong sing nulis omong kosong kasebut lan nglangi ing banyu mbukak ing Segara Barents, paling ora 0,5 km. Kapal selam bakal seneng-seneng ing wektu sing padha.
        1. DIMITRI
          DIMITRI 17 Agustus 2012 09:58
          +9
          Kutipan saka Denzel13
          Ya, artikel iki wis suwe ana ing KUHP Federasi Rusia, mung meh "mati"

          Mung amarga kanggo aplikasi artikel iki kanggo pour banyu ing gilingan zhurnashluh. Nggawe wong-wong mau "tahanan kalbu" lan korban "neraka getih (TM)" Kita butuh artikel administratif, nanging kanthi denda gedhe. Ing gambar lan mirip hukum babagan organisasi kerusuhan. Supaya wartawan bakal mbayar denda 0,5-1 yuta rubel. lan publikasi sing diterbitake 10-25 yuta rubles. Supaya sawise 2-3 "penerbangan" wartawan bakal mbayar utang kanggo sisa uripe, lan publikasi bakal bangkrut menyang neraka. Nalika iku pancene bakal mriksa saben koma kaping lima, supaya ora sengaja mabur.
          1. baron.nn
            baron.nn 17 Agustus 2012 10:00
            +8
            DIMITRI:
            Mung tanggung jawab lan wedi tanggung jawab disiplin! Ngenali paukuman kanggo fitnah!
            1. Ortrega
              Ortrega 18 Agustus 2012 20:11
              0
              Kutipan saka baron.nn
              Mung tanggung jawab lan wedi tanggung jawab disiplin! Ngenali paukuman kanggo fitnah!

              Aku uga kanggo denda lan ditambah karo penutupan publikasi, sanajan misinformasi kadhangkala migunani, nanging kabeh kudu ana watesan. mandheg
          2. Denzel13
            Denzel13 17 Agustus 2012 10:16
            +7
            Ya, iku bakal becik, nanging kanggo iki sampeyan isih kudu nggawe owahan kanggo Hukum Federal ing media, lan banjur padha nguwuh "ora childishly". aturan prosedur, obyek saka angkara (korban) miturut Art .129 saka Code Criminal Federasi Rusia mung bisa dadi wong liya. Entitas hukum ora bisa diakoni minangka korban miturut artikel iki. Lan ing kasus iki, bisa uga ana panyebaran informasi sing ngrusak reputasi bisnis produsen kapal selam. Mulane, sayangé, ora ana corpus delicti miturut Artikel 129 saka KUHP Federasi Rusia. Perlindhungan reputasi ing kasus iki dianggep ing urutan hukum perdata.
            1. DIMITRI
              DIMITRI 17 Agustus 2012 10:41
              +5
              Inggih, amandemen kanggo hukum media wis suwe, malah overripe. Ing kasus apa wae, lolong ora bisa dihindari.
              1. Denzel13
                Denzel13 17 Agustus 2012 10:45
                +5
                Inggih, aku ngomong, aku bakal nguwuh. Nanging bakal langsung cetha sapa sing paling nguwuh-uwuh lan "moncong ing fluff."
              2. liwat
                liwat 17 Agustus 2012 17:02
                -2
                Quote: DYMITRY
                Inggih, amandemen kanggo hukum media wis suwe, malah overripe. Ing kasus apa wae, lolong ora bisa dihindari.

                Lan aku bisa "nyanyi"? Sing. Apa sampeyan mikir yen mung siaran pers resmi lan artikel pujian liyane sing bisa dicithak ing koran? Kaya kabeh apik karo kita, kabeh apik, kaya urip apik lan urip apik?!
                Lan kabeh wong sing ora setuju karo tali sing diikat, kayata budak? Apa tegese redneck ngerti panggonane?
                1. olegyurjewitch
                  olegyurjewitch 17 Agustus 2012 21:16
                  +2
                  Quote: liwat

                  Nglewati RU Dina iki, 17:02 ↑ anyar
                  -0+

                  Wartawan kudu objektif lan ora bias nalika ngirim materi menyang masarakat, lan dudu jinis kolektor fakta goreng. Ing mratelakake panemume, link menyang sumber anonim ora luwih saka pesenan.
                  1. liwat
                    liwat 17 Agustus 2012 22:10
                    0
                    Lan kepiye carane nemtokake manawa informasi kasebut objektif utawa ora? Kanggo saben artikel, njupuk sertifikat karo segel ing FSB?
                    Lan kanthi cara apa artikel kasebut ora objektif? telung masalah padha kadhaptar ana: reaktor, gangguan, torpedo. Masalah karo reaktor wis resmi mbantah, masalah karo torpedo resmi dikonfirmasi, ana bisu babagan masalah karo gangguan, kang sugestif. Sing. pranyata artikel kasebut rong pertiga cukup objektif. Lan kok banjur nesu, ngancam bakal ngukum wartawan miskin? Apa salah wartawan yen torpedo kita durung siyap, lan prau rame? Iku piye wae ora masuk akal kanggo ngethok sirah utusan sing nggawa kabar ala, masalah ora bakal ilang saka iki.
                    1. Ortrega
                      Ortrega 18 Agustus 2012 20:27
                      0
                      Quote: liwat
                      Apa salah wartawan yen torpedo kita durung siyap, lan prau rame? Iku jenis absurd kanggo Cut saka sirah

                      Bisa uga ora disalahake, nanging dumadakan nulis yen torpedo durung siap lan kabeh ala banget, nanging nyatane kabeh apik lan kabeh wis siyap. sedulur
                      Ana akeh gupuh ing antarane wong-wong mau.
                      Senajan medali karo loro sisih.
                  2. REPA1963
                    REPA1963 18 Agustus 2012 00:03
                    -2
                    Lan sapa sing ngevaluasi objektivitas?
                2. Ortrega
                  Ortrega 18 Agustus 2012 20:20
                  0
                  Quote: liwat
                  Sing. Apa sampeyan mikir yen mung siaran pers resmi lan artikel pujian liyane sing bisa dicithak ing koran? Kaya kabeh apik karo kita, kabeh apik banget,

                  Aku ora setuju karo sampeyan, nulis apa wae sing dikarepake, sanajan babagan sing apik, sanajan sing ala, nanging sing bener, lan mung sing bener! nglirik
                  1. alexng
                    alexng 19 Agustus 2012 01:22
                    +1
                    Sadurungé, wong-wong dipecat saka kantor editor amarga ngapusi, nanging saiki bonus dibayar, lan luwih dihormati ngapusi, luwih gedhe bonus kasebut. Ora ana "gambar moralitas".
          3. REPA1963
            REPA1963 18 Agustus 2012 00:01
            0
            Iku angel kanggo mbuktekaken, kanggo iki sampeyan kudu mbukak kabeh kertu, lan iki rahasia militèr.
            1. bddrus
              bddrus 18 Agustus 2012 17:15
              +5
              pendekatan apik banget!!))) i.e. yen ora bisa mbukak bebener amarga iku rahasia militer, banjur sampeyan bisa ngapusi sembrono! kaya ing lelucon babagan Vasil Ivanovich: "ing masyarakat priyayi, iku adat kanggo njupuk tembung! - Lan kertu sandi banjir!"))
              1. Ortrega
                Ortrega 18 Agustus 2012 20:36
                0
                Kutipan saka bddrus
                kaya ing lelucon babagan Vasil Ivanovich: "ing masyarakat priyayi, iku adat kanggo njupuk tembung! - Lan kertu sandi banjir!"))

                Film "Edan", Nalika pahlawan Nikolai Karachentsov nyritakake carane dheweke main ing klub karo wong Inggris: "Aku pitutur marang dheweke:" Tampilake kula! Banjur aku dadi begja! ..
      2. Ortrega
        Ortrega 18 Agustus 2012 20:03
        0
        Kutipan saka baron.nn
        Apa sing kudu dijupuk saka wong miskin? Ana pelacur!!!

        Ya, wartawan kadang luwih elek, perek paling jujur ​​adol awak, yen ora gelem, aja tuku. Nyuwun lol , lan iki ora wong apik, padha ora njupuk dhuwit cilik, nanging karya ninggalake akeh sing dikarepake opo
        Aku ora generalize kabeh wartawan, ana kabeh limo.
    2. antipesawat
      antipesawat 17 Agustus 2012 09:01
      + 10
      Aku pracaya yen panguwasa wewenang kudu salah siji njupuk wartawan dening bokong lan sue kanggo libel + nggoleki publikasi, utawa njaluk menyang ngisor "anonim" lan sue kanggo disclosing informasi constituting rahasia negara lan militèr. Banjur jumlah "sensasi" kasebut bakal suda.
    3. an-sar
      an-sar 17 Agustus 2012 09:11
      +7
      Jawabane gampang, sapa sing mbayar karya wartawan!!! Lan kabeh bantahan manawa ana wong sing salah, ora krungu, utawa nggambarake awake dhewe ora ana gunane.
      1. mbuwang
        mbuwang 17 Agustus 2012 09:20
        +8
        Saiki iki kedadeyan karo database kapal selam nuklir Rusia ing Teluk Meksiko, para amers mbantah informasi iki, lan kita kanthi cetha nyatakake yen informasi babagan rute lan lokasi kapal selam nuklir minangka informasi klasifikasi lan ora tundhuk pambocoran.
        Nganti tanggung jawab kanggo nerbitake kebohongan terbuka ing media (ora bakal bingung karo censorship), wartawan bakal terus "nyedhot sensasi metu saka driji" tanpa ninggalake kantor editor kanggo ngunggahake rating, lan kuping kita bakal nandhang keruwetan. saka pasta di buwang liwat mau hi
    4. Vadivak
      Vadivak 17 Agustus 2012 10:17
      +7
      sumber anonim

      Biyen padha percaya karo koran, nanging ora nganggep surat anonim
      1. penasaran
        penasaran 17 Agustus 2012 11:28
        +2
        Masalah kontroversial kuwi kudu, pisanan kabeh, ditanggulangi dening wakil resmi saka pihak sing kasengsem, yaiku, layanan pers. Cepet lan tanpa wektu tundha. Sing luwih mbukak lan informatif siaran pers, bakal kurang gosip lan spekulasi.
        1. Denzel13
          Denzel13 17 Agustus 2012 13:35
          +2
          Lan padha uga bisa ngatur game kuwi ing waé, kanggo "kabut" ngandika.
      2. Indigo
        Indigo 17 Agustus 2012 11:40
        +3
        Kutipan saka Vadivak
        Biyen padha percaya karo koran, nanging ora nganggep surat anonim

        babagan kasunyatan laporan pers - ana dhasar kanggo miwiti kasus pidana lan diselidiki luwih lanjut (supaya padha mangsuli kanthi kulit apa sing ditulis), nanging kanthi biaya surat anonim - aku duwe akeh wong ing aman (oper. OBKhSS) - padha kanggo kula padha karo resolusi - kanggo sinau lan arep!
        1. hohryakov066
          hohryakov066 17 Agustus 2012 13:01
          +2
          Ora luwih saka seminggu kepungkur, aku nemoni kasus kaya ngono. Wartawan mlaku-mlaku ngubengi kutha lan ndeleng wit sing ditebang, mutusake entuk poin lan nggawe artikel sing ngrusak babagan para pekerja sing ora duwe ati sing barbarly nebang wit, ing sangisore kanopi sing akeh wong sing pantes. Rame, njerit, puluhan artikel ndhukung, lsp. Akibate, pranyata wit kasebut ditegor amarga panjaluke warga. Iku babagan kapal selam, lsp. padha nindakake! Lan ora Care kanggo wong-wong mau sing citra negara nandhang sangsara!
        2. Denzel13
          Denzel13 17 Agustus 2012 13:36
          +1
          Umumé, undang-undang Federasi Rusia nemtokake manawa banding anonim warga tetep tanpa dipikirake. Sampeyan ora bakal dilampirake menyang dokumen prosedural.
    5. Sipil
      Sipil 17 Agustus 2012 13:02
      +2
      Nanging, kasunyatan manawa tatanan negara gagal Dagdiesel, ing asas, bener
    6. rumpeljschtizhen
      rumpeljschtizhen 17 Agustus 2012 15:19
      +3
      Ora ana sing kudu dibantah sadurunge pungkasan taun, ora akeh sing isih ana, lan kita bakal weruh manawa bakal operasional utawa ora.
      Lan sing gupuh .. utawa ngapusi
    7. Es es
      Es es 18 Agustus 2012 20:48
      +3
      Quote: DYMITRY
      Kanggo nguber sensasi, dheweke siap kanggo apa wae.

      Ora, yen mung sing, iku bakal setengah alangan.
      Nanging yen sampeyan ndeleng pemilik, ternyata media kita (Rusia, Ukrainia) ora dadi kagungane. Sing nduweni nyata ana ing luar negeri, lan dipandu saka kana. Lan "bebek" iki, analytics lan artikel palsu babagan kemunduran lan "kabebasan" lan "liberalisme" sing ora demokratis lan manca minangka bagean saka indoktrinasi populasi sing paling akeh.
      Kabeh iki Shusters lincah lan liyane kaya wong-wong mau ing saben pidato, ngremehake kita, pemimpin kita, sajarah lan nilai kita, lan breathlessly ngomong bab carane manggon "miturut standar Western" - iki super-agen, pejuang mungsuh mbentuk. kita malah sadurunge awal musuhan nyata, semangat asor, raos inferiority lan admiration kanggo "peradaban Western gedhe".

      Asil saka karya jurnalistik iki cukup ketok. Kanca kula bubar ngakoni ing obrolan yen dheweke kepengin putrane menyang Kulon lan asimilasi ing kana. Dheweke ora ngerti kenapa dheweke kudu nonton kartun lawas kita, dongeng Rusia kita, kenapa dheweke kudu sinau Rusia lan ngerti sejarah kita - iki mesthine bakal mbentuk semangat Rusia ing dheweke lan nyegah dheweke gabung dadi kulawarga "beradab" sing ramah. bangsa. Lan umume, dheweke isin yen dheweke Rusia, amarga Rusia mung digandhengake karo mabuk, kekacauan lan kesed, lan Rusia ora disenengi ing endi wae. Mulane dheweke ora pengin putrane dadi Rusia. Ngomong aku kaget iku understatement ....

      Aku ora ngerti carane akeh wong Rusia mikir kaya ...
      Nanging Gusti Allah ngalang-alangi, perang bakal diwiwiti - pitutur marang aku, apa wong Rusia sing nduweni kesadaran kaya ngono bisa nyedhiyakake paling ora sawetara perlawanan marang para penjajah? Iku- kalah sadurunge perang!

      Lan "pers liberal bebas" nyebabake kita.

      Goebbels mung bisa ngimpi lan nangis babagan kemungkinan modern kanggo ngolah pendapat umum (TV, Internet, radio lan koran) ... Kurang kontrol lengkap saka pamrentah kita kanthi jangkoan sing amba !!

      Lan wektune kanggo ngganti sikap menyang media: iki dudu ngupayakake peringkat utawa sensasi. Propaganda iki minangka perang ideologis. Lan wartawan "liberal" kita minangka pasukan khusus mungsuh, tumindak kanthi sadar, kanthi tujuan sing adoh.

      Kanggo mangerteni iki, sampeyan kudu nganalisa nada media kanthi sakabehe, ndeleng sistem "bebek" kasebut lan nalika sampeyan ngelingi manawa ana siji-sijine, lan tansah salah siji arah, sampeyan bakal ngerti manawa. padha ora sengaja. Lan sing katon minangka "gangguan informasi" nggawa pesen sing gedhe lan bisa dingerteni.
      1. Es es
        Es es 18 Agustus 2012 23:29
        0
        Ing konfirmasi saka tembungku yen kabeh pers "liberal" nduweni tugas karusakan moral wong Rusia - manifesto para pembela provokator, "bebek decoy" ("Pusek"): http://warfiles.ru/ show-11650-manifest-vragov- russia.html

        Saben "seniman" utawa publicist sing ngomong kanggo ndhukung wong-wong mau, ing umum, pratandha ing document iki, kang mbokmenawa luwih gething kanggo Rusia lan wong saka Nazi ...

        Apa iki "Manifesto ....", yen dudu deklarasi perang langsung marang Rusia kanthi basis ras?

        Kanggo dhukungan saka views kuwi, aku iku perlu kanggo ngirim ora malah menyang kamp Kolyma, nanging kanggo rumah sakit jiwa. Wong sing duwe kesadaran kaya ing kemah bakal dadi Solzhenitsyns lan nampa Hadiah Nobel Perdamaian, lan dibuwang ing njaba Rusia bakal cilaka kabeh, iki gething skizofrenia. Rumah sakit psikiatri minangka sing paling manusiawi kanggo dheweke, nanging sampeyan bisa mungkasi kanthi lengkap, bisa uga mung kanthi nembak kaya asu rabid ....

        Media "gratis" saiki nindakake karya subversif sing nggegirisi ing Rusia.
    8. ajeje
      ajeje 19 Agustus 2012 00:12
      0
      Warta kasebut kalebu kategori sing sampeyan deleng ing sisih tengen.
  2. Denzel13
    Denzel13 17 Agustus 2012 08:39
    +6
    Bener! Ana apa-apa kanggo invent karo referensi kanggo sawetara "sumber anonim". Sampeyan bisa uga mikir topik sing mbukak sing sapa wae bisa duwe informasi sing dibutuhake.
  3. urik
    urik 17 Agustus 2012 08:48
    +6
    Interfax minangka salah sawijining agensi warta utama ing Rusia. Aku ora mikir padha sing ala karo mriksa informasi. Aku seneng banget pracaya yen ing kasunyatan kabeh iku nggoleki karo Severodvinsk lan kabar bab shortcomings di buwang ing Fantasi nglarani saka otak inflamed wong. Yen ora, bakal perlu kanggo tarik kesimpulan beda: yen ana masalah ing Severodvinsk, lan kita trumpeted saka kabeh liwat sing ora ana, kita sepisan maneh kang brainwashed.
    Aku setuju karo kirim sadurunge, yen ana sengaja isi informasi sing ora diverifikasi, kudu diukum.
  4. Straus_zloy
    Straus_zloy 17 Agustus 2012 09:18
    + 16
    Jurnalisme minangka profesi paling tuwa nomer loro

  5. ora nggantheng
    ora nggantheng 17 Agustus 2012 09:25
    + 12
    Kapal timbal ing seri tansah luwih angel kanggo master saka sakteruse, lan iku ora kanggo apa-apa sing komandan dianugerahi pesenan lan nampa rangking anyar kanggo nguwasani teknologi anyar.. Priksa jadwal lan tes, amarga kerumitan gedhe tenan saka wong- Komplek kapal, aja tansah pindhah kaya sing dikarepake. Lan ora ana kahanan darurat ngomong babagan profesionalisme kru. Mulane, para penyayang anonim golek gorengan bisa dikirim kanthi aman. Lan sing ngenalake teknik anyar sing apik. .
    1. Krasnodar
      Krasnodar 17 Agustus 2012 10:58
      +3
      Sanajan tes kasebut nuduhake sawetara malfunctions lan inconsistencies, luwih apik kanggo ndandani lan nundha komisi tinimbang ngeculake kanthi peralatan sing ora siyap lan mbebayani nyawa kru lan prau!
  6. albanec
    albanec 17 Agustus 2012 09:30
    +3
    Apa desas-desus kasebut ora ana ing Artikel 129 KUHP Federasi Rusia, fitnah?
    1. REPA1963
      REPA1963 18 Agustus 2012 00:06
      0
      Fitnah marang sapa? Ing prau?
  7. viruskvartirus
    viruskvartirus 17 Agustus 2012 09:39
    +6
    Umumé, warta ing ngendi "sumber anonim" katon kudu dianggep kanthi ati-ati ... paling ora iki minangka alasan kanggo nggunakake otak)) ... warta babagan Severodvinsk wiwitane aneh ...
  8. tan0472
    tan0472 17 Agustus 2012 09:39
    0
    Sing nggumunake, kepiye wong sing ngirim warta ing situs kasebut mikir babagan iki?
    1. Smirnov Vadim
      Smirnov Vadim 17 Agustus 2012 09:45
      +3
      Dear, sijine warta ing situs, kita nuduhake sumber. Sampeyan ora bisa nglirwakake, kabeh media anjog nulis babagan iki.
      1. tan0472
        tan0472 17 Agustus 2012 11:02
        0
        Wis cetha. oke.
    2. olegyurjewitch
      olegyurjewitch 17 Agustus 2012 21:24
      0
      Kutipan saka: tan0472
      Sing nggumunake, kepiye wong sing ngirim warta ing situs kasebut mikir babagan iki?

      Loro bahan ing topik sing padha, siji kanthi cara sing positif, sing liyane kanthi cara sing negatif, sing katelu ora ana, sing, kaya garpu ing artileri, bakal mungkasi, nanging sampeyan kudu kenal karo loro-lorone.
  9. anconsha
    anconsha 17 Agustus 2012 10:15
    0
    Kanggo ngindhari sumber anonim kasebut, perlu kanggo ngetrapake hukum ing pers, hukum pidana ing mangsa ngarep.
  10. badhoy
    badhoy 17 Agustus 2012 10:46
    +3
    ora adoh saka topik) .... Isih, kita duwe peralatan militer sing apik banget ...... nyenengake mripat ........ ana ekspresi kasebut ...... BEAUTY IS A TERRIBLE KEKUATAN!!!
    1. viruskvartirus
      viruskvartirus 17 Agustus 2012 11:48
      0
      Ya, ya ... deleng kene http://www.paralay.com/29m/29pol.jpg 29 MIG Angkatan Bersenjata Polandia oh, wong nggantheng sijine ing meja lan bajingan ...
  11. gelembung5
    gelembung5 17 Agustus 2012 11:05
    +1
    Nyatane, mesthine, kenapa nyritakake babagan senjata modern yen luwih apik kanggo nggambarake kekurangan imajinasi.
  12. bosst64
    bosst64 17 Agustus 2012 11:32
    +4
    Babagan wartawan:
    Ing pungkasan taun 80-an, ing barak KMB, wartawan saka koran MILITER ngrungokake prajurit, banjur ngomong ing ngarepku, "para sersan ngusir kita menyang kringet, nanging kita bakal dadi pasukan terjun nyata." Seminggu sabanjure, artikel ing koran - "kepiye sersan ing perusahaan latihan moyoki wong enom" Impenku - yen wartawan iki teka maneh ing perusahaanku - ora kelakon.
    1. Denzel13
      Denzel13 17 Agustus 2012 13:40
      0
      Ya, sayangé ora teka, ora nggawa koran sing ana tanda tangan.
  13. ngeruk
    ngeruk 17 Agustus 2012 12:07
    +4
    Kawulo ing media amarga kasunyatan sing ana perang informasi marang Rusia
    1. 11Guru11
      11Guru11 17 Agustus 2012 16:59
      +3
      Yen sampeyan ora ngukum banget siji, loro utawa telung papan editorial, banjur aliran rereget iki ora bakal suda.
      Nanging, yen media lokal wedi kanggo pour rereget, banjur prestitutes manca bakal njupuk baton. sad
      Mula awake dhewe kudu diwulang mbedakake telek karo madu.
      1. REPA1963
        REPA1963 18 Agustus 2012 00:09
        0
        Mungkin kabeh padha ora kejem, nanging angel.
        1. 11Guru11
          11Guru11 18 Agustus 2012 01:11
          0
          Ora mungkin kita ayo padha marani sad
          mung ana pangarep-arep kanggo panguwasa sing kompeten
  14. ShturmKGB
    ShturmKGB 17 Agustus 2012 13:20
    0
    Artikel sing negatip babagan tentara dibayar, iki kasunyatan, sampeyan kudu menehi kritik. nanging ora kanthi cara iki ...
    1. mambu
      mambu 18 Agustus 2012 05:21
      +1
      Kitab Suci ngandika: "Rahayu wong sing pracaya." Dear ShturmKGB. Ana luwih saka cukup negativity ing kita kinasih lan tentara rakyat. Dadi ora perlu mbayar. Lan masalah sing diangkat ing artikel kasebut ora paling awon ing tentara. , nanging pantes digatekake .Percaya marang tembung.
  15. Maju
    Maju 17 Agustus 2012 13:31
    +6
    Kanggo sawetara alasan sing bisa dingerteni, sawetara media kesed kanggo verifikasi informasi sing ditampa.

    Begini ternyata... Nyuwun
    1. Denzel13
      Denzel13 17 Agustus 2012 13:43
      0
      Ya ora kesed, mung nyedhot "sensasi" saka driji, lan urip kaya ngono.
  16. alex20081308
    alex20081308 17 Agustus 2012 13:38
    +4
    Wong lanang, aja kesusu. Sumber resmi kita uga nyopir omong kosong. Eling-eling critane karo =sawa-sawa= sing kudune diadopsi setahun kepungkur. Ing pungkasan taun 2010, aku nulis. sing = long-bersenjata = bakal pindhah menyang operasi ing paling apik ing 2012, lan miturut pikiran ing 2013. Nalika sampeyan bisa ndeleng, prediksi sandi dadi bener. Lan iku bener. Ora perlu kesusu, sing apik mung kanggo nyekel kutu. Lan sing disalahake kanggo keributan iki utamane para pejabat sing durung mbedakake awake dhewe saka jaman Soviet=rencana limang taun ing 4 taun =. Lan dheweke dhewe nambah bahan bakar ing geni, nyatakake panriman sing ora nyata saka kapal kasebut menyang Angkatan Laut.
  17. KARBON
    KARBON 17 Agustus 2012 14:00
    0
    Lan carane iku karo serial "Kazan" lan "Ufa", 2015 - iku ketoke dadi ngandika, nanging bisa uga wartawan diapusi kita lan bakal mlebu Angkatan Laut cepet. Apa "Belgorod" rampung utawa ora, lan karo apa komposisi senjata, iku bisa kanggo nglengkapi karo "Kaliber"? Enlighten yen ana sing duwe kabar paling anyar.
    1. Bronis
      Bronis 17 Agustus 2012 19:56
      0
      Ing Belgorod, paling anyar sing aku maca: http://www.ria.ru/interview/20120209/560467768.html Iku misale jek sing bakal ngrampungake construction miturut proyek khusus, nanging sing ngerti apa persis ana. "Granites" bakal dibusak saka layanan mboko sithik, "Antei" bakal maneh dilengkapi karo "Onyx" lan "Kaliber". Padha, pisanan ing Kajaba iku, lan banjur padha bakal diganti dening "Abu". Dadi "Belgorod" bakal dadi stand kanggo nyoba jinis senjata anyar (untung, ukuran ngidini), utawa operator saka sawetara jinis kendaraan ing jero banyu. Kapal arsenal (kaya saka Ohio), kaya aku maca ing endi wae sadurunge, mesthine ora bakal metu saka iku.
      1. KARBON
        KARBON 17 Agustus 2012 22:24
        +1
        Matur nuwun kanggo informasi, iku apik yen, sawise kabeh, padha rampung mbangun Kaliber, lan nggawa beban amunisi kanggo 40 pluru, bakal ana prau selam multi-tujuan, lan thanks kanggo ukuran, minangka bener ngandika, ana. ing ngendi khayalan dadi liar)
  18. Albaros
    Albaros 17 Agustus 2012 15:01
    +2
    Siji-sijine sing jelas, manawa media Rusia dadi subordinate "kawan-kawan" liberoid anti-Rusia, subversion "sepi" kasebut nglawan tentara lan angkatan laut, lan nglawan Rusia lan rakyate, bakal terus.
  19. Argonaut
    Argonaut 17 Agustus 2012 15:27
    +2
    Minangka pahlawan Orwell digunakake kanggo ngomong: "Sapa ndarbeni informasi - ndarbeni donya" ... Mulane, Putin, sing sijine wong ing kuwasa ing negara ing siji wektu, ngidini kathah, nanging ora ngidini mung siji, kanggo tutul media babar blas proscribed, lan Empu daya nyata ing Rusia saiki.
    1. Robinson
      Robinson 17 Agustus 2012 16:09
      +1
      Lan dheweke ora mung nglarang ndemek media, nanging uga kabeh tim - ing pamrentah lan kuwasa - fmzionomy sing padha, mung kursi sing diganti ...
      1. REPA1963
        REPA1963 18 Agustus 2012 00:11
        0
        Iki tepat ing titik !!!
    2. Ortrega
      Ortrega 18 Agustus 2012 20:51
      0
      Quote: Argonaut
      padha ngidini akeh iku, nanging ora ngidini mung siji, kanggo tutul media babar blas pro-librated, lan Empu daya nyata ing Rusia saiki.

      Ya, kabeh amarga padha ora duwe informasi, lan, miturut, donya.
      Figli njaluk reged bab wong-wong mau.Asu barks, kafilah terus, kaya ing song saka grup Boomer.
  20. RossMK
    RossMK 17 Agustus 2012 19:24
    0
    Iki carane bebek supaya ngeculke ing nguber saka rencana, banjur dadi metu sing kabeh iki goroh, *** dezh lan pitenah.
    Muga-muga enggal-enggal bisa nguwasani para peternak bebek iki.
  21. v53993
    v53993 17 Agustus 2012 19:24
    +4
    Lan apa sampeyan kudu mbenerake dhewe ing ngarepe sembarang riffraff?
    Ayo padha mikir kita luwih ringkih tinimbang kita.
    Aku uga bakal mbayar ekstra kanggo wartawan iki kanggo misinformation padha drive (amarga venality lan stupidity alam).
    1. Skeptis lawas
      Skeptis lawas 17 Agustus 2012 23:07
      0
      Yen mungsuh mikir yen sampeyan luwih ringkih, dheweke bisa nyerang. Nanging yen wedi njaluk ing rahang, dheweke bakal mikir kaping sepuluh, lan ing kaping sewelas bakal mutusake - Inggih, dheweke, ing ..... urip luwih larang.
      1. Ortrega
        Ortrega 18 Agustus 2012 20:57
        0
        Quote: Old Skeptis
        Yen mungsuh mikir yen sampeyan luwih ringkih, dheweke bisa nyerang.

        Aturan gelut ing dalan: sampeyan kudu nuduhake mungsuh yen sampeyan ora kuwat lan ora kuwat tinimbang kudu waspada, nanging ing sawetara titik, nyerang kanthi ora sengaja lan kasar supaya ora ninggalake ilusi minangka kunci kanggo kamenangan. duka
        1. Skeptis lawas
          Skeptis lawas 19 Agustus 2012 14:35
          0
          Iki dudu perang dalan, nanging rakit.

          Lan akibat saka serangan ora mripat ireng, nanging pati yuta wong, mulane, mungsuh kudu wedi kanggo njaluk program lengkap, iki deterrence nuklir.
  22. valton
    valton 17 Agustus 2012 19:55
    +2
    Ana perang informasi nglawan Rusia, saka luar negeri lan ing negara kasebut.
  23. Skeptis lawas
    Skeptis lawas 17 Agustus 2012 20:35
    +1
    Kepiye babagan hukum libel? Mungkin publikasi data sing ora diverifikasi pungkasane bakal entuk jenenge - "fitnah" lan bakal dituntut. Iki ngrusak: negara, gambar komersial perusahaan, lsp. Iku wektu kanggo "ngeksekusi" tukang fitnah.
    1. Bronis
      Bronis 18 Agustus 2012 11:55
      +1
      Defamation, miturut Art. 128.1 saka KUHP Federasi Rusia yaiku panyebaran informasi palsu sing sengaja ngrusak kehormatan lan martabat wong liya utawa ngrusak reputasine. Kanthi tembung sing kaya ngono, sampeyan ora bakal ketergantungan karo media. Kaping pisanan, ora jelas sapa sing difitnah; Kapindho, bukak buktiake manawa data kasebut sengaja palsu. Mungkin ana kesalahan ... Kajaba iku, undang-undang ing media ngidini sampeyan nindakake akeh perkara tanpa ngumumake sumber informasi, kajaba, mesthine, iki minangka pambocoran rahasia negara. Lan yen artikel kasebut ditulis kanthi bener, mula ora ana corpus delicti, amarga sampeyan ora bakal nemokake tandha-tandha kualifikasi. Kita njupuk tembung apa wae lan tinimbang titik ing pungkasan kita sijine tandha pitakon. Lan iki dudu informasi utawa malah sudut pandang, nanging mung pitakonan sing ora ana kedadeyan. Kaya iki..
  24. tukang ngeruk
    tukang ngeruk 17 Agustus 2012 22:59
    +4
    Ayo kula uga nglebokake sawetara tembung, minangka wong sing gegandhengan, paling ora sebagian, menyang profesi paling tuwa kaloro))) Miturut pendapatku, kabeh gumantung saka publikasi sing diterbitake materi. Dadi, ing publikasi serius, ngandelake sumber "anonim" ora bisa ditampa, dene rags karo artikel babagan UFO ing kapal bisa nulis apa wae sing dikarepake, ora ana sing mikir kanthi serius. Nanging kanggo pitenah sing jelas, ora perlu ngukum kanthi denda, nanging kanthi syarat. Pungkasane, ora ana sing mbatalake frasa kayata "miturut panemune penulis artikel", "penulis artikel nyaranake" lan liya-liyane, supaya sing maca bisa ndeleng manawa iki minangka panemune penulis lan ora. siji liyane. Malah banjur, asumsi kuwi mung bisa digawe ing watesan cukup.
    Kayata, contone, aku nulis artikel babagan pistol Strike ing sumber liyane. Ing wektu iku, dheweke mung sumunar ing tangan Rogozin lan meh ora ana sing ngerti babagan dheweke. Nanging, artikel kasebut kudu ditindakake. Tinimbang eulogies utawa kosok balene tuangake non-coklat ing industri senjata domestik, sawijining artikel digawe ing ngendi fakta-fakta sing kondhang diterangake kanthi ringkes, resemblance eksternal karo Caracal dituduhake lan paragraf sing kapisah yen isih awal banget kanggo nggawe kesimpulan. sanajan prinsip operasi otomatisasi senjata ora dingerteni. Akibaté, kabeh wong puas lan ora ana sing salah informasi))) Apa pancene ora bisa ditindakake?
    1. REPA1963
      REPA1963 18 Agustus 2012 00:15
      0
      Bisa, nanging ora menarik, plebs njaluk roti lan sirkus, yen rodhane grobag tiba, ora ana sing maca, lan yen wong uga dipaku dening rodha iki, ya, Baginda pasar.
    2. Glenn Witcher
      18 Agustus 2012 14:04
      +1
      Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngumpulake fakta lan mikir babagan apa sing sampeyan tulis. Lan iki, minangka praktik wis ditampilake, ora diwenehake kanggo kabeh wong.
  25. desava
    desava 18 Agustus 2012 00:37
    +3
    Aku ing negara cedhak iritasi. Kabeh dadi guyonan ing komentar. Aku pengin menehi perhatian marang cara ngluncurake torpedo. Iki ditindakake kanthi cara sing beda-beda. watesan kacepetan sing dituduhake ing artikel ora samar, nanging ora ngandika apa-apa. Ing tesis, aku nyaranake nggunakake pusher pneumatik - sinyal akustik jangka pendek minangka asil, kacepetan awal sing dhuwur, wiwitan tanpa gelembung. Kosok baline, pranyata kapal saka jinis "Sea Wolf", sing diluncurake kanthi cara metu. Ngomong-ngomong, ing diploma, aku nyoba nyedhiyakake cara kasebut kanthi nyatane yen kaliber TA iku variabel.
  26. Bazilevs
    Bazilevs 18 Agustus 2012 03:30
    +4
    Salam, mratelakake panemume, ana rong pilihan ing kene: 1) agen pengaruh mungsuh sing kerja, tujuane kanggo nguciwani lan nyuda iman wong Rusia ing negarane, lan 2) disinformasi sing wis dipikirake kanthi apik. Kulon "ora ketegangan" lan ora weruh ancaman ing kapal selam nggunakake mitos sing digawe dening Kulon dhewe babagan Rusia minangka biasa-biasa wae lan ora bisa nggawe apa-apa modern kanggo negara ...
  27. desava
    desava 18 Agustus 2012 05:31
    0
    Paling ora siji, dadi sampeyan, ngerti langsung babagan kapal selam, huh ???? Utawa padha mutusake kanggo ngganggu politik ing kene!?!
    Aku mbaleni, jengkel!
  28. maksiv1979
    maksiv1979 18 Agustus 2012 07:16
    +2
    Nah, apa sing ana ing bebek iki? prau iku komplèks ageng, peralatan disambungake, ora bisa dadi becik yen ora bisa, wong-wong ngelingi, bakal luwih saka setahun ...
  29. strategi
    strategi 18 Agustus 2012 13:18
    0
    Masalahe ora nalika kapal selam bakal dilebokake ing layanan khusus, masalah sacara sakabehe ana ing wektu pambangunan kapal: nganti kapal kasebut dielingake, bakal dadi lungse moral, pisanan, lan kaping pindho, pertahanan kudu ing tingkat terus-terusan.
  30. Tambov Wolf
    Tambov Wolf 18 Agustus 2012 13:56
    +1
    Kolom kaping lima, diwakili dening sawetara media, nggarap potongan perak.
  31. maksiv1979
    maksiv1979 18 Agustus 2012 16:55
    0
    Kutipan saka desava
    Aku ing negara cedhak iritasi. Kabeh dadi guyonan ing komentar. Aku pengin menehi perhatian marang cara ngluncurake torpedo. Iki ditindakake kanthi cara sing beda-beda. watesan kacepetan sing dituduhake ing artikel ora samar, nanging ora ngandika apa-apa. Ing tesis, aku nyaranake nggunakake pusher pneumatik - sinyal akustik jangka pendek minangka asil, kacepetan awal sing dhuwur, wiwitan tanpa gelembung. Kosok baline, pranyata kapal saka jinis "Sea Wolf", sing diluncurake kanthi cara metu. Ngomong-ngomong, ing diploma, aku nyoba nyedhiyakake cara kasebut kanthi nyatane yen kaliber TA iku variabel.


    iki menarik ... faktor sing paling penting kanggo pl? rahasia, digunakake iku perlu, poto-metu menarik amarga gangguan kurang
    1. desava
      desava 19 Agustus 2012 07:15
      0
      Self-metu mung nemtokke watesan ing kacepetan kapal selam. Torpedo mung ora bakal bisa metu saka TA, ing Kajaba iku, diwenehi lokasi ing amba kanggo DP (bidang diametrical), torpedo bisa skewed ing kendaraan. Faktor sing paling penting ing kapal selam yaiku korespondensi kompleks saka kualitase.
  32. PoLOV
    PoLOV 18 Agustus 2012 17:34
    0
    Aku seneng percaya karo kekuwatan tentara nasional, amarga ana sing percaya karo Gusti Allah. Miturut artikel lan komentar sampeyan, negara kasebut duwe masalah karo patriotisme.
  33. maksiv1979
    maksiv1979 18 Agustus 2012 22:07
    0
    Kutipan saka: PoLOV
    Aku seneng percaya karo kekuwatan tentara nasional, amarga ana sing percaya karo Gusti Allah. Miturut artikel lan komentar sampeyan, negara kasebut duwe masalah karo patriotisme


    mung, ora ana masalah karo patriotisme, masalah karo kawruh sing, sayangé ... USSR ninggalake kita kathah sing kita ora bakal mbaleni, kita mung ora bisa, electronics ora kabeh, takon amers, padha bakal ngomong.
  34. Dnipropetrovsk
    Dnipropetrovsk 21 Agustus 2012 22:27
    0
    Sawetara wartawan saka negara tartamtu duwe mamang bab negara pertempuran tentara, nanging kok sijine mratelakake panemume iki munggah kanggo diskusi, akeh wong bisa kanggo industri pertahanan.