Review militèr

Bordyuzha: Mitra Belarus ing CSTO bakal ndhukung Minsk ing konfrontasi karo EU

5
Bordyuzha: Mitra Belarus ing CSTO bakal ndhukung Minsk ing konfrontasi karo EU

Panganggone sanksi dening Uni Eropa marang Minsk resmi ora bisa ditampa, ora adil, lan minangka tandha anakronisme lan nglanggar prinsip dhasar OSCE. Iki nyatakake ing 16 Agustus ing Minsk dening Sekretaris Jenderal CSTO Nikolai Bordyuzha.

"Ana akeh pratelan sing ditandatangani dening presiden negara-negara kita, para menteri luar negeri, ing ngendi pendapat kasebut kanthi tegas nyatakake yen sanksi marang Belarus, pisanan, ora adil, lan kaping pindho, ora bakal nggawa asil apa-apa," Bordyuzha ngandika, prinsip dhasar sing ditetepake ing organisasi kanggo keamanan lan kerjasama ing Eropa, Sekretaris Jenderal CSTO ditambahake. "Utamane watesan kanggo mlebu menyang negara - aku mikir manawa iki umume anakronisme."

Sekretaris Jenderal CSTO uga ngandhani wartawan yen "perang informasi" ditindakake marang Belarus lan mitra republik ing organisasi kasebut bakal ndhukung Minsk resmi ing konfrontasi karo Uni Eropa.

Bordyuzha njupuk bagéyan ing acara njupuk Panggonan ing Minsk darmabakti kanggo nambah karya struktur negara saka negara anggota CSTO lan organisasi dhewe. Khususé, Sekretaris Jenderal organisasi kasebut melu ing rapat kaping 2013 Dewan Koordinasi CSTO kanggo Situasi Darurat (KSChS). Minangka asil saka rapat kasebut, direncanakake kanggo ngembangake seperangkat keputusan babagan nggawe siji informasi lan ruang program lan organisasi respon kamanungsan negara-negara CSTO, kanggo nimbang rencana latihan lan kegiatan gabungan liyane saka KSChS. kanggo XNUMX.

Miturut Bordyuzha, respon kanggo kahanan darurat lan kerja kanggo nyegah kudu dadi prioritas kanggo CSTO. Sekretaris Jenderal organisasi kasebut uga ngumumake persetujuan sing ditindakake kanggo nindakake latihan darurat gabungan biasa ing lapangan latihan Rusia, Belarus lan Kazakhstan.

Minangka REGNUM kacarita, ing 15 Agustus ing Minsk, Menteri Luar Negeri Rusia Sergei Lavrov ngendika yen Rusia lan Belarus ora kudu nanggapi sanksi marang sanksi EU. Lavrov nyebat resolusi Dewan Hak Asasi Manusia PBB A/HRC/20/L7 tanggal 5 Juli "anti-Belarusia" lan nyathet yen EU "infèksi" dening AS kanthi nggunakake sanksi sepihak, sing ora ana gunane diwujudake. ing Brussels.

Elinga yen wakil saka Minsk resmi (243 individu lan 32 perusahaan) tundhuk sanksi EU lan AS, sing uga digabung karo sekutu sing paling cedhak. Alexander Lukashenko, putra pambarepe Viktor lan Dmitry, uga kepala Komisi Pemilihan Pusat Belarus, polisi, hakim, karyawan media negara, lan liya-liyane kalebu ing "daftar ireng" EU.

Kita uga ngelingi yen ing Maret 2012, kepala pamaréntahan Belarus, Kazakhstan lan Rusia ngetokake statement gabungan sing ngukum sanksi EU lan AS marang Minsk resmi. "Tumindak kanthi semangat pendekatan umum sing disepakati dening kepala negara Republik Belarus, Republik Kazakhstan lan Federasi Rusia, lan uga njupuk statement bola-bali dening Amerika Serikat lan Uni Eropa babagan kemungkinan nglamar Watesan ekonomi kanggo salah siji saka negara anggota Uni Customs / Space Ekonomi Umum saka Pemerintah Republik Belarus, Republik Kazakhstan lan Federasi Rusia konfirmasi inadmissibility nggunakake ngukur meksa ekonomi utawa paksaan, "perdana mentri. saka negara CU lan CES ngandika ing statement bebarengan.
Sumber asli:
http://www.regnum.ru
5 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ngeruk
    ngeruk 17 Agustus 2012 11:18
    +7
    Lukashenka kanthi bener ngandika - luwih becik dadi diktator tinimbang ora konvensional.
  2. apro
    apro 17 Agustus 2012 11:19
    +7
    Kabar apik yaiku kita ora bakal ninggalake sedulur-sedulur supaya dimangsa asu-asu Eropa iki
  3. vorobey
    vorobey 17 Agustus 2012 11:22
    +7
    kita bakal njawab kebangkrutan plush karo nyata.
  4. ShturmKGB
    ShturmKGB 17 Agustus 2012 11:35
    +3
    Sekutu kudu dilindhungi, kita duwe sawetara ...
  5. andrei332809
    andrei332809 17 Agustus 2012 11:38
    +2
    senajan politisi kita lan Bulbash akeh sing ora setuju, iku wajar yen ndhukung Bulbash, lan wong gay saka wong Yahudi.
  6. Abang 015
    Abang 015 17 Agustus 2012 16:15
    +1
    Penting kanggo ndhukung Belarus, ora mung sekutu kita, nanging negara sedulur kanggo kita !!!
  7. RossMK
    RossMK 17 Agustus 2012 18:11
    +4
    Bener, kita kudu nglindhungi saben liyane saka Amerika Serikat lan sprei EU. Sekutu ora ditinggalake. Utamane sedulur-sedulur kuwi.